www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

LYKKELIG AV TRENING

 • 28.02.2017, 16:58


Jeg elsker følelsen jeg får under og etter trening. Den lykkefølelsen som sprer seg gjennom kroppen, som får hjerte til å pumpe og hjernen til å synge ♥ Endorfiner må muligens være menneskets beste venn! Det er dette stoffet som gir oss den deilige lykkefølelsen etter en hard treningsøkt. Endorfiner er kroppens eget lykkehormon! Er ikke det fantastisk dere? At vi har et lykkehormon i oss som det produseres enda mer av når vi trener!

Ordet endorfin stammer fra latin og betyr faktisk kroppens egne morfin. Endorfinene i kroppen vår fungerer som et signalstoff som fører til aktivering av nervene våre. Når endorfinene har blitt produsert i hypofysen og hypotalamus (disse ligger i hjernen), sendes de ut i blodbanen. Videre, når endorfinene blir sendt ut i kroppen, aktiverer de kroppens opioide reseptorer, som fører til en økt utskillelse av dopamin. Det er dette dopaminet som blir frigjort i lystsenteret i hjernen, som gir en følelse av velvære og lykke. Det er flere måter å utløse endorfiner på. Ikke bare trening, men forelskelse, orgasme, smerte og også sterk mat kan føre til at endorfiner blir produsert.

Lykkelig av trening er altså ikke bare tull, du kan faktisk skape mer velvære og lykke i din egen kropp ved trening. Kanskje en ekstra motivasjonsfaktor til å ta seg en treningsøkt i dag? :mrgreen:


Kristine ♥

GJENGANGER - ENKLE SCONES

 • 27.02.2017, 19:37


God kveld dere :grin: Håper mandagen har behandlet dere bra. Jeg føler meg trøtt, men i super godt humør i dag! Nå har jeg akkurat satt meg ned med kveldsmaten. Jeg laget enkel scones som jeg serverte med godt pålegg, en ProPud og en Nocco. Enkle scones er en gjenganger hos meg. Oppskriften har jeg delt med dere flere ganger, blant annet her. Jeg blir aldri lei. Sconesene er jo så enkle og knall gode!

SAMSUNG CSC

Enkel Scones - en gjenganger 

2 egg
80 g cottage cheese, eventuelt kesam eller yoghurt naturell
80 g mel: jeg brukt 20 g mandelmel, 40 g havremel og 20 g speltmel
Litt vann, ca 0,2 dl
1/2 ts salt
1 ts bakepulver

Ha egg og cottage cheese i en bolle. Her kan du velge å bruke en stavmikser for å få ut klumpene av cottage cheesen. Jeg gjorde ikke det. 
Tilsett resten av ingrediensene. La røren svelle i 5 minutter.
Ha deigen på en bakepapirkledd stekeplate. Form en runding som er cirka 2 cm tykk. 
Stek på 200 grader i 25 minutter.
​Avkjøl. 

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
Jeg toppet sconesene med masse godt. En bit med brie og yaconsirup, to biter med tomat, kokt egg, røkelaks og philadephia, og en bit med sunnere sjokoladepålegg. Nå er jeg god og mett og klar for tidlig sengen. Planen min er å være i seng til halv ti, så jeg er uthvilt og i topp form når vekkerklokken ringer kvart på seks imorgen! Ha en fin kveld og og natt :grin:


Kristine ♥

EN GOD MANDAG

 • 27.02.2017, 07:36


God morgen ♥ Håper helgen har behandlet deg bra og at du er klar for en god mandag og en ny fenomenal uke! Jeg har allerede vært oppe en god time. Selv om jeg var forferdelig trøtt da vekkerklokken ringte, begynner jeg å våkne til livet nå. Frokosten er inntatt og jeg er klar for å komme meg avgårde. I dag skal jeg være med på ECT-behandling. ECT er elektrokonvulsiv behandling, elektrostimulering, også kjent som elektrosjokk. Jeg har gledet meg til denne dagen en stund og er kjempe spent på hvordan det foregår! 


Det går mot lysere tider og det er ikke lenger bekmørkt om morgenen. Det er en av tusen grunner til at jeg er hoppende glad!

Når det gjelder mandager, vet jeg at det er mange som ikke har et godt forhold til denne dagen Husk at det er mye hva du gjør det til selv. Du kan også se på mandag og ny uke som en fantastisk mulighet til å starte med blanke ark. Det er en klisje, men det er jo på en måte en ny start. Gjør dette til en god mandag! 


Bruk noen minutter denne morgenen på å snakke med deg selv. Jeg vet det høres forferdelig dumt ut, men det fungerer utrolig bra! Gi deg selv skryt, kjærlighet og varme. Hvis du ikke vet hva du skal snakke med deg selv om, så har jeg noen spørsmål du kan tenke over som jeg selv ofte går igjennom.
- Hva gjorde jeg bra forrige uke?
Si det høyt til deg selv, tenk det eller skriv det ned, og skryt av deg selv for det du gjorde bra uken som var. 
- Hva kommer jeg til å gjøre bra denne uken?
Lag gjerne en liten plan over hva du har lyst til å få til denne uken, eller bare tenk over et par ting som du skal ha gjennomført når uken er omme. 
- Hva har jeg lyst til å gjøre denne uken?
Det å ha et par ting å glede seg til, som en slags gulrot, kan gjøre underverker for gledesfølelsen vår. 
Helt til slutt smiler du bredt. Ja, bare gjør det! Hjernen vår er faktisk ganske dum på dette punket. Den merker ikke om du smiler av ekte glede eller kun smiler fordi du "må". Det utløses lykkehormoner uansett! Mens du har det brede smilet rundt munnen sier du til deg selv at dette blir en god mandag og at uekn blir fantastisk. For det fortjener du!


Da gjenstår det bare å ønske deg  en fenomenal uke og en riktig god mandag :grin: Make it a good one!

Kristine ♥ 

SAFTIG SJOKOLADEKAKE MED GLASUR

 • 26.02.2017, 11:56


Min søndag begynte med denne fantastiske sjokoladekaken og en kopp kaffe. Alt annet enn en dårlig start på dagen, men andre ord!


Jeg våknet super tidlig, faktisk før klokken seks i dag, og satte igang med en bakerunde. Resultatet ble en super saftig og god sjokoladekake toppet med en deilig glasur. Den smaker så godt! Ikke tar sjokoladekaken lang tid å lage heller. Du røren enkelt sammen ingrediensene i en bolle, så er det bare å vente mens kaken står i ovnen. Da kan du lage glasuren i mellomtiden. Og du, det er lov å ta et par smakebiter av glasuren mens du venter på kaken. Mmmm... Når kaken er ferdig i ovnen og glasuren er fordelt over, er det bare å spise og kose seg! Håper du lar deg friste. Saftig sjokoladekake med glasur

Sjokoladekake
2 egg
100 g kesam
2 ss eplemos, eventuelt most banan eller kesam / yoghurt, kan sløyfes
50 g tørrvare, jeg brukte 20 g havremel, 10 g speltmel og 20 g kokosmel
1 dl melk
2 ss sukrin
1 ss fibersirup, kan sløyfes
2 ss kakaopulver
1/4 ts salt
1 ts bakepulver

Bland sammen alle ingrediensene til kaken. Fordel i en form. Jeg brukte en avlang 20 x 15 cm form. 
Stek på 180 grader i 25 minutter.
Avkjøl.Glasur
100 g kesam
2 ss smeltet smør
2 ss kakaopulver
2 ss sjokoladeprotein, kan erstattes av mer sukrin og kakaopulver
1 ss sukrin
1 ss kaffe, kan sløyfes

Bland sammen alle ingrediensene til glasuren. Smak deg gjerne frem slik at du får riktig sødme og kakaosmak.
Fordel utover den avkjølte kaken.
Jeg toppet kaken med litt smeltet hvit sukkerfri sjokolade. 
 
Skjær i stykker og nyt. Her skal jeg love deg at du ikke bare klarer å holde deg til et stykke!
Ha en herlig søndag :grin: 


Kristine ♥

BESTEM AT DU ER BRA NOK

 • 25.02.2017, 10:42


God lørdag formiddag skjønninger ♥ Jeg kom akkurat hjem fra en knall bra sirkeløkt! I dag kjørte jeg gående utfall, militærpress, biceps curl, stangroing, ligende benhev og brystpress. Jeg gjorde alle øvelsene rett etter hverandre, før jeg tok en pause og gjentok. Totalt gjøre jeg tre runder. Hele treningsøkten tok ikke mer enn en knapp halv time, men jeg skal love deg at jeg rakk å bli svett likevel. Sirkeltrening er effektivt og moro. Nå føler jeg meg helt i hundre og i super godt humør! 

På treningssenteret overhørte jeg to venninner som snakket med hverandre. Det var tydelig at hun ene hadde svært lav selvtillit og hun ville ikke være med på en fest i kveld fordi hun ikke følte seg fin nok. Når jeg hørte dette fikk jeg lyst til å løpe bort, gi henne en god klem og riste litt i henne. Vi er da alle fine og unike på hver vår måte!

Kjære alle og en hver. Akkurat nå vil jeg at du, ja du som leser dette, bestemmer at du er god nok! Si det høyt til deg selv «jeg er god nok». Hver gang du får en negativ tanke om deg selv, din kropp eller din personlighet, skal du si til deg selv at dette er bare en tanke. Og tanker forsvinner fort igjen. Se på denne tanken som en sky på himmelen, den svever enkelt forbi. Ta tak i det her og nå og bestem deg for at slik vil du ikke ha det lenger. At du er fortjener å ha det bra. At du er god nok! For du er nemlig det, god nok akkurat slik du er 💜


Kristine ♥

ENCHILADAS - HELGEMIDDAGEN

 • 24.02.2017, 15:31


Har du bestemt deg for hva du skal ha til middag i kveld? Hvorfor ikke servere enchiladas? Det er den perfekte helgemiddagen, i hvert fall i mine øyne! Denne deilige formen var riktignok middagen min tidligere i uken. Jeg kan spise taco-varianter hver eneste dag! Hovedgrunnen til at jeg forbinder enchiladas med helg, er rett og slett at det tar litt tid og forberede, og stort sett liker jeg at hverdagsmiddagene går raskt unna.


Om du server denne formen med enchiladas i helgen, er kan jeg garantere at det blir mye smatting og m'mmming ved bordet! 

Enchiladas - helgemiddagen
Til 3 -4 porsjoner 

8 tortillas, eventuelt lomper
2 pakker, 800 g karbonadedeig
1 stor løk
1 boks mais
2 hvitløksfedd
1/2 chili
2 bokser hakkede tomater
2 ss tomatpure
1 ss edikk, kan sløyfes
1 ts sukrin
1/2 ts salt, 1/2 ts pepper, 2 ts paprikakrydder,  1 ts chilikrydder, 1,5 ts cummin, eventuelt ferdigkjøpt tacokrydder
Ca 50 g ost, jeg brukte revet ostemix fra Rema1000 som inneholder mozzarella, cheddar og gulost, anbefales!

Hakk løken grovt og ha den i en panne sammen med karbonadedeig og finhakk chili og hvitløk. 
Tilsett boksene med tomater, tomatpure, mais, edikk, sukrin og krydder. Kok opp og la koke i 5 minutter. 
Fordel 4 -5 ss med fyll på hver tortilla og rull dem sammen. Legg de ved siden av hverandre i en form.  Strø revet ost på toppen.
Stek på 225 grader i 15 -20 minutter.
Server.

Server med ønsket tilbehør. Her ble hjemmelaget guacamole, en god dært rømme, tacosaus, ruccola og cherrytomater. Guacamolen laget jeg ved å mose to godt modne avokado med 1/2 hakket tomat, 1/2 hakket rødløk, 3 finhakkede hvitløksfedd, 1 cm finhakket chili og saften fra en sitron. Mmm... Så utrolig godt altså!
Da gjenstår det bare å ønske deg en riktig god helgemiddag :grin: og en super duper helg!


Kristine ♥

TORSDAGSKVELDEN PÅ SITT BESTE

 • 23.02.2017, 18:14


Slik ser altså torsdagskvelden ut hos meg; bustete hår, litt slitent ansikt, treningsklærne er fortsatt på, og sushi og godis står foran meg. Jeg kaller det torsdagskvelden på sitt beste!

Jeg kom akkurat hjem fra en god styrkeøkt på skuldre, bryst og armer. Det ble dips, benkpress, skulderpress, sidehev og triceps pushdown i høyrep. Det vil si at jeg gjorde alle øvelsene med rundt femten repetisjoner. Det er lenge siden jeg har trent med såpass lette vekter og så mange repetisjoner. Jeg fikk virkelig pulsen opp og svetten rant. Jeg følte nesten at jeg hadde en kondisjonsøkt. Herlig altså!

 I hele dag har jeg hatt skikkelig helgefølelse. Jeg jobber riktignok både fredag, lørdag og søndag, så det er langt fra helg, men følelsen er der uansett. Og det er en deilig følelse, så den skal jeg utnytte! Ettersom det er helg i mitt hodet, slo jeg til med en real kosekveld. Jeg later rett og slett som om det er helg i kveld! Nå blir det helgekos resten av kvelden :mrgreen: Ha en god torsdagskveld da dere!


Kristine ♥

SUNNERE FASTELAVENSBOLLER MED VANILJEKREM OG KREM

 • 23.02.2017, 07:00


Har du fått med deg at det er fastelaven på søndag? Det må jo feires med boller og hygge!
Jeg tyvstartet og laget sunnere fastelavensboller med vaniljekrem og krem i helgen. Disse ble så utrolig gode! Det endte med at både jeg og venninnen min spiste så mange boller at vi til slutt lå langflate og overmette i sofaen begge to! Her er det bare å finne frem bakebollen og gjøre klar til en real bollefest :grin:

SAMSUNG CSC

Sunnere fastelavensboller med vaniljekrem og krem
10 stykker

Boller
50 g smør
1,5 dl melk
50 g kesam
1 egg
1 ss kardemomme
1 dl sukringold
1 ss fibersirup gold, kan sløyfes
1 ts bakepulver
1/2 pakke tørrgjær
3 dl spelt mel
0,5 dl fiberfin, eventuelt mer mel

Smelt smøret i en kjele. Ha så i melken og varm opp til 40 grader. Ha i resten av ingrediensene. La deigen heve i 45 -60 minutter.
Del deigen i 10 emner og rull til boller. Stek på 180 grader i 15 -20 minutter. Avkjøl før du fyller dem. 

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Vaniljekrem
4 dl melk
50 g sukringold
1 ts vaniljepulver
40 g maisenna
3 eggeplommer

Varm opp melk med sukringold og vaniljepulver. Miks maisenna med eggeplommene. Tilsett så halvparten av melken i maisenna blandingen. Visp godt så det ikke blir noen klumper. Tilsett så resten av melken. Varm opp blandingen til kokepunktet mens du konstant rører.
La avkjøle.


Krem
2 dl kremfløte
2 ss sukrin+
1 dl gresk yoghurt, eventuelt kesam eller skyr naturell

Pisk kremfløten til krem med sukrin. Ha så i gresk yoghurt.
Del bollene i to. Ha på vaniljekrem.  Ha så over krem. Topp med den andre halvdelen av bollen.
Nyt!

SAMSUNG CSC
Så utrolig gode. Saftige og gode boller med dobbelt deilig fyll av vaniljekrem og krem. Dette er luksusboller dere! Be noen du er glad i på boller denne søndagen og jeg er sikker på at de vil være evig takknemlig ♥


Andre fastelavensboller jeg kan friste med fra arkivet er disse grove og proteinrike fastelavensbollene. Vil du gjøre det enkelt, kan du bake disse super enkle bolle-rundstykkene og for eksempel fylle de med vaniljekesam. 


Raske havreboller er også en favoritt og de trenger verken heving eller elting. Eller jeg kan friste med glutenfrie boller
Håper du finner noe som frister!


Kristine ♥

NY SPILLELISTE

 • 22.02.2017, 16:32


I går laget jeg meg ny spilleliste før trening. Jeg fant frem en rekke gode, gamle nittitalls partylåter og hadde tidenes benøkt! Fy søren som jeg koste meg. Jeg bokstavlig talt danset mellom settene. Ny musikk og ny spilleliste gjør virkelig noe med motivasjonen og treningsgleden!

SAMSUNG CSC
Jeg har på meg Miiego øreklokker, Rönish shape tights med rød detaljer, topp fra H&M og sportsbh fra Reebok

Ny spilleliste:
Gonna Make You Sweat (Ultimix Remix) - C & C Music FactoryC
Pearly gates - Nayer
Lordly - Feder
Kylie -Aakcent 
Better off alone - Alice deejay
Living on video - Pakito radio edit
Played a live - Safri duo


Disse låtene gav i hvert fall meg ekstra godt humør og energi. Kanskje de kan inspirere deg også? Om du har noen bra treningslåter å anbefale, tar jeg dem gjerne imot. Jeg får aldri nok treningsmusikk :grin: Ha en god onsdagskveld! 

Kristine ♥

LOMPETOAST

 • 21.02.2017, 18:24Lomeptoast er en favoritt hos meg. Det passer like godt til frokost, som lunsj, i matpakken eller kveldsmat. Det har til og med hendt at jeg har spist lompetoast til middag. I dag ble det lompetoast etter trening, fylt med phildephia, ost og mager salami. Knall god og sunn mat på under ti minutter! Jeg elsker når lompene blir sprø og gode utenpå, mens osten inni er smeltet, varm og myk. Dette er bare så godt! Lompetoast
Til 1 porsjon

4 lomper
Ønsket fyll; denne gangen brukte jeg 2 ss ketchup, 2 ss phildephia, 4 skiver mager salami, 6 skiver Jarlsbergost og 1 ts pizzakrydder

Legg 2 lomper på benkeplaten. Smør på ketchup og phildephia. Ha over 2 skiver salami og 3 skiver ost på hver av de 2 lompene. Topp med pizzakrydder. Legg så over de 2 andre lompene slik at lompene blir doble.
Legg de 2 doble lompene i vaffeljernet. Stek i 2 -3 minutter til osten har smeltet. Eventuelt kan du legge dem i ovnen og steke på 200 grader i 5 -10 minutter.
Server. 


Fyllet i lompetoasten kan du variere. Du kan bruke tomatpure, pesto, ha i skinke, roastbiff, forskjellige ostetyper (parmesan er knall godt), tynne tomatskiver eller avokadoskiver er også veldig smakfullt. Her er det bare å bruke det du har tilgjengelig og har lyst på, mulighetene er mange! Håper det smaker :razz: 


Kristine  ♥

TI TING DU BURDE HUSKE PÅ HVER DAG

 • 21.02.2017, 08:00


God morgen herlige mennesker ♥Jeg titter bare innom for å gi deg en liten påminnelse om om ti ting du burde huske på hver dag:

 • Fortiden kan ikke forandres
 • Hvert enkelt menneskes liv er forskjellig
 • Det blir alltid bedre med tiden
 • Å overtenke eller gruble vil alltid føre til negative vibber
 • Lykke finner du inne i deg
 • Positive tanker skaper positive ting
 • Smil er smittsomme
 • Vennlighet er gratis
 • Du feiler ikke før du gir opp
 • Det du høster, er det du får

Ta ansvaret for ditt eget liv, helse og lykke, og bruk disse ti tingene du burde huske på hver dag med deg til gjør dagen i dag litt bedre!


Kristine ♥

NY UKE, NYTT PROGRAM OG SJOKOLADEKREM

 • 20.02.2017, 16:44


Heilu dere og god mandag! Har du hatt en fin start på uken? Jeg skal ærlig innrømme at jeg synes det var fryktelig tungt å stå opp i morges. Øynene ville rett og slett ikke opp! Heldigvis ble det mye bedre bare jeg kom meg opp, fikk vann i ansiktet og satte igang med dagens gjøremål. Tross trøtt morgen har mandagen var super! Hittil har dagen bestått av praksis, en god treningsøkt med nytt treningsprogram og et deilig etter treningsmåltid med sjokoladekrem. 


Så fornøyd med ny uke og nytt treningsprogram da! Har du forresten fått med deg at Nocco har kommet med en ny smak i Norge? Tropical! Smaken har vært i Sverige en stund og jeg har ved flere anledninger kjøpt den der. Det er nemlig favorittsmaken min! Nå er jeg super glad for at den endelig har kommet hit også. Hurra!


Jeg har på meg Nike sko, Kari Traa tights, topp fra Röhnisch og Under Armour bh.

Som nevnt over, har jeg nytt treningsprogram fra og med i dag. De neste ukene får jeg hjelp av dyktige Adele Tårnes. Selv om jeg selv er utdannet personlig trener, har god kunnskap rundt området og har flere pt-kunder, føler jeg at jeg blir lei av å følge opp meg selv. Selv om jeg er pt, er det svært nyttig å ha en egen pt, selv for meg. Det er noe med å få nye øyne på saken, og ikke minst få litt variasjon. Nå har jeg lagt jobben over på Adele og det føles utrolig deilig å ikke trenge å sette opp mitt eget treningsprogram, men bare gjøre og følge det noen andre sier. Jeg er super motivert og gleder meg til nytt program og ukene fremover! I dag var det overkropp som stod på planen og jeg storkoste meg under hele treningsøkten. Fy søren så moro det er å gjøre noe annet enn det jeg pleier å gjøre! 

SONY DSC
Etter trening koste jeg meg med denne fantastiske tallerkenen. Sjokoladekrem og lomper fylt med kesam, sukringold, fibersirup og kanel. Mmmm. Påfyll av karbohydrater og proteiner er viktig etter trening. 

SONY DSC

Sjokoladekrem

Ca 100 g kesam eller gresk yoghurt, 2 ss sjokoladeprotein, 1 ss kakaopulver, 1 eggehvite, 1 ss sukringold, 1/4 ts salt

Stivpisk eggehviten med sukringold og salt. Bland i resten av ingrediensene.
Topp med 1/2 cookie dough questbar i biter. 
Nyt!


Nå kjenner jeg at magen begynner å rumle igjen og at det er på tide å komme igang med middagen. I dag blir det søtpotetstappe (jeg har kjøpt ferdig varianten til Hoff) med kyllingfilet, pesto og brokkoli. Det blir godt!  Ha en fin mandag videre dere :grin: Håper uken din blir knall! 

Kristine ♥

KANELBOLLEBRØD

 • 19.02.2017, 10:40


SONY DSC
God søndagsmorgen godt'folk ♥ Nå dufter det kanelsnurrer i hele leiligheten! Kanelsnurrer er noe av det beste jeg vet. I dag laget jeg en brødversjon av den kjære kanelsnurren. Ingen elting, ingen heving og ingen utkjevling. Her er det bare å blande sammen ingrediensene og vente mens brødet steker! Resultatet blir et saftig og super godt brød med smak av kanelbolle. Så utrolig godt! Håper du lar deg friste. 

SONY DSC

Kanelbollebrød
1 brød

3 egg
4 ss sukringold
2 ss smeltet smør, valgfritt
1 ss kanel
1 ts kardemomme
2 ts bakepulver
50 g mandelmel
50 g speltmel, eventuelt bokhvetemel for en glutenfri versjon
100 g  havremel, eventuelt mer speltmel
100 g kesam, eventuelt gresk yoghurt
1,5 dl melk
1 god håndfull rosiner, valgfritt

Pisk egg og sukringold til eggedosis. Ha så i smeltet smør.
Bland sammen tørrvarene. Tilsett eggedosisen, kesam og melken. Bland deigen godt sammen med en sleiv.
Rør tilslutt inn rosinene. 
Stek på 180 grader 45 -50 minutter.
La brødet avkjøles noe før du skjærer i det. 

SONY DSC
Som glasur har jeg brukt 2 ss vaniljeprotein, 2 ss sukrinmelis, 1/3 ts kanel og vann til passe konsistens. Mmmm...

SONY DSC
Håper du vil teste kanelbollebrødet og at det faller i smak. Ha en toppen søndag videre! Her skinner solen og jeg skal hvert øyeblikk komme meg ut for en gå en tur med en venninne. Herlig! Nyt dagen videre :mrgreen:


Kristine  ♥

PEISKOS, TOAST OG ET SLAG FOR BRØDSKIVEN

 • 18.02.2017, 10:32Langhelg og jeg er plassert foran peisen ikledd ullsokker og koseklær / treningsklær. Jeg rett og slett elsker peiskos! Her kan jeg sitte i timesvis mens jeg hører på knitrelyden og kjenner varmen fra ilden. Gjerne sammen med noe godt i glasset og spennende lesestoff. Jeg har hatt en lang morgen akkurat her, og jeg tror jammen jeg blir her en liten stund til. Jeg har ikke store planer for denne lørdagen annet enn studier og middag med venner i kveld. Da blir det peiskos noen timer til!


Frokosten i dag ble toast. Noen ganger er det enkleste det beste, er du ikke enig? Toast er en gammel favoritt som jeg aldri blir lei! Når vi først er inne på toast og brød, vil jeg slå et slag for brødskiven. Brød har fått et ufortjent dårlig rykte de siste årene. Men, nei, du blir ikke tykk av brød! Det handler om hvilket brød du spiser og hvor ofte du spiser det. En grovt og godt brød bidrar med en rekke viktige vitaminer g mineraler, blant annet B-vitaminer, jern og sink. I tillegg inneholder det en god mengde fiber som blant annet bedrer fordøyelsen og gir bedre metthetsfølelse. Et godt grovt brød kan gjerne være en del av et sunt og variert kosthold. Så spis brødskiven din med god samvittighet!


Jeg brukte sprek- brødet til Rema1000, smurte det med ketchup og phildephia, før jeg hadde over skinke og ost. Jeg toppet det hele med dette kylling grillkrydderet - super godt!  Deretter hadde jeg skivene i ovnen på 225 grader i 10 minutter. Enkelt, sunt og knall godt! 


Håper helgen din blir super duper, at du har tid til å gjøre noe morsomt og er sammen med de du er glad i. Uansett hva du skal; ta på deg smilet, le så mye som mulig og nyt helgen :grin: Masse god helg!

Kristine ♥

INTERVALLER PÅ ROMASKIN

 • 17.02.2017, 15:47


I dag fikk jeg med meg bestevennen på en treningsøkt. Det er så moro å trene sammen :grin: Vi tok oss en rask styrkeøkt på ben og avsluttet økten med intervaller på romaskin. 

Romaskin er et genialt verktøy! Her kan du virkelig få høy puls og kjørt hele kroppen! Det sies at du både kan få høyere puls og forbrenne flere kalorier ved bruk av romaskinen kontra andre kondisjonsapparater som tredemølle og spinningsykkel. I tillegg er romaskinen en skånsom kondisjonsform med lite risiko for belastningsskader og du får trent store muskelgrupper som rygg, skuldre, legger, mage og lår. 


I teorien kan du gjøre akkurat de samme intervallene som du kjør på tredemøllen, ellipsemaskinen eller spinningsykkelen, på en romaskin. Her finnes det utallige muligheter og variasjoner. I dag kjørte jeg en 30 / 45 variant. På knappe 20 minutter ble jeg ordentlig andpusten, svett og god. Og det beste av alt; det føltes så fantastisk godt etterpå! 
Dagens intervaller på romaskin så slik ut:
- 3 minutter oppvarming
Moderat motstand og moderat tempo
- Intervaller * 10
30 sekunder maks intensitet på høy motstand, etterfulgt av 45 sekunder lav intensitet. Gjenta totalt 10 ganger.
- 3 minutter nedtrapping
Moderat motstand og moderat tempo

Når du ror er det viktig å bruke underkroppen. Det er her bevegelsen starter. Mange gjør den feilen at de lar armene og ryggen gjøre all arbeidet, og da blir det fort veldig tungt. Ved å la bevegelsen starte i bena, vil du få brukt hele kroppen og pulsen vil raskt stige. Pass også på at du stabiliserer core muskulaturen under hele økten, og få brystkassen opp, slik at ryggen holdes rett. 
Prøv romaskin på intervallene dine neste gang :grin: Lykke til!


Kristine ♥

HAVREGRØT - MIN FAVORITTOPPSKRIFT

 • 16.02.2017, 06:44


God morgen skjønninger. Er dere klare for en ny dag? Jeg sitter som vanlig her med frokosten min, svarer mail og lader opp til nok en dag i praksis. 
Dere har etterspurt hvordan jeg lager havregrøten min for flere dager. Jeg pleier nemlig å lage en stor porsjon søndag kveld. Da oppbevarer jeg grøten i kjøleskapet og fordeler den utover uken slik at jeg bare kan varme den opp i mikrobølgeovnen på morgenen og vips ha en deilig havregrøt klar. Det å bruke lang tid på frokost forberedelsene er helt uaktuelt for meg. Jeg står tross alt opp klokken fem, et sekund før det, er uaktuelt! 


Dette er min favorittoppskrift på havregrøt. Det er stort sett slik jeg lager den hver eneste gang, uavhengig om jeg lager en porsjon eller for flere dager. De to tingene jeg liker å gjøre for å få havregrøten perfekt, er å la den koke ekstra lenge, og å tilsette egg. Disse to stegene gjør ikke havregrøten bare ekstra næringsrik; egget tilfører proteiner og en rekke mineraler og vitaminer, grøten blir i tillegg enda mer kremet, fløyelsmyk og god. Jeg elsker denne havregrøten! Havregrøt - min favorittoppskrift
Til 5 dager / porsjoner

1 liter havregryn, ca 400 g 
2 liter melk, jeg pleier ofte å bruke en blanding av kokosmelk og lettmelk
1 liter vann
1 ts salt
5 egg

Ha alle ingrediensene utenom egg i en kjele. Kok opp og la koke i 20 -30 minutter. Rør inn egg. 
Oppbevar havregrøten i en stor plastboks eller en bolle med plastfolie i kjøleskapet. Den holder seg en ukes tid. Når du skal spise den, tar du ut 1/5 av porsjonen og varmer den opp 4 -5 minutter i mikroen. 


Når det gjelder topping av havregrøten, har jeg stort sett det samme på hver dag: sukkerfritt jordbærsyltetøy, banan, mandler og kesam. Også blir det en real dose sukringold og kanel. Det må jeg ha på grøten! 
Ha en super torsdag dere :razz: 


Kristine ♥

KOSESTUND MED SHAPEUP

 • 15.02.2017, 17:56Tidligere i dag rakk jeg en liten kosestund med ShapeUp mellom praksis og jobb. Når jeg har slike lange dager med en dobbel arbeidsdag, er det utrolig deilig med et avbrekk. En liten hvilepause mellom slagene hvor jeg kan senke skuldrene, skru av hjernen og hente energi. Jeg har forskjellige måter å gjøre dette på, men det jeg liker best, er å ta en treningsøkt eller sette med ned med godt lesestoff. I dag gjorde jeg sistnevnte. Jeg koste meg en drøy halvtime med ShapeUp, frukt, yoghurtnøtter, nøttemiks og en god kopp kaffe. Da var batteriene ladet opp igjen!


De fleste av dere kjenner nok ShapeUp fra før av. Det er Norges største trenings magasin. Her får du ikke bare treningstips med også effektive treningsprogram, smart mat, sunne oppskrifter, sporty mote og skjønnhet. Det geniale er at de også har utklippbare sider av hvert treningsprogram, slik at du enkelt kan ta med programmet og beskrivelsen av øvelsene på trening. 

Du husker kanskje til og med at jeg er i ShapeUp denne måneden med et kettlebells program? Ettersom jeg er fast leser av ShapeUp og har testet flere av treningsprogrammene deres, synes jeg det var ekstra stas å få være modell i bladet  
Ønsker du å abonnere på ShapeUp? :razz: Akkurat nå får du 6 utgaver av magasinet, altså et halvt år med ShapeUp til 179 kroner. Du kan bestille ved å sende en sms med kodeordet SUDED til 2205 (1,-). 


Kristine ♥

TO NYE KATEGORIER

 • 15.02.2017, 07:39


God morgen ♥ Jeg er så heldig at jeg begynner en time senere enn normalt i dag. Nå har jeg sovet lenger enn normalt, frokosten inntatt og jeg sitter her å nipper på kaffekoppen min. En god og rolig morgen på en onsdag, er ikke å forakte. Herlig! 

I går opprettet jeg to nye kategorier her på bloggen; trening og psykisk helse / tankerabling etter ønske fra dere. Da blir det enklere å finne frem! Trenger du tips til treningsøvelser eller intervaller en dag, kan du bla i treningsarkivet. Eller om du føler deg litt nedfor, kan du se på du finner noen positive innlegg som gleder deg i kategorien psykisk helse / tankerabling. 

SAMSUNG CSCInnenfor disse to nye kategoriene finner du blant annet innlegg som
- Vær god mot seg selv, som gir deg tips til hvordan du lettere kan behandle deg selv med omtanke og kjærlighet. 
- Jeg er ikke villig til å gjøre det som trengs. Et innlegg om hvorfor jeg ikke går rundt med six pack og er streng på kostholdet og treningen min.
- Et lite tips, hvor jeg kommer med noen svar på hvordan jeg tenker for å holde på positiviteten. 
- Det beste livet er det du har akkurat nå, hvor jeg rett og slett sier; grip livet! 


- Bentrening og to rumpefavoritter, hvor jeg viser to gode øvelser i kabel for rumpemuskulaturen. 
- Tre magefavoritter på ball, gir deg tre gode mageøvelser gjort på fitnessball. 
- Kom i gang med pull ups. Et innlegg der jeg tipser om hvordan du går frem når du starter med pull ups. 
- Rosa løping, hvor jeg deler min intervalløkt med dere. 

Og en hel del andre innlegg, så sjekk gjerne ut de to nye kategoriene. Håper de kan inspirere :grin:
Ha en finfin onsdag!


Kristine ♥

FIRE ENKLE STEG FOR Å FÅ BEDRE KONTAKT MED RUMPEN UNDER KNEBØY

 • 14.02.2017, 16:18


En rekke forskning viser at knebøy aktiverer quadriceps, altså forside lår, mer enn de aktiverer glutes, rumpemuskulaturen. Likevel er knebøy en genial øvelse som legger store krav til underkoppen og coremuskulaturen. Knebøy er en øvelse alle burde gjøre! Med noen få justeringer, kan du få knebøy til trene rumpemuskulaturen langt mer enn vanlig knebøy. Og hvem vil vel ikke trene mye rumpe? :mrgreen:
 

Her er fire enkle steg for å få bedre kontakt med rumpen under knebøy:
- Oppvarming
Her anbefaler jeg at du bruker et minibands. Gjør gjerne et par aktiveringsøvelser med minibands som kick back og blutbridge. Gjør også noen lette knebøy med minibands før du legger på vekter, slik at du får åpnet opp hoftene og aktivert rumpen. 
- Pek tærne utover.
Utoverrotasjon vil føre til større aktivering av rumpen. 
- Ta et bredt steg.
Med det mener jeg litt videre enn skulderbredde. 
- Sett deg tilbake 
Altså at du har rettere rygg og tenker at du setter deg ned på en stol når du gjør knebøy, at du ikke lener overkroppen for mye frem. Om du trener med tunge vekter, er dette lettere å oppnå ved å trene knebøy i en smith-maskin. 
 

Jeg har på meg Adidas løftesko - et must under knebøy, GymGrosissten tights, Röhnisch topp, bh fra HM og Miiego øreklokker. Noccoen er selvfølgelig med!

Når du gjør disse fire enkle stegene, må du redusere vektene på knebøystangen, da det vil bli tyngre å gjøre knebøy på denne måten. Og ikke glem å fokusere på teknikken. Knebøy er kompleks øvelse. Alle, nybegynnere som viderekommende, burde få en teknikksjekk med jevne mellomrom. Håper du får bedre kontakt med rumpen under knebøy fremover. God trening!


Kristine ♥

Kilder: 
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22076098  //  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4242956/  // https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/19130646/  //  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25435701  //  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9107637

VALENTINSGODT

 • 13.02.2017, 17:40


Imorgen er det valentinsdagen. Skal du bake noe valentinsgodt? Enten til deg selv eller til noen du er glad i? Jeg kan blant annet friste med disse kjempe saftige brownie muffinsene med rosa glasur og hjertekjeks.  Brownie muffinsene er veldig enkle å lage. Du smeller de sammen på to -tre minutter. Det samme med glasuren. Om du vil gjøre det enkelt kan du godt droppe både glasuren og hjertekjeksene, muffinsene er så gode i seg selv! Den rosa glasuren og hjertekjeksen gjør jo at muffinsene ser ekstra søte ut, så jeg anbefaler deg å legge ned innsatsen!Brownie Valentines Muffins
8 -10 stk

Muffins
2 egg
5 ss sukringold
100 g kesam
2 ss kaffe, eventuelt vann
40 g kakaopulver
30 g havremel, eventuelt andre meltyper som speltmel
20 g mandelmel
1/2 ts salt

Bland sammen egg, sukringold, kesam og kaffe. 
Ha så i tørrvarene. 
Fordel røren i muffinsformer.
Stek på 175 grader i 12 -15 minutter.
Avkjøl litt før du har på glasuren.
 

Glasur
200 g philadephia
2 ss vaniljeprotein, kan sløyfes
1 ts rød konditorfarge
2 ss sukrinmelis
1/2 ts vaniljepulver

Bland sammen alle ingrediensen. 
Fordel over de avkjølte muffisnene.


Hjertekjeks
40 g mandelmel
30 g sukrinmelis
1 eggehvite

Bland sammen alle ingrediensene. 
Kjevl massen mellom to flak plastfolie. Stikk ut hjerter.
Stek på 175 grader i 5 -6 minutter. 
Ha over rød konditorfarge. 
Topp hver muffins med et hjerte.
Nyt!


Annet valentinsgodt og som kan friste er:
Frossen isfudge med vanilje, sjokolade og jordbær
Sussesterte
Vikingkarameller eller favorittkarameller
Marengskake
Trelagskake

Eventuelt kan du inkorporere hjerter i den vanlige maten. Her er noen eksempler:
- Bruk pepperkakeformer til å stikke ut hjertefigurer av frukt
- Lag et hjerte av sjokoladesirup på kaffen
- Topp kakaoen med et hjerte av krem
- Gjør eggene mer fristende og koselige i hjerteformer


Håper du fant noe som frister og at både dagen i dag og morgendagen blir fylt med kjærlighet og glede!

Kristine  ♥

BRA START PÅ UKEN

 • 13.02.2017, 06:11


SAMSUNG CSC
Hurra for mandag og en splitter ny uke! Er du klar for en knall bra en?
Husk at du lager uken akkurat slik du vil selv! Hvorfor ikke bestemme deg for at du skal være snill med deg selv denne uken. Da tenker jeg ikke på å trene hardt eller spise sunt, men rett og slett å sette pris på den kroppen du har. Det å bli lykkelig i sin egen kropp, uavhengig av hvordan den ser ut eller hva den veier. Jeg har i mange år vært uvenn med kroppen min, til tross for at jeg har vært slank og sprek. Tro meg, det å ha det bra har lite med hvordan du ser ut. Det å ha det bra, starter innvendig. Bestem deg for at denne uken skal du snakke positivt til deg selv. Gi deg selv hyggelige komplimenter og skryte av deg selv når du fortjener det. Jeg kan love at du ikke vil angre! 
Ha en fenomenal uke :grin: 


Kristine ♥

GROVE HJERTEPOLARBRØD TIL VALENTINSDAGEN

 • 12.02.2017, 08:48


God morgen dere ♥ Jeg har allerede hatt en lang og rolig morgen. Jeg våknet nemlig før syv! Nå som jeg er blitt vant til å stå opp fem i hverdagen, våkner jeg tidlig i helgen også. Med så god tid, tok jeg meg en bakerunde og gjorde ekstra stas ut av frokosten. Jeg laget grove, saftige og gode hjertepolarbrød som jeg serverte med godt pålegg og en kopp kaffe. Jeg har akkurat sittet en drøy time og koste meg, mens jeg spiste og så på Netflix. En skikkelig lat og deilig søndagsmorgen!


Hvorfor ikke overraske noen du er glad i eller deg selv med grove hjertepolarbrød til valentinsdagen? Du kan naturligvis lage vanlige polarbrød, forme de runde istedenfor hjerter, men det er jo litt ekstra stas med hjertepolarbrød. Jeg synes i hvert fall det! Lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang. Polarbrød, enten de er runde, hjerteformet eller firkantede, kan spises til alle døgnets tider og passer også utmerket i matboksen. Håper det smaker!Grove hjerte polarbrød til valentinsdagen
ca 15 stykker

2,5 dl kokende vann
100 g rugmel
100 g havregryn
1 pakke tørrgjær
1 ts salt
1 dl melk
2 ss fibersirup gold, eventuelt honning
200 g kesam
200 g speltmel
50 g fiberfin, eventuelt mer speltmel

Bland sammen kokende vann, rugmel og havregryn i en bolle. La det stå å svelle en god halv time. 
Ha så i resten av ingrediensene i bollen. Elt godt. Tilsett eventuelt mer speltmel om deigen blir løs, eller mer væske om deigen blir fast. Konsistensen skal være som bolledeig. La deigen heve 1 time. 


Kjevl så deigen ut til den er 2 -3 mm tykk. Trykk ut hjerter, eventuelt rundinger. Jeg brukte en pepperkakeform. Legg hjertene / rundingene på en bakplate og etterhev i 45 minutter. 
Stek på 225 grader i 8 -10 minutter. Avkjøl på rist. 


I morges serverte jeg mine hjertepolarbrød med hjerteegg, skinke og grønnsaker, med en kopp kaffe og en appelsin til. Her gikk det unna. Jeg måtte forsyne meg flere ganger. Lune polarbrød er en ny favoritt!


Og du, jeg anbefaler deg å prøve deg på et polarbrød med nugatti. Mmmm... Farlig godt!
Ha en fin søndag dere :razz: Ta gjerne en bake runde og lad opp til en ny uke!


Kristine ♥

PÅ LØRDAG GJØR VI

 • 11.02.2017, 11:59


Ja, på lørdag gjør vi akkurat det vi føler for! Jeg gjør i hvert fall det når det kommer til trening. Det skal sies at jeg stort sett gjør det jeg føler for, uavhengig om det lørdag eller ei. Jeg ser alltid ann dagsform og treningslyst. Jeg vet for min del at det å for eksempel trene tunge knebøy på en dag jeg føler meg skikkelig daff, ikke er noe suksess. Da tar jeg heller en fridag eller en lettere økt på skuldre og armer, og utsetter tunge knebøy til en annen dag. Ved slik treningsregulering føler jeg at jeg har best fremgang over tid.

Uansett, i dag var det lørdag og jeg hadde egentlig ingenting på treningsplanen. Da tok jeg meg en moro økt og gjorde akkurat det jeg følte for og hadde lyst til. Jeg kjørte tunge chips med ekstra vekt, og så diverse rumpepumpe øvelser; brede knebøy med strikk, kick back med strikk, rygghev med fokus på å skvise rumpen og donkey kick back med strikk, før jeg tok med en runde intervaller på møllen.
Intervallene så slik ut:  2 min løpe + 1 min gange * 6.  Med opp og nedtrapping opp og ned trapping ble det 30 effektive minutter på møllen! På lørdag gjør vi altså det som er mest moro! 

Nå venter en arbeidsdagen. Jeg ønsker deg en super duper helg :razz: Håper du nyter den med de du er glad i og gjør noe meningsfylt. Husk å ta deg tid til å le! 

Kristine ♥

TACO MED SCAMPI OG HJEMMELAGET GUACAMOLE

 • 10.02.2017, 16:28


Da er det fredag og helgen er her! I hvert fall på papiret. Jeg jobber i dag og imorgen, så jeg tar først helg når søndagen kommer. Til gjengjeld har jeg fri både søndag og mandag. Det blir en forskjøvet helg, og det er minst like bra!

Tidligere i dag var jeg faktisk å svømte. Nå har jeg fått konstatert en gang for alle, at om jeg er på en båt som synker, kommer jeg til å drukne! Jeg er skikkelig dårlig til å svømme. Det var ikke mange runder i svømmebassenget som skulle til før jeg var kjørt. Fy søren så tungt det er! Jeg tok meg noen gode runder og nøt så resten av tiden i boblebadet. Det følte jeg var velfortjent!

SONY DSC
Skal du ha taco i helgen? Taco er fast innslag hos meg stort sett hver helg. Jeg synes det er godt å variere, for det finnes jo så fantastisk mange tacovarianter og muligheter! Jeg tyvstartet tacohelgen med taco til middag i går kveld. Da laget jeg denne fantastiske gode versjonen med scampi og hjemmelaget guacamole . Hipp hurra for at jeg har rester i dag!!

SONY DSC

Taco med scampi og hjemmelaget guacamole

Til 2 

Ca 300 g scampi*
2 ss tacokrydder, hjemmelaget eller ferdigkjøpt
1 avokado
1/2 tomat
1/3 rødløk
2 hvitløksfedd
ca 1 cm chili
1 sitron

Tilbehør
Lefser
Tacosaus
Rømme eller kesam
Revet ost, jeg brukte cheddar
Bønner
Ruccola 
Cherrytomat i båter
Søtpaprika i skiver

Varm opp lefser etter anvisning. 
Stek scampi raskt i en panne på middels varme med tacorydder. 
Lag guacamole ved å mose avokado med hakket tomat, finhakket hakket rødløk, finhakkede hvitløksfedd, finhakket chili og saften fra sitronen.
Smør lefsene med guacamole. Legg på scampi og opp med resten av ingrediensene. En fest i munnen!


*du kan naturligvis bruke kylling, karbonadedeig eller annet istedenfor scampi, men jeg anbefaler deg å prøve. Så godt!

SONY DSCTaco eller ei, håper fredagskvelden din blir super :grin: God helg! 


Kristine ♥

ANTIOKSIDANTER - DERFOR ER DE KROPPENS SUPER FORSVAR

 • 09.02.2017, 17:00


Vi vet alle at grønnsaker, frukt og bær er super sunt. En rekke studier viser at jo mer grønt vi spiser, jo større er sannsynligheten for at vi unngår en rekke sykdommer som hjerte- karsykdommer og kreft. Årsaken til at grønt reduserer risikoen for disse sykdommene, er forskerene faktisk ikke helt sikre på. Trolig er det de fantastiske antioksidantene.

Antioksidanter beskytter kroppen vår mot skadelige frie radikaler. Frie radikaler dannes blant annet i kroppen vår når oksygen forbrennes, noe som skjer hele tiden da kroppens organer og funksjoner er avhengig av oksygen. Det dannes også frie radikaler når vi utsettes for forurensing, infeksjoner, mye alkohol og lignende. Vi har alle frie radikaler i kroppen og det å ha noe, er helt ufarlig. Normalt er altså disse frie radikalene, helt ufarlige for oss. Det er når disse mengdene blir store, at skade kan oppstå. Da skjer noe som heter oksidativt stress i kroppen vår. Dette kan gi skade på cellene våre, arvestoffet og organer. Det er her antioksidantene kommer inn. Antioksidanter er super forsvaret vårt, en viktig del av kroppens immunforsvar, som hjelper til med å begrense skaden av det oksidative stresset!


Noen eksempler på mine snacks og måltider med mye antioksidanter.
Proteinkaffe sammen med mørk sjokolade, gojibær og nøtter  //  Fruktfat med druer, vannmelon og plommer  // Fruktfat med mandler, bringebær, appelsin, kiwi og ananas  //  Middag med søtpotetpure, stekte biffstrimler med sopp og løk, erter, cherrytomat og maiskorn


Ettersom antioksidantene blir brukt opp når de gjør jobben sin, trenger vi stadig påfyll. Vitamin A, vitamin C, vitamin E og betakaroten er eksempler på antioksidanter. Supre kilder til antioksidanter er blåbær, grønnkål, spinat, brokkoli, tomat, hvitløk, mango...Ja, alt av frukt og grønnsaker! En sier ofte at jo sterkere farge det er på frukten, bærene og grønnsakene, jo mer antioksidanter inneholder de. Kanel, kaffe, te og mørk sjokolade er også gode antioksidantkilder. Jo mer, jo bedre!

Antioksidanter er altså kroppens super forsvar! Så spis ekstra godt med grønt, kaffe og mørk sjokolade med den beste samvittighet :grin: Det både smaker godt og gjør godt!


Kristine ♥

SELVTILITTEN SITTER I HODET

 • 08.02.2017, 15:51


Har du noen gang tenkt at du vil ha det bedre og få bedre selvtillit om du bare blir litt slankere, får litt større rumpe eller blir litt sterkere? Det har i hvert fall jeg! Men sannheten er av selvtilliten sitter i hodet og at endringer som går på utseende, ikke gjør noe med hva og hvordan vi tenker om oss selv. Vil du ha det bedre, føle deg bedre og få bedre selvtillit, må du starte med hodet og endre måten du snakker og tanker om deg selv. 


Selvtilliten kan faktisk trenes opp og ofte kan små endringer gjøre stor forskjell. Å være bevist på egne tanker, er det viktigste steget for for bedre selvtillit. For eksempel kan du velge å  ikke lytte til de negative tankene om deg selv når disse kommer, og isteden la de fly forbi. Eller stille konstruktive spørsmål til de negative tankene som kommer. Når du tenker at du ikke får til noe, kan du spørre deg selv om dette er faktisk sant og isteden ramse opp en rekke ting du har fått til.  

Har du god selvtillit vil du ha tro på deg selv, ha et godt inntrykk av deg selv, være trygg i egen kropp og vite hva du vil. Stort sett vel og merke, vi har alle dager hvor vi ikke er på topp og blir usikre. 
Start med hodet, så vil du raskt føle deg bedre også i kroppen!


Kristine ♥

PUSH UPS MED ROING

 • 07.02.2017, 17:23


Jeg skal innrømme at jeg gjør mange av de samme øvelsene på trening. Likevel er det viktig å variere noe, både for motivasjonens del, og også for muskulaturens del slik at muskelen / musklene får ulik stimuli. I dag gjorde jeg push ups med roing. En genial øvelse! Her får du trent core -muskulaturen, bryst, armer, skuldre og rygg i en og samme øvelse. Du får virkelig utfordret både styrken og stabiliteten din! Om du ikke har gjort det allerede, anbefaler jeg deg å prøve deg på push ups med roing neste gang du skal trene overkroppen :razz: 

Push ups med roing

Stå på tærne, slik du gjør om du skal ta vanlig push ups, og ha en manual i hver hånd. Stram core- muskulaturen og senk kroppen kontrollert ned til gulvet. Skyv deg opp igjen, akkurat som i en vanlig push ups. Stabiliser kroppen når du kommer i topposisjon og trekk deretter den ene armen opp mot ryggen, tett inntil kroppen. Senk den rolig ned igjen. Gjenta med den andre armen. Du har nå gjort en repetisjon. Gjenta øvelsen.  
Pass på at du under hele øvelsen, stabiliserer overkroppen, strammer magen og holder en nøytral ryggposisjon. 
Lykke til og god trening! 


Kristine ♥

SUPER ENKLE OG SUNNE BANANMUFFINS

 • 07.02.2017, 06:26


God morgen sweethears ♥ I går laget jeg disse super enkle og sunne bananmuffinsene som ble knall gode! Test dem du også! 

SONY DSC
Jeg elsker banan i bakst. Både bananbrød, bananpannekaker og bananmuffins er gjengangere hos meg. Merkelig nok er jeg derimot ikke så veldig glad i banan i seg selv. Banan er en av de få matvarene jeg ikke er spesielt glad i. Likevel elsker jeg banan i bakst!

SONY DSC
Denne gangen valgte jeg å toppe hver muffins med en tykk skive banan. Det satte virkelig en ekstra spiss på dem. Bananskiven blir karamelisert, og skikkelig søt og seig. Super godt!

SONY DSC

Super enkle bananmuffins
9 -10 stykker

2 modne bananer
3 egg
2 ts bakepulver
1 ss kanel
1 ts kardemomme
2 ss sukringold
2 ss kesam, eventuelt vann
100 g havremel

Topping
1 banan
Litt kanel

Mos bananen sammen med eggene. Du kan bruke en gaffel eller en stavmikser. Bland i resten av ingrediensene.
Fordel i muffinsformer.
Del den siste bananen i skiver og legg en tykk bananskive i hver muffinsform og dryss forsiktig over litt kanel.
Stek på 175 grader i 20 -25 minutter. 
Avkjøl.

SONY DSC
Mmmm... Så saftige og gode! Bananmuffins og en kopp kaffe var helt himmelsk. Jeg gleder meg allerede til å nyte de to siste muffinsene senere i dag. Da blir det en liten kosestund med muffins, noe varmt i koppen og en god bok. 
Ha en toppers tirsdag da dere :grin: 


Kristine ♥

JANUAR'S

 • 06.02.2017, 15:46


Tjue syttens  første måned er over og vi er godt i gang med måned nummer to. Om jeg har hatt en bra start på det nye året? Ja, absolutt! Jeg skal innrømme at det var hardt å komme igang etter ferien. Jeg begynte med eksamen andre januar, i tillegg til jobb og praksis! det har vært en givende og hektisk måned, hvor jeg har lært masse og dagene har flydd forbi! Her kommer en oppsummering av januar. 


Januar's treningsanbefaling
Jeg fikk kommentarer på at rumpen min har vokst. Det har den! Trolig fordi jeg har lagt inn mer rumpearbeid samtidig som jeg har gjort minimalt med kondisjonstrening og spist mer. I dette innlegget gav jeg dere mine to rumpe favoritter. 

SONY DSCJanuar's beste lunsj
Disse vaflene har jeg laget til lunsj (og kveldsmat) flere ganger. Knall gode. Nystekte vafler hvor brunosten smelter oppå... Mmm, det er himmelsk!

SAMSUNG CSCJanuar's tips
Jeg gav deg tips om hvordan du kan erobre nyttårsforsettene dine. Jeg tipset også om ni enkel ting du kan gjøre i tjue sytten for en litt bedre hverdag

SONY DSCJanuar's favoritt proteinbar 
 Snickers proteinbaren. Disse er farlig gode altså! Både snickers og mars barene har falt i veldig i smak hos meg. Begge to smaker omtrent som originalvarianten! Når en har lyst på sjokolade midt i uken, er det greit å kunne ta en litt sunnere variant med mindre sukker og mer protein. 

Januar's favorittlåt
Shape Of Uou med Ed Sheeran. Jeg har alltid likt Ed Sheeran og den nye låten hans er intet unntak! 

Januar's beste muffins
Disse sjokolademuffinsene ble så saftige og gode! En kryssning av brownie og muffins. De vil helt klart bli laget flere ganger!

Januar's hyggeligste helg
En langhelg med peiskos, avslapping, fine turer i skogen, vin, godt selskap og god mat. Her fikk jeg virkelig fylt opp energilagrene og kost meg maksimalt! For ikke å snakke om den fantastiske hyttefrokosten vi laget. Her var alt du kunne tenke deg og mer til!

Januar's nyttige innlegg
Jeg gav dere en innføring i hva proteiner egentlig er og tipset dere om noen gode proteinkilder. 

Januar's ukemeny
Denne var til uke fire. Du finner ukemenyen her

Januar's beste oppskrift som jeg har fått mest tilbakemeldinger fra dere
Taco tårnet. En knall god og nok så enkel kombinasjons av taco og lasagne. Dette er en favoritt hos både meg og dere. Tusen takk til alle som har sendt meg snaps med oppskrifter dere har laget. Det varmer et blogghjerte ♥

Januar's mest likte innlegg
Et skadet selvbildet.

Januar's sushifest
Sushi er noe av det beste du kan servere meg. Jeg spiser det alt for ofte! Lommeboken min synes i hvert fall at jeg spiser det litt for ofte. Det blir fort dyrt! Uansett, et bilde sier mer enn tusen ord. Jeg er rimelig happy med sushifesten. Den smakte minst like godt som den ser ut til å gjøre!

Januar's smil
En tidlig morgen på trening. Fordi en morgenøkt gir en ekstra god start på dagen, og fordi livet er så mye bedre med et smil om munnen. Smil litt ekstra i dag da dere!

Januar's favorittfrokost
Grøt, grøt og mer grøt! Jeg blir aldri lei grøt! For tiden lager jeg en stor porsjon på søndag, slik at jeg raskt har en god frokost på morgenkvisten. Sammen med noen egg, frukt og nøtter blir havregrøten et komplett måltid med karbohydrater, proteiner og sunt fett. 

Januar's trening
Ja, hva skal jeg si om den. Jeg kan i hvert fall si at jeg har hatt bedre treningsperioder i mitt liv. Treningsmotivasjonen har ikke vært helt på topp. Årsaken er rett og slett at det skjer så mye annet i livet akkurat hvor hverdagen er veldig hektisk. Men skitau, sånn er nå livet. Treningsmotivasjonen kommer tidsnok tilbake :razz:
Her ser du forresten vippene mine etter fire uker uten påfyll. FoxyLashesByMari (sponset) er fortsatt den dyktigste vippeterapeuten jeg har vært bort som jeg virkelig kan anbefale på det varmeste. 


Kristine ♥

FEM TING DU IKKE VET OM MEG

 • 05.02.2017, 18:40


På bloggen skriver jeg hovedsakelig om trening, kosthold og psykisk helse / positive tanker. Det dere ikke må glemme når dere leser bloggen, ikke bare min, men alle blogger, er at det er så mye mer til en person enn det dere ser på sosiale medier. Jeg ønsker at dere skal bli bedre kjent med meg 🌞  Her er fem ting du ikke vet om meg:


- Jeg sover med en bamse i sengen! Jupp, jeg er tjue seks år og har en bamse i sengen! Dette har jeg gjort siden jeg gikk andre klasse. Da jeg flyttet og byttet barneskole fikk jeg en skjønn Ole Brum bamse av klassen jeg forlot. Den har stort sett vært i sengen min hver natt siden den gang. Jeg vokser aldri fra å ha denne bamsen i sengen.

- Jeg har astma. Som liten var jeg veldig plaget, men med tenårene føler jeg at jeg vokste fra meg mye av sykdommen. Selv om legen anbefaler at jeg tar medisiner, synes jeg at jeg klarer meg helt ok uten. Jeg liker ikke medisiner! Nå tar jeg det kun når det er veldig kaldt, da merker jeg at det snører seg betraktelig i halsen.

- Jeg er støttekontakt. Ja, jeg har litt forskjellige jobber og er en skikkelig potet! Jeg liker å gjøre forskjellige ting for da går jeg ikke lei på noen områder. Å være støttekontakt er en så fantastisk ting som gir så mye energi og glede! Jeg oppfordrer alle til å bli det. Det gleder både deg og brukeren.


- Det beste jeg vet er lomper smurt med blåmuggost og honning. Jeg tror faktisk jeg kan si at det slår sjokolade any time! Jeg digger det, rett og slett! Har du ikke prøvd denne kombinasjonen, må du gjøre det snarest! 

- Jeg elsker å sove og er et skikkelig sovemonster. Jo lenger jeg kan ligge å snorke i sengen, jo bedre! Derfor står jeg stort sett opp kun femten minutter før jeg skal ut døren. Kvelden i forveien lager jeg i stand frokost, slik at jeg bare kan hoppe ut av sengen, ha vann i ansiktet, kle på meg, pusse tenner og lage meg en kaffe. Vips så er jeg på vei til skolen eller jobb!


Kristine   ♥

PANNEKAKER MED SJOKOLADEPÅLEGG

 • 05.02.2017, 09:57


Dere kjenner meg, jeg elsker pannekaker. Jeg kan spise de hver eneste dag! I dag morges laget jeg pannekaker med sjokoladepålegg til frokost. Pannekaker pluss sjokoladepålegg er den perfekte kombinasjon. Så utrolig godt!


Proteinpannekakene kan naturligvis spises med annet pålegg enn sjokoladepålegg. Disse pannekaker er kjempe gode i seg selv. Nyt pannekakene med sjokoladepålegg eller noe annet godt du vil ha på. Sjokoladepålegget er forøvrig så godt at jeg anbefaler deg å lage det. Om du ikke vil ha det på pannekakene, så spis sjokoladepålegget ut av bollen med en skje! Hos meg forsvant halvparten før pannekakene var ferdigstekt. Mmmm...Pannekaker med sjokoladepålegg

Pannekaker

2 egg
100 g kesam
20 g havremel
10 g mandelmel, eller 20 g havremel
20 g vaniljeprotein
1/2 ts bakepulver
1 ts sukringold
1 ts kanel
1/2 ts kardemomme

Bland alt godt sammen i en bolle. Stek pannekaker i en panne på middels varme i litt smør eller kokosolje
Server med ønsket pålegg, eller sjokoladepålegg.


Sjokoladepålegg

100 g phildephia, eventuelt kesam
10 ss sjokoladeprotein
1 ss kakaopulver
1 ts sukringold
Bittelitt salt

Bland sammen alle ingrediensene.
Smør på pannekakene eller spis med skje.


Saftige, proteinrike og mettende pannekaker er perfekt som frokost, lunsj eller kveldsmat. Lag deg pannekaker i dag :razz: Og kos deg denne søndagen. Ha en super dag!


Kristine ♥

LØPETUR I DET FRI

 • 04.02.2017, 11:42


God morgen sunshine. Det er helg! Skal du noe spennende i helgen? Jeg for min del, skal ha en rolig helg hvor jeg skal fylle på energilagrene og få unnagjort en del jobb og skolearbeid. På planen i kveld står det en film med gode venner, hjemmelaget hamburger og is. En real kosekveld!


