www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

ENDELIG

  • 31.07.2013, 19:35



I går fikk jeg endelig Questbarene mine!
Jeg har ventet og ventet og ventet.
Det skal sies at jeg er en veldig utålmodig sjel, men denne gangen har jeg faktisk ventet lenge.
Vanligvis går det ti til tolv dager fra jeg bestiller en pakke, til den er på postkontoret. Denne gangen har jeg ventet i fem og en halv uke.


Questbarene med cookie dough
har vært på markedet et halvt år tid.
iHerb har lovet at de skulle ta dem inn i løpet av sommeren.
Istedenfor å bestille barene på Quest sine hjemmesider, som har veldig høy fraktkostnader, ventet jeg derfor til iHerb fikk de inn.


Barene var skikkelig gode :grin:
Jeg og PØ har knasket på dem konstant.
Siden i går har vi tømt halve boksen!
Jeg har selvfølgelig lagt inn en ny bestilling med flere bokser.
Ikke bare er questbarene veldig gode, de inneholder også mye proteiner og består hovedsakelig av naturlige ingredienser. 
Bruker du koden OKE701 får du 10 $ i rabatt på din første bestilling.
Lurer du på noe angående iHerb, kan du lese guiden min her.

Når vi først er inne på netthandling.
MyRevolution har siste dag med 20 % avslag på sine produkter i dag.
Jeg har selv bestilt favoritt proteinpulveret, mocca-protein,  og BCAA.
Penger spart, er penger tjent!


Dagens gode middag ble hjemmelagde burger, poteter og en diger salat.
Kjempe godt!


Burgerne laget jeg av karbonadedeig som jeg blandet med egg, hvitløkskrydder, rødvinseddik som jeg moste sammen. Deretter stekte jeg burgere på middels varme i en panne i 3 -4 minutter på hver side.
Poteten, en potet jeg aldri har sett før med lilla skall - måtte selvfølgelig teste den, bakte jeg i ovnen på 200 grader i 35 minutter før jeg skrelte den og skar den i skiver.
Salaten består av ruccola salat, rødløk, søt paprika, mango, feta ost, salatblanding (en blanding av nøtter og frø som er ristet med salt), kokosolje og feta ost.


Dagens dessert ble kronseis fra isbilen.
Her i huset har fast date med isbilen hver onsdag.
Isteden kan jeg vise dere gårsdagens søte fristelse.
Jeg prøvde meg på kokosis og resultatet ble overraskende.


Pisk eggedosis av 1 egg og 3 ss sukrin.
Bland sammen 1 boks kremet kokosmelk med stevia vanilje, og vend så denne blandingen inn i eggedosisen.
Sett i fryseren i 3 timer. Rør om hver halve time.
Ønsker du mer kokossmak kan tilsette revet kokos.
Jeg personlig er ikke så fan av kokossmaken, med god topping - hakket mørk sjokolade, peanøtter og cashewclusters, ble kokossmaken nesten borte. 


Over til litt treningsprat.
Jeg hadde en skikkelig merkelig benøkt på mandag.
Vi kom oss ikke på Elixia før i halv nitiden, noe som er alt for sent for min del. Dermed ble det en slapp og sosete økt.
I går hadde jeg en god styrkeøkt på bryst og rygg.
Stående roing, nedtrekk, flyes, face pull og t-bar row.
I dag blir det treningsfri.
Rett og slett fordi jeg ikke har lyst til å ta turen på trening. Noen dager er slik også.
Ha en god kveld :grin:


Kristine

FÅ EN ALMANAKK

  • 31.07.2013, 12:49


Sommerferien er snart over og det er på tide å ta fått på nye mål og utfordringer.
Hvorfor ikke starte høsten 2013 med en ny almanakk eller notatbok? :grin:
I samarbeid med Personlig Almanakk gir jeg bort en almanakk. 
Hos PersonligAlmanakk kan du designe din egen bok.
Størrelse, utseende og hva du vil bruke den til, velger du helt selv.
Jeg er selv fan av disse almanakkene. Det er lettere å holde styr på avtaler, når jeg skal trene og egentid når jeg får skrevet det ned. Ekstra stas er det å få boken akkurat slik jeg ønsker den, da er det ingen andre som har lik!

Alt du trenger å gjøre er å like Personlig Almanakk på Facebook, her, følge dem på instagram, @personligalmanakk, og legge igjen en kommentar under.
Har du ikke instagram holder det å like dem på Facebook.
Husk å legge igjen e-posten din i mailfeltet slik at jeg kan kontakte deg.
I tillegg trekker jeg fire stykker som får en liten overraskelse av meg i posten.
Jeg elsker å kunne gi noe til dere som takk for at du er du og at du leser min blogg :grin:
Vinnerne trekkes på lørdag.

Vinneren er kåret.
Random pick generator trakk Erica som hovedvinner.
Janne, Sofia, Kathrine og Silje får en hilsen i posten.
Jeg har send dere mail.


Kanskje kan du lage deg en treningsdagbok?
Nå som høsten står i vente, er det perfekt tid for å trekke seg inn på treningssenteret og løfte vekter!
En treningsdagbok er et nyttig verktøy for å holde bedre oversikt over treningen.
Den hjelper deg også med å holde oversikt over mål og fremgang. I tillegg er det motiverende å skrive resultatene ned og se hvor langt du er kommet.
Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke er så flink til å skrive ned treningen. Her er det rom for forbedring. 
Nye mål og ny giv med ny notatbok!


Kristine ♥

IGJEN

  • 29.07.2013, 18:08



Da er mandagen her igjen.
Til noens jubel og andres fortvilelse.
De fleste av dere er kanskje i full gang med jobb etter ferien?
Det føles ofte tungt å komme i gang, etter fri noen friuker.
Fortvil ikke! Prøv å gjør det beste ut av hver dag :grin:
Finn små ting som gjør dagen litt bedre. Om det så er å kjøpe en blomsterbukett til å ha på kjøkkenbordet, tenne lys under middagen, nyte en is til dessert, ta et langt bad, en god treningsøkt eller synke ned i sofaen med en bok. Ofte skal det ikke så mye til. Finn små ting som får deg til å smile, og sett pris på øyeblikket.
Innstilling har også mye å si. Alt starter med tanken.
Start dagen med å tanke at dette blir en bra dag og tenk på en ting du gleder deg til i løpet av det neste døgnet.
Jeg kan love deg at dette blir en bra uke!
For deg. For meg. For all som ønsker å gjøre uken gla'.


Spera er som de fleste av oss.
Hun liker ikke mandager!
Dermed gjør hun det beste ut av den.
Ligger pal på sofaen, god plassert på en pute, gjesper, mjauer etter kos og sover.
Vi skulle gjort det samme, eller hva? 


Det ble mange sunnifiserings-ønsker på gårsdagens sandwich innlegg.
De aller fleste ønskene dere kom med, har jeg allerede laget.
Du finner for eksempel skillingsboller her, eller fastelavnsboller her.
Gulerotkake har jeg også laget, den finner du her.
Eller kanskje gulrotmuffins frister mer? Her har du oppskriften.
En sunnere utgave av chips.
Oppskrift på krydderkake finner du her.
Suksessterte har jeg oppskrift på her.  
Bamsemums, sjokoladefondant, kokosis og isen snackis, har jeg derimot ikke prøvd meg på enda. Her har jeg en jobb å gjøre.
Jeg gleder meg til å prøve noe nytt på kjøkkenet.


Det ble en veldig god og enkel brunsj i dag.
Igjen, det er en blanding av restemat og og annet tilgjengelig i kjøleskapet.
Kanelmarinert skinkebiff med søtpotet, egg, salat og eple.
Skinkebiffen er marinert i 1 ts kanel, 1 ts yacon sirup, 1 ts vann og 1 ts olje. Stek så på middels varme 2 -3 minutter på hver side.
Søtpoteten bakes i ovnen på 200 grader i cirka 40 minutter. Bak flere av gangen. De holder seg flere dager i kjøleskapet. Jeg skar denne i skiver og hadde over et dryss kanel.
Salaten består av ruccola, tomat, gul og rød paprika, rødløk og granateple med en dæsj kokosolje over.
Eggene stekes på middels varme i cirka 3 minutter i en panne.
Masse gode smaker, masse god næring og masse herlige farger for øyet.


Jeg ønsker deg en riktig fin uke.
Vi nærmer oss august med stromskritt. Til min store skrekk! Det betyr at høsten er rundt hjørnet.
Den tid, den sorg.
Vi får gjøre det beste ut av sommerdagene og la de vare så lenge som mulig :grin:
Ha en god mandag.


Kristine

SANDWICH

  • 28.07.2013, 14:20


Søndag er som regel fast bakedag.
Det er nok fordi søndag også er vaskedag.
Vasking er så kjedelig! Dermed lokker jeg meg selv med baking, når jeg er ferdig vasket. Jeg elsker å bake!
Da føles det ikke så ille å vaske likevel.


I dag laget jeg sandwich is.
Den ble så utrolig god :grin:
Ofte får jeg spørsmål om hvor jeg henter ideene mine fra. De kommer fra magen!
Jeg baker det jeg har lyst på.
Altså, har jeg lyst på sandwich, så tenker jeg 'det må være mulig å lage'. Noen ganger går det langt fra bra, som da jeg prøvde å lage sunn Napoleonskake. Det både smakte og så jævlig ut! Da legger jeg ikke ut oppskriften. Andre ganger går det fantastisk, som i dag.
Er det noen oppskrifter du kunne tenkte deg å få sunnifisert?
Jeg tørr ikke love at jeg får det til, men jeg kan i hvert fall prøve.



SANDWICH

Det ser kanskje ut som mye arbeid. Det går mye raskere enn det ser ut til, og jeg lover deg at det er verdt det.
Kaken er det som tar lang tid, resten er gjort på en - to - tre.
Først lager du brownien, denne er så god at den kan spises som den er.
Ønsker du å gå for sanwich, avkjøler du kaken mens du lager isen. Deretter setter den i fryseren, for så å dyppe i sjokolade.
Tilslutt er det bare å sette seg ned og nyyyyte.


Brownie

1 boks bønner, ca 170 gram, dette kan være svarte bønner, hvite bønner eller kikerter
1 egg
1 eggehvite, ta vare på eggeplommen til isen
2 ss smeltet kokosolje eller smør
2 ss yacon sirup eller honning, kan byttes med mer sukrin
40 g mocca-protein, eventuelt annen tørrvare
20 g kokosmel
4 ss kakao
4 ss sukrin
1 ts vaniljepulver
1 ts bakepulver
1/3 ts salt

Skyll bønnene godt under kaldt vann.
Mos dem sammen med eggene.
Bland så inn de resterende ingrediensene.
Stek på 180 grader i 20 minutter.
Denne kaken er farlig god.
Spis den som den er eller gå videre til neste steg for sandwich.


Is

200 g skyr naturell, eventuelt kesam eller gresk yoghurt
20 g vaniljeprotein, kan droppes
1 eggeplomme
3 ss sukrin
1 ts vaniljepulver

Pisk eggeplommen med sukrin.
Bland så inn de resterende ingrediensene.
Sett bollen i fryseren 1 times tid.
Nå kan du spise isen som den er, eller legge den på kaken.
Del kaken i to og legg på isblandingen på den ene biten. Legg forsiktig over den andre halvparten.
Sett sandwichen i fryseren i 20 -30 minutter.
Har du sandwichen i fryseren lengre enn en halv time, vil kaken bli veldig hard. Da må en tine en halv times tid på kjøkkenbenken før den kan spises.


Sjokoladetrekk
Du kan også kjøpe sjokolade og smelte denne.

4 ss kokosolje
4 ss kakaopulver
2 ss yacon sirup

Smelt kokosoljen og bland i resten av ingrediensene.
Skjær sandwichen i biter og dypp halvparten i sjokoladen.
Spis!


Halleluja!
Jeg har ingen ord for hvor godt dette var.
Akkurat nå, er jeg i ekstase!
Ha en herlig søndag :grin:


Kristine

I FANGET!

  • 27.07.2013, 15:25


Det er herlig å våkne opp på en lørdag av en pus som slikker deg i ansiktet
Ikke fult så herlig er det da du ser på klokken. Den lyser 07.08.
Jeg kunne godt sovet en time eller to lenger på en lørdag!
Det deilige med helg, er at jeg snudde meg runt og lå å koste med Spera godt over en time før jeg gadd å stå opp :grin:


Jeg laget en god miks av en lunsj.
Søtt og salt.
En skål med vaniljeproteinmiks toppe med bringebær, blåbær, kiwi og kakao nibs, en frukttallerken med appelsin, plomme og druer, og en tallerken med stekt aubergine, kokt egg og noen skinkeruller.


Veldig enkelt og veldig godt.
Vaniljeproteinmiksen, phu, for et langt ord, er rett og slett en blanding av vaniljepulver, kesam, gresk yoghurt og cottage cheese.
Smak til slik at blandingen blir perfekt etter dine smaksløker.
Jeg brukte 1 ts vaniljepulver, 100 g kesam, 100 g gresk yoghurt og 150 g cottage cheese.


Har dere smakt denne isen?
Det er chocolate & brownie kroneis fra Isbilen.
Helt fantastisk god!
Jeg fikk besøk av Linda og inviterte selvfølgelig på is.
Vi satte oss ut og koste oss i varmen.  


Komisk nok, akkurat da Linda skulle ta bilde, datt toppen av isen rett i fanget på meg!
Fillern!!!


Da måtte jeg ta meg en ny is.
Vips, en fornøyd frøken igjen.
Nå skal jeg komme meg på trening.
Det er ben på planen i dag. Som jeg gleder meg!
Det blir knebøy, strak mark, utfall, leg extension og step up.
Jeg ønsker deg en fantastisk helg :grin:
Nyt hvert minutt. Du får aldri dette øyeblikket tilbake.


Kristine

PÅ VEI TILBAKE

  • 26.07.2013, 18:57


Jeg hadde en skikkelig god ryggøkt i dag :grin:
Du vet den følelsen når du går ut av treningssenteret, sterk og opp-pumpet, og føler deg helt fantastisk?
Slik hadde jeg det!
Jeg følte meg så høy i hatten at jeg måtte ta en harry do-flex bilde.
Jeg har hatt en lengre periode hvor motivasjonen har vært fullstendig fraværende. Årsaken vet jeg, og jeg er fullstending skyld i deg selv. Det har rett og slett blitt for mye for meg. Vanskeligheter på privatfronten, sykdom i familien, eksamsperioden og oppstart av eget firma, har gjort at jeg har stresset og tenkt alt for mye. Det går hardt utover treningsmotivasjonen.
Om jeg ikke har lyst til å trene, lar jeg vær. Jeg vet at motivasjonen tidsnok kommer tilbake, derfor har jeg hatt noen dårlige treningsmåneder. De siste ti ukene har jeg lagt fra meg alt av treningsplaner og mål, og gjort akkurat det jeg har følt for. Det samme gjelder kostholdet.
Nå kjennes det ut som motivasjonen er på vei tilbake.
Den siste uken har det virkelig vært godt å trene. *bank i bordet*
Jeg krysser fingrende.

Dagens treningsøkt så slik ut:
- Chins med kroppsvekt
2 sett * 12 -10 repetisjoner
- Stående roing
4 sett * 6 -8 repetisjoner
- Nedtrekk
4 sett * 8 -10  repetisjoner
- Latsdrag
3 sett * 12 repetisjoner
supersett med
- Face pull
3 sett * 12 -15 repetisjoner
Jeg avsluttet med 10 minutters gange på møllen med hastighet 7,5 og stigning 3.


Dagens middag ble en deilig cæsarsalat med ovnsbakt kylling.
Kyllingen, hel Holet kylling, krydret jeg med steak krydder, hvitløk og cayenne før jeg stekte den i ovnen på 180 grader i 45 minutter.
Salaten laget jeg av å blande sammen revet hjertesalat, flak av parmesan, peanøtter og hjemmelaget cæsarsalatdressing.
Hvorfor har jeg ikke laget cæsarsalat før? Det er utrolig godt!
Jeg tipper det blir akkurat det samme til lunsj eller middag i morgen. Jeg har tross alt en halv kylling igjen og en god porsjon med dressing. Gleder meg allerede!


Cæsarsalatdressing:
1 eggeplomme, 1 ts dijonsennep, 1 finhakket hvitløksfedd, 50 g skyr naturell (eller kesam / gresk yoghurt), 5 ss olivenolje, saften av 1/2 sitron, ca 20 g revet parmesan, salt og pepper
Visp sammen eggeplomme, dijonsennep, sitronsaft, salt og pepper.
Tilsett oljen i en tynn stråle mens du visper.
Ha så i hvitløk, skyr, revet parmesan, salt og pepper.
Server.

Dette blir en god porsjon dressing.
Jeg vil tro den holder til 3- 4 salater.


En herlig fredagsdessert har jeg også spist.
Sjokoladepannekake med hjemmelaget is, en halv proteinbar og jordbær.
Jeg puttet pannekaken i en kopp og brukte den som kjeks. Så godt!
Baren er Atkins Advantage chocolate decadence. Denne baren var litt for mørk i smaken etter min mening, jeg er fan av melkesjokolade. Sammen med søt vaniljeis var den derimot perfekt.


Vaniljeis
30 g vaniljeprotein, 100 g gresk yoghurt (eller kesam / skyr), 50 g cottage cheese (eller mer gresk yoghurt), 4 ss melk og 1/2 ts vaniljepulver
Bland sammen alle ingrediensene og sett i fryseren i 2 timer.
Jeg rørte ikke i isen underveis og dermed ble isen min krystallisert. Det lønner seg å røre i isen omtrent hver halve time.

Sjokoladepannekake
1 egg, 2 ss mandelmel, 1 ss kakaopulver, 1 ss sukrin, 2 ss melk
Bland alle ingrediensene godt sammen.
Stek som en tykk pannekake på middelsvarme i en panne.


skal jeg bake eplepai med vaniljekrem etter denne oppskriften.
Jeg må ha noe godt å servere jentene til filmkvelden etterpå.
Sammen med en god kule vaniljeis, er jeg sikker på at det blir en vinner.
Ha en fantastisk fredagskveld :grin:
Det er helg!


Kristine

OVERRASKELSE

  • 25.07.2013, 18:50



Da jeg fikk en hentelapp i posten i dag tidlig, ble jeg ganske overrasket.
Det hender at jeg får en pakke fra iHerb som jeg har glemt at jeg har bestilt, jeg bestiller alt for masse derfra. Denne pakken var fra Midsona ifølge hentelappen.
Jeg måtte selvfølgelig dra på posten med en gang og sjekke ut hva dette var, frøken utålmodig kan ikke vente med slikt ;-)
Så spent var jeg at jeg faktisk åpnet pakken på postkontoret.


For en herlig pakke, tusen takk.
Masse godsaker fra Atkins.
Jeg har prøvd en rekke av barene deres før. De er geniale å ha i vesken når man er ute og farter, når sulten plutselig dukker opp eller når søtsuget melder sin ankomst.
Brødmiksen og frokostblandingen har jeg ikke vært borti, men det skal vi få gjort noe med nå.

Jeg sier som Gina Hayes:
"Make a list of important things to do today. At the top of your list, put "eat chocolate." Now, you'll get at least one thing done today."
Disse sjokoladebarene får ben og gå på de neste dagene!


Mikrobrødet har jeg skrevet om mange ganger før, jeg spiser det omtrent daglig.
Jeg vet ikke om dere har det slik, men jeg har det i hvert fall sånn at jeg er en periodespiser. Jeg kommer inn i perioder hvor jeg har ordentlig dilla på enkelte matvarer. Akkurat nå er det is, mikrokake og mikrobrød. Det går knapt en dag uten at jeg spiser disse.
I dag laget jeg en ny variant av mikrobrødet, en slags toast.
Jeg laget mikrobrød på vanlig måte, men istedenfor å ha brødet i mikrobølgeovnen i fire og et halvt minutt, tok jeg det ut etter tre minutter. Deretter skar jeg en dyp lomme i brøde som jeg fylte med dijon sennep, smørost og jarlsbergost. Så satte jeg brødet inn i mikroen igjen i ytterligere et minutt. På toppen hadde jeg en ostedressing av kesam, revet parmesan, hvitløkskrydder og dijon sennep.
Utrolig godt! En av de beste mikrobrød variantene hittil.
Oppskriften på brødet har jeg postet tidligere her og her.


Dagens middag ble en fargerik grillsalat.
Masse grillede grønnsaker servert med sprøstekt bacon, feta ost og grillet biff.


Du kan bruke akkurat de grønnsakene du ønsker.
Jeg brukte aubergine, squash, ruccola, løk, rød paprika, gul paprika og mais kolbe.
Ha gjerne over krydder før du griller grønnsakene. Hvitløk, chili, oregano og urtesalt synes jeg er godt.
Har du ikke grill eller grillpanne, kan du steke grønnsakene i ovnen på 200 grader i 20 -30 minutter. Det er like godt.  


Det ble en porsjon is til dessert med smuldret sjokoladekjeks på toppen.
Jeg blir aldri lei is i denne varmen.
Jeg lurer på om jeg kanskje må på isavvenning etter sommeren. Den tid, den sorg!
God torsdag dere:razz:
Jeg skal komme meg en tur på trening nå.
Det blir en kapp økt på armer og skuldre i dag.
Jeg har ikke trent armer på kjempe lenge og tenkte det var på tide å ta en pumpe-økt, det er jo så gøy.
Nyt kvelden, solskinnet og livet.


Kristine

NO BOWL NEEDED

  • 24.07.2013, 17:27



Det ble en lettvint løsning på middagen i dag.
Nå som det er så varmt synes jeg det er greit med noe raskt og enkelt. Gjerne også kaldt og fargerikt.
Det ble en god pastasalat med biff og chili-dressing.


Kok pasta etter anvisning på pakken. La pastaen avkjøles.
Pastaen var rester fra i går. Jeg kokte en stor kjele når jeg først var i gang. Rester er undervurdert!
Krydre biffen med salt og pepper og stek den raskt i en panne på høy varme, omtrent 1 -2 minutter på hver side. Jeg brukte et stykke FirstPrice entrecotè som jeg skar i cirka 2 cm tykke biffer.
Legg ønsket grønnsaker på en tallerken. Her har jeg aspargesbønner, tomat, spinat og rødløk.
Bland inn biff i biter og pasta.
Til dressingen blander du sammen 1 ss sweet chilisaus, 1 ss sesamolje, 1 ss hvitvinseddik og litt finhakket chili og hvitløk.
Hell over dressingen og server.


Dagens treningsøkt ble ben.
Jeg hater å trene ben!
Ofte er det slik at de kroppsdelene man ikke liker å trene, er de som "henger etter". Slik er det med mine ben.
Jeg er mye sterkere og mer veltrent i overkroppen enn underkroppen. Det betyr strengt tatt at jeg må ta meg sammen og kjøre på.
Det føles tungt å komme seg på trening for en benøkt, men det føles veldig godt etterpå.
Slik så dagens økt ut:
- Knebøy
4 sett * 6 -8 repetisjoner
- Utfall i smith-maskinen
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Hack lift
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Leg ex
4 sett * 6 -8 repetisjoner
- Ettbens knebøy
2 sett * 12 repetisjoner


Som dere allerede vet er jeg en fruktelsker.
Jeg får aldri nok frukt!
Dagens deilige dessert ble fruktsalat.
Ekstra moro ble det når jeg spiste fruktsalaten fra vannmelonskallet.
Da trenger du ingen bolle - mindre oppvask!
Jeg hulte ut det meste av en halv vannmelon, bruk en skje, og fylte den med biter av honningmelon, eple, nektarin og jordbær.
Friskt og godt.


Jeg synes frukten er best i seg selv, da kommer fruktsmaken virkelig frem.
Om du ønsker kan du for eksempel servere fruktsalaten med vaniljekesam, kesam tilsatt stevia, is, hakkede nøtter eller litt honning.


Vi er halvveis til helg allerede.
Ha en herlig onsdag :grin:

Kristine

KYLLING, IS & KAKE

  • 23.07.2013, 19:08


Jeg kom meg aldri på trening i går.
Da jeg la meg for å ta en liten powernap, våknet jeg ikke før i morges!
Det ble virkelig en god og lang natts søvn.
Jeg sov fra halv åtte i går kveld til halv ni i morges.
Tretten deilige timer. Jeg skal love deg at jeg følte meg uthvilt.


Dagens middag ble kylling med ovnsbakte grønnsaker og ertepure.
Jeg liker mat som lager seg selv uten at jeg trenger å gjøre for mye.
Jeg tok en hel Holte kylling, krydret med hvitløk, paprika, chili, cumin og tandorikrydder.
På samme stekbrett la jeg en tomat som jeg hadde hvitløk og oregano på, og en skrelt rødløk.
Inn i ovnen på 180 grader i 50 minutter.
Jeg spiser ikke hele kyllingen til et måltid, dermed har jeg lunsj i morgen også. Herlig!
Bak gjerne en del grønnsaker når du først er i gang. De holder seg i et par dager i kjøleskapet. Restemat er alltid godt å ha.


Etter at du har tatt kyllingen ut av ovnen skal den hvile i 5 minutter, da kan du lage ertepureen.
Kok ertene i 3 minutter, jeg brukte 1/2 pose frosne erter, og mos dem sammen med 1 hvitløksfedd og 2 ss creme fraiche (kan erstattes med kesam).
Så er maten klar.
 

Jeg fikk en pakke fra iHerb igjen i dag.
Tre bokser med Wild Alaskan Pink Salmon og to bokser med Wild Alaskan Sockeye Salmon.
Disse boksene inneholder kun laks og litt havsalt. Ingen olje, væske eller merkelige tilsetningsstoffer.
Boksemat er genialt når man har dårlig tid eller er på farten.
Selv bruker jeg mye tunfisk på boks i matpakker. Det er så enkelt. Nå blir det laks også.


Er det flere enn meg som får utrolig lyst på is nå som det er så varmt?
Jeg har konstant lyst på is!
Og dermed ble det nettopp is til dessert :grin: 
Har du lyst har du lov.
Dream is med brownies og karamell og dream is med cookie dough og sjokobiter toppet med en hjemmelaget sjokoladekjeks (oppskrift her).


Når jeg først var i gang med å bake sjokoladekjeks tidligere i dag, fikk jeg lyst på banankake også.
Jeg slang sammen en banansjokoladekake.
Da ble det dobbel dessert! Og det på en tirsdag.
Livets herlige små gleder.
Jeg serverte halve kaken med Hennig Olsen Easy is og bananbiter.
Resten av kaken blir nok spist til kvelds.


Banansjokoladekake


1 banan, jo mer moden jo bedre
3 ss kokosmel
2 ss kakao
1 ts bakepulver
30 g mocca-protein
0,5 dl melk
2 egg
1 ss sukrin

Mos bananen og ha i kokosmel, kakao, bakepulver, proteinpulver og melk.
Pisk eggene sammen med sukrin.
Ha banansjokolademiksen over eggeblandingen og rør godt.
Hell deigen i en form, jeg brukte en brødform.
Om du ønsker kan du legge bananskiver oppå kaken før du steker den.
Stek på 175 grader i 25 minutter.
Server.


På tide å løfte kroppen og komme seg på trening.
Det blir rygg og bryst.
- Nedtrekk
- Stående roing
- Benkpress
- Flyes
- Enarms roing
- Face pull


Ha en god kveld :grin:
Kristine 

BACK HOME

  • 22.07.2013, 19:20


For en fantastisk og solfylt mandag.
Sommeren har virkelig kommet til Norge :grin: Hurra!
Her er 27 grader i skyggen akkurat nå. Utrolig deilig.
Jeg kom hjem fra flyturen i fem-tiden i natt. Da måtte jeg lage meg en mikro-kake og slappe litt av før jeg la meg. Dermed ble det bare tre timer i sengen. Jeg prøvde å legge meg ut i solen for å ta en liten blund tidligere, men det var rett og slett for varmt. Solen stekte.


PØ og jeg har hatt noen herlige dager i København.
Været kunne ikke vært bedre.
Solskinn, varme og skyfri himmel alle dagene.
Om dere ønsker kan jeg godt komme med et lite innlegg om København og turen.
Det er en fantastisk by.


De av dere som følger meg på instagram, @dedicationkristine, har fått med dere at vi har rukket å spise på Sticks'N Sushi to ganger i løpet av de få dagene vi var der nede.
Jeg forelsket meg totalt i denne sushi restauranten.
Sushi er en av mine favoritt retter og jeg har spist på mange restauranter de siste årene. Alt fra anerkjente- til små take-away steder.
Sticks'N Sushi er min soleklare favoritt.
Etter å ha spist på Chisou Japanese Restaurant i London, denne resturanten er kåret til en av de beste på sushi utenfor Japan, har sushi aldri blitt det samme. Frem til nå! Sticks'N Sushi toppet faktisk Chisou i mine øyne.


Faktisk synes jeg maten var så fantastisk god der, at jeg kjøpte med meg en meny som jeg tok med hjem!
Jeg spiste dermed nydelig sushi fra Sticks'N Sushi til middag i dag :grin:
Rispapirrullene med soft shell crab var magiske. Ingen ord kan beskrive disse!
Selv om risrullene og sushien ikke så like delikat ut i dag, den hadde fått seg en trøkk i vesken, var smaken fortsatt kjempe god. Det ser man vel egentlig på det fornøyde smilet mitt.


Jeg laget også en deilig isdessert.
Noe jeg savner veldig når jeg er borte, er å kose meg med matlaging i mitt eget kjøkken.
Dagens søte ble banan-vanilje-fluff med rosa himmalaya salt, sukrin gold, kakaopulver og en marsipankule.
Søtt, salt, crunchy og kaldt på en gang.
Banan-vanilje-fluffen laget jeg av 2 frosne bananer som jeg mikset med en håndvisp sammen med 30 g vaniljeprotein og 0,3 dl melk. Etter tre til fire minutter blir blandingen myk, fluffy og kjempe god.
Du kan bytte ut banan med annen frossen frukt og vaniljeprotein med annet proteinpulver.
Marsipankulen er laget etter denne oppskriften og toppet med mørk sukkerfri sjokolade.


Jeg hadde gledet meg veldig til å ta en skikkelig treningsøkt i dag.
Noen dager uten treningssenteret og jeg begynner virkelig å savne følelsen av og løfte vekter! 
Med bare et par timers søvn, er ikke energien på topp.
Hodet har kjempe lyst til å trene mens kroppen sier noe annet. 
Nå skal jeg prøve meg på en førti minutters power nap og se om det hjelper. Da blir det i så fall en lett ryggøkt. Om ikke får treningsøkten pent vente til i morgen.
Håper du har hatt en super mandag :grin:
Ha en fantastisk uke.

Kristine

SUNN UKESMENY

  • 21.07.2013, 11:13


Hei og god søndag :grin:
Her kommer en sunn ukesmeny.
Forhåpentligvis får dere litt inspirasjon til å lage masse sunn og god mat den kommende uken. 


MANDAG
Sashimi og salat.

På en mandag kan det være greit med noe enkelt og raskt.
Leg en salat, her kan du bruke det du liker best; tomat, ruccola, spinat, paprika i flere farger, mais, agurk, løk, osv, osv.
Skjær laks i skiver.
Server med soya saus, wasabi og syltet ingefær.


TIRSDAG
Svin indrefilet med hjemmelaget peanøttsaus, blomkålris, gul paprika og pistasjnøtter.

Start med å lage peanøttsausen. Bland sammen 3 ss peanøttsmør med 3 ss kokende vann, 1 ss soyasaus og 1 fedd finhakket hvitløk.
Krydre svinefileten med salt og pepper og stek i en panne på middels varme i 4-5 minutter på alle de fire "sidene".
Til blomkålsrisen rasper du ønsket mengde blomkål og stek i en panne på middels varme til blomkålen er myk. Tilsett så finhakket ingefær og hvitløk i pannen sammen med litt sesam olje.
Legg blomkålsrisen på en tallerken sammen med svinefileten. Topp med peanøttsausen og pistasjnøtter, eventuelt peanøtter.


ONSDAG
Ovnsbakt torsk med grønnsaker og potet- og auberginemousse.

Skjær grønnsaker i biter. Jeg skar squash i skiver, paprika i fire og løk og purre i ringer. Legg torskefileten over grønnsakene og topp med peppermiks, saften fra en halv sitron og oliven olje (valgfritt). Stek i ovnen på 200 grader i 20 minutter.
I mellomtiden koker du poteter og aubergine i terninger med litt salt. Når potetene er møre, etter cirka 15 minutter, mosts blandingen sammen med en god dæsj kesam, hvitløkskrydder og pepper.
Server gjerne med litt sprøstekt bacon.


TORSDAG
Spinatfylt kylling med ovnsbakte grønnsaker og potetmos.

Ta en eller to kyllingfileter avhengig av hvor mye mat du vil ha.
Bank dem flate med en kjevle eller kjele.
Jeg brukte frossen spinat som jeg tinte i mikroen. Bruker du fersk må den nok stekes litt i pannen først.
Bland finhakket hvitløk og hakket løk i spinaten.
Legg på spinatblandingen og full sammen kyllingen.
Bak i ovnen på 200 grader i 20 minutter.
Ovnsbakte grønnsaker

Her kan du bruke de grønnsakene du ønsker.
Jeg brukte rød og oransje paprika, løk og squash.
Del grønnsakene i biter og skiver.
Ha gjerne over krydder, jeg bruker hvitløk, chili og basilikum.
Ha grønnsakene i ovnen sammen med kyllingen, på 200 grader i 20 minutter.
Potetmos
Bruk ønsket mengde poteter.
Del dem i to og kok i 15 minutter.
Tilsett hvitpepper, et hvitløksfedd, 1 ts meierismør og 1 ts kokosolje.
Mos med en stavmikser.
Du kan droppe kokosolje og smør.



FREDAG
På fredagskvelden passer det perfekt med en god pizza.
Her finner du oppskriften
.


LØRDAG
Bakt potet med dressing, ovnsbakt sopp og biffspyd.

Pakket potetene inn i aluminiumsfolie og stekte på 220 grader i 80 minutter. 
Til dressingen, bland sammen kesam med finhakket oregano, basilikum og hvitløk.
Skjær ut stilken i soppen og fylte "hulrommet" med hot taco saus eller hakkede tomater med hvitløk. Toppet med ost og stekte på 220 grader i 12 minutter.
Skjær biff, jeg brukte ytrefilet av storfe fra FirstPrice, i biter og tre på et spydd. Strø over salt og pepper og stekte noen minutter på hver side i en grillpanne eller vanlig panne. 
Server gjerne med noen friske spinatblader og maiskorn.


SØNDAG
Tikkamasala.

Til kylling tikka masalaen serverte jeg nan brød (ferdigkjøpt), salat (hjertesalat, rødløk, paprika og cherrytomater) og indisk marinert sopp (sopp stekt i panne med litt olje, curry og tikka masala krydder, og finhakket hvitløk, chili og ingefær)
Jeg hadde 1 ss olje i en kjele og freste hakket løk, chili, ingefær og hvitløk raskt. Så hadde jeg i 1 boks hakkede tomater, 2 ts tandori masala krydder, ½ ts kanel, ¼ ts kardemomme, ½ ts gurkemeie og litt frisk koriander og lot det hele koke noen minutter. Deretter hadde jeg i 1 dl yoghurt naturell og lot gryten småkoke i 2 minutter. Litt sitronsaft på slutten gjør susen.
Jeg toppet tikka masalaen med biff av ytrefilet  som jeg skar i stenger, tredde på grillspyd og stekte raskt i pannen.
I tillegg ble det en frisk salat ved siden av med hjertesalat, gul og rød cherrytomat og gul paprika.


BAKETIPS
Denne browniesene synes jeg personlig er fantastisk. Jeg har også fått mange tilbakemeldinger fra dere om at den falt i smak, det varmer et blogghjerte.
Du finner oppskriften her.


Jeg er tilbake i Norge i natt.
Dere får lade opp til en ny uke :grin:
Ha en herlig søndag.
 

Kristine

KROPPSPRESS

  • 20.07.2013, 16:42




Hei, håper dere har en riktig så god helg.
Jeg titter bare innom fra Købenahavn for å fortelle at jeg var i avisen i går angående kroppspress.
Du kan lese saken her.

Vi nyter hvert øyeblikk her nede.
Været er fantastisk med strålende sol og skyfri himmel.
Nå skal vi hvert øyeblikk ut å ta en drink før det er middagstid.
Ha en herlig lørdag :grin:



Kristine 

CINNAMON ROLL PROTEIN BAR

  • 18.07.2013, 15:59


Denne oppskriften er inspirert av Questbar.
De er nemlig på vei hjem til meg fra iHerb, men jeg synes det tar alt for lang tid. Frøken utålmodig!
Da laget jeg like gjerne mine egne barer :grin:
Disse cinnamon roll barene ble kjempe gode.
Så gode at jeg allerede har rukket å lage de to ganger på 18 timer!
Håper de faller i smak.



CINNAMON ROLL PROTEIN BAR

100 g vaniljeprotein
60 g havremel eller annet mel
2 store ss kokossmør eller nøttesmør
3 ts kanel
1 ss sukrin
1/4 ts salt
Ca 0,5 dl melk, eventuelt vann
Rosiner, valgfritt

Bland sammen vaniljeprotein, havremel, sukrin, kanel og salt.
Tilsett rosiner om du ønsker det.
Smelt kokossmør / nøttesmør og ha i det tørre.
Tilsett væske, litt om gangen til deigen er godt blandet og fast.
La deigen stå i kjøleskapet i 15 minutter og form så 4 store barer.
Nyt.


Jeg bruker dette vaniljeproteinpulveret fra iHerb.
Har du ikke vaniljeprotein kan du bruke annet proteinpulver.
Kokossmøret, dette, har jeg også fra iHerb. Kokossmør kan også byttes ut med kokosolje, nøttesmør eller vanlig smeltet meierismør.
Havremel fås kjøpt på matbutikken. Du kan bytte dette med speltmel, kokosmel, mandelmel eller lignende. Vær obs på at om du bytter havremel med kokos- eller mandelmel må du tilsette mer væske eventuelt bruke mindre mengder, da dette er meltyper som inneholder mye fiber og trekker til seg mye væske. 
Husk at om du bruker koden OKE701 får du 5 $ rabatt hos iHerb.


Når jeg laget disse barene i går kveld, forsvant de i løpet av en halv times tid.
Både jeg og PØ synes de var kjempe gode og at smaken minnet om bolledeig.
Jeg laget en ny ladning i morges. Disse pakket jeg inn i plastikkfolie og tok de med på reisen. De holdt seg kjempe bra.
Vi koste oss virkelig på flyet med pepsi max og cinnamon roll barer.


Nå skal er det middagstid for oss.
Vi var fremme i vakre København by allerede klokken åtte i morges.
Ha en riktig god torsdag :grin:


Kristine

LANGHELG

  • 17.07.2013, 17:15


Da er jeg pakket og klar.
Om noen timer tar jeg langhelg :grin:
Jeg og PØ drar til København.
Flyet går allerede halv åtte i morgen tidlig, så vi drar nok herfra sånn i femtiden i natt.
Jeg er tilbake igjen sent søndag kveld.
København er en av mine favoritt byer. Det er så utrolig god stemning der.
I mange storbyer er menneskene utrolig stresset og kapslet inn i sin egen lille boble, men ikke i København. Der er de mer avslappet og nyter nuet. Det er mer den stilen jeg liker!
Fremtiden kommer uansett om man liker det eller ikke, da kan man like så godt glede seg over øyeblikket som er her og nå.
Har dere forresten noen gode København-tips?
Planene våre er ikke stort annet enn å nyte finværet (været er meldt knall bra), drikke vin midt på dagen, gå hånd i hånd og bare kose oss.
Vi har også bestilt bord på Sticks'n Sushi i 12 etg. på Tivoli hotell,da vi har hørt veldig mye bra om stedet.

Jeg har pakket med treningsklær.
Hotellet vi bor på har treningsrom. Jeg er usikker på hvor bra det er, det finner vi tidsnok ut.
Det er også mulig treningsklærne blir liggende i kofferten.
Har jeg lyst til å trene blir det en økt, om ikke, tar jeg fri noen dager.


I går hadde jeg en ryggøkt.
Det ble en rask og god økt på knappe 40 minutter.
Jeg skulle egentlig dratt og trent for 3 timer siden, så kom jeg på at det er isbil-onsdag i dag.
Med andre ord, jeg måtte vente med å trene til etter at isbilen hadde kommet og jeg hadde blitt noen kroner fattigere.
Denne sjokoladeis fylt med sjokoladebiter og smeltende browniesbiter er farlig god!
Nå er jeg full av is og klar for en energirik benøkt.
Det blir hovedfokus på knebøy og markløft.
PØ er med som spotter.


Dagens middag var helt fantastisk.
Jeg laget middag til både meg og PØ og tok meg derfor ekstra god tid.
Fylt kalkun med fenalår og blomkålrisotto.


Bruk kalkunstek eller kalkunfileter.
Jeg brukte en kalkunstek som jeg delte i to til to store stykker. Deretter skar jeg et dypt snitt i hver kalkunbit og fylte med soltrøket tomat, Kavli smørost og et dryss parmesan. Tilslutt krydret jeg med salt og pepper og la over en stor skive fenalår, eventuelt spekeskinke. Ha kalkunfileten i ovnen på 175 grader i cirka 20 minutter. Det tryggeste er å bruke et steketermometer, da er du garantert et saftig resultat. Ta ut kalkunen når den er nådd 60 grader og la den hvile i 5 minutter.
Rasp en blomkål eller bruk en foodprosesor til å hakke den fint, da ungår du blomkålrasp over hele kjøkkenet. Ha den raspede blomkålen i en varm panne sammen med litt olje og finhakket hvitløk. Ha over 1 dl buljong  og la det hele småputre i 5 minutter. Tilsett cherrytomater og oliven, og la det steke 1 minutt til. Bland inn valnøtter før servering og dryss gjerne over revet parmesan.
Nydelig.


Den siste egenlagde desserten på noen dager.
Deilig banansjokolademousse med proteinbarbiter, banan, kakaonibs og plommer.

Banansjokolademoussen laget jeg av 1 banan som jeg moste sammen med cirka 150 g gresk yoghurt (kesam kan også brukes), 3 ss med kakaopulver, 1 ts fiberhusk, 1 ss sukrin og 4 dråper stevia sjokolade.
Er du ikke glad i banan kan du droppe bananen og lage en ren sjokolademousse isteden.
Eller hva med å tilsette peanøttsmør? Da blir det deilig peanøttsjokolademousse!


Da maser PØ på meg.
Det er på tide å komme seg på trening.
Ha en riktig fin onsdag :grin:


Kristine

TIME OUT

  • 16.07.2013, 11:47



Nå tar jeg meg en god time out fra jobbingen og nyter en deilig lunsj i godt selskap med Elle.


 - Proteinkaffe
bland 20 g mocca-protein, 3 dråper stevia sjokolade og 0,3 dl vann i et glass, fyll på med svart varm kaffe
- Frukt
sharon, plommer og jordbær.
- Mikrobrød
1 egg, 1 eggehvite 2 ss mandelmel (eller annet mel), 2 ss kokosmel (eller annet mel), 1 ts fiberfin (eller mer mel), 1 ts fiberhusk, 1 ts bakepulver og cirka 1,5 dl vann blandes i en matboks. Tilsett litt hvitløk og timian krydder. Ha plastikkfolie over boksen og ha i mikroen på full effekt i 4 minutter.
På toppen har jeg smørost, salat, tomat, gul og rød paprika, skinke, stekt egg, minimais og sylteagurk.
- 1/2 FortiFx proteinbar
den beste baren!!


Ha en herlig tirsdag :grin:
Kristine

IT'S MONDAY

  • 15.07.2013, 17:05


Hoppsann!
Det er mandag.
Da er vi i gang med en ny uke :grin:
For min del er det bare tre arbeidsdager denne uken.
Torsdag morgen drar jeg en tur til København og blir der resten av uken.
Med andre ord, dette blir helt klart en kjempe bra uke.


Dagens treningsøkt er planlagt men ikke gjennomført enda.
Jobb først, trening etterpå.
Middagen skal få synke litt, så blir det rett på Elixia.
I dag er jeg skikkelig motivert og gira!
Det blir ben og skuldre.
- Knebøy
4 sett * 6 -8 repetisjoner
- Markløft
4 sett * 6 -8 repetisjoner
- Utfall i smith maskinen
3 sett * 8 -10 repetisjoner
- Leg ex
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Sidehev
4 sett * 8 -10 repetisjoner


Dagens fargeglade middag.
Jeg begynner å bli lei av og bare lage middag til èn.
Det er mye mer moro å lage middag til både PØ og meg selv. Heldigvis kommer han hjem i morgen
Fordi jeg ikke hadde lyst til å stå på kjøkkenet, ble det en blanding av rester og grønnsaker som lager seg selv.


Biffstykkene er fra i går. Jeg stekte opp et helt kjøttstykke fra FristPrice.
Det er mørbrad som jeg skar i skiver, krydret med salt og pepper, og stekte cirka 2 minutter på hver side i en panne på middels til høy varme. Jeg steker alltid i meierismør når jeg steker biff. Da får biffen den herlige karamelliserte skorpen, samt at varmeoverføringen blir mye bedre.
Grønnsakene, brokkoli, gul paprika, gulrot, søt paprika, squash og rødløk, skar jeg i biter og la på en bakplate sammen med hele hvitløksfedd. Jeg slang over litt rosmarin og chilikrydder før jeg hadde de i ovnen på 200 grader i 35 minutter.
På toppen har jeg smuldret chevre ost.
Ufattelig godt og så enkelt.
Ovnsbakte grønnsaker er blant mine favoritter.
Jeg har ikke spist noen dessert enda, men jeg tipper at det blir mikrokake med vaniljeis etter trening. Jeg har blitt helt hekta!


Jeg har forresten fått noen spørsmål om jeg aldri spiser mellommåltider.
Jo, det gjør jeg. Grunnen til at de aldri dukker opp her på bloggen er fordi de er som regel veldig merkelige.
Jeg spiser det jeg har lyst på og når det kommer til mellommåltider blir det som regel den rareste miks.
Som i dag, sharon, en halv FortiFX proteinbar og noen skjeer med jordbæris.
Weird? Ja! Godt? Oh yes!
Proteinkaffen og frukt er også en fast venn hver dag. Det er en blanding av kos og mellommåltid.


Nå skal jeg komme meg en tur på trening.
Håper du får en fantastisk uke :grin:
Gjør det beste ut av hver dag.


Kristine

SØNDAGSKVELDEN

  • 14.07.2013, 21:20



Dette har vært en svært lite produktiv søndag.
Selv om jeg "bare" tok fire glass vin i går, kjenner jeg det godt i hodet i dag. Det er et tegn på at jeg ikke drikker så ofte.
Nå ligger jeg slak på sofaen og glaner på TV med disse godsakene:
Vannmelon, eple, plommer (disse var fantastisk gode!), moreller, ananas og is.
Jeg elsker frukt og jeg elsker is :grin:
Da skal det lades opp til en ny uke.
Håper du har hatt en fin søndag.
Nyt de siste timene, snart står vi ovenfor en ny og fantastisk uke.


Kristine 

JORDBÆRMUFFINS

  • 14.07.2013, 12:00


Riktig god søndag formiddag :grin:
Håper dere har fått en god natts søvn og ikke er helt uslitt etter kveldens festligheter.
Jeg elsker late søndagsmorgener og startet søndagen min med en bakerunde.
Jordbærene er så fantastisk gode nå, det måtte bli deilige jordbærmuffins.



Jordbærmuffins

2 egg
4 ss sukrin
30g kokosmel
20 g vaniljeprotein, eller annen tørrvare
1 ss smeltet kokosolje, kan sløyfes
50 g gresk youghrt / kesam
1 ts bakepulver
1 ts fiberhusk
Litt vaniljepulver.
1 dl kokosmelk, eventuelt vanlig melk
En god dose jordbær, omtrent 150 -200 g.


Bruker du frosne jordbær tiner du disse i mikroen først.
Del jordbærene i 2 eller 4 biter og ha fordel i bunnen av 8 muffinsformer.
Skill eggeplommen fra eggehviten.
Stivpsik eggehvitene med sukrin.
Bland eggeplommene sammen med de resterende ingrediensene.
Vend så deigen forsiktig inn i de stivpiskede eggehvitene og fordel røren i muffinsformene.
Stek på 175 grader i 15 -20 minutter.

Glasur
100 g philadelphia
50 g skyr naturell, eller mer philadelphia
4 ss sukrinmelis

Bland sammen alle ingrediensene og fordel over muffinsene.
Pynt gjerne med noen jordbærbiter.


Muffinsene er så gode i seg selv at de trenger egentlig ingen glasur, men, ja de blir ekstra gode med.
Nyt dagen.


Kristine

BY MYSELF

  • 13.07.2013, 14:29



Jeg er alene hjemme frem til mandag.
Selv om det blir rart å sove uten PØ, skal jeg innrømme at det også blir deilig.
Det er ikke ofte jeg får tid helt for meg selv. Det er godt å bare være meg og nyte stillheten.
Jeg tipper at det knapt går to dager før jeg er lei av å være alene og savner PØ intenst.


Når man er alene, hva gjør man da?
Jo, man lager seg en ekstra stor og god lunsj.
En haug med frukt, vannmelon, jordbær, druer, nektarin og sharon, vanilje protein kake, iskrem og nutella glasur :grin:
Det kaller jeg en konge- (...eller prinsesse?) lunsj.
Isen er sukkerfri lettis fra Diplomis.



Vanilje protein kake
Dette er mikrokaken som jeg har postet oppskrift på før, men i dag stekte jeg den i ovnen. Da blir den enda bedre. Du kan også steke den i mikroen på maks effekt i 2 -3 minutter.

1 egg
1 eggehvite
1 ss mandelmel
1 ss fiberfin
25 g vaniljeprotein, eller annen tørrvare
1 ss gresk yoghurt eller kesam
1 ss sukrin
1 ts fiberhusk
Litt vaniljepulver
0,5 - 1 dl melk, eventuelt vann

Bland egg og eggehvite. Ha i de resterende ingrediensene.
Deigen skal bli ganske tykk.
Ha deigen i en brødform, deigen fyller cirka halvparten av brødformen.
Stek på 180 grader i 30 minutter.


Nutella glasur

1 stor ss med hasselnøttsmør, eventuelt annet nøttesmør
3 ss gresk yoghurt eller kesam
1 ss kakaopulver
1 ss yacon siurp, eventuelt sukrin eller annen søtning
1 liten klype salt

Bland sammen alle ingrediensene.
Denne er så god at du kan spise den i seg selv.
Mitt tips - lag dobbel porsjon!


Snart skal jeg få fart på rumpestumpen og komme meg en tur på trening.
Det er på tide å løfte noen vekter igjen. Nå har jeg ikke vært på gymmet siden tirsdag. Rygg og ben skal få gjennomgå i dag.
I kveld skal jeg faktisk en tur på byen. Det er en stund siden sist, blir spennende å se om dansemovesene fortsatt er inne. Jeg tviler!
Ha en herlig lørdag dere :grin:
Nyt helgen.


Kristine

FREDAGSGLEDER

  • 12.07.2013, 18:32



Denne helgen startet fantastisk!
PØ overrasket meg med ferie
I og med at jeg er i oppstartsfasen av eget firma, er ikke økonomien min den beste. Jeg hadde derfor satt årets sommerferie på vent til januar.
PØ derimot, mener alt jeg har vært igjennom de siste månedene trenger jeg en ferie nå. Han har ordnet fly og hotell en uke på Kreta. Som jeg gleder meg :grin: Vi drar ikke før i slutten av august, men bare tanken på at det blir en uke i solen sammen med verdens beste får meg i lykkerus.
Fordi PØ ikke var hjemme når jeg fikk beskjeden, ble det Mildred som fikk den store gledeskosen.


En enkel og delikat middag i dag, skinkebiff med ovnsbakte gulrøtter og potetmos.
De norske grønnsakene er kommet i butikken og de må tas i bruk.
Spesielt synes jeg gulrøttene smaker fantastisk. De er så søte og sprø.


Skinkebiff marinerte jeg i timian, finhakket hvitløk og olivenolje. Før de stekes krydres de med salt og pepper. Stek 2 -3 minutter på hver side på middels varme.
Potetmos lages ved å mose sammen kokte poteter med en dæsj philadelphia ost.
Gulrøttene deles i to og legges på en bakplate. Ha over sitronsaft, en liten klype sukrin og timian. Bak på 160 grader i 30 minutter.
Anrett og server.


Fredagssnacksen så langt har vært hjemmelagde chips med guacamole.
Chipsene lager du enkelt ved å skjære spelt lomper eller tortilla lefser i biter. Jeg brukte tortilla lefser i dag, da de ikke hadde spelt lomper på butikken. Legg bitene utover på en bakplate og topp med krydder, jeg brukte chili, hvitløk og cummin, og et dryss revet parmesan. Stek på 200 grader i 3 -5 minutter. 
Til guacamolen moser du godt moden avokado sammen med finhakket chili og hvitløk, salt, pepper og sitronsaft.
Veldig godt.
Salsa eller en dressing laget av kesam og urter passer også perfekt til de sprø chipsene.


Ta en bit!
Du skal ikke se bortifra at det også blir en diger porsjon iskrem etterpå.
Håper helgen din blir fenomenal :grin:
Ha en riktig god fredagskveld.


Kristine

PAKKE & RULL

  • 11.07.2013, 19:03


I dag fikk jeg en pakke fra iHerb igjen :grin:
Minst en gang i uken dukker det opp en iHerb-pakke hos meg.
De på postkontoret husker til og med navnet mitt!


Dagens små gleder.
- Cacao nibs
En favoritt. God i smoothie, på kesam / gresk yoghurt eller som snacks.
- Berry DeTox
En veldig god te med fyldig smak. Jeg har bestilt den flere ganger.
- Tannpasta
Tannpasta som skal gjøre tennene hvitere med kun naturlige ingredienser. Jeg har ikke prøvd denne, vi får vente å se om den holder det den lover.
-Tofu
Jeg har aldri brukt tofu før, da er det på tide at jeg prøver!
- Cacao Bliss
Et rått sjokoladepålegg laget av kokossmør, kokosolje, agave sirup og kakao. Fantastisk godt.

Jeg fikk også med en liten gratis pose med gojibær. Hver gang du bestiller fra iHerb kan du velge en gratis vare blant produktene du finner under 'Freebies'.
Lurer du på mer angående iHerb kan du lese guiden min her.  


Jeg har bare et enkelt mattips i dag.
Dagens mat har vært veldig lite spennende. Det har gått i x-antall mikrobrød - jeg har dilla! Oppskriften finner du her.
Jeg prøvde meg også på en søt variant hvor jeg tilsatte 1 ts sukrin, 1/2 ts kanel og 1/2 ts vaniljepulver. På toppen av det søte og varme brødet hadde jeg en god kule is. Utrolig godt.

Akkurat nå har jeg tygget på noen noriruller med laks, grønnsaker og en sushi dressing.
Jeg blandet sammen 2 ss gresk yoghurt (kesam kan også brukes) med 1 ss soya saus, 1 ts wasabi og litt finhakket ingefær.
På noriarkene la jeg squash i strimler (bruk ostehøvelen til å skjære tynne skiver), avokado i biter, salma i skiver og dressingen.
Rull sammen og spis.
Enkelt, sunt, ferskt og godt.


Nå skulle jeg egentlig ut å gå en skogstur med en venninne, men hun avlyste akkurat.
Da får jeg ta med meg god musikk isteden. Det er ikke like moro alene, men jeg har ikke hjerte til å gå inn i dette finværet når jeg ellers har vært inne og jobbet i hele dag.
Nyt resten av kvelden.


Kristine

ISKAFFE

  • 11.07.2013, 10:32


Riktig god og sen morgen.
Jeg sitter her i solen og nyter en deilig iskaffe.
Som dere vet er jeg stor fan av proteinkaffen. Den drikker jeg hver dag!
I sommervarmen kan det være godt med en kald variant.
Jeg har byttet ut den varme proteinkaffen med kald iskaffen :grin:
Dette er en velsmakende iskaffe som er full av proteiner og er fri for sukker.



Iskaffe

30 g proteinpulver, dette
0,5 dl melk
4 dråper stevia sjokolade gjør det ekstra sjokoladeaktig
Kaffe
Isbiter

Lag kaffe. Jeg bruker instant coffee, blander 2 ss kaffepulver og 1 dl kokende vann.
Rør sammen proteinpulveret med steiva og melk i et glass.
Ha i isbiter i glasset og hell over kaffen.
Topp med kaldt vann.


Nyt sen solfylt torsdag,
gjerne med en iskaffe :grin:
Ha en herlig dag.


Kristine

JUBLER

  • 10.07.2013, 17:01



Jeg laget deilige pannekaker i dag.
Et pannekaketårn med kesam, bringebær, jordbær og mangohjerter.
Rett og slett fordi jeg er i utrolig godt humør!
Disse pannekakene ble kjempe saftige og gode. De skal helt klart lages igjen.



Pannekaker

1 egg
1/2 boks gresk yoghurt eller kesam
40 g havregryn
20 g mocca-protein, eventuelt en annen tørrvare
1 ss sukrin
1 ts bakepulver
Kanel og kardemomme etter smak
2 -4 ss melk

Bland sammen egg, gresk yoghurt / kesam, proteinpulver, sukrin, bakepulver, kanel og kardemomme.
Tilsett eventuelt litt melk om røren blir veldig tykk. Jeg tilsatte 1 ss.
La røren svelle i 5 -10 minutter før du steker pannekakene på middels varme i en panne.
Server med ønsket tilbehør eller spis de som de er.


Veldig godt humør på en onsdag?
Det er tross alt lillelørdag.
Og jeg fikk en kjempe gla'melding.
Jeg var å tok en bentetthetstest, for å se om man er benskjør, noen uker tilbake. I dag kom svaret. Jeg er nå godt innenfor normalområdet.
Det jubler jeg for. Det betyr at jeg har doblet bentettheten min på åtte år! :grin:
Som mange av dere allerede vet, slet jeg med alvorlig spiseforstyrrelse i fra 11 -15 årsalderen. Ikke bare var det en vanskelig periode, det har også ført med seg flere problemer i ettertid. Etter sykdommen har jeg slitt med blant annet benskjørhet, kronisk benhinnebetennelse, betennelse i hofte- og skuldrene og et svakt hjerte.
Mye av livsstilen min i dag henger sammen med at jeg er nødt til å ta vare på min egen kropp for å unngå ytterligere skader, bygge meg opp og rett og slett ha en kropp som fungerer. Med riktig og nok mengde næring og god trening, kan man komme utrolig langt og styrke kroppen.
Jeg fikk beskjed om at jeg trolig aldri ville få normal benbygning, spesielt da jeg nektet å ta tilskudd (jeg har fobi for piller) men så feil kan man altså ta! Jeg har klart det og det føles som en stor seier!
Det er åtte år siden jeg ble friskmeldt fra spiseforstyrrelsen. Likevel har en så alvorlig sykdom flere ettervirkninger som tar lang tid å bli kvitt. Selv om man er blitt normalvektig og hodet er blitt friskt, så bruker kroppen lang tid å komme tilbake til sitt normale jeg. Det er også en rekke skader og problemer som forblir og som er kroniske.

 
Kroppen din er et fantastisk og unikt vesen.
Ta vare på den.
Det er her du skal bo i mange, mange år. Det er ditt hjem for resten av livet. Du ønsker ikke å bo i et hus med en skjev vegg, ei heller ønsker du å bo i en kropp med svakt skjelett eller andre problemer. Å sulte seg løser aldri noen problemer. Bygg deg sterk og frisk med en god mengde sunn mat og variert aktivitet.  


Nå skal jeg ut og feire med en god sushi-date.
Ha en fantastisk onsdag :grin:

Kristine

GRILLINGS

  • 09.07.2013, 18:30


Jeg hadde en god rygg- og bryst økt i dag.
Rygg er en av mine favoritt muskelgrupper på trening :grin:
Dessuten synes jeg det er utrolig lekkert med jenter som har en veltrent rygg.
- Chins
3 sett * 11 - 6 repetisjoner
- Nedtrekk
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Flyes
3 sett * 9 -10 repetisjoner
super sett med
- Omvendt flyes
3 sett * 8 -10 repetisjoner
- Stående roing
4 sett * 8 - 10 repetisjoner
- Benkpress
4 sett * 6 -8 repetisjoner
- Face pull
2 sett *12 repetisjoner


Etter trening ble det et raskt og søtt måltid.
Jeg skulle nemlig vente med middag til PØ kom hjem.
Banan-proteinis servert med FortiFx proteinbar i peanøtt og sjokolade smak, eple, fersk fiken, vannmelon, druer, banan, fersken og jordbær.


Bananisen har jeg lagt ut oppskrift på mange ganger.
Den er jo så god og enkel!
Det er rett og slett frossen banan (skjær dem i skiver og frys i minimum 2 timer) som jeg kjører i kjøkkenmaskinen. Det blir en myk og deilig softis.
I dag brukte jeg 2 frosne bananer og tilsatte 4 ss kesam, 1 scoop vanilje protein og 1/3 ts vaniljepulver.


Dagens middag ble en deilig grilltallerken.
Grillspyd, grillede grønnsaker, ovnsbakt sopp og potetsalat.
Soppen laget jeg ved å blande sammen cottage cheese, chili og hakkede tomater som jeg fylte i soppen. Deretter toppet jeg med ost og stekte dem på 225 grader i 20 minutter.
Grillspydene består av kalkun i biter, halloumi ost i firkanter og oliven. Jeg penslet spydene med olivenolje før jeg krydret med chili, hvitløk og salt, og deretter grillet dem 2 -3 minutter på hver side.
Små aubergine deles i to og grilles på begge sider.
Paprika deles i to og grilles godt på den ene siden.
Jeg skulle gjerne sagt at jeg laget potetsalaten selv, men den er ferdigkjøpt. Vil du lage din egen potetsalat kan du enkelt gjøre det ved å blande sammen kokte poteter, gresk yoghurt / kesam, litt creme fraiche, dijon sennep, finhakket hvitløk og litt hakket sylteagurk.


Her har du mine sunne grilltips:
- Velg rene produkter
Dropp ferdiglagde produkter. Bruk rene stykker av kjøtt, fisk og fugl uten tilsetningsstoffer. Entrecotè, torsk, laks, tunfiskbiff, kyllinglår, makrell, ytrefilet eller indrefilet av storfe eller svin, osv.
- Bruk grønnsaker
Servert alltid godt med grønnsaker. Du kan grille dem ved å tre dem på spyd, pakke dem i folie, skjære i skiver, grille dem hele, osv. Prøv nye grønnsaker, bruk masse farger! En frisk og god salat smaker også godt.
- Lag din egen marinade
Bruk en god olivenolje som tåler høy varme. Ha i godsaker som finhakket hvitløk, chili, ingefær, sitrongress, basilikum, dijon sennep, sitronsaft, revet sitronskall, balsamico eddik, rødvinseddik og diverse krydder. Ikke alt på en gang selvfølgelig. Smak til med salt og pepper til slutt.
- Pølse
Om du vil ha pølser, velg de variantene med høyt kjøttinnhold. Minst 80 % kjøtt.
- Burger
Lag burgerne selv. Bland sammen karbonadedeig / kyllingkjøttdeig med egg, finhakket løk, chili og annet godt krydder.
- Smør grillristen
Bruk olje, jeg bruker som regel kokosolje, til å smøre grillristen slik at du unngår at kjøtt / fisk / fugl / grønnsaker setter seg fast. Dette er spesielt viktig ved magre produkter.
- Dressing
Vil du ha dressing, lag den selv.
Til en kremet variant kan du ta utgangspunkt i gresk yoghurt eller kesam og tilsatte finhakkede friske urter og krydder.
For en vinaigrette blander du sammen olje og annet godt som sitron, balsamic, hvitløk, chili og ingefær.
- Frukt
Frukt er kjempe godt på grillen. Grillede fersken, vannmelon i skiver og ananas er friskt og søtt tilbehør til grillmaten.
- Kos deg
Uansett hva du spiser; sett deg ned, slapp av, smak på maten og nyt hver munnfull. Du skal kose deg med maten :grin:


Kristine 

MANDAGSGLEDER

  • 08.07.2013, 17:41



Hoppsann.
Da er vi i gang med en ny uke igjen :grin:
Jeg føler på meg at dette blir en bra uke, mer enn jeg vanligvis føler. Juhu!
Været er også meldt knall her på Østlandet. Det blir man i ekstra godt humør av.


Jeg var ufattelig trøtt i morges.
PØ snorket forferdelig i natt. Faktisk så mye at jeg måtte legge i et annet rom, problemet var bare at jeg hørte han der også. En del av meg hadde lyst til å slå kraftig til han! Da ble det ikke så mange timers søvn.
Vanligvis trener jeg uten noen form for stimulans. Jeg tar ingen pre-workout, koffein eller lignende.
I dag derimot, ladet jeg opp med en Celsius i håp om et ekstra kick.
Det ble en helt grei økt.
- 15 minutter streching og massasje
- Frontbøy
3 sett * 8 -10 repetisjoner
- Bulgarsk utfall
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Ettbens leg ex
3 sett * 7 -10 repetisjoner
- Leg curl
3 sett * 8 - 10 repetisjoner
supersett med
-Strak mark
3 sett * 10 repetisjoner
- Gående utfall
2 sett * 10 repetisjoner


Til middag ble det italienske kyllinglår med stekt egg, avokado og salat.
Jeg smurte kyllingen med olivenolje, salvie, rosmarin, hvitløk og et hakket laurbærblad. Stek på 175 grader i 30 minutter.
Salaten består enkelt av spinat, gul paprika, rødløk og cherrytomater.
En halv avokado med litt salt og sitronsaft.
Et egg stekt i 2 minutter i pannen toppet med gressløk. 
Godt.


Et godt tips om du har dårlig tid i hverdagen er å lage en stor bolle med salat når du først er i gang. Den kan stå i kjøleskapet tre -fire dager. Da har du alltid grønnsaker tilgjengelig.
Om du først steker kyllinglår eller lignende, stek opp mange. De holder seg også i kjøleskapet i flere dager. Restemat er genialt både til lunsj, kvelds og som matpakke.
Jeg har også alltid kokte egg i kjøleskapet. Perfekt som et mellommåltid eller som snacks når sulten gnager mens jeg lager middag.


Sjokoladekake og is er vel helt naturlig på en mandag?
Det kaller jeg en god ukestart.
Jeg brukte denne sjokoladekakeoppskriften og toppet med sjokoladerøre (philadephia ost blandet med kakaopulver, stevia dråper med sjokolade, en liten klype salt og sukrinmelis) og vaniljeis.
Det ble mer enn ett stykke for å si det sånn.


Håper du har hatt en fantastisk start på uken.
Gjør denne uken flott :grin:
Ha en god mandag.


Kristine

SOMMERENS JORDBÆRKAKE

  • 07.07.2013, 15:01


Jeg kjøpte norske jordbær i går.
Dette var årets første for min del.
Jeg vurderte å kjøpe meg en boks allerede for et par uker siden, med en svimlende pris på 60,- droppet jeg det.
I går var prisen sunket til 39,-. Fortsatt ikke rimelig for 400 gram bær, men absolutt verdt det.
De norske jordbærene er så fantastisk gode :grin:
Søte, smakfulle og saftige.


De norske jordbærene er best i seg selv eller med en kule vaniljeis etter min mening.
I dag ble jeg likevel inspirert til en bakerunde.
Deilig sommerkake med smak av vanilje, jordbær og creme cheese.
Ja, den er sukkerfri, glutenfri og rik på proteiner.



Sommerens jordbærkake

Kake
3 egg
5 ss sukrin
40 g kokosmel
1 ts fiberhusk
1 ts bakepulver
Litt vaniljepulver, kan sløyfes
1 dl melk

Pisk eggene lett sammen med sukrin. Ha i melk.
Bland sammen kokosmel, fiberhusk, bakepulver og vaniljepulver.
Tilsett det tørre i det våte.
Ha røren i en form.
Stek på 175 grader i 25 minutter.
Avkjøl.


Fyll

1 boks philadelphia
5 ss kesam, kan sløyfes
Sukrinmelis
Jordbær

Bland sammen philadelphia, sukrinmelis og kesam.
Smak til med sukrinmelis til du får kremen så søt som du ønsker.
Skjær jordbær i skiver.
Fordel krem på kaken og topp mde jordbærskiver.
Server.


Da er det bare å sette seg ut i solen.
Ta en kakestykke.
Steng ut verden, stress og mas.
Senk skuldrene.
Vær i nuet og nyyyyt.



Nå skal jeg ut å ta en liten løpetur.
Ha en herlig søndag :grin:


Kristine 

BRUNSJ MED MIKRO BRØD

  • 06.07.2013, 16:03



Jeg ladet opp med en god kopp proteinkaffe før trening.
Det kommer stadig spørsmål om hvordan jeg lager kaffen min.
Du kan lese et tidligere innlegg om det her.

Det var absolutt ikke min beste treningsøkt.
Jeg følte at det ble en del surring i dag, men jeg fikk i hvert fall trent og koste meg med de øvelsene jeg gjorde :grin:
Ryggen og bena fikk kjørt seg.
- Frontbøy
4 sett * 6 -8 repetisjoner
- Stående stang roing
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Leg ex
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Leg curl
3 sett * 8 -10 repetisjoner
- Nedtrekk
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Hack lift
3 sett * 8 -10 repetisjoner
- Face pull
3 sett * 10-12 repetisjoner
 

Vel hjemme laget jeg meg en god brunsj.
Lunsj nummer to kan det også kalles.
Hjemmelaget mikro brød med assortert pålegg.
Jeg smurte brødskivene med dijon sennep og smørost før jeg hadde på tomat, salat, gul og rød paprika, stekt maiskolbe, steke egg og bacon.



Mikro brød

1 egg
3 ss mandelmel, kan byttes ut med annen meltype
2 s fiberfin, kan erstattes med mer mel
1 ts bakepulver
1 ts fiberhusk
1 -1,5 dl vann
1 liten klype salt

Bland sammen alle ingrediensene i en matboks eller lignende.
Jeg tilsatte i tillegg krydder: hvitløk, chili og oregano.
Ha plastikkfolie over boksen. Dette er ikke nødvendig, men gjør brødet mer saftig.
Ha i mikroen på full guffe, maks hos meg er 750 W i 4 - 4,5 minutter.


Jeg har dilla på mikro brød om dagen, det er godt og enkelt.
Du kan også variere i det uendelige.
Vil du ha en søtere scones-aktig versjon, tilsetter du litt sukrin og vaniljepulver. Vil du ha en indisk variant kan du tilsette cumin, gurkemeie, koriander og chili.  Ønsker du en italiensk versjon tilsetter du oregano, salvie og timian.
Man kan lage akkurat det en har lyst på og toppe med det smaksløkene roper etter.


Til etterrett, som jeg spiser i dette øyeblikket, ble det speltlomper med brunost og syltetøy som jeg hadde noen sekunder i mikroen.
Smeltet brunost på varme speltlomper, mmmmm.
Det er godt det!


Jeg ønsker deg en riktig god helg :grin:
Kristine

FREDAGSKOS

  • 05.07.2013, 18:44


Da er det fredag og helgen er her :grin:
Solen skinner også. Da kan man virkelig ikke klage!
Jeg tok meg en god gåtur ut i finværet. 50 minutters trasketur.
Det ble dagens aktivitet. Jeg hadde egentlig tenkt til å ta meg en styrkeøkt i kveld, men den ble byttet ut med jentekveld.


Nå kommer Kathrine hvert øyeblikk.
Det blir jentekveld med snikk snakk, deilig mat og god stemning.
Jeg har bakt sjokoladebrød og tent lys.
I tillegg har jeg masse deilig frukt, nøtter og is på menyen.
Godt!



Sjokoladebrød

3 egg
4 ss sukrin
30 g mocca-protein
30 g kokosmel
20 g fiberfin, eventuelt mer mel
3 ss kakao
1 ss fiberhusk 
1/5 ts salt
2 dl melk


Pisk eggene luftig med sukrin.
Ha så i protein, kokosmel, fiberfin, kakao og salt.
Bland til slutt inn melken.
Tilsett mer væske om deigen er veldig tykk.
Ha røren i en form og stek på 175 grader i 30 minutter.

Ønsker du å lage en glasur kan du for eksempel blande sammen kesam, philadelphia, sukrinmelis og kakao, eller lage en kaffe variant med sukrinmelis, kakao og kaffe.
Ettersom kaken blir servert med is, dropper jeg glasuren.
Lun sjokoladekake og kald bananis med sjokoladebiter, det blir godt!


Jeg er klar.
Jupp, vi snakker usminket, iført angoraullgenser og kosebukse.
Alt ligger til rette for en herlig kveld.
Ha en riktig god fredag :grin:


Kristine

PAKKE

  • 05.07.2013, 07:32


Denne fredagen starter bra :grin:
Jeg fikk akkurat en pakke fra iHerb.
Det er alltid en fest!


-Sjokolade med mandler og salt
Denne sjokoladen er fantastisk god. Anbefales på det sterkeste.
- Organisk kokos smør
Kokossmør er en fast favoritt på kjøkkenet. Sunt fett som smaker godt på brødskiven og i bakst.
- Iste
Denne er i smaken fersken. Ha en tepose i et glass, fyll på med vann og la stå i tre minutter. Drikk.
- Himalaya salt
Fin, rosa himalaya salt. Dette er en nyhet som jeg ikke har testet før.
- Matboks
Denne har skrulokk og holder seg tett. Da slipper jeg å ha matlukt i hele vesken når jeg har med meg lunsj.


Lurer du på noe angående iHerb, kan du lese guiden min her.
Du får 10 $ i rabatt om du bruker koden OKE701.
Ha en herlig fredag :grin:


Kristine

BALANSE

  • 04.07.2013, 17:43


Kosthold, dietter, filosofier, teorier, meninger.
LCHF, middelhavsdietten, grete rode, fedon.
Mye fett, lite karbohydrater, mye karbohydrater, moderat med protein, høyt proteininntak.
Det finnes utallige ideer.
Alle har en spesifikk vei som er best og alle har rett.
Mediene skriver side opp og side ned om studier og forskningsresultater. De forteller oss den ene dagen hva som er riktig å spise, mens neste dag er det noe helt annet som er rett. Den ene dagen er poteten en super ingrediens, dagen etter gir den oss kreft.
Er det rart vi blir forvirret?

Men, det finnes ikke en riktig spisemetode eller en riktig vei å gå.
Det handler i bunn og grunn om å finne sin egen vei.
Det som er riktig for akkurat deg.
Å faktisk spise det som er rett for din kropp etter hva den behøver og å kunne nyte det.

Jeg får støtt og stadig spørsmål om hvilken diett jeg spiser etter.
Jeg spiser ikke etter noen diett.
Ei heller regner jeg kalorier eller forbyr enkelte matvarer.
For min del handler det om å finne en gyllen middelvei.
Å finne min balanse.

Jeg vil ikke spise frokost.
Jeg vil spise store porsjoner.
Jeg vil spise mye grønnsaker.
Jeg vil spise mye frukt.
Jeg vil spise god mat som metter.
Jeg vil spise mat som gjør at jeg føler meg bra.
Jeg vil spise sjokolade og is uten å få dårlig samvittighet.

Det er viktig for meg å få i meg nok og riktig mat.
Jeg skal ha energi til studiene, jobb, trening, kjæresten, sosialt og meg selv.
Ikke minst må jeg ha nok næring for å klare å bygge opp en sterk og sunn kropp, samtidig som jeg skal være glad og fornøyd.

Jeg har hatt perioder hvor jeg har regnet kalorier ned på mikronivå og veid hvert minste gram. Det gjorde meg bare mer ulykkelig. Jeg lyttet ikke til kroppen min, men fulgte skjemaet slavisk, og resultatene uteble.
Nå har jeg funnet min balanse. Her er ingenting og alt er lov.

Lukk ørene for alle andres meninger.
Åpne isteden øynene og se deg selv.
Hva trenger du?
Hva liker du?
Hva ønsker du?
Lytt til kroppen din og den vil vise deg vei.  


Kristine

DIVERSE

  • 03.07.2013, 17:43


Ja, det var en original overskrift.
Diverse er akkurat det jeg føler dette innlegge handler om, litt forskjellig fra dagen så langt.
Så da setter vi i gang :grin:


Dagens treningsøkt ble gjennomført på FitnessXpress igjen.
Jeg liker virkelig det treningssenteret! Miljøet er godt og alle er så koselige.
Når jeg flytter inn til Oslo igjen, det blir før året er omme, skal jeg trene der oftere. Gleder meg. 
I dag var det ben som stod på planen. Selv om det ikke var helt futt i kroppen, ble det en god økt.
- Knebøy
4 sett * 7 -10 repetisjoner
- Markløft
4 sett * 6 - 8 repetisjoner
- Utfall i smith-maskinen
3 sett * 8 -10 repetisjoner
- Leg ex
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Ettbens benpress
3 sett * 10 -12  repetisjoner


Før trening ladet jeg opp med en god og enkel lunsj.
Egg sandwich, en kopp kaffe og en appelsin.
Jeg satte ovnen på 225 grader og slang brødene inn i ovnen mens jeg stekte eggene.
Det er økologiske råghalvor, rug rundstykker, som jeg har kjøpt i Sverige.
Når eggene er ferdig stekt stekte jeg noen skiver bacon.
Deretter er det bare å legge fyllet på.
Jeg brukte squash og plomme tomat i skiver sammen med eggene og baconet.


Jeg kjøpte disse godsakene igjen i dag.
Iskrem søtet med stevia.
De finnes i smakene vanilje, sjokolade og mocca.
Jeg kjøpte de på 7eleven, men jeg vet at flere helsekostbutikker også selger dem, blant annet Kinsarvik på Sandvika Storsenter.


Også har det blitt noen slike biter i løpet av dagen.
FunksjonellMat's hasselnøtt sjokolade toppet med rått mandelsmør.
Mmmm, en fantastisk smakskombinasjon.


Nå skal jeg ut å spise sushi, juhu!
Ha en herlig onsdag :grin:


Kristine

DEILIG JORDBÆR SNACKS

  • 02.07.2013, 18:03


Jeg har ikke følt meg helt på topp i dag.
Faktisk har jeg for det meste holdt meg i sengen. Jammen godt at jeg kan jobbe hjemmefra!
I tillegg har det blitt noen runder på kjøkkenet.
Du kjenner den følelsen hvor du aldri blir mett? Jeg har en slik dag hvor jeg er konstant sulten.
Da benyttet jeg anledningen til å leke meg rundt på kjøkkenet og prøve noen nye oppskrifter.


Et av dagens morsomme kjøkkenforsøk var disse deilige jordbærene.
Perfekt sommer snacks :grin:
Frosne, søte, syrlige og veldig, veldig gode.
Ja, de er også proteinrike og sukkerfrie.
 


Yoghurt jordbær

Jordbær
Philadelphia
Gresk yoghurt eller kesam
Vaniljeprotein, eventuelt kan du bruke sukrinmelis isteden

Mengden bestemmer du selv.
Til 20 jordbær brukte jeg 2/3 pakke philadelphia, 3 ss gresk yoghurt og 3 ss vaniljeproteinpulver.
Bland sammen philadelphia, gresk yoghurt og vaniljeprotein.
Smør blandingen rundt jordbærene og sett i fryseren.
Bruker du frosne jordbær trenger de bare 15 minutter i fryseren, jeg brukte frosne.
Bruker du ferske vil jeg tro at de er klare i løpet av 45 -60 minutter.


Ta en bit....
Nyt.


Kristine

SNAPSHOTS

  • 02.07.2013, 08:59


Her kommer noen snap shots fra Instagram den siste uken,
@dedicationkristine :grin:


1. Is og proteinshake ble etter-treningsmåltidet i går.
Denne isen var knall gode, hvorfor har jeg ikke prøvd den før?
2. En håndfull bær.
Enkel og god snaks.
3. Matpakke med mye godt.
Her har jeg salat med egg, torsk, avokado, kokosolje og solsikkefrø.
4. Kosestund.
Lesing, kaffe, nektarin og sjokolade.


5. Harryflex.
Endorfinene bruser etter endt treningsøkt.
6. Fruktkjærlighet.
Jeg får aldri nok!
7. Bananis.
En stor og deilig porsjon med frosne bananer most med kakaopulver og en dæsj melk.


8. Markjordbær.
Årets første ble funnet i hagen, glede!
9. Snickerskrem.
Denne er laget av kesam, peanøttsmør, mocca-protein, kakako og stevia.
10. Fruktfest.
Kveldsgodt med kesam og peanøttsmør toppet med vannmelon, blåbær, jordbær, druer og sharon.


11. En ryggflex.
Det kommer seg sakte men sikkert.
12. Mandagshumor.
En god latter forlenger livet.
13. Forfriskende kokosvann.
Denne er så god i sommervarmen.


Kristine

ALLEREDE

  • 01.07.2013, 15:53


Er det virkelig mandag allerede?
Jeg føler meg langt fra klar!
Denne helgen har det ikke vært et minutt fri.
I tillegg til å jobbe med mine kunder har jeg hjulpet min bestemor med å rydde og ordne i hennes hus.
Jeg skulle gjerne hatt en ekstra søndag og fri i dag.
Men, men. Akkurat det får jeg ikke gjort noe med. Uken går sin gang. Til min trøst så er det ikke mange dagene før det er helg igjen.
Håper du har hatt en fin mandag :grin:
Det blir som regel ikke stort bedre enn hva man gjør det til selv.


Jeg har blant annet innledet uken med god mat. 
Snart blir det også en god treningsøkt.
PØ og jeg skal trene sammen i dag. Jeg gleder meg!
Det er godt med en person som kan spotte og pushe meg. Jeg trenger et spark i rumpen av og til jeg også.
God mat og god treningsøkt, vips så er ikke denne mandagen så ille likevel.


Hjemmelaget sushi ble dagens lunsj.
Det er faktisk enklere enn man skulle tro.
Kokt sushiris etter anvisningen på pakken. Ha så i riseddik og en klype sukrin før du lar risen bli kald.
Finn så frem ønsket fyll.
Jeg brukte salma laks, gulrot, syltet ingefær og wasabi. Hadde jeg hatt avokado ville jeg hatt det i rullen også.
Ta så et noriark, legg på ris og klem den flat.
Jeg gjorde det enket; tok kaldt vann på hånden og moste risen flat med håndflaten.
Så legger du på fyllet og rull sammen.
Server.


Hver dag burde egentlig være en pannekake dag.
Jeg går aldri lei!
Det ikke finnes noen begrensninger. Du kan variere pannekakene i det uendelig.
Som snacks i dag ble det pannekaker fylt med cottage cheese og sukrin, toppet med hjemmelaget sjokoladesaus og hakkede nøtter.
Så godt  :grin:



Pannekaker


1 egg
1 eggehvite
30 g havregryn
1 ss proteinpulver, jeg brukte vanilje, kan erstattes med annen tørrvare som mel
4 ss melk eller vann
1 ss sukrin
Kanel og kardemomme

Visp egg og eggehvite lett sammen med en gaffel.
Ha i de resterende ingrediensene og la røren svelle et par minutter.
Stek på middels varme i en panne i 1 -2 minutter på hver side.

Sjokoladesaus

1 ss kokosolje
1 ss kakaopulver
1 ss melk
1 ss mocca-protein

Smelt kokosoljen og bland inn de resterende ingrediensene.
Denne sjokoladesausen kan også spises alene eller for eksempel over is og frukt / bær.


Mandagssmil (og en ekstrem blitz) fra
Kristine og Mildred-pusen

Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her på min blogg vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits