hits
www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

BURGER MED HJEMMELAGET BRØD

 • 30.06.2017, 15:42


SONY DSC
En skikkelig burger er kanskje noe av det beste du kan servere meg. Altså, hvem liker vel ikke en real, saftig burger? Siden det er fredag og helg, ba jeg en venninne over på en tidlig burger middag. Jeg jobber nemlig kveld, så det ble en slags burger lunsj-middag. Det ble et fest måltid! Nå sitter vi her mette og fornøye begge to. Her kommer oppskriften.   

SONY DSC

Hjemmelaget brød 
5 -6 stykker

2 egg
200 g havremel eller havregryn
50 g fiberfin, eventuelt annen tørrvare
1 ts bakepulver
1 ts salt

Bland sammen alle ingrediensene og mos med en stavmikser.
Lag 5 -6 brød på et bakepapirkledd stekebrett og stek på 200 grader i 30 minutter.
Avkjøl før du skjærer i den. 

SONY DSC

Burger
Til 2 personer

400 g karbonadedeig 
Salt og pepper
4 skiver brie eller annen ost
Ønsket tilbehør. Jeg har brukt,  tomat, løk og sylteagurk 

Del karbonadedeigen i to og form til to burgere. Ha på salt og pepper på hver side. Stek i en panne på middels varme i 3 minutter på hver side.
Legg ost på toppen av burgerne og stek på 200 grader i 3 -6 minutter avhengig av hvor godt stekt du vil ha burgeren din. 
Server.

SONY DSC
Jeg serverte hamburgerne med en salat av asparges, ovnsbakt søtpotet, paprika, edamebønner og salatblader. Super godt! Om du ikke er fristet til å bytte ut fredagstacoen med en burger med hjemmelaget brød, så vet ikke jeg! Riktig fredagskveld da dere :grin:


Kristine ♥

PÅ EN TORSDAG

 • 29.06.2017, 18:07


Et ønske fra dere er at jeg skal skrive mer om dagene mine. De varierer veldig utifra studiene, jobb - jeg har jo flere jobber, og sosialt. I dag har jeg hatt en rolig fridag. Jeg startet ikke dagen før vekkerklokken ringte rett før åtte. Jeg satt noen timer og jobbet med online pt-kundene mine mens jeg spiste frokost og drakk morgenkaffen. 

SONY DSC
Da solen så ut til å skulle titte frem bak, satte jeg meg ut og drakk en Nocco og hørte på en podcast. Planen var å sitte der et kvarters tid, for så komme meg på trening, men jeg kom aldri så langt. Jeg ble faktisk sittende der i en og en halv time mens jeg nøt sommerluften og det lille solskinnet som kom gjennom de grå skyene. Deretter møtte jeg en venninne og gikk en tur langs Kalvøya og pratet om turen til Kambodsja og Thailand. Årets sommerferie blir nemlig noen uker backpaking i Asia. Jeg gleder meg!

SONY DSC
Til lunsj ble det rester. I går hadde jeg nemlig helstekt kylling til middag sammen med ovnsbakte grønnsaker og poteterbåter. Dermed ble lunsjen kyllingrester, ovnsbakte grønnsaker og potet, samt et kokt egg. Jeg elsker rester altså! 

SONY DSC
Etter lunsj la meg jo noen timer i sengen og så de to siste episodene av House of Cards. Jeg er ikke i helt tipp topp i dag, det er nok pollengresset som river, og da velger jeg å ta det med ro. Sengen og Netflix over trening i dag altså!

SONY DSC
Akkurat nå, mens jeg skriver dette blir det litt snacking på diverse frukt og et knekkebrød med ost, cottage cheese og ketchup. Jeg venter på at bestevennen skal komme og vi skal spise middag. I dag tror jeg det blir sushi på oss...og muligens en softis til dessert. Hvis jeg får det som jeg vil, og det pleier jeg å gjøre, så er det akkurat det som skjer :mrgreen:
Håper torsdagen din har vært bra!


Kristine ♥

SJOKO OVERNIGTH OATS I GLASS

 • 28.06.2017, 19:10


Overnight oats er en favoritt hos mange, deriblant meg. Selv om den varme havregrøten forblir en soleklar nummer en, kommer overnight oats rett bak. Jeg elsker at jeg bare kan røre ingrediensene sammen om kvelden, så er det klart om morgenen.

SONY DSC
Overnight kan varieres i det uendelig. Bær, forskjellige typer frukt, kesam, cottagce cheese, yoghurt naturell, kokosmelk, vann, proteinpulver, forskjellige typer gryn, nøtter og frø kan brukes. Her er det bare fantasien som setter grenser! I går kveld laget jeg klar en sjokoladevariant, da ble det sjoko overnight oats til frokost i dag. En tykk, kremaktig og deilig sjokoladegrøt. 

SONY DSC

Sjoko overnight oats på glass
eller i en skål / bolle - whatever floats your boat
1 porsjon

2 dl havregryn
Ca 1,5 dl melk, jeg foretrekker kokosmelk
4 ss kesam, eventuelt gresk yoghurt
1/2 banan
2 ss kakaopulver
2 ss sjokoladeprotein, valgfritt
1 ss sukringold, kan sløyfes


Mos bananen og rør inn resten av ingrediensene. La blandingen stå minimum et par timer, gjerne natten over om du lager den på kvelden. 
Spis som den er, eller topp med ønsket topping. 

SONY DSCJeg la sjoko overnight oats lagvis med bananskiver og kakaonibs i et glass. Da ble det nesten en dessertfølelse over frokosten!  På toppen har jeg  peanøttsmør, kakaonibs og bananbiter. Super godt og holder meg mett i mange timer!
Håper det smaker :grin:


Kristine ♥

NY RUMPE FAVORITT - GLUTE PUSHDOWN

 • 28.06.2017, 08:51


Gode rumpeøvelser er noe jeg aldri får nok av! Det har vel noe med at jeg av natur har veldig liten rumpe, og å bygge en bakende er derfor noe jeg har jobbet hardt for. Baseøvelsene knebøy og markløft, er fortsatt de absolutt beste øvelsene om du ønsker å bygge rumpe, men for å få ekstra kontakt kan det lønne seg å gjøre noen isolasjons øvelser. Glute pushdown er virkelig blitt en ny rumpe favoritt hos meg. Det er en super isolasjonsøvelse hvor jeg får skikkelig god kontakt med rumpen uten at jeg blir sliten i lårene.   Glute pushdown

Til denne øvelsen bruker du et assistert pull ups apparat. Gå opp på apparatet, ta godt tak i sidehåndtakene og sett den ene foten på setet → det øverste bildet. Stram core muskulaturen og press setet kontrollert nedover. Ha fokus på å presse ned gjennom helen. Skvis rumpen sammen i bunnposisjon → det nederste bildet. Før så setet tilbake til startposisjonen. Gjenta. 
Avslutt treningsøkten din med  3 sett av 10 -12 repetisjoner og jeg kan love deg at du vil kjenne det dagen etter :grin: 


Kristine ♥ 

TYNNE PROTEINPANNEKAKER

 • 27.06.2017, 16:07


I dag ble det tynne proteinpannekaker til lunsj. Jeg går aldri lei proteinpannekaker. Det er jo så godt! 

SONY DSC
Proteinpannekaker er veldig enkelt å lage. I denne oppskriften for eksempel, er det bare å røre sammen ingrediensene ,og du kan fint lage pannekakene uten helsekost ingredienser om du ønsker det. Det som tar tid med pannekaker, er stekingen. Jeg er en utålmodig sjel og ender alltid opp med å spise opp nesten alle pannekakene mens jeg steker. Det er jo så kjedelig å vente! Uansett, håper pannekakene faller i smak hos deg også :grin: 

SONY DSC

Tynne proteinpannekaker 

2 egg
1 dl melk, eventuelt vann
2 ss mel, jeg brukte 1 ss speltmel og 1 ss mandelmel
1 ss vaniljeprotein, kan byttes ut med mer mel
2 ss kesam, eventuelt gresk yoghurt eller lignende
1 ss sukringold
Valgfritt: bittelitt salt, kanel og kardemomme

Bland sammen alle ingrediensene. 
La røren svelle i 5 -10 minutter. 
Stek så pannekaker i en panne på middels varme. Jeg steker i litt kokosolje.
Server med en gang. 

SONY DSC
Jeg har servert mine proteinpannekaker med Barebells vaniljeproteinpudding, kesam, sukrinmelis, jordbærsyltetøy, bringebær og blåbær. Snart blir det norske jordbær på pannekakene. Det gleder jeg meg til!
Ha en finfin kveld.


Kristine ♥

EN FULL TRENINGSØKT MED TRE ØVELSER

 • 26.06.2017, 15:43


En treningsøkt trenger ikke være komplisert. Forrige uke trente jeg denne økten på en knapp halv time. Økten består av markløft, frontbøy og stående roing. Markløft er det jeg vil kalle den ultimate fullkroppsøvelsen. Markløft trener hovedsakelig bakside lår, rumpe og rygg, men forside lår, legger, core- og nakke -muskulatur får også god aktivering. Frontbøy er en øvelse som trener lår, særlig forside lår, rumpe, legger og core muskulatur. Stående roing er en fantastisk øvelse for ryggen, da hovedsakelig den brede ryggmuskelen, biceps, bakside skulder og core muskulaturen. Med andre ord, gjør du disse tre øvelsene, har du en knall god treningsøkt for så og si hele kroppen!

En full treningsøkt med tre øvelser 
Økten består av at du først gjør 8 -10 repetisjoner med markløft, før du tar en kort pause på rundt 20 -30 sekunder og går deretter rett på frontbøy og gjør 8 -10 repetisjoner, tar en kort pause og gjør så 8 -10 repetisjoner med stående roing. Dette er en runde. Ta så en lengre pause på 2 -3 minutter før du gjentar. Gjør totalt 4 -5 runder. 

SONY DSC
Slik gjør du markløft
Ha vektstangen med vekter foran deg på gulvet. Plasser bena tett inntil stangen med omtrent skulderbred avstand mellom føttene. Bøy deg ned og ta et godt grep i stangen og spenn opp ryggen. Spennet er viktig slik at du unngår å krumme ryggen underveis i løftet. Løft brystet opp og frem, som om du skal vise frem merke du har på t-skjorten din, trekk skuldrene ned og tilbake og løft deg opp. Løft deg og stangen helt opp til du står rett og senk så ned igjen.

Slik gjør du frontbøy
Det er forskjellig grep på frontbøy. Personlig liker jeg kryssgrep best. Kryss armene foran deg, legg stangen på skuldrene dine og ta et godt grep om stangen. Gå et skritt tilbake i knebøy stativet og plasser føttene i gulvet med litt bredere enn skulderbred avstand. Tærne skal peke lett utover. Stabiliser core muskulaturen og få brystet opp. Senk rumpen ned, på samme måte som du setter deg ned på en stol. Når du er i bunnposisjon av øvelsen, strammer du rumpen og presser deg kontrollert opp igjen. Det er viktig å passe på at knærne ikke faller innover underveis i løftet, at du holder ryggen rett, og at både albuene og brystet er løftet opp under hele løftet. 

SONY DSCSlik gjør du stående roing
Stå oppreist og hold en stang med vekter tett inntil kroppen. Bøy i hoften slik at du bøyer overkroppen fremover så den nesten er parallell med gulvet. Trekk skuldrene ned og tilbake, og stabiliser i core muskulaturen slik at du holder ryggen stabil under hele løftet. Dra stangen opp mot magen ved å skape en bevegelse mellom skulderbladene dine. Tenk at du skal skvise en appelsin mellom skulderbladene. Senk rolig ned igjen. 

Vil du ha den ultimate treningsøkten, legger du inn benkpress også. Jeg personlig foretrekker å trene rygg mer enn jeg trener bryst, derfor la jeg ikke inn benkpress i min økt. Men gjør det gjerne, da får du trent bryst og triceps i tillegg. 
Ha en god treningsøkt :grin: 


Kristine ♥ 

SUPER ENKLE SJOKOBANAN MUFFINS

 • 25.06.2017, 11:02


SONY DSC
Disse super enkle sjokobanan muffinsene laget jeg i går. Jeg hadde en overmoden banan som jeg trengte å få brukt, og da er disse muffinsene perfekte. Hovedingrediensen er nemlig banan! Likevel smaker sjokobanan muffinsene absolutt ikke banan. De har en fyldig sjokoladesmak og bananen gir muffinsene en deilig, bløt og myk konsistens. De er ordentlig saftige og gode!

SONY DSC

Super enkel sjokobanan muffins
6 stykker

1 banan
1 egg
3 ss kakaopulver
1 ss sukringold
1/4 ts salt
1 ss mandelmel
1 ts bakepulver 
Valgfritt; bananskiver til topping

Mos banan og egg sammen med en stavmikser eller foodprosessor. Rør inn resten av ingrediensene.
Fordel røren i muffinsfomer.
Topp hver muffins med en bananskive. Dette er valgfritt. 
Stek på 175 grader i 15 minutter.
Avkjøl.

SONY DSC
Stort enklere muffins enn dette tror jeg ikke finnes! Sjokobanan muffinsene holder seg utmerket i kjøleskapet i flere dager. Hva med å lage en ekstra stor porsjon og legge en sjokobanan muffins i matpakken dagene fremover? Da blir det fest ved lunsjtider! 

SONY DSC
Skikkelig seige, saftige og gode sjokobanan muffins.
Ta deg en bakerunde denne søndagen og kos deg med muffins. Håper det faller i smak :grin: 


Kristine ♥

HVA VIL DU HA

 • 24.06.2017, 10:39


God morgen dere. Da er det helg! Jeg har gledet meg skikkelig til denne helgen. Ikke fordi det er helg, men fordi det skjer så mye moro denne helgen. I går var Sankthansfeiring, i dag venter en gåtur med venninne, noen timers arbeid og i kveld skal jeg på tiende klasse reunion. Jupp, jeg er offisielt blitt voksen. Det er ti år siden jeg var ferdig med ungdomsskolen! Imorgen tar jeg meg en tur på hytten og blir der til mandag morgen. Med andre ord, en super koselig helg!

SONY DSC
I dag har jeg noen spørsmål til deg som jeg håper du vil ta deg tid til å svare på. Selv om jeg synes det er utrolig morsomt å skrive for dere, for meg er det mer en hobby enn en jobb, er det i bunn og grunn for dere jeg skriver. Det er hver enkelt kommentar og tilbakemelding som gjør det gøy og motiverende å blogge! Jeg ønsker å skrive om temaer dere synes er interessant og utvikle meg slik at jeg kan bli best mulig for dere. Spørsmålet mitt er egentlig hva akkurat du ønsker? Når på dagen liker du best at jeg publiserer innlegg? Hva vil du at jeg skal skrive mer om? Er det noe jeg skal skrive mindre om? Hva vil du lese om? Ja, hva vil dere ha? Om dere har noen ønsker, tips eller råd, tar jeg de hjertelig imot :grin: Den eneste måten jeg kan bli bedre på, er ved å få konstruktiv kritikk.

I mellomtiden sender jeg deg et lørdagsmil med gode ønsker om en riktig god helg! 


Kristine  ♥

FIRE TIPS TIL BEDRE SELVFØLELSE

 • 23.06.2017, 15:02


I dagens samfunn, hvor vi blir bombardert med ytre stimuli fra moteindustrien og sosiale medier konstant, er det ekstra viktig å ha en god selvfølelse. En god selvfølelse gjør at du står støtt i deg selv, du har det bedre med den du er og er ikke like selvkritisk, du tørr ta plass og si dine egne meninger, og du trives bedre i hverdagen. Jeg snakker en del om selvfølelse i kategorien psykisk helse og tankerabling og i dag vil jeg gi dere fire tips til bedre selvfølelse. Selvfølelse er noe du må jobbe med konstant. På samme måte som du løper jevnlig for å opprettholde en god kondisjon, må du også behandle deg selv pent for å ha en god selvfølelse. Implementer disse tipsene i hverdagen din og ta vare på deg selv psykisk. For det fortjener ♥

Skriv rose-logg
Denne har jeg nevnt før. Da har du en bok eller notatblokk hvor du daglig roser deg selv. Her skriver du ned tre positive ting om deg selv hver eneste dag. Det kan være noe du har gjort bra, en god egenskap du liker ved deg selv eller noe helt annet, så lenge det er noe positivt.

SONY DSCVær takknemlig
Det å forsøke å være takknemlig, gjør deg til et mer tilfreds menneske. Ja, du kunne alltids hatt mer penger eller en større rumpe, men tenk på alt det fantastiske du har! Stopp opp av og til og tenk over hvor heldig du er som har tak over hodet, har en kropp som kan bevege seg og hundrevis av andre fine ting. Du er faktisk veldig heldig på mange områder, husk på disse. 

Snakk til deg selv som om du snakker til din egen beste venninne 
Vi er vår egen verste fiende. Noen ganger stormer tanker som 'du ser feit ut i den jeansen, herregud som dum du er som gjorde det, du er håpløs'. Du ville aldri snakket slik til din beste venninne. Prøv isteden å se deg selv fra et annet perspektiv, fra et venninne perspektiv, og støtt opp deg selv, slik du støtter bestevenninnen din. 

SONY DSCFokuser på det positive 
Når du fokuserer på det positive fremfor det negative, for eksempel at øynene dine er utrolig flotte fremfor at puppene er litt små, eller at glasset er halvfullt istedenfor halvtomt, så vil det føre til en mer optimistisk adferd. Når du prøver å se det positive i ulike situasjoner, vil du også merke at du får mer positiv energi tilbake fra andre, noe som igjen vil ha en positiv synergieffekt på dine tanker. 

Ta vare på deg selv. Ikke bare tren og spis sunt, men jobb også med det psykiske. Det er vel så viktig for en god helse og det å ha det bra. Og du fortjener å ha det bra!


Kristine ♥

PROTEINRIK "ISKREM"

 • 22.06.2017, 19:38


SONY DSC
Til dessert i dag laget jeg denne en slags iskrem. Det er en blanding av bananis og proteinfluff. Resultatet blir en lett og kremet liksom "iskrem". Det beste av alt, desserten inneholder godt med proteiner, fiber, sunne fettstoffer og vitaminer og mineraler. Også tar det bare to -tre minutter å lage den! 

SONY DSC

Proteinrik "iskrem"
1 porsjon

1 stor frossen banan
1 egg
20 g vaniljeprotein
3 dråper vanilje stevia, kan sløyfes

Ha alle ingrediensene i en bolle. Mos med stavmikseren. La stavmikseren gå 1 -2 minutter, slik at det blir en luftig konsistens. Spis med en gang. 

SONY DSCDu kan naturligvis variere smakene etter hva du ønsker. Bruk for eksempel sjokoladeprotein og tilsett kakaopulver for en sjokolade variant, bruk frosne jordbær istedenfor banan til en jordbæriskrem, litt kaffepulver, sukrin+ og en dæsj kakaopulver vil gi en mocca variant, eller bytt ut frossen bananen mot frossen ananas og mango for en tropisk iskrem. Her har du mange muligheter!

SONY DSCPå toppen har jeg kakaopulver, bringebær, bananbiter og en hjemmelaget sjokoladesaus. Sjokoladesausen laget jeg av å smelte kokosolje sammen med sukringold, og blande inn kakaopulver og litt salt. Super godt! 
Håper det smaker :razz:


Kristine ♥

TORSDAGSINTERVALLENE

 • 22.06.2017, 09:36


I dag våknet jeg i det litt vel energiske hjørnet. Da var det bare en ting å gjøre. Å komme seg på trening for torsdagsintervallene! Jeg droppet til og med morgenkaffen min, fordi jeg følte jeg hadde så mye futt i rumpestumpen fra før av. Det er en herlig følelse! 

SONY DSC
Jeg har på meg Skins tights, We Are Fit bh og topp fra H&M.

Som regel velger jeg hvordan intervallene mine skal se ut etter at jeg har varmet opp. Da får jeg en følelse av hvordan kroppen fungerer akkurat nå. Noen dager har en masse energi, andre dager lite, og da er det bra og tilpasse treningen etter dagsformen. I dag hadde jeg så mye energi at jeg bestemte meg på forhånd for hvordan intervallene skulle gjennomføres.
Torsdagsintervallene så slik ut:
- 5 -10 minutter oppvarming
Start rolig og øk så intensiteten gradvis til du blir varm
- 120 sekunder løping + 90 sekunder aktiv hvile * 4
Løp raskt i 120 sekunder før du går rolig i 90 sekunder, og gjenta dette 4 ganger
- 60 sekunder løping + 45 sekunder hvile * 4
Løp raskt i 60 sekunder før du går rolig i 45 sekunder, og gjenta dette 4 ganger
- 30 sekunder spurt + 30 sekunder hvile * 4
Spurt så fort du klarer i 30 sekunder før du hviler i 30 sekunder, gjenta dette 4 ganger
- 20 sekunder spurt + 10 sekunder hvile * 4
Spurt så fort du klarer i 20 sekunder før du hviler i 10 sekunder, gjenta dette 4 ganger
- 5 minutter nedtrapping

En knall bra og effektiv intervalløkt på rundt en halv time. Jeg gir deg svettegaranti :grin: Prøv den gjerne og nyt  den deilige følelsen etterpå! 


Kristine  ♥

MIKROBRØD TIL FROKOST

 • 21.06.2017, 08:50


SONY DSC
For tiden går det mye brød hos meg, hovedsakelig surdeigsbrød. Brød er enkelt, næringsrikt (om du velger en grov type), raskt, sunt og godt. Da jeg skulle lage frokost i morges, oppdaget jeg at jeg var tom for brød. Har jeg sett for meg noe, slik som at jeg skulle spise brød til frokost, har jeg virkelig lyst på brød! Å gå ned på butikken, noe som bokstavelig talt tar meg tre minutter, var ikke et alternativ. Det er jeg alt for trøtt og lat til på morgenen. Isteden laget jeg et mikrobrød. Dere husker muligens mikrobrødet fra tidligere, da jeg spiste det mye noen år tilbake. Nå er det en stund siden jeg har laget det, og jeg hadde helt glemt hvor godt og enkelt mikrobrød er. Har du ikke brød tilgjengelig? Ikke noe problem. Du kan du lage dette på fem -seks minutter!

SONY DSC

Mikrobrød

1 egg
3 ss mandelmel, kan byttes ut med annen meltype
1 ss havremel, eventuelt annet mel som speltmel
1 ss fiberfin, kan erstattes med mer mel
1 ts bakepulver
1 ts fiberhusk
1 -1,5 dl vann
1 liten klype salt

Bland sammen alle ingrediensene i en matboks eller lignende. Jeg tilsatte i tillegg krydder: hvitløk, chili og oregano. Trykk røren ned slik at den er jevnt fordelt i boksen. 
Ha plastfolie over boksen. Dette er ikke nødvendig, men gjør brødet mer saftig.
Kjør boksen med røren i mikroen på full guffe, maks hos meg er 750 W i 4 - 4,5 minutter.
Avkjøl litt før du skjærer i mikrøbrødet. 

SONY DSCDagens mikrbrød ble smurt med kesam og litt dijon sennep, før jeg toppet skivene med salat, tomat, rester fra en hjemmelaget kyllingburger og camembert ost. En knall god kombinasjon! Ha en herlig tirsdag dere :grin:


Kristine ♥

SELV EN PT HAR BEHOV FOR PT

 • 20.06.2017, 18:06


I dag startet jeg faktisk dagen med en pt-time før klokken var slått syv. Phu! Jeg skal ærlig innrømme at det føltes forferdelig tungt å stå opp når vekkerklokken ringte. Det fløtes faktisk helt forferdelig om jeg skal være helt ærlig, men ettersom jeg hadde en avtale var det bare å få rumpa ut av sengen og komme seg igang! Etter en kaffekopp og en runde med kaldt vann i ansiktet følte jeg meg med en gang mer våken og klar for en økt. 

SONY DSCMange tenker at en personlig trener er en super person som klarer alt alene, men selv en pt har behov for pt.  Jeg hadde en pt- time med Magnus som er pt på Actic der jeg trener. Selv om jeg selv er utdannet personlig trener, trenger jeg også et push i rumpen av og til for å komme meg ut av komfortsonen. Ikke minst er det kjempe nyttig slik at noen kan se over teknikken din på diverse øvelser. 

Hvorfor skal en trene med pt tenker du kanskje? Det kan være mange forskjellige årsaker. For noen kan det være nyttig å ha faste avtaler for trening hvor du har en pt som venter på deg. På den måten blir det vanskeligere å sluntre unna. En pt vil også kunne hjelpe deg med å sette opp gode mål og gi deg en hjelpende hånd på veien mot målet, ved at han eller hun gir deg personlig oppfølging. Ikke minst er det veldig moro!

SONY DSC
Vi kjørte en teknikksjekk på knebøy og markløft før vi trente diverse kettlebells. Jeg trener så og si aldri med kettlebells! Det gav meg inspirasjon videre til min egen trening. Fremover skal jeg desidert bruke kettlebells mer. Det er det som er så supert med å få hjelp av en personlig trener. For min del blir det mye av det samme og lite variasjon. En time med pt, gav meg ny giv og fikk meg til å åpne øynene for noe litt annet enn hva jeg vanligvis gjør!

Resten av dagen har jeg tilbrakt på stranden i det nydelige solskinnet. Det er hva jeg kaller en fantastisk tirsdag :grin: Håper dagen din har vært bra!


Kristine ♥

DAGEN I DAG

 • 19.06.2017, 17:00


Hei og hopp. Riktig god mandag dere. Håper den nye uken har behandlet dere bra så langt. Jeg startet uken min med noen timers kontorarbeid, for jeg møtte en venninne for en kaffekopp ute i finværet. Noen behagelige morgentimer, med andre ord. Etter det var jeg veldig klar for å komme meg en tur på trening og løfte noen vekter!

SONY DSC
For å få litt ekstra futt i rumpen, ladet jeg opp til treningsøkten med en Barebells kokos proteinbar og en kaffekopp. Om det er en stund siden jeg har spist, må jeg alltid få i meg noe rett før trening. Da har jeg mest fokus og energi. 
Det er forresten sommersalg på alle brett og esker hos X-life nå, her, og du får favorittene mine Nocco Tropical og  Barebells karamell og cashewnøtt proteinbar på tilbud!

SONY DSC
Treningsøkten i dag ble en god fullkroppsøkt med fokus på ben, rumpe og rygg. Jeg virkelig elsker når jeg har en god treningsøkt på en mandag. Det setter på en måte en god standar for resten av uken, samtidig som det kicker igang endorfinene og gjør meg ekstra glad og energifull!

SONY DSC
Jeg har på meg Puma tights, Reebok bh, Röhnisch topp og Nike sko.

Økten i dag:
- Frontbøy
4 sett * 8 repetisjoner 
- Chins
4 sett * 8 - 10 repetisjoner 
- Utfall på kasse, som du ser på bildet
4 sett * 10 repetisjoner 
- Enarms roing
4 sett * 10 repetisjoner 
- Donky kickback for rumpe
3 sett * 12 repetisjoner 
   i supersett med
- Kickback med strikk
3 sett * 12 repetisjoner
- Revers flyes med manualer
3 sett * 12 repetisjoner 

SONY DSC
Dagens middag ble en restemiddag med diverse fra i går. Kokte poteter, en salat av ruccola, erter plommetomater og paprika, biff og soppsaus. Soppsausen lager jeg ved å steke sopp i biter sammen med salt og pepper. Når soppen har blitt gyllen har jeg i creme fraiche, hvitløkspulver og en dæsj soya saus. En knall god saus på fem minutter som passer like godt til kjøtt som til kylling og svin. Soppsausen holder seg også flere dager i kjøleskapet i en lufttett boks, så lag en stor porsjon. 

SONY DSC
Ettersom jeg var litt sulten etter middagen, ble det en slags dessert. Jeg er fan av slike "jeg tar det jeg har lyst på"- tallerkner. Da får jeg tilfredsstilt absolutt alle lystene jeg har! I dag ble det havrelompe toppet med blåmuggost og honning, et eple og to riskaker toppet med hamburgerrygg, cottage cheese, bønner, ketchup og sylteagurk. Det høres kanskje ut som en fryktelig rar kombinasjon, men det var akkurat det jeg ville ha!
 
Nå befinner jeg meg på jobb og her blir jeg noen timer til. Etterpå blir det kveldskos med en kompis. Jeg tror jeg skal lage sunne havrevafler. Det gir en bra avslutning på mandagen! Ha en fortsett herlig mandagskveld :grin: 


Kristine ♥

KANELSNURRER MED RABARBRA AKA RABARBRASNURRER

 • 18.06.2017, 10:36


SONY DSC
Det går mye i rabarbra om dagen. For tiden har jeg helt dilla på hjemmelaget rabarbrakompott og Barebells vaniljeproteinpudding. Denne kombinasjonen er bare fantastisk og super enkel. En hverdagsdessert jeg spiser nesten hver dag! Jeg har fortsatt to kilo rabarbrakompott igjen, og fant jeg ut at jeg må gjøre noe mer spenstig med noe av den. Da slo det meg at det må være utrolig godt å kombinere gjærdeig og rabarbra. 

SONY DSC
Der tok jeg ikke feil. Kombinasjonen søt og luftig gjærbakst, sammen med syrlig og frisk rabarbra, er helt magisk. Disse må du prøve!

SONY DSC

Snurrer med rabarbra aka rabarbrasnurrer
12 stykker

Bolledeig
40 g smør
2 dl melk
100 g kesam, eventuelt gresk yoghurt eller lignende
1/2 pakke tørrgjær
4 ss sukrin+
3 ss sukringold
1 dl fiberfin, eventuelt mer mel
Ca 4 dl speltmel
1 ts kardemomme

Fyll
300 g rabarbra
4 dl sukringold
0,2 dl vann
1 ss kanel

Start med bolledeigen.
Varm opp melk og smør til omtrent 40 grader. Bland resten av ingrediensene, i en bolle. Ha så i den varme melken. 
Bland ingrediensene godt. Om deigen blir veldig klissete, tilsett mer speltmel. 
La deigen heve i 60 minutter. 

Mens bolledeigen hever, lager du fyllet. Vask rabarbrastilkene og skjær dem i skiver på 1 -2 cm. Ha bitene en kjele sammen med sukringold og vann. Kok opp og la koke i omtrent 10 minutter uten lokk til det har blitt en tykk kompott. Avkjøl.
 
Når deigen har hevet ferdig, deler du deigen i to og kjevle hver bit ut til en rektangel. Smør på et tynt lag med rabarbrafyllet og strø på kanel. Rull rektanglene sammen og skjær i biter.
Etterhev i 20 minutter.
Stek på 225 grader i 10 -12 minutter. 
Nyt.

SONY DSCJeg toppet mine rabarbrasnurrer med en melisglasur laget av sukrinmelis og litt melk. Da er det bare å hive innpå og kose seg.
Håper du lar deg friste og at søndagen din blir fin  :razz:


Kristine ♥ 

GLA'JENTE

 • 17.06.2017, 12:14


SONY DSC
Jeg blir bare så fornøyd, glad og full av energi, av fysisk aktivitet og trening. Ja, virkelig en gla'jente! Mange tenker at det kan forklares med at jeg er en som liker å trene, men nei, så enkelt er det ikke. Det er faktisk slik at kroppens egne lykkefabrikk settes igang når du beveger deg. Det fører til en økt frigjøring av dopamin, serotonin, endorfiner og adrenalin som alle gir en følelse av lykke, velvære, belønning og glede. Runners high og treningsglede er altså ikke bare noen tilfeldige ord treningsglade mennesker bruker. Det er faktisk noe reelt, og fysiske endringer i hjernen. 

Så ta deg en treningsøkt denne helgen. Det trenger ikke være en avansert økt, en tur i skogen gjør samme nytten. Kom deg i bevegelse og bli en gla'jente du også :grin: Riktig god helg!


Kristine ♥

EN NY VRI PÅ TACOFESTEN - CHIMICHANGA

 • 16.06.2017, 10:09


SONY DSC
At jeg ofte spiser taco, er ikke noe nytt for dere. Jeg kan spise taco på en tirsdag, så vel som en fredag eller søndag. Hver dag med andre ord! Det blir ofte den samme klassiske varianten hvor jeg steker kjøtt eller kylling i tacokrydder og serverer med salat, salsa og annet tilbehør. I går prøvde jeg en ny vri på tacofesten. Jeg laget chimichanga. Det ble utrolig godt!

SONY DSC
Chimichanga går også under navnene chimmy chonga, chivichanga. Om du klarer å si det riktig, er jeg imponert! Enkelt forklart er det en fritert burrito. Tortillalefsen er oftes fylt med kjøtt eller kylling som er stekt i krydder, samt ost, før den blir pakket sammen og fritert. Når jeg prøver noe nytt, må jeg alltid lage min vri på oppskriften. Jeg valgte å fylle tortillalefsene med en spicy kjøttsaus og steke chimichangaene i ovnen. Ved å pensle tortillalefsene med sammenpisket egg, får du noe av den samme effekten som fritering og lefsene sprø på utsiden. Resultatet blir en sprø burrito med et deilig tacofyll. 

SONY DSC

Ny vri på tacofesten - chimichanga
Til 2 personer 

1 pakke karbonadedeig
1 løk
Tacokrydder. Denne gangen brukte jeg 1 pose ferdigkjøpt Tastelab Kryddermiks Juarez meat spice fra Rema1000. Denne synes jeg er veldig god.  
         Her finner du oppskriften på hjemmelaget om du ønsker det. 
2 ss tomatpure
1 boks maiskorn
Litt finhakket chili etter eget ønske
0,5 dl vann
8 skiver ost
4 tortillalefser
1 egg

Skjær løken i terninger og stek den sammen med karbonadedeigen. Ha i tacokrydder, tomatpure, maiskorn, finhakket chili og vann. La det putre i  4 -5 minutter. 
Varm opp tortillaene i 20 -30 sekunder i mikroen eller i stekeovnen. Da blir de lettere å brette. Legg tortillalefsene utover kjøkkenbenken. Fordel tacoblandingen midt på lefsene. Legg over 2 skiver ost og brett lefsene sammen som en burrito. Dette gjør du ved å brette inn hver side av tortillaen. Legg den så over, slik at brettekanten hviler mot kjøkkenbenken. Pisk egget lett med en gaffel og pensle chimichangaene på alle sider. 
Stek på 225 grader nederst i ovnen i 10 -15 minutter, til lefsene har fått en gyllen farge. 

SONY DSC
Server chimichanga med rømme eller kesam, salsa, salat og en liten skvis lime. Er du like glad i taco som meg, er du bare nødt til å prøve denne oppskriften. Håper du lar deg friste og at det blir tacofest på deg i helgen :grin: Ha en herlig fredag!


Kristine ♥

5 TING

 • 15.06.2017, 15:49


Hei dere, og god torsdag. Håper alt er bra med dere ♥
Jeg skriver hovedsakelig en blogg og kosthold, trening og helse. Det er ikke så mye av mitt privatliv som skinner gjennom. I dag tenkte jeg derfor at dere skulle få bli litt bedre kjent med meg :grin: Her har du diverse fun facts om meg! 

SAMSUNG CSC5 ting jeg elsker
- Godis, men det viste dere jo fra før av! 
- En god klem. Det gir meg alltid gåsehud.
- Å få et smil fra en fremmed. Hvem blir ikke glad av at en fremmed smiler til deg?
- Følelsen etter en god treningsøkt. Den er ubeskrivelig! 
- Å kunne gjøre en nytte / hjelpe andre. Da føler jeg virkelig at jeg er til for en grunn. 

5 ting jeg ikke liker
- Å stå opp tidlig. Jeg er og forblir et B-menneske! 
- Mennesker som bare klager, men ikke gjør noe for å forandre situasjonen. Jeg er generelt ikke så glad i klaging. 
- Når jeg har glemt å lade øreklokkene mine og jeg må trene uten musikk. Øktene blir aldri så bra da!
- Stress. Det gir meg bare negative tanker og en ukonsentrert kropp. 
- Når jeg har glemt å skylle shakeren etter at jeg har hatt en proteinshake i den. Fy for en lukt! 

5 ting jeg ikke klarer meg uten 
- Latter. Jeg har virkelig troen på at en god latter forlenger liver.
- Musikk. Gode rytmer gjør meg så glad!
- Pepsi max. Min guilty pleasure.
- De jeg er glad i. Familie og gode venner er det viktigste for meg. 
- Bevegelse. Det gjør godt for kropp og sjel. 

SONY DSC 5 ting jeg er takknemlig for i dag
- At solen titter frem. Jeg blir alltid i ekstra godt humør når solen skinner. 
- At bestissen skal lage pizza til meg etter jobb. Jippi! 
- En lang mail som jeg fikk fra en online pt-kunde om hvordan jeg har hjulpet henne til å få et bedre syn på mat, trening og livet genrelt. Da ble jeg rørt til tårer!
- At jeg fikk latterkrampe da jeg sølte kaffekoppen min utover kjøkkengulvet i morges. Jeg kunne hakket på meg selv og blitt irritert, men isteden knakk jeg sammen i latter og lo det hele bort mens eg tørket opp kaffesølet. 
- At livet generelt er veldig så bra! 


Kristine ♥

VONDT I VILJEN

 • 14.06.2017, 19:24


SONY DSC
I dag var jeg absolutt ikke motivert for trening. Dørstokkmilen føltes så lang og tung! Jeg satt og mannet meg opp til trening og sippet på Nocco'en min i nesten en halv time, før jeg endelig fikk lettet rumpen og kom meg avgårde. I det var det ikke kroppen som var problemet, det var rett og slett hodet. Jeg hadde vondt i viljen! 

SONY DSC
Jeg har på meg Nike sko, Reebok tights og topp fra Röhnisch.

Jeg kom meg på trening og etter fem minutter var jeg i fyr og flamme. Vips så var motivasjonen på topp og kroppen flommet over av energi og glede. Det ble tidenes treningsøkt! Jeg ble til og med snakket til av en super søt jente, som sa at hun var imponert over treningen min. Noe som forøvrig var utrolig koselig. Vi burde rose hverandre mer. Det er ofte ikke mer enn en tommel opp som skal til for å glede noen andre ♥ 
Uansett, vondt i viljen eller ei, noen ganger må en altså bare sparke seg selv i rumpen og komme seg avgårde. Så du kommer igang, føles aktiviteten mye lettere enn forventet. Endorfinene og mestringsfølelsen etterpå, vil føles fantastisk :mrgreen:
Har du hatt en god treningsøkt i dag?  


Kristine  ♥

SØT SØTPOTETMOS SOM DESSERT

 • 14.06.2017, 09:21


I går testet jeg en ny vri på søtpotetmosen. Jeg laget dessert med den! Vanligvis spiser jeg søtpotetmos til middag, men ettersom den har så mild og god smak, tenkte jeg at mosen også må fungere som en søt dessert. Og det gjorde det. Det ble virkelig knall godt! Søtpotetens søte og milde smak gjør seg utmerket som dessert sammen med søtning og en dæsj kanel. Dette blir desidert en dessert jeg kommer til å spise mye fremover. 

SONY DSCViste du forresten at søtpoteten inneholder masse karotenoider, et antioksidant som blant annet er bra for huden og synet vårt. I tillegg inneholder søtpoteten godt med fiber som både gjør godt for fordøyelsen og metthetsfølelsen vår, og en rekke vitaminer og mineraler som vitamin C og B, og kalium og magnesium. En super grønnsak, med andre ord!

SONY DSC

Søt søtpotetmos som dessert
1 porsjon

1 stor søtpotet
2 ss fibersirup, eventuelt sukringold
1/2 ts kanel
1 ss vaniljeprotein, kan sløyfes

Stikk et par hull i søtpoteten med en kniv. Ha den i mikrobølgeovnen på full guffe i 6 -8 minutter, avhengig av størrelsen på søtpoteten. Den skal bli helt myk. Eventuelt kan du koke eller bake den i ovnen. 
Når søtpoteten er mør, deler du den i to og skraper ut innmaten med en skje. Mos innmaten sammen med fibersirup, kanel og vaniljeprotein. Jeg brukte baksiden av en skje når jeg moste sammen det hele. 
Server. 

SONY DSC
Som topping på min søtpotetmos, hadde jeg vaniljekesam, Questbar cookie dough biter og bringebær. Topp mosen din med det du måtte ønske, eller spis den som den er.  Prøv søtpotetmos til dessert i dag du også, det er tross alt lillelørdag :grin: Ha en herlig onsdag!


Kristine ♥

BAKKEINTERVALLER

 • 13.06.2017, 16:17


Nå som det er sommer og nærmer seg ferie, er det deilig med en en rask og effektiv treningsøkt ute. Da er bakkeintervaller perfekt! En treningsøkt med bakkeintervaller tar knappe 30 minutter, du kan gjøre den hvor som helst så lenge du har en bakke i nærheten, du trenger ikke utstyr annet enn gode sko og absolutt alle kan gjøre intervallene uansett utgangspunkt og kondisjon. 

SONY DSC
Bakkeintervaller er effektiv trening på sitt beste. I tillegg til at du får trent kondisjon, får du også trent lår, legger og rumpe. Her slår du altså flere fluer i en smekk. Både kondisjonstrening og sprettrumpe!

Slik gjør du
Finn en bakke. Hvor bratt og lang bakken er kan du velge utifra utgangspunktet ditt. Jo brattere og lenger bakken er, jo tyngre vil intervallene bli. 
Varm opp i 5 -10 minutter. Jogg litt på stedet, gå raskt eller jogg rolig opp baken og få i gang kroppen.
Når du er varm, starter du bakkeintervallene. Løp raskt opp bakken og gå rolig ned. Har du løpt lite i det siste, kan du starte med å gå raskt opp bakken eller jogge rolig. Gjenta til du har løpt 6 -10 ganger opp bakken, avhengig av hvor lang bakken er og utgangspunktet ditt.
Trapp ned i 5 minutter. Avslutt gjerne med litt stretching.  

SONY DSC
Jeg har på meg Stripe Tights, Stripe bh, Nike sko og Miiego øreklokker. Famme har fått inn den nye Stripe kolleksjonen og nå får du 20 % rabatt om du bruker koden KRISTINE20.

Dette bildet sier vel mer enn tusen ord. Svett, sliten og veldig fornøyd. Det føles så fantastisk deilig når du er ferdig! 
Tar du sats på bakkeintervaller i nær fremtid? I dare you to! :mrgreen: 


Kristine ♥

MANDAGEN SOM BLE TIL SØNDAG

 • 12.06.2017, 16:54


Riktig god mandag dere. Har helgen vært bra?
Jeg jobbet tretten timer på lørdag og følte meg helt utslitt på kvelden. Det er bakdelen ved å ha flere jobber og også drive eget firma. Jeg brenner veldig for det jeg gjør og enkelte dager, kan jeg ta på meg alt for mye. Forrige uke var en slik uke, i tillegg til at kroppen ikke er helt på topp etter at jeg ble slått ut med bihulebetennelse og streptokokker. Derfor bestemte jeg meg for å utvide helgen. I dag er det mandag, men jeg gjorde den om til søndag! 

SONY DSC
For å slappe av og senke skuldrene dro jeg en tur på hytta i går og tenker å kose meg her til imorgen. Søndag er i mine øyne, ukens slow motion dag. Jeg tok en søndag i går og tar en søndag i dag også! Det er heldigvis fordelen med å drive eget firma. Jeg kan jobbe fra alle verdens kanter og jeg kan også velge å ta meg nesten helt fri i dag, og isteden jobbe litt ekstra imorgen. Alt, har sine fordeler og ulemper.

SONY DSC
Jeg har på meg Nike sko, Nike bukse, topp fra H&M og Miiego øreklokker. 

Uansett, jeg gikk en nydelig tur i formiddag. Solen skinte, fuglene kvitret og skogen luktet friskt etter regnværet. Det er så vakkert ute altså! Jeg hadde podcast på øret og kjente at jeg virkelig fikk ro i sjelen av å traske rundt. 

SONY DSC
Jeg hørte på podcasten Personality hacker som en av dere anbefalte. Jeg falt virkelig for denne podcasten. Her ligger fokuset på deg og din personlighet, og hvordan du kan utnytte dine egne mentale prosesser mer optimalt. Tusen takk for podcast-tipset Tone! Podcasten var så spennende at jeg ble sittende ute et par timer etter at jeg hadde gått tur, for å høre noen flere episoder. 

SONY DSC
Jeg har ikke mye matinspirasjon å komme med til dere i dag. Dagens middag ble, som dere ser, grillet svinefilet, glasert løk, kokte grønnsaker og fløtegratinerte poteter.  Ellers har det blitt en real hyttefrokost med nystekte rundstykker og mye annet godt. Sånn blir det når jeg tar mandagen som søndag.

Har du hatt en bra mandag? :grin: Håper det. Nyt resten av kvelden!


Kristine ♥ 

RABARBRAKOMPOTT OG RABARBRADESSERT MED VANILJEKREM

 • 11.06.2017, 11:11


Det bugner over i hagen med rabarbra for tiden. Jeg har riktignok ikke den store hagen å skryte av, men jeg har heldigvis en familie som lar meg låne hagen deres. Der er det mye rabarbra for tiden. Sist jeg var på besøk plukket jeg med meg en haug rabarbrastilker som jeg tok med meg hjem. Jeg laget nærmere tre kilo rabarbrakompott!

Rabarbrakompott er utrolig godt. Jeg elsker den syrlige og søte kombinasjonen! Kompotten kan spises for seg selv, eller brukes som topping til Barbells proteinpudding creamy vanilla - denne kombinasjonen er bare super god, over kesam og cottage cheese, eller bruk den som syltetøy på for eksempel havrevafler eller lomper. 

SONY DSC

Rabarbrakompott

600 g rabarbra
1 dl sukringold
0,5 dl vann

Vask rabarbrastilkene. Skjær dem i skiver på 1 -2 cm.
Ha bitene en kjele sammen med sukringold og vann. Kok opp og la koke i omtrent 10 minutter uten lokk. 
Avkjøl. 


Jeg femdoblet oppskriften og frøs mesteparten av rabarbrakompotten ned frysebokser. Kompotten holder seg lenge i fryseren og  4- 5 dager i kjøleskapet. 

SONY DSC
Med en stor boks rabarbrakompott i kjøleskapet laget jeg meg en deilig rabarbradessert med vaniljekrem til frokostdessert. Det er jo søndag. Da kan en spise dessert etter frokosten. Jeg synes i hvert fall det!  

SONY DSC

Rabarbradessert med vaniljekrem
Til 2 porsjoner 

1 egg
1 eggehvite 
1 boks Barbells vaniljeproteinpudding*
ca 10 ss rabarbrakompott 

Skill eggeplommene fra eggehvitene. Du kan velge om du vil bruke eggeplommene eller ikke. Jeg brukte 1 eggeplomme og 2 eggehviter. Den ekstra eggeplommen som er til overs, bruker jeg i en omelett senere i dag. 
Stivpisk de to eggehvitene.  
Velger du å bruke eggeplomme / eggeplommene blander du denne / de sammen med vaniljeproteinpuddingen. Bruk så en slikkepott og vend vaniljeproteinpuddingen sammen med de stivpiskede eggehvitene.
Legg så lagvis rabarbrakompott og vaniljekrem i to skåler. 
Server! 


*har du ikke vaniljeproteinpudding kan du bytte det ut med 200 g kesam, gresk yoghurt eller lignende som du blander med litt vaniljepulver eller vaniljesukker og 1 -2 ss sukrinmelis

SONY DSC
Så luftig, kremet, syrlig, søtt og godt på en gang. Rabarbra og vanilje er en perfekt kombinasjon! Server rabarbradessert med vaniljekrem som en ekstra prikk over i'en etter frokosten, slik som meg, eller nyt den som et søtt mellommåltid, dessert etter middagen eller kveldskos. Håper du lar deg friste :razz: og ha en deilig søndag i gråværet! 


Kristine ♥ 

TUNFISKPIZZA

 • 09.06.2017, 16:22


SONY DSC
Tunfiskpizzaen er faktisk en av mine mest populære oppskrifter gjennom tidene. Etter at jeg la ut oppskriften i 2013, har flere bloggere kopiert pizzaoppskriften og jeg har fått haugevis positive tilbakemeldinger fra dere, venner og bekjente som har prøvd den. Originaloppskriften finner du her

SONY DSC
Tro det eller ei, men tunfiskpizzaen smaker faktisk ikke tunfisk! Jeg tror omtrent alle som har prøvd denne oppskriften, var skeptiske. Smaker det virkelig ikke tunfisk? er spørsmålet jeg har hørt hundre ganger. Nei, det gjør ikke det! Klemmer du ut vannet av tunfiskboksene og steker bunnen til den er tørr, har du en sprø og god pizzabunn. Jeg har til og med servert barn denne pizzaen med full suksess!  

SONY DSC

Tunfiskpizza
2 -3 porsjoner

Pizzabunn
2 bokser tunfisk i vann
100 g havregryn
2 egg
Krydder etter eget ønske. Jeg bruker 2 ts oregano, 1 ts hvitløkskrydder og 1 ts chili

Pizzafyll
1 pakke karbonadedeig
1/2 boks hakket tomat
2 ss tomatpure
Krydder. Jeg brukte salt, pepper, oregano, hvitløk og paprika
Rødløk
Paprika
Sopp
Ost, jeg brukte jarlsberg
Oliven og ruccola til topping om ønskelig

Start med pizzabunnen.
Klem ut alt vannet fra tunfiskboksene. Bland tunfisk, havregryn, egg og krydder i en bolle og mos med en stavmikser. Eventuelt kan du bruke en foodprosessor eller blender. Bre deigen utover en bakplate med en slikkepott.
Stek nederst i ovnen på 200 grader i 15 -20 minutter. Det er viktig at du steker bunnen til den ikke er bløt lenger. Har du laget bunnen tykkere enn min, trenger bunnen din lenger steketid. Stek den heller litt for lenge enn for kort. 

Mens pizzabunnen er i ovnen, lager du pizzafyllet.
Stek karbonadedeigen i en panne. Ha ha over hekkede tomater, tomatpure og krydder. La det hele koke et par minutter. Skjær grønnsakene i biter,
Bre tomatsausen over bunnen og ha over ost. Jeg la i tillegg på noen skinkeskiver fordi jeg hadde noen skinkerester i kjøleskapet. Topp med grønnsakene i skiver og et dryss oregano.
Stek i ytterligere 12 -15 minutter nederst i ovnen.
Topp med oliven og ruccola.
Server og nyt!

SONY DSC
Du kan naturligvis toppe pizzabunnen din med hva enn du møtte ønske. Her er det bare å velge og vrake og putte på ditt favorittfyll. 

SONY DSC
Om du ikke allerede har prøvd denne oppskriften, håper jeg du lar deg friste.
God helg og god pizzafredag :grin:


Kristine ♥ 

FEM PODCASTER JEG HØRER PÅ

 • 08.06.2017, 15:36


Jeg elsker podcaster. Faktisk tror jeg at jeg hører mer på podcast's enn på musikk om dagen. Selve ordet podcast er en beskrivelse på fenomenet «lyd-blogging». Og det er akkurat det podcast's er. Blogging i lydformat. Det finnes enormt mange podcaster. Du har alt fra profesjonelle aktører og mer private amatører, innenfor alle mulige emner. Selv har jeg lasted ned podcast's på mobilen og liker å høre på dem når jeg trener og går turer, eller når jeg bare vil slappe av å høre på noe behagelig. Her har du fem podcaster jeg hører på akkurat nå. 

SONY DSC

BRA DAMER
Guri Solber, podcastleder, intervjuer hver uke kjente norske kvinner. Jenny Skavland, Cecilie Melli, Linnèa Myhre, Christina Vukicevic og Bertine Zetlitz er blant gjestene. Du hører om alt fra hverdagssnakk og latter, til mer seriøse temaer som angst og depresjon. Jeg får en følelse av å være med i en venninneprat når jeg hører på podcasten, på en god og behagelig måte.

TRENINGSPODDEN 
Pia og Silje er to herlige damer som snakker om alt fra trening og mat, til selvfølelse og hverdagslivet. Disse to jentene gir meg alltid et smil om munnen. Det er en lett og useriøst podcast, hvor helse og en aktiv livsstil er i fokus, uten at det er snakk om dietter og strenge treningsregimer. Jentene kommer også med ukentlige mattips, i tillegg til generelle treningstips og andre smarte tips.  

SONY DSC

INGEFÆR
Sara snakker ukentlig med forskjellige gjester om helse og sånt. Her er det masse spennende kunnskap å hente. Alt fra bekkenbunn og mammakropp, mensen, uvaner og vaner, styrketrening, yoga, green living, mental trening, og mye mye mer.  Jeg har selv vært med på Ingefær podcast, i episode 44 som du finner her

PIA OG PSYKEN
I denne podcasten tar Pia og huspsykiateren Anne Kristine imot forskellige mennesker og snakker om psyken vår. Selvmord, demens, utrygghet, reklamens påvirkning, kreft og mye mer er blant temaene her. De snakker rett og slett om vanskelige ting på en hverdagslig måte, noe jeg liker veldig godt. Jeg skal ærlig innrømme at det ikke er alle episodene som er like spennende og at det er noen episoder jeg har begynt å lytte til, og så hoppet over, men de aller fleste episodene har et bra budskap. 

OPERATION SELF RESET 
Dette er en engelsk podcast som jeg nylig oppdaget og som jeg har blitt veldig glad i. Jake Nawrocki er virkelig en go'fyr jeg fort fikk sansen for. Jeg får en genuin følelse av at han virkelig prøver å hjelpe menneskene som hører på podcastene hans. Hans podcast handler om selvfølelse, selvtillit, motivasjon, om å ha det bra og nyte livet. Han vil hjelpe lytterne i å bli en bedre utgave av seg selv og kommer med tips og triks i sine ukentlige episoder. 

Om du ikke allerede gjør det, håper jeg du fikk noen gode lyttetips :grin: 
Hører du på podcast's? Og har du noen å anbefale meg?


Kristine ♥

SJOKOLADEPANNEKAKER MED SJOKOLADEKREM

 • 07.06.2017, 15:38


Etter trening i dag slo jeg til med dette festmåltidet. Sjokoladepannekaker med sjokoladekrem....og en liten kule iskrem, questbarbiter og jordbær. Det er tross alt lilllelørdag! 

SONY DSC
Det er sjeldent jeg lager noe så fancy etter en treningsøkt, men i dag hadde jeg skikkelig lyst på noe med sjokolade. Da ble det nettopp trippel sjokoladeglede i form av sjokoladepannekaker, sjokoladekrem og sjokoladeproteinbar. Det smakte helt himmelsk. Synes jeg ikke laget en større porsjon, for jeg ville ha mer når jeg var ferdigspist! 

SONY DSC

Sjokoladepannekaker med sjokoladekrem

Sjokoladepannekaker

1 egg
1 ss peanøttsmør, kan sløyfes men gjør pannekakene ekstra saftige og gode
2 ss sjokoladeprotein
1 ss kakaopulver
2 ss havremel
1 ts sukringold
Litt melk, eventuelt vann

Bland sammen ingrediensene. Tilsett nok væske til at du får en tykk røre ala browniedeig. 
Nå har du to valg. Stek røren som pannekaker i en stekepanne eller vær lat, slik som meg, og stek pannekakene i ovnen. Da lager du to klatter av deigen på en bakepapirkledd stekeplate og smører den ut til to sirkler. Stek så på 175 grader i 12 -15 minutter. 


Sjokoladekrem

Ca 100 g cottage cheese, kesam og gresk yoghurt kan også brukes
1 stor ss kakaopulver
1 ss fibersirup, eventuelt mer sukringold
1 ts sukringold
En bitteliten klype salt

Bland sammen alle ingrediensene og ha over pannekakene. 
Er du av den late typen, som meg, blander du alt sammen med en gaffel, men du kan også mose blandingen med en stavmikser slik at du ikke får klumper fra cottage cheesen. 

SONY DSCPå toppen har jeg, som nevnt tidligere, 1/2 questbar double chocolate chunck, 1 kule Dream vaniljeis og jordbær. Så godt! Både sjokoladepannekakene og sjokoladekremen kan spises hver for seg. Begge deler er kjempe gode alene. Likevel vil jeg anbefale deg å prøve de sammen. Det blir virkelig en sunn sjokoladefest for smaksløkene! 

Kanskje du skal slå til med sjokoladepannekaker og sjokoladekrem denne onsdagen du også? :grin: Uansett, får du ha en fortsatt herlig onsdag! 


Kristine  ♥

TILBAKE

 • 06.06.2017, 18:07


Etter en drøy uke med sykdom, følte jeg endelig at kroppen var klar for en treningsøkt igjen. Jeg har virkelig lyst til å banne når jeg skriver det her, for fy søren for en fantastisk følelse det var å være tilbake på trening.  Som jeg har savnet svette, endorfiner og høy puls!
 


Dagens styrkeøkt på ben så slik ut: 
- Diverse oppvarming med strikk
- Dype knebøy med strikk
- Utfall i smith -maskinen
- Strak markløft i smith -maskinen (på bildet)
- Ettbens benpress

Hvorfor gjør jeg strak markløft i smith-maskinen, tenker du kanskje? Det er rett og slett fordi jeg føler at jeg får bedre kontakt med rumpemuskulaturen på denne måten. 


Trenger jeg å si mer? Ren lykkefølelse altså! Men jeg må legge til at streptokokker og bihulebetennelse ikke er til å spøke med. Selv om jeg ikke er syk lenger, kjenner jeg at energinivået ikke er like høyt og at ting generelt føles tyngre nå enn når jeg er helt frisk. Det tar nok noen dager til før kroppen er hundre prosent tilbake. I mellomtiden skal jeg kose meg med lettere vekter og kortere økter. 

SONY DSC
Tilbake til hverdagen og tilbake til middagslaging. Det ble reste-lompepizza. Altså at jeg brukte opp diverse rester jeg hadde i kjøleskapet som fyll på pizzaene. Denne varianten ble veldig god. Jeg smurte lompene med ketchup før jeg hadde over pizzakrydder. Deretter hadde jeg over noen klatter med smørost, salami, tomat i skiver, rødløk i skiver og gul paprika i biter, før jeg toppet det hele med ost. Inn i ovnen på 225 grader i 8 -12 minutter. 

SONY DSC
Lompepizza er og forblir en favoritt. Dessuten er det genialt at en kan bruke så mye forskjellig til fyll og nærmest får en ny smaksopplevelse hver gang! 

Håper tirsdagen din har vært god :grin: og det ikke har vært for hardt å komme tilbake til hverdagen etter langhelg.
Nyt kvelden! 


 Kristine ♥ 

SELVFØLELSE OG ROSE-LOGG

 • 05.06.2017, 15:52


I dag morges fikk jeg en vond følelse. Jeg var syk hele forrige uke og i helgen har jeg fortsatt ikke følt meg på topp. Dermed har det blitt null trening og jeg har kost meg på hytta med masse god mat, godis og boller. Mens jeg satt med morgenkaffen, scrollet jeg nedover instagram feeden min. Det dukket opp en supertrent dame i bikini med teksten "Nothing tastes as good as being fit feels». En klump satte seg i magen min og jeg kjente den dårlige samvittigheten kom snikende.

Stopp!! 

SONY DSCJeg er heldigvis såpass trygg i meg selv, at det ikke tok mer enn et halvt minutt før jeg ristet på hodet og sa til meg selv 'Kristine, nå tuller du med deg selv. Jeg er jo så bra!'. Det er tross alt ikke kroppen min, og om jeg har trent eller ikke, eller om jeg har spist ti sjokoladebiter eller ingen, som gjør meg til et godt menneske. 

Kjære dere alle sammen. Innse at du er bra nok. For det er du virkelig. Det er ikke slik at om du spiste mer enn en planlagt i helgen, så er du mislykket. Du er ikke mislykket om du ikke har mageruter. Du er ikke mislykket om du ikke føler deg hundre prosent vel i en bikini på stranden - ingen gjør det. Du er ikke mislykket om du har cellulitter på rumpen. Du er ikke mislykket om du spiser en softis på en tirsdag. 

Selv om dagens samfunn er fokusert på utseende, må du huske på at du aldri blir husket for hvordan du ser ut, men for verdiene dine og hvem du er som person. Stopp opp noen ganger, gå inn i deg selv og styrk selvfølelsen din. Selv jobber jeg med selvfølelsen min hver eneste dag. Å ha høy selvfølelse, betyr ikke at du synes at du selv er helt perfekt. Det betyr bare at du står støtt i den du er som person, våger å ta egne beslutninger og si det du mener, at du aksepterer deg selv og har det bra som den du er, selv om du kanskje jobber for å bli bedre. 

SAMSUNG CSCMitt beste tips for å øke selvfølelsen er å rose deg selv mer. Ros deg selv både for den du er og for det du gjør. Skriv gjerne en rose-logg. Da har du en bok eller notatblokk hvor du daglig skriver ned minst tre positive ting om deg selv. Det kan være noe du har gjort bra, en god egenskap du liker ved deg selv eller noe helt annet, så lenge det er noe positivt. Etter at jeg gjorde det i et drøyt år, er det blitt en vane! I dag skriver jeg ikke lenger rose-logg, men jeg roser meg selv i mitt eget hodet. I dag for eksempel, når jeg fikk denne dårlige følelsen, vridde jeg om på situasjonen og roste meg selv for at jeg har tatt det med ro, lyttet til kroppen, og kost meg med livet og det sosiale. Livet og det å ha det bra, er det som er viktig og det du vil huske med tiden. Ikke om du trente seks dager i uken eller spiste salat hele tiden.


Kristine ♥ 

SJOKOLADEVAFLER MED IS

 • 04.06.2017, 10:13


SONY DSC
Hva sier dere til sjokoladevafler med is til frokost? En kan vel ikke takke nei til det, eller hva? Som jeg har kost meg denne morgenen! Deilige sjokoladevafler, hjemmelaget vaniljeis og en stor kopp kaffe var frokosten min denne søndagensmorgen. Det er en frokost full av proteiner, sunt fett, fiber og grove karbohydrater. Altså en frokost som både gjør godt og smaker godt!  

SONY DSC

Sjokoladevafler med is

Sjokoladevafler
4 plater

2 egg
20 g kakaopulver
60 g havremel
20 g sjokoladeprotein*
1 ss sukringold
1 ts bakepulver
Bittelitt salt
1 dl melk

Bland sammen alle ingrediensene. La røren svelle noen minutter. 
Stek så vafler. Jeg smører vaffeljernet mitt med litt kokosolje før steking slik at vaflene ikke sitter fast. 
Server.

*kan byttes ut mot mer havremel og kakaopulver

SONY DSC

Is

2 frosne bananer
1 boks Barebells vanilje*

Kjør alt sammen i en blender eller foodprosessor slik at du får en tykk og jevn is.
Server med en gang eller putt i fryseren. 

*kan byttes ut mot 100 g kesam / gresk yoghurt skyr naturell og 2 ss sukrinmelis og litt vaniljepulver / vaniljesukker

SONY DSCJeg hadde i tillegg over litt revet sukrinsjokolade og hjemmelaget karamellsirup. Helt nydelig skal jeg si dere! 
Håper det faller i smak :razz: Ha en herlig søndag! 


Kristine  ♥ 

ETTBENS SKRÅ BENPRESS

 • 03.06.2017, 11:19


Det har ikke blitt mye til trening denne uken, men sykdom og kropp kommer i første rekke. Selv om jeg er syk, håper jeg dere er i tipp topp form og fortsetter med gode treningsvaner. Derfor tenkte jeg å vise dere en av mine favoritt benøvelser, ettbens skrå benpress. Dette er en øvelse som tar godt på rumpemuskulaturen og på forside lår. Og det liker vi jo! 


Jeg har på meg Tights fra RunAndRelax, Nike sko, Adidas jakke og topp fra hm

I et treningsprogram er det alltid lurt å inkorporere en ettbens øvelse eller to, for å sikre at du ikke for styrkeforskjeller i bena.  Ettbens skrå benpress synes jeg er super i slutten av en benøkt for å presse ut det siste jeg har, og for å kjenne at det brenner i rumpen. Om du ikke allerede har prøvd den, må du teste den på neste treningsøkt!Slik gjør du
Sett deg godt til rette i benpressapparatet. Vri så underkroppen slik at du legger den ene siden av rumpen og låret ned på setet. Plasser det andre benet skrått på fotplattformen foran deg. Foten skal plasseres omtrent midt på plattformen og tærne skal peke skrått oppover. 
Utfør så en vanlig benpress ved at du presser foten rolig fra deg, før du så senker foten mot deg igjen.
Gjenta til du har gjort ønsket antall repetisjoner og bytt ben.

Uansett trening eller dei denne lørdagen, ta på deg et smil og nyt helgen :grin: God helg! 


Kristine ♥

MAI'S

 • 02.06.2017, 16:08


Jeg ligger fortsatt her og er syk, så jeg kan vel konkludere med at mai ikke endte helt som jeg hadde håpet. Resten av måneden har derimot vært helt fantastisk med deilige sommerdager, ferie, morsomme treningsøkter og god mat. Her kommer en oppsummering av mai.

SONY DSC
Mai's solskinnsglede
Det har vært så fantastisk mange herlige dager i mai med solskinn og god sommertemperatur. På slike dager blir alltid humøret ekstra bra og jeg kjenner energien flomme på. La det deilige været fortsette! 

SAMSUNG CSCMai's beste etter treningsmåltid
Dette måltidet med grove brødskiver. En toppet med Barbells proteinpudding og smeltet sukrinsjokolade, og en med gresk yoghurt og jordbærsyltetøy, samt frukt, en proteinbar og Nocco smakte fantastisk! 

Mai's favorittlåt 
Chris Stapleton - Either Way. Jeg hører vel egentlig sjeldent på slik musikk, men når han synger og spiller på den gitaren sin, ja da får jeg rett og slett gåsehud. Teksten på denne sangen er bare nydelig. 

Mai's beste langhelg
Feriehelgen i Vilnius. Dette var en ren kose -jentehelg med shopping, god mat, vin, spa og party. Kunne ikke bedt om mer!

Mai's mest spiste middag
Hverdagspizzaen er en favoritt. Sprø og enkel bunn, toppet med det en har tilgjengelig. Sunn og god pizza som er klar på cirka 20 minutter! 

Mai's stolte øyeblikk 
Jeg har ikke ord for hvor fornøyd og stolt jeg var da jeg løp WingsForLife. Jeg så for meg at det ville bli litt over 1 mil på løpet, men jeg endte med 19,3 kilometer! Jeg hadde ingen anelse om at jeg hadde nesten 2 mil i de små bena mine. Jeg har aldri løpet så langt! Jeg var svett gjennom capsen, kjempe sliten i lårene, men så ufattelig glad når det var over. Fy fa** for en følelse! 

Mai's tips
I innlegget ti tips for å få en litt strammere kropp delte jeg mine tips frem mot sommeren. Jeg tipset dere også om et genialt frakttips hos iHerb og viste dere mitt kjøleskap

Mai's favoritt is
Ben & Jerrys one sweet world, er virkelig en søt og herlig verden av en isboks. Kanskje en ny isfavoritt!


Mai's koseligste jentekveld
En deilig og varm maikveld var det jentekos med vin, god middag og drinker på Olivias på AkerBrygge. Her ble det mye latter, prating og god stemning. 

SONY DSCMai's beste kake
Denne iskaken er virkelig supergod men jeg må slå et slag for browniekaken med salt karamell. To knall gode kaker! 

Mai's trening
Vel, treningen i mai er ikke noe å skryte av. Her har det blitt mye forskjellig ut ifra dagsform og lyst. Det har også blitt langt mindre trening enn normalt, fordi jeg heller har prioritert ferier og det sosiale, i tillegg til at jeg har vært syk. Livet kommer alltid før trening! 

Mai's treningsøvelse
En kul og tung variant av planken. Jeg gav dere også styrkeøvelser til en annerledes løpeøkt som er verdt å prøve ut.

SAMSUNG CSCMai's mest spiste hverdagsdessert
Denne enkel bringebærfromasjen er frisk, søt, syrlig og god. Jeg elsker sunne hverdagsdesserter!

Nå er jeg veldig klar for å bli frisk og sette igang juni. Det er sommermåned, temperaturen blir varmere, dagene lengre og humøret stiger :grin: Jeg er sikker på at dette blir en bra måned!


Kristine ♥

OM HVOR MANGE KALORIER JEG SPISER, MÅL MED TRENINGEN OG METTET FETT

 • 01.06.2017, 18:07


Det tikker stadig inn spørsmål fra dere i kommentarfeltet, på mail eller facebook. Jeg får forøvrig også mange hilsener, noe jeg må si tusen hjertelig takk for. Jeg setter enormt pris på det ♥ Mange av spørsmålene jeg får, går igjen. Her kommer et svar på noen av de spørsmålene som har blitt stilt flere ganger den siste måneden.

Hvilke lomper spiser du? Merke og type?
Jeg kjøper alltid den lompevarianten som er ferskest. Jeg er nemlig litt kresen når det kommer til lomper. Jeg må ha ferske lomper! Derfor varierer merke og type hele tiden. Det er lite næringsforskjell på vanlige potetlomper, speltlomper og havrelomper, så her er det bare å ta de du liker best. 

Hvor mange kalorier spiser du? 
Dette spørsmålet tikker inn flere ganger i uken på mail, og det gjør meg faktisk ganske trist. Er vi virkelig blitt så opptatt av kalorier i dagens samfunn?
Jeg har faktisk ingen aning på hvor mange kalorier jeg spiser! Jeg mener at det er verken sunt eller naturlig å telle kalorier og næringsemner som proteiner, karbohydrater og fett. Kroppen kan selv regulerer sult og lyst, om vi velger å lytte til den. Om man begynner å overstyre kroppens signaler ved å teller kalorier vil man etterhvert få et unaturlig forhold til mat og kropp, samtidig som man risikerer å få en form for spiseforstyrrelse. Ingen kalkulator eller oppsett kan vite hvor mange kalorier du trenger eller antall gram karbohydrater, fett og proteiner. Det er det kun kroppen din som vet!

SAMSUNG CSC
Hvilke mål har du med treningen nå?
Akkurat nå har jeg faktisk ingen mål med treningen. Jeg trener uten mål og mening! For min del blir det ofte slik på sommeren. Da ser jeg ann været og tar en dag av gangen. Noen dager vil jeg være ute, andre dager inne. Noen dager vil jeg gå i skogen andre dager vil jeg trene tunge knebøy. Jeg bare koser meg med aktivitet rett og slett! 

Ser du spiser en del smør. Er ikke mettet fett farlig?
Det har vel egentlig ikke vært riktig godt dokumenter at mettet fett er dirkete skadelig.  Vi har så mye god forskning i dag som viser at det blant annet ikke er noe sammen heng mellom mettet fett og hjerte- karsykdom at jeg absolutt synes vi kan spise smør og andre mettede fettkilder med god samvittighet. 
For all del, jeg har ikke noe enten eller forhold og mener ikke at du utelukkende skal spise mettet fett. Men å påstå at mettet fett er skadelig, vet vi er feil den dag i dag. Mettet fett er faktisk livsnødvendig for funksjonen av alle celler i kroppen.

Hva er dine favoritt produkter på iHerb?
Å, det er vanskelig å velge. Jeg har så mange favoritter! Questbars er en stor favoritt hos meg. Det vet dere jo. 
Rått økologisk kakaopulver og nøttemiks er en gjengangere som jeg bestiller igjen og igjen. Atkins barene, usøtet kokosflak og ceylon kanel er også varer som jeg har bestilt mange ganger og er glad i. 

Hva er dine must-have bakeingredienser?
Skulle jeg valgt en topp tre liste ville jeg valgt sukringold, mandelmel og fibersirup. Egg og kesam må jeg også ha. Med de ingrediensene kommer du langt! 

Håper du fikk svar på det du lurte på. Om ikke er det bare å spørre :grin:


Kristine ♥

Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her på min blogg vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no