www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

JORDBÆRIS HJERTER

  • 30.06.2013, 13:27


Jordbæris hjerter.
Høres ikke det nydelig ut? :grin:
Jeg kom hjem i går kveld og hadde utrolig lyst på is. Skuffelsen ble stor da jeg oppdaget at jeg ikke hadde is i fryseren, noe jeg nesten alltid har. Is er en av mine store synder! Dermed slang jeg meg rundt på kjkkenet og laget disse små jordbæris hjertene.
En stor porsjon is trenger lang tid i fryseren, men disse trenger nemlig bare en time.
Dessuten ser det ekstra innbydende ut med små søte hjerter.
Resultatet ble helt nydelig.
Her kommer oppskriften. 



Jordbæris hjerter

Is
100 g gresk yoghurt (kesam kan også brukes)
100 g jordbær, ferske eller frosne
1 ss sukrin+
Litt vaniljepulver

Sjokoladetrekk
4 ss kokosolje
1 ss yacon sirup (eventuelt honning eller annen søtning)
3 ss kakaopulver
En mini klype salt 

Mos jordbærene og bland de med gresk yoghurt, sukrin og vaniljepulver. Jeg brukte frosne jordbær som jeg halvtinte i mikroen et minutt.
Smelt kokosoljen og bland med yacon sirup, kakaopulver og salt.
Du kan også bruke mørk sjokolade istedenfor å lage ditt eget sjokoladetrekk.
Ha litt av sjokoladeblandingen i små former eller muffinsformer. Hell rundt på formen slik at det kommer sjokolade opp langs kanten på formene. Sett i fryseren i 1 minutts tid.
Ha over jordbærisblandingen i formene.
Sett i fryseren i 1 time.
Jordbæristrøflene kan stå i fryseren i flere uker, men husk at om du har de lenge i fryseren må de tine i 20 minutters tid på kjøkkenbenken før de kan spises.
Nyt.


Jeg ønsker deg en riktig så fin søndag.
Det er grått ute, en perfekt dag for å gjøre noe morsomt på kjøkkenet!

Kristine

JOBBLØRDAG

  • 29.06.2013, 15:02


Riktig god lørdag folkens:grin: 
Håper dere nyter en lat og god sommerhelg.
I og med at jeg var bortreist hele uken, jobber jeg i helgen.
Jeg startet dagen med en proteinkaffe (30 g mocca-protein blandet med svart kaffe) før jeg tok en gåtur ute i gråværet.
40 minutter power walk.
Det er deilig å få kroppen i gang på den måten.


Til lunsj laget jeg en veldig enkel miks.
Green power salat!
Jeg hadde også et egg og kiwi til.
Man tar det man har tilgjengelig og gjør det om til noe nydelig.


Spinat, kokt brokkoli, gul paprika, kokt blomkål, kikerter og avokado.
Over grønnsakene har jeg en dressing som jeg laget av 2 ss sesamolje, 1 ss limesaft, 1 ts fiskesaus og en liten klype sukrin gold. Dette blir en deilig thai-inspirert dressing.
På toppen har jeg kyllingrester, solsikkefrø og fetaost.
Masse smak og masse god næring.


Når man jobber på en lørdag trenger man litt ekstra motivasjon.
Smågodt gjør det med et mer moro å sitte foran pc'en.
Jeg har et par kost- og treningsprogram som skal ferdiggjøres i løpet av helgen. Det blir derfor mye jobbing på dataen, men jeg skal ikke klage - dette er gøy :grin: Jeg synes det er kjempe moro, tiden flyr, og jeg føler meg veldig heldig som får jobbe med temaer som virkelig interesserer meg; kosthold, trening og helse.
Ha en fantastisk lørdag.


Kristine 

BACK HOME

  • 28.06.2013, 16:12


Borte bra, men hjemme best :grin: 
Sent i går kveld kom jeg tilbake.
Jeg sov som en sten i natt! Å sove inntil PØ og pusene er noe jeg har savnet.  Det er noe trygt og godt med egen seng og snorkingen til tre av mine kjære.

Etter noen dager med hvile og (litt for) mye is, var jeg kjempe motivert for å løfte noen vekter igjen.
Det er lenge siden jeg har kjent på den følelsen - deilig.
Jeg hadde en kjempe god økt på FitnessXpres.
- 5 minutter gange på møllen som oppvarming
- Leg ex
4 sett * 8 -12 repetisjoner
- Bulgars utfall
3 sett * 8 -10 repetisjoner
- Knebøy, i smith-maskinen da knebøystativet aldri ble ledig!
4 sett * 6 -8 repetisjoner
- Markløft
4 sett * 6 -8 repetisjoner
- Utfall i smith-maskinen
3 sett * 12 -15 repetisjoner

Jeg var svett og
I dag er bena stive som en stokk! Det er både godt og vondt.


Det var ikke særlig mye i kjøleskapet tidligere i dag. Det bar preg av at jeg har vært borte en del dager.
Jeg tok det som en god unnskyldning til å kjøpe sushi til lunsj.
Sushi & cafè er bare noen få minutter unna. De har god sushi til en grei pris.
Det ble en soft shell crab maki, ikke akkurat sunt men veldig godt, og en miks meny med mye forskjellig.


Litt blyg på en sminkeløs fredag.
Og ja, jeg spiser med fingrene. Jeg er ikke så sofistikert at jeg har lært meg å spise med pinner.
Det skal sies at jeg slang ned et par håndfulle med cherrytomater også.
Rar som jeg er savner jeg alltid grønnsaker når jeg spiser sushi.


Du har kanskje fått med deg at FunksjonellMat har kommet med et eget kokosmel.
Kokosmelet er laget av økologisk kokos som er tørket, fettredusert og finmalt. Det er et glutenfritt, har et redusert karbohydratinnhold og inneholder hele 50 % fiber. 
Det måtte selvfølgelig testes!
Jeg har bakt mye med kokosmel og liker det utrolig godt til søt bakst.
Prisen på FunksjonellMat's kokosmel fikk et stort hurra fra meg. De selger melet i 400 grams poser til 69,-. Tidligere har jeg kjøpt Aman Prana som koster hele 159,- for en pose av 500 gram. Nå blir det mer baking med kokosmel.  


I dette øyeblikket sitter jeg og spiser denne sjokoladepannekaken som jeg toppet med kesam, jordbær, banan, durer og cashew clusters.
Kjempe godt og veldig enkelt.
En sunn og deilig dessert som er laget på under fem minutter.

Sjokoladepannekake
1 egg, 2 ss kokosmel, 1 ss kakaopulver, 1 ss sukrin og litt melk eller vann til en tykk pannekakerøre.
Hell deigen i en panne, jeg hadde litt kokosolje i pannen, og stek pannekaken på middels varme i 2 minutter på hver side.
Spis som den er eller topp med noe godt.


Snart skal jeg ta en tur på trening.
I dag blir det en styrkeøkt på bryst og rygg.
Chins, nedtrekk, benkpress, push ups og roing står på planen.  
Jeg gleder meg. I dag har jeg en god følelse, jeg tror det blir en knall økt!
Ha en strålende fredag videre :grin:   
Jeg ønsker deg en riktig god helg.


Kristine 

FORSYN DEG SELV

  • 26.06.2013, 16:59



Denne deilige brunsjen hadde vi i dag.
Salatbuffe :grin:
Her er det noe for alle.
Det geniale med salatbuffe er at det er fryktelig enkelt. Du kan sette fra akkurat det du har lyst på og har tilgjengelig.
Dessuten passer det perfekt til Vingle-Petter, som undertegnede, da du lage flere små salater og ta litt av alt!


Vi hadde:
Gulost
Sursøt sennep
Balsamico dressing
Selskapsdressing
Tunfisk
Cottage cheese
Pesto
Makrell i tomat
Oliven
Grillet kylling
Eggerøre
Skinke
Vannmelon
Ananas
Salat med isbergsalat, tomat og agurk
Mini mais
Maiskorn
Sukkererter
Paprika
Løk

Andre gode tips er rester fra gårsdagens middag, kokt pasta, nøtter og frø, røklaks, brie, spekeskinke, kokte egg, roastbiff, soltørket tomat, baconbiter, fetaost, jordbær, kaldt kjøtt og fisk, avokado, reker, bønner, kikerter og linser.
Bare fantasien setter grenser.
Har du noen favoritter?


Min porsjon nummer en.
Vannmelon, mini mais, maiskorn, oliven, sukkererter, løk, paprika, kokt skinke, gulost og dressing.


Porsjon nummer to.
Salat, tomat, maiskorn, agurk, løk, ananas, gulost og eggerøre.


Porsjon nummer tre.
Salat, tomat, sukkererter, maiskorn, mini mais, ananas, kylling, pesto og sennep.


I dag har det vært en grå og regnfull dag her.
Da er det deilig å sitte inne med familien, spille kort og drikke kakao.
Jeg føler meg ganske så lat egentlig, noe som i grunn er helt ok.
Kropp og sjel nyter noen ferie dager.
I morgen er det tilbake til hverdagen med jobb og plikter.
Ha en god onsdag kveld :grin: Ikke la regnværet gjøre dagen grå!


Kristine 

INGEN UNNTAK

  • 25.06.2013, 16:41







Bortreist eller ei, proteinkaffen min må jeg ha hver dag. Ingen unntak!
Jeg vil vel faktisk si at jeg er latterlig avhengig. Det er nesten litt flaut!
Til og med de gangene jeg bor på hotell og ikke har tilgang til et kjøkken, får jeg fortsatt ordnet meg en proteinkaffe.
Det er nok den ene matvaren (om man i det hele tatt kan kalle det en matvare) som jeg ikke kan klare meg uten.
Jeg håper at jeg ikke er den eneste med slike rare (u?)vaner....


I dag laget jeg kaffen med med 30 g mocca-protein og 1 dl steamet melk på toppen.
Mamma smilte godt da jeg tok frem proteinboksen min i dag.
"Du er da søt da", sa hun.
Når jeg har vært på besøk har jeg faktisk servert proteinkaffe til henne et par ganger også, og det med stort hell. Selv om hun mener kaffen er best svart, var hun positivt overrasket og mente det smakte veldig godt.  


Jeg skal hvert øyeblikk i gang med middagen, det blir grilling igjen i dag.
Jippi! Jeg elsker å grille!
Med solskinn, grilling på verandaen og familien samlet kan jeg si at dette blir en veldig bra kveld.
Da jeg var sulten før middagstid laget jeg meg en enkel forrett med rester fra gårsdagens middag.
Jeg er nemlig ikke så hyggelig å ha med å gjøre når jeg er sulten. Da må jeg ha mat med en gang, ellers blir jeg grinete.


Ruccola, grillet aubergine, gul paprika, skiver av grillet kylling surret i bacon og hjemmelaget guacamole.
Det var godt! Jeg hadde litt ketchup og Bergebys sennep på toppen også. Deilig.


Jeg har dessverre ingen dessert å komme med i dag, men om du tar en titt her kan du se mange av mine tidligere tips.
Ha en herlig tirsdag :grin:
Jeg nyter en kveld til hos familien. I morgen eller på torsdag tar jeg nok turen hjem igjen.
God kveld.

Kristine ♥'



BORTE BRA

  • 24.06.2013, 18:26



Jeg er bortreist et par dager og befinner meg på besøk hos mamma.
Her har jeg det veldig så bra. Jeg koser meg!
Planen for de neste dagene er ikke stort annet enn å nyte tiden med mine kjære.
Jeg laget middag til hele gjengen i dag og tok det jeg fant i kjølerommet.
Det ble en salig miks med marinert kyllingfilet surret i bacon, grønnsaker, guacamole og egg.


Kyllingen marinerte jeg i olivenolje, hvitløk og en dæsj hvitvin. Når den skulle stekes surret jeg et par baconskiver rundt og hadde de på grillen. Kylling er best når den stekes lenge på lav varme, da beholder den saftigheten. Om du bruker grillen så legger du den på indirekte varme. Steker du den har du pannen på middels varme. Snu kyllingen underveis. Steketiden varierer ut i fra tykkelse, beregn omtrent 15 minutter.
Squashskiver stekes i en panne sammen med hakket hvitløk og chili.
Gacamole lages ved å mose sammen avokado, finhakket chili, rødløk og hvitløk, sitronsaft og en liten klype salt.
Stek egg i 3 -4 minutter i en panne.
I tillegg har jeg kokte gulrøtter og salat av lollo salat, cherry tomat og rød paprika.
Godt.


Brødrene tok meg med på trening. De er blitt så store og sterke  :grin: 
Storesøster er stolt!
Vi trente på Elixia Hønefoss.
Jeg fortsetter med fullkroppsøkter en liten stund til i og med at jeg ikke har så mange styrkeøkter i uken. 
Økten så slik ut:
- Knebøy
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Markløft
4 sett * 6 -8 repetisjoner
- Chins
2 sett * 8 -10 repetisjoner
- Nedtrekk
4 sett * 6 -9 repetisjoner
- Benkpress
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Gående utfall
3 sett * 8 -10 repetisjoner


Mamma har fått seg slike søte hjerteformer.
Jeg forelsket meg såpass i de at jeg måtte teste å bake med dem!
Det ble mandelpai med deilig fyll.

Paibunn med mandelmel
1 egg, 1 ss smør, 2 ss sukrin, 1 dl mandelmel
Pisk egget lett med en gaffel. Ha så i smeltet smør og sukrin. Rør tilslutt inn mandelmelet.
Press ut deigen i en form eller flere små former. Stek på 180 grader i 12 minutter.
Det kan lønne seg å smøre formen før du har i deigen.
Avkjøl og topp med ønsket fyll.


Disse paiene falt i smak hos flere enn meg.
Angående fyllet, du kan fylle paibunnen med alt mulig. Friske bær og pisket kremfløte, sjokoladerøre av kesam, kakao og mocca-protein, frukt og en dæsj honning. Om du dropper sukrin og isteden tilsetter 1/2 ts med salt kan du fylle paien med egg, skinke, grønnsaker og mye annet godt. Bare fantasien setter grenser!


Håper mandagen din har vært god.
Uken skal fortsette minst like bra :grin:

Kristine

GIVE AWAY

  • 23.06.2013, 20:42


Først og fremst vil jeg si hjertelig tusen takk for at du leser min blogg.
Det er ikke så mange kommentarer som blir lagt igjen, men jeg setter utrolig pris på alle de ordene jeg får og alle dere som titter innom
Jeg ble glad da Electolux tok kontakt og lurte på om jeg ville gi bort en Aquasens i samarbeid med dem. Det å kunne gi noe til dere, gjør meg glad :grin:

At vann er ekstremt viktig, vet vi alle.
Kroppsvekten vår består av 50 -70 % vann.
For lite væske fører til konsentrasjonsvansker, kvalme, vondt i hodet og svimmelhet. Allerede etter et væsketap på 2 % reduseres den fysiske yteevnen og i ved stort væsketap kan vi i verste fall dø.
Derfor er det viktig å få i seg vann gjennom hele dagen. Ekstra viktig er det i forbindelse med trening og aktivitet. Jo mer du svettet, jo mer påfyll av væske trenger du.

Vannkvaliteten varierer ut i fra bosted og sesong.
Merkelig smak, lukt og farge kan gjøre at vi velger bort vann til fordel for andre drikkevarer som juice og brus.
Electrolux har kommet med Aquasense for å fjerne disse problemene.
Aquasense er en vann renser som fjerner uønsket smak og lukt.
Nina Lorentzen i Electrolux Norge sier "Aquasense er en optimal løsning for de som ønsker friskt og rent vann hver dag uten å betale i dyre dommer for flaskevann når springvannet ikke holder god nok kvalitet. Flaskevann er heller ikke særlig miljøvennlig."
Enklere tilgang til rent, friskt og filtrert vann i hjemmet gjør det lettere å drikke mer regelmessig gjennom hele dagen
Du kan se en film av Aquasense her.

Alt du trenger for å være med i trekningen av en Aquasens er å like Electrolux på facebook her og legge igjen en kommentar i dette innlegget.
Husk å legge igjen epost-adressen din.
Jeg trekker en vinner på fredag.
God kveld :grin:

Vinneren ble Hege,
jeg har sendt deg mail.

Kristine

BLUEBERRY LOVE

  • 23.06.2013, 12:52



Hvem elsker vel ikke blåbær?
Fulle av vitaminer og mineraler.
Når de norske bærene kommer skal jeg plukke en hel haug og ha i fryseren. De smaker ti ganger bedre enn bærene du får i butikken.
Jeg har tatt med meg en boks blåbær ut.
Nå nyter jeg gode bær og friskluft mens jeg sitter med pc'n for å oppdatere meg på mail og blogg.
Været er ikke akkurat spesielt bra i dag, men temperaturen er heldigvis grei.


Toppen min, denne, er forresten nok et kupp fra SheInside.
Jeg klikker stadigvekk hjem noen plagg fra nettbutikken.
Det er nesten litt skummelt med disse nettbutikkene.
Jeg sitter godt plassert i sofaen og trykker på pcen, vips så har jeg bestilt en haug med klær og brukt masse penger!
Jaja, noen dårlige vaner må man vel ha. Det kunne vært verre.


Jeg vil gi dere et tips denne søndagen.
Som dere vet har jeg brukt Mocca-protein i mange år. Nok en nettbutikk hvor jeg har lagt igjen mange tusen kroner. Jeg tørr neste ikke tenke på hvor mye jeg har brukt på mocca-protein de siste seks årene!
Uansett, fra og med i dag har de tilbud på Myo-Protein. Prisen er kuttet fra 1049,- til 839,-. Da lønner det seg å slå til her mens man kan spare noen kroner. Jeg har allerede klikket hjem to bokser og noen FortiFX proteinbarer. Glede!



Nå skal jeg ta turen opp til min kjære mamma. Gleder meg til å gi henne en kjempe klem!
Jeg ønsker deg en fantastisk søndag :grin:
Håper du nyter den med dine nære og kjære.

Kristine

SMOOTH

  • 22.06.2013, 13:31



Jeg hentet en pakke fra iHerb i morgens.
Noen gamle favoritter og nye kjøp.
- Cashew cluster
Disse har jeg fortalt om før, rå cashewnøtter med kakaonibs, så fantastisk gode. Anbefales på det sterkeste.
- Solkrem
Denne solkremen er fri for parabener og inneholder ingen merkelige stoffer. I tillegg er den vannfast og inneholder kokosolje som smører huden.
- Urtesalt
En herlig leser, Silje, anbefalte meg dette urtesaltet. Jeg har allerede smakt på det, kjempe godt! Takk for tipset.
- Kokossmør
Kokossmør er godt i seg selv, jeg kan spise det ut av glasset, og det kan også brukes i bakst, til hjemmelaget sjokolade, på brødskiven, i kaffen (prøv, det er himmelsk) og i mye annet. EN fast favoritt. Dette kokossmøret er rå, slik at alle de gode næringsstoffene er bevart.
- Iste
Her har jeg bommet skikkelig. Jeg har kjøpt iste-bokser til en kaffemaskin som jeg ikke har! Jaja, jeg tar rett og slett ut teen og bruker den likevel, vi kaster ikke mat!

Er det første gangen du bestiller på iHerb får du 10 $ i rabatt ved bruk av koden OKE701.


Jeg var ute på en joggetur tidligere i dag.
Etter å ha sovet ekstra lenge denne lørdagen, våknet jeg uthvilt og med lyst til å løpe.
Jeg tok på meg de nye fine Nike-skoene jeg fikk av PØ og løp av gårde.
Det ble 7,8 km.
Med oppvarming og nedtrapping, totalt 43 minutter ren glede :grin:
En herlig start på dagen.


Vel hjemme laget jeg lunsj.
Jeg er ingen smoothiefan, men i dag fikk jeg plutselig lyst på.
Det ble en deilig og forfriskende bær smoothie toppet med kakaonibs, servert med grapefrukt, eple, kiwi og mango.
I blenderen slang jeg cirka 300 g bringebær og jordbær, (frosne som jeg tinte 1 minutt i mikroen), 30 g jordbærprotein , 1 neve spinat og 1/2 avokado. Blend sammen til en jevn masse. Deretter hadde jeg i 2 ss med kokossmør og blendet noen sekunder til.
Jeg satte smoothien i fryseren mens jeg tok en dusj for at den skulle bli ekstra kald, men det kan gjerne spises / drikkes med en gang.


Ha en riktig fantastisk lørdag.
Jeg er PØ skal ta turen inn til Oslo nå.
Vi har ingen store planer i grunn, gå rundt, titte, spise lunsj og kose oss.
Ha en riktig fin lørdag  :grin:


Kristine

FREDAGSGODT

  • 21.06.2013, 18:49


Da er det fredag og helg dere :grin:
Jeg har hatt en herlig dag.
I morges hadde jeg en god treningsøkt på FitnessExpress før jeg skulle ha en pt-kunde.
Resten av dagen har gått med til sushi-date, kaffe sladring med skjønne Ann Cecilie og bort på middag.
En god start på helgen.


Det ble nok en fullkropps treningsøkt.
Nå som jeg ikke trener stryke så ofte, trener jeg de største muskelgruppene hver gang slik at muskulaturen får brukt seg flere ganger i løpet av en uke.
Økten så slik ut:
- Knebøy
4 sett * 8 1-0 repetisjoner
- Markløft
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Leg ex
3 sett * 10 -12 repetisjoner
- Benkpress
4 sett * 6 -8 repetisjoner
- Nedtrekk
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Roing
3 sett * 6 -8 repetisjoner
- Face pull
2 sett * 12 repetisjoner


Nå sitter jeg og koser meg med dagens dessert.
Det er lenge siden jeg har laget proteinrullen (jeg har lagt ut oppskrift blant annet her og her) og fikk akutt lyst på det i dag.
Jeg laget en sjokoladerull som jeg fylte med vaniljekrem og serverte med cashew clusters, vannmelon, jordbær og kiwi.


Sjokoladerull


1 egg
2 eggehviter (spar plommen til vaniljekremen)
2 ss sukrin
10 g kakaopulver
15 g mocca-protein
1 ts fiberhusk
6 dråper stevia sjokolade
Litt vann

Pisk de to eggehvitene til hvitt skum.
Ha i sukrin og pisk videre.
Bland sammen det hele egget med kakao, protein, fiberhusk, stevia og vann.
Vend forsiktig deigen inn i de stivpiskede eggehvitene.
Ha røren over på en bakepapirkledd stekeplate og smør den tynt utover. Bruk en skje.
Stek på 200 grader i 12 -15 minutter.
Med en gang kaken kommer ut av ovnen ruller du den sammen som en rullekake og legger et håndkle over.
Når kaken er avkjølt drar du forsiktig av bakepapiret og fyller med vaniljekrem.

Vaniljekrem

2 eggeplommer
1 dl melk
1 ts fiberhusk
1/2 ts vaniljepulver
2 ss sukrin

Ha alle ingrediensene i en kjele og varm opp under stadig omrøring.
Når det begynner å ryke av vaniljekremen tar du den av platen.
Spis vaniljekremen som den er eller avkjøl.
Denne passer også perfekt til jordbær eller andre desserter.



Jeg ønsker deg en fantastisk helg :grin:
Nyt fredagen.

Kristine

PUT SOME NEW SHOES ON

  • 20.06.2013, 15:47



Hey, I put some new shoes on,
And suddenly everything is right,
I said, hey, I put some new shoes on and everybody's smiling...
Paolo Nutini.


Se på disse fine sprekingene jeg fikk av PØ i går.
Aller helst skulle jeg tatt de på meg og løpt rundt med en gang, men det var feil størrelse slik at jeg fikk ikke prøvd dem ordentlig før i dag.
Om jeg har verdens beste kjæreste? JA! Det er det ingen tvil om.
Han vet også at jeg har et godt forhold til rosa.


Nye rosa sko, ny rosa topp (som jeg viste dere på tirsdag), solskinn, 25 varmegrader og verdens beste proteinbar, denne FortiFX peanut butter cup, herlig!
Jeg satt og koste meg i solen en halv times tid og bare nøt øyeblikket.
Det er meldt dårlig vær allerede i løpet av dagen. Da er det viktig å nyte solen mens man kan.


Over til litt matprat.
Ingen innlegg uten mat.
Dagens deilige lunsj var sommerpreget med god salat, hjemmelagde tunfiskburgere  og guacamole.


Tunfiskburgerne laget jeg av å blande sammen 1 boks tunfisk, 1 egg, litt finhakket rødløk, chili og hvitløk. Bland alt godt sammen og stek i en panne eller i ovnen. Jeg brukte ovnen, 200 grader i 12 minutter.
Guacamole lager du enkelt av 1 avokado som du moser med sitronsaft, kokosolje (valgfritt) og finahkket hvitløk.
Salaten består av spinat, rødløk, reddik, vannmelon og chai frø. Jeg hadde balsamico over salaten når jeg spiste.
Enkelt og kjempe godt.


Dere kan kanskje gjette hva som ble dagens søte?
Is :grin: 
Jeg blir aldri lei!
Jeg brukte samme oppskrift som i går, denne, men uten kakedeigen. I tillegg rørte jeg ikke i isen mens den stod i fryseren, dermed ble den litt krystallisert. Smaken var knall god og det er viktigst.
På toppen har jeg sjokoladesaus av 1 ss kokossmør, 1 ss kakaopulver, 1 ss kald kaffe, en liten klype salt og 1 ts sukrin+.


Håper solen skinner hos dere også.
Jeg skal benytte finværet og ta meg en tur med nikes'ene etterpå. Dagens treningsøkt blir en power walk i skogen. Frihet og fred! Det er så skjønt å gå i naturen.
I går hadde jeg en god styrkeøkt med frontbøy, leg ex, leg curl, push ups, roing, nedtrekk og pec deck.
Ha en god kveld  :grin:


Kristine

COOKIE DOUGH IS

  • 19.06.2013, 17:04



Jeg er i is-hjørnet om dagen.
Sommer = is,
Matlysten er ikke helt på topp. Is derimot, det har magen alltid lyst på.
Da benytter jeg like så godt anledningen til å spise masse is, næring må man jo ha!
Jeg har prøvd flere oppskrifter, virkelig bommet et par ganger også, men i dag traff jeg spikeren på hodet.
Juhu, nå har jeg en real isfest her!


Vaniljeis med kakedeig kuler.
Vi snakker Ben and Jerry's cookie dough i sunn utgave!
Ååå, jada :mrgreen:
Det er sjeldent jeg sitter og 'mmmm'er' over mat jeg selv har laget, men det gjør jeg nå.
Jeg har desidert funnet sommerens store favoritt.



Iskrem

300 g skyr naturell eller kesam
3 egg
3 dl fløte
4 ss sukrin
Valgfritt: 30 g vaniljeprotein

Pisk fløten stiv.
Bland egg og sukrin og pisk til en stiv eggedosis.
Om du bruker vaniljeprotein, blander du dette med skyr / kesam.
Skyr- / kesamblandingen inn i kremfløten og rør så inn eggedosisen.
Tilsett kakedeigkulene.
Sett i fryseren i cirka 3 timer. Rør om et par ganger underveis.


Kakedeig

3 ss mandelmel
2 ts kokosmel, eventuelt mer mandelmel
3 ss yacon sirup eller honning, kan eventuelt erstattes av annen søtning og mer væske
½ ts vaniljepulver
¼ ts salt
Ca 0,5 dl væske, melk eller vann
Hakket sjokoladebiter, jeg brukte denne mørke sjokoladen søtet med sukrin

Bland sammen mandelmel, kokosmel, vaniljepulver, salt og yacon sirup.
Tilsett så litt og litt væske til du har en tykk kakedeig konsistens.
Kakedeigen kan spises som den er, rull for eksempel kuler av den - farlig godt!


Jeg har laget en enkel sjokoladesaus av smeltet kokosolje, kakaopulver og yacon sirup som jeg hadde over isen. Ekstra nydelig.
Da er det bare å nyyyte.
Jeg kan love at denne isen faller i smak.
Kos deg og ha en herlig onsdag dere.


Kristine

NEW

  • 18.06.2013, 16:23



Nye treningsklær = ny motivasjon, eller hva?
Spesielt med en knæsj rosa topp :mrgreen:
Jeg er så heldig og har fått et nytt treningsantrekk fra Individu.


Kompresjonsbuksen fra Skins, denne, er utrolig behagelig.
Jeg har fra før av 2xu buksen som jeg er veldig fornøyd med, men synes den er lav i livet. Denne derimot var høyere i livet og samtidig ikke så stram. Stort pluss for at tightsen også er helt plain og ensfarget.
Alt som er rosa forelsker jeg meg lett i, så denne toppen falt godt i smak. Utrolig lekker rygg og kjempe god å ha på.
Jeg gleder meg til å teste klærne in action etterpå!


Selv om det var veldig mørkt og grått denne tidlige tirsdagsmorgen, var humøret i hvert fall på plass.
Det går ikke ann å ikke bli i godt humør av nye pakker og klær!
En riktig god start på tirsdagen.


Til middag ble det ovnsbakt tilapia fisk med smak av sitron sammen med wokkede grønnsaker med bacon og avokado.
Hvorfor har jeg ikke prøvd å varmebehandle avokado før? Det smaker utrolig godt!
Sødmen kommer bedre frem samtidig som avokadoen blir mykere. Deilig!


Legg tilapia filetene på en bakplate. Du kan også bruke annen hvit fisk som torsk eller steinbit. Ha over revet sitronskall (pass på å kun få med det gule, det hvite smaker bittert), sitronsaft og om ønskelig; en dæsj olivenolje. Ha i ovnen på 185 grader i 12 -15 minutter.
Skjær bacon i biter og fres det raskt i en panne på høy varme. Ta ut bacon bitene og ha i brokkoli og blomkål i pannen sammen med finhakket hvitløk og kokosolje. La det steke et par minutter før du har i en avokado i biter, en tomat i biter og bacon bitene. Fres et minutts tid og server.


Nå sitter jeg her og gomler en liten dessertbolle.
Cottage cheese blandet med et par spiseskjeer philadelphia, toppet med peanøttsmør, en halv oppvarmet proteinbar i biter og sukkerfritt sjokoladepålegg.
Himmelsk godt.


Etterpå skal jeg ut og teste mine nye treningsklær.
Jeg er gira :grin: 
Det blir en løpetur eller noen intervaller.
Jeg tar det som frister mest når jeg er i gang.
Ha en fantastisk tirsdag.


Kristine

BRUNSJ OG TRENING

  • 17.06.2013, 16:27


Hei og hopp sprekinger.
Jeg regner med at dere er godt i gang med en ny og herlig uke allerede :grin: 
I dag følte jeg at det skulle bli skikkelig deilig å løfte vekter igjen. For en god følelse! Den er lenge siden jeg har kjent på.


Treningsklar!

Da jeg vet at jeg ikke er spesielt motivert for styrketrening for tiden, kommer jeg til å kjøre fullkroppsprogram en periode.
Det vil si at jeg trener gjennom de store muskelgruppene, rumpe, lår, bryst og rygg, for hver treningsøkt.
Dagens økt så slik ut:
- Knebøy
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Stark mark
4 sett * 6 -8 repetisjoner
- Gående utfall
3 sett * 8 -10 repetisjoner
- Nedtrekk
4 sett * 6 -8 repetisjoner
- Benkpress
4 sett * 6 -8 repetisjoner
- Roing
3 sett * 8 -10 repetisjoner


Før trening hadde jeg en ordentlig god brunsj med Costume.
En real kosestund.
Proteinkaffe, hjemmelagde frøbrød med pålegg, kokte egg med avokado og ovnsbakt tomat.
Proteinkaffen laget jeg av å blande 20 g mocca-protein med 0,5 dl vann i et glass. Deretter hadde jeg i vanlig svart kaffe. Tilslutt varmet jeg opp 1 dl mandelmelk i mikroen og steamet den opp med en melkeskummer før jeg hadde melken over kaffen.
Frøbrødene lages ved å blande sammen 1 egg, 2 ss linfrø, 2 ss sesammel (annet mel kan også brukes), 1 ss fiberfin (kan byttes ut med mer mel), en liten klype salt og vann til en tykk deigkonsistens, ca 1 dl. Lag 5 klatter på en bakplate. Bruk en skje til å smøre deigen utover og stek på 225 grader i 12 minutter.


Jeg toppet brødene med brie og pesto som jeg gratinerte et par minutter i ovnen, tomat, ketchup, spekeskinke og jarlsbergost som jeg også gratinerte i ovnen et par minutter, og en skive med gul paprika, agurk, dijon sennep og serranoskinke.
Kjempe godt.


Nå får jeg komme meg avgårde.
Jeg skal nemlig på seminar med Thomas Rode Andersen som skal snakke om naturlig mat og steinalderkosthold.
Det blir spennende, jeg gleder meg.
Ha en herlig mandag videre :grin: 
Gjør denne uken super.

Kristine

DE SMÅ GLEDER

  • 16.06.2013, 17:24


Jeg føler for tiden at det er et eller annet moment (verden?) som vil ødelegge for meg.
Neida....
Eller, joda, jeg føler faktisk det!
Det sies at en ulykke sjeldent kommer alene og i denne situasjonen stemmer det.
De siste to månedene har det ene skjedde etter det andre.
Men, what does'nt kill you makes you stronger.
Jeg tror at vi alle har vanskelige perioder til tider, noen verre enn andre.
Det viktigste er hva man velger å tenke og gjøre med situasjonen, ikke at den oppstår i seg selv.
Jeg skal ikke lyve. Jeg har hatt dager hvor jeg bare vil bli liggende i sengen, livet har slått meg i ansiktet for mange ganger de siste to månedene. Da er man nødt til å slå tilbake! Gjøre det beste ut av situasjonen.
Ja, jeg har det ganske så tøft akkurat nå, men jeg gir ikke opp av den grunn. Det fører bare til at man må sette ned farten og kanskje bli på stedet hvil en periode. Det går tidsnok fremover igjen.
Kunsten er å sette pris på de små gleder.
Her er noen ting som har gjort meg glad i dag.


Fine blomster.
Aldri før har jeg fått så mye blomster som det jeg har gjort de siste fire månedene.
Jeg har minst fått to buketter i uken.
Det kan jeg godt like :grin: 


Perfekte stekte egg.
En utrolig god frokost bestående av hjemmelaget aioli (egg, olivenolje, hvitløk og dijon sennep), squash i strimler stekt i kokosolje og finhakket hvitløk, tomat, spinat og stekte egg med smuldret chevre.


Bildet taler jo for seg selv.
En bløt eggeplomme er noe av det beste som finnes.
Her har jeg økologiske frittgående hønseegg. Helt fantastisk smak!


Tre favoritter fra MyRevolution
.
Denne pakken hentet PØ for meg på posten i går, men jeg pakket den først opp i dag.
Mocca-protein
Ingen over ingen ved siden! Favoritt proteinpulveret i snart seks år.
BCAA
Aminosyrer som jeg alltid tar før og etter trening.
FortiFX proteinbar
Denne smaker bedre enn snikers! Fantastisk god. Problemet er bare at jeg sluker alle barene i løpet av et par dager, de er for gode til å ha stående lenger :grin: 


Ferske jordbær.
Det var overaskende mye smak i disse belgiske jordbærene.
Jeg spiste de nettopp sammen med skyr med skogsbærsmak og ristede mandler.
Ristede mandler lager jeg enkelt ved å ha mandelen i en panne på høy varme sammen med litt salt og steke dem et par minutter til de får en gyllen farge. 


Iskrem.
Akkurat nå sitter jeg med denne bollen i fanget.
Jeg har en egen mage for is. Det er alltid plass til en bolle is....eller en boks!
Creme Jubileum med melkesjokolade brownies. Denne er farlig god.
I tillegg har jeg et par maiskuler (smågodt oppå).


Gleder kommer ikke til deg av seg selv.
Du skaper de ved å åpne øynene.
Du velger.
Små gleder, store gleder.
Jeg kan ikke motstå fristelsen til å glede meg over alt som er her og nå. Lite vet vi om hva som kommer i morgen.
Nyt søndagen dere.


Kristine

DEN FØLELSEN

  • 14.06.2013, 18:15



Fredagsfølelsen!
Juhu :mrgreen:
Da er det helg.
For en gangs skyld har jeg ikke de store planene, og det føles ordentlig deilig.


Jeg klarte å karre meg på gymmet for en styrkeøkt i dag.
Motivasjonen for styrketrening er ikke eksisterende. Jeg vil mye heller være ute!
I går ble det en power walk på 6,4 km i skogen. Det er frihet som gjør godt for kropp og sjel.
Dagens styrkeøkt ble en helt ok økt på forside ben og rygg.
-Leg ex
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Sittende roing
3 sett * 6 -8 repetisjoner
- Nedtrekk
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Benpress
4 sett * 6 -8 repetisjoner
- Hacklift
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Latsdrag
3 sett * 12 repetisjoner
- Face pull
3 sett * 14 -15 repetisjoner
Om du vil dele litt styrke-motivasjon med meg, sier jeg ja-takk!
I mellomtiden koser jeg meg og gjør akkurat det jeg ønsker. Jeg vet at motivasjonen kommer snikende tilbake med tiden.


Middagen ble salig blanding med smak av grill og sommer.
Jeg fant chorizo pølse med 92 % kjøttinnhold på Ultra og den måtte selvfølgelig testes. Merket er Frilandsgris og er økologisk.
Pølser er egentlig noe jeg ikke er spesielt glad i. Overraskende nok falt denne pølsen veldig i smak, den smaker mer krydder og ikke pølse.
På tallerkenen har jeg spinat, tomat, gul paprika, mager salami, chorizo pølse, stekt egg, grillet halloumi ost, auberginemousse (grillet auberginekjøtt moses med finhakket hvitløk, sitronsaft og kokos olje) og grillet portobello sopp fylt med pesto og jarlsbergost.
Faktisk snek jeg til meg et glass iskald rosevin også. Rett og slett fordi jeg hadde lyst på og det passet så godt til.


Jeg holder en knapp på sommerfølelsen.
Etter den gode middagen fulgte en god dessert.
Bringebæris.
1/2 pose frosne bringebær, omtrent 200 gram, moses med en stavmikser sammen med 100 g gresk yoghurt eller kesam og noe søtt. Stivpisk to eggehviter og bland det inn i bringebærkremen.
Spis med en gang eller sett i fryseren en halv times tid.



Fortiden er over.
Fremtiden har ennå ikke skjedd.
Den eneste tiden du har, er akkurat nå.
Nyt helgen :grin: 

Kristine

HVA SKAL JEG SPISE?

  • 13.06.2013, 16:59


Et ofte spurt spørsmål er hvor mange kalorier jeg spiser og hva man skal spise for å komme i bedre form.
Først og fremst, for meg er det ikke interessant og vite hvor mange kalorier jeg spiser eller antall gram proteiner, karbohydrater og fett.
Ingen formel eller diettkalkulator kan vite hvor mange kalorier du trenger daglig. Det er det kun kroppen din som vet!
Dessuten er vi alle forskjellige og med forskjellig behov.
Jeg kan med hånden på hjerte si at jeg ikke aner hva som er optimalt å spise. Og det er det faktisk ingen andre som vet hundre prosent sikkert heller.
Likevel kan jeg gi deg noen tips:
Når du går i butikken, ta beviste valg og kjøp mat som gjør deg godt.
Start med å leke deg rundt i frukt og grønt avdelingen.
Eat a rainbow :grin: Rød, grønn, gul, oransje, hvit. Prøv noen nye grønnsaker. Har du for eksempel prøvd pak choy, mangostan eller brokkolini? Kanskje får du noen nye favoritter.
Har du muligheten, velg gjerne økologisk. Da slipper du genmodifiserte matvarer som ikke er sprøytet.
Velg mest mulig ren mat. Mat i sin naturlige form, slik vi har spist gjennom alle generasjoner, uten tilsetningsstoffer og en milelang ingrediensliste.
Er det er et produkt du er usikker på, les innholdsfortegnelsen. Jo kortere den er, jo bedre. Egg, kjøtt, fisk og grønnsaker er alle rene matvarer som kommer i sin naturlige form.
Gå pent fordi sukkerhyllene. Raffinert sukker inneholder ingen næringsstoffer og er ikke godt for kroppen. Forbehold disse matvarene til helgen.
Det viktigste av alt, kos deg med maten.
Nyt hver munnfull!


Jeg tror ikke på noen diett.
Det handler om å finne en sunn og balansert livsstil.
Velger du en diett, vil den bare holde en kort tid og da kommer kiloene raskt tilbake med en gang du avslutter.
Venn deg heller til gode og daglige valg som fører til en bedret livsstil.
Kroppen din er en unik og fantastisk kreasjon. Ta vare på den. Respekter den og behandl den slik den fortjener.
Spis den maten som kroppen din vil ha og får nytte av. Mat som både smaker og gjør godt.


Kristine

BROWNIE MED BRINGEBÆRKREM

  • 12.06.2013, 16:49



Denne kaken fikk ben å gå på!
Brownie med bringebærkrem :grin:
Mmmmm....
Brownien ble seig og søt mens bringebærkremen var syrlig. Perfekt kombinasjon.
Kaken er kjempe god i seg selv og kan fint spises uten krem.
Sitt ned og nyt.



BROWNIE MED BRINGEBÆRKREM

Brownie
1 boks svarte bønner
1 egg
2 ss kokosolje eller smør
2 ss yacon sirup eller honning, kan sløyfes
40 g mandelmel
3 ss kakaopulver
3 ss sukrin
1 ts bakepulver
1/3 ts vaniljepulver
1/4 ts salt

Skyll godt av bønnene. Mos dem.
Tilsett egg, smeltet kokosolje og yacon sirup.
Rør så inn mandelmel, kakaopulver, surkin, bakepulver, vaniljepulver og salt.
Stek på 175 grader i 25 minutter.
La kaken avkjøle for du deler den i firkanter.
Legg to og to biter oppå hverandre med bringebærkrem mellom.

Bringebærkrem
100 g bringebær
1 ts sukrin
100 g gresk yoghurt eller kesam


Mos bringebær og rør inn sukrin og kesam.



Da er vi halvveis til helg.
Kanskje du skal ta en bakerunde denne lillelørdagen?
Nyt og kos deg :grin:


Kristine

SKINN MED

  • 11.06.2013, 17:17



Her på Østlandet er det ordentlig sommerstemning.
Strålende sol, tjuefem varmegrader og skyfri himmel.
Jeg kunne knapt hatt det bedre og forsøker å skinner med solen!
Tidligere i dag var jeg et par timer på stranden. Årets første strandtur ble selvfølgelig innledet med is. Jeg testet den nye smash-isen som i mine øyne var en skuffelse.


Når jeg kom hjem laget jeg en rask og god middag.
På lyse sommerdager synes jeg det er godt med en deilig salat.
Det ble grillet kylling med spekeskinke, asparges og chevre salat.


Krydre kyllingfileten med chiliflak og hvitløk. Surr så spekeskinke rundt.
Grill kyllingfileten 5 -6 minutter på hver side. Eventuelt kan du stek den i panne eller i ovnen på 200 grader i cirka 20 minutter.
Grill asparges med flaksalt og olje.
Til salaten blander du sammen ruccola salat, jordbær i skiver, chevre ost (feta kan også brukes) og valnøtter. Lag en dressing av like deler balsamico eddik og oliven olje. Smak til med en liten dert dijon sennep, salt og pepper og hell dressingen over salaten.
Rett og slett nydelig.


Dessert må man også ha en solfylt tirsdag.
Det ble is-røre toppet med proteinbarbiter.
Jeg pisket eggedosis av 1 egg og 1 ss sukringold. Deretter rørte jeg i 1/3 boks kesam og 4 dråper stevia vanlije. Ha i en skål og server.
Denne miksen kan også fryses og gjøres til is.
Tilsett for eksempel bær, kakao, nøtter eller sjokoladebiter for andre smaksvarianter.


Om ikke så alt for lenge har jeg planer om å ta turen på trening.
Det blir enten forside ben og bryst eller bakside ben og rygg. Jeg har ikke bestemt meg enda.
Løftig av skrot blir det i hver fall!
Håper solen skinner hos deg også.
Smil og skinn med  :grin:
Nyt resten av dagen.

Kristine

BESATT

  • 10.06.2013, 17:31


Riktig god mandag :grin: 
Ny uke!
Jeg man meddele at jeg har hatt den lateste mandagen på lenge.
Her har det gått i flere kafebesøk, kaffesladring i solen, middagsbesøk og venninnekos.
Egentlig har jeg ikke gjort en eneste nyttig ting i hele dag! Ganske så deilig i grunn.


Forrige uke fikk jeg nok en pakke fra iHerb.
Den inneholdt en rekke gamle favoritter samt disse cashew cluster'ene.
Alt de inneholder er organiske cashewnøtter, økologiske knuste kakao bønner, organisk kokosnektar og havsalt.


Jeg er helt besatt av disse. Forøvrig også betatt!
De er så gode!
Jeg knasker på dem konstant.
Anbefales på det sterkeste.
Jeg har akkurat bestilt en pakke til selv, for nå er posen nærmest tom.


Dagens middag ser alt annet enn delikat ut, men det er det beste jeg har spist på lenge!
Jeg vurderte først å ikke viser dere den, men så tenkte jeg fu** it, dette ble så godt at det må deles.
Blomkålrisotto med entrecote og kremet sennepssaus.
Middagsbesøket mitt synes også denne retten var fantastisk god.
Ren luksus på en mandag.


- Blomkålrisotto
Rasp blomkålen grovt på et rivjern.
Sprøstek et par skiver bacon i en panne på høy varme. Ta ut baconet, la baconfettet være igjen i pannen, og skjær det i skiver. Tilsett sopp i skiver i samme panne som du stekte bacon. Stek soppen et par minutter til den er gyllen og tilsett blomkålen. Ha i fiskebuljong (1 buljongterning løst opp i 1 dl varmt vann) og hakket hvitløk. La det småkoke i fire til fem minutter. Rett før servering rører du inn baconbitene.
- Kremet sennepssaus
Til en stor porsjon blandet jeg sammen 1 eggeplomme, 2 fedd finhakket hvitløk, 2 ss dijon sennep, 1 dl fløte, salt og pepper. Miks sammen med en gaffel. Vil du ha en tykkere konsistens på sausen kan du tilsette jbk-mel eller maizena.
- Entrecote
 Jeg bruker entrecote fra FirstPrice. Helt ok kvalitet til en ok pris.
Skjær entrecoten i skiver og stek i en panne på middels til sterk varme et par minutter på hver side. Jeg steker biffene i litt meierismør.


Nå sitter jeg å knasker på en Matrix proteinbar i vaniljesmak, blåbær og et eple.
En enkel og grei dessert.
Resten av kvelden har jeg heller ikke planer om å gjøre noe stort nyttig.
Kanskje en bakerunde og en power walk i kveldssolen?
Ha en god kveld  :grin: 


Kristine

GLEDE

  • 09.06.2013, 19:25


Tusen hjertelig takk for alle gode ønsker.
Dere er fantastiske


Jeg velger å tro at deres ord gav meg ekstra styrke.
Eksamen gikk strålende :grin: Det kunne knapt nok godt bedre.
Da er jeg altså offisielt sertifisert personlig trener og også diplomert kostholdsrådgiver.
Jeg kan knapt vente med å sette i gang. Jeg vil hjelpe mennesker til å bli en mer aktiv, få bedre helse, bli gladere, sprekere, ja generelt bli en bedre versjon av seg selv.
 Jeg har virkelig troen på at god helse og en sunn livsstil er nøkkelen til et langt og lykkelig liv.


Akkurat nå er jeg i lykkerus.
En lang helg med lite søvn gjorde at champagnen gikk rett til hodet.
Nå skal det feires videre.
Ha en herlig søndagskveld :grin: 
Nyt det lille som er igjen av helgen.
Vi snakkes.


Kristine

SOLSKINNSMORGEN

  • 09.06.2013, 08:17



God morgen skjønninger.
Er det ikke herlig at solen skinner?
Hadde hver dag hatt solskinn er jeg sikker på at verden hadde vært et bedre sted!
I dag er jeg i ekstra godt humør.
Ikke bare skinner solen. I tilegg har jeg fått en ny pakke fra SheInside og om tolv timer er jeg ferdig med alle eksamener for i år :grin: 
Pakken fra SheInsde inneholdt denne shortsen og denne t-skjorten.
Med nytt antrekk kan jeg komme ekstra fornøyd til eksamen.


Nå får jeg komme meg avgårde.
Ha en herlig søndag.
Å nyte livet, starter med å nyte øyeblikket som er her og nå. 


Kristine

SPORTY MORGEN

  • 07.06.2013, 17:17


Denne frøkna spratt opp før klokken var seks i morges :grin:
Jeg skulle få inn en intervalløkt før eksamen og tretten timers skoledag.
Det var ordentlig deilig å kicke kroppen i gang.
Jeg kan virkelig si at kroppen våknet.


Trøtt morgen ansikt fem om morgenen!

Det ble en kort og god HIIT-økt.
- 10 minutter gange på møllen som oppvarming
- 20 sekunder spurt + 10 sekunder hvile, gjentas 5 ganger.
- 1 minutt pause
20 sekunder spurt + 10 sekunder hvile, gjentas 5 ganger.
- 5 minutter gange som nedtrapping


Med en lang dag har jeg pakket med masse matpakker.
Uten mat og drikke, duger helten ikke.
For at konsentrasjonen og humøret skal være på topp, må jeg ha næringsrik mat jevnlig.
En av dagens matpakker består av en god håndfull spinat, en tomat, en stor avokado, en pakke røkelaks, en håndfull valnøtter, en dæsj kokosolje og saften fra en halv sitron.
Det tok meg ikke mange minuttene og stelle i stand denne herligheten. Smaker godt gjør det også.


Jeg befinner meg på skolen hele helgen.
Spennende og lærerike dager venter.
Ha en fantastisk helg :mrgreen:
Nyt den til det fulle.

Kristine

IKKE FULT SÅ FANCY

  • 06.06.2013, 17:32


I går trente jeg for første gang på FitnessXpress.
Ekstra koselig var det da en søt dame kom bort til meg og lurte på om jeg var hun Kristine som bloggen. En del av meg synes slikt er utrolig flaut, jeg er egentlig en ganske blyg person, men samtidig er det veldig koselig. Tusen takk  Jeg ble litt satt ut, så jeg glemte å spørre hva du het. På onsdag kommer jeg tilbake, om du vil ta en treningsøkt sammen kan du gjerne sende meg en mail. Det er alltid gøy å trene med en sporty sjel.
Over til treningsøkten.
Jeg trente forside ben, skuldre og bryst. Endelig en skikkelig god styrkeøkt :grin: Det er flere uker siden sist!
- Frontbøy
4 sett * 8 -10 repetisjoner 
- Leg ex
3 sett * 6 -8 repetisjoner 
- Benpress
3 sett * 10 -12 repetisjoner 
- Benkpress maskin
4 sett * 6 -8 repetisjoner 
- Pec deck
3 sett * 8 -10 repetisjoner 
- Skulderpress med manualer
4 sett * 6 -10 repetisjoner 

Dagens treningsøkt på rygg og bakside ben var også i det gode hjørnet, jippi!
- Markløft
4 sett * 8 -10 repetisjoner 
- T-bar roing
4 sett * 6 -8 repetisjoner 
- Enarms roing
3 sett * 6 -8 repetisjoner 
- Lår curl
3 sett * 8 -10 repetisjoner 
- Lats roing
2 sett * 12 repetisjoner 
super sett med
- Roing i kabel
2 sett * 15 repetisjoner 
- Kick back i kabel
3 sett * 12 repetisjoner 


Jeg tenkte å presisere noe jeg synes er viktig.
Husk alltid at en blogg aldri består fult og helt av en persons liv. Da snakker jeg ikke bare på vegen av meg selv, men generelt. De aller fleste viser bare en liten del av seg selv og det er viktig å tenke på at du faktisk ikke får med deg hva som skjer ellers.
Jeg skriver for eksempel i all hovedsak en kost- og treningsblogg. Bare en liten del av hvem jeg er og hva jeg gjør kommer igjennom. Som alle andre har jeg et liv med skole, jobb, venner, familie og andre aktiviteter.
Dette gleder også maten jeg viser. Så langt fra all den maten jeg spiser, visers her på bloggen. Mye av det jeg lager er heller ikke fult så fancy. Om det er noe som ikke ser delikat eller godt ut, velger jeg å ikke dele det. De bildene som kommer ut på bloggen er de bildene som jeg håper enten kan inspirere eller gi noen ideer.


Middagen i dag var ikke spesielt delikat, men derimot veldig god.
Svin, mos og kokt brokkoli.
Svinefilet som jeg marinerte i en blanding av økologisk olivenolje, soya saus, wasabi, ingefær, hvitløk og chili. Jeg anbefaler denne marinaden på det sterkeste, kjempe  godt. Kjøttet burde ligge i marinaden et par timers tid, gjerne over natten. Stek så i pannen, eventuelt på grillen, på middels varme i fire -fem minutter på hver side sammen med sesamfrø.
Mosen består av en kokt potet som jeg moste med en håndfull revet parmesan, en halv avokado og litt sitronsaft.
Jeg toppet det hele med ekstra sesamfrø.


Dagens dessert / etterrett var også veldig lite fancy.
Vegetarboller, rester etter gårsdagens kveldsmat (oppskriften finner du her), jarlsbergskiver fylt med linser og maiskorn, en halv proteinbar (denne) og fersken.
Mat trenger så absolutt ikke være avansert for at det skal være sunt eller godt. Det enkleste kan ofte være det beste.
Selv mener jeg at lysten og smaksløkene skal få lov til å bestemme hva som kommer på tallerkenen. Kroppen snakker masse til oss. Vil man ha en samarbeidsvillig og glad kropp, må en også lytte til hva den sier. Dette gjelder på alle plan - mat, trening, søvn, stress, osv. Ta vare på deg selv.


Nå skal jeg gjøre siste innspurt av eksamenslesingen, samt lage hauger av matpakker til en lang helg.
Håper solen skinner hos dere.
Ha en fortsatt god torsdag :grin:  


Kristine

MANDELKARAMELL

  • 05.06.2013, 17:14



Jeg laget nydelig mandelkaramell i dag.
Formene sier det ganske greit for meg, IU - jeg elsker dem!
De inneholder godt med sunt fett masse nyttige næringstoffer.
Stort hurra for sunt søtt!



Mandelkaramell

6 ss mandelsmør (kan byttes ut mot annet nøttesmør)
3 ss kokosolje
1 ss yaconsirup
1/4 ts vaniljepulver, kan sløyfes
En liten klype salt
4 dråper stevia karamell

Smelt kokosolje og mandelsmør over vannbad.
Bland inn de resterende ingrediensene.
Ha massen i former og sett i kjøleskapet minimum 60 minutter.
Du kan også sette mandelkaramellene i fryseren i 15 minutter.
Nyt.


Mmmm...
En real nytelse.
Jeg tippet at alle mandelkaramellene er borte i løpet av en halv times tid.
Nå skal jeg sette meg ned med en god bok, disse godsakene og en kopp te.
Hverdagsgleder :grin: 
Ha en herlig onsdag.


Kristine

TIRSDAGSTRENING

  • 04.06.2013, 17:11


Jeg skal ikke lyve for dere. Jeg kom meg aldri på Elixia i går!
Men, jeg holdt meg til treningsplanen likevel.
I og med at jeg hadde mest lyst til å være ute isteden og løpe for å gå inn på senteret og trene styrke, møtte jeg meg selv på halvveien. Trening skal jo være gøy og lystbetont :grin: 
Jeg gikk en 15 minutters tur før jeg tok noen rundet sirkeltrening i hagen. Jeg har nemlig en liten vektstang her hjemme.
Økten så slik ut:
- 15 min rask gange
- Sirkeltrening, 16 repetisjoner frontbøy, 15 repetisjoner benkpress, 12 repetisjoner bulgarsk utfall, 15 repetisjoner sidehev og 1 minutt wall sitt.
Denne sirkelen gjentok jeg 4 ganger. Moro!

I dag kom jeg meg riktignok på Elixia og fikk kjørt med tyngre vekter.
Tirsdagsøkten hadde fokus på bakside ben og rygg.
- Glute bridge
3 sett * 16 repetisjoner
- Knebøy
4 sett * 6 -8 repetisjoner
- Markløft
4 sett * 6 -8 repetisjoner
- Lår curl
3 sett * 8 -10 repetisjoner
- Nedtrekk
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Roing
3 sett * 8 -10 repetisjoner
- Face pull
2 sett * 15 repetisjoner


Spera er heldigvis mye bedre i dag.
Antibiotika og morfin gjør susen.
Etter at hun fikk infeksjonen har hun nektet oss å klappe henne. I dag er hun tilbake i kosemodus, noe som gleder matmor stort.


Dagens middag ble en super enkel gryte.
Jeg hadde entrecote rester fra i går og ville ha noe raskt og godt.
Egentlig er jeg ingen grytefan, men dette var godt!


Fres finhakket hvitløk, chili og løk i en panne med litt kokosolje eller smør.
Ha i biter av kjøtt. Jeg brukte entrecote. Du kan trolig også bruke kylling, svin eller andre kjøtttyper.
Tilsett sopp delt i båter og gulrotskiver.
Hell i fløte, jeg brukte 0,5 dl til 1 porsjon, 1 buljongterning, 0,5 dl vann og 1 ss tomatpure.
La det småkoke noen minutter til gulroten er myk. 
Jeg hadde frisk avokado på toppen.
Mmm....


Mikrokaken gjorde comback igjen i dag.
Denne gangen en mandelversjon.
I en matboks blandet jeg sammen 1 egg, 3 ss mandelmel, 2 ss fiberfin (eller mer mel), 1 ts sukrin+ (eller annen søtning), 0,5 ts bakepulver, 3 ss gresk yoghurt (eller kesam), kanel og kardemomme. Tilsett litt væske om deigen blir for tykk, jeg tilsatte omtrent 0,5 dl vann.
Ha plastikkfolie over matboksen. Dette er ikke nødvendig, men gir et saftigere resultat.
Ha i mikroen på full guffe i 3 minutter.
Jeg er usikker på hvor mange watt som er full guffe med min mikro, men jeg tror det er 750 W. Ta ut kaken og se på den, om den er veldig bløt, setter du den inn et minutt eller to til.
Sunt, enkelt og veldig godt.


Jeg toppet kaken med gresk yoghurt, jordbær, blåbær og sukrin gold, og serverte en appelsin ved siden av.
Så deilig!
God kveld videre :grin:  


Kristine

BURGERPLATE

  • 03.06.2013, 18:47


For et herlig vær.
Jeg sender dere alle et stort og varmt solskinnssmil :mrgreen:
Her har det vært 23 deilige varmegrader og stort sett strålende sol.
Solen er min beste venn. Jeg er et bedre menneske på sommerstid enn på vinteren. Varme og solstråler gjør at humøret, energien og konsentrasjonen er langt bedre.
Tidligere i dag tok jeg med meg eksamensmaterialet og satte meg ut et par timer.
En protein-iskaffe fulgte også med.
Den laget jeg av 20 g mocca-protein som jeg blandet med 1 dl vann i et glass. Deretter hadde jeg over 1 sterk espresso, 1 dl melk og masse isbiter.
Godt og forfriskende i varmen.  


Dagens middag ble en annerledes burgertallerken.
Eller, kanskje jeg skal kalle det et burgertårn?
Godt ble det i hvert fall.
Søtpotetmos, grønnsaker og biff.


Søtpoteten laget jeg av å dele søtpoteter i to og koke dem i 20 minutte. Deretter tok jeg av skalle og moste dem med kokosolje og finhakket hvitløk.
Biffen, entrecote fra FirstPrice, krydret jeg med salt og pepper og stekte i litt meierismør på sterk varme et minutts tid på hver side.
Så er det bare å stable i vei.
Jeg hadde søtpotetmos, hjertesalat, gul paprika, biff, tomat, biff, gul paprika, rødløk, søtpotetmos og frisk basilikum.
Du kan selvfølgelig servere det ved siden av hverandre, jeg synes bare det var en morsom måte å spise på. Vi spiser trås alt også med øyene.


Nå sitter jeg her og knasker på denne lille lekre saken.
Det enkleste er ofte det beste, dere!
Pære med rå mandelsmør, kakaonibs og gojibær.
Planen er å komme meg på trening hver øyeblikk.
Det er mandag, ukens første dag og jeg har allerede lyst til å bryte treningsplanen min! Haha... Jeg ler høyt av meg selv. Motivasjonen for styrketrening er totalt forsvunnet. Jeg har mye mer lyst til å ta en god løpetur i skogen. Men i dag skal jeg ta meg en tur på Elixia :cool: Jeg må løfte litt skrot også. Kan ikke risikere å miste noe kroppsmasse!  
Da blir det en kjapp og grei økt med knebøy, leg ex, utfall, benkpress og sidehev.


Håper du har hatt en herlig ukestart.
Riktig god mandag videre.

Kristine 

HEY MANDAG

  • 03.06.2013, 07:51


Hurra!
Mandagen er her.
Herlig, herlig :mrgreen:
Jeg er veldig klar for å sette i gang med en ny uke etter helgens latskap.
Det er siste uken med fult eksamenskjør for min del.
Jeg vet flere av dere er midt oppi eksamensperioden. Lykke til, det nærmer seg sommerferie.

Dette er treningsplanen for uke 23.
Jeg har en lang skolehelg foran meg med latterlige lange dager, derfor blir det hvile hele helgen. 
Vi har skole fra kl 08.00 om morgen til 21.00 på kvelden fredag, lørdag og søndag! Og 3 eksamener.
Phu, jeg kjenner jeg små gruer meg.
Det er godt jeg synes det er spennende. Lange skoledager går med en gang mye bedre når temaet er fengende.
*jeg vrir tankene inn på den positive kanalen*
Dette blir en bra uke!
Hei og hå, stå på sprekinger.




Kristine

SLUSH

  • 02.06.2013, 16:34



Jeg fikk en god pakke fra iHerb igjen i går.
Pakkeglede  :mrgreen:
- Questbar med brownie smak
En favoritt! Disse har jeg bestilt mange ganger.
- Maple ekstrakt
For å tilsette maple-smak.
- Coco-Roons
En favoritt! Disse rå godsakene er fulle av næringsstoffer og utrolig gode.
- Tørkede blåbær
Organiske blåbær som er tørket.
- Tørkede bringebær
Frysetørkede bringebær uten tilsetningsstoffer.
- Cashewsmør
Jeg elsker nøttesmør. Dette er en fast gjenganger. Smaker kjempe godt og er uten tilsetningsstoffer.

Du får 10 $ i rabatt om du bruker koden OKE701.


Jeg må forresten fortelle dere om Spera. Jeg har vært et stykk ekstremt bekymret matmor i natt og sov knapt nok en time.
Hun var ute lenge i går ettermiddag. Jeg fant henne i kjelleren på kvelden hvor hun hadde gjemt seg under en genser. Det var tydelig at ikke alt var som det skulle.
Spera er ekstremt kosete. Er PØ eller jeg i nærheten er hun på oss med en gang og hun begynner å male før vi tar på henne. Nå bare mjauet hun fortvilet når jeg tok på henne.
Jeg tok henne med opp i sengen hvor hun falt i ro og sovnet inntil brystet mitt, men hver gang jeg tok på henne mjauet hun noe som hørtes ut som et auuu.
Etterhvert så det ut som om det begynte å lekke en slags veske ut ved rumpestompen. Prøvde jeg å undersøke eller ta på området mjauet hun høyt og gikk og gjemte seg.
Vi fikk heldigvis akutt time hos dyrlegen i dag. Der nektet hun legen å røre henne, så de måtte dope henne ned.
Etter full undersøkelse viste det seg at hun mest sannsynligvis har fått en infeksjon i analkjertlene, stakar. Nå er det antibiotika og kraftig smertestillende de neste ti dagene.
Akkurat nå ligger hun ved siden av meg, neddopet på morfin og skjønner ikke stort.
Jeg får so vondt i hjerte mitt. En så liten skjønn skapning fortjener ikke å ha det vondt.
Forhåpentligvis blir det fort bedre.


Jeg stelte i stand en iskrem oppskrift tidligere i dag.
Med den lille tålmodigheten jeg har, ville jeg ha is med en gang! Ikke vente på at iskremen skulle fryse i fem timer.
Da smalt jeg sammen en kremet slush variant.
Det ble kjempe godt. Og så enkelt da!
En ny favoritt til late sommerdager.



Vaniljeslush

1 stor håndfull isbiter
30 g vaniljeprotein, kan sløyfes til fordel for litt mer søtt
2 dl melk
1/2 ts vaniljepulver, eller vaniljesukker

Kjør alle ingrediensene i en food prosessor eller smoothie-maker til slushkonsistens.
Server!
Jeg toppet med noen kakaonibs.
Godt.


Denne kan du lage i mange varianter.
Med jordbær blir det jordbærslush. Jordbær kan selvfølgelig byttes ut med andre bærvarianter.
Tilsett kakaopulver og også eventuelt litt sjokoladeprotein for en deilig sjokoladeslush.
Har du i peanøttsmør og peanøtter blir det peanøttslush.
Bare fantasien setter grenser!


Middagen har jeg ikke spist enda, men jeg kan vise dere min deilige lunsj.
En deilig salat med masse godt og en herlig smak av sommer.

På en tallerken hadde jeg spinat, tomat i biter og gul paprika i biter.
Deretter hadde jeg over grillet halloumi ost, sprøstekt bacon, pinjekjerner som jeg ristet et par minutter i en varm panne og kokt egg.
På toppen hadde jeg en enkel dressing av 1 ss kokosolje, 1 ss hvitvinseddik, litt finhakket hvitløk og 1 ts yacon sirup.
Helt perfekt! Desidert den beste salaten.


Jeg brukte halloumi ost for første gangen.
Utrolig godt!
Du får kjøpt den i de aller fleste dagligvarebutikker. Jeg anbefaler den på det sterkeste.
Osten er god i seg selv, men blir enda bedre om den varmebehandles. Du kan grille den, steke i panne eller ha den i ovnen.
Jeg skar den i skiver og stekte skivene et minutts tid på hver side i grillpannen.



Nå skal jeg snart komme meg ut på en gåtur.
Det blir nok en 45 -50 minutters power walk som dagens aktivitet.
I går hadde jeg en grei benøkt med frontbøy, utfall, leg extension og leg curl.
I kveld er det date-night på kalenderen.
Det blir noe så klassisk som film og god middag med PØ.
Nyt søndagen :grin: Lad opp til en ny uke.

Kristine

Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her på min blogg vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits