www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

A SMILE

  • 31.05.2014, 16:13


God solfylt lørdag, dere!
Håper du nyter helgen :grin:
Temperaturen og været er herlig, det kunne knapt nok vært bedre. Da kan man ikke klage!


Jeg har alltid levd etter utsagnet 'A smile is the prettiest thing you can wear'.
Selv som liten var jeg eksepsjonelt smørblid. Kanskje det nettopp var fordi jeg elsket å spise smør rett ut av pakken?
Ikke vet jeg!
Uansett, smilet har fulgt meg i tjuefire år og ført til utmerkelser som Årets blideste og kallenavn som Solstrålen.  
Likevel skal jeg innrømme at enkelte ganger er det vanskelig å skulle smile.
I dag lar jeg derfor vannmelonen smile for meg!

Som dere vet har kroppen min vært sjanglete den siste tiden og slitt med å venne seg til at jeg har lavt blodtrykk.
Nå som dette endelig går bedre, dukker det opp nye problemer!
Jeg har hatt vondt i kneet en månedstid. I starten når jeg slet med blodtrykket slo jeg nemlig kneet sikkerlig når jeg svimte av.
Etter gårsdagens legebesøk viser det seg at jeg trolig har en meniskskade og må inn å operere kneet.
Er ikke det typisk? Er det ikke den ene tingen, så er det den andre!
Nå har jeg fått forbud mot å bruke kneet inntil MR er tatt!



Tidligere i dag laget jeg mandelsjokolade, etter denne oppskriften.
Du kan også bruke hakkede mandler (eller andre nøtter) som du blander med smeltet mørk sjokolade.
Baking og matlaging får meg alltid til å smile! 
Nå skal jeg nyte en kopp proteiniskaffe, en god bok og mandelsjokolade.
Proteiniskaffen er laget av mocca-protein, kald kaffe, melk og et par dråper stevia.


Jeg ønsker deg en riktig god helg
Smil og gjør dagen litt bedre :grin:

Kristine

LANGHELG

  • 29.05.2014, 18:21


Da har jeg tatt langhelg!
Jeg regner med at det er flere enn meg som benytter Kristihimmelfart og den inneklemte fredagen til å ta en ekstra lang helg.
Været er meldt strålende i mesteparten av landet. Nå er det bare å nyte livet :grin:



Jeg fikk så vondt av mine kjære puser da jeg pakket baggen min og dro i morges. Jeg skal være hos mine foreldre i nydelige Hole i helgen.
De så på meg med store øyne og lurte på om matmor skulle dra fra dem!
Jeg savner dem allerede!
PØ er heldigvis hjemme, koser og passer på dem.

I finværet fikk jeg lurt inn en liten treningsøkt.
Jeg trente i hagen!
Manualene ble tatt med ut i gresset for en kjapp ryggøkt.
Jeg tok pull ups i trærne og diverse øvelser med manualene; stående roing med bred avstand, enarms roing og reverse flyes.
Med solsteiken rett i ansiktet, føltes det fantastisk godt!


Før jeg satte meg ut i solen for å slappe av, laget jeg disse frosne sjokolade- og bringebærbitene.
Små, søte og sunne munnfuller perfekt til varme dager.  
De tar bare noen få minutter å slenge sammen, så er det bare å vente til de stivner.
Kjempe godt!

Frosne sjokolade- og bringebærbiter
Bland sammen 1/3 boks gresk yoghurt (eventuelt kesam), 2 ss kakaopulver, 1 scoop mocca-protein (kan byttes ut med 1 ss ekstra kakaopulver og 1 ss sukrinmelis), en liten klype salt og 3 ss smeltet kokosolje (kan sløyfes).
Finn frem en sjokoladeform, eventuelt kan du bruke muffinsformer. Legg en bringebær, jeg brukte frosne bringebær, i hver form,  og ha over sjokoladeblandingen.
Sett i fryseren i minimum 1 time.
Har du bitene lenger enn 1 time i fryseren, må de tine et par minutter på kjøkkenbenken før de spises.  


Nå skal vi grille.
Været er fantastisk og stemmingen er god!
Ha en fortsatt god Kristi himmelfartsdag :grin:

Kristine 

BIKINIKROPP

  • 28.05.2014, 18:09


Det er skremmende hvor mye det snakkes om bikinikropp, slanking og dietter for tiden.
Jeg blir oppriktig trist av alle mailene jeg får angående tips og råd til hurtig vektnedgang.

Kjære mine venner, stopp opp.
Det er ekstremt mye kroppspress ute å går. Vi glemmer det faktumet at alle kvinner, og også menn for den saks skyld, alle former, alle farger og alle fasonger er vakre.
Du må vel ikke være sylslank og veltrent for å kunne ha en bikinikropp?



Den vakreste kvinnen på stranden er alltid den mest selvsikre.
Uavhengig av kroppsfasong - du har en biknikropp.
En flott en!
Bær bikinien din med stolthet!

Kristine

FARGERIKE VÅRRULLER

  • 27.05.2014, 18:24



Spring rolls, eller ferske vårruller, er fastfood på sitt beste.
Det er gjort på noen få minutter, de kan fylles med så mangt - ta det du har tilgjengelig, det er sunt, de kan friteres eller stekes (slik jeg har gjort her) eller nytes ferske.
Jeg laget asiatiske vårruller med ferske grønnsaker, en god dressing og tunfiskstek.



Asiatiske vårruller

Rispapir
Grønnsaker, jeg brukte spinat, gulrot, gul paprika, tomat, agurk og vårløk
Tunfisk, eventuelt biff eller kylling

Dressing
1 ts sesamolje, eller annen olje
1 ts limesaft
1 ts soya saus
1/2 ts sukringold
Litt finhakket chili og hvitløk

Kutt grønnsakene i tynne strimler og tunfisken i stykker.
Fukt et rispapir om gangen under lunkent, rennende vann i noen få sekunder, til det blir mykt.
Legg rispapiret på en fuktet fjøl eller benk.
Ha på grønnsaker, tunfisk og dressing.
Brett rispapiret over fyllet, brett så inn kantene og rull sammen.
Klart!

Jeg hadde dessverre ikke så mange rispapir.
Derfor serverte jeg de tre vårrullene jeg hadde med stekte egg og jordbær.


Et annet tips med tunfisk er denne tunfiskpizzaen.
Dette er en av de oppskriftene hvor jeg har fått flest tilbakemeldinger. Tunfiskpizzaen er elsket av både dere og meg!


Jeg trekker forresten vinneren av iHerb-konkurransen om to timer.
Nå skal jeg feire lillebrors fødselsdag. Kaken ble en suksess. Jeg har allerede testet :mrgreen:
Ha en fortsatt herlig tirsdag!

Kristine

TIRSDAGSTIPS

  • 27.05.2014, 06:22


God morgen mine kjære.
Jeg titter bare innom for å ønske dere en super dag og gi dere et lite tips.
I dag har GetInspired- 20 % på hele nettbutikken!

Som dere vet, handler jeg ofte her.
Stay In Place Power sports bhen og Röhnisch Shape Lydia thightsen er to av mine favoritter.
Det er disse jeg har på meg på bildet. 
Til min store glede har GetInspired også tatt inn Nike. Jeg elsker Nike!
Her er noen av mine ønsker:


1: Röhnisch Shape Willa // 2: Nike Pro V-neck // 3: ASICS Gel-Noosa // 4: Röhnisch Shape Anti-Shake Tights // 5: Nike Pro Tank // 6:  Stay In Place Bra Hvit // 7: Nike I-Beam Swoosh Tank // 8: Casall Beamline Running Short // 9: Kari Traa Butterfly Cool Capri // 10: Casall Compression Longsleeve // 11: Nike Free 5.0 Print // 12: Nike Printed Nylon Epic Run Tights // 13: Nike Loose Tank-Free-Ker // 14: Casall Unit Print 7/8 Tights // 15: Kari Traa Lydvo Hoodie

Ha en herlig tirsdag dere :grin:
Solen skinner!


Kristine ♥ 

SOLSKINNSMANDAG

  • 26.05.2014, 16:54



For en herlig mandag! Nydelig solskinn og blå himmel.
Nå er det fire dager siden jeg trente sist. Til min store glede var kroppen endelig klar for aktivitet igjen :grin: 
Dagen ble startet med en god gåtur i finværet.
Det ble omtrent en mil på rett under en og en halv time.
Jeg trasket rundt i skogen og langs fjorden.
Så fantastisk deilig!


Med denne deilige solskinnsmandagen måtte jeg nyte en herlig fruktsalat.
Fersk, søt og forfriskende frukt er noe av det beste jeg vet i varmen.
Vannmelon, dragefrukt og kiwi.
Så enkelt og så godt!
Jeg klarer ikke helt å bestemme meg for om jeg synes dragefrukten smaker rart eller godt. Den minner litt om en tam kiwi. Sammen med annen frukt er den i hvert fall super god!


Nå skal det bakes.
Minstebror har bursdag i morgen og han har gitt klar beskjed om at han vil ha sin favoritt sjokoladekake.
Da stiller selvfølgelig storesøster opp. Bake, og matlaging generelt, er jo noe av det morsomste jeg vet! Hakk i hel er trening og å være sammen med de jeg er glad i.


Jeg ønsker deg en herlig uke.
Smil, le og nyt hver dag :grin: 

Kristine

RABARBRAPAI

  • 25.05.2014, 14:42



Hei dere!
God og nydelig søndag.
Her er det grått og regnfullt, men hva gjør vel det om man kan være inne og bake? :grin: 
Jeg elsker slike grå dager hvor jeg kan gå rundt i pysjen hele dagen og bare sysle med ting som gjør meg glad, deriblant matlaging.


Det er rabarbratid.
Mai og juni er høysesong for denne nydelige grønnsaken.
Den er sur, grunnet at den inneholder mye eple- og oksalsyre, men sammen med sukker eller sukrin blir smaken fullkommen.
Rabarbra er veldig kalorifattig og inneholder en god mengde kostfiber og kalsium.


Jeg laget rabarbrapai som jeg fylte med en deilig vaniljekrem.
Har du ikke rabarbra tilgjengelig, kan du bytte det ut med andre frukt og bær.
Jordbær, blåbær og eple vil gjøre seg utmerket!
Det ble så godt!



Rabarbrapai

Paiskall
80 g mandelmel
1 ss sukrin
1 ss kokosmel, eller annet mel som speltmel
1/2 ts salt
2 ss smeltet smør
100 g gresk yoghurt eller kesam

Bland sammen mandelmel, sukrin, kokosmel og salt.
Tilsett det våte.
Press deigen utover en springform på 24 cm i diameter. He
Jeg brukte to former med 12 cm i diameter.
Prikk bunnen med en gaffel.
Stek bunnen nederst i ovnen på 180 grader i 10 minutter.

Vaniljekrem*
2 eggeplommer
2 dl melk
2 ss sukrin
1 ts vaniljepulver
1 ts xanthan gum eller maizena

Bland sammen alle ingrediensene i en kjele.
Varm opp under stadig omrøring til kremen begynner å tykne.
Ta så vaniljekremen av platen.

Fyll
Vaniljekrem*
150 g rabarbra**
1 ss sukrin

Ha vaniljekrem over bunnen.
Skjær rabarbra i skiver og strø dem over vaniljekremen.
Topp med sukrin.
Stek videre på nest nederste rille i ovnen i 15 min.

*Om du ikke ønsker å ta deg bryet med å lage vaniljekremen fra bunn, kan du bytte den ut med 1 boks kesam vanilje.
**Rabarbra kan byttes ut mot 150 g av andre frukt og bær typer.


Server gjerne med en klatt pisket kremfløte.
Fantastisk nydelig og smakfullt.
Håper du lar deg friste :grin: 
Ha en god søndag.


Kristine

GIVEAWAY

  • 24.05.2014, 15:08


Det er på høy tid med en giveaway igjen :mrgreen:
Jeg elsker å kunne gi noe til dere som takk for at akkurat du titter innom og legger igjen hyggelige ord.
Hjertelig tusen takk.

Som dere vet elsker jeg iHerb.
Jeg ender stadig opp med å bestille kokosolje, Questbarerer, diverse tørkede fruktblandinger, nøtterpeanøttmel, rått kakaopulver, himalaya saltnaturlig peanøttsmør og Chocolove sjokolade.
I dag gir jeg bort en pakke fra iHerb med noen av mine favoritter. 
Alt du trenger å gjøre er å like siden min på facebook her og legge igjen en kommentar i dette innlegg.
Husk å legge igjen e-posten din i mail-feltet.
Jeg trekker en vinner på tirsdag.

Vinneren er trukket med True Random Number Generator, og ble Margrethe.
Gratulerer!
Jeg har sendt deg mail.

Lurer du på noe kan lese min iHerb-guide her.


Ha en strålende lørdag dere :grin:  
Det er helg!

Kristine

TRENING & PEANØTTBITER

  • 22.05.2014, 18:07


Hei dere.
Da er det torsdag allerede. Denne uken har gått fort!
Noe som i grunn er helt greit. Jeg skal nemlig på kurs i helgen og gleder meg veldig :grin: Denne uken har helgen ikke komme fort nok!

Humøret mitt er usedvanlig bra for tiden.
Jeg prøver å gjøre det beste ut av situasjonen og være takknemlig for alt det positive i livet akkurat nå.
I dag er jeg ekstra takknemlig for at jeg hadde en god treningsøkt.
Jeg trente styrketrening på ryggen og kroppen hang med hele veien. Hurra!
Det fører til en glad Kristine.

Økten så slik ut:
- Nedtrekk
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Stående roing
4 sett * 5 -6  repetisjoner
- Face pull
2 sett * 12 repetisjoner


Etter trening laget jeg peanøttproteinbiter.
Jeg tok utgangspunkt i oppskriften med sjokoladeproteinfirkanter.
Så godt. Og veldig enkelt!
Det eneste på minussiden er at man må vente til bitene stivner.
For en utålmodig sjel virker det såååå lenge! 



Peanøttproteinbiter

4 plater gelatin
0,5 dl varmt vann
1 scoop proteinpulver sjokolade sog peanøtt, ca 30 g
3 ss peanøttmel
1 ss sukringold
4 dråper stevia karamell
1,5 dl melk, eventuelt vann
1 liten klype salt

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Smelt de så i det varme vannet.
Bland sammen proteinpulver, sukringold, peanøttmel, stevia, salt og melk.
Ha så i gelatinblandingen.
Hell røren i en boks med plastfolie.
Sett kaldt i 2 timer.
Skjær i biter og nyt!


Ha en herlig torsdag videre.
Solen skinner og stemningen er god!

Kristine

PULLED FAVORITT

  • 21.05.2014, 16:52


Det ble pulled pork igjen i dag.
Så fantastisk godt!
Etter at vi laget pulled pork for første gang, se oppskriften her, har jeg desidert fått en ny favoritt. Her i huset har vi spist det fem -seks ganger de siste ukene!
Det er enkelt, sunt og ufattelig godt!
I dag serverte jeg pulled pork med hjemmelagde tortillalefser og barbeque saus.
Nydelig!



Pulled pork

1 kg svinenakke, svinestek eller annen type svinekjøtt
1liten  boks tomatpure
3 dl vann
2 ss soya saus
1 ss sukrin
2 buljongterninger
1 løk
1 hele chili
5 hvitsløksfedd
1 ss røkt paprikapulver, eventuelt vanlig paprikapulver
1 ss oregano
Salt og pepper

Hakk chili og hvitløk grovt.
Del løk i terninger.
Bland sammen alle ingrediensene i en stor kjele eller form.
Legg over kjøttet.
Ha eventuelt over mer vann og væsken ikke dekker kjøttet.
Legg lokk på kjelen eller aluminiumsfolie over formen.
Sett i ovnen på 125 grader i minimum 6 timer.
Jeg satte inn kjøttet i går kveld og tok det ut i dag tidlig.



Rask barbeque saus

3 godt modene tomater i terninger, eventuelt tomater på boks
2 hvitløksfedd
1/2 chili
1/3 løk
2 ss worchestershiresaus
1 ss sukrin
1 ss soyasaus
1 ts lime
1 ts pepper
1 ts paprika pulver

Ha alle ingredisene i en blender.
Kjør til en glatt saus.
Eventuelt kan du også bruke stavmikser eller foodprosessor.


Tortillalefser
4 stykker

2 dl mandelmelk, eller annen melk
2 egg
4 ss fiberfin
2 ss mandelmel
1 ss fiberhusk
1 ts salt

Visp egg og melk godt sammen.
Tilsett resten av ingrediensene.
La svelle et par minutter.
Lag 4 rundinger på en bakplate kledd med bakpapir. Jeg måtte steke i 2 omganger.
Stek på 200 grader i 8 -12 minutter.


Dette er bare fantastisk godt.
Jeg har ingen ord som kan beskrive smakene. Nydelig! 
Både jeg og PØ ble sittende å mmmm'e.
Når du lager pulled pork; husk å lage en ekstra stor porsjon slik at du har til flere måltider. Du vil ikke angre :grin:
Håper det smaker.  


Kristine

TIRSDAGSTRENING

  • 20.05.2014, 16:35



I dag trente jeg meg min kjære samboer ♥  
For tiden er jeg faktisk litt redd for å trene alene. Som dere vet, sliter jeg med blodtrykket og svimmelhet. Det har skjedd at jeg svimer av når jeg trener og noen ganger slår jeg meg skikkelig når jeg detter. Da er det godt å vite at det er noen der hvis det skulle gå galt. 
Heldigvis gikk overraskende bra å trene :grin:
Ja, jeg måtte ta et par pauser underveis. Ellers gikk det ganske bra!

Økten på ben så slik ut:
- Benpress
4 sett *8 repetisjoner
- Strak markløft
4 sett * 10 repetisjoner
- Leg extrension
3 sett * 12 repetisjoner
- Revers hyper
2 sett * 12 repetisjoner


Akkurat nå er jeg i proteinbar-heaven.
En av alle de forskjellige smakene av GoodLife barene.
Jeg har et ekstremt søtsug i dag! Det skyldes nok sukkersjokket kroppen fikk av alle selskapene i helgen.
Det er utrolig irriterende når man konstant har lyst på sjokolade og is, og bare vil trykke innpå!
Jeg forsøker å stille suget med noen litt bedre alternativer.
Fingrende er krysset for at det fungerer!
Ha en god kveld videre :grin:


Kristine ♥ 

SØT MIDDAG

  • 19.05.2014, 16:24


Da er en ny uke godt i gang!
Har du hatt en bra mandag? :grin:
Jeg tror dette blir en herlig uke!
Her er været stort sett meldt fint. Hurra! Solskinn gir alltid ekstra godt humør! 


I dag er det virkelig varmt og deilig.
Jeg får rar matlyst når været er slik. Dermed ble det pannekaker og is til middag.
En søt middag!
Det passer i grunn bra på en meatless monday.



Små pannekaker

2 egg
2 ss kokosmel
1 ss kokosolje, kan sløyfes
2 ss speltmel, eller annet mel
2 ss kokoskrem, eventuelt kesam eller gresk yoghurt
1 ts kardemomme
1 ts sukrin

Bland sammen alle ingrediensene.
Stek som pannekaker i en varm panne eller i ovnen på 180 grader i 10 minutter.
Jeg var lat og brukte ovnen.
Server med ønsket tilbehør, gjerne bringebæris.


Bringebæris

200 -300 g frosne bringebær
100 -150 g gresk yoghurt, eventuelt kesam
1 ts sukrin

Ha alle ingrediensene i en foodprosessor eller blender.
Kjør til en tykk is.
Server med pannekakene, eller spis den alene.
Kjempe god er isen uansett!


Spera og Mildred ønsker dere en fantastisk uke videre.
De ligger her og prøver å overtale meg til å bli hjemme for å kose, isteden for å gå en tur i solen.
Jeg velger en gåtur. Da får vi heller kose etterpå!
Ha en riktig så god mandagskveld videre :grin:


Kristine ♥ 

VÅRFRESH

  • 18.05.2014, 19:09


Jeg elsker våren!
Det blir varmere, blomstene titter frem, dagene er lysere og lengre, og folk er generelt i bedre humør.
Jeg synes det er på sin plass og investere i noen nye og lekre treningsklær slik at man kan være vårfresh på trening :grin:
For min del gir et nytt treningsantrekk masser av motivasjon og glede!
Her er noen av mine fargerike og flotte favoritter.

1. Nike løpejakke
2. Jordbærproteinpulver
3. Michi tights
4. Fulla genser
5. Vibran sko
6. Skins topp
7. Fitness star tights
8. Kari Traa sportstopp
9. Röhnisch Hot Pants

10. Spo capri tights
11. Yoga topp
12. Inov-8 sko
13. BetterBodies topp
14. Nike tights
15. Stay in Place sportsbh
16. Nike free sko
17. BetterBodies shorts
18. Active sports t-skjorte


Kristine ♥                                  

NOK EN FESTDAG

  • 18.05.2014, 10:58


God søndag formiddag dere :grin:
Hadde dere en fin feiring i går?
Jeg koste meg masse! Mellomstebror er russ, så i år fikk jeg også med meg russetoget. Ellers ble det is, grilling og masse hyggelig samvær.


Jeg kom nettopp hjem fra en tur med Kasper-hunden.
Han er virkelig en god turkamerat.
Stille, rolig og trasker ved min side. Jeg kunne ikke bedt om mer!


Se hvor nydelig det er her i Hole.
Det er helt fantastisk å ta seg en tur i skogen eller langs fjorden.
Så fredfullt og stille.
Dette er terapi for kropp og sjel.


Er ikke mammaen min flott?
Nå er finstasen på.
I dag er det dobbelt bursdag for begge mine to småbrødre.
Dette er å blir en eneste stor festhelg!


Jeg ønsker deg en nydelig søndag :grin:

Kristine

VAFLER, IS OG BÆR

  • 16.05.2014, 12:01



I dag gikk det dessverre ikke så bra på trening.
Muligens fordi jeg trente tidlig på formiddagen, da er blodtrykket en smule lavere enn på kvelden.
Allerede etter første sett ble jeg svimmel og selv om jeg satte meg ned og tok en pause klarte jeg ikke hente meg inn. Utrolig irriterende!
Da dro jeg hjem og lagde lunsj isteden. Vips var humøret mye bedre :grin:
Med 17. mai i tankene, jeg spiser alltid vafler på 17 mai, måtte det bli gode vafler med godt tilbehør.
Vafler, is og bær!



Knall gode vafler
10 - 14 plater

4 egg
200 g gresk yoghurt eller kesam
1 dl melk, eventuelt vann
2 ss smeltet smør, kan sløyfes
3 ss sukrin+
1 ts fiberhusk
1 ts natron, eventelt bakepulver
1/2 ts vaniljepulver
120 g bokhvetemel, eventuelt annen tørrvare som speltmel eller havremel

Bland samen egg, gresk yoghurt, melk og smeltet smør.
Tilsett så det tørre.
La røren svelle 5 -10 minutter før du setter i gang med stekingen.


Server gjerne med is og bær. På mine vafler ble det kaffe-is, jordbær og blåbær. Nydelig.
Hurra for en knall lunsj!


Proteinrik kaffe-is
til en

100 g kesam
0,5 dl kald kaffe*
15 g mocca-protein
Noen dråper stevia sjokolade, eller annet søtt

Bland sammen alle ingrediensene med en håndvisp eller lignende.
Sett så blandingen i fryseren.
Frys for minimum 2 timer. Rør kraftig om hver halve til hele time.
Står isen lenger enn 2 timer i fryseren, burde den tine noen minutter før den spises.

*vil du ha en annen smak på isen kan du bytte kaffe mot melk.
Tilsett da 2 -3 ss kakaopulver for en sjokoladeis eller 1 ts vaniljepulver for vaniljeis.


Nå skal jeg ta turen hjem til mamma.
Det er full fest denne helgen med selskap, 17. mai og bursdagsfeiring. Jeg er "leid" inn til å stå for mat og kaker.
Kjøkkenet er kanskje et av de stedene jeg trives best, så slike ting synes jeg er kjempe moro.
Ja, nå skal det bakes!


Jeg benytter anledningen til å ønske dere en fantastisk 17. mai feiring :grin:
Ha en herlig helg dere!

Kristine

FORNØYD

  • 15.05.2014, 16:46


Hei dere!
God, grå og regnfull torsdag :grin:
Håper uken deres har vært bra så langt.


Min uke har gått over all forventning!
Jeg fikk til en lett styrkeøkt på ben på mandag og trent en kort rygg økt på tirsdag. Selv om jeg måtte sette meg ned og ta noen pauser underveis, var det utrolig godt å bevege litt på skrotten. Treningsglede på høyt nivå! 
Denne uken har jeg også klart å gjøre litt mer enn de to forrige. Nå har jeg blant annet støvsugd hele etasjen uten å måtte sette meg ned underveis, og jeg har vært generelt mindre svimmel.
Det er fortsatt en lang vei å gå, men det er et par små fremsteg. Det er jeg veldig fornøyd med!
Jeg salter maten som bare det, drikker vann og knasker lakris. Så krysser jeg fingrende for at blodtrykket stiger noen få hakk.


Nå har jeg akkurat hevet sammen en rask middag.
I hverdagen liker jeg stort sett at maten jeg lager tar kort tid. Helst ikke mer enn maksimalt femten minutter.
Raskt, sunt og godt. Det er det jeg liker!


Svin i tomatsaus med bønner som en salgs chili con carne.
Ha olje i en panne og fres svinekjøtt, eventuelt biff eller kylling, sammen med chili, hvitløk og løk i biter. Ha i hakkede tomater, sopp, en dæsj tomatpure og krydder; paprika, cummin og oregano. La det hele steke et par minutter før du har i bønner. Stek videre i et minutt og server.
Jeg serverte med salat og avokado. Kjempe godt!


Ha en super duper torsdagskveld dere:grin:

Kristine

17. MAI GODT

  • 14.05.2014, 19:15


Nå er det ikke mange dagene igjen til årets store nasjonaldagsfest! :grin:
Mai generelt er pakket med mange festlige severdigheter. I den anledning hører det også med mange gode kaker.
Felles for maikakene, etter min mening, er at de skal være friske, vårlige og fantastisk deilige.
Her er noen av mine favoritter:


Kokosmuffins aka, Norgesmuffins
Nasjonaldags suksess


Sommerlig jordbærkake
Frisk lime ostekake med jordbær


Festkake ala bløtkake
Festrull med krem og sjokolade


Håper du finner noe som frister :grin:
Måtte mai bringe mange herlige stunder!

Kristine

MATERIALISTISK MORGENGLEDE

  • 14.05.2014, 08:08


Det er alltid en sann glede når det kommer pakker fra iHerb!
Jeg rakk ikke hente denne pakken i går. Dermed var det noe av det første jeg gjorde når jeg stod opp :grin: Jeg kommer akkurat fra postkontoret nå!
Hvem sier at glede ikke kan kjøpes? Jeg får i hvert fall et ekstra smil om munnen hver gang det kommer en pakke fra iHerb.
Materialistisk morgenglede!


Dagens pakke inneholdt:
- Hemp frø
Små søte frø som inneholder en god dose omega3. Disse er supre over alt fra salat til frokostblanding, eller som snacks.
- Bee pollen
Dette er små søte korn som smaker omtrent som honning, og kan brukes over grøt, kesam, salat eller lignende, eller i desserter. De inneholder utrolig mye næring som B-vitaminer, A-vitamin, kalsium, jern og en rekke andre viktige næringsstoffer.
- Bottle
En liten shaker som har en blendeball inni. Denne blir det aldri klumper i!
- Eple cider eddik
Dette er en rå og økologisk variant.
- Maca  pulver
Dette er et superfood produkt som har vært brukt som mat og medisinplante i flere tusen år. Denne, som er den røde varianten, sies og gi mest energi og utholdenhet.
- Bakepulver
Økologisk og / eller glutenfritt bakepulver er forferdelig dyrt i Norge! Derimot koster det en slikk og ingenting på iHerb!

Bruk gjerne koden min OKE701 på iHerb.
Da får du 5 -10 $
i rabatt på din første bestilling.


Ha en herlig onsdag!
Det er lillelørdag :grin:

Kristine

DEPPEHELG & MANDAGSTANKER

  • 12.05.2014, 17:16


Denne helgen har vært en real deppehelg.
Dagene har bestått av mye følelser.
Jeg har stort sett ligget på sofaen, spist is og godis, og synes synd på meg selv!

På lørdag prøvde jeg å gå en tur. Jeg rakk så vidt å komme meg ut av gårdsplassen før jeg ble svimmel og uvel.
Det har føltes så urettferdig!
Når jeg vet hvor mye jeg kan få til og hva slags person jeg er, ser jeg at jeg har gått fra å være på toppen til å nærmest treffe bunn. Den siste måneden har jeg forfalt!

Jeg har vært sint, frustrert, irritert og lei meg.
Mine to store interesser i livet er trening (og da helse generelt) og matlaging.
Trening er et sted hvor jeg løper eller går ut frustrasjon og løfter vekk sinne. Matlaging er stedet hvor jeg stresser ned.
Nå når kroppen rett og slett svikter, har jeg mistet så mye av denne terapien og treningsgleden. Det er en stor del av meg som mangler!

Mest av alt har jeg vært sint.
Sint på meg selv fordi dette mest sannsynligvis er selvforskyldt og kommer av hvordan jeg har behandlet meg selv og min kropp.
Mange år med spiseforstyrrelser; anoreksi, overspising og orteksi, depresjon og selvskading. Jeg vet at jeg har vært direkte stygg med meg selv og at kroppen min har vært gjennom et helvete. Fortiden min har satt sine spor og det siste året har jeg slitt med ettervirkningene. Nå mer enn noensinne!

Det hjelper dessverre ikke å legge seg på sofaen og gomlesøtsaker. Problemer løses ikke av den grunn.
Jeg har hatt mine deppe dager, og nå er det dags for å ta seg sammen.
Det er jeg som er sjef over mitt eget liv. Mitt eget sinn. Min kropp. Hva jeg gjør ut av hverdagen.
Ja, jeg kan dessverre ikke speede på som jeg er vant til, men jeg kan gjøre det best mulige ut av situasjonen.
Jeg vil heller fokusere på det jeg får til. Det positive. Og ting som gleder meg.
Mest sannsynligvis er dette bare en periode som jeg kommer igjennom før jeg aner det!


Jeg vet ikke om dagens virvar av ord og tanker gir noen mening.
Det jeg vil frem til er at det er lov å ha en dårlig dag. Eller en dårlig helg. Det er lov å føle at livet er urettferdig og kjipt. Det er menneskelig!
Uten dårlige dager hadde vi tross alt ikke kunne sette pris på det gode dagene.
Det jeg også vil si er; ta vare på kroppen din.
Det er her du skal bo og fungere i mange mange år videre. Det du gjør med deg selv i dag, vil gi ringvirkninger og følge deg resten av ditt liv. Kroppen din er ikke en robot, men et fantastisk og utrolig maskineri som trenger omsorg og kjærlighet. Du fortjener det beste.


Kristine

RØDT, HVITT OG BLÅTT

  • 11.05.2014, 16:40



*Hvor hen du går i li og fjell,
ved fjord og fossevell,                     
fra eng og mo med furutrær,
fra havets bryn med fiskervær
og til de hvite skjær,
møter du landet i trefarvet drakt,
svøpt i et gjenskinn av flaggets farveprakt.
Se, en hvitstammet bjerk oppi hei -  en
rammer striper av blåklokker inn
mot den rødmalte stuen ved veien;
det er flagget som vaier i vind!
Ja, så hvit som hvite er sne - en,
og det røde har kveldssolen fått,
og det blå gav sin farve til breen,
det er Norge i rødt, hvitt og blått*
Finn Bø.


Denne sangen inspirerte meg til å lage en nydelig 17 mai festkake i dag.
Jeg får fra tid til annen kakebestillinger fra nære og kjære. Ved anledninger som 17 mai, bursdager og andre selskaper blir jeg ofte spurt om jeg kan bake. Det som er moro er at forespørselen ofte er om jeg kan lage både en sunnifisert kake og en vanlig kake. Ja, takk begge deler. Valgmuligheter til folket!
Når jeg skal bake til større anledninger, må jeg alltid prøve meg ut på forhånd. Om jeg ikke treffer blink på første forsøk, må jeg gjøre noen forbedringer.
I dag øvde jeg meg altså til 17 mai.
Denne kaken blir det ikke gjort noen endringer på! Den var rett og slett fantastisk god :grin:
PØ mente det var en av de beste kakene jeg har laget på lenge.
Jeg er enig! Vi spiste den opp på kort tid.  
Kaken minner rett og slett veldig om en bløtkake med sukkerbunn og fyldig krem. Friske bær på toppen gir en perfekt smakskombinasjon.



17 mai fest kake
Jeg brukte en liten form med 17 cm i diameter.
Skal du lage en større kake vil jeg doblet oppskriften.

Bunn
3 egg
2 ss sukrin+
½ ts vaniljepulver
1 ss xantana gum*
1 ss mandelmel
¼ ts salt

Fyll
1 dl fløte
1 dl nyr krem
1 ss sukrin+
Bær

Skill eggeplommene fra eggehvitene.
Stivpisk eggehvitene med sukrin+, salt og vaniljepulver. Rør så inn eggeplommene.
Vend forsiktig inn mandelmel og xantana gum.
Ha røren i en form.
Stek på 180 grader i 15 minutter.

Pisk fløten stiv med sukrin+.
Vend så inn nyr.
Fordel kremen over den avkjølte kaken.
Pynt med bær.


*kan byttes ut med for eksempel jbk-mel eller fiberhusk
**kan byttes ut med for eksempel gresk yogurt, skyr  eller kesam.


Ser det ikke godt ut?
Dette er en sunn, vakker og smakfull kake som desidert vil få mange munner til å løpe i vann.
Jeg håper den faller i smak hos deg også. Det jeg er sikker på at den vil!


Da krysser jeg fingrende for fin vær. Foreløpig er det i hvert fall meldt oppholdsvær her på Østlandet.
God stemning og masse godt humør blir det uansett :grin:
Hipp hurra for vårt praktfulle land!


Kristine

ME TIME

  • 10.05.2014, 13:57


Først og fremst, hjertelig tusen takk for mange gode tips angående lavt blodtrykk
Det varmer.
Et ordtak sier at det alltid ordner seg for snille piker. Jeg velger å tro på det!


Nå sitter jeg godt plantet i sofaen og skal koble helt ut.
Det er Kristine-tid.
Gode bøker, god snacks og den perfekte kopp proteinkaffe.
Har du testet kokosolje i kaffen? Det er fantastisk godt!
Jeg har fått en ny kaffefavoritt! 



Den perfekte kopp proteinkaffe

20 g mocca-protein
0,3 dl vann
1 ss kokosolje
Kaffe, eller 1 ss kaffepulver og 2,5 dl varmt vann

Ha proteinpulver i et glasset og bland med kaldt eller lunkent vann til en tykk shake.
Ha i kaffe eller kaffepulver og varmt vann.
Rør rundt og ha i kokosolje. Ha gjerne i et par dråper stevia sjokolade for en ekstra søt versjon.
Topp med en klatt pisket fløte. Da blir koppen helt himmelsk!
Mmmm, nyt.


For tiden er det disse to bøkene jeg leser.
Frisk Hud av Rolah Lønning og The Fourth Treatment For Medical Refugees, Thermotherapy In The New Century av Nobuhiro Yoshimizu.
Frisk Hud anbefaler jeg dere alle. Jeg har akkurat kommet meg igjennom hele boken. En fantastisk bok som har lært meg masse. Den gir mange tips og triks til hvordan du kan ta vare på akkurat din hud.
The Fourth Treatment For Medical Refugees er jeg ikke helt ferdig med enda. Det er en nok så tung bok, med masse spennende ny informasjon og forskning. Jeg kan anbefale denne til alle som er spesielt interesserte i kreft og har en nær person som lider av denne forferdelige sykdommen.
 

Ha en riktig så fantastisk lørdag!
Det er helg :grin:

Kristine

PJSUK

  • 09.05.2014, 17:39



Solen skinke i hele femten minutter i dag!
Som det sommermennesket jeg er, løp jeg bokstavelig talt ut og nøt hver solstråle.
Så begynte det å regne....
De få minuttene hold for å få frem mitt solskinnssmil :grin: Å, som jeg elsker solen!


Som du muligens har fått meg deg, har jeg de siste ukene følt meg nok så pjusk.
Den siste måneden har vært preget av mye svimmelhet, slapphet og hodepine.
Treningen har nærmest uteblitt! Jeg har vel totalt hatt 4 -5 styrkeøkter den siste måneden. Det er flaut! Når pulsen stiger blir jeg stort sett kvalm. Jeg har til og med svimt av et par ganger!
Jeg har ikke feber og er heller ikke sengeliggende, og har derfor ikke følt meg ikke ordentlig syk. Jeg har rett og slett følt meg pjusk!
I og med at det er mye sykdom i familien, trodde jeg det skyldes stress. Jeg er en person som tenker utrolig mye og bekymrer meg for alle andre.
Jeg tok likevel en tur til legen i går, for nå begynner jeg virkelig å bli lei! Det viste seg at jeg har alt for lav blodtrykk.
Normalt blodtrykk på en frisk person er 120 / 80. Mitt blodtrykk er på  88 / 46.
Da har vi årsaken til at jeg har føler meg som jeg gjør!
Neste oppgave blir å finne ut om det er en bakenliggende årsak til at blodtrykket mitt er lav, det har nemlig tidligere vært normalt, eller om kroppen min rett og slett er sånn. Og i så fall hva jeg kan gjøre med det. Å gå rundt svimmel, slapp og å knapt kunne trene er ikke noe liv for meg!
Trening er å blir en av mine store lidenskaper. Jeg er allerede i ferd med å bli gal ettersom jeg omtrent ikke trener om dagen.
Er det noen av dere som har lavt blodtrykk og vil dele noen gode tips? Jeg tar de hjertelig imot.
 

Jeg testet forresten denne nyheten i dag.
Frossen yoghurt.
Jeg skal være helt ærlig å innrømme at jeg ble skikkelig skuffet.
Konsistensen var ganske rar og den smakte utrolig lite.
Sammen med masse varme bær var den helt ok.
Jeg kommer ikke til å kjøpe den igjen. Da lager jeg heller denne gode og enkle isen basert på kesam.  


Nå er jeg i gang med pannekakesteking. Det passer bra på en fredag! Og egentlig hvilken som helt annen dag.
Jeg bruker denne pannekakeoppskriften, det er nok min absolutte favoritt.


Jeg håper du er full av energi og vårglede!
Ha en aldeles herlig helg.
Nyt hver dag :grin:

Kristine

BURGER

  • 08.05.2014, 17:49



Været fortsetter å være grått.
Hva gjør vi da? Jo, vi lager god sommerstemning inne :grin:
Jeg lagde hjemmelagde burgere, satte blomster på borde og skrudde på sommermusikk. Vips så skinte solen inne!
Disse burgerne var kjempe gode og kommer helt klart til å bli en favoritt i sommer.
Om de grilles, vil jeg tro de blir enda bedre!  



Burgerbrød
12 stk

3 dl havremel (mal havregryn til mel i en blender eller foodprosessor)
60 g bakepro, eventuelt annen tørrvare
150 g glutenmel, eventuelt annet mel som speltmel eller hvetemel
1 ss sukrin
1 ts salt
1/2 pakke gjør
2 dl lunke melk
Sesamfrø til topping, valgfritt

Bland alle tørrvarene.
Tilsett lunket vann og elt godt.
La deigen heve i 60 minutter.
Del deigen i 12 emner. Kjevl ut flate brød og etter hev i 15 minutter.
Strø over sesamfrø.
Stek på 225 grader i 8 -10 min.
Avkjøl på rist.


Så til det beste, selve burgeren.

Burger

600 g kjøtt,
jeg bruke 300 g karbonadedeig og 300 g svinekjøttdeig
1 egg
1/2 finhhaket gul løk
1 ss worchestersaus, kan sløyfes
1/2 ts salt
1/2 ts pepper

Kna alle ingrediensene godt sammen.
Form 4 burgere.
Grill eller stek i pannen på middels varme i 4 -6 minutter på hver side.
Rett før burgerne er ferdig kan du legge på et par tomatskiver og noen skiver med ost, slik at osten smelter.


Fyll burgeren med det du ønsker.
Jeg brukte salat, hurtig hjemmelaget sylte agurk,  tomat, jarlsberg, hakket løk og en hjemmelaget burgerdressing.


Hurtiglaget sylteagurk

1/2 agurk
2 dl eddik
2 dl vann
2 ss sukrin
1 ts pepperkorn
1 ts sennepsfrø

Kok opp alle ingrediensene utenom agurken.
Skjær agurken i skiver og ha i den ferdig kokte laken.
Sett kaldt mens du lager burgerene.


Burger dressing

100 g gresk yoghurt eller kesam
1 finhakket hvitløksfedd
2 ss sukkerfri ketchup
2 ss tomatpure
Salt
Pepper

Bland sammen alle ingrediensene.
Server.


Isteden for pommes frites, serverte jeg krispy små gulrøtter.
Ha smør i en panne på høy varme, når det begynner å ryke har du i gulrøttene. Ha på salt og pepper, og stek et par minutter til gulrøttene blir sprø på utsiden.


En riktig fantastisk god middag som gav sommerfølelse og solskinn inne!
Ha en herlig torsdagskveld :grin:
Helgen er nær!

Kristine

GRÅVÆR

  • 07.05.2014, 16:50



Gårsdagens trening gikk ikke spesielt bra.
Derfor bestemte jeg meg for å ta meg styrkefri i dag og heller ta en gåtur i gråværet.
Selv om regnet høljet ned var det utrolig deilig å komme seg ut i skogen.
På med fult regnutstyr og gummistøvler!
Jeg fant en ny og fantastisk fin runde på rundt 45 minutter. Jeg viste ikke at jeg hadde så vakker natur rett i nærmiljøet!
Når været blir bedre skal jeg ta med kameraet slik at dere får se.
Norsk natur er nydelig!


Nå sitter jeg her med en søt tallerken.
Det er lillelørdag og da passer det med dessert før middag.
Rett og slett fordi jeg hadde lyst!


En skikkelig saftig og god sjokolade fudge kake med bringebær fluff og druer.
Knall godt!
Jeg tok utgangspunkt i denne mikro brownie oppskriften og denne fluff oppskriften.



Sjokolade fudge kake
Bland sammen 1 egg, 20 g mocca-protein, 2 ss kakaopulver, 2 ts mandelmel, 1/2 ts bakepulver, 4 dråper stevia sjokolade, 2 ss smeltet smør (kan sløyfes men gjør kaken mer saftig) og ca 0,5 dl væske i en bolle.
Du kan enten steke kaken i mikroen på maks varme i 40 -60 sekunder eller i ovnen på 160 grader i 8 -10 minutter.. Jeg brukte ovnen denne gangen. 
Server lunken og nyt.

Bringebær fluff
Ha 150 g frosne bringebær, 1 eggehvite, 15 g jordbær-protein, 1 ss limesaft (kan sløyfes) og 1 ts sukrin i en bolle.
Ta frem en kjøkkenmaskin eller elektrisk håndvisp og pisk i fire til seks minutter til en lett og deilig fluff.


Ha en riktig så god gråværs onsdag videre :grin:

Kristine

TIL CHARLOTTENBERG

  • 06.05.2014, 16:06


I dag var jeg på harrytur til Charlottenberg.
Tidligere har jeg pleid å dra til Strømstad, men reisefølge mitt, som denne gangen var min kjære mamma og pappa, ville prøve seg på Charlottenberg.
Vi hadde en kjempe hyggelig tur, det er alltid koselig å få tid med familien, og jeg fikk handlet masse godsaker.


Jeg fant flere produkter som jeg ikke har prøvd før. Det er alltid gøy med noe nytt!
Enkelte økologiske produkter var også rimeligere i Sverige og til min store glede hadde de flere forskjellige stykker av 'grass fed' okse på tilbud.

De nye varene som var med hjem:
- Usøtet mandelmelk
- Diverse proteinbarer som jeg ikke har smakt, Swebar kanelbolle og Questbar med eplepai
- Flere indiske krydre, blant annet hel kardemomme, hele korianderfrø og sterk curry
- Skyr naturell i stor boks
- Kelp nudler
- Frossen supermix (frosne bær og gojibær)
- Økologisk oliven med forskjellige smaker
- Gress fed oksekjøtt
- Rått kakaopulver
- Stevia pulver
- Low carb sjokolade
- Low carb is
Denne er laget med blant annet fløte, stevia og erythritol. Kaffe og sjokoladesmaken var knall god!


Standard matvarer som var med hjem:
- Pofiber
- Parmesan
- Mozzarella
- Feta ost
- Halloumi ost
- Ketchup søtet med stevia
- Jonnys sursøt sennep
- Sukkerfritt syltetøy
- Diverse krydder
- Økologisk bacon
- Roastbiff
- Fløte
- Keso
- Kesella
- Creme fraiche
- Riskaker i forskjellige smaker
- Diverse økologiske nøtter og frø
- Økologiske tørkede bær
- Diverse sjokolader søtet med stevia
- Tyggis
- Smågodt
- Yoghurtgodteri
Det beste jeg vet. Jeg kunne lett levd på yoghurtgodt!


Nå skal jeg lage meg middag. Deretter bærer det på trening.
Formen er fortsatt ikke helt på topp, men nå begynner jeg å få spader av treningsfri. Det er over en uke side sist!
Jeg tar meg en lett styrkeøkt på rygg og krysser fingrende for at jeg er tipp topp og kan trene ben i morgen :grin:
Håper du har hatt en herlig start på uken.
Ha en riktig god tirsdagskveld.

Kristine

NY FAVORITT

  • 04.05.2014, 17:32


Hei dere.
Håper du har hatt en bra helg så langt :grin:

Jeg beklager så mye for at jeg har vært dårlig til å oppdater denne uken. 
Formen min har vært dårlig. Forrige helg begynte jeg å følge meg rar i kroppen og utover uken har det bare blitt verre. De siste dagene har jeg vært skikkelig dårlig og ikke orket å gjøre stort.
Folk flest mister matlysten når de er syke. For meg er det motsatt. Jeg blir mer sulten enn noen gang! God mat tilgjengelig er derfor viktig.


Jeg har lenge hatt lyst til å lage pulled prok, men jeg har utsatt prosjektet da jeg trodde det var veldig krevende og vanskelig.
Til min store forskrekkelse (og glede) var det stikk motsatt!
Forarbeidet er kjempe enkelt, dette gjør du på knappe femten minutter. Det eneste du må tenke på er at steketiden er lang. Kjøttet skal stå i ovnen i minimum 6 timer, men da kan du gjøre noe helt annet. Sett det inn om morgenen og la det stå til middagstider. Eventuelt kan du sette kjøttet inn om kvelden og ta det ut når du står opp.
I tillegg er det rimelig. I og med at kjøttet skal stå såpass lenge i ovnen kan du bruke de rimeligste kjøttstykkene. Vi brukte svinestek til 59,- kroner kiloen! Du kan også lage pulled pork med andre kjøttyper, for eksempel kylling eller biff.

Pulled pork er rett og slett langtidsstekt svin som gjør at kjøttet blir utrolig smakfullt, mørt og saftig.
Du kan da rive det fra hverandre, altså "pull it a part", derav "pulled".
Dette er en svært populær rett i USA, som gradvis også har inntatt Skandinavia. Hurra for det!


Resultatet ble fantastisk godt.
Jeg blir ofte henrykt over mat, men denne rettet tok det til et nytt nivå! Nam!
PØ er også frelst.
Vi har allerede planlagt å lage pulled kjøtt igjen til helgen.


I går spiste vi pulled pork med brød og salat.
I dag ble det rester, det var enda bedre i dag, som jeg serverte med maiskolbe, smør og parmesan.
Tre og en halv kilo svin startet jeg med i går. Nå er det tomt! Det sier noe om hvor godt det var.



Pulled pork
En stor porsjon

2 stk svinenakke, svinestek eller annen type svinekjøtt, ca 3,5 kg
2 bokser tomatpure
1 boks hakkede tomater
1 liter vann
4 ss soya saus
1 ss sukrin
4 buljongterninger
4 løk
2 hele chili
1 hel hvitløk
2 ss røkt paprikapulver, eventuelt vanlig paprikapulver
1 ss oregano
Salt og pepper

Hakk chili og hvitløk grovt.
Del løk i terninger.
Bland sammen alle ingrediensene i en stor kjele eller form.
Legg over kjøttet.
Ha eventuelt over mer vann og væsken ikke dekker kjøttet.
Legg lokk på kjelen eller aluminiumsfolie over formen.
Sett i ovnen på 125 grader i minimum 6 timer. Gjerne 8 -10.
Så er det bare å spise og nyte de gode smakene.


Jeg har desidert fått meg en ny favorittrett!
Ikke bare er pulled pork fantastisk godt, det er også enkelt, rimelig og sunt :grin:
Dette må prøves. Bare husk å lage en stor porsjon, slik at du har mat til flere måltider.
Restene kan også fryses i porsjonpakker som enten kan tines i mikroen eller i en kjele på en - to - tre.

Håper du har en fin søndag.
Ha en fortsatt god kveld.

Kristine

VERDENS BESTE BROWNIE

  • 02.05.2014, 06:22


Dere ønsket oppskrift på mine favoritt brownie.
Her kommer den :grin:
Nei, den er langt fra sunn. Legg vekk alle tanker om kalorier og sukkerfritt, denne kaken er til for å nytes. Har du lyst har du lov!


Verdens beste brownie for meg skal være seige, søte og med en god sjokoladesmak.
Mmmmm....jeg får vann i munnen bare av å tenke på de deilige kakestykkene.
Jeg kan love deg at du vil elske disse!



Verdens beste brownie

300 g smør
100 g mørk sjokolade
200 g melkesjokolade
4 egg
300 g sukker
1 ts vaniljepulver eller vaniljesukker
125 g mel
50 g kakaopulver
1/2 ts salt
Valgfritt: valnøtter

Ha smør i en kjele sammen med sjokolade og smelt. La blandingen avkjøles til romtemperatur.
Pisk eggedosis av egg og sukker. Vend så i sjokoladeblandingen.
Sikt i mel, kakaopulver, salt og vaniljepulver.
Om du ønsker, rører du inn valnøtter.
Ha røren i en form.
Stek på 180 grader i 25 minutter.
Avkjøl brownien i formen.
Nyt hver munnfull!


Jeg håper du lar deg friste. Prøv den og du vil bli hektet!
Hver gang jeg lager brownien blir jeg bombardert med spørsmål om oppskriften etterpå. Denne blir en favoritt hos alle, liten som stor. 
Det eneste negative er at kaken forsvinner på en, to tre.  
Lag dobbel oppskrift :grin: Du vil takke meg senere!


Kristine

  • 01.05.2014, 14:39



Nå skal det bakes!
I dag er det 'the real deal' og resultatet blir min absolutte favoritt brownie.
Det er sjeldent jeg sliter med å begrense, men med denne kaken holder det ikke med en, to eller tre stykker. Du vil ha mer, mer og mer. Dette er virkelig verdens beste brownie!
Etterpå går turen til mamma. Jeg og PØ skal lage middag, skjemme bort familien og hygge hos.
Å, så fantastisk det er med slike fridager!


Jeg ønsker dere en herlig 1. mai.
Nyt fridagen til det fulle :grin:

Kristine

Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her på min blogg vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits