hits
www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

SKIN FOOD

  • 30.04.2014, 17:00


De siste ukene har det faktisk gtt lenge mellom hver iHerb-pakke.
Tidligere har jeggjort minimumen bestilling i uken!
I dag fikk jeg endelig en pakke igjen. Da er gleden ekstra stor. Det er s gy med pakker!


Dagens pakke inneholdt:
-Skin Food
En herlig ansiktskrem.
- Trail mix
En av mine store favoritter. En blanding av superbrene gojibr,morbr og inkabr.
- Macadamiantter
Elsker disse nttene!
- Pekanntter
En favoritt over salaten.

Jeg vil skryte ekstra av Skin Food.
Generelt er jeg veldig glad i Weledas produkter. De er helt uten syntetiske konserveringsmidler, farge, parfyme og parabener, og inneholder kun naturlige ingredienser. Deres produkter er heller ikke testet p dyr.
Skin Foodhar vunnet flere utmerkelser, blant annet 'UK Beauty Award Best Classic Product'. Det hevdes ogs at flere kjendiser bruker kremen, som Helena Christensen, Demi Moore og Rhianna.
Skin food er veldig nringsrik. Frste gang jeg prvde den synes jeg den virket svrt fet, men den trekker fort inn i huden og jeg flte meg myk og fresh etterp. Det er grunnen til at jeg har kjpt den igjen og igjen og igjen!
Du fr 5 -10 $ i rabatt om du bruker koden OKE701 hos iHerb.


N skal det grilles med gode venner og god stemning.
Ha en herlig aften :grin:

Kristine

FETTSYRETEST

  • 29.04.2014, 16:47



Som jeg allerede har fortalt dere,tok jeg en fettsyretest som jeg bestilte her fr psken.
Dere nsket hre mer. Her kommer resultatet mitt :grin:

Jeg ser p denne testen som en spennende mte se hvordan jeg ligger ann og om det eventuelt er noe jeg burde gjre med kostholdet for f en enda bedre fettsyrebalanse.
Klinisk praksis viser at vi fr i oss mye mer omega-6 enn omega-3. Evolusjonrt sett skal fettsyrebalansen, alts balansen mellom omega-6-fettsryen AA og omega-3-fettsyren EPA,vre mellom 1:1og cirka2:1 av omega-6 og omega-3.
En god fettsyrebalanse gjr blant annet at kroppen restituere seg bedre, den tler pkjenninger bedre og tler hyere fysiske belastninger, betennelser leges og vre kognitive evner kes.


Testen er veldig enkel.
Du stikker deg i fingeren med lansetten og pfrer et par bloddrper p papiret som flger ved.
Deretter legger du papiret i en beskyttelsespose.
Blodprven sendes til Tyskland. Etter 1 -2 uker fr svaret kommer.
Nr svarene kommer har du muligheten til bestille en gjennomgang avresultatene med Anne Lene fra Hjernefabrikken. Denne gjennomgangen koster ingenting om man kjper olje, men om man kun nsker en samtale koster det noen kroner.
Hun tilbyr ogs kostholdskonsultasjoner om man trenger videre hjelp for optimere sin fysiske og mentale helse.


Selv spiser jeg i grunn sunt. Likevel vet jeg at det er mange faktorer som gjr at jeg muligens ikke spiser s sunt som jeg tror. For eksempel inneholder mye av det svinekjttet og kyllingen vi spiser mye omega-6, fordi disse dyrene er foret med soya. I tillegg er en rekke av omega-3-tilskuddene som fines p markedet lite gode produkter og gir en drlig mengde og kvalitet av omega3.
En sterk ubalanse mellom disse fettsyrene ses i forbindelse med flere ugunstige helseproblemer som redusert immunforsvar, kt betennelse i kroppen, redusert stoffskifte og negativ effekt p hjernen.


Nr jeg s svarene p min fettsyre test, sa ikke disse tallene meg stort annet enn om det var bra eller drlig.
Jeg fikk derfor en gjennomgang av testresultatene p Skype. Det var derfor bde lrerikt og interessant at Anne Lene forklarte prvesvarene for meg

Mine testresultater var generelt veldig bra.
Min omega-3-indeks var innenfor det normale og mitt omega-6 og -3 forhold var p 2,9 : 1, alts somer litt over det anbefaltemellom 1 : 1 og1 : 2.
Testen viste ogs flere ting. Blant annet at jeg kan ke inntaket av flerumettet fett, da min fleksibilitet i cellemembranen var litt drlig. 0,8 mens det anbefalte er 1 : 1. Cellemembranen var bestr hovedsakelig av fett og kolesterol. Om du fr for mye av en type fett, kan membranen bli mer eller mindre fleksibel enn hva som er optimalt. Cellemembranen har en rekke kanaler for nrings- og avfallstransport. Om membranen blir mer fleksibel slipper flere stoffer igjennom membranen. Det motsatte skjer om du har for mye mettet fett i membranen, slik det er for min del, da vil frre stoffer slippe igjennom.
En annen ting som jeg ogs synes var svrt interessant, var da Anne Lene spurte hvordan det var med blodsukkeret mitt. Det kunne nesten se om som om jeg var pre-diabetes! Dette er noe jeg akkurat ble klar over og fikk vite fr psken. Kroppen min er rett og slett drlig p omdanne glukose. Dette er vist noe som er nok s vanlig hos personer som tidligere har hatt spiseforstyrrelse. Det skyldes ikke at jeg spiser usunt, men at jeg ikke har behandlet kroppen bra.

Jeg skal gjre noen endringer og tenker s ta en ny fettsyretesten igjen om et halvt rs tid.
Det er selvflgelig variasjoner fra person til person. Derfor er det viktig tenke p hvordan man fler seg og har det, og jobbe med forbedringer ut ifra dette og ikke kun et testresultat.


Kristine

MANDAGENS

  • 28.04.2014, 17:26



Mandagen min startet med at jeg fikk nyplukkede blomster av min kjre.
Det fikk frem smilet!
P er verdens beste

Jeg befant meg p mindfulness kurs hele helgen og har knapt nok hatt et minutt til overs.
For vre helt rlig kjenner jeg at jeg lengter etter helg allerede. Jammen er det godt at det er fri om bare et par dager. Hurra for mais mange fridager!
Mindfulness kurs var for vrig veldig spennende. Helt ut av min komfortsone, men nyttig.
Det er en type meditasjon som handler om vre nrvrende i nuet.
Vi blir utsatt for s mye press og stress i hverdagen, at det er viktig finne en mte hvor man kan vre tilstede i yeblikket og oppleve indre ro og balanse.


Solen og temperaturen er absolutt herlig.
Jeg rett og slett elsker sommeren. Mtte dette vret vare ut august!
Etter jobb satte jeg meg ut i solen og forskte meg p mindfulness. Jeg er ikke helt der enda, og har en del ving gjre!


Pusene synes ogs at vret er nydelig.
Bde Mildred, som du ser p bildet, og Spera er veldig typiske innekatter og gr aldri lenger enn ut p plenen.
Der kan de sitte og bare stirre p omverden. Jeg lurer p hva de tenker!


N har jeg akkurat spist middag.
Kyllingwok med cashewntter.
Rask, sunt og godt. Akkurat slik jeg liker det i hverdagen!

Skjr kylling i biter og stek i en panne sammen med kokosolje, hvitlk, chili og ingefr.
Ha i grnnsaker. Jeg brukte brokkoli, rdlk, paprika og sopp.
Husk at noen grnnsaker m steke lenger enn andre. For min del hadde jeg frst i brokkolibukettene og stekte de et par minutter fr jeg hadde i lk og sopp. Etter et par minutter hadde jeg i paprika.
Tilsett litt kraft, fond eller buljong, ca1 dl,og la det hele steke et par minutter til.
Server med cashewntter.

Hvert yeblikk brer turen p trening:grin:
N er det en stund siden jeg har lftet noen vekter. Da kribler det i hele kroppen. I dag har jeg masse energi!
Det bliren godstyrkekt p forside ben og armer.
- Frontby
- Benpress
- Leg extension
- Biceps curl
- Franskpress


Hper du har hatt en herlig start p mandagen.
Jeg vet det ikke er favorittdagen til de aller fleste. Prv likevel gjr det beste ut av situasjon.
Mtte uken din p fantastisk!

Kristine

BRINGEBR SEMIFREDDO

  • 27.04.2014, 18:57



Denne laget jeg til dessert i gr kveld.
N som temperaturen stiger og sommeren melder sin ankomst, passer det perfekt med hjemmelaget semifreddo.
P ble henrykt! En ny isfavoritt :grin:

Semifreddo betyr halvfrossen.
Det eren slagsblanding av iskake og softis.
Denne bringebr semifreddoen tar bare knappe ti minutter lage! Husk at den ogs m st en til to timer i fryseren.



BRINGEBR SEMIFREDDO

150 g flte
1 ts vaniljepulver
1 ss sukrin+ og 1 ss sukrin+
150 g gresk yoghurt eller kesam
1 egg
100 g bringebr


Pisk eggedosis av egget og 1 ss sukrin.
Pisk krem av kremflte, vaniljepulver og sukrin.
Rr kesam inn i kremflten.
Ved s inn eggedosisen i kremblandingen.
Rr inn bringebr.
Ha isen i en matboks med plastfolie.
Sett i fryseren i minimum1 -2 timer.
Semifreddoen burde den tine 15 minutter p kjkkenbenken fr den spises.


Kjempe godt, enkelt og sunt. Det er slik jeg liker det!
Server gjerne med noen varme bringebr og spr kjeks. For eksempel disse safarikjeksene.
Jeg er sikker p at semifreddoen vil falle i smak.
Nyt i vei!


Kristine

ENDELIG

  • 27.04.2014, 09:32



Da jeg selv studerte ernring ble vi fortalt at mettet fett var farlig og mtte byttes uttil fordel for flerumettet fett. Dette synes jeg i grunn var veldig merkelig, da vi blant annet vet at mesteparten av hjernen vr bestr av mettet fett og med tanke p hvordan forfedrene vre har spist gjennom rtusener.
Dermed startet min egen lringsprosess hvor jeg leste forskningsstudier og en rekke bker. Det tok meg ikke lang tid fr jeg sa meg uenig med staten.
Jeg er for vrig fremdeles ikke utlrt. Det tror jeg aldri man blir innenfor helse og ernring, men jeg er blitt langt klokere med rene.

Stadig flere studier viser det motsatte.
Mettet fett er ikke farlig! Den forskningen vi har i dag viser at naturlig fett som er ubearbeidet er livsndvendig for oss og at det har god helseeffekt.
Det er ingen ny konklusjon at sykdom og mettet fett ikke har noen reel sammenheng. Nr stadig flere og flere analyser viser akkuratdette, begynner ting skje.
Den positive trenden vi er inne i n, hvor flere endrer synspunkt p mettet fett, ser jeg p som en revolusjon.
Endelig gr kjente personer ut og innrmmer at detidligere har tatt feil.
Hurra!

PS.
Jeg vil tipse dere om at GetInspired har 30% p Rhnisch Anti-Shake i dag, her. Det er kun i dag!
Jeg har denne Anti-Shake tightsenallerede, som du kan se p meg blant annet her, og jeg er kjempe fornyd!
Derfor har jeg bestilt denne rde og freshe. tightsen.



Kristine

RETS FRSTE

  • 25.04.2014, 17:25


Da er det helg dere!
Juhu:grin:
Et ekstra jubelrop kommer fordi vrt er herlig.Vren begynner virkelig innta sin plass. Jeg krysser fingrende for at det forsetter!


Til middag tok jeg ftt p rets frste grillrunde.
Med det kom sommerflelsen for alvor!
Chilistekt kylling, grillet salat med fetaost, vannmelon og fiken.
Utrolig godt!


Du kan bruke bde stekeovn og stekepanne til denne rettet om du ikke har en grill.

Stert med kyllingen.
Det er selvflgelig best om du tar deg tid til marinere kyllingstykkene p forhnd. Om du er som meg, ikke har planlagt middagen, fungerer det veldig bra pensle stykkene underveis.
Bland sammen finhakket chili og hvitlk, soya saus, en dsj olje, salt, pepperog litt vann. Dypp kyllingstykkene i marinaden fr du legger dem p grillen. Pens p marinade underveis. Steke tiden avhenger av tykkelsen p stykkene.
Del endive salat, ogs kalt sikori, i fire biter. Legg en bit aluminiumsfolie p grillet og legg p cherrytomater og lkstrimler. Grillgrnnsakene i fem minutter.
Server gjerne med fetaost, frisk fruktog hell over restene av marinaden.
Nyt og kos deg med maten.


Med rets frste grillmiddag, mtte jeg sl til med rets frste uteis.
En Ben & Jerry's i solveggen gjorde starten p helgen ekstra bra!


Ellers s har jeg mest lyst til klage i dag.
Jeg tror derfor jeg skal holde dette innlegget kort og spare dere for flere av mine ord.
Ha en herlig helg!
Mtte den bli akkurat slik du nsker :grin:

Kristine

BLBROSTEKAKE

  • 24.04.2014, 16:58



Jeg har alltid vrt glad i br. De er sm og ste med masse smak.
Da jeg fikk tak i kologiske blbr i dag, var det en helt ny smaksopplevelse. , s godt! Disse brene stiller p lik linje som norske skogsbr.


At blbr er sunt, har du nok hrt fr.
Dette er en real vitaminbombe!
Blbr har et hyt innhold av flavonoider (antioksidanter) som styrker immunforsvaret vrt og beskytter mot frie radikaler. Brene inneholder ogs antioksidanten antocyanin som kan forebygge hjerte- og karsykdommer.
Enkelte studier viser ogs at blbr kan hemme kreftutvikling.
Dessuten smaker de s godt!
Godt for helsen og godt for smakslkene.


Med deilige kologiske blbr for hnden, laget jegnydelige sm blbrostekaker.
Utrolig godt!
Denne ostekaken er uten bunn. Ostemassen er tross alt det beste :grin:
nsker du en bunn, kan du lage det av for eksempel 2 ss mandelmel, 1 ss kokosmasse, ts salt og vske til passe konsistens.



BLBROSTEKAKE
Til 3

1 ss gelatinpulver, eventuelt 2 plater gelatin
0,3 dl varmt vann
80 g Philadelphia ost
50 g kesam
1 ss yacon sirup, kan byttes ut med 1 ss sukrin
ts vaniljepulver
1 ts sitronsaft, kan flyes
Cirka 40 g kologiske blbr

Smelt gelatinen i det varme vannet.
Bland sammen philadephia, kesam, yaconsirup, sitronsaftog vaniljepulver. Tilsett den smeltede gelatinen.
Rr inn blbrene og fordel rren i 3 muffinsformer.
Sett kaldt i 1 -2 timer.


Da er det bare hive innp. Nam!
Hper det faller i smak.
Ha en fortsatt god torsdag.


Kristine

FORSINKET PSKEGAVE

  • 23.04.2014, 16:59



Til min storeglede stod plutselig min kjre mamma p dren i dag!
Med seg hadde hun tre pakker fra GymGrossisten :grin:
Jeg var ikke klar over at de hadde sendt meg noen pakker gratis. Av en aller annen grunn er disse sendt til mitt barndomshjem.
Det var rets overraskende pskegave, til tross for at den er noe forsinket!


Disse produktene fikk ekstra oppmerksomhet hos meg.
Proteinbarer
Som dere vet elsker jeg proteinbarer. Jeg spiser farlig mange!
Octane intra workout injection
Dette er et aminosyre produkt som du skal ta fr og etter trening. Det inneholder ogs vitaminer, mineraler og B6, og sies ke fysiske og mentale prestasjoner.
Only One Advanced+
Dette er et vitamin, mineral og antioksidant kompleks.Disse er hykonsentrerte. Ekstra pluss frtablettene for at de inneholder godt med D-vitamin, noe vi nordmenn stort sett fr for lite av.

Det blir spennende teste fremover.
Hjertelig takk!


N skal jeg lage meg middag og komme meg p trening.
I dag er det ryggen som skal f gjennomg.
Ha en herlig lillelrdag :grin:

Kristine

HVERDAG

  • 22.04.2014, 17:00


Da er hverdagen tilbake for fult igjen. Herlig :grin:
Det er utrolig deilig med ferie, men s godt det er komme tilbake til rutiner!
Jeg har hatt en helt fantastisk langhelg p hytten. Stort sett ikke gjort annet enn ligge godt inntil P i sofaen, lese spennende bker og spise godis. Vi har kost oss maksimalt!
Det er deilig med noen slike dager. Til gjengjeld er det da ekstra deilig nr hverdagen er tilbake.
I dag er jeg full av energi, motivasjon og masse godt humr!


Vi kom hjem spass sent i gr at jeg ikke rakk treningskten jeg hadde planlagt.
N er akkurat arbeidsdagen ferdig. Gjett om jeg er klar for komme meg p trening!
Det blir en styrkekt p forside ben og armer.
- Frontby
- Benpress
- Leg extension
- Biceps curl
-Franskpress


Til middag ble det en deilig lakserett - fisketirsdag, med risotto.
Kjempe godt!

Start med risottoen.
Varm risottorisen i en panne. Hell s i vann og buljong.
Etter 10 minutter har du i blomklbuketter.
Kok etter anvisning p pakken og til vsken er absorbert.
Rr inn revet parmesan og erter p slutten av koketiden.

Nr det er omtrent 10 minutter igjen av koketiden til risottoen, lager du laksen.
Skjr et snitt i laksen og legg i et par skiver med chevre. Dette er valgfritt, men utrolig godt!
Ha over salt og pepper.
Stek laksen i en panne p middels varme med et lokk i 5 -6 minutter avhengig av tykkelsen p fiskestykkene.
Server straks og nyt.
Et realt festmltid som bde er sunt og nok s raskt!


Hper du har hatt en fin overgang fra pskeferie til hverdag.
Om ikke, kan du trste deg med at det er ikke s alt for mange dagene igjen til helg.
Ha en herlig tirsdagskveld :grin:

Kristine

PSKEVAFLER & APPELSINSIRUP

  • 21.04.2014, 13:38



Riktig godmandag dere!
I dag laget vinydelige pskevafler med appelsinsirup til lunsj.
For en smaksopplevelse!
Dagen startet med at jeg laget appelsinsirup. Etter hvert tenkte jeg at denne mtte vre perfekt til vafler. Det var den absolutt!


Jeg elsker appelsinene slik de er n. Ste og saftige!
Appelsin ersynonymt med pske for meg, pskeappelsin :grin:
Viste du at etter banan og eple er appelsin den frukten vi spiser mest av i Norge?
Gjennomsnittlig spiser vi tte kilo appelsiner i ret. Jeg spiser langt mer enn som s!
En appelsin inneholder dagsbehovet vrt for vitamin C. I tillegg inneholder den ste frukten mye fiber, folat, jern, fosfor og vitamin A.
Og den smaker jo s godt!


Psken er tiden for hylle appelsinene.
Resultatet i dag ble da appelsinsirup!
En nydelig og sukkerfri sirup som passer p alt fra iskrem og kesam, til pannekaker og vafler.



Appelsinsirup

1 appelsin
2 dl vann
2 dl sukringold
1 ts kanel, kan slyfes

Press ut saften av appelsinen.
Ha appelsinsaft, vann, sukker og kanel i en kjele.
Kok opp mens du rrer slik at sukrinen lser seg opp.
La det koke i 5 -10 minutter til sirupen har blitt tykkere og mrkere i fargen.
Avkjl.



Pskevafler

3 egg
1,5 dl farris, eller annen vske som melk
2 ss smeltet smr, kan slyfes
2 ss sukrin
1 ts kardemomme
1 ss revet appelsinskall, kan slyfes
2 dl mandelmel
1 ts fiberhusk

Bland sammen egg, farris og smeltet smr.
Ha i resten av ingrediensene.
La rren svelle noen minutter fr du steker nydelige vafler.
Server gjerne med appelsinbter ogappelsinsirup.


Det er nydelig vr her p Stavern i dag ogs.
Vi koser oss glugg i hel!
Senere i ettermiddag tar vi turen hjem igjen. Da blir det rett p trening. Jeg gleder meg!
Ha en herlig pskemandag dere :grin:


Kristine

STAVERN

  • 20.04.2014, 16:08


Hei dere.
Hper dere allenyter psken til det fulle og at vret er like nydelig der som det er her i Stavern.
Herer det sol og god temperatur. Perfekt pskevr!

Jeg gikk en god tur etter frokosten i morges.
For et landskap det er her langs sjen!


Jeg fant til og med en hjertesten!


Er det ikke vakkert her p Stavern?
For vrig er det veldig mange vakre steder i Norge.
Det gjelder pne ynene nr man frst er ute.
Vi mennesker har lett for glemme og se det som er rett foran oss!
Neste gang du er ute i naturen. La ynene gli over landskapet og du vil bli forblffet over hvor mye vakre farger og former du finner.


Nhar jeg akkurat kost meg med en real hyttelunsj sammen med Costume og Vof.
Stekte egg,hjemmelaget rkelaks,lammelrrester, stekt sopp, ruccola, tomat og paprika, Jacobs chorizo, nybakte rundstykker med brunost og syltety, kaffe og vannmelon.
Rundstykkene er etter denne oppskriften.


Resten av dagen skal nytes til det fulle. I morgen drar vi hjem igjen og da er det tilbake til hverdagen.
Ha en aldeles herlig frste pskedag.
Nyt dagen videre :grin:


Kristine

FERIE OG GO'MIDDAG

  • 18.04.2014, 17:42


Hei dere!
Da har jeg tatt en velfortjent ferie :grin:
S herlig!
Jeg og P har dratt til Stavernog blir heret par dager.
Deter godt komme segbort og koble helt ut.
Ligge p sofaen med gode bker og pskegodis, g turer i finvret og nyte dagene.


Vi laget en nydelig pskemiddag.
Klassisk lammestek med ovnsbakte greske grnnsaker og fetaost.
En real smaksbombe som bde smaker og ser fantastisk ut.
Enkelt og rimelig er det ogs!
N som lammelr er p tilbud, har jeg fylt fryseren med rimelig kjtt. Lammelr er jo s godt!



Lammelr
Gni lammelret med salt, pepper, rosmarin og timian.
Skjr lommer i kjttet og puttet inn hvitlksfedd.
Sett et steketermometer der kjttet er tykkest og stek p 125 grader til kjttet har ndd 68 -72 grader, avhengig av hvor rosa du vil ha steken. Jeg tok lammelret ut p 68 grader, det tok cirka to timer.
Pakk lret inn i aluminiumsfolie og la det hvile mens du lager resten av middagen.

Greske grnnsaker
Skjr gul, grnnog rd paprika, rdlk. aubergine og tomat i biter. Ha over timian og gjerne litt olivenolje og sitronsaft.
Stek p 200 grader i 25 minutter. De siste 5 -10 minuttene strr du fetaost over grnnsaker.
En nydelig grnnsaksrett som passer til mye mer enn lam.


Jeg m legge ved et bilde av mine to fininger.
Det er en stund siden sist jeg har vist dere pusene mine. Verdens beste!
N som jeg skal vreborte et par dager,fr jeg nesten panikk. Det fles rart ikke ha en pus p fanget hver gang jeg setter meg ned i sofaen!
Ja, det er utrolig godt reise bort et par dager, men jeg skal rlig innrmme at jeg savner pusene allerede.


Jeg nsker deg en fantastisk helg.
Hper du har fri og tid til nyte pskehelgen :grin:

Kristine

APPELSINFROMASJ

  • 16.04.2014, 15:53


Hva med en deilig og forfriskende appelsinfromasj med appelsingele.
Denne er god. Jeg vil si kanskje pskens beste dessdert!



Pskens beste dessert!

Appelsinfromasj
3 appelsiner
300 g skyr naturell, eller gresk yoghurt, mager kesam, yoghurt naturell
2 ss sukrin
2 gelatinplater
0,5 dl varmt vann, nesten kokende
2 eggehviter

Appelsingele
4 appelsiner, eventuelt appelsinjuice
3 gelatinplater
1 dl varmt vann
1 ss sitronsaft, kan slyfes
1 ss sukrin gold


Start med appelsinfromasjen.
Bltlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
Klem ut vannet og ha dem i det varme vannet.
Mos ut all saften av appelsinene.
Bland appelsinsaften med skyr.
Ha i den smeltede gelatinen.
Stivpisk de to eggehvitene.
Tilsett sukrin og pisk litt til.
Vend s eggehvitene forsiktig inn i osteblandingen.
Fordel i skler og sett kaldt i minimum 1 time.

I mellomtiden lager du appelsingeleen.
Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
Ha de s over i det varme vannet slik at de smelter.
Press all saften ut av appelsinene.
Bland appelsinsaften med sitronsaft og sukrin gold. Tilsett s den smeltede gelatinen.
La geleen avkjle seg en halv times tid fr du heller den over appelsinfromasjen.
Etter en times tid i kjleskapet er den klar.
Nyt.


Hper appelsinfromasjen faller i smak og at du nyter psken til det fulle.
Ha en strlende dag og nydelig pske  :grin:


Kristine 

NY REKORD!

  • 15.04.2014, 17:48



Hurra!
Tror dere ikke jeg tok ny lpetekord i dag?! :grin:
Jeg kan nesten ikke tro at det er sant! Til tross for at jeg har lpt s lite de siste rene, har jeg den siste mneden tatt flere rekorder.
Det er s gy!
I dag ble det 12,8 kilometer p 1 time.
Litt ergerlig at jeg akkurat ikke klarte 13 kilometer. Det blir neste ml!
Jeg koser meg s ufattelig mye med lpingen for tiden. Jeg synger, smiler og smdanser underveis. For ikke snakke om flelsen jeg sitter igjen med etterp. Jeg blir jo s blid og fornyd!


Vel hjemme bar det rett p kjkkenet for fylle p lagrene. Da var jeg sulten!
Jeg hadde i grunn lyst p alt og det endte med en merklig kombinasjon av masse godsaker.
En super rask tacogryte toppet med ost, appelsin, eple, riskaker med gresk yoghurt og kanel, Questbar og hjemmelaget proteinbarer med peanttsmr.
N er bde smakslkene og magen godt fornyd.


Tacogryten laget jeg enkelt ved ha lk i biter og karbonadedeig i en kjele sammen med litt smr. Etter et par minutter hadde jeg i hermetisk sopp, tomater p boks,tacokrydder og litt vann. Koktre -fire minutter, og vips er gryten klar.
Proteinbarene har jeg lagt ut oppskriften p fr, her. De erutrolig gode!
Heldigvis laget jeg dobbel porsjon, s jeg har noen til pskekrimmen senere i kveld.
Ha en herlig tirsdag videre :grin:


Kristine

FAGKYNDIGE SVAR

  • 14.04.2014, 18:42


Dere kom med mange flotte sprsml til gjengen p Klinikk for Alle p Hvik under sprrerunden. Herlig!
Her er noen av svarene fra de fagkyndige; Bjrn Terje (kiropraktor), Kristin (fysioterapeut og kiropraktor), Joar (akupunktr og fysioterapeut), Morten (fysioterapeut og muskelterapeut) og Anders (ernringsfysiolog, muskelterapeut og snart osteopat).
Det ble veldig mange svar i etinnlegg. For de av dere som ikke har ftt svar p sprsmlet sitt her, kommer jeg til sende dereenmail i lpet avkvelden eller morgendagen. Dereskal alle f svar:grin:

Sprsml fra Thea:
Jeg sliter bde med beinhinnebetennelse og smerter rett under og p innsiden av kneet. Beinhinnebetennelsen vet jeg kommer av mye lping.
Lurer derfor p om det er noe rd til hvordan jeg kan forebygge dette eller hvordan type behandling som kan hjelpe? Iser ned kneet og bruker knesttte bde under lping og styrketrening, samt at jeg teiper beinhinnen

Svar:
Hei.
Veldig viktig og bra at du har sler for forebygge disse plagene. Disse br vre spesialtilpasset din fot. Dette korrigerer stillingen i fot og ankel noe som virker inn p belastningen bde p beinhinnen og kneet. Nr foten heller innover pvirker dette ogs stillingen i kneleddet og gir ogs kt stress p strukturene p innsiden av kneet noe som kan gi opphav til knesmertene dine.
Jeg vil anbefale deg f en fysioterapeut til finne tilpassede velser for opptrening av muskulatur omkring kne og ankel for f disse til sttte og stabilisere kneet bedre og tle mer belastning. Dette er velser for f musklene til samarbeide bedre i denne funksjonen og ikke velser direkte for ke styrken i muskulaturen.
Ved noen tilstander kan ogs trykkblgebehandling bde for beinhinne og senefester i kne vre effektiv behandling.
Kompresjonsstrmpe omkring legg ved lping kan ofte lindre plager ved beinhinnebetennelse og er litt lettere enn tape hver gang.

Hilsen
Fysioterapeut Joar


Her er jeg under min behandling mot benhinnebetennelsen.


Sprsml fra Sofia:
Gode tips for holde seg best mulig under graviditet? Vil vre sprek :-)

Svar:
Hei Sofia,
Flott at du er opptatt av holde deg sprek under graviditeten! Hvis du er frisk og har et ukomplisert svangerskap vil jeg anbefale deg drive med fysisk aktivitet og trening helt fram til fdselen. Er det komplikasjoner underveis br du snakke med jordmor eller fastlege om restriksjoner i trening. Ogs de som ikke har trent tidligere kan gjerne starte under graviditeten, men da begynne rolig og ke mengden gradvis. Bde kondisjon og styrke er viktig. God kondisjonstrening kan vre rask gange, sykling eller svmming. I styrketreningen br du fokusere mest p stabiliseringsvelser for bekken, kjernemuskulatur i mage og rygg, og styrkevelser for musklene mellom skulderbladene. Yoga er en god treningsform under graviditet, spesielt utover i andre halvdel nr magen vokser, og det er en fordel med lavere intensitet og mindre belastning p ledd. Mange synes ogs trening i vann, f.eks. vannaerobic for gravide er en god treningsform der man ikke belaster ledd og muskler like mye. Ikke glem gjre knipevelser for bekkenbunnsmuskulaturen, da den ofte blir svekket under graviditet og etter fdsel.
Treningsformer som kan gi slag eller stt mot magen, ekstremsporter og dykking anbefales ikke. Unng ogs overoppheting under treningen da det kan skade fosteret.
Vil du ha mer konkrete velser tilpasset deg kan en fysioterapeut hjelpe deg med det.
Lykke til!

Hilsen fysioterapeut og kiropraktor Kristin


Sprsml fra Oda:
Hei!
Lurer p om og evt hva dere anbefaler av alternative behandlinger mot mageproblemer, noe ala det Kristine har (IBS)?
P forhnd tusen takk for svar :)

Svar:
Hei Oda!
Jeg bruker ofte en kombinasjon av osteopatisk behandling og ernringsveiledning. Jeg synes disse to tingene utfyller hverandre godt, og gir bedre resultater sammen enn hver for seg. IBS er et svrt sammensatt problem, og det trengs mer forskning p omrdet fr vi forstr dette problemet fullt ut. Det er svrt individuelt med tanke p symptomer, intensitet, hvilke matvarer en tler, osv. Jeg vil anbefale deg starte med kostholdet. Kontakt gjerne en osteopat om du har mulighet til dette. Ofte er det en komponent av psykisk stress og/eller en traumatisk fortid hos IBS pasienter. Om dette ogs gjelder deg kan dette ogs vre noe du burde ta tak i.
Jeg anbefaler deg ta kontakt med ernringsfysiolog for nrmere veiledning, da det er lettere gi rd nr en vet mer om symptomer og din historie. Ta gjerne kontakt med meg om jeg kan hjelpe deg.
Lykke til!

Mvh
Anders Kvarme, Ernringsfysiolog


Sprsml fra Jenny:
Lurer p hvordan man forebygger smerter i nedre del av korsryggen/p halebeinet? Mistenker at det oppstr pga inaktivitet i akkurat dette omrdet, og spesielt ved sitting. S lenge jeg trener, gr eller lper kjenner jeg nemlig ingenting. Men etter n dags inaktivitet merkes det fort.

Svar:
Hei Jenny.
Takk for sprsmlet. forebygge smerter gr ofte ut p styrke og forberede kroppen p belastninger i hverdagen. Det er ofte slik at det er totalbelastningene i hverdagen som gjr at man fr plager og da er det viktig at ledd og muskulatur jobber bra sammen. Sitting ker bl.a. belastningen p mellomvirvelskivene i nedre del av ryggen, noe som kan gi smerter. Drlig funksjon i overgangen mellom rygg og bekken kan i noen tilfeller gi refererte smerter til halebenet. En annen faktor som kan spille inn er sittestillingen din og hva slags type stol du bruker hver dag. Inaktivitet generelt vil ofte fre til nedsatt sirkulasjon til muskulatur og annet vev, som igjen da kan fles stiv og vond. Da fler mange at smerten slipper nr man kommer i bevegelse. Det er mange rsaker til ryggvondter, derfor er det viktig finne ut hva rsaken til nettopp dine plager er.
Jeg vil anbefale deg f en underskelse av korsrygg og bekken hos kiropraktor, manuellterapeut e.l. Denne fagpersonen vil da kunne hjelpe deg med spesifikke rd for forebygge plagene dine.
Lykke til!

Hilsen kiropraktor Bjrn Terje Bratt


Sprsml fra Karine:
Ja, hva er egentlig en osteopat?

Svar:
Hei Karine!
Osteopati er en manuell behandlingsform, det vil si at det er primrt hender som brukes til underskelse og behandling, p lik linje med manuellterapeuter, kiropraktorer og naprapater. Osteopaten undersker ledd, muskler, bindevev og fascier, og er spesielt opptatt av finne sammenhenger i kroppen. Ofte sitter ikke problemet akkurat der det er vondt, men er sammensatt av flere faktorer som bidrar til pasientens problem, og derfor er det viktig for osteopaten underske hele kroppen. Kroppen er flink til tilpasse seg ulike belastninger over tid, og det kan ta mange r med spenninger fr begeret blir fullt og det renner over. Osteopaten er da ikke kun opptatt av hva som fikk begeret til renne over, men hele begeret.

Mvh
Anders Kvarme, osteopat


Sprsml fra Line:
Jeg har kronisk beinhinnebetennelse. Det skifter p hvor vondt det er, s jeg lytter til bena mtp lping. Finnes det noen velser/tyninger/massasje jeg kan gjre selv for motvirke dette? Evt valg av sko? Jeg har forskt bde fysioterapeut og lokalbehandling med kremer etc, men n har jeg lyst til prve se hva jeg kan gjre selv. Og vr s snill ikke si at jeg skal slutte lpe...

Svar:
Hei Line.
Beinhinnebetennelse er noe som mange er plaget med og som kan vre med hindre en i trene slik man gjerne nsker. For det frste skal jeg betrygge deg med si at vi ikke skal be deg kutte ut lpingen. Det er viktig opprettholde en viss grad av aktivitet, men at man tar hensyn og ikke lper like mye er viktig i opptrening/behandlingsfasen. Behandlingsmessig s kan du se i tidligere innlegg her hos Kristine p hva hun har gjort for bli bedre i leggene etter mange r uten lping. Trykkblgebehandling er bl.a. en effektiv behandlingsform. Det som er viktig i tillegg til behandling er at man har fokus p styrke muskulaturen i leggen (bde foran og bak) slik at den tler sttene og belastningen som lpingen utgjr. Trening av denne muskulaturen, som all annen muskulr trening, tar tid s det er viktig med tlmodighet og ikke haste avgrde og begynne belastning for tidlig igjen. Eksentrisk trening er ofte det meste effektive. Eksentrisk trening er definert som: nr muskelen forlenges mens den utvikler kraft hvor et eksempel kan vre thev hvor man bremser mens man senker seg ned.
Nr det gjelder valg av sko s er det viktig finne ut om man f.eks. overpronerer eller har en nytral fot. Ved overpronasjon s finnes det mange sko som hjelper men kompensere for dette. Man kan ogs f foten grundig underskt og f en dynamisk spesialtilpasset sle som fordeler belastning optimalt.
Ikke nl med ta kontakt hvis du har flere sprsml eller hvis du vil at vi skal gjre en underskelse av problemet. Vi kan ogs hjelpe deg med trening, behandling og rd.

Hilsen
Kiropraktor Bjrn Terje


Sprsml fra Linda:
Jeg lurer egentlig p om menneskekroppen er skapt for ikke ha vondt etter hvert som man blir eldre? Kan man bli gammel og fortsatt ha en kropp som ikke verker? I s fall hvordan gjr vi det da? :-)

Svar:
Hei Linda!
Alt er mulig  Menneskekroppen er vel ikke konstruert for vare evig, men gjennom livet s er det mange ting vi kan gjre for ta best mulig vare p den. Noen viktige ting du kan ha fokus p er f.eks. passe p at du har et bra kosthold da ernring er kroppens byggesteiner og drivstoff i det daglige liv. Man br ogs f jevnlig med mosjon/trening. Mange er ikke klar over at det ikke skal mer til enn 30 minutter med trening 3 ganger i uka for f en stor helsegevinst. Sist men ikke minst s er det ogs viktig at man har en livsstil man er fornyd med. Med dette mener jeg at man br unng leve et liv fylt med stress og belastninger men heller et liv hvor man f.eks. prioriterer de to frste punktene nevnt ovenfor.
Jeg har hatt flere kunder p klinikken som er over 80 r gamle og som aldri har hatt plager tidligere, og som heller ikke tar noen faste medisiner for hyt blodtrykk eller kolesterol. S bli gammel og ha en kropp som ikke verker er helt klart mulig 

Hilsen
Kiropraktor Bjrn Terje


Sprsml fra Malene:
Hva er forskjellen p en fysioterapeut, en muskelterapeut, en kiropraktor, en osteopat og en muskelterapeut?
Lurer ogs p hva som er spesielt med klinilk for alle og hva som er deres visjon?

Svar:
Hei Malene.

Alle de profesjonene du nevner har forskjellige interessefelt de er utdannet innen. En fysioterapeut er utdannet innen bevegelsesapparatet og hvordan dette fungerer og pvirker vr kropp. Fysioterapeuter kan behandle alt fra senebetennelser og muskelskader, til gi rd om trening og rehabilitering etter skader eller operasjoner. En kiropraktor er ogs utdannet innen bevegelsesapparatet og hvordan dette fungerer, men mer med et fokus p biomekanikk og hvordan ledd og nerver har et samspill sammen med bevegelse. En kiropraktor behandler alt fra korsryggsmerter og nakkeplager av diverse rsaker, til bl.a. isjiasplager, og hodepine relatert til f.eks. spenninger. Det mange ikke er klar over er at en kiropraktor ogs kan behandle andre leddrelaterte plager enn bare rygg som f.eks. skulderplager, hofteplager, kneskader mm. En osteopat er opptatt av finne sammenhenger til folks smerter og plager i hele kroppen. De behandler ikke bare muskler og skjelett, men ogs bindevevsnettverket i kroppen. En osteopat behandler alt i fra nakke- og ryggplager, til hodepine, til ankel og fotsmerter. En muskelterapeut behandler muskelplager. Behandlingen bestr av forskjellige muskelteknikker som f.eks. massasje, triggerpunktbehandling og tyninger. Vi finner ofte at en kombinasjon av behandling hos f.eks. kiropraktor og muskelterapeut kan ha en god effekt da ledd og muskulatur pvirker hverandre i veldig stor grad. En tverrfaglig tilnrming til plagene er da viktig.

Klinikk for Alle har en felles visjon om at tverrfagligheten skal st i fokus. Med dette s mener vi at man skal samle flere profesjoner under samme tak eller kjede, og bruke hverandres kompetanse for oppn raskest og best mulig resultat for vre kunders plager. Pr. dags dato s bestr klinikkene av flgende profesjoner: kiropraktor, fysioterapeut, naprapat, osteopat, lege, ernringsfysiolog, muskelterapeut, og akupunktur. Av disse profesjonene s er det mange som har forskjellige interessefelt og spesialfelt. Vi har f.eks. balansefysioterapeuter, re- nese- hals- legespesialister, smerteleger, idrettsfysioterapeuter, barnefysioterapeuter, trykkblgebehandling bare for nevne noen. Her p Hvik s har vi kiropraktor, fysioterapeut, akupunktr, ernringsfysiolog og muskelterapeut. Du kan beske www.klinikkforalle.no for en mer utfyllende informasjon om Klinikk for Alle.

Hilsen
Kiropraktor Bjrn Terje

.
Jeg hper dere alle har hatt en god start p pskeuken.
Ha en herlig mandagskveld:grin:

Kristine

PSKEMARSIPAN

  • 13.04.2014, 18:09



Hei dere.
Da er psken i gang :grin:
I tillegg skinner solen. Er det ikke herlig?


Viste du du at normenn spiser 23 millioner av Nidars pskefigurer i marsipan og sjokolade hver pske? Det hevder i hvert fall Nidar.
Jeg synes hjemmelaget marsipaner hundre ganger bedre!

I daglaget jeg deilig pskemarsipan, med smak av appelsin. Nydelig godt!
Sukkerfri og sunn pskegodt.



PSKE MARSIPAN

Marsipan
80 g sukrinmelis
60 g mandelmel
50 g kvernede /finmaltemandler, eller mer mandelmel
2 ss appelsinsaft, kan slyfes
2 eggehviter

Sjokoladetrekk
her kan du ogs bruke ferdig kjpt mrk sjokolade
50 g kakaosmr
1 ss kokosolje
1 ss yacon sirup
2 ss kakaopulver
ts vaniljepulver

Bland sammen sukrinmleis, kvernede mandler ogmandelmel.
Tilsett eggehviter og appelsinsaft. Blir deigen trr tilsetter du mer eggehvite.
Om du nsker gul marsipan tilsetter du et par drper gul konditorfarge.
Trill kuler av deigen.

Lag s sjokoladetrekket.
Ha kakaosmr og kokosolje i en bolle og smelt dette i vannbad.
Rr inn resten av ingrediensen.
Dypp s kulene i sjokolade.
Topp gjerne med revet appelsinskall.
Nyt.


S godt!
Hper det faller i smak hos deg ogs.
Ha en riktig god palmesndag.
God pske :grin:


Kristine

USUNN SUNNHET

  • 13.04.2014, 11:46



I gr var jeg i Budstikka.
Du kan lese artikkelen p nett her.
Jeg synes det er p tide at vi tar et oppgjr mot det ekstreme fokuset rundt kropp og helse!
For all del, trene og spise sunt er vel bra, men det er stor forskjell p vre sunn og vre besatt.
For svrt mange er det sunne gtt over til det usunne! Jeg har selv vrt en av dem.

Jeg synes for vrig at bildene av meg var noe usjarmerende.
Her var jeg lite fotogen!


Kristine

LRDAGSLUNSJ

  • 12.04.2014, 13:01



Jeg har nettopp spist denden beste lunsjen p evigheter!
Fantastisk gode pannekaker med blbrsyltety, gresk yoghurt og bacon.
Det ste og det salte gir en utrolig god kombinasjon.
Om du ikke allerede har testet den, m du prve!

Disse pannekakene er glutenfrie, meierifrie, sukkerfrie proteinrike og veldig gode.



Pannekaker

2 egg
1,5dl kokosmelk, eller annen vske
2 ss kokosmel
1 ts fiberhusk
Litt kanel og kardemomme

Pisk alle ingrediensene lett sammen og la rren svelle noen minutter.
Du kan ogs tilsette stning om du nsker det.
Stek pannekakene p middels varme et par minutter p hver side. Jeg steker i kokosolje.
Server og nyt!


Blbrsyltetyet er rett og slett frosne blbr som er kokt opp med et par drper stevia.
Har dere forresten testet kologisk bacon fra Grstad? Bacon har ftt en ny betydning. Fy, s godt!Denne baconpakken kommer til havne i min handlekurv ofte fremover!

Etter et par dager med treningsfri, er jeg klar for en skikkelig lpetur i dag :grin:
Det blir deilig!
Vret er ikke helt med meg i dag. Det er grtt og duskregn, s det er mulig jeg sniker meg inn p treningssenteret.
Jeg krysser fingrende for at solen titter frem innen maten har ftt sunket i magen...selv om jeg tviler.
Ha en super duper helg.
For alle dere som har tatt pskeferie - god ferie!


Kristine

FETTSYREBALANSE

  • 11.04.2014, 16:26


Som dere alle vet synes jeg det er utrolig spennende med ernring.
Spesielt interessant synes jeg det er med fettsyrer, og da essensielle fettsyrer. Faktisk skrev jeg semesteroppgaven min omega3 fettsyrer!
De essensielle fettsyrene bestr av omega6; linolsyre, og omega 3; alfalinolensyre. Disse er vi er avhengige av f gjennom kostholdet.

Da jeg kom over denne fettsyrebalansetesten ble jeg nysgjerrig.
Etter ha underskt en del fant jeg ut at bde Erik Hexenberg og Dag Viljen Poleszynski, to personer som jeganser som svrt dyktige og kunnskapsrike, anbefaler denne testen.
Jeg mtte prve den!


I dag morges tok jeg fettsyreanalysen.
Blodprven sendes til Tyskland og det tar derfor 1 -2 uker fr svaret kommer. Daskal jeg fen gjennomgang avsvarene mine av AnneLene fra Hjernefabrikken.
N er jeg spent!

Jeg ser p denne testen som en spennende mte se hvordan jeg ligger ann og om det eventuelt er noe jeg burde gjre med kostholdet mitt for f en enda bedre fettsyrebalanse.
Forskning viser at vi i dag fr i oss mye mer omega6 enn omega3. Evolusjonrt sett skal fettsyrebalansen vre 1:1 eller 2:1 av omega6 og omega3.
En god fettsyrebalanse gjr blant annet at kroppen restituere seg bedre, den tler pkjenninger bedre og tler hyere fysiske belastninger, betennelser leges og vre kognitive evner kes.

Jeg skal fortelle dere mer nr testresultatene kommer.
Har du tatt en slik test?


Kristine

DADDELGODIS

  • 10.04.2014, 18:20



I dag har jeg vrt s utroligstsugen.
Jeg har hatt lyst p lat stt konstant!
Dere vet, det er den tiden av mneden....
I mitt forsk p stille suget, laget jeg disse deilige og sunne daddelgodis-bitene.
Himmelsk gode!


Dadler er energimat, samtidig som de er stende, mettende og fullpakket med nringsstoffer og fiber.
Fiberinnholdet gjr at dadlene ikke frigjr energien s raskt, og gjr dem sunnere spise enn stsaker og sjokolade.
Mineralene i dadlene danner antioksiderende enzymer. Disse beskytter mot skadelige virkninger fra frie radikaler som skjer ved fysisk aktivitet.
Dadlene inneholder blant annet mye betakaroten, B3- og B6 -vitamin, samt kalium, magnesium, jern og kobber.



DADDELGODIS

8dadler
50 g mandler
40 g vaniljeprotein, eventuelt mandelmel eller mer mandler
ts vaniljepulver
1 ss kokossmr, kan slyfes
2 -3 ss vann

Hjemmelaget raw sjokolade, oppskrift finner du her, eventuelt kan du bruke ferdig kjpt mrk sjokolade

Skjr et snitt i dadlene og ta ut stenen.
Ha mandlene i en foodprosessor eller blender. Jeg bruker min RAW blender. Kjr til mandlene er kvernet.
Bland de kvernede mandlene med vaniljeprotein og vaniljepulver. Rr s i smeltet kokossmr og vann til det blir en tykk masse ala marsipan.
Fordel blandingen i dadlene.
Dypp s dadlene i sjokolade.
Helt fantastisk godt!


Dette er en real fest i seg selv!
Fantastisk smakfullt og godt
Jeg sitter her og 'mmmmm...' er for meg selv.
Ha en herlig kveld :grin:


Kristine

PROGRESSIV LPING

  • 09.04.2014, 18:47


I dag hadde jeg en super lpetur, skalt progressiv lping.
Kort fortalt gr det ut p at du ker tempoet underveis. Du starter nok s rolig og avslutter hurtig.
I og med at hovedfokuset mitt akkurat n er ke farten p min 10 kilometer, anbefales det en lengdep mellom 30 -40 minutter.
Ofte ker man tempoet etter hver kilometer og holder p i totalt 5 kilometer. Det var denne formen jeg brukte.
Dette er en effektiv mte trene opp kondisjonen p. Hjertepumpen fr kjrt seg!I tillegg fr du ogs testet deg mentalt. Lpeturen blir hardere og hardere, og utfordrer psyken din.
Denne kter krever mer restitusjonstid enn vanlige lpeturer.


Spent og gira fr jeg tar fart p en ny lpemetode.

Slik s min progressive lpetur ut:
5min oppvarming, 10 km/t
1 km 11 km/t
1 km 11,5 km/t
1 km 12 km/t
1 km 12,5 km/t
1 km 13 km/t
5 min nedtrapping, 10 km/t

Det er frste gangen jeg har hatt en slik lpekt.
I begynnelsen tenkte jeg 'dette blir lett!', men det forstod jeg fort at det ikke ble. Etter hvert som tempoet kete og bena begynte bli slitene, kjente jeg det godt bde fysisk og psykisk.
For en rus nr treningskten var ferdig :mrgreen: Da var jeg fornyd!
Neste gang skal jeg begynne med en noe raskere fart. Jeg hadde mer inne nr kten var over.

Har du prv denne formen for lpetrening?
Det er absolutt anbefale. I og med at farten stadig endres, gr tiden mye fortere enn en vanlig lpetur!
Ha en god onsdagskveld:grin:


Kristine

LUCUMAKARAMELLER

  • 09.04.2014, 06:58



Sanabona hadde flere poser med lucumapulver som har gtt ut p dato, og derfor gav ut disse gratis.
I gr kom min i posten :grin:
Jeg har aldri smakt lucuma fr og mtte teste det med en gang!
Resultatet ble disse ste og gode lucumakaramellene.


Lucuma er en tropisk frukt som er kjent som inkaenes gull.
Selve lucumapulveretbestr avfruktkjttet som er malt til pulver.
Det har en st smak av vanilje og karamell. Jeg personlig synes smaken minner litt om stpotet og yacon sirup.
Lucuma inneholder mye fiber, A-, C- og B- vitamin, og mineraler som jern, fosfor, kalsium og magnesium.
Pulveret passer perfekt som en sunnere og naturlig stning i smoothie, desserter og lignende.

Kokosoljens gode egenskaper har jeg skrevet om blant annet her.



Lucumakarameller

100 g lucumapulver
100 g kokosolje
6 drper stevia karamell
1 stor ss yacon sirup
1/2 ts himalayasalt

Smelt kokosoljen.
Rr inn stevia, yacon sirup og salt.
Ha s inn lucumapulver.
Ha rren i former eller utover en eske med plastfolie.
Sett kaldt i minimum 30 minutter.
Nyt, nyt, nyt.


Ser de ikke gode ut?
De ble seige, nydelige og ste.
For ikke snakke om - supersunne :grin:
Herlig!
Ha en fantastisk onsdag. Det er lillelrdag!


Kristine

DRMMEKROPPEN

  • 08.04.2014, 16:13


Hva er drmmekroppen for deg?
Hos de aller fleste vil det dukke opp et spesifikt bilde. Et bilde av en rollemodell, et ml eller et forbilde.
Vekt, fettprosent, kurver, skjnnet og utseende vil st i fokus.
Men er det egentlig dette som er drmmekroppen?

For meg handler drmme kroppen om noe helt annet.
Min drmmekropp er en funksjonell kropp med to ben som kan frakte meg fra a til , yne som kan se verden, rer som kan hre ord fra dem jeg er glad i, en munn som kan smake masse deiligemat og hud som kan kjenne nrhet.
Den er fylt med energi, vitalitet, og livsglede. Og ikke minst, den er selvsikker!
Drmmekroppen er en kropp jeg kan bre med stolthet fordi den er min. Den fyller meg fra topp til t og den er helt unik.
Drmmekroppen handler for meg om god helse og velvre.

Jeg har brukt s mange r av livet mitt p hate kroppen min fordi jeg hadde et spesefikt bilde av hvordan drmmekroppen min skulle vre.
I flere r var det anoreksien som seiret og drmmekroppen var syltynn. Deretter lengtet jeg etter kurver og kunne ikke fordra at jeg ikke hadde de riktige genene.
Det er frst de siste to rene, spsielt n det siste ret, at jeg har forsttt hva drmmekroppen egentlig handler om.

Skal jeg vre helt rlig....med en gang jeg la om synet mitt p den spesifikke drmmekroppen, la bort alle tall om vekt, centimeter, fettprosent eller kilo i kneby, s har jeg med et kommet mye nrmere min drmmekropp. Faktisk s er jeg nok s nrme det jeg ser p som den optimale drmmekroppen.
Det fles s fantastisk godt!
Kanskje er det p tide at du revurder din drmmekropp?
Du fortjener ha det bra som akkurat den du er.
Du lever kun en gang.
Hvorfor ikke leve livet og trives i din helt egne unike og fantastiske kropp.


Kristine

PLANLEGGE

  • 07.04.2014, 16:15


Forrige uke hadde jeg rett og slett planlagt for drlig! Det resulterte blant annet i sene jobbkvelder og at enkelte treningskter mtte utg.
Planlegging er en av hovednklene for lykkes i en hektisk hverdag.
For min del hjelper det ved at jeg fr gjort mer, samtidig som jeg stresser mindre.
Det er ogs viktig huske at ingen dager er like. Det kan oppst hindringer og da er det ikke slik at alt er delagt hvisnoe ikke gr helt etter planen. Litt avvik skader ikke. Livet kommer frst!

Denne malen bruker jeg ofte nr jeg planlegger uken min.
Her skriver jeg opp alt jeg skal gjre, nr jeg skal gjre det og hva jeg m huske.
Som dere ser liker jeg bruke farger. Farger gjr meg glad!

N som jeg ogs skal lpe mer fremover - ren glede :grin: er det ekstra viktig for meg planlegge treningen.
Det viktig med variasjon i lpingen og legge opp styrketrening og lpetrening sett som en helhet, for hindre skader og srge forat kroppen fr restituert seg skikkelig.
Jeg gleder meg utrolig mye til f progresjon, endorfinerog masse herlige lpekter fremover!


Akkurat n sitter jeg med en power salat sammen med en Styrk melk.
Det er kjttfri mandag igjen, og det resulterte i en fargesprakende og super god salat med diverse godsaker som befant seg i kjleskapet.
Her har jeg kokt rdlk og brokkoli, en boks med linser, tomat, gul og rd paprika, oliven og en deilig dressing laget av kokosolje, extra virgin olivenolje, hvitlk og nringsgjr.
Knall godt, raskt og sunt!


S fort salaten er spist opp gr turen p trening.
I dag blir det en god benkt med knekby, marklft, utfall og leg extension.
Jeg elsker og hater trene ben. Det blir s bra...i hvert fall etterp!

Forresten, jeg vil tipse dere om at MyoProtein er p tilbud n!
Du fr 3 kilo for 899,-
Mocca-sjokolade har vrt mitt favoritt proteinpulver i seks r!
Ja, jeg har vrt s heldig bli sponset av MyRevolution det siste ret, men som derevet, var det dette proteinpulveret min favoritt ogsfr samarbeidet.Smaken og kvaliteten er rett og slett best!

Jeg nsker deg en super duper uke!
La uken bli din:grin:

Kristine

FAVORITTSJOKOLADE

  • 06.04.2014, 18:19


Jeg hadde egentlig tenkt til trene ben i dag, men etter grsdagens lpetur trengte jeg en hviledag.
Da byttet jeg bentreningen med en bakerunde.
Sndag er perfekt bakedag!


Jeg har lenge prvd meg p forskjellige r sjokoladeoppskrifter for finne en versjon jeg virkelig synes er god.
Takket vre Gry har jeg n funnet min favoritt!
Denne sjokoladen er knall god! St med en kraftig sjokoladesmak.
Hurra for super sunn og super god sjokolade:grin:



Favoritt jokolade

100 g mandler, gjerne bltlagt
50 g dadler
2 ss kakaopulver
6 drper stevia vanilje
1 ts vaniljepulver
1/2 ts salt
2 ss kokosolje

Ha mandlene i en foodprosessor eller blender og kjr til de er hakket fint.
Tilsett kakaopulver, vaniljepulver, salt og kokosolje.
Ha s i dadler.
Kjr til en jevn masse.
Press deigen ut i former og sett kaldt i minimum 30 minutter.
Nyt!


Lag dobbel porsjon, for denne er god!
Jeg har allerede bare et par sjokoladebiter igjen.
Resten spares til kveldskos!

Hper du har hatt en herlig helg.
Nyt siste rest av helgen og lad opp til en ny uke:grin:
Fortsatt god sndagskveld.


Kristine

HURRA

  • 05.04.2014, 19:08


Dette et rent skryteinnlegg.
Ingen janteloven her i grden!
Til tross for at det er nrmere et r siden jeg har lpt over en mil, tok jegjammen meg ny rekord i dag :mrgreen:
14 kilometer p 70 minutter!
Jeg var ganske s rd i ansiktet etterp, men s godt det fltes!
Ikke nok med at jeg tok ny rekord.
Tror dere ikke at kroppen ogs hang med hele veien? Jeg fikk ingen kramper i magen underveis, ingen sure oppsttt og legger / benhinnebetennelsen var samarbeidsvillig!
Jeg vil gi det et tre ganger tre hurra; Hurra, hurra, hurra!

Jeg vet jeg skryter flt mye av Klinikk for Alle og vrt samarbeid (les mer her), men i mine yne er dette fantastisk. Det er frste gang p elleve - tolv r hvor jeg faktisk har kunnet lpt uten f plager av det. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle ha muligheten til det.
For meg som elsker lpe, er dette en total forandring! For en ubeskrivelig flelse!


N sitter jeg med verdens strste smil.
Jeg er rusa p ny rekord, rusa p en flelsen av ha lpt uten smerter og rusa p endorfiner.
Snart er jeg ogs rusa p sjokolade.
Denne oreo melkesjokoladen skal nytes til det fulle!
Ha en super duper lrdagskveld :grin:


Kristine

PAKKE OG SELFIE

  • 05.04.2014, 12:41


Da er det helg dere.
Hurra!
Denne uken har gtt alt for fort og vrt hektisk.
Jeg har rett og slett ikke prioritert godplanlegging denne uken, og det har resultert i at jeg knapt har rukket halvparten av det jeg skulle rukket!
Etter en slik uke, fles det ekstra godt med helg.


Jeg hentet en pakke fra iHerb i gr.
Det ble for det meste gode gjengangere.
Pakken inneholdt:
- Questbarer i cokkies & cream
Denne synes jeg er god, men double chocolate er fremdeles favoritten
- Trail mix
En gjenganger, inneholder flere gode trkede superfrukter
- Kokosvann
Deilig og forfriskende
- yemaske / sovemaske
Lysere tider betyr drligere svn for min del. Med en yemaske blir det mrkt og jeg sover bedre

Les gjerne min iHerb-guide her.


N er jeg p trening og skal ta meg en lpetur.
Faktisk en lang lpetur.
I den anledning legger jeg ved en 'jeg-er-gira-selfie' :grin:
Jeg tror jeg skal prve meg p en mil i dag. Derfor er jeg ekstra gira. Juhu!
Det er lenge siden jeg har lpt langt. Jeg er spent, og litt sm nervs, p hvordan leggene og benhinnebetennelsen takler utfordringen, for ikke snakke om min kondisjon.
Jeg krysser fingrende Det blir bra!


Jeg nsker deg en helt fantastisk helg.
Nyt dagene og kos deg.

Kristine

SUPERSUNN OG ENKEL IS

  • 03.04.2014, 17:24



I dag har jeg virkelig ftt vrflelsen!
Ti grader i solen, bl himmel og strlende sol :grin:
, det er s deilig at vi gr mot varmere tider!
For feire vrflelsen slo jeg til med en is.
Denne isen er laget av br, vske, egg og noe stt.
Superenkel, supersunn og supergod!


Super-is
Til 1 isglad person

1 pose frosne br, 400 g, jeg brukte bringebr
1 egg
1 -1,5 dl kokosmelk, eventuelt melk, flte eller kesam
1 ss sukrin
1 ts vaniljepulver, valgfritt

Ha alle ingrediensene i en foodprosessor eller blender.
Kjr til en tykk ismasse.
Spis med en gang!


Mmmm...
Nydelig!
Nyt solen.
Ta deg en is!
God torsdagskveld :grin:


Kristine

TO DIE FOR

  • 03.04.2014, 10:48


Det er p tide med en ny give away :grin:

I dag skinner solen.
Det nrmer seg sommer med stormskritt!
nsker du deg en ny bikini til vren?

I samarbeid med To Die For gir jeg bort en lekker bikini.
Deres bikinier er laget for forme rumpestumpen og gir en liten push-ups effekt.
Jeg har p meg bikinen deres p bildet.

Alt du trenger gjre er like To Die For Swimwear p Facebook, her eller flge dem p instagram, @todieforswimwear, og like bloggen min p Facebook, her.
Legge igjen en kommentar i dette innlegget og fortelle hvilken bikini du nsker deg og strrelse.
Husk legge igjen epostadressen din i mail feltet slik at jeg fr kontaktet deg.
Vinneren trekkes p sndag kveld.


Vinneren er trukket.
Gratulerer Laura. Vi har sendt deg mail.


Ha en super duper torsdag!

Kristine

GODE FLELSER OG LPING

  • 02.04.2014, 16:31


I dag var jeg en ny tur hos Joar p Klinikk for Alle og fikk sjekket benhinnebetennelsen.
Det er veldig lovende!
Etterp dro jeg rett p biblioteket og lnte meg flere bker om lping. For en milepl dere!
De siste rene har jeg vrt veldig misunnelig p mennesker som kan lpe. Jeg skulle nske jeg ogs kunne gjre det og jevnlig f denne "hye" lpeflelsen. N er det i ferd med bli reelt :mrgreen:
Selv om jeg har vrt s heldig f tykkblgebehandlingen gratis, er jeg fortsatt rlig med mine erfaringer og flelser.
Jeg har drmt om kunne lpe et ritt og ha muligheten til finne tilbake til lpegleden. Dette har vrt noe jeg har trodd at aldri var mulig for meg, ettersom jeg har hatt kraftig benhinnebetennelse i s mange r. N er det faktisk mulig!
Det er vanskelig skulle beskrive denne flelsen, men det er faktisk en drm som gr i oppfyllelse. Det fles ubeskrivelig og ganske s fantastisk!


Veldig, veldig, veldig fornyd!

Har du noen gode lpebker anbefale?
Jeg kommer til sette meg ml med lpingen.
Samtidig kommer jeg ogs til fokusere p lpsteknikk og sette opp en progresjonsplan og et lpeprogram.
Gleden ved lping blir hovedfokus selv om jeg nsker bli bedre. Gleden kommer alltid frst hos meg.
Det blir spennende!
Jeg er absolutt ingen mester innen lping. Jeg tar utfordringen, her er det rom for forbedring!


N skal jeg spise opp cookie dough Questbaren og kaffekoppen, fr jeg kommer meg ut.
Lpeskoene skal f seg en runde!
Jeg tror jeg gr for bakkeintervaller i dag! Det er hardt og deilig p samme tid.

Har du forresten prvd putte kokosmelk i kaffen? Det er utrolig godt!
Her har jeg cirka 0,5 -1 dl kokosmelk (fullfett), 1/2 ts sukringold og 2 dl kaffe (jeg bruker koffeinfri).
Mmmm.... En ny smaksopplevelse!
Ekstra godt er det dyppe Questbaren i kaffen.


Ha en god kveld dere :grin:

Kristine

FISKETIRSDAG

  • 01.04.2014, 17:20


God tirsdag dere!
Hper dagen har vrt bra og at dere ikke har blitt lurt trill rundt denne frste april.
Klokken min lurte meg i dag. Jeg hadde stilt klokken til sommertid. Av en eller annen grunn stilte klokken seg selv i natt. Dermed har jeg ligget en time etter skjemat i hele formiddag. Det var frst nr klokken var over tolv, jeg skjnte at klokken faktisk var ett!  


Fra spk til alvor.
En ting jeg absolutt burde vrt flinkere til, er spise mer fisk!
Fisk er sunt og godt. Det vet vi alle.
Fisk inneholder en rekke livsvikte mineraler og vitaminer som omega3, D-vitamin og jod.
Jeg slr et slag for fisketirsdag i dag!
Det ble torskefilet med byggrynsalat til middag.
Godt, sunt og raskt!


Start med byggrynsalaten.
Kok byggryn, eventuelt ris, etter anvisningen p pakken. Jeg liker tilsette diverse krydder i kokevannet, som basilikum, soltrket tomat og hvitlk.

I mellomtiden steker du fisken og skjrer opp grnnsaker.
Del cherrytomat i biter og purre i ringer.
Skjr av den ytterste delen p asparges og ha de i fosskokende vann i et par minutter.

Ha litt smr i en panne sammen med hvitlk.
Legg i fisken og krydre med basilikum, salt og pepper. Stek i to til tre minutter p hver side.

Nr byggrisen er ferdigkokt blander du den med cherrytomater og purre.
Server og nyt.
En deilig fiskerett med middelhavssmak.


N er det noen sjokoladebiter til dessert fr det brer avgrde p bentrening med min kjreste P.
Denne melkesjokoladebaren med peanttsmr er veldig god. Sjokolade og peanttsmr er en herlig kombinasjon.
Opp med rumpestumpen og komme seg p trening!
Ha en riktig god kveld :grin:


Kristine

Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her p min blogg vil du f sm tips, rd og oppskrifter til den sunne linje, samt flge min vei i livet. Jeg har troen p at god helse og en sunn livsstl er nkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer p noe, nsker dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no