www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

MATPANNEKAKER

  • 30.06.2015, 16:17



Pannekaker kan lages bde salte og ste.
Jeg lager som regel ste pannekaker, jeg er jo en stmoms, men i dag ble det salte matpannekaker som tidlig middag. Det var virkelig godt. Jeg m lage salte versjoner oftere:grin:



Matpannekaker
4 stykker

2 egg
50 g kesam*
20 g bakeprotein**
50 g havremel***
1/2 ts bakepulver
1/2 ts salt

Bland alle ingreidiensene godt sammen.
La svelle et par minutter.
Stek p middels varme et par minutter p hver side.


Alternativer:
*Kesam kan byttes ut med rmme, creme fraihe eller melkefrie varianter som soya yoghurt, kokoskrem
**har du ikke bakeprotein kan du bytte ut dette med en annen trrvare som mer havremel eller speltmel, bokhvetemel og lignende
***havremel kan byttes ut med andre trrvarer som bokhvetemel eller hvetemel


Server med nsket tilbehr eller spis dem som de er.
Jeg serverte pannekakene med Jarsbergost, god og mager salami, cottage cheese, pesto, tomat og kiwi.


Kristine ♥

ETTER TRENING

  • 29.06.2015, 13:10


Hei dere og god mandag!
Hper helgen har vrt bra.
Vet dere hva? Bare en halv times tid etter at jeg hadde skrevet innlegget i gr, ste regnet ned! Er ikke det typisk?! Jaja, da fikk jeg ihvertfall kost meg i solen en god time.


Dagens trening ble en lpetur p 8 kilometer. Jeg hadde egentlig ikke s veldig lyst til gjre noen verdens ting i dag, men s deilig det var nr det var gjort:grin:

Etter trening i dag nt jeg denne herligheten.
Her tok jeg rett og slett noen riskaker og smurte dem med sjokoladeproteinrre (30 g mocca-protein, 1 ts kakao, bittelitt salt (kan slyfes) og litt vann /melk blandes godt) og hadde over biter av OhYeah peanttproteinbar. Knall godt!


Ha en herlig mandag da dere!

Kristine♥

IS I SOLA

  • 28.06.2015, 13:17


Endelig en dag med fin vr hvor jeg har fri! Solen skinner og himmelen er bl.
Jeg har dratt p meg bikinen for frste gang i r og sitter i skrivende stund med en is i hnden.
Senere blir det en fin gtur i solen fr jeg fr jeg middagsgjester.
Dette blir en fantastisksndag!
Hper du koser deg og nyter livet. Stopp opp, pust dypt og smil:grin:


Kristine ♥

MORGENHYGGE

  • 27.06.2015, 09:21


God morgen herlige lesere.
Hper alt str bra til og at dere er klare for en herlig helg!
Jeg skal hvert yeblikk avgrde p jobb. Frst er det morgenhygge med proteinkaffe og mailsvaring.

Siden jeg igjen og igjen fr sprsml angende hvordan jeg lager proteinkaffen, legger jeg den ut p nytt.

Proteinkaffe
0,5 dl vann
20 g mocca-protein, eller mer om du nsker
1 -2 ss kaffepulver, avhengig av hvor sterk du vil ha den
Varmt vann

Bland proteinpulveret med vann i et glass eller en kopp. Bruk en skje og rr godt.
Ha i kaffepulver og hell over litt varmt vann. Rr rundt. Hell s i nok varmt vann til at glasset eller koppen blir full. Eventuelt kan du bruke ferdiglaget svart kaffe.Mmmm...


Forresten, som leseren min fr du 10 % p din frste bestilling hos MyRevolution. S om du bruker min til proteinpulver, bcaa eller noe helt annet, fr du automatisk 10 % avslag.


Jeg nsker deg en aldeles strlende helg:grin:

Kristine♥

TESTER NYE SKO

  • 26.06.2015, 14:47



Jada, denne frkna har ftt seg nye lpesko. Nike Air Max.
som jeg digger dem!
P grunn av skadene mine, jeg har som nevnt tidligere kronisk betennelse i begge knrne, den ene hoften og beinhinnebetennelse etter ungdomsr med spiseforstyrrelse, er det viktig for meg ha et par gode sko med myk hel og god sttdemping. Lper jeg uten demping har jeg s vondt i underkroppen at jeg ikke kan g!
Dette skal vre toppmodellen til Nike.De skal vre komfortable bde p lange turer og p korte intensive kter.


Det ble rett p trening.Nye sko mtte selvflgelig testes!
Jeg lp 4 x 4.

kten s slik ut:
- 4 min oppvarming
- 4 min hy intensitet,hastighet 12,5, etterfulgt av 3 minutter rolig intensitet, hastighet 7. Gjenta 4 ganger
- 4 min nedtrapping

S langt strlende fornyd:mrgreen:Det blir litt som lpe p puter. Og det beste av alt; knrne mine er ogs fornyde etter turen. Hurra, det er sjeldent! Jeg gleder meg allerede til neste lpekt.


Kristine♥

OMELETTWRAP

  • 25.06.2015, 16:19


Jeg startet dagen med et par timer jobb, fr jeg dro p trening. I dag var det rygg og skuldre som stod for tur.
En knall god kt. I dag var det rett og slett helt fantastisk trene!
- Chins
- Stende roing
- Facepull
- Skulderpress
- Sidehev


Vel hjemme laget jeg omelettwrap til lunsj. Det er s godt! Jeg serverte den sammen med kokte egg, tomat og avokado.


Omelettwrap har jeg lagt ut oppskrift p fr her. Det er kjempe enkelt og godt.
I dag fylte jeg min med salat, spekeskinke og pesto.
Du kan stort sett fylle den med det du nsker. Du kan ogs variere med forskjellig krydder i omelettrren. Tilsetter du for eksempel litt kardemomme og sukrin, blir det en st versjon som passer perfekt med br og kesam. Har du i oregano- og paprikakrydder, kan du fylle omelettwrapen med ost og skinke for en pizzasmak. Her er det mange muligheter!


Omelettwrap

Ta 2 egg og visp de lett sammen med en gaffel. Bland inn 1 ts fiberhusk og 3 ss kesam.
La rren svelle i fem minutter fr du heller den utover et bakeplate med bakepapir.
Stek p 200 grader i cirka 5 minutter.
Fyll med det du nsker.
Spis og kos deg:grin:


Kristine♥

DU ER HELDIG

  • 24.06.2015, 10:53


Ta deg god tid til lese ordene under.

You are so lucky
Du er heldig.
Jeg er heldig.
Ikke fokuser p alt du skulle nske du hadde og alt som skulle vrt annerledes. 
Stopp opp og sett pris p livet og det du har i dag! 


Kristine ♥

HVERDAG IGJEN

  • 23.06.2015, 15:08


Hei dere. Hper dere har hatt en herlig ukestart!

Etter ha hatt fri en uke, er det utrolig deilig komme tilbake til hverdagen. Spesielt har jeg savnet lfte vekter og lpe! Nr det har bttet ned p fjellet, skal jeg rlig innrmme at jeg ikke har vrt mye ute. I dag derimot, er hverdagen tilbake og jeg er tilbake p trening:mrgreen:

Det ble en kombinert lpe- og styrkekt.
Jeg startet med lpe 5 kilometer. Deretter ble det styrke p ben med hovedfokus p rumpe.
- Marklft
4 sett * 8 repetisjoner
- Hacklift
3 sett * 8 repetisjoner
- Kneby i kabel
3 sett * 10 repetisjoner
- Hip thrust
3 sett * 10 repetisjoner


Som dere ser har jeg 2XU tightsen p. Jeg har to stykker av denne modellen, en svart og en grnn. Jeg rett og slett digger dem!
N har Xlife sommersalg hvor du fr opp til 70 % avslag p en mengde varer her.
2XU tightsen er ogs p tilbud. Her kan du se dem.


Da gjenstr det bare nske dere alle en herlig Sankthans.
Jeg jobber helt til halv ti i kveld, s det blir ikke noe feiring p meg.
Ha en herlig kveld!

Kristine ♥ //addlink

SPIS NTTER

  • 22.06.2015, 17:47


Ntter er sunt og godt.
De inneholder sunt fett og en hel rekke vitaminer, mineraler og antioksidanter.
Selv spiser jeg ntter hver dag. Som snacks og mellommltid, p havregrten, over salaten, i proteinshaken eller over kesamen.
Forsking viser at ntter er godt for hjerte, blodomlpet, kan virke vekstregulerende og kan ke hormonet serotonin som gir oss en flelse av velbehag.
Her er mine favoritter:

Pistasjntter
Nringsinnhold per neve, cirka 20 gram:
Kalorier: 121
Fett: 9,7 g
Protein: 4,1 g
Karbohydrater: 4,3 g
Pistasjntter har et hyt kaliuminnhold og er fulle av antioksidanter.

Mandler
Nringsinnhold per neve, cirka 20 gram:
Kalorier: 122
Fett: 10,4 g
Protein: 4 g
Karbohydrater: 2,7 g
Mandler inneholder mye E-vitamin og mineraler.

Valntter
Nringsinnhold per neve, cirka 20 gram:
Kalorier: 134
Fett: 12,4 g
Protein: 2,8 g
Karbohydrater: 2,6 g
Valntter har et hyt innhold av antioksidanter og C-vitamin, faktisk dobbelt s mye som andre ntter.

Cashewntter
Nringsinnhold per neve, cirka 20 gram:
Kalorier: 118
Fett: 9,3 g
Protein: 3 g
Karbohydrater: 5,2 g
Cashewntter har et hyt innhold av jern.

Pekanntter
Nringsinnhold per neve, cirka 20 gram:
Kalorier: 137
Fett: 13,6 g
Protein: 1,6 g
Karbohydrater: 1,7 g
Pekanntter har et hyt innhold av fiber og C-vitamin.

Peanttsmr
Nringsinnhold per neve, cirka 20 gram:
Kalorier: 120
Fett: 9,8 g
Protein: 5,4 g
Karbohydrater: 2 g
Peantter og ogs peanttsmr inneholder mye proteiner, fiber og antioksidanter.
NB! Nr du kjper peanttsmr, srg for at det er en naturlig variant som inneholder mye peantter og minst mulig (om overhode noe) salt og olje. Jeg bruker denne varianten. 


Ta en neve ntter! :grin:
God smak som gjr godt for helsen.


Kristine ♥

SUNNE POP TARTS

  • 21.06.2015, 11:47


Det er mye moro man kan lage med den nye FiberSirupen, som jeg skrev om tidligere her.
I dag morges laget jeg sunne pop tarts.
Pop tarts er rett og slett en spr kjeks med syltety inni. Den klassiske pop tarts'en har ogs glasur p toppen og gjerne kakestr. Min pop tarts fikk vaniljeglasur og ble pyntet med smeltet sjokolade.
Knall godt!



Pop Tart
1 stor

Pop Tart
50 g klar fibersirup
15 g vaniljeprotein*
15 g bokhvetemel* *
2 ss sukkerfritt syltety, jeg brukte jordbr

Glasur
20 g vaniljeprotein
1 ts sukrinmelis
2 -3 ss vann
10 g smeltet sukkerfri sjokolade, valgfritt, jeg brukte denne


Start med lage pop tarts'en.
Varm opp FiberSiurp i mikroen eller en kjele til det begynner ryke.
Bland sammen fibersirup, vaniljeprotein og bokhvetemel.
Det skal bli en fast masse ala plastelina. Tilsett eventuelt litt mer trrvare om deigen blir for ls.
Del deigen i to og legg de to klattene p et bakepapir. Legg over plastfolie og klem klattene til to flate rektangler. Legg p syltety p den ene. Lft opp bakepapiret og legg den ene firkanten over den andre. Trykk litt sammen i kantene.
Stek p 200 grader i 10 minutter.
Avkjl noen minutter fr du lager glasuren.

Bland sammen vaniljeprotein, sukrinmelis og vann.
Legg p pop tart'en.
Smelt sjokolade og ha den over til slutt.
Nyt.


*har du ikke vaniljeprotein, kan du bytte ut dette mot annen trrvare som mer bokhvetemel eller for eksempel speltmel
**istedenfor bokhvetemel kan du bruke annet mel som speltmel eller hvetemel


Lag gjerne dobbel porsjon, for denne blir borte fort!
Hper det smaker:grin:


Kristine♥

HYTTEKOS

  • 19.06.2015, 19:35


Nr regner stormer ned som verst ute, er det veldig deilig sitte inne. Spesielt etter ha vrt en vt tur ute tidligerei dag.
Jeg slapper av p en helt spesiell mte nr jeg er p fjellet. Det henger nok sammen med at her er det lite jeg fler jeg m gjre. Hjemme er det som oftest noe som henger over skuldrene mine som to do-listen min ser at jeg burde gjre. Her oppe derimot, fr jeg senket skuldrene helt og gjr akkurat det jeg fler for.

N er det tid for hyttekos:grin:Elle, iskaffe, sjokolade, plommer og nttifrutti foran peisen. Da koser jeg meg virkelig!


Kristine♥

IKKE DRLIG VR

  • 19.06.2015, 12:29


Bare drlige klr.

Ja, hva skal jeg si. Da jeg dro opp p fjellet, hadde jeg ikke akkurat forventet at det skulle regne uavbrutt alle dagene vi er her. Denne frkna tok ikke med seg regnty. Noe jeg i ettertid innrmmer at var noe korttenkt!

Det finnes ikke drlig vr, sier dem, bare drlige klr.Denne gangen var det bde drlig vr og drlige klr!
Jeg begynte bli litt rastls etter for mange dager med innekos p hytta. I dag mtte jeg trosse vret og tok meg en god fjelltur. Jeg fant heldigvis en regnjakke (som var et par hakk for stor) og trasket ut i regnet.
Da jeg var tilbake en dry time senere var jeg bokstavelig talt gjennomvt.
Vt eller ei, deilig var det:razz:Det er noe helt eget med fjelluft og -natur. Ikke en levende sjel se, bare fjelltopper, mose, sn - ja, det er fortsatt en del sn her, bekker, og noen f fugler som kvitrer i vei. Det kaller terapi for kropp og sjel!
N skal jeg tenne i peisen og f varmen igjen.
Hper du har en god fredag!


Kristine♥

PANNEKAKER ELLER VAFLER?

  • 18.06.2015, 17:05


En rre, to muligheter.
Her kan du velge om du vil lage pannekaker eller vafler. Eller begge deler som jeg gjorde i dag.
Denne oppskriften er super enkel og s god!



Bananrre til pannekaker eller vafler
Nok til 2 vafler og 4 sm pannekaker

2 banan
2 egg
Kanel og kardemomme

Valgfritt:
For de absolutt beste pannekakene, tilsett i tillegg 1 ss vaniljeprotein(eller annen trrvare), 1 ss kesam / gresk yoghurt, 1 ts sukrinog 1 ss mandelmel,men dette er ikke ndvendig. Jeg har ikke tilsatt noe ekstra i rren p disse bildene, kun banan, egg, kanel og kardemomme.


Ha alle ingrediensene i en bolle.
Mos med stavmikser.
Eventuelt kan du ogs bruke foodprosessor, blender eller mose ingrediensene godt med en gaffel.


S er det bare steke rren enten som pannekaker, lapper eller vafler.
Jeg bruker litt kokosolje i vaffeljernet og stekepannen.


Denne rren smaker absolutt ikke banan.
Jeg er nemlig ikke s glad i banan i seg selv, men synes disse vaflene og pannekakene er kjempe gode.
Her er det bare nyte.


Jeg serverte mine pannekaker og vafler med Rros rmme, rrte jordbr (jordbr og sukrin kokt opp og most sammen), peantter og noen bananbiter. En real fest lunsj her p hytta!


Det har vrt drlig vr her i dag ogs, men n ser det ut til lette. Jeg krysser fingrene for at regner slutter og at jeg kan ta meg en flott fjelltur senere i dag:grin:
Det hadde vrt helt herlig!
nsker deg en god torsdagskveld.

Kristine♥

REGN UTE

  • 17.06.2015, 17:57


I gr nr vi kom opp p fjellet, var det strlende sol.
I dag derimot, har det regnet. Da er det bare senke skuldrene og slappe av inne.
Regn ute - kos inne!


Jeg har brukt mesteparten av formiddagen til lese bok, drikke proteinkaffe og bare nyte stillheten.
Rett og slett bare ladet batteriene. Utrolig deilig!

Dagens hyttemiddag ble svin indrefilet, tomatsalat, kokt brokkoli og fltegratinerte poteter.
Kjempe godt!

Svin indrefileten krydret jeg med paprika, chili, salt og pepper, fr jeg stekte den i ovnen p 180 grader i 30 minutter.
Steketiden vil vre avhengig av strrelsen p kjttet.

Tomatsalaten bestr av tomat skjrt i biter. Bruk gjerne forskjellige tomater. Bland med rdlk i tynne skiver og revet mozzarella. Ha over litt sitronsaft, flaksalt, pepper, basilikum og extra virgin olivenolje. Du kan fint droppe oljen om du nsker det.

De fltegratinerte potetene er laget etter oppskrift fra Tine, denne.

N er vi i gang med kortspill.
Jeg leder. Hurra! Vinnerinstinktet str det ikke p i hvert fall!
Ha en herlig onsdagskveld dere :razz:


Kristine ♥

SVERIGE

  • 16.06.2015, 14:15



Som nevnt var jeg i Sverige i gr. Nrmere bestemt Nordby Senteret. De har alt vi trenger; matbuikk, proteinbutikk og godisbutikk. 
Jeg blir som et barn nr jeg kommer til godisbutikken. Jeg elsker godis!! Jeg blir faktisk litt flau over meg selv. Er det mulig bli s henrykt over godteri? Ja, tydeligvis :razz:


Jeg er fan av harryturer.
Ikke nok med at Sverige har billigere matvarer enn Norge, de har ogs en rekke varer som man ikke fr kjpt her.

Standard matvarer som alltid er med hjem fra Sverige:
- Pofiber
- Parmesan
- Diverse burgere
- Ketchup stet med stevia
- Sukkerfritt syltety
- Diverse krydder
- Kalkunbacon
- Bacon
- Ytrefilet av storfe
- Karbonadedeig
- Roastbiff
- Keso
- Kesella
- Creme fraiche
- Flte
- Eggehvite p kartong
- Lett ristet og saltet nttemiks
- Trkede br og nttemiks
- Diverse sjokolader stet med stevia, den hvite er min favoritt
- Smgodt
- Yoghurtgodteri
- Proteinbarer


Nye varer som jeg fant denne gangen:
- Kokos- og mandelmelk
Rett og slett en blanding av kokos og mandelmelk. 
- Gresk yoghurt i forskjellige smaker.
Kokos, nttesjokolade og vanilje. Disse er som skyr, hyt proteininnhold og lite proteiner og karbohydrater.
- Frosne ferske urter.
Supert ha liggende i fryseren for meg som alltid klarer drepe urteplanene.
- Jamie Olivers Pesto
Denne finnes i mange forskjellig smaker og vil sette en ekstre prikk over maten min.
- Protein is
Ja, iskrem med hyt proteininnhold. Ganske gode var de ogs.
- Pauluns granola med kakao
Knall god og ustet frokostblanding.


Har du noen Sverige favoritter?
Ha en fortsatt god tirsdag :grin:

Kristine ♥

FIBER SIRUP

  • 15.06.2015, 18:53


Flere av dere har nok ftt med dere den nye FiberSirupen som har kommet.
Jeg fikk den i posten p lrdag (sponset) og har ftt testet den ut en del allerede.


FiberSirup er en st sirup av nyttige prebiotiske fibre. Den lages av et plantefiber som heter isomalto-oligosakkarid.
Den finnes bde i clear og gold. Clear er den allsidige varianten som kan brukes som et vanlig stningsmiddel. Gold har en gyllen farge og fyldigere stsmak.
FiberSirup skal gjre at baksten blir mer smidig og elastisk, slik at for eksempel kjeks fr en spr utside og en myk kjerne. De skal ogs vre fantastiske i hjemmelagde barer og gi en perfekt konsistens.

Alts, jeg skal vre rlig si at jeg var skeptisk. Veldig skeptisk! Jeg skjnte ikke helt hvordan denne sirupen kunne utgjre s stor forskjell som salgsordene skulle ha det til. N har jeg prvd den i barer, jeg har laget en rekke proteinbarer de siste to dagene, og i kjeks. Jeg er solgt! FiberSirup gjr faktisk som den lover!


For lage standar proteinbarer med FiberSirup bruker du 50 g FiberSirup og 30 g proteinpulver. Da kan man variere smak og tilsetninger i det uendelige. Hittil er min favoritt denne oppskriften; double chocolate chunk. Sjokoladeproteinbar med sjokoladebiter. Fantastisk god, masse smak og god konsistens.


Double chocolate chunk proteinbar
Til 2 store barer

50 g FiberSirup
1 ss kakaopulver
20 g sjokoladeprotein
1 ss mandelmel, eventuelt havremel eller annet mel
1/4 ts salt
1 ss melk eller vann
20 g hakket sukkerfri sjokolade

Varm FiberSirupen i mikroen p full guffe i 20 minutter. Eventuelt i en kjele.
Bland s sammen alle ingrediensene utenom sjokoladen og kna til en fast deig. Vend inn sjokolade hakket i biter.
Form to proteibarer.
Hiv innp!


Jeg gleder meg til eksprimentere enda mer med FiberSirup fremover:grin:
Her tror jeg det kan bli mange morsomme oppskrifter!


Kristine

TAR MEG EN LITEN FERIE

  • 15.06.2015, 09:09


Riktig god morgen herlige lesere.
I dag er det en ekstra god mandag. For meg er det nemlig ferie:mrgreen:Lite slr den flelsen!
Det blir riktignok ikke den strste eller mest spektakulre ferien, men deilig blir det uansett.

N hvert yeblikk, jeg skal bare spise opp grten min frst, gr tur til nabolandet. Jeg skal harryhandling.
Imorgen drar jeg p hytte og blir der til fredag. Langt oppe p fjellet. Vekk fra sivilisasjon, mas og brk. Bare natur og avslapping.Fy sren det skal bli s godt!
Ha en fantastisk uke!


Kristine

14 JUNI

  • 14.06.2015, 12:34



Dagens ord traff meg midt i hjertet.
Jeg fler at de siste to rene til tider har besttt av mer problemer enn gleder. Mammas sykdom og hennes bortgang, og min egen helse, bde psykisk og fysisk som til slutt sa stopp. Livet er absolutt p bedringens vei, men jeg har fortsatt et stykke igjen g.
Det er arbeide seg igjennom problemene som er selve livet. forske se positivt p situasjonen og tenke at ting ordner seg til slutt. Da vil man vokse p det og kunne flytte fjell. Det er jeg sikker p!

Ha en herlig sndag skjnninger:razz:

Kristine

BLONDIES MED KARAMELL

  • 13.06.2015, 13:08



Blondies med karamellfrosting ble til i natt da jeg ikke fikk sove. Og jammen er jeg glad for at jeg har noen svnlse netter av og til. For dette ble godt. Seig og st. Kanskje noe av det beste jeg har smakt p lenge!

Du kan fint lage blondiesen uten frostingen. Den er spass smakfull i seg selv.
Du kan ogs bare lage karamellfrostingen og spise den ut av en bolle om du nsker det. Nam!
Aller best er de riktignok sammen. En real smaksbombe for en hver stmoms som meg:grin:



Blondies med karamellfrosting

Blondies
1 boks kikerter
1 egg
1/2 ts bakepulver
1/2 ts salt
50 g sukringold
5 drper stevia karamell, kan slyfes
2 ss smeltet smr*
2 ss havremel**
30 -40 g sukkerfri sjokolade, jeg brukte denne***

Skyll kikertene godt under kaldt vann. Mos dem med en stavmikser sammen med egget.
Bland inn resten av ingrediensene.
Fordel rren i en liten form. Jeg brukte en form med 10 * 8 cm. Lag dobbel rre om du vil ha en stor kake.
Hakk sjokoladen og fordel den i rren.
Stek p 175 grader i 25 - 35 minutter. Kaken skal fortsatt vre litt klissete.
Avkjl i formen.

*smeltet smr kan byttes ut med kokosolje
**har du ikke havremel kan du bytte dette ut med en annen trrvare som speltmel eller bokhvetemel
***hakket sjokolade kan byttes ut med ntter eller trket frukt


Karamellfrosting
1 dl vikingmelk eller flte
1 ts smr
1 ss yacon sirup eller honning
3 ss sukringold
100 g philadephia
100 g surkinmelis

Kok opp vikingmelk / flte med smr, yaconsirup og sukringold til massen blir noe mrkere og tykner litt. Det skal bli karamell.
Koker du karamellen i kjele tar det omtrent 30 minutter. Rr om underveis. Koker du massen i mikroen tar det 5 -8 minutter.
La karamellen avkjles i 20 minutter.
Bland s karamellen med philadephia og surkinmelis.
Fordel over den avkjlte blondien.


Ta en bit.
Nyt og mmmmm i vei, for dette var godt!


Kristine

PROGRESJONSLP

  • 12.06.2015, 17:08


Dagens treningskt ble progresjonslp, ogs kalt  progressiv lping.
Kort fortalt gr det ut p at du ker tempoet underveis. Du starter i et rolig tempo og avslutter hurtig.
Du kan ke tempoet etter hver kilometer eller for eksempel etter hvert femte minutt. Jeg kte farten etter hver kilometer.
Progresjonslp er en effektiv mte trene opp kondisjonen p. Hjertepumpen fr kjrt seg! I tillegg fr du ogs testet deg mentalt. Lpeturen blir hardere og hardere, og utfordrer psyken din. 


Bustete morra tryne som lader opp til lping med kaffe. 

Slik s min progressive lpetur ut:
1 km oppvarming, hastighet 10 km/t
1 km p 10, 5 km/t
1 km 11 km/t
1 km 11,5 km/t
1 km 12 km/t
1 km 12,5 km/t
500 m nedtrapping, hastighet 7 km/t 

I dag var bena tunge og vanskelig f med seg. Kanskje fordi det var tidlig p morgenen og jeg hadde sovet litt lite? Jeg fler absolutt at jeg kunne gjort det bedre, men etterhvert ville ikke bena flge med. Likevell var det en utrolig rus nr treningskten var ferdig. , s herlig med endorfinene  :mrgreen:
Har du prvd noe lignende?


Kristine  

FYLT STPOTET

  • 11.06.2015, 17:20



Dagens gode middag ble fylt stpotet.
Dette er en favoritt jeg aldri blir lei. Noen ting kan man spise igjen og igjen og igjen. Dette er en av de rettene. Rett og slett kjempe godt :grin:  
Baker du stpoteten i mikroen er dette ogs en veldig rask middag som bare tar rundt femten minutter. 
Sunt, raskt og godt. Akkurat slik jeg liker det!



Fylt stpotet
Per person

1 stor stpotet
Ca 200 g karbonadedeig
1/2 lk i terninger
2 ss tomatpure
Krydder: oregano, hvitlk, paprika, salt og pepper
Revet ost

Bak poteten til den er myk. Her kan du bruke stekeovn eller mikroblgeovn. I ovnen baker du potetene ved 220 grader i ca 40 minutter. Jeg brukte mikro. Da tar det omtrent 4 minutter.
Del poteten i to og skrap ut innmaten slik at du fr to stpotet "kurver". 
Stek karbonadedeig med lk, tomatpure og krydder. Rr til slutt inn innmaten fra stpoteten. Ha fyllet over i de to stpotet"kurvene". 
Dryss over ost.
Stek p 225 grader i 5 minutter. 
Klar for servering!


Jeg anbefaler deg lage dobbel, eller til og med kanskje trippel, porsjon. Da har du en deilig lunsj til dagen etter. 
Hper middagen faller i smak.
Ha en herlig torsdagskveld!


Kristine 

KROPPSKOMPLEKSER

  • 10.06.2015, 15:47


Vi har alle kroppskomplekser. Noen mer enn andre. 
Forsk godta de og jobb med de istedenfor skjemmes. 


Jeg er langt fra perfekt!
Det hadde vrt a pice of cacke lage en lang liste med ting jeg er misfornyd med ved min egen kropp og personlighet.  
Etterhvert som jeg har blitt eldre har jeg lrt godta mine komplekser og akseptere mine feil. Det kan handle om plse-fingre, mten jeg ler p, hvordan jeg alltid sider 'jada', stygge ftter, sm pupper, og lignende. Med rene har skjnt at det er ikke er dette som avgjr om jeg er lykkelig eller ikke. 


Istedenfor henge seg opp i det som ikke er fult s bra, se deg selv i speilet og fokuser p dine flotte sider. 

Det finnes ingen der ute som er perfekte eller som elsker alt med seg selv. 
Har du noen gang tenkt p at dine skjnnhets- og personlighets- "feil" er det som gjr deg og ditt utseende helt unikt?
Brenn de drlige tankene! Si heller til deg selv at de store rene, smilet ditt eller mten du skriver p er med p gjre deg til deg. Det vil virke rart i begynnelsen, men med litt velse vil det gradvis g bedre og bedre. Med tiden vil du merke at du kanskje blir litt bedre venn med deg selv og  dine kroppskomplekser. 

Du er unik og enestende. 
Tro p deg selv og du vil f det s mye bedre.
Du er verdt det.


Kristine  ♥

LUFTIG PROTEINKREM

  • 09.06.2015, 17:33



Denne luftige proteinkremen nt jeg etter dagens treningskt.
Dessert etter trening er ikke feil!



Luftig proteinkrem

1 egg
30 g vaniljeprotein
1/2 ts vaniljepulver, valgfritt
1 frossen banan i skiver
Ca 0,3 dl vann eller melk

Ha alle ingrediensene i en bolle.
Visp med en elektrisk el-visp eller ballongvisp i 3 -5 minutter. Til rren blir luftig og fluffy. 
Server med en gang.


Bananen kan byttes ut mot annen frossen frukt eller br, som for eksempel fryste bringebr eller mango.
Vaniljeprotein kan byttes ut med andre proteinpulvere.
Bruker du sjokoladeprotein kan du tilsette 1 ss kakaopulver for en deilig sjokoladekrem. 
Til en jordbrkrem kan du bruke jordbrprotein og jordbr.
Frossen ananas, litt sitron og vaniljeprotein vil gi en tropisk proteinkrem. 
Her har du mange valgmuligheter!


Spis den som den er eller topp med noe godt.
Jeg hadde p revet kologisk kokos og dette sukkerfrie sjokoladeplegget.
S utrolig godt!


Kristine 

BE YOU

  • 09.06.2015, 09:11



Vr deg selv. Det er mer enn nok!


Kristine

DAGENS

  • 08.06.2015, 16:35



Riktig god mandag dere!
Ny uke og nye yeblikk str for tur.
Jeg startet dagen min med en morgenkaffe p verandaen og filosofering.
Noen dager tenker jeg veldig mye. Litt for mye i grunn. Da kan jeg st slik gruble i evigheter.Hva er meningen deg livet? Hvor er jeg om fem r? Ja, slike sprsml man egentlig aldri finner noe svar p. En slik grubledag, har jeg i dag!


Jeg hadde lavt blodsukker etter trening. Da ble det til at jeg heiv i meg en Questbar med kokossmak. Den er god!

Dagens treningskt ble en styrkekt p ben og core.
- Hacklift
4 sett * repetisjoner
- Strak marklft
4 sett * 8repetisjoner
- Leg extension
3 sett * 10repetisjoner
- Step up
2 set * 10repetisjoner
- Hengende benhev
3 sett * 15repetisjoner


Denne mandagen har i grunn vrt rolig og fin for Mildred. Hun stortrives med at temperaturen er noe varmere og har ligget kost seg p verandaen i hele dag. Det hadde vrt noe det, dere. Om livet hadde vrt s enkelt og bekymringslst!


Jeg liker enkle middager og i dag var intet unntak.
Dette er trolig en av de enkleste favorittene mine. Sashimisalat.
Salmalaks skret i skiver sammen med en salat av lollo salat, paprika, tomat og mango, og hjemmelaget ponzusaus.
Ponzusaus lages enkelt av blande sammen 0,5 dl soya saus, saften fra 1/2 lime, 1 ss sukrin, 1 ss eddik og litt finhakket hvitlk. Bland alt sammen og la sausen st litt fr servering.

Dessert m man ha!
Dagens ble denne super enkle brsorbeten.
Jeg brukte bringebr og blbr, men du kan bruke de brene du har tilgjengelig.
Ha frosne br i en foodprosessor. Jeg brukte 300 g til denne porsjonen. Ha i 1 ss sitronsaft og 1 ss sukrinmelis. Kjr til en jevn og kremet masse, cirka 30 sekunder. Smak eventuelt til med mer stt om du nsker det.


Har du hatt en super mandag? Hper det!
Ha en herlig uke videre:razz:

Kristine

SELSKAP

  • 07.06.2015, 14:29


Selskapet i gr ble en suksess!
Begge smbrdene mine har hatt bursdag. De er riktignok ikke sm lengre, men bursdag m vi feire uansett. Man er vel aldri for store for bursdagsfeiring?
Det er ikke ofte vi samler hele familien, da er bursdag en perfekt anledning. Det er utrolig hyggelig se alle, prate, spise, kose oss og le.

Jeg benyttet noen timer p kjkkenet fredag og lrdag for laget mat og dessert til tjue mennesker. Mesteparten hadde jeg gjort klart p fredag, slik at lrdag var det bare sette frem maten, grille og kose seg.
Jeg stortrives p kjkkenet. S at jeg fikk dette ansvaret, er bare stas.


Menyen var fltegratinerte poteter, diverse grillet kjtt; entrecote, svin indrefilet, plser og koteletter, salat, bearnaise, og diverse tilbehr som ketchup, sennep, fetaost, potetsalat, dressinger og lignende.

Kasper er misunnelig p middagen. Han ser lengtende bort p bordet og hper det faller noe ned p gulvet. Han vet sjarmere. Jeg tror det var flere som mistet en liten matbit her og der. Bde menneske og hund fortjener litt ekstra i selskap.

Veldig enkel pynt p bordet.Tenkte lys og liljekonvaller.
I r synes jeg liljekonvallene har kommet veldig sent. Jeg plukket dem til 17 mai i fjord, men det er frst n de har kommet i r. For en sommer! Vi fr hpe at solen og varmen holder en liten stund n.


Kakebord ble det naturligvis ogs. Bursdags"barna" kom med bestilling og nsker.
Saftig sjokoladekake med glasur, brownie, ostekake med rabarbra, prinsessekake og br.

I dag er jeg i gang med prve og lage en sunn versjon av rabarbraostekaken. Den er nemlig knall god! Jeg hper virkelig resultatet ble bra. Da kommer jeg til f en ny favoritt!
Resten av dagen skal brukes til en skogtur i solen, sushsidate og kinotur. En herlig sndag:grin:Kos dere skjnninger!


Kristine

UT P TUR

  • 06.06.2015, 13:28


Jeg har vrt helt kake noen dager.Rett og slett skikkelig daff og sliten!
Det er p tide at jeg tar en alvorsprat med meg selv og innser mine begrensninger. Jeg er ndt til innrmme at jeg har gapt over litt for mye den siste mneden.
Etter at hjerte mitt ble hundre prosent friskmeldt, som jeg skrev om her, har jeg i grunn tenkt at alt er som fr og bare kjrt p. begynne pent og rolig, nei det tenkte jeg ikke p!
Lange arbeidsdager, trening, sosialt, blogg og plikter. Det har blitt for lite tid til hvile og restitusjon p denne kroppen. Det kjenner jeg n.
Derfor har jeg hatt noen helt rolige dager. Trolig blir det enda noen dager. Jeg kjenner heldigvis kroppen min spass godt at jeg vet hva den trenger.


I dag har jeg noe bedre energi igjen. Endelig!
Da benyttet jeg meg anledningen til ta en god gtur ute.


Det er s mye vakkert i naturen.
For meg er dette ren tanketerapi. Bde kropp og hode fr hentet inn positiv energi, samtidig som n kvitter seg med den negative.


N er det tid for kombinert familie- og bursdagsselskap. Det blir grilling og hygge.
Jeg har sttt for all maten, s jeg hper det blir bra!
Ha en god lrdag da dere, og en riktig s fin helg:grin:


Kristine

PREMIUM

  • 05.06.2015, 17:15


Jeg har alltid vrt et sjokoaldemonster.
Vi har bilder av meg fra to rs alderen hvor jeg sitter spiser rett ut av nugattiboksen. Den dag i dag er jeg like glad i sjokoladesmaken. Jeg tar en bit eller to nesten hver dag.
For tiden er kjleskapet mitt fylt med Premium sjokoladene fra Freia. For en luksus kunne pne kjleskapet ta en bit her og en bit der!

Akkurat n skal jeg unne meg "me-time" med noen biter sjokolade.
Jeg trenger et pust i bakken av og til. N skal jeg sette meg ned, hre p vinden som blser og bare nyte en kopp kaffe og sjokolade.
Et Premiumyeblikk.


Freia Premium kokos er virkelig blitt en favoritt. Saftig kokosfyll trukket med mrk sjokolade.
Til tider synes jeg mrk sjokolade kan bli noe bittert, men denne er fantastisk.
Her kan du se hele utvalget. Premium karamell og Premium pekan og havsalt kommer p en god andreplass. Hvilken er din favoritt?:grin:


Kristine

KVELDSKOS

  • 04.06.2015, 19:25



Hjem til min kjre sofa og kveldskos.
Bde og i gr har jeg vrt ordentlig tung i kroppen og hodet. Jeg kjpte roser til meg selv, friske blomster muntrer alltid opp humret, og skal sette meg ned se en episode av House Of Cards fr jeg lager meg kveldsmat.

Disse protein cookiesene skal holde meg med godt selskap.
Skal jeg vre helt rlig med dere, synes jeg disse cookiesene fra Lennys er et par hakk bedre ennSupashapes sine. Spesielt er jeg fan avChocolate Chip og Peanut Butter cookisene fra Lenny & Larry's, men de er jeg dessverre tom for! Jeg venter p flere, men i mellomtiden koser jeg meg med det jeg har.


N inntrer jeg NetFlix-verden. Ha en riktig s god torsdagskveld dere!
Imorgen er det helg allerede:grin:


Kristine

DAGEN VIL SMILE TIL DEG

  • 04.06.2015, 07:22



Vkn opp med det strste smilet du kan f frem.
Du bestemmer hvordan dagen utarter seg, og om du starter dagen med glede.
Vre sikker p at ingenting og ingen vil trekke deg ned.
Gjr alltid smilet ditt til en del av antrekket ditt. Et smil er det fineste du kan ikle deg. Srg for bruke det nr du gjre alle oppgavene dine og kommunisere med andre. Smilet ditt er bde et vpen og makt, og selv om noe plager deg, gi uttrykk for at du er lykkelig, da vil du til slutt vre det ogs.
Smil om morgen og dagen vil smile til deg.


Kristine 

MIKROBRDLUNSJ

  • 03.06.2015, 13:23



Jeg hadde god tid til en rolig lunsj i dag. 
Da ble det mikrobrd med diverse plegg. Jeg klarte nemlig ikke helt bestemme meg for hva jeg ville ha!!
Tre skiver med Rros rmme og sukkerfritt syltety, og tre skiver med dijon sennep, philadelphia, tomat, paprika, salat, sylteagurk og roastbiff. Stekt egg, cherrytomater, plommer og moreller var ogs med. 
Det er s utrolig deilig ta seg god tid til lunsj, nyte maten og noe spennende lese. Luksus midt i uken :grin:


 
Mikrobrd

1 egg, 1 eggehvite 2 ss mandelmel (eller annet mel), 2 ss kokosmel (eller annet mel), 1 ts fiberfin (eller mer mel), 1 ts fiberhusk, 1 ts bakepulver og cirka 1,5 dl vann
Jeg tilsatte i tillegg litt krydder: hvitlk, chili og oregano p den ene halvdelen og sukrin og kanel p den andre.

Bland alt godt sammen i en matboks. Jeg bruker bare en skje og rrer rundt.
Ha plastikkfolie over boksen. Dette er ikke ndvendig, men gjr brdet mer saftig.
Ha i mikroen p full guffe, maks hos meg er 750 W i 4 - 4,5 minutter.
Vipp ut av boksen og avkjl litt fr du skjrer i biter.  


S enkelt, likevel s godt. Mikrobrd er virkelig en favoritt hos meg! 


N er det p tide komme seg p jobb.
Ha en riktig s god lillelrdag!

Kristine 

LPETUR

  • 02.06.2015, 16:04



I dag ble det en god lpetur.
Herlighet s deilig det er lpe nr endorfinene bare bruser og bena gr av seg selv:grin:
P grunn av skadene mine, jeg har hatt kronisk beinhinnebetennelse og betennelser i knrne siden tenrene, kan jeg ikke lpe s ofte. Aller helst vil jeg lpe titt og ofte, men jeg fr ta til takke med en gang eller to i uken. Det er langt bedre enn ingen!
Jeg er fortsatt ikke s rask av meg, men kondisjonen har kommet seg noe siden jeg begynte trene igjen for noen uker siden. Det ble tte kilometer p frtiseks minutter. En helt ok tid. Men jeg skal bli bedre!
Har du hatt en god treningskt i dag?


Kristine

UKEN ER PLANLAGT

  • 01.06.2015, 18:12


De siste ukene har vrt hektiske. Noe jeg i grunn stortrives med, men det gjelder ha en plan. Jeg fler ihvertfall at hverdagen gr langt bedre om jeg har planlagt den p forhnd.
Forrige uke ble gjremlene og postit-lappene til et rent kaos. Jeg hadde ikke noe system! Da ender jeg opp med stresse istedenfor kose meg.
I dag stod jeg ekstra tidlig opp og planla uken:grin:


Planlegging er en av hovednklene for lykkes.
Sett av noen minutter til planlegge uken din.
Ha en stor ukesplan tilgjengelig hvor du skriver ned:
- Ukens middager og gjerne ogs matpakker. Jeg skriver ogs en handleliste, slik at jeg har rvarer tilgjengelig.
- Nr du skal trene og hva du skal gjre nr du trener.
- Jobbtider, eventuelt skoletider.
- Avtaler.


Jeg liker ogs veldig godt skrive ned en to-do-list hver morgen, slik at jeg kan krysse av underveis utover dagen.
Med det s blir uken langt bedre og ikke minst; jeg fr mye bedre tid!
Hper mandagen din har vrt bra. Ha en strlende uke:grin:


Kristine ♥

JUNI

  • 01.06.2015, 07:54


God morgen kjre lesere
Tenk at det er juni allerede! Jeg kjenner det kribler litt i magen bare av tanken. Tanker om sommer, sol, strand og lange netter med masse latter, etter inn i hodet mitt. Vret er ogs meldt bra utover uken her p stlandet. Hurra!
Jeg nsker dere en strlende juni-mned.
Gjr det beste ut av hver dag og ta vare p de sm gledelige yeblikkene:grin:


Kristine

Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her p min blogg vil du f sm tips, rd og oppskrifter til den sunne linje, samt flge min vei i livet. Jeg har troen p at god helse og en sunn livsstl er nkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer p noe, nsker dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits