www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

SISTE

  • 30.04.2013, 16:12


Tenkt at vi er kommet til siste aprildag allerede.
Jada, det betyr at sommeren virkelig er på vei :razz:
Som jeg gleder meg! Det tenker jeg meg at det er flere av dere som gjør også.


Vi hadde Spera ute for første gang i dag.
Både hun og Mildred, våre to katter, nærmer seg et år nå. Foreløpig har de kun vært inne.
Jeg og PØ er litt uenige om hva vi synes om inne- / utekatter. PØ mener de burde få gå fritt inn og ut, og gjøre akkurat som de vil. Jeg mener at vi burde ha dem i bånd og gå tur med de et par ganger om dagen istedenfor å slippe dem løs. Hunder kår i bånd, da mener jeg faktisk at katter burde det også. Riktignok er ikke katter like farlige som hunder, men de er en fare for seg selv, jeg ser til min skrekk støtt og stadig påkjørte katter ligge i veikanten, og de gjør fra seg over alt, spesielt i barns sandkasser som er veldig udelikat.


Mildred ville ikke gå når vi åpnet døren.
Spera derimot gikk forsiktig ned de tre trappetrinnene utenfor inngangsdøren, tittet seg forvirret rundt og la seg ned. Der ble hun. Stakar, hun virket helt forskrekket. Etter et par minutter hvor hun nektet å bevege på seg løftet jeg henne opp og gikk inn. Fem minutter på mitt fang gjorde susen, da var hun tilbake til sin livlige og glade seg.


Nå som solen skinner synes jeg det er utrolig godt med salater. Spesielt salater med friske smaker og masse farger.
Dagens lunsj ble reke- og søtpotet salat med et eple som etterrett.


Del søtpoteten i biter og kok til de er møre. Jeg glemte kjelen slik at mine poteter kokte i en halv time, da ble de veldig dvassne. Jeg vil tro at 15 minutter er lenge nok.
Ha ruccola salat på en tallerken, topp med søtpotet, cherrytomat, reker og granateple.
Lag en enkel dressing av kokosmelk (kesam eller creme fraiche kan også brukes) med hakket hvitløk og litt sitronsaft som du heller over.
Vips har du en nydelig salat.


Desserten sitter jeg og spiser akkurat nå.
Kesam blandet med cottage cheese og vaniljepulver, toppet med varme bringebær, ferske blåbær, frukt og nøttemiks, sukrin gold og litt pisket krem.
Etterpå blir det en rask styrkeøkt på rygg før jeg skal på jobb.
Da er det nedtrekk, enarms roing, stående roing og face pulls som står på planen.


For meg er det ikke bare siste aprildag, det er også min siste dag på Elixia.
Jeg kommer til å ha noe gruppetimer der, hovedsakelig Cardio Energy, etterhvert men jeg er da ikke fast ansatt hos Elixia lenger.
Det er jeg selv som har valgt å si opp min stilling. Etter fire år føles det litt tris, samtidig som det føles veldig godt å skulle ta tak i nye gjøremål.
Fremtiden er lys.


Ha en riktig fin dag :grin:
Ta kvelden med storm.

Kristine

MANDAGENS

  • 29.04.2013, 19:16


Da er mandagen her igjen dere :grin:
Jeg synes det er herlig at så mange av dere ble med på denne utfordringen og det er kjempe gøy å følge med på instagram, tag gjerne bildene #6weeksdedication.
Hvordan gikk det forrige uke?
For min del har jeg fulgt alle punktene bortsett fra nummer 7. Jeg vet at jeg ikke har fått åtte timers søvn hver natt.
Jeg tar ikke så tungt på det. Ikke gjør det du heller om du ikke har fulgt alle punktene eller målene dine. Da har du forbedringspotensial denne uken.
Nå er det en ny uke med nye muligheter.


Dagens lunsj var eksepsjonelt god.
Jeg tok litt av alt jeg hadde lyst på og det endte opp med en super tallerken full av proteiner og godt fett.


Jeg skar tykke skiver av løk som jeg stekte eggene i. 
Legg en løkring for hvert egg du skal bruke i en panne på middels varme og klekk i et egg. Jeg brukte 3 løkringer og 3 egg. Legg på lokk og la steke et par minutter til egget er klart.
Det gjør stekt egg litt mer morsomt.


Til serverte jeg asparges surret i bacon, jupp the real deal bacon, tomatskiver med kavli smørost, spinat, reker, en halv avokado i biter og salatblanding (en frø og nøtteblanding).

Planen var egentlig å dra og trene etter lunsj, men jeg kom meg aldri så langt.
Det blir mandag og treningsfri på meg.
Jeg kjenner at kroppen er litt slapp og daff i dag og da tar jeg meg en hvile dag.
Kroppen vet best og jeg lytter alltid til dens signaler.
Nå skal jeg sette meg ned å lese Matrevolusjonen av Andreas Eenfeldt og bare slappe av med noe godt å knaske på.
Har noen av dere lest den?
Jeg synes det er veldig spennende å lese om helse og livsstil.
Om dere har noen gode bøker å anbefale tar jeg de gjerne i mot.


Jeg prøvde meg på en kokos-banan-is.
Konsistensen ble ikke helt riktig men smaken var perfekt.
Grunnet til at konsistensen ikke ble bra er nok hovedsakelig fordi jeg ikke hadde tålmodighet til å vente til isen stivnet! Min ble bare halvfrossen.
Jeg tror riktignok at den ville blitt bra om den stod lenger i fryseren.
Hvem er det egentlig som klarer å vente på en god sjokoladeis? Ehhh, ikke jeg i hvert fall!


Jeg moste en banan sammen med 0,5 boks kokosmelk, 1 ss nøttesmør (kan sløyfes), 1 ss sukrin+, 2 ss kakaopulver og 4 dråper stevia sjokolade.
Bland det godt sammen og sett i fryseren.
Etter et par timer vil jeg tro at isen har frosset, min stod i 30 minutter.
På toppen har jeg bananbiter, sukrin gold og kakaonibs.
Jeg anbefaler på det sterkeste og ikke smake på røren. Den er nemlig veldig god og gjør det vanskelig å vente til isen stivner.

Ha en herlig mandagskveld.
Dette blir en god uke for oss alle :grin:

Kristine

HVIT KRISP SJOKOLADE

  • 28.04.2013, 16:52


Jeg laget sunn sjokolade med puffet ris i går kveld.
I og med at den må stå kjølig for å stivne fikk jeg ikke smakt på den. Det første jeg gjorde da jeg kom hjem døren i dag etter kurs, for en halv time siden, var å hoppe over sjokoladen.
Den ble god!
Faktisk så god at jeg sitter og knasker på min femte bit nå.
 


HVIT KRISP SJOKOLADE
Totalt 10 stykker

5 ss kokosolje
1 ss cashewnøttsmør eller annet nøttesmør, eventuelt mer kokosolje
2 ss yacon sirup eller honning
Litt vaniljepulver
4 ss puffet kamutt eller puffet havre

Smelt kokosoljen sammen med nøttesmøret.
Ha i yacon sirup og vaniljepulver.
Rør inn puffet ris og fordel blandingen i former.
Sett kaldt i minimum en time.


Kokosolje har fått mye oppmerksomhet den siste tiden.
Forskning viser at kokosnøtten og dens "avkom" har en rekke helsegevinster.
De mellomlange fettsyrene som finnes i kokosolje er lett fordøyelige, øker stoffskiftet og kan øke forbrenningen. I tillegg inneholder oljen en lang rekke vitaminer, mineraler og antioksidanter.
Kokosoljen har vist seg og blant annet senke det dårlige kolesterolet, styrke immunforsvaret, gi langvarig energi, fremme fordøyelsen og rense tarmene, gi smidige ledd, øke metthetsfølelse og å gi frisk og fuktig hud.
Et mirakel produkt som både smaker godt, og eksotisk, og som gjør godt for kroppen!
Jeg bruker denne fra iHerb.


Spis sjokolade med den beste samvittighet.
Godt både for kropp og sjel  :grin:

Kristine

SKINN MED

  • 27.04.2013, 12:54



Her på Østlandet skinner solen helt fantastisk i dag.
Det er faktisk så god temperatur at jeg har tatt på meg shorts.
Håpe det er slik for dere alle, uansett hvor du holder til.
Sol, lørdag og godt humør er en uslåelig kombinasjon.


Jeg laget pannekaker til frokost.
Kanelpannekaker servert med kesam, plommer, kiwi, eple og varme jordbær.
Jeg har vært så nerd at jeg skar ut frukten i figurer :razz:
Små barn, små gleder. Større barn (aka meg), større gleder.
Jeg har litt overflod av energi og kreativitet for tiden. Det kommer til syne under matlaging, jeg prøver mye nytt, og i stuen, PØ synes jeg har pratet konstant den siste uken.  



Kanelpannekaker

2 egg
2 ss havregryn
2 ss proteinpulver, jeg brukte jordbær
1/2 most banan
1 ts kanel
1 ts sukrin+
2 ss melk

Bland alt sammen og la røren svelle et par minutter.
Stek på middels varme i kokosolje.
Enkelt og greit.
Server med hva du enn måtte ønske.


Nå er det på tide å komme seg en tur på trening.
Det blir gjennomgang av cardio energy, i morgen skal jeg fremføre produktet mitt.
Jeg er utrolig nervøst. Egentlig er jeg en veldig sjenert sjel av meg. Å skulle stå foran andre å ha alles øyne på meg, ja det blir skummelt! Samtidig gleder jeg meg. Vi har nok alle godt av å komme litt ut av vår egen komfortsone av og til, og det kan jeg trygt si at jeg vil gjøre i morgen. Hey, det går nok kjempe bra. Fingrende er krysset!
Etterpå skal jeg og PØ sette oss på en kafe, nyte lunsj og solskinn.


Ha en riktig strålende lørdag :grin:
Smil og skinn om kapp med solen.

Kristine

ME-TIME

  • 26.04.2013, 09:10



Riktig god fredag formiddag skjønninger. 
Det er fredag, solen skinner og jeg har fri, for en herlig følelse.
Jeg fikk Stella i posten i går, men sparte det til i dag.
Nå skal jeg ha Kristine-tid med tente lys, Stella, proteinkaffe (30 g mocca-protein med svart kaffe og 4 dråper stevia sjokolade), nøttemiks, tørkede frukter og deilig sukrin sjokolade med hasselnøttkrem.


I en hektisk hverdag er det viktig å koble ut, senke skuldrene og puste dypt ned i bakken.
Jeg kobler ut på trening psykisk. Når jeg får et magasin mellom hendene kobler jeg av både fysisk og psykisk.
Som jeg pleier å si til PØ 'nå forsvinner jeg en time'. Han kan snakke til meg, men jeg enser det ikke. Da er jeg helt i min egen boble.
Det kjennes så godt. Etterpå er kroppen lett og ledig og hode fokusert, akkurat som om jeg har hentet inn ny energi.

Du kan forresten abonnere på Stella her.



Ha en fantastisk fredag.
Det er helg :razz:

Kristine

SOMMERSALAT

  • 25.04.2013, 15:24


Hei du.
Her skinner solen akkurat nå :razz:
Det er så deilig!
Jeg kaller på sommeren med en fargerik og herlig salat.


Salat hører sammen med vår og sol.
Friske grønnsaker med masse god topping.
Dagens lunsj ble en deilige sommer salat med veggi-boller.
Veggi-bollene skal desidert lages igjen. De ble sprø utenpå og myke inni, og så gode!



Sommersalat

Ruccola salat
Rødløk
Maiskorn
Jordbær
Valnøtter og pekannøtter
Tørket aprikos

Dressing
1 ss olivenolje
1 ss sitronsaft
1 ts yacon sirup, eller honning

Legg ruccola på en tallerken.
Tokk med rødløk i skiver, maiskorn, jordbær i biter, valnøtter og aprikos.
Bland sammen alle ingrediensene til dressingen og hell over salaten.



Veggi-boller

1 boks kikerter, ca 3 dl
1 dl mais
1/2 løk
2 fedd hvitløk
1/2 rød chili
3 ts xanthan gum, eller fibershusk
1/3 ts salt
1/4 ts pepper

Bland sammen alle ingrediensene med en stavmikser.
Rull til boller.
Det lønner seg å ta litt kaldt vann på hendene når du ruller, da fester ikke deigen seg til huden din.
Sett bollene på en stekeplate og stek på 180 grader i 20 minutter.


Til salaten serverte jeg en brødskive med erte- og avokadomos.

Erte- og avokadomos

1 håndfull erter
1/2 avokado
1 hvitløksfedd
1 ss sitronsaft

Mos alt sammen.
Her kan du bruke en gaffel eller stavmikser.


Jeg føler meg plutselig et godt steg nærmere sommeren etter å ha spist denne salaten.
Lukten av blomster og nyklippet gress begynner å komme.
Håper det smaker :grin:
Ha en god torsdag.

Kristine  

FORANDRING I PLANENE

  • 24.04.2013, 17:48


Har dere sett denne nyheten i butikken?
Synnøve har kommet med en serie gresk yoghurt.
Den finnes i naturell og flere andre forskjellige smaker, blant annet honning og fersken.
Jeg som elsker nyheter tok med meg naturell versjonen da jeg var butikken i dag.
Resultatet ble en deilig dessert...og det før middagen!
Har du lyst, har du lov :grin:


Peanøttsmørkrem

3 dl gresk yoghurt (kesam kan også brukes)
1 ss sukringold
1 ss sukrinmelis
1 stor ss peanøttmel
1 stor ss peanøttsmør
En liten klype salt
4 dråper stevia english toffee

Bland alt sammen og ha i en kopp eller skål.
Topp gjerne med kakaonibs eller hakket sjokolade.


Smaken minner litt om kakedeig.
Neste gang skal jeg tilsette litt mer peanøttmel og peanøttsmør. Jeg tror det ville blitt enda bedre med en ekstra spiseskje av hver.


Planen var egentlig å ha torsk til middag.
Jeg hadde ovnsbakt den lenge, jeg synes torsken blir best når den stekes på lav temperatur over lang tid, og satt den til avkjøling på benken. Da jeg kom hjem stod det to katter og koste seg. Så og si hele torsken min forsvant!
Jaja, både Spera og Mildred var veldig fornøyde og synes torskemiddagen var fortreffelig. Noen hadde i hvert fall glede av den.  
Da ble det forandring i planene.
Dagens middag ble derfor rester fra i gårsdagens kveldsmat, grillet kylling, med nytt tilbehør. 


Jeg er usikker på hva jeg skal kalle dette, en alternativ "buger-tallerken" med kylling, potetbiter og maissalsa.
Aubergineskiver stekt i kokosolje i en panne med chili- og hvitløkskrydder, brukt som brød.
Grillet kylling er rester fra i går, toppet med litt sprøstekt bacon.
Maissalsaen er laget av maiskorn, plommer, finhakket chili og hvitløk, litt tomatpure og sylteagurk.
Potetbitene ble skåret i skiver, krydret med salt, pepper og hvitløk og stekt i ovnen på 200 grader i 15 minutter.


Dagens trening ble 40 minutter cardio energy.
Jeg var på timen til flinke Beate på Elixia Sandvika. Makan til energisk dame skal en lete lenge etter.
I og med at jeg skal bli instruktør i samme time, var gruppetimen til stor inspirasjon.
Har du trent i dag?
Ha en god kveld :grin:

Kristine 

SOLSKINNSTRISDAG

  • 23.04.2013, 17:30



Er det flere enn meg som blir i latterlig godt humør av solskinn?
Det var herlig å våkne til fuglekvitter og solskinn.
Dagen blir ti ganger bedre med fint vær.


Dere ser meg så og si bare med treningsklær, usminket og ufresh.
Tro det eller ei, men jeg har faktisk på meg annet også. Stort sett ser jeg slik ut i hverdagen.
Jeg må vise dere denne nye jakken fra SheInside.
Perfekt vårjakke, varm men ikke for varm.
Jeg er blitt veldig glad i SheInside og har handlet her flere ganger. Det tar litt tid før man får varene, men når man først får det er det verdt ventingen.


I dag ble det en rygg og brystøkt:
- Nedtrekk med smalt grep
3 sett * 8 -10 repetisjoner
- Nedtrekk med bredt grep
2 sett *10 -12 repetisjoner
- Benkpress
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Roing
4 sett * 12 -15 repetisjoner
- Pec deck
3 sett * 12 -15 repetisjoner
- Latsroing
3 sett * 12 -15 repetisjoner
supersett med
- Face pull
3 sett * 12 -15 repetisjoner

Utrolig gøy å se at så mange av dere er med på 6 WEEKS DEDICATION.
Dette blir så bra! :grin:
Jeg følger med. Dere er både motiverende og flinke. Det er kjempe moro å lese mailene deres og se bildene på instagram. Fortsett sånn.


Middagen i dag ble inspirert av det fine været, jeg brukte solskinnsappelsiner til å lage en deilig appelsinsaus.
Ovnsbakt kyllingfilet med appelsinsaus, potetmos og salat.
Appelsinsausen skal lages igjen, den ble god! Frisk og syrlig. Jeg vil tro den passer like godt til kylling som hvit fisk, kalkun og svin.


Potetmos: del poteter i to og kok til de er møre, ca 15 -20 minutter avhengig av størrelse. Hell av vannet, skrell potetene og mos de med et par hvitløksfedd, gresk yoghurt (kesam eller creme fraiche kan også brukes).
Kylling: krydre kyllingfileten med salt og peper og stek i ovnen på 200 grader i 15 minutter.
Appelsinsaus: klem saften ut av to appelsiner og ha saften i en kjele. Tilsett timian, 1/2 ts jbk-mel (eller maizena), 1 cm finhakket chili og 1 finhakket hvitløksfedd og kok opp.
Dette blir nok saus til to porsjoner. Lag gjerne mer når du først er i gang, sausen holder seg fint flere dager i kjøleskapet.
Salat: bland sammen ruccola, paprika, appelsin i biter og valnøtter.
Server.


Desserten ble veldig enkel, jeg måtte nemlig løpe avgårde til jobb.
Speltlomper med sukkerfritt sjokoladepålegg, dette er farlig godt, og peanøttsmør.
Ha en super duper tirsdag videre :grin:

Kristine 

ER DU MED?

  • 22.04.2013, 16:38


Dere har ønsket at jeg setter i gang en challenge før sommeren, your wish is my command :grin:
Sommeren er rett rundt hjørnet. Det er allerede blitt lysere og varmere ute.
Om knappe seks uker er den første sommermåneden her, juni, jeg oppfordrer dere til 6 WEEKS DEDICATION.




CHALLENGE:
- Starte hver dag med å se deg selv i speilet, smile og si dette blir en bra dag.
Det er ikke alltid en klarer å tro på det, men likevel hjelper det.
- Lage en treningsplan hver uke
Vi er alle forskjellige. Hvor mye som er riktig å trene for deg er vanskelig å si. Prøv å få minimum 3 styrkeøkter i uken og kanskje et par kondisjonsøkter.
For min del er i hver fall målet å få minimum 3 styrkeøkter og 2 kondisjonsøkter hver uke.
- Bugne i frukt og grønt
Minst en kilo om dagen. Spis farger!
- Godteri, sukker og andre søtsaker er forbeholdt helgen
Det inneholder mye kalorier og ingen vitaminer eller mineraler, la godiset være forbeholdt lørdagen.
- Ikke glem noen næringsemner
Få i deg proteiner (kylling, fisk, fugl, kesam, proteinpulver, egg, osv), sunt fett (avokado, nøtter, frø, laks, egg, kokosolje, oliven, osv) og grove karbohydrater (havregryn, frukt, grønnsaker, poteter, grove kornprodukter, osv). Generelt spise sunn og variert mat.
- Drikk vann
Vann er den beste tørstedrikken. Sprit det gjerne opp med sitron, stevia eller agurkskiver, men prøv å få i deg 8 glass daglig.
- Sove 8 timer.
Søvn er viktig både for kropp og sin. 
- Hver kveld si fem positive ting om deg selv.
Det trenger ikke være de store tingene. Det kan være alt fra 'jeg var flink til å rydde ut av oppvasken' til 'i dag gjorde jeg alt bra!' Du kan også gjerne skrive det ned.


Det jeg ønsker er å spre treningsglede, oppfordre til fysisk aktivitet, samt få nok og riktig næring, passe på søvnen og rett og slett bli en litt bedre utgave av deg selv.
Sammen kan vi motivere hverandre.
Tag gjerne bildene dine med #6weeksdedication på instagram, så får jeg fulgt dere også.
It's on!
Er du med?  :grin:


Kristine

SJOKOLADEPUDDING MUFFINS

  • 21.04.2013, 12:16



Kveldskosen i går ble deilige sjokoladepudding muffins.
De ble fantastisk saftige med puddingkonsistens :grin:
Super enkle å lage, kun å blande sammen ingrediensene, i tillegg er de full av proteiner, sukkerfrie og glutenfrie.

Jeg har laget denne versjonen med sjokolade. Her er det bare å bruke fantasien.
Bytter du for eksempel ut sjokoladeprotein med vaniljeprotein og bytter ut kakaopulver med litt vaniljepulver, så har du vaniljepudding muffins isteden.



Sjokoladepudding muffins

2 eggehviter
10 g kakao
20 g sjokolade casein proteinpulver
50 g kesam
1 ss sukrin+, eller annen søtning
6 dråper stevia sjokolade, ikke nødvendig

Bland sammen alle ingrediensene.
Fordel i 4 muffinsformer.
Stek på 150 grader i 20 minutter.


Jeg har toppet muffinsene mine med dette gode sukkerfrie sjokoladepålegget og dette rå cashewnøtt smøret.

Ha en deilig søndag :grin:
Lad opp til en ny uke og kos dere.

Kristine

MORNING GLORY

  • 20.04.2013, 12:14


Hva er morgenglede for deg?
Jeg for min del liker å ha god tid. Å starte dagen med stress, setter en dårlig start på dagen.
I dag ringte klokken rett etter seks. Jeg satte meg ned med en proteinkaffe (30 g mocca-protein blandet med svart kaffe) før jeg la ut på en runde morgenkardio.
45 minutter i gråværet med NRJ på øret, for en herlig start på dagen :grin:

Jeg skal ærlig innrømme at jeg egentlig er et skikkelig B-menneske som elsker å sove. I dag var det ordentlig tungt å komme seg opp av sengen. Heldigvis har jeg en god dose viljestyrke som gjør at jeg kommer meg opp. Etter femten minutter er jeg alltid sjeleglad for at jeg kom meg opp, for det føles utrolig godt med morgentrening. Kroppen kommer i gang, hodet får klarnet seg og jeg blir smilende resten av dagen.


Ettersom jeg har vært på forelesning i hele dag, har jeg ingen spennende matretter fra i dag. Derimot kan jeg vise dere gårsdagens dessert.
Jeg lagde en utrolig god sjokoladerøre som nesten smakte som browniesdeig.
Den var så god at jeg måtte lage meg en porsjon nummer to etter å ha spist ferdig den første.


Jeg moste 1 banan, tilsette 1 ss kokosolje, 3 ss kakaopulver, 2 ss mocca-protein, 2 ss kakemix (kan byttes ut med for eksempel mandelmel), , 4 dråper stevia sjokolade, 1 ts sukrin+, en liten klype salt og litt vaniljepulver.
På toppen har jeg sukrin gold og gojibær.


Jeg hadde en alternativ treningsøkt i går.
Det ble en sirkeltrening hvor jeg brukte kettlebells på alle øvelsene.
Jeg gikk fra den ene øvelsen og rett til den andre. Når jeg hadde gjort ferdig alle øvelsene tok jeg et par minutters pause før jeg gjennom sirkelen igjen. Totalt gjorde jeg 3 runder.
- Markløft: 15 repetisjoner
- Stående roing: 15 repetisjoner
- Push ups: 15 repetisjoner
- Sumo knebøy: 15 repetisjoner
- Enarms skulderpress
- Situps: 15 repetisjoner
- Planken: 60 sekunder


Akkurat nå sitter jeg på forelesning og knasker på denne proteinbaren.
Jada, jeg vet jeg ikke skal sitte på dataen når jeg er på skolen. Jeg måtte bare en liten tur innom for å si hei til dere :roll: 
Dessuten er FortiFX proteinbaren så utrolig god, en ti minutters timeout hører med.


Se så god!
Jeg tørr så absolutt påstå at dette er den beste proteinbaren!


Kunsten å være lykkelig består i å gjøre sine gleder enkle.
Ta vare på hver dag.

Kristine

DU VET

  • 19.04.2013, 08:18



....at du har verdens beste kjæreste når du får roser en tidlig fredagsmorgen.
Her satt jeg med kaffekoppen min i halvsøvne, bannet og svertet over at jeg må være på skolen hele helgen når jeg egentlig har mest lyst på fri.
Plutselig dukker PØ opp med en bukett roser og et stort kyss. I tillegg kjører han meg til skolen nå hvert øyeblikk.
Han er helt herlig
Jammen tror jeg denne helgen blir super bra likevel.




Håper du får en fantastisk fredag.
Ha en riktig god helg :grin: 

Kristine

LITT AV ALT

  • 18.04.2013, 18:02


Til lunsj i dag klart jeg ikke å bestemme meg for hva jeg ville ha.
Dere kjenner den følelsen når man har lyst på alt og ingenting.
Da ble det like gjerne litt av alt :razz:
Salt, søtt, sjokolade, kremet og friskt.


Kremet havregrøt toppet med jordbær, bringebær, eple og brownies protein kuler, og protein mikrobrød smurt med dijon sennep, toppet med tomat, paprika, solsikke spirer og oliven.
Jeg hadde også en kopp kaffe til.
En perfekt lunsj før trening.


Kremet havregrøt laget jeg ved å koke opp havregrøt med melk. Når grøten var ferdig kokt, hadde jeg oppi et par spiseskjeer med gresk yoghurt og en dæsj kanel. Det gjorde grøten ekstra god.


Brownie protein kuler
Jeg har lagt ut oppskriften tidligere her.

30 g mocca-protein, 20 g peanøttmel (eventuelt mandelmel, kokosmel eller mer proteinpulver), 2 ss kakao, ca 15 g, 6 dråper stevia sjokolade, 1 ss sukrin gold, eller annen søtning, 3 -6 ss melk.
Bland sammen alle ingrediensene og rull til kuler.


Protein mikro brød
Jeg har lagt ut oppskriften tidligere her.

3 ss bakepro, 3 ss mandel mel (kan byttes ut med annen meltype), litt salt, 1/2 ts bakepulver, 1 egg, oregano og 1 -2 dl vann.
Bland alt sammen til det blir en tykk deig i en avlang boks. Dekk boksen med plastfolie, dette er ikke nødvendig men vil gi et saftigere resultat, og ha i mikroen på fyll guffe i 4 -5 minutter.


Jeg var ikke særlig fotogen da PØ prøvde å ta et bilde av meg før trening.
Han tok et bilde, lo og sa 'du er fin uansett'. Det betyr vel egentlig at bildet ikke var så lekker.
Jaja, jeg føler meg uansett aldri så veldig fresh når jeg er usminket og klar for trening.

Dagens ben og ryggøkt ble slik:
- Hacklift med smal benstilling
4 sett * 10 -15 repetisjoner
- Lår curl
3 sett * 12 -15 repetisjoner
- Stående roing
3 sett *10 -12 repetisjoner
- Ettbens benpress
3 sett * 12 -15 repetisjoner
- Enarms roing
3 sett * 8 -10 repetisjoner
- Sumo bøy til BOSU-ball
2 sett * 15 repetisjoner
- Roing i kabel
3 sett * 15 -20 repetisjoner


Jeg har forresten fått et par spørsmål om jeg ikke kan ha en challenge nå før sommeren.
Er det noe flere ønsker? I så fall hva vil dere at det skal handle om?
I'm in, om dere er med  :grin: 
 
Kristine

SJOKOLADEPANNEKAKER

  • 17.04.2013, 18:59



Dagens middag ble tikka masala.
Den har dere sett så mange ganger før, blant annet her, så jeg viser dere gårsdagens middag isteden.
Planen var egentlig å vise dere den i går, da falt nettet mitt sammen slik at det ble nada blogging.
Uansett, gårsdagens middag ble appelsin- og fetabakt laks.
Det syrlige og søte passer perfekt til den feta og god laksen.


Del rosenkål i to, paprika i biter og rødløk i båter. Legg på en bakplate.
Ha over laksestykker.
Press over saften fra en halv appelsin og strø over sesamfrø og fetaost.
Stek på 200 grader i 20 minutter.
Min laks var frossen, har du fersk laks kan du kutte ned steketiden med 5 -8 minutter.
Jeg serverte med en fersk og god appelsin.

Når vi først snakker om gårsdagen, jeg trente rygg og bryst på Elixia.
- Nedtrekk
4 sett * 8 -12 repetisjoner
- Sittende roing
3 sett * 12 repetisjoner
- Benkpress i maskin
3 sett * 10 - 12 repetisjoner
- Push ups
3 sett * 15 -20 repetisjoner
- Face pull
3 sett * 15 -20 repetisjoner

Fortsatt lette vekter på grunn av den skjeve virvelen i nakken.
Jeg er egentlig veldig fornøyd med bare det å kunne trene. Etter å ha vært en hel uke uten aktivitet føles det fantastisk bare det å få trene :grin: Det er langt bedre enn å ikke trene i det hele tatt.
I dag var planen egentlig å gå på Cardio Energy, men jeg er såpass øm i nakken at jeg ikke tørr. Det er mye bruk av armer opp og ned i nakke- / skulderområdet og jeg vet at det ikke vil gjøre godt.
Isteden tar jeg meg en gåtur ute.
Det blir en power walk nå hvert øyeblikk frem og tilbake til butikken, jeg trenger nemlig mer frukt! Er det noe jeg ikke får nok av er det frukt...fruktoman.


Dagens dessert var sjokoladepannekaker.
Pannekaker er alltid en vinner.
Sjokolade er alltid en vinner.
I en og samme kombinasjon er det uslåelig :grin:
Utrolig godt.
Jeg stekte i tillegg pannekakene i ovnen. Lettere blir det ikke.


Sjokoladepannekaker

2 ss mocca-protein, 2 ss cottage cheese, 1/2 most banan, 1 ss kakaopulver, 4 dråper stevia sjokolade, 1 egg, eventuelt litt melk

Bland alt godt sammen til en seig røre og lag klatter på en bakplate.
Stek på 200 grader i 10 -12 minutter.


Jeg serverte pannekakene med sjokoladecottage cheese.
1/3 boks cottage cheese (kesam kan også brukes), 3 ss philadelphia light, blandet med 2 ss kakaopulver og 1 ss sukrin+.
Godt!

Ha en god kveld.
Kristine 

COCO ROONS

  • 17.04.2013, 07:13



Jeg må tipse dere om disse fantastiske godis-bitene.
Coco Roons i smaken brownie
Jeg kjøpte de her på iHerb
.
Disse er som sjokoladeboller, saftige og utrolige gode.
'Er disse virkelig sunn?' kom det fra PØ.
Ingrediensene er rå kokosflak, rå mandelmel, rå kakao, maple sirup, kokosolje, vaniljeekstrakt og himalaya salt.
De er nesten for gode til å være sunne!


Se så deilige!

Jeg fikk en pakke med disse i går. Det tok omtrent ti minutter før hele posen var tom!
Det skal sies at jeg delte broderlig med PØ
Nå har jeg bestilt en pakke til, denne gangen har jeg med en av hver smak. Coco-Roons finnes nemlig i mange forskjellige smaker.
Jeg gleder meg! Utålmodig som et lite barn, jeg håper pakken kommer fort.
Husk forresten at du får 5 $ i rabatt ved bruk av koden OKE701.


Vi snakkes senere :grin: 
Ha en fin dag.

Kristine

UKE SEKSTEN

  • 15.04.2013, 18:50


Jippi for mandag og ny uke :grin:
Tenk at vi er kommet til uke seksten allerede! Det betyr at vi nærmer oss sommermånedene, selv om det føles mer som høst med det været vi har.
Jeg er et sommer menneske og liker verken kulde eller mørke. Jeg føler ofte at jeg går litt i hi på vinterstid og lever langt mer i vår - og sommermånedene. Det er da jeg virkelig er i mitt fulle ess!

Dette er ukens treningsplan.
Jeg blir nødt til å gjøre noe mer kardio de neste ukene for å komme inn i trinnene på Cardio Energy.
De siste månedene har jeg stort sett bare hatt en kardioøkt i uken. Fremover blir det noe mer, men da kommer jeg til gjengjeld å kutte ned på styrketreningen slik at treningsmengden totalt omtrent blir det samme.


Jeg spiste dagens dessert før middag.
Faktisk tok jeg det før trening for et ekstra boost til bentreningen.
Å trene ben er alltid tungt. Jeg både elsker og hater det. Da krever det ekstra med energi.


Jeg laget disse gode banansjokolademuffinsene.
Som glasur brukte jeg 2 ss philadelphia light, 1 ss kakao og 2 ss sukrinmelis.
På tallerkenen har jeg også sharon, fersken (fra boks), kiwi og jordbær (frosne som jeg har tint i mikroen).


Dagens ben- og skulderøkt var helt ok.
Jeg prøvde meg med stangen på nakken, knebøy og foran på skuldrene, frontbøy, men det gikk ikke.
Nakken er bedre men fortsatt langt fra bra, i mellomtiden blir til alternativ bentrening og lett skuldertrening.
- Hacklift
4 sett * 12 -15 repetisjoner
- Leg ex
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Utfall
3 sett * 8 -10 repetisjoner
- Lår curl
2 sett * 12 -14 repetisjoner
- Six ways, for skuldre
2 sett * 20 repetisjoner
- Skulderpress
3 sett * 15 -20 repetisjoner


Nå sitter jeg her og spiser middag, svinekotelett med avokado- og ertemos og ovnsbakte grønnsaker.
Jeg må bli flinkere til å ikke sitte på pcen samtidig som jeg spiser! Det er en ordentlig dårlig vane.
Ikke bare fokuserer man på alt annet enn maten, men pcen blir også veldig grisete.


Grønnsakene, rødbeter og løk, skrelte jeg og skar i skiver før jeg la på en bakplate. Ha over litt salt og pepper og stek i ovnen på 200 grader i 20 minutter.
Jeg la i tillegg i en hel hvitløk. Ovnsbakt hvitløk er utrolig godt.
Avokado- og ertemos lages ved å koke erter, jeg brukte frosne som jeg kokte i 2 minutter, og deretter mose dem med avokado, pepper og litt sitronsaft.
Skinkekoteletten stekes i litt kokosolje 4 minutter på hver side på middels varme i en panne.
Ferdig.
Spis og kos deg.


Håper uken din blir super duper :grin: 
Husk at det aldri blir bedre enn hva du gjør det til selv.
Ha en god mandag.

Kristine

KURSHELG

  • 14.04.2013, 18:44


Hei og hopp.
Riktig god søndag ettermiddag :grin:
Helgen nærmer seg slutt allerede, håper dere har fått kos dere.
Jeg har vært på kurs hele helgen, dermed har dagene gått i ett.
Cardio Energy, flere av dere kjenner nok denne timen på Elixa, er kurset jeg har vært på.
Jeg har fått ny respekt for alle gruppeinstruktører. Så mye teori, informasjon og retningslinjer!
Det jeg så for meg var en helg med basic informasjon og mye trening, det har vært stikk motsatt.
Hodet føles langt mer slitent enn kroppen.
Resten av kvelden skal jeg la all informasjon ligge og tankene hvile.
Det blir film og avslapping, så skal jeg prøve å sette informasjonen fra helgen ut i praksis i morgen.


Jeg var så heldig å få middag når jeg kom hjem.
Svinebiff med paprika-sopp og ovnsbakte rotgrønnsaker.


Rødvinssausen er ferdig saus fra Jacobs. Det er lov å jukse litt av og til, er det ikke?
Paprika-soppen lages ved å blande fersk sopp med paprika saus.
Paprikasausen er rester fra fredag, jeg lager mye når jeg først er i gang.
Ovnsbake paprika, cirka 30 minutter på 250 grader, ta av skallet og mose de med timian og et par hvitløksfedd.
Soppen skal marineres i sausen i minimum 20 minutter.
Ovnsbakte rotgrønnsaker lages ved å skjære gulrot, pastinakk og potet i båter. Ha over salt, pepper og timian, og bak i ovnen på 225 grader i 25 minutter.
Skinkebiffen stekes raskt i en panne på høy varme noen minutter på hver side.


Nå har jeg akkurat satt meg ned i sofaen med dagens dessert, søtpotetchips med topping.
Jeg var nemlig skrubbsulten i dag og ble ikke mett etter middagen.


Søtpotetchips lages ved å skjære søtpotet i tynne biter. Ha over litt kokosolje (eller annen olje), sukrin og kanel. Stek på 200 grader i 15 minutter.
På toppen har jeg sukrin gold, cottage cheese, kakaonibs, yacon sirup og solsikkekjerner.
Utrolig godt.


Nyt det lille som er igjen av helgen :grin:
Det skal jeg.

Kristine

MIN FREDAG

  • 12.04.2013, 20:12



Jeg startet fredagen min med litt morgen stretching.
Stiv som en stokk, der er hva jeg er!
Har dere noen gode tips angående yoga filmer, bøker eller lignende?
Jeg kunne tenke meg å begynne med litt yoga på egenhånd.
Det er på tide av jeg tar tak i mine problemområder som blant annet er det stikk motsatte av myk. Jeg klarer ikke engang å ta fingrene i bakken om jeg står med rette ben!
Spera synes forøvrig det er ganske rart det jeg driver med :grin: Hun stod pal og så rart på meg under hele min stretching seanse.


En pakke fra iHerb kom i dag.
- Vanilje protein pulver
Denne er søtet med stevia og er laktosefri.
- Tørkede mango biter
Soltørket og helt uten sukker og konserveringsmidler.
- Kokos olje
Dette er blitt en god venn som jeg har kjøpt flere ganger. Det geniale med denne oljen er at den er flytende. Jeg steker nesten alltid i kokosolje.

Har dere forresten fått med dere at iHerb har satt ned frakten?
Bruker man Global Priority Mail koster det kun 4 $. Bare husk at pakken må veie under 3 lbs.
Du får også 5 $ i rabatt om du bruker koden OKE701.


Med nytt vaniljeproteinpulver måtte jeg lage noe godt med en gang.
Dere kjenner meg, nye ting må prøves med en gang.
Resultatet ble en dessert pizza, eller giga pannekake som jeg toppet med varme jordbær, mandelsmør, kesam og kakaonibs.
Utrolig deilig.


Stor proteinpannekake
1 egg, 2 ss vaniljeprotein, 2 ss kokosmel, 1 ss eplemos (ikke nødvendig, men gjør pannekakene ekstra saftig), 1/2 ts bakepulver, 2 ss melk, stevia, kanel og kardemomme

Bland sammen alle ingrediensene og stek som en stor pannekake i cirka 3 minutter på hver side.
Jeg stekte i litt kokosolje.
Nyt.


Det ble en lett benøkt og core trening i dag.
På grunn av nakken blir treningen litt modifisert for tiden. Jeg sliter med tunge vekter og øvelser som knebøy hvor nakken får mye belastning.
- Hacklift med bred benstilling
3 sett * 12 repetisjoner
- Hacklift med smal benstilling
2 sett * 10 -12 repetisjoner
- Leg ex
4 sett * 6 -10 repetisjoner
- Lår curl
3 sett * 10 -12 repetisjoner
- Ettbens benpress
3 sett * 12 -15 repetisjoner
- Situps i skråbenk
3 sett * 12 -15 repetisjoner
- Benhev lignende øvelse (vet ikke navnet)
3 sett * 15 -20 repetisjoner


Etter trening fylte jeg opp med en stor og god middag.
Helgetilbudet på Kiwi er svinefilet, dermed var fredagsmiddagen i boks, sammen med søtpotetmos, paprikasaus, oliven og ovnsstekt aubergine.
Søtpotetpure laget ved å koke søtpotet, ta av skalle og mose de. Jeg har i tillegg litt kesam, hvitløk og pepper i mosen.
Paprikasausen lages av å ovnsbake paprika, cirka 30 minutter på 250 grader, ta av skallet og mose de med timian og et par hvitløksfedd. Jeg lager mye paprika saus når jeg først er i gang, da har man til flere dag.
Til ovnsbakt aubergine skjærer du auberginen i skiver, har over ketchup, ønsket krydder og næringsgjær (eller ost).
Svinefiletene krydres med salt og pepper og stekes i en panne et par minutter på hver side på høy varme.
Vel bekomme.

 

Jeg ønsker deg en super helg :grin:
Håper du har noe gøy planlagt.
God fredagskveld.

Kristine

DAGEN

  • 11.04.2013, 18:09


Jeg har ikke mer batteri på pc'en. Dermed blir det mitt første innlegg gjort via mobilen.
Da jeg dro på besøk til familien på lørdag, klarte jeg å glemme pc-laderen hjemme. Strømmen holdt overaskende lenge, helt til tirsdag.
Jeg skal tilbake til eget hus etter jobb i kveld. I morgen er jeg tilbake med kamera og pc  :grin:
Her kommer dagens mobilbilder.


Jeg smiler hver morgen når jeg ser disse flotte blomstene som jeg fikk av skjønne Karin på lørdag.
Som dere kanskje har fått med dere har jeg sakt opp min jobb på Elixia. Karin og jeg hadde vår siste vakt sammen i helgen og jeg fikk sjokolade og blomster som avskjedspresang.


Kosestund i formiddag med Style, sjokoladefamilien og pepsi max.
Ren luksus på en torsdag.


Dagens lunsj ble kyllinglår med grønnsaker og kremet tomatsaus.
Kyllinglåret er marinert av min kjære mor. En sweet chili variant med honning, hvitløk og sterk chili saus. Utrolig godt.
Kokt brokkoli, blomkål og gulrøtter sammen med salat av hjertesalat, ruccola og cherrytomat.
Tomatsausen består av hakkede tomater, limesaft, finhakket hvitløk, chili og seterrømme.


Nakken kommer seg.
En til to ganger om dagen à 35 minutter går jeg rundt med strøminnpulser.
Det kommer seg for hver dag.
I dag var jeg faktisk så bra at jeg bestemte meg for å ta en treningsøkt på rygg. Det er to uker siden sist!


Selv om bussturen fra familien til jobben ikke tar mer enn en time, hadde jeg med meg en liten niste.
Post-workout snacks på bussen ble proteinkaffe (30 g mocca-protein blandet med kaffe), et Pink Lady eple og en håndfull nøtter).


Så rød og fin er jeg etter endt treningsøkt.
Det ble en løpetur og en lett styrkeøkt.
- Totalt 45 minutter på møllen
5 minutter gange som oppvarming
35 minutter løping på hastighet mellom 11 -12 km/t
5 minutter gange som nedtrapping
- Nedtrekk med smalt grep
4 sett * 10 -12 repetisjoner
- T-bar roing
4 sett * 12 -15 repetisjoner
- Lats roing
3 sett * 12 -15 repetisjoner
- Face pull
3 sett * 15 -16 repetisjoner


Nå sitter jeg med matboksen min og begynner på jobb hvert øyeblikk.
Salat av hjertesalat, cherrytomat og løk, med en pakke skinke, fullkornspasta og 3 kokte egg.
Et eple til dessert.
Enkelt og godt.


Håper du har hatt en super torsdag :grin:
God kveld.

Kristine

TA EN NØTT

  • 10.04.2013, 18:42


Nøtter er sunt og godt.
De inneholder sunt fett og en hel rekke vitaminer, mineraler og antioksidanter.
Selv spiser jeg nøtter hver dag. Som snacks og mellommåltid, på havregrøten, over salaten, i proteinshaken eller over kesamen.
Forsking viser at nøtter er godt for hjerte, blodomløpet, kan virke vekstregulerende og kan øke hormonet serotonin som gir oss en følelse av velbehag.
Her er mine favoritter:

Pistasjnøtter
Næringsinnhold per neve, cirka 20 gram:
Kalorier: 121
Fett: 9,7 g
Protein: 4,1 g
Karbohydrater: 4,3 g
Pistasjnøtter har et høyt kaliuminnhold og er fulle av antioksidanter.

Mandler
Næringsinnhold per neve, cirka 20 gram:
Kalorier: 122
Fett: 10,4 g
Protein: 4 g
Karbohydrater: 2,7 g
Mandler inneholder mye E-vitamin og mineraler.

Valnøtter
Næringsinnhold per neve, cirka 20 gram:
Kalorier: 134
Fett: 12,4 g
Protein: 2,8 g
Karbohydrater: 2,6 g
Valnøtter har et høyt innhold av antioksidanter og C-vitamin, faktisk dobbelt så mye som andre nøtter.

Cashewnøtter
Næringsinnhold per neve, cirka 20 gram:
Kalorier: 118
Fett: 9,3 g
Protein: 3 g
Karbohydrater: 5,2 g
Cashewnøtter har et høyt innhold av jern.

Pekannøtter
Næringsinnhold per neve, cirka 20 gram:
Kalorier: 137
Fett: 13,6 g
Protein: 1,6 g
Karbohydrater: 1,7 g
Pekannøtter har et høyt innhold av fiber og C-vitamin.

Peanøttsmør
Næringsinnhold per neve, cirka 20 gram:
Kalorier: 120
Fett: 9,8 g
Protein: 5,4 g
Karbohydrater: 2 g
Peanøtter og også peanøttsmør inneholder mye proteiner, fiber og antioksidanter.
NB! Når du kjøper peanøttsmør, sørg for at det er en naturlig variant som inneholder mye peanøtter og minst mulig (om overhode noe) salt og olje.


Ta en neve nøtter! :grin:
God smak som gjør godt for helsen.

Kristine 

PEANUT BUTTER CUPS

  • 09.04.2013, 14:30


Det jeg savner mest ved og ikke være på mitt eget kjøkken, er bakingen.
Jeg elsker å bake og eksperimentere på kjøkkenet. Det er terapi for kropp og sjel.
I dag laget jeg peanut butter cups :grin:
Jeg er usikker på hva jeg skal kalle dette på norsk, peanøttsmør fudge kanskje? Peanøttsmørkopper høres ikke like delikat ut.
De ble utrolig gode. Jeg sitter her og momser dem nå.
Det beste med disse er at du kun trenger tre ingredienser og er gjort på en -to -tre.
Sunne og sukkerfrie er de også. Jippi!



Peanutt butter cups

6 ss peanøttsmør*
4 ss kokosolje
1 ss yacon siurp eller honning

Smelt kokosoljen og tilsett peanøttsmør og yacon sirup.
Ha i former og sett kaldt.
Jeg brukte små muffinsformer.
Siden jeg er veldig utålmodig satte jeg de 10 minutter i fryseren, da rakk de og stivne.

*Pass på at du bruker et godt peanøttsmør.
Et bra peanøttsmør skal ha så få ingredienser som mulig, helst bare peanøtter og eventuelt litt olje og salt.
Her brukte jeg Green Choice peanøttsmør. 


Oppskriften er inspirert av Marthe.
Om du ønsker det kan du også tilsette proteinpulver og / eller dyppe de i sjokolade.
Neste gang skal jeg tilsette choco-peanut protein og toppe med et sjokoladelag laget av kokosolje, stevia, kakaopulver og yacon
sirup. 


Håper tirsdagen din har vært bra så langt.
Kvelden blir enda bedre!

Kristine  

REN GLEDE

  • 08.04.2013, 17:42


Mandag :grin:
Ny uke og nye muligheter.
Føles det ikke godt?
Det er noe magisk med mandager.
Selv om det kan være tungt å komme i gang etter helgen og det kan virke veldig lenge til en ny helg, har jeg valgt å ha et positivt syn på mandager. Alt begynner med tankene vet du.
Jeg gleder meg til ukens gjøremål og det jeg har i vente.
Ekstra glad var jeg denne mandagen fordi jeg hadde tenkt meg på trening!
En hel uke uten trening, ikke en gang en power walk.
Jeg har riktig nok prøvd meg på en gåtur, men når jeg går beveger jeg skulderen som lagde store smerter oppover i nakken.
God behandling og noen netter med god søvn, jeg føler meg mye bedre.


Det ble en god økt på ben sammen med lillebror i dag.
Sann glede og lykke å komme seg på trening.
Selv om jeg valgte å ikke trene veldig tungt, var det fantastisk deilig!
- Knebøy
4 sett * 5 -10 repetisjoner 
- Frontbøy til boks
2 sett * 10 repetisjoner
- leg ex
3 sett * 12 -10 repetisjoner
- Bulgarsk utfall
3 sett * 12 repetisjoner
- Ettbens benpress
1 sett * 15 repetisjoner
Jeg tøyde og strakk på nakken under hvert sett, det gjorde underverker.  


Vel hjemme fra trening hadde mamma laget en super middag.
Jeg er nemlig fortsatt på besøk i Hole.


Stor og god entrecote, 350 gram (!!) med salat (ruccola, hjertesalat, mini mais, cherrytomater og soltrøket tomat), kokt brokkoli og blomkål med bearnais saus. 
Du blir hva du spiser, vel da regner jeg med at jeg blir biff!


Nå har jeg akkurat satt meg ned med desserten.
Jeg er, som dere vet fra før av, fruktoman. 
Jeg kan ikke få nok frukt!


Dagens tallerken ble fylt med banan, appelsin, plommer, eple og druer, sammen med noen spelt lomper med brunost og jordbærsyltetøy.
Jeg har ikke tilgang til så mange ingredienser når jeg ikke er i mitt eget kjøkken, ta får jeg bruke noen enkle løsninger og ta det jeg har tilgjengelig. 


Ha en super mandag videre.
Dette blir en bra uke :grin:

Kristine  

SØNDAGSBRUNCH

  • 07.04.2013, 13:02


Riktig god søndags formiddag.
Jeg nyter en virkelig lat dag :grin:
Jeg har sovet lenge og utrolig godt, noe jeg ikke har gjort hele uken på grunn av nakkeproblemer, jeg har fri i dag, jeg er på besøk hos verdens beste mamma, jeg har en haug med blader, Stella, Costume og Elle som jeg skal kose meg med, solen skinner, yoghurt godteri er kjøpt inn og hodet kjennes faktisk ganske bra ut.
Dette blir en bra dag!
Jeg har fått en skjev virvel i nakken, noe som har gjort at jeg har overbelastet og feilbelastet annen nakkemuskulatur og fått masse spenninger i nakken. Det har spredd seg nedover ryggen og opp i hodet som smerter og verk, og har ført til at søvnen har uteblitt den siste uken.
Dermed har også energien og treningenslysten blitt borte. 
Nå har jeg strukket og tøyd, fått massasje, blitt knadd og i dag skal jeg få strøm.
Nakken blir sakte men sikkert bedre.
Jeg håper inderlig at jeg søvn og energi kommer tilbake snart, slik at jeg også kan komme meg på trening.
Trening er et sted hvor jeg for tenkt igjennom ting, hvor tankene bare flyr og jeg får meg-tid.
Jeg savner et skikkelig det trening gir meg og et endorfin-rush! 


Jeg har akkurat spist en god og stor brunsj.
Mikro protein-brød med sennep, kokt sinke, cherrytomat og sylteagurk, og kesam og sukkerfritt syltetøy, og blåbær, kesam og stevia, sammen med en proteinkaffe, appelsin og druer.
Proteinkaffen laget jeg av 20 g mocca-protein som jeg blandet med 0,5 dl vann og 1 ts bakekakao i et glass. Deretter helte jeg oppi svart kaffe og rørte rundt. 
Jeg rett og slett elsker proteinkaffen 



Protein mikro brød

3 ss bakepro, 3 ss mel (jeg brukte siktet speltmel), litt salt, 1/2 ts bakepulver, 1 egg og 1 -2 dl vann.
Bland alt sammen til det blir en tykk deig i en avlang boks. Jeg brukte en matboks. Dekk boksen med plastfolie, dette er ikke nødvendig men vil gi et saftigere resultat, og ha i mikroen på fyll guffe i 4 -5 minutter.
Jeg hadde mitt brød i 4 minutter og 30 sekunder på 750 w.
Lat avkjøle litt før du deler i skiver. 

Jeg vil tro at du kan bytte ut melet med for eksempel mandelmel, sesammel eller annet mel. I og med at jeg er på besøk hos mamma har jeg ikke tilgang til mange fancy bakeingredienser og måtte bruke det jeg fant. Du kan også bytte ut bakepro med en annen tørrvare som mer mel. 


Så nå sitter jeg har på kjøkkenet til mamma, veldig fornøyd og drikker opp proteinkaffen min. 
Ta vare på de gode stundene, gled deg over det du kan og det du har, vær med mennesker som får deg gir deg glede og kjærlighet, smil og le så mye du kan og nyt hver dag. 
Håper du får en flott søndag :grin:


Kristine 

ER JEG LYKKELIG?

  • 04.04.2013, 18:30


Er du lykkelig i livet ditt?
Ordtaket "du er din egen lykke smed" har du hørt mange ganger.
Gjør vi egentlig noe med det?

Livet er her og nå.
Jeg er hundre prosent sjef over meg selv, min kropp og mitt liv.
Gjør jeg det jeg egentlig ønsker å gjøre?
Du kan spørre deg selv disse spørsmålene.
Er jeg lykkelig?
Bor jeg der jeg ønsker å bo?
Trives jeg på jobben min?
Omgås jeg med mennesker som trekker meg opp?
Har jeg en samboer som støtter meg?
Bruker jeg fritiden på det jeg liker?
Tar jeg vare på meg selv?
Enkelt og greit; lever jeg det livet som er best for meg?

Jeg sier ikke at livet er perfekt.
Det er ingen her i verden som er hundre prosent lykkelige.
Alt og alle har sine gode og mindre gode sider. Likevel skal livet og dets forskjellige utspring ha flere positive sider enn negative.

Hvis det er slik at det er ting ved livet ditt du vil endre, hvorfor gjør du det ikke?
Mest sannsynligvis fordi du er redd for forandringer, redd for å feile eller redd for hva andre måtte mene om deg.
Vi mennesker er ofte ekstremt opptatt av å bli likt. Vi trives med det gode, trygge og kjente. Dette hindrer oss i å gjøre forandringer, selv om vi er misfornøyde. Vi synes det er skummelt med ting vi ikke er kjent med eller har helt kontroll over.
Noen ganger må man likevel ha mot til seg, hva er det verste som kan skje?
Er du misfornøyd med bostedet ditt og har lyst til å flytte til en annen by. Ta mot til deg å gjør det! Det er skummelt å dra et sted man kanskje ikke er helt kjent med, men du må faktisk følge ditt eget hjerte og gå de veier som gjør deg lykkelig.
Det er lov å være ego.
Leve det livet du ønsker å leve, uavhengig av alle andre og deres meninger. Det verste som kan skje er at du feiler og finner ut at det nye bosted var kanskje ikke helt det du trodde likevel. Det er ingen skam.
Selv Thomas Edison fant ikke opp strømmen på første forsøkt. Nei, han brukte mange forsøk. Likevel valgte han å si at han aldri hadde feilet, han hadde bare funnet mange måter det ikke virket på. 
Jeg kan gjerne være den som rekker opp hånden og innrømmer at jeg har tråkket feil, og det flere ganger.
Hei, jeg heter Kristine. Jeg er tidligere anorektiker og har nesten tatt mitt eget liv, jeg har vært selvskader og kuttet meg selv flere ganger, jeg har vært overspiser og spist meg igjennom mine følelser.
Ja, jeg har tråkket feil mange ganger opp igjen årene. Jeg skal innrømme at det har vært ekstremt tøft til tider, men man kommer igjennom det, og utrolig nok blir man enormt mye sterkere og klokere. Jeg skulle aldri vært foruten mine feiltråkk, de har gjort meg til den jeg er i dag og det har lært meg utrolig mye om hvem jeg er, hva jeg vil og hva som er viktig for meg.

Du, og kun du, sitter med din egen livsbok i dine hender.
Hva vil du fylle din bok med?
Glem redselen.
Tørr å ta steget.
Du er din egen lykke smed.
Gjør de valgene og lev det livet som er riktig for deg og som gjør deg lykkelig.

Kristine

PAKKE

  • 03.04.2013, 17:21


Jeg fortalte dere på mandag at jeg hadde gjort en bestilling hos MyRevolution.
Allerede i dag fikk jeg pakken min :mrgreen:
Det gikk fort!
At MyRevolution hadde rask levering, det visste jeg jo, jeg har brukt deres produkter i mange år, men jeg hadde ikke forventet at det gikk så fort med tanke på at det var påske.


Dagens pakkeglede:
- Mocca-Protein
Dere har hørt det får, ingen over ingen ved siden!
Min favoritt gjennom mange år.
- Sukrin+
Jeg synes sukrin+ har mindre av den kjølige smaken man får fra den vanlige sukrinen.
- Norwegian fish oil
Er det et kosttilskudd alle burde ta, er det et godt omega3 tilskudd.
- FortiFx proteinbar
I smakene peanut butter cup og chocolate.
- High Protein bar
I smakene coconut og hazelnut.
- Muscle Brownie
Jupp, jeg er glad i proteinbarer!
- Rumble Roller
En massasjerulle for egenbehandling av triggerpunkter og smerter.
Den gir også bedre restitusjon av muskulaturen.


Alt nytt må prøves.
Jeg hadde ikke smakt denne proteinbaren før.


Et bilde sier mer enn tusen ord.
Trenger jeg egentlig å si noe?
NAM!
Dette er en av de beste proteinbarene jeg har smakt.  
Det spørs om jeg ikke må prøve peanøtt versjonen etterpå.


Dagens middag ble ovnsbakt kylling med grønnsaker og halvveis hjemmelaget hvitløksbrød.
Kyllingen smurte jeg inn med sitronsaft og krydret med hvitløk, pepper og salt.
Inn i ovnen på 180 grader til steketermometeret viser 60 grader, det tar ca 40 minutter.
La kyllingen hvile i 5 minutter.
Jeg hadde gulrøtter og løk i ovnen på samme bakplate sammen med kyllingen.
Skjær gulrøtter i skiver og legg på en bakplaten. Press over saften av en halv sitron og finhakket hvitløk.
Del rødløk i båter og legg på samme bakplate.
Grønnsakene stekes like lenge som kyllingen.
Til hvitløksbrødet bruke jeg et par skiver brød som jeg smurte med hvitløksdressing laget av kesam, et par spiseskjeer med kokosolje, masse deilig, finhakket hvitløk og timian.
Mens kyllingen hviler steker du brødskivene i 5 minutter på grill-element i ovnen.


Jeg serverte med frisk salat.
Middagen var veldig god, men jeg ble spesielt begeistret over gulrøttene.
Ovnsbakte gulrøtter med sitron og hvitløk, det var godt.
Så godt at jeg knasket opp alt sammen.
En kilo gulrøtter i min mage. Jeg laget nemlig ekstra mye slik at jeg skulle ha til matpakke i morgen.


Nå ligger Mildred så søtt ved siden av meg.
Hun koser seg som bare det.
Etter å ha vært borte fra pusene i fire dager, var det kjempe godt å komme hjem igjen.
Jeg må ta igjen fire dagers kos, så det blir ekstra mye kosetid de neste dagene :grin:
I dag blir det nok bare en gåtur ute i solskinnet.
Jeg har ikke vært på trening enda og kjenner at kroppen ønsker seg en rolig økt.
Det får bli etter at gulrotmagen har fått hvilt seg litt.
Ha en super onsdag.


Kristine

EGGEMUFFINS - PÅ FARTEN

  • 02.04.2013, 18:51


Jeg har så og si alltid med meg frukt, en liten boks med proteinpulver og eller en proteinbar.
Blir jeg sulten trenger jeg mat raskt, ellers blir jeg fort gretten.
Å ha en god løsning når sulten melder seg er nødvendig for meg.
Jeg laget eggemuffins for noen uker til bake :grin:
Etter det har jeg laget det flere ganger.
I dag laget jeg en ny ladning.


Eggemuffinsene er geniale å ha med på farten.
De holder seg fem -seks dager i kjøleskapet.
Jeg pakker bare muffinsene inn i aluminiumsfolie og har dem i væsken.
Blir jeg sulten på toget, på jobb, på skolen, ja hvor som helst, tar jeg meg et par eggemuffins.



Eggemuffins
10 stykker

8 egg
Litt spinat
Finhakket chili og hvitløk
Pesto
Parmesan, kan sløyfes

Visp eggene lett sammen.
Ha i hakket spinat, chili og hvitløk.
Fordel i muffinsformer.
Topp med 1 ss pesto i hver muffins og et dryss parmesan.
Stek på 200 grader i 15 minutter.
Jeg hadde over litt ekstra parmesan når muffinsene var ferdigstekt.


Her er det bare fantasien som setter grenser.
Du kan tilsette forskjellige krydder-sorter, skinke, reker, ost, cottage cheese, osv, osv.
Vil du ha en søt variant vil jeg tro det også blir veldig godt om man bytter ut grønnsaker med frukt og / eller bær, samt litt søtning.
Det finnes mange muligheter :grin:
Har du et favoritt mellommåltid?


Kristine

PÅSKEGLEDE

  • 01.04.2013, 17:08



I går var jeg ute i solen på en løpetur.
Det var så deilig :mrgreen:
45 minutter med solglede, endorfinrush og jogging. 


Dagens kosestund.
Proteinkaffe (30 g mocca-protein blandet med 0,5 dl vann og 2 dråper stevia) med appelsin, plomme og eple mens jeg shoppet på MyRevolution.
I handlekurven ble det noen gamle favoritter og noen nye som Rumble roller og FortiFX proteinbar.
MyRevolution er alltid raske med pakkene og jeg pleier å få de i løpet av noen få dager.
Jeg gleder meg!


I dag ble det en kjempe god benøkt med brødrene mine på Elixia Hverven.
Jeg vet ikke om det skyltes gode motivatorer eller påskegodis.
- Knebøy
4 sett * 4 -8 repetisjoner
- Frontbøy til step kasse
3 sett * 8 -9 repetisjoner
- Strak markløft
3 sett * 7 -8 repetisjoner
- Leg ex
3 sett * 10 repetisjoner
- Hacklift
3 sett * 10 -12 repetisjoner


Gårsdagens utrolig gode middag var en klassisk påskemiddag med påskelam, ovnsbakte rotgrønnsaker, salat, brokkoli og lammesaus.
Til lammelåret skjærer du først av den ene knoken slik at du får plass til hele låret på bakplate. Skjær små lommer i låret og stikk inn hvitløksfedd. Bland sammen finhakket persille, hvitløk, griljemel, parmesan og olivenolje. Ha salt og pepper over steken og smør over persillemassen. Stek på 150 grader i 2 -3 timer til termometeret viser 65. Skru på grillelementet de siste minuttene slik at toppen av lammet blir sprøtt.
Til rotgrønnsakene skjærer du poteter, gulrøtter og purre i skiver. Legg i en ildfast form med hvitløk, olivenolje, sky fra lammet og rødvin. Topp med parmesan og stek på 200 grader i 60 minutter.
Lammesausen brukte vi lammesky, rødvin, fløte og diverse krydder.
Salaten består enkelt av ruccola, hjertesalat, minimais, maiskorn og cherrytomater.
Kokt brokkoli ved siden av.
Fantastisk godt.
Vi har rester, så det blir akkurat det samme i kveld. Jippi!


Har dere forresten fått påskeegg i år?
Jeg blir i hvert fall aldri for gammel for det!
I går fikk jeg denne herligheten av verdens beste mamma i går.
Pepsi max, smågodt, yoghurtnøtter, kvikklunsj og Freia påskeegg.


Usminket, svett etter benøkt og veldig fornøyd.
Det er viktig med raske karbs etter trening, eller hva? :roll:
Her sitter jeg og koser meg akkurat nå.
Ha en riktig god andre påskedag.
I morgen skal jeg tilbake på jobb, så jeg nyter den siste dagen fri.
God mandag.


Kristine

Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her på min blogg vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits