hits
www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

ENDELIG

  • 31.07.2013, 19:35



I gr fikk jeg endelig Questbarene mine!
Jeg har ventet og ventet og ventet.
Det skal sies at jeg er en veldig utlmodig sjel, men denne gangen har jeg faktisk ventet lenge.
Vanligvis gr det ti til tolvdager fra jeg bestiller en pakke, til den er p postkontoret. Denne gangen har jeg ventet i fem og en halv uke.


Questbarene med cookie dough
har vrt p markedet et halvt r tid.
iHerb har lovet at de skulle ta dem inn i lpet av sommeren.
Istedenfor bestille barene p Quest sine hjemmesider, som har veldig hy fraktkostnader, ventet jeg derfor til iHerb fikk de inn.


Barene var skikkelig gode :grin:
Jeg og P har knasket p dem konstant.
Siden i gr har vi tmt halve boksen!
Jeg har selvflgelig lagt inn en ny bestilling med flere bokser.
Ikke bare er questbarene veldig gode, de inneholder ogs mye proteiner og bestr hovedsakelig av naturlige ingredienser.
Bruker du koden OKE701 fr du 10 $ i rabatt p din frste bestilling.
Lurer du p noe angende iHerb, kan du lese guiden min her.

Nr vi frst er inne p netthandling.
MyRevolution har siste dag med 20 % avslag p sine produkter i dag.
Jeg har selv bestilt favoritt proteinpulveret, mocca-protein, og BCAA.
Penger spart, er penger tjent!


Dagens gode middag ble hjemmelagde burger, poteter og en diger salat.
Kjempe godt!


Burgerne laget jeg av karbonadedeig som jeg blandet med egg, hvitlkskrydder, rdvinseddik som jeg moste sammen. Deretter stekte jeg burgere p middels varme i en panne i 3 -4 minutter p hver side.
Poteten, en potet jeg aldri har sett fr med lilla skall - mtte selvflgelig teste den, bakte jeg i ovnen p 200 grader i 35 minutter fr jeg skrelte den og skar den i skiver.
Salaten bestr av ruccola salat, rdlk, st paprika, mango, feta ost, salatblanding (en blanding av ntter og fr som er ristet med salt), kokosolje og feta ost.


Dagens dessert ble kronseis fra isbilen.
Her i huset har fast date med isbilen hver onsdag.
Isteden kan jeg vise dere grsdagens ste fristelse.
Jeg prvde meg p kokosis og resultatet ble overraskende.


Pisk eggedosis av 1 egg og 3 ss sukrin.
Bland sammen 1 boks kremet kokosmelk med stevia vanilje, og vend s denne blandingen inn i eggedosisen.
Sett i fryseren i 3 timer. Rr om hver halve time.
nsker du mer kokossmak kan tilsette revet kokos.
Jeg personlig er ikke s fan av kokossmaken, med god topping - hakket mrk sjokolade, peantter og cashewclusters, ble kokossmaken nesten borte.


Over til litt treningsprat.
Jeg hadde en skikkelig merkelig benkt p mandag.
Vi kom oss ikke p Elixia fr i halv nitiden, noe som er alt for sent for min del. Dermed ble det en slapp og sosete kt.
I gr hadde jeg en god styrkekt p bryst og rygg.
Stende roing, nedtrekk, flyes, face pull og t-bar row.
I dag blir det treningsfri.
Rett og slett fordi jeg ikke har lyst til ta turen p trening. Noen dager er slik ogs.
Ha en god kveld :grin:


Kristine

F EN ALMANAKK

  • 31.07.2013, 12:49


Sommerferien er snart over og det er p tide ta ftt p nye ml og utfordringer.
Hvorfor ikke starte hsten 2013 med en ny almanakk eller notatbok? :grin:
I samarbeid med Personlig Almanakk gir jegbort en almanakk.
Hos PersonligAlmanakk kan du designe din egen bok.
Strrelse,utseende og hva du vil bruke den til, velger du helt selv.
Jeg er selv fan avdisse almanakkene. Det er lettere holde styr p avtaler, nr jeg skal trene og egentid nr jeg fr skrevet det ned.Ekstra stas er det f boken akkurat slik jeg nsker den, da er det ingen andre som har lik!

Alt du trenger gjre er like Personlig Almanakk p Facebook, her, flge dem p instagram, @personligalmanakk,og legge igjen en kommentar under.
Har du ikke instagram holder det like dem p Facebook.
Husk legge igjen e-posten din i mailfeltet slik at jeg kan kontakte deg.
I tillegg trekker jeg fire stykker som fr en liten overraskelse av meg i posten.
Jeg elsker kunne gi noe til dere som takk for at du er du og at du leser min blogg :grin:
Vinnerne trekkes p lrdag.

Vinneren er kret.
Random pick generator trakk Erica som hovedvinner.
Janne, Sofia, Kathrine og Silje fr en hilsen i posten.
Jeg har send dere mail.


Kanskje kan du lage deg en treningsdagbok?
N som hsten str i vente, er det perfekt tid for trekke seg inn p treningssenteret og lfte vekter!
En treningsdagbok er et nyttig verkty for holde bedre oversikt over treningen.
Den hjelper deg ogs med holde oversikt over ml og fremgang. I tillegg er det motiverende skriveresultatene ned og se hvor langt du er kommet.
Jeg skal rlig innrmme at jeg ikke er s flink til skrive ned treningen. Her er det rom for forbedring.
Nye ml og ny giv med ny notatbok!


Kristine ♥

IGJEN

  • 29.07.2013, 18:08



Da er mandagen her igjen.
Til noens jubel og andres fortvilelse.
De fleste av dere er kanskje i full gang med jobb etter ferien?
Det fles ofte tungt komme i gang, etter fri noen friuker.
Fortvil ikke! Prv gjr det beste ut av hver dag :grin:
Finn sm ting som gjr dagen litt bedre. Om det s er kjpe en blomsterbukett til ha p kjkkenbordet, tenne lys under middagen, nyte en is til dessert, ta et langt bad, en god treningskt eller synke ned i sofaen med en bok. Ofte skal det ikke s mye til. Finn sm ting som fr deg til smile, og sett pris p yeblikket.
Innstilling har ogs mye si. Alt starter med tanken.
Start dagen med tanke at dette blir en bra dag og tenk p en ting du gleder deg til i lpet av det neste dgnet.
Jeg kan love deg at dette blir en bra uke!
For deg. For meg. For all som nsker gjre uken gla'.


Spera er som de fleste av oss.
Hun liker ikke mandager!
Dermed gjr hun det beste ut av den.
Ligger pal p sofaen, god plassertp en pute, gjesper, mjauer etter kos og sover.
Vi skulle gjort det samme, eller hva?


Det ble mange sunnifiserings-nsker p grsdagens sandwich innlegg.
De aller fleste nskene dere kom med, har jeg allerede laget.
Du finner for eksempel skillingsboller her, eller fastelavnsboller her.
Gulerotkake har jeg ogs laget, den finner du her.
Eller kanskje gulrotmuffins frister mer? Her har du oppskriften.
En sunnere utgave av chips.
Oppskrift p krydderkake finner du her.
Suksessterte harjeg oppskrift p her.
Bamsemums, sjokoladefondant, kokosisogisen snackis, har jeg derimot ikke prvd meg p enda. Her har jeg en jobb gjre.
Jeg gleder meg til prve noe nytt p kjkkenet.


Det ble en veldig god og enkel brunsj i dag.
Igjen, det er en blanding av restemat og og annet tilgjengelig i kjleskapet.
Kanelmarinert skinkebiff med stpotet, egg, salat og eple.
Skinkebiffen er marinert i 1 ts kanel, 1 ts yacon sirup, 1 ts vann og 1 ts olje. Stek s p middels varme 2 -3 minutter p hver side.
Stpoteten bakes i ovnen p 200 grader i cirka 40 minutter. Bak flere av gangen. De holder seg flere dager i kjleskapet. Jeg skar denne i skiver og hadde over et dryss kanel.
Salaten bestr av ruccola, tomat, gul og rd paprika, rdlk og granateple med en dsj kokosolje over.
Eggene stekes p middels varme i cirka 3 minutter i en panne.
Masse gode smaker, masse god nring og masse herlige farger for yet.


Jeg nsker deg en riktig fin uke.
Vi nrmer oss august med stromskritt. Til min store skrekk! Det betyr at hsten er rundt hjrnet.
Den tid, den sorg.
Vi fr gjre det beste ut av sommerdagene og la de vare s lenge som mulig :grin:
Ha en god mandag.


Kristine

SANDWICH

  • 28.07.2013, 14:20


Sndag er som regel fast bakedag.
Det er nok fordi sndag ogs er vaskedag.
Vasking er s kjedelig! Dermed lokker jeg meg selv med baking, nr jeg er ferdig vasket. Jeg elsker bake!
Da fles det ikke s ille vaske likevel.


I dag laget jeg sandwich is.
Den ble s utrolig god :grin:
Ofte fr jeg sprsml om hvor jeg henter ideene mine fra. De kommer fra magen!
Jeg baker det jeg har lyst p.
Alts, har jeg lyst p sandwich, s tenker jeg 'det m vre mulig lage'. Noen ganger gr detlangt frabra, som da jeg prvde lage sunn Napoleonskake. Det bde smakte og s jvlig ut! Da legger jeg ikke ut oppskriften. Andre ganger gr det fantastisk, som i dag.
Er det noen oppskrifter du kunne tenkte deg f sunnifisert?
Jeg trr ikke love at jeg fr det til, men jeg kan i hvert fall prve.



SANDWICH

Det ser kanskje ut som mye arbeid. Det gr mye raskere enn det ser ut til,ogjeg lover deg at det er verdt det.
Kaken er det som tar lang tid, resten er gjort p en - to - tre.
Frst lager du brownien, denne er s god at den kan spises som den er.
nsker du g for sanwich, avkjler du kaken mens du lager isen. Deretter setter den i fryseren, for s dyppe i sjokolade.
Tilslutt er det bare sette seg ned og nyyyyte.


Brownie

1 boks bnner, ca170 gram, dette kan vre svarte bnner, hvite bnner eller kikerter
1 egg
1 eggehvite, ta vare p eggeplommen til isen
2 ss smeltet kokosolje eller smr
2 ss yacon sirup eller honning, kan byttes med mer sukrin
40g mocca-protein, eventuelt annen trrvare
20 g kokosmel
4 ss kakao
4 ss sukrin
1 ts vaniljepulver
1 ts bakepulver
1/3 ts salt

Skyll bnnene godt under kaldt vann.
Mos dem sammen med eggene.
Bland s inn de resterende ingrediensene.
Stek p 180 grader i 20 minutter.
Denne kaken er farlig god.
Spis den som den er eller g videre til neste steg for sandwich.


Is

200 g skyr naturell, eventuelt kesam eller gresk yoghurt
20 g vaniljeprotein, kan droppes
1 eggeplomme
3ss sukrin
1 ts vaniljepulver

Pisk eggeplommen med sukrin.
Bland s inn de resterende ingrediensene.
Sett bollen i fryseren 1 times tid.
N kan du spise isen som den er, eller legge den p kaken.
Del kaken i to og legg p isblandingen p den ene biten. Legg forsiktig over den andre halvparten.
Sett sandwichen i fryseren i 20 -30 minutter.
Har dusandwichen i fryseren lengre enn en halv time, vil kaken bli veldig hard. Da m en tineen halv times tidp kjkkenbenken fr den kan spises.


Sjokoladetrekk
Du kan ogs kjpe sjokolade og smelte denne.

4 ss kokosolje
4ss kakaopulver
2 ss yacon sirup

Smelt kokosoljen og bland i resten av ingrediensene.
Skjr sandwichen i biter og dypp halvparten i sjokoladen.
Spis!


Halleluja!
Jeg har ingen ord for hvor godt dette var.
Akkurat n, er jeg i ekstase!
Ha en herlig sndag :grin:


Kristine

I FANGET!

  • 27.07.2013, 15:25


Det er herlig vkne opp p en lrdag av en pus som slikker deg i ansiktet
Ikke fult s herlig er det da du ser p klokken. Den lyser 07.08.
Jeg kunne godt soveten time eller tolenger p en lrdag!
Det deilige med helg, er at jeg snudde meg runt og l koste med Spera godt over en time fr jeg gadd st opp:grin:


Jeg laget en god miks av en lunsj.
Stt og salt.
En skl med vaniljeproteinmiks toppe med bringebr, blbr, kiwi og kakao nibs, en frukttallerken med appelsin, plomme og druer, og en tallerken med stekt aubergine, kokt egg og noen skinkeruller.


Veldig enkelt og veldig godt.
Vaniljeproteinmiksen, phu, for et langt ord, er rett og slett en blanding av vaniljepulver, kesam, gresk yoghurt og cottage cheese.
Smak til slik at blandingen blir perfekt etter dine smakslker.
Jeg brukte 1 ts vaniljepulver, 100 g kesam, 100 g gresk yoghurt og 150 g cottage cheese.


Har dere smakt denne isen?
Det er chocolate & brownie kroneis fra Isbilen.
Helt fantastisk god!
Jeg fikk besk av Linda og inviterte selvflgelig p is.
Vi satte ossut og koste oss i varmen.


Komisk nok, akkurat da Linda skulle ta bilde, datt toppen av isen rett i fanget p meg!
Fillern!!!


Da mtte jeg ta meg en ny is.
Vips, en fornyd frken igjen.
N skal jeg komme meg p trening.
Det er ben p planen i dag. Som jeg gleder meg!
Det blir kneby, strak mark, utfall, leg extension og step up.
Jeg nsker deg en fantastisk helg:grin:
Nyt hvert minutt. Du fr aldri dette yeblikket tilbake.


Kristine

P VEI TILBAKE

  • 26.07.2013, 18:57


Jeg hadde en skikkelig god ryggkt i dag :grin:
Du vet den flelsen nr du gr ut av treningssenteret, sterk og opp-pumpet, og fler deg helt fantastisk?
Slik hadde jeg det!
Jeg flte meg s hy i hatten at jeg mtte ta en harry do-flex bilde.
Jeg har hatt en lengre periode hvor motivasjonen har vrt fullstendig fravrende. rsaken vet jeg, og jeg er fullstending skyld i deg selv. Det har rett og slett blitt for mye for meg. Vanskeligheter p privatfronten, sykdom i familien, eksamsperiodenog oppstart av eget firma, har gjort at jeg har stresset og tenkt alt for mye. Det gr hardtutover treningsmotivasjonen.
Om jeg ikke har lyst til trene, lar jeg vr. Jeg vet at motivasjonen tidsnok kommer tilbake, derfor har jeghatt noen drligetreningsmneder. De siste ti ukene har jeg lagt fra meg alt av treningsplaner og ml, og gjort akkurat det jeg har flt for. Det samme gjelder kostholdet.
N kjennes det ut som motivasjonen er p vei tilbake.
Den siste uken har det virkelig vrt godt trene. *bank i bordet*
Jeg krysser fingrende.

Dagens treningskt s slik ut:
- Chins med kroppsvekt
2 sett * 12 -10 repetisjoner
- Stende roing
4 sett * 6 -8 repetisjoner
- Nedtrekk
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Latsdrag
3 sett * 12 repetisjoner
supersett med
- Face pull
3 sett * 12 -15repetisjoner
Jeg avsluttet med 10 minutters gange p mllen med hastighet 7,5 og stigning 3.


Dagens middag ble en deilig csarsalat med ovnsbakt kylling.
Kyllingen, hel Holet kylling,krydret jeg med steak krydder, hvitlk og cayenne fr jeg stekte den i ovnen p 180 grader i 45 minutter.
Salaten laget jeg av blande sammen revet hjertesalat, flak av parmesan, peantter og hjemmelaget csarsalatdressing.
Hvorfor har jeg ikke laget csarsalat fr? Det er utrolig godt!
Jeg tipper det blir akkurat det samme til lunsj eller middag i morgen. Jeg har tross alt en halv kylling igjen og en god porsjon med dressing. Gleder meg allerede!


Csarsalatdressing:
1 eggeplomme, 1 ts dijonsennep, 1 finhakket hvitlksfedd, 50 g skyr naturell (eller kesam / gresk yoghurt),5 ss olivenolje, saften av 1/2 sitron, ca 20 g revet parmesan, salt og pepper
Visp sammen eggeplomme, dijonsennep, sitronsaft, salt og pepper.
Tilsett oljen i en tynn strle mens du visper.
Ha s i hvitlk, skyr, revet parmesan, salt og pepper.
Server.

Dette blir en god porsjon dressing.
Jeg vil tro den holder til 3- 4 salater.


En herlig fredagsdessert har jeg ogs spist.
Sjokoladepannekake med hjemmelaget is, en halv proteinbar og jordbr.
Jeg puttet pannekaken i en kopp og brukte den som kjeks. S godt!
Baren er Atkins Advantage chocolate decadence. Denne baren var litt for mrk i smaken etter min mening, jeg er fan av melkesjokolade. Sammen med st vaniljeis var den derimot perfekt.


Vaniljeis
30 g vaniljeprotein, 100 g gresk yoghurt (eller kesam / skyr), 50 g cottage cheese (eller mer gresk yoghurt), 4 ss melk og 1/2 ts vaniljepulver
Bland sammen alle ingrediensene og sett i fryseren i 2 timer.
Jeg rrte ikke i isen underveis og dermed ble isen min krystallisert. Det lnner seg rre i isen omtrent hver halve time.

Sjokoladepannekake
1 egg,2 ss mandelmel, 1 ss kakaopulver, 1 ss sukrin, 2 ss melk
Bland alle ingrediensene godt sammen.
Stek som en tykk pannekake p middelsvarme i en panne.


N skal jeg bake eplepai med vaniljekrem etter denne oppskriften.
Jeg m ha noe godt servere jentene til filmkvelden etterp.
Sammen med en god kule vaniljeis, er jeg sikker p at det blir en vinner.
Ha en fantastisk fredagskveld:grin:
Det er helg!


Kristine

OVERRASKELSE

  • 25.07.2013, 18:50



Da jeg fikk en hentelapp i posten i dag tidlig, ble jeg ganske overrasket.
Det hender at jeg fr en pakke fra iHerb som jeg har glemt at jeg har bestilt, jeg bestiller alt for masse derfra. Denne pakken var fra Midsona iflge hentelappen.
Jeg mtte selvflgelig dra p posten med en gang og sjekke ut hva dette var, frken utlmodig kan ikke vente med slikt ;-)
S spent var jeg at jeg faktisk pnet pakken p postkontoret.


For en herlig pakke, tusen takk.
Masse godsaker fra Atkins.
Jeg har prvd en rekke av barene deres fr. De er geniale ha i vesken nr man er ute og farter, nr sulten plutselig dukker opp eller nr stsuget melder sin ankomst.
Brdmiksen og frokostblandingen har jeg ikke vrt borti, men det skal vi f gjort noe med n.

Jeg sier som Gina Hayes:
"Make a list of important things to do today. At the top of your list, put "eat chocolate." Now, you'll get at least one thing done today."
Disse sjokoladebarene fr ben og g p de neste dagene!


Mikrobrdet har jeg skrevet om mange ganger fr, jeg spiser det omtrent daglig.
Jeg vet ikke om dere har det slik, men jeg har det i hvert fall snn at jeg er en periodespiser. Jeg kommer inn i perioder hvor jeg har ordentlig dilla p enkelte matvarer. Akkurat n er det is, mikrokake og mikrobrd. Det gr knapt en dag uten at jeg spiser disse.
I dag laget jeg en ny variant av mikrobrdet, en slags toast.
Jeg laget mikrobrd p vanlig mte, men istedenfor ha brdet i mikroblgeovnen i fire og et halvt minutt, tok jeg det ut etter tre minutter. Deretter skar jeg en dyp lomme i brde som jeg fylte med dijon sennep, smrost og jarlsbergost. S satte jeg brdet inn i mikroen igjen i ytterligere et minutt. P toppenhadde jeg en ostedressing av kesam, revet parmesan, hvitlkskrydder og dijon sennep.
Utrolig godt! En av de beste mikrobrd variantene hittil.
Oppskriften p brdet har jeg postet tidligereher og her.


Dagens middag ble en fargerik grillsalat.
Masse grillede grnnsaker servert med sprstekt bacon, feta ost og grillet biff.


Du kan bruke akkurat de grnnsakene du nsker.
Jeg brukte aubergine, squash, ruccola, lk, rd paprika, gul paprika og mais kolbe.
Ha gjerne over krydder fr du griller grnnsakene. Hvitlk, chili, oregano og urtesalt synes jeg er godt.
Har du ikke grill eller grillpanne, kan du steke grnnsakene i ovnen p 200 grader i 20 -30 minutter. Det er like godt.


Det ble en porsjon is til dessert med smuldret sjokoladekjeks p toppen.
Jeg blir aldri lei is i denne varmen.
Jeg lurer p om jeg kanskje m p isavvenning etter sommeren. Den tid, den sorg!
God torsdag dere:razz:
Jeg skal komme meg en tur p trening n.
Det blir en kapp kt p armer og skuldre i dag.
Jeg har ikke trent armer p kjempe lenge og tenkte det var p tide ta en pumpe-kt, det er jo s gy.
Nyt kvelden, solskinnet og livet.


Kristine

NO BOWL NEEDED

  • 24.07.2013, 17:27



Det ble en lettvint lsning p middagen i dag.
N som det er s varmt synes jeg det er greit med noe raskt og enkelt. Gjerne ogs kaldt og fargerikt.
Det ble en god pastasalat med biff og chili-dressing.


Kok pasta etter anvisning p pakken. La pastaen avkjles.
Pastaen var rester fra i gr. Jeg kokte en stor kjele nr jeg frst var i gang. Rester er undervurdert!
Krydre biffen med salt og pepper og stek den raskt i en panne p hy varme, omtrent 1 -2 minutter p hver side. Jeg brukte et stykke FirstPrice entrecot som jeg skar i cirka 2 cm tykke biffer.
Legg nsket grnnsaker p en tallerken. Her har jeg aspargesbnner, tomat, spinat og rdlk.
Bland inn biff i biter og pasta.
Til dressingen blander du sammen 1 ss sweet chilisaus, 1 ss sesamolje, 1 ss hvitvinseddik og litt finhakket chili og hvitlk.
Hell over dressingen og server.


Dagens treningskt ble ben.
Jeg hater trene ben!
Ofte er det slik at de kroppsdelene man ikke liker trene, er de som "henger etter". Slik er det med mine ben.
Jeg er mye sterkere og mer veltrent i overkroppen enn underkroppen. Det betyr strengt tatt at jeg m ta meg sammen og kjre p.
Det fles tungt komme seg p trening for en benkt, men det fles veldig godt etterp.
Slik s dagens kt ut:
- Kneby
4 sett * 6 -8 repetisjoner
- Utfall i smith-maskinen
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Hack lift
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Leg ex
4 sett * 6 -8 repetisjoner
- Ettbens kneby
2 sett * 12 repetisjoner


Som dere allerede vet er jeg en fruktelsker.
Jeg fr aldri nok frukt!
Dagens deilige dessert ble fruktsalat.
Ekstra moro ble det nr jeg spiste fruktsalaten fra vannmelonskallet.
Da trenger du ingen bolle - mindre oppvask!
Jeg hulte ut det meste av en halv vannmelon, bruk en skje,og fylte den med biter av honningmelon, eple, nektarin og jordbr.
Friskt og godt.


Jeg synes frukten er best i seg selv, da kommer fruktsmaken virkelig frem.
Om du nsker kan du for eksempel servere fruktsalaten med vaniljekesam, kesam tilsatt stevia, is, hakkede ntter eller litt honning.


Vi er halvveis til helg allerede.
Ha en herlig onsdag :grin:

Kristine

KYLLING, IS & KAKE

  • 23.07.2013, 19:08


Jeg kom meg aldri p trening i gr.
Da jeg la meg for ta en liten powernap, vknet jeg ikke fr i morges!
Det ble virkelig en god og lang natts svn.
Jeg sov fra halv tte i gr kveld til halv ni i morges.
Tretten deilige timer. Jeg skal love deg at jeg flte meg uthvilt.


Dagens middag ble kylling med ovnsbakte grnnsaker og ertepure.
Jeg liker mat som lager seg selv uten at jeg trenger gjre for mye.
Jeg tok en hel Holte kylling, krydret med hvitlk, paprika, chili, cumin og tandorikrydder.
P samme stekbrett la jeg en tomat som jeg hadde hvitlk og oregano p, og en skrelt rdlk.
Inn i ovnen p 180 grader i 50 minutter.
Jeg spiser ikke hele kyllingen til et mltid, dermed har jeg lunsj i morgen ogs. Herlig!
Bak gjerne en del grnnsaker nr du frst er i gang. De holder seg i et par dager i kjleskapet. Restemat er alltid godt ha.


Etter at du har tatt kyllingen ut av ovnen skal den hvile i 5 minutter, da kan du lage ertepureen.
Kok ertene i 3 minutter, jeg brukte 1/2 posefrosne erter, og mos dem sammen med 1 hvitlksfedd og 2 ss creme fraiche (kan erstattes med kesam).
S er maten klar.


Jeg fikk en pakke fra iHerb igjen i dag.
Tre bokser med Wild Alaskan Pink Salmon og to bokser med Wild Alaskan Sockeye Salmon.
Disse boksene inneholder kun laks og litt havsalt. Ingen olje, vske eller merkelige tilsetningsstoffer.
Boksemat er genialt nr man har drlig tid eller er p farten.
Selv bruker jeg mye tunfisk p boksi matpakker. Det er s enkelt. N blir det laks ogs.


Er det flere enn meg som fr utrolig lyst p is n som det er s varmt?
Jeg har konstant lyst p is!
Og dermed ble det nettopp is til dessert :grin:
Har du lyst har du lov.
Dream is med brownies og karamell og dream is med cookie dough og sjokobiter toppet meden hjemmelaget sjokoladekjeks (oppskrift her).


Nr jeg frst var i gang med bake sjokoladekjeks tidligere i dag, fikk jeg lyst p banankake ogs.
Jeg slang sammen en banansjokoladekake.
Da ble det dobbel dessert! Og det p en tirsdag.
Livets herlige sm gleder.
Jeg serverte halve kaken med Hennig Olsen Easy is og bananbiter.
Resten av kaken blir nok spist til kvelds.


Banansjokoladekake


1 banan, jo mer moden jo bedre
3ss kokosmel
2 ss kakao
1 ts bakepulver
30 g mocca-protein
0,5 dl melk
2 egg
1 ss sukrin

Mos bananen og ha i kokosmel, kakao, bakepulver, proteinpulver og melk.
Pisk eggene sammen med sukrin.
Habanansjokolademiksen overeggeblandingen og rr godt.
Hell deigen i en form, jeg brukte en brdform.
Om du nsker kan du legge bananskiver opp kaken fr du steker den.
Stek p 175 grader i 25 minutter.
Server.


P tide lfte kroppen og komme seg p trening.
Det blir rygg og bryst.
- Nedtrekk
- Stende roing
- Benkpress
- Flyes
- Enarms roing
- Face pull


Ha en god kveld :grin:
Kristine

BACK HOME

  • 22.07.2013, 19:20


For en fantastisk og solfylt mandag.
Sommeren har virkelig kommet til Norge :grin:Hurra!
Her er 27 grader i skyggen akkurat n. Utrolig deilig.
Jeg kom hjem fra flyturen i fem-tiden i natt. Da mtte jeg lage meg en mikro-kake og slappe litt av fr jeg la meg. Dermed ble det bare tre timer i sengen. Jeg prvde legge meg ut i solen for ta en liten blund tidligere, men det var rett og slett for varmt. Solen stekte.


P og jeg har hatt noen herlige dager i Kbenhavn.
Vret kunne ikke vrt bedre.
Solskinn, varme og skyfri himmel alle dagene.
Om dere nsker kan jeg godt komme med et lite innlegg om Kbenhavn og turen.
Det er en fantastisk by.


De av dere som flger meg p instagram, @dedicationkristine, har ftt med dere at vi har rukket spise p Sticks'N Sushi to ganger i lpet av de f dagene vi var der nede.
Jeg forelsket meg totalt i denne sushi restauranten.
Sushi er en av mine favoritt retter og jeg har spist p mange restauranter de siste rene. Alt fra anerkjente- til sm take-away steder.
Sticks'N Sushi er min soleklare favoritt.
Etter ha spist p Chisou Japanese Restaurant i London, denne resturanten erkret tilen av debeste p sushi utenfor Japan, har sushi aldri blitt det samme. Frem til n! Sticks'N Sushi toppet faktisk Chisou i mine yne.


Faktisk synes jeg maten var s fantastisk god der, at jeg kjpte med meg en meny som jeg tok med hjem!
Jeg spiste dermed nydelig sushi fra Sticks'N Sushi til middag i dag :grin:
Rispapirrullene med soft shell crab var magiske. Ingen ord kan beskrive disse!
Selv om risrullene og sushien ikke s like delikatut i dag, den hadde ftt seg en trkk i vesken, var smaken fortsatt kjempe god. Det ser man vel egentlig p det fornyde smilet mitt.


Jeg laget ogs en deilig isdessert.
Noe jeg savner veldig nr jeg er borte, er kose meg med matlaging i mitt eget kjkken.
Dagens ste ble banan-vanilje-fluff med rosa himmalaya salt, sukrin gold, kakaopulver og en marsipankule.
Stt, salt, crunchy og kaldt p en gang.
Banan-vanilje-fluffen laget jeg av 2 frosne bananer som jeg mikset med en hndvisp sammen med 30 g vaniljeprotein og 0,3 dl melk. Etter tre til fire minutter blir blandingen myk, fluffy og kjempe god.
Du kan bytte ut banan med annen frossen frukt og vaniljeprotein med annet proteinpulver.
Marsipankulen er laget etter denne oppskriften og toppet med mrk sukkerfri sjokolade.


Jeg hadde gledet meg veldig til ta en skikkelig treningskt i dag.
Noen dager uten treningssenteret og jeg begynner virkelig savne flelsen avog lfte vekter!
Med bare et par timers svn, er ikke energien p topp.
Hodet har kjempe lyst til trene mens kroppen sier noe annet.
N skal jeg prve meg p en frti minutters power nap og se om det hjelper. Da blir det i s fall en lett ryggkt. Om ikke fr treningskten pent vente til i morgen.
Hper du har hatt en super mandag :grin:
Ha en fantastisk uke.

Kristine

SUNN UKESMENY

  • 21.07.2013, 11:13


Hei og god sndag :grin:
Her kommer en sunn ukesmeny.
Forhpentligvis fr dere litt inspirasjon til lage masse sunn og god mat den kommende uken.


MANDAG
Sashimi og salat.

P en mandag kan det vre greit med noe enkelt og raskt.
Leg en salat, her kan du bruke det du liker best; tomat, ruccola, spinat, paprika i flere farger, mais, agurk, lk, osv, osv.
Skjr laks i skiver.
Server med soya saus, wasabi og syltet ingefr.


TIRSDAG
Svin indrefiletmed hjemmelaget peanttsaus, blomklris, gul paprika og pistasjntter.

Start med lage peanttsausen. Bland sammen 3 ss peanttsmr med 3 ss kokende vann, 1 ss soyasaus og 1 fedd finhakket hvitlk.
Krydre svinefileten med salt og pepper og stek i en panne p middels varme i 4-5 minutter p alle de fire "sidene".
Til blomklsrisen rasper dunsket mengde blomkl og stek i en panne p middels varme til blomklen er myk. Tilsetts finhakket ingefr og hvitlk i pannen sammen med litt sesam olje.
Legg blomklsrisen p en tallerken sammen med svinefileten. Topp med peanttsausen og pistasjntter, eventuelt peantter.


ONSDAG
Ovnsbakt torsk med grnnsaker og potet- og auberginemousse.

Skjr grnnsaker i biter. Jeg skarsquash i skiver, paprika i fire og lk og purre i ringer. Legg torskefileten over grnnsakene ogtopp medpeppermiks, saften fra en halv sitron og oliven olje (valgfritt). Steki ovnen p 200 grader i20 minutter.
I mellomtiden koker dupoteter og aubergine i terninger med litt salt. Nr poteteneer mre, etter cirka 15 minutter,mosts blandingen sammen med en god dsj kesam, hvitlkskrydder og pepper.
Server gjerne med litt sprstekt bacon.


TORSDAG
Spinatfylt kylling med ovnsbakte grnnsaker og potetmos.

Ta en eller to kyllingfileter avhengig av hvor mye mat du vil ha.
Bank dem flate med en kjevle eller kjele.
Jeg brukte frossen spinat som jeg tinte i mikroen. Bruker du fersk m den nok stekes litt i pannen frst.
Bland finhakket hvitlk og hakket lk i spinaten.
Legg p spinatblandingen og full sammen kyllingen.
Bak i ovnen p 200 grader i 20 minutter.
Ovnsbakte grnnsaker

Her kan du bruke de grnnsakene du nsker.
Jeg brukte rd og oransje paprika, lk og squash.
Del grnnsakene i biter og skiver.
Ha gjerne over krydder, jeg bruker hvitlk, chili og basilikum.
Ha grnnsakene i ovnen sammen med kyllingen, p 200 grader i 20 minutter.
Potetmos
Bruk nsket mengde poteter.
Del dem i to og kok i 15 minutter.
Tilsett hvitpepper, et hvitlksfedd, 1 ts meierismr og 1 ts kokosolje.
Mos med en stavmikser.
Du kan droppe kokosolje og smr.



FREDAG
P fredagskvelden passer det perfekt med en god pizza.
Her finner du oppskriften
.


LRDAG
Bakt potet med dressing, ovnsbakt sopp og biffspyd.

Pakketpotetene inn i aluminiumsfolie og stekte p 220 grader i 80 minutter.
Tildressingen, bland sammenkesam med finhakket oregano, basilikum og hvitlk.
Skjr ut stilken i soppen og fylte "hulrommet" med hot taco saus ellerhakkede tomater med hvitlk.Toppet med ost og stekte p 220 grader i 12 minutter.
Skjr biff, jeg brukte ytrefilet av storfe fra FirstPrice, i biter og tre p et spydd. Str over salt og pepper og stekte noen minutter p hver side i en grillpanne eller vanlig panne.
Server gjerne med noen friske spinatblader og maiskorn.


SNDAG
Tikkamasala.

Til kylling tikka masalaen serverte jeg nan brd (ferdigkjpt), salat (hjertesalat, rdlk, paprika og cherrytomater) og indisk marinert sopp (sopp stekt i panne med litt olje, curry og tikka masala krydder, og finhakket hvitlk, chili og ingefr)
Jeg hadde 1 ss olje i en kjele og freste hakket lk, chili, ingefr og hvitlk raskt. S hadde jeg i 1 boks hakkede tomater, 2 ts tandori masala krydder, ts kanel, ts kardemomme, ts gurkemeie og litt frisk koriander og lot det hele koke noen minutter. Deretter hadde jeg i 1 dl yoghurt naturell og lot gryten smkoke i 2 minutter. Litt sitronsaft p slutten gjr susen.
Jeg toppet tikka masalaen med biff av ytrefilet som jeg skar i stenger, tredde p grillspyd og stekte raskt i pannen.
I tillegg ble det en frisk salat ved siden av med hjertesalat, gul og rd cherrytomat og gul paprika.


BAKETIPS
Denne browniesene synes jeg personlig er fantastisk. Jeg har ogs ftt mange tilbakemeldinger fra dere om at den falt i smak, det varmer et blogghjerte.
Du finner oppskriften her.


Jeg er tilbake i Norge i natt.
Dere fr lade opp til en ny uke :grin:
Ha en herlig sndag.

Kristine

KROPPSPRESS

  • 20.07.2013, 16:42




Hei, hper dere har en riktig s god helg.
Jeg titter bare innom fra Kbenahavn for fortelle at jeg var i avisen i gr angende kroppspress.
Du kan lese saken her.

Vi nyter hvert yeblikk her nede.
Vret er fantastisk med strlende sol og skyfri himmel.
N skal vi hvert yeblikk ut ta en drink fr det er middagstid.
Ha en herlig lrdag:grin:



Kristine

CINNAMON ROLL PROTEIN BAR

  • 18.07.2013, 15:59


Denne oppskriften er inspirert av Questbar.
De er nemlig p vei hjem til meg fra iHerb, men jeg synes det tar alt for lang tid. Frken utlmodig!
Da laget jeg like gjerne mine egne barer :grin:
Disse cinnamon roll barene ble kjempe gode.
S gode at jeg allerede har rukket lage de to ganger p 18 timer!
Hper de faller i smak.



CINNAMON ROLL PROTEIN BAR

100 g vaniljeprotein
60 g havremel eller annet mel
2store ss kokossmr eller nttesmr
3ts kanel
1 ss sukrin
1/4 ts salt
Ca 0,5 dl melk, eventueltvann
Rosiner, valgfritt

Bland sammen vaniljeprotein, havremel, sukrin, kanel og salt.
Tilsett rosiner om du nsker det.
Smelt kokossmr / nttesmr og ha i det trre.
Tilsett vske, litt om gangen til deigen er godt blandet og fast.
La deigen st i kjleskapet i 15 minutter og form s 4 store barer.
Nyt.


Jeg bruker dette vaniljeproteinpulveret fra iHerb.
Har du ikke vaniljeprotein kan du bruke annet proteinpulver.
Kokossmret, dette,har jeg ogs fra iHerb. Kokossmr kan ogs byttes ut med kokosolje, nttesmr eller vanlig smeltet meierismr.
Havremel fs kjpt p matbutikken. Du kan bytte dette med speltmel, kokosmel, mandelmel eller lignende. Vr obs p at om du bytter havremel med kokos- eller mandelmel m du tilsette mer vske eventuelt bruke mindre mengder, da dette er meltyper som inneholder mye fiber og trekker til seg mye vske.
Husk at om du bruker koden OKE701 fr du 5 $ rabatt hos iHerb.


Nr jeg laget disse barene i gr kveld, forsvant de i lpet av en halv times tid.
Bde jeg og P synes de var kjempe gode og at smaken minnet om bolledeig.
Jeg laget en ny ladning i morges. Disse pakket jeg inn i plastikkfolie og tok de medp reisen. De holdt seg kjempe bra.
Vi koste oss virkelig p flyet med pepsi max og cinnamon roll barer.


N skal er det middagstid foross.
Vivar fremmei vakre Kbenhavn by allerede klokken tte i morges.
Ha en riktig god torsdag :grin:


Kristine

LANGHELG

  • 17.07.2013, 17:15


Da er jeg pakket og klar.
Om noen timer tar jeg langhelg :grin:
Jeg og P drar til Kbenhavn.
Flyet gr allerede halv tte i morgen tidlig, s vi drar nok herfra snn i femtiden i natt.
Jeg er tilbake igjen sent sndag kveld.
Kbenhavn er en av mine favoritt byer. Det er s utrolig god stemning der.
I mange storbyer er menneskeneutrolig stresset og kapslet inn i sin egen lille boble, men ikke i Kbenhavn. Der erde mer avslappet og nyter nuet. Det er mer den stilen jeg liker!
Fremtiden kommer uansett om man liker det eller ikke, da kan man like s godt glede seg over yeblikket som er her og n.
Har dere forresten noen gode Kbenhavn-tips?
Planene vre er ikke stort annet enn nyte finvret (vret er meldt knall bra), drikke vin midt p dagen, g hnd i hnd og bare kose oss.
Vi har ogs bestilt bord p Sticks'n Sushi i 12 etg. p Tivoli hotell,da vi har hrt veldig mye bra om stedet.

Jeg har pakket med treningsklr.
Hotellet vi bor p har treningsrom. Jeg er usikker p hvor bra det er, det finner vi tidsnok ut.
Det er ogs mulig treningsklrne blir liggende i kofferten.
Har jeg lyst til trene blir det en kt, om ikke, tar jeg fri noen dager.


I gr hadde jeg en ryggkt.
Det ble en rask og god kt p knappe 40 minutter.
Jeg skulle egentlig dratt og trent for 3 timer siden, s kom jeg p at det er isbil-onsdag i dag.
Med andre ord, jeg mtte vente med trene til etter at isbilen hadde kommet og jeg hadde blitt noen kroner fattigere.
Denne sjokoladeis fylt med sjokoladebiter og smeltende browniesbiter er farlig god!
N er jeg full av is og klar for enenergirik benkt.
Det blir hovedfokus p kneby og marklft.
P er med som spotter.


Dagens middag var helt fantastisk.
Jeg laget middag til bde meg og P og tok meg derfor ekstra god tid.
Fylt kalkun medfenalr og blomklrisotto.


Bruk kalkunstek eller kalkunfileter.
Jeg brukte en kalkunstek som jeg delte i to til to store stykker. Deretter skar jeg et dypt snitt i hver kalkunbit og fylte med soltrket tomat, Kavli smrost og et dryss parmesan. Tilslutt krydret jeg med salt og pepper og la over en stor skive fenalr, eventuelt spekeskinke. Ha kalkunfileten i ovnen p 175 grader i cirka 20 minutter. Det tryggeste er bruke et steketermometer, da er du garantert et saftig resultat. Ta ut kalkunen nr den er ndd 60 grader og la den hvile i 5 minutter.
Rasp en blomkl eller bruk en foodprosesor til hakke den fint, da ungr du blomklrasp over hele kjkkenet. Ha den raspede blomklen i en varm panne sammen med litt oljeog finhakket hvitlk. Ha over 1 dl buljongog la det hele smputre i 5 minutter. Tilsett cherrytomater og oliven, og la det steke 1 minutt til. Bland inn valntter fr servering og dryss gjerne over revet parmesan.
Nydelig.


Den siste egenlagdedesserten p noen dager.
Deilig banansjokolademousse med proteinbarbiter, banan, kakaonibs og plommer.

Banansjokolademoussen laget jeg av 1 banan som jeg moste sammen med cirka 150 g gresk yoghurt (kesam kan ogs brukes), 3 ss med kakaopulver, 1 ts fiberhusk, 1 ss sukrin og 4 drper stevia sjokolade.
Er du ikke glad i banan kan du droppe bananen og lage en ren sjokolademousse isteden.
Eller hva med tilsette peanttsmr? Da blir det deilig peanttsjokolademousse!


Da maser P p meg.
Det er p tide komme seg p trening.
Ha en riktig fin onsdag :grin:


Kristine

TIME OUT

  • 16.07.2013, 11:47



N tar jeg meg en god time out fra jobbingen og nyter en deilig lunsj i godt selskap med Elle.


- Proteinkaffe
bland 20 g mocca-protein, 3 drper stevia sjokolade og 0,3 dl vann i et glass, fyll p med svart varm kaffe
- Frukt
sharon, plommer og jordbr.
- Mikrobrd
1 egg, 1 eggehvite2 ss mandelmel (eller annet mel), 2 ss kokosmel (eller annet mel), 1 ts fiberfin (eller mer mel), 1 ts fiberhusk, 1 ts bakepulver og cirka 1,5 dl vann blandes i en matboks. Tilsett litt hvitlk og timian krydder. Ha plastikkfolie over boksen og ha i mikroen p full effekt i 4 minutter.
P toppen har jeg smrost, salat, tomat, gul og rd paprika, skinke, stekt egg, minimais og sylteagurk.
- 1/2 FortiFx proteinbar
den beste baren!!


Ha en herlig tirsdag :grin:
Kristine

IT'S MONDAY

  • 15.07.2013, 17:05


Hoppsann!
Det er mandag.
Da er vi i gang med en ny uke :grin:
For min del er det bare tre arbeidsdager denne uken.
Torsdag morgen drar jeg en tur til Kbenhavn og blir der resten av uken.
Med andre ord, dette blir helt klart en kjempe bra uke.


Dagens treningskt er planlagt men ikke gjennomfrt enda.
Jobb frst, trening etterp.
Middagen skal f synke litt, s blir det rett p Elixia.
I dag er jeg skikkelig motivert og gira!
Det blir ben og skuldre.
- Kneby
4 sett * 6 -8 repetisjoner
- Marklft
4 sett * 6 -8 repetisjoner
- Utfall i smith maskinen
3 sett * 8 -10 repetisjoner
- Leg ex
4 sett * 8 -10repetisjoner
- Sidehev
4 sett * 8 -10repetisjoner


Dagens fargeglade middag.
Jeg begynner bli lei avog bare lage middag til n.
Det er mye mer moro lage middag til bde P og meg selv. Heldigvis kommer han hjem i morgen
Fordi jeg ikke hadde lyst til st p kjkkenet, ble det en blanding av rester og grnnsaker som lager seg selv.


Biffstykkene er fra i gr. Jeg stekte opp et helt kjttstykke fra FristPrice.
Det er mrbrad som jeg skar i skiver, krydret med salt og pepper, og stekte cirka 2 minutter p hver side i en panne p middels til hy varme. Jeg steker alltid i meierismr nr jeg steker biff. Da fr biffen den herlige karamelliserte skorpen, samt at varmeoverfringen blir mye bedre.
Grnnsakene, brokkoli, gul paprika, gulrot, st paprika, squash og rdlk, skar jeg i biter og la p en bakplate sammen med hele hvitlksfedd. Jeg slang over litt rosmarin og chilikrydder fr jeg hadde dei ovnen p 200 grader i 35 minutter.
P toppen har jeg smuldret chevre ost.
Ufattelig godt og s enkelt.
Ovnsbakte grnnsaker er blant mine favoritter.
Jeg har ikke spist noen dessert enda, men jeg tipper at det blir mikrokake med vaniljeis etter trening. Jeg har blitt helt hekta!


Jeg har forresten ftt noen sprsml om jeg aldri spiser mellommltider.
Jo, det gjr jeg. Grunnen til at de aldri dukker opp her p bloggener fordi de er som regel veldig merkelige.
Jeg spiser det jeg har lyst p og nr det kommer til mellommltider blir det som regel den rareste miks.
Som i dag, sharon, en halv FortiFX proteinbar og noen skjeer med jordbris.
Weird? Ja! Godt? Oh yes!
Proteinkaffen og frukt er ogs en fast venn hver dag. Det er en blanding avkos og mellommltid.


N skal jeg komme meg en tur p trening.
Hper du fr en fantastisk uke :grin:
Gjr det beste ut av hver dag.


Kristine

SNDAGSKVELDEN

  • 14.07.2013, 21:20



Dette har vrt en svrt lite produktiv sndag.
Selv om jeg "bare" tok fire glass vin i gr, kjenner jeg det godt i hodet i dag. Det eret tegn p at jeg ikke drikker s ofte.
N ligger jeg slak p sofaen og glaner p TV med disse godsakene:
Vannmelon, eple, plommer (disse var fantastisk gode!), moreller, ananas og is.
Jeg elsker frukt og jeg elsker is :grin:
Da skal det lades opp til en ny uke.
Hper du har hatt en fin sndag.
Nyt de siste timene, snart str vi ovenfor en ny og fantastisk uke.


Kristine

JORDBRMUFFINS

  • 14.07.2013, 12:00


Riktig god sndag formiddag :grin:
Hper dere har ftt en god natts svn og ikke er helt uslitt etter kveldens festligheter.
Jeg elsker late sndagsmorgener og startet sndagen min med en bakerunde.
Jordbrene er s fantastisk gode n, det mtte bli deilige jordbrmuffins.



Jordbrmuffins

2egg
4 ss sukrin
30g kokosmel
20g vaniljeprotein, eller annen trrvare
1 ss smeltet kokosolje, kan slyfes
50 g gresk youghrt / kesam
1 ts bakepulver
1 ts fiberhusk
Litt vaniljepulver.
1 dl kokosmelk, eventuelt vanlig melk
En god dose jordbr, omtrent 150 -200 g.


Bruker du frosne jordbr tiner du disse i mikroen frst.
Del jordbrene i 2 eller 4 biter og ha fordel i bunnen av 8 muffinsformer.
Skill eggeplommen fra eggehviten.
Stivpsik eggehvitene med sukrin.
Bland eggeplommene sammen med de resterende ingrediensene.
Vend s deigen forsiktig inn i de stivpiskede eggehvitene og fordel rren i muffinsformene.
Stek p 175 grader i 15 -20 minutter.

Glasur
100 g philadelphia
50 g skyr naturell, eller mer philadelphia
4 ss sukrinmelis

Bland sammen alle ingrediensene og fordel over muffinsene.
Pynt gjerne med noen jordbrbiter.


Muffinsene er s gode i seg selv at de trenger egentlig ingen glasur, men, ja de blir ekstra gode med.
Nyt dagen.


Kristine

BY MYSELF

  • 13.07.2013, 14:29



Jeg er alene hjemme frem til mandag.
Selv om det blir rart sove uten P, skal jeg innrmme at det ogs blir deilig.
Det er ikke ofte jeg fr tid helt for meg selv. Det er godt bare vre meg og nyte stillheten.
Jeg tipper at det knapt gr to dager fr jeg er lei av vre alene og savner P intenst.


Nr man er alene, hva gjr man da?
Jo, man lager seg en ekstra stor og god lunsj.
En haug med frukt, vannmelon, jordbr, druer, nektarin og sharon, vanilje protein kake, iskrem og nutella glasur :grin:
Det kaller jeg en konge- (...eller prinsesse?) lunsj.
Isen er sukkerfri lettis fra Diplomis.



Vanilje protein kake
Dette er mikrokaken som jeg har postet oppskrift p fr, men i dag stekte jeg den i ovnen. Da blir den enda bedre. Du kan ogs steke den i mikroen p maks effekt i 2 -3 minutter.

1 egg
1 eggehvite
1 ss mandelmel
1 ss fiberfin
25 g vaniljeprotein, eller annen trrvare
1 ss gresk yoghurt eller kesam
1 ss sukrin
1 ts fiberhusk
Litt vaniljepulver
0,5 - 1 dl melk, eventuelt vann

Bland egg og eggehvite. Ha i de resterende ingrediensene.
Deigen skal bli ganske tykk.
Ha deigen i en brdform, deigen fyller cirka halvparten av brdformen.
Stek p 180 grader i 30 minutter.


Nutella glasur

1 stor ss med hasselnttsmr, eventuelt annet nttesmr
3 ss gresk yoghurt eller kesam
1 ss kakaopulver
1 ss yacon siurp, eventuelt sukrin eller annen stning
1 liten klype salt

Bland sammen alle ingrediensene.
Denne er s god at du kan spise den i seg selv.
Mitt tips - lag dobbel porsjon!


Snart skal jeg f fart p rumpestumpen og komme meg en tur p trening.
Det er p tide lfte noen vekter igjen. N har jeg ikke vrt p gymmet siden tirsdag. Rygg og ben skal f gjennomg i dag.
I kveld skal jeg faktisk en tur p byen. Det er en stund siden sist, blir spennende se om dansemovesene fortsatt er inne. Jeg tviler!
Ha en herlig lrdag dere :grin:
Nyt helgen.


Kristine

FREDAGSGLEDER

  • 12.07.2013, 18:32



Denne helgen startet fantastisk!
P overrasket meg med ferie
I og med at jeg er i oppstartsfasen av eget firma, er ikke konomien min den beste. Jeg hadde derfor satt rets sommerferie p vent til januar.
P derimot, mener alt jeg har vrt igjennom de siste mnedene trenger jeg en ferie n. Han har ordnet fly og hotell en uke p Kreta. Som jeg gleder meg :grin:Vi drar ikke fr i slutten av august, men bare tanken p at det blir en uke i solen sammen med verdens beste fr meg i lykkerus.
Fordi P ikke varhjemme nr jeg fikk beskjeden, ble det Mildred som fikk den store gledeskosen.


En enkel og delikat middag i dag, skinkebiff med ovnsbakte gulrtter og potetmos.
De norske grnnsakene er kommet i butikken og de m tas i bruk.
Spesielt synes jeg gulrttene smaker fantastisk. De er s ste og spr.


Skinkebiff marinerte jeg i timian, finhakket hvitlk og olivenolje. Fr de stekes krydres de med salt og pepper. Stek 2 -3 minutter p hver side p middels varme.
Potetmos lages ved mose sammen kokte poteter med en dsj philadelphia ost.
Gulrttene deles i to og legges p en bakplate. Ha over sitronsaft, en liten klype sukrin og timian. Bak p 160 grader i 30 minutter.
Anrett og server.


Fredagssnacksen s langt har vrt hjemmelagde chips med guacamole.
Chipsene lager du enkelt ved skjre spelt lomper eller tortilla lefser i biter. Jeg brukte tortilla lefser i dag, da de ikke hadde spelt lomper p butikken. Legg bitene utoverp en bakplateog topp med krydder, jeg brukte chili, hvitlk og cummin,og et dryss revet parmesan. Stek p 200 grader i 3 -5 minutter.
Til guacamolen moser dugodt moden avokado sammen medfinhakket chili og hvitlk, salt, pepper og sitronsaft.
Veldig godt.
Salsa eller en dressing laget av kesam og urter passer ogs perfekt til de spr chipsene.


Ta en bit!
Du skal ikke se bortifra at det ogs blir en diger porsjon iskrem etterp.
Hper helgen din blir fenomenal:grin:
Ha en riktig god fredagskveld.


Kristine

PAKKE & RULL

  • 11.07.2013, 19:03


I dagfikk jeg en pakke fra iHerb igjen :grin:
Minsten gang i uken dukker det opp en iHerb-pakke hos meg.
De p postkontoret husker til og med navnet mitt!


Dagens sm gleder.
- Cacao nibs
En favoritt. God i smoothie, p kesam / gresk yoghurt eller som snacks.
- Berry DeTox
En veldig god te med fyldig smak. Jeg har bestilt den flere ganger.
- Tannpasta
Tannpasta som skal gjre tennene hvitere med kun naturlige ingredienser. Jeg har ikke prvd denne, vi fr vente se om den holder det den lover.
-Tofu
Jeg har aldri brukt tofu fr, da er det p tide at jeg prver!
- Cacao Bliss
Et rtt sjokoladeplegg laget av kokossmr, kokosolje, agave sirup og kakao. Fantastisk godt.

Jeg fikk ogs med en liten gratis pose med gojibr. Hver gang du bestiller fra iHerb kan du velge engratis vare blant produktene du finner under 'Freebies'.
Lurerdu p merangende iHerb kan du lese guiden min her.


Jeg har bare et enkelt mattips i dag.
Dagens mat har vrt veldig lite spennende. Det har gtt i x-antall mikrobrd - jeg har dilla! Oppskriften finner du her.
Jeg prvde meg ogs p en st variant hvor jeg tilsatte 1 ts sukrin, 1/2 ts kanelog 1/2 ts vaniljepulver. P toppen av det ste og varme brdet hadde jeg en god kule is. Utrolig godt.

Akkurat n har jeg tygget p noen noriruller med laks, grnnsaker og en sushi dressing.
Jeg blandet sammen 2 ss gresk yoghurt (kesam kan ogs brukes) med 1 ss soya saus, 1 ts wasabi og litt finhakket ingefr.
P noriarkene la jeg squash i strimler (bruk ostehvelen til skjre tynne skiver), avokado i biter, salma i skiver og dressingen.
Rull sammen og spis.
Enkelt, sunt, ferskt og godt.


N skulle jeg egentlig ut g en skogstur med en venninne, men hun avlyste akkurat.
Da fr jeg ta med meg god musikk isteden. Det er ikke like moro alene, men jeg har ikke hjerte til g inn i dette finvret nr jeg ellers har vrt inne og jobbet i hele dag.
Nyt resten av kvelden.


Kristine

ISKAFFE

  • 11.07.2013, 10:32


Riktig god og sen morgen.
Jeg sitter her i solen og nyter en deilig iskaffe.
Som dere vet er jeg stor fan av proteinkaffen. Den drikker jeg hver dag!
I sommervarmenkan det vre godtmed en kald variant.
Jeg har byttet ut den varme proteinkaffen med kald iskaffen :grin:
Dette er en velsmakende iskaffe som er full av proteiner og er fri for sukker.



Iskaffe

30 g proteinpulver, dette
0,5 dl melk
4 drper stevia sjokolade gjr det ekstra sjokoladeaktig
Kaffe
Isbiter

Lag kaffe. Jeg bruker instantcoffee, blander 2 ss kaffepulver og 1 dl kokende vann.
Rr sammen proteinpulveret med steiva og melk i et glass.
Ha i isbiter i glasset og hell over kaffen.
Topp med kaldt vann.


Nyt sen solfylt torsdag,
gjerne med en iskaffe:grin:
Ha en herlig dag.


Kristine

JUBLER

  • 10.07.2013, 17:01



Jeg lagetdeilige pannekaker i dag.
Et pannekaketrn med kesam, bringebr, jordbr og mangohjerter.
Rett og slett fordi jeg er i utrolig godt humr!
Disse pannekakene blekjempe saftige og gode. De skal helt klart lages igjen.



Pannekaker

1 egg
1/2 boks gresk yoghurt eller kesam
40 g havregryn
20 g mocca-protein, eventuelt en annen trrvare
1 ss sukrin
1 ts bakepulver
Kanel og kardemomme etter smak
2 -4 ss melk

Bland sammen egg, gresk yoghurt / kesam, proteinpulver, sukrin, bakepulver, kanel og kardemomme.
Tilsett eventuelt litt melk om rren blir veldig tykk. Jeg tilsatte 1 ss.
La rren svellei 5 -10minutter fr du steker pannekakene p middels varme i en panne.
Server med nsket tilbehr eller spis de som de er.


Veldig godt humr p en onsdag?
Det er tross alt lillelrdag.
Og jeg fikk en kjempe gla'melding.
Jeg var tok en bentetthetstest, for se om man er benskjr, noen uker tilbake. I dag kom svaret. Jeg er n godt innenfor normalomrdet.
Det jubler jeg for. Det betyr at jeg har doblet bentettheten min p tte r! :grin:
Som mange av dere allerede vet, slet jeg med alvorlig spiseforstyrrelse i fra 11 -15 rsalderen. Ikke bare var det en vanskelig periode, det har ogs frt med seg flere problemer i ettertid. Etter sykdommen har jeg slitt medblant annet benskjrhet, kronisk benhinnebetennelse, betennelse i hofte- og skuldrene og et svakt hjerte.
Mye av livsstilen min i dag henger sammen med at jeg er ndt til ta vare p min egen kropp for unng ytterligere skader,bygge meg opp og rett og slett ha en kropp som fungerer. Med riktig og nok mengde nring og god trening, kan man komme utrolig langt og styrke kroppen.
Jeg fikk beskjed om at jeg trolig aldri ville f normal benbygning, spesielt da jeg nektet ta tilskudd (jeg har fobi for piller) men s feil kan man alts ta! Jeg har klart det og det fles som en stor seier!
Det er tte r siden jeg ble friskmeldt fra spiseforstyrrelsen. Likevel har en s alvorlig sykdom flere ettervirkninger som tar lang tid bli kvitt. Selv om man er blitt normalvektig og hodet er blitt friskt, s bruker kroppen lang tid komme tilbake til sitt normale jeg.Det er ogs en rekke skader og problemer somforblir og som er kroniske.


Kroppen din er et fantastisk og unikt vesen.
Ta vare p den.
Det er her du skal bo i mange, mange r. Det er ditt hjem for resten av livet. Du nsker ikke bo i et hus med en skjev vegg, ei heller nsker du bo i en kropp med svakt skjelett eller andre problemer. sulte seg lser aldri noen problemer. Bygg deg sterk og frisk meden god mengde sunn mat og variert aktivitet.


N skal jeg ut og feire med en god sushi-date.
Ha en fantastisk onsdag :grin:

Kristine

GRILLINGS

  • 09.07.2013, 18:30


Jeg hadde en god rygg- og bryst kt i dag.
Rygg er en av mine favoritt muskelgrupper p trening :grin:
Dessuten synes jeg det er utrolig lekkert med jenter som har en veltrent rygg.
- Chins
3 sett * 11 - 6 repetisjoner
- Nedtrekk
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Flyes
3 sett * 9 -10 repetisjoner
super sett med
- Omvendt flyes
3 sett * 8 -10 repetisjoner
- Stende roing
4 sett * 8 - 10 repetisjoner
- Benkpress
4 sett * 6 -8 repetisjoner
- Face pull
2 sett *12 repetisjoner


Etter trening ble det et raskt og stt mltid.
Jeg skulle nemlig vente med middag til P kom hjem.
Banan-proteinis servert med FortiFx proteinbar i peantt og sjokolade smak, eple, fersk fiken, vannmelon, druer, banan, fersken og jordbr.


Bananisen har jeg lagt ut oppskrift p mange ganger.
Den er jo s god og enkel!
Det er rett og slett frossen banan (skjr dem i skiver og frys i minimum 2 timer) som jeg kjrer i kjkkenmaskinen. Det blir en myk og deilig softis.
I dag brukte jeg 2 frosne bananer og tilsatte 4 ss kesam, 1 scoop vanilje protein og 1/3 ts vaniljepulver.


Dagens middag ble en deilig grilltallerken.
Grillspyd, grillede grnnsaker, ovnsbakt sopp og potetsalat.
Soppen laget jeg ved blande sammen cottage cheese, chili og hakkede tomater som jeg fylte i soppen. Deretter toppet jeg med ost og stekte dem p 225 grader i 20 minutter.
Grillspydene bestr av kalkun i biter, halloumi ost i firkanter og oliven. Jeg penslet spydene med olivenolje fr jeg krydret med chili, hvitlk og salt, og deretter grillet dem 2 -3 minutter p hver side.
Sm aubergine deles i to og grilles p begge sider.
Paprika deles i to og grilles godt p den ene siden.
Jeg skulle gjerne sagt at jeg laget potetsalaten selv, men den er ferdigkjpt. Vil du lage din egen potetsalat kan du enkelt gjre det ved blande sammen kokte poteter, gresk yoghurt / kesam, litt creme fraiche, dijon sennep, finhakket hvitlk og litt hakket sylteagurk.


Her har du mine sunne grilltips:
- Velg rene produkter
Dropp ferdiglagde produkter. Bruk rene stykker av kjtt, fisk og fugl uten tilsetningsstoffer. Entrecot, torsk, laks, tunfiskbiff, kyllinglr, makrell, ytrefilet eller indrefilet av storfe eller svin, osv.
- Bruk grnnsaker
Servert alltid godt med grnnsaker. Du kan grille dem ved tre dem p spyd, pakke dem i folie, skjre i skiver, grille dem hele, osv. Prv nye grnnsaker, bruk masse farger! En frisk og god salat smaker ogs godt.
- Lag din egen marinade
Bruk en god olivenolje som tler hy varme. Ha i godsaker som finhakket hvitlk, chili, ingefr, sitrongress, basilikum, dijon sennep, sitronsaft, revet sitronskall, balsamico eddik, rdvinseddik og diverse krydder. Ikke alt p en gang selvflgelig. Smak til med salt og pepper til slutt.
- Plse
Om du vil ha plser, velg de variantene med hyt kjttinnhold. Minst 80 % kjtt.
- Burger
Lag burgerne selv. Bland sammen karbonadedeig / kyllingkjttdeig med egg, finhakket lk, chili og annet godt krydder.
- Smr grillristen
Bruk olje, jeg bruker som regel kokosolje, til smre grillristen slik at du unngr at kjtt / fisk / fugl / grnnsaker setter seg fast. Dette er spesielt viktig ved magre produkter.
- Dressing
Vil du ha dressing, lag den selv.
Til en kremet variant kan du ta utgangspunkt i gresk yoghurt eller kesam og tilsatte finhakkede friske urter og krydder.
For en vinaigrette blander du sammen olje og annet godt som sitron, balsamic, hvitlk, chili og ingefr.
- Frukt
Frukt er kjempe godt p grillen. Grillede fersken, vannmelon i skiver og ananas er friskt og stt tilbehr til grillmaten.
- Kos deg
Uansett hva du spiser; sett deg ned, slapp av, smak p maten og nyt hver munnfull. Du skal kose deg med maten :grin:


Kristine 

MANDAGSGLEDER

  • 08.07.2013, 17:41



Hoppsann.
Da er vi i gang med en ny uke igjen :grin:
Jeg fler p meg at dette blir en bra uke, mer enn jeg vanligvis fler. Juhu!
Vret er ogs meldt knall her p stlandet. Det blir man i ekstra godt humr av.


Jeg var ufattelig trtt i morges.
P snorket forferdeligi natt. Faktisk s mye at jeg mtte legge i et annet rom, problemet var bare at jeg hrte han der ogs.En del av meg hadde lyst til sl kraftigtil han! Da ble det ikke s mange timers svn.
Vanligvis trener jeg uten noen form for stimulans. Jeg tar ingen pre-workout, koffeineller lignende.
I dag derimot, ladet jeg opp med en Celsiusi hp om et ekstra kick.
Det ble en helt grei kt.
- 15 minutter streching og massasje
- Frontby
3 sett * 8 -10 repetisjoner
- Bulgarsk utfall
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Ettbens leg ex
3 sett * 7 -10 repetisjoner
- Leg curl
3 sett * 8 - 10 repetisjoner
supersett med
-Strak mark
3 sett * 10 repetisjoner
- Gende utfall
2 sett * 10 repetisjoner


Til middag ble det italienske kyllinglr med stekt egg, avokado og salat.
Jeg smurte kyllingen med olivenolje, salvie, rosmarin, hvitlk og et hakket laurbrblad. Stek p 175 grader i 30 minutter.
Salaten bestr enkelt av spinat, gul paprika, rdlk og cherrytomater.
En halv avokado med litt salt og sitronsaft.
Et egg stekt i 2 minutter i pannen toppet med gresslk.
Godt.


Et godt tips om du har drlig tid i hverdagen er lage en stor bolle med salat nr du frst er i gang. Den kan st i kjleskapet tre -fire dager. Da har du alltid grnnsaker tilgjengelig.
Om du frst steker kyllinglr eller lignende, stek opp mange. De holder seg ogs i kjleskapet i flere dager. Restemat er genialt bde til lunsj, kvelds og som matpakke.
Jeg har ogs alltid kokte egg i kjleskapet. Perfekt som et mellommltid eller som snacks nr sulten gnager mens jeg lager middag.


Sjokoladekake og is er vel helt naturlig p en mandag?
Det kaller jeg en god ukestart.
Jeg brukte denne sjokoladekakeoppskriften og toppet med sjokoladerre (philadephia ost blandet med kakaopulver, stevia drper med sjokolade, en liten klype salt og sukrinmelis) og vaniljeis.
Det blemer enn ett stykke for si det snn.


Hper du har hatt en fantastisk start p uken.
Gjr denne uken flott :grin:
Ha en god mandag.


Kristine

SOMMERENS JORDBRKAKE

  • 07.07.2013, 15:01


Jeg kjpte norske jordbr i gr.
Dette var rets frste for min del.
Jeg vurderte kjpe meg en boks allerede for et par uker siden, med en svimlende pris p 60,- droppet jeg det.
I gr var prisen sunket til 39,-. Fortsatt ikke rimelig for 400 gram br, men absolutt verdt det.
De norske jordbrene er s fantastisk gode :grin:
Ste, smakfulle og saftige.


De norske jordbrene er best i seg selv eller med en kule vaniljeis etter min mening.
I dag ble jeg likevel inspirert til en bakerunde.
Deilig sommerkake med smak av vanilje, jordbr og creme cheese.
Ja, den er sukkerfri, glutenfri og rik p proteiner.



Sommerens jordbrkake

Kake
3 egg
5 ss sukrin
40 g kokosmel
1 ts fiberhusk
1 ts bakepulver
Litt vaniljepulver, kan slyfes
1 dl melk

Pisk eggene lett sammen med sukrin. Ha i melk.
Bland sammen kokosmel, fiberhusk, bakepulver og vaniljepulver.
Tilsett det trre i det vte.
Ha rren i en form.
Stek p 175 grader i 25 minutter.
Avkjl.


Fyll

1 boks philadelphia
5 ss kesam, kan slyfes
Sukrinmelis
Jordbr

Bland sammen philadelphia, sukrinmelis og kesam.
Smak til med sukrinmelis til du fr kremen s st som du nsker.
Skjr jordbr i skiver.
Fordel krem p kaken og topp mde jordbrskiver.
Server.


Da er det bare sette seg ut i solen.
Ta en kakestykke.
Steng ut verden, stress og mas.
Senk skuldrene.
Vr i nuet og nyyyyt.



N skal jeg ut ta en liten lpetur.
Ha en herlig sndag :grin:


Kristine 

BRUNSJ MED MIKRO BRD

  • 06.07.2013, 16:03



Jeg ladet opp med en god kopp proteinkaffe fr trening.
Det kommer stadig sprsml om hvordan jeg lager kaffen min.
Du kan lese ettidligere innlegg om det her.

Det var absolutt ikke min beste treningskt.
Jeg flte at det ble en del surring i dag, men jeg fikk i hvert fall trent og koste meg med de velsene jeg gjorde :grin:
Ryggen og bena fikk kjrt seg.
- Frontby
4 sett * 6 -8 repetisjoner
- Stende stang roing
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Leg ex
4 sett * 8 -10repetisjoner
- Leg curl
3 sett * 8 -10 repetisjoner
- Nedtrekk
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Hack lift
3 sett * 8 -10 repetisjoner
- Face pull
3 sett * 10-12 repetisjoner


Vel hjemme laget jeg meg en god brunsj.
Lunsj nummer to kandet ogs kalles.
Hjemmelaget mikro brd med assortert plegg.
Jeg smurte brdskivene med dijon sennep og smrostfr jeg hadde p tomat, salat, gul og rd paprika, stekt maiskolbe, steke egg og bacon.



Mikro brd

1 egg
3 ss mandelmel, kan byttes ut med annen meltype
2 s fiberfin, kan erstattes med mer mel
1 ts bakepulver
1 ts fiberhusk
1 -1,5 dl vann
1 liten klype salt

Bland sammen alle ingrediensene i en matboks eller lignende.
Jeg tilsatte i tillegg krydder: hvitlk, chili og oregano.
Ha plastikkfolie over boksen. Dette er ikke ndvendig, men gjr brdet mer saftig.
Ha i mikroen p full guffe, maks hos meg er 750 W i 4 - 4,5 minutter.


Jeg har dilla p mikro brd om dagen, det er godt og enkelt.
Du kan ogs variere i det uendelige.
Vil du ha en stere scones-aktig versjon, tilsetter du litt sukrin og vaniljepulver. Vil du ha en indisk variant kan du tilsettecumin, gurkemeie,koriander og chili. nsker du en italiensk versjon tilsetter du oregano, salvie og timian.
Man kan lage akkurat det en har lyst p og toppe med det smakslkene roper etter.


Til etterrett, som jeg spiser i dette yeblikket, ble det speltlomper med brunost og syltety som jeg hadde noen sekunder i mikroen.
Smeltet brunost p varme speltlomper, mmmmm.
Det er godt det!


Jeg nsker deg en riktig god helg :grin:
Kristine

FREDAGSKOS

  • 05.07.2013, 18:44


Da er det fredag og helgen er her:grin:
Solen skinner ogs. Da kan man virkelig ikke klage!
Jeg tok meg en god gtur ut i finvret. 50 minutters trasketur.
Det ble dagens aktivitet. Jeg hadde egentlig tenkt til ta meg en styrkekt i kveld, men den ble byttet ut med jentekveld.


N kommer Kathrine hvert yeblikk.
Det blir jentekveld med snikk snakk, deilig mat og god stemning.
Jeg har bakt sjokoladebrd og tent lys.
I tillegg har jeg masse deilig frukt, ntter og is p menyen.
Godt!



Sjokoladebrd

3egg
4ss sukrin
30 g mocca-protein
30 g kokosmel
20 g fiberfin, eventuelt mer mel
3 ss kakao
1ss fiberhusk
1/5 ts salt
2dl melk


Pisk eggene luftig med sukrin.
Ha s i protein, kokosmel, fiberfin, kakao og salt.
Bland til slutt inn melken.
Tilsett mer vske om deigen er veldig tykk.
Ha rren i en form og stek p 175 grader i 30 minutter.

nsker du lage en glasur kan du for eksempel blande sammen kesam, philadelphia, sukrinmelis og kakao, eller lage en kaffe variant med sukrinmelis, kakao og kaffe.
Ettersom kaken blir servert med is, dropper jeg glasuren.
Lun sjokoladekake og kald bananis med sjokoladebiter, det blir godt!


Jeg er klar.
Jupp, vi snakker usminket, ifrt angoraullgenser og kosebukse.
Alt ligger til rette for en herlig kveld.
Ha en riktig god fredag :grin:


Kristine

PAKKE

  • 05.07.2013, 07:32


Denne fredagen starter bra :grin:
Jeg fikk akkurat en pakke fra iHerb.
Deter alltid en fest!


-Sjokolade med mandler og salt
Denne sjokoladen er fantastisk god. Anbefales p det sterkeste.
- Organisk kokos smr
Kokossmr er en fast favoritt p kjkkenet. Sunt fett som smaker godt p brdskiven og i bakst.
- Iste
Denne er i smaken fersken. Ha en tepose i et glass, fyll p med vann og la st i tre minutter. Drikk.
- Himalaya salt
Fin, rosa himalaya salt. Dette er en nyhet som jeg ikke har testet fr.
- Matboks
Denne har skrulokk og holder seg tett. Da slipper jeg ha matlukt i hele vesken nr jeg har med meg lunsj.


Lurer du p noe angende iHerb, kan du lese guiden min her.
Du fr 10 $ i rabatt om du bruker koden OKE701.
Ha en herlig fredag :grin:


Kristine

BALANSE

  • 04.07.2013, 17:43


Kosthold, dietter, filosofier, teorier, meninger.
LCHF, middelhavsdietten, grete rode, fedon.
Mye fett, lite karbohydrater, mye karbohydrater, moderat med protein, hyt proteininntak.
Det finnes utallige ideer.
Alle har en spesifikk vei som er best og alle har rett.
Mediene skriver side opp og side ned om studier og forskningsresultater. De forteller oss den ene dagen hva som er riktig spise, mens neste dag er det noe helt annet som er rett. Den ene dagen er poteten en super ingrediens, dagen etter gir den oss kreft.
Er det rart vi blir forvirret?

Men, det finnes ikke en riktig spisemetode eller en riktig vei g.
Det handler i bunn og grunn om finne sin egen vei.
Det som er riktig for akkurat deg.
faktisk spise det som er rett for din kropp etter hva den behver og kunne nyte det.

Jeg fr sttt og stadig sprsml om hvilken diett jeg spiser etter.
Jeg spiser ikke etter noen diett.
Ei heller regner jeg kalorier eller forbyr enkelte matvarer.
For min del handler det om finne en gyllen middelvei.
finne min balanse.

Jeg vil ikke spise frokost.
Jeg vil spise store porsjoner.
Jeg vil spise mye grnnsaker.
Jeg vil spise mye frukt.
Jeg vil spise god mat som metter.
Jeg vil spise mat som gjr at jeg fler meg bra.
Jeg vil spise sjokolade og is uten f drlig samvittighet.

Det er viktig for meg f i meg nok og riktig mat.
Jeg skal ha energi til studiene, jobb, trening, kjresten, sosialt og meg selv.
Ikke minst m jeg ha nok nring for klare bygge opp en sterk og sunn kropp, samtidig som jeg skal vre glad og fornyd.

Jeg har hatt perioder hvor jeg har regnet kalorier ned p mikroniv og veid hvert minste gram. Det gjorde meg bare mer ulykkelig. Jeg lyttet ikke til kroppen min, men fulgte skjemaet slavisk, og resultatene uteble.
N har jeg funnet min balanse. Her er ingenting m og alt er lov.

Lukk rene for alle andres meninger.
pne isteden ynene og se deg selv.
Hva trenger du?
Hva liker du?
Hva nsker du?
Lytt til kroppen din og den vil visedeg vei.


Kristine

DIVERSE

  • 03.07.2013, 17:43


Ja, det var en original overskrift.
Diverse er akkurat det jeg fler dette innlegge handler om, litt forskjellig fra dagen s langt.
S da setter vi i gang :grin:


Dagens treningskt ble gjennomfrt p FitnessXpress igjen.
Jeg liker virkelig det treningssenteret! Miljet er godt og alle er s koselige.
Nr jeg flytter inn til Oslo igjen, det blir fr ret er omme, skal jeg trene der oftere. Gleder meg.
I dag var det ben som stod p planen. Selv om det ikke var helt futt i kroppen, ble det en god kt.
- Kneby
4 sett * 7 -10 repetisjoner
- Marklft
4 sett * 6 - 8 repetisjoner
- Utfall i smith-maskinen
3 sett * 8 -10 repetisjoner
- Leg ex
4 sett * 8 -10repetisjoner
- Ettbens benpress
3 sett * 10 -12 repetisjoner


Fr trening ladet jeg opp med en god og enkel lunsj.
Egg sandwich, en kopp kaffe og en appelsin.
Jeg satte ovnen p 225 grader og slang brdene inn i ovnen mens jeg stekte eggene.
Det er kologiske rghalvor, rug rundstykker, som jeg har kjpt i Sverige.
Nr eggene er ferdig stekt stekte jeg noen skiver bacon.
Deretter er det bare legge fyllet p.
Jeg brukte squash og plomme tomat i skiver sammen med eggene og baconet.


Jeg kjpte disse godsakene igjen i dag.
Iskrem stet med stevia.
De finnes i smakene vanilje, sjokolade og mocca.
Jeg kjpte de p 7eleven, men jeg vet at flere helsekostbutikker ogs selger dem, blant annet Kinsarvik p Sandvika Storsenter.


Ogs har det blitt noen slike biter i lpet av dagen.
FunksjonellMat's hasselntt sjokolade toppet med rtt mandelsmr.
Mmmm, en fantastisk smakskombinasjon.


N skal jeg ut spise sushi, juhu!
Ha en herlig onsdag :grin:


Kristine

DEILIG JORDBR SNACKS

  • 02.07.2013, 18:03


Jeg har ikke flt meg helt p topp i dag.
Faktisk har jeg for det meste holdt meg i sengen. Jammen godt at jeg kan jobbe hjemmefra!
I tillegg har det blitt noen runder p kjkkenet.
Du kjenner den flelsen hvor du aldri blir mett? Jeg har en slik dag hvor jeg er konstant sulten.
Da benyttet jeg anledningen til leke meg rundt p kjkkenet og prve noen nye oppskrifter.


Et av dagens morsomme kjkkenforsk var disse deilige jordbrene.
Perfekt sommer snacks :grin:
Frosne, ste, syrlige og veldig, veldig gode.
Ja, de er ogs proteinrike og sukkerfrie.



Yoghurt jordbr

Jordbr
Philadelphia
Gresk yoghurt eller kesam
Vaniljeprotein, eventuelt kan du bruke sukrinmelis isteden

Mengden bestemmer du selv.
Til 20 jordbr brukte jeg 2/3 pakke philadelphia, 3 ss gresk yoghurt og3 ss vaniljeproteinpulver.
Bland sammen philadelphia, gresk yoghurt og vaniljeprotein.
Smr blandingen rundt jordbrene og sett i fryseren.
Bruker du frosne jordbr trenger de bare 15 minutter i fryseren, jeg brukte frosne.
Bruker du ferske vil jeg tro at de er klare i lpet av 45 -60 minutter.


Ta en bit....
Nyt.


Kristine

SNAPSHOTS

  • 02.07.2013, 08:59


Her kommer noen snap shots fra Instagram den siste uken,
@dedicationkristine :grin:


1. Is og proteinshake ble etter-treningsmltidet i gr.
Denne isen var knall gode, hvorfor har jeg ikke prvd den fr?
2. En hndfull br.
Enkel og god snaks.
3. Matpakke med mye godt.
Her har jeg salat med egg, torsk, avokado, kokosolje og solsikkefr.
4. Kosestund.
Lesing, kaffe, nektarin og sjokolade.


5. Harryflex.
Endorfinene bruser etter endt treningskt.
6. Fruktkjrlighet.
Jeg fr aldri nok!
7. Bananis.
En stor og deilig porsjon med frosne bananer most med kakaopulver og en dsj melk.


8. Markjordbr.
rets frste ble funnet i hagen, glede!
9. Snickerskrem.
Denne er laget av kesam, peanttsmr, mocca-protein, kakako og stevia.
10. Fruktfest.
Kveldsgodt med kesam og peanttsmr toppet med vannmelon, blbr, jordbr, druer og sharon.


11. En ryggflex.
Det kommer seg sakte men sikkert.
12. Mandagshumor.
En god latter forlenger livet.
13. Forfriskende kokosvann.
Denne er s god i sommervarmen.


Kristine

ALLEREDE

  • 01.07.2013, 15:53


Er det virkelig mandag allerede?
Jeg fler meg langt fra klar!
Denne helgen har det ikke vrt et minutt fri.
I tillegg til jobbe med mine kunder har jeg hjulpet min bestemor med rydde og ordne i hennes hus.
Jeg skulle gjerne hatt en ekstra sndag og fri i dag.
Men, men. Akkurat det fr jeg ikke gjort noe med. Uken gr sin gang. Til min trst s er det ikke mange dagene fr det er helg igjen.
Hper du har hatt en fin mandag :grin:
Det blir som regel ikke stort bedre enn hva man gjr det til selv.


Jeg har blant annet innledet uken med god mat.
Snart blir det ogs en god treningskt.
P og jeg skal trene sammen i dag. Jeg gleder meg!
Det er godt med en person som kan spotte og pushe meg. Jeg trenger et spark i rumpen av og til jeg ogs.
God mat og god treningskt, vips s er ikke denne mandagen s ille likevel.


Hjemmelaget sushi ble dagens lunsj.
Det er faktisk enklere enn man skulle tro.
Kokt sushiris etter anvisningen p pakken. Ha s i riseddik og en klype sukrin fr du lar risen bli kald.
Finn sfrem nsket fyll.
Jeg brukte salma laks, gulrot, syltet ingefr og wasabi. Hadde jeg hatt avokadoville jeg hatt det i rullen ogs.
Ta s et noriark, legg p ris og klemden flat.
Jeg gjorde det enket; tok kaldt vann p hnden og moste risen flat med hndflaten.
S legger du p fyllet og rull sammen.
Server.


Hver dag burde egentlig vre en pannekake dag.
Jeg gr aldri lei!
Det ikke finnes noen begrensninger. Du kan variere pannekakene i det uendelig.
Som snacks i dag ble det pannekaker fylt med cottage cheese og sukrin, toppet med hjemmelaget sjokoladesaus og hakkede ntter.
S godt:grin:



Pannekaker


1 egg
1 eggehvite
30 g havregryn
1 ss proteinpulver, jeg brukte vanilje,kan erstattes med annen trrvare som mel
4 ss melk eller vann
1 ss sukrin
Kanel og kardemomme

Visp egg og eggehvite lett sammen med en gaffel.
Ha i de resterende ingrediensene og la rren svelle et par minutter.
Stek p middels varme i en panne i 1 -2 minutter p hver side.

Sjokoladesaus

1 ss kokosolje
1 ss kakaopulver
1 ss melk
1 ss mocca-protein

Smelt kokosoljen og bland inn de resterende ingrediensene.
Denne sjokoladesausen kan ogs spises alene eller for eksempel over is og frukt / br.


Mandagssmil (og en ekstrem blitz) fra
Kristine og Mildred-pusen

Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her p min blogg vil du f sm tips, rd og oppskrifter til den sunne linje, samt flge min vei i livet. Jeg har troen p at god helse og en sunn livsstl er nkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer p noe, nsker dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no