Ettersom et av ønskene mine for februar, var å ta meg et par løpeturer, tenkte jeg at denne fridagen var en perfekt anledning til å ta en løpetur i det fri. Det er så nydelig ute nå. Trær og kvister er spekket med vakre snøfnugg som bugner seg utover som et slags kunstverk. Jeg synes det er så vakkert!

Jeg gikk ut for å ta et par bilder. Det endte med at jeg tok halen mellom bena og gjorde om på planene mine. Istedenfor å ta en løpetur i det fri, gikk jeg inn og tok meg en løpetur på møllen. Jeg ble rett og slett så kald!


Løpetur ute eller løpetur inne. Løpetur ble det i hvert fall, og det er jo det viktigste! Jeg satte musikken på full guffe og danset meg bortover møllen. Det ble åtte kilometer i på knappe tre kvarter. Nå sitter jeg her og lurer på hvorfor jeg ikke løper oftere, det er jo så deilig! For min del er dørstokkmilen utrolig lang når det gjelder løpeturer på vinterstid, men det føles jo så utrolig deilig etterpå. Note to self! Løpeendorfinene gjør meg glad :grin: 


Håper du får en riktig fin lørdag og en fabelaktig helg!

Kristine ♥

MIDDAG MED SØTPOTETVAFFEL

 • 03.02.2017, 16:11


Til middag i går, spiste jeg noe utrolig godt; kylling med salat og søtpotetvaffel. Hvorfor har jeg ikke tenkt på slik søtpotetvaffel før? Knall godt og veldig enkelt!


Søtpotetvaffelen er rett og slett en slags av røstipotet, med søtpotet og laget i vaffeljern. Du trenger bare to ingredienser, søtpotet og egg! På under 10 minutter får du sprø og gode vafler som du enten kan bruke som tilbehør til middag eller fylle med det du ønsker slik at du bruker vaffelen som en slags tortillalefse. Middag med søtpotetvaffel

Kyllingen er en hel Stangekylling som jeg krydret med salt, pepper og hvitløkskrydder, og stekte på 175 grader til steketermometeret viste 67 grader, i cirka 1 time. 
Salaten består enkelt av salat miks, tomater, maiskorn og paprika. Søtpotetvaffel 
3 stykker

1 stor søtpotet eller to mellomstore, ca 400 g
1 egg
Krydder etter eget ønske, jeg brukte salt og pepper

Riv søtpoteten og bland den med eggene. 
Ha 1/3 av massen i et vaffeljern. Jeg smurte mitt jern med litt kokosolje før steking. Trykk massen utover slik at den dekker hele overflaten. Stek 5 -6 minutter.

Jeg anbefaler at du steker vafflene litt lenger enn du trenker at de bør stekes. Om du har et vaffeljern som har et lys som viser når vaflene er ferdig, det har jeg, så la vaflene steke et par minutter til etter at dette lyset har kommet på. Mine søtpotetvafler ble best når de stekte i omtrent 5 minutter. Da var de lett brune og sprø når jeg åpnet vaffeljernet. 


Jeg brukte vaflene som en slags lefse eller skive og fylte dem med salat og kylling. Så utrolig godt!
Prøv deg på en søtpotetvaffel i helgen :grin:  God fredagskveld! 


Kristine ♥

DAGENS TRENING - ENARMS ROING I KABEL

 • 02.02.2017, 17:07


Herlige torsdag! Dagen i dag har vært hektisk med full praksis og jobb. Jeg rakk heldigvis en treningsøkt mellom de to. Det er så godt med en real time -out :grin: Da virker arbeidsdagen langt kortere og mindre krevende med en gang! 
Dagens trening var en styrkeøkt på rygg og skuldre. Økten bestod av nedtrekk, skulderpress, sidehev, face pull og enarms roing i kabel. For tiden har jeg skikkelig sans for den sistnevnte øvelsen, enarms roing i kabel. Jeg liker å kjøre denne med lette vekter og flere repetisjoner i slutten av ryggøkten, slik at jeg virkelig får pumpet ut det siste i muskulaturen. I dag ble det 3 sett av 12 -13 repetisjoner. Jeg føler at jeg får ordentlig god kontakt med muskulaturen og at de riktige musklene jobber på spreng! 

Enarms roing i kabel er en super øvelse, hvor du få trent både rygg, hovedsakelig den brede ryggmuskelen, skuldre og biceps.
Fest håndtaket i en kabelmaskin. Sitt med rett rygg på gulvet. Stram coremuskulaturen slik at ryggen holdes stabil under hele øvelsen. Ta tak i håndtaket med den ene hånden og trekk den mot deg. Fokuser på skulderbladet ditt. Tenk at noen holder en appelsin bak ryggen din og at du skal forsøke å skvise den. Hold et godt sekund, før du fører hånden din tilbake til utgangsposisjonen. Gjenta. 
Kanskje en øvelse å prøve på neste treningsøkt? 


Kristine ♥

SUPER ENKLE PROTEIN SJOKOLADE BOLLER

 • 01.02.2017, 17:18Får vi noen gang nok sjokolade, dere? Jeg tror ikke det :grin:  Etter middag i dag, hadde jeg lyst på noe søtt og sjokoladeaktig. Da smalt jeg sammen disse super enkle protein sjokolade bollene. Mmm.... Jeg har delt en lignende oppskrift på bloggen før, men denne gangen ble de enda bedre! Når jeg lager en oppskrift på nytt, gjør alltid et par endringer og smaker meg til slik at jeg får best mulig smak. Disse sjokoladebollene ble så utrolig gode at jeg spiste opp alle på knappe tjue minutter! Super enkle protein sjokoladeboller

100 g philadelphia, eventuelt Kesam
50 g havregryn
1 ss sukringold
2 ss kakao
1 ss fibersirup
3 -4 ss sjokoladeprotein
1 ss kaffe, valgfritt
Bittelitt salt, ca 1/4 ts 

Bland sammen alle ingrediensene i en bolle. Tilsett eventuelt mer havregryn og massen er for våt eller mer væske om og deigen er før tørr. Massen skal bli fast, ala marsipan, slik at du kan rulle kuler.
La den stå i 5 minutter. Lag så kuler.
Jeg rullet mine sjokoladeboller i kokosmasse før servering. 


Se så seige, saftige og gode da! Jeg tror muligens jeg må lage en runde til i kveld eller i morgen. Da skal jeg lage dobbel porsjon, for disse spises fort opp! Håper det smaker. Enjoy! 


Kristine ♥

I SHAPE UP

 • 01.02.2017, 06:24


Har du sett det nye ShapeUp bladet, februarutgaven, som kom i butikken på mandag? Der er det et kjent fjes som dukker opp. Meg! 


Hele seks store sider har jeg ansiktet mitt på! I denne utgaven er jeg modellen i et treningsprogram med kettlebells. Det er utrolig rart å se seg selv slik! Med tanke på at jeg er en offentlig person med en del følgere på både instagram og blogg, tenker du kanskje at det er helt greit for meg å stille opp i noe slikt? Men der tar du feil! Det er faktisk veldig ut av min komfortsone. Jeg husker selve shootdagen, jeg var utrolig nervøs og spent! Mest nervøs var jeg faktisk for hva dere skulle synes. For jeg blir usikker på meg selv jeg også. Som et hvilke som helst annet menneske, ønsker jeg ikke å bli hakket på eller få stygge tilbakemeldinger. En negativ kommentar sårer meg vel så mye som det sårer deg om du får noe stygt slengt mot deg. Aldri glem at den personen du ser på et bildet, på instagram, i avisen, i et blad, på en reklameplakat  eller noe helt annet, er et menneske med et fult følelsesspekter. Så vær et medmenneske! Vi har alle våre tanker og meninger, men det å dømme på grunnlag av et bilde, er ikke ok! Sitter du med en tanke om at et vist menneske er for tynn, for tykk, har for stor nese, for små pupper, for muskuløs, eller noe helt annet, så skyv denne tanken bort. Den personen du ser, er så mye mer enn den kroppen som er på bildet!


Bildene må jeg si at jeg er veldig fornøyd med. Jeg føler at de gjenspeiler meg og den personen jeg er. På alle bildene smiler jeg og jeg er til og med i ferd med å få latterkrampe på flere av de. Treningsgleden, som er det jeg brenner for, skinner igjennom. I hvert fall føler jeg at den gjør det. I tillegg er jeg veldig glad for at ShapeUp ikke har redigert bildene, annet enn lyssettingen. Om du ser nærmere på bildene, kan du faktisk se at jeg har en stor kvise like under øret. Jeg er heller ikke sminket eller dollet opp. Dette er den vanlige Kristine under trening, med bustete hårdott og et smil om munnen. Og jeg er rimelig fornøyd med å være den Kristine jeg er. Ikke på grunn av kroppen min, men fordi jeg er et god menneske med gode verdier og holdninger. 


Det var dagens tankerabling fra min side! Nå får jeg lukke pcen og begynne praksisdagen. 
Håper onsdagen din blir bra :razz:

Kristine ♥

Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her på min blogg vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits