www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

FREDAG OG HELG

  • 31.05.2013, 16:35


Hei igjen.
Da er det fredag og helg allerede! :grin:
Skal du noe spennende?
Jeg synes tiden går så fryktelig for, men sånn er det vel når man nyter hver dag.


I går hadde jeg treningsfri. Jeg var så godt i gang med eksamenslesingen og glemte tiden helt. Plutselig var klokken godt over ti!
Jeg tar det som et godt tegn, det viser jo at jeg synes det er spennende.
I dag blir det en styrkeøkt. Jeg har tenkt til å ta meg på trening hver øyeblikk.
Det blir styrke på bakside ben og rygg.
Markløft, glute bridge, nedtrekk, roing og face pull.


Jeg må forresten vise dere disse nydelige blomstene jeg fikk i går.
Plutselig ringte det på døren. Da jeg åpnet stod blomster budet der med en nydelig bukett.
Jeg felte en tåre da jeg leste det fine kortet som var fra verdens beste mamma. 


Fredagsmiddagen ble taco - tacofredag.
Jeg stekte karbonadedeig med krydder: chili, hvitløk, paprika, cummin, litt salt og pepper.
Servert med salat av spinat, rødløk, tomat, gul og rød paprika, guacamole og oste-chips.


Oste-chips er utrolig godt!
Disse kan man jo spise alene, eller dyppe i guacamole, eventuelt dipp laget av kesam / gresk youghurt og diverse krydder.

Oste-chips
Ønsket mengde ost, jeg brukte 50 gram til 5 chips.
Du bruke forskjellige typer. Jeg brukte en blanding av parmesan og jarsberg.
Riv osten og legg klatter med ost på en bakplate.
Sett i ovnen på 225 grader i cirka 5 minutter. Følg med underveis.
Avkjøl på rist.


Guacamole
1 avokado, 1/3 chili, 2 hvitløksfedd, 2 ss sitronsaft, 1/4 ts salt
Mos avokado sammen med finhakket chili og hvitløk. Tilsett sitronsaft og salt.

 
Jeg har ikke noen fristende dessert å vise dere i dag. Jeg droppet nemlig desserten til fordel for hjemmelaget sjokolade.
Da jeg dukket i arkivet så jeg at det var lenge siden jeg hadde laget karamell sjokolade. Denne oppskriften
er farlig god.
Jeg laget også denne hvite sjokoladen.
Da er fredagskosen i boks!
Jeg ønsker dere en riktig god helg :grin:


Kristine

MINI ISKAKE

  • 30.05.2013, 16:05



Jeg laget en deilig mini iskake i dag.
Egentlig hadde jeg lyst til å lage stor iskake, men det hadde jeg ikke tålmodighet til. Den må stå i fryseren alt for lenge for!
Isteden laget jeg en enkel mini versjon som bare trenger en time i fryseren.
Vaniljeis med sjokoladetrekk.
Den mini iskaken ble kjempe god.
Her kommer oppskriften :grin:
Enjoy.



Mini Iskake

100 g gresk yoghurt (kesam kan også brukes)
100 g philadelphia
3 ss sukrinmelis
Litt vaniljepulver

4 ss kokosolje
2 ss yacon sirup (eventuelt honning eller annen søtning)
3 ss kakaopulver
En mini klype salt

Bland sammen gresk yoghurt, philadelphia, sukrinmelis og vaniljepulver.
Smelt kokosoljen og bland med yacon sirup, kakaopulver og salt.
Ha litt av sjokoladeblandingen i små former eller muffinsformer. Jeg brukte en isbitform.
Hell rundt på formen slik at det kommer sjokolade opp langs kanten på formene. Sett i fryseren i et par minutter.
Ha osteblandingen over i formene.
Sett i fryseren i 1 time.
Mini iskakene kan stå i fryseren i lang tid, men husk at om du har de lenge i fryseren må de tine i 20 minutters tid på kjøkkenbenken før de kan spises.


Ta en bit.
Nyt og kos deg.


Kristine

JOMFRUTUREN

  • 29.05.2013, 19:43



God kveld dere.
Jeg har gått til anskaffelse av en Nike GPS klokke.
Den måtte selvfølgelig testes med en gang i jeg fikk den :grin:
I dag morges hadde vi vår første runde - jomfruturen.
Det ble en herlig tur, solen skinte hele veien.
Totalt ble det rett over 1 time, hvor 10 minutter varm oppvarming - rask gange, og 10 minutter var nedtrapping - rask gange, og 10,47 kilometer.
Det morsomste var da jeg stoppet klokken og løpeturen. Da kom den med hyggelige oppmuntrende kommentarer. 'Good effort' og 'Better than ever'.
Jammen skal det bli gøy med gå- og løpeturer fremover.


Jeg har vært på farten i hele dag.
Det er knappe ti minutter siden jeg kom inn døren.
Jeg slang sammen en enkel tapas tallerken og en kopp kakao.
Når det er grått og trist ute, slik som nå, får jeg en trang til å trekke meg opp i sofaen med noe varmt i koppen og lese.
Costume og Elle ligger på bordet og lysene er tent. Det er klart for kosetid.


Jeg tok agurkskiver og la over en skive økologisk brie, stek chorizo (Jacobs sin variant inneholder 93 % kjøtt), avokado og soltørket tomat.
Det høres kanskje ut som en merkelig kombinasjon, men det er så godt!
Kakaoen laget jeg av 3 dl melk, 3 ss kakaopulver, 15 g mocca-protein og 1 ss sukrin+ som jeg varmet opp i en kjele.
På toppen har jeg pisket kremfløte.
Ren luksus på en onsdagskveld.


Jeg hadde forresten min første ordentlige pt-time i dag.
På forhånd var jeg ganske så nervøs. Redd for å si noe feil eller gjøre noe dumt, men det gikk strålende. Klienten min fikk kjørt seg og jeg koste meg. Det var så gøy!
Nå får jeg drikke kakaoen min før den blir kald.
Ha en god kveld :grin:

Kristine ♥  

BAKEPAKKE

  • 29.05.2013, 09:12


Jeg elsker pakker! :razz:
Det må jo bli en bra dag når jeg starter dagen med en tur på posten.
En bakepakke fra MyRevolution ventet.


Dagens pakke inneholdt:

- Sukrin+
Sukrin+ består av sukrin som smeltet sammen med stevia.
Det er et helt kalorifritt produkt samtidig som det er naturlig. 
 Sukrin+ gir et søtstoff som er dobbelt så søtt som sukker.
Jeg liker denne versjonen av sukrin best fordi den noe bitre smaken fra sukrin er borte.

- Mandelmel
Mandelmel er et godt alternativ til hvetemel eller annen tørrvare.
Det har lav gi, få karbohydrater, er glutenfritt og inneholder vitaminer, mineraler, fiber og antioksidanter.
Mandelmel er rett og slett finmalte avskallede mandler som er fettredusert.
Mandelmel trekker til seg mye væske. Bytter du ut hvetemelet med mandelmel må du derfor tilsette mindre mandelmel enn hvetemel.
Du får tak i mandelemel her.

- Fiberfin
Fiberfin er tidligere hi-maiz og er et usynlig fiber.
Dette er et produkt du kan tilsette i alle bakevarer for å gjøre baksten mer fiberrik, helt uten smaksforskjell.
Produktet inneholder 60 % fiber og gir derfor økt metthetsfølelse.

- Brødmiks
Denne brødmiksen er uten gluten, melk og gjær. Den inneholder svært få karbohydrater og er magevennlig.
Hovedingrediensene er frø, kjerner og fiber.
Stort sett liker jeg å bake ting fra bunnen av, men denne brødmiksen er så enkel og god at jeg lager den gang på gang, resultatet kan du blant annet se her.

- Kakemiks
Hovedingrediensene i kakemiksen er mandelmel, fiberfin og sukrin.
Kaken er god i seg selv, resultatet blir alltid saftig og smakfullt, eller du kan legge til ingredienser for å lage for eksempel gulrotkake eller eplekake.
Jeg har også brukt den til å lage pannekaker og godiskuler. Mulighetene er mange. 
Denne kakemiksen er farlig god. Faktisk så god at jeg synes pulveret er godt å spise med skje!


Jeg får ofte spørsmål om ingrediensene jeg baker med. 
Ettersom jeg elsker å bake har jeg også mange ingredienser på mitt kjøkken.
Det er ikke nødvendig med alle disse.
De viktigste ingrediensene:
- Et søtstoff, sukrin+ er det beste i mine øyne
- En meltype, kokos- eller mandemel
- Fiberhusk
Med disse produktene i kjøkkenskapet kommer du langt og kan lage det meste.
Om du i tillegg skaffer deg et proteinpulver og fiberfin har du alt du trenger.


Her skinner solen i dag.
Ha en herlig onsdag  :grin:

Kristine ♥

STYRKETRENING

  • 28.05.2013, 17:58



I dag kom jeg meg på Elixia og hadde en styrkeøkt!
*klapp på skulderen*  :cool: 
Litt selvskryt er vel lov, dere? Hva har du gjort for noe bra i dag?
Altså, jeg skal ikke stikke under en stol at jeg måtte ta frem min gode venn Herr. Viljestyrke, men det er jo så deilig bare man kommer i gang.
Problemet er ikke treningen, men å komme seg på trening.
Økten ble helt ok. Ikke den beste, men jeg er svært fornøyd med innsatsen og bare det at jeg har gjennomført styrketrening.
- Knebøy
3 sett *  8 -12 repetisjoner
- Bulgarsk utfall
3 sett * 8 -10 repetisjoner
- Leg ex
3 sett * 8 -10 repetisjoner
- Hacklift med smal benstilling
2 sett * 15 repetisjoner
- Benkpress
4 sett * 6 -8 repetisjoner
- Flyes
3 sett * 8 -10 repetisjoner


Når det er grått og trist ute, slik som nå, synes jeg det er godt med noe varmede å spise.
Gryter er typiske favoritter på regnværsdager.
I dag laget jeg en safran gryte med torsk. Litt spizy, full av smak og veldig god.


Ha en dert smør, jeg brukte en stor spiseskje, i en kjele sammen med 1/3 finhakket chili, 2 hvitløksfedd, 1 hakket gul løk og 1 ts safran (eventuelt gurkemeie). La det frese til løken har blitt gyllen og det dufter godt.
Tilsett 1 terning fiskebuljong og 2 dl vann. La det koke opp.
Ha i stykker av fisk. Jeg brukte torsk, men all fisk vil passe.
La det småkoke på lav varme til fisken er gjennomkokt. Cirka 4 -6 minutter.


Server gjerne en frisk salat som tilbehør og / eller kokt ris.
Jeg serverte gryten med en stor salat av hjertesalat, gul paprika, rød paprika, rødløk, ananas og fetaost.
Er du ikke glad i sterk mat vil jeg anbefale å ta litt mindre chili. Jeg liker veldig godt sterk mat og ble god og varm mens jeg spiste gryten.


Desserten, som spises akkurat nå, ble sjoko-bananfluff som jeg toppet med kakaonibs og sjokoladesaus.
Ha 1 fryst banan i en bolle med mos med en gaffel eller stavmikser. Det kan lønne seg å la bananen tine et par minutter først.
Tilsett 1 dl melk, 1 ss kakaopulver og 30 g mocca-protein. Pisk med en håndmikser. Etter 3 -5 minutter blir det en luftig og god fluff.


Sjokoladesausen laget jeg av 1 ss flytende kokosolje, 1 ss kakaopulver og 1 ss sukrinmelis som jeg blandet sammen.
Trippel sjokoladeglede med sjoko-bananfluff, sjokoladesaus og kakaonibs.
Det var en fest for en sjokoladeelsker som meg :grin:


Kristine

BORTE BRA

  • 27.05.2013, 16:44


Hei og hopp fininger.
Er dere klar for en ny uke? :mrgreen:


Det var så godt å komme hjem i dag.
Borte bra, men hjemme best.
Nå har jeg vært borte i 11 dager.
Det har vært deilig. Jeg slappe av, være med familien og følt at jeg har fått hjulpet til og vært en støtte. Likevel er det noe eget med å være hjemme hos seg selv.
PØ og pusene har vært sterkt savnet. Det er første gang jeg har vært så lenge borte fra dem!
Det ble mose-kose-overdose da jeg kom innenfor døren.  Vi hadde en lang kosestund før jeg fikk jeg laget meg mat.
Mitt eget kjøkken med mine ingredienser, faste vaner og rutiner har jeg også savnet. Det er godt å være hjemme.


Jeg hadde treningsfri hele helgen.
Da var det ekstra godt å bevege kroppen i dag.
Det ble en 60 minutters power walk i gråværet. Jeg slapp heldigvis unna det verste regnet.
Styrketreningen har det gått dårlig med de siste ukene.
Altså, treningen generelt har ikke vært det beste i det siste. Når situasjonen er som det er, merker jeg at motivasjonen ikke er på topp. Jeg vet riktignok at den er der et sted og den kommer tidsnok tilbake når livet er litt lettere.
Man vil alltid møte motgang. Livet er en berg og dalbane. I de periodene det går nedover, gjelder det gjøre det beste ut av situasjonen, prøve å tenke positivt og keep it up. Det vil alltid gå oppover igjen.
Målet denne uken er å få inn tre styrkeøkter. Det skal jeg få til! I tillegg blir det nok en del gåturer. Jeg synes det er så deilig å tømme hodet i frisk luft.  


Jeg laget en enkel og god middag etter pusekosen.
Stort sett liker jeg at maten er rask å lage.
De fleste måltidene mine tar kun 5 minutter. Stort sett bruker jeg aldri mer enn 15 minutter på et måltid i hverdagen.


Super salat med spinat, gul paprika og cherrytomat toppet med ferdig grillet kyllingklubber, avokado, solsikkekjerner, kokt egg og revet parmesan.
Tilslutt hadde jeg over en enkel dressing av 1 ss olivenolje, 1 ss sennep, 1 ss sitronsaft og finhakket hvitløk.
Så godt!


Til dessert ble det mikrokake som jeg toppet med frosne bananbiter, mandler, cashewnøtter, pekannøtter, tørkede bær, peanøttsmør, lett pisket kremfløte og sukkerfritt sjokoladepålegg.
Mikrokaken har jeg postet oppskrift på flere ganger. Den laget jeg av å blande sammen 1 egg, 20 g mocca-protein, 2 ss sesammel, 2 ss kakaopulver, 6 dråper stevia sjokolade, 1 ss sukrin+ og vann til en tykk røre. Ha plastikkfolie over bollen og sett i mikroen i 2 -4 minutter. Server.


Jeg ønsker deg en sprek og fin uke.
Make the best of every day.

Kristine  ♥  

DE BESTE KNEKKEBRØDENE

  • 26.05.2013, 19:30


Jeg laget knekkebrød i dag.
Dette er de beste knekkebrødene jeg har smakt :grin: Så sprø og gode.
Faktisk har jeg laget både knekkebrød, bonty og karameller (etter denne oppskriften).
En av mine kjæreste har kreft. Med behandlingen forsvinner matlysten. Ifølge kreftoverlegen jeg snakket med, skyldes dette både den psykiske påkjenningen det er å få en slik diagnose og kroppens reaksjon på behandling.
Mat er alltid viktig, men det er ekstra viktig i en slik situasjon. Når kroppen i utgangspunktet er svak og syk, og i tillegg blir enda mer svekket grunnet behandling, må en sørge for at kroppen får energi og riktig næringsstoffer til å kunne bekjempe sykdommen.
De siste dagene har jeg fungert som "mathjelper". Jeg har laget mat, spist sammen og passet på at maten blir spist opp. I morgen drar jeg hjem til meg selv igjen. Da kan jeg dra hjem og vite at mat og snaks er lett tilgjengelig, som både er enkel, næringsrik og som faller i smak.



Knekkebrød
Oppskriften gir 3 bakplater med knekkebrød

400 g solsikkekjerner
150 g linfrø
100 g kruskakli
100 g sesamfrø
50 g havregryn
1 ts salt
1 ss fiberhusk*
1 l vann

Bland alle ingrediensene sammen og la svelle i 10 -15 minutter.
Del deigen i 3 og legg på hver sin bakplate.
Smør blandingen flat utover og skjær ruter i deigen. Prøv å få knekkebrødene i jevn tykkelse.
Stek på 160 grader i 70 minutter.
Avkjøl på rist.
Jeg hadde alle 3 brettene i ovnen samtidig, men rullerte på hvor de stod i ovnen, slik at jeg byttet plass hver 20 -25 minutt.
*har du ikke fiberhusk kan du bytte det ut med litt ekstra linfrø og/eller kruskakli


Jeg jublet høyt da resultatet av knekkebrødbakingen var 'Kan jeg ta en til?'.
Disse var gode selv uten pålegg.
Knekkebrødene er kjempe enkle å lage.
I tillegg er de supersunne.
Her får du blant annet godt med fiber, sunne fettsyrer (deriblant omega3) og mineraler.



Nyt resten av søndag.
I morgen venter en ny uke - gjør deg klar :grin:

Kristine ♥  

DIVERSE

  • 24.05.2013, 17:04


Da er fredagen her dere.
Det er helg!
Her kommer diverse svar som er stilt på bloggen, mail og facebook den siste uken.

Hvorfor du bruker proteinpulver?
Jeg bruker hovedsakelig proteinpulver i bakst og desserter ettersom det gjør baksten sunnere, mer proteinrik og mer mettende.
I tillegg bruker jeg også proteinpulver i kaffen og lager en kjempe god proteinkaffe. Det er rett og slett fordi det er fantastisk godt! Jeg må ha en slik hver dag :)

Hvilken effekt proteinpulver har for deg?
Proteiner har avgjørende betydning for de aller fleste cellene i kroppen, hvor de blant annet er et byggemateriale, de sørger for muskelkontraksjoner, er et signamolekyl ved at det formidler informasjon mellom ulike deler av kroppen, det virker som transportmolekyler - mange stoffer må ha hjelp til å komme rundt i kroppen, og fungerer i forsvar mot infeksjoner.
Om du spiser proteinene dine gjennom mat (egg, kjøtt, fisk , kylling, kesam, osv) er det ikke nødvendig med proteinpulver.
Fordeler med et proteinpulver er at det er
 -          Billig
 -          Inneholder lite fett og karbohydrater
 -          Tar liten tid å tilberede
 -          Tar kort tid å spise
 -          Tas raskt opp i kroppen

Registrerer du maten din?
Nei, jeg registrerer ikke maten min. Jeg mener at det er verken sunt eller naturlig. Kroppen kan selv regulerer sult og lyst, og den vet alltid best. Om man begynner å overstyre kroppens signaler ved å følge en fast oppsatt matplan og teller kalorier vil man etterhvert få et unaturlig forhold til mat og kropp samtidig som man risikerer å gå på en smell.
Ingen kalkulator eller oppsett kan vite hvor mange kalorier du trenger eller antall gram karbohydrater, fett og proteiner. Det er det kun kroppen din som vet.


Hvor er 2xu buksen din fra?

Den er fra individu.no her.
Når vi først er inne på induvidu vil jeg  forresten tipse om at de deler ut et gavekort på 10 000,- når de har nådd 5000 følgere på facebook, så det lønner seg å følge dem her.

Hva er målet ditt nå?
For tiden trener jeg uten mål og mening! Jeg gjør det fordi det er gøy. Trening er et sted hvor jeg bare eksisterer, hvor jeg får tenkt igjennom ting, som oftest via kondisjonstrening, og får ut sinne og irritasjon, gjennom "pumping" av vekter.
Hovedmålet mitt nå er egentlig å nyte hver dag og sakte men sikkert bygge kropp. Jeg er ei lita jente og jeg kunne godt tenke meg å bli noe større. Jeg er veldig solt og fornøyd over å ha klart å gå opp åtte siden i fjord, men jeg skal ærlig innrømme at det var slitsomt. Det er ikke bare bare å skulle gå opp i vekt. Å ha så mye fokus på mat, er ikke noe jeg ønsker å gjøre over lengre tid. Jeg ble faktisk sliten av det.
Akkurat nå er det en del som skjer i privatlivet mitt, som dere kanskje har fått med dere, og treningen har de siste ukene blitt så som så. For meg kommer alltid livet først. Trening skal være en positiv del av livet mitt og ikke noe jeg må gjøre.
Jeg savner litt mer treningsrutiner, men først må situasjonen roe seg litt slik at den store treningsgnisten er tilbake.

Hvordan blir man tynn av trening?
Jeg er absolutt ikke den rette personen å spørre om dette. Det siste jeg ønsker er å være tynn. Jeg vil mye heller være sprek, sunn og blid.
Å trene for å bli tynn er ikke noe godt mål. Jeg vil anbefale å revurdere målet ditt og heller sette deg mål som går ut på å forbedre løpetiden din, antall kilo du tar i knebøy eller lignende.

Er du på facebook?
Jupp, både som privatperson og bloggen.
Bloggen kan du følge her
.


Hva er din største last når det kommer til mat?

Når du sier last regner jeg med at du mener av den mindre sunne maten.
Jeg er alt for glad i sjokolade :roll:  Må ha det hver dag! Det er egentlig en (dårlig?)vane jeg sa jeg skulle vende meg av for en stund siden, men jeg fikk aldri rumpen i gir. Som akkurat nå mens jeg skriver dette innlegget har jeg sittet med en porsjon sjokoladefamilien og en proteinkaffe med steamet melk.


Ha en super duper helg.
Smil og vær glad :mrgreen:
Dagen i dag får du aldri tilbake.
Husk å gjøre noe hver dag som DU har lyst til og som gjør deg lykkelig.

Kristine

SJOKOLADEDRØM

  • 23.05.2013, 16:17



I regnværet drømmer jeg meg bort til sommer.
Jeg vil ha sol!
Jeg vil ha varme!
Jeg vil ha knall blå himmel og 20 varmegrader.
Vel, i mellomtiden drømmer jeg meg bort i denne solen av en tulipan som jeg plukket i hagen i stad og en god mengde sjokolade  :grin:


Jeg laget nemlig disse deilige sjokoladekulene av diverse ingredienser jeg fant her hos a'mor.
Det jeg savner mest med å være borte hjemmefra, er mitt eget kjøkken med masse ingredienser.
Heldigvis har mamma masse spennende ingredienser på sitt kjøkken.
Matlaging er terapi for sjelen.
Først drømmer jeg meg bort til sommer mens jeg lager, så drømmer jeg meg bort videre mens jeg knaskjer sjokoladetrøfler.
Lenge leve gode dagdrømmer.



Sjokoladetrøfler

100 g kokosolje
50 g kakao, jeg brukte bakekakao
30 g sukrin+
1 ts vaniljesukker, eller vaniljepulver
1/3 ts salt

Smelt kokosoljen.
Bland i de resterende ingrediensene og la massen avkjøles noen minutter.
Rull så kuler og sett i kjøleskapet i 10 minutters tid.
Nyt!



Om det ikke er sjokolade og sol i himmelen, tror jeg faktisk ikke jeg vil dit!
God regnværstorsdag.

Kristine  

GRILLING OG PANNEKAKER

  • 22.05.2013, 19:13


For noen regnfulle dager vi har hatt. Og det ser ikke ut som om det skal snu med det første. Jeg håper dere ikke regner bort!
Er dere som meg? Får mest lyst til å krype under et gedigent pledd og drikke kakao hele dagen?
Det siste jeg har lyst til er å gå ut når regnet pøser ned.


Jeg tok meg en proteinkaffe og samlet mot.
Noen ganger er dørstokkmilen veldig lang!
Til tross for en skikkelig klamt og svett Elixia, hadde jeg en kjempe god treningsøkt på bakside ben og rygg :grin:
- Markløft
4 sett * 6 repetisjoner
- Lår curl
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Glute bridge
3 sett * 20 repetisjoner
supersett med
- Strak mark
3 sett * 12 repetisjoner
- Nedtrekk
4 sett * 6 -9 repetisjoner
- T-bar roing
4 sett * 6 -7 repetisjoner
- Face pull
3 sett * 12 -15 repetisjoner


Regnvær - ingen hindring. Vi grillet i dag også. Ja, jeg er fortsatt på besøk hos min mor.  
Jeg har forelsket meg helt i mamma's grill og bruker den så mye som mulig!
Dagens middag ble dermed svin indrefilet surret i bacon som jeg grillet, servert med kokt brokkoli og gulrøtter, salat av hodesalat, cherrytomat, rødløk og fetaost, hjemmelaget bearnaisesaus og ovnsbakte potetbiter stekt med timian, parmesan, hvitløk og litt olje.


Til dessert ble det tynne pannekaker.
Disse har jeg akkurat spist.
Her er det ikke nødvendig med noen fancy ingredienser. Enkelt, sunt og godt.
3 egg pisket lett med en gaffel, ha så i 3 ss kremfløte (jeg vil tro at melk gjør samme nytten), 2 ss mel (jeg brukte glutenmel), 1 ss sukrin og kanel.
Stek i en panne på middels varme i litt kokosolje eller smør et minuttstid på hver side.


Jeg fylte pannkakene med cottage cheese og blåbær (frosne som jeg tinte i mikroen).
Godt!
Ha en fortsatt fin onsdag :grin:
Nå skal jeg sette meg i sofaen og drikke kakao med mamma.

Kristine  

HVA SPISER DU?

  • 21.05.2013, 19:14


Hva spiser du?
Hva kan jeg spise for å gå ned i fettprosent?
Disse to spørsmålene er gjengangere.
Jeg spiser alt, bare ikke alltid.
Og slik er det også med deg, du kan spise alt, bare ikke alltid.
Det er en hårfin balanse mellom sunn og sykelig sunn. Hvor denne grensen går, er selvfølgelig noe individuelt fra person til person. Den dagen du begynner å bli fanatisk i forhold til mat og kropp hvor dette opptar så å si all tid og tanker, da har du et problem.
Jeg kan ikke komme med pekefingeren og forklare deg hva som er riktig og galt. Du er din kropps herre. Ved å lytte til den vil du med tiden lære den å kjenne.

Hva er egentlig et sunt kosthold?
Spør du femten forskjellige mennesker, vil du få femten forskjellige svar.
Det er uendelige mange meninger, råd og tips der ute.
Min mening er at alt av såkalte dietter bør kastes ut.
Glem lavkarbo. Glem middelhavsdietten. Paleo. Lav fett. Suppedietten og Atkins.
Et sunt kosthold er et kosthold du kan holde livet ut. Et kosthold som gjør at du føler deg bra, har godt med energi, god konsentrasjon og humør. Det skal få frem det beste i deg.
Et sunt kosthold består for min del av mest mulig rene råvarer som kylling, fisk, grønnsaker, frukt, nøtter, osv, og noe ferdiglaget som tacosaus, ketchup og lignende.
Jeg nekter meg selv ingenting og godtar lysten om den kommer.
80 / 20 - regelen synes jeg er en god leveregel. Om spiser sunt og rent åtti prosent av tiden skeier jeg ut med god samvittighet de resterende tjue prosentene. Jeg får ikke dårlig samvittighet av å ta en sjokoladebit i ny og ne, så lenge det ikke blir hver dag og i store mengder.

Dette er matvarer som stort sett finnes i mitt kjøkken:

Protein
Kyllingfilet, kalkun, mørbrad / ytrefilet / indrefilet av storfe, svinekjøtt, bacon, kesam, cottage cheese, proteinpulver, egg, tunfisk, ørret, laks, koktskinke, spekeskinke

Fett
Egg, fet fisk, omega-tilskudd, avokado, nøtter, peanøttsmør, smør (ekte meierismør), olivenolje, kokosolje

Karbohydrater
Frukt, bær, grønnsaker, søtpotet, potet, speltlomper, havregryn

Tilbehør
Wasabi, sukkerfri ketchup, dijonsennep, red crurry paste, kokosmelk (ikke lett variant), hakkede tomater, tomatpure, kremfløte, krydder, kaffe

Bakevarer
Mandelmel, kokosmel, sukrin, steviadråper, usøtet kakaopulver, fiberhusk, vaniljepulver


I helgene og ved speseille andledninger finner man også pepsi max og små godt (hovedsakelig sjokolade) på mitt kjøkken.
Spis og vær glad :grin:
Nyt maten, nyt livet.


Kristine  

ISKREM MED BRINGEBÆR

  • 21.05.2013, 10:49


Gårsdagens iskrem ble så god!
Selv om det var vanskelig å vente på at den skulle stivne, var det verdt det.
Nå som temperaturen holder seg rundt tjue grader, (jippi, la det holde seg slik) er det et must med avkjølende iskrem. 



Vaniljeis med bringebær

3 egg
3 ss sukrin+
1/2 ts vaniljepulver
3 dl fløte,
1 boks kesam, 300 g
Bringebær

Pisk eggene til eggedosis med surkin og vaniljepulver.
Visp fløten stiv.
Bland kesam inn i fløten og vend så inn eggedosisen.
Rør inn bringebær. Disse kan gjerne være frosne.
Sett isen i fryseren i 4 -5 timer.
Rør et par ganger underveis, jeg rørte 3 ganger totalt. Har du en iskremmaskin kan du gjerne bruke den.


Viste du forøvrig at bringebær er et superbær?
Fargestoffene i bringebærene har antioksidative egenskaper og er med å beskytter mot kreft og hjerte- og karsykdommer.  
De har også betennelsesdempende egenskaper samt inneholder godt med b-vitaminet folat, c-vitamin, kalium, jern og kalsium.


Is er en fast følgesvenn i sommeren.
Her kan du variere i det uendelige. Du kan tilsette sjokoladepulver for en sjokoladesmak, sjokoladebiter, andre typer frukt og bær, nøtter, osv, osv. Bare fantasien setter grenser.
Hurra for en sunnere issommer :grin:
Jeg elsker is! Og det i alle former, min issommer består av masse sunn is og moderat med Ben&Jerrys. En salig blanding er det beste i mine øyne.


Kristine

DEILIG

  • 20.05.2013, 18:21



Hey mandag!
Har dere hatt en fin start på uken?
Ingen blåmandag denne pinsedagen, vel?
Jeg koser meg fortsatt hjemme hos familien i Hole. Tipper jeg blir her noen dager til. 


Før trening ladet jeg opp med en god kopp proteinkaffen.
30 g mocca-protein blandet med 0,5 dl vann i et glass. Hell så over kaffe.
Jeg toppet med 1 dl varm melk som jeg pisket opp.


I tillegg ble det et par biter med rå sjokolade toppet med peanøttsmør.
Sjokolade og peanøtter er en uslåelig kombinasjon.
Søtt og salt.


Det er en uke side sist jeg hadde bena mine innenfor Elixia.
Gjett om det var deilig med en skikkelig styrkeøkt :grin:
Jeg trente med brødrene, forside ben og bryst.
En ordentlig go'økt med god energi, godt humør og en fantastisk følelse etterpå.
- Knebøy
4 sett * 6 -8 repetisjoner
- Bulgarsk utfall
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Leg ex
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Ettbens benpress
3 sett *10 -12 repetisjoner
- Benkpress med manualer
4 sett * 6 -9 repetisjoner
- Flyes i kabel
4 sett * 8 -10 repetisjoner


Til middag ble det nok en grillsamling med masse godt.
Jeg har ikke grill hjemme hos meg selv, dermed benytter jeg anledningen til å grille masse nå som jeg er her.
På dagens grillbuffet ble det:
- Fløtegratinerte poteter,
poteter, fløte, hvitløk, ost inn i ovnen på 200 grader i 40 min.
- Mangosalsa,
mango, hvitløk og chili kjøres i en food prosessor til en jevn konsistens.
- Tzatziki,
gresk yoghurt blandes med revet agurk, hvitløk og pepper.
- Gacamole,
avokado moses med hvitløk, chili, sitronsaft, salt og pepper.
- Bearnais,
eggeplommer mikses med hvitvinseddik, ha så i smeltet smør mens du pisker kraftig og smaksett med finhakket løk, hvitløk, estragon, salt og pepper.
- Kokt grønnsaker,
brokkoli og blomkål
- Stek sopp
sopp stekes i kokosolje med hvitløk. 
- Svin indrefilet med bacon,
krydre kjøttet med ønsket krydder og surr bacon rundt, grill eller stek i pannen.
- Grillet søt paprika
grill paprikaen til den får lett farge.
- Fetaost, sweet chili saus og diverse krydder.


En real smak av sommer.
Grillmat er noe av det beste som finnes og det får frem en god stemning.


Nå har jeg akkurat laget en diger porsjon hjemmelaget iskrem.
Frøken Økern er som et barn og klarte ikke vente på at isen skulle stivne.
Jeg tok like så godt en tallerken med iskrem-røre, bestående av egg, kremfløte, sukrin og kesam, og toppet med peanøtter.
Det var så godt! Nå gleder jeg meg ekstra til isen stivner..bare synd at det tar fire -fem timer!
Nyt resten av fridag :grin:


Kristine

FAMILIETID & ISTID

  • 19.05.2013, 17:05


Nyter dere pinsehelgen? :grin:
Det er ekstra godt med langhelg, fri både fredag og mandag.
Jeg har tatt turen opp til familien og koser meg noen dager her.
Selv om jeg er blitt "stor" og det er syv år siden jeg flyttet hjemmefra, er det noe eget å komme hjem til mor.


Jeg har ikke tatt så mange bilder de siste dagene.
Disse fire oppsummerer 17 mai.
Is, smil, beeing me (les: rar) og kakefest.
En herlig feiring med de jeg er glad i. Som skjønne Bjørnar sa 'dette er den beste 17 mai ever'!


I dag startet jeg dagen med en gåtur i finværet med mamma.
Solen skinte og gradestokken viste 21 grader.
Vi tok med oss Kasper-hunden og vandret rundt Tyrifjorden i 90 minutters tid.  
Underveis satte vi oss ned å så på den vakre naturen, speidet over vannet, hørte på fuglene kvitre, samt fikk i oss litt næring.
En ordentlig kose-gåtur.
Det er så godt å tilbringe tid med mamma. Hun er verdens beste


Som et mellommåltid i dag ble det proteinkaffe, jupp, jeg pakker med meg Myo-protein uansett hvor jeg skal, appelsin, druer, noen salatblader, plommetomater og kokt egg.
Enkelt og godt.  


Jeg laget også is i dag.
Sommer betyr istid.
I denne varmen er det godt å ta med noe søtt, kaldt og forfriskende ut i solen. 
Is, solskinn og mamma ved min side. Jepp, det gode liv!



Enkel bringebæris

200 g frosne bringebær
200 g kesam
0,5 dl fløte, kan byttes ut med mer kesam
2 ss sukrin+
1/2 ts vaniljepulver, kan byttes ut med vaniljesukker

Miks alt godt sammen.
Fyll isen i isformer eller ha i en boks.
Frys en times tid og nyt.
Denne blir søt og frisk på samme tid.
Veldig, veldig god.



Nå skal jeg lage middag.
I dag blir det grilling på verandaen :grin:
Det er så mye mer moro å lage mat når man er borte. Jeg får masse glede av å lage middag til familien. Til gjengjeld gir de en fantastisk selskap når maten skal spises.
Ha en god søndagskveld.


Kristine

NYDELIG PEANØTT ISKAKE

  • 18.05.2013, 11:10



Hipp, hipp, hurra!
Håper dere alle hadde en herlig 17 mai feiring.
På etterskudd; gratulerer så mye med dagen :grin:
Som flere av dere allerede har fått med dere via facebook her eller instagram her, bakte jeg peanøtt iskake til feiringen.
Den ble en suksess og falt i smak både hos de proteinpulverbrukende treningsfreakene og de "normale" sukkervante.  
En litt sunnere kake som vil bli elsket.
Dette er en soleklar ny favoritt!



Peanøtt iskake
For English please scroll down.
Dette blir en stor kake.
Jeg brukte en avlang form 25 *35 cm, bruker du en rund form vil jeg tro du kan halvere oppskriften.

Bunn
300 g peanøttsmør
150 g peanøtter
2 egg
3 ss yaconsirup, eventuelt honning eller sukrin

Ismasse
1 boks fløte, 3 dl
2 pakker philadelphia, 400 g
3 egg
4 ss sukrin
1/3 ts økologisk vaniljepulver, eventuelt vaniljesukker

Topping
1 plate, 85 g mørk sjokolade, jeg brukte denne
0,5 dl fløte
Peanøtter

Start med bunnen.
Bland sammen peanøttsmør, egg og yacon sirup (eller søtning). Ha i peanøtter og hell massen i en form.
Stek på 200 grader i 12 minutter.
Avkjøl.

Mens bunnen avkjøles lager du ismassen.
Skill eggeplommene fra eggehvitene.
Pisk fløten stiv.
Bland philadelphia med eggeplommer og vaniljepulver. Bland så ostemassen inn i fløten.
Stivpisk eggehvitene med sukrin og vend de inn i oste- og fløtemassen.
Hell blandingen over bunnen og sett i fryseren.

Smelt sjokoladen til toppingen sammen med fløten. Jeg brukte mikroen, med du kan også bruke en kjele. Kok opp fløyten og ha i sjokolade. Rør rundt til sjokoladen er smeltet.
Hell blandingen over ismassen og strø over peanøtter.
Sett iskaken i fryseren i minimum 4 timer.
Kaken kan oppbevares en ukes tid i fryseren, men husk at den må tine 10 -15 minutter på kjøkkenbenken om den har stått lenge i fryseren.



Peanut butter ice cream cake

Bottom
300 g peanut butter
150 g peanuts
2 eggs
3 tablespoons yacon sirup, or honey / erythritol / sweetener

Ice cream
1,2 cups whipping cream
1,6 cups cream cheese
3 eggs
4 tablespoons erythritol / sweetener
1/3 teaspoon vanilla powder

Icing
85 g of dark chocolate
0,2 cup whipping cream
Peanuts

Start with the peanut butter bottom.
Mix together peanut butter, eggs and yacon syrup (or sweetener). Add the peanuts and pour into a mold.
Bake at 390 ºF for 12 minutes.
Cool completely.

Separate the egg yolks from the egg whites.
Whip the cream.
Mix cream cheese with egg yolks and vanilla powder. Mix the cheese mixture into the cream.
Whip the egg whites with sweetener and fold them into the cheese mixture.
Pour the mixture over the bottom and place in the freezer.

For the icing, bring the cream to boil. Add the chocolate and stir until it's completely melted.
Pour the chocolate sauce over the cake and sprinkle with peanuts.
Put the cake in the freezer for at least 4 hours.


Dette er en sann festkake som vil falle i smak hos de fleste.
Jeg kan med hånden på hjerte si at det er en av de beste kakene jeg har smakt noensinne, ja, den topper sukkerbombene.
Lag.
Forelsk deg.
Nyt :grin:


Kristine

I DAG

  • 16.05.2013, 17:23



Jeg er ikke helt tipp topp for tiden.
Mye å tenke på, litt lei og kjei.
Livet er en berg og dalbane.
Jeg tror riktignok at alt skjer for en grunn. Jeg lærer hver dag.
Vanskelige situasjoner gjør kanskje at man føler at man blir satt litt tilbake. Likevel vokser man seg sterkere i det lange løp.
Jeg kommer sterkere tilbake  :cool: bare vent!

Treningen har også blitt satt til side.
Jeg har rett og slett ikke følt for det.
Mandag ble det hviledag.
Tirsdag ble det en kort og lett økt på rygg.
I går ble det nok en hvile dag og i dag ble det en 30 minutters gåtur.


Jeg fikk jammen en pakke i dag også.
Det passer perfekt, i og med at humøret ikke er helt på topp.
Å få pakker får alltid frem et stort smil. Lykke kan tydeligvis kjøpes ;-)
Nok en pakke fra SheInside.
- Varm og deilig svart genser
Det er denne jeg har på meg på bildet over.
- Stripede bukser
Striper er hett i vår, disse koster 140 kr og sitter som et skudd.
- Cardigan
Nok en deilig cardigan som jeg skal pakke meg inn i på lyse sommernetter.  


Dagens middag, som akkurat er spist, ble så enkelt som det får blitt. En pakke salmalaks, agurk i staver, et par salatblader, en avokado, wasabi og soya saus.
Jeg savnet syltet ingefær som jeg faktisk glemte igjen på butikken etter å ha betalt! Sashimi blir ikke helt det samme uten.  


Noen ganger er det enkleste virkelig det beste.
En sunn og kjempe god middag på et minutt. Ingen tillaging, kun oppskjæring.
Dessverre er det ikke den rimeligste middagen.


En ting har skikkelig dilla på for tiden er sjokoladekakedeig.
Jeg kan spise en opp en bolle, for så å lage en til, og en til. Jeg blir aldri lei!
3 ss kakemiks (kan byttes ut med mandelmel og sukrin), 2 ss kakaopulver, 1 ss kokosolje (kan droppes), 4 dråper steiva sjokolade, 1 ss yacon sirup (kan byttes ut med sukrin), en liten klype salt og litt vann, ca 0,5 dl til en passe konsistens.
Det smaker nesten som brownies deig.
Mmmm...


De fleste av ingrediensene mine bestiller jeg hos MyRevolution.
I dag til og med lørdag har de minus 20 % på alle varer og fri frakt på ordre over 500,-.
Jeg har i hvert fall slått til med min favoritt MyoProtein og verdens beste proteinbarer.
Penger spart er penger tjent, tenker studenten i meg.

Nå skal jeg lage kake til morgendagen.
Håper dere alle får en fantastisk feiring :grin:
Ha en herlig kveld og en flott 17 mai.

Kristine

AVHENGIG

  • 15.05.2013, 16:36


Å, nei da. Jeg går aldri lei handling på iHerb, jeg er nok en smule avhengig! :grin:
I dag dumpet to hentelapper ned i postkassen.
Små gleder i hverdagen.


Dagens pakker inneholdt:
jeg har linket til produktene
- Green tea
En av de beste grønne teene jeg har smakt!
- Kokosmel
Kokosmel bruker jeg ofte i bakst og matlagning.
- Kokosmelk
I kaffen, i wokken, i desserter eller til is. Kokosmelk passer til det meste.
- Mandelmelk
Magen min er ikke spesielt glad i mye melkeprodukter. Derfor drikker jeg som regel mandelmel om jeg har lyst på melk.
- Lakrispulver
Jupp, nå skal jeg prøve å lage lakris! *krysser fingrende*
- Tannkrem
Denne skal være naturlig og gi deg hvitere tenner. Vel, det gjenstår å se.
- Lip Balm
Deilig leppomade som lukter søtt av honning. Denne var gratis.


Iherb er en av de største og beste nettbutikkene for helsekost og kosttilskudd. Utvalget er stort og prisen på produktene er mye rimeligere enn i Norge.
Jeg får stadig spørsmål angående iherb, her er mine tips:
- Når du kommer inn på forsiden på Øverst i midten på startsiden står det 'Free'. Her finner du et utvalg av gratis produkter som du kan legge til i din bestilling. For hver bestilling du gjør kan du legge ved to av disse gratis produktene.
- Midt på siden er det et søkefelt hvor du kan søke etter ønsket produkt. Du kan søke på produktnavn, merke og kategori. Når du har funnet ditt ønskede produkt kan du legge det i handlekurven eller lagre det i ønskelisten til en senere anledning.
- Ved din første bestilling på Iherb får du 5 $ i rabatt om du oppgir kode OKE701. Denne oppgir du på din 'chart' når du sjekker ut og skal til å betale.
- Enkelte produkter er listet som legemidler i Norge. Disse er da ulovlig å importere hit. Om du bestiller en av disse varene kan du risikere at tollvesenet stopper pakken din og at de returnerer den.
- Det lønner seg å handle produkter for under 200 kroner, da slipper du å betale toll. Frakt inngår ikke under toll, det vil si at du kan handle produkter for 200 kr for så å legge frakt oppå denne prisen. Kjøper du produkter for over 200 kr må du betale toll og merdiavgift. Dette kan fort bli en dyr affære.
- Hold vekten på pakken under 4 pounds (1814 grams). Da bruker du Global Priority Mail som leveranse og det koster kun 4 $. Ettersom frakten er såpass billig lønner deg seg å heller kjøpe flere små pakker til under 200 kr og under 1814 gram slik at du slipper avgifter.
- Om du har handlet for over 200 kr må pakken din fortolles. Dette kan ofte ta lang tid. Send en mail til privatfortolling@posten.no med navn, referansenummer og en kopi av din ordrebekreftelse med en gang du har bestilt pakken og skriv samtidig at du håper de sender pakken fortest mulig. Pakken vil da bli fortollet mens den er på vei til Norge og dette går raskere enn at tollvesenet skal tolle den på egenhånd når pakken kommer til Norge.


Kristine

KOKOS- OG SJOKOLADEKJEKS

  • 14.05.2013, 17:23



Når jeg har mye å tenke på liker jeg å koble ut på kjøkkenet.
Jeg fikk lyst på kjeks i dag, men var ikke i humør til å stå lenge på kjøkkenet.
Det tok meg knappe fire minutter å slenge sammen denne oppskriften, så var det bare å vente på at kjeksene skulle bli ferdigstekt.
Kokos og sjokoladekjeksene ble kjempe gode, dessuten er de så enkle at hvem som helst kan lage dem :grin: 
Deilig!
Nyt og kos deg.



Kokos og sjokoladekjeks

30 g smør
2 egg
1 eggehvite
1 ss sukrin
1 ss surkingold,
eventuelt 2 ss sukrin eller 2 ss surkingold
30 g mandelmel
20 g fiberfin
20 g kokos
Hakket mørk sjokolade, jeg brukte 1 plate av denne

Smelt smøret.
Er du fortsatt blant de som bruker margarin, kast det i søpla med en gang! Gå for naturlig mat, ordentlig smør uten alle de merkelige tilsetningsstoffene.
Bland i eggene og ha i resten av ingrediensene.
Lag klatter på en bakplate.
Stek på 175 grader i 12 min.


Ta en bit, eller tjue, og nyt.
Ha en fin tirsdag godt-folk :grin: 

Kristine ♥ 

BLÅMANDAG

  • 13.05.2013, 19:30


Hei og hopp.
Håper du har hatt en strålende start på uken :grin: Vi er snart halvveis i mai, det blir lysere og varmere for hver dag som går. Sommeren nærmer seg. Herlig!
Jeg skal ærlig innrømme at jeg har hatt en skikkelig blåmandag.
Noen ganger er livet skikkelig urettferdig og du føler deg ordentlig hjelpeløs.
Sånn er det dessverre. Selv om jeg vet jeg kommer meg igjennom det uansett hva utfallet er, føles det ut som om bakken detter under føttene på en når en står midt i det.


Jeg har egentlig ikke gjort mye nyttig i dag.
Det har blitt noen timer på kjøkkenet, jeg har blant bakt super sjokoladekake, oppskrift her, og sjokoladeskillingsboller, oppskrift her, og ellers mange timer i sofaen med x-antall kopper kakao med krem.


Til lunsj var jeg egentlig ikke interessert i å lage mat.
Dermed ble det en rask rett med salat (spinat, gul paprika, cherrytomater) med salma laks, feta ost, sesamfrø, skogsbacon, egg, avokado og asparges.
Maten klar på tre minutter.


I tillegg ble det spelt lomper med dette sukkerfrie sjokoladepålegget.
Visp så forsvant hele pakken med speltlomper.


Det har ikke blitt noen trening eller aktivitet i dag.
Jeg tenkte å ta meg en gåtur for å klarne tankene men det ble med tanken.
Akkurat nå føles sofaen så alt for god og trygg. Dermed blir det en god hviledag.


Dagens positive.
Jeg har riktignok fått blomster.
Vakre roser.
Jeg er enormt heldig og takknemlig for at jeg har gode mennesker rundt meg. Det er små ting som gjør dager som dette litt bedre.
Forresten, har dere noen gode nettbutikker å anbefale? Aller helst klesbutikker
Hva er bedre enn å sitte i sofaen under et teppe med en god kopp kakao og shoppe?
Jeg-synes-synd-meg-meg-selv-handling ;-)


I morgen venter en ny og bedre dag.
Ha en god kveld.

Kristine ♥ 

TWO WORDS

  • 12.05.2013, 18:09



Fuck diet!
Neida, jeg tenkte egentlig på god søndag, men med 'fuck' genseren på (forøvrig nok en av kjøpene mine fra SheInside her) og godisposen i hånden passet det bedre.
Etter en lang helg på skolen, fredag, lørdag og søndag tar jeg endelig helg nå. Et par timer blir det i hvert fall, og du ser hvordan jeg skal nyte den.  


I går hadde jeg en ok treningsøkt på Elixia.
Det ble 40 minutter sirkeltrening.
- Markløft med kettlebells
3 sett * 12 repetisjoner
- Knebøy med kettlebells
3 sett * 15 repetisjoner
- Stående roing med kettlebells
3 sett * 12 repetisjoner
- Push ups
3 sett * 15 repetisjoner
- Lår curl på ball
3 sett * 15 repetisjoner
Jeg gjorde alle øvelsene uten pause. Deretter tok jeg en pause før jeg gjentok sirkelen 3 ganger.

I dag ble det 40 minutters power walk hjem fra toget etter skolen.
Det var deilig å komme seg ut i frisk luft etter å ha vært inne hele dagen.


Ha en riktig god søndag.
Lad opp til en ny og frisk ukestart i morgen :grin:
God kveld

Kristine ♥ 

NASJONAL SUKSESS

  • 12.05.2013, 07:21



Jeg elsker 17 mai.
Hele landet er samlet til fest :grin: Vi smiler, roper, gratulerer hverandre med dagen og koser oss sammen. 
PØ og jeg inviterer på grilling, kos og fjåseri på nasjonaldagen. Da stille selvfølgelig denne frøkna med kake.
I og med at jeg ikke vil risikere å bomme på dessert når jeg har gjester, bakte jeg i går kveld for å teste smaken.
Det ble en klar suksess, her forsvant alt i våre to mager!
Da blir det deilig, saftig og sukkerfri suksesskake på 17 mai. Den skal nytes med nære og kjære, og et godt glass musserende.
Jeg gleder meg!



Suksesskake

Bunn
3 eggehviter (spar plommene til kremen)
1 ss sukrin
2 ss mandelmel, eventuelt kvernede mandler
3 ss hakkede grovhakkede mandler

Stivpisk eggehvitene med sukrin.
Tilsett mandelmel og mandler.
Ha massen i en form og stek på 160 grader i 15 -20 minutter.
Jeg fant ikke kakeformen min, slik at jeg laget isteden 5 mindre kaker ved å legge 5 klatter på bakplaten. 
Avkjøl.

Krem
1 dl fløte, jeg brukte mandelfløte
3 eggeplommer
2 ss sukrin
1/2 ts vaniljepulver, eventuelt vaniljesukker
1 -2 ss smør

Varm opp fløte, eggeplommer, sukrin og vaniljepulver i en kjele.
Rør godt underveis til kremen begynner og tykne, den skal ikke koke.
Ta kjelen av platen og rør inn smør.
Ha kremen over kaken.
Topp gjerne med bær og hakkede mandler .



Da er det bare å krysse fingrende for fin vær.
God stemning blir det uansett :grin:
Hipp hurra!

Kristine ♥

I BOKSEN

  • 10.05.2013, 16:17


Hei spreke mennesker :grin:
Nå er det fredag og helgen er her! 
I dag stod jeg opp klokken seks for å få rekke en power walk.
Det ble 45 minutters rask gange i morgensolen, deilig.
Jeg føler at kroppen våkner og kommer skikkelig i gang, helt klart den beste starten på dagen.


Jeg har skole hele helgen.
I og med at jeg bor et stykke unna, blir det lange dager, jeg er borte elleve til tolv timer. 
Da er det viktig med gode matpakker for å holde konsentrasjonen og motivasjonen på topp.
Dagens matpakke nummer to består av tomat, paprika, kokte egg og en hjemmelaget wrap fylt med biff (rester etter gårsdagen), ost, salat, tomat og avokado.
Til wrappen tok jeg utgangspunkt i oppskriften min på protein pasta, denne,
1 egg, 1 ss kokosolje, 1 ts fiberhusk og 50 g kesam blandes godt sammen. La røren svelle et par minutter før du heller den utover en bakplate kledd med bakepapir. Stek på 200 grader i 5 -7 minutter.



Ha en herlig fredag.
Nyt helgen :grin:

Kristine ♥

LOFF OG SJOKOLADEPÅLEGG

  • 09.05.2013, 16:32


Det var nemlig akkurat det jeg hadde lyst på i dag.
Varme loffskiver med deilig sjokoladepålegg. Så da lagde jeg det :grin:
Jeg var riktignok en skikkelig copycat.
Loffskivene / oopsiesene er hentet fra boken Matrevolusjonen, mens sjokoladepålegget er inspirert av Melissa.



Loffskive / Oopsies
Totalt 8 stykker

3 egg
100 g philadelphia, eventuelt kesam eller yoghurt
1/2 ts fiberhusk, kan sløyfes
1/2 ts bakepulver

Skill eggehvitene fra eggeplommene.
Bland eggeplommene med philadlephia, bakepulver og fiberhusk. Du kan også tilsette for eksempel sukrin, kanel, kardemomme, stevia, salt og andre krydder om du ønsker det.
Stiv pisk eggehvitene.
Vend eggeplommeblandingen inn i de stivpiskede eggehvitene.
Lag topper på en bakplate og stek i 25 minutter på 150 grader. 



Sjokoladepålegg
1 kristine-porsjon

3 ss hasselnøttsmør, eller annet nøttesmør
1 ss yacon sirup, eventuelt honning
1 ss kakaopulver
En liten klype salt

Bland alt godt sammen.
Spis rett koppen, det smaker jo fortreffelig i seg selv, eventuelt nyt på en varm loffskive eller annet godt.


Så utrolig godt!
Håper dere nyter fridag til det fulle.
Ha en super kristi himmelfart :grin:


Kristine ♥

MED KOKOS

  • 08.05.2013, 16:59



Jeg prøvde noe nytt i dag, nemlig kokoskrem i kaffen.
En kopp proteinkaffe må jeg ha daglig.
Jeg er en smule avhengig som dere vet ;-) Ingen dag uten!


Dagens kokosproteinkaffe laget jeg ved å blande 20 g mocca-protein i et glass sammen med 1 ss kokosolje og 0,5 dl vann.
Du kan selvfølgelig droppe kokosoljen om du vil spare kaloriene, men her får du sunt fett og god smak.
Ha i 1 ss instant coffee og hell over kokende vann. Rør om.
Tilslutt topper du med kokoskrem. Da tar du rett og slett en boks kokosmelk som har stått i kjøleskapet og bruker den kremen, stive delen, som er øverst på boksen.
Jeg bruker forøvrig denne kokosmelken som ikke inneholder masse tilsetningsstoffer.


Til middag ble det torsk med ertepure, bacon og cherrytomater.
Med riktig tilberedning og tilbehør er torsk en sikker vinner. Langt fra smakløst!


Ha litt smør i en panne sammen med et par hvitløksfedd. Ha salt og pepper på torsken og stek den i pannen på middels varme i tre -fire minutter på hver side avhengig av tykkelse.
Kok erter etter anvisning på pakken. Vanligvis er det omtrent fire minutter. Mos ertene sammen med en dæsj sitronsaft og kokoskrem. Du kan bytte ut kokoskrem med for eksempel creme fraiche eller kesam.
Sprøstek bacon i en panne.
Legg ertepureen på en tallerken sammen med cherrytomater, topp med torsk og bacon i biter.
Nok en rask, sunn og god middag.


Nå sitter jeg her med desserten min.
Den bærer også preg av kokos i dag. Jeg er tydeligvis i kokoshjørnet! 
Gresk yoghurt blandet med et par spiseskjeer kokos, toppet med frossen banan i biter, sukrin gold og biter av en carbrite proteinbar, denne.
Enkelt og veldig godt.
Jeg liker at maten jeg spiser er rask og enkel. Joda, det er gøy å stå på kjøkkenet, men til hverdags så er det greit at de går fort, da er det som oftest nok av andre ting å gjøre. I helgen derimot bruker jeg gjerne lenger tid på matlagningen.


Om en halv times tid blir det en tur på trening. Jeg tenkte egentlig å ta fri fra styrketreningen i dag og heller ta meg en løpetur i det fri, men er pøser regnet ned.
Da blir det en styrkeøkt isteden, rygg og skuldre med fokus med nedtrekk, roing, skulderpress og sidehev.
Senere i kveld skal jeg lage bonty.
Oppskriften finner du her
. Den er så god! 


Ha en fin kveld :grin:
I morgen er det fridag. Så står helgen for tur allerede! 

Kristine  ♥

DAGENS

  • 07.05.2013, 19:46



Dagens nye plagg:
Denne jakken fra SheInside.
Som nevnt tidligere, nettbutikken SheInside har mye rart men jeg finner stadig noen skatter der.


Dagens trening:
I dag ble det ben :twisted:
Jeg hadde jo planer om å trene ben i går, men da jeg kom på gymmet merket jeg fort at det ikke var dagen for en benøkt. Når jeg skal trene ben trenger jeg en ekstra dose energi. Dermed ble det rygg og bryst i går og ben i dag.
- 10 minutters gange på møllen
- Hacklift
4 sett * 7 -8 repetisjoner
- Leg ex
4 sett * 6 -8 repetisjoner
- Gående utfall
3 sett * 6 -8 repetisjoner
- Amerikansk markløft
4 sett * 10 -12 repetisjoner


Dagens søte:
En proteinbar, High Proteinbar med hasselnøttsmak.
Det er første gangen jeg har smak denne, baren var absolutt god med denne fra FortiFX er fortsatt en soleklar favoritt.


Dagens middag:
Ovnsbakt laks med spinat.
Smør en ildfast form med smør eller olje. Legg på en pakke spinat, hakket rødløk og finhakket hvitløk. Legg over laksebiter. Topp med revet sitronskall, salt og pepper. Bak i ovnen på 200 grader i 20 minutter.
Server med ønsket tilbehør.
Her ble det masse grønt, rømme og kokte egg.
En god og enkel middag som både jeg og PØ likte godt.


Dagens pusekos:
Ingen dag er komplett uten masse, masse kos.
Vi får ikke nok pusekos!


Dagens pakke:
En ny runde mocca-protein og BCAA.
Jeg bruker mocca-protein hver dag i kaffen min, en daglig proteinkaffe er et must!
BCAA blander jeg sammen med Olimps Kreatin og tar dette sammen før trening.


Dagens ord:
Ta deg rolig tid til å være lykkelig. Tiden er ingen motorvei mellom vuggen og graven, men plass til å parkere i solen.
Phil Bosmans


Kristine ♥

LYKKEBRINGER

  • 06.05.2013, 16:30



Riktig god og sprek mandag.
En ny uke står for tur :grin:
Jeg visste allerede da vekkerklokken ringte, at dette ville bli en bra uke. Solen strålte så fint inn soveromsvinduet.


Jeg tok med meg en god kopp kakao ut i solen.
Å lese studierelatert materiale blir med et mye mer spennende i solskinn. Ekstra fort går tiden med noe godt å drikke.
Kakaoen laget jeg av 3 dl melk, 1 ss sukrin+, 3 ss kakaopulver og 20 g mocca-protein som jeg kokte opp i en kjele til det begynte å ryke.
Jeg toppet med 1 dl kremfløte som jeg pisket med 1 ts sukrin+.


Etter en liten stund satt denne lille krabaten på hånden min.
Da jeg var liten trodde jeg alltid at marihøner bringer lykke. Spesielt viktig var det å ønske seg noe når den lettet og fløy sin vei.
Overtro eller ei, jeg tar det som et godt tegn.



Og lykkebringeren virket. Jeg velger i hvert fall å tro så :grin: En liten stund etter kom postmannen med en hentelapp, da ventet en pakke fra iHerb.
- Pekannøtter
Mine favorittnøtter!
- Grønn te med mango
Denne fikk jeg anbefalt av en av dere, gleder meg til å prøve den senere i dag.
- Kakaosmør med sjokoladesmak
Jeg har allerede spist en stor skje, NAM!
Bruker du koden OKE701 får du 10$ i rabatt på din første bestilling.


Nå står middagen foran meg.
Deilige hjemmelagde burgere toppet med tomat, ketchup, avokado most med hvitløk og sprøstekt bacon.
Burgerne laget jeg av en halv pakke karbonadedeig som jeg blandet med 1 egg, 1 håndfull raspet squash, finhakket hvitløk og chili. Deretter stekte jeg de tre -fire minutter på hver side i en panne på middels varme.
Det er den beste middagen jeg har spist på lenge.
Skikkelig mat gjort på få minutter!


Hvert øyeblikk skal jeg ta meg en tur på trening.
Det blir nok ben i dag med fokus på knebøy, utfall og markløft.
Ha en herlig mandag videre.
Måtte uken bringe lykke.


Kristine

SØNDAG OG BRØDBAKST

  • 05.05.2013, 18:04



En ting jeg ikke er flink til, er å bake brød. Det blir enten tørt eller deigete.
Da jeg fikk akutt lyst på nybakt brød tidligere i dag sa PØ "har ikke du en sånn ferdigmiks?".
Jeg hadde helt glemt at jeg hadde denne miksen fra FunksjonellMat i skapet.


Det er første gangen jeg har brukt lavkarbomiksen, men det blir helt klart ikke siste.
Å lage brødet var gjort i løpet av få minutter, kun blande miksen med vann og deretter sette det i ovnen.
Duften av nybakt brød spredte seg raskt i hele huset, så deilig.
Brødet ble saftig og veldig godt.


Grunnen til at jeg veldig sjeldent spiser brød er fordi magen min ikke er veldig glad i mel, spesielt ikke hvetemel som er i de fleste brødsorter, samtidig som jeg synes det metter veldig lite. Det har faktisk skjedd at jeg har spist et helt brød på en gang! Jeg føler stort sett at det er pålegget som metter og at brødet bare er der, dermed har jeg funnet ut at jeg like så greit kan droppe det.
Jeg ble derfor veldig glad over å ha funnet et brød som smaker godt, som magen min likte og som metter.
Det eneste negative jeg har å si om brødet er at jeg synes det var noe dyrt med tanke på at brødet er nok så lite. Det blir nok ikke et brød jeg kommer til å bruke hver dag, det blir dyrt for en fattig student, men heller det brødet jeg velger når jeg har lyst på brød.


Lunsjen i dag ble selvfølgelig nystekt brød, varmt og godt, med hjemmelaget aioli, reker, spekeskinke, avokado, ost, egg, tomat, agurk og paprika.
Ordentlig kose seg inne en lat søndag mat.


Ved siden av serverte jeg en kopp sjokoladekokos kaffe.
En ny miks som slang i sammen.
Jeg blandet sammen 10 g mocca-protein, 1 ts kakaopulver, 1 ts kokos, 1 ts sukringold og 0,5 dl vann i en kopp. Deretter helte jeg over svart kaffe. Tilslutt hadde jeg over 1 dl melk som jeg skummet opp med en visp.
Godt!

Gårsdagens treningsøkt ble en løpetur.
Nå er det noen uker siden jeg løp sist, og det var så godt!
På grunn av regnværet trakk jeg inn på Elixia.
Det ble 8 deilige kilometer på møllen :grin:
Som jeg skrev på instagram i går, @dedicationkristine, så er løping så mye mer for meg enn trening, fettforbrenning og svette. Når jeg løper kapsler jeg meg inn i min helt egen verden. Her er jeg takknemlig for den kroppen jeg har, for at den er sunn, frisk og glad, og at jeg har ben som kan løpe. Det er en pause fra hverdagen hvor jeg tenker igjennom ting og løser problemer. Jeg føler meg rett og slett lettere til sinns, mer ernergisk og glad etterpå.

I dag har jeg stort sett vært lat hele dagen.
Hvert øyeblikk blir det en liten power walk ut i ettermiddagssolen, mens PØ står for søndagsmiddagen.
Håper helgen din har vært bra.
Nyt det lille som er igjen.


Kristine  

FREDAGSDESSERT

  • 03.05.2013, 20:24



Jeg titter bare innom for å ønske dere en fantastisk helg samt visde dere dagens dessert.
Etter jeg jobb tok jeg meg en treningsøkt.
PØ var utålmodig, så det ble en rask èn.
Jeg trente med fokus på rumpe, med lette vekter og var opptatt av å skvise rumpen sammen slik at jeg fikk ordentlig kontakt.
- Ettbens glute bridge
3 sett * 16 repetisjoner
- Gående utfall
3 sett * 10 -11 repetisjoner
- Leg ex
12 + 4x (myo-reps)
- Amerikansk markløft
3 sett * 12 -15 repetisjoner

Vel hjemme var jeg veldig sulten og klar for mat med en gang.
Dagens middag ble derfor super enkel, akkurat det samme som i går bare med ekstra avokado.
Fredagsdesserten brukte jeg derfor noe mer tid på, arme riddere på Kristine vis.



Arme Riddere
1 porsjon

2 skiver brød, valgfri type, jeg brukte glutenfritt lavkarbobrød
1 egg
1 ss melk
1 ss vaniljeproteinpulver, kan sløyfes
Litt vaniljepulver
1 ts sukrin+

Fyll*
1/3 boks Gresk yoghurt eller kesam
Ca 100 g kirsebær
1 ss sukrin+

Visp lett sammen egget, melk, vaniljeprotein, vaniljepulver og sukrin.
Dypp brødskivene i blandingen, la de gjerne ligge to -tre minutter, og stek i en panne med kokosolje / smør på middels varme et par minutter på hver side. Brødskivene skal få en lett og sprø skorpe.
Til fyllet blander du sammen kesam og sukrin. Smør blandingen på brødskivene og ha over kirsebær.

*Det er bare fantasien som setter grenser.
Du kan fylle arme riddere med cottage cheese, kesam, krem, philadelphia, syltetøy, bær, sjokoladeblanding laget for eksempel av kesam, sjokoladeprotein, philadelphia og sukrinmelis, frukt, nøttesmør, osv, osv. Fyll dine skiver med akkurat det du liker best og nyt.



Jeg ønsker deg en riktig god helg  :grin:
Kos deg masse.

Kristine

SMIL

  • 02.05.2013, 19:06



Solen skinner.
Kristine smiler :mrgreen:
Altså, det skal sies at jeg er en nok så bli person så og si hele tiden, men når solen kommer frem er jeg virkelig i mitt fulle ess.
Det går ikke ann å ikke bli glad og lett til sinns med solskinn.


Bare en smule overdosert på glede.

Jeg hadde en god økt på rygg, skulde og bryst i dag.
En liten stund vurderte jeg å droppe styrkeøkten min med en løpetur. Isteden satte jeg meg ut i solen med boken Matrevolusjonen, som forøvrig snart er ferdiglest, og utsatte treningen et par timer. Da hadde jeg dessuten ekstra med energi til treningsøkten.
- Chins
3 sett * 8 -12 repetisjoner
- Nedtrekk
4 sett * 8 -12 repetisjoner
- Benkpress
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Skulderpress
3 sett * 8 -10 repetisjoner
- Sidehev
2 sett * 10 -12 repetisjoner
- Roing
3 sett * 12- 15 repetisjoner


Dagens middag ble ovnsbakte kyllinglår med en krydret blomkålrisotto.
Magen min har vært veldig vrang i en periode igjen. Etter råd fra legen har jeg derfor valgt å kutte det meste av brød, ris, pasta og potet og erstatte det med mer fett i en periode for å se om magen fungerer bedre.
Jeg har i periodevis vært mye plaget med magen og flere ganger endt på legevakten ettersom presset og smertene blir så store at jeg ikke får puset. Gastritt, irritabel tarm, stressmage og diverse allergier er bare noen av diagnosene jeg har fått.
Jeg har aldri prøvd å spise på denne måten før, men magen er allerede lettere etter en ukes tid.  


Over til middagen igjen.
Jeg krydret kyllinglår med timian, hvitløk- og chilikrydder la dem på en bakplate og stekt på 180 grader i 45 minutter.
Blomkålrisottoen laget jeg ved å kjøre en halv blomkål i foodprosessor til den var fin opprevet. Du kan også rive blomkålen på et rivjern, men da er hele kjøkkenet fult av blomkålbiter etterpå. Been there, done that! Ha kokosolje eller annen olje i pannen sammen med finhakket hvitløk, ingefær og chili. Tilsett blomkålen når pannen er varm sammen med garam masala krydder og et par finhakkede soltørkede tomater. Stek i tre til fire minutter til blomkålen er myk.
Jeg toppet med oliven og solsikkekjerner.
Veldig enkelt og så godt.


Nå har jeg akkurat kommet hjem fra trening og laget meg litt enkel snaks mens jeg lager mat.
Jeg er sulten nå og trenger litt vente-mat.
Banan med kesam, jordbærsyltetøy og blåbær.
Minner om banansplitt.



Ha en fortsatt fin torsdag :grin:
Smil og vær glad for hver dag som går så skal du se hvor mange venner du får.

Kristine

SUNN FRUKTNØTT SJOKOLADE

  • 02.05.2013, 05:48



Her kommer oppskriften på fruktnøtt sjokoladen jeg laget i går.
Den ble utrolig god og ikke minst ufattelig sunn.
Her forsvant alt sammen i løpet av en time :mrgreen: Boklesing og sjokoladespising gjorde min onsdag veldig deilig og avslappende.
Som du ser under er oppskriften relativt liten. Jeg laget kun en liten porsjon til meg selv for å se om resultatet ble bra. I dag skal jeg lage fruktnøtt på nytt og da skal oppskriften tredobles, det ble jo så godt! 



Fruktnøtt sjokolade

10 g rå kakaosmør
10 g rå kokosolje
10 g rå kakao
10 g gojibær
10 g mandler/ pistasjnøtter
En mini klype salt
Litt vaniljepulver
1 ts stevia

Smelt kakaosmør og kokosolje. Jeg gjør dette over vannbad.
Bland i kakaopulver, salt, vaniljepulver og stevia.
Rør til slutt inn hakkede nøtter og gojibær.
Smør blandingen utover et bakepapir og sett kaldt en time.
Brekk opp i biter og nyt.


Alle ingrediensene til denne sjokoladen har jeg kjøpt på iHerb.
Du får 5 $ i rabatt om du bruker koden OKE701.


Rå kakao er faktisk den planten i naturen som inneholder mest antioksidanter. I tillegg inneholder den også stoffer som øker lykkefølelsen, de essensielle aminosyren fenylalanin og anandamide.
Sunn og rå sjokolade både smaker godt og gjør godt :grin:

Kristine 

AGENDAEN

  • 01.05.2013, 10:45


Riktig god (sen) morgen og god første mai, arbeiderenes dag.
Jeg benyttet anledningen til å sove et par timer ekstra i dag.
På dagens agenda står det ikke stort.
Lese, slappe av og hygge med PØ, en perfekt frionsdag i mine øyne.


Jeg er alene et par timer mens PØ på jobber. Da skal jeg nyte stillheten med en god bokhaug.
- Raw food kjøkken, av Anna Maria Clemet.
- Matrevolusjonen, av  Andreas Eenfeldt.
- Bedre uten brød, av Allan Lutz.
- Treningssuksess, av Björn Ferry og Cathrine Schück.

Å tilegne seg mer kunnskap om helse, livsstil og vår egne kropper er noe vi alle har godt av.
Oppskriften på et langt og lykkelig liv er ofte synonymt med en god helse, da både fysisk og psykisk.
Hva vi spiser, aktivitetsnivået vårt og hvordan vi tenker har enorm betydning for helsen.
Jeg vil i hvert fall leve et godt liv med glade tanker og et sunn kropp. Å lære mer om dette synes jeg er veldig interessant.


En god proteinkaffe følger mer.
Jeg blandet 30 g mocca-protein med 0,5 dl vann i et glass. Deretter hadde jeg i 1 stor ss med instant coffee, helte over varmt vann og rørte rundt.
Vil du i tillegg ha skummet melk på toppen som jeg har her varmer du 1 dl melk (jeg brukte mandelmelk) enten i mikroen eller i en kjele til det ryker. Pisk det opp med en melkeskummer eller en håndvisp og hell over kaffen.
Server og nyt.  


I tillegg har jeg tørket mango, raw coco-roons og hjemmelaget rå fruktnøtt sjokolade.
Nå blir jeg sittende i sofaen et par timer.
Gode bøker og noe godt å spise. Herlig!

Jeg vil forresten tipse om at MyRevolution har 20 % på en rekke produkter og fri frakt over 500,-.
For eksempel Mocca-protein som jeg har brukt hver dag i mange år, får du avslag på i dag.
Da lønner det seg å slå til.


Ha en fin dag.
Nyt fridagen :razz:

Kristine  

Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her på min blogg vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits