www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

MANDAG

  • 30.06.2014, 17:28


Ny uke, nye mulighet!
Jeg elsker mandager :grin:
Hper helgen har vrt super og at dere er klare for en ny uke.
Kjeven minhar endelig blitt bra og jeg har ftt hentet inn noe svn de siste nettene. Endelig begynner jeg kjenne meg som et menneske igjen! jeg er veldig klar for uken.


Trtt i trynet og klar for tidlig mandagstrening.

I gr var jeg en tur p ToppForm med en venn som skulle p formsjekk. Jeg skal innrmme at det fikk meg p tanken om komme meg opp p scenen ogstille en dag selv. Det hadde vrt utrolig gy ha et konkret ml med treningen.
Forresten, Petter,I know you're reading this - du er r!
Med ekstra motivasjon fra i gr,vknet jeg opp ogspratt p trening i morges.
N har jeg vrt lenge uten aktivitet. Gjett om det var deilig trene igjen!

I dag stod ben p planen.
- Kneby
- Marklft
- Benpress
- Utfall

Jeg gleder meg allerede til morgendagens treningskt.
Hvile har gitt et godt kick til kroppen!


Jeg har helt glemt fortelle dere at jeg er nominert til rets matblogg.
Forrige mandag fikk jeg en mail om at jeg har ftt flere nominasjoner i kategorien alternativ matblogg.
Lille meg! For en re!
Tusenhjertelig takk for de av dere som har nominert meg. Det setter jeg virkelig pris p.


Jeg nsker deg en super duper uke.
Ha en herlig mandagskveld :grin:

Kristine

SPISE MER GRNT

  • 29.06.2014, 14:34


Etter innlegget om grnnsaker, frukt og brforrige sndag,var det flere som lurte p hvordan man kan ke inntaket av disse supre matvarene.
Her er mine tips:



- Ha oppskrede grnnsaker i kjleskapet.
Kutt for eksempel opp gulrot, klrot, agurk og paprika i stimler og oppbevar de i en krukke med kaldt vann eller en lufttett pose. Da har du enkel snacks tilgjengelig.

- Frys ned druer. Dette er st og god snacks.

- Forsk f deg minimum en grnnsak til hvert mltid.
Det kan vre agurkskiver p knekkebrdene til frokost sammen med 1 eple, en salat til lunsj, kokte grnnsaker til middagsmaten med br og pisket krem til dessert, og en omelett med grnnsaker til kvelds.

- Lag frukt- og bris.
For eksempel denne bananisen eller denne brsorbeten.

- Varier med forskjellige typer grnnsaker, frukt og br og forskjellige tilberedningsmetoder, slik at du ikke gr lei.

- La grnnsaker, frukt og br bli en naturlig del av mltidet.
Dryss br over grten, bruk epleskiver eller grnnsaksiver p brdskiven, bruk oppskret frukt og grnt som mellommltid, gjerne sammen med litt ntter, ha alltid to knyttnever grnt til middagen og spis gjerne en fruktsalat til dessert, ha grnnsaker og dipp til kvelds.

- Server frukt- og brsalat til dessert.



-Lag grnnklchips.
Oppskriften finner du her.

- Drikk smoothie.
Her kan du tilsette bde grnnsaker, frukt og br og f i deg en real nringsbombe p en - to -tre.
Du finner mange oppskrifter her.

- Med blomklpizza fr du lurt inn masse grnnsaker.
Oppskrift her.

- Hjemmelaget brgele gjr det bde godt og enkelt f i segantioksidanter.
Her er oppskriften.

Bugn i frukt og grnt :grin:
Har du noen gode tips?


Kristine

SJOKOCOOKIES

  • 27.06.2014, 16:39



Baking er en av de beste former for terapi!
Nr jeg str p kjkkenet og baker, er det som om alt vondt blir borte. Da er det fred! Det er bare jeg og baksten som koser oss. Jeg synger, ler og nynner for meg selv.
Jeg elsker bake!
Tidligere i dag hadde jeg en stor bakerunde.
Jeg bakte masse! Brownies, kanelsnurrer, terte og cookies.
Sjokocookiesene var den eneste sunne varianten.
De ble utrolig gode!
Seige, ste og med en nydelig sjokoladesmak.
Her kommer oppskriften.
Hper det smaker :grin:



SjokoCookies
20 stykker

60 g smr
40 g sukringold
1 egg
1 eggehvite
40 g mocca-protein*
40 g mandelmel*
20 g kokosmel*
1/2 ts natron
1/4 ts salt
25 g kakaopulver
1 dl vske, jeg brukte mandelmelk
50 g hakket sjokolade, valgfritt**

Pisksmr og sukringold godt sammen.
Tilsett egg og eggehvite.
Ha s i trrvarene .
Tilsett vske. Deigen skal bli tykk og klissete.
Rr til slutt i hakket sjokolade.
Lag sm klatter p en bakplate med bakepapir.
Stek p 180 grader i 10 -12 minutter.
Avkjl p en rist. Nyt!


*En trrvare kan byttes ut med en annen trrvare.
Proteinpulver, mandel- og eller kokosmel kan byttes ut med andre meltyper som bokhvetemel, speltmel, sesammel, hvetemel og lignende. Husk at om du bytter en trrvare med en annen, m du se ann vsken som skal tilsettes. Noen meltyper trekker til seg mer vske enn andre.
**Hakket sjokolade kan byttes ut med andre ting som ntter og trket frukt.


Jeg lover deg at de forsvinner p en to tre.
Fantastisk gode!
Nyt cookiesene:grin:
Nyt fredagen.
Nyt helgen.
Livet er her og n!


Kristine

SANDWICH

  • 26.06.2014, 16:21


Hei fine lesere!
Beklager at jeg ikke oppdaterte i gr.
Mesteparten av grsdagen var jeg p Rikshospitalet med mamma. Resultatet var ikke helt som hpet og det pvirket humret mitt veldig.
Generelt er jeg en flelsesmessig berg- og dalbane for tiden!
I gr kom jeg meg ikke opp igjen, og fant ut at det var best holde meg unna bloggen. Jeg ville ikke klart vre positiv.


Formen er noe oppadstigende i dag.
Smerten har redusert en del og i natt sov jeg noen timer. Juhu! 
Endelig hadde jeg litt energi fikk jeg beveget meg. Jeg gikk en liten tur med Kasper gutten.
Han er like ivrig. Herlig selskap!
Komisk nok blir bena slitene av bare en rolig gtur. Omtrent null svn den siste uken, har gjort meg helt utmattet!
Jeg hper jeg snart er tilbake p styrkerommet. Jeg savner vektene!


Dagens middag ble en burger sandwich.
Dette passer perfekt som frokost, lunsj, middag eller kvelds.
Super kjapt og fantastisk godt!



Burger Sandwich

Form karbonadedeig til burgere med hendene. Salt og pepre. Stek p middels varme i omtrent to minutter p hver side.
I mellomtiden blander du sammen salaten. Vend sammen tomat i skiver, gul paprika i biter, revede basilikumblader, rdlk i biter og en dsj god extra virgin oliven olje (kan slyfes).
Stek brdskivene raskt i pannen.
Legg fetaost p brdskivene, topp med salat, burger og en ny skive.
Nyt!


Ha en super duper kveld.
Helgen er her hvert yeblikk :grin:
Fortsatt god torsdag!

Kristine

SOMMERSMAK

  • 24.06.2014, 16:01


Heldigvis har jeg ikke ftt en betennelse! Det var en lettelse.
Operasjonssret s bra ut, sett bort fra at det gror utrolig sakte. Oralkirurgen mente det mest sannsynligvis skyldes at jeg har stresset veldig mye den siste tiden (dere vet jo hva jeg str i) og at kroppen sliter med helbredelsesprosessen ettersom jeg er s sliten. Jeg har ftt nye sterkere smertestillende slik at jeg forhpentligvis fr sove.
I lpet av fire dager, maks fem, skulle jeg fungere som fr.
Det betyr at jeg er tilbake p trening om ikke mange dagene :grin:Joho!


Tidligere i dag laget jeg bringebrmousse med frukt- og br spyd.
Sommersmak p en tallerken!
S fantastisk frisk og godt.
Jeg elsker ogs fargene. Farger gjr meg glad!


Jegskar ananas, norske deilige jordnr, eple, blbr og vannmelon i biter fr jeg tredde dem p grillspyd.
Spydene gjr det ekstra morsomt spise!


Bringebr mousse

1 skyr med bringebr
50 g gresk yoghurt eller kesam
50 g bringebr, kan slyfes
1 ts fiberhusk
0,5 dl vann
1 ss sukrinmelis

Mos bringebrene. Jeg brukte frosne br som jeg varmet i mikroen.
Bland sammen skyr, gresk yoghurt og bringebr.
Piski vannet.
Ha i sukrinmelis og fiberhusk.
Rr godt sammen.
Lamoussen stivne i 20 minutter.
Server.



N som det nrmer seg fellesferie er det noen av mine online klienter som har ferie. Jeg har derfor rom for tre nye kunder.
nsker du g ned i vekt, bygge muskler, f en strammere kropp eller rett og slett en bedre helse? Ta kontakt p kristine@helseglede.no og jeg kan hjelpe deg!


Ha en fortsatt fin tirsdag, dere :grin:

Kristine

LESESTOFF

  • 23.06.2014, 16:43


Det er ikke mye komme med p denne fronten.
N har jeg ikke sovet p fem dager, munnen verker og jeg er lei!
Etter ha kontaktet oralkirurgen i dag, m jeg tilbake dit i morgen. Det skal vist ikke gjre vondt og vre hovent s lenge. Det er ogs merkelig atde sterke smertestillende jeg har ftt, som faktisk er et opiat, ikke reduserer smerten. Det er mulig at jeg har ftt en infeksjon eller lignende!
Mens jeg venterp underskelsen i morgen,fikk jeg beskjed om ta det med ro videre og spise kalde og avkjlende ting.
Med andre ord; ligge p sofaen og spise is!
Jeg begynner f ordentlig treningsabstinenser. Jeg vil s gjerne trene og vre aktiv. Kroppen derimot er alt for trtt og sliten, og har vondt!
N gleder jeg meg veldig til dette er over!


Jeg fikk BakeMag og Mat fra Norge i posten i dag.
Dagen store glede!
Da har jeg noe kose meg med de neste timene.
Jeg elsker lese kokebker ogkokemagasiner. Detgir s mye inspirasjon!


Hper du har hatt en herlig start p uken.
Det er mandag!
Ny uke og nye muligheter :grin:
Ha en fantastisk kveld

Kristine

MAT FOR EN UKE

  • 22.06.2014, 18:11


God sndagskveld dere :grin:
Hper du har hatt en fortreffelig helg!

Trenger du tips til mat den kommendeuken?
Matbloggsentralen har lagt ut en ukesmeny fra meg.
Her
finner du mye godt!



Kristine

DET FANTASTISKE GRNNE

  • 22.06.2014, 08:08


Det strides mye om hva som er sunt blant forskerene.
En ting de alle er enige om; at grnnsaker, krydder, urter, br og frukt er sunt og gunstig for helsen vr.
Gled deg over naturens deilig spiskammer med masse vakre farger og smaker.

Fiber, antioksidanter, langsomme karbohydrater, vitaminer og mineraler finnes det godt av i grnnsaker, frukter og br.

Flere studier viser at om du ker inntaket av grnnsaker, frukt og br, gir kt vekttap.
De inneholder lite kalorier og metter derfor godt for mengden energi de gir.
Studier viser ogs at de som spiser grnnsaker, frukt og br, har lavere risiko for utvikle hjerte- karsykdommer,hjerneslag, hyt blodtyrkk, kreft og diabetes.

Grnnsaker finnes i uendelige varianter, her finnes det noe for en hver smak!
I Norge spiser vi langt mindre grnnsaker enn i andre land i Europa. I gjennomsnittes spiste hver og en av oss kun 45,7 kg grnnsaker i lpet av 2008.
Gulrtter og tomater tropper tronen, mens lk, agurk og hodekl flger etter.


Grnnsaker trenger absolutt ikke vre kjedelige eller smaklse.
Her er noen av mine favoritt oppskrifter.
- Wok grnnsaker etter eget nske (favorittene her er paprika, brokkoli, purre og sopp) i en panne med litt soyasaus, hvitlk, chili og ingefr.
- Bak grnnsaker i store biter (jeg bruker brokkoli, paprika, tomat og rdlk) i ovnen p 200 grader i 30 - 40minutter.
- Trkede tomater er en gjenganger. Tomater delt i to, stekt p 175 grader i en time.
- Thai-wok med nskede grnnsaker (jeg bruker blomkl, gulrot, paprika, rdlk) med litt curry paste, chili og kokosmelk.
- En god salat med dine favoritt grnnsaker og en hjemmelaget vinaigrette (extra virging oliven olje, hvitvinsedikk, dijon sennep, salt og pepper)


Ta med deg noen nye typer grnnsaker, frukt og brneste gang du er p butikken :grin:

Kristine

Referanser:
Norkost 3. 2012. En landsomfattende kostholdsunderskelse. Helsedirektoratet
John JH, Ziebland S, Yudkin P, Roe LS, Neil HA, 2002. Effects of fruit and vegetable consumption on plasma antioxidant concentrations and blood pressure: a randomised controlled trial. Lancet.
Ledoux TA et al 2011. Relationship of fruit and vegetables intake with adiposity; a systematic review. Obesity Reviews 12.
Earl S. Ford, M.D., 2001. Fruit and Vegetable Consumption and Diabetes Mellitus Incidence among U.S. Adults. Preventive Medicine, Volume 32

LRDAG OG SMERTER

  • 21.06.2014, 15:40


Det er ikke mye meddele i dag.
Munnen min gjr j*** vondt!
De siste nettene har jeg knapt sovet.
Jeg hadde aldri trodd at det skulle vre s smertefullt operere bort tenner!
Selve operasjonsdagen var det helt ok.Torsdag var det nok s vondt, i gr var det veldig vondt,men i dag toppet det kaken!Jeg er hoven rundt hele kjeven og ser ut som en ballong p hyre side av ansiktet.
Heldigvis har jeg ftt smertestillende, blant annet tramadol,som hjelper.
Jeg tar aldri hodepinetabletter eller lignende. I familien har vi flere pillemisbrukere og jeg er derfor veldig skeptisk til slikt. N skal det ikke noe til fr jeg fr en effekt. Med de smertestillende jeg tar n, fler meg groggy, slapp og utrolig sulten. Litt som en ut av deg sjl opplevelse!
Jeg beklager om dagens innlegg har skrivefeil og er lite interessant. Hjerner fungerer ikke optimalt!


N har P tatt med brdrene mine p trening og jeg sitter her alene.
Hodet mitt har intenst lyst til trene! Kroppen min derimot er sliten og slapp.
Komisk nok blir jeg sliten av g opp trappen!
Isteden har jeg funnet en god stilling i sofaen med oreo-is og sesong to av Orange is the new black. Om du ikke har oppdaget denne serien, kan jeg anbefale den p det sterkeste.
Det er ikke s ille det heller!


Mellom all is-spisingen laget jeg ogs pannekaker.
Sammen med kesam, jordbr og blbr smakte det nydelig.


Pannekaker

1/2 boks kesam, 2 egg, 2 ss mel (jeg brukte 1 ss havremel og 1 ss kokosmel), 1/2 ts kanel og 1/2 ts sukrin.

Bland sammen alle ingrediensene og stek i en panne p middels varme.
Server med nsket tilbehr.


Hper du er frisk og rask.
Nyt lrdagen :grin:

Kristine

SWEET CHILI KYLLING

  • 20.06.2014, 17:31


Riktig god fredag dere.
Da er helgen her igjen :grin:
Hver ukeblir jeg like overrasket over hvor raskt hverdagene forsvinner. N m jeg snart lre!

I dag har jeg vrt p avslutting for min kjre lillebror.
Tenk at han er ferdig p videregende og blitt voksen!
Min mor ble syk allerede da jeg var elleve. Da tok jeg over en del av hennes ansvarovenfor mine brdre, som da var sm barn. Jeg har derfor delvis fungert som deres halvmor og har et utrolig sterkt bnd til begge to.
Jeg tokmeg selv i slippe en tre p avslutningen i dag. Jeg er rett og slett s ubeskrivelig stolt! For et fantastisk menneske han har vokst opp til bli


Jeg forskte meg p en god middag.
Sweet chili kylling med ovnsbakte grnnsaker.
Jeg brukte sweet chili sausen som jeg laget p tirsdag. Den gjorde kyllingen utrolig saftig og smakfull.
S godt! Den falt i smak hos alle sammen.
Middagen er ogs enkel lage. Her er det bare putte maten inn i ovnen, og vente p at den gjr seg ferdig. Da er det herlig vre kok!



Sweet chili kylling med ovnsbakte grnnsaker
Til 4 storspiste personer

2 hele kyllinger (jeg anbefaler kologisk kylling fra Holte), 2 dl sweet chili saus (se oppskrift her, eventuelt bruk ferdigkjpt)
Rdlk, paprika, asparges, salt og pepper.

Brett ut kyllingene og legg den med skinnsiden opp p en bakplate, slik du ser p det verste bildet. Smr kyllingene inn med sweet chili saus.
Del paprika og lk i to. Legg dem rundt kyllingene. Salt og pepre.
Stek p 160 grader i cirka 50 minutter. Jeg anbefaler bruke et steketermometer. Da fr du alltid perfekt resultat.
Ta ut kyllingen p 62 -63 grader og la den hvile i 5 -10 minutter.
Nr det er omtrent 10 minutter igjen av steketiden, legger du aspargesene p bakplaten med grnnsakene og kyllingen.
Server med ekstra sweet chili saus.
Nydelig!


Resten av dagen skal vi bruke til hygge og kos.
I dag er det bror som skal feires!
Hper du fr en fantastisk helg :grin:Ta vare p de du er glad i.

Kristine

SPISEFORSTYRRELSE

  • 19.06.2014, 16:53


Var det noen av dere som hrte p P1 eller P2 mellom syv og tte i morges?
I s fall hrte dere min stemme som snakket om spiseforstyrrelser.
Du kan ogs lese noe av saken p nettsiden deres,her.



Mange av dere vet at jeg har hatt en komplisert forhold til mat, kropp og trening.
Jeg fikk anoreksi som ellevering. Etter ha vrt friskmeldt et halvt rs tid da jeg var femten, gled det over til overspising, depresjon og selvskading. Deretter ble jeg ekstremt opptatt av trening og sunnhet, og havnet over i kategorien ortoreksi.

Ortoreksi kalles sykdommen som handler om vre sunnest mulig. S sunn at det blir skadelig. Her kommer muskler, fettprosent og fitness inn.
Det er velog bra forske leve sunt. Folk flest vil nyte godt av f et bedre kosthold og bli mer fysisk aktive.
For noen frer dette videre til et "sunnhetshelvete". Det gr en grense mellom det ta vare p seg selv og bli s opptatt av sunnhet at det gr utover livskvalitet og helse.

Jeg m ogs legge til at en spiseforstyrrelse sitter i hodet. Det er psykisk lidelse.
spise lite, spise ekstremt sunt og / eller overspise er ikke problemet i seg selv, men er symptomer p sykdommen.

Det er en hrfin balanse mellom sunn og sykelig sunn.
Hvor denne grensen gr, er selvflgelig noe individuelt fra person til person. Den dagen du begynner bli fanatisk i forhold til mat og kropp hvor dette opptar s si all tid og tanker, da har du et problem.
Husk at det ha et sunt og godt liv, ikke ndvendigvis betyr at du bare skal spise sunn mat ogm trene hver dag.
Et sunt og godt liv handler vel s mye om ha det godt med seg selv og trives i eget liv og i egen kropp.


Kristine

OUCH

  • 18.06.2014, 16:53


I dag var jeg opererte bort visdomstannen min.
Visdomstannen har vokst seg inn i kjevebenet. Ouch!
Jeg skal rlig innrmme at jeg gruet meg virkelig p forhnd. Det er f ting jeg er redd for her i livet, men spryter og blodprver er mine verste mareritt. Ja, jeg pleier faktisk svime av under blodprver!
Selve operasjonen tok ikke mer enn en time, til tross for at oralkirurgen mente at tannen var eksepsjonelt vanskelig f ut.
Det hele gikk mye bedre enn forventet og var langt fra s vondt som jeg hadde sett for meg.
N derimot begynner smertene komme! Riktignok har jeg ftt en del smertestillende. Vi fr se om jeg ikke m ta noen slike etter hvert.


De neste dageneskal maten helst vre myk.Jeg fr heller ikke gjrenoen form for fysisk aktivitet.
Kald ogflytende mat skulle vre perfekt mat.
Is.
Jammen godt det er lillelrdag!


Det er frste gangen jeg testet Smash-isen.
Jeg er veldig glad i smash og kombinasjonen av stt og salt.
Denne isen kommer jeg helt klart kjpe igjen!


Jeg hentet en pakke fra iHerb i dag ogs.
Les gjerne min iHerb-guide her.
Dagens pakke innehold:
- Trail mix
En blanding av superfruktene gojibr, mulberries og goldenberries. En gjenganger hos meg!
- Questbarer
Denne med double chocolate er min favoritt!
- Black botija olives
Disse er kologiske og kjempe gode. Jeg bruker de i alt fra snack til salat.
- Xylichew
Denne er ny! En tyggis stet med xylitol. Denne er i lakrissmak, men de finnes i flere smaker her.


Hper du har hatt en super onsdag :razz:
Det er lillelrdag!

Kristine

SWEET CHILI

  • 17.06.2014, 18:26


Frst og fremst, tusen hjertelig takk for alle de utrolig nydelige og varmende ordene deres. Jeg blir mlls!
Man hrer ofte at bloggverden er hard, hvor det blir slengt mye stygge kommentarer. Jeg synes det er stikk motsatt! For all del, jeg fr noen mindre hyggelige kommentarer i blant. Likevel er nittini prosent av alle ordene som blir lagt igjen, fantastisk koselige og stttende.
Jeg fikk trer i ynene da jeg satt leste igjennom alle kommentarene p sndagens innlegg. Jeg fler meg virkelig verdsatt. Dere er fantastiske!
En stor og kjrlig klem gr ut til hver og en

Vi gir ikke opp!
Jeg velger tro og hpe til siste slutt. Mirakler skjer!
I mellomtiden skal jeg forske s godt jeg kan gjre det beste ut av hver dag og ha en positiv mine her p bloggen.


Jeg har vrt utrolig sliten de siste dagene. Det skyldes nok tankekjret som er i hodet mitt.
Trening har derfor uteblitt. Jeg nsker trene p overskudd og ikke gjre ting verre for meg selv.
Da blir det mer tid p kjkkenet!
Jeg laget en utrolig god sweet chili saus i dag.
Ferdigkjpt sweet chili saus inneholder veldig mye tilsett sukker og / eller fruktose.
Lag den isteden selv!
Det er enkelt, sunt og kjempe godt!


Sweet chili sauce
Perfekt til kylling, fisk, i wok eller ovnsretter.

1 boks hakkede tomater
2 chili
3 hvitlksfedd
3 cm ingefr
2 ss hvitvinseddik, eventuelt vanlig eddik
0,5 dl vann
1/2 ts salt
2 ss sukrin

Hakk chili, hvitlksfedd og ingefr grovt.
Hai en kjele sammen med resten av ingrediensene.
La sausen koke til den tykner. Det tar omtrent 20 -30 minutter.
Kjrsausen glatt med en stavmikser eller i en blender.
Avkjl og nyt.


Hjemmelaget sweet chili saus setter en ekstra prikk over mltidet. Hper det smaker!

Ha en riktig god tirsdagskveld videre :grin:
Igjen, hjertelig takk for alle stttende ord.


Kristine

DINE NSKER

  • 17.06.2014, 06:27


God morgen:grin:
I dag har jeg et sprsml til dere.
Jeg skriver jo bloggen mye for min egen skyld, men ogs for deres.
Jeg lurer rett og slett p hva som er dine nsker?
Hva nsker dere lese mer og / eller mindre om?

Alle innspill settes utrolig pris p.
Ha en fantastisk tirsdag.

Kristine

HELE HISTORIEN

  • 15.06.2014, 20:15


Flere av dere har ftt med dere at jeg ikke er i mitt ess for tiden.
Senest i gr fikk jeg en mail hvor en leser lurte p hvordan det gikk med meg, ettersom jeg virket rar p bloggen. Jeg blir utrolig rrt av slike mailer. Det at enkelte av dere bryr dere s mye, fikk meg til slippe noen trer.
Jegnsker i grunn at dette skal vre en positivt ladet blogg. Jeg hadde derfor hpet at jeg klarte la situasjonen g over uten ta den opp her, men jeg skjnner at jeg ikke klarer det.
Humret mitt er ikke like bra som fr, jeg har omtrent null motivasjon for trening, jeg spiser usunt, sover lite, grter myeog er generelt drlig til ta vare p meg selv.
Derfor vil jegdele hele historien med dere og fortelle hva som skjer.


Verdens beste mamma og meg.
Her er jeg fem dager gammel.

Flere av dereer muligens klar over at min mamma er syk.
Hun har multippel sklerose (MS) og har ogs sloss mot en hjernesvulst de siste tre rene.
For omtrent en mned siden kom dommen jeg har vrt utrolig redd for.
Cellegiften hun har gtt p n har ikke fungert og svulsten har vokst betydelig.
Tidligere har hun forskt operere bort svulsten, strling og en annen type cellegift. Alleuten hell!
Hun har n to valg;1) g tilbake til den forrige cellegiften. Denne hindret svulsten i vokse nr hun var under behandling, men derettervokste dens fort hun var ferdig. Samtidig blir hun veldig drlig og redusert av behandlingen.Eller2) gi opp. Da lever hun ikke lenge.
Som dere skjnner er ingen av alternativene srliggode og hun er dende. .

Jeg har alltid vrt ekstremtnr min mor. S nrt at det er sykelig.
Da hun ble diagnostisert med multippel sklerose(MS) var jeg elleve r. Da utviklet jeg spiseforstyrrelse som senere utviklet segtil depresjon og selvskading.I mitthodet hadde jeg en tanke om at bare jeg var flink nok, hjalp til nok og gav nok av meg selv,s ville hun bli frisk.
En del av denne tankegangen har ikke sluppet taket.
Den dag i dag skulle jeg mer enn gjerne tatt all hennes sykdom og smerte over p meg om det var mulig. Den logiske delen av meg vet selvflgelig at jeg ikke kan gjre henne frisk, men likevel vil jeg gi livet mitt til henne.


Mamma og meg p min frste hyttetur.

Jeg bekymrer meg alt for mye.
Jeg lurer p hva hun velger, hvordan de neste mnedene vil se ut, om hun vil lide, hva jeg kan gjre, og lignende.
N har jeg gitt all min energi videre slik at jeg ikke har klart ta vare p meg selv.
Den siste mneden har jeg forfalt betraktelig og jeg fler meg ikke bra.
Jeg innser at jeg har et problem og at jeg ikke takler situasjonen p egen hnd. Jeg har derforbestemt meg for begynne med samtaleterapi.

I dag er jeg voksen.
Likevel har jeg en liten jente innvendig som febrilsk vil gjre mammaen sinfrisk og se at hun har det bra.
Livet mitt kretser rundt mammaog hennes sykdom. Det er dette som str i hodet mitt tjuefire timer i dgnet.
Jeg klarer ikke levet litt mitt og ta vare p meg selv nr jeg gir alt til min mor. Dette er noe jeg m jobbe med.


Igjen, mamma og meg. Her er det frste gang jeg bader.
Kjrlighet.

Jeg m beklage at jeg virker fravrende.
At jeg ikke er like sprudlende, sporty og flink til oppdatere som fr.
Jeg vil komme tilbake. Det skal jeg love dere!
Frst m jeg bare arbeide meg igjennom situasjonen og finne tilbake til meg selv igjen.
I mellomtiden skal jeg forske s godt som mulig holde bloggen s positiv som mulig.

Kunsten leve er ikke unng problemer, men arbeide seg gjennom problemene og vokse p dem.


Kristine

NYDELIG ISKAFFE

  • 15.06.2014, 13:22



Jeg er, som dere vet, proteinkaffe-avhengig.
I denne varmen frister det mye mer med noe kaldt og deilig.
N blir det iskaffe fremover.
En hjemmelaget variant uten sukker og full av proteiner.
Mmmmm...



Iced Coffee

Proteinpulver,
jeg bruker 20 g mocca-protein
Melk eller vann,
jeg bruker 0,5 dl melk
Stevia
jeg bruker 4 drper stevia sjokolade
Kaffe
jeg tar 1 ss instant coffee
Isbiter
i min verden; jo flere, jo bedre

Lag kaffe ved blande litt varmt vann med kaffepulveret. Rr rundt og ha over kaldt vann.
Eventuelt kan du bruke kald kaffe.
Rr sammen proteinpulveret med steiva og melk i et glass.
Ha i isbiter i glasset og hell over kaffen.
Server...aller helst i skjnne og grnne omgivelser.



Everybody should believe in something.
I believe I'll have another coffee,
iced coffee off course:grin:



Kristine

FAJITA

  • 13.06.2014, 17:25


God fredag dere!
Da er det helg :grin:
Har fredagen vrt bra tross ulykkesdag? Hper det!
Min fredag har vrt super. Ingentypisk fredag den trettendeher i grden!
Jeg har gtt en rolig tur i solen, bakt er herlig sjokoladekake og slappet av.
Det har gtt i et den siste tiden, det er mye som skjer, mye flelser og tanker. Jeg kjenner at jeg trenger koble ut og lade opp batteriene. Derfor har jeg tatt meg en langhelg med minimalt med jobb. Det skal bli godt!


P tok disse herlige bildene av meg og Spera da vi sov i morges.
Ja, her fungerer hun faktisk som min hodepute!
Begge pusene vre er ekstremt kosete og ligger stort sett i sengen med oss hver natt.
Spera ligger enten ved hodet mitt eller intill magen, mens Mildred liker seg best mellom bena mine. De er s fantastiske og gir s mye kjrlighet og glede


Til middag laget jeg kylling fajitas som ble servert med salat, kesam og taco saus.
Kjempe godt!
Jeg laget en ekstra stor form, s jeg har til frokost eller lunsj i morgen ogs!


Kylling fajitas
Skjr kyllingfilet i strimler og stek dem i en panne. Ha i hakket hvitlk, chili, lk og hakket tomat fra boks. Ha si fajitas-krydder, se oppskrift under eller bruk ferdigkjpt, og la det hele koke et par minutter.
Fordel halvparten av tomatsausen i spetlomper, eventuelt tacolomper, rull sammen og legg lompene med skjten ned i en ildfast form.
Fordel resten av tomatsausen over lompene.
Str over ost og gratiner i ovnen p 220 grader i 10 -12 minutter.

Fajitas-krydder
1 ss chilipulver, 1 ts salt, 1/2 ts lkpulver, 1/2 ts kummin, 1 ts paprikapulver, 1 ts sukrin og 1/2 ts knust buljong


Jeg nsker deg en fantastisk fredag:grin:
God helg!

Kristine

GIR BORT FIRE ALMANAKKER

  • 12.06.2014, 16:53


Sommerferien er rett rundt hjrnet for de fleste, men det varer dessverre ikke evig.
Etter ferien tar vi igjen fatt p en nytt halvr, forhpentligvis blide,bruneog uthvilte etter sommeren.
nske du starte opp til hsten med en ny almanakk?
I samarbeid med Personlig Almanakk gir jeg ut 4 almanakker til dere:grin:

Hos Personlig Almanakk kan du designe din egen bok.
Hvilken mned du nsker ha som startdato, strrelse, utseende og hva du vil bruke den til, velger du helt selv. Her er mulighetene mange!

Som dere vet er jeg selv fan av disse almanakkene. Jeg er ndt til skrive ned avlater, jobbetider, mter, trening, osv, for rekke altog holde styr p dagene. Ekstra stas er det f boken akkurat slik jeg nsker den og at det ikke er noen andre som har lik!
Dette er to av mine almanakker:

For vre med i trekningen trenger du ikke gjre annet enn legge igjen en kommentar under.
Om du nsker flge meg p Facebook her, Personlig Almanakk p instagram @personligalmanakkog Facebook, her, er det ekstra hyggelig.
Jeg trekker de fire vinneren p sndag.
Ha en herlig torsdagskveld!

Vinnerne er trukket!
Granulerer:
Margrethe89
Gro Alice
May-Linn
ThereseKristina
Jeg har sendt dere mail!


Kristine

FAVORITTER

  • 11.06.2014, 17:00


Det er en del produkter som jeg omtrent er avhengig av p kjkkenet.
N som jeg er i Hole for hjelpe til, mtte jeg gjre en bestilling hos MyRevolution slik at jeg kan ha mine favoritter her ogs:grin:
Dette er produkter som jeg bruker nesten daglig og som er et must i mitt kjkken.


- MyoProtein i mocca-chocolate
Dette proteinpulveret har vrt min favoritt i mange, mange r, selv lengefr jeg inngikk et samarbeid med MyRevolution. Det er absolutt det beste proteinpulveret p smak, innhold og konsistens.
Jeg bruker det daglig i min kjre proteinkaffe og ogs til bakst.

- Nanox Bcaa
Bcaa er de tre forgrenede aminosyrer leucin, isoleucin og valin. Jeg tar Bcaa fr trening.
Denne varianten har jeg ikke prvd fr, menjeg kommer desidert til bestilledenigjen. Smaken var knall god, selv mamma likte den (!) og pulveret er enkelt blande ut.

- Sukrin+
En blanding av sukrin og stevia. Sukrin+ har mindre av den kalde smaken fra originalvarianten.

- Kokosmel
Jeg bruker kokosmel i bakst, alt fra kaker til mikrobrd.

- Cocosa
Kokosolje har jeg i kaffen, i bakst og nr jeg steker mat i stekepannen.

- Stevia drper
Vaniljedrpene har en god smak og kan brukes i omtrent all matlaging.
Et par drper i kaffen er nydelig.

- kologisk vaniljepulver
Vaniljepulveret har en nydelig vaniljesmak som gir en god smak til all bakst.

- Cake in a cup
Disse er veldig gode og utrolig enkle. Du kan se resultatet av kaken her.

- Fiberhusk
Fiberhusk er et bindemiddel som ogs gjr baksten mer saftig.

-Nutri-crunch
Denne har jeg ikke prvd fr.
Glutenfri kjeksbar som er stet med stevia. Gleder meg til smake!


Ha en riktig s god lillelrdag!
Vi er allerede halvveis til helg:grin:

Kristine

NY BESTEVENN

  • 10.06.2014, 18:03


God tirsdag dere :grin:
Hper pinsehelgen har vrt fantastisk!
Jeg regner med at det er flere enn meg som har skikkelig mandagsflelse i dag. Jeg var ganske trtt i trynet (som dere ser p bildene under), da jeg stod opp i morges.
Utrolig nok er det bare tre dager igjen til helg!


Jeg bor en del i barndomshjemmet mittfor tiden.
Det er sykdom i familien som gjr at jeg vil vre tilstedte og hjelpe til.
Mamma har dalmatineren Kasper.
Jeg og Kasper er blitt veldig glad i hverandre. Jeg har ftt meg en ny bestevenn!
Hunder er herlige vesener og Kasper er intet unntak.
Han er alltid glad, logrer, selskapssyk og er den perfekte turpartner.

Kasper og jeg startet dagen med en god gtur i nydelige Hole.
Det ble omtrent tte kilometer p en og en halv time.
Deretter lekte vi oss p verandaen.
Masse latter og smil!
Slike stunder i hverdagen er gull verdt. Finn tid og anledning til leke deg, le og smile. Det er tross alt slike yeblikk som gir lykke.


Har dere forresten smakt de norske jordbrene?
Jeg slo til med en boks i dag.
, de er fantastisk gode!
N skal jeg nyte en dessert med vannmelon, plommer, norske deilige jordbr og valntter.
Ha en god kveld videre :grin:


Kristine

HVA SKAL VI HA TIL MIDDAG?

  • 09.06.2014, 17:40


Det store sprsmlet 'Hva skal vi ha til middag?' er nok en av sprsmlene som gr igjen og igjen i alle leiligheter og hus.
Mange velger de samme middagsrettene i mange p fantasi.
Her har du mine middagstips for en uke.
Alle oppskriftene er nok s enkle, raske, smakfulle, sunne og nringsrike.
God middag :grin:


Mandag:

Omelettwrap

Til 1 stor wrap blander du sammen 2 egg og visp de lett med en gaffel.
Bland inn 1 ts fiberhusk og 3 ss kesam.
La rren svelle i fem minutter fr du heller den utover et bakplate med bakepapir.
Stek p 200 grader i cirka 5 minutter.
Du kan ogs steke den i panne om du nsker det.
Fylle wrapen med det du nsker som for eksempel hjertesalat, tomat, en boks tunfisk, et kokt egg, skiver av hallumi ost, en halv avokado og en dsj sitronsaft.


Tirsdag:

Vietnamesisk biffsalat

Lag en salat etter eget nske som for eksempel ruccola, aspargesbnner, Cherry tomater, rdlk, agurk og gulrot.
Lag s en dressing av soya saus, limesaft, finhakket chili, hvitlk og ingefr, litt sukrin og koriander. Smak til slik at dressingen blir sterk / syrlig nok for deg.
Stek s mrbrad av storfe raskt i en panne p hy varme, gjerne i sesamolje. La kjttet hvile fr du skjrer i skiver.
Ha kjttet over salaten. Hell over dressingen og topp med hakkede peantter.


Onsdag:

Nydelig tunfiskpizza

Klem ut alt vsken fra tunfisk p boks. Bland med havregryn, egg og krydder.
Til 1 boks med tunfisk bruker du 30 g havregryn, 1 egg, 1 ts oregano, 1/2 ts hvitlkskrydder, 1/2 ts chili.
Bre deigen utover en bakplate og stek nederst i ovnen p 225 grader i 12 -15 minutter.
Ha p fyll som for eksempel hakket tomat, rdlk, tomat, gul paprika, pesto, jarlsberg og parmesan. Her kan du selvflgelig bruke det du nsker.
Stek i ytterligere 10 -12 minutter nederst i ovnen.


Torsdag:

Salat med halloumi

Lag salat av for eksempel spinat, tomat i biter og gul paprika i biter.
Grillet halloumi ost i skiver i 2 minutter p hver side.
Sprstekt bacon.
Rist pinjekjerner i en varm panne et par minutter.
Legg hallomi, bacon og pinjekjerner over salaten sammen med kokt egg.
Topp med en enkel dressing av kokosolje, hvitvinseddik, litt finhakket hvitlk og yacon sirup.


Fredag:

Taco med kyllingburger

Start med kyllingburgerne
Ha kyllingfileter i en foodprosessor sammen med chili, hvitlksfedd, trket oregano-, cummin- og paprikakrydder. Kjr til en jevn masse og form burgere. Har du ikke en foodprosessor kan du ogs bruke en stavmikser eller hakke ingrediensene fint med en kniv.
Stek burgerne i en panne i 3 -4 minutter p hver side.
Lag s tacoskjell ved bruke speltlomper eller fullkornstortilla lefser.
Ha hvitlk- og chilikrydder p lompene / lefsene. Heng lompene p en ovnsrist slik at lompene former tacoskjell. Stek p 225 grader i 12 -15 minutter.
Lag salat av de grnnsakene du har tilgjengelig.
Server med kesam, taco saus og revet ost.


Lrdag:

Tikka masala med biffspyd

Ha olje i en kjele og fres hakket lk, chili, ingefr og hvitlk raskt.
Ha s i hakkede tomater fra boks, tandori masala krydder, kanel, kardemomme, gurkemeie og litt frisk koriander. La sausen koke mens du lager biffspydene.
Tre ytrefilet p spyd og grill raskt p begge sider. Du kan gjerne bytte ut biffspyd med annen proteinkilde som du har i tikka masala sausen. For eksempel bnner, linser, kyllingfilet i strimler eller kjttdeig.
Rr s inn gresk yoghurt i sausen og server.


Sndag:

Fylt paprika

Stek karbonadedeig med lk, finhakket hvitlksfedd og hakket chili.
Du kan ogs bytte ut karbonadedeig med bnner, grnnsaker, kylling og fisk.
Ha over hakkede tomater fra boks, tomatpure, oregano, litt kanel og pepper.
La sausen koke s lenge du gidder, minimum 5 minutter. Jo lenger den koker, jo bedre blir smaken.
Skjr av toppen p to paprika og ta ut eventuell stilk.
Fyll paprikaene med sausen. Topp med ost.
Stek i ovnen p 180 grader i 20 minutter.


Etter middag p sndag passer det perfekt med en deilig is dessert som for eksempel hjemmelaget cookie dough iskrem.
Oppskriften finner du her.

Jeg nsker deg en fantastisk uke med mange smakfulle og sunne middagsretter :grin:
Fortsatt god mandagskveld.

Kristine

DAIMISKAKE

  • 08.06.2014, 16:50



Jeg kom hjem rundt tre - halv fire i natt. Da var jeg for urolig til legge meg.
Det er en ting som roer meg ned bedre enn alt annet - lage mat!
Dermed satte jeg i gang bake iskake.

Nr solen skinte i formiddag var det herlig sette seg ut i solen med en utrolig god daimiskake.
Solskinn, skyfri himmel, godt selskap og smakfull kake.
Da nt jeg livet til det fulle!


Da jeg laget daim forrige uke, viste jeg med en gang at jeg ville lage daimiskake.
Resultatet ble fantastisk godt.
Dette er min nye favorittkake!



Fantastisk daimiskake

Bunn
3 eggehvitter
3 ts sukrin+
100 g kvernede mandler

Iskrem
2dl kremflte
200 g philadephia, eventuelt gresk yogurt / kesam
150 g gresk yoghurt eller kesam
ts vaniljepulver
3 eggeplommer
2 ss sukrin

Hjemmelaget daim, oppskrift her
om du ikke gidder lage daim kan du bruke ferdig kjpt daim eller eventuelt hakket mrk sjokolade


Lag daim.
Etter at den er avkjlt, knus eller skjr den i biter.

Til kaken starter dumed bunnen.
Pisk eggehvittene stive med sukrin.
Ha s i kvernede mandler.
Ha rren utover en springform med 22 cm i diameter.
Stek p 200 grader i 20 min.
Avkjl.

Nr bunnen er avkjlt lager du iskremen.
Pisk eggedosis av egg og sukrin. Rr inn philadephia.
Pisk flten til krem med vaniljepulver.
Rr eggedosis, kesamog kremflte sammen.
Vend innden hakkede daimen i ismassen. Spar noen til toppen av kaken.
Ha massen utover bunnen.
Sett i fryseren i mimum 3 timer.
Iskaken br st p kjkkenbenken 15 -20 minutter fr den skal serveres.


Hper det smaker.
Ha en nydelig sndag videre :grin:


Kristine

NYDELIG PINSEHELG

  • 07.06.2014, 13:46


Hei dere!
Da er pinsehelgen godt i gang. Er det ikke herlig?
En ekstra dag fri, kommer alltid godt med.
Vret er ogs meldt nydelig i strsteparten av landet. Vi kunne knapt bedt om mer!
Jeg skal riktig nok jobbe en del. Mine online coahing kunder har jeg alltid med meg uansett om det er helg eller hverdag. I kveld skal jeg i tillegg hjelpe til i et bryllup. Bryllup er s fantastisk koselig Stemmingen er god, alle er bilde og de oser av kjrlighet. Jeg gleder meg!


N har jeg nettopp vrt ute p en deilig joggetur.
7 kilometer i skogen.
Kneet fles faktisk mye bedre. Et hurra-hopp for det :grin:
N har jeg ikke brukt det annet enn lett ging p to uker, og det er knapt smerter i det. Jeg krysser fingrende for at det er et tegn p at legen tok feil, og jeg ikke har en meniskskade likevel. *fingrende krysset*


Jeg fant i tillegg nydelige markjordbr p turen. S ste og gode!
Det var riktignok ikke s lett lpe med hende fulle med jordbr. Jeg kan vel si at det var mer syltety enn br nr jeg kom hjem.
Godt er det uansett! Da blir det pannekaker med markjordbrsyltety etterp.


Ha en strlende lrdag dere :grin:
Nyt pinsehelgen til det fulle.

Kristine

NATIONAL DOUGHNUT DAY

  • 06.06.2014, 14:47



I dag er det den nasjonale doughnut dagen!
Det er en amerikansk oppfinnelse, naturligvis, som feires frste fredag i juni hvert r.
For meg passet det perfekt da jeg fikk min doughnutform i dag! Jeg bestilte den fra Amazon.
Da ble det feiring av doughnut dagen p meg ogs :grin:

Ps.
Har du ikke dougnutformer kan du bruke muffinsformer.



Sjokoladeglasert doughnut

Doughnut
70 g mandelmel
1 ss kokosmel*
1 ts vaniljepulver
2 ts bakepulver
2 ss sukrin+
2 egg
1 ss smeltet smr

Pisk egg og smeltet smr lett.
Bland sammen mandelmel, kokosmel, vaniljepulver, bakepulver og sukrin. Ha i egg og smrblandingen.
Ha rren i en doughnut form.
Eventulet kan du ogs lage muffins av oppskriften. Da fr du rundt 8 -10 muffins.
Stek p 175 grader i 10 minutter. For muffins vil steketiden vre p 12 -15 minutter.
Avkjl fr du har p glasur.

Sjokoladeglasur**
50 g sjokolade, jeg brukte melkesjokolade men bruk gjerne mrk sjokolade om du nsker det
1 ss smr
1/2 ts vaniljepulver
2 ss flte

Smelt smrog sjokolade i vannbad, kjele eller i mikroen.
Rr inn vaniljepulver og flte.
Hell blandingen over dougnutsene.

*kokosmel kan byttes ut med annen trrvare som for eksempel bokhvetemel eller hvetemel
**du kan ogs bare bruke smeltet sjokolade isteden for lage en sjokoladeglsur, men jeg skal love deg at denne glasuren er god!


Jeg blir sulten igjen bare av se p bildet!
Bite i noe godt og kjenne alle de gode samkene i munnen.
Mmmm...

N skal jeg ta meg en styrkekt p bryst og skuldre fr det er tid for kjrestekveld.
Det er viktig pleie kjrligheten og ta vare p de man er glad i.
Nyt fredagen dere :grin:
God helg!

Kristine

MATBOKS

  • 05.06.2014, 08:21


I dag er jeg p sykehuset mesteparten av dagen som stttespiller for min bror som skal opereres.
Jeg vet at sykehusetmaten som oftest er lite skryte med og har derfor pakket med min egen mat.
Uten mat og drikke, duger helten ikke!


Dette er hva jeg har pakket med meg i dag:
- En boks med mocca-protein, til en proteinkaffe - oppskrift her
- En matboks med salat, kokte poteter, dressing (creme fraiche, hvitlk og urter) og kylling, rester fra grsdagen
- Aprikoser
- Kokte egg
- En snack miks av gojibr, morbr, inkabr, mandler og macadamiantter


Hper dufr en super torsdag:grin:

Kristine

NULL

  • 03.06.2014, 18:05


I dag var jeg hos tannlegen.
Det er i grunn ganske flaut. Vi fant ut at jeg ikke hadde vrt der p seks r!!
Jeg har rett og slett glemt det!
God tannhelse er en viktig del av en helhetlig helse. N skal jeg ta meg sammen p dette omrdet. Tannlegen burde beskes en gang i ret!


Jeg gruet meg p forhnd og var redd for attennene minevar ille.
Svaret var heldigvis positivt!
Null hull p denne jenta :grin:Jeg kunne trygt fortsettemedden tannpleien jeg gjr.
Derimot m jeg inn operere bort en tann som har vokst inn i kjeven. Det blir riktig nok frst i slutten av sommeren.

Ps. Jeg har ikke p meg solbriller for vre "kul", men fordi jeg har klart pdra meg en infeksjon i yet.
Jeg fr ikke lov utsette yet for lysde neste dagene!


Det ble en grilling til middag i dag...igjen.
Jeg og grillen er bestevenner for tiden!
Grilling gir meg en ordentlig god sommerflelse og ikke minst en veldig god smak.


Jeg grillet tomat, paprika og squash i skiver p grillen i 3 -4 minutter p hver side.
Biffen smres med olje, jeg bruker en utrolig god chili og hvitlkolje. Del1 chili i to p langs og4 hvitlksfedd i to, og ha i en flaske sammen med extra virgin olivenolje, eventuelt annen olje. Etter 4 -5 dager fr oljen en deilig smak av chili og hvitlk. Grill biffen i 2 -3 minutter p hver side.
Jeg serverte ogs fetaost og fylt sopp til grillmaten.
Fylt sopp lager du enkelt ved fylle store sopp som for eksempel portobello eller champinjong med hakket lk, chorizo i biter, hakkede tomater fra boks og finhakket hvitlk.Topp soppene med ost og stek i ovnen p 200 grader i 20 minutter.
Nydelig!


Jeg fikk forresten en pakke fra iHerb i dag med Apple Pai Questbar.
Det er frste gangen jeg har smakt denne typen.
Den var seig og god.
Jeg kommer til kjpe den igjen, men Double Chocolate Chunk forblir favoritten!

Ha en fortsatt god lillelrdag!

Kristine

GO'MANDAG

  • 02.06.2014, 17:12


Riktig god mandag!
Hper dere har hatt en fantastisk helg.
Med solskinn og gode temperaturer over hele Norge, har alt ligget til rette for noen herlige dager.
N er det mandag :mrgreen:
Jeg hper du er full av energi og klar for en ny uke!


Spera og Mildred er veldig fornyd med denne mandagen.
De har ligget slappet av solsteiken gjennom vinduet. De trives best inne nr det er for varmt. Livet er supert slike dager!
Etter at jeg hadde gtt meg en god power walk i solen, tok jeg meg tid til legge meg ned sammen med dem en halv times tid.
Frst nydelig tur i solskinnet og deretter pusekos - helt herlig!


Med kjttfri mandag ble det pannekaker til middag.
Du kan lese mer om kjttfri mandag her.
Jeg serverte hjemmelaget blbrsyltety til.
Middagen falt i smak hos bde liten og stor.
Alle frtiseks pannekakene forsvant! Vi er fem stykker.



Pannekaker
Dette blir cirka 10 pannekaker, jeg femdoblet oppskriften.

1/2 banan, kan byttes ut med 1 ts sukrin+eller annen stning
200 g cottage cheese, eller kesam eller gresk yoghurt
2 egg
2 dl melk
1 dl havregryn
0,5 dl mandelmel, eller annen meltype som speltmel eller bokhvete
1/2 ts salt
1 ts kanel
1 ts kardemomme

Bland sammen alle ingrediensene.
Du kan gjerne ha dem i en foodprosessor, blender eller eventuelt bruke stavmikser, slik at du slipper klumper.
La rren st 5 -10 minutter.
Stek s tynne pannekaker i en panne p middels varme.
Jeg bruker litt kokosolje i pannen.
Server med nsket tilbehr; kesam, friske br, syltety, brunost, sjokoladerre / glasur (oppskrift her) eller noe annet godt.


Blbrsyltety

1 pose frosne blbr, 400 g
1 eple
1 ts sukrin+

Tin blbrene. Jeg brukte mikroen.
Ha s alle ingrediensene i en foodprosessor eller blender og kjr tilet jevnt syltety.
Du kan ogs hakke eplet i smbiter og deretter blande medblbr og sukrin.
Pektinene i eplet gjr at syltetyet blir tykkere.
Spis syltetyet med en gang eller oppbevar i kjleskapet i 4 -5 dager.


Hper du har hatt en riktig s god go'mandag :grin:
Jeg nsker deg en super uke videre!

Kristine

HJEMMELAGET DAIM

  • 01.06.2014, 19:27



Etter ha kost meg ute i det nydelige vret, var det tid for kose seg inne p kjkkenet.
Jeg elsker bake :grin:
Jeg token titt i bakeskuffen, som var nok s tom (minner meg p at jeg m legge inn en bestilling hos MyRevolution) og skjnte at jeg ikke hadde s mange valgmuligheter.
Da var det bare pnske ut noe nytt!
Resultatet ble hjemmelaget daim.
Karamell med sjokolade.
Fantastisk godt!



Hjemmelaget daim

2 dl flte
6 ss sukringold
ts vaniljepulver
2ss smr

60 g mrk sjokolade

Bland sammen flte, sukrin, vaniljepulver og smr i en bolle.
Kok p full guffe i mikroen i 5 -10 minutter.
Du kan ogs koke det i en kjele. Da tar det 20 -30 minutter.
Karamellen er ferdig nr den er blitt mrkere i fargen og tykk i konsistensen.

Smr karamellen utover et bakepapir og sett i fryseren i et par minutter.
Smelt s sjokoladen. Smr den utover karamellen og sett daimen i kjleskapet.
Skjr i biter.
S er det bare nyte!
Mmmm....


Ha en fortsatt strlende sndagskveld.
Lad opp til en ny og fantastisk uke, kanskje med daim?
I morgen venter mandag og en ny og herlig uke :grin:


Kristine

VELKOMMEN

  • 01.06.2014, 10:31


En ny mned er i gang.
Hjertelig velkommen skal du vre juni :grin:
Vi er inne i den frste sommermneden. Dagene blir lengre, temperaturen stiger, solenstrler og sommergleden kommer!
Det er tid for fylle kroppen med masse sunn og nringsrik mat, tenke gode tanker og vre aktiv i solskinnet.
La juni bli din mned!





Jeg nsker deg en fantastisk mned.
Mtte juni bli akkurat slik du nsker!

Kristine

Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her p min blogg vil du f sm tips, rd og oppskrifter til den sunne linje, samt flge min vei i livet. Jeg har troen p at god helse og en sunn livsstl er nkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer p noe, nsker dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits