hits
www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

FREDAG OG HELG

  • 31.05.2013, 16:35


Hei igjen.
Da er det fredag og helg allerede! :grin:
Skal du noe spennende?
Jeg synes tiden gr s fryktelig for, men snn er det vel nr man nyter hver dag.


I gr hadde jeg treningsfri. Jeg var s godt i gang med eksamenslesingen og glemte tiden helt. Plutselig var klokken godt over ti!
Jeg tar det som et godt tegn, det viser jo at jeg synes det er spennende.
I dag blir det en styrkekt. Jeg har tenkt til ta meg p trening hver yeblikk.
Det blir styrke p bakside ben og rygg.
Marklft, glute bridge, nedtrekk, roing og face pull.


Jeg m forresten vise dere disse nydelige blomstene jeg fikk i gr.
Plutselig ringte det p dren. Da jeg pnet stod blomster budet der med en nydelig bukett.
Jeg felte en tre da jeg leste det fine kortet som var fra verdens beste mamma. 


Fredagsmiddagen ble taco - tacofredag.
Jeg stekte karbonadedeig med krydder: chili, hvitlk, paprika, cummin, litt salt og pepper.
Servert med salat av spinat, rdlk, tomat, gul og rd paprika, guacamole og oste-chips.


Oste-chips er utrolig godt!
Disse kan man jo spise alene, eller dyppe i guacamole, eventuelt dipp laget av kesam / gresk youghurt og diverse krydder.

Oste-chips
nsket mengde ost, jeg brukte 50 gram til 5 chips.
Du bruke forskjellige typer. Jeg brukte en blanding av parmesan og jarsberg.
Riv osten og legg klatter med ost p en bakplate.
Sett i ovnen p 225 grader i cirka 5 minutter. Flg med underveis.
Avkjl p rist.


Guacamole
1 avokado, 1/3 chili, 2 hvitlksfedd, 2 ss sitronsaft, 1/4 ts salt
Mos avokado sammen med finhakket chili og hvitlk. Tilsett sitronsaft og salt.

 
Jeg har ikke noen fristende dessert vise dere i dag. Jeg droppet nemlig desserten til fordel for hjemmelaget sjokolade.
Da jeg dukket i arkivet s jeg at det var lenge siden jeg hadde laget karamell sjokolade. Denne oppskriften
er farlig god.
Jeg laget ogs denne hvite sjokoladen.
Da er fredagskosen i boks!
Jeg nsker dere en riktig god helg :grin:


Kristine

MINI ISKAKE

  • 30.05.2013, 16:05



Jeg laget en deilig mini iskake i dag.
Egentlig hadde jeg lyst til lage stor iskake, men det hadde jeg ikke tlmodighet til. Den m st i fryseren alt for lenge for!
Isteden laget jeg en enkel mini versjon som bare trenger en time i fryseren.
Vaniljeis med sjokoladetrekk.
Den mini iskaken ble kjempe god.
Her kommer oppskriften :grin:
Enjoy.



Mini Iskake

100 g gresk yoghurt (kesam kan ogs brukes)
100 g philadelphia
3ss sukrinmelis
Litt vaniljepulver

4 ss kokosolje
2 ss yacon sirup (eventuelt honning eller annen stning)
3 ss kakaopulver
En mini klype salt

Bland sammen gresk yoghurt, philadelphia, sukrinmelis og vaniljepulver.
Smelt kokosoljen og bland med yacon sirup, kakaopulver og salt.
Ha litt av sjokoladeblandingen i sm former eller muffinsformer. Jeg brukte en isbitform.
Hell rundt p formen slik at det kommer sjokolade opp langs kanten p formene. Sett i fryseren iet par minutter.
Ha osteblandingen overi formene.
Sett i fryseren i 1 time.
Mini iskakenekan st i fryseren i lang tid, men husk at om du har de lenge i fryseren m de tine i 20 minutters tid p kjkkenbenken fr de kan spises.


Ta en bit.
Nyt og kos deg.


Kristine

JOMFRUTUREN

  • 29.05.2013, 19:43



God kveld dere.
Jeg har gtt til anskaffelse av en Nike GPS klokke.
Den mtte selvflgelig testes med en gang i jeg fikk den :grin:
I dag morges hadde vi vr frste runde - jomfruturen.
Det ble en herlig tur, solen skinte hele veien.
Totalt ble det rett over 1 time, hvor 10 minutter varm oppvarming - rask gange, og 10 minutter var nedtrapping - rask gange, og 10,47 kilometer.
Det morsomste var da jeg stoppet klokken og lpeturen. Da kom den med hyggelige oppmuntrende kommentarer. 'Good effort' og 'Better than ever'.
Jammen skal det bli gy med g- og lpeturer fremover.


Jeg har vrt p farten i hele dag.
Det er knappe ti minutter siden jeg kom inn dren.
Jeg slang sammen en enkel tapas tallerken og en kopp kakao.
Nr det er grtt og trist ute, slik som n, fr jeg en trang til trekke meg opp i sofaen med noe varmt i koppen og lese.
Costume og Elle ligger p bordet oglysene er tent. Det er klart for kosetid.


Jeg tok agurkskiver og la over en skive kologisk brie, stek chorizo (Jacobs sin variant inneholder 93 % kjtt), avokado og soltrket tomat.
Det hres kanskje ut som en merkelig kombinasjon, men det er s godt!
Kakaoen laget jeg av 3 dl melk, 3 ss kakaopulver, 15 g mocca-protein og 1 ss sukrin+ som jeg varmet opp i en kjele.
P toppen har jeg pisket kremflte.
Ren luksus p en onsdagskveld.


Jeg hadde forresten min frste ordentlige pt-time i dag.
P forhnd var jeg ganske s nervs. Redd for si noe feil eller gjre noe dumt, men det gikk strlende. Klienten min fikk kjrt seg og jeg koste meg. Det var s gy!
N fr jeg drikke kakaoen min fr den blir kald.
Ha en god kveld :grin:

Kristine

BAKEPAKKE

  • 29.05.2013, 09:12


Jeg elsker pakker! :razz:
Det m jo bli en bra dag nr jeg starter dagen med en tur p posten.
En bakepakke fra MyRevolution ventet.


Dagens pakke inneholdt:

- Sukrin+
Sukrin+ bestr av sukrin somsmeltet sammen med stevia.
Det er et helt kalorifritt produkt samtidig som det er naturlig.
Sukrin+ gir et ststoff som er dobbelt s stt som sukker.
Jeg liker denne versjonen av sukrin best fordiden noebitre smaken fra sukrin er borte.

- Mandelmel
Mandelmel er et godt alternativ til hvetemel eller annen trrvare.
Det har lav gi, f karbohydrater, er glutenfritt og inneholder vitaminer, mineraler, fiber og antioksidanter.
Mandelmel er rett og slett finmalte avskallede mandler som er fettredusert.
Mandelmel trekker til seg mye vske. Bytter du ut hvetemelet med mandelmel m du derfor tilsette mindre mandelmel enn hvetemel.
Du fr tak i mandelemel her.

- Fiberfin
Fiberfin er tidligere hi-maiz og er et usynlig fiber.
Dette er et produkt du kan tilsette i alle bakevarer for gjre baksten mer fiberrik, helt uten smaksforskjell.
Produktet inneholder 60 % fiber og gir derfor kt metthetsflelse.

- Brdmiks
Denne brdmiksen er uten gluten, melk og gjr. Den inneholder svrt f karbohydrater og er magevennlig.
Hovedingrediensene er fr, kjerner og fiber.
Stort sett liker jeg bake ting fra bunnen av, men denne brdmiksen er s enkel og god at jeg lager den gang p gang, resultatet kan du blant annet se her.

- Kakemiks
Hovedingrediensene i kakemiksen er mandelmel, fiberfin og sukrin.
Kaken er god i seg selv, resultatet blir alltid saftig og smakfullt, eller du kanlegge tilingredienser for lage for eksempel gulrotkake eller eplekake.
Jeg har ogs brukt den til lage pannekaker og godiskuler. Mulighetene er mange.
Denne kakemiksen er farlig god. Faktisk s god at jeg synes pulveret er godt spise med skje!


Jeg fr ofte sprsml om ingrediensene jeg baker med.
Ettersom jegelsker bake harjeg ogsmange ingredienser p mitt kjkken.
Det er ikke ndvendig med alle disse.
De viktigste ingrediensene:
- Et ststoff, sukrin+ er det beste i mine yne
- En meltype, kokos- eller mandemel
- Fiberhusk
Med disse produktene i kjkkenskapet kommer du langt og kan lage det meste.
Om du i tillegg skaffer deg et proteinpulver og fiberfin har du alt du trenger.


Her skinner solen i dag.
Ha en herlig onsdag:grin:

Kristine ♥

STYRKETRENING

  • 28.05.2013, 17:58



I dag kom jeg meg p Elixia og hadde en styrkekt!
*klapp p skulderen*  :cool: 
Litt selvskryt er vel lov, dere? Hva har du gjort for noe bra i dag?
Alts, jeg skal ikke stikke under en stol at jeg mtte ta frem min gode venn Herr. Viljestyrke, men det er jo s deilig bare man kommer i gang.
Problemet er ikke treningen, men komme seg p trening.
kten ble helt ok. Ikke den beste, men jeg er svrt fornyd med innsatsen og bare det at jeg har gjennomfrt styrketrening.
- Kneby
3 sett *  8 -12 repetisjoner
- Bulgarsk utfall
3 sett * 8 -10 repetisjoner
- Leg ex
3 sett * 8 -10 repetisjoner
- Hacklift med smal benstilling
2 sett * 15 repetisjoner
- Benkpress
4 sett * 6 -8 repetisjoner
- Flyes
3 sett * 8 -10 repetisjoner


Nr det er grtt og trist ute, slik som n, synes jeg det er godt med noe varmede spise.
Gryter er typiske favoritter p regnvrsdager.
I dag laget jeg en safran gryte med torsk. Litt spizy, full av smak og veldig god.


Ha en dert smr, jeg brukte en stor spiseskje, i en kjele sammen med 1/3 finhakket chili, 2 hvitlksfedd, 1 hakket gul lk og 1 ts safran (eventuelt gurkemeie). La det frese til lken har blitt gyllen og det dufter godt.
Tilsett 1 terning fiskebuljong og 2 dl vann. La det koke opp.
Ha i stykker av fisk. Jeg brukte torsk, men all fisk vil passe.
La det smkoke p lav varme til fisken er gjennomkokt. Cirka 4 -6 minutter.


Server gjerne en frisk salat som tilbehr og / eller kokt ris.
Jeg serverte gryten med en stor salat av hjertesalat, gul paprika, rd paprika, rdlk, ananas og fetaost.
Er du ikke glad i sterk mat vil jeg anbefale ta litt mindre chili. Jeg liker veldig godt sterk mat og ble god og varm mens jeg spiste gryten.


Desserten, som spises akkurat n, ble sjoko-bananfluff som jeg toppet med kakaonibs og sjokoladesaus.
Ha 1 fryst banan i en bolle med mos med en gaffel eller stavmikser. Det kan lnne seg la bananen tine et par minutter frst.
Tilsett 1 dl melk, 1 ss kakaopulver og 30 g mocca-protein. Pisk med en hndmikser. Etter 3 -5 minutter blir det en luftig og god fluff.


Sjokoladesausen laget jeg av 1 ss flytende kokosolje, 1 ss kakaopulver og 1 ss sukrinmelis som jeg blandet sammen.
Trippel sjokoladeglede med sjoko-bananfluff, sjokoladesaus og kakaonibs.
Det var en fest for en sjokoladeelsker som meg :grin:


Kristine

BORTE BRA

  • 27.05.2013, 16:44


Hei og hopp fininger.
Er dere klar for en ny uke? :mrgreen:


Det var s godt komme hjem i dag.
Borte bra, men hjemme best.
N har jeg vrt borte i 11 dager.
Det har vrt deilig. Jegslappe av, vre med familien og flt at jeg har ftt hjulpet tilog vrt en sttte. Likevel er det noe eget med vre hjemme hos seg selv.
P og pusene har vrt sterkt savnet. Det er frste gang jeg har vrt s lenge borte fra dem!
Det ble mose-kose-overdose da jegkom innenfor dren.Vi hadde en lang kosestund fr jeg fikk jeg laget meg mat.
Mitt eget kjkken med mine ingredienser, faste vaner og rutiner har jeg ogs savnet. Det er godt vre hjemme.


Jeg hadde treningsfri hele helgen.
Da var det ekstra godt bevege kroppen i dag.
Det ble en 60 minutters power walk i grvret. Jeg slapp heldigvis unna det verste regnet.
Styrketreningen har det gtt drlig med de siste ukene.
Alts, treningen generelt har ikke vrt det beste i det siste. Nr situasjonen er som det er, merker jeg at motivasjonen ikke er p topp. Jeg vet riktignok at den er der et sted og den kommer tidsnok tilbake nr livet er litt lettere.
Man vil alltid mte motgang. Livet er en berg og dalbane. I de periodene det gr nedover, gjelder det gjre det beste ut av situasjonen, prve tenke positivt og keep it up. Det vil alltid g oppover igjen.
Mlet denne uken er f inn tre styrkekter. Det skal jeg f til! I tillegg blir det nok en del gturer. Jeg synes det er s deilig tmme hodet i frisk luft.


Jeg laget en enkel og god middag etter pusekosen.
Stort sett liker jeg at maten er rask lage.
De fleste mltidene mine tar kun 5 minutter. Stort sett bruker jeg aldri mer enn 15 minutter p et mltid i hverdagen.


Super salat med spinat, gul paprika ogcherrytomat toppet med ferdig grillet kyllingklubber, avokado, solsikkekjerner, kokt egg og revet parmesan.
Tilslutt hadde jeg over en enkel dressing av 1 ss olivenolje, 1 ss sennep, 1 ss sitronsaft og finhakket hvitlk.
S godt!


Til dessert ble det mikrokake som jeg toppet med frosne bananbiter, mandler, cashewntter, pekanntter, trkede br, peanttsmr, lett pisket kremflte og sukkerfritt sjokoladeplegg.
Mikrokaken har jeg postet oppskrift p flere ganger. Den laget jeg av blande sammen 1 egg, 20 g mocca-protein, 2 ss sesammel,2 ss kakaopulver, 6 drper stevia sjokolade, 1 ss sukrin+ og vann til en tykk rre. Ha plastikkfolie over bollen og sett i mikroen i 2 -4 minutter. Server.


Jeg nsker deg en sprek og fin uke.
Make the best of every day.

Kristine

DE BESTE KNEKKEBRDENE

  • 26.05.2013, 19:30


Jeg laget knekkebrd i dag.
Dette er de beste knekkebrdene jeg har smakt :grin:S spr og gode.
Faktisk har jeg laget bde knekkebrd, bonty og karameller (etter denne oppskriften).
En av mine kjreste har kreft. Med behandlingenforsvinner matlysten. Iflgekreftoverlegen jeg snakket med, skyldes dette bde den psykiske pkjenningen det er f en slik diagnose og kroppens reaksjon p behandling.
Mat er alltid viktig, men det er ekstra viktig i en slik situasjon. Nr kroppen iutgangspunktet er svak og syk, og i tillegg blir endamer svekket grunnet behandling, m ensrge for at kroppen fr energi og riktig nringsstoffer til kunne bekjempesykdommen.
De siste dagene har jeg fungert som "mathjelper". Jeg har laget mat, spist sammen og passet p at maten blir spist opp. I morgen drar jeg hjem til meg selvigjen. Da kan jeg dra hjemog vite at mat og snaks er lett tilgjengelig, som bde er enkel, nringsrik og som faller i smak.



Knekkebrd
Oppskriften gir 3 bakplater med knekkebrd

400 g solsikkekjerner
150 g linfr
100 g kruskakli
100 g sesamfr
50 g havregryn
1 ts salt
1 ss fiberhusk*
1 l vann

Bland alle ingrediensene sammen og la svelle i 10 -15 minutter.
Del deigen i 3 og legg p hver sin bakplate.
Smr blandingen flat utover og skjr ruter i deigen. Prv f knekkebrdene i jevn tykkelse.
Stek p 160 grader i 70 minutter.
Avkjl p rist.
Jeg hadde alle 3 brettene i ovnen samtidig, men rullerte p hvor de stod i ovnen, slik at jeg byttetplass hver 20 -25 minutt.
*har du ikke fiberhusk kan du bytte det ut med litt ekstra linfr og/eller kruskakli


Jeg jublet hyt da resultatet av knekkebrdbakingen var 'Kan jeg ta en til?'.
Disse var gode selv uten plegg.
Knekkebrdene er kjempe enkle lage.
I tillegg er de supersunne.
Her fr du blant annet godt med fiber, sunne fettsyrer (deriblant omega3) og mineraler.



Nyt resten av sndag.
I morgen venter en ny uke - gjr deg klar :grin:

Kristine

DIVERSE

  • 24.05.2013, 17:04


Da er fredagen her dere.
Det er helg!
Her kommer diverse svar som er stilt p bloggen, mail og facebook den siste uken.

Hvorfor du bruker proteinpulver?
Jeg bruker hovedsakelig proteinpulver i bakst og desserter ettersom det gjr baksten sunnere, mer proteinrik og mer mettende.
I tillegg bruker jeg ogs proteinpulver i kaffen og lager en kjempe god proteinkaffe. Det er rett og slett fordi det er fantastisk godt! Jeg m ha en slik hver dag :)

Hvilken effekt proteinpulver har for deg?
Proteiner har avgjrende betydning for de aller fleste cellene i kroppen, hvor de blant annet er et byggemateriale, de srger for muskelkontraksjoner, er et signamolekyl ved at det formidler informasjon mellom ulike deler av kroppen, det virker som transportmolekyler - mange stoffer m ha hjelp til komme rundt i kroppen, og fungerer i forsvar mot infeksjoner.
Om du spiser proteinene dine gjennom mat (egg, kjtt, fisk , kylling, kesam, osv) er det ikke ndvendig med proteinpulver.
Fordeler med et proteinpulver er at det er
- Billig
- Inneholder lite fett og karbohydrater
- Tar liten tid tilberede
- Tar kort tid spise
- Tas raskt opp i kroppen

Registrerer du maten din?
Nei, jeg registrerer ikke maten min. Jeg mener at det er verken sunt eller naturlig. Kroppen kan selv regulerer sult og lyst, og den vet alltid best. Om man begynner overstyre kroppens signaler ved flge en fast oppsatt matplan og teller kalorier vil man etterhvert f et unaturlig forhold til mat og kropp samtidig som man risikerer g p en smell.
Ingen kalkulator eller oppsett kan vite hvor mange kalorier du trenger eller antall gram karbohydrater, fett og proteiner. Det er det kun kroppen din som vet.


Hvor er 2xu buksen din fra?

Den er fra individu.no her.
Nr vi frst er inne p induvidu vil jeg forresten tipse om at de deler ut et gavekort p 10 000,- nr de har ndd 5000 flgere p facebook, s det lnner seg flge dem her.

Hva er mlet ditt n?
For tiden trener jeg uten ml og mening! Jeg gjr det fordi det er gy. Trening er et sted hvor jeg bare eksisterer, hvor jeg fr tenkt igjennom ting, som oftest via kondisjonstrening, og fr ut sinne og irritasjon, gjennom "pumping" av vekter.
Hovedmlet mitt n er egentlig nyte hver dag og sakte men sikkert bygge kropp. Jeg er ei lita jente og jeg kunne godt tenke meg bli noe strre. Jeg er veldig solt og fornyd over ha klart g opp tte siden i fjord, men jeg skal rlig innrmme at det var slitsomt. Det er ikke bare bare skulle g opp i vekt. ha s mye fokus p mat, er ikke noe jeg nsker gjre over lengre tid. Jeg ble faktisk sliten av det.
Akkurat n er det en del som skjer i privatlivet mitt, som dere kanskje har ftt med dere, og treningen har de siste ukene blitt s som s. For meg kommer alltid livet frst. Trening skal vre en positiv del av livet mitt og ikke noe jeg m gjre.
Jeg savner litt mer treningsrutiner, men frst m situasjonen roe seg litt slik at den store treningsgnisten er tilbake.

Hvordan blir man tynn av trening?
Jeg er absolutt ikke den rette personen sprre om dette. Det siste jeg nsker er vre tynn. Jeg vil mye heller vre sprek, sunn og blid.
trene for bli tynn er ikke noe godt ml. Jeg vil anbefale revurdere mlet ditt og heller sette deg ml som gr ut p forbedre lpetiden din, antall kilo du tar i kneby eller lignende.

Er du p facebook?
Jupp, bde som privatperson og bloggen.
Bloggen kan du flge her
.


Hva er din strste last nr det kommer til mat?

Nr du sier last regner jeg med at du mener av den mindre sunne maten.
Jeg er alt for glad i sjokolade :roll:M ha det hver dag! Det er egentlig en (drlig?)vane jeg sa jeg skulle vende meg av for en stund siden, men jeg fikk aldri rumpen i gir. Som akkurat n mens jeg skriver dette innlegget har jeg sittet med en porsjon sjokoladefamilien og en proteinkaffe med steamet melk.


Ha ensuper duperhelg.
Smil og vr glad :mrgreen:
Dagen i dag fr du aldri tilbake.
Husk gjre noe hver dag som DU har lyst til og som gjr deg lykkelig.

Kristine

SJOKOLADEDRM

  • 23.05.2013, 16:17



I regnvret drmmer jeg meg bort til sommer.
Jeg vil ha sol!
Jeg vil ha varme!
Jeg vil ha knall bl himmel og 20 varmegrader.
Vel, i mellomtiden drmmer jeg meg bort i denne solen av en tulipan som jeg plukket i hagen i stad og en god mengde sjokolade:grin:


Jeg laget nemlig dissedeilige sjokoladekulene av diverse ingredienser jeg fant her hos a'mor.
Det jeg savner mest med vre borte hjemmefra, er mitt eget kjkken med masse ingredienser.
Heldigvis har mamma masse spennende ingredienser p sitt kjkken.
Matlaging er terapi for sjelen.
Frst drmmer jeg meg bort til sommer mens jeg lager, s drmmer jeg meg bort videre mens jeg knaskjer sjokoladetrfler.
Lenge leve gode dagdrmmer.



Sjokoladetrfler

100 g kokosolje
50 g kakao, jeg brukte bakekakao
30 g sukrin+
1 ts vaniljesukker, eller vaniljepulver
1/3 ts salt

Smelt kokosoljen.
Bland i de resterende ingrediensene og la massen avkjles noen minutter.
Rull s kuler og sett i kjleskapet i 10 minutters tid.
Nyt!



Om det ikke er sjokolade og sol i himmelen, tror jeg faktisk ikke jeg vil dit!
God regnvrstorsdag.

Kristine

GRILLING OG PANNEKAKER

  • 22.05.2013, 19:13


For noen regnfulle dager vi har hatt. Og det ser ikke ut som om det skal snu med det frste. Jeg hper dere ikke regner bort!
Er dere som meg? Fr mest lyst til krype under et gedigent pledd og drikke kakao hele dagen?
Det siste jeg har lyst til er g ut nr regnet pser ned.


Jeg tok meg en proteinkaffe og samlet mot.
Noen ganger er drstokkmilen veldig lang!
Til tross for en skikkelig klamt og svett Elixia, hadde jeg en kjempe god treningskt p bakside ben og rygg:grin:
- Marklft
4 sett * 6 repetisjoner
- Lr curl
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Glute bridge
3 sett * 20 repetisjoner
supersett med
- Strak mark
3 sett * 12 repetisjoner
- Nedtrekk
4 sett * 6 -9 repetisjoner
- T-bar roing
4 sett * 6 -7 repetisjoner
- Face pull
3 sett * 12 -15 repetisjoner


Regnvr - ingen hindring. Vigrillet i dag ogs. Ja, jeg er fortsatt p beskhos min mor.
Jeg har forelsket meg helt i mamma's grill og bruker den s mye som mulig!
Dagens middag ble dermed svin indrefilet surret i bacon som jeg grillet, servert med kokt brokkoli og gulrtter, salat av hodesalat, cherrytomat, rdlk og fetaost, hjemmelaget bearnaisesausog ovnsbakte potetbiter stekt med timian, parmesan, hvitlk og litt olje.


Til dessert ble det tynne pannekaker.
Disse har jeg akkurat spist.
Her er det ikke ndvendig med noen fancy ingredienser. Enkelt, sunt og godt.
3 egg pisket lett med en gaffel, ha s i 3 ss kremflte (jeg vil tro at melk gjr samme nytten), 2 ss mel (jeg brukte glutenmel), 1 ss sukrin og kanel.
Stek i en panne p middels varme i litt kokosolje eller smr et minuttstid p hver side.


Jeg fylte pannkakene med cottage cheese og blbr (frosne som jeg tinte i mikroen).
Godt!
Ha en fortsatt fin onsdag:grin:
N skal jeg sette meg i sofaen og drikke kakao med mamma.

Kristine

HVA SPISER DU?

  • 21.05.2013, 19:14


Hva spiser du?
Hva kan jeg spise for g ned i fettprosent?
Disse to sprsmlene er gjengangere.
Jeg spiser alt, bare ikke alltid.
Og slik er det ogs med deg, du kan spise alt, bare ikke alltid.
Det er en hrfin balanse mellom sunn og sykelig sunn. Hvor denne grensen gr, er selvflgelig noe individuelt fra person til person. Den dagen du begynner bli fanatisk i forhold til mat og kropp hvor dette opptar s si all tid og tanker, da har du et problem.
Jeg kan ikke komme med pekefingeren og forklare deg hva som er riktig og galt. Du er din kropps herre. Ved lytte til den vil du med tiden lre den kjenne.

Hva er egentlig et sunt kosthold?
Spr du femten forskjellige mennesker, vil du f femten forskjellige svar.
Det er uendelige mange meninger, rd og tips der ute.
Min mening er at alt av skalte dietter br kastes ut.
Glem lavkarbo. Glem middelhavsdietten. Paleo. Lav fett. Suppedietten og Atkins.
Et sunt kosthold er et kosthold du kan holde livet ut. Et kosthold som gjr at du fler deg bra, har godt med energi, god konsentrasjon og humr. Det skal f frem det beste i deg.
Et sunt kosthold bestr for min del av mest mulig rene rvarer som kylling, fisk, grnnsaker, frukt, ntter, osv, og noe ferdiglaget som tacosaus, ketchup og lignende.
Jeg nekter meg selv ingenting og godtar lysten om den kommer.
80 / 20- regelen synes jeg er en god leveregel. Om spiser sunt og rent tti prosent av tiden skeier jeg ut med god samvittighet de resterende tjue prosentene. Jeg fr ikke drlig samvittighet av ta en sjokoladebit i ny og ne, s lenge det ikke blir hver dag og i store mengder.

Dette er matvarer som stort sett finnes i mitt kjkken:

Protein
Kyllingfilet, kalkun, mrbrad / ytrefilet / indrefilet av storfe, svinekjtt, bacon, kesam, cottage cheese, proteinpulver, egg, tunfisk, rret, laks, koktskinke, spekeskinke

Fett
Egg, fet fisk, omega-tilskudd, avokado, ntter, peanttsmr, smr (ekte meierismr), olivenolje, kokosolje

Karbohydrater
Frukt, br, grnnsaker, stpotet, potet, speltlomper, havregryn

Tilbehr
Wasabi, sukkerfri ketchup, dijonsennep, red crurry paste, kokosmelk (ikke lett variant),hakkede tomater, tomatpure, kremflte, krydder, kaffe

Bakevarer
Mandelmel, kokosmel, sukrin, steviadrper, ustet kakaopulver, fiberhusk, vaniljepulver


I helgene og ved speseille andledninger finner man ogs pepsi max og sm godt (hovedsakelig sjokolade) p mitt kjkken.
Spis og vr glad :grin:
Nyt maten, nyt livet.


Kristine

ISKREM MED BRINGEBR

  • 21.05.2013, 10:49


Grsdagens iskrem ble s god!
Selv om det var vanskelig vente p at den skulle stivne, var det verdt det.
N som temperaturen holder seg rundt tjue grader, (jippi, la det holde seg slik) er det et must med avkjlende iskrem.



Vaniljeis med bringebr

3 egg
3 ss sukrin+
1/2 ts vaniljepulver
3 dlflte,
1 boks kesam, 300 g
Bringebr

Pisk eggene til eggedosis med surkin og vaniljepulver.
Visp flten stiv.
Bland kesam inn i flten og vend s inn eggedosisen.
Rr inn bringebr. Disse kan gjerne vre frosne.
Sett isen i fryseren i 4 -5 timer.
Rr et par ganger underveis, jeg rrte 3 ganger totalt.Har du en iskremmaskin kan du gjerne bruke den.


Viste du forvrig at bringebr er et superbr?
Fargestoffene i bringebrene har antioksidative egenskaper og er med beskytter mot kreft og hjerte- og karsykdommer.
De har ogs betennelsesdempende egenskaper samt inneholder godt med b-vitaminet folat, c-vitamin, kalium, jern og kalsium.


Is er en fast flgesvenn i sommeren.
Her kan du variere i det uendelige. Du kan tilsette sjokoladepulver for en sjokoladesmak, sjokoladebiter, andre typer frukt og br, ntter, osv, osv. Bare fantasien setter grenser.
Hurra for en sunnereissommer:grin:
Jeg elsker is! Og det i alle former, min issommer bestr av masse sunn is og moderat med Ben&Jerrys. En salig blanding er det beste i mine yne.


Kristine

DEILIG

  • 20.05.2013, 18:21



Hey mandag!
Har dere hatt en fin start p uken?
Ingen blmandag denne pinsedagen, vel?
Jeg koser meg fortsatt hjemme hos familieni Hole. Tipper jeg blir her noen dagertil.


Fr trening ladet jeg opp med en god kopp proteinkaffen.
30 g mocca-protein blandet med 0,5 dl vann i et glass. Hell s over kaffe.
Jeg toppet med 1 dl varm melk som jeg pisket opp.


I tillegg ble det et par biter med r sjokolade toppet med peanttsmr.
Sjokolade og peantter er en uslelig kombinasjon.
Stt og salt.


Det er en uke side sist jeg hadde bena mine innenfor Elixia.
Gjett om det var deilig med en skikkelig styrkekt :grin:
Jeg trente med brdrene, forside ben og bryst.
En ordentlig go'kt med god energi, godt humr og en fantastisk flelse etterp.
- Kneby
4 sett * 6 -8 repetisjoner
- Bulgarsk utfall
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Leg ex
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Ettbens benpress
3 sett *10 -12 repetisjoner
- Benkpress med manualer
4 sett * 6 -9 repetisjoner
- Flyes i kabel
4 sett * 8 -10 repetisjoner


Til middag ble det nok en grillsamling med masse godt.
Jeg har ikke grill hjemme hos meg selv, dermed benytter jeg anledningen til grille masse n som jeg er her.
P dagens grillbuffet ble det:
- Fltegratinerte poteter,
poteter, flte, hvitlk, ost inn i ovnen p 200 grader i 40 min.
- Mangosalsa,
mango, hvitlk og chili kjres i en food prosessor til en jevn konsistens.
- Tzatziki,
gresk yoghurt blandes med revet agurk, hvitlk og pepper.
- Gacamole,
avokado moses med hvitlk, chili, sitronsaft, salt og pepper.
- Bearnais,
eggeplommer mikses med hvitvinseddik, ha s i smeltet smr mens du pisker kraftig og smaksett med finhakket lk, hvitlk, estragon, salt og pepper.
- Kokt grnnsaker,
brokkoli og blomkl
- Stek sopp
sopp stekes ikokosolje med hvitlk.
- Svin indrefilet med bacon,
krydre kjttet med nsket krydder og surr bacon rundt, grill eller stek i pannen.
- Grillet st paprika
grill paprikaen til den fr lett farge.
- Fetaost, sweet chili saus og diverse krydder.


En real smak av sommer.
Grillmat er noe av det beste som finnes og det fr frem en god stemning.


N har jeg akkurat laget en diger porsjon hjemmelagetiskrem.
Frken kern er som et barn og klarte ikke vente p at isen skulle stivne.
Jeg tok like s godt en tallerken med iskrem-rre, bestende av egg, kremflte, sukrin og kesam, og toppet med peantter.
Det var s godt! N gleder jeg meg ekstra til isen stivner..bare synd at det tar fire -fem timer!
Nyt resten av fridag :grin:


Kristine

FAMILIETID & ISTID

  • 19.05.2013, 17:05


Nyter dere pinsehelgen?:grin:
Det er ekstra godt med langhelg, fri bde fredag og mandag.
Jeg har tatt turen opp til familien og koser meg noen dager her.
Selv om jeg er blitt "stor" og det er syv r siden jeg flyttet hjemmefra, er det noe eget komme hjem til mor.


Jeg har ikke tatt s mange bilder de siste dagene.
Disse fire oppsummerer 17 mai.
Is, smil, beeing me (les: rar) og kakefest.
En herlig feiring med de jeg er glad i. Som skjnne Bjrnar sa 'dette er den beste 17 mai ever'!


I dag startet jeg dagen med en gtur i finvret med mamma.
Solen skinte og gradestokken viste 21 grader.
Vi tok med oss Kasper-hunden og vandret rundt Tyrifjorden i 90 minutters tid.
Underveis satte vi oss ned s p den vakre naturen, speidet overvannet, hrte p fuglene kvitre,samt fikk i oss litt nring.
En ordentlig kose-gtur.
Det er s godt tilbringe tid med mamma. Hun er verdens beste


Som et mellommltid i dag ble det proteinkaffe, jupp, jeg pakker med meg Myo-proteinuansett hvorjeg skal, appelsin, druer, noen salatblader, plommetomater og kokt egg.
Enkelt og godt.


Jeg laget ogs is i dag.
Sommer betyr istid.
I denne varmen er det godt ta med noe stt, kaldt og forfriskende ut i solen.
Is, solskinnog mamma ved min side. Jepp, det gode liv!



Enkel bringebris

200 g frosne bringebr
200 g kesam
0,5 dl flte, kan byttes ut med mer kesam
2 ss sukrin+
1/2 ts vaniljepulver, kan byttes ut med vaniljesukker

Miks alt godt sammen.
Fyll isen i isformer eller ha i en boks.
Frys en times tid og nyt.
Denne blir st og frisk p samme tid.
Veldig, veldig god.



N skal jeg lage middag.
I dag blir det grilling p verandaen:grin:
Det er s mye mer moro lage mat nr man er borte. Jeg fr masse glede av lage middag til familien. Til gjengjeld gir de en fantastisk selskap nr maten skal spises.
Ha en god sndagskveld.


Kristine

NYDELIG PEANTT ISKAKE

  • 18.05.2013, 11:10


                                                                                                                                                                                              Reklame // inneholder ad-linker


Hipp, hipp, hurra!
Hper dere alle hadde en herlig 17 mai feiring.
P etterskudd; gratulerer s mye med dagen :grin:
Som flere av dere allerede har ftt med dere via facebook her eller instagram her, bakte jeg peantt iskake til feiringen.
Den ble en suksess og falt i smak bde hos de proteinpulverbrukende treningsfreakene og de "normale" sukkervante.  
En litt sunnere kake som vil bli elsket.
Dette er en soleklar ny favoritt!



Peantt iskake
For English please scroll down.
Dette blir en stor kake.
Jeg brukte en avlang form 25 *35 cm, bruker du en rund form vil jeg tro du kan halvere oppskriften.

Bunn
300 g peanttsmr
150 g peantter
2 egg
3 ss fibersirup, eventuelt honning eller yaconsirup

Ismasse
1 boks flte, 3 dl
2 pakker philadelphia, 400 g
3 egg
4 ss sukringold
1/3 ts kologisk vaniljepulver, eventuelt vaniljesukker

Topping
Ca 80 g  sjokolade, jeg brukte sukrinsjokolade
0,5 dl flte
Peantter

Start med bunnen.
Bland sammen peanttsmr, egg og yacon sirup (eller stning). Ha i peantter og hell massen i en form.
Stek p 200 grader i 12 minutter.
Avkjl.

Mens bunnen avkjles lager du ismassen.
Skill eggeplommene fra eggehvitene.
Pisk flten stiv.
Bland philadelphia med eggeplommer og vaniljepulver. Bland s ostemassen inn i flten.
Stivpisk eggehvitene med sukrin og vend de inn i oste- og fltemassen.
Hell blandingen over bunnen og sett i fryseren.

Smelt sjokoladen til toppingen sammen med flten. Jeg brukte mikroen, med du kan ogs bruke en kjele. Kok opp flyten og ha i sjokolade. Rr rundt til sjokoladen er smeltet.
Hell blandingen over ismassen og str over peantter.
Sett iskaken i fryseren i minimum 4 timer.
Kaken kan oppbevares en ukes tid i fryseren, men husk at den m tine 10 -15 minutter p kjkkenbenken om den har sttt lenge i fryseren.



Peanut butter ice cream cake

Bottom
300 g peanut butter
150 g peanuts
2 eggs
3 tablespoons yacon sirup, or honey / erythritol / sweetener

Ice cream
1,2 cups whipping cream
1,6 cups cream cheese
3 eggs
4 tablespoons erythritol / sweetener
1/3 teaspoon vanilla powder

Icing
85 g of dark chocolate
0,2 cup whipping cream
Peanuts

Start with the peanut butter bottom.
Mix together peanut butter, eggs and yacon syrup (or sweetener). Add the peanuts and pour into a mold.
Bake at 390 F for 12 minutes.
Cool completely.

Separate the egg yolks from the egg whites.
Whip the cream.
Mix cream cheese with egg yolks and vanilla powder. Mix the cheese mixture into the cream.
Whip the egg whites with sweetener and fold them into the cheese mixture.
Pour the mixture over the bottom and place in the freezer.

For the icing, bring the cream to boil. Add the chocolate and stir until it's completely melted.
Pour the chocolate sauce over the cake and sprinkle with peanuts.
Put the cake in the freezer for at least 4 hours.


Dette er en sann festkake som vil falle i smak hos de fleste.
Jeg kan med hnden p hjerte si at det er en av de beste kakene jeg har smakt noensinne, ja, den topper sukkerbombene.
Lag.
Forelsk deg.
Nyt :grin:


Kristine

I DAG

  • 16.05.2013, 17:23



Jeg er ikke helt tipp topp for tiden.
Mye tenke p, litt lei og kjei.
Livet er en berg og dalbane.
Jeg tror riktignok at alt skjer for en grunn. Jeg lrer hver dag.
Vanskelige situasjoner gjr kanskje at man fler at man blir satt litt tilbake. Likevel vokser man seg sterkere i det lange lp.
Jeg kommer sterkere tilbake:cool:bare vent!

Treningen har ogs blitt satt til side.
Jeg har rett og slett ikke flt for det.
Mandag ble det hviledag.
Tirsdag ble det en kort og lett kt p rygg.
I gr ble det nok en hvile dag og i dag ble det en 30 minutters gtur.


Jeg fikk jammen en pakke i dag ogs.
Det passer perfekt, i og med at humret ikke er helt p topp.
f pakker fr alltid frem et stort smil. Lykke kan tydeligvis kjpes ;-)
Nok en pakke fra SheInside.
- Varm og deilig svart genser
Det er denne jeg har p meg p bildet over.
- Stripede bukser
Striper er hett i vr, disse koster 140kr ogsitter som et skudd.
- Cardigan
Nok en deiligcardigan som jeg skal pakke meg inn ip lyse sommernetter.


Dagens middag, som akkurat er spist, ble s enkelt som det fr blitt. En pakke salmalaks, agurk i staver, et par salatblader, en avokado, wasabi og soya saus.
Jeg savnet syltet ingefr som jeg faktisk glemte igjen p butikken etter ha betalt! Sashimi blir ikke helt det samme uten.


Noen ganger er det enkleste virkelig det beste.
En sunn og kjempe god middag p et minutt. Ingen tillaging, kun oppskjring.
Dessverre er det ikke den rimeligste middagen.


En ting har skikkelig dilla p for tiden er sjokoladekakedeig.
Jeg kan spise en opp en bolle, for s lage en til, og en til. Jeg blir aldri lei!
3 ss kakemiks (kan byttes ut med mandelmel og sukrin), 2 sskakaopulver, 1ss kokosolje(kan droppes), 4 drper steiva sjokolade, 1 ss yacon sirup(kan byttes ut med sukrin), en liten klype salt og litt vann, ca 0,5 dl til en passe konsistens.
Det smaker nesten som brownies deig.
Mmmm...


De fleste av ingrediensene mine bestiller jeg hos MyRevolution.
I dag til og med lrdag har de minus 20 % p alle varer og fri frakt p ordre over 500,-.
Jeg har i hvert fall sltt til med min favoritt MyoProtein og verdens beste proteinbarer.
Penger spart er penger tjent, tenker studenten i meg.

N skal jeg lage kake til morgendagen.
Hper dere alle fr en fantastisk feiring :grin:
Ha en herlig kveld og en flott 17 mai.

Kristine

AVHENGIG

  • 15.05.2013, 16:36


, nei da. Jeg gr aldri lei handling p iHerb, jeg er nok en smule avhengig! :grin:
I dag dumpet to hentelapper ned i postkassen.
Sm gleder i hverdagen.


Dagens pakker inneholdt:
jeg har linket til produktene
- Green tea
En av de beste grnne teene jeg har smakt!
- Kokosmel
Kokosmel bruker jeg ofte i bakst og matlagning.
- Kokosmelk
I kaffen, i wokken, i desserter eller til is. Kokosmelk passer til det meste.
- Mandelmelk
Magen min er ikke spesielt glad i mye melkeprodukter. Derfor drikker jeg som regel mandelmel om jeg har lyst p melk.
- Lakrispulver
Jupp, n skal jeg prve lage lakris! *krysser fingrende*
- Tannkrem
Denne skal vre naturlig og gi deg hvitere tenner. Vel, det gjenstr se.
- Lip Balm
Deilig leppomade som lukter stt av honning. Denne var gratis.


Iherb er en av de strste og beste nettbutikkene for helsekost og kosttilskudd. Utvalget er stort ogprisen p produktene er mye rimeligere enn i Norge.
Jeg fr stadig sprsml angende iherb, her er mine tips:
- Nr du kommer inn p forsiden p verst i midten p startsiden str det 'Free'. Her finner du et utvalg av gratis produkter som du kan legge til i din bestilling. For hver bestilling du gjr kan du legge ved to av disse gratis produktene.
- Midt p siden er det et skefelt hvor du kan ske etter nsket produkt.Du kan ske p produktnavn, merke og kategori.Nr du har funnet ditt nskede produkt kan du legge det i handlekurven eller lagre det i nskelisten til en senere anledning.
- Ved din frste bestilling p Iherb fr du 5 $ i rabatt om du oppgir kode OKE701. Denne oppgir du p din 'chart' nr du sjekker ut og skal til betale.
- Enkelte produkter er listet som legemidler i Norge. Disse er da ulovlig importere hit. Om du bestiller en av disse varene kan du risikere at tollvesenet stopper pakken din og at de returnerer den.
- Det lnner seg handle produkter for under 200 kroner,da slipper du betale toll. Frakt inngr ikke under toll, det vil si at du kan handle produkter for 200 kr for s legge frakt opp denne prisen. Kjper du produkter for over 200 kr m du betale toll og merdiavgift. Dette kan fort bli en dyr affre.
- Hold vekten p pakken under 4 pounds (1814 grams). Da bruker du Global Priority Mail som leveranse og det koster kun 4 $. Ettersom frakten er spass billig lnner deg seg heller kjpeflere smpakker til under 200 kr og under 1814 gramslik at du slipper avgifter.
- Om du har handlet for over 200 kr m pakken din fortolles. Dette kan ofte ta lang tid. Send en mail til privatfortolling@posten.no med navn, referansenummer og en kopi av din ordrebekreftelse med en gang du har bestiltpakken og skriv samtidig at du hper de sender pakken fortest mulig. Pakken vil da bli fortollet mens den er p vei til Norge og dette gr raskere enn at tollvesenet skal tolle den p egenhnd nr pakken kommer til Norge.


Kristine

KOKOS- OG SJOKOLADEKJEKS

  • 14.05.2013, 17:23



Nr jeg har mye tenke p liker jeg koble ut p kjkkenet.
Jeg fikk lyst p kjeks i dag, men var ikke i humr til st lenge p kjkkenet.
Det tok meg knappe fire minutter slenge sammen denne oppskriften, s var det bare vente p at kjeksene skulle bli ferdigstekt.
Kokos og sjokoladekjeksene ble kjempe gode, dessuten er de s enkle at hvem som helst kan lage dem :grin:
Deilig!
Nyt og kos deg.



Kokos og sjokoladekjeks

30 g smr
2 egg
1 eggehvite
1 ss sukrin
1 ss surkingold,
eventuelt 2 ss sukrin eller 2 ss surkingold
30 g mandelmel
20 g fiberfin
20 g kokos
Hakket mrk sjokolade, jeg brukte 1 plate av denne

Smelt smret.
Er du fortsatt blant de som bruker margarin, kast det i spla med en gang! G for naturlig mat, ordentlig smr uten alle de merkelige tilsetningsstoffene.
Bland i eggene og ha i resten av ingrediensene.
Lag klatter p en bakplate.
Stek p 175 grader i 12 min.


Ta en bit, eller tjue, og nyt.
Ha en fin tirsdag godt-folk :grin:

Kristine

BLMANDAG

  • 13.05.2013, 19:30


Hei og hopp.
Hper du har hatt en strlende start p uken :grin:Vi er snart halvveis i mai, det blir lysere og varmere for hver dag som gr. Sommeren nrmer seg. Herlig!
Jeg skal rlig innrmme at jeg har hatt en skikkelig blmandag.
Noen ganger er livet skikkelig urettferdig og du fler deg ordentlig hjelpels.
Snn er det dessverre. Selv om jeg vet jeg kommer meg igjennom det uansett hva utfallet er, fles det ut som om bakken detter under fttene p en nr en str midt i det.


Jeg har egentlig ikke gjort mye nyttig i dag.
Det har blitt noen timer p kjkkenet, jeg har blant bakt super sjokoladekake, oppskrift her, og sjokoladeskillingsboller, oppskrift her, og ellers mange timer i sofaen med x-antall kopper kakao med krem.


Til lunsj var jeg egentlig ikke interessert i lage mat.
Dermed ble det en rask rett med salat (spinat, gul paprika, cherrytomater) med salma laks, feta ost, sesamfr, skogsbacon, egg, avokado og asparges.
Maten klar p tre minutter.


I tillegg ble det spelt lomper med dette sukkerfrie sjokoladeplegget.
Visp s forsvant hele pakken med speltlomper.


Det har ikke blitt noen trening eller aktivitet i dag.
Jeg tenkte ta meg en gtur for klarne tankene men det ble med tanken.
Akkurat n fles sofaen s alt for god og trygg. Dermed blir det en god hviledag.


Dagens positive.
Jeg har riktignok ftt blomster.
Vakre roser.
Jeg er enormt heldig og takknemlig for at jeg har gode mennesker rundt meg. Det er sm ting som gjr dager som dette litt bedre.
Forresten, har dere noen gode nettbutikker anbefale? Aller helst klesbutikker
Hva er bedre enn sitte i sofaen under et teppe med en god kopp kakao og shoppe?
Jeg-synes-synd-meg-meg-selv-handling ;-)


I morgen venter en ny og bedre dag.
Ha en god kveld.

Kristine

TWO WORDS

  • 12.05.2013, 18:09



Fuck diet!
Neida, jeg tenkte egentlig p god sndag, men med 'fuck' genseren p (forvrig nok en av kjpene mine fra SheInside her)og godisposen i hnden passet det bedre.
Etter en lang helg p skolen, fredag, lrdag og sndag tarjeg endelig helg n. Et par timer blir det i hvert fall, og du ser hvordan jeg skal nyte den.


I gr hadde jeg en ok treningskt p Elixia.
Det ble 40 minutter sirkeltrening.
- Marklft med kettlebells
3 sett * 12 repetisjoner
- Kneby med kettlebells
3 sett * 15 repetisjoner
- Stende roing med kettlebells
3 sett * 12 repetisjoner
- Push ups
3 sett * 15 repetisjoner
- Lr curl p ball
3 sett * 15 repetisjoner
Jeg gjorde alle velsene uten pause. Deretter tok jeg en pause fr jeg gjentok sirkelen 3 ganger.

I dag ble det 40 minutters power walk hjem fra toget etter skolen.
Det var deilig komme seg ut i frisk luft etter ha vrt inne hele dagen.


Ha en riktig god sndag.
Lad opp til en ny og frisk ukestart i morgen :grin:
God kveld

Kristine ♥

NASJONAL SUKSESS

  • 12.05.2013, 07:21



Jeg elsker 17 mai.
Hele landet er samlet til fest :grin: Vi smiler, roper, gratulerer hverandre med dagen og koser oss sammen. 
P og jeg inviterer p grilling, kos og fjseri p nasjonaldagen. Da stille selvflgelig denne frkna med kake.
I og med at jeg ikke vil risikere bomme p dessert nr jeg har gjester, bakte jeg i gr kveld for teste smaken.
Det ble en klar suksess, her forsvant alt i vre to mager!
Da blir det deilig, saftig og sukkerfri suksesskake p 17 mai. Den skal nytes med nre og kjre, og et godt glass musserende.
Jeg gleder meg!



Suksesskake

Bunn
3 eggehviter (spar plommene til kremen)
1 ss sukrin
2 ss mandelmel, eventuelt kvernede mandler
3 ss hakkede grovhakkede mandler

Stivpisk eggehvitene med sukrin.
Tilsett mandelmel og mandler.
Ha massen i en form og stek p 160 grader i 15 -20 minutter.
Jeg fant ikke kakeformen min, slik at jeg laget isteden 5 mindre kaker ved legge 5 klatter p bakplaten. 
Avkjl.

Krem
1 dl flte, jeg brukte mandelflte
3 eggeplommer
2 ss sukrin
1/2 ts vaniljepulver, eventuelt vaniljesukker
1 -2 ss smr

Varm opp flte, eggeplommer, sukrin og vaniljepulver i en kjele.
Rr godt underveis til kremen begynner og tykne, den skal ikke koke.
Ta kjelen av platen og rr inn smr.
Ha kremen over kaken.
Topp gjerne med br og hakkede mandler .



Da er det bare krysse fingrende for fin vr.
God stemning blir det uansett :grin:
Hipp hurra!

Kristine ♥

I BOKSEN

  • 10.05.2013, 16:17


Hei spreke mennesker :grin:
N er det fredag og helgen er her!
I dag stod jeg opp klokken seks for f rekke en power walk.
Det ble 45 minutters rask gange i morgensolen, deilig.
Jeg fler at kroppen vkner og kommer skikkelig i gang, helt klart den beste starten p dagen.


Jeg har skole hele helgen.
I og med at jeg bor et stykke unna, blir det lange dager, jeg er borte elleve til tolv timer.
Da er det viktig medgode matpakker for holde konsentrasjonen og motivasjonen p topp.
Dagens matpakke nummer tobestr av tomat, paprika, kokte egg og en hjemmelaget wrap fylt med biff (rester etter grsdagen), ost, salat, tomat og avokado.
Til wrappen tok jeg utgangspunkt i oppskriften min p protein pasta, denne,
1 egg, 1 ss kokosolje, 1 ts fiberhusk og50 g kesam blandes godt sammen. La rrensvelle et par minutter fr du heller den utover en bakplate kledd med bakepapir.Stek p 200 grader i 5 -7 minutter.



Ha en herlig fredag.
Nyt helgen :grin:

Kristine ♥

LOFF OG SJOKOLADEPLEGG

  • 09.05.2013, 16:32


Det var nemlig akkurat det jeg hadde lyst p i dag.
Varme loffskiver med deilig sjokoladeplegg. S da lagde jeg det :grin:
Jeg var riktignok en skikkelig copycat.
Loffskivene / oopsiesene er hentet fra boken Matrevolusjonen, mens sjokoladeplegget er inspirert av Melissa.



Loffskive / Oopsies
Totalt 8 stykker

3 egg
100 g philadelphia, eventuelt kesam eller yoghurt
1/2 ts fiberhusk, kan slyfes
1/2 ts bakepulver

Skill eggehvitene fra eggeplommene.
Bland eggeplommene med philadlephia, bakepulver og fiberhusk. Du kan ogs tilsette for eksempel sukrin, kanel, kardemomme, stevia, salt og andre krydder om du nsker det.
Stiv pisk eggehvitene.
Vend eggeplommeblandingen inn i de stivpiskede eggehvitene.
Lag topper p en bakplate og stek i 25 minutter p 150 grader.



Sjokoladeplegg
1 kristine-porsjon

3 ss hasselnttsmr, eller annet nttesmr
1 ss yacon sirup, eventuelt honning
1 ss kakaopulver
En liten klype salt

Bland alt godt sammen.
Spis rett koppen, det smaker jo fortreffelig i seg selv, eventuelt nyt p en varm loffskive eller annet godt.


S utrolig godt!
Hper dere nyter fridag til det fulle.
Ha en superkristi himmelfart:grin:


Kristine ♥

MED KOKOS

  • 08.05.2013, 16:59



Jeg prvde noe nytt i dag, nemlig kokoskrem i kaffen.
En kopp proteinkaffe m jeg ha daglig.
Jeg er en smule avhengig som dere vet ;-) Ingen dag uten!


Dagens kokosproteinkaffe laget jeg ved blande 20 g mocca-protein i et glass sammen med 1 ss kokosolje og 0,5 dl vann.
Du kan selvflgelig droppe kokosoljen om du vil spare kaloriene, men her fr du sunt fett og god smak.
Ha i 1 ss instant coffee og hell over kokende vann. Rr om.
Tilslutt topper du med kokoskrem. Da tar du rett og slett en boks kokosmelk som har sttt i kjleskapet og bruker den kremen, stive delen, som er verst p boksen.
Jeg bruker forvrig denne kokosmelken som ikke inneholder masse tilsetningsstoffer.


Til middag ble det torsk med ertepure, bacon og cherrytomater.
Med riktig tilberedning og tilbehr er torsk en sikker vinner. Langt fra smaklst!


Ha litt smr i en panne sammen med et par hvitlksfedd. Ha salt og pepper p torsken og stek den i pannen p middels varme i tre -fire minutter p hver side avhengig av tykkelse.
Kok erter etter anvisning p pakken. Vanligvis er det omtrent fire minutter. Mos ertene sammen med en dsj sitronsaft og kokoskrem. Du kan bytte ut kokoskrem med for eksempel creme fraiche eller kesam.
Sprstek bacon i en panne.
Legg ertepureen p en tallerken sammen med cherrytomater, topp med torsk og bacon i biter.
Nok en rask, sunn og god middag.


N sitter jeg her med desserten min.
Den brer ogs preg av kokos i dag. Jeg er tydeligvis i kokoshjrnet! 
Gresk yoghurt blandet med et par spiseskjeer kokos, toppet med frossen banan i biter, sukrin gold og biter av en carbrite proteinbar, denne.
Enkelt og veldig godt.
Jeg liker at maten jeg spiser er rask og enkel. Joda, det er gy st p kjkkenet, men til hverdags s er det greit at de gr fort, da er det som oftest nok av andre ting gjre. I helgen derimot bruker jeg gjerne lenger tid p matlagningen.


Om en halv times tid blir det en tur p trening. Jeg tenkte egentlig ta fri fra styrketreningen i dag og heller ta meg en lpetur i det fri, men er pser regnet ned.
Da blir det en styrkekt isteden, rygg og skuldre med fokus med nedtrekk, roing, skulderpress og sidehev.
Senere i kveld skal jeg lage bonty.
Oppskriften finner du her
. Den er s god! 


Ha en fin kveld :grin:
I morgen er det fridag. S str helgen for tur allerede! 

Kristine  ♥

DAGENS

  • 07.05.2013, 19:46



Dagens nye plagg:
Denne jakken fra SheInside.
Som nevnt tidligere, nettbutikken SheInside har mye rart men jeg finner stadig noen skatter der.


Dagens trening:
I dag ble det ben :twisted:
Jeg hadde jo planer om trene ben i gr, men da jeg kom p gymmet merket jeg fort at det ikke var dagen for en benkt. Nr jeg skal trene ben trenger jeg en ekstra dose energi. Dermed ble det rygg og bryst i gr og ben i dag.
- 10 minutters gange p mllen
- Hacklift
4 sett * 7 -8 repetisjoner
- Leg ex
4 sett * 6 -8 repetisjoner
- Gende utfall
3 sett * 6 -8 repetisjoner
- Amerikansk marklft
4 sett * 10 -12 repetisjoner


Dagens ste:
En proteinbar, High Proteinbar med hasselnttsmak.
Det er frste gangen jeg har smak denne, baren var absolutt god med denne fra FortiFX er fortsatt en soleklar favoritt.


Dagens middag:
Ovnsbakt laks med spinat.
Smr en ildfast form med smr eller olje. Legg p en pakke spinat, hakket rdlk og finhakket hvitlk. Legg over laksebiter. Topp med revet sitronskall, salt og pepper. Bak i ovnen p 200 grader i 20 minutter.
Server med nsket tilbehr.
Her ble det masse grnt, rmme og kokte egg.
En god og enkel middag som bde jeg og P likte godt.


Dagens pusekos:
Ingen dag er komplett uten masse, masse kos.
Vi fr ikke nok pusekos!


Dagens pakke:
En ny runde mocca-protein og BCAA.
Jeg bruker mocca-protein hver dag i kaffen min, en daglig proteinkaffe er et must!
BCAA blander jeg sammen med Olimps Kreatin og tar dette sammen fr trening.


Dagens ord:
Ta deg rolig tid til vre lykkelig. Tiden er ingen motorvei mellom vuggen og graven, men plass til parkere i solen.
Phil Bosmans


Kristine ♥

LYKKEBRINGER

  • 06.05.2013, 16:30



Riktig god og sprek mandag.
En ny uke str for tur :grin:
Jeg visste allerede da vekkerklokken ringte, at dette ville bli en bra uke. Solen strlte s fint inn soveromsvinduet.


Jeg tok med meg en god kopp kakao ut i solen.
lese studierelatert materiale blir med et mye mer spennende i solskinn. Ekstra fort gr tiden med noe godt drikke.
Kakaoen laget jeg av 3 dl melk, 1 ss sukrin+, 3 ss kakaopulver og 20 g mocca-protein som jeg kokte opp i en kjele til det begynte ryke.
Jeg toppet med 1 dl kremflte som jeg pisket med 1 ts sukrin+.


Etter en liten stund satt denne lille krabaten p hnden min.
Da jeg var liten trodde jeg alltid at marihner bringer lykke. Spesielt viktig var det nske seg noe nr den lettet og fly sin vei.
Overtro eller ei, jeg tar det som et godt tegn.



Og lykkebringeren virket. Jeg velger i hvert fall tro s :grin:En liten stund etter kom postmannen med en hentelapp, da ventet en pakke fra iHerb.
- Pekanntter
Mine favorittntter!
- Grnn te med mango
Denne fikk jeg anbefalt av en av dere, gleder meg til prve den senere i dag.
- Kakaosmr med sjokoladesmak
Jeg har allerede spist en stor skje, NAM!
Bruker du koden OKE701 fr du 10$ i rabatt p din frste bestilling.


N str middagen foran meg.
Deilige hjemmelagde burgere toppet med tomat, ketchup, avokado most med hvitlk og sprstekt bacon.
Burgerne laget jeg av en halv pakke karbonadedeig som jeg blandet med 1 egg, 1 hndfull raspet squash, finhakket hvitlk og chili. Deretter stekte jeg de tre -fire minutter p hver side i en panne p middels varme.
Det er den beste middagen jeg har spist p lenge.
Skikkelig mat gjort p f minutter!


Hvert yeblikk skal jeg ta meg en tur p trening.
Det blir nok ben i dag med fokus p kneby, utfall og marklft.
Ha en herlig mandag videre.
Mtte uken bringe lykke.


Kristine

SNDAG OG BRDBAKST

  • 05.05.2013, 18:04



En ting jeg ikke er flink til, er bake brd. Det blir enten trt eller deigete.
Da jeg fikk akutt lyst p nybakt brd tidligere i dag sa P "har ikke du en snn ferdigmiks?".
Jeg hadde helt glemt at jeg hadde denne miksen fra FunksjonellMat i skapet.


Det er frste gangen jeg har brukt lavkarbomiksen, men det blir helt klart ikke siste.
lage brdet var gjort i lpet av f minutter, kun blande miksen med vann og deretter sette det i ovnen.
Duften av nybakt brd spredte seg raskt i hele huset, s deilig.
Brdet ble saftig og veldig godt.


Grunnen til at jeg veldig sjeldent spiser brd er fordi magen min ikke er veldig glad i mel, spesielt ikke hvetemel som er i de fleste brdsorter, samtidig som jeg synes det metter veldig lite. Det har faktisk skjedd at jeg har spist et helt brd p en gang! Jeg fler stort sett at det er plegget som metter og at brdet bare er der, dermed har jeg funnet ut at jeg like s greit kan droppe det.
Jeg ble derfor veldig glad over ha funnet et brd som smaker godt, som magen min likte og som metter.
Det eneste negative jeg har si om brdet er at jeg synes det var noe dyrt med tanke p at brdet er nok s lite. Det blir nok ikke et brd jeg kommer til bruke hver dag, det blir dyrt for en fattig student, men heller det brdet jeg velger nr jeg har lyst p brd.


Lunsjen i dag ble selvflgelig nystekt brd, varmt og godt, med hjemmelaget aioli, reker, spekeskinke, avokado, ost, egg, tomat, agurk og paprika.
Ordentlig kose seg inne en lat sndag mat.


Ved siden av serverte jeg en kopp sjokoladekokos kaffe.
En ny miks som slang i sammen.
Jeg blandet sammen 10 g mocca-protein, 1 ts kakaopulver, 1 ts kokos, 1 ts sukringold og 0,5 dl vann i en kopp. Deretter helte jeg over svart kaffe. Tilslutt hadde jeg over 1 dl melk som jeg skummet opp med en visp.
Godt!

Grsdagens treningskt ble en lpetur.
N er det noen uker siden jeg lp sist, og det var s godt!
P grunn av regnvret trakk jeg inn p Elixia.
Det ble 8 deilige kilometer p mllen :grin:
Som jeg skrev p instagram i gr, @dedicationkristine, s er lping s mye mer for meg enn trening, fettforbrenning og svette. Nr jeg lper kapsler jeg meg inn i min helt egen verden. Her er jeg takknemlig for den kroppen jeg har, for at den er sunn, frisk og glad, og at jeg harben som kan lpe. Det er en pause fra hverdagen hvor jeg tenker igjennom ting og lser problemer. Jeg fler meg rett og slett lettere til sinns, mer ernergisk og glad etterp.

I dag har jeg stort sett vrt lat hele dagen.
Hvert yeblikk blir det en liten power walk ut i ettermiddagssolen, mens P str for sndagsmiddagen.
Hper helgen din har vrt bra.
Nyt det lille som er igjen.


Kristine

FREDAGSDESSERT

  • 03.05.2013, 20:24



Jeg titter bare innom for nske dere en fantastisk helg samt visde dere dagens dessert.
Etter jeg jobb tok jeg meg en treningskt.
P var utlmodig, s det ble en rask n.
Jeg trente med fokus p rumpe, med lette vekter og var opptatt av skvise rumpen sammen slik at jeg fikk ordentlig kontakt.
- Ettbens glute bridge
3 sett * 16 repetisjoner
- Gende utfall
3 sett * 10 -11 repetisjoner
- Leg ex
12 + 4x (myo-reps)
- Amerikansk marklft
3 sett * 12 -15 repetisjoner

Vel hjemme var jeg veldig sulten og klar for mat med en gang.
Dagens middag ble derfor super enkel, akkurat det samme som i gr bare med ekstra avokado.
Fredagsdesserten brukte jeg derfor noe mer tid p, arme riddere p Kristine vis.



Arme Riddere
1 porsjon

2 skiver brd, valgfri type, jeg brukte glutenfritt lavkarbobrd
1 egg
1 ss melk
1 ss vaniljeproteinpulver, kan slyfes
Litt vaniljepulver
1 ts sukrin+

Fyll*
1/3 boks Gresk yoghurt eller kesam
Ca 100 g kirsebr
1 ss sukrin+

Visp lett sammen egget, melk, vaniljeprotein, vaniljepulver og sukrin.
Dypp brdskivene i blandingen, la de gjerne ligge to -tre minutter,og stek i en panne med kokosolje / smrp middels varme et par minutterp hver side. Brdskivene skal f en lett og spr skorpe.
Til fyllet blander du sammen kesam og sukrin. Smr blandingen p brdskivene og ha over kirsebr.

*Det er bare fantasien som setter grenser.
Du kan fylle arme riddere med cottage cheese, kesam, krem, philadelphia, syltety, br, sjokoladeblanding laget for eksempel av kesam, sjokoladeprotein, philadelphia og sukrinmelis, frukt, nttesmr, osv, osv. Fyll dine skiver med akkurat det du liker best og nyt.



Jeg nsker deg en riktig god helg:grin:
Kos deg masse.

Kristine

SMIL

  • 02.05.2013, 19:06



Solen skinner.
Kristine smiler:mrgreen:
Alts, det skal sies at jeg er en nok s bli person s og si hele tiden, men nr solen kommer frem er jeg virkelig i mitt fulle ess.
Det gr ikke ann ikke bli glad og lett til sinns med solskinn.


Bare en smule overdosert p glede.

Jeg hadde en god kt p rygg, skulde og bryst i dag.
En liten stund vurderte jeg droppe styrkekten min med en lpetur. Isteden satte jeg meg ut i solen med boken Matrevolusjonen, som forvrig snart er ferdiglest, og utsatte treningen et par timer. Da hadde jeg dessuten ekstra med energi til treningskten.
- Chins
3 sett * 8 -12 repetisjoner
- Nedtrekk
4 sett * 8 -12 repetisjoner
- Benkpress
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Skulderpress
3 sett * 8 -10 repetisjoner
- Sidehev
2sett * 10 -12repetisjoner
- Roing
3 sett * 12- 15 repetisjoner


Dagens middag ble ovnsbakte kyllinglr med en krydret blomklrisotto.
Magen min har vrt veldig vrang i en periode igjen. Etter rd fra legen har jeg derfor valgt kutte det meste av brd, ris, pasta og potet og erstatte det med mer fett i en periode for se om magen fungerer bedre.
Jeg har i periodevis vrt mye plaget med magen og flere ganger endt p legevakten ettersom presset og smertene blir s store at jeg ikke fr puset. Gastritt, irritabel tarm, stressmage og diverse allergier er barenoen av diagnosene jeg har ftt.
Jeg haraldri prvd spise p dennemten fr, menmagen er allerede lettereetter en ukes tid.


Over til middagen igjen.
Jeg krydret kyllinglr med timian, hvitlk- og chilikrydder la dem p en bakplate og stekt p 180 grader i 45 minutter.
Blomklrisottoen laget jeg ved kjre en halv blomkl i foodprosessor til den var fin opprevet. Du kan ogs rive blomklen p et rivjern, men da er hele kjkkenet fult av blomklbiter etterp. Been there, done that! Ha kokosolje eller annen olje i pannen sammen med finhakket hvitlk, ingefrog chili. Tilsett blomklen nr pannen er varm sammen med garam masala krydder og et par finhakkede soltrkede tomater. Stek i tre til fire minutter til blomklen er myk.
Jeg toppet med oliven og solsikkekjerner.
Veldig enkelt og s godt.


N har jeg akkurat kommet hjem fra trening og laget meg litt enkel snaks mens jeg lager mat.
Jeg er sulten n og trenger litt vente-mat.
Banan med kesam, jordbrsyltety og blbr.
Minnerombanansplitt.



Ha en fortsatt fin torsdag :grin:
Smil og vr glad for hver dag som gr s skal du se hvor mange venner du fr.

Kristine

SUNN FRUKTNTT SJOKOLADE

  • 02.05.2013, 05:48



Her kommer oppskriften p fruktntt sjokoladen jeg laget i gr.
Den ble utrolig god og ikke minst ufattelig sunn.
Her forsvant alt sammeni lpet av en time:mrgreen:Boklesing og sjokoladespising gjorde min onsdagveldig deilig og avslappende.
Som du ser underer oppskriften relativt liten. Jeg laget kun en liten porsjon til meg selv for se om resultatet ble bra. I dag skal jeg lage fruktntt p nytt og da skal oppskriften tredobles, det ble jo s godt!



Fruktntt sjokolade

10 g r kakaosmr
10 g r kokosolje
10 g r kakao
10 g gojibr
10 g mandler/ pistasjntter
En mini klype salt
Litt vaniljepulver
1 ts stevia

Smelt kakaosmr og kokosolje. Jeg gjr dette over vannbad.
Bland i kakaopulver, salt, vaniljepulver og stevia.
Rr til slutt inn hakkede ntter og gojibr.
Smr blandingen utover et bakepapir og sett kaldt en time.
Brekk opp i biter og nyt.


Alle ingrediensene til denne sjokoladen har jeg kjpt p iHerb.
Du fr 5 $ i rabatt om du bruker koden OKE701.


R kakao er faktisk den planten i naturen som inneholder mest antioksidanter.I tillegginneholder den ogs stoffer som ker lykkeflelsen, de essensielle aminosyren fenylalanin og anandamide.
Sunn og r sjokolade bde smaker godt og gjr godt :grin:

Kristine

AGENDAEN

  • 01.05.2013, 10:45


Riktig god (sen) morgen og god frste mai, arbeiderenes dag.
Jeg benyttet anledningen til sove et par timer ekstra i dag.
P dagens agenda str det ikke stort.
Lese, slappe av og hygge med P, en perfekt frionsdag i mine yne.


Jeg er alene et par timer mens P p jobber. Da skal jeg nyte stillheten med en god bokhaug.
- Raw food kjkken, av Anna Maria Clemet.
- Matrevolusjonen, av Andreas Eenfeldt.
- Bedre uten brd, av Allan Lutz.
- Treningssuksess, av Bjrn Ferryog Cathrine Schck.

tilegne seg mer kunnskap om helse, livsstil og vr egne kropper er noe vi alle har godt av.
Oppskriften p et langt og lykkelig liv er ofte synonymt med en god helse, da bde fysisk og psykisk.
Hva vi spiser, aktivitetsnivet vrt og hvordan vi tenker har enorm betydning for helsen.
Jeg vil i hvert fall leve et godt liv med glade tanker og et sunn kropp. lre mer om dette synes jeg er veldig interessant.


En god proteinkaffe flger mer.
Jeg blandet 30 g mocca-protein med 0,5 dl vann i et glass. Deretter hadde jeg i 1 stor ss med instant coffee, helte over varmt vann og rrte rundt.
Vil du i tillegg ha skummet melk p toppen som jeg har her varmer du 1 dl melk (jeg brukte mandelmelk) enten i mikroen eller i en kjele til det ryker. Pisk det opp med en melkeskummer eller enhndvisp og hell over kaffen.
Server og nyt.


I tillegg har jeg trket mango, raw coco-roons og hjemmelaget r fruktntt sjokolade.
N blir jeg sittende i sofaen et par timer.
Gode bker og noe godt spise. Herlig!

Jeg vil forresten tipse om at MyRevolution har 20 % p en rekke produkter og fri frakt over 500,-.
For eksempel Mocca-protein som jeg har brukt hver dag i mange r, fr du avslag p i dag.
Da lnner det seg sl til.


Ha en fin dag.
Nyt fridagen :razz:

Kristine

Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her p min blogg vil du f sm tips, rd og oppskrifter til den sunne linje, samt flge min vei i livet. Jeg har troen p at god helse og en sunn livsstl er nkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer p noe, nsker dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no