hits
www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

PERFEKT SOMMER SNACKS: FROSNE DRUER MED SJOKOLADE

 • 31.05.2016, 19:16


SAMSUNG CSC
Har du prøvd frosne druer? Hvis ikke må du gjøre det med en gang!
Det er så utrolig godt og ikke minst kjempe enkelt og veldig sunt! Når druene fryses får de en enda søtere smak, de blir enda saftigere og konsistensen blir nærmest sorbet aktig. 
Frosne druer er den perfekte sommer snacksen. Bruk druene som en enkel dessert eller spis dem når du har lyst på noe søtt. Vil du gjøre litt ekstra stas på druene kan du toppe dem med litt sjokolade, slik jeg har gjort. Det blir en fest i munnen!

SAMSUNG CSC
Det finnes faktisk tusenvis av druesorter, men her i Norge skiller vi stort sett mellom grønne, blå og rød. Alle druesorter passer til frysing. Druer inneholder omtrent 11 % druesukker og er derfor en fik energikilde. I tillegg inneholder de en del kostfiber som er godt for fordøyelsen vår. 

SAMSUNG CSC

Frosne druer med sjokolade

Druer av ønsket sort, her har jeg brukt lilla druer
Sukkerfri hvit sjokolade
Mørk sjokolade

Skyll druene. Fordel de utover en tallerken eller et brett. Sett dem i fryseren i minimum 1 time. 
Smelt sjokoladen og fordel den over druene. Spis med en gang eller sett druene tilbake i fryseren. 
Druene spises rett fra fryst tilstand og holder seg mange måneder.
Spis og kos deg :grin: 


Kristine  ♥

ROSA MANDAG OG PULLED PORK

 • 30.05.2016, 19:20


Hei dere.
Da er en ny uke i gang!
For meg blir det en real eksamensuke! Jeg har nemlig eksamen til mandag. Det blir med andre ord mye rumpesitting, lesing og pugging de neste dagene. Men så er det ferie! 

SAMSUNG CSC
Da postmannen plutselig ringte på døren, han hadde nemlig et stort brev som ikke fikk plass i postkassen, fikk jeg en gledelig overraskelse. Brevet inneholdt nye Miiego øreklokker som var rosa. Er de ikke kule? :grin: Da måtte jeg ta meg en tur på trening med en gang!

SAMSUNG CSC
Rosa øreklokker passet perfekt i dag, for jeg har nemlig ny tights fra GymGrossisten og den er rosa den også. Ikke noe blåmandag her i gården; en rosa mandag!
For de av dere som lurer, har jeg skrevet en anmeldelse av øreklokkene før her

Jeg fikk meg en ok treningsøkt på overkropp. Kroppen kjentes tung i dag, så jeg tok det derfor litt med ro. 
Det ble chins, stående roing, benkpress med manualer, skulderpress, biceps curl og fransk press. Jeg avsluttet økten med en liten intervallrunde på romaskinen. 1 minutt rolig roing etterfulgt av 30 sekunder hurtig roing. Dette gjentok jeg 5 ganger før jeg trappet ned i 2 minutter med rolig roing. Da ble det svette, pusting og pesing. En skikkelig deilig følelse! 

SAMSUNG CSC
Nå sitter jeg her med middagen. I dag laget jeg en enkel versjon av pulled pork. 
Sommeren i fjord fikk jeg virkelig øynene opp for pulled pork. Eller andre pulled varianter med kylling og biff. Nå som varmen er tilbake, har jeg funnet tilbake til pulled pork gleden. 
Dagens versjon ble av den enkle typen, men fortsatt veldig god. Jeg serverte den med en enkel salat med hodesalat, paprika, tomat, rødløk og nektarin, nystekt rundstykke og maiskolbe. Knall godt. Sommerstemning i munnen!
Vil du lage pulled pork på klassisk vis, vil jeg anbefale denne oppskriften. 

SAMSUNG CSC

Enkel pulled pork

0,5 kg svin, eventuelt kylling eller biff
1 buljongterning
1 dl vann
2 ss tomatpure
1 boks hakkede tomater
Krydder: 1 ts hviløkspulver, 1 ts oregano, 1 ts paprikapulver

Skjær kjøttet i grove biter, cirka 5 x 5 cm. Ha alle ingrediensene i en kjele. La koke i 30 minutter før du bruker en gaffel til dra kjøttet fra hverandre. 
Spis!


Nå er det mer lesing og pugging som står på planen. 
Håper du får en finfin uke. Ta på sommersmilet. Da blir alt mye bedre! 

Kristine ♥

FROSSEN OSTEKAKE MED RABARBRA

 • 29.05.2016, 11:42


SAMSUNG CSC
I går hadde jeg besøk av Linda. Når to bakeglade sjeler møtes, må jo resultatet bli bra. Og det kan jeg love deg at det ble! Vi laget blant annet denne fantastiske frosne rabarbra ostekaken. 
Smaken minner om en blanding av ostekake og iskake og den friske og syrlige rabarbraen smaker fantastisk godt med en søt ostemasse. Dette kan bli sommerens favorittkake! 

SAMSUNG CSC
Har du ikke rabarbra kan du bruke andre frukt og bær. Du kan for eksempel lage en jordbærkompott ved å koke opp jordbær og litt sukrin, og på den måten bytte bort rabarbrakompotten med jordbær. Ellers vil jeg tro det vil fortsatt vil smake bra å ved å droppe rabarbraen. Ettersom vi har brukt sitronyoghurt i oppskriften, får oppskriften en frisk og syrlig smak. Uten kompotten vil du få en deilig sitronostekake. 

SAMSUNG CSC

Frossen ostekake med rabarbra

Til bunnen
1 dl havregryn
4 dadler uten sten
Ca 30 g cashewnøtter, eller andre nøtter

Til rabarbrakompotten 
0,5 dl vann
Ca 150 g rabarbra
3 ss sukringold

Til kremfyllet
1 pakke phildephia light
2 porsjonspakker med sitronyoughurt, vi brukte dobbel 0 % med sitron
1/2 ts vaniljepulver
2 eggehviter
2 plater gelatin
2 ss varmt vann


Start med rabarbrakompotten. Skrelle rabarbraen og del den så i biter. Ha i en kjele sammen med vann og sukringold. Kok opp og la blandingen koke i omtrent 5 minutter til det er blitt en grov kompott. Sett kaldt mens du lager resten. 

Lag så bunnen. 
Ha havregryn, dadler og nøtter i en foodprosessor eller blender og kjør til en jevn masse. Trykk massen utover en rund springform. Sett kaldt mens du lager kremfyllet.

Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Smelt de så i 2 ss varmt vann. 
Stivpisk eggehvitene.
Bland sammen phildephia, sitronyoghurt og vaniljepulver. Ha så i den smeltede gelatinen. Bruk en slikkepott og vend inn eggehvitene. Hell massen over bunnen.  Ha over rabarbrakompotten og bruk en skje eller gaffel til å dra kompotten rundt i kremfyllet.
Sett kaken i fryseren i minimum 2 timer. 

Vi spiste kaken etter 2 timer og da var den perfekt. Lar du den stå lenger enn 2 timer, må kaken trolig stå på kjøkkenbenken og tine litt i 15 -20 minutter før den kan spises. 

SAMSUNG CSC
Blir du ikke fristet til å ta en bit?
Vi spise opp nesten hele kaken i går. Den ble jo så fantastisk god! Det var igjen et lite stykke og det forsvant til frokost i dag. Absolutt den beste frokosten på lenge!
Håper du lar deg friste av denne kaken :grin: Du vil desidert ikke angre! 


Kristine ♥

TRIPPE SJOKOLADEPAKKE

 • 28.05.2016, 13:46


Denne pakken dukket opp i postkassen min i dag. 
En trippel sjokoldepakke fra iHerb!

SAMSUNG CSC
Atkins chocolate caramel mousse bar er en av mine store favoritter på iHerb. Denne har jeg handlet mange ganger! Smaken minner veldig om mars-sjokoladen. Den er knall god. Det forsvinner fort to og tre barer når jeg først får disse i hus! 
Atkins caramel nut chew er andreplass på rekken over Atkinsfavorittene mine. Den minner en del om overnevnte, men har i tillegg peanøtter i seg og liger noe mer på snickers. 
Chocolite chocolate crispy caramel er en annen iHerbfavoritt som dere har sett mange ganger på bloggen. Disse små sjokoladekaramellbitene med krisp er så gode! De smaker ordentlig karamellsjokolade! Jeg synes det er veldig praktisk at de kommer i en stor pakke med mange porsjonspakker. Det gjør at det er enkelt å ta en bit her og en bit der, og at du ikke føler at du man spise alle på en gang. 


Det som er et par ting som er viktig å tenke på når du handler på iHerb:
- Du får 5 -10 $ i rabatt ved bruk av koden OKE701. Denne koden legger du inn helt i slutten av bestillingen din når du skal betale. Du legger koden inn under 'Apply coupon code'. Da får både du og jeg rabatter
- Om du handler for under 350 kroner inkludert fraktkostnader slipper du å betale toll. Om totalsummen blir mer enn 350 kroner må betale toll og merdiavgift, og da blir det fort en dyr affære.
- Hold pakkens vekt under 1814 gram.
Overstiger pakkens vekt dette, blir frakten dyr. Ettersom frakten er såpass billig på iHerb, 4 $, lønner deg seg å heller kjøpe mange små pakker enn en stor og tung. Jeg bestiller alltid flere små pakker. På den måten unngår jeg både toll og høy fraktpris.
Da er det bare å handle i vei :grin:

Kristine ♥

DU LEGGER IKKE PÅ DEG AV MAT PÅ KVELDEN

 • 27.05.2016, 18:53


Det er en myte jeg vil legge død en gang for alle! Det er myten om at du legger på deg av å spise på kvelden.
Du har sikkert blitt fortalt, at du ikke skal spise etter klokken seks for da legger maten seg rett på sideflesket. Det er ikke sant! 
Det er den totale energibalansen i løpet av den dag, altså om du har spist mer eller mindre enn ditt vedlikeholdsnivå, som avgjør om du går opp eller ned i vekt. Forbrenningen din er ikke avhengig av en klokk! Det er forholdet mellom kaloriene du spiser,og kaloriene du forbrenner, som avgjør om du legger på deg, går ned i vekt eller er vektstabil.
Får du i deg færre kalorier enn det kroppen din har behov for, går du ned i vekt. Eller motsatt; får du i deg mer kalorier enn kroppen din har behov får, går du opp i vekt. Uavhengig om disse kaloriene er inntatt tidlig eller sent på dagen!

Men, ja, det er selvfølgelig et men her. For mange kan det lønne seg å fordele kaloriene jevnt utover dagen. Da holder energinivået seg stabilt gjennom dagen og du vil lettere ha overskudd, humør og motivasjon. 

De som kjenner meg, vet at jeg er en kveldsspiser. Jeg foretrekker å spise mesteparten av maten min på kvelden. Ofte blir det en stor porsjon middag rundt fem -sekstiden, etterfulgt av en dessert, alt fra is til sunnere bakst, og en god porsjon kveldsmat rundt klokken åtte -ni. Grovt sett kan jeg si at jeg trolig spiser mesteparten av mitt totale matinntak etter klokken seks. For meg gjør det at jeg sover bedre, som igjen gjør at kroppen restituerer seg bedre og at jeg er mer opplagt på dagtid. 
Det betyr ikke nødvendigvis at det er akkurat dette som er det riktige for deg. Det er slik jeg trives og fungerer best. 
Lytt til kroppen din. Glem hva alle andre sier og mener. Spis på den måten som er riktig for deg og din kropp :grin: 


Kristine  ♥

NOEN GANGER ER EN BOKS IS ALT SOM SKAL TIL

 • 26.05.2016, 19:19


SAMSUNG CSC
Dagen i dag har vært av den litt tyngre sorten. Det har begravelse og mye følelser. Da er det godt å krype ned i sofaen men Ben & Jerrys og et stort teppe. Noen ganger er en boks is alt som skal til for at en føler seg bedre, eller hva?
You can´t buy happiness, but you can by ice cream....Which is pretty much the same thing.

Jeg har for tiden helt dilla på Master Chef Australia! Deltakerene er så dyktige og jeg får så mye inspirasjon når jeg ser på programmet. Da skjønner dere hvordan min kveld ser ut; TV og iskrem :razz: Jeg er allerede kommet et godt stykke ned i isboksen, så nå får jeg sette på serien!
Ha en god kveld!


Kristine ♥

VELG EN BRA DAG

 • 26.05.2016, 08:08


SAMSUNG CSC
Jeg ble så glad når jeg så dagens ord!
Tankene våre bestemmer hvordan dagen vår blir. Vi har valg!
Jeg kunne ikke vært mer enig! Det er i grunn slik jeg forsøker å tenke hver dag. Alt avhenger nemlig av tanken! 
Når du står opp om morgenen, tenk at dette blir en bra dag :grin: Finn et par ting du gleder deg til i løpet av dagen. Det kan være de minste ting, som en god kopp morgenkaffe, at du gleder deg til å legge deg inntil samboeren når kvelden kommer eller den varme dusjen etter trening. Tenk på disse gledelige tingene når du står opp og si høyt til deg selv at dagen i dag blir bra. Vips så kommer smilet frem og dagen blir så mye bedre! 


Kristine ♥

SUNN KAKE I MIKRO

 • 25.05.2016, 17:09


Da jeg først publiserte oppskriften på mikro brownie for litt over tre år siden, ble den en stor favoritt hos mange. At noe så enkelt og sunt, kan smake så godt! Siden det har jeg mottatt mange bilde på mail, snapchat og instagram hvor dere har brukt oppskriften. Tusen takk. Det er så moro å se! 

SAMSUNG CSC
Jeg spiser fortsatt kake laget i mikro nok så ofte. Oppskriften varierer jeg etter hvor sulten jeg er, hva jeg har tilgjengelig og hva jeg har lyst på. 
I dag laget jeg denne fantastiske varianten etter trening. Jeg kan med hånden på hjertet si at det er mitt beste etter treningsmåltid noen sinne!
Jeg brukte fibersirup i kakerøren og det gjorde virkelig underverker. Det ble nesten som en sjokoladefondant! En deilig, søt og klissete sjokoladekake laget på under 3 minutter. Denne må du bare prøve!

SAMSUNG CSC

Sunn kake i mikro

1 egg
1 eggehvite
30 g sjokoladeprotein
1 stor ss kakaopulver
2 ss speltmel, eventuelt havremel, bokhvetemel, hvetemel eller lignende
1 ts sukringold
1 ss fibersirup gold*
1/4 ts salt

Bland sammen alle ingrediensene i en boks eller en kopp. Jeg bruker en matboks.
Ha plastfolie over boksen og sett i mikroen på full guffe i 1,5 -2,5 minutter avhengig av hvor godt stekt du vil ha kaken.  Jeg lot min kake stå rett i underkant av 2 minutter. 
Ta av plastfolien og velt kaken over på en tallerken. 
Server.


*fibersirup gold kan erstattes av mer sukrin gold, men da vil konsistensen på kaken bli noe mindre seig og klissete. Fibersirupen setter en ekstra prikk over i`en på kaken, så jeg vil virkelig anbefale å bruke. 

SAMSUNG CSC
Jeg har toppet kaken med mango sorbet fra Kulinaris, PureBar proteinbar i biter, cashewnøtter, gojibær og mulberries
Jeg mmmm`et meg igjennom kaken. Fy søren så godt!

SAMSUNG CSC
Jeg synes du fortjener en sunn kake i mikroen denne lillelørdagen. Er du ikke enig?
Spis, kos deg og ha en fortreffelig kveld :grin: 


Kristine ♥

MINE ÅTTE BESTE KOSTHOLDSTIPS

 • 24.05.2016, 16:14


SAMSUNG CSC
Nå som sommeren nærmer seg med stormskritt, får jeg daglig mail med spørsmål om hvordan man kan bli sunnere. Derfor har jeg samlet mine åtte best kostholdstips som jeg vil dere med dere. 

SAMSUNG CSCDrikk vann
Dere har sikkert hørt det før, men jeg sier det igjen; vann er den beste tørstedrikken. Kutt ned på brus, saft og juice og sprit heller opp vannet med skiver av frukt, bær, urter eller grønnsaker. Sitron, agurk og litt mynte er knall godt i vannmuggen!

Spis proteinrikt
Proteiner har mange fordeler, blant annet at metter godt, holder blodsukkeret stabilt og har en høy termisk effekt (det vil si at kroppen bruker energi på å fordøye dette).
Proteiner finner du i kjøtt, fisk, kylling, melkeprodukter, egg, bønner, osv. Få inn en god porsjon protein til hvert måltid.


Spis fargerikt
Hiv innpå meg frukt, grønnsaker og bær. Ikke bare gjør det at maten ser mer delikat ut, det smaker også bedre og gjør godt for kroppen. Frukt, bær og grønnsaker inneholder mange livsviktige næringsstoffer som vitaminer, mineraler og fiber, samtidig som det gir lite kalorier. Få inn noen farger til hvert måltid. 

Ta tilskudd av omega3
Omega3 er godt for svært mye, blant annet ledd, hjerne, nervesignal og synet. I tillegg ser det ut til at det gir en økt omsetting av frie fettsyrer, altså at det har en fettforbrennende effekt. 

Lytt til kroppen
Er du sulten? Ja, så spis da! Ikke nekt deg selv mat selv om du skal være sunnere eller gå ned i vekt. Lytt til kroppen din og gi den næring når den ønsker det. Stopp når du er mett. 


Sunt søtt
Om du er blant de som føler at du må ha noe søtt på kveldstid, lær deg å lage sunne varianter av det søte. Det finnes så mye sunt søtt du kan lage, bare ta en titt i oppskriftsarkivet! 

Kutt ut ferdigmat
Ferdigmat inneholder ofte mye e-stoffer, sukker og andre tilsetningsstoffer som vi ikke trenger. Lag heller mat fra bunnen av, det smaker bedre og gir det alle næringsstoffene kroppen din trenger. 

Tenk langsiktig
Et sunt kosthold skal også være et balansert kosthold. Du trenger ikke å aldri spise sukker eller snop igjen. Forsøk heller å spise sunt og variert i hverdagen, da kan du nyte litt sjokolade og andre godsaker i helgen med god samvittighet. Tenk langsiktig og finn et kosthold du kan leve med livet ut.


Har du noen gode tips?

Kristine ♥

MANDAGENS TRENING OG HJEMMELAGET TACOKRYDDER

 • 23.05.2016, 16:26


sHei og god mandag dere!
Ny uke og nye muligheter, heter det. Har uken din startet bra? 


Tidligere i dag hadde jeg en knall treningsøkt på overkroppen. Både rygg, bryst, biceps, triceps og skuldre kjørt seg!
Det er virkelig moro å trene for tiden. Jeg synger, danser og hopper litt rundt mellom settene. Jeg ser nok rart ut, men jeg koser meg virkelig.  Det  er vel det som kan kalles ren treningsglede!

Dagens treningsøkt så slik ut:
- Chins med bredt grep
3 sett * max antall repetisjoner 
- Stående roing
47,5 kg
3 sett * 8 repetisjoner 
- Nedtrekk
46 kg
3 sett * 8 repetisjoner 
- Face pull 
41 kg
4 sett * 12 repetisjoner 
- Benkpress med manualer
15 kg på hver arm
4 sett * 8 repetisjoner
- Biceps curl med stang
17,5 kg
3 sett * 12 repetisjoner 
supersett med
- Fransk press med stang
17,5 kg
3 sett * 10 repetisjoner 
- Skulderpress med manualer
10 kg på hver arm
3 sett * 11 repetisjoner 

Knall god og svett økt. 
Jeg blir jo så svett nå som det er så fuktig å været. Svettedråpene drypper bokstavlig talt ned fra ansiktet mitt! Og det er i grunn helt greit for meg. Jeg synes det er deilig å svette! Dessuten føles dusjen etter trening alltid ekstra god etter en skikkelig svettefest. SAMSUNG CSC
Jeg spiste taco til middag i går. Da passet jeg på å lage en ekstra stor porsjon, slik at jeg også hadde taco til middag i dag. Jeg laget faktisk så mye at jeg tror det blir taco i matpakken imorgen også. Deilig altså!
Normalt bruker jeg dette tacokrydderet fra iHerb eller vanlig tacokrydder som du kjøper i butikken, men i går laget jeg mitt eget tacokrydder. Det ble overraskende godt. Faktisk synes både jeg og samboeren at det hjemmelagde tacokrydderet smaker bedre enn kjøpekrydder. 

SAMSUNG CSCJeg laget en stor porsjon som jeg fylte i en isboks. Det er super enkelt! Jeg kjøpte vanlige krydderkrukker fra matbutikken og brukte hele krukken når jeg laget krydderet. Da har du tacokrydder lenge og kan vips trylle frem en deilig tacorett med hjemmelaget krydder uten mange rare tilsetningsstoffer. 


Hjemmelaget tacokrydder

1/2 krydderkrukke med chilipulver
1/2 krydder krukke med chilipepper
1 krydderkrukke med tørket oregano
1 krydderkrukke med paprikapulver
1 krydderkrukke med salt
1 krydderkrukke med hvitløkspulver
1 krydderkrukke med spisskummen
1 krydderkrukke med pepper

Bland alt sammen.
Oppbevar i en lufttett boks i romtemperatur. Tacokrydderet holder seg et års tid. 

Hjemmelaget tacokrydder bruker du på akkurat samme måte som det tacokrydderet du kjøper i matbutikken.
Stek karbonadedeig / kjøttdeig i en panne til det er brunt. Ha så i krydder og litt vann. La blandingen puttre noen minutter før du spiser.  

SAMSUNG CSC
Tacorestene i dag ble, nærmest akkurat det samme som i går; fullkornstortillalefser som jeg smurte med philadephia, og fylte med salat, paprika, tomat, minimais, rødløk, karbonadedeig stekt med hjemmelaget tacokrydder, revet jarlsbergost og hot tacosaus. I går hadde jeg i tillegg ananasbiter og noen rømmeklatter til. 
Tacosøndag, tacomandag.... Taco er sunt, enkelt, raskt å lage og kjempe godt, og kan passe hvilken som helst dag! 


Jeg ønsker dere en fabelaktig uke.
Gjør det beste ut av hver dag :grin: 

Kristine ♥

SEIGE BROWNIE BITER

 • 22.05.2016, 11:02


They say laughter is the best medicine for a good life.
They lie.
The answer is brownies.


SAMSUNG CSC
Det er søndag morgen, det regner og er grått. Hva passer bedre enn å ta en real bakerunde? 
Jeg startet dagen med å lage seige brownie biter. Disse ble kjempe gode!! Mmm. Med en kraftig sjokoladesmak, litt deigete, søte, ja rett og slett en fest i munnen!

SAMSUNG CSC

Seige brownie biter

3 ss sjokoladeprotein
3 ss kakaopulver
3 ss sukringold
3 ss mandelmel
1 ss kokosmel
1 ts bakepulver
Bittlitt salt, ca 1/3 ts
2 ss mandelsmør, eventuelt peanøttsmør
1 ss smør eller kokosolje
Litt melk, ca 0,3 -0,5 dl melk
Ca 40 g hakkede nøtter, valgfritt

Bland sammen tørrvarene. Smelt smør og peanøttsmør. Bland sammen alt. Ha i nok melk til at det blir en tykk, seig brownie røre.
Ha røren i en form. Stek på 170 grader i 15 minutter. 
Kaken skal være litt deigete når du tar den ut, som en brownie, da den vil stivne mer når den er avkjølt. 
La kaken avkjøle seg i formen. 

SAMSUNG CSC
Disse brownie bitene ble best etter at de hadde stått en time i kjøleskapet. Jeg kan tenke meg at de faktisk er enda bedre imorgen. 
Spis dem som de er eller server med litt is. Helt nydelig! 
Håper det smaker :grin: 


Kristine ♥

TRENING LØRDAG MORGEN

 • 21.05.2016, 10:18


God morgen godtfolk!
Jeg hadde en kjempe kveld på Wallmans i går. For en morsom og annerledes måte å gå ut å spise på. Show, flinke sangere og god mat på en gang. Det kan virkelig anbefales. Derimot var det noe tungt å komme seg opp av sengen i dag morges, men etter en stor kopp kaffe føltes alt mye bedre. 

SAMSUNG CSC
Nå er jeg akkurat ferdig med en styrkeøkt på ben og skal vært øyeblikk komme meg på jobb. 
I dag var det markløft som var hovedfokus på treningsplanen. Jammen løftet jeg ikke 110 kilo. Det er jeg knall fornøyd med! I tillegg ble det hip thurst, smal knebøy og leg extension. En overraskende god økt en lørdagsmorgen! 


En liten påminnelse fra William Purkey på slutten. 
"You've gotta dance like there's nobody watching, Love like you'll never be hurt, Sing like there's nobody listening, And live like it's heaven on earth."
Lev i dag. Smil bredt. Le masse. Og nyt helgen :grin: 

Kristine ♥

GRØNN OMELETT LUNSJ

 • 20.05.2016, 15:34


Etter en god treningsøkt på rygg og skuldre, laget jeg denne freshe og grønne omeletten til lunsj.
Egg er noe det går mye av hos meg. Egg er supermat! Et egg inneholder godt med proteiner, fett, vitaminer og mineraler, samtidig som det metter godt, er enkelt å tilberede og kan varieres i det uendelige. 
Denne omeletten ble knall god! En ny eggfavoritt som passer like godt til frokost som i matpakken eller til kvelds.

SAMSUNG CSC

Grønn omelett lunsj

2 - 3 egg
1 god neve spinat
Litt revet ost, ca 30 g, kan utelates
Salt og pepper

Mos sammen ingrediensene med en stavmikser eller blender. 
Ha røren i en stekepanne på middels varme. Stek som en pannekake, omtrent 2 minutter på hver side.
Bruker du 2 egg får du 1 tykk pannekakeomelett, bruker du 3 egg som meg, får du 2 litt tynnere omelettpannekaker. 
Topp med hva enn du måtte ønske. Hos meg ble det tomat, agurk, paprika, hamburgerrygg og cottage cheese. 
Håper det smaker!

SAMSUNG CSC
Nå er det på tide å komme seg i dusjen og få på seg penklærne. I kveld skal jeg nemlig på Wallmans med fire retters middag og show. Er det noen av dere som har vært der? Jeg tror det kan bli en blanding av morsomt, små harry og underholdene. Jeg gleder meg :grin: 
Ha en god fredagskveld!


Kristine  ♥ 

BULGARSK UTFALL - EN RUMPE KILLER

 • 19.05.2016, 15:21


SAMSUNG CSC
Er det en øvelse jeg virkelig elsker og hater, er det bulgarsk utfall! 
Jeg hater benøvelsen fordi den er så forferdelig tung, den får svetten til å renne og lår og rumpe til å dirre! Og jeg elsker øvelser fordi den virkelig tar godt på bena og er en real rumpe killer!

Jeg liker best å ta bulgarsk utfall i sokkelessen med  en manual, altså kun ha en manual i en hånd og den andre hånden fri. Det er da jeg føler at jeg får riktig teknikk og best kontakt med muskulaturen. Du kan også ta bulgarsk utfall med en vektstang eller ha en manual i hver hånd.
Riktig teknikk for bulgarsk utfall:
Sett den bakre foten på kanten av en benk, stol eller lignende. Hold en manual i armen på samme side som den bakre foten. Altså, har du venstre fot på en benk, skal venstre hånd holde en manual. Du kan også holde en manual i hver hånd, eventuelt ha en vektstang på skuldrene. Overkroppen skal være nogenlunde rett og brystkassen skal opp. Skyt hoften fremover på det bakre benet slik at hoftebøyeren strekkes. Ha god stabilitet i foten og senk kroppen ved at du bøyer i hoften, mens du har tyngdepunktet på helen på fremre fot. Du skal gå så langt ned at kneet på den bakre foten nesten berører gulvet og at låret på den fremre foten er parallel med gulvet. Press fra i helen i fremre fot og kom opp til startposisjon. Gjenta. 

Vær obs på at tyngdepunktet skal være på helen i fremre fot under hele øvelsen. 
Har du ikke gjort bulgarsk utfall før, kan det lønne seg å gjøre den med egen kroppsvekt, altså uten ekstra vekter, til du har fått inn teknikken. 
Denne øvelsen kan du fint gjøre hjemme. Ta en tung bok i hånden eller fyll en brusflaske med vann og bruk det som vekt!


I dag kjørte jeg bulgarsk utfall, 4 sett, i super sett med kick back i kabel.
Prøv det selv. Jeg skal love deg at du vil kjenne det i rumpen :grin: 

Kristine ♥ 

DE SISTE DAGENE OG I DAG

 • 18.05.2016, 17:59


Hei fininger!
Har du har hatt en deilig og avslappende pinse, og en god 17 mai feiring? Håper det!
Det har vært stille fra meg noen dager. Mandag mistet jeg et familiemedlem og jeg har rett og slett følt meg tomt for ord og inspirasjon. Derfor har jeg tatt noen dager fri.
De siste dagene har likevel hatt mye fint i seg. Jeg har vært på besøk hos familien i Hole hvor jeg har feiret lillebrors bursdag og nasjonaldagen. Jeg hadde ikke med meg kamera, derfor blir det noen mobilbilder. 


Mandag hadde jeg blant annet en deilig tur i skogen sammen med Kasper-gutten (hunden). Vi lekte oss meg løvetann, hørte på god musikk og fikk og en real time out. Skogen er fantastisk tanketerapi! Gårsdagen bestod av godt med is og kaker, russetog, minstebror er nemlig russ, middag i godt selskap og masse hygge.


I dag er langhelgen over, jeg tilbake hjemme og hverdagen er her igjen. 
Jeg skal innrømme at det var rimelig tungt å stå opp i morges, men etter en god kopp kaffe føltes det ikke så ille lenger. I hvert fall ikke etter at jeg hadde lest dagens ord. 

SAMSUNG CSC
Tenker du noen gang over at hver dag er en ny mulighet og at vi er utrolig heldige som får oppleve denne dagen? Noen ganger må vi stoppe opp og være takknemlig for det livet vi har, de dagene vi har og de øyeblikkene vi får.  Det er nye muligheter i hvert minutt, en må bare se dem. Og nettopp det har jeg forsøkt å gjøre i dag, noe som har resultert i en real effektiv dag hvor jeg blant annet har fått unnagjort en haug med papirarbeid som har hopet seg opp, jeg har hatt en treningsøkt, laget en god middag og jeg har rukket en kaffetur. Resten av kvelden er det en skoleoppgave som står for tur. 

Apropos trening, dagens treningsøkt var forferdelig tung. Det var rygg og skuldre som stod på planen med blant annet chins, stående roing, nedtrekk og skulderpress. Etter et par dager fri fra treningssenteret og litt mye kaker og is, var kroppen tung å få igang! Jeg kom meg igjennom og det føles fantastisk godt etterpå!

SAMSUNG CSC
Jeg hadde skikkelig lyst på grønnsaker og biff til middag. Trolig på grunn av kakefesten de siste dagene.  
Jeg laget en potet- og ertepure som jeg serverte med ytrefilet og cherrytomater. Kjempe godt og enkelt!
Til potet- og ertepuren trenger du 1 stor potet som du skreller og skjærer i terninger. Ha bitene i en kjele sammen med vann og 1 buljongterning. Kok bitene er møre, cirka 10 minutter. Ha i erter, ca 200 g, de siste minuttene. Hell av vannet og mos godt. Så er det bare å servere! Pureen vil passe til alt av kjøtt, fisk og fjærkre. 


Nyt lillelørdagen videre :grin: 

Kristine ♥ 

SØNDAGSFROKOSTEN

 • 15.05.2016, 11:30


Dette er hva jeg kaller den perfekte søndagagsfrokosten.
Proteinpanenkaker toppet med Ben & Jerry´s. Dette var bare knall godt! Mmmmm...

SAMSUNG CSCJeg brukte stracciatella proteinpulveret i pannekakerøren. Det gir en utrolig god smak. Du kan også bruke vaniljeprotein eller mer mel, men da vil jeg anbefale deg at du tilsetter mer søtning. 


Knall gode proteinpannekaker
til søndagsfrokosten eller et helt annet tidspunkt

2 egg
2 - 3 ss cottage cheese, kesam eller yoghurt
2 ss Nutramino stracciatella proteinpulver
3 ss havregryn eller havremel
1 ts steiva sukker
1 ts bakepulver
Bittelitt salt
1/2 ts kanel og kardemomme

Bland sammen alle ingrediensene. Du kan gjerne bruke en blender eller stavmikser for å lage røren glatt, men det er ikke nødvendig. 
Skru pannen på middels varme. Ha litt smør, olje eller lignende i pannen. Jeg bruker Pam spray. Legg i klatter med røren og stek i 1 -2 minutter på hver side. 
Server!


Nå skal resten av frokosten spises opp før jeg skal i bursdagsfeiring. 
Ha en nydelig pinessøndag dere :grin: Nyt en pannekake eller to!

Kristine ♥ 

ENDELIG HAR JEG FÅTT TOMMEL OPP FOR GÅTUR IGJEN

 • 14.05.2016, 09:46


Et bilde sier mer enn tusen ord.

SAMSUNG CSC
På grunn av betennelsen i akillesen har jeg knapt gått, kun noen få minutter til og fra bussen, eller brukt foten de siste fem ukene. 
Endelig har jeg fått tommel opp for gåturer igjen! Foreløpig bare noen korte turer, men trolig kan jeg sakte men sikkert øke og forhåpentligvis kan jeg begynne å små jogge om noen uker. 
Jeg gikk en tur i morges i solskinnet. Som dere ser på bildet, var det helt fantastisk! Jeg har ikke ord for hvor deilig det føles! Skog, fugler som kviter, sol og en fot som henger med. Det er ren lykke :grin:


Nå skal jeg komme meg på jobb. Så er det langhelg med pinse og 17 mai.
Ha en super duper lørdag dere!

Kristine ♥ 

TUNGT Å KOMME I GANG OG FREDAGSDESSERT

 • 13.05.2016, 17:37


I dag var det utrolig tungt å komme i gang med treningen. Phu! Viljestyrken fikk virkelig testet seg!
For de av dere som følger meg på snap, så har dere fått med dere at jeg til og med slukte en hel boks med iskrem før jeg kom meg på trening. Ja, da vet man at treningen sitter langt inne! 

SAMSUNG CSC
Selv om det var tungt å komme i gang, kom meg til slutt på trening. Jeg kan takke isen og Nocco (sponset) for det. Det gav ekstra med energi. Og vet dere hva, det ble en knall treningsøkt! Jeg var virkelig stor fornøyd etter at jeg var ferdig. Både energien, humøret og mestringsfølelsen var på topp! 
I dag var det underkropp som stod på planen igjen med markløft, benpress, utfall og hip thrust.  Tunge og gode markløft som jeg nå kjenner godt i lår og rumpe. Deilig altså! 

SAMSUNG CSC
Dagens fredagsdessert, som kanskje er den ultimate vår- og sommerdesserten i mine øyne, ble is, frukt, bær og noen brownie biter.
På denne tiden av året synes jeg det er så godt med masse frukt og bær. Enten alene eller sammen med litt is. 
Jeg brukte vannmelon, plommer, epler og jordbær, som jeg toppet med Dream yoghurtis med ekte vanilje og et brownie stykke som jeg har skåret i biter. Denne brownie oppskriften brukte jeg, bare at jeg bakte den uten nøtter. Oppskriften er knall god og anbefales på det sterkeste. 

SAMSUNG CSC
Bruk de fruktene og bærene du har tilgjengelig. Som topping er det ikke nødvendig med is og brownie. Du kan bruke hakket sjokolade, sjokoladesaus, nøtter, vaniljekesam, skyr, eller spise frukt- og bærsalaten som den er. Den er jo nydelig i seg selv.
Sommerfølelse i en skål! 


Det er vel mange av dere som tar langhelg nå? Jeg jobber imorgen, men så har jeg fri til onsdag. 
Håper du får noen fantastiske dager med de du er glad i, latter, is og masse hygge :grin:

Kristine ♥ 

PAKKE FRA PF

 • 12.05.2016, 18:30


I dag var jeg å hentet denne pakken fra ProteinFabrikken med masse godsaker!

SAMSUNG CSC
Nutramino Stracciatella proteinpulver
Dette pulveret har jeg kjøpt en gang tidligere. Det er utrolig søtt godt, jeg kan faktisk spise det med skje, selve pulveret altså! Om du er like glad i søtsaker som meg, vil du elske stracciatella. 
- Questbars 
I favorittsmaken chocolate chip cookie dough. Det går en slik hos meg stort sett hver dag!
- Nocco med pæresmak
Dere vet at jeg er veldig glad i Nocco under trening. ProteinFabrikken har også nylig fått inn ferskensmaken. Den minner om iste og er favorittsmaken min. Så godt!
- ProTings proteinchips 
Her er smaken toasted sea salt, tangy southern BBQ og favoritten min spicy chili lime. Proteinchipsen er knall god! Jeg har som dere har sett tidligere, brukt den mye i matlaging og som snacks.
- Zero topping
Dette er en sukkerfri sirup som er perfekt på is, pannekaker, kesam eller lignende. Jeg var så spent på denne smaken salt karamell at jeg åpnet og teste den med en gang. Jeg har tidligere testet Waldens Farms og synes de smaker helt forferdelig! Jeg var derfor ganske skeptisk til Zero ettersom de er litt i samme sjanger, men den smaker faktisk salt karamell. Den er knall god! Jeg kommer til å kjøpe flere selv. 


Jeg gleder meg til å ta bruk alle tingene i oppskrifter og mat. Det er alltid moro å skape nye oppskrifter og retter!
Håper du har hatt en super torsdag :grin: Langhelg er rett rundt hjørnet!
Nyt kvelden videre. 

Kristine ♥ 

GRIP DENNE DAGEN

 • 12.05.2016, 06:05


SAMSUNG CSC
God morgen kjære deg. 
Før du starter dagen i dag vil jeg at du tar med deg disse ordene som stod i dagens kalender.
Livet er kort, grip denne dagen! Akkurat denne dagen, akkurat dette øybelikket, får du aldri igjen! Fyll dagen med fine øyeblikk, ting som får deg til å smile og som gir deg en god følelse. Hver eneste dag er en gave, så bruk denne dagen best mulig :grin:


Kristine ♥ 

KAKER TIL 17 MAI

 • 11.05.2016, 17:56


Det nærmer seg 17 mai med stormskritt. Da hører det også med mange gode kaker. Nasjonaldagen vår er jo den store kakedagen!
På mitt kakebord den store dagen finner du noe sunt og mye som ikke er fult så sunt. Jeg liker en salig blanding! 
Her har jeg samlet mine sunne favoritt festkaker til mai :grin:
Hva er din 17-mai favoritt? 


Norgesmuffins
Saftige og gode vaniljemuffins med kremostglasur.  

Festrull
Proteinrull ala rullekake med pisket krem og sjokolade. 

Vafler, is og bær
Knall gode vafler med hjemmelaget is og bær.

Suksessterte
Sunn og sukkerfri. Server gjerne med bær slik jeg har gjort på denne suksesskaken. 


Peanøttiskake
En real festkake. Fantastisk god! Desidert min favoritt.  

17 mai kake
En sunn versjon av den klassiske kremkaken.  

Brownie
Den beste brownien!  

Lime ostekake
En syrlig og frisk ostekake med marinerte jordbær. 

Sjokoladeskillingsboller
Disse vil falle i smak hos liten og stor. 

Jordbærkake
En sommerlig og saftig vaniljekake med kremostglasur og jordbær. 


Jeg får ofte spørsmål om hva slags ingredienser som trengs for å bake sunnere.  Jeg elsker å bake og har derfor mange ingredienser på mitt kjøkken. Det er ikke nødvendig med alle. De viktigste ingrediensene:
- Et søtsoff:
SukrinGold er mest anvendelig. Eventuelt sukrin+
- En meltype med lite karbohydrater:
Kokos- eller mandemel 
- Fiberrike melprodukter:
Havremel og fiberfin
Har du et par av disse produktene i kjøkkenskapet, kommer du langt og kan lage det meste. Om du ønsker kan du eventuelt supplere med sukrinmelis, bakeprotein, fibersirup, økologisk vaniljepulver, fiberhusk og økologisk kakaopulver om du ønsker det. 

 
Håper du finner noe som frister og at du får en fantastisk feiring med dine kjære :grin:

Kristine ♥ 

DAGENS TRENING OG MIDDAG

 • 10.05.2016, 18:34


For et fantastisk vær vi har nå, dere! Er det flere enn meg som blir utrolig glad av dette solskinnet? Det er så herlig Svart sol med stråler 
I dag var jeg på treningssenteret før tolv, slik at jeg skulle få med meg mest mulig av formiddagssolen. Ben og rumpe stod, som dere vet etter gårsdagens innlegg, på treningsplanen.

SAMSUNG CSC
Dagens treningsøkt så slik ut:
- Frontbøy
2 lette sett som oppvarming
4 sett * 6 - 8 repetisjoner
- Bulgarsk utfall
3 sett * 10 repetisjoner
super sett med
- Kick back i kabel
3 sett * 15 repetisjoner
- Smal knebøy i smith-maskinen
3 sett * 10 repetisjoner
super sett med
- Reverse hip abductors, fokus på å skvise rumpen
3 sett * 15 repetisjoner

Nå kjenner jeg det godt i rumpestumpen! 
På bildet ser dere kick back i kabel. Jeg liker best å utføre den på en benk. Kontakten med rumpemuskulaturen blir rett og slett bedre hos meg. Her svir det skikkelig på de siste repetisjonene! 

SAMSUNG CSC
Dagens middag ble en real hurtigvariant. Jeg laget den faktisk på fem minutter! 
Det er noe så enkelt som Lofotens grove fiskeburgere med 86 % fisk, stekte egg, potetskiver, tomat i skiver og litt grønt. Sunt, raskt og godt - det er slik jeg liker det!

SAMSUNG CSC
Potetskivene laget jeg i mikroen. Jeg var litt usikker på om det ville fungere, men det gikk over all forventning. Potetskivene ble sprø og gode!
Du skjærer potet i tynne skiver og legger dem utover en tallerken. Det er viktig at ingen av potetskivene ligger oppå hverandre. Ha over litt salt og pepper. Putt tallerkenen i mikroen på full guffe i 3 -4 minutter avhengig av tykkelsen på potetskivene. Så er de klare! 
Disse potetskivene tror jeg blir en fast snacksfavoritt fremover. Det smaker nesten som potetgull!


Håper du har hatt en strålende tirsdag med god mat, aktivitet og masse solskinn :grin: 

Kristine ♥

SMOOTHIE ETTER TRENING

 • 09.05.2016, 19:41


SAMSUNG CSCUken er godt i gang og jeg hadde en kjempe god økt på rygg og skuldre i dag. Hva med deg? Har du hatt en god treningsøkt? 
Etter trening laget jeg denne knall gode smoothien. Jeg toppet den med kiwi, sharon og sjokoladekuler, og satte meg ut i solen mens jeg spiste og koste meg. Fantastisk deilig!
Smoothien er nærmest som is! En fyldig, kremet og deilig konsistens med søt og frist smak. Denne må dere prøve!

SAMSUNG CSC

Smoothie etter trening
eller som kveldsmat, dessert eller kos

5 -6 isbiter
4 dråper stevia vanilje, kan sløyfes
1/2 fryst banan
200 -300 g fryst jordbær
30 g vaniljeprotein
1 ss sukringold
100 g vaniljeyoughurt / kesam, eventuelt melk
   jeg brukte nyheten Yoplait gresk type med ekte vanilje som jeg fant på butikken i dag

Ha alle ingrediensene i en blender. Eventuelt kan du bruke en stavmikser. 
Kjør til alt er godt blandet. 
Server og nyt. Gjerne i det nydelige solskinnsværet vi har nå :grin: 


Kristine ♥

NY UKE OG TRENINGSPLAN

 • 09.05.2016, 06:26


God morgen fininger! Er du klar for en ny og sprek uke?
Jeg sitter her med morgenkaffen min og kjenner på mandagsfølelsen. Mandager er ikke å forakte i min verden. Snarere tvert i mot. Jeg spretter opp og er klar for en ny uke! Mon tro hva denne vil bringe?

Each new day is a blank page in the diary of your life.
The secret of success is in turning that diary into the best story you possibly can.


Jeg har fått noen tilbakemeldinger fra noen av dere, at dere savner kolonnen med "Ukens trening" som før var en del av designet. Den vil dessverre ikke komme tilbake, jeg får den ikke inn i dette designet. Isteden kan jeg begynne å legge ut ukens treningsplan, om det er av interesse?
Slik ser denne ukens treningsplan ut.
Jeg har som nevnt, hatt en betennelse i akillesen de siste fire ukene etter et skikkelig overtråkk. Nå begynner den å bli bedre og jeg håper at jeg kan begynne å gå og bruke bene litt denne uken. En gåtur i solen hadde vært fantastisk!
Ha en riktig flott mandag og en super duper uke!
Smil, spist variert og fargerikt, vær aktiv og tenk glade tanker :grin: 
 

Kristine ♥

TUSEN TAKK KROPPEN MIN

 • 08.05.2016, 10:56


SAMSUNG CSC
Jeg vet jeg ikke alltid har vært snill mot deg. Snarere tvert imot. Jeg har pint deg gjennom perioder med lite mat og mye trening og jeg har pint deg gjennom perioder med hat og selvskading.
I dag er jeg uansett utrolig takknemlig for at du har holdt ut med meg. At vi til slutt er blitt bestevenner, du og jeg, min kjære kropp 💖
Tusen takk for at du har holdt ut med meg. 
Tusen takk for at du får meg opp om morgenen.
Tusen takk for at du forflytter meg fra a til b.
Tusen takk for at du sier ifra når du vil hvile og når du vil spise. 
Tusen takk for at du holder på energien gjennom lange dager.
Tusen takk for at du kan løpe og gå.
Tusen takk for at du og jeg har det så mye moro sammen.
Tusen takk for at du er så fantastisk!

Ikke glem at du og kroppen din er ett. At dere er et team.
Takk den og vær takknemlig for at den er så fantastisk på alle måter, selv om den ikke er helt perfekt - hvem er perfekt uansett?!
Vær bestevenn med deg selv og din kropp. Dere skal tross alt bo sammen resten av livet!


Kristine ♥  

MATPAKKE

 • 07.05.2016, 10:02


Jeg startet dagen i dag med en treningsøkt med fokus på ben og rumpe. Og gjett hva? Jeg tok ny rekord i markløft. 110 kg løftet jeg opp! Hurra! En fantastisk deilig start på dagen :grin: Jeg blir alltid i ekstra godt humør de dagene jeg starter dagen med en økt. Endorfinene bruser i flere timer etterpå! 
Nå befinner jeg meg på jobb. Her blir jeg til syv i kveld. Enten jeg er på jobb eller skole, er jeg avhengig av en matpakke som inneholder god og næringsrik mat. 

SAMSUNG CSC
I dagens matpakke skjuler det seg:
- Lunsj
som består av en salat med kiwi, tunfisk og røklas, sammen med to knekkebrød og et kokt egg
- Mellommåltid
som består av en pose ProTings proteinchips i smaken chili lime - favorittsmaken min, og Nocco med jordbær- og rabarbrasmak
Da holder jeg meg mett, konsentrert, energisk og blid gjennom arbeidsdagen. 


Håper du får en fenomenal helg og en riktig så god lørdag!

Kristine ♥ 

LITT AV DAGEN I DAG

 • 06.05.2016, 17:11


God fredag godtfolk! Flere av dere har kanskje tatt langhelg og nyter det flotte været.
Håper dere har hatt en fin fredag så langt. Her kommer litt av dagen i dag hos meg.

SAMSUNG CSC
Dagens ord sier at det gode liv arbeider vi fram innenfra. Og akkurat det er jeg så enig!
For å ha et godt liv, må en ha det godt med selg selv. Dette er en følelse som kommer innenfra og noe vi må jobbe med jevnlig for å holde ved like. 
Jeg mener at vår indre dialog er utrolig viktig for å ha det bra med seg selv.  
Har du tenkt over hva du sier når du snakker med deg selv? Den indre samtalen sier mye om hvordan du føler deg og hvorfor selvbildet ditt er som det er. Det du sier om deg selv er som en tegning av den du er, et selvportrett til albumet som rommer selvbildene dine. Du kan bestemme deg for hvordan du ønsker disse bildene skal se ut. Du er et resultat av dine tanker, men da må du starte med å tenke godt om deg selv. Neste gang du ser deg selv i speilet, si noe positivt om deg selv. "Jeg har pene øyne, for et fantastisk hår jeg har, jeg lærer fort, jeg er god til å lage mat" osv. Si noe pent om deg selv om tro på det. Du er så mye bedre enn hva du selv tror!

Jeg har tidligere skrevet ett innlegg med noen tips til hvordan du kan være god mot deg selv. Les det gjerne her

SAMSUNG CSC
Til lunsj ble det polarbrød. Oppskriften du finner du her. Jeg har fortsatt helt dilla på disse og spiser de tre -fire ganger i uken!
I dag ble de servert med stekt egg, ruccola og cherrytomat, philadephia, ost, hamburgerrygg og cherrytomat, og kesam og jordbærsyltetøy. Jeg er en person som liker litt av alt og vil aller helst ha forskjellig pålegg på alle skivene eller knekkebrødene  mine. Da blir jo alle smaksløkene fornøyde!


Etter lunsj ble det en god styrkeøkt på rygg og skuldre sammen med min faste "venner" Nocco og Miiego AL3.  I dag er forresten siste dagen du får 20 % rabatt hos Miiego ved bruk av koden helseglede. Som jeg skrev i dette innlegg på onsdag, er ikke disse sponset. Høretelefonene er bare super gode, derfor må jeg tipse dere om dem!

Onsdag ble det en hviledag og i går var treningssenteret stengt. Dermed var jeg super klar for en skikkelig treningsøkt i dag. Og det ble en knall økt! 
- Chins med bredt grep
3 sett - 8, 7, 6 repetisjoner
- Smal nedtrekk i kabel
3 sett * 10 -12 repetisjoner
supersett med
- Fronthev
3 sett * 10 -12 repetisjoner
- Enarms roing
4 sett * 6 repetisjoner
- Skulderpress
4 sett * 7 -8 repetisjoner
- Face pull
2 sett * 12 repetisjoner

SAMSUNG CSC
Nå sitter jeg med denne kurven foran meg mens jeg skriver dette innlegget. Jordbær, bringebær, blåbær og litt sjokolade. Dette gir meg så gode sommerfølelser! Senere i kveld blir det grilling av biff og et glass vin på terrassen. En skikkelig bra fredagskveld!
Ha en fenomenal kveld da dere :grin: 


Kristine ♥

PANNEKAKE MED FLUFF

 • 05.05.2016, 19:12


Først og fremst, hva synes dere om det nye designet?
Det var på tide med en real helomvendig her! Jeg er veldig fornøyd så langt, og tror det blir enda bedre når de nye innleggene får store og fine bilder som fyller hele bredden! Håper dere liker det like mye som meg :grin: 

SAMSUNG CSC
Ellers har dagen i dag har bestått oppgaveskriving. Ikke den mest innholdsrike Kristi himmelfartsdagen altså. Men det må til. Studiene og oppgaveskrivingen gjør seg ikke selv!
I kveld følte jeg meg rastløs etter all skrivingen - jeg har jo sittet på rumpen i mange mange timer (!!) og måtte ta meg en liten hvilepause med dessert og Netflix. Jeg lagde pannekake med fluff. Pannekaker er godt og fluff er godt. Sammen ble det super godt!
Du kan selvfølgelig lage og spise pannekaken og fluffen hver for seg, men jeg kan love deg at det er en fest i munnen sammen. 

SAMSUNG CSC

Pannekake med fluff

Pannekake
1 egg
2 ss cottage cheese eller kesam, kan sløyfes
1 ss havremel
1 ss sesammel, eventuelt mer havremel
1/2 ts kanel
1/2 ts kardemomme
1 ts sukringold
1 ts bakepulver
Litt melk eller vann

Bland sammen alle ingrediensene. Ha i nok væske til at det blir en tykk pannekakerøre.
Smør røren ut på en bakplate. Stek på 175 grader i 12 -15 minutter. 
Avkjøl noe før du har på fluffen. 


Fluff
ca 200 g frosne jordbær
20 g vaniljeprotein
1 eggehvite

Ha alle ingrediensene i en bolle. Bruk en kjøkkenmaskin eller el-vips til å mikse blandingen fluffy og fin. Dette tar 3 -5 minutter. 
Ha fluffen over pannekaken. 
Jeg toppet i tillegg med sjokoladesaus, varme jordbær, kiwi og litt frokostblanding. Mmmm...

SAMSUNG CSC
Nå får jeg fortsette med oppgaven min. Den handler om noe så spennende som velferdsstaten i endring. Bare å skrive på!
Håper dagen din har vært fin. Og håper du liker det nye designet. 
Ha en god god kveld!


Kristine ♥

MIIEGO

 • 04.05.2016, 15:10I januar var jeg så heldig å få nye øreplugger, Miiego M1
Da ørepluggene ble stålet, faktisk på treningssenteret (!!), for noen uker siden, måtte jeg ha nye. Og det med en gang! Jeg er blitt helt avhengig av de trådløse ørepluggene, spesielt til trening. Det går ikke en treningsøkt uten at jeg har de på!

SAMSUNG CSC
Forrige øreplugger var som nevnt sponset, men jeg var så fornøyd med Miiego at jeg kjøpte meg nye samme dag som de forrige ble stjålet. Da valgte jeg å prøve AL3 varianten. Disse er altså ikke sponset, men jeg må likevel skryte de opp i skyene! Lyden er god, de er behagelige å ha på og de sitter som støpt!  Det at hodetelefonene er trådløse, har åpnet en ny verden for meg. Jeg er vant til ledninger som omtrent alltid kommer i veien når jeg trener, enten det er ved løping eller styrketrening. Den ledningen kunne gjøre meg gal. Det er så deilig å trene uten å tenke på hvor jeg skal gjøre av ledningen! 

For de av dere som lurer på forskjellen på M1 og AL3, vil jeg si at begge er veldig gode. Jeg lurer faktisk på å kjøpe meg et par M1 også.
Personlig synes jeg M1 er best å løpe med. De er utrolig lette og sitter godt inne i øret. Det er også noe høyere lyd på disse enn AL3. 
AL3 er favoritten ved styrketrening. De er så behagelige at jeg knapt merker at jeg har dem på!
Jeg er ikke helt sikker på hvorfor jeg foretrekker M1 til løping og AL3 til styrketrening. Jeg tror det har noe med at jeg føler at M1 sitter hakket bedre på enn AL3, ettersom M1 er en øreplugg som sitter inne i øret, mens AL3 er en hodebøyle med øreklokker som sitter utenpå øret. 
Jeg kan anbefale begge variantene på det varmeste! :grin:


Kristine ♥

APRIL

 • 03.05.2016, 16:00


Tenk at april er over og vi har gått inn i mai allerede!
Måneden startet tungt, men endte fantastisk :grin: Hvordan har din april vært?
Her er en liten oppsummering fra min april:


SAMSUNG CSC
Aprils tankegang
Jeg fikk betennelse i akillesen tidlig i april. De første dagene synes jeg fryktelig synd på meg selv. Jeg hadde vondt og jeg skulle ikke stå, gå eller belaste høyre fot. Men det dro meg bare lenger ned. Jeg bestemte meg for å snu tankegangen min. Du er dine tanker! Isteden valgte jeg å fokusere på det jeg fortsatt kunne gjøre, som å trene tung styrke på overkroppen eller sette meg i skogen og nyte solen. Jeg la også ekstra fokus på å tenke på gledelige ting ved hverdagen og alt jeg er takknemlig for. Vips så ble april den mest blide måneden på lenge!


SAMSUNG CSC
Aprils favoritt oppskrift
Disse cookie dough kulene som virkelig er verdens beste.
Oppskriften finner du her


SAMSUNG CSC
Aprils beste årsak til å smile
At vi går mot vår og at blomstene i hagen titter frem!


SAMSUNG CSC
Aprils mest likte bilde på instagram
Denne godsaken som består av skyr & cottage cheese i vaniljesmak, toppet med bringebær, jordbær, physalis, Atkins raspberry bar i biter og cashewnøtter.


SAMSUNG CSC
Aprils mest spiste
Speltlomper med philadephia, skinke, kokt egg og litt urtesalt. Det er en fantastisk smakskombinasjon! Og så enkelt. Jeg har ihvertfall spist det tre ganger i uken de siste ukene! Aprils endorfinrush
Jeg har tatt flere nye rekorder denne måneden. Deriblant åtte chins og 100 kg i mark! Fantastisk herlig! 
Det å forbedre meg, gir en utrolig mestringsfølelse og masse endorfiner :grin: 


Aprils favoritt sitat
I am my own biggest critic. Before anyone else has criticized me, I have already criticized myself. But for the rest of my life, I am going to be with me and I don't want to spend my life with someone who is always critical. So I am going to stop being my own critic. It's high time that I accept all the great things about me.
C. JoyBell C.    


SAMSUNG CSC
Aprils mest likte oppskrift
Verdens beste grøt. Her er oppskriften. 
Jeg har fått så mange gode tilbakemeldinger, snaps og instagrambilder fra dere som har laget denne grøten. Det er kjempe koselig! Aprils største smil
Ja, trenger jeg å si mer!
Så fornøyd på en fredagsmorgen, klar for en helg med masse hyggelige planer! Aprils beste is
En av mine gode gamle favoritter. Ben & Jerrys med cinnamon roll smak. Dette er en av mine absolutt beste iskrem! Aprils favorittnyhet
Nocco-fersken!
Den blir desidert sommerens store favoritt for min del. 
Smaken minner om iste og koffeininnholdet gjør at jeg får et skikkelig kick som er perfekt før trening. Aprils beste måltid
Sushi!
Jeg har spist sushi to ganger i uken denne måneden. Det er favorittmaten min. Jeg kunne nok spist det hver dag, men da hadde ikke lommeboken blitt så glad!


Aprils favoritt sang
Det er så teit at jeg nesten blir flau over det, men jeg digger Morgan Sulele med Lakenet! Den får meg til å smile og danse hver gang jeg setter den på! 


SAMSUNG CSC
Aprils beste middag
Biff tacoen som du finner oppskrift på her. Salsaen gir en hver taco et nytt løft. Så utrolig godt! 

 

Nå stiller jeg med åpne armer for mai og håper på det beste!

Kristine ♥ 

BURGERPØLSE

 • 02.05.2016, 18:36


Etter trening i dag, som forøvrig ble en skikkelig bra styrkeøkt med fokus på rygg, laget jeg denne fargerike middagen; Burgerpølse :grin: Super lettvint og kjempe godt!

SAMSUNG CSC

BurgerPølse
Til 1 person

200 - 300 g karbonadedeig, 1/3 ts hvitløk, 1/3 ts pepper, 1/4 ts salt.

Kna alt godt sammen. Form 2 -3 pølser. 
Burgerpølsene kan enten stekes i panne eller i ovn. Jeg stekte mine i ovn på 200 grader i 10 minutter.

SAMSUNG CSC
Til burgerpølsene ble det potetbåter (poteter delt i båter, krydret med tacokrydder og stekt i ovnen på 200 grader i 35 minutter), en fargerik, ketchup og sylteagurk. Virkelig en god middag! 
Ha en god kveld!


Kristine ♥

HALLO MANDAG

 • 02.05.2016, 09:00


SAMSUNG CSC
Hallo mandag og god mandag morgen til dere fantastiske lesere.
Jeg vil gi dere en liten tankevekker denne mandagsmorgenen.
De aller fleste av oss synes tiden går fryktelig fort! I dag er det mandag, men plutselig er helgen her igjen. Det er faktisk 525 600 minutter i løpet av et år. Det høres jo mye ut, men vi vet alle at årene flyr forbi. Det jeg ønsker er at du skal bli mer bevisst på disse minuttene og ta vare på dem. Naturligvis ikke alle. For det er ikke alle minutter som er like spennende. Ta vare på alle fine øyeblikk og kjenn etter hva de får deg til å føle. Om det er den fantastiske følelsen idet du klarer en ny rekord på trening, den deilige lukten av friske vårblomster, varmen fra kjæresten når du legger deg inntil han, eller noe helt annet... Stopp opp og nyt øyeblikket. Det er disse øyeblikkene som er livet. Ta vare på dem!


Ha en super uke folkens :grin:

Kristine ♥

SNURRER MED BRUNOST

 • 01.05.2016, 12:36


Kan du tenke deg noen bedre start på søndagen enn å bake gjærbakst med en kopp nytraktet kaffe i hånden?
Det var akkurat det jeg gjorde i dag; bakte snurrer med brunost mens jeg hørte på musikk og drakk morgenkaffen. Så utrolig deilig! 

SAMSUNG CSC
Luktet av nybakt gjærbakst er ubeskrivelig. Jeg elsker den! Disse snurrer lukter fantastisk. Og det beste er at de smaker enda bedre :grin: 
Brunost og gjærbakst er en uslåelig kombinasjon. Har du ikke prøvd brunost i snurrene dine enda, må du gjøre det! En utrolig god variant av snurrene, som vil falle i smak hos både liten og stor. 
Jeg har laget dem med speltmel, fiberfin og sukrin, slik at de er sukkerfrie og fiberrike. Litt sunnere snurrer altså, men likevel samme deilige smak. 

SAMSUNG CSC

Snurrer med brunost
12 stykker

40 g smør
2 dl melk
100 g kesam
1/2 pakke tørrgjær
4 ss sukrin+
3 ss sukringold
1 dl fiberfin
Ca 4 dl speltmel
Ca 100 g brunost

Varm opp melk og smør til omtrent 40 grader. 
Bland resten av ingrediensene, utenom brunosten, i en bolle. Ha så i den varme melken. 
Bland ingrediensene godt. Om deigen blir veldig klissete, tilsett mer speltmel. 
La deigen heve i 60 minutter. 
Del deigen i to og kjevle hver bit ut til en rektangel. Riv brunosten grovt og strø den bitene. Rull rektanglene sammen og skjær i biter.
Etterhev i 20 minutter.
Stek på 225 grader i 8 -10 minutter. 
Nyt.

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
Se så luftige, fine og gode. 
Om du ikke lar deg friste av disse snurrene, så skjønner ikke jeg. Jeg kan love deg at de smaker himmelsk og blir en favoritt hos liten og stor!


Kristine ♥

Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her på min blogg vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no