www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

ON MY EAR

  • 31.05.2017, 16:34


Akkurat nå ligger jeg paddeflat med bihulebetennelse og streptokokker. Da blir det ikke mye trening! I stedet for å klage over at sykdom er kjipt og hvor vondt i hodet jeg har akkurat nå, vil jeg heller dele spillelisten min med dere. På søndag laget jeg meg nemlig en ny spilleliste. Jeg må alltid ha god musikk på øret når jeg trener. Det gjør meg glad og gir meg ekstra futt i rumpestumpen! 

SONY DSC

On my ear:
Pump It Up - Elvis Costello
The Rockafeller Skank - Fatboy Slim
She Wants to - Move N.E.R.D
You're so Damn Hot - Ok Go
Breathe Me (Mylo Remix) - Sia
Welcome to the Jungle - Guns N' Roses
Too Bad About Your Girl - The Donnas
Lose Control - Missy Elliott
Live Your Life - T.I. featuring Rihanna
Gettin' Jiggy Wit It -  Will Smith

Som du ser, går det stort sett i gode gamle slagere. Selv om jeg stort sett hører på det meste av musikk, er ekstra glad i åtti- og nittitallet. Så lenge sangene jeg hører på har rytme og gir meg en godfølelse, havner den i spillelisten min! Har du noen favorittlåter til trening? Del dem gjerne :razz: 


Kristine ♥

GRØNN OG LUN POTETSALAT MED PERFEKT STEKT KYLLING

  • 30.05.2017, 18:04


Potetsalat hører sommeren med. Til middag i dag laget jeg en grønn og lun variant av den klassiske potetsalaten som jeg serverte med perfekt stekt kylling. Det ble virkelig en kjempe god middag. Real tirsdagsluksus!

SONY DSCNår det kommer til kylling, uavhengig om det er snakk om hel kylling, kyllingfilet eller kyllinglår, steker jeg den alltid med steketermometer. Da kan love deg et super saftig og kjempe godt resultat. Aldri mer tørr og kjedelig kylling! 

SONY DSC

Grønn og lun potetsalat med kylling med perfekt stekt kylling
Til 2 personer

Grønn og lun potetsalat
Ca 400 g småpoteter
1 brokkoli
1/2 pose frosne erter, ca 150 g 
Ca 150 g rømme, eventuelt kesam eller gresk yoghurt for en magrere versjon
1 ss sennep
2 ss edikk, eplesider edikk eller hvitvinsedikk
Litt salt og pepper

Vask potetene og ha de i en kjele med rikelig vann. Kok til de begynner å bli møre. Del brokkolien i buketter og ha over i kjelen med potetene og kok i 4 minutter. Tilsett ertene og kok i ytterligere 1 minutt. Hell så av vannet og la det hele dampe fra seg i 4 -5 minutter. 
Bland sammen rømme, sennep, edikk, salt og pepper og vend blandingen sammen med potet og grønnsakene. Server med en gang. 
Denne potetsalaten kan du naturligvis også servere kald om du ønsker det. Den holder seg godt 2 -3 dager i kjøleskapet.

SONY DSC

Perfekt stekt kylling
2 kyllingbryst, jeg anbefaler Stange 
1 ss smør
Litt salt og pepper

Tørk av kyllingbrystene med tørkepapir. Krydre dem så med salt og pepper på begge sider. 
Smelt smøret i en panne på sterk varme. Stek kyllingbrystene i cirka 1 minutt på hver side. Legg dem så på en bakplate og stikk inn et steketermometer i den ene brystfileten. Etterstek i ovnen på 150 grader til kjernetemperaturen er 68 grader. 
Server. 

SONY DSC
Grønn og lun potetsalat kan serveres som tilbehør til mye mer enn kylling. Den er virkelig en must til grillmaten! Håper det faller i smak.
Ha en fin fin tirsdagskveld videre :grin: 


Kristine ♥

PERFEKT

  • 30.05.2017, 08:35


Hver morgen når jeg står opp, ser meg selv i speilet. Jeg har nemlig et stort speil rett ved siden av sengen. Når jeg ser meg selv i speilet, smiler jeg til meg selv. Ja, jeg er faktisk så merkelig! 

SONY DSCDet jeg ser i speilet er en fantastisk, sterk og flott kropp. En kropp som er langt fra perfekt, men som likevel er perfekt for meg. Det er en lykkelig kropp. En kropp med energi og glede. En kropp som kan bevege seg og som er sunn og frisk. Denne kroppen er mitt tempel.

Ikke glem det dere, at du har fantastisk mange gode egenskaper ved deg selv. En fyldig kropp eller en slank kropp, sprett rumpe eller flat rumpe, store eller små pupper, kort eller lang. Det spiller ingen rolle, det finnes ikke en rett eller gal kroppsfasong. Vi er alle fantastiske, flotte og perfekte på hver vår måte. Du er fin du! Akkurat slik du er. Glem aldri hvor perfekt du er som deg selv.


Kristine ♥  

MANDAGEN'S

  • 29.05.2017, 17:31


Heilu dere! Håper helgen har vært bra og at mandagen har behandlet deg godt :grin: Nok en ny uke og mandag igjen, ja! Jeg kom tilbake fra ferie i går og føler meg ekstra klar for mandag i dag. Det er noe med et lite avbrekk som gjør det ekstra deilig å komme tilbake til hverdagen. Jeg rett og slett elsker hverdag! 

SONY DSC
Mandagen´s lunsj ble en god miks av en salat med grønnkål, tomat, paprika, ovnsbakt søtpotet, kokte egg, tunfisk og stekt laks. En skikkelig god miks full av masse god næring for kropp og sjel. 


Mandagen´styrkeøkt ble en en underkroppsøkt med fokus på rumpe. Når jeg trener underkropp bruker jeg alltid mini bands til å varme opp og aktivere rumpen før jeg begynner selve økten. Noen runder med mini bands, også kalt treningsstrikk, gjør at du får bedre kontakt med rumpemuskulaturen og dermed får bedre effekt av styrketreningen etterpå. 


Etter oppvarmingen ble det knebøy, sumo markløft, utfall i smith maskinen, kick back i kabel og pull through i kabel. En god styrkeøkt på rundt førtifem minutter. Å starte mandagen med en bra treningsøkt, setter på en måte standaren for resten av uken. Jeg digger det!

SAMSUNG CSC
Mandagen´s middag ble rester fra i går. Kylling i strimler som jeg stekte med hvitløk i strimler og litt kokosolje, sammen med kokt brokkoli og sprø søtpotet søtpotetfries. Oppskriften på sprø søtpotetfries finner du her

SAMSUNG CSC
Disse er bare super gode! Frisene får en sprø og god overflate samtidig som de blir myke og søte innvendig. Helt perfekte i mine øyne!

SONY DSC
Mandagen´s dessert ble sjokolademuffins med banan. Fordi man må ha dessert på en mandag! Jeg brukte denne bananmuffins oppskriften som utgangspunkt. Det er rett og slett 2 modne bananer som has i en bolle sammen med 3 egg, 2 ts bakepulver, 3 ss sukringold, 2 ss kesam, 70 g havremel 30 g kakaopulver og 1/3 ts salt. Alt moses med en stavmikser før røren has over i muffinsformer. Jeg trykket ned en bananskive i hver muffins før de stekes på 175 grader i 20 -25 minutter. På toppen har jeg sjokoladepålegg. Super godt! 

Nå skal jeg få unna gjort en del kontorarbeid, før jeg har planer om å kræsje i sengen med Netflix og resten av sjokolademuffinsene.
God mandagskveld dere!


Kristine ♥ 

COOKIE DOUGH FROZEN YOGHURT

  • 28.05.2017, 10:17


SONY DSC
Nå som det er varmere i været, frister det ekstra mye med is. Altså, dere kjenner jo meg. Jeg er en is-elsker året rundt, men i vår- og sommermånedene, blir det ekstra mye kalde fristelser. Da er det deilig å kunne lage noen litt sunnere varianter også. Her har jeg laget en enkel cookie dough som jeg blandet med gresk yoghurt og frøys et par timer. Det ble knall godt! En proteinrik, søt og god frozen yoghurt. Håper det smaker! 

SONY DSC

Cookie dough frozen yoghurt

3 ss mandelmel
1 ss fiberfin, eventuelt annen tørrvare som speltmel eller havremel
1 ss vaniljeprotein*
2 ss sukringold
1 ss fibersirup
Bittelitt salt
2 ss hakket sukrinsjokolade
2 -3 ss melk, eventuelt vann

300 g gresk yoghurt**
1 ss vaniljeprotein, kan sløyfes
1 ss sukringold
½ ts vaniljepulver

Bland sammen mel, fiberfin, vaniljeprotein, surkingold, fibersirup, salt og hakket sjokolade. Tilsett nok væske til at det blir en tykk marsipanlignende deig. 
Bland så sammen gresk yoghurt med vaniljeprotein, sukringold og vaniljepulver.
Ha så kakedeigen over kesamen og bland sammen.
Settes i fryseren i 1 -2 timer mens du rører rundt et par ganger.
Server og nyt. 


*har du ikke vaniljeprotein kan du bytte det ut mot mer mel og litt ekstra søtning
**gresk yoghurt kan også byttes ut med kesam, skyr naturell eller andre yoghurterstatninger 

SONY DSC
Ta med en stor bolle cookie dough frozen yoghurt ut i solen eller nyt den godt plantet i sofaen. Do as you please, så lenge du nyter :grin: 
Ha en nydelig søndag. 


Kristine ♥

HEI FRA VILNIUS

  • 26.05.2017, 16:24


Hei hei kjære lesere. Eller labas, som hei heter på litauisk. Håper alt er bra med dere og at solen skinner i Norge. Jeg titter i grunn bare innom for å ønske dere en fenomenal helg! Det går mot sommer, kveldene er lyse og temperaturen er god. Bruk denne helgen på å gjøre noe moro med de du er glad i. Smil, le og sett pris på det fantastiske livet du har.


Akkurat nå sitter jeg på en hyggelig liten utekafé med en kaffe. Dagen i dag har så langt blitt brukt til Museum of Genocide Victims, en lang og god lunsj, shopping og avslapping. 


På planen videre står det ikke noe annet enn kos og hygge. Etterpå skal vi ut å spise middag, det blir sushi på Bizarre, før vi skal ta et par drinker og deretter sjekke ut ultelivet. Ferien nytes hvert sekund :mrgreen:
God helg da dere! 


Kristine ♥ 

EN ANNERLEDES LØPEØKT

  • 25.05.2017, 15:20


Tidligere i uken gjorde jeg en vri på løpeøkten. Jeg kombinerte styrkeøvelser ute underveis mens jeg løp. Planen var en kjapp 5 kilometers tur, men for å krydre opp løpeturen og utfordre meg selv, bestemte jeg meg for å putte inn styrkeøvelser. Det blir som små intervaller med styrketrening underveis i løpingen. Jeg hadde ikke trodd jeg skulle bli så sliten etter en 5 kilometers tur, men denne annerledes løpeøkten utfordret min ellers vanlige løpetur og det merket jeg virkelig på kroppen!  

SONY DSC

En annerledes løpeøkt

For hver kilometer du løper, stopper du opp og går rett på styrkeøvelsene under for så å fortsette å løpe videre med en gang du er ferdig med styrkeøvelsene. Ingen pauser her altså! Om du ikke har noe som måler kilometerene, kan du eventuelt gjøre styrkeøvelsene hvert 5 eller 6 minutt. Når det har gått nye 1 kilometer eller 5 / 6 minutter, går du rett på styrkeøvelsene igjen.
- 30 knebøy
- 30 mountain climbers
- 30 push ups


Knebøy


Mountain climbers


Push ups

Neste gang du er ute å tar deg en rask gåtur, joggetur eller løpetur, gå ut av komfortsonen din og ta noen styrkeøvelser underveis. Det er moro og gjør godt for kroppen :grin:


Kristine ♥ 

ENKLE RUNDSTYKKER TIL FROKOST

  • 24.05.2017, 07:36


God morgen dere! I dag hadde jeg ekstra god tid på morgenkvisten da jeg begynte senere enn normalt, og valgte å ta meg en rolig morgenstund. Jeg bakte enkle rundstykker til frokost, tente noen lys og koste meg i mitt eget selskap. En super deilig start på dagen!

SAMSUNG CSC
Til hverdags synes jeg ofte det er greit med noe enkelt i matveien. Jeg brukte derfor brødmiksen når jeg laget rundstykkene. For å gjøre de ekstra saftige og gode, tilsatte jeg kesam og fiberfin. Da synes jeg nemlig resultatet blir enda bedre. Saftige og gode rundstykker på en - to -tre!

SAMSUNG CSC

Super enkel rundstykker

1 pakke brødmiks
40 g fiberfin*
1 ts sukrin+
100 g kesam, eventuelt gresk yoghurt eller kokosmelk
2 -2,5 dl vann

Rør sammen ingrediensene. 
La svelle i 5 -10 minutter. 
Form rundstykker. Jeg fikk 10 mellomstore.
Stek på 200 grader i 10 -12 minutter.

*kan byttes ut med annen tørrvare som speltmel, havremel eller lignende

SAMSUNG CSC
Server med hva du måtte ønske av pålegg. Jeg liker alltid litt forskjellig, helst både noe søtt og salt. Dagens enkle rundstykker ble toppet med smørost, skinke og Jarlsbergost, egg, paprika og litt salt, og kesam og sukkerfritt syltetøy. Med et ekstra egg, en Nocco, en appelsin og en kopp kaffe, er jeg rustet for en ny og fin dag! 

SAMSUNG CSC
Nå får jeg sette igang dagens gjøremål. Imorgen drar jeg på ferie, jentetur til Vilnius, og blir borte resten av uken. I dag har jeg derfor en lang liste med skole, jobb, blogg og pt-plikter som må gjøres. Forhåpentligvis rekker jeg en treningsøkt også!
Vi snakkes senere. Håper du får en herlig onsdag så lenge :razz: 


Kristine ♥

SUNNE VANER

  • 23.05.2017, 17:07


Å innarbeide sunne og gode vaner er første steg på veien til bedre helse og en sunnere livsstil. En vane en automatisk oppførselsrutine som gjentas regelmessig, uten at man tenker over det. Med sunne vaner, vil du leve på en måte som er bra for deg helt på automatikk. Er ikke det genialt? Her er ti gode tips til deg som ønsker en sunnere livsstil og sunne vaner.

SONY DSC
- Ikke gå for hardt ut 
Vær realistisk og legg opp en plan som du kan holde over tid. To til tre treningsøkter i uken er helt supert, og langt bedre enn å bli skuffet fordi du hadde planer om å trene hver dag!

- Tren variert
Det finnes mange forskjellige typer aktivitet å velge mellom. Varier og gjør noe du synes er gøy slik at du ikke blir lei. Da blir det enklere å opprettholde treningsrutinene.

- Ha en partner
Om du synes dørstokkmilen er lang, lag avtaler sammen med noen. En venn, en kollega, samboeren eller kanskje mamma? Trening kan både være sosialt og hyggelig.

- Bruk naturen
Du må ikke trene inne på et treningssenter. Naturen er et fantastisk og gratis redskap som er undervurdert. Forskning viser også at natur, skog og mark virker avslappende og gjør oss gladere og mindre stresset.


SONY DSC
- Husk at det skal være gøy
Aktivitet skal være morsomt. Det gir glede og energi. Det er gøy og godt å spise sunt! Sunn mat er fargerikt og fyller kroppen med det den trenger. Det gir glede å ta vare på seg selv!

- Drikk vann
Kroppen trenger vann, både ved aktivitet, men også på kontoret / skolebenken. Gjør det til en vane å drikke vann gjennom dagen.

- Belønn deg selv
Gi deg selv en belønning med tiden. Et langt deilig bad etter en god treningsuke. Et nytt treningsantrekk etter å ha nådd ett mål. Eller kanskje en frisørtime etter 1 måned med gode vaner. Belønning gir mersmak og opphav til mer motivasjon.

- Få inn en proteinkilde til hvert måltid
Proteiner er kroppens byggestener. Egg, kjøtt, fisk, fugl, melkeprodukter, bønner og linser er supre proteinkilder. Få inn noe til hvert måltid.

- Bugn i frukt og grønt
Grønnsaker og frukt gir mange livsviktige vitaminer og mineraler. Det metter godt og gir både farge og smak til et måltid. Sørg alltid for å ha frukt og grønt tilgjengelig.

- Snakk pent til deg selv
Vi er vår egen verste fiende. Snakk til deg selv som om du snakker til din beste venninne. Gi deg selv en klapp på skulderen og ros når du får til noe, og ikke hakk på deg selv om du gjør noe galt. Positiv selvsnakk gir opphav til god selvfølelse og det å akseptere seg selv. Noe du virkelig fortjener!

Innfør sunne vaner i din hverdag. Det kan kanskje virke komplisert i starten, men etter hvert vil gå lekende lett. En sunn livsstil gir en gladere kropp og en bedre hverdag
 :grin:


Kristine ♥

LUR INN GRØNNSAKER I PASTASAUSEN

  • 22.05.2017, 17:32


SONY DSCPasta er en slager hos liten og stor. Selv er jeg super fan av pastasausen, altså tomatbaserte sauser, og spiser det flere ganger i uken. Det passer til så mye mer enn bare pasta! Jeg spiser det med potetmos, over en god salat, har det som fyll i lomper, bruker det som pizzasaus, gjerne med en tortillalompe som en enkel bunn, i lasagne, eller blander i diverse grønnsaker og spiser det som en gryterett. Mulighetene er mange! 

SONY DSCEttersom pasta er noe som ofte er en favoritt hos de små, kan det være fint å lure inn noen ekstra grønnsaker i pastasausen. For oss voksne også i grunn. Grønnsaker er noe vi ikke kan få godt av! Denne pastasausen består hovedsakelig av grønnsaker, men ettersom alt er blendet sammen til en jevn saus merker du det ikke. Jeg har flere ganger servert denne pastasausen til både venner og tantebarn og alle spiser som bare det og skryter av smaken!

SONY DSC

Slik lurer du inn grønnsaker i pastasaus
Til 2 personer

1 liten boks tomatpure, ca 100 g
1 boks hakkede tomater
1 løk
1 paprika
2 tomater
1 gulrot
1 stang selleristang
2 hvitløksfedd
1 liten bit chili
Krydder: 1/2 ts salt, 1 ts pepper, 1 ts basilikum, 1 ts oregano

Hakk alle grønnsakene i grove biter og ha i en kjele sammen med tomatpure og hakkede tomater. Finhakk chili og hvitløk og ha det i gryten. Kok opp og kok til grønnsakene er møre, ca 5 -8 minutter. Når grønnsakene er møre moser du sausen med en stavmikser slik at den blir jevn. Eventuelt kan du bruke en foodprosessor eller blender.
Server med ønsket tilbehør. 

SONY DSCVil du gjøre pastasausen mer proteinrik, kan du tilsette stekt karbonadedeig. Da får du den klassiske pastasausen. For å variere kan du også bytte ut karbonadedeig med kylling eller svin i biter, eller bønner, linser og kikerter. 
I dag serverte jeg pastasausen med spagetti, kjøttboller laget av karbonadedeig og spagetti av squash og gulrot. Vips så får jeg 4 av dagens 5 om dagen i ett måltid! Håper det smaker :razz:


Kristine ♥

SMIL FOR TRENING

  • 22.05.2017, 08:54


God mandag morgen dere ♥ I dag var jeg fast bestemt på å få til en treningsøkt før forelesning. Jeg har en del jeg skal rekke i ettermiddag, så for å rekke en mandagsøkt, måtte det gjøres tidlig. Også er det utrolig deilig å starte mandagen med en økt! Jeg var fryktelig trøtt og ganske så motvillig da vekkerklokken ringte i morges. "Å, nei, hva tenkte du med Kristine, det er jo mye bedre å ligge under dyna", var tanken som strømmet gjennom hodet mitt. 

SAMSUNG CSC
Jeg vet at jeg er et skikkelig B-menneske. Men jeg vet også hvor fantastisk deilig det føles bare jeg våkner og kommer i gang. Jeg karret meg motvillig opp av sengen, hoppet i treningsklærne, gav et stort smil til meg selv i speilet, tok meg en Nocco og en banan, og kom meg avgårde på trening. Det endte med en helt super treningsøkt på ben. Utfall, strak markløft, ett bens benpress, sumo knebøy med kettlebell og kick back med strikk. Høyt tempo og lettere vekter. Nå føler jeg meg som kongen på haugen! En blanding av mestringsfølelse over å ha trosset sengen i morges, samt endorfinene fra trening.

Noen ganger gjelder det å ikke tenke og bare gjør det! 
Ta på et smil og kom deg på trening i dag :mrgreen: Jeg kan love deg at du føler deg så mye bedre etterpå! Ha en nydelig mandag.


Kristine ♥

BROWNIE MED SALT KARAMELL OG PEANØTT

  • 21.05.2017, 10:33


Denne brownien med salt karamell- og peanøttglasur, må dere bare lage med en gang! Jeg sitter å gomler i meg stykke nummer tre nå. Nam!


Jeg våknet allerede klokken syv i morges og satte igang med min faste bakerunde. Jeg begynte med en klassisk brownie, men synes det var litt kjedelig. Dermed testet jeg noe nytt og toppet den med en karamell- og peanøttglasur. Jeg angrer ikke et sekund, for denne kaken ble rett og slett fantastisk god!

​Saftig, deigete og søt brownie toppet med en salt og seig karamell- og peanøttglasur. En ufattelig god kombinasjon.Her kommer oppskriften. Håper det smaker :grin:



Brownie med salat karamell og peanøtt

Brownie
50 g peanøttsmør
100 g eplemos, eventuelt most banan eller kesam
0,5 dl karamellsirup, eventuelt fibersirup gold
1 ss smør eller kokosolje
1 egg
2 ss melk, eventuelt vann
2 ss sukringold
40 g kakaopulver
20 g havremel, eventuelt annet mel som speltmel eller bokhvetemel
20 g sjokoladeprotein
1 ts bakepulver
1/3 ts salt

Ha peanøttsmør, eplemos, karamellsirup og smør / kokosolje i en bolle. Varm 30 sekunder i mikroen slik at smøret smelter. Eventuelt kan du gjøre det i en kjele. Rør godt. Ha i egg og melk og rør til alt er blandet. Tilsett resten av ingrediensene.
Ha røren i en form. Jeg brukte en 15 * 20 cm form. 
Stek på 175 grader i 15 minutter.
Avkjøl i formen.


Karamell og peanøtt
1 boks vikingmelk
2 ss fibersirup
2 ss sukringold
1/2 ts havsalt
ca 50 g peanøttsmør
30 g sukrinsjokolade eller annen sjokolade

Bland vikingmelk, fibersirup, sukringold og havsalt i en bolle. Kjør i mikroen på full guffe i 6 -10 minutter. Ta ut bollen og rør om 3 -4 ganger underveis.
Eventuelt kan du koke karamellen i en kjele. Kok da under konstant omrøring i 30 -40 minutter.
Karamellen er ferdig når den har fått en mørkere farge og blitt seig. Rør så inn peanøttsmør.

Fordel karamellen over den avkjølte brownien.
Sett kaldt i minimum 30 minutter.
Smelt sjokoladen og ringle den over karamellen. 
Server med en gang eller oppbevar i kjøleskapet. 


Da er det bare å spise og kose seg. Nyt hver eneste munnfull! Jeg har allerede spist tre store stykker og flere skal det helt klart bli i løpet av dagen.
Ha en herlig søndag! 


Kristine ♥

INTERVALLER

  • 20.05.2017, 10:35


Lørdag morgen med intervaller. Finnes det noe bedre? Denne frøkna er i hvert fall veldig fornøyd akkurat nå!


Jeg synes det er utrolig deilig å starte dagen med en treningsøkt. Da kommer jeg ordentlig i gang, blir i godt humør og får frest av meg litt ekstra energi! I dag kjørte jeg både intervaller på 1 minutt og på 30 sekunder. På den måten fikk jeg litt variasjon i økten og det ble ekstra moro å løpe dem. 

Dagens intervaller
- 10 minutter oppvarming
- 1 minutt rask løping + 1 minutt rolig gange * 10
- 5 minutters aktiv pause
- 30 sekunder spurt + 30 sekunder hvile * 10
- 5 minutter nedtrapping

Disse intervallene kan du også gjøre på en ellipse maskin, romaskin, ute eller på en sykkel. Fokuser på høy intensitet i 1 minutt / 30 sekunder og lav intensitet i pausene. Da kan du utføre intervallene på akkurat den måten du ønsker. 


Nå skal jeg komme meg avgårde på jobb. Ekstra blid, fornøyd og smilende. Morgentrening gjør underverk! I kveld blir det grilling, vin og moro. For en bra lørdag altså, intervaller, jobb og hygge :grin: Håper du får en herlig helg du også. God lørdag!


Kristine ♥ 

LITT FRA I DAG

  • 19.05.2017, 15:48


Da er det fredag igjen og helgen er her! Denne helgen er fylt med jobb, vårfest, grilling, Kokkenes dag og forhåpentligvis en god treningsøkt eller to. I tillegg ser været ut til å bli strålende her på Østlandet, så denne helgen må jo bare bli bra!

SAMSUNG CSC
Etter to dager uten trening var jeg skikkelig gira på å komme meg avgårde for en treningsøkt i dag. Jeg har sovet litt dårlig et par netter, jeg gjør ofte det når det er klamt i været slik som nå, og for å få igang kroppen brukte ekstra god tid på oppvarming og stretching. 

SAMSUNG CSC
Etter en god og lang oppvarming, var jeg klar for å komme igang med styrketreningen. I dag kjørte jeg knebøy, chins, markløft, manualpress, bulgarsk utfall og enarms roing på benk med 8 -10 repetisjoner og 3 -4 sett. En skikkelig god økt!


Det ble en tidlig middag, ettersom jeg skal avgårde på jobb nå. Jeg laget kveldsmat / middag nummer 2 med en venn i går og hadde rester i dag. Jeg elsker rester! Helstekt Stangekylling, med søtpotetbiter og salat.  

Stangekyllingen krydret vi med salt og pepper før vi la den på en bakplate. På samme bakplate la vi biter av søtpotet som vi krydret med salt, pepper og hvitløkskrydder. Hele bakplaten puttes inn i ovnen på 160 grader og stekes til temperaturen i kyllingen er 69 grader. Jeg bruker alltid steketermometer, da blir kyllingen perfekt. Når temperaturen på kyllingen hadde nådd 69 grader, tok vi ut kyllingen men lot potetene fortsatt være i ovnen. Vi skrudde opp temperaturen i ovnen til 250 grader og lot potetene stå i 5 minutter til mens kyllingen hvilte. Så er maten klar! 

SAMSUNG CSC
Og til dessert ble det naturligvis lomper med blåmuggost og honning. Jada, jeg har fortsatt dilla på denne kombinasjonen. Det er så utrolig godt!
Håper fredagen din har vært bra :razz: Nyt fredagskvelden!


Kristine ♥

SPICY BIFF FAJITA

  • 18.05.2017, 15:58


Hei dere og god ettermiddag. Hadde dere en fin feiring i går? Til tross for grått vær og regn, hadde jeg en veldig bra feiring. Det ble x-antall is og god middag i godt selskap. I år ble det (heldigvis) lite alkohol for min del. Det er deilig! I dag er jeg tipp topp form og har hatt en effektiv dag hvor jeg har fått unnagjort en hel del jobb- og skolearbeid. 

SONY DSC
Etter godt med is og tung mat i går, hadde jeg lyst på noe frisk og godt til en tidlig middag i dag. Valget falt raskt på taco. Jeg og taco er gode venner. Jeg kunne vel spist taco hver eneste dag! Når jeg skal lage taco, titter jeg stort sett inn i kjøleskapet, ser hva jeg har og lager en tacovariant av det jeg har tilgjengelig. I dag hadde jeg mørbrad og flere paprikaer i kjøleskapet, og dermed ble det en spicy biff fajita. Du kan gjerne bytte ut biffstrimler med strimler av kylling eller svin om du ønsker det. Jeg vil tro det blir minst like godt. Bare husk at kylling og svin må stekes noen minutter lenger enn biff. 

SONY DSC

Spicy biff fajita
Til 2 personer

Ca 400 g biffkjøtt, jeg brukte mørbrad, eventuelt kylling eller svin
3 ss hjemmelaget tacokrydder, eventuelt 1 pose ferdig tacokrydder
1 cm finhakket chili, eventuelt mer eller mindre etter hvor sterk du ønsker den
1 finhakket hvitløksfedd
1 gul paprika i strimler
1 rød paprika i strimler
1 lime

Skjær biffen i strimler. Bland biffstrimlene med krydder og finhakket hvitløk og chili i en bolle.
Ha litt smør i en panne på høy varme (anbefaler smør når du steker ved høy temperatur) og tilsett kjøttet. Stek et par minutter til biffen har fått en brun stekeskorpe. Ta ut biffen og ha paprikaen over i pannen. Skru ned temperaturen til middels varme og stek paprikaen til den er mør, i cirka 5 minutter. Ha kjøttet over i pannen med paprikaen. Press over saften fra 1 lime og la det hele surre et par minutter.
Server. 

Tilbehør:
Lomper eller tortillalefser
Salatblader
Lime
Tacosaus
Rømme, eventuelt kesam

Legg salat på lomper eller tortillalefser.
Ha over kjøtt- og paprikablandingen og topp med tacosaus, rømme og litt limesaft. 

SONY DSC
En sunn, frisk og god middagsrett på knappe 10 minutter! Lag gjerne en ekstra stor porsjon, så har du leftovers til matpakken eller lunsjen imorgen. Det gjorde jeg. Da er det bare å begynne å glede seg allerede!  Håper det smaker :razz: Ha en fortsatt god torsdagskveld. 


Kristine ♥

GRATULERER

  • 17.05.2017, 09:28


SAMSUNG CSC
Gratulerer så mye med dagen Norge og alle fantastiske lesere ♥ Jeg titter bare innom for å ønske dere alle en fantastisk dag. Været er ikke det beste her på Østlandet, men feiring blir det uansett. Godt humør er det viktigste i dag! Nyt dagen med is, noe godt i glasset, tog, flagg, hygge, masse latter og alt som hører med. 

SONY DSC
Jeg har akkurat laget meg en enkel og god frokost. Lakselomper. For et par år siden hadde jeg helt dilla på disse. Jeg tror muligens jeg spiste meg lei. Nå er jeg på lakselompe-kjøret igjen. De er knall gode! Også så enkle da. På to minutter har du et super sunt måltid med proteiner, sunt fett, grove karbohydrater, fiber, omega3 og en rekke andre livsviktige næringsstoffer. Spis dem til frokost, lunsj, middag eller kvelds. Vil du ha lompene i matpakken, pakker du en og en lakselompe inn i aluminiumsfolie. Da holder de seg godt i flere timer. 

SONY DSC
Du smører lompene dine med philadelphia og et lite lag dijon sennep. Deretter legger du over ruccola, røkelaks og litt finhakket rødløk, før du ruller sammen. Mitt "hemmelige" triks er at jeg også legger bittelitt, cirka 1/2 ts, med finhakket ingefær i hver lompe. Det gjør underverker og setter virkelig prikken over i'en på måltidet. Da har du perfekte lakselomper i mine øyne!

Nå skal jeg spise opp maten min og komme meg avgårde. Dagen i dag skal feires med venner og noe godt i glasset. For ikke å snakke om x- antall is. Jeg er, som dere vet, tidenes ismonster, og på 17 mai kan en spise så mange is som mulig :mrgreen: 
Jeg ønsker dere en fantastisk feiring. Hipp, hipp, hurra!


Kristine ♥ 

IHERB OG FRAKTTIPS

  • 16.05.2017, 17:22


Det kommer stadig spørsmål om iHerb og om jeg fortsatt handler der. Ja, jeg handler fortsatt mye på iHerb, men ikke like mye som før. Helsekosten og dagligvarebutikkene i Norge er blitt mye bedre de siste årene, derfor får jeg allerede tak i mange gode produkter her. Likevel er iHerb uslåelig på utvalg og pris. Jeg finner alltid noe nytt å teste hver gang jeg titter innom nettsiden!

SAMSUNG CSC
Noen iHerb favoritter. 

Generelle iHerb- tips:
- Både du og jeg får rabatter om du bruker kode OKE701. Denne oppgir du på din 'chart' når du sjekker ut og skal til å betale.
- Enkelte produkter som iHerb selger, er listet som legemidler i Norge. Disse er da ulovlig å importere hit. Skal du bestille kosttilskudd lønner det seg å sjekke om de er lovlig i Norge først.
- Om du handler for under 350 kroner inkludert frakt slipper du å betale toll. Det lønner seg å bestille flere små pakker isteden for en stor, da pakken fort blir dyr om du må betale toll og mva. 


Når det gjelder frakt har jeg et godt frakttips. Ja, frakten på iHerb har blitt dyrere, men du kan få ned fraktprisen ved å velge produkter merket med 'shipping saver'. Når du søker på et produkt, for eksempel sjokolade som jeg har gjort her, kommer det opp et kategori som heter 'shipping saver' på venstre side. Jeg pleier da å hake av denne, slik at jeg kun får opp produkter som er 'shipping saver's. Da sitter jeg og leker meg med produkter slik at frakten blir rimeligst mulig. Ved å velge produkter merket med 'shipping saver' reduserer du fraktprisene og kan faktisk ende med å få gratis frakt!

SAMSUNG CSC
Flere iHerb favoritter!

Er det forresten noen av dere som har smakt den nye Questbaren mocha chcolate chip  Jeg venter spent på at pakken kommer i posten, men som den utålmodige sjelen jeg er, synes jeg det tar fryktelig lang tid!
Ha en fortsatt finfin tirsdagskveld :grin:


Kristine ♥

BRINGEBÆRFROMASJ

  • 16.05.2017, 08:31


SAMSUNG CSC
I går kveld laget jeg en deilig bringebærfromasj til kveldskos. Nå som det er vår synes jeg det er deilig med noe friskt og syrlig. Da er bringebærfromasj perfekt! Denne desserten lager du på fem minutter, så er det bare å vente på at fromasjen stivner. Vips så har du en proteinrik og knall god dessert! Håper det smaker.

SAMSUNG CSC

Bringebærfromasj

200 g gresk yoghurt, eventuelt kesam eller skyr naturell
300 g frosne bringebær*
4 -5 ss sukrin+
4 dråper stevia vanilje, kan sløyfes
3 gelatinplater
3 ss kokende vann

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Smelt de så i 3 ss kokende vann
Tin bringebærene og bland i sukrin+ og stevia. Smak deg gjerne til slik at du får riktig sødmesmak. Rør inn kesam. Tilsett så den smeltede gelatinen.
Fordel i glass og sett kaldt i minimum 3 timer. 
Nyt!

*Du kan naturligvis erstatte bringebær med andre bær, som for eksempel jordbær, kirsebær eller blåbær. Jeg anbefaler at du bruker frosne bær, slik at du får med væsken bærene avgir.


En enkel og super god hverdagsdessert, som kan nytes som kveldskos eller som avslutning på et måltid. 
Ha en fin tirsdag :razz:


Kristine ♥ 

KROPP, KROPP OG MER KROPP

  • 15.05.2017, 16:11


Nå som våren er igang og vi nærmer oss sommeren med stormskritt er det mye snakk om kropp og kroppspress. Jeg synes det er utrolig flott at det er mer fokus på «normale" kropper (hva nå enn normal er?!), og at flere jenter som har litt ekstra på kroppen står frem og er stolt av kroppen sin. Men jeg skal ærlig innrømme at jeg blir litt paff av alt dette kroppspratet. Gjør vi ikke bare fokuset på kropp større og skaper mer kroppspress for oss selv? Hvorfor kan vi ikke isteden fokusere på vår egen kropp? Det å ha en sunn og frisk kropp som en trives i. Uavhengig om en veier 50 kilo eller 100, har sprettrumpe eller hengerumpe, store pupper eller små pupper. 

SAMSUNG CSC
Jeg synes rett og slett det blir litt mye. Kropp, kropp og mer kropp. Jenter som er litt store og er stolt av kroppen sin, blir beskyldt for å fremme et usunt kroppsbilde med overvekt i fokus, mens slanke jenter får beskjed om at de også fremmer kroppspress og slankehysteri. Verden er jo ikke så firkantet. Det er ikke et enten eller når det gjelder kropp. Det finnes så ufattelig mange forskjellige fasonger! 

Vi blir alle påvirket av alt kroppspratet. Jeg også. Er det ikke på tide at vi stopper litt opp, ser oss selv i speilet og sier til oss selv at vi egentlig er ganske så bra akkurat sånn vi er, og det er alle andre også. Aksepter andre som de er, og ikke minst; aksepter deg selv slik du er!


Kristine ♥ 

DEILIGE FESTKAKER

  • 14.05.2017, 10:30


17. mai er rett rundt hjørnet *Det er Norge i rødt, hvitt og blått* Da hører det også med mange deilige festkaker. Nasjonaldagen vår er jo den store kake- is- og pølsedagen! På mitt kakebord den store dagen, finner du en sunnere variant og mye som ikke er fult så sunt. Jeg liker en salig blanding! 
Om du har lyst til å bake noe deilig, har jeg samlet mine sunnere favoritt festkaker her :grin:


17 mai kake
En sunn versjon av den klassiske kremkaken.  

Norgesmuffins
Saftige og gode vaniljemuffins med kremostglasur.  
Festrull
Proteinrull ala rullekake med pisket krem og sjokolade. 

Vafler, is og bær
Knall gode vafler med hjemmelaget is og bær.
Suksessterte
Sunn og sukkerfri. Server gjerne med bær på toppen, slik at den blir ekstra festfin. 

Peanøttiskake
En real festkake. Fantastisk god! Desidert min favoritt. Denne har jeg laget så mange ganger at jeg ikke har telling. Jeg tror det blir denne kakevarianten jeg lager til årets 17 mai også. Må bare prøves!

Brownie
Den beste brownien!  
Lime ostekake
En syrlig og frisk ostekake med marinerte jordbær. 

Sjokoladeskillingsboller
Disse vil falle i smak hos liten og stor. Boller slår aldri feil! 
Jordbærkake
En sommerlig og saftig vaniljekake med kremostglasur og jordbær. 

 
Håper du finner noen deilige festkaker som frister :grin: Måtte mai bringe mange gode stunder for deg og dine kjære!
Ha en fin søndag så lenge. 


Kristine ♥

MORGENTRENING

  • 13.05.2017, 10:43


Da er lørdag formiddag her og jeg er allerede ferdig trent og på vei til jobb. Jeg startet lørdagen med en god kopp Kristines spesialkaffe før jeg og morgentrening. Det er så deilig å starte dagen slik. Jeg blir i så utrolig godt humør! 


Jeg har på meg Nike sko, gammel tights fra Reebok - denne ligner, sports bh fra Reebok og Miiego øreklokker, og Noccoen er, som alltid med. 

Jeg kjørte en sirkeløkt med kettlebells og egen kroppsvekt. Under har jeg har lagt ved link til en film av alle øvelsene slik at du kan se hvordan de gjøres om du er usikker på utførelsen. 
Morgentrening på en lørdag og økten så slik ut:
- Utfall med kettlebell
- Roing med kettlebell
- Sumo knebøy med kettlebell
- Hoppende knebøy med kettlebell
- Push ups
- Sideplanken
- Supermann

Alle øvelsene ble gjort rett etter hverandre med 10 -15 repetisjoner.  Deretter tok jeg en pause før jeg gjentok sirkelen igjen. Totalt kjørte jeg 3 runder. Da har du en god og svett økt på under en halv time. 
Håper du får en super lørdag :grin: Nyt helgen!


Kristine ♥ 

FEM GODE GRUNNER TIL Å KOMME DEG PÅ TRENING I DAG

  • 12.05.2017, 15:06


Trening og fysisk aktivitet er et fantastisk verktøy til både fysisk og psykisk velvære i hverdagen. Det finnes utallige grunner til å bevege kroppen! Her har du fem gode grunner til å komme deg på trening i dag.

SONY DSC
♥ Du reduserer stressnivåene
I dagens samfunn er vi alle preget av stress. Trening hjelper deg å redusere disse stressnivåene. Dette er fordi trening og annen fysisk aktivitet produserer endorfiner som er et slags "dopingsmiddel" i hjernen som fungerer som et naturlig smertestillende. Når du trener, kan du på en måte si at du bedøver og beroliger kroppen din. 
♥ Du styrker skjelettet ditt
Etterhvert som årene går, reduseres bentettheten vår. Spesielt hos kvinner. Når du trener, da hovedsakelig styrketrening, har du større sjans for å opprettholde god skjeletthelse og unngå benskjørhet. 
♥ Du takler hverdagen bedre
En trent kropp har mer oksygen i kroppen som brensel til kroppens celler. Samtidig har du også økt styrke og, om du trener riktig, mindre vondt i kroppen, noe som resulterer i at du takler dine daglige gjøremål og hverdagen bedre enn de som ikke trener. Derav blir du mindre sliten og stresset. 
♥ Du reduserer risikoen for høyt blodtrykk
Hypertensjon, altså høyt blodtrykk, er en av de vanligste sykdommene i Norge i dag. Trening og fysisk aktivitet bidrar til å redusere blodtrykket ditt. Dette skyldes både at trening er med på å angripe plakk inne i blodårene dine som gjør at blodet strømmer friere, og også fordi hjertet, som er en muskel, får trent og da får bedre evne til å pumpe blod gjennom blodårene dine. 
♥ Du øker selvtilliten
Trening kan naturligvis endre kroppsfasongen din, noe som igjen kan bedre selvfølelsen, men trening gjør også så mye mer en det! Trening gjør at du får en mestringsfølelse samtidig som du får en god følelse innvendig fordi du har gjort noe fysisk som er bra for kroppen din isteden for å være passiv.

SONY DSCI går hadde jeg en dårlig dag og dro hjem fra trening. I dag derimot var jeg i tipp topp form igjen og startet dagen med en treningsøkt. Det er så fattelig deilig! Skal du trene i dag? :grin:


Kristine ♥ 

KNALL GODE VAFLER

  • 11.05.2017, 16:46


God ettermiddag dere! I dag laget jeg vafler til lunsj! Det er hva jeg vil kalle en super lunsjrett. Jeg elsker proteinpannekaker og spiser det hele tiden, det vet dere jo fra før av, men i dag hadde jeg mer lyst på vafler enn pannekaker. Dermed ble det vafler! 

SONY DSCDisse er fiberrike, proteinrike og veldig gode. Lag gjerne dobbel porsjon. Eller trippel! Vaflene holder seg godt i kjøleskapet i flere dager. Putt dem for eksempel i matpakken og nyt en fantastisk medbrakt lunsj, eller lag de klare kvelden i forveien og skjem bort deg selv med en ekstra god frokost.

SONY DSC

Knall gode vafler
4 vaffelplater

2 egg
80 g mel, jeg brukte 40 g havremel og 40 g bokhvetemel
1 ss sukringold
1 ts bakepulver
Bittelitt salt
Litt kanel og kardemomme
0,5 dl melk

Bland sammen alle ingrediensene.
La røren svelle et par minutter før du steker vaflene på middels til høy varme.
Jeg har litt kokosolje i vaffeljernet når jeg steker.

SONY DSC
SONY DSCMine vafler ble toppet med blåmuggost og honning. Jeg har helt dilla på denne kombinasjonen for tiden. Det er så fantastisk godt! Blåmuggost og honning er min nye sjokolade! Jeg bare må ha det. Akkurat nå er det verdens beste kombinasjon i mine øyne. Om du ikke har prøvd det, gjør det snarest!

Ha en herlig torsdag videre. Smil litt ekstra :grin:


Kristine ♥ 

EN NY OG TØFF MAGEØVELSE

  • 10.05.2017, 15:50


I går testet jeg en ny og tøff mageøvelse som virkelig brenner godt i hele core- muskulaturen. Jeg er Vingle-Petter på trening for tiden, surrer rundt, danser mellom settene og prøver mye nytt. Denne mageøvelsen var en av øvelsene jeg testet i går og den kommer jeg til å ta med videre. I dag er jeg skikkelig støl!
Jeg er usikker på om øvelsen har et navn. Jeg kaller den i hvert fall gående planke på vegg. Dette er en helt super øvelse. Ikke bare for magemuskulaturen virkelig kjørt seg, du trener i grunn hele overkroppen, blant annet armer og bryst. 

SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
Utførelse:
Start i en pusk ups posisjon med håndflatene i gulvet rett under skuldrene. Pass på å stabilisere core muskulaturen. Dette kan du gjøre ved å "suge" inn magen. Sett den ene håndflaten i veggen foran deg og press deg godt mot veggen. Stram magen og sett den andre håndflaten i veggen. Hold et par sekunder, før du flytter en og en håndflate rolig ned til gulvet igjen. Gjenta.

Gjør så mange repetisjoner du klarer i 2 -3 sett. Da skal jeg love deg at du kjenner det i morgen!
Lykke til :razz:


Kristine ♥ 

SVIN MED BACON

  • 09.05.2017, 17:58


SAMSUNG CSC
Svin med bacon er en klassiker jeg aldri blir lei. Det er utrolig godt og utrolig enkelt! Jeg er generelt fan av mat som lager seg selv i ovnen mens jeg kan gjøre noe helt annet. I dag laget jeg nettopp svin med bacon til middag. Denne gangen med rotmos og ovnsbakt brokkoli og cherrytomater som tilbehør. Kjempe godt!

SAMSUNG CSC

Svin med bacon og tilbehør
Til 2 personen

Svin

Ca 400 g svin indre- eller ytrefilet
4 skiver bacon
Salt og pepper

Krydre svinefileten med salt og pepper, og surr den i baconskiver. Legg kjøttet på en bakplate.  
Stikk gjerne et steketermometer i fileten. Da er du garantert et godt resultat. Stek på 175 grader til svinefileten har nådd 68 grader. Dette tar cirka 20 minutter. 


Grønnsaker
1/2 brokkoli
Ønsket mengde 
Krydder, jeg brukte hvitløk og sitronsaft

Skjær brokkolien i buketter og del cherrytomatene i to. Legg grønnsakene på bakeplaten sammen med svinefileten. Ha over krydder.
Grønnsakene er ferdig når kjøttet er ferdig. 

Rotmos
2 poteter
1/2 kålrabi
2 ss crème fraîche, eventuelt kesam
Salt og pepper

Del poteter og kålrabi i grove grove biter. Kok til det er mørt, i cirka 15 minutter. La dem dampe av seg noen minutter før du har i crème fraîche, salt og pepper, og moser rotmosen.
Server. 

SAMSUNG CSC
Der har du en knall god og sunn middag, fylt med masse proteiner, fiber, vitaminer og mineraler. Hurra for mat som både gjør smaksløkene og kroppen glad! 
Håper det smaker og ha en god tirsdagskveld :smile: 


Kristine ♥ 

EGENKJÆRLIGHET

  • 09.05.2017, 07:20


God morgen skjønninger ♥ Jeg sitter her, trøtt i trynet med morgenkaffen min og har akkurat hatt et par minutter med positiv selvsnakk. 
 SONY DSC
Når jeg først begynte å snakke pent til meg selv, jobbe med min egenkjærlighet og bli glad i meg selv, skjedde det en total endring. Ikke bare følte jeg meg utrolig mye bedre, det positive generelt begynte også å gå på automatikk. Automatisk valgte jeg det som var godt for meg på flere områder i livet. Maten som gjør godt for kropp og sjel, menneskene som gir meg noe, å gjøre de tingene jeg virkelig setter pris på, de situasjonene og øyeblikkene jeg husker, den aktiviteten som gir meg energi. Noen vil kanskje kalle det egoistisk, men der er jeg uenig. Det er ikke egoistisk å ta de valgene som er riktige for deg, både fysisk og psykisk. Det kalles egenkjærlighet og er det beste du kan gi deg selv. 

Start med det. Akkurat her og nå!
Ta de valgene som gir deg noe og som får deg til å gro. Du er verdt det!


Kristine ♥ 

I MITT KJØLESKAP

  • 08.05.2017, 15:50


Da er en ny uke igang! Mandag er som regel den dagen jeg går på butikken for å storhandle og fylle opp kjøleskapet med masse gode matvarer. Har jeg et kjøleskap som bugner av fristene, næringsrike og sunne ting, gjør jeg også gode valg når jeg skal lage mat. 


I mitt kjøleskap finner du:
- Grønnsaker.
  Alltid mange forskjellige varianter. Potet, brokkoli, salat, paprika, tomat og gulrot er det jeg bruker mest.
- Frukt.
  Her har jeg også alltid flere forskjellige varianter. Eple, appelsin, banan og kiwi går det mest i.
- Bær.
  På denne tiden av året, kjøper jeg mesteparten av bærene fryst og ikke ferske. 
- Pålegg. 
  Av pålegg varierer det hva jeg kjøper. Det går mest i makrell i tomat, Jarlsbergost og skinke.
- Egg.
  Jeg absolutt ha egg. Det kan brukes til alt!
- Melkeprodukter.
  Her kjøper jeg ofte litt forskjellig, men jeg har alltid cottage cheese, kesam, og creme fraiche eller rømme i kjøleskapet.
- Avokado
  En av mine favoritt fettkilder. En moden avokado er så godt!
- Smør og kokosolje
  Det bruker jeg både til steking, baking og i proteinkaffen. 
- Nocco
  At jeg er avhengig av Nocco, er ikke et sjokk for noen.
- Kjøtt / fisk / fugl
  Til middag har jeg alltid en god proteinkilde. Det går mest i karbonadedeig, hel Stange kylling, salma laks og biff. 
- Tilbehør
  Ketchup, pesto, soya saus, tomatpure og peanøttsmør er det jeg må ha tilgjengelig. 
- Sjokolade
  Jeg tar meg som regel en liten bit sjokolade daglig. Jeg er mye mer for en daglig bit om jeg har lyst på, enn å gå amok i helgen!



Har du et kjøleskap fylt med mat som gir god næring til kropp og sjel, er det mye lettere å spise sunt og godt. Sunn mat er absolutt god mat!
Har du noe spennende i kjøleskapet som du må ha? :grin:


Kristine ♥ 

FOR EN HELG

  • 07.05.2017, 19:37


Denne helgen har vært det jeg vil kalle en optimal helg ♥

Fredag formiddag hadde jeg fri og startet dagen med en ekstra god pannekakefrokost mens jeg jobbet med online pt-kundene mine. Etter noen timer tok jeg meg en pause og dro på trening. På kvelden spiste jeg middag med en venninnegjeng på Olivia på Aker Brygge. Været var strålende og solen skinte.

Jeg spiste en veldig god blåskjellrett med foccacia og aioli. Sammen med middagen ble det noen glass vin og stemningen var fantastisk. Vi satt flere timer å koste oss på bryggekanten og nøt sommerfølelsen. Etterpå ble det naturligvis noen drinker og mer moro. 

Lørdag ringte vekkerklokken alt for tidlig. Jeg var ikke høy i hatten da jeg skulle komme meg opp på jobb! Helt om natten, helt om dagen, er det ikke det man sier? Etter at jeg hadde fått i meg morgenkaffen, føltes det ganske så bra likevel. 

SAMSUNG CSC
Etter jobb ble det sushi, nok en gang, og en rolig kveld sammen med bestevennen. Sushi, film og smågodt passet perfekt når kroppen var sliten etter en natt med alt for lite søvn. 

Søndag morgen startet jeg med en bakerunde. Det er fast tradisjon hos meg på søndager! Deretter jobbet jeg noen timer før jeg møtte en venninne over en kaffekopp. Så var jeg klar for å komme meg ut å løpe Wings for Life løpet. 


Jeg har ikke ord for hvor fornøyd og stolt jeg er over runden min! Jeg så for meg at det ville bli litt over 1 mil, men jeg endte med 19,3 kilometer! Hadde jeg vist at det ville bli så langt, skulle jeg trent meg opp på forhånd. Det er mitt livs andre løp og andre løpeturen jeg har ute i år. Jeg hadde ingen anelse om at jeg hadde nesten 2 mil i de små bena mine! Jeg var svett gjennom capsen, kjempe sliten i lårene, men så ufattelig glad når det var over. Fy fa** for en følelse! Var du med å løp for en god sak i dag? 

 Nå sitter her og er allerede kommet godt ned i en boks is, Ben&Jerry's One sweet world. Denne er så god! I kveld er det time-out kveld hvor jeg skal nyte tiden i mitt eget samvær, lese i en bok og fokusere på meg selv. Slike meg-kvelder må jeg ha av og til for å hente inn energi og positive tanker.

For en helg altså! Når jeg får fylle dagene med aktivitet, menneskene jeg er glad i, god mat og jobbene mine, er jeg rett og slett lykkelig. 
Håper helgen din også har vært bra :grin: Bruk resten av kvelden til å lade opp til en ny og super uke! 


Kristine  ♥ 

VÅRENS BESTE ISKAKE

  • 07.05.2017, 10:37


SONY DSC
God mai-morgen ♥  Mai er en real festmåned. Vi har 17 mai, kristi himmelfartsdag og arbeidernes dag, og for min del flere familiebursdager. Slike dager feires med gode kaker og hyggelig samvær. Denne festfine iskaken blir helt klart en favoritt til mai's helligdager. Jeg tørr påstå at det kanskje er vårens beste iskake!

SONY DSCFaktisk ble denne iskaken til helt spontant. Jeg hadde familien på middagsbesøk og hadde kjøpt alt for mye fløte til de fløtegratinerte potetene jeg lagde. Da måtte jeg finne en måte å få brukt opp fløten. Jeg er en stor is-elsker, så valget falt raskt på iskake. 

SONY DSC
Da jeg serverte iskaken, sa jeg ingenting om at det var en sunnere variant av den klassiske iskaken og at den var sukkerfri. Av erfaring vet jeg at enkelte fort kan dømme mat før de har smakt den, om de vet at den er annerledes enn hva de er vant til. Alle gomlet i vei og skrøt av den gode kaken. Selv min lille fetter på ti år, forsynte seg to ganger. Av den grunn tørr jeg derfor trygt påstå at du vil elske iskaken!

SONY DSC

Vårens beste iskake
Til 1 rund form


Bunn
50 g mandler, eller andre nøtter
80 g havregryn
80 g frokostblanding, jeg brukte Bare Bra supergranola men du kan bruke det du har tilgjengelig
50 g sukringold

Hakk nøttene fint med en kniv. Bland så med resten av ingrediensene.
Fordel i en springform. Stek på 175 grader i 15 -20 minutter.
Sukrinen smelter og karamelliseres slik at den binder ingrediensene sammen. 


Ismasse
1 egg
2 eggeplommer
80 g sukringold
1 ss fibersirup, eventuelt mer sukrin
3 dl fløte
200 g philadelphia
100 g kesam
1 ss kaffe, valgfritt
1/2 ts vaniljepulver, eventuelt vaniljesukker

Pisk egg, eggeplommer, sukringold og fibersirup til eggedosis. Vend inn kaffe og vaniljepulver med en slikkepott. 
Pisk fløten til krem. Vend så inn philadelphia og kesam. Smak deg gjerne til om du synes ismassen er søt nok. 
Bland så sammen eggedosisen med kremblandingen. Hell over bunnen.
Sett i fryseren i minimum 4 timer. 
Kaken burde tine 10 -20 minutter på kjøkkenbenken før du serverer den. 


Ganache, kan sløyfes 
40 g sjokolade, jeg brukte 1 plate sukrinsjokolade 
3 ss fløte

Når kaken har stivnet kan du ha over ganache om du ønsker det. Dette steget er ikke nødvendig, men gjør at kaken ser ekstra fin ut.
Varm opp fløten. Brekk sjokoladen i biter og rør inn den varme fløten til sjokoladen smelter. 
Fordel over kaken. 
Nå kan du sette kaken tilbake i fryseren, eller du kan servere den med en gang. 

SONY DSC
Topp gjerne iskaken med bær for å gjøre den ekstra festfin. 
Håper vårens beste iskake faller i smak hos deg også :grin: Nyt søndagen!


Kristine ♥ 

LØP FOR EN GOD SAK

  • 06.05.2017, 08:30


Dere har sikkert fått med dere at det er Wings for Life løpet imorgen. Det har florert med reklame for dette løpet på sosiale medier! Selv har jeg sett det x-antall ganger på instagram og diverse blogger, men jeg har egentlig aldri helt fått med meg hva det er. Det var først når en venninne fortalte meg om det i går, at det gikk opp for meg hvor enkelt det er å delta og jeg bestemte meg for å løpe for en god sak jeg også.


Du kan løpe hvor som helst i hele verden! Ved å laste ned Wings for Life Run-appen kan du løpe akkurat der du er. 30 minutter etter at du har startet å løpe, noe som er klokken 13.00 i Norge, begynner en bil å kjøre etter deg i appen. Denne bilen vil kjøre raskere og raskere, og vil etterhvert ta deg igjen. Når bilen har tatt deg igjen, er løpet over. Farten på bilen er lik for alle, slik at de som går, vil bli tatt igjen nok så raskt, mens de som løper fort, ender opp med å løpe langt. Alle inntektene fra løpet går til forskning på ryggmargsskader. 

Jeg er ikke ambassadør for løpet eller noe slikt, jeg synes bare dette er et bra tiltak. Alle kan delta, uavhengig om du er en løper eller ei. Løp eller gå! Ikke minst er det moro å kunne løpe sammen med resten av verden, at vi globalt samles for å gjøre en god ting sammen. Hvor fantastisk er ikke det? :mrgreen:
Klokken 13.00 starter løpet imorgen. Det vil si klokken 21 om du er i Australia eller klokken 08 om du er i Brasil. Så bli med og løp for en god sak du også!


Kristine ♥ 

APRIL'S

  • 05.05.2017, 16:06


I april har det skjedd mye. Kalenderen har vært fylt opp med sosiale happenings, hygge, hytteturer og ferie. Jeg skjønner i grunn ikke hvordan jeg har hatt tid til skole, jobb og trening! Skal jeg være helt ærlig, må innrømme at de tre sistnevnte har vært noe nedprioritert. Uansett, april var en helt super måned!

April's finstas
Det er ikke hver dag du ser meg i kjole eller penklær. Jeg trasker stort sett rundt i sykeplei uniformen eller treningsklær, men i april har jeg har hatt på kjole flere ganger, blant annet her hvor jeg var på fest med jobben. 

April's favoritt kake
Sunn brownie med sjokolade og karamell har både slått ann blant dere og mine venner. Her har jeg fått mange gode tilbakemeldinger. Og det er ikke rart, for brownien er så god!

April's nye rekord
Det løsnet endelig på chinsen og jeg var super stolt da jeg tok 3 repetisjoner med 10 kilo ekstra i beltet. Det er så moro å bli sterkere!

April's godis
Jeg fikk hele fire forskjellige påskeegg i år! All ære til venner, familie og jobb. Jeg er en sjokolademums, så jeg er ikke vanskelig å be. Kanskje chins rekorden skyltes ekstra energi fra all påskekosen?

April's favoritt sang
Kygo og Ellie Goulding med First time. Den gir meg en god sommerfølelse! 

SAMSUNG CSCApril's beste lunsj
Små fluffy skiver er noe jeg har laget igjen og igjen. De er raske å lage, holder seg godt i kjøleskapet og smaker godt. 

April's kaldeste opplevelse
Jeg hadde en shoot med Famme på Sørenga i Oslo tidlig i måneden. Det var rimelig kaldt å gå rundt i shorts bh og tights, men også utrolig moro! 

April's mest likte innlegg
Det var påskeferie, godis, hygge og mye god mat ventet for mange. Da vet jeg også at den dårlig samvittighet kommer snikende hos alt for mange av oss. Jeg skrev innlegget dropp den dårlige samvittigheten i håp om at den dårlige samvittigheten kanskje kunne ta litt mindre plass hos noen i år.  


April's mest likte instagrambilde 
En liten smileselfie en tidlig onsdagsmorgen rett før jeg skulle reise til Barcelona. Happy Kristine!

SAMSUNG CSCApril's favoritt pannekaker
Som regel lager jeg tykke pannekaker, men i det siste har det blitt flere tynne varianter. Blant annet disse tynne og sunne pannekakene

April's treningstips
Jeg gav dere et fult helkroppsprogram som kan brukes hjemme i stuen eller ute i naturen. Jeg trente selv dette da jeg var på påskeferie. Med korte pauser er det mye tyngre enn det ser ut. I tillegg gav jeg dere løpetips til hvordan du kan variere løpingen og delte min favoritt mageøvelse

SONY DSCApril's beste helg
Helgen i Barcelona var virkelig herlig. God temperatur, sol, masse god mat og vin, shopping, hyggelige mennesker, vakre bygninger.... Ja, hva var det ikke å være fornøyd med. Jeg storkoste meg virkelig i denne byen!

Nå er vi igang med skjønne mai. Her på Østlandet er det allerede blitt skikkelig sommerstemning med god temperatur og strålende sol. Er det flere som blir skikkelig glad av solen? :grin: Jeg gleder meg til fortsettelsen!


Kristine  ♥ 

DAGENS STYRKEØKT

  • 04.05.2017, 17:52


For tiden jeg er noe demotivert når det kommer til styrketrening. Jeg stortrives fortsatt på trening, men når det gjelder tunge løft, er lysten borte. Jeg har mye mer lyst til å ta meg en løpetur, danse litt rundt på gymmet, tralle rundt og gjøre det jeg føler for. For å ikke legge styrketreningen helt på hyllen, har jeg inngått et kompromiss med meg selv. Om jeg har en tung styrkeøkt i uken, kan jeg gjøre hva jeg vil resten av uken! Det har fungert overraskende bra :grin: I dag var jeg faktisk veldig motivert for en tung styrkeøkt. Trolig fordi jeg vet at det da blir en ukes tid til neste gang. Du lurer kanskje på hvorfor jeg i det hele tatt trener tung styrke, om jeg ikke synes det er så moro? Det er rett og slett fordi jeg vil beholde den muskelmassen jeg har opparbeidet meg. Jeg vet også, fra tidligere erfaring, at jeg fort mister både rumpe og en del andre former om jeg ikke gjør noen tunge løft. For ikke å snakke om alle helsefordelene styrketrening har. Derfor lurer jeg hjernen min til å ha en tung styrkeøkt i uken!

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
Dagens styrkeøkt så slik ut:
- Knebøy
4 sett * 5 repetisjoner 
- Chins med ekstra vekt
3 sett * 4 -5 repetisjoner 
- Markløft, på bildet
4 sett * 5 repetisjoner 
- Stående roing
4 sett * 5 repetisjoner 
- Benkpress
4 sett * 5 repetisjoner 
- Skulderpress
3 sett * 5 -6 repetisjoner 

En klassisk styrkeøkt for hele kroppen med fokus på baseløft. Tungt og godt! 
Har du hatt en god treningsøkt i dag?


Kristine ♥ 

HVERDAGSPIZZA

  • 03.05.2017, 15:35



At jeg har dilla på pizza om dagen, har nok alle som følger meg på snapchat fått med seg. Jeg har spist pizza i en eller annen form omtrent hver dag i godt over to uker nå. Jeg er i pizza-humør! Det går mye i lompepizza, men også i denne pizzavarianten som jeg kaller hverdagspizza. Det er en enkel, sunn og god pizza du lager på 20 minutter. Den er full av fiber, proteiner og gode næringsstoffer. En pizza du kan spise hver eneste dag, derav hverdagspizza! 



Hverdagspizza
Til 1 porsjon

Bunn
50 g havremel
1 egg
1 ss kesam
Litt vann, ca 0,3 dl 
1/4 ts salt

Fyll
2 ss tomatpure
2 ss ketchup
150 g karbonadedeig
Ca 1/4 rødløk
4 -5 cherrytomater
3 ringer ananas
Ca 40 g revet ost
Krydder: jeg brukte salt, pepper, basilikum, oregano, hvitløk og chili

Start med bunnen. Bland sammen alle ingrediensene. Tilsett nok væske til at du får en lett smørbar deig, omtrent som vaffelrøre. Smør bunnen utover en bakepapirkledd stekeplate. En spiseskje synes jeg er enklest å bruke her. 
Stek på nederste rille i ovnen på 200 grader i 10 minutter. 

Når bunnen er ferdig stekt, tar du den ut av ovnen og skrur opp temperaturen til 230 grader.
Smør tomatpure og ketchup på bunnen. Skjær rødløk i ringer, cherrytomater i skiver og ananas i biter. Legg over pizzaen. Riv karbonadedeigen i biter og legg på. Du trenger ikke steke det først. Strø til slutt  over revet ost og topp med krydder.
Stek på nederste rille i ovnen til osten har smeltet, cirka 10 minutter.
Server. 


Stort enklere enn det, tror jeg faktisk ikke det blir. Også så godt da! Toppingen på pizzaen kan du naturligvis variere etter hva du har tilgjengelig og hva du har lyst på. Det meste smaker godt på pizza!


Jeg toppet min hverdagspizza med en hvitløksdressing laget av creme fraiche, sitronsaft og finhakket hvitløk. Det satte en ekstra prikk over middagsmåltidet! 
Håper pizzaen faller i smak. Ha en fin fin onsdag videre :grin: 


Kristine ♥ 

10 TIPS FOR EN LITT STRAMMERE KROPP

  • 02.05.2017, 17:08


Det går mot lysere tider, sommer og mindre klær. Da er det også høytid for mail og henvendelser angående hvordan en kan stramme opp kroppen. Det er et komplisert spørsmål som jeg ikke kan svare direkte på uten å ha god informasjon om den enkelte personen som stiller spørsmålet. Det er likevel en del ting du kan gjøre. Her er 10 tips for en litt strammere kropp.

SONY DSC
- Tren styrketrening
Styrketrening strammer opp kroppen og øker også muskelmassen din, som igjen gjør at du øker ditt daglige kaloriforbruk. 
- Kutt ned på tilsatt sukker
Ta tilbake lørdagsgodiset! Forsøk å la is, kaker og godteri forbli helgekos.
- Drikk vann
Vann er den beste drikken. Sørg for å drikke mellom 1 - 2 liter vann i løpet av dagen.
- Økt inntaket av grønnsaker 
Du kan i teorien aldri spise nok grønnsaker. De inneholder lite kalorier, og masse vitaminer og mineraler. Bugn i det grønne!
- Ikke overkompliser
Når du skal gjøre endringer, ikke tenk at du skal endre alt på en gang eller at du aldri skal spise godis igjen. Start gradvis og gjør en ting av gangen. De som overkompliserer, feiler også fortere. 
- Proteiner til hvert måltid
Sørg for å ha en god proteinkilde til hvert måltid, som kylling, tunfisk, cottage cheese, kikerter, biff, skinke, ost, makrell i tomat, egg eller lignende. 
- Stress mindre
Når vi er stresset, påvirker dette kroppen på mange måter. Blant annet her vi lett for å få mer lyst på karbohydratrik mat, vi får mindre lyst til å være i bevegelse og vi har også lett for å dytte i oss sukker og søtsaker.
- Sov mer 
Søvn er utrolig viktig. Det er når du sover at kroppen restituerer seg. For ikke å snakke om at du presterer bedre på trening og har bedre sultfølelse når du sover nok. 
- Spis sunt fett
Få i deg sunt fett fra avokado, meierismør, egg, kokosolje og nøtter. Fett har en rekke helsefordeler i tillegg til at øker metthetsfølelsen.
- Elsk deg selv 
Uansett om du ønsker å forbedre deg og jobber for en litt strammere kropp, ikke glem å sette pris på koppen din og det du har i dag. 

Det siste tipset vil jeg si er mitt beste tips og tipset jeg håper alle tar til seg. Du er du og kan aldri se ut som meg. Jeg er meg og kan aldri få kroppen til Kim Kardashian. Vi er alle unike på hver vår fantastiske måte. Om du forsøker å oppnå og være noe annet enn deg selv, vil du bare feile. Ja, vi har alle områder av kroppen vår som vi ikke er hundre prosent fornøyd med, men isteden for å fokusere på det, kan du heller tenke på alt som er bra ved deg selv. For det er søren meg mye! 


Kristine ♥ 

ETTER TRENING

  • 01.05.2017, 18:10


SAMSUNG CSCDagens treningsøkt ble en lett og deilig løpetur i det fri. Jeg koste meg i skogen med solen som skinte og fuglene som kvitret. Helt herlig, skal jeg si deg! Etter trening slang jeg sammen dette enkle måltidet. Grove brødskiver, en toppet med Barbells proteinpudding og smeltet sukrinsjokolade, og en med gresk yoghurt og jordbærsyltetøy, samt frukt, en proteinbar og Nocco

SAMSUNG CSCJeg hører ofte folk si at de ikke kan spise brød. Det inneholder masse karbohydrater og gluten, det gjør det tykk, det øker blodsukkeret, det er ikke næringsrikt.... Ja, listen er lang. Likevel er det slik at en matvare i seg selv ikke er usunn eller farlig. Les mer om det her. Det som kan være lurt å tenke på når du spiser brød, er hvilket brød du spiser. En grovt og godt brød bidrar med en rekke viktige vitaminer og mineraler, blant annet B-vitaminer, jern og sink. I tillegg inneholder det en god mengde fiber som blant annet bedrer fordøyelsen og gir bedre metthetsfølelse. Noen grove skiver i løpet av en dag, gjør deg langt fra tykk og kan gjerne være en del av et sunt og variert kosthold. 

Nå skal jeg snu nesen hjemover igjen etter et par fridager. Imorgen er det tilbake til studier og jobb.
Håper mandagen din har vært bra :grin: 


Kristine ♥

MANDAG - NY UKE OG NY MÅNED

  • 01.05.2017, 05:59


God morgen fininger ♥ Jeg synes det er noe magisk å våkne opp en mandags morgen, sette på kaffen, tralle litt for meg selv og tenke på at det fine denne uken skal bringe. Nå skal det sies at jeg mener at det å ta vare på seg selv, fysisk og psykisk, er en daglig prosess, noe som absolutt ikke starter på nytt hver mandag! Likevel er det noe magisk ved mandagen. Det er som om alt ligger foran meg. Nye muligheter. Nye øyeblikk. Nye opplevelser. Nye smil.

SONY DSC
Nå er det altså mandag igjen. En ny uke og en ny måned star foran oss. Denne uken skal jeg få inn noen gode treningsøkter og lage meg en god matpakke hver dag. Jeg vil også forsøke å bekymre meg litt mindre; det er rett og slett ikke alt her i verden jeg får gjort noe med! Ikke minst, smile til en fremmed hver eneste dag.

Vær en som sprer glede denne uken. Det er ikke så mye som skal til. Et smil, et kompliment eller en god klem. Det er nok av mennesker i denne verden som drar andre ned. Gjør det motsatte og bli noen som gleder!
Ha en strålende uke :mrgreen:


Kristine ♥ 

Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her på min blogg vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits