www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

ROSA OSTEKAKE

 • 30.04.2017, 11:22


Jeg har hatt den produktive morgenen! Jeg våknet grytidlig, og ettersom det er søndag, måtte jeg starte dagen med en bakerunde. Som alltid! Denne rosa og deilig ostekaken stod og stivnet i kjøleskapet mens jeg jobbet en drøy time med online pt -kundene mine og så dro jeg avgårde på hytten, hvor jeg allerede er kommet frem. Nå er det bare å nyte resten av søndagen og fridagen imorgen. Herlig!

Over til bakerunden i morges. Siden solen skinner og gradestokken stiger, ville jeg ha noe lett og friskt. Da falt valget på ostekake. En rosa ostekake med deilige og syrlige kirsebær. Du kan naturligvis bytte ut kirsebærene med andre bær som bringebær, jordbær eller blåbær, men jeg vil virkelig anbefale deg å prøve kirsebær i ostekaken. Jeg har kjøpt mine frosne på Meny. Kirsebær gir en ganske kraftig, søt og syrlige smak, og resultatet blir virkelig super godt. Håper du lar deg friste :grin: Rosa ostekake
6 -8 muffinsformer eller 1 kakeform 

Bunn
4 ss mandelmel
1 ss sukringold
1/2 ts kanel
1/3 ts salt
2 -3 ss melk eller vann

Ostemasse
200 g frosne kirsebær, eller andre bær
200 g kesam
200 g philadephia
5 dråper stevia vanilje, kan sløyfes
2 ss sukrinmelis
2 ss sukringold
3 plater gelatin
2 ss varmt vann  

Gelelokk
200 g kirsebær, eller andre bær
3 plater gelatin
0,5 dl varmt vann

Start med bunnen. Bland sammen alle ingrediensene. Tilsett nok veske til at det blir en tykk konsistens alla marsipan. Trykk massen utover i muffinsformene, eventuelt en stor kakeform.

Lag så ostemassen.
Tin bærene i en kjele eller i mikrobølgeovnen. Bland de tinte bærene og væsken bærene avgir, med kesam, philadephia, sukrinmelis, sukringold og stevia. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Smelt den så i 2 ss varmt vann. Tilsett den smeltede gelatinen i ost- og bærblandingen. Hell over bunnene / bunnen. Sett kaldt i minimum 40 minutter. 

Når ostemassen har stivnet, lager du gelelokket. Bløtlegg gelatinplatene i 5 minutter og smelt de så i 0,5 dl varmt vann. Ha i bærene og mos alt med en stavmikser. Hell forsiktig over ostemassen. Sett kaldt i minimum 30 minutter. 

Nå skal jeg ta med ostekaken og sette meg i solveggen. Nyt denne nydelige søndagen!


Kristine   

DU ER IKKE KROPPEN DIN

 • 29.04.2017, 09:29


God morgen go'inger ♥
Som dere allerede vet, har jeg en fortid med både depresjon og spiseforstyrrelse bak meg. Er det en ting jeg har lært av fortiden min, er det at jeg ikke er kroppen min. Jeg defineres ikke av kroppen og utseende mitt!

SONY DSC
For bare fire -fem år siden, følte jeg at jeg var mislykket om jeg ikke så ut på en spesifikk måte. Nå har jeg heldigvis lært at jeg har så utrolig mange gode egenskaper som ikke omhandler kropp. Jeg har virkelig bygget opp styrken min fra innsiden og ser i dag på meg selv som en psykisk sterk person. Selv om jeg trener en del og får mye glede av dette, handler livet mitt om så mye mer enn kropp og trening. Dette er bare en miniliten brøkdel av hverdagen min.

Husk at vi du har en kropp, men du er ikke kroppen din. Verdiene dine sier så mye mer hvem du er! Om du føler deg usikker på hvilke verdier du har, kan du ta frem et ark og skrive ned det som er viktig for deg i livet ditt og det som betyr noe for deg. Det kan for eksempel være viktig med kjærlighet fra venner og familie, tillit til de som står deg nær, å har frihet til og bestemme hva du vil gjøre, positivitet, ærlighet og trygghet.
Du er så mye mer enn kroppen din. Ikke la deg bli definert av den!  


Kristine ♥ 

BIFF MED GRATINERT SØTPOTETFORM

 • 28.04.2017, 15:06


SAMSUNG CSCPå forhånd må jeg beklage kvaliteten på disse bildene. Jeg gremmes over det dårlige lystet, men denne middagen var så fantastisk god at jeg må dele den med dere med en gang! Sånn er det når en er matblogger og spiser middag for sent, da er dagslyset borte og kvaliteten på bildene blir dårlig. Beklager. Jeg håper likevel dere vil like oppskriften :smile: 

SAMSUNG CSC
Gårsdagens sene middag ble altså biff med gratinert søtpotetform. Jeg har ikke ord for hvor godt det var. Rett og slett fantastisk smakfullt! Dette er en liten vri på den klassiske oppskriften av fløtegratinerte poteter, hvor jeg inkorporerte søtpotet, sellerirot og kraft. Formen var så god at vi nesten spiste opp alt i går, selv om vi bare var to!Biff med gratinert søtpotetform

Biff
Cherrytomater
Salt pepper

Begynn med den gratinert søtpotetformen. Når du har lagt ost på formen og det er 15 minutter igjen av steketiden, gjør du klar resten av middagen. 
Legg cherrytomatene ved siden av formen med potetene og la tomatene steke med formen de siste 15 minuttene. 
Ha salt og pepper på biffstykkene. Stek 2 -3 minutter på hver side, avhengig av hvordan du liker biffen din, på medium til sterk varme. 


Gratinert søtpotetform
Til 1 form som metter 2 -4 porsjoner.
Jeg doblet oppskriften og laget to former. 


2 store søtpoteter
1 potet
1 løk
2 -3 hvitløksfedd
1/2 sellerirot
1,5 dl fløte,  jeg brukte kremfløte, matfløte kan brukes for en magrere variant
2 dl kraft, eventuelt 1 buljongterning og 2 dl varmt vann
Ost i skiver, ca 50 g, jeg brukte Jarlsberg og parmesan

Vask potetene godt og skjær dem i tynne skiver. Del løken i to og skjær i tynne skiver. Skjær sellerirot i biter. Finhakk hvitløksfeddene. Bland sammen poteter, løk, sellerirot og hvitløk i en ildfast form. Rør fløte og kraft / buljong sammen og hell over potetblandingen. 
Sett i ovnen på 225 grader i 60 minutter. Når det har gått 30 minutter tar du ut formen og rører i den med en sleiv, før du setter den inn igjen. Etter 1 time tar du ut formen, rører i den igjen, og har over ost. Stek i ytterligere 15 minutter. 
Avkjøl noen minutter før du serverer. 

SAMSUNG CSC
Du kan naturligvis servere gratinerte søtpotetform til annet tilbehør enn biff. Svin, kylling og laks vil også passe utmerket til denne formen. Jeg kommer helt klart til å lage søtpotetform mye fremover, for denne var god! Kanskje gratinert søtpotetform er noe til helgens kosemiddag? Håper det smaker og god helg!


Kristine ♥ 

SLIK VARIERER DU LØPINGEN

 • 27.04.2017, 15:52


Nå som det går mot lysere tider, kommer også lysten til å trene ute. Slik er det i hvert fall for meg. Mange misliker løping. Jeg får ofte høre av andre at de synes det er kjedelig og at tiden går fryktelig sakte. Her har jeg samlet mine beste tips for å variere løpingen.

SONY DSCSelv forsøker jeg å aldri løpe samme løpeøkt i løpet av en uke. Om jeg løper flere dager en uke, bruker jeg altså forskjellige løpeøkter. Variasjon er ikke viktig bare for psyken, altså for løpemotivasjonen din, det er vel så viktig for å forhindre belastningsskader. Her er noen treningsøkter du kan bruke slik at du varierer løpingen.

45 x 15 intervaller
Her løper du i 45 sekunder før du hviler i 15 sekunder. Gjør dette 15 -20 ganger. Husk opp og nedtrapping.

Trappeløp
Trappeløp er effektivt og morsomt. Her får du også trent mye styrke i underkroppen og spenst da du må hoppe fra trappesteg til trappesteg. Finn deg en trapp med litt lengde. Løp opp trappen og gå ned. 

Langdistanse 
Langdistanse kan være alt fra 6 kilometer og oppover. Her finner du en fart hvor du er komfortabel og hvor du kan holde en nok så jevn puls og tempo. 

Tempoløp
Her øker du farten for hver kilometer du løper. Om du løper 1 kliometer i 10 km / t, så løper du neste kilometer på 11 km / t og den 3 kilometeren på 12 km / t, osv.

5 kilometer
Hele konseptet her er at du skal løpe disse 5 kilometerene så raskt som mulig. Her skal du pushe deg selv og puste og pese. Neste gang forsøker du å slå tiden din.

Fartslek
Fartslek kan gjøres på mange forskjellige måter. Noen ganger velger jeg å spurte fra annenhver lyktestolpe, andre ganger velger jeg å løpe raskt opp alle bakker, og noen ganger kan jeg jogge baklengs ned alle bakker. Her er det rett og slett bare å finne en måte å leke med farten på. 

SONY DSCHåper du fikk noen tips til hvordan du kan variere løpingen din. Om du har noen tips til gode løpeøkter tar jeg de gjerne imot.
God løping :grin: 


Kristine ♥ 

EN FORMIDDAG MED FAMME

 • 26.04.2017, 17:35Før jeg reiste til Barcelona hadde jeg en formiddag med Famme hvor vi tok bilder til deres nye sportskolleksjon, Stripe Collection. Som blogger får jeg mye rare tilbud, og jeg takker faktisk nei til de fleste av de. Grunnen til at jeg valgte å si ja til Famme, er fordi det er treningsklær jeg kan gå god for. Stoffet er veldig behagelig, tightsen sitter som støpt og bhen er lett vattert - noe som er et pluss for oss som ikke har stort til pupper. Jeg har lite erfaring med fotoshoots og bilder, annet enn hobbybilder til bloggen. På forhånd små grudde meg litt. Det var ikke mange varmegrader og vinden var rimelig sur, men det ble likevel en morsom formiddag hvor jeg absolutt gikk ut av komfortsonen min. Her kan dere se resultatet.  
Therese har på seg Stripe Tights Gray og Stripe Sports Bra Gray, mens jeg har på meg Stripe Tights Black og Stripe Sports Bra Black.  Ettersom denne kolleksjonen ikke er til salgs enda, får du den veldig rimelig nå om du forhåndsbestiller. En tights for rundt 350 kroner og en sports bh for rundt 250 kroner!


Og sånn så det ut bak settet. Det var rimelig kaldt og mellom bildene ble det hopp og sprett for å holde varmen. Her ser dere også dyktige Håkon Jørgensen som var dagens fotograf. Etter fotoshooten var ferdig, gikk vi inn på Buns Burger hvor vi satt en drøy time og spiste lunsj, drakk kaffe, fikk varmen og pratet. Ja, jeg ser ironien i å lunsje med burger etter en sports-shoot, men burger er jo så godt :mrgreen:


Kristine ♥

SANDWICH MED SQUASH BRØD

 • 26.04.2017, 08:34


SONY DSCGod morgen dere. I dag laget jeg meg en spennende frokost, nemlig sandwich med squash brød. Jeg hadde ikke så mye tilgjengelig i kjøleskapet, men hadde lyst på noe jeg kunne legge pålegg på. Fantasien tok overhånd og vips kom squash brød til verden. Det er rett og slett små runde skiver laget på squash, egg og mel. Veldig enkelt og veldig godt. 

SONY DSC

Squash brød
6 -8 stykker

1 squash
2 egg
3 ss havremel, eller annet mel
1 ts salt
Eventuelt krydder

Riv squashen og klem ut veske med hendene dine. Bland i resten av ingrediensene. La røren svelle et par minutter.
Legg klatter på en bakplate. Bruk baksiden av en spiseskje og smør klattene flate.
Stek på 175 grader i 15 minutter. Snu dem og stek i ytterligere 5 -10 minutter.
Avkjøl på ris. 


Krydder variasjoner
Du kan tilsette forskjellig krydder i squash brødene. Vil du for eksempel lage en søt variant, kan du tilsette kanel, kardemomme og sukringold. Vil du ha en pizza variant, kan du tilsette oregano, hvitløk og chili. Her kan du bruke de smakstilsetningene du ønsker. 
 ​
SONY DSC
Min sandwich med squash brød ble servert med smørost, spinat, spekeskinke, tomat, avokado og et dryss salt og pepper. I tillegg serverte jeg kokte egg og sprøstekt bacon til for å mette magen og gjøre måltidet komplett. Du kan naturligvis toppe squash brødet med det du måtte ønske. 

SONY DSC
Håper sandwich med squash brød faller i smak hos deg også!


Kristine  ♥

BACK AT IT

 • 25.04.2017, 16:16


Da er jeg tilbake til hverdagen og back at it. Etter over to uker ferie, gleder jeg meg til hverdagen! Med påskeferie og så Barcelonatur, har det blitt mye godis, vin og andre utskeielser og lite trening og havregrøt. Selv om det er deilig å ta seg en time- out og bryte opp fra hverdagen av og til, kjenner jeg at hverdag er det jeg liker best.


Dagene i går var noe tung. Det skal jeg ærlig innrømme. Å gå fra ferie til en full dag med forelesning, jobb, trening og forpliktelser, krever sitt, men det føles også utrolig deilig. Jeg er og forblir et hverdagsmenneske! Etter en god natts søvn føler jeg meg tipp topp i dag, og jeg startet dagen med en knall bra treningsøkt. 


Jeg har på meg topp fra H&M, sports bh fra Bubbleroom, Kari Traa tights og Nike sko, og en Nocco i hånden. 

Jeg følte virkelig at jeg smilte fra øre til øre under dagens økt! Nå er jeg virkelig back at it. Herlig altså! Det ble en femti minutters styrkeøkt på underkroppen. Ben og rumpe fikk gjennomgå med knebøy, strak markløft, pull through, utfall og leg extension. 


Etter trening bar det rett hjem til en god porsjon havregrøt. Havregrøten min har jeg virkelig savnet i ferien. Jeg går rett og slett ikke lei! Jeg toppet grøten med kanel, cottage cheese, sukringold, biter av dadler, banan og en halv Questbar

SONY DSC
Havregrøten lager jeg ved å koke havregryn med like mengder vann og melk. Rett før servering knekker jeg i et egg og rører det inn i den varme grøten. Egget gir grøten en ekstra kremet konsistens i tillegg til at det tilfører proteiner, sunne fettsyrer, vitaminer og mineraler. 
Håper tirsdagen din har vært bra :razz: 


Kristine ♥ 

GRESK LOMPEPIZZA

 • 24.04.2017, 18:47


SAMSUNG CSC
Lompepizza blir aldri utdatert hos meg. Det er en fast, god og gammel klassiker som jeg ofte tar frem når tiden er knapp eller jeg ikke vet hva jeg skal lage til middag. Lompepizza er raskt, sunt, super godt og kan varieres i det uendelige etter hva du har lyst på og hva som befinner seg i kjøleskapet. I dag laget jeg en gresk lompepizza med hjemmelaget tzatziki. Kjempe godt. Tzatzikien tok virkelig lompepizzaen til nye høyder!

SAMSUNG CSC

Gresk lompepizza med hjemmelaget tzatziki
Til 1 porsjon

3 -4 lomper
2 ss tomatpure
2 ss ketchup
1 tomat
150 -200 g karbonadedeig
Ca 40 g revet ost, jeg brukte Jarlsberg
Litt fetaost
Krydder: jeg brukte salt, pepper, oregano, hvitløk, chili og basilikum 

Legg lompene utover en bakplate med bakepapir. Smør på tomatpure og ketchup. Skjær tomaten i skiver og legg over lompene. Ha over krydder. Form små kjøttboller av karbonadedeigen og fordel utover lompene. Strø til slutt over revet ost og fetaost.
Stek på 225 grader i 10 -15 minutter. 


Tzatziki
100 g gresk yoghurt, eventuelt kesam
1 hvitløksfedd
1/2 agurk
Litt salt og pepper

Riv agurken og press ut vann med hendene. Finhakk hvitløksfeddet. Bland sammen alle ingrediensene. 

Topp den ferdigstekte lompepizzaen med noen gode klatter tzatziki og skiver av avokado. Så utrolig godt!

SAMSUNG CSC
Kjempe god og sunn middag på et drøyt kvarter. Bedre blir det ikke! Gresk lompepizza blir en fast favoritt i hverdagen fremover hos meg. 
Nå skal jeg jobbe en god time, før jeg skal ta kvelden med proteinpannekaker til kveldsmat og en episode eller to på NetFlix. Håper mandagen din har vært bra :grin: 


Kristine ♥ 

IKKE HA EN BLÅMANDAG

 • 24.04.2017, 08:29


For mange er mandag morgen assosiert med noe negativt. Det trenger ikke være slik. Du trenger ikke ha en blåmandag! Du kan velge å gjøre denne mandagen, og i grunn mandager generelt, til noe positivt. Alt starter med tanken. Akkurat nå har du en ny dag, en ny uke og mange nye magiske øyeblikk å se frem til. Er ikke det fantastisk? Selv har jeg nesten aldri en blåmandag. Rett og slett fordi jeg velger å ikke ha det. Her er mine tips til hvordan du kan unngå blåmandagen. 

SONY DSC- Gi deg selv en klapp på skulderen. Du får til så utrolig mye! Ikke hakk på deg selv for det du ikke har gjort eller ikke fikk til, tenk heller på alt du mester og får til.

- Sett pris på de små tingene. Akkurat det du har her og nå. Det kan være noe så lite som den gode koppen med kaffe på morgenkvisten, en klem du fikk av en venn, en sang du liker eller at du kan bevege kroppen. Smil og gled deg over det du kan glede deg over. 

- Ikke sammenlign deg selv med andre. Deg gir deg bare negative følelser! Og vet du hva? Sannsynligheten for at akkurat den personen du sammenligner deg med også sammenligner seg med deg, er ganske stor. Vi mennesker har lett for å sammenligne oss selv med alle og en hver, og tenker alltid at andre har det bedre enn vi har det selv. Men slik er det ikke!

- Drit i det du skulle gjort! Ja, gi litt faen i en del ting som ikke er livsviktig, som for eksempel å støvsuge. Jeg tviler på at du kommer til å tenke at du skulle støvsugd mer eller hatt det mer ryddig, den dagen du kommer på gamlehjemmet. Slike ting har så lite å si. Bruk heller tiden på det som gir deg glede som familie, opplevelser og venner. Gjøremål som du føler at du må gjøre, som husarbeid, kommer i siste rekke. 

SONY DSC- Smil til deg selv. Hjernen vår er ganske dum når det kommer til enkelte ting. Start dagen med å smile til deg selv i speilet. Det utløser flere signaler i hjernen din som vil gi positive ringvirkninger. Dessuten får du alltid lyst til å smile mer når du først har smilt litt. 

Husk at dagene går, uavhengig om du har det bra eller ikke. Så gjør det beste ut av hver dag :grin:
Ha en god mandag dere!


Kristine ♥ 

SUPER ENKEL SJOKOLADEKAKE MED GLASUR

 • 23.04.2017, 10:13


SONY DSCGode sjokoladekaker er en av de tingene jeg aldri kan få nok av. Ei heller bake forskjellige varianter av. En kan vel aldri få nok sjokolade? Denne super enkle sjokoladekaken med glasur bakte jeg på tirsdag og pakket den faktisk med som kosemat på flyturen til Barcelona onsdag morgen. Du kan tro reisefølget mitt var fornøyd når jeg plutselig trakk opp en matboks med en deilig sjokoladekake! 

SONY DSCHovedingrediensen i denne kaken er faktisk banan! Men den smaker absolutt ikke banan. Bananen gir kaken en deilig, bløt og myk konsistens. Denne er ordentlig saftig og god! Glasuren slang jeg enkelt sammen av diverse ingredienser jeg hadde i skapet. Du kan fint velge å spise sjokoladekaken uten glasur, eventuelt bare ha litt smeltet sjokolade på toppen. Håper det smaker!Super enkel sjokoladekake
1 rund kakeform

2 bananer, helst godt modne 
2 egg
4 -5 ss kakaopulver
3 ss sukringold
1/3 ts salt
3 ss havremel, eventuelt speltmel, hvetemel eller bokhvetemel
1 ts bakepulver 

Mos banan og egg sammen med en stavmikser eller foodprosessor. Rør inn resten av ingrediensene. Smak deg gjerne til med kakaopulver slik at du får kaken så mørk som du ønsker. 
Fordel røren i en springform.
Stek på 175 grader i 30 minutter.
Avkjøl.


Glasur
100 g kesam*
100 g philadephia*
2 ss sjokoladeprotein
3 ss kakaopulver
2 ss sukrinmelis

Bland sammen og fordel over den avkjølte kaken. 
Nyt.


*her kan du velge å bare bruke kesam eller bare bruke phildelphia. 

SONY DSCSå saftig og god! Mmm...
Ta deg en bakerunde denne søndagen. Senk skuldrene, gi et familiemedlem eller en venn en god klem og nyt dagen :grin:


Kristine ♥ 

EN KJAPP FULLKROPPSØKT PÅ FERIE FERIE

 • 21.04.2017, 15:00


Hei dere ♥ Håper alt er bra i Norge. Her koser jeg meg maksimalt. Vi har hatt noen late dager hvor vi ikke har gjort annet enn å gå rundt i byen og spist god mat. Himmelen er skyfri og temperaturen er god. Jeg har det som plommen i egget!


I dag følte jeg for å bevege kroppen litt og startet dagen med en kjapp fullkroppsøkt. Jeg er ikke en person som må trene på ferie, men pleier alltid å pakke med treningsklær. Da kan jeg ta meg en økt om jeg virkelig har lyst. Det hadde jeg i dag! Jeg slo sammen fire øvelsen og kjørte dem som en sirkel. I løpet av en halv time hadde hele kroppen fått seg en god økt, svetten rant og jeg var i ekstra godt humør. Jeg blir alltid så glad når jeg starter dagen med en treningsøkt!

SONY DSC
Og, ja, for dere som lurer, så er jeg så nerd at jeg har pakket med med Nocco til Barcelona. Jeg er nesten litt flau over meg selv. Jeg er farlig avhengig! 


Dagens fullkroppsøkt på ferie:
- Knebøy
- Starkmark
- Chins
- Benkpress med manualer

Jeg gjorde alle øvelsene rett etter hverandre i en sirkel. 10 -15 repetisjoner, før jeg så tok en pause og gjentok en gang til. Etter 5 runder var jeg rimelig svett og fornøyd. En god, kjapp og effektiv fullkroppsøkt perfekt for ferie eller dager en har dårlig tid. 

Akkurat nå sitter jeg på en liten fortauskaffe med et glass vin i hånden og solen i ansiktet.  En liten pause før vi skal ta turen til videre La Sagrada Familia. Senere i kveld skal vi spise en fem retters på Raco D'en Cesc. Med andre ord; her går alt i slow motion og nytes til det fulle!
Ha en herlig fredagskveld dere :grin:


Kristine ♥

SUNNERE SPELT PIZZA MED KJØTTBOLLER OG BACON

 • 20.04.2017, 16:49


Denne pizzaen laget på mandag. Super, super god!  Selv om vi bare var to mennesker, klarte vi utrolig nok å trykke i oss hele pizzaen, men jeg skal ærlig innrømme at vi var litt i overkant mette etterpå! 

SONY DSC
Sunnere spelt pizza med kjøttboller og bacon kan jeg virkelig anbefale til helgekosen om du vurderer pizza i helgen. Bunnen trenger ikke å heve og tomatsausen bare blander du sammen. På den måten har du pizzaen klar på en drøy halvtime. Sunt, raskt og super godt. Det liker vi! 

SONY DSC

Sunnere spelt pizza med kjøttboller og bacon 

Speltbunn
4 dl speltmel
1 d fiberfin, eventuelt mer speltmel
1 dl havremel, eventuelt mer speltmel
3 dl varmt vann
1 ts salt
1/2 pose tørrgjør

Bland sammen alle ingrediensene i en bolle. Elt godt. 
Kjevl bunnen ut utover et bakeark. Skjær av sidene slik at den blir rektangulær.
La den utkjevlede bunnen heve i 10 minutter.
Forstek på 225 grader nederst i ovnen i 10 minutter. 

Fyll
1/2 boks hakkede tomater
4 ss tomatpure
2 ss ketchup
2 hvitløksfedd
Krydder: 1 ts salt, 1 ts pepper, 1/2 ts chili og 1 ss oregano
200 g kjøttboller*
1 pakke bacon
Sopp i skiver
Paprika i skiver
Revet ost, jeg brukte Jarlsberg og mozzarella
Ca 50 g oliven, kan sløyfes

Finhakk hvitløksfeddene. Bland sammen finhakket hvitløk, tomatpure, hakkede tomater, ketchup og krydder. Smør sausen utover den forstekte bunnen. Stek baconet. Ha over sopp, paprika og kjøttboller. Topp med revet ost, bacon og oliven.
Stek på nederste rille i ovnen på 225 grader i cirka 15 minutter, til osten har smeltet.
Server. 


*Jeg brukte bare ferdige kjøpekjøttboller fra Peppes. Vil du ha en sunnere variant kan du bruke 200 g karbonadedeig som du former til små kjøttboller og legger på pizzaen. Du trenger ikke å steke kjøttbollene før du har dem på, de blir stekt mens pizzaen steker, slik som jeg har gjort på denne pizzaen. 

SONY DSC
Om du skal ha pizza men har lyst på noe annet enn spelt pizza med kjøttboller og bacon, kan jeg ellers friste med
- Tynn, grov og proteinrik pizzabunn med spekeskinke
- Tunfiskpizza
- Søtpotetpizza med hvitt fyll
- Italiensk pizza med pepperoni 
- Spizy pizza

Håper du finner en pizzavariant som frister :grin:


Kristine ♥

FEM TING Å HUSKE PÅ

 • 19.04.2017, 07:28


God morgen fininger. Nå sitter jeg å venter på flyet til Barcelona og er klar for en deilig langhelg :grin: Før jeg reiser av gårde vil jeg gi dere en reminder denne onsdagsmorgenen. Her er fem ting å huske på hver eneste dag.

SONY DSC
Bilde fra gårsdagens solfylte gåtur. Jeg har på meg Nike sko, Adidas bomber, Nimble tights og Lucas Hugh topp

1. Du er god nok
Ja, du er god nok akkurat slik du er. Fortell deg selv det og si det høyt noen ganger i løpet av dagen. 

2. Du får til mye
Vi har lett for å tenke «jeg får ikke til noe» om en liten ting går galt, men tenk på alt du får til i løpet av en dag. Du står opp, du kommer deg på jobb / skole, du har kanskje til og med en god treningsøkt eller får noen til å smile. Klapp deg selv på skulderen og skryt av deg selv for det du gjør!

3. Ikke tro på tankene dine
Det er slik at våre egne tanker, ofte er vår egen verste fiende. Ikke la de negative tankene dine ta deg. Forsøk heller å snu den ved å gjøre punkt 1 og 2. 

4. Alle andre har det ikke mye bedre
Om du ser en som smiler veldig på gaten eller en med "drømmekroppen" (hva nå enn det er) på instagram og tenker at hun eller han må ha det så mye bedre enn deg, så tar du feil. Det er en historie bak hvert eneste ansikt og kropp, men den er stort sett skjult for alle andre enn de som står dem helt nærmest.

5. Den eneste feilen du gjør, er å gi opp
Ting går aldri helt som det skal, slik er livet. Vi feiler alle hundre ganger før vi lykkes, og det er helt greit. Lær av det og videre. Herfra går det bare oppover!


Kristine ♥

TUNG FULLKROPPSØKT OG TORSKE-TACO

 • 18.04.2017, 15:48


Da er hverdagen tilbake igjen! Har du hatt en fin påskeferie? :grin: Jeg har virkelig kost meg. Først med familien og så på hyttetur med venner. En virkelig go'påske hvor jeg har klart å koble helt ut. Ferien fortsetter faktisk for min del. Jeg drar nemlig til Barcelona imorgen tidlig. Dagen i dag er riktig nok fylt opp med skole og jobb, men fra imorgen tar jeg ferie ut uken.

SAMSUNG CSCEttersom det ikke har blitt så mye styrketrening i påsken og jeg vet at det ikke blir så mye av det i Barcelona, var det viktig for meg å få presset inn en tung fullkroppsøkt mellom forelesing og jobb i dag. I de periodene hvor styrketreningen blir nedprioritert, velger jeg alltid å trene tunge vekter og hele kroppen når jeg først trener. Da får hele kroppen nok mekanisk belastning, slik at selv om det kanskje går en uke til neste gang jeg trener styrke, har muskulaturen fått såpass belastning at det ikke går utover styrken. En tung fullkroppsøkt kan bestå av så mangt. Jeg liker å fokusere på baseøvelsene. Dagens økt bestod av chins, knebøy, markløft, benkpress, stående roing (som du ser på bildet) og skulderpress. Alle øvelsene med såpass tunge vekter at jeg kun klarte 5 -6 repetisjoner. Jeg gjorde 3 -4 sett av hver øvelse. En virkelig power økt! 


Kjøleskapet mitt var rimelig tom da jeg kom hjem for å lage middag. Etter å ha vært bortreist hele påsken var det bare noen basis matvarer igjen som lefser, rømme, ost, makrell i tomat, gulrøtter, appelsiner, taco saus og paprika. Jeg fant en torskeblokk i fryseren og bestemte meg for å lage torske-taco. Har du prøvd torsk i taco før? Det fungerte overraskende bra! Selv er jeg ikke spesielt fan av torsk. I hvert fall ikke frossen. Da synes jeg den bokstavelig talt smaker saltvann! Når den derimot ble servert med masse tacosmaker, ble torsk veldig godt. Dette skal jeg lage igjen!Torske- taco
Til 1 person

Ca 200 g torsk
2 ss tacokrydder, ferdigkjøpt eller hjemmelaget
2 ss taco saus
1 ss rømme eller kesam
Ønsket tilbehør som lefese, salatgrønnsaker, ost og lignende 

Stek eller kok torsken. Ettersom min var frossen, valgte jeg å koke den. Når fisken er ferdig kokt / stekt blander du den med tacokrydder, taco saus og rømme / kesam. Da har du en torske-tacoblanding som du kan servere med ditt klassiske taco tilbehør. 
Jeg la torske-tacoen på en maislefse sammen med Jarlsberg ost, ruccola, cherrytomater, Røros rømme og gul paprika. Jeg sitter å gomler i meg i skrivende stund!


Håper det ikke har vært for hardt å komme tilbake til hverdagen igjen etter påskeferien. Om det har vært det, anbefaler jeg at du spiser en ekstra god kveldsmat og kommer deg tidlig i seng. Det fungerer alltid for min del! Ha en fortsatt fin tirsdagskveld.


Kristine ♥

NÅR SOLEN KOM FREM, HVERDAGSAKTIVITET OG LUNSJSKÅL

 • 17.04.2017, 16:45


Er det flere enn meg som har kost seg i solen i dag? :grin: Det er jo så fantastisk deilig når solen titter frem!

SONY DSC
Jeg måtte i hvert fall ut når solen kom frem. Sol gjør meg bare så glad! Jeg tok med meg en venninne på en gående kaffedate i solen. Istedenfor å sette oss ned på en kafè og prate, gikk vi like så godt en tur i skogen. Fire fluer i en smekk. Frisk luft, bevegelse, sosialisering og hygge!

SONY DSC
Vi kom inn på emnet hverdagsaktivitet, da vi var ute å gikk. Nå som trening er i vinden som aldri før, føler jeg at mange glemmer den gode gamle hverdagsaktiviteten. Trening, og bevegelse generelt, skal gi overskudd og glede. Det betyr absolutt ikke at du må presse deg inn på et treningssenter hver dag. Jeg vil også påstå at det gjør noe med oss når vi kommer ut i frisk luft, hører fuglene kvitre og kjenner vinden mot kinnene våre. Slik aktivitet er fantastisk medisin for både kroppen og sjelen vår. Hverdagsaktivitet er undervurdert dere. Så ta den tilbake, kom deg ut og beveg deg!  


Denne lunsjskålen, laget jeg meg når jeg kom hjem. Cottage cheese med jordbær, bananbiter, hakket mørk sjokolade og mandler, sammen med en appelsin og en proteinkaffe med kokosolje. En slik super enkel lunsjskål er noe jeg ofte spiser, men sjeldent viser frem. Jeg får den aldri til å bli fin på bilder! Som regel komponerer jeg skålen etter hva jeg har tilgjengelig. Jeg bruker cottage cheese, kesam, skyr eller lignende, har det i en skål med frosne bær eller frukt i biter, og topper det hele med hakkede nøtter eller peanøttsmør. Som regel kommer det en real dose kanel og sukringold på toppen, og gjerne litt sjokolade. På knappe minuttet har du en super enkel og kjempe god lunsjskål, som inneholder proteiner, sunne fettsyrer, langsomme karbohydrater og fiber. Lunsjskålen kan naturligvis også spises som frokostskål, kveldsmatskål eller dessertskål også. 

Nyt siste rest av påskeferien og lad opp batteriene til hverdag igjen :grin: 


Kristine ♥

FULLKROPPSPROGRAM - TREN HELE KROPPEN UTE UTEN UTSTYR

 • 16.04.2017, 11:08


SONY DSCHar påskeharen vært hos deg i år? Det har den hos meg. Faktisk flere ganger! Nå har jeg hatt noen skikkelig late og avslappende dager med masse påskegodis fra påskeharen, hygge og kos. I dag kjente jeg at det var på tide å bevege kroppen igjen. Om du også føler for å bevege kroppen, men ikke har tilgang på et treningssenter i påsken, er det ikke noe problem. Her har du et fult program for hvordan du kan trene hele kroppen ute uten utstyr. Du kan også trene fullkroppsprogrammet inne om du ønsker det. Jeg anbefaler likevel at du gjør det ute. Frisk luft gjør at du føler deg ekstra bra etterpå. God trening!


Bulgarsk utfall
Plasser det ene benet på en stol, benk eller lignende. Det andre benet plasseres et godt steg fremfor deg. Bøy i hoftene og knærne slik at du senker overkroppen slik at det bakre kneet berører bakken. Press deg opp igjen. Fullfør et ben, før du gjentar med det andre benet. 


Båten med benhev
Stram core muskulaturen under hele øvelsen slik at du beholder en naturlig ryggposisjon. Sitt slik at rumpen berører underlaget med bena rett ut. He så overkroppen, samtidig som du trekker til deg bena slik at lårene møter overkroppen. Før rolig tilbake igjen. 


Push ups
Stå i planke posisjon med en strak kropp. Senk kroppen ned mot håndflatene. Stram core muskulaturen underveis. Press tilbake. 


Dips 
Plasser hendene på en stol, benk eller lignende og bena på gulvet / bakken. Bøy i albueleddet og senk kroppen forsiktig ned mot underlaget. Press opp igjen. 


Hip thrust
Legg skuldrene dine på en benk eller stol, med rumpen i underlaget. Plasser føttene godt i bakken. Press hoften opp samtidig som du skivser rumpen sammen. Hold litt på toppen før du senker deg rolig ned igjen. 


Fotstående skulderpress
Stå i bro med strake ben og armer. Senk overkroppen ned slik at hodet kommer i kontakt med underlaget. Dytt fra igjen. 


Hvor mange sett og repetisjoner du tar, avhenger av utgangspunktet ditt. Gjør øvelsene rett etter hverandre som en sirkeløkt, før du så tar en pause og gjentar en gang til. Prøv deg på 3 sett med 15 -20 repetisjoner. Jeg skal love deg at det er langt mer slitsom enn hva det ser ut til. 
Lykke til :grin:

Kristine ♥

TYNNE, SAFTIGE OG SUNNE PANNEKAKER

 • 15.04.2017, 14:39


God påskeaften. Håper du nyter noen deilige påskedager ♥ I skrivende stund ligger jeg godt plantet i sofaen, ikledd joggebukse og en stor fleecegenser, med pcen på fanget og påskeegget i hånden. En ganske så behagelig posisjon, skal jeg si deg! Jeg laget tynne, saftige og sunne pannekaker til lunsj, og akkurat nå er jeg litt for mett. Derfor har jeg lagt meg flat i sofaen, for å ta meg en lunsj-lur. 

SAMSUNG CSC
Det høres kanskje merkelig ut, men jeg er så fornøyd med meg selv denne ferien. Jeg bestemte meg for at jeg skulle være ekstra effektiv før ferien begynte, få unnagjort så mye jobb og skole som mulig, slik at jeg virkelig kunne nyte ferien når den startet. Jeg er stort sett alltid veldig effektiv før en ferie, men ofte sliter jeg da med å klare og senke skuldrene og finne roen når ferien setter i gang. Jeg bruker ofte flere dager på å klare å slappe av. Denne påskeferien, datt jeg rett inn i feriemodus og har klart å ta det helt med ro fra første time! Det er jeg veldig glad for! Når hverdagen stort sett flyr unna i et forrykende tempo med en stappfull kalender, er det ekstra viktig å kunne slappe av, senke stressnivåene og virkelig hente seg inn igjen. 

SAMSUNG CSCOver til overskriften og dagens lunsj, disse tynne, saftige og sunne pannekakene. I mangel på rundstykker, og fordi jeg ville ha noe raskt, laget jeg pannekaker. Jeg blir aldri lei pannekaker! Du trenger kun tre ingredienser; egg, havregryn og melk av ønsket type. Vips så får du fiberrike, proteinrike og mettende pannekaker som både er sunne, saftige og veldig gode. Mine pannekaker ble servert rykende ferske med brunost og jordbærsyltetøy. Det er nemlig en av mine favoritter. Det er utrolig godt når brunosten smelter ned i de lune pannekakene! 

SAMSUNG CSC

Tynne, saftige og sunne pannekaker
Til 2 personer

4 egg
4 dl havregryn
2 -3 dl melk
Valgfritt: 1/3 ts salt, 1 ts sukrin eller annen søtning, 1/3 ts kardemomme, 1/2 ts kanel

Ha alle ingrediensene i en bolle og mos med stavmikser. Eventuelt kan du bruke en foodprosessor eller blender. Tilsett melk etter hvor tykke / tynne pannekaker du ønsker.  Hell litt røre i en stekepanne på middels varme og fordel røren tynt utover. Stek i cirka 1 minutt på hver side. Server. 


Nå skal jeg være så crazy at jeg skal lukker øynene en god halv times tid og tar meg en formiddagslur. 
Ha en fortsatt fin påskeaften :grin:

Kristine ♥

MARS'S

 • 14.04.2017, 17:08


Som tiden flyr! Jeg har helt glemt mars oppsummeringen. 
Mars bestod av veldig mye skole og jobb. For å være helt ærlig er jeg lettet over at vi er godt igang med april, en mye roligere måned hvor det sosiale står mer i fokus. Alt i alt, mars var en bra måned med gode treningsøkter og masse god mat :razz: 

Mars's viktigste dag
Tiende mars, selvfølgelig! Da hadde jeg bursdag. Neida. Jeg er ikke så opptatt av min egen bursdag og feiret den ikke annet enn en god middag og et par glass vin. 

Mars's hyllest til peanøttsmør
At jeg elsker peanøttsmør, vet dere jo. Peanøttsmør blir jeg aldri lei! Er du like glad i peanøttsmør som meg, kan du få tips til hvordan du bruker peanøttsmør i innlegget 12 måter å bruke peanøttsmør på.

Mars's intervaller
Å variere intervallene sine gjør det mer moro å gjøre intervaller. En intervalløkt finner du her

Mars's friskeste dessert
Ostekake. Denne med bringebær er virkelig frisk og god, og perfekt som en deilig vårdessert. 

SONY DSCMars's treningsprogram
Jeg delte et fullkroppsprogram med dere med gode basisøvelser for en knall økt.

Mars's pannekaker
Pannekaker er noe jeg spiser flere ganger i uken. Nok en ting jeg aldri blir lei! I mars gikk det mye i disse kokospannekakene som er veldig saftige og gode. 

Mars's tips til jenter
Mange jenter / kvinner sliter med jernmangel. Det å passe på å spise mat med jern i seg, er lønnsomt for mange. Her får du mine tips. 

Mars's mest likte bilde på instagram
Nydelig utsikt og vinterstemning.

Mars's mest spiste dessert
Super enkel sjokolademousse bestående av 1 propud, 1 ss kakapulver, 1 gelatinplate og 2 eggehvitter. Bløtlegg gelatinplaten i kaldt vann i fem minutter. Smelt den så i cirka 1 ss kokende vann. Stivpisk eggehvitene. Bland den smeltede gelatinplaten i sjokoladepuddingen. Vend blandingen forsiktig inn i de stivpiskede eggehvitene. Ha massen i en skål og sett kaldt i minimum 1 time.

Mars's mest brukte klesplagg
Denne Adidas bomberen tror jeg dere har sett på utallige bilder den siste måneden. Jeg rett og slett elsker den! Vårens favorittplagg. Helt klart! 

SONY DSC
Mars's beste lunsj
Denne store sjokoladepannekaken. Mmm... Nå fikk jeg lyst på den igjen. Så god!

Mars's mageøvelser
Her finner du to gode mageøvelser som jeg liker å bruke. 

Mars's hyllest til maten
I innlegget Nei, en matvare er ikke farlig, ønsket jeg å få frem at det ikke finnes en ting som er farlig. Alt med måte! 

Mars's favorittmiddag
Hjemmelaget sunn stroganoff. Denne er super god! Jeg har laget den flere ganger den siste måneden og også invitert venner på den. Stroganoffen falt i smak hos flere. 


Mars's rumpefavoritt
Frog pumps. Hvorfor har jeg ikke oppdaget denne øvelsen før! 

Mars's beste bakst
Disse super enkle havremuffinsene med en hemmelighet er raske å lage og de smaker utrolig godt. Flere av dere har sendt meg snap av at dere har laget disse. Det er så moro å se at dere prøver og liker oppskriftene mine. Det gjør meg glad! 

Mars's hyggeligste happening
En tirsdagsmorgen var jeg på happening med Röhnisch hvor vi fikk løpetips på operataket og spiste lunsj på Vaaghals. En virkelig hyggelig morgen.

Mars's isfest
Jeg er jo en isoman og da jeg oppdaget disse tre nyehtene på butikken, ble det virkelig isfest i heimen! 


Kristine ♥

PÅSKEFERIE

 • 13.04.2017, 14:59


Først vil jeg bare si tusen takk for alle mail, henvendelser og kommentarer jeg har fått etter gårsdagens innlegg. Jeg blir rørt langt inn i hjerteroten av mange av ordene deres ♥ At noen tar seg tid og bry til å skrive noen ord betyr så mye mer enn du aner. For meg er det deres tilbakemeldinger som holder liv i bloggen og som gjør det givende å blogge. Vit at jeg er enormt takknemlig for at jeg har slike fantastiske lesere som dere, så tusen hjertelig takk! 

SONY DSC
I morges rakk jeg en tur ut i solskinnet før regnet kom dalende. Det er utrolig deilig å se at det spirer og gror. Jeg bli virkelig glad av slikt! Påsken er i grunn en ganske så fantastisk høytid. Solen er tilbake, det er lysere tider, dagene er lengre, blomstene har begynt å spire og fuglene kvitrer. Hos meg kommer vårstemningen for fult og skuldrene senkes. Tiden vi har fremfor oss nå, er den beste tiden på året etter min mening!

SONY DSC
Æ får sola midt i øyan....But I love it. Solskinn i mitt hjerte!

SONY DSC
Jeg tok påskeferie i dag og har faktisk fri helt til tirsdag. Det skal bli utrolig deilig med noen dager helt av. Akkurat nå er jeg igang med en real påskemiddag, nemlig langtidsstekt lammelår med rotgrønnsaker og fløtegratinerte poteter. Jeg har invitert hele familien på middag, så i kveld blir det forhåpentligvis god mat, noe godt i glasset og god stemning. 

Håper du også har påskeferie og at du nyter noen deilige dager med de du er glad i. Ta frem påskeegget, finn hvilepulsen, le masse og kos deg :grin: Det skal jeg! Riktig god påske. 


Kristine ♥

DROPP DEN DÅRLIGE SAMVITTIGHETEN

 • 12.04.2017, 15:19


Nå som påsken er her og det venter påskeegg, lange frokoster, deilige middager og andre godsaker, vet jeg det er mange som vil hilse på vonde følelser knyttet til mat og trening. Men dere, dropp den dårlige samvittigheten! For det er ok med ferie, hvile, å skeie ut og nyte påsken!

Si at  du spiser 5 måltider om dagen. Det blir 35 måltider i løpet av en uke. Det tilsvarer cirka 140 i løpet av en måned og hele 1825 måltider i løpet av et år! Om du da spiser godis, fløtegratinerte poteter, påskekake, nystekte hveterundstykker eller annet godt, noen ganger i løpet av påsken, vil det ikke ha noen ting å si i den store sammenheng. Se helheten. Så lenge du spiser sunt og variert åtti prosent av tiden, kan en fint skeie ut de resterende tjue prosentene. Alt handler om en balansegang. Alt med måte, er tre veldig fine ord her. 


Slik har påskeeggene sett ut for meg og mindre brødre tidligere. Og, ja. De kommer til å være minst like fylte i år også. Selv kunne jeg aldri kuttet ut godis, lange frokoster med venner, gode middager med familie, vin og sjokolade. Jeg er matmoms! Jeg koser meg med mat, godis og samvær med den beste samvittighet. Bare ikke hver dag. Jeg vet at mesteparten av tiden spiser jeg såpass sunt og godt at litt utskeielser har ingenting å si. 

Så dere; dropp den dårlige samvittigheten. 
Nyt påsken til det fulle :grin: Gjør noe morsomt, kom deg ut i solen, spis  godis, smil til fremmede, tenk glade tanker og ta vare på de du er glad i. 


Kristine ♥

FROKOSTFAVORITTER TIL PÅSKEFROKOSTEN

 • 11.04.2017, 10:01


Noe av det beste med ferier og høytider, er lange frokoster hvor man sitter flere timer til bords og nyter god mat i godt selskap. Jeg vet at jeg skal få til en deilig påskefrokost eller tre i løpet av ferien! En god frokost kan være alt fra brødskiver med kokte egg, til pannekaker eller en full buffet med nystekte rundstykker og masse godt pålegg. Naturligvis hører en god kopp kaffe med også. Det er et must! Her har du mine frokostfavoritter til påskefrokosten. 

SAMSUNG CSCPolarbrød
Disse er luftige og gode. 

SAMSUNG CSCGrovt speltbrød
Nystekt brød er ufattelig godt!

Mikro-brød
Brød laget i mikroen. Vips har du brød klart på 5 minutter!

SAMSUNG CSCEnkle scones
Enkle scones som både er sunne, raske og gode. 

SONY DSC
Nystekte chiabatta
Luftige, glutenfrie og kjempe gode.

SAMSUNG CSCEnkle proteinrike rundstykker
Saftige og gode.

De beste havrerundstykkene
Min vri på de klassiske cottage cheese rundstykkene. 


Du kan også gjøre det enkelt å kjøpe rundstykker. Det finnes mange gode alternativer i butikkene. Sett godt pålegg på bordet og tenn noen lys.På bildet over, ser du hvordan jeg pleier å gjøre det. Når det kommer til pålegget, er det bare å bruke fantasien og ta frem det du har og liker; leverpostei, bacon, skinke, makrell i tomat, nugatti, diverse oster, oppskåret frukt, oppskårede grønnsaker, sild, brunost, syltetøy, smørost, ja, akkurat det du har lyst på!  Egg er alltid en slager og må med. Du kan koke de, steke de, ovnsbakte de eller lage en deilig omelett med akkurat det du har lyst til.  Egg og bacon er en klassiker eller eggerøre med røkelaks. 

Stell i stand en hyggelig påskefrokost for deg selv og de du er glad i :grin: Det kommer garantert til å bli satt pris på!


Kristine ♥

MANDAG OG NY PERS

 • 10.04.2017, 17:06


SONY DSC
Sjekk det smilet da! Og det på en mandags morgen. Jeg var rimelig fornøyd på trening tidligere i dag da jeg tok ny pers i chins. Chinsen min har stått stille en stund. Nå som jeg endelig kom over kneiken igjen, følte jeg virkelig at jeg smilte fra øre til øre! Som du kanskje fikk med det på snapchat, kristineokern, var jeg rimelig trøtt i morges og trodde egentlig at det skulle bli en dårlig treningsøkt. Jeg tok meg en kopp kaffe og en Nocco og satte igang. Jeg små jogget litt på tredemøllen, og så fort jeg kom i gang og ble varm i kroppen, kjente jeg at jeg var klar for noen tunge løft og noen nye rekorder! 


Jeg har på meg Nimble tightsLucas Hugh topp, Adidas sko og Miiego øreplugger

10 kilo hadde jeg mellom bena da jeg tok 3 repetisjoner i chins. Noe som er ny pers for meg. Utrolig moro! Det er moro å løfte sin egen kroppsvekt, men det er ekstra moro når jeg klarer å løfte min egen kroppsvekt med ekstra vekt. Jeg skal ærlig innrømme at jeg fortsatt er litt småstolt her jeg sitter.  Etter at jeg hadde gjort chins, ble det et par sett stående roing og facepulls, før jeg havnet i en samtale med en utrolig hyggelig mann. Vi snakket om alt mulig rart; barndom, livet og livsgnist. Jeg elsker dype samtaler med hyggelige mennesker, og vips hadde vi pratet i godt over en time og en halv time! Da var klokken blitt så mye at jeg måtte løpe avgårde til et møte med en kunde. Til tross for ny pers, kan du trygt si at jeg fikk trent kjeven mer enn jeg fikk trent kroppen i dag. Jaja, jeg lider ingen nød av den grunn. 


Nå har jeg akkurat vært en tur innom posten og hentet en pakke med Questbarer i smaken blueberry muffins. Jeg måtte selvfølgelig smake på den med en gang. Den var god, men favorittene mine forblir chocolate chip cookie dough og oatmeal chocolate chip. Jeg er en sjokoladejente! Questbarene er forresten på tilbud hos X-life nå. 

Resten av dagen har bestått av skole og jobb. Jeg skal forsøke å bli ferdig med alt jeg skal ha gjort, før ferien begynner på torsdag. Kryss fingrene! 
Håper du har hatt en god mandag så langt :grin: Ha en herlig påskeuke!


Kristine ♥

SØTSAKER TIL PÅSKE

 • 09.04.2017, 10:18


God formiddag dere, og riktig god påske! Håper alt er bra med dere og at solen skinner like fint hos deg som hos meg.
Du tenker kanskje å lage noen søtsaker til påske? Her har jeg samlet noen av mine favoritt påskeoppskrifter på sukkerfri og sunn påskegodt.  Håper du finner noe som frister :grin: 

Appelsinfromasj med appelsingele

Proteinrik marsipan med appelsin og sjokolade
Suksessterte
Rå påskesjokolade med smak av appelsin


Påskemarsipan overtrukket i sjokolade

Proteinrik marsipan alla påskeegg

Appelsinfromasj
Påskemuffins med appelsin

Hjemmelaget daim

Påskemuffins med vaniljesmak

- Beste brownies
- Saftig kanelkake
- Brownie babies

Skal jeg være helt ærlig, kommer jeg ikke til å lage noe påskegodteri eller påskekaker i år. I år har jeg mer lyst til å fokusere på gode middager med venner og familie. Jeg har allerede invitert til en helaften med langtidsstekt lammelår og fløtegratinerte poteter, og flere hyggelige middager skal det bli. Søtsakene til påske vil for meg bestå av sjokolade og godis. Gjør det du har lyst til :grin: 
God palmesøndag! 


Kristine ♥

VENNLIG PÅMINNELSE

 • 08.04.2017, 08:50


God morgen skjønninger ♥ 
Da er helgen her! Er du så heldig at du har påskeferie også? Jeg jobber frem til onsdag, men så tar jeg en god påskeferie av en langhelg. Det blir deilig! 

SONY DSC
I dag vil jeg bare gi dere en liten vennlig påminnelse. Husk at det er helt greit om den eneste trening du får i dag er å le høyt, løfte sjokoladebiten mot munnen eller smile bredt. Helse og velvære handler ikke bare om kropp, men også vel så mye om sjelen og tankene dine. Det handler om hele deg! Sørg for at psyken din går like mye trening som rumpen din gjør! 

Jeg er ihvertfall klar for en helg med moroheter, god mat, vin og hygge.
God helg da dere :mrgreen:


Kristine  ♥

NOEN TIPS TIL TACOEN

 • 07.04.2017, 15:11


Er det flere enn meg som skal ha taco i helgen? Personlig synes jeg taco kan spises når som helst. Det er sunt, raskt, godt og kan varieres i det uendelige. Jeg blir aldri lei! I dag vil jeg dele noen tips til tacoen med dere. 


Disse tre taco- ingrediensene testet jeg til middag i går; Sticky Fingers taco rydder, Old El Paso smoky chipotle chili salsa og Rema1000 guacamole.  Tacomiksen var virkelig god. Den er litt sterkere enn vanlig tacokrydder og gir en anelse røkt smak. I mine øyne var denne kryddermiksen mye bedre enn det originale tacokryddet.  Smoky chipotle salsa har bbq smak og er også ganske sterk. Absolutt veldig god. Rema1000 sin guacamole må jeg virkelig skryte av. Denne inneholder 80 % avokado og smaker faktisk som hjemmelaget guacamole. Denne kommer jeg til å kjøpe mye fremover. Guacamole er jo så godt! 


Vil du lage alt hjemmelaget har jeg tidligere lagt ut oppskrift på både guacamole, salsa og tacokrydder:
Guacamole pleier jeg å lage enkelt ved å mose 2 godt modne avokado med 1 hakket tomat, 1/2 hakket rødløk, 3 finhakkede hvitløksfedd, 1 finhakket chili og saften fra 1/2 sitron. 
Til hjemmelaget salsa trenger du 2 godt modne tomater, 1 hvitløksfedd, chili (smak deg til etter hvor sterk du ønsker salsaen), saften av 1/2 lime, 1/2 liten rødløk, koriander, litt salt og pepper. Lage en hurtig variant ved å kaste alle ingrediensene i en blender og kjøre til en jevn salsa eller finhakk alle ingrediensene og bland de sammen i en bolle.
Hjemmelaget tacokrydder lages ved å blande sammen 4 ss chilipulver, 4 ss chilipepper, 8 ss tørket oregano, 8 ss paprikapulver, 8 ss salt, 8 ss hvitløkspulver, 8 ss spisskummen og 8 ss pepper. Oppbevar i en lufttett boks i romtemperatur.


Slik så altså gårsdagens taco middag ut. Maistortilla varmet i ovnen toppet med karbonadedeig stekt med Sticky Fingers tacokrydder, hjerte salat, maiskorn, paprika, revet Jarlsbergost, smoky chipotle chili salsa og Rema1000 sin guacamole. Tacofest vil jeg kalle det. For dette var godt! 

Har du noen tips til tacoen? Jeg blir aldri lei taco og tar gjerne imot noen nye og gode ideer :grin: 
Ha en god fredagskveld dere!


Kristine  ♥

DAGENS TRENINGSØKT

 • 06.04.2017, 17:45


Jeg virkelig elsker de dagene hvor jeg absolutt ikke har lyst til å dra på trening, men så kommer jeg meg på trening likevel! Dagens treningsøkt var en slik en. Jeg satt og vurderte frem og tilbake med meg selv om jeg skulle trene eller ikke. Da jeg ikke hadde noe jeg skulle rekke eller noe planer der og da, bestemte jeg meg for å rusle ned til treningssenteret Det ble en kort treningsøkt som var langt fra den beste sorten. God treningsøkt eller ei, jeg følte meg fantastisk bra etterpå! Ikke bare hadde jeg overvunnet dørstokkmilen, tankene mine var også kommet over på det riktige og positive sporet. For en deilig følelse!Dagens treningsøkt ble en overkroppsøkt med fokus på skuldre og bryst. Den var kort og effektiv, og så slik ut:
- Benkpress 
3 sett * 10 repetisjoner
i super sett med
- Revers flyes
3 sett * 15 repetisjoner
- Skulderpress med stang
3 sett * 10 repetisjoner
- Flyes i kabel
3 sett * 10 repetisjoner
i super sett med 
- Side hev
3 sett * 12 repetisjoner


Jeg har på meg We Are fit tights, topp fra Bubbleroom, bh fra Bubbleroom, sko fra Nike og Miiego headsett.

Tjuefem minutter tok denne treningsøkten. Og vips var jeg så fornøyd og glad etterpå! Det er utrolig hva litt bevegelse kan gjøre med sinnet! Nå skal jeg lage meg en ekstra god middag og slenge meg i sofaen. Det føler jeg at jeg har fortjent nå!
Håper du har hatt en god treningsøkt :grin: Nyt kveld!


Kristine ♥

FLUFFY SKIVER

 • 05.04.2017, 18:18


Til frokost i dag hadde jeg ekstra god tid, da jeg begynte sent på forelesning. Da unnet jeg meg en lang og god frokost. Jeg  laget fluffy skiver som jeg serverte med diverse godt pålegg.

SAMSUNG CSC
Disse blir som en slags brødskive, men i mine øyne er de mye bedre! De fluffy skivene er saftige, luftige og gode. Ikke minst er de veldig mettende, og inneholder godt med proteiner og fiber. Lag dem til frokost, putt dem i matboksen eller ha de som en ekstra god kveldsmat, og topp med akkurat det du synes er best! 

SAMSUNG CSC

Fluffy skiver
6 -8 stykker

4 egg
ca 100 g cottage cheese
0,5 dl vann
3 ss mel, jeg brukte 1 ss mandelmel, 1 ss fiberfin og 1 ss havremel
1 ts bakepulver
1/3 ts salt

Skill eggeplommene fra eggehvitene. Bland sammen eggeplommer, vann, mel, cottage cheese og bakepulver. 
Stivpisk eggehvitene med salt. 
Vend forsiktig mel og cottage cheese -blandingen inn i de stivpiskede eggehvitene. 
Lag 6 -8 klatter på en bakplate og smør dem litt utover med baksiden av en skje. 
Stek på 225 grader i 12 -15 minutter.
Avkjøl på rist. 

Disse fluffy skivene holder seg fire -fem dager i en pose i kjøleskapet. Skal du oppbevare dem lenger enn det, ville jeg frosset dem ned. Da kan du tine de i stekeovnen eller i brødristeren. 

SAMSUNG CSC
Jeg er en sånn person som elsker litt av alt prinsippet. Slik blir det derfor ofte med pålegget mitt. Til frokost ble mine fluffy skiver servert med smørost, kokt egg og cherrytomat, med pepperskinke, kokt egg og cherrytomat, og med blåmuggost og fibersirup
Håper det smaker :grin:


Kristine ♥

MIN FAVORITT MAGEØVELSE FOR TIDEN

 • 05.04.2017, 07:57


God morgen skjønninger!
Mageøvelser er en av de tingene som er mest etterspurt her på bloggen. Jeg trener ikke mage ofte, da jeg mener det er unødvendig. Baseøvelser som knebøy, markløft og stående stangroing kobler på mye coremuskulatur og ved å gjøre disse får du derfor mye "gratis" magetrening. Når det gjeler de mageøvelsene jeg gjør, så fortrekker jeg å variere. Jeg prøver hele tiden noe nytt og finner nye øvelser som jeg liker. Dette er min favoritt mageøvelse for tiden. Den tar ordentlig godt både i de rette- og de skrå magemusklene. Jeg blir alltid støl dagen etterpå. Det er så deilig! 

SONY DSC
SONY DSC

Min favoritt mageøvelse for tiden

Jeg aner ikke hva denne øvelsen heter, eller om den i det hele tatt har noe navn. Du kan gjøre øvelsen på en BOSU-ball, slik jeg gjør på bildet, eller du kan gjøre den på gulet. Jeg personlig foretrekker å gjøre den på BOSU. Ettersom BOSU-ballen er ustabil må du også fokusere på å holde balansen og dermed får du koblet på enda mer coremuskulatur, enn om du gjør øvelsen på gulvet. 

Legg deg på BOSU-ballen med en fot i gulvet og det andre benet strukket rett ut. Strekk ut motsatt arm enn det utstrakte benet ,og ha den andre armen langs kroppen. Dette er startposisjonen slik du ser på det første bildet. Stram coremuskulaturen. Før det utstrakte benet og den utstrakte armen mot hverandre ved å bøye i hoftene. La hånden berøre leggen og senk kroppen rolig tilbake igjen. Gjenta 15 -20 ganger før du bytter side. 
Gjør 2 -3 sett og jeg er sikker på at du vil kjenne det imorgen!

SONY DSC
Er ikke antrekket mitt kult forresten? Det er fra SportLuxe. Jeg digger Lucas Hugh toppen med glitter og Nimble tightsen med vinge-detaljer. Det er noe med nye treningsklær som gjør det ekstra motiverende å komme seg på trening. Når jeg føler meg fresh og fin, har jeg også de beste treningsøktene :grin: Som alltid er også Noccoen med og Miiego øreproppene på. 


Om du skal trene i dag; ha en god en. Om ikke; ha en herlig onsdag! 

Kristinne ♥

DAGENS MIDDAG OG DESSERT

 • 04.04.2017, 17:59


I hverdagen liker jeg stort sett at det jeg lager av mat går fort. Det skal helst ikke ta mer enn 15 minutter. Aller helst mindre! Med mindre jeg har middagsgjester, føler jeg at jeg har andre mer spennende ting å bruke tiden min på, enn matlaging. Dagens middag og dessert bestod av karbonader med potetskiver og kremet soppsaus, og vafler med is. Begge delene er sunt, raskt og super godt! Middagen tok 10 minutter å stelle i stand, mens desserten tok nærmere 15 minutter da det tar litt tid å steke vaflene. Vi fortjener alle en god middag og dessert på en tirsdag! Hva har du hatt til middag?

SONY DSC
SONY DSC

Dagens middag: Karbonader med potetskiver og kremet soppsaus
Til 1 porsjon

200 -300 g karbonadedeig, 1 stor potet, ca 200 g sopp, 1/2 rødløk, 1 hvitløksfedd, 1 ss soya saus, 2 -3 ss crème fraîche, ønsket krydder; jeg brukte salt, pepper, oregano og hvitløkskrydder

Jeg stekte potetskivene i mikroen, men du kan også bruke ovnen. Da tar det litt lenger tid. Skjær potetene i tynne skiver og legg dem utover en tallerken. Ha over salt, pepper, oregano og hvitløkskrydder. Putt tallerkenen i mikroen og kjør på full guffe i 3 -5 minutter. Følg med underveis. Eventuelt legger du potetskivene utover en bakplate og steker dem på 225 grader i 10 -15 minutter. 
Form karbonader av karbonadedeig. Ha på salt og pepper på hver side og stek på middels varme i 3 -4 minutter på hver side. I mellomtiden lager du kremet sopp. Del soppen i skiver og skjær løk i biter. Finhakk hvitløksfeddet. Ha sopp, løk og hvitløk i en panne og stek på middels varme til soppen har mistet en del væske og løken har blitt blank. Tilsett soya saus og crème fraîche. Smak til med salt og pepper. 
Server gjerne med litt frisk ruccola og cherrytomater. 

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Dagens dessert: Vafler med is
1 porsjon

Jeg brukte denne oppskriften men halverte vaffeloppskriften. Jeg brukte altså 1 egg, ca 2/3 dl melk, 10 g vaniljeprotein, 1 ts sukringold, 20 g havremel, ca 10 g mandelmel og litt kanel og kardemomme. På toppen har jeg en kule vaniljeis, jordbær sirup og smeltet sukrin sjokolade


Kristine ♥

MANGLENDE MOTIVASJON - HER ER MINE TIPS

 • 03.04.2017, 15:30


Vi har alle manglende treningsmotivasjon av og til. Og godt er det, tenker jeg! Om vi alltid hadde vært super motivert, hadde vi ikke kunne sette pris på de gode periodene. For vi må ha mindre gode perioder for å kunne sette pris på de periodene med masse motivasjon! Jeg er i en periode hvor treningsmotivasjonen ikke er helt på topp. Ihvertfall med tanke på styrketrening. Det synes jeg er forferdelig kjedelig for tiden! For å endre dette, tenkte jeg nøye igjennom hva som gir meg motivasjon og gjorde noen reale endringer. Her er mine tips til hva du kan gjøre når du har manglede motivasjon.

SONY DSCJeg har på meg Adidas t-skjorte (utsolgt, lignende fra Nike her), Reebok sko og Puma tights.


- Nytt treningsprogram
Det å lage seg et nytt treningsprogram gir ofte motivasjon. Om du ikke har gode treningskunnskaper, kan du eventuelt få noen andre til å lage et for deg. Når du har trent på den samme måten over en lengre periode, vil psyken være lei denne treningsmåten, og fysisk vil du ikke få like gode resultaer. Både kroppen og hodet trenger variasjon for å fungere best mulig. Sprit opp motivasjonen med nytt treningsprogram!

- Snu tankene dine
Om motivasjonen er ekstra fraværende en dag, og du har surret deg inn i utallige unnskyldninger, snu tankene dine. Istedenfor å tanke at det er kommet nye episoder av yndlingsserien din eller at sengen er så varm og god, vri det om å tenk på hvor deilig det føles etter en treningsøkt og hvilken mestringsfølelse det gir når du har gjennomført. Så kan du heller legge deg i sengen og se serie (og kanskje med en sjokoladebit eller to) etterpå. Det er en skikkelig digg følelse!

- Planlegg
På samme måte som du planlegger uken din med jobb, skole og annet, planlegg når du skal trene. Skriv inn i kalenderen når og hva du skal trene. Setter du av tid til treningen og det står svart på hvitt at tirsdag klokken 17.30 skal du være med på spinning, er det enklere å gjennomføre.

- Ha et mål
Om du har et mål med treningen, er det mye enklere å komme over dørstokken. Skriv gjerne målet ned. Da kan du se på denne lappen de dagene treningsmotivasjonen er ekstra fraværende. Velg et mål du virkelig har lyst til å nå, noe som får det til å krible inni deg. Ja, du skal nå dette målet! Da er det enklere å gjennomføre treningen. Dette er nok det punktet jeg synder mest på. Jeg trener uten mål og mening, og kun for å ha det gøy. Jeg får finne meg et  mål relatert til styrketrening som kan gi meg motivasjon. 

SONY DSC
Nå møtte ihvertfall jeg meg selv i døren og skal få til en real treningsøkt denne mandagen!
Kick ass på trening :mrgreen: Du er rå, ikke glem det! Ha en herlig uke. 


Kristine ♥

SUNN BROWNIE MED SJOKOLADE OG KARAMELL

 • 02.04.2017, 11:19


Planen i dag var egentlig å gå en god og lang tur. Hva har skjedd med den strålende solen som var meldt? Jeg kan ihvertfall ikke se den! Da byttet jeg den planlagte gåturen ut med en bakerunde. Det er minst like givende. Spesielt når resultatet blir så utrolig bra! 

Jeg har egentlig ikke annet å si enn nam. Brownie med sjokolade og karamell! Ja, jeg lar bildene tale for seg selv. Denne var bare fantastisk god! Nå sitter her å gomler i meg browniestykke nummer fire. Det er sjeldent at jeg ikke eier begrensninger, men nå er det virkelig vanskelig å stoppe. Her må du la deg friste!Sunn brownie med karamell og sjokolade

Mos av 1 søtpotet, ca 120 g, du kan også bruke most banan, gresskarpure eller eplemos
2 ss kokosolje eller smør
2 egg
4 ss sukringold, ca 50 g
6 ss kakao, ca 50 g
1 ts bakepulver
1/3 ts salt
1/3 ts vaniljepulver
5 ss havremel, ca 50 g
5 ss mandelmel, ca 50 g 
5 ss karamellsaus, jeg brukte denne hjemmelagde men du kan også bruke Freia sin, Slender Chef eller fibersirup gold
ca 30 g hakket sjokolade, jeg brukte sukrinsjokolade

Kok søtpoteten og mos den til pure. Bland den sammen med smeltet kokosolje og eggene. Ha så i resten av ingrediensene utenom karamellsaus og hakket sjokolade.
Ha halvparten av røren i en form. Jeg brukte en form på 15 x 15 cm. Ringle over karamelsausen og omtrent halvparten av den hakkede sjokoladen. Hell over resten av browniedeigen og topp med resten av den hakkede sjokoladen. 
Stek på 160 grader i 20 -25 minutter. 
Avkjøl i kjøleskapet før du skjærer i biter. 


Det er viktig at du tar på deg de tålmodige hanskene og venter til brownien er avkjølt før du skjærer i den. Tro meg, jeg vet at det er vanskelig når det lukter fantastisk i hele leiligheten, men det er verdt det! Jeg prøvde nemlig begge deler og brownien er ti ganger bedre når den er kald. Da blir den seig, saftig og enda bedre enn når den er varm. Mmmm...
Hiv deg rundt og kom deg på kjøkkenet :grin: God søndag! 


Kristine ♥

SIRKEL I KABEL

 • 01.04.2017, 10:23


Nå har jeg akkurat kommet hjem fra en kort treningsøkt. I morges var jeg usikker på om jeg skulle gidde å dra rumpestumpen min ned på treningssenteret, men jeg vet at jeg føler meg så bra etterpå og tok derfor en liten tur. Jeg kjørte en sirkel i kabel og tok en joggetur på 20 minutter. Rett og slett en 'jeg gjør akkurat hva jeg vil og føler for'-økt. Det er første gangen jeg tester sirkeltrening i kabelmaskinen. Det skal jeg gjøre igjen. Her får du trent hele kroppen, og blir god og svett på et kvarter.  En morsom og effektiv vri på treningen! 

SAMSUNG CSCDagens sirkel i kabel så slik ut:
Knebøy
- Pull through
- Face pull
- Triceps pushdown
- Biceps hammer curls
- Crunch

Jeg gjorde omtrent 15 repetisjoner av alle øvelsene og utførte dem rett etter hverandre i rekkefølgen du ser over. Deretter tok jeg en pause på rundt et minutt, før jeg gjentok sirkelen. Totalt tok jeg 3 sirkelrunder.
Om du er usikker på utførelsen til en av øvelsene, har jeg linket til video på alle øvelsene.  


Klokken løper fra meg her jeg sitter. Nå må jeg hive meg rundt, ta en dusj og komme meg avgårde på jobb.
Ha en herlig lørdag :grin: Og en riktig god helg!


Kristine ♥

Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her på min blogg vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits