www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

DOBBEL APPELSIN GLEDE

  • 31.03.2013, 16:31



Jeg laget en ny versjon av appelsinfromasjen.
I dag toppet jeg den med appelsingele.
Dobbel appelsin glede  :grin:
Appelsinene er så gode nå på denne tiden av året.
Da er det bar å hive innpå.
Jeg skal ærlig innrømme at jeg liker appelsinene best naturelle, men denne desserten kommer på en god andreplass.



Dobbel appelsin dessert

Appelsinfromasj
1 porsjon, oppskriften finner du her


Appelsingele
4 appelsiner, eventuelt appelsinjuice
3 gelatinplater
1 dl varmt vann
1 ss sitronsaft, kan sløyfes
1 ss sukrin gold

Lag appelsinfromasj.
La den stivne.

Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
Ha de så over i det varme vannet slik at de smelter.
Press all saften ut av appelsinene.
Bland appelsinsaften med sitronsaft og sukrin gold. Tilsett så den smeltede gelatinen.
La geleen avkjøle seg en halv times tid før du heller den over appelsinfromasjen.
Etter en times tid i kjøleskapet er den klar.
Nyt.


Ha en riktig fin påskeaften.
Kos dere med påskeegg, sol og kjære mennesker  :grin:
Det skal jeg.

Kristine

FAVORITTER

  • 30.03.2013, 17:11


Hei og hopp på påskeaften :grin:
Nyter dere påsken?
Jeg har tatt langhelg / kort påskeferie.
Etter jobb i går kveld dro jeg hjem til mamma og mitt barndomshjem.
Her blir jeg i tre -fire dager.


Jeg har noen favoritter på kostholdsfronten.
Disse puttet jeg i poser og tok med meg på ferie.
Ja, jeg er litt nerd.
- Mocca-Protein
Favoritt proteinpulveret mitt gjennom seks år.
Som blogger får jeg ofte tilbud om å teste forskjellige produkter. Opp gjennom årene har jeg testet mange forskjellige merker og smaker av proteinpulvere, men jeg ender alltid med MyProtein som favoritt.
Det er forresten 10 % på Mocca-Protein nå, det lønner seg å slå til her.  
- Stevia dråper
Denne er i nøytral smak, men stevia dråpene finnes i mange varianter.
Jeg bruker den i alt fra kaffe og te, til kesam og bakst.
- Sukrin
Naturlig søtningsstoff med samme konsistens som sukker.
Jeg bruker sukrin for det meste i bakst, matlaging og over kesam / cottage cheese.
- Olimp Kreatin
Kreatin er den eneste (lovlig) kosttilskuddet som har vist seg å betydelig øke muskelstyrke, kraft og størrelse under trening.
Jeg bruker denne og er kjempe fornøyd
. Etter å ha begynt med kreatin har vekten min økt og jeg blir sterkere samtidig som om jeg fortsatt har en lav fettprosent.
Smaken i pineapple minner om cocktail.
Olimp EAA
Essensielle aminosyrer som også er beriket med ekstra BCAA, L-glutamin og L-alanin.  
Dessuten smaker pineapple fantastisk!
Jeg tar den før og etter trening.


Spera fulgte nøye med når jeg pakket med mine poser.
Selv om jeg vet at pusene har det godt med PØ disse dagene, får jeg litt dårlig samvittighet for å forlate dem.
Jeg er overbeskyttende matmor!


Da jeg var fremme i går kveld hadde mamma laget min favorittrett.
Hennes versjon av Gryte fra Bourgogne.
En fantastisk rett med biff, gullrøtter, løk, bacon og masse rødvin som er kokt lenge.
Gryten ble servert med salat og ananas.


Hvert år lager hun denne til bursdagen min.
Ikke bare synes jeg denne retten smaker fantastisk godt.
Den betyr også mye for meg.
Jeg forsynte meg med tre gode porsjoner og er i tilegg så heldig at jeg får med meg restene når jeg drar hjem. Mamma laget nemlig 11 liter (!!!) med gryterett! Da har jeg for en stund.


I dag hadde jeg en moro-økt med småbrødrene på Elixia Hønefoss.
Ren glede :grin:
Jeg hadde planlagt en hviledag i dag, men da brødrene ville trene og energien var på topp ønsket jeg å ta en treningsøkt.
For meg er det viktig å nyte treningen.
Om det skal være en livsstil, sørg for at du har det gøy med treningen.
Uansett hva målet ditt er, kos deg på veien.
Det skal ikke være slik at du må tvinge deg selv på trening.
Det skal handle om lykken av å ha en kropp som fungerer og gleden av å kunne bruke den.

Dagens økt ble en ben- og skuldre økt.
Akkurat det jeg hadde lyst til med mine favorittøvelser.
- Knebøy
4 sett * 8 -6 repetisjoner
- Markløft
4 sett * 8 -6 repetisjoner
- Bulgarsk utfall
3 sett * 9 -10 repetisjoner
- Skulderpress med manualer
4 sett * 8 -9 repetisjoner
- Six ways
3 sett * 10 -12 repetisjoner


Nå er det tid for å fylle på lagrene.
Mattid!
Det er herlig å være et par dager hjemme hos mamma og få hennes fantastiske mat.
Ha en gledelig påskeaften :razz:


Kristine  

LØPETUR OG GOD MAT

  • 28.03.2013, 18:25


Riktig god skjærtorsdag.
Håper dere nyter påsken med nære og kjære :grin:
Nå gleder jeg meg virkelig til å ta en langhelg hjemme på besøk hos mamma.
Bare en jobbdag igjen, så tar jeg en kort påskeferie.

PØ tok et flott bilde av meg i går på Elixia, et seiersbilde!
Jeg var skikkelig stolt over å ha slott min egen løperekord samtidig som jeg var rusa på endorfiner.
2xu-tightsen (jeg har denne) har åpnet en helt ny verden for meg.
Jeg rett og slett elsker den!
Det er mange år siden jeg har kunne løpt uten smerter ettersom jeg har flere kroniske skader, men jeg merker ikke noe til dem etter at jeg begynte med denne tightsen.
Gårsdagens fantastiske løpetur var unna gjort på 50 minutter og jeg kom meg igjennom en mil.
Jeg varmet først opp i 3 minutter på hastighet 7 km/t før jeg løp avgårde på hastighet 11,5 -13 km/t. De siste fem minuttene løp jeg på hastighet 13 -15 km/t, for så å gå i 3 minutter på hastighet 6 km/t som nedtrapping.
Herlig! Det føltes så godt!

I dag spratt jeg opp tidlig i morges for å rekke en styrkeøkt før jobb.
Bryst og rygg på 30 minutter.
- Benkpress
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Pec deck
3 sett * 12 - 15 repetisjoner
- Sidehev
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Face pull
4 sett * 10 -12 repetisjoner
- Omvendt flyes
3 sett * 12 -15 repetisjoner
- Front hev
10 +4 x (myo-reps)


Jeg var så sulten etter jobb at jeg ville ha noe raskt.
Det ble en super salat med masse godt sammen med kokte poteter (ferdig kokte som jeg har i kjøleskapet).
Et godt lass med sukkerfri ketchup har jeg alltid over potetene mine.
Jeg synes kokte poteter og ketchup, gjerne også hvitløks- og paprikakrydder, er utrolig godt.


Ytrefilet av storfe (denne er fra Sverige) som jeg stekte raskt i en panne i litt meierismør.
Skorpen på biffen blir perfekt med en liten kalt smør.
Etter ca ett til halvannet minutt i pannen på hver side er biffen klar, da hadde jeg et par baconstrimler i pannen.
I mellomtiden laget jeg en salat av hjertesalat, paprika, aspargesbønner, rødløk, cherrytomater og miniamis.
Lag så en dressing av fiskesaus (jeg bruker denne fra SantaMaria), finhakket hvitløk og ingefær, sitronsaft og kokosolje (eller annen olje).
Skjær biffen i skiver og legg over salaten, ha over bacon, grantaeple og dressingen.
Kjempe godt og deilig på fem minutter.


Nå sitter jeg her med desserten min.
Sjokoladehimmelen!
Blir vi noen gang lei sjokolade? :razz:
Nei, det blir i hvert fall ikke jeg!


Jeg er usikker på hva jeg skal kalle dette, en enkel sjokolademousse.
Du trenger 1 egg, 2 ss philadelphia light (eller kesam), 1 ss kakao, 1 ss sukrin gold og 2 ss mocca-protein (kan sløyfes).
Skill eggeplommen fra hviten.
Bland sammen eggeplommen med philadelhia, kakao, sukrin og proteinpulver.
Stivpisk eggehviten og vend resten av røren inn i eggehviten.


Jeg toppet med krem (jeg bruker vanlig Tine kremtopp), frossen banan, kakaonibs og litt kakaopulver.
Så fantastisk godt!
Jeg vil ha mer!
Ha en fortsatt herlig skjærtorsdag og påske.


Kristine ♥

PÅSKELIG APPELSINFROMASJ

  • 27.03.2013, 15:51


Appelsin er for meg påske, påskeappelsin :grin:
Etter banan og eple er appelsin den frukten vi spiser mest av i Norge.
Gjennomsnittlig spiser vi åtte kilo appelsiner i året.
En appelsin inneholder dagsbehovet vårt for vitamin C. I tillegg inneholder den søte frukten mye fiber, folat, jern, fosfor og vitamin A.
Og den smaker jo så godt!


Med inspirasjon fra appelsinen laget jeg en riktig så god påskedessert,
appelsinfromasj.
Kremet, luftig og god med smak av appelsin.
I tillegg er den sukkerfri og proteinrik.



Appelsinfromasj


3 appelsiner
300 g skyr naturell (gresk yoghurt, mager kesam eller yoghurt naturell kan også brukes)
2 ss sukrin
2 gelatinplater
0,5 dl varmt vann, nesten kokende
2 eggehviter

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
Klem ut vannet og ha dem i det varme vannet.
Mos ut all saften av appelsinene.
Bland appelsinsaften med skyr.
Ha i den smeltede gelatinen.
Stivpisk de to eggehvitene.
Tilsett sukrin og pisk litt til.
Vend så eggehvitene forsiktig inn i osteblandingen.
Fordel i skåler og sett kaldt i minimum 1 time.
Nyt.


Jeg brukte appelsinskallet som skåler til fromasjen.
Ble det ikke lekkert?
På toppen har jeg litt kremfløte og appelsinskall.


Ta en bit!
Ønsker dere alle en riktig god påske.
Nyt appelsinen i solveggen, vi har jo et herlig vær nå  :grin:


Kristine

VAFLER TIL PANNEKAKER

  • 25.03.2013, 17:12



Nok en mandag.
Påskemandag.
Jeg misunner dere som har ferie.
Eller, misunner er egentlig et veldig stygt ord.
Det høres ut som om jeg miss-unner dere ferien, altså at jeg ikke unner dere den.
Det blir helt feil.
Beundrer er kanskje mer riktig ord. 
Jeg unner dere ferien hundre prosent.
og skulle ønske jeg hadde det samme...:roll:


Det er ikke bare mandag og påskemandag.
Det er vaffelmandag!
Ifølge wikipedia er vaffel et «bakverk» med liknende basis som pannekaker, hvor de vanligste ingrediensene er hvetemel, melk, egg, sukker og smeltet fett.
Jeg fant ikke vaffeljernet mitt og gjorde derfor vaffeldagen til pannekakedagen. 
Wikipedia er nok ikke helt enige ingrediensene mine, for her gikk det i sukrin, proteinpulver, kesam og mandelmel.

Ønsker du å lage vafler kan jeg anbefale disse oppskriftene:
- Vafler med rug / havre og proteinpulver
Vafler med mandelmel og havregryn
Proteinvafler av proteinpulver 
Favoritt vafler med banan
Grove vafler som metter 


Pannekaker

30 g proteinpulver (her kan du bruke den smaken du ønsker, jeg brukte bakepro som er nøytral på smak), 1 ss mandelmel, 2 ss kesam, 1 ss sukrin, 1 egg, 1 eggehvite og cirka 6 ss med melk (eventuelt vann).
Miks alt sammen og stek som pannekaker eller vafler.
Jeg stekte mine pannekaker i ovnen.
Da smurte jeg et bakepapir med litt kokosolje, laget runde kuler på bakepapiret og stekte på 180 grader i 10 minutter. 
På toppen har jeg blandet kesam, cottage cheese, et par dråper stevia vanilje og vaniljepulver til en vaniljerøre før jeg toppet med nektarinbiter og blåbær.
Veldig godt. 


Til middag skulle jeg prøve å lage noe jeg ikke hadde laget før. 
Hjemmelagde pommes noisettes med helstekt ytrefilet, fylt sopp og ovnsbakte grønnsaker. 
Vi kan vel si det sånn at pommes noisettene ikke ble helt som de man kjøper. Her må jeg jobbe litt mer med oppskriften, man treffer ikke alltid på første forsøk!
De ble absolutt gode, men mye mer luftige enn originalversjonen. 


- Gni inn ytrefileten med olje, salt og pepper.
Jeg brukte en billig versjon fra Sverige. FirstPrice selger også rimelig ytrefilet av okse til ok pris. 
- Ha rosenkål, rødløk i båter, gul paprika i biter og gulrot i stenger, eller andre ønskelige grønnsaker, i formen sammen med kjøttet.
- Skjær ut stilen av soppen. Fyll med hakkede tomater blandet med finhakket hvitløk, chili, kanel- og basilikumkrydder.
Du kan for eksempel bare fylle soppen med tacosaus, pastasaus på glass eller lignende om du vil ha en enklere versjon.
Topp med mozzarella eller annen ost, og sett på samme bakplate som formen med kjøtt og grønnsaker.
- Stek i ovnen på 125 grader til steketermometeret viser 55 grader, dette tar omtrent 1 time.
La den hvile i minimum 5 minutter.
- I mellomtiden koker du poteter.
Skrell dem og mos dem med et par spiseskjeer med mager smørost (philadelphia light eller kesam kan også brukes), 1 eggehvite og finhakket hvitløk.
For kuler og stek i pannen på medium varme i cirka 2 -3 minutter på hver side.


Neste gang skal jeg steke pommes noisettene i ovnen og droppe eggehviten.
Jeg tror det vil gjøre at konsistensen blir bedre.
Som sagt, smaken var god, men konsistensen var noe luftig.
Nå skal jeg komme meg på trening. 
I dag er det ben, noe jeg egentlig ikke er super motivert til.
Det blir bra bare man kommer i gang.


Ha en super mandagskveld :grin:
Håper påskeuken din blir bra, at du får kost deg med finvær, dine kjære og påskegodt,

Kristine 

ENKELT

  • 24.03.2013, 19:05


Jeg har hatt en lang jobbhelg.
Med alt for lite søvn, kjenner jeg at det skal bli utrolig godt med resten av kvelden fri.
Det ble en liten bakerunde da jeg kom hjem fra jobb. Det ble noe så enkelt som sjokoladekaken fra funksjonellmat (denne). Veldig god og super når energien ikke er på topp, men du har lyst på noe godt.  
Resten av kvelden skal jeg faktisk ikke gjøre noe mer spennende enn å ligge på sofaen, se en film og kanskje lese litt.

I går morges hadde jeg en kort benøkt.
Jeg kjente meg slapp da vekkerklokken ringte men bestemte meg for å prøve meg på trening.
Ofte føler jeg meg mye bedre bare jeg kommer i gang. I går var ikke en av de dagene.
Allerede i første oppvarmingssettet i knebøy var jeg skjelven i bena.
Jeg gjorde derfor kun et par lette øvelser, knebøy, leg ex og lår curl.

I dag ble det en gåtur i finværet.
Jeg hadde tenkt til å ta helt hvile i dag, men da solen skinte så vakkert fant jeg ut at jeg like så godt kunne gå hjem fra jobb.
Det var så skjønt. For et herlig påskevær :grin:
Vanligvis bruker jeg cirka 40 minutter å gå hjem fra jobb, i dag brukte jeg 50 minutter.
Ikke den raskeste turen, en god restitusjonstur.


Med en slapp kropp og et enda slappere hodet ble det en svært enkel middag.
En restmiddag.
Jeg hadde mye rart igjen fra denne uken og slang det sammen til en salig blanding.
Jammen ble det ikke veldig godt.


En brødskive som jeg hadde en skive ost på og oppet med indisk kylling og kikert-miks (tandori masala krydder, stekt kyllingfilet i skiver, kikerter, kanel, sukker fri ketchup, kokosmelk, hvitløk- og paprikakrydder).
Potetbåter (poteter skåret i båter krydret med hvitløk og chili, stek på 220 grade i 20 minutter) med lollo salat, tomat, oliven, kesam og hot taco saus.


Både jeg og PØ har falt for serien Nikita.
Nå ligger vi flate på sofaen begge to med pusene ved siden av og en god frukttallerken.
Eple, mango, appelsin, nektarin (den var skuffende i smak og overpriset, det er vel ikke helt sesong enda), sharon og denne sukrin sjokoladen med hasselnøttkrem.
En enkel dessert med andre ord.


Jeg er egentlig en lys person og foretrekker melkesjokolade eller sjokoladefamilien.
Derfor ble jeg ganske overrasket over at jeg har falt så for hasselnøttsjokoladen.
Hele platen forsvinner fort.
Godt det er helg :grin:
Nyt resten av kvelden.
Jeg skal lade opp til en ny uke.

Kristine

PÅSKEGODT

  • 22.03.2013, 21:13


Da er det mange som har tatt påskeferie :grin:
Er du blant de heldige?
Jeg jobber til og med langfredag, så tar jeg fri lørdag, søndag og mandag, hvor jeg tar turen til på besøk til verdens beste mamma.
Det er lenge siden jeg har hatt lang helg.
Gjett om det skal blir godt.
Jeg gleder meg allerede!


Med påske kommer også påskegodt.
Og kanskje litt ekstra tid til å kose seg på kjøkkenet.
Hva med å bake påskemuffins?
Sunne, kjempe gode og oransje påskemuffins.
Mine påskemuffins har smak av appelsin og kanel, og er toppet med gul frosting.
Proteinrike, sukkerfrie og magevennlige er de også.


Påskemuffins
9 stykker

1 egg
2 hvitter
30 g kokosmel
10 g pofiber
3 ss sukrin
1 ts bakepulver
1 ts kanel
2 ss appelsinsaft
Ca 0,5 dl vann

Stivpisk eggehvitene.
Bland sammen de resterende ingrediensene.
Ved røren inn i de stivpiskede eggehvitene. Her må du bruke lette bevegelser så eggehvitene ikke detter sammen.
Ha røren over i 9 muffinsformer.
Stek i 20 minutter på 175 grader.


Glasur

½ boks philadelphia light
4 ss mager kesam
Sukrinmelis
3 ss appelsinsaft
Gul konditorfarge

Bland alle ingrediensene sammen i en bolle.
Smør glasuren på muffinsene.
Pynt gjerne med remser av appelsinskall.


Disse er utrolig saftige og kjempe gode.
Har du ikke kokosmel kan du bytte det med mandelmel, speltmel eller annen meltype.
Pofiber kan byttes ut mot fiberfin eller annen tørrvare som mer mel.
Du kan også droppe appelsinsaften og heller tilsette kakao. Da blir det deilige sjokolademuffins.


Om du ikke er interessert i påskemuffins, kanskje denne påske suksessterten frister?
Oppskriften finner du her
.


Eller hva med proteinrik marsipan alle påskeegg.
Trykk her for oppskrift
.


Jeg kan også friste med sunn sjokolade med smak av påske.
Oppskriften har jeg publisert tidligere her
.


Uansett, påskeferie eller ikke, jeg ønsker deg en riktig god påske.
Håper du får tid til å nyte den med dine kjære.
Ha en super fredagskveld :grin:

Kristine

FLYING HIGH

  • 21.03.2013, 17:48


Ren torsdagsgleden.
En pakke fra iHerb
Små gleder gjør hverdagen ekstra bra.
Jeg blir alltid gira av pakkelykke fra iHerb.


- Quest proteinbar med sjokoladesmak
Quest barene er favoritter hos meg. De smaker godt og har helt naturlige ingredienser.
- Kakaonibs
En gjenganger. Inneholder masse antioksidanter og er kjempe gode i smoothies, over kesam eller som snacks.
- All mixed up too
Nøtter, frø og tørkede frukter. Økologisk og god, og mye rimeligere enn her i Norge! Dette er en gjenganger hos meg.
- Coconut aminos
Denne har jeg aldri bestilt før. Det er en rå, soya saus basert på kokos som er fri for salt. Jeg har hørt mye positivt om denne.
- Nutstevia
Geniale porsjonspakkninger på stevia, et helt naturlig søtstoff. Nok en gjenganger.


Til lunsj ble det en lun byggris salat med ovnsbakt kylling, egg, eple og valnøtter.
 Når jeg først lager kylling i ovn lager jeg alltid flere slik at jeg har til lunsj, matpakke eller middag dagen etter.
Jeg blandet like deler cottage cheese med pesto og smurte det over kyllingfiletene.
Ha i ovnen på 180 grader i 20 -30 minutter, litt avhengig av størrelsen på kyllingen.
Til byggrissalaten kokte jeg en pakke byggris (disse kommer i geniale porsjonspakker) sammen med chili og oreganokrydder.
Når risen var ferdigkokt helte jeg av vannet og hadde i grønnsaker i biter, blomkål, purre og søt paprika.
Legg så salaten på tallerkenen, ha over kokte egg, valnøtter, kokosolje og litt ferskpresset sitronjuice og topp med kyllingen.


Så var jeg klar for en løpetur.
Hadde det ikke vært for at det er veldig glatt ute, skulle jeg tatt turen ut.
Solen skinte så vakkert.
Mens isen er speilblank ute, trekker jeg inn.
Det ble 50 minutter på tredemøllen, hvor av 3 minutter var oppvarming og 3 minutter var nedtrapping.
Svenske Hollywood fruer på tven fikk tiden til å gå.
Det ble totalt 9 kilometer, noe jeg sier meg veldig fornøyd med.
Jeg kan nesten ikke tro at jeg er blitt en person som liker å løpe.
Det føles som om jeg flyr høyt :grin:
Hadde det ikke vært for at jeg har kronisk benhinnebetennelse og kneskader (slik går det om du trener for mye og spiser for lite, et overdrevent fokus som 12 -13 åring har satt flere varige skader), skulle jeg løpt oftere.
I mellomtiden koser jeg meg med en løpetur av og til.
Jeg tror også det hjelper å løpe med 2XU tightsen, jeg har denne
.
De gangene jeg har løpt med denne kjenner ingen smerter i knærne eller leggende. Jippi!


Ettersom jeg har vært på jobb siden klokken to, har jeg ikke rukket å spise dessert enda.
Isteden kan jeg vise dere disse utrolig gode brownie proteinkulene jeg laget i går.
Marthe inspirerte meg til å lage disse. Tusen takk :grin:
Desidert en ny favoritt.


Brownie protein kuler

30 g mocca-protein
20 g peanøttmel (eventuelt mandelmel, kokosmel eller mer proteinpulver)
2 ss kakao, ca 15 g
6 dråper stevia sjokolade
1 ss sukrin gold, eller annen søtning
3 -6 ss melk

Bland sammen proteinpulver, peanøttmel, sukrin og stevia.
Tilsett litt og litt melk.
Det skal bli en klissete deg som holder godt sammen.
Rull kuler og sett i kjøleskapet i minimum 15 minutter.
du kan gjerne rulle kulene i sukrin, kokos eller kakao.
Jeg rullet mine proteinpulver i sukrin gold.
Mmm, deilig.


Ha en super torsdag videre.
Nå får jeg komme meg tilbake på jobb.

Kristine

LILLELØRDAG

  • 20.03.2013, 20:11


Halvveis i uken og lillelørdag.
Dagen min har vært full av gjøremål.
Alt fra hyggelig kaffe-sladring til jobbmøter.
En god ryggøkt fikk jeg også inn.


Lille Kristine begynner å bli stor.
Det er moro når man både ser og føler fremgang.
Fremgang gir motivasjon.
Sannheten er at om vi skal få resultater, må vi også komme oss igjennom de periodene hvor fremgang utebilder.
Selv om du ikke blir sterkere på trening eller ser resultater i speilet, må du holde motet opp og vite at det du gjør vil etterhvert få deg til målet, om du virkelig vil lykkes. 
Fremgang, så vel som motivasjon, er ikke en rett oppadstigende prosess. Tvert i mot. Det er mer som en berg og dalbanen.
Det går opp og ned.
Hold kursen og keep it up.
Har man en dårlig periode, vil det etterhvert gå opp igjen.
Uten de dårlige periodene hadde vi ikke kunne sette pris på de gode.
Det var dagens tanker, fra min side.
Over til dagens trening :grin:

Rygg og bryst stod på treningsplanen i dag.
- Nedtrekk med smalt grep
3 sett * 5 -6 repetisjoner
- Nedtrekk med bred grep
2 sett * 6 -7 repetisjoner
- Enarms roing med manual
4 sett * 7 -8 repetisjoner
- Flyes i kabel
4 sett * 6 -8 repetisjoner
- Stående roing
3 set t* 5 -6 repetisjoner
- Face pull
3 sett * 7 -8 repetisjoner
- Benkpress i maskin
8 +4x (myo-reps)

Jeg fikk litt dårlig tid på slutten.
Opprinnelig skulle jeg hatt 4 sett med benkpress.
I og med at jeg egentlig skulle løpt videre allerede, slang jeg inn et myo-sett. Det er bedre enn ingen ting.


Da jeg endelig kom jeg i kveld laget jeg en enkel og rask middag.
Maten var klar på under fem minutter.
Salat med mye forskjellig i.


Her har jeg ruccola, cherrytomat og rødløk, som jeg har toppet med ovnsbakt lilla søtpotet, to epler, kokt egg, svinekotelett stekt i strimler, feta ost, kokt egg, avokado og kokosolje.
Ovnsbakt søtpotet og kokte egg hadde jeg i kjøleskapet fra før av.
Jeg har alltid noen rester i kjøleskapet slik at om det er krise slik som i dag hvor jeg er gruelig sulten, har jeg maten klar på en -to -tre.


Jeg ble ikke mett og slang sammen en rask dessert like etterpå.
En riskake med kesam og sukkerfritt jordbærsyltetøy og en kesam / cottage cheese skål.
Alt passer til kesam og cottage cheese. Du kan stort sett bare hive oppi noe frukt, bær, nøtter eller lignende, så smaker det fantastisk.


I min bolle har jeg kesam, cottage cheese. bringebær, Paüluns sukkerfri frokostblanding (kjøpt i Sverige), pistasjnøtter og melkesjokolade søtet med sukrin (denne).
Etter at jeg hadde tatt bilde ble det også en real runde med kanel.
For kanel må man jo ha!


Nå skal jeg synke ned i sofaen og lese treningsfysiologi.
Med meg har jeg en stor kopp te og et par sjokoladebiter.
Ja, jeg vet det ikke er lørdag helt enda, men det er jo tross alt lillelørdag :mrgreen:
Denne hvite sjokoladen søtet med stevia er fantastisk god.
Det er faktisk en av de beste sjokoladene jeg vet om.


Har man lyst, har man lov.
Kos deg resten av kvelden.


Kristine

BURGER TIL BICEPS

  • 19.03.2013, 16:22



Den beste lunsjen jeg har hatt på lenge.
Hjemmelagede burgere, fries og thousand island dressing.
Trenger jeg å si at det var helt fantastisk god? :grin:
Bildene taler for seg selv.


Potetene delte jeg i båter.
Krydre med tørket rosmarin, hvitløk og chili og hell over litt olje.
Jeg brukte cirka 1 ss med olje til 3 poteter.
Stek på 225 grader i 20 minutter.
Thousand island dressingen laget ved å blande sammen cirka 1/3 boks kesam med 2 ss tomatpure, 1/2 ts sukrin, 3 dråper tobasco (kan sløyfes om du foretrekker dressingen mil) og litt pepper.


Burgerne laget jeg av 1/2 pakke karbonadedeig som jeg blandet med 1 ts dijon sennep, 1 finhakket hvitløksfedd og pepper.
Form to burgere og stek et par minutter på hver side på middels varme i en panne.
Legg over en tomatskive, et par skiver rødløk og godt med ost.
Ha så burgerne inn i ovnen med potetene de siste fem minuttene slik at osten smelter.
Jeg serverte med hjertesalat, tomat, rødløk og gul paprika.


Jeg rakk en dessert også, før jeg måtte dra på jobb.
Fuji epler (du kan bruke alle typer eple) som jeg skar i biter og krydret med kanel og sukrin.
Deretter hadde jeg eplene et par minutter i mikroen så de ble lunkene og ekstra saftige.
Jeg toppet med cottage cheese, proteinbar biter (jeg brukte denne), hakkede ristede mandler og yacon sirup.
Smaken minner om eplekake.
Enkelt og veldig godt.


Jeg tror burgerne gikk rett til bicepsen.
Trykket og energien på trening var fantastisk bra.
Burger-biceps :grin:

- Franskpress med stang
4 sett * 6 -9 repetisjoner
- Biceps curl med stang
4 sett * 6 -9 repetisjoner
- Triceps push down
3 sett * 8 -12 repetisjoner
- Hammer curl med manualer
3 sett * 8 -9 repetisjoner
Jeg avsluttet med 30 minutters gange på møllen.
Hastighet 7,5 og stigning 3.



Ha en fortsatt fin tirsdag.
Kristine

FØR OG ETTER TRENING

  • 18.03.2013, 17:29


Mandag igjen :grin:
En ny uke står for tur.
Slik ser treningsplanen min ut denne uken.

Jeg liker å ha en ukesplan slik at jeg til en vissgrad vet hva jeg skal trene når.
For meg er det likevel viktig å kunne ta planen med en viss moderasjon og å være åpen for endringer.
Dagsform og lyst er førsteprioritet, så kommer treningsplanen i andre rekke.
Om det blir en økt mindre eller om jeg bytter om, er det ingen krise.
En må tenke langsiktig.


Jeg har fått en del spørsmål om hva jeg spiser før og etter trening.
Før trening tar jeg kreatin (denne fra Olimp) og EAA, som er essensielle aminosyrer (denne, også fra Olimp).
Jeg blander ca 5 g kreatin og 10 g EAA med 2 dl vann og drikker det fem minutters tid før trening.
Etter trening blir det en shake med mocca-protein (dette fra MyRevolution) og noen raske karbohydrater som riskaker, banan, ris eller rosiner.
Om jeg skal rett hjem å spise og vet at jeg får i meg et måltid 20 -30 minutter etter at treningsøkten er ferdig, dropper jeg shaken og venter til jeg kommer hjem.
Blir det derimot lenger enn 30 minutter til neste måltid blander jeg 30 g mocca-protein med 0,5 dl vann og smører det oppå seks riskaker, moser i to bananen eller lignende.
Når vi trener brytes kroppen ned. For at kroppen skal bygge seg opp igjen, og vi da skal bli bedre og sterkere enn utgangspunktet må få ha riktig påfyll for å få restituert og reparert muskulaturen igjen.
Ja, det er viktig med trening, men det er også vel så viktig med hva du spiser.


Til middag i dag ble det en god miks.
Søtpotetmos, laks, grønnsaker og cottage cheese.
Søtpotetmosen laget jeg ved å koke to søtpoteter delt i to, for så å skrelle de og mose dem sammen med 1 ts kokosolje, 1 hvitløksfedd og pepper.
Laksen stekes i en panne et par minutter på begge sider sammen med aubergine i biter. Jeg hadde over litt sitronsaft mens laksen stekte.
Server med salat, her har jeg hjertesalat, tomat, gul paprika og rødløk, og oliven.
Kjempe godt.


Nå har jeg akkurat fortært denne skålen.
Dessert og før trenings-oppladning bestående av havrepuffs, gojibær, peanøttsaus, sjokoladekrem og melk.


Peanøttkremen laget jeg av 2 ss peanøttsmør som jeg blandet med 2 ss kesam.
Sjokoladekremen består av 2 ss mocca-protein, blandet med 1 ss kakao, 4 dråper stevia sjokolade og 1/2 most banan.


Haha...
Jeg vet jammen ikke helt hva jeg gliser av på dette bilde, men at jeg ser ganske så dum ut er i hvert fall ganske tydelig.
Sånn er det, det er ikke alltid jeg er så heldig med bildene mine.
I dag var dette det eneste jeg tok, så da får det bare være.
Jeg har vet nok til å kunne le av meg selv av og til. Så perfekt trenger man vel ikke å være, eller hva?

På tide og komme seg på trening.
Som dere så tidligere i innlegget er det ben og skuldre som skal trenes i dag.
Økten vil se slik ut:
- Knebøy
5 sett * 5 repetisjoner
- Frontbøy
3 sett * 6 -8 repetisjoner
- Markløft
3 sett * 6 -8 repetisjoner
- Leg ex
3 sett * 6 -10 repetisjoner
- Gående utfall
3 sett * 6 -10 repetisjoner
- Benpress
6 -8 repetisjoner + 4x (myo-reps)
- Skulderpress med manualer
4 sett * 5 -8 repetisjoner
- Sidehev
3 sett * 6 -8 repetisjoner


Håper du har hatt en riktig bra mandag :grin:
Jeg ønsker deg en super duper uke.

Kristine

SJOKOLADE OG KARAMELL

  • 17.03.2013, 18:19



Dagens bakerunde resulterte i en utrolig saftig og god sjokoladekake toppet med en kremet karamellglasur.
Mørk kake og søt topping :grin:
Jada, jeg elsker søtt!
Når det i tillegg er proteinrikt, magert, sukkerfritt og magevennlig blir jeg jublende.



Sjokoladekake

2 egg
2 eggehviter
6 ss sukrin
5 ss kesam
4 ss kakaopulver
2 ts bakepulver
30 g mandelmel*
6 dråper stevia sjokolade
Litt vaniljepulver

Pisk egg og eggehviter med sukrin til eggedosis.
Bland inn kesam, stevia og vaniljepulver.
Tilsett mandelmel, kakao og bakepulver.
Ha røren i en form.
Stek på 175 grader i 25 minutter.
*Har du ikke mandelmel kan du bytte det ut med en annen tørrvare som speltmel, bokhvetemel eller lignende.


Karamellglasur

200 g philadelphia light
2 ss sukrin gold
4 ss yacon sirup
6 dråper stevia english toffee

Bland alt sammen og ha over kaken.
La det gjerne stå litt, da setter glasuren seg i kaken.
Mmmm..


Sjokoladekaken kan gjerne spises alene uten glasur.
Den er god med en kraftig sjokoladesmak.
Tilsett gjerne litt ekstra søtning i kaken om du ikke skal ha glasur.
Karamellglasuren er søt og søter derfor opp sjokoladekaken, alene kan den virke litt bitter.
Spis gjerne glasuren alene.
Her forsvant halvparten ut av bollen, før jeg fikk den på kaken. Så god!




Kristine

LAZY

  • 17.03.2013, 11:54



Finnes det noe bedre enn en lat og koselig morgen på en søndag?
Jeg har sovet lenge. Så godt det var å få noen timer ekstra gpå gøyet.
Nå er lysene tent, godteskålen er funnet frem og kaffen er klar.
Det lukter presskannekaffe i hele stuen.
Ved siden av meg har jeg min kjære PØ og våre to skjønne puser.
Akkurat nå føles det som om livet ikke blir stort bedre :grin:

Etterpå blir det en god og avslappende gåtur ute.
Jeg kjenner at kroppen trenger en aktiv hviledag i dag.
Frisk luft, natur og litt rørelse på en ellers lat søndag, gjør godt for både kropp og sjel.
Også blir det helt klart en bakerunde.
Jeg er veldig bakeklar nå. Jeg holder dere oppdatert.


Nyte og sett pris på de små, magiske øyeblikkene i løpet av en dag.
Alt i alt er det jo disse som tilslutt utgjør livet.
Ha en riktig god søndag.

Kristine

FRIIII

  • 15.03.2013, 16:18


Da er det helg.
Jippi!
I og med at jeg har studier og jobb, har jeg kun en frihelg i måneden.
Og det er denne helgen :grin:
Da føles det utrolig godt.
Dagene skal nytes.


Jeg har iherdig prøvd å lese i ettermiddag.
Hver gang jeg tar opp bøkene mine, kommer det en søt liten luring.
Det virker som om Spera har en egen Kristine-skal-lese-radar.
Hun vet nemlig svært godt at jeg mye heller koser med henne enn å lese.
Hvem kan vel si nei til denne skapningen?


Det ble en nok så enkel og grei middag i dag.
Hjemmelaget sweet and sour wokkede grønnsaker med biff og hvitløksdressing.
Rask, veldig god og sunn middag på knappe ti minutter.


Ønskede grønnsaker deles i biter og has i en panne med litt olje. Jeg brukte brokkoli, rød paprika, rødløk, squash og asparges.
Bland sammen 1 ts sukrin, 2 ss soya saus, 1 buljongterning, 1 ss ketchup, 1 ts jbk-mel (eventuelt maizena) og 1 dl vann. Ha sausen over grønnsakene sammen med finhakket chili og hvitløk. La det kokt et par minutter, så er det klart.
Disse grønnsakene kan like gjerne serveres med fisk, kylling eller svin som biff.  
Biffen krydret jeg med chili steak krydder og stekte et par minutter på høy varme på hver side.
Hvitløksdressingen består av kesam som jeg blandet med finhakket hvitløk, pepper og litt rosmarin.


Akkurat nå har jeg dette foran meg.
Enkel og grei dessert bestående av speltlomper med kesam og sukkerfritt jordbærsyltetøy (jeg bruker Noras), og kesam, sukrin og kanel, druer, valnøtter, sharon og en Quest chocolate brownie proteinbar.


Snart blir det en benøkt.
Snøen daler ned utenfor, så jeg skal ærlig innrømme at det frister mest å holde seg inne.
Vi vil ha sommer!! Ikke mer snø!
Hadde det ikke vært for at PØ også skal trene, tror jeg jammen at jeg hadde holdt meg innendørs. Når han skal på trening, kan jeg like så godt slå følge. Kanskje jeg er så heldig at jeg får spott under knebøy også?
Kos deg masse med dine kjente og kjære i helgen, det skal jeg :mrgreen:
Ha en fantastisk fredag.


Kristine

OPPDATERING

  • 14.03.2013, 18:52


Jeg har litt for dårlig tid for tiden.
Det hadde vært deilig om døgnet hadde et par timer ekstra.
Trent og spist har jeg selvfølgelig gjort like vel.
Her kommer en oppdatering.


Tirsdag hadde jeg en super kort økt på armer.
På 14 minutter rakk jeg å få god harry pump og kjøre biceps og triceps.
Jeg supersatte øvelsene, slik at jeg trente et sett av en  øvelse og så gikk direkte over på neste øvelse, for så å ta en pause.
- Bicepscurl med stang
4 sett * 6 -8 repetisjoner
supersett med
- Franskpress
4 sett * 6 -8 repetisjoner
- Triceps pushdown
3 sett * 7 -8 repetisjoner
supersett med
- Sittende hammer curl
3 sett * 6 -9 repetisjoner


I går hadde jeg en styrkeøkt på rygg og byst.
En ganske dårlig økt, om jeg skal være helt ærlig.
Jeg slet med hodepine hele dagen. Ofte føler jeg meg mye bedre etter en treningsøkt, så jeg kortet litt ned på økten min.
- T-bar roing
4 sett * 5 -7 repetisjoner
- Nedtrekk smalt smalt
3 sett * 6 -8 repetisjoner
- Nedtrekk bredt grep
2 sett * 6 repetisjoner
- Enarms roing
3 sett * 6 -8 repetisjoner
- Benkpress
4 sett * 6 -8 repetisjoner
- Pec deck
3 sett * 6 -8 repetisjoner


Antrekket mitt er fra individu.
Puma toppen koster 349, og Compressions tightsen fra 2XU 998,.
Jeg er blitt så glad i dette antrekket, så i samarbeid med Individu får du hele antrekket til en rabattert pris :grin:
Kjøper denne toppen og denne buksen får du begge til 1199,-


I dag var jeg så sporty at jeg tok meg en løpetur.
Det føltes helt fantastisk!
Jeg følte meg nesten rusa på slutten, jeg svevde :grin:
Kondisjonen fikk virkelig testet seg også.
Jeg løp på hastighet 11,5 km/t og avsluttet med 5 minutter på hastighet 14 km/t.
Med oppvarming og nedtrapping ble det totalt 45 minutter på møllen og 9 kilometer.
Etter å ha trent minimalt med kondisjonstrening på flere måneder, ettersom jeg har vært i en periode hvor jeg har villet gå opp i i vekt, er jeg stolt av at kondisjonen min er såpass bra.


Dagens deilige lunsj nummer to ble ovnsbakt kyllingfilet med ovnsbakte grønnsaker, paprikasaus og bakte poteter.
Jeg er blitt bestevenn med ovnsbaking.
Alt går i ovnen og jeg kan gjøre noe helt annet mens maten lager seg selv.


Jeg startet med grønnsakene og sausen.
Del 2 røde paprika i 2 biter og legg på en bakplate.
På samme bakplate legger du poteter, sopp og 1 tomat delt i 2.
Sett i ovnen på 220 grader i 25 minutter.
Ta så ut paprikaen.


Når grønnsakene har stått i 25 minutter og du har tatt ut paprikaen, legger du en kyllingfilet på bakplaten.
Stikk hull i kyllingfileten og putt inn hvitløksfedd og soltørket tomat.
Sett inn bakplaten, da med kyllingfilet, potet, tomat og sopp, inn i ovnen igjen på 15 minutter.
Ha den ovnsbakte paprikaen i en bolle sammen med 1 ss kokosolje, 1 ss sitronsaft, pepper, litt finhakket hvitløk og chili. Mos med en stavmikser. Vips så har du en skikkelig god paprika saus.
Jeg blandet paprikasausen med den ovnsbakte soppen, men den kan like gjerne serveres ved siden av eller som tilbehør til noe annet.
Ikke bare gir sausen god smak, det er en fantastisk måte å få i seg mer grønnsaker på!


Tro det eller ei, men jeg har faktisk ikke spist noen dessert i dag.
Jeg jobber hele ettermiddagen og kvelden, og har derfor ikke rukket det enda.
Du skal ikke se bort i fra at det blir en dessert når jeg kommer hjem i elleve tiden i kveld.


Isteden kan jeg vise dere gårsdagens dessert.
I går ble det nemlig to av dem.
Først en deilig fruktskål med kesam i bunnen, toppet med sharon, eple, jordbær og sukrin gold.


Deretter laget jeg en søt og god sjokolademousse med søtpotet.
Jeg delte en stor søtpotet i 2 og kokte den i 20 minutter.
Ta av skallet og mos den sammen med 1 ss med peanøtt smør (kan droppes), 20 g mocca-protein, 2 ss kakaopulver, 2 ss sukrinmelis, 6 dråper stevia sjokolade og litt kanel.
På toppen har jeg granateple, yacon sirup og sukrin gold.
Moussen var helt fantastisk god.
Her har jeg en ny favoritt fremover.



Håper du har hatt en fin torsdag.
Helgen er her hvert øyeblikk :grin:
Ha en fin kveld.

Kristine

PAKKE OG MAT

  • 12.03.2013, 14:45



Trøtt morratryne.
Jeg startet dagen med en god kopp proteinkaffe.
20 g mocca-protein blandet med 0,3 dl vann og 4 dråper stevia sjokolade, ha så i svart kaffe.
Ja, jeg er avhengig :grin:
Deretter tok jeg meg en tur ut i finværet.
Jeg hadde nemlig fått en hentelapp fra posten, og den måtte jo hentes med en gang.
Dermed fikk jeg meg en 30 minutters power walk på morgenkvisten.


Dagens pakke fra iHerb:
- Flytende kokosolje
Denne er genial. Jeg bruker mye kokosolje, men den må alltid varmes opp før den kan brukes i og med at den er i fast form. Nå kan jeg endelig bare bruke den direkte.
- Tørket tomat
Helt naturlig og inneholder ingen andre ingredienser enn tomat.
- Super cookies
Dette er rå sjokoladekjeks-biter.
Ingrediensene er så enkle og sunne som kokos, sesamfrø, dadler og kakao. Og de smakte godt, jeg har allerede testet!


Til lunsj laget jeg en thai inspirert kyllingrett som jeg serverte med ovnsbakte grønnsaker, poteter, hvitløksdressing og maiskolbe.
Bruk ønsket grønnsaker, jeg brukte gulrot, løk og paprika som jeg skar i skiver. Ha de så på en bakplate og strø over hvitløkskrydder.
Legg poteter og en maiskolbe på bakplaten med grønnsakene.
Stek på 200 grader i 20 minutter.
Hvitløksdressingen er mager kesam som jeg blandet med finhakket hvitløk, litt limesaft og pepper.


Kyllingfileten la jeg i en form med kokosolje, limeskiver og limesaft.
Deretter strødde jeg over revet kokos.
Ha i ovnen på 200 grader i 15 -20 minutter, altså sammen med resten av tilbehøret.
En saftig, søt og syrlig kyllingvariant.


Det ble en bakerunde etter lunsj.
Sjokobananmuffins.
Jeg brukte denne oppskriften.
En muffinsgjenganger. Resultatet blir alltid bra.


Dagens dessert ble dermed sjokobananmuffins med eple, kesam, cottage cheese, kanel, tørkede tranebær, peanøttsmør, rått cashewnøttsmør, kanel og et dryss kakaopulver.
Så mye godt på en tallerken!


Nå skal jeg komme meg på jobb.
Ha en fortsatt strålende tirsdag :grin:
Solen skinner. Skinn med!

Kristine

MANDAGSGODT

  • 11.03.2013, 17:35


Da er vi godt i gang med en ny uke.
Har du hatt en bra mandag? :grin:
Med strålende sol og skyfri himmel, må det bety at denne uken blir knall.
Jeg tror så!


Skjønne Spera hadde lekt med tusjen min da jeg kom ned på kjøkkenet i morges.
Hun og Mildred spilte "ball" med den.
I tillegg hadde Spera klart å tusje seg rundt snuten.
Det er tydeligvis ikke bare matmor som liker rosa.


Dagens gode og enkle middag.
Biff med ovnspoteter, indisk sopp og tomat.
Både poteter og grønnsaker lager seg selv i ovnen og biffen tar bare et par minutter å steke i pannen.
Enkelt og godt.


Skjær poteter i to. Legg på en bakplate, ha over ønsket krydder, jeg brukte kun hvitløk i dag, og topp med ost.
Bland sopp med tandorimasala-krydder, curry, hvitløk, chili og litt olje. Legg på bakplaten sammen med potetene.
Del en tomat i to, og legg på bakplaten.
Stek alt på 225 grader i 20 minutter.
Når grønnsakene nærmer seg ferdig, steker du biffen raskt et par minutter på hver side.
Jeg steker biffen i litt meierismør og presset over en halv lime på slutten av steketiden.
En enkel middag med masse smak.


Til dessert ble det deilige pannekaker.
Bananlappene (oppskrift her) bruker jeg mye. De blir alltid saftige og gode.
Dette er bare en videre utviklet oppskrift.


Pannekaker

1 godt moden banan
1 ss havregryn
2 ss mocca-protein
1 egg
1 ts bakepulver
Vaniljepulver, kanel og kardemomme

Mos bananen.
Tilsett de andre ingrediensene.
Stek på middels varme i en panne, jeg har litt kokosolje i pannen, i omtrent to minutter på hver side.
Jeg laget to tykke og gode pannekaker.
På toppet har jeg sjokoladekakerøre, peanøttsmør og banan.
Sjokoladekakerøren laget jeg av 2 ss kakemiks, 2 ss kakaopulver, 2 ss sukrinmelis, 6 dråper stevia sjokolade og nok melk til en tykk røre.
Deilig og sunn kakedeig!


Nå skal jeg komme meg avgårde på trening.
Ben og skuldre står på planen i dag.
Økten vil se slik ut:
- Knebøy
5 sett * 5 repetisjoner
- Frontbøy
3 sett * 6 -8 repetisjoner
- Markløft
3 sett * 6 -8 repetisjoner
- Leg ex
3 sett * 6 -10 repetisjoner
- Gående utfall
3 sett * 6 -10 repetisjoner
- Benpress
6 -8 repetisjoner + 4x (myo-reps)
- Skulderpress med manualer
4 sett * 5 -8 repetisjoner
- Sidehev
3 sett * 6 -8 repetisjoner

Første dag med treningsprogram.
Jeg gleder meg :grin:
Det er dømt til å bli en bra økt!


Kristine

DEN SISTE UKEN

  • 11.03.2013, 08:40









Den siste uken fra Instagram, du kan følge meg her
Follow @dedicationkristine

Ny uke med nye muligheter.
Bruk dem for det de er verdt :grin:
Jeg ønsker dere alle en sporty og flott uke.
Ha en super mandag

Kristine

BURSDAGSBARN

  • 10.03.2013, 19:17


Da er søndagskvelden kommet og denne helgen er snart over allerede.
Har du hatt en fin helg?
Det har vært skolehelg for meg.
Jeg synes det er utrolig spennende å studere personlig trening.
Det er dette som står min sjel nær :grin:
Jeg gleder meg allerede veldig til å komme ordentlig i gang, og å kunne hjelpe andre med å bli en bedre versjon av seg selv.
For meg handler trening vel så mye om det psykiske som det fysiske.
Det gjør meg sterk på alle måter.
Å kunne dele det med andre og samtidig bidra til å gjøre livet deres litt bedre, vil være helt fantastisk.
I går ble det treningsfri.
I dag stod jeg tidlig opp for å rekke en gåtur og en god kopp kaffe før skolen.
Det er nemlig min bursdag. Da ville jeg ha ekstra god tid for å slippe å stresse på morgenen.
Jeg startet dagen med en 40 minutters power walk i soloppgangen.
Vakkert og befriende.
Vel hjemme koste jeg med en kopp proteinkaffe (30 g mocca-protein blandet med svart kaffe), før jeg tok turen på forelesning.


PØ laget middag i dag.
En slags moussaka-variant.
Jeg er bortskjemt bursdagsbarn!


Dette er noe av det beste jeg har spist på lenge.
Kombinasjonen av tomatsaus, potetmos og ost er utrolig godt.


Skjær først aubergine i skiver. Ha på salt og pepper og stek de raskt i en panne.
Stek karbonadedeig med hakket løk, hermetisk hakkede tomater, tomatpure, finhakket hvitløk og chili, litt kanel, en liten klype surkin, oregano og basilikum.
Kok poteter. Ta av skallet og mos dem med pepper, muskatnøtt og litt lett creme fraiche.


Legg aubergineskivene på en bakplate.
Ha over karbonadedeigblandingen.
Topp med potetmos.
Tilslutt har du over ost.
Stek på 225 grader i 20 minutter.
Nydelig.


Nå har jeg funnet frem til en av mine store svakheter.
Sjokoladefamilien.


Resten av kvelden skal jeg være veldig lat.
Kose meg med mine kjære og lade opp til en ny uke.
Jeg får se om jeg ikke får gjort ferdig treningsprogrammet mitt også.
I morgen venter en ny mandag og en ny uke mot nye mål.
Nyt kvelden :grin:


Kristine

SUPER

  • 08.03.2013, 18:49


Du er hva du spiser.
Hvem vil vel ikke bli super?
Spis supermat!


Kort fortalt er supermat matvarer eller ingredienser som har uvanlig høyt innhold av vitaminer, mineraler, antioksidanter, fettsyrer, proteiner, fiber, enzymer eller klorofyll.
Supermat gir en rekke helsegevinster deriblant økt immunforsvar, bedre fordøyelse, masse energi, vakker hud og det er i tillegg slankende, foryngende og gir kortere restitusjonstid ved trening. Med andre ord er ekstremt gunstig for helsen vår og gir mange helsegevinster.


Mange tenker på supermat som grønne drikker med hvetegress og spirulina, men supermat finnes også i mer naturlige former i matbutikken.
Laks, brokkoli, valnøtter, blåbær og hvitløk er bare noen eksempler.
Nytt i familien er også superspirer.
Disse spirene blir dyrket økologisk på Hoppestad Gård utenfor Skien. 
Superspirene selges fra Coop, Ultra og Sana Bona. I tillegg bruker blant annet United Bakeries, Jordbærpiken, Maeom, Furseth Gruppen og Scandic superspirer i sin matlagning.


Superspirene finnes i variantene brokkoli, miks, kløver, solsikke og reddik.
Proteiner, antioksidanter, klorofyll, A, B, D, E, C og K vitamin og mineralene selen, kalsium, kalsium, fosfor, jern, sink, krom og magnesium, er bare noe av næringsstoffene som finnes i superspirene.
De kan brukes i juice og smoothies, i salaten, på brødskiven, som snacks eller som tilbehør til annen mat.
Du kan lese mer her.


Som alt annet nytt, har jeg selvfølgelig testet superspirene.
Ja, jeg vet det. Når det kommer til nyheter er jeg som et barn, jeg eier ikke tålmodighet. Det må testes med en gang.
Etter en lang dag på skolen vartet jeg meg selv opp med en tre retters super middag bestående av supersalat til forrett, torsk til hovedrett og frukt med noe attåt til dessert.


Supersalaten til forrett laget jeg av brokkolibuketter og rødløk i båter som jeg kokte et par minutter.
Deretter blandet jeg dem med cherrytomater, paprika, linser og en håndfull av reddik-, brokkoli-, solsikke og kløverspirer.
På toppen har jeg næringsgjær og en dressing laget av kokosolje, finhakket hvitløk og fiskesaus.


Hovedretten bestod av fersk torsk servert med ovnsbakte poteter, kløverspirer og hjemmelaget tzatziki.
Potetene lages enkelt ved å dele poteter i to, krydre med hvitløk og ha de i ovnen på 225 grader i 20 minutter.
Til tzatziki blandet jeg revet agurk med kesam, pepper og finhakket hvitløk.


Det er sesong for fersk torsk nå.
Torsk har fått et ufortjent dårlig rykte, men sannheten er at om du tilbereder den riktig er denne fisken saftig og smakfull.
Kok opp vann med salt og laurbærblader. Så fort vannet koker, trekk kjelen av platen og ha i fiskestykkene. La fisken trekke i omtrent ti minutter.
Torsk skal ikke koke, kun trekke.


Desserten er akkurat fortært.
En skål med kesam, cottage cheese, mango, kiwi, frosne bringebær, kokosflak, gojibær og pistasjnøtter.
Enkelt og så godt.


Jeg vil forresten si at jeg har vært litt super i dag også.
Vekkerklokken ringte nemlig allerede 05.25 i morges.
Opp og hopp for å få inn en treningsøkt før forelesning.
Jeg følte meg ganske så flink der jeg kom grytidlig på trening :cool:
Det er utrolig deilig å starte dagen med en økt slik at kroppen kommer ordentlig i gang. Dessuten føler jeg at jeg konsentrerer meg bedre på skolen etterpå.
Dagens styrkeøkt på ben:
- Frontbøy
4 sett * 7 -8 repetisjoner
- Rumensk markløft
4 sett * 8 -9 repetisjoner
- Utfall
3 sett * 8 -10 repetisjoner
- Leg
3 sett * 6 -8 repetisjoner
- Ettbens benpress
1 sett * 12 repetisjoner


Da er det helg dere, er det ikke deilig?
Jeg er riktignok på skolen hele helgen, men jeg skal nyte dagene likevel.
Ha en fin fredagskveld og en riktig god helg :grin:

Kristine

FORPRESANG

  • 07.03.2013, 19:35


At jeg elsker pakker, kommer nok ikke som en overraskelse.
Med bare tre dager igjen, fikk jeg en tidlig bursdagspresang av Olimp levert på døren i dag :grin:
 Jippi!
De neste seks ukene kommer jeg til å ha et lite prosjekt; øke muskelmasse og beholde fettprosenten. Da kommer disse produktene til god hjelp. 
Som dere vet følger jeg ikke noen treningsplan og jeg spiser akkurat det jeg ønsker.
Jeg har kommet så langt i utdannelsen min som personlig trening og ernæringsfysiolog, sammen med den kunnskapen jeg har fra før har jeg godt grunnlag til å kunne sette opp et godt treningsprogram og noen retningslinjer til kostholdet.
For første gang på lenge kommer jeg faktisk til å følge en plan.
Jeg er usikker på om jeg er en person som liker å ha en plan. Det er grunnen til at jeg har satt av seks uker. Deretter får jeg ta det derfra.
Det skal bli gøy å prøve noe nytt og utfordre seg selv mot nye høyder!


Kreatin er det eneste kosttilskuddet som bevist har en muskeloppbyggende effekt.
EAA inneholder de essensielle aminosyrene. Aminosyrer er byggestener og brensel for musklene våre
BCAA inneholder de tre grenede aminosyrene.
HMB, sammen med kreatin, gir et høyere nivå av oppbyggende hormoner slik at det er lettere å bygge muskelmasse uten mye fettmasse.
No preload er en preworkout som lader kroppen slik at du får ekstra fokus og energi til trening. Med andre ord hjelper en pre-workout deg til å gi det lille ekstra.
Matrix, proteinbarer med høyt proteininnhold.


Til lunsj laget jeg en luksustallerken.
Søtpotetmos, biff, ost, salat og guacamole.


Søtpotetmosen laget jeg av 2 store søtpoteter som jeg delte i to og kokte i 20 minutter.
Deretter tok jeg av skallet og moste potetene med en stavmikser sammen med 1 hvitløksfedd, 1 ss med kokosolje og litt pepper.
Biffen er ytrefilet fra Firstprise som jeg stekte i en panne på høy varme et par minutter på hver side. La den hvile noen minutter før du skjærer i den.


Guacamolen lages enkelt ved å mose 1/2 avokado, sammen med finhakket hvitløk, chili og sitronsaft.
Salaten består av hjertesalat, rødløk, gul paprika og cherrytomat.
Raspet lettere jarlsberg på toppen til slutt.

I går hadde jeg en rask økt på biceps, triceps og skuldre.
- Skulderpress med manualer
3 sett * 8 -10 repetisjoner
- Bicepscurl med stang
3 sett * 6 -9 repetisjoner
- Smal benkpress
3 sett * 6 -8 repetisjoner
- Sidehev med manualer
2 sett * 10 repetisjoner
- Triceps pushdown
3 sett * 8 -10 repetisjoner

I dag skulle jeg egentlig trent ben, men jeg kjente at energien var ikke på topp.
For å trene ben, noe som er tungt, trenger jeg full fokus og masse energi.
Isteden tok jeg en kort styrkeøkt på rygg og mage.
Da blir det bentrening i morgen.
Dagens økt så slik ut:
- Enarms roing
4 sett * 8 -9 repetisjoner
- Roing i kabel
3 sett * 10 -12 repetisjoner
supersett med
- Pushups
3 sett * 15 repetisjoner
- Situps i kabel
3 sett * 12 -15 repetisjoner
supersett med
- Rollouts på ball
3 sett * 12 repetisjoner
- Sittende roing
2 sett * 10 repetisjoner
- Revers flyes
12 +5 x (myo-reps)


Nå har jeg satt med ned i sofaen med dagens dessert.
Vaniljeis med karamellsaus og sjokoladetopping.
Rett og slett fordi jeg fortjener det....eller, fordi jeg hadde lyst på :mrgreen:
Vaniljeisen er vanlig vaniljeis fra Diplomis.
Karamellsausen er kondensert melk som jeg kokte et par minutter i mikroen med sukrin gold (det blir klissete og karamellaktig).
Sjokoladekremen er kesam med kakaopulver, sukrinmelis og stevia sjokolade.



Ha en god kveld.
Kristine

SJOKOLADE SKILLINGSBOLLER

  • 06.03.2013, 17:13



Skillingsboller er trolig et av våre kjæreste bakverk.
Hva slår vel duften av nystekte boller?
For ikke å snakke om smaken :grin:
Jeg satte akkurat tennene i en saftig og smakfull skillingsbolle med sjokolade.
Mmmm...


Litt kos på en onsdag, halvveis i uken, er viktig.
Ekstra gode ble disse bollene sammen med en kopp proteinkakao (melk, sjokoladeprotein, sukringold, kakaopulver og et par steviadråper som jeg varmer opp i en kjele). 
Kakao og boller
Det bringer frem varme minner fra barndommen.
Jeg byttet ut hvetemel med speltmel, sukker med sukrin og smør med kesam.
Vips så har du sunne boller med samme gode smak.



Skillingsboller med sjokolade

Boller
4 dl spelt mel (eller annen meltype som bokhvete, hvetemel, eller lignende)
50 g fiberfin (kan byttes ut mot mer mel)
1 dl bakeprotein (kan byttes ut mot mer mel eller annet proteinpulver)
10 ss sukringold
2 dl melk
100 g kesam
1/2 pose tørrgjær
1/2 ts kardemomme

Sjokoladefyll
150 g kesam
4 ss kakaopulver
4 ss sukrinmelis
6 dråper stevia sjokolade


Bland sammen spelt mel, fiberfin, bakepro, sukrin, kardemomme og gjær.
Ha i kesam.
Varm opp melken til cirka 40 grader og hell halvparten i deigen.
Arbeid deigen sammen og tilsett mer melk om nødvendig.
Deigen skal ha en fast konsistens og ikke være for klissete.
Sett deigen til heving en times tid.
I mellomtiden blander du sammen alle ingrediensene til sjokoladefyllet.
Når deigen er ferdig hevet, kjevler du den ut til en rektangel.
Smør på sjokoladeblandingen.
La det være en tynn stripe på den ene siden topping.
Rull deigen sammen som en pølse og skjær i tykke skiver.
Legg bollene på en bakplate og la de heve i ytterligere 20 minutter.
Stek så på 220 grader i 10 -12 minutter.
Nyt.


Ferske.
Varme.
Saftige.
Fantastisk gode.
Det er få ting som smaker bedre enn nybakte skillingsboller.


Nå skal jeg nyte nok en lunken bolle før jeg tar en tur på trening.
Ha en riktig god onsdag :grin:

Kristine  

ALL BLACK

  • 05.03.2013, 14:57



Jeg følte meg litt ninja-aktig da jeg kom på trening i dag.
Svart fra topp til tå  
Skoene mine er også svarte.


Det er første gang jeg har trent med 2xu kompresjonstoppen.
Jeg kan konstantere at den har en ekstrem hold-inn effekt, men den er veldig god å ha på.
Det er vanskelig å skulle forklare hvordan det føles.
Jeg blir generelt varmere med kompresjonstøy.
Ikke på en klam-varm-måte, det føles som om muskulaturen er varm.
Trykket blir også mye bedre.
Jeg hadde så god pump at man kunne se blodårene på armen gjennom genseren!


Dagens treningsøkt på rygg og bryst:
- Chins
2 sett * 12 -8 repetisjoner
- Nedtrekk med bredt grep
4 sett * 6 -8 repetisjoner
- Benkpress
4 sett * 8 -9 repetisjoner
- Flyes i kabel
3 sett * 8 -10 repetisjoner
- Lats pulldown
3 sett * 10 -12 repetisjoner
- Face pull
3 sett * 12 -15 repetisjoner
Jeg avsluttet med 15 minutter gange på møllen.
Hastighet 7,3 og stigning 3.


Vel hjemme var det tid for å fylle på lagrene.
Jeg passer alltid på å få i meg næring etter trening.
Skal jeg rett hjem og har maten klar, drikker jeg bare BCAA etter økten.
Vet jeg derimot at det blir over en halv time til jeg får spist, blir det som regel en proteinshake med riskaker og banen rett etter jeg er ferdig trent.


I dag dro jeg rett hjem og fikk meg et godt måltid med karbohydrater, proteiner og fett.
Fiberpluss knekkebrød med wasabi, ketchup, skinke og lettere jarlsbergost (jeg laget toast og kjørte knekkebrødene et minutt i mikroen), et eple, en sharon og havregrøt med topping.


Det meste passer til havregrøten.
Bare fantasien setter grenser for toppingen.
I dag ble det kesam, raw cashewnøttsmør, pistasjnøtter, kiwi og bringebær.
Jeg hadde også over en god dose kanel etter at bilde var tatt.


Utrolig nok ble jeg faktisk ikke mett, så jeg lagde meg en bolle med noe søtt.
Rask sjokolademousse servert med sjokoladesaus og sukringold.
Sjokoladesausen laget jeg av 2 ss melk, 1 ss kakao og 1 ss sukrinmelis som jeg blandet sammen.


Enkel sjokolademousse

1/2 boks kesam som jeg blandet med 1 dl melk, 3 ss kakaopulver, 2 ss sukrinmelis, 6 dråper stevia sjokolade og 1 ts fiberhusk.
Visp alt sammen.
Jeg brukte en ballongvisp.
La moussen stå i 5 - 10 minutter.
Rør om et par ganger og server.


På tide å komme seg på jobb.
Ha en super tirsdag videre :grin:

Kristine

INGEN BLÅMANDAG

  • 04.03.2013, 19:15


Jeg våknet i morges og tittet på klokken.
'Å nei, ikke morgen helt enda!'.
Men å tenke slik, hjelper ingen.
Selv om jeg gjerne skulle ha sovet et par timer lenger, vet jeg at jeg bare drar meg selv ned med en slik tankegang.
Isteden stod jeg opp, koste med pusene, som alltid får meg i godt humør, og snudde jeg om på tankegangen.


Alt starter med tanken.
Fokuser på de riktige tingene, se mulighetene i problemene og ha en positiv innstilling.
Vår hjerne har faktisk vanskeligheter med å skille det som faktisk skjer og din opplevelse i tankene.
Det betyr at du kan tenke deg gladere, lykkeligere og mer energisk.
Dette blir en bra dag.
Det er mitt liv og jeg er sjefen.
Jeg er frisk.
Jeg er fri.
Jeg er full av energi.
Jammen ble ikke dette den beste mandagen på lenge! :grin:


Til middag laget jeg en kjempe god wok som jeg serverte med fullkornsnudler.
Godt med energi til en god benøkt.
Jeg vet at det er tungt å trene ben og det lønner seg å lade godt opp.


Først varmet jeg litt olje i en panne sammen med finhakket hvitløk, chili og ingefær.
Deretter hadde jeg oppi brokkoli i buketter.
Brokkoli, blomkål og gulrøtter er grønnsaker som trenger et par minutter ekstra i pannen i forhold til paprika, løk, squash, aubergine og lignende som trenger kort steketid.
Etter at brokkolien har stekt et par minutter, hadde jeg i grønne bønner, paprika i strimler og purre.
I mellomtiden stekte jeg kylling i biter i en annen panne sammen med pizza-, paprika- og hvitløkskrydder.
Ha kyllingen over i pannen med grønnsakene, tilsett litt soya saus og spekeskinkebiter.
La alt surre et par minutter.
Server.


Nydelig wok på 10 minutter.
Nudlene skal bare koke i 6 minutter, så de er også raskt ferdig.
Med andre ord, en sunn og kjempe god rett laget på kort tid.


Jeg hadde bokstavelig talt en kick ass treningsøkt.
Min rosa Nike caps på og full guffe på musikken.
En av ulempene med å jobbe på treningssenter er at folk snakker til deg ganske mange ganger under en treningsøkt. Ja, jeg føler meg små harry med caps inne på trening, men på den måten får jeg fred. Ingen prater til meg og jeg kan ha fult fokus på treningen.
Bena var helt skjelvende da jeg var ferdig.
- Knebøy
4 sett * 8 -9 repetisjoner
- Strak markløft
4 sett * 8 -9 repetisjoner
- Gående utfall
3 sett * 10 -11 repetisjoner
- Benpress
10 + 4x (myo-reps)
- Ettbens benpress
2 sett * 12 -15 repetisjoner
- Situps i skråbenk
2 sett * 15 repetisjoner
- Hengende benhev
2 sett * 12- 14 repetisjoner


Så var det bare å fylle på lagrene med et godt etter treningsmåltid.
Deilig sjokoladekake ala mikrokake med sjokoladekrem, servert med 4 speltlomper smurt med kesam, sukrin og kanel, en banan, et eple, en appelsin og en god neve valnøtter.


Sjokoladekake

1 egg, 1 eggehvite, 2 ss kesam, 20 g mocca-protein, 2 ss bokhvetemel (annet mel kan brukes), 1 ts fiberhusk, 1 ts bakepulver, 2 ss kakao, 1 ss sukrin og cirka 1 dl melk.

Bland alt godt sammen i en bolle eller matboks.
Ha over plastfolie og ha i mikroen i 4 minutter.


Sjokoladekremen

1/3 boks kesam blandet med 2 ss kakaopulver, 2 ss sukrinmelis og 6 dråper stevia sjokolade.

Bland alt godt sammen og server.
Denne er kan gjerne spises alene, sjokoladekremen er veldig god i seg selv.


Håper du har hatt en bra mandag.
Resten av uken blir så bra.
I know, føl det du også :grin:

Kristine

STRÅLENDE SØNDAG

  • 03.03.2013, 18:01


For et fantastisk søndagsvær :grin:
Knall blå himmel og strålende sol.
Der jeg stod på jobb i dag, var jeg fryktelig misunnelig på alle som løp fra treningssentret og ut. 
Jeg fikk heldigvis kost meg litt i finværet da jeg var ferdig.


Etter jobb i dag ble det en rask lunsj.
Noriruller.
Jeg hadde egentlig lyst på sushi, men med ingen av ingrediensene tilgjengelig ble det en annen variant.


Jeg raspet squash og stekte den et par minutter i en panne på høy varme sammen med soyasaus, riseddik og sesamfrø.
Deretter la jeg den stekte squashen utover noriark, hadde på skinke, syltet ingefær og gulrot.
Rull sammen.
Sunt og godt på noen få minutter.


Dagens trim ble en 40 minutters power walk i solstrålene.
På veien gikk jeg innom Narvesen og kjøpte litt søndagsmotivasjon.
Treningsforum magasinet og Body.
Dette er to av mine favoritt blader når det kommer til trening og helse.


Sammen med søndagskos og bladlesing, ble det en "godte" skål.
Jeg tok en time-out med tente lys, godt plantet i sofaen under et teppe.
1/2 boks cottage cheese blandet med 1/2 boks kesam og 1/2 ts vaniljepulver.
På toppen har jeg eple i biter, granateple, blåbær, sukringold og chiafrø.


Chiafrø er en veldig sunn fettkilde.
Den inneholder hele 62 % omega3-fettsyrer. Det vil si at 2 ss med chiafrø inneholder mer omega-3 enn en laksefilet!
Jeg kjøper chiafrø her på iHerb.


Jeg har forresten trukket vinneren fra kompresjonskonkurransen.
Denne gangen ble det Maria Iselin, jeg har sendt deg mail.
Jeg vil forresten tipse om at Individu har siste dag med tilbud på 2xu kompresjonstøy. Det lønner seg å slå til her.


Nå er det tid for bursdagsfeiring.
MIn kjære PØ har nemlig bursdag i dag.
Hipp, hipp hurra!
I dag er det hans dag.
Ha en riktig strålende søndag videre :grin:

Kristine

SNACKS

  • 02.03.2013, 17:33


Hei hei,
og riktig god lørdag :grin:
Jeg titter bare innom for å ønske dere en herlig lørdag og gi dere et lite snacks tips som jeg sitter og spiser akkurat nå.


At jeg er veldig glad i nøttesmør, vet dere fra før.
En av mine favorittsnacks er frukt sammen med peanøttsmør.
Spesielt godt likt er bananskiver med peanøttsmør.
Ha gjerne over et dryss kanel også, det gir en ekstra god smak.
Både banan og peanøttsmør er super mat.
Sunt og kjempe godt.


Dagens treningsøkt ble en rask økt på skuldre og core.
- 5 minutter gange på møllen
- Skulderpress med hantler
4 sett * 6 -8 repetisjoner
- Liggende sidehev
3 sett * 8 -10 repetisjoner
- Fronthev
10 +4x (myo-reps)
- Hengende benhev
3 sett * 12 -15repetisjoner
supersett med
- Situps på BOSU-ball med vekt på brystet
3 sett * 12 repetisjoner
- Planken
2 sett * 90 sekunder


Nå får jeg komme meg i dusjen.
I kveld skal jeg og PØ ut og spise indisk med noen venner.
God mat og godt selskap.
Dette blir en bra lørdag :grin:
Kos deg.


Kristine

PIZZA & PANNEKAKER

  • 01.03.2013, 19:25


En pakke fra iHerb gjorde at denne helgen fikk en fantastisk start :grin:
Jeg blir alltid i godt humør av en slik pakke.


- Mandelsmør
Helt naturlig mandelsmør som kun inneholder mandler. En sunn og veldig smakfull fettkilde.
- Kokosolje
Denne kokosoljen er en gjenganger. Den smaker ikke kokos og kan brukes i alt fra baking til dressinger.
- CarbRite protein bar
Denne baren i smaken sjokolade brownie inneholder ikke sukker og har et høyt proteininnhold.

Det er to ting du må tenke på når du bestiller fra iHerb:
- Hold varene til en vekt på under 1814 gram, da slipper du kostbar porto.
- Hold summen på varene under 200 kroner, da slipper du høye tollavgifter
Husk også at du får 5 $ i rabatt om du bruker koden OKE701.


Dagens middag ble rask og enkel.
Jeg hadde egentlig tenkt til å lage pizza fra bunnen av med grov og sprø bunn, og en fyldig tomatsaus.
Da jeg kom hjem fra trening var jeg så sulten at det ble en enklere versjon.
Speltlompe pizza.


Jeg smurte speltlompene med tomatpure og sukkerfri ketchup.
Deretter hadde jeg på sopp, mais, ringer av rødløk, oregano- og hvitløkskrydder, biffbiter og godt med ost.
Inn i ovnen på 225 grader i 5 -10 minutter, så er den klar.


I går tok jeg meg en liten løpetur.
Jeg måtte teste å løpe med den nye 2xu kompresjonstightsen.
Det ble 30 minutter på hastighet 11 km/t etterfulgt av noen få styrkeøvelser på rygg.
Nedtrekk, omvendt flyes og sittende roing.
Under løpeturen følte jeg meg mer varm i bena enn normalt og jeg merket ikke smerter fra benhinnebetennelsen eller kneproblemene. Om det kom av kompresjonstightsen eller at det er lenge siden jeg har løpt, vet jeg sannelig ikke.
Det jeg vet, er i hvert fall at kondisjonen min ikke er på topp! Jeg må nok begynne å løpe noe mer fremover.


I dag ble det helt ok benøkt.
Jeg merker det med en gang på treningen om jeg har sovet dårlig eller lite.
Med noen timers søvn i manko, ble det ikke like godt trykk på trening.
Jeg fikk da trent likevel.
- Frontbøy
4 sett * 6 -8 repetisjoner
- Markløft
4 sett * 6 -8 repetisjoner
- Leg ex
4 sett * 6 -10 repetisjoner


Til dessert ble det pannekaker med godt tilbehør.
Proteinpannekaker slår aldri feil!
Jeg serverte pannekakene med sjokoladekrem, eple, bananbiter, jordbær (frosne som jeg har tint) og mandelsmør.



Pannekaker

1 egg, 1 eggehvite, 2 ss vanilje proteinpulver (kan byttes ut med annen tørrvare), 1 ss kokosmel (kan byttes ut med annen meltype, 1/2 most banan, cirka 3 ss melk, 1/2 ts bakepulver, litt kanel og vaniljepulver

Miks sammen alle ingrediensene.
Stek i en panne på middels varme et par minutter på hver side.
Jeg har litt kokosolje i pannen når jeg steker.


Sjokoladekrem

1/3 boks cottage cheese (kesam kan også brukes), 3 ss philadelphia light (kan sløyfes, men gjør det ekstra godt), 3 ss kakaopulver, 2 ss sukrinmelis og 4 dråper stevia sjokolade.

Bland alt godt sammen og ha over pannekakene.
Denne sjokoladekremen kan også spises alene, mmm.



Nå skal jeg lage hjemmelaget sjokolade (etter denne oppskriften).
Resten av kvelden er det film i fanget til min kjære.
I morgen er det tidlig opp og hoppe for å komme seg på jobb.
Riktig god helg

Kristine

GIVE AWAY KOMPRESJONSTØY

  • 01.03.2013, 12:31


I'm back,
in black! :grin:


Individu selger sport- og treningsklær for kvinner og menn.
Akkurat nå de kampanjetilbud på kompresjonstøy fra 2xu.


Jeg har fått et fult antrekk.
Denne tightsen og denne toppen.
2XU kompresjonsplagg skal føre til at du får det maksimale ut av treningen din.
Plaggene øker blodgjennomstrømningen og minimerer vibrasjonene musklene blir utsatt for slik at muskeltrettheten blir mindre både under og etter trening.
Jeg har ikke fått prøvd tightsen og toppen ordentlig enda, men jeg skal komme med mine egne erfaringer når jeg har testet dem.
I mellomtiden du kan lese en test gjort av langrenn.com her.


Give away


Jeg får gi bort en tights til dere.
Alt du trenger å gjøre er å like Individu på facebook her, og legge igjen en kommentar i dette innlegget.
Husk å legge igjen størrelsen din og mailadressen din.
Jeg trekker en vinner på søndag.
Vinneren er trukket.
Du har fått mail Maria Iselin.



Ha en strålende fredag.
Nyt solskinnet :grin:

Kristine  

Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her på min blogg vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits