www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

MANDAG

  • 30.06.2014, 17:28


Ny uke, nye mulighet!
Jeg elsker mandager :grin:
Håper helgen har vært super og at dere er klare for en ny uke.
Kjeven min har endelig blitt bra og jeg har fått hentet inn noe søvn de siste nettene. Endelig begynner jeg å kjenne meg som et menneske igjen! jeg er veldig klar for uken.


Trøtt i trynet og klar for tidlig mandagstrening.

I går var jeg en tur på ToppForm med en venn som skulle på formsjekk. Jeg skal innrømme at det fikk meg på tanken om å komme meg opp på scenen og stille en dag selv. Det hadde vært utrolig gøy å ha et konkret mål med treningen.
Forresten, Petter, I know you're reading this - du er rå! 
Med ekstra motivasjon fra i går, våknet jeg opp og spratt på trening i morges.
Nå har jeg vært lenge uten aktivitet. Gjett om det var deilig å trene igjen!

I dag stod ben på planen.
- Knebøy
- Markløft
- Benpress
- Utfall

Jeg gleder meg allerede til morgendagens treningsøkt.
Hvile har gitt et godt kick til kroppen!


Jeg har helt glemt å fortelle dere at jeg er nominert til årets matblogg.
Forrige mandag fikk jeg en mail om at jeg har fått flere nominasjoner i kategorien alternativ matblogg.
Lille meg! For en ære!
Tusen hjertelig takk for de av dere som har nominert meg. Det setter jeg virkelig pris på.


Jeg ønsker deg en super duper uke.
Ha en herlig mandagskveld :grin:

Kristine

SPISE MER GRØNT

  • 29.06.2014, 14:34


Etter innlegget om grønnsaker, frukt og bær forrige søndag, var det flere som lurte på hvordan man kan øke inntaket av disse supre matvarene.
Her er mine tips:



- Ha oppskårede grønnsaker i kjøleskapet.
Kutt for eksempel opp gulrot, kålrot, agurk og paprika i stimler og oppbevar de i en krukke med kaldt vann eller en lufttett pose. Da har du enkel snacks tilgjengelig.

- Frys ned druer. Dette er søt og god snacks.

- Forsøk å få deg minimum en grønnsak til hvert måltid.
Det kan være agurkskiver på knekkebrødene til frokost sammen med 1 eple, en salat til lunsj, kokte grønnsaker til middagsmaten med bær og pisket krem til dessert, og en omelett med grønnsaker til kvelds.

- Lag frukt- og bæris.
For eksempel denne bananisen eller denne bærsorbeten.

- Varier med forskjellige typer grønnsaker, frukt og bær og forskjellige tilberedningsmetoder, slik at du ikke går lei.

- La grønnsaker, frukt og bær bli en naturlig del av måltidet.
Dryss bær over grøten, bruk epleskiver eller grønnsaksiver på brødskiven, bruk oppskåret frukt og grønt som mellommåltid, gjerne sammen med litt nøtter, ha alltid to knyttnever grønt til middagen og spis gjerne en fruktsalat til dessert, ha grønnsaker og dipp til kvelds.

- Server frukt- og bærsalat til dessert.



-Lag grønnkålchips.
Oppskriften finner du her.

- Drikk smoothie.
Her kan du tilsette både grønnsaker, frukt og bær og få i deg en real næringsbombe på en - to -tre.
Du finner mange oppskrifter her.

- Med blomkålpizza får du lurt inn masse grønnsaker.
Oppskrift her.

- Hjemmelaget bærgele gjør det både godt og enkelt å få i seg antioksidanter.
Her er oppskriften.
 

Bugn i frukt og grønt :grin:
Har du noen gode tips?


Kristine

SJOKOCOOKIES

  • 27.06.2014, 16:39



Baking er en av de beste former for terapi!
Når jeg står på kjøkkenet og baker, er det som om alt vondt blir borte. Da er det fred! Det er bare jeg og baksten som koser oss. Jeg synger, ler og nynner for meg selv.
Jeg elsker å bake!
Tidligere i dag hadde jeg en stor bakerunde.
Jeg bakte masse! Brownies, kanelsnurrer, terte og cookies.
Sjokocookiesene var den eneste sunne varianten.
De ble utrolig gode!
Seige, søte og med en nydelig sjokoladesmak.
Her kommer oppskriften.
Håper det smaker :grin:



SjokoCookies
20 stykker

60 g smør
40 g sukringold
1 egg
1 eggehvite
40 g mocca-protein*
40 g mandelmel*
20 g kokosmel*
1/2 ts natron
1/4 ts salt
25 g kakaopulver
1 dl væske, jeg brukte mandelmelk
50 g hakket sjokolade, valgfritt**

Pisk smør og sukringold godt sammen.
Tilsett egg og eggehvite.
Ha så i tørrvarene .
Tilsett væske. Deigen skal bli tykk og klissete.
Rør til slutt i hakket sjokolade.
Lag små klatter på en bakplate med bakepapir.
Stek på 180 grader i 10 -12 minutter.
Avkjøl på en rist. Nyt!


*En tørrvare kan byttes ut med en annen tørrvare.
Proteinpulver, mandel- og eller kokosmel kan byttes ut med andre meltyper som bokhvetemel, speltmel, sesammel, hvetemel og lignende. Husk at om du bytter en tørrvare med en annen, må du se ann væsken som skal tilsettes. Noen meltyper trekker til seg mer væske enn andre.
**Hakket sjokolade kan byttes ut med andre ting som nøtter og tørket frukt.


Jeg lover deg at de forsvinner på en to tre.
Fantastisk gode!
Nyt cookiesene:grin:
Nyt fredagen.
Nyt helgen.
Livet er her og nå!


Kristine

SANDWICH

  • 26.06.2014, 16:21


Hei fine lesere!
Beklager at jeg ikke oppdaterte i går.
Mesteparten av gårsdagen var jeg på Rikshospitalet med mamma. Resultatet var ikke helt som håpet og det påvirket humøret mitt veldig.
Generelt er jeg en følelsesmessig berg- og dalbane for tiden!
I går kom jeg meg ikke opp igjen, og fant ut at det var best å holde meg unna bloggen. Jeg ville ikke klart å være positiv.


Formen er noe oppadstigende i dag.
Smerten har redusert en del og i natt sov jeg noen timer. Juhu! 
Endelig hadde jeg litt energi fikk jeg beveget meg. Jeg gikk en liten tur med Kasper gutten.
Han er like ivrig. Herlig selskap!
Komisk nok blir bena slitene av bare en rolig gåtur. Omtrent null søvn den siste uken, har gjort meg helt utmattet!
Jeg håper jeg snart er tilbake på styrkerommet. Jeg savner vektene!


Dagens middag ble en burger sandwich.
Dette passer perfekt som frokost, lunsj, middag eller kvelds.
Super kjapt og fantastisk godt!



Burger Sandwich

Form karbonadedeig til burgere med hendene. Salt og pepre. Stek på middels varme i omtrent to minutter på hver side.
I mellomtiden blander du sammen salaten. Vend sammen tomat i skiver, gul paprika i biter, revede basilikumblader, rødløk i biter og en dæsj god extra virgin oliven olje (kan sløyfes).
Stek brødskivene raskt i pannen.
Legg fetaost på brødskivene, topp med salat, burger og en ny skive.
Nyt!


Ha en super duper kveld.
Helgen er her hvert øyeblikk :grin:
Fortsatt god torsdag!

Kristine

SOMMERSMAK

  • 24.06.2014, 16:01


Heldigvis har jeg ikke fått en betennelse! Det var en lettelse.
Operasjonssåret så bra ut, sett bort fra at det gror utrolig sakte. Oralkirurgen mente det mest sannsynligvis skyldes at jeg har stresset veldig mye den siste tiden (dere vet jo hva jeg står i) og at kroppen sliter med helbredelsesprosessen ettersom jeg er så sliten. Jeg har fått nye sterkere smertestillende slik at jeg forhåpentligvis får sove.
I løpet av fire dager, maks fem, skulle jeg fungere som før.
Det betyr at jeg er tilbake på trening om ikke mange dagene :grin: Joho!


Tidligere i dag laget jeg bringebærmousse med frukt- og bær spyd.
Sommersmak på en tallerken!
Så fantastisk frisk og godt.
Jeg elsker også fargene. Farger gjør meg glad!


Jeg skar ananas, norske deilige jordnær, eple, blåbær og vannmelon i biter før jeg tredde dem på grillspyd.
Spydene gjør det ekstra morsomt å spise!


Bringebær mousse

1 skyr med bringebær
50 g gresk yoghurt eller kesam
50 g bringebær, kan sløyfes
1 ts fiberhusk
0,5 dl vann
1 ss sukrinmelis

Mos bringebærene. Jeg brukte frosne bær som jeg varmet i mikroen.
Bland sammen skyr, gresk yoghurt og bringebær.
Pisk i vannet.
Ha i sukrinmelis og fiberhusk.
Rør godt sammen.
La moussen stivne i 20 minutter.
Server.



Nå som det nærmer seg fellesferie er det noen av mine online klienter som har ferie. Jeg har derfor rom for tre nye kunder.
Ønsker du å gå ned i vekt, bygge muskler, få en strammere kropp eller rett og slett en bedre helse? Ta kontakt på kristine@helseglede.no og jeg kan hjelpe deg!


Ha en fortsatt fin tirsdag, dere :grin:

Kristine  

LESESTOFF

  • 23.06.2014, 16:43


Det er ikke mye å komme med på denne fronten.
Nå har jeg ikke sovet på fem dager, munnen verker og jeg er lei!
Etter å ha kontaktet oralkirurgen i dag, må jeg tilbake dit i morgen. Det skal vist ikke gjøre vondt og være hovent så lenge. Det er også merkelig at de sterke smertestillende jeg har fått, som faktisk er et opiat, ikke reduserer smerten. Det er mulig at jeg har fått en infeksjon eller lignende!
Mens jeg venter på undersøkelsen i morgen, fikk jeg beskjed om å ta det med ro videre og spise kalde og avkjølende ting.
Med andre ord; ligge på sofaen og spise is!
Jeg begynner å få ordentlig treningsabstinenser. Jeg vil så gjerne trene og være aktiv. Kroppen derimot er alt for trøtt og sliten, og har vondt!
Nå gleder jeg meg veldig til dette er over!


Jeg fikk BakeMag og Mat fra Norge i posten i dag.
Dagen store glede!
Da har jeg noe å kose meg med de neste timene.
Jeg elsker å lese kokebøker og kokemagasiner. Det gir så mye inspirasjon! 


Håper du har hatt en herlig start på uken.
Det er mandag!
Ny uke og nye muligheter :grin:
Ha en fantastisk kveld

Kristine

MAT FOR EN UKE

  • 22.06.2014, 18:11


God søndagskveld dere :grin: 
Håper du har hatt en fortreffelig helg!

Trenger du tips til mat den kommende uken?
Matbloggsentralen har lagt ut en ukesmeny fra meg.
Her
finner du mye godt!



Kristine 

DET FANTASTISKE GRØNNE

  • 22.06.2014, 08:08


Det strides mye om hva som  er sunt blant forskerene.
En ting de alle er enige om; at grønnsaker, krydder, urter, bær og frukt er sunt og gunstig for helsen vår.
Gled deg over naturens deilig spiskammer med masse vakre farger og smaker.

Fiber, antioksidanter, langsomme karbohydrater, vitaminer og mineraler finnes det godt av i grønnsaker, frukter og bær.

Flere studier viser at om du øker inntaket av grønnsaker, frukt og bær, gir økt vekttap.
De inneholder lite kalorier og metter derfor godt for mengden energi de gir.
Studier viser også at de som spiser grønnsaker, frukt og bær, har lavere risiko for å utvikle hjerte- karsykdommer,hjerneslag, høyt blodtyrkk, kreft og diabetes.

Grønnsaker finnes i uendelige varianter, her finnes det noe for en hver smak!
I Norge spiser vi langt mindre grønnsaker enn i andre land i Europa. I gjennomsnittes spiste hver og en av oss kun 45,7 kg grønnsaker i løpet av 2008.
Gulrøtter og tomater tropper tronen, mens løk, agurk og hodekål følger etter.


Grønnsaker trenger absolutt ikke være kjedelige eller smakløse.
Her er noen av mine favoritt oppskrifter.
- Wok grønnsaker etter eget ønske (favorittene her er paprika, brokkoli, purre og sopp) i en panne med litt soyasaus, hvitløk, chili og ingefær.
- Bak grønnsaker i store biter (jeg bruker brokkoli, paprika, tomat og rødløk) i ovnen på 200 grader i 30 - 40minutter.
- Tørkede tomater er en gjenganger. Tomater delt i to, stekt på 175 grader i en time.
- Thai-wok med ønskede grønnsaker (jeg bruker blomkål, gulrot, paprika, rødløk) med litt curry paste, chili og kokosmelk.
- En god salat med dine favoritt grønnsaker og en hjemmelaget vinaigrette (extra virging oliven olje, hvitvinsedikk, dijon sennep, salt og pepper)

 
Ta med deg noen nye typer grønnsaker, frukt og bær neste gang du er på butikken :grin:

Kristine

 

Referanser:
Norkost 3. 2012. En landsomfattende kostholdsundersøkelse. Helsedirektoratet
John JH, Ziebland S, Yudkin P, Roe LS, Neil HA, 2002. Effects of fruit and vegetable consumption on plasma antioxidant concentrations and blood pressure: a randomised controlled trial. Lancet.
Ledoux TA et al 2011. Relationship of fruit and vegetables intake with adiposity; a systematic review. Obesity Reviews 12.
Earl S. Ford, M.D., 2001. Fruit and Vegetable Consumption and Diabetes Mellitus Incidence among U.S. Adults. Preventive Medicine, Volume 32

LØRDAG OG SMERTER

  • 21.06.2014, 15:40


Det er ikke mye å meddele i dag.
Munnen min gjør jæ*** vondt!
De siste nettene har jeg knapt sovet.
Jeg hadde aldri trodd at det skulle være så smertefullt å operere bort tenner! 
Selve operasjonsdagen var det helt ok. Torsdag var det nok så vondt, i går var det veldig vondt, men i dag toppet det kaken! Jeg er hoven rundt hele kjeven og ser ut som en ballong på høyre side av ansiktet.
Heldigvis har jeg fått smertestillende, blant annet tramadol, som hjelper.
Jeg tar aldri hodepinetabletter eller lignende. I familien har vi flere pillemisbrukere og jeg er derfor veldig skeptisk til slikt. Nå skal det ikke noe til før jeg får en effekt. Med de smertestillende jeg tar nå, føler meg groggy, slapp og utrolig sulten. Litt som en ut av deg sjæl opplevelse!
Jeg beklager om dagens innlegg har skrivefeil og er lite interessant. Hjerner fungerer ikke optimalt!


Nå har PØ tatt med brødrene mine på trening og jeg sitter her alene.
Hodet mitt har intenst lyst til å trene! Kroppen min derimot er sliten og slapp.
Komisk nok blir jeg sliten av å gå opp trappen!
Isteden har jeg funnet en god stilling i sofaen med oreo-is og sesong to av Orange is the new black. Om du ikke har oppdaget denne serien, kan jeg anbefale den på det sterkeste.
Det er ikke så ille det heller!


Mellom all is-spisingen laget jeg også pannekaker.
Sammen med kesam, jordbær og blåbær smakte det nydelig.


Pannekaker

1/2 boks kesam, 2 egg, 2 ss mel (jeg brukte 1 ss havremel og 1 ss kokosmel), 1/2 ts kanel og 1/2 ts sukrin.

Bland sammen alle ingrediensene og stek i en panne på middels varme.
Server med ønsket tilbehør.


Håper du er frisk og rask.
Nyt lørdagen :grin: 

Kristine

SWEET CHILI KYLLING

  • 20.06.2014, 17:31


Riktig god fredag dere.
Da er helgen her igjen :grin:
Hver uke blir jeg like overrasket over hvor raskt hverdagene forsvinner. Nå må jeg snart lære!

I dag har jeg vært på avslutting for min kjære lillebror.
Tenk at han er ferdig på videregående og blitt voksen!
Min mor ble syk allerede da jeg var elleve. Da tok jeg over en del av hennes ansvar ovenfor mine brødre, som da var små barn. Jeg har derfor delvis fungert som deres halvmor og har et utrolig sterkt bånd til begge to.
Jeg tok meg selv i å slippe en tåre på avslutningen i dag. Jeg er rett og slett så ubeskrivelig stolt! For et fantastisk menneske han har vokst opp til å bli


Jeg forsøkte meg på en god middag.
Sweet chili kylling med ovnsbakte grønnsaker.
Jeg brukte sweet chili sausen som jeg laget på tirsdag. Den gjorde kyllingen utrolig saftig og smakfull.
Så godt! Den falt i smak hos alle sammen.
Middagen er også enkel å lage. Her er det bare å putte maten inn i ovnen, og vente på at den gjør seg ferdig. Da er det herlig å være kok!  



Sweet chili kylling med ovnsbakte grønnsaker
Til 4 storspiste personer

2 hele kyllinger (jeg anbefaler økologisk kylling fra Holte), 2 dl sweet chili saus (se oppskrift her, eventuelt bruk ferdigkjøpt)
Rødløk, paprika, asparges, salt og pepper.

Brett ut kyllingene og legg den med skinnsiden opp på en bakplate, slik du ser på det øverste bildet. Smør kyllingene inn med sweet chili saus.
Del paprika og løk i to. Legg dem rundt kyllingene. Salt og pepre.
Stek på 160 grader i cirka 50 minutter. Jeg anbefaler å bruke et steketermometer. Da får du alltid perfekt resultat.
Ta ut kyllingen på 62 -63 grader og la den hvile i 5 -10 minutter.
Når det er omtrent 10 minutter igjen av steketiden, legger du aspargesene på bakplaten med grønnsakene og kyllingen.
Server med ekstra sweet chili saus.
Nydelig!


Resten av dagen skal vi bruke til hygge og kos.
I dag er det bror som skal feires!
Håper du får en fantastisk helg :grin: Ta vare på de du er glad i.

Kristine

SPISEFORSTYRRELSE

  • 19.06.2014, 16:53


Var det noen av dere som hørte på P1 eller P2 mellom syv og åtte i morges?
I så fall hørte dere min stemme som snakket om spiseforstyrrelser.
Du kan også lese noe av saken på nettsiden deres, her.



Mange av dere vet at jeg har hatt en komplisert forhold til mat, kropp og trening.
Jeg fikk anoreksi som elleveåring. Etter å ha vært friskmeldt et halvt års tid da jeg var femten, gled det over til overspising, depresjon og selvskading. Deretter ble jeg ekstremt opptatt av trening og sunnhet, og havnet over i kategorien ortoreksi. 

Ortoreksi kalles sykdommen som handler om å være sunnest mulig. Så sunn at det blir skadelig. Her kommer muskler, fettprosent og fitness inn.
Det er vel og bra å forsøke å leve sunt. Folk flest vil nyte godt av å få et bedre kosthold og å bli mer fysisk aktive.
For noen fører dette videre til et "sunnhetshelvete". Det går en grense mellom det å ta vare på seg selv og å bli så opptatt av sunnhet at det går utover livskvalitet og helse.

Jeg må også legge til at en spiseforstyrrelse sitter i hodet. Det er psykisk lidelse.
Å spise lite, spise  ekstremt sunt og / eller overspise er ikke problemet i seg selv, men er symptomer på sykdommen.

Det er en hårfin balanse mellom sunn og sykelig sunn.
Hvor denne grensen går, er selvfølgelig noe individuelt fra person til person. Den dagen du begynner å bli fanatisk i forhold til mat og kropp hvor dette opptar så å si all tid og tanker, da har du et problem.
Husk at det å ha et sunt og godt liv, ikke nødvendigvis betyr at du bare skal spise sunn mat og må trene hver dag.
Et sunt og godt liv handler vel så mye om å ha det godt med seg selv og å trives i eget liv og i egen kropp.


Kristine

OUCH

  • 18.06.2014, 16:53


I dag var jeg å opererte bort visdomstannen min.
Visdomstannen har vokst seg inn i kjevebenet. Ouch!
Jeg skal ærlig innrømme at jeg gruet meg virkelig på forhånd. Det er få ting jeg er redd for her i livet, men sprøyter og blodprøver er mine verste mareritt. Ja, jeg pleier faktisk å svime av under blodprøver!
Selve operasjonen tok ikke mer enn en time, til tross for at oralkirurgen mente at tannen var eksepsjonelt vanskelig å få ut.
Det hele gikk mye bedre enn forventet og var langt fra så vondt som jeg hadde sett for meg.
Nå derimot begynner smertene å komme! Riktignok har jeg fått en del smertestillende. Vi får se om jeg ikke må ta noen slike etter hvert.


De neste dagene skal maten helst være myk. Jeg får heller ikke gjøre noen form for fysisk aktivitet.
Kald og flytende mat skulle være perfekt mat.
Is.
Jammen godt det er lillelørdag!


Det er første gangen jeg testet Smash-isen. 
Jeg er veldig glad i smash og kombinasjonen av søtt og salt.
Denne isen kommer jeg helt klart å kjøpe igjen!


Jeg hentet en pakke fra iHerb i dag også.
Les gjerne min iHerb-guide her.
Dagens pakke innehold:
- Trail mix
En blanding av superfruktene gojibær, mulberries og goldenberries. En gjenganger hos meg!
- Questbarer
Denne med double chocolate er min favoritt!
- Black botija olives
Disse er økologiske og kjempe gode. Jeg bruker de i alt fra snack til salat.
- Xylichew
Denne er ny! En tyggis søtet med xylitol. Denne er i lakrissmak, men de finnes i flere smaker her.


Håper du har hatt en super onsdag :razz:
Det er lillelørdag!

Kristine

SWEET CHILI

  • 17.06.2014, 18:26


Først og fremst, tusen hjertelig takk for alle de utrolig nydelige og varmende ordene deres. Jeg blir målløs!
Man hører ofte at bloggverden er hard, hvor det blir slengt mye stygge kommentarer. Jeg synes det er stikk motsatt! For all del, jeg får noen mindre hyggelige kommentarer i blant. Likevel er nittini prosent av alle ordene som blir lagt igjen, fantastisk koselige og støttende.
Jeg fikk tårer i øynene da jeg satt å leste igjennom alle kommentarene på søndagens innlegg. Jeg føler meg virkelig verdsatt. Dere er fantastiske!
En stor og kjærlig klem går ut til hver og en 

Vi gir ikke opp!
Jeg velger å tro og håpe til siste slutt. Mirakler skjer!
I mellomtiden skal jeg forsøke så godt jeg kan å gjøre det beste ut av hver dag og å ha en positiv mine her på bloggen.


Jeg har vært utrolig sliten de siste dagene.  Det skyldes nok tankekjøret som er i hodet mitt.
Trening har derfor uteblitt. Jeg ønsker å trene på overskudd og ikke gjøre ting verre for meg selv.
Da blir det mer tid på kjøkkenet!
Jeg laget en utrolig god sweet chili saus i dag.
Ferdigkjøpt sweet chili saus inneholder veldig mye tilsett sukker og / eller fruktose.
Lag den isteden selv!
Det er enkelt, sunt og kjempe godt!


Sweet chili sauce
Perfekt til kylling, fisk, i wok eller ovnsretter.

1 boks hakkede tomater
2 chili
3 hvitløksfedd
3 cm ingefær
2 ss hvitvinseddik, eventuelt vanlig eddik
0,5 dl vann
1/2 ts salt
2 ss sukrin

Hakk chili, hvitløksfedd og ingefær grovt.
Ha i en kjele sammen med resten av ingrediensene.
La sausen koke til den tykner. Det tar omtrent 20 -30 minutter.
Kjør sausen glatt med en stavmikser eller i en blender.
Avkjøl og nyt.


Hjemmelaget sweet chili saus setter en ekstra prikk over måltidet. Håper det smaker!

Ha en riktig god tirsdagskveld videre :grin:
Igjen, hjertelig takk for alle støttende ord.


Kristine 

DINE ØNSKER

  • 17.06.2014, 06:27


God morgen  :grin:
I dag har jeg et spørsmål til dere.
Jeg skriver jo bloggen mye for min egen skyld, men også for deres.
Jeg lurer rett og slett på hva som er dine ønsker?
Hva ønsker dere å lese mer og / eller mindre om?

Alle innspill settes utrolig pris på.
Ha en fantastisk tirsdag.

Kristine

HELE HISTORIEN

  • 15.06.2014, 20:15


Flere av dere har fått med dere at jeg ikke er i mitt ess for tiden.
Senest i går fikk jeg en mail hvor en leser lurte på hvordan det gikk med meg, ettersom jeg virket rar på bloggen. Jeg blir utrolig rørt av slike mailer. Det at enkelte av dere bryr dere så mye, fikk meg til å slippe noen tårer. 
Jeg ønsker i grunn at dette skal være en positivt ladet blogg. Jeg hadde derfor håpet at jeg klarte å la situasjonen gå over uten å ta den opp her, men jeg skjønner at jeg ikke klarer det.
Humøret mitt er ikke like bra som før, jeg har omtrent null motivasjon for trening, jeg spiser usunt, sover lite, gråter mye og er generelt dårlig til å ta vare på meg selv. 
Derfor vil jeg dele hele historien med dere og fortelle hva som skjer.


Verdens beste mamma og meg.
Her er jeg fem dager gammel.

Flere av dere er muligens klar over at min mamma er syk.
Hun har multippel sklerose (MS) og har også sloss mot en hjernesvulst de siste tre årene.
For omtrent en måned siden kom dommen jeg har vært utrolig redd for.
Cellegiften hun har gått på nå har ikke fungert og svulsten har vokst betydelig.
Tidligere har hun forsøkt å operere bort svulsten, stråling og en annen type cellegift. Alle uten hell!
Hun har nå to valg; 1) å gå tilbake til den forrige cellegiften. Denne hindret svulsten i å vokse når hun var under behandling, men deretter vokste den så fort hun var ferdig. Samtidig blir hun veldig dårlig og redusert av behandlingen. Eller 2) å gi opp. Da lever hun ikke lenge.
Som dere skjønner er ingen av alternativene særlig gode og hun er døende. .

Jeg har alltid vært ekstremt nær min mor. Så nært at det er sykelig.
Da hun ble diagnostisert med multippel sklerose (MS) var jeg elleve år. Da utviklet jeg spiseforstyrrelse som senere utviklet seg til depresjon og selvskading. I mitt hodet hadde jeg en tanke om at bare jeg var flink nok, hjalp til nok og gav nok av meg selv, så ville hun bli frisk.
En del av denne tankegangen har ikke sluppet taket.
Den dag i dag skulle jeg mer enn gjerne tatt all hennes sykdom og smerte over på meg om det var mulig. Den logiske delen av meg vet selvfølgelig at jeg ikke kan gjøre henne frisk, men likevel vil jeg gi livet mitt til henne.


Mamma og meg på min første hyttetur.

Jeg bekymrer meg alt for mye.
Jeg lurer på hva hun velger, hvordan de neste månedene vil se ut, om hun vil lide, hva jeg kan gjøre, og lignende.
Nå har jeg gitt all min energi videre slik at jeg ikke har klart å ta vare på meg selv.
Den siste måneden har jeg forfalt betraktelig og jeg føler meg ikke bra.
Jeg innser at jeg har et problem og at jeg ikke takler situasjonen på egen hånd. Jeg har derfor bestemt meg for å begynne med samtaleterapi.  

I dag er jeg voksen.
Likevel har jeg en liten jente innvendig som febrilsk vil gjøre mammaen sin frisk og se at hun har det bra.
Livet mitt kretser rundt mamma og hennes sykdom. Det er dette som står i hodet mitt tjuefire timer i døgnet.
Jeg klarer ikke levet litt mitt og ta vare på meg selv når jeg gir alt til min mor. Dette er noe jeg må jobbe med.


Igjen, mamma og meg. Her er det første gang jeg bader.
Kjærlighet.

Jeg må beklage at jeg virker fraværende.
At jeg ikke er like sprudlende, sporty og flink til å oppdatere som før.
Jeg vil komme tilbake. Det skal jeg love dere!
Først må jeg bare arbeide meg igjennom situasjonen og finne tilbake til meg selv igjen.
I mellomtiden skal jeg forsøke så godt som mulig å holde bloggen så positiv som mulig.

Kunsten å leve er ikke å unngå problemer, men å arbeide seg gjennom problemene og vokse på dem.


Kristine

NYDELIG ISKAFFE

  • 15.06.2014, 13:22



Jeg er, som dere vet, proteinkaffe-avhengig.
I denne varmen frister det mye mer med noe kaldt og deilig.
Nå blir det iskaffe fremover.
En hjemmelaget variant uten sukker og full av proteiner. 
Mmmmm...



Iced Coffee

Proteinpulver, 
jeg bruker 20 g mocca-protein
Melk eller vann, 
jeg bruker 0,5 dl melk
Stevia
jeg bruker 4 dråper stevia sjokolade
Kaffe
jeg tar 1 ss instant coffee
Isbiter
i min verden; jo flere, jo bedre

Lag kaffe ved å blande litt varmt vann med kaffepulveret. Rør rundt og ha over kaldt vann.
Eventuelt kan du bruke kald kaffe.
Rør sammen proteinpulveret med steiva og melk i et glass.
Ha i isbiter i glasset og hell over kaffen.
Server...aller helst i skjønne og grønne omgivelser.



Everybody should believe in something.
I believe I'll have another coffee,
iced coffee off course :grin:



Kristine 

FAJITA

  • 13.06.2014, 17:25


God fredag dere!
Da er det helg :grin:
Har fredagen vært bra tross ulykkesdag? Håper det!
Min fredag har vært super. Ingen typisk fredag den trettende her i gården!
Jeg har gått en rolig tur i solen, bakt er herlig sjokoladekake og slappet av.
Det har gått i et den siste tiden, det er mye som skjer, mye følelser og tanker. Jeg kjenner at jeg trenger å koble ut og lade opp batteriene. Derfor har jeg tatt meg en langhelg med minimalt med jobb. Det skal bli godt!


PØ tok disse herlige bildene av meg og Spera da vi sov i morges.
Ja, her fungerer hun faktisk som min hodepute!
Begge pusene våre er ekstremt kosete og ligger stort sett i sengen med oss hver natt.
Spera ligger enten ved hodet mitt eller intill magen, mens Mildred liker seg best mellom bena mine. De er så fantastiske og gir så mye kjærlighet og glede


Til middag laget jeg kylling fajitas som ble servert med salat, kesam og taco saus.
Kjempe godt!
Jeg laget en ekstra stor form, så jeg har til frokost eller lunsj i morgen også!


Kylling fajitas
Skjær kyllingfilet i strimler og stek dem i en panne. Ha i hakket hvitløk, chili, løk og hakket tomat fra boks. Ha så i fajitas-krydder, se oppskrift under eller bruk ferdigkjøpt, og la det hele koke et par minutter.
Fordel halvparten av tomatsausen i spetlomper, eventuelt tacolomper, rull sammen og legg lompene med skjøten ned i en ildfast form.
Fordel resten av tomatsausen over lompene.
Strø over ost og gratiner i ovnen på 220 grader i 10 -12 minutter.

Fajitas-krydder
1 ss chilipulver, 1 ts salt, 1/2 ts løkpulver, 1/2 ts kummin, 1 ts paprikapulver, 1 ts sukrin og 1/2 ts knust buljong


Jeg ønsker deg en fantastisk fredag:grin:
God helg!

Kristine

GIR BORT FIRE ALMANAKKER

  • 12.06.2014, 16:53


Sommerferien er rett rundt hjørnet for de fleste, men det varer dessverre ikke evig.
Etter ferien tar vi igjen fatt på en nytt halvår, forhåpentligvis blide, brune og uthvilte etter sommeren.
Ønske du å starte opp til høsten med en ny almanakk?
I samarbeid med Personlig Almanakk gir jeg ut 4 almanakker til dere :grin:

Hos Personlig Almanakk kan du designe din egen bok.
Hvilken måned du ønsker å ha som startdato, størrelse, utseende og hva du vil bruke den til, velger du helt selv. Her er mulighetene mange!

Som dere vet er jeg selv fan av disse almanakkene. Jeg er nødt til å skrive ned avlater, jobbetider, møter, trening, osv, for å rekke alt og holde styr på dagene. Ekstra stas er det å få boken akkurat slik jeg ønsker den og at det ikke er noen andre som har lik!
Dette er to av mine almanakker:

For å være med i trekningen trenger du ikke å gjøre  annet enn å legge igjen en kommentar under.
Om du ønsker å følge meg på Facebook her, Personlig Almanakk på instagram @personligalmanakk og Facebook, her, er det ekstra hyggelig.
Jeg trekker de fire vinneren på søndag.
Ha en herlig torsdagskveld!

Vinnerne er trukket!
Granulerer:
Margrethe89
Gro Alice
May-Linn
ThereseKristina
Jeg har sendt dere mail!


Kristine

FAVORITTER

  • 11.06.2014, 17:00


Det er en del produkter som jeg omtrent er avhengig av på kjøkkenet.
Nå som jeg er i Hole for å hjelpe til, måtte jeg gjøre en bestilling hos MyRevolution slik at jeg kan ha mine favoritter her også :grin:
Dette er produkter som jeg bruker nesten daglig og som er et must i mitt kjøkken.


- MyoProtein i mocca-chocolate
Dette proteinpulveret har vært min favoritt i mange, mange år, selv lenge før jeg inngikk et samarbeid med MyRevolution. Det er absolutt det beste proteinpulveret på smak, innhold og konsistens.
Jeg bruker det daglig i min kjære proteinkaffe og også til bakst.

- Nanox Bcaa
Bcaa er de tre forgrenede aminosyrer leucin, isoleucin og valin. Jeg tar Bcaa før trening.
Denne varianten har jeg ikke prøvd før, men jeg kommer desidert til å bestille den igjen. Smaken var knall god, selv mamma likte den (!) og pulveret er enkelt å blande ut.

- Sukrin+
En blanding av sukrin og stevia. Sukrin+ har mindre av den kalde smaken fra originalvarianten.

- Kokosmel
Jeg bruker kokosmel i bakst, alt fra kaker til mikrobrød.

- Cocosa
Kokosolje har jeg i kaffen, i bakst og når jeg steker mat i stekepannen.

- Stevia dråper
Vaniljedråpene har en god smak og kan brukes i omtrent all matlaging.
Et par dråper i kaffen er nydelig.

- Økologisk vaniljepulver
Vaniljepulveret har en nydelig vaniljesmak som gir en god smak til all bakst.

- Cake in a cup
Disse er veldig gode og utrolig enkle. Du kan se resultatet av kaken her.

- Fiberhusk
Fiberhusk er et bindemiddel som også gjør baksten mer saftig.

-Nutri-crunch
Denne har jeg ikke prøvd før.
Glutenfri kjeksbar som er søtet med stevia. Gleder meg til å smake!


Ha en riktig så god lillelørdag!
Vi er allerede halvveis til helg :grin:

Kristine

NY BESTEVENN

  • 10.06.2014, 18:03


God tirsdag dere :grin:
Håper pinsehelgen har vært fantastisk!
Jeg regner med at det er flere enn meg som har skikkelig mandagsfølelse i dag. Jeg var ganske trøtt i trynet (som dere ser på bildene under), da jeg stod opp i morges.
Utrolig nok er det bare tre dager igjen til helg!


Jeg bor en del i barndomshjemmet mitt for tiden.
Det er sykdom i familien som gjør at jeg vil være tilstedte og hjelpe til.
Mamma har dalmatineren Kasper.
Jeg og Kasper er blitt veldig glad i hverandre. Jeg har fått meg en ny bestevenn!
Hunder er herlige vesener og Kasper er intet unntak.
Han er alltid glad, logrer, selskapssyk og er den perfekte turpartner.  

Kasper og jeg startet dagen med en god gåtur i nydelige Hole.
Det ble omtrent åtte kilometer på en og en halv time.
Deretter lekte vi oss på verandaen.
Masse latter og smil!
Slike stunder i hverdagen er gull verdt. Finn tid og anledning til å leke deg, le og smile. Det er tross alt slike øyeblikk som gir lykke.


Har dere forresten smakt de norske jordbærene?
Jeg slo til med en boks i dag.
Ååå, de er fantastisk gode!
Nå skal jeg nyte en dessert med vannmelon, plommer, norske deilige jordbær og valnøtter.
Ha en god kveld videre :grin:


Kristine

HVA SKAL VI HA TIL MIDDAG?

  • 09.06.2014, 17:40


Det store spørsmålet 'Hva skal vi ha til middag?' er nok en av spørsmålene som går igjen og igjen i alle leiligheter og hus.
Mange velger de samme middagsrettene i mange på fantasi.
Her har du mine middagstips for en uke.
Alle oppskriftene er nok så enkle, raske, smakfulle, sunne og næringsrike.
God middag :grin:


Mandag:

Omelettwrap

Til 1 stor wrap blander du sammen 2 egg og visp de lett med en gaffel.
Bland inn 1 ts fiberhusk og 3 ss kesam.
La røren svelle i fem minutter før du heller den utover et bakplate med bakepapir.
Stek på 200 grader i cirka 5 minutter.
Du kan også steke den i panne om du ønsker det.
Fylle wrapen med det du ønsker som for eksempel hjertesalat, tomat, en boks tunfisk, et kokt egg, skiver av hallumi ost, en halv avokado og en dæsj sitronsaft. 


Tirsdag:

Vietnamesisk biffsalat

Lag en salat etter eget ønske som for eksempel ruccola, aspargesbønner, Cherry tomater, rødløk, agurk og gulrot.
Lag så en dressing av soya saus, limesaft, finhakket chili, hvitløk og ingefær, litt sukrin og koriander. Smak til slik at dressingen blir sterk / syrlig nok for deg.
Stek så mørbrad av storfe raskt i en panne på høy varme, gjerne i sesamolje. La kjøttet hvile før du skjærer i skiver.
Ha kjøttet over salaten. Hell over dressingen og topp med hakkede peanøtter.


Onsdag:

Nydelig tunfiskpizza

Klem ut alt væsken fra tunfisk på boks. Bland med havregryn, egg og krydder.
Til 1 boks med tunfisk bruker du 30 g havregryn, 1 egg, 1 ts oregano, 1/2 ts hvitløkskrydder, 1/2 ts chili.
Bre deigen utover en bakplate og stek nederst i ovnen på 225 grader i 12 -15 minutter.
Ha på fyll som for eksempel hakket tomat, rødløk, tomat, gul paprika, pesto, jarlsberg og parmesan. Her kan du selvfølgelig bruke det du ønsker.
Stek i ytterligere 10 -12 minutter nederst i ovnen.


Torsdag:

Salat med halloumi

Lag salat av for eksempel spinat, tomat i biter og gul paprika i biter.
Grillet halloumi ost i skiver i 2 minutter på hver side.
Sprøstekt bacon.
Rist pinjekjerner i en varm panne et par minutter.
Legg hallomi, bacon og pinjekjerner over salaten sammen med kokt egg.
Topp med en enkel dressing av kokosolje, hvitvinseddik, litt finhakket hvitløk og yacon sirup.


Fredag:

Taco med kyllingburger

Start med kyllingburgerne
Ha kyllingfileter i en foodprosessor sammen med chili, hvitløksfedd, tørket oregano-, cummin- og paprikakrydder. Kjør til en jevn masse og form burgere. Har du ikke en foodprosessor kan du også bruke en stavmikser eller hakke ingrediensene fint med en kniv.
Stek burgerne i en panne i 3 -4 minutter på hver side.
Lag så tacoskjell ved å bruke speltlomper eller fullkornstortilla lefser.
Ha hvitløk- og chilikrydder på lompene / lefsene. Heng lompene på en ovnsrist slik at lompene former tacoskjell. Stek på 225 grader i 12 -15 minutter.
Lag salat av de grønnsakene du har tilgjengelig.
Server med kesam, taco saus og revet ost.


Lørdag:

Tikka masala med biffspyd

Ha olje i en kjele og fres hakket løk, chili, ingefær og hvitløk raskt.
Ha så i hakkede tomater fra boks, tandori masala krydder, kanel, kardemomme, gurkemeie og litt frisk koriander. La sausen koke mens du lager biffspydene.
Tre ytrefilet på spyd og grill raskt på begge sider. Du kan gjerne bytte ut biffspyd med annen proteinkilde som du har i tikka masala sausen. For eksempel bønner, linser, kyllingfilet i strimler eller kjøttdeig.
Rør så inn gresk yoghurt i sausen og server.


Søndag:

Fylt paprika

Stek karbonadedeig med løk, finhakket hvitløksfedd og hakket chili.
Du kan også bytte ut karbonadedeig med bønner, grønnsaker, kylling og fisk.
Ha over hakkede tomater fra boks, tomatpure, oregano, litt kanel og pepper.
La sausen koke så lenge du gidder, minimum 5 minutter. Jo lenger den koker, jo bedre blir smaken.
Skjær av toppen på to paprika og ta ut eventuell stilk.
Fyll paprikaene med sausen. Topp med ost.
Stek i ovnen på 180 grader i 20 minutter.


Etter middag på søndag passer det perfekt med en deilig is dessert som for eksempel hjemmelaget cookie dough iskrem.
Oppskriften finner du her.

Jeg ønsker deg en fantastisk uke med mange smakfulle og sunne middagsretter :grin:
Fortsatt god mandagskveld.

Kristine ♥ 

DAIMISKAKE

  • 08.06.2014, 16:50



Jeg kom hjem rundt tre - halv fire i natt. Da var jeg for urolig til å legge meg.
Det er en ting som roer meg ned bedre enn alt annet - å lage mat!
Dermed satte jeg i gang å bake iskake.

Når solen skinte i formiddag var det herlig å sette seg ut i solen med en utrolig god daimiskake.
Solskinn, skyfri himmel, godt selskap og smakfull kake.
Da nøt jeg livet til det fulle!


Da jeg laget daim forrige uke, viste jeg med en gang at jeg ville lage daimiskake.
Resultatet ble fantastisk godt.
Dette er min nye favorittkake!



Fantastisk daimiskake

Bunn
3 eggehvitter
3 ts sukrin+
100 g kvernede mandler

Iskrem
2 dl kremfløte
200 g philadephia, eventuelt gresk yogurt / kesam
150 g gresk yoghurt eller kesam
½ ts vaniljepulver
3 eggeplommer
2 ss sukrin

Hjemmelaget daim, oppskrift her
om du ikke gidder å lage daim kan du bruke ferdig kjøpt daim eller eventuelt hakket mørk sjokolade


Lag daim.
Etter at den er avkjølt, knus eller skjær den i biter.

Til kaken starter du med bunnen.
Pisk eggehvittene stive med sukrin.
Ha så i kvernede mandler.
Ha røren utover en springform med 22 cm i diameter.
Stek på 200 grader i 20 min.
Avkjøl.

Når bunnen er avkjølt lager du iskremen.
Pisk eggedosis av egg og sukrin. Rør inn philadephia.
Pisk fløten til krem med vaniljepulver.
Rør eggedosis, kesam og kremfløte sammen.
Vend inn den hakkede daimen i ismassen. Spar noen til toppen av kaken.
Ha massen utover bunnen.
Sett i fryseren i mimum 3 timer.
Iskaken bør stå på kjøkkenbenken 15 -20 minutter før den skal serveres.


Håper det smaker.
Ha en nydelig søndag videre :grin:


Kristine

NYDELIG PINSEHELG

  • 07.06.2014, 13:46


Hei dere!
Da er pinsehelgen godt i gang. Er det ikke herlig?
En ekstra dag fri, kommer alltid godt med.
Været er også meldt nydelig i størsteparten av landet. Vi kunne knapt bedt om mer! 
Jeg skal riktig nok jobbe en del. Mine online coahing kunder har jeg alltid med meg uansett om det er helg eller hverdag. I kveld skal jeg i tillegg hjelpe til i et bryllup. Bryllup er så fantastisk koselig Stemmingen er god, alle er bilde og de oser av kjærlighet. Jeg gleder meg!


Nå har jeg nettopp vært ute på en deilig joggetur.
7 kilometer i skogen.
Kneet føles faktisk mye bedre. Et hurra-hopp for det :grin:
Nå har jeg ikke brukt det annet enn lett gåing på to uker, og det er knapt smerter i det. Jeg krysser fingrende for at det er et tegn på at legen tok feil, og jeg ikke har en meniskskade likevel. *fingrende krysset*


Jeg fant i tillegg nydelige markjordbær på turen. Så søte og gode!
Det var riktignok ikke så lett å løpe med hende fulle med jordbær. Jeg kan vel si at det var mer syltetøy enn bær når jeg kom hjem.
Godt er det uansett! Da blir det pannekaker med markjordbærsyltetøy etterpå.


Ha en strålende lørdag dere :grin:
Nyt pinsehelgen til det fulle.

Kristine

NATIONAL DOUGHNUT DAY

  • 06.06.2014, 14:47



I dag er det den nasjonale doughnut dagen!
Det er en amerikansk oppfinnelse, naturligvis, som feires første fredag i juni hvert år.
For meg passet det perfekt da jeg fikk min doughnutform i dag! Jeg bestilte den fra Amazon.
Da ble det feiring av doughnut dagen på meg også :grin:

Ps.
Har du ikke dougnutformer kan du bruke muffinsformer.



Sjokoladeglasert doughnut

Doughnut
70 g mandelmel
1 ss kokosmel*
1 ts vaniljepulver
2 ts bakepulver
2 ss sukrin+
2 egg
1 ss smeltet smør

Pisk egg og smeltet smør lett.
Bland sammen mandelmel, kokosmel, vaniljepulver, bakepulver og sukrin. Ha i egg og smørblandingen.
Ha røren i en doughnut form.
Eventulet kan du også lage muffins av oppskriften. Da får du rundt 8 -10 muffins.
Stek på 175 grader i 10 minutter. For muffins vil steketiden være på 12 -15 minutter.
Avkjøl før du har på glasur.

Sjokoladeglasur**
50 g sjokolade, jeg brukte melkesjokolade men bruk gjerne mørk sjokolade om du ønsker det
1 ss smør
1/2 ts vaniljepulver
2 ss fløte

Smelt smør og sjokolade i vannbad, kjele eller i mikroen.
Rør inn vaniljepulver og fløte.
Hell blandingen over dougnutsene.

*kokosmel kan byttes ut med annen tørrvare som for eksempel bokhvetemel eller hvetemel
**du kan også bare bruke smeltet sjokolade isteden for å lage en sjokoladeglsur, men jeg skal love deg at denne glasuren er god!


Jeg blir sulten igjen bare av å se på bildet!
Bite i noe godt og kjenne alle de gode samkene i munnen.
Mmmm...

Nå skal jeg ta meg en styrkeøkt på bryst og skuldre før det er tid for kjærestekveld.
Det er viktig å pleie kjærligheten og ta vare på de man er glad i.
Nyt fredagen dere :grin:
God helg!

Kristine

MATBOKS

  • 05.06.2014, 08:21


I dag er jeg på sykehuset mesteparten av dagen som støttespiller for min bror som skal opereres.
Jeg vet at sykehusetmaten som oftest er lite å skryte med og har derfor pakket med min egen mat.
Uten mat og drikke, duger helten ikke!


Dette er hva jeg har pakket med meg i dag:
- En boks med mocca-protein, til en proteinkaffe - oppskrift her
- En matboks med salat, kokte poteter, dressing (creme fraiche, hvitløk og urter) og kylling, rester fra gårsdagen
- Aprikoser
- Kokte egg
- En snack miks av gojibær, morbær, inkabær, mandler og macadamianøtter


Håper du får en super torsdag :grin:

Kristine

NULL

  • 03.06.2014, 18:05


I dag var jeg hos tannlegen.
Det er i grunn ganske flaut. Vi fant ut at jeg ikke hadde vært der på seks år!!
Jeg har rett og slett glemt det!
God tannhelse er en viktig del av en helhetlig helse. Nå skal jeg ta meg sammen på dette området. Tannlegen burde besøkes en gang i året!


Jeg gruet meg på forhånd og var redd for at tennene mine var ille.
Svaret var heldigvis positivt!
Null hull på denne jenta :grin: Jeg kunne trygt fortsette med den tannpleien jeg gjør.  
Derimot må jeg inn å operere bort en tann som har vokst inn i kjeven. Det blir riktig nok først i slutten av sommeren.

Ps. Jeg har ikke på meg solbriller for å være "kul", men fordi jeg har klart å pådra meg en infeksjon i øyet.
Jeg får ikke lov å utsette øyet for lys de neste dagene!
 


Det ble en grilling til middag i dag...igjen.
Jeg og grillen er bestevenner for tiden!
Grilling gir meg en ordentlig god sommerfølelse og ikke minst en veldig god smak. 


Jeg grillet tomat, paprika og squash i skiver på grillen i 3 -4 minutter på hver side.
Biffen smøres med olje, jeg bruker en utrolig god chili og hvitløkolje. Del 1 chili i to på langs og 4 hvitløksfedd i to, og ha i en flaske sammen med extra virgin olivenolje, eventuelt annen olje. Etter 4 -5 dager får oljen en deilig smak av chili og hvitløk. Grill biffen i 2 -3 minutter på hver side.
Jeg serverte også fetaost og fylt sopp til grillmaten.
Fylt sopp lager du enkelt ved å fylle store sopp som for eksempel portobello eller champinjong med hakket løk, chorizo i biter, hakkede tomater fra boks og finhakket hvitløk. Topp soppene med ost og stek i ovnen på 200 grader i 20 minutter.
Nydelig! 


Jeg fikk forresten en pakke fra iHerb i dag med Apple Pai Questbar.
Det er første gangen jeg har smakt denne typen.
Den var seig og god.
Jeg kommer til å kjøpe den igjen, men Double Chocolate Chunk forblir favoritten!

Ha en fortsatt god lillelørdag!

Kristine

GO'MANDAG

  • 02.06.2014, 17:12


Riktig god mandag!
Håper dere har hatt en fantastisk helg.
Med solskinn og gode temperaturer over hele Norge, har alt ligget til rette for noen herlige dager.
Nå er det mandag :mrgreen:
Jeg håper du er full av energi og klar for en ny uke!


Spera og Mildred er veldig fornøyd med denne mandagen.
De har ligget å slappet av solsteiken gjennom vinduet. De trives best inne når det er for varmt. Livet er supert slike dager!
Etter at jeg hadde gått meg en god power walk i solen, tok jeg meg tid til å legge meg ned sammen med dem en halv times tid.
Først nydelig tur i solskinnet og deretter pusekos - helt herlig!


Med kjøttfri mandag ble det pannekaker til middag.
Du kan lese mer om kjøttfri mandag her.
Jeg serverte hjemmelaget blåbærsyltetøy til.
Middagen falt i smak hos både liten og stor.
Alle førtiseks pannekakene forsvant! Vi er fem stykker.



Pannekaker
Dette blir cirka 10 pannekaker, jeg femdoblet oppskriften.

1/2 banan, kan byttes ut med 1 ts sukrin+eller annen søtning
200 g cottage cheese, eller kesam eller gresk yoghurt
2 egg
2 dl melk
1 dl havregryn
0,5 dl mandelmel, eller annen meltype som speltmel eller bokhvete
1/2 ts salt
1 ts kanel
1 ts kardemomme

Bland sammen alle ingrediensene.
Du kan gjerne ha dem i en foodprosessor, blender eller eventuelt bruke stavmikser, slik at du slipper klumper.
La røren stå 5 -10 minutter.
Stek så tynne pannekaker i en panne på middels varme.
Jeg bruker litt kokosolje i pannen.
Server med ønsket tilbehør; kesam, friske bær, syltetøy, brunost, sjokoladerøre / glasur (oppskrift her) eller noe annet godt.


Blåbærsyltetøy

1 pose frosne blåbær, 400 g
1 eple
1 ts sukrin+

Tin blåbærene. Jeg brukte mikroen. 
Ha så alle ingrediensene i en foodprosessor eller blender og kjør til et jevnt syltetøy.
Du kan også hakke eplet i småbiter og deretter blande med blåbær og sukrin.
Pektinene i eplet gjør at syltetøyet blir tykkere.
Spis syltetøyet med en gang eller oppbevar i kjøleskapet i 4 -5 dager.
 

Håper du har hatt en riktig så god go'mandag :grin: 
Jeg ønsker deg en super uke videre!

Kristine

HJEMMELAGET DAIM

  • 01.06.2014, 19:27



Etter å ha kost meg ute i det nydelige været, var det tid for å kose seg inne på kjøkkenet.
Jeg elsker å bake :grin:
Jeg tok en titt i bakeskuffen, som var nok så tom (minner meg på at jeg må legge inn en bestilling hos MyRevolution) og skjønte at jeg ikke hadde så mange valgmuligheter.
Da var det bare å pønske ut noe nytt!
Resultatet ble hjemmelaget daim.
Karamell med sjokolade.
Fantastisk godt!



Hjemmelaget daim

2 dl fløte
6 ss sukringold
½ ts vaniljepulver
2 ss smør

60 g mørk sjokolade

Bland sammen fløte, sukrin, vaniljepulver og smør i en bolle.
Kok på full guffe i mikroen i 5 -10 minutter.
Du kan også koke det i en kjele. Da tar det 20 -30 minutter.
Karamellen er ferdig når den er blitt mørkere i fargen og tykk i konsistensen.

Smør karamellen utover et bakepapir og sett i fryseren i et par minutter.
Smelt så sjokoladen. Smør den utover karamellen og sett daimen i kjøleskapet.
Skjær i biter.
Så er det bare å nyte!
Mmmm....


Ha en fortsatt strålende søndagskveld.
Lad opp til en ny og fantastisk uke, kanskje med daim? 
I morgen venter mandag og en ny og herlig uke :grin:


Kristine

VELKOMMEN

  • 01.06.2014, 10:31


En ny måned er i gang.
Hjertelig velkommen skal du være juni :grin:
Vi er inne i den første sommermåneden. Dagene blir lengre, temperaturen stiger, solen stråler og sommergleden kommer!
Det er tid for å fylle kroppen med masse sunn og næringsrik mat, tenke gode tanker og være aktiv i solskinnet.
La juni bli din måned!





Jeg ønsker deg en fantastisk måned.
Måtte juni bli akkurat slik du ønsker!

Kristine

Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her på min blogg vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits