hits
www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

SPERA OG MILDRED

 • 31.03.2017, 14:36


Med jenvne mellomrom får jeg spørsmål om hvordan det går med Spera og Mildred, mine to babyer ♥ Det er utrolig koselig at dere fortsatt husker dem. Nå er det tross alt noen år siden jeg har skrevet om dem!  

For dere som er nye; Spera og Mildred er to katter jeg og min eks-samboer fikk i september 2012. Da var de fjorten uker gamle og hadde hatt en tøff fortid. Opprinnelig hadde vi kun tenkt oss en katt, men de to søstrene ville ikke gå fra hverandre. De var, og er fortsatt, som knoll og tott, sitter oppå hverandre konstant. Vi hadde ikke hjerte til å ta dem fra hverandre og dermed ble det med to katter hjem den dagen. 


Mildred.


Spera. Også kalt Bolla. 


Begge to lever i beste velgående, som du ser over. Bildene er tatt nå. De er fortsatt like late og like kosesyke. 
Da jeg og PØ flyttet fra hverandre, var vi begge enige om at han burde beholde kattene. Da hadde kattene bodd noen år med oss i et tre etasjes hus og hadde i tillegg hage å boltre seg i. Om jeg skulle tatt de med meg, ville de endt i en leilighet i byen hvor de verken kunne boltre seg inne eller ute. Tanken på at kattene også ville vært mye alene, da jeg er lite hjemme, gjorde valget lett. Jeg vet at pusene har det mye bedre hos PØ enn hos meg. Det ville rett og slett vært helt feil og på kanten til dyremishandling om jeg skulle hatt dem! Nå bor de fortsatt med mat-far i et stort hus, med hage og skog som nabo, og de får masse kos og oppmerksomhet. De har det som plommen i egget! Heldigvis er jeg og PØ veldig gode venner, så jeg besøker dem ofte. Jeg savner jo de to koseklumpene! Så fort livet mitt roer seg og jeg faktisk har tid til å ta vare på noe, er et kjæledyr førsteprioritet. Et dyr gir utrolig mye selskap og glede.

Da vet dere Spera og Mildred nyter livet. Håper dere gjør det samme :grin: God helg folkens!


Kristine ♥

STOR SJOKOPANNEKAKE

 • 30.03.2017, 18:51


Til lunsj i dag laget jeg meg en stor sjokopannekake. Det er rett og slett sjokoladeproteinpannekaker som jeg stekte i en kakeform i ovnen. Fremover skal jeg steke pannekakene mine i ovn oftere. Da ble den ekstra saftig og god!

SONY DSC
Sammen med sjokopannekaken serverte jeg kokosvann og frukt. 

SONY DSC

Stor sjokopannekake

1 egg
2 ss cottage cheese, eventuelt kesa, gresk yoghurt eller lignende 
1 ts sukringold
3 ss havregryn
2 ss sjokoladeprotein, eller mer havregryn
1 stor ss kakaopulver 
1 dl væske, jeg brukte kald kaffe men melk og vann fungerer utmerket
Valgfritt: 1/2 questbar

Bland alt sammen i en bolle. Mos med en stavmikser. Dette er ikke nødvendig, men da unngår du klumper i pannekaken din. 
Legg bakepapir i en rund kakeform og hell over røren. 
Om du ønsker proteinbar biter i sjokopannekaken din, deler du Questbaren i biter og dytter de ned i røren. 
Stek på 175 grader i 12- 15 minutter. 
Server.

SONY DSC
Jeg toppet min sjokopannekake med 2 ss cashewnøttsmør og resten av brownie Questbaren i biter.

SONY DSC
Saftig, god og stor sjokopannekake. Mmm... Jeg vurderer faktisk å lage meg en til kveldsmat også. Den var så god!
Håper det smaker :razz: Ha en finfin torsdagskveld!


Kristine ♥

DAGENS SPILLELISTE

 • 29.03.2017, 16:45


Onsdagsintervallene er gjennomført! For en herlig følelse :mrgreen: Jeg vet ikke med dere, men det er ingen annen treningsform som gir meg samme kick, glede og endorfinrus som intervaller. Jeg rett og slett elsker det!

SAMSUNG CSC
Når det kommer til intervaller, varierer jeg mye. Både hvordan jeg utfører intervallene, selv om jeg liker best å løpe, hvordan intervallene ser ut med tanke på tid og intensitet, og også musikken jeg hører på. Jeg tror det at jeg har begynt å variere såpass mye, er en av hovedgrunnen til at jeg nå elsker intervaller. I dag hadde jeg ny spilleliste på øret. Det gir alltid ekstra med energi og motivasjon!

Dagens spilleliste så slik ut: 
Pump It Up - Elvis Costello
The Rockafeller - Skank Fatboy Slim
She Wants to Move -  N.E.R.D
You're so Damn Hot - Ok Go
Breathe Me (Mylo Remix) - Sia
Welcome to the Jungle - Guns N' Roses
Too Bad About Your Girl - The Donnas
Gettin' Jiggy Wit It - Will Smith

Har du hatt en god treningsøkt i dag? Kom gjerne med musikktips om du har det. Ny spilleliste lager jeg hele tiden og da er det alltid moro med noen nye låter!
Ha en fortsatt god onsdagskveld. 


Kristine ♥

SELVSNAKK OG JEG ER GOD LISTEN

 • 28.03.2017, 18:29


I dag hadde jeg en skikkelig shitty dag. Jeg har rett og slett stått opp med føttene på feil side av sengen! På treningseventet i morges, var jeg svak og slapp. Kroppen ville ikke henge med! På vei hjem kjøpte jeg meg en boks med is. Da jeg senere satt og scrollet gjennom instagram-feeden min, fikk jeg en vond følelse inni meg. Her sitter jeg på en tirsdag, og gomler i meg is etter å ha hatt en ræva treningsøkt, mens jeg ser sterke jenter med flotte kropper og et skinnende hvitt smil. Jeg følte meg ganske dårlig med meg selv. Jeg følte rett og slett at jeg gjorde noe feil!

Nå er jeg heldigvis ganske sikker i meg selv, både når det kommer til personlighet og utseende. Da jeg oppdaget at jeg fikk disse tankene, måtte jeg snakke til meg selv. "Kristine, skjerp deg nå. Det her vet du ikke er sant. Nå tuller hodet ditt med deg!" I dag er jeg såpass sikker og kjent med meg selv, at det holder med en slik kort selvsnakk for å få tankene i riktig retning igjen. 

SONY DSC
Da jeg slet mer med selvbildet for to -tre år tilbake, brukte jeg en annen metode. Noe jeg kalte 'jeg er god'-listen.  Jeg hadde, på en god dag, skrevet ned absolutt alt jeg likte ved meg selv. Denne lappen begynte med tre små ord. Det var nemlig kun tre ting jeg kom på som jeg likte ved meg selv når jeg begynte å skrive denne 'jeg er god'-listen. Etterhvert som jeg oppdaget nye ting jeg likte ved meg selv, skrev jeg det opp på listen. Den vokste og vokste, og ble faktisk ganske lang til slutt! Når de dårlige tankene om meg selv kom, tok jeg frem listen. Jeg sa til meg selv "Dette er ikke sant. Dere er bare dumme tanker som prøver å lure meg til å få dårlige følelser om meg selv". Så leste jeg 'jeg er god'-listen. Noen ganger gjorde jeg det høyt, andre ganger inni meg. Det hjalp og med tiden ble de dårlige tankene om meg selv mindre og mindre. I dag kommer de en sjeldent, sjeldent gang. Nettopp fordi jeg vet hva jeg er verdt. 

Nå skal jeg spise opp isen min og slappe av resten av kvelden. For det er helt ok og jeg er god nok uansett :razz: Husk; det er du også!!


Kristine ♥

LUNSJTIPS - SUNN REKESALAT

 • 28.03.2017, 07:32Sunn rekesalat ble gårsdagens lunsj nummer to. I går var jeg nemlig så sulten at jeg måtte spise igjen bare en drøy time etter at jeg hadde spist matboksen min. Noen dager er man bare mer sulten enn andre. Da er det bare å lytte til kroppen og gi den maten den vil ha! Uansett, sunn rekesalat. Dette ble skikkelig godt, så jeg vil dele lunsjtipset med dere. Rekesalaten kan spises over en salat, på knekkebrød, på brødskiven eller servert i lomper slik jeg gjorde. Og rekesalaten passer like bra til frokost som lunsj eller kveldsmat. Håper du liker den!Lunsjtips - sunn rekesalat
Til 1 porsjon

Ca 100 g reker
1 ss kesam
1 ss majones
1 ts sitronsaft
Bittelitt salt og pepper

Bland sammen alle ingrediensene og server.
Så enkelt og så godt! 


Nå får jeg komme meg avgårde. Jeg skal på en treningsevent med Röhnisch. Først blir det en treningsøkt og deretter skal bi spise frokost på Vaaghals. Det blir spennende!
Ha en herlig tirsdag :razz:


Kristine ♥

GENETIKK

 • 27.03.2017, 16:59


Det er mange grunner til at du ikke burde sammenligne deg selv med andre. Det er de åpenbare faktorene som at du aldri kan sette deg helt inn i en annens livsstil, deres trening, hvile, søvnvaner, kosthold og mer, og at det og sammenligne deg selv med andre faktisk bare får deg til å føle deg dårlig med deg selv. Men det er også en viktig ting mange glemmer, nemlig genetikk. 

SONY DSC
Jeg har på meg Adidas topp (utsolgt - lingnende fra Nike her) og Puma tights.

Genetikken din avgjør blant annet hvor lav fettprosent du må ha før muskulaturen din blir synlig. Det betyr også at genetikken din bestemmer hvordan magemuskulaturen din ser ut og hvordan festene på bicepsen din er synlige. Det er genetikken som har mye av skylden for at noen naturlig holder mer fett enn andre, eller til at noen har synlige mageruter men likevel har godt med fett på rumpe og underkroppen, eller at noen har synlige separasjoner i benmuskulaturen men likevel ikke har synlige mageruter. 

Det er minst hundre årsaker til at du ikke burde sammenligne deg med andre. Genetikk er en av dem. Fokuser på deg selv og din egen reise. Slutt med å undervurdere deg selv og å sette deg selv opp mot andre. Det gir deg bare en dårlig selvfølelse. Sett pris på det du har og det du får til. Det er så mye mer enn det du tror!


Kristine ♥

EN FULLKROPPSØKT

 • 26.03.2017, 18:52


I dag hadde jeg tenkt til å trene en fullkroppsøkt, men for å være helt ærlig, ble det alt for mye alkohol på denne jenta i går og jeg er skikkelig dårlig form nå! Derfor ble det noe helt annet enn planlagt på trening i dag.  Selv om det ikke blir en fullkroppsøkt på meg, vil jeg likevel dele økten med dere. Denne økten er helt super! Du får trent hele kroppen på rundt en halv time, du får opp pulsen, du får svettet og du får kjent på de herlige endorfinene.

Her har jeg brukt en vektstang, men du kan også gjøre fulllkroppsøkten ved hjelp av manualer eller kettlebells.
Når det står A1 og A2, eller B1 og B2, betyr det supersett. Det vil si at du gjør disse øvelsene rett etter hverandre, før du så tar en pause og deretter gjør et sett til.  Kjør på!

SONY DSC
A1: Knebøy                                                                                                       Dagens antrekk består av Nike Huarache sko, Puma tights og sort Junkyard singlet.
3 sett * 8 -10 repetisjoner

SONY DSCA2: Stående roing
3 sett * 8 -10 repetisjoner

SONY DSCB1: Markløft
3 sett * 8 -10 repetisjoner

SONY DSCB2: Skulderpress
3 sett * 8 -10 repetisjoner 

SONY DSCC1: Push ups
3 sett * 12 -15 repetisjoner (legg på ekstra vekt om du klarer flere)

SONY DSC
C2: V-ups                                                                                                         Dagens antrekk består av Nike Huarache sko, Puma tights og sort Junkyard singlet.
3 sett * 15 repetisjoner (brukt ekstra vekt om du ønsker).


Selv skal jeg ta denne økten imorgen eller tirsdag. Jeg elsker effektive og gode treningsøkter! Kanskje fullkroppsøkten er noe for deg også den kommende uken?
Lykke til :grin:


Kristine ♥

ENKLE HAVREMUFFINS MED EN HEMMELIGHET

 • 26.03.2017, 10:12


Siden det er søndag, er det obligatorisk med baking her i huset. I dag ville jeg lage noe raskt og enkelt og resultatet ble disse deilige havremuffinsene med en hemmelighet i midten. De er virkelig super enkle! Du rører bare alt sammen med en skje, så er det å vente mens muffinsene står i ovnen, og vips har du knall gode og kjempe saftige havremuffins! 


Jeg har valgt å putte en liten hemmelighet i midten av mine muffins, en stor proteinbar bit. Om du ønsker, kan du fint droppe dette. Du kan også bytte proteinbarbiten ut med andre ting som for eksempel biter av eple, jordbær, hakket sjokolade, nøtter eller noe helt annet. Mulighetene er mange!Enkle havremuffins med en hemmelighet
6 stykker

1 egg
1 eggehvite
1 ss eplemos, eventuelt kesam, bananmos
4 dråper stevia vanilje, kan sløyfes
0,5 dl væske, jeg brukte vann
50 g havremel
15 g vaniljeprotein
1/2 ts bakepulver
1 ss sukringold
1/2 ts kardemomme
1/2 ts kanel
1 proteinbar, jeg brukte Barbells karamell og cashewnøtt - denne er fantastisk god! 

Bland sammen alle ingrediensene utenom proteinbaren i en bolle. Her trenger du bare å blande sammen med en skje. Tilsett eventuelt mer væske om deigen blir løs, den skal ha vaffelrøre-konsistens. Fordel røren i muffinsformer. Skjær proteinbaren i store biter og legg en proteinbarbit i hver muffinsform. Dytt den litt ned slik at den blir dekket med røre. 
Stek på 175 grader i 15 minutter.
Avkjøl.


Jeg toppet mine med litt yacon sirup. Søt og god yacon sirup passet perfekt som en enkel topping.


Mmmm... Så så deilig da dere. Om du ikke blir fristet nå, så vet ikke jeg! Håper det smaker :razz: 
Ha en herlig søndag!


Kristine ♥

LØRDAGSORD

 • 25.03.2017, 10:36


Da er lørdagen her og det er helg. Hurra! Denne helgen er fylt med sosiale sammenkomster og moroheter. Jeg har masse jeg gleder meg til!

SONY DSC
En annen ting som jeg også gleder meg til denne lørdagesmorgen, er denne super kule Adidas bombejakken. Er den ikke kul? Det er sjeldent jeg forelsker meg helt i et plagg, men det gjorde jeg med denne bomberen! Den kommer helt klart til å bli brukt mye de neste månedene, både inne på trening, som kosegenser i sofaen og ute når vårtemperaturen kommer. 

SONY DSC
Over til noe helt annet. Jeg vil komme med en liten påminnelse denne morgenen, noen lørdagsord.
Akkurat nå ønsker jeg at du tar et par minutter av din dyrebare tid til å tenke over hvor fantastisk og enestående akkurat du er. Ja, du som leser det her! Gi deg selv to minutter til å svare på spørsmålene under. Du trenger ikke skrive ned svarene, du kan fint svare stille inne i ditt eget hodet. Jeg kan love deg at du vil føle deg lettere til sinns og i bedre humør etterpå!
Hva liker du ved deg selv? 
Hva er dine beste egenskaper?
Hva verdsetter andre hos deg?

SONY DSCIkke glem å dyrk din egen kjærlighet til deg selv. Ta vare på den du er. Du er spesiell og unik og fortjener egenkjærlighet. 
Ha en aldeles strålende helg :grin: 


Kristine ♥

VAFFELDAGEN

 • 24.03.2017, 08:35


God fredagsmorgen! Har du fått med deg at det er vaffeldagen i morgen? Om ikke så vet du det i hvert fall nå. Da hører vafler med :grin: 

SONY DSCSom den matentusiasten jeg er, lader jeg opp til vaffeldagen med vafler til frokost i dag. Det er en selvfølge, synes jeg. Det er jo tross alt helg! Dessuten inneholder disse vaflene godt med protein, fiber og sunne fettstoffer, og passer like bra til dessert som frokost! 

SONY DSC

Vafler
2- 3 plater

2 egg
3 ss cottage cheese
2 ss havregryn
1 ss fiberfin, eventuelt mer havregryn
1 ss vaniljeprotein, eventuelt annen tørrvare som speltmel 
1 ts sukringold
1 ts bakepulver
1/2 ts kardemomme

Bland sammen ingrediensene i en bolle og bruk en stavmikser til å kjøre røren jevn. La røren svelle mens vaffeljernet blir varmt. Stek vaflene i litt smør eller kokosolje

SONY DSC
Mine vafler ble servert med brunost og sukkerfritt jordbærsyltetøy, Røros rømme og sukkerfritt jordbærsyltetøy, og kesam og eplemos. Det er mine favoritter å ha oppå vaflene. Super godt altså!

SONY DSCOm du har lyst på en annen vaffeloppskrift til vaffeldagen, har jeg mange oppskrifter i arkivet. Under kan du se to av mine beste vaffeloppskrifter. Håper du lar deg friste og slår til med en vaffelplate eller to i dag.Geniale bananvafler
1- 2 plater

1 egg
1 banan
Kanel og kardemomme, valgfritt.

Mos bananen med en gaffel.
Rør inn egget og eventuelt krydder.
Stek som vafler.Knall gode vafler
10 - 14 plater

4 egg
200 g gresk yoghurt eller kesam
1 dl melk, eventuelt vann
2 ss smeltet kokosolje, kan sløyfes
3 ss sukringold
1 ts fiberhusk
1 ts natron, eventuelt bakepulver
1/2 ts vaniljepulver
120 g havremel, eventuelt annen tørrvare som speltmel

Bland samen egg, gresk yoghurt, melk og smeltet smør. Tilsett så det tørre.
La røren svelle 5 -10 minutter før du setter i gang med stekingen.


Kristine 

DAGENS ØKT MED BOKSERUNDE

 • 23.03.2017, 16:28


Etter forelesning i dag, hadde jeg en skikkelig god treningsøkt på overkroppen! Jeg har vært hostende og snufsete i en god uke nå, men endelig begynner kroppen å komme seg og energien strømmer på. Deilig altså!!


Dagens økt med bokserunde så slik ut:
- Chins med ekstra vekt 
3 sett * maks antall repetisjoner 
- Benkpress 
3 sett * 10 -12 repetisjoner 
i super sett med
- Dips på benk 
3 sett * 15 repetisjoner
- Arnold press
3 sett * 10 repetisjoner 
- Facepulls 
2 sett * 15 repetisjoner 
i super sett med
- Flyes i kabel 
2 sett * 15 repetisjoner 

Jeg avsluttet økten med en morsom bokserunde. Det ble nesten som geriljaintervaller i form av boksing. Jeg kjørte 20 sekunder maks innsats hvor jeg slo på bokseputen, etterfulgt av 10 sekunder hvile, og gjentok dette 8 ganger. Da piplet virkelig svetten frem. Herlig!
Håper du har hatt en god treningsøkt i dag :grin: Nyt kvelden videre.


Kristine ♥

SMOOTHIEBOWL ALA SORBET

 • 23.03.2017, 07:47


God morgen godtfolk  ♥ Jeg sitter her med en fantastisk smoothiebowl av en frokost, nesten som en sorbet. Mmmm... Denne er så søt og god at den kan spises som dessert også. Så god, sunn og næringsrik! 


Det geniale med smoothie er at det bare tar et par minutter å slenge sammen, og du kan tilsette så og si hva enn du måtte ønske eller har tilgjengelig. Jeg følger aldri en slavisk oppskrift, men lager smoothiebowl etter sult og lyst. Denne oppskriften skal jeg spare på og lage igjen. Super god!Smoothie bowl ala sobet
Til 1 porsjon

1 egg
150 g frosne bringebær
100 g frosne jordbær
1/2 frossen banan
1 ss valnøttsmør, ikke nødvendig men anbefales 
100 g kesam
20 g vaniljeprotein
1 ts sukringold
1 ts kanel, valgfritt

Ha alle ingrediensene i en blender eller foodprosessor. Kjør til en tykk is. 
Server med en gang. Nyt!


Jeg toppet min smoothiebowl med cashewnøtter, kokos, blåbær og smeltet sukrinsjokolade. Stor sunnere og bedre blir det ikke. Denne er rett og slett knallgod! Nå får jeg spise opp og komme meg avgårde til forelesning. 
Håper du får en herlig torsdag :grin:


Kristine ♥

NEI, EN MATVARE ER IKKE FARLIG

 • 22.03.2017, 15:46


Har du noen gang hørt at du blir feit av å spise potet eller at sukker er helsefarlig? Vi blir bombandert av mediene om matvarer vi burde og ikke burde spise. Potet, gluten, melk, banan og sukker er noen av de matvarene som har fått gjennomgå de siste årene. Men kan en egentlig si at en matvare er farlig? Nei, mener jeg!

Det er slik at alle mennesker har ulike behov, forutsetninger, mål og andre ting å ta hensyn til. Det å påstå at en matvare er farlig eller usunn for alle, er rett og slett feil! Det finnes veldig mange ulike dietter der ute; lavkarbo, høy protein, glutenfri, lav fodmap, bare for å nevne noen. Hva som er sunt og usunt, vil være avhengig av hvem du spør og hvilken diett denne personen er tilhenger av. Det å skulle klassifisere en matvare som usunn er i grunn et tegn på lite kunnskap, og mangler så og si alltid vitenskapelig bevis som kan underbygge påstanden. 
Situasjonen er naturligvis anderledes om du har en allergi. 

Det er ganske logisk at om du vil ned i vekt, burde du redusere sukker og sjokolade inntaket. Men sukker og sjokolade er likevel ikke usunt i seg selv. Jeg har hatt en rekke pt-kunder som både har spist sjokolade og kake og gått ned i vekt. Det handler bare om menger! Er du derimot en idrettsutøver som trener mange timer om dagen, vil en energibar eller en sportsdrikk med sukker være supert mellom treningsøktene eller for å øke det totale antall kalorier.

SAMSUNG CSC
Ikke overtenk eller overkompliser. Det er ikke en magisk diett eller en matvare som er farlig. Alt med måte. Spis sunn og variert mat. Mat du liker og som du koser deg med. Jeg finner stor glede i å ta en sjokoladebit stort sett hver kveld og jeg nyter den til det fulle. Det er noe som gir meg glede og av den grunn ser jeg på den sjokoladebiten som sunn for meg. Overvekt eller livsstilsrelaterte sykdommer som diabetes type 2, skyldes ikke at du spiser en potet eller en sjokoladebit her og der. Det skyldes at det har blitt for mye mat over en lang periode. 

Så nei, en matvare er ikke farlig. Det handler om mengdene du spiser! 


Kristine ♥

TYNNE MIDDAGSPANNEKAKER MED EGG, BACON OG AVOKADO

 • 21.03.2017, 17:55


SAMSUNG CSC
Dere vet allerede at jeg er glad i pannekaker. Jeg spiser pannekaker i hvert fall tre -fire ganger i uken. Som regel er det med søtt pålegg som brunost eller syltetøy, men det er jo minst like godt med salte varianter. I dag laget jeg nettopp en variant av salte pannekaker, tynne middagspannekaker med egg, bacon og avokado. En sunn og kjempe god middag på under 15 minutter! 

SAMSUNG CSC

Tynne middagspannekaker med egg, bacon og avokado
Til 2 store pannekaker med fyll til hver

Pannekaker

2 egg
100 g kesam 
60 g mel, jeg brukte 30 g havremel, 10 g mandelmel og 20 g fiberfin
1 dl melk
1/4 ts salt

Miks sammen ingrediensene.
La røren svelle i 5 minutter.
Stek så tynne pannekaker i en panne på middels varme i cirka 1 minutt på hver siden. Jeg steker i litt kokosolje

Fyll
1/2 avokado
2 skiver bacon
2 egg
Cherrytomater
Paprika
Rødløk
Salt og pepper

Posjer, kok eller steg eggene. Jeg posjerte de. Det gjør du ved å koke opp vann med 1 ts salt og 1 ts eddik. Når vannet koker trekker du kjelen til siden, slik at den ikke står på varmen lenger. Knekke et og ett egg i en øse eller en liten kok. Hell egget forsiktig ned i det varme vannet og saml hviten rundt plommen med en skje. La det trekke i 3 -4 minutter. 
Stek bacon. 
Skjær avokadoen i skiver og fordel den på de to pannekakene. Mos avokadoen lett ned i pannekaken. Legg over grønnsaker i skiver, bacon og egg. Avslutt med et lite dryss salt og pepper. 

SAMSUNG CSC
Middagspannekaker kan naturligvis varieres i det uendelige. Du kan fyll dem med akkurat det du ønsker! Tacorester, ost og skinke, røklaks, cottage cheese,  syltetøy, ja, you name it. Mulighetene er mange! Du også også velge å lage en søt pannekakevariant om du heller har lyst på det. Tilsett da 1 ts sukringold, 1/2 ts kanel og litt kardemomme i røren.


Håper tirsdagen din har vært fin :razz: Ha en fortsatt god kveld!

Kristine ♥

HVORFOR STÅR DU OPP?

 • 21.03.2017, 07:25


Riktig god morgen dere!
Hvorfor står du opp om morgenen? Ja, hvorfor står du egentlig opp?
Vekkerklokken ringer og det første du tenker er kanskje 'i dag blir en lang dag' eller 'å jeg er så sliten'. Er det sånn du starter dagen din, vil den også utarte seg slik. Du husker kanskje en dag du stod opp om morgenen og hadde noe du gleder deg til? Hvor du nærmest hopper ut av sengen, er super entusiastisk og gledet deg over det som skulle skje. Slike dager blir så mye bedre!

Ikke noe er som en god kopp kaffe og glade tanker på morgenkvisten ♥


Finn en grunn til at du står opp om morgenen. Hva som virkelig gjør at det er verdt å stå opp akkurat i dag. Da mener jeg ikke unnskyldninger  som 'fordi jeg må' eller fordi 'andre forventer det'. Det er faktisk en grunn til at du står opp hver eneste dag. Kanskje er det noe så lite som at du trives på jobben din, at du gleder deg til å vekke barna dine, eller det være at du ser frem til noe hyggelig du skal gjøre i dag. Finn en slik grunn hver eneste morgen!

For min del kan jeg si at jeg står opp fordi jeg synes det er spennende å lære og jeg elsker utdanningen min. Jeg står opp fordi jeg gleder meg til morgenkaffen og frokosten. Og akkurat i dag står jeg opp fordi jeg skal møte en venninne å planlegge ferie senere i dag. 

Gjør dagen din litt bedre. Spol inn på det positive sporet om morgenen og finn ut hvorfor du står opp :grin: Det er alltid noe å glede seg til hver eneste dag!


Kristine ♥

NY RUMPEFAVORITT - FROG PUMPS

 • 20.03.2017, 16:11


Hvorfor har jeg ikke prøv denne øvelsen før?!
Jeg har lenge prøvd utallige varianter av hip thrust og glute bride. Med strikk, med vektstang, med manual, få repetisjoner og tunge vekter, uten vekter og mange repetisjoner. Ja, you name it. Jeg har prøvd det meste! Uansett hvordan jeg gjør det, føler jeg ikke at jeg får skikkelig kontakt med rumpemuskulaturen. Så kom jeg over en film på facebook som viste en ny variant, nemlig frog pumps. Frog pumps kan kanskje se ut som en litt klønete øvelse. Jeg har full forståelse for at noen ser på meg å tenker "hva i huleste er det hu der driver med?!?" når de ser meg gjøre den, men det er verdt det. Denne øvelsen fører til en skikkelig brennende følelse i rumpemuskulaturen og gir en god pump. Det er rett og slett blitt min nye rumpefavoritt. Frog pumps er fantastisk!


Et bustehue-selfie i et skittent speil etter endt trening!
Jeg har på meg tights fra Nike, Nike sko og Adidas hoodie. Denne tightsen er blitt min nye favoritt! Ikke bare digger jeg fargen, grønn og fin, den er utrolig myk og behagelig. Jeg bruker den både som treningstights og som kosetights. Samme modell finnes også i sort og grå. Jeg har allerede bestilt meg en sort variant. Deilige tightser kan jeg aldri få nok av! 

Ny rumpefavoritt - Frog Pumps
Slik gjør du:
Ligg på ryggen på gulvet. Plasser føttene mot hverandre oppå en benk og bøy knærne utover. Rumpen skal fortsatt være i gulvet. Dette er startposisjonen, slik du ser på det øverste bilde. Løft hoften / rumpen rolig opp. Pass på å stramme rumpemuskulaturen under hele øvelsen og klem sammen rumpen på toppen av bevegelsen, slik du ser i det nederste bilde. Hold et par sekunder i toppen og senk rolig ned igjen. Gjenta. 

Du kan også gjøre denne øvelsen ved å ha føttene på gulvet, slik at du ligger rett på gulvet. Jeg synes forøvrig at frog pumps er best når føttene er plassert på en benk. Da får du et større ROM, altså range of motion. Med større bevegelsesbane får du også større muskelaktivering, og jeg personlig føler at jeg får best kontakt med glutes på denne måten. 

Selv er jeg fan av å kjøre frog pumps på slutten av ben- og rumpeøkten, hvor jeg da kjører mange repetisjoner og virkelig får skvist ut det siste som er igjen. Prøv med 3 sett og 15 -20 repetisjoner. Jeg lover deg rumpepump og en brennende følelse :grin: Lykke til!


Kristine ♥

SUNNERE TRIPPEL SJOKOLADE COOKIES

 • 19.03.2017, 10:16


                                                                                                                                                                                                                   Reklame // ad-lenker Har du lyst til å bake noe godt i dag? Det er søndag og været er dårlig, i hvert fall her jeg bor. Noe som betyr ekstra innekos! Jeg startet søndagen med å bake disse sunnere trippel sjokolade cooikiesene. Nå sitter jeg her i sofaen, fortatt i pysjen, med kaffekoppen, cookies og blogging. Det er hva jeg kaller jobbkos, eller hva? 
 
Jeg rett og slett elsker seige, gode og chunky cookies. Og disse ble super gode! Jeg brukte sukkerfri hvit, mørk og melkesjokolade i cookiesene og laget en trippel sjokolade cookies variant. Du kan fint bare bruke mørk sjokolade eller bare melkesjokolade, om du ikke har flere sjokoladetyper tilgjengelig, eller bytte ut sjokolade med hakkede nøtter eller tørket frukt. Server cookiesene med en god kopp kaffe eller et glass iskald melk. Uimotståelig godt! Håper det smaker. Sunnere trippel sjokolade cookies
Ca 12 stykker

60 g smør
2 egg
3 ss fibersiurp
80 g bokhvete, eventuelt annet mel som speltmel eller hvetemel
40 g havremel
4 ss sukringold, ca 60 g 
1 ts bakepulver
1/3 ts salt
60 g mørk sjokolade
60 g melkesjokolade
60 g hvit sjokolade

Bland sammen smør, egg, fibersirup og sukringold. Pisk til en jevn masse. Ha så i mel, salt og bakepulver. 
Hakk sjokoladen og rør den i deigen. 
Legg klatter på en bakeplate. Det er viktig at det er litt plass mellom hver kjeks da de vil flyte utover ved steking. 
Stek på 180 grader i 10 -12 minutter.
Avkjøl på rist. 


Advarsel. Det skal godt gjøres å bare spise en!

Det ble forøvrig ingen fotoshoot i dag. Den skulle være ute og ettersom været er såpass dårlig ble den utsatt. For meg var det egentlig helt utmerket, ettersom jeg hoster og harker som aldri før. Da slipper jeg å stå ute å fryse, når jeg er skikkelig forkjølet, men kan isteden fokusere på å bli helt frisk. Da skal søndagen nytes inne i varmen! Først skal jeg spise et par trippel sjokolade cookies til og kose meg med kaffekoppen min, så skal jeg ta meg en liten tur på trening. I dag blir det hovedsakelig rulling på foam rolleren og streching. Resten av dagen skal jeg late meg i sofaen med bestevennen, lage god middag og slappe av. Søndagschill, med andre ord!
Ønsker dere en fin søndag :grin: Overrask dine nærmeste, eller deg selv, med deilige sjokolade cookies. Nyt! 


Kristine♥

NÅR DET MINST PASSER

 • 18.03.2017, 10:17


Er det ikke alltid slik at du blir syk rett før eksamen, at du søler kaffe når du har skikkelig dårlig tid, eller at du blir skadet før en konkurranse. Kjedelige ting skjer alltid når det minst passer! Sånn er det for meg akkurat nå. Jeg har naturligvis blitt skikkelig forkjølet med snørrete nese, hoste og det som hører med. Det skjer selvfølgelig når kalenderen er stappfull av avtaler og jobb.


Bilde fra tidligere i uken. 

Nå har jeg ligget i sengen i flere dager, nærmest levd på is, proteinkaffe og sjokolade, og hatt nada trening. Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke føler meg spesielt fresh og fin til fotoshooten jeg har imorgen. Det er kjipt at jeg ble syk akkurat disse dagene, og for all del, jeg kunne presset kroppen min på trening og tvunget i meg salat og kylling, men slik er ikke jeg! Med årene har jeg lært at jeg mye heller vil ta vare på kroppen min og pleie den når den trenger det. Til gjengjeld blir den frisk fort og spiller på lag med meg. Vil kroppen ha is og hvile, så får den det! Da gjør jeg heller det beste ut av situasjonen og nyter, så godt det lar seg gjøre, noen late dager. Fotoshoot eller ei! Om jeg ikke er i min beste form, har ikke det noe å si. Helsa først! 


Håper din lørdag blir knall :grin: At livet smiler og at alt er godt. Om ikke, forsøk å få frem et smil uansett. Alt blir bedre med et smil om munnen! 
Ha en herlig helg!

Kristine ♥

FEILENE DU IKKE VIL GJØRE

 • 17.03.2017, 15:20


Som personlig trener og online coach, blir jeg ofte kontaktet av jenter som ikke får de treningsresultatene de ønsker. De aller fleste ønsker å stramme opp og bli "fittere". Gjør du noe i dag som ikke fungerer, vel - gjør en endring! Hos svært mange jenter ser jeg at det er de samme feilene som går igjen og igjen når det kommer til trening og kosthold. Flere av disse har jeg også gjort selv. 
Her kommer et par tips til feilene du ikke vil gjøre, og hva du kan gjøre isteden.

-Du løfter ikke tunge vekter
Vi begynner heldigvis å komme over dette punkte. For fem år siden var det helt vanlig for jenter å bare trene lette vekter, men det er stadig flere og flere jenter som kjører på med skikkelig styrketrening. Tunge vekter gjør det ikke stor og muskuløs. Tunge vekter styrker kroppen din, strammer opp og øker forbrenningen din. 

-Du spiser ikke nok mat
Om du spiser for lite mat vil du ikke bare ha lite energi og overskudd, du vil også tære på muskelmassen din og også over tiden redusere forbrenningen din. For å få få resultater av trening må du spise nok mat. Spis sunt, masse frukt og grønnsaker, grove kornprodukter, rene kjøtttyper som karbonadedeig, hel kylling, biff og fiskefileter og tilsett sunt fett fra meierismør, egg, avokado og nøtter. 

-Du føler at du må
Om du kun føler at du må gå på trening, men egentlig ikke har lyst, vil det ikke vare i lengden. Det samme gjelder kostholdet. Om du spiser torsk og brokkoli, fordi du må, vil du aldri kunne gjøre dette over tid. Finn en treningsform du liker og som du trives med. Og du, det er ikke nødvendig å trene hver dag! 3 -4 ganger i uken gir supre resultater. Spis næringsrik mat som nevnt i punktet over, det vil gi deg resultater.

-Du gjør mye kondisjonstrening
Om du har et mål om å bli strammere, må fokuset ligge på styrketreningen og ikke kondisjonstreningen. Det er tung styrke som vil gi deg mer muskelmasse, øke forbrenningen din og gi deg en fastere kropp. I mange tilfeller kan også kondisjonstrening øke sultfølelsen, slik at du ender opp med å spise mye mer mat enn forventet og på den måten ikke får resultater. 

-Du kjøper stadig grønn te, cla, koffein, fettforbrennende og andre slankende kosttilskudd
Ingen tilskudd vil hjelpe deg å nå målene dine om du ikke gjør jobben selv. Nå er det (dessverre) kommet utrolig mye vås av kosttilskudd som lover mye mer enn de kan holde. De få tingene som det faktisk er dokumentert effekt bak, som for eksempel kreatin, vil likevel ikke gjøre noen store utslag så lenge du ikke trener og spiser riktig. Start med maten og treningen. La heller kosttilskudd, bli det ordet sier at det er; tillegg.

Kort oppsummert vil jeg si; tren tungt, spis gode mengder med sunn og næringsrik mat og ha det gøy på veien :grin:


Kristine ♥

ISFEST

 • 16.03.2017, 19:19


I dag ble det dessert før middag. Tidligere i dag var det nemlig isfest i sofaen min! Jeg gikk faktisk hjem fra trening i dag uten å ha fullført. Halsen har vært vondt i et par dager nå og i dag ville ikke kroppen henge med. Istedenfor å fullføre treningsøkten, gikk jeg på Meny og kjøpte meg is. Ja, selv på en torsdag! Har du lyst har du lov, sier nå jeg! 

Alle som kjenner meg, vet at jeg er tidenes isfreak! Jeg kan vel si at is er min store "synd". Hadde ikke is eksistert i denne verden (takk gud for at det gjør), hadde jeg nok vært tynn som en strek. Jeg spiser is nesten hver dag!

Som den iselskeren jeg er, følger jeg med på nyheter og går alltid innom isdisken i butikken for å se om det har kommet noe nytt. Til min store glede har det kommet mange isnyheter denne sesongen. Jeg har forelsket meg helt i disse tre fra Ben&Jerrys.


Alle disse tre variantene kan jeg anbefale på det sterkeste, selv om Salted caramel brownie er min absolutt favoritt. Denne må du bare prøve! Det er en vaniljeis med salt karamelsaus, browniebiter, sjokoladebiter og cookie dough biter. Helt himmelsk altså!
Resten av kvelden blir det NetFlix og isfest, for ja, is hjelper mot vond hals :mrgreen:
Ha en herlig torsdagskveld!


Kristine ♥

HJEMMELAGET SUNN STROGANOFF

 • 15.03.2017, 18:08


Til middag i dag, laget jeg hjemmelaget sunn stroganoff. Det ble så utrolig smakfullt!
 

Stroganoff er en god klassiker som aldri slår feil. Varianten jeg laget i dag var ikke bare sunn, den er også veldig rask. På knappe 10- minutter har du en super god stroganoffgryte klar til servering. En middag som vil falle i smak både hos liten og stor. Hjemmelaget sunn stroganoff
Til 2 porsjoner

300 -400 g kjøtt, jeg brukte svinekjøtt
    jeg anbefaler svin eller storfe
1/2 rødløk
Ca 200 g sopp
1/2 paprika
1 hvitløksfedd
2 ss tomatpure
1 kjøttbuljongterning
1 dl vann
1 dl crème fraîche
Salt og pepper

Skjær kjøttet i stimler. Del løk og paprika i terninger og finhakk hvitløk. Stek kjøttet sammen med løk og hvitløk. Tilsett sopp. Ha så i tomatpure, buljongterning, vann og crème fraîche. Smak til med salt og pepper. La det koke i 2 minutter. Tilsett så paprika og kok ytterligere 2 -3 minutter. Server! 


Du kan servere stroganoff med en salat, ris, quinoa, hvitløksbrød eller annet ønsket tilbehør. Jeg serverte stroganoffen med en håndfull roccola og hjemmelaget potetmos. Potetmosen lager jeg ved å dele poteter i biter, koke de møre og mose dem med litt salt, pepper og en dæsj kesam eller crème fraîche. Nydelig! 


Prøv hjemmelaget sunn stroganoff til middag du også :grin: Håper det smaker!

Kristine ♥

DAGENS (PLANLAGTE) INTERVALLER

 • 15.03.2017, 08:34


God morgen skjønninger ♥ I dag hadde jeg planlagt å starte dagen med en intervalløkt. Da jeg våknet, var jeg tung hodet og daff i kroppen. Jeg bestemte meg isteden for å ta en rolig morgen og utsette intervallene til senere i dag. Nå tenkte jeg å dele dagens planlagte intervaller med dere.

Det finnes utallige grunner til at du burde trene intervaller. Etterforbrenningen din øker, du øker ditt maksimale oksygenopptak, muskelfibrene dine blir mer utholdene, hjertets slagvolum øker, og forskning at intervalltrening er den treningsformen som har best effekt på kondisjonen din. For ikke å snakke om den fantastiske følelsen du får etter en intervalløkt. Blodet bruser og endorfinene strømmer på. En utrolig deilig følelse!

SAMSUNG CSC
Dagens (planlagte) intervaller ser slik ut:
- 5 -10 minutter oppvarming
Start rolig og øk intensiteten gradvis til du blir god og varm
- Intervaller
1 min hurtig tempo etterfulgt av 30 sekunder hvile, gjenta 8 ganger
2 minutter aktiv pause
30 sekunder maksimal innsats etterfulgt av 15 sekunder hvile, gjenta 8 ganger
- 5 -10 minutter nedtrapping

En effektiv og god intervalløkt som ikke bare vil gi deg godt humør, men som også vil gjøre godt for kroppen og helsen din :grin: Nå skal i hvert fall jeg komme meg avgårde å gjøre intervaller. Prøv dem du også. Lykke til!


Kristine ♥

KVINNER, JERN OG GODE JERNKILDER

 • 14.03.2017, 15:13


Jernmangel er en vanlig mineralmangel hos kvinner. Det er faktisk så mye som en av fem fertile kvinner har jernmangel! Er du en menstruerende kvinne, lønner det seg å være bevist på jerninntaket. 

Mineralet jern er livsnødvendig for oss, hvor det blant akktet frakter oksygen rundt i kroppen og lager røde blodceller. Om du har jernmangel, betyr det at kroppens jernlagre er tomme. Da kommer symptomer som tretthet, hodepine, hjertebank, nedsatt fysisk yteevne. Du føler deg rett og slett slapp og sliten. 

Helsedirektoratet anbefaler 15 mg jern hver dag til kvinner mellom 14 og 60 år. Faller du utenfor denne kategorien eller er gravid, vegetarianer, blodgiver, har kraftige menstruasjonsblødninger eller andre spesielle hensyn, vil anbefalingene være annerledes.

Gode jernkilder er blant annet rødt kjøtt, grove kornprodukter og grønne grønnsaker. 
Jern fra maten vi spiser er tilgjengelig i to former. Hemjern finner du i kjøtt, dette blir tatt best opp i av kroppen, og ikke-hemjern som du finner i planter og melkeprodukter. For de aller fleste vil det være mer enn nok å påse at du spiser jernrike matvarer. For enkelte vil det også være nødvendig med jerntilskudd i form av tabletter. Dette må eventuelt gå gjennom legen. Du skal aldri begynne på jerntilskudd før du har vært i kontakt med legen din.


Gode jernkilder er:
- Rødt kjøtt 
Dette er trolig den beste kilden for hemjern. 1 stykke biff på cirka 150 gram inneholder 4 mg jern. Det er 27 % av det anbefalte daglige inntaket. 
- Brokkoli
1 stor porsjon brokkoli på 150 gram inneholder 1 mg jern. 
- Grovbrød
1 brødskive med ekstra grovt brød uten korn inneholder ca 1 mg jern. 
- Nøtter
1 god håndfull cashewnøtter på ca 30 g inneholder 2,2 mg jern
- Leverpostei
1 ss leverpostei på cirka 30 g inneholder 2,1 mg jern
- Potet
2 middels små poteter inneholder 1,3 mg jern. 
-Linser, erter og bønner 
1 porsjon med kokte linser inneholder 3,5 mg jern.
- Spinat
1 porsjon med spinat på 30 gram inneholder 0,7 mg jern.
- Egg
1 kokt egg inneholder omtrent 2 mg jern. 
- Mørk sjokolade
Dette vil si sjokolade med mer enn 70 % kakao. 2 ruter inneholder 3,3 mg jern. 


For å dekke dagsbehovet på det anbefalte inntaket på 15 mg jern, kan dagen se slik ut:
2 brødskiver med ønsket pålegg og 1 glass melk til frokost. Salat med spinat, bønner eller linser og 2 kokte egg til lunsj. Et mellommåltid med 1 håndfull nøtter og 1 rute mørk sjokolade. Ovnsbakt kylling, grønnsaker og poteter til middag. Havregrøt til kveldsmat toppet 1/2 boks cottage cheese og peanøttsmør. Sunn og god mat :grin:


Kristine ♥

SUNN OG ENKEL HVERDAGSDESSERT - VARM PROTEINBAR

 • 13.03.2017, 19:02


Har du rukket å spise dessert i dag? Om ikke har jeg et sunn og enkel hverdagsdessert til deg her!

SONY DSC
Etter middag hadde jeg lyst på noe søtt og godt. Jeg laget meg en hverdagsdessert, nemlig varm proteinbar. Har du testet det? Å varme proteinbaren i mikroen? Det er så utrolig godt!

SONY DSC
Jeg spiser en del proteinbarer, men det er sjeldent jeg varmer de. Hver gang jeg gjør det, lurer jeg på hvorfor jeg ikke gjør det oftere. Det er så utrolig godt! Proteinbaren blir varm, seig og myk, nesten som kakedeig! Jeg serverte den varme proteinbaren med sjokoladekrem, frosne bananbiter og questbar-biter. En himmelsk hverdagsdessert på en, to, tre! 

SONY DSC

Varm proteinbar med sjokoladekrem
Til 1 porsjon

1 proteinbarn
Ca 100 g kesam
1 ss sjokoladeproteinpulver
1 ss kakaopulver
Bittelitt salt
1 ss sukrin
1/2 questbar

Bland sammen kesam, sjokoladeprotein, kakaopulver, sukrin og salt i en liten bolle.
Legg proteinbaren på en tallerken og varm den i mikroen i cirka 30 sekunder. Tiden avhenger litt av hvilken proteinbar du velger. Stort sett er 30 -45 sekunder perfekt! Ha sjokoladekremen over proteinbaren og topp med questbar i biter. 

SONY DSC
Hiv innpå! Stort enklere blir det ikke. Også så godt da! 
Dessert eller ikke, håper mandagen din har vært bra :razz:


Kristine ♥

DETTE VELGER JEG DENNE UKEN

 • 13.03.2017, 08:09


God morgen fininger ♥ Er du klar for en ny og forrykende uke? Ikke glem at du er sjef over ditt eget liv, ditt eget hodet og hvordan uken utarter seg. Selv har jeg startet mandagen med blanke ark og ladet opp hodet med positive innputt. Nå er jeg klar for den nye uken! 


Jeg har satt meg opp noen punkt denne uken som jeg vil fokusere på.
Dette velger jeg denne uken:
- Jeg velger å ha en fantastisk uke
- Jeg velger å elske med et stort hjerte
- Jeg velger å tro på min egen styrke
- Jeg velger å tenke glade tanker 
- Jeg velger å være takknemlig for alt og alle jeg har
- Jeg velger å leve det livet jeg ønsker


Jeg har på meg Puma tights, favoritt Adidas genseren og Reebok sko

Hva velger du?
Gjør det beste ut av hver dag denne uken :grin: Gjør det til din uke!


Kristine ♥

FRUKT- OG NØTTERUNDSTYKKER

 • 12.03.2017, 09:24Jeg er godt plantet i sofaen på hytten med ullsokker på føttene og kaffen i hånden. I skrivende stund sitter jeg og venter på frokosten. I dag får jeg nemlig servert en skikkelig deilig søndags- / hyttefrokost med lune rundstykker, egg, bacon og masse godt pålegg. Jeg vet ikke hvordan det er med dere, men jeg synes alltid det smaker ekstra godt når andre enn meg selv lager maten, så nå gleder jeg meg skikkelig til å bli skjemt bort med en god frokost!


Over til overskriften. Tidligere i uken laget jeg disse frukt- og nøtterundstykkene. De er super enkle. Du bare rører alt godt sammen i en balle og putter dem i ovnen. Vips så har du deilige, nystekte frukt- og nøtterdunstykker! Resultatet er saftige og søte rundstykker ala scones. De kan spises alene eller med godt pålegg. Rundstykkene gjør seg også utmerket i matpakken og de holder seg saftig flere dager i kjøleskapet, så lag gjerne en stor porsjon. Håper de faller i smak! Frukt- og nøtterundstykker
4 stk

100 g havregryn
30 g fiberfin, eventuelt annet mel som speltmel, bokhvetemel eller hvetemel
1 ts bakepulver
1 egg
130 g kesam, eventuelt gresk yoghurt eller lignende
1 ss sukrin
1 ss fibersirup, kan sløyfes
1/2 ts kanel
Tørket frukt og nøtter. Jeg brukte 1 ss rosiner, 1 ss hakkede valnøtter, 1 ss pistasjnøtter og 1 ss revet kokos

Bland sammen havregryn, fiberfin, bakepulver, egg, kesam, sukrin, fibersirup og kanel. Tilsett eventuelt 1 -2 ss vann om deigen blir tørr. La deigen svelle i 5 minutter. 
Lag 4 klatter på en bakplate. 
Stek på 175 grader i 15  -20 minutter.
Avkjøl noen minutter før du serverer. 


Slik ser de ut innvendig. Saftige, gode og med deilige biter av pistasjnøtter, rosiner og kokosen. Så godt!


De er virkelig fantastisk gode med en skive brunost. Spesielt når de serveres lune slik at brunosten smelter oppå frukt- og nøtterundstykkene. Mmmm... La deg friste :grin: 


Kristine ♥

MATPAKKEN TIL JOBB

 • 11.03.2017, 08:21


Riktig god morgen! Når du leser dette har jeg allerede vært oppe i godt over to timer og er igang med arbeidsdagen. I dag tenkte jeg å vise dere matpakken min. Jeg er nemlig veldig fan av matpakker og har alltid med meg en matboks eller to til skole og jobb. 


Slik ser matpakken til jobb ut i dag.
En boks salat med potetskiver, laks og tunfisk, et eple, en boks med sjokoladeproteinpulver og koffeinfri kaffe, en Maxim proteinbar og en pose Sweet & salty supersnack. Salatboksen blir lunsjen min sammen med eple. Blandingen med sjokoladeproteinpulveret og koffeinfri kaffe lager jeg en proteinkaffe av som jeg tar som et mellommåltid og spiser sammen med proteinbaren og supersnack.  


Sweet & salty er en økologisk snackmiks som inneholder morbær, lettsaltede cashewnøtter, mørk sjokolade og superbær. Den er virkelig god! Det samme er proteinbaren til Maxim. Selv synes jeg smaken salted caramel er hakket bedre enn denne i smaken crispy brownie, men de er veldig gode begge to. Perfekt som litt ekstra kos!

Med det ønsker jeg deg en riktig god helg. Gjør noe moro, noe du har glede av og som får deg til å smile :grin: Øyeblikk med glede skaper du selv. Sørg for at du får positiv innputt i helgen! Selv drar jeg på hyttetur etter jobb i kveld. Der blir det kos, avslapping, god mat og sosialhygge. Det blir deilig! 
Nyt lørdagen.


Kristine ♥

BURSDAGSØKT OG BIRTHDAY CAKE

 • 10.03.2017, 12:18


God fredag formiddag godtfolk. Er dere klare for helg? Det er i hvert fall jeg! I dag er det nemlig bursdagen min, og etter jobb imorgen reiser jeg bort på en mini hyttetur. Dette blir en bra helg altså!


Jeg har på meg super deilig Nike tights, Nike sko, Craft bh, og singlet fra HM. Noccoen er som vanlig med! 

Jeg startet helgen med en styrkeøkt på ben og rumpe. Før elsket jeg å trene overkropp og var ikke så glad i underkroppen, men har jeg virkelig fått sansen for bentrening i det siste. Nå digger jeg det! 

Her er dagens bursdagsøkt:
- Aktivering av rumpe med strikk 
- Frontbøy 
4 sett * 8 repetisjoner 
- Rumens markløft 
4 sett * 8 repetisjoner 
- Utfall 
3 sett * 15 repetisjoner 
i supersett med
- Strak markløft 
3 sett * 15 repetisjoner 
- Pull through 
2 sett * 20 repetisjoner 

Etter vel gjennomført bursdagsøkt, dro jeg innom posten. Der ventet en pakke fra iHerb som inneholdt en boks OhYeah birtday cake proteinbarer. Snakk om perfekt timing! Denne har jeg fått anbefalt av flere, så jeg måtte teste den med en gang. 

Birthday cake proteinbaren var overraskende god! Konsistensen er litt mindre seig enn Questbarene og den smaker ganske kraftig sjokolade. Birthday cake hopper opp på topp fem listen over favoritt proteinbarene mine.
Bruker du koden OKE701 hos iHerb, får både du og jeg rabatter. 


Nå skal jeg komme meg avgårde til lunsj med en venninne. 
Ha en super fredag dere! Solen skinner og livet er herlig :mrgreen:

Kristine ♥

DEILIGE KOKOSPANNEKAKER

 • 09.03.2017, 18:07


Etter trening i dag, laget jeg disse deilige kokospannekakene. Jeg og pannekaker er bestevenner. Jeg kan spise pannekaker hver dag til alle døgnets tider!


Når jeg lager pannekaker, bruker jeg oftest de ingrediensene jeg har tilgjengelig og som jeg har lyst på. Jeg slumper litt med ditt og datt til jeg får en grei konsistens og smak. Noen ganger blir det veldig gode pannekaker, som i dag, mens andre ganger, blir det ikke helt suksess. Da prøver jeg med andre ingredienser neste gang. Disse kokospannekakene inneholder kesam og kokosmel, og ble skikkelig saftige og gode! Deilige kokospannekaker

1 egg
2 eggehviter
2 ss kesam, eventuelt yoghurt 
2 ss kokosmel
1 ss havremel, eller annet mel som spelt- eller hvetemel
Ca 1,5 dl melk
1 ts bakepulver
1 ss sukrin
1/2 ts kanel

Pisk egg, eggehvitter og kesam lett sammen med en gaffel. Tilsett resten av ingrediensene. La røren svelle et par minutter før du steker pannekakene på middels varme i litt kokosolje.
Server med det du måtte ønske. 


Mine kokospannekaker ble servert med cottage cheese, bananskiver og sukkerfritt jordbærsyltetøy. Har du testet denne kombinasjonen? Den er så god. Virkelig en favorittkombinasjon hos meg for tiden! Ta alt pålegget på pannekakene og nyt! 
Ha en fin torsdagskveld da dere. Ta deg en pannekake eller to :razz:


Kristine ♥

TABATA

 • 09.03.2017, 10:01Intervalltrening og tabatatrening er i vinden som aldri før. Og det har det all grunn til, for dette er super effektiv trening! Tabata er en intervallform hvor du har korte, veldig intensive perioder med arbeid og korte pauser. Tabata kan gjøres både som en kondisjonsvariant og som en styrkevariant. Du har full innsats i 20 sekunder, etterfulgt av 10 sekunders pause. Dette gjentar du 8 ganger. Da kan så velge å ta en langre pause og så gjøre flere runder. 

Jeg trente en kort og effektiv tabata økt i dag. Slik så den ut:
-Runde 1, knebøy med strikk og kettlebell 
20 sekunder arbeid,  10 sekunder pause x 4
Pause på cirka 30 sekunder
-Runde 2, triangel push ups 
20 sekunder arbeid,  10 sekunder pause x 4
Pause på 30 sekunder
- Runde 3, planke med arm- og benløft
20 sekunder arbeid,  10 sekunder pause x 4
Pause på 30 sekunder
-Runde 4, spensthopp
20 sekunder arbeid,  10 sekunder pause x 4


Tabata er perfekt når du vil ha en rask og effektiv treningsøkt, som kan gjennomføres på stuen, ute i naturen, på et hotellrom, på treningssenteret, ja hvor som helst :grin: Lykke til og kick ass!

Kristine ♥

ONSDAGSTACO MED LOMPECHIPS

 • 08.03.2017, 15:30


Taco er aldri feil uavhengig om det er onsdagstaco, fredagstaco eller en hvilken som helst annen dag. Taco er er nok en av favoritt rettene mine. Det er sunt og så godt! I dag ble det en rask onsdagstaco med lompechips som en tidlig middag mellom praksis og jobb. Jeg laget en tacokrydret karbonadedeigsaus med bønner, som jeg serverte med salat, rømme, tacosaus og hjemmelaget lompechips. Knall godt! Jeg laget selvfølgelig dobbel porsjon slik at jeg har til lunsj imorgen også. Onsdagstaco
Til 2 måltider

1 pakke karbonadedeig 
1 rødløk
2 ss tomatpure
4 ss hjemmelaget tacokrydder, oppskrift her, eller 1 pose ferdigkjøpt
1 dl vann
1 boks røde bønner

Del rødløken i biter. Ha den i en panne sammen med karbonadedeigen. Stek noen minutter. Tilsett så vann, tomatpure og tacokrydder. Kok opp og la koke i 2 -3 minutter. Rør inn røde bønner og server. Lompechips

Ønsket mengde lomper, jeg kjøper alltid de lompene som er ferskest 
Krydder, jeg liker hvitløk, grillkrydder, paprika, tandoori og chili

Dele lompene i ti "kakestykker" og legg dem på en bakeplate. Ha over godt med ønsket krydder.  Her er det bare å bruke fantasien, bruk det du liker eller har tilgjengelig. Stek lompechipsene på 225 grader i 6 -8 minutter. Følg med underveis slik at de ikke svir seg. 


Der har du et sunt, godt og næringsrikt måltid på under 10 minutter. Jeg gleder meg allerede til å ta fatt på matpakken min med tacorester imorgen!
Ha en fin onsdagskveld :grin: 


Kristine ♥

JA, DU ER GOD NOK

 • 07.03.2017, 18:06


Noen ganger får jeg en følelse av sosiale medier om at jeg ikke strekker til. Og jeg kan med sikkerhet si at jeg ikke er den eneste! Du skal ha six pack, du skal løfte tungt og du skal trene hver dag. Du spiser sunt med har ikke synlige magemuskler? Da spiser du ikke sunt nok. Så du tar ikke 100 kilo i knebøy? Hvorfor i huleste løfter du? Kan du ikke løpe 1 mil på 45 minutter? Hvorfor gidder du i det hele tatt å løpe? 

SAMSUNG CSC
Jeg kan ingen av de overstående, men jeg er da mer enn god nok likevel! Det er noe jeg vil si til dere også. Du er mer enn god nok og det er ikke slik at du være en viss måte eller prestere på en viss måte for å ta vare på kroppen din og være sunn. En sunn livsstil handler ikke om må se ut på en spesifikk måte, løfte x-antall kilo eller løpe så så raskt. Det handler om å ta vare på kroppen din, fysisk og psykisk.

Jeg tror mange av dere tenker på meg som en fitnessperson eller treningsperson men jeg har likvell feil og mangler. Jeg er verken super sterk eller super rask. Ikke minst, jeg gjør andre ting enn å trene. Og jeg elsker iskrem!

Jeg ønsker ikke at sosiale medier skal få deg til å føle at du ikke gjør en bra nok innsats. Du er god nok, selv om andre løfter mer eller løper raskere enn deg. Ja, du er god nok! Trene og tar vare på deg selv fordi du elsker deg selv, og fordi du er god nok akkurat slik du er og med den innsatsen du gjør. 


Kristine ♥

SJOKOLADEMOUSSE MED TRE INGREDIENSER

 • 07.03.2017, 06:44


Riktig god morgen dere ♥
Jeg blir aldri lei sjokolade! Hvem blir vel det?!? I går kveld, da jeg fikk lyst på noe godt og søtt, laget jeg denne super enkle sjokolademoussen. Den ble luftig og skikkelig god! 

Proteinrik, sunn og god sjokolademousse med bare tre ingredienser? Ja, det går ann! Her kommer oppskriften. Håper det smaker! Sjokolademousse med tre ingredienser

1 Barbells sjokoladepudding, eventuelt ProPud
1 -2 eggehviter 
1 gelatinplate

Bløtlegg gelatinplaten i kaldt vann i fem minutter. Smelt den så i cirka 1 ss kokende vann.
Stivpisk eggehvitene. 
Bland den smeltede gelatinplaten i sjokoladepuddingen. Vend blandingen forsiktig inn i de stivpiskede eggehvitene. Her bruker jeg en slikkepott og store, rolige bevegelser. Ha massen i en skål og sett kaldt i minimum 1 time.
Nyt!


Tips:
For en ekstra god sjokolademousse, tilsett 1 ts kakaopulver, 1 ts sukringold og en bitteliten klype salt. Jeg toppen min sjokolademousse med 1/2 proteinbar i biter og litt smeltet hvit sukkerfri sjokolade. Super godt altså! Kanskje du skal prøve deg på denne til kveldskosen? 
Ha en fin fin tirsdag go'inger :grin: 


Kristine ♥

TO BRA MAGEØVELSER

 • 06.03.2017, 16:43


Et spørsmål jeg ofte får er hvilke mageøvelser jeg gjør. Mange tenker på magetrening som en metode for å få six pack. Magetrening er så mye mer enn det! Magemuskulaturen er en viktig del av kjernemuskulaturen din, som du trenger til absolutt alle bevegelser og daglige gjøremål. Selv liker jeg å variere øvelsene. Akkurat nå er dette to bra mageøvelser som jeg bruker.V-crunch med vektplate

Denne øvelsen er god for å stabilisere mage, hovedsakelig de rette magemusklene, og korsryggen. 
Sitt på gulvet med rumpen godt plantet i underlaget. Hold en vektplate i hendene foran brystet. Bøy bena og hev dem fra gulvet. Finn balansen slik at du klarer å holde utgangsposisjonen, slik du ser på det øverste bildet. Senk så overkroppen og underkroppen kontrollert til du nesten berører ryggen og føttene med gulvet. Løft deg rolig tilbake til utgangsposisjonen. Gjenta. 
Russian twist med vektplate

Her får stabilisert magemusklene, da med fokus på de skrå magemusklene, og korsryggen. 
Sitt på gulvet med rumpen godt plantet i underlaget. Du kan velge å ha knærne bøyd og føttene på gulvet, dette er den enkleste varianten, eller du kan ha føttene hevet fra gulvet, slik jeg har på bildet. Hold en vektplate i hendene foran brystet. Roter til den ene siden med rolige bevegelser, ved å vri overkroppen mens underkroppen holdes i samme rette posisjon. Roter så langt du klarer før du snur og roterer tilbake til utgangsposisjonen, og deretter til den andre siden. Gjenta. 

Gjør gjerne disse to mageøvelsene i et supersett slik at du først gjør 12 -15 repetisjoner med v-crunch og deretter med en gang gjør 12 -15 repetisjoner med russian twist. Ta så en pause før du gjentar to ganger til, slik at du har gjennomført 3 sett. Da håper jeg du blir støl!
Hva er dine favoritt mageøvelser? :grin: 


Kristine ♥

HVA GJØR DEG LYKKELIG?

 • 05.03.2017, 18:05


Hva gjør deg lykkelig? Tenker du noen gang over det spørsmålet? Det er absolutt et spørsmål jeg mener de fleste burde tenke mer på. Blir du mer bevist på hva som gjør deg lykkelig og hva som er et godt liv for deg, er det også enklere å gjennomføre dette og å være lykkelig. 
Bruk ti minutter denne søndagskvelden til å tenke over det overnevnte spørsmålet. Hva gjør deg lykkelig? 
Her kan du se noen av de tingene jeg mer er viktig og som gjør meg til en mer lykkelig person.

SAMSUNG CSCÅ smile 
Et smil utløser faktisk lykkehormoner selv om du ikke mener det. Så dra på deg et smil av og til, og vips så er du mer glad og smiler mer av natur!

Å le
Det sies at en god latter forlenger livet. Det tror jeg så absolutt på! En god latter gir en god følelse i kroppen.

Å være takknemlig
Du og jeg er utrolig heldige som har tak over hodet og mat på bordet. Og for et titusentalls andre ting. Minn del selv av og til på hva du er takknemlig for og hvor heldig du er. 

Å være med mennesker en er glad i
Om det er familie, kjæreste eller venner, å være med de man er glad i, de som løfter en opp, inspirer og motiverer deg gir både glede og lykke. 

Å tilgi
Livet er alt for kort til å gå rundt å være sur og lei, om det så er på deg selv eller noen andre. Tilgi og gå videre. Det er ikke verdt å bruke energien din på! 

Å nyte de små øyeblikkene
Hver dag er fylt med små unike øyeblikk. Se på den nydelige solnedgangen, hopp i sølepytten om du får mulighet, kos deg i sofaen med en kopp kakao, bas i snøen, eller noe helt annet!

Å ta en dag av gangen
Det å tenke over hva som gikk galt i går eller hva en skal gjøre i morgen, gjør at du glemmer å leve her og nå. Ta en dag av gangen og lev i nuet! 

Å glede noen 
Om det er å gi noen et lite kompliment, sende en hyggelig melding eller be noen over på en kopp kaffe. Å glede noen andre resulterer også i at du føler deg mer glad selv. 

SAMSUNG CSC
Å trene
Å bruke kroppen føles godt og bevarer helsen samtidig som det utløser endorfiner som gir oss en følelse av lykke. Gi deg selv denne kjære tiden til å være aktiv og ta vare på deg selv. 

Å elske seg selv
Dette er kanskje det viktigste punktet. Å være glad i seg selv,  gjør også at du tror mer på seg selv og våger å gå etter dine egne drømmer. Du er et helt unikt menneske med masse gode egenskaper. Snakk pent til deg selv og vær snill mot din kropp og psyke!


Så hva gjør deg lykkelig? :razz:

Kristine ♥

ENKEL OSTEKAKE MED BRINGEBÆR

 • 05.03.2017, 10:27Den obligatoriske søndagsbaksten i dag ble enkel ostekake med bringebær. Super godt! En søt og klissete bunn sammen med en syrlig og kremet ostemasse. Mmmm.... Synd jeg bare laget en liten porsjon, for nå er det snart tomt!


Jeg laget ostekaken i muffinsformer, da jeg synes det er søtt med små porsjonskaker. Ønsker du en stor ostekake, dobler du oppskriften til en rund springform. Det forsvinner fort to og tre porsjonsostekaker når du først tar en bit, så lag gjerne dobbel porsjon uansett :grin:Enkel ostekake med bringebær
4 mufinsformer

Bunn
30 g havremel
10 g havregryn, eventuelt bare havregryn eller bare havremel
2 ss fibersirup
1 ss kakaopulver, valgfritt
1 - 2 ss vann

Ostemasse
3 gelatinplater
2 ss varmt vann
1 ss stevia
200 g skyr naturell, eventuelt kesam eller gresk yoghurt
2 ss sitronsaft, kan sløyfes
Ca 100 g bringebær, friske eller frosne

Start med å legge gelatinplatene i kaldt vann for bløtlegging.
Lag så bunnen. Bland sammen alle ingrediensene utenom vann. Tilsett litt og litt vann til du får en tykk masse ala marsipan. Trykk massen utover muffinsformene. 

Til ostemassen, starter du med å mose bringebærene. 
Bland sammen skyr naturell og sitronsaft. Smelt gelatinplatene i det varme vannet. Tilsett sukrin goldt og rør rundt. Sukrinen vil da smelte. Tilsett gelatinbladningen i kesamen. Fordel over bunnen. Legg så i 1 ts most bringebærs i hver muffinsform. 
Sett til avkjøling i kjøleskapet i minimum 2 timer. Friskt, syrlig, søtt, utrolig godt og ikke minst sunt. Håper det smaker!


Kristine ♥

EN FINISHER

 • 04.03.2017, 12:25Jeg har på meg Nike sko, Reebok tights, Miiego øreklokker og topp fra Bubbleroom.

God lørdags formiddag godtfolk ♥ Jeg startet dagen i dag med en rask treningsøkt før jobb. For å få svettet skikkelig, avsluttet jeg økten med en finisher. En finisher er en slags avslutning på treningsøkten som er ekstra intensiv og hvor du får opp pulsen. Du kan gjøre en finisher både ved hjelp av styrkeøvelser og kondisjonstrening. I dag gjorde jeg en kombinasjon av disse to.


En rask og effektiv finisher:
- 30 sekunder jumping jacks
- 30 sekunder hoppetau
- 30 sekunder mountain climber
- 30 sekunder hoppetau
- 30 sekunder hoppende knebøy
- 30 sekunder mountain climber

Gjør alle øvelsene rett etter hverandre slik at du totalt holder på i 3 minutter. Ta så 1 minutts pause, før du gjentar 3 ganger til. Det høres kanskje ikke så tungt ut, men jeg skal love deg at finisheren er langt mer intensiv enn det ser ut som. Pulsen bruste når jeg var ferdig. Deilig altså!


Prøv deg gjerne på en finisher om du skal ta deg en rask treningsøkt i helgen :grin: Trening eller ei, håper jeg du får en fin fin helg og at du nyter den med noen du ar glad i.

Kristine ♥

ØVELSE GJØR MESTER

 • 03.03.2017, 15:34


Jeg snakker med jevne mellomrom om positive tanker. Det som er viktig å huske på her, er at du aldri kan snu negative tanker til positive på en to tre. Det er som alt annet; du må øve på det. Øvelse gjør mester! Jo mer du øver på positive tankemønstre og positive vaner, jo lettere vil det bli for deg å bruke dem i hverdagen og de vil komme mer naturlig. 

SAMSUNG CSC
Er du en av dem som ser deg selv i speilet på morgenen mens du pusser tenner og hakker på deg selv, fordi nesen er litt skjev, puppene litt forskjellige eller magen litt stor? Da er det på tide å endre den vanen!  Begynn i det små ved å pusse tennene i gangen eller på kjøkkenet, et sted hvor det ikke er speil. Etterhvert kan du forsøke å pusse tenner foran speilet og si noe pent til deg selv isteden. 

Gjør enkle endringer slik at du er i et miljø og lever i de vanene hvor de negative tankene ikke jager deg like lett. Gjør det vanskeligere for negativiteten å vokse! Det å skulle være glad i seg selv og jobbe med å elske seg selv, er ikke lett, men ved å legge til rette og øve, vil det bli lettere og lettere. 
Øvelse gjør mester, så start i dag med å legge til rette for de positive tankene✨


Kristine ♥

DAGENS STYRKEØKT

 • 02.03.2017, 17:46


Har du hatt en god treningsøkt i dag? Tidligere i dag hadde jeg en helt fantastisk styrkeøkt. Jeg var helt rød i ansiktet og gjennomvåt av svette når jeg var ferdig. De dagene hvor energien flommer over, jeg har god musikk på øret, humøret er på topp og jeg føler meg sterk, er ubeskrivelige! Vi har alle gode dager, vi har dårlige dager og vi har dager som er midt på treet. Sistnevnte er de det er flest av, derfor setter jeg ekstra pis på de knall gode dagene. En slik økt som jeg hadde i dag, kan jeg leve lenge på!


Dagens styrkeøkt så slik ut:
- Benkpress
3 sett * 10 -12 repetisjoner 
- Dips på benk med vektplate i fanget
3 sett * 12 -15 repetisjoner 
- Stående roing i smith-maskinen, bildet
3 sett * 10 -12 repetisjoner 
- Arnold press med manualer
3 sett * 12 repetisjoner 
- Crossover i kabel
3 sett * 10 -12 repetisjoner 
- Face pull
2 sett * 12 repetisjoner 
- Triceps push down 
2 sett * 10 -12 repetisjoner 


Jeg virkelig digger roing i smith-maskinen for tiden. Jeg har alltid likt stående roing, det er en super øvelse for armer, core og rygg. Når jeg gjør øvelsen i smith-maskinen, føler jeg at jeg får enda bedre kontakt og at jeg virkelig får aktivert ryggmuskulaturen. Om du vanligvis kjører stående roing i programmet ditt, varier med roing i smith-maskinen med jevne mellomrom for enda bedre kontakt! 


Nå venter middagen på meg. I kveld blir det pizza og hygge med en venn. Ja, nok en pizzadag :grin: I går var det søtpotetpizza med hvitt fyll. I dag blir det speltpizza med tomatsaus. Pizza er nok en av de tingene jeg kunne spist hver dag. Det er jo så godt! 
Nyt kvelden dere. 

Kristine  ♥

SØTPOTETPIZZA MED HVITT FYLL

 • 02.03.2017, 09:00


SONY DSC
Denne søtpotetpizzaen med hvitt fyll er bare fantastisk god! Jeg serverte den til en kompis som kom på middagsbesøk i går kveld. Han var skeptisk til pizza med bunn av søtpotet og ble positivt overrasket. Etter at vi hadde spist, spurte han om oppskriften og sa han ville lage den selv også! Da kan jeg konkludere med at søtpotetpizzaen ble godkjent :grin:

SONY DSCLinda stod for søtpotetpizzaens oppstandelse for en god stund tilbake og etter det har den virkelig slått ann. Første gangen jeg forsøkte å lage den, var ikke resultatet så bra. Etter noen runder har jeg virkelig fått dreisen på søtpotetbunnen. Kunsten er å steke bunnen på varmluft og lenge nok slik at den ikke blir våt. Da får du en sprø og god bunn med en mild og noe søtlig smak. Super godt! Toppingen kan du naturligvis variere etter hva du har lyst på og hva du har tilgjengelig. Hvitt fyll er min favoritt! Gode oster og spekeskinke gjør seg virkelig på den søte søtpotetpizzabunnen. En uslåelig kombinasjon som jeg virkelig anbefaler at du prøver. 

SONY DSC

Søtpotetpizza med hvitt fyll

Bunn
400 g søtpotet, ca 2 store
50 g havregryn, eller havremel
2 egg
50 g mandelmel, eventuelt 70 g mel som hvetemel, speltmel eller havremel
1 ts bakepulver
1 ts salt

Kok poteten på ønsket måte. Jeg gjør det enkelt, deler potetene i 4 biter og har de i mikroen på full guffe i 4 -5 minutter. Du kan også koke potetene eller bake de i ovnen. Når potetene er møre, moser du dem med egg og havregryn. Bland så inn resten av ingrediensene. Smør deigen utover et bakepapir. Her bruker jeg en skje. Stek på rist på 175 grader varmluft i 20 minutter. 

Fyll
100 g creme fraichè, jeg foretrekker vanlig men du kan også bruke 10 % creme fraichè
1/3 rødløk 
2 kinesiske hvitløk
5 cherrytomater
1 ts oregano
Ca 100 g spekeskinke
Revet ost, jeg brukte ca 100 g revet Jarlsbergost og mozzarella
Ca 50 g blåmuggost

Smør creme fraichè på bunnen. Skår hvitløk, rødløk og cherrytomater i skiver og strø over. Topp med spekeskinke, oregano, revet ost og blåmuggost.
Stek på 225 grader på nederste rille til osten er smeltet, ca 12 -15 minutter.
Nyt!

SONY DSC
Mmm... Litt ruccola på toppen og der har du en fantastisk god middag som kan nytes som en ekstra god hverdagsmiddag eller til helgekos. Sunt og godt er det uansett. Håper det smaker!
Ha en fin torsdag :grin:


Kristine ♥

TOLV MÅTER Å SPISE PEANØTTSMØR ELLER ANDRE NØTTESMØR

 • 01.03.2017, 15:26


Nøttesmør er et fantastisk pålegg som kan brukes til mye forskjellig. På markedet i dag er det kommet utallige varianter. Vi har blant annet cashewnøttsmør, mandelsmør, peanøttsmør, pistasjnøttsmør, pekanøttsmør, sesamsmør, sjokoladevarianter og sikkert en hel del andre varianter. Ikke bare smaker nøttesmør utrolig godt, det er også veldig næringsrikt og super sunt. Her finner du masse sunt fett, en god dose proteiner, kostfiber, vitaminer og mineraler. 

Selv elsker jeg nøttesmør og har mange forskkjellige varianter i mitt kjøkkenskap. Her har jeg plukket ut noen av mine favoritter og du får tolv enkle måter å spise peanøttsmør eller andre nøttesmør :grin: Håper du finner noe som frister!


Lag banansnacks
Skær banan i skiver, smør på peanøttsmør og legg over en ny bananskive. 


På brødskiven
Bruk gjerne en god ristet skive. Her blir det ekstra godt med en liten dæsj yaconsirup og litt havsalt over. 


Lag en sandwich
Bruk pannekaker eller brødskiver og legg peanøttsmør og sunnere sjokoladepålegg mellom. Mmmmm....


Ha over frukt
Del frukt i to og ha over nøttesmør og eventuell mer ønsket topping. Her har jeg brukt pære, mandelsmør, kakaonibs og gojibær. 


På grøten
Her har jeg sjokoladehavregrøt, altså havregrøt blandet med kakaopulver, sukrin og sjokoladeprotein. Grøt, uansett variant, sammen med nøttesmør er en vinner. 


Med skje og nugatti
Det blir ikke enklere og bedre enn det!


Lag en enkel "nutella"
Bland nøttesmør med fibersirup gold og kakaopulver. Vips så har du en enkel og sunn versjon av nutella. 


Peanut butter jelly
Topp proteinpannekakene dine med peanøttsmør og syltetøy. En klassiker!


På proteinbaren
Har du ikke prøvd det, så gjør det snarest! Smør litt nøttesmør på proteinbaren din og bli frelst! 


I smoothien
Ved å ha litt nøttesmør i smoothien, tilfører du mer næring og gjør smoothien enda sunnere! 


På sjokoladen
Mørk sjokolade og en bit peanøttsmør er real hverdagsluksus! 


Som topping på kesam, cottage cheese og frukt
En skål med frukt og / eller bær, toppet med kesam og / eller cottage cheese, og nøttesmør, er en skikkelig god hverdagsdessert! 

Når du kjøper nøttesmør, sørg for at du kjøper et rent produkt med god kvalitet. Et godt nøttesmør skal kun inneholde nøtter og eventuelt litt olje av god kvalitet og noe salt. Det skal helst ikke inneholder sukker og masse rare tilsettningsstoffer. 
Ta frem glasset med nøttesmør og nyt!


Kristine ♥

Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her på min blogg vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no