www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

SNAPSHOTS

  • 31.08.2013, 14:04


Her kommer noen snapshots fra de siste fjorten dagene.
Bildene er hentet fra instagram, @dedicationkristine.


1. Nok en is i varmen.
2. Dagens fantastisk gode lunsj. Gresk salat og grillet fisk, dagens fiks, jeg tror det er havabbor,med hvitløk og olivenolje.

 
3. Klar for en drink på fredagskvelden.
4. Det kribler i magen etter en treningsøkt fredags morgen.
5. Fantastisk god gresk salat. Jeg har spist gresk salat daglig, men denne var dessidert ukens best, med lokal økologisk fetaost og en dressing med lokalprodusert olivenolje.


6. Ukens største øl. Jeg fikk like så godt en hel sko på en liter.
7. Snacks på stranden. Vannmelon, fersken, plomme og cherrytomater.
8. Like a boss. Når kjæresten veier nesten det dobbelte av meg, passer hans topper perfekt som kjole!


9. Nok et godt snacksmåltid. Gresk yoghurt, vannmleon, nektarin og druer. Dette har jeg spist daglig!
10. Strandkos med bok, brus og vannmelon. Frukten her nede er utrolig mye bedre enn i Norge.
11. Sushi kvelden før avreise.
12. Smash is.....og det på en torsdag!


13. Hjemmelaget vaniljeis med plommer og sjokoladesaus.
14. Matpakke med brokkoli, tomat, rødløk, tunfisk, chai frø, kikerter, røde bønner og en hjemmelaget vinaigrette av sitonsaft, olivenolje og hvitløk.
15. Deilig mellommåltid med proteinkaffe, bananskiver, nøtter, plommer og questbar.
16. En liten påminnelse.
17. Nok en matboks. Denne gangen med salat, laks, potet, egg og en urtedressing av gresk youghurt, basilikum, hvitløk og gressløk.


Det er siste dagen i Hellas.
Det føles snodig, men også godt.
Jeg gleder meg til å komme hjem til kokkelering  og en skikkelig styrkeøkt. Trening og matlaging er terapi for sjelen, noe som gir meg energi og tid til å koble ut - jeg elsk det! Det er absolutt godt med ferie, men det er godt med hverdag også.  
Vi blir først hentet med buss på hotellet klokken ni i kveld. Flyet går ikke før tolv, og vi er nok ikke hjemme før i syv åtte tiden i morgen tidlig. Hele dagene skal derme nytes maksimalt. Akkurat nå sitter jeg ved hotellbassenget og nyter siste bit av varmen.
Jeg ønsker deg en fantastisk helg videre :grin:
Håper du har fri og har noe koselig i vente.


Kristine

TRENING I VARMEN

  • 30.08.2013, 17:55


I dag hadde jeg feriens første treningsøkt.
Vi har lett etter et gym, men det er umulig å finne her nede. Vi har spurt på forskjellige hoteller, på turistkontoret, lokale folk som jobber i butikker og tilfeldige grekere som ser ut til å trene. Etter et par dager med mye tidsbruk på dette, fant vi ut at vi heller fikk ta oss en hvile uke. Det har ingen vondt av.
Etter fem treningsfrie dager, klarte jeg ikke mer! I dag måtte jeg ta meg en treningsøkt på hotellverandaen.
Det var ufattelig varmt og helt utrolig deilig :grin:
Jeg følte meg med en gang mer menneskelig etterpå.


I og med at jeg ikke har noen treningsutstyr tilgjengelig, ble det en form for sirkeltrening.
- 20 repetisjoner bulgarsk utfall med skulderpress
Her brukte jeg vannflasker som vekter.
- 20 repetisjoner dype knebøy med spenst hopp
- 20 repetisjoner push ups
- 1 minutt  planken
Jeg gjorde altså alle repetisjonene og øvelsene etter hverandre, for så å ta en pause. Deretter gjentok jeg hele sekvensen. Det ble 4 runder.


Her nærmer klokken seg syv (Hellas ligger en time foran Norge) og vi skal ta en tur til byen etter en lang dag i solen.
Nyt resten av dagen :grin:
Smil, le og gled deg over øyeblikkene her og nå.


Kristine

CHOCOLATE

  • 29.08.2013, 17:44



Denne godsaken laget jeg forrige helg.
Jeg sparte den til i dag, slik at dere har noe å lese om mens jeg later meg i solen en uke. Det er nemlig ikke stort å fortelle her fra Kreta, annet enn at jeg nyter sol, latskap, is og varme. Det er virkelig deilig!
Uansett, over til kaken :grin:  
Denne sjokoladekaken ble utrolig saftig og god.
Jeg og PØ slukte den på under en halv time.


Sjokoladekake

1 egg
2 ss sukrin
2 eggehviter
20 g kokosmel, eventuelt annet mel
10 g mandelmel, eventuelt annet mel
20 g mocca-protein
2 ss kakaopulver
1 ts bakepulver
10 dråper stevia sjokolade
2 ss kaffe, kan sløyfes
50 g kesam
1 dl melk, eller vann
1/3 ts salt

Pisk egget med sukrin.
Bland mel, proteinpulver, kakao, bakepulver, kaffe, kesam, melk og salt med eggedosisen.
Stivpisk de eggehvitene.
Bland så sjokoladerøren inn i de stivpiskede eggehvitene.
Ha røren i en form.
Jeg brukte en rund form med 20 cm i diameter.
Stek på 175 grader i 35 minutter.


Sjokoladeglasur

1 dl sukrinstevia melis
2 ss mocca-protein, kan sløyfes
2 ss kakaopulver
1 ss kaffe, kan sløyfes
Vann

Bland sammen melis, proteinpulver, kakao og kaffe.
Tilsett litt og litt vann til du får en glasur.
Smør utover kaken.
Nyyyyt.


Nine out of ten people like chocolate. The tenth person always lies. 
John Tullius.


Kristine

STEVIA PROTEINBAR

  • 28.08.2013, 17:13


Før jeg dro på ferie var jeg så heldig å få smake på de nye proteinbarene FunksjonellMat selger.
Som dere vet, elsker jeg proteinbarer!
Da disse dukket opp i posten, ble jeg overlykkelig.


Barene er fra Nutri Nick og er de første proteinbarene som er laget med stevia. Stevia er et 100 % naturlig søtningsstoff som er kalorifritt.
De finnes i smakene rich chocolate, vanilla, vanillachooco og chocolate.


En bar inneholder 11 gram protein, 9 g fett og 5 gram karbohydrater.
I tillegg inneholder de 14 gram fiber og en rekke vitaminer og mineraler.
Prisen per proteinbar er 29,-


FunksjonellMat har prøvesalg på disse proteinbarene og lurer rett og slett på om de holder mål til å konkurrere på det store bar-markedet.
Hva tror dere? Har noen av dere smakt disse?

Dette er helt klart de beste proteibarene på markedet om man tenker innhold. Jeg er også veldig positivt innstilt på at de er sukkerfrie, noe som få proteinbarer er. Questbarer er de som kommer nærmest Nutri Nick med tanke på innhold. Jeg synes også at smaken på disse barene minner noe om hverandre. Rich chocolate er den beste smaken etter min mening. Denne hadde en kraftig sjokoladesmak. Det er denne dere ser på bildet over. Vaniljeversjonen synes jeg ikke var spesielt god. Chocolate og vanillachoco var også gode, men jeg må ærlig innrømme at jeg synes det er bedre proteinbarer på markedet med tanke på smak.  
Prismessig ligger Nutri Nick omtrent som andre konkurrenter. En proteinbar er ikke billig uansett hvilke produsent den kommer fra.
Jeg kommer helt klart til å bestille disse barene igjen - genialt å ha i vesken som en nødløsning i hverdagen. De blir derimot ikke mine favoritt proteinbarer, som jeg koser meg med når jeg skal ha noe ekstra.


Ellers så må jeg legge til at jeg har det fantastisk her i Hellas.
I følge restauranten vi spiste lunsj på i dag, var det 35 grader i skyggen. 
Jeg målte 31 grader i sjøen!!
Temperaturen og været er det ikke noe å utsette på, det kunne knapt vært bedre! Selskapet, PØ, er verdens beste.
Det blir avslapping, kos, sol og god mat om hverandre. Jeg har det rett og slett helt herlig :grin:
Nå skal vi ta turen til Platanias for å traske rundt på torget, nyte kvelden, en god middag og et glass vin.
Ha en riktig fin kveld.


Kristine

KOKOS OG LIME

  • 26.08.2013, 15:50


Hei og hopp denne mandagsettermiddagen :grin:
Håper du har hatt en super start på uken.
Vi koser oss som bare det her i Hellas.
Jeg elsker varme og sol, og nyter hvert sekund!


Disse herlighetene laget jeg på lørdag morgen før vi dro.
Deilige muffins med smak av kokos og lime
Det søte fra kokosen passer perfekt med det syrlige fra limen.
Da hadde vi god matpakke til flyturen.



Kokos og lime muffins

2 egg
3 ss sukrin
30 g kokosmel
2 ss vaniljeprotein, eventuelt mer mel
2 ss revet kokos
2 ss limesaft
1 ts bakepulver
1/2 ts vaniljepulver
1 ts fiberhusk
1 dl melk, eventuelt vann

Pisk egg og sukrin luftig.
Tilsett resten av ingrediensene.
Ha røren i muffinsformer, jeg fikk 6 muffins.
Stek på 175 grader i 15 minutter.

Om du ønsker en glasur kan du blande philadelphia ost med sukrinmelis, revet kokos, vann og limesaft.
Mmmm, så godt!



Ha en herlig dag :grin:
Vi snakkes.

Kristine

CHANIA

  • 25.08.2013, 15:16



Hei dere.
Her kommer en liten hilsen fra fantastiske Hellas.
Vi befinner oss rett utenfor Chania på Kreta.
Det er 35 grader og strålende sol :mrgreen:
Akkurat nå sitter jeg ved bassengkanten med en øl i den ene hånden, PØ ved min side og PC'en på fanget. Det blir jobbing mens jeg er her nede, men under disse omstendighetene klager jeg ikke. Jeg har det ganske så herlig i grunn! 
Vi snakkes senere.
Håper du får en super søndag


Kristine

SISTE

  • 24.08.2013, 14:42



Det siste måltidet hjemme før ferien måtte jo bli mikrobrød!
Jeg er avhengig og har spist minst ett brød hver dag de siste ukene.
Til frokost ble mikrobrødet servert som toast med proteinkaffe (mocca-protein og svart kaffe), vannmelon og banan.



Mikrobrød

1 egg
20 g bakepro, eventuelt annet proteinpulver eller mer mel
20 g mandelmel, eventuelt annet mel
1 ss kokosmel, eventuelt mer mandelmel
1 ts bakepulver
En klype salt
Krydder, oregano, hvitløk og paprika
Vann

Bland alt sammen i en mikrosikker boks. En matboks fungerer supert.
Tilsett vann til røren får en tykk konsistens.
Ha plastikkfolie over boksen, dette er ikke nødvendig, og ha i mikroen i 4 minutter.

Vil du ha en søt variant av mikrobrødet, ala mikrokake, tilsetter du litt sukrin og kanskje litt kanel, kardemomme, vaniljepulver og / eller kakaopulver.


Når brødet var ferdig i mikroen, skar jeg det i skiver og smurte skivene med ketchup og dijon sennep.
Deretter hadde jeg over kokt skinke og jarlsbergost. Sett i ovnen, eller mikroen, et par minutter.
Paprika, tomat og ruccola på toppen.


Tidlig en lørdags morgen.
Jeg sitter i morgenkåpe og jobbe iherdig med mailsvaring og oppsett av kost- og treningsprogram. 
Kan det kalles lidenskap? :grin:
Å skulle stå opp grytidlig gjør meg faktisk ingenting når det kommer hyggelige mail fra kunder og nye utfordringer hver dag.
Det som er så spennende når med mennesker, er at vi alle er så forskjellige.
Som coach får jeg vite ganske mye om de fleste. Jeg blir støtt og stadig fasinert over hvor unikt hvert enkelt menneske er.
Glem aldri det. Du er enestående og fantastisk  


Den siste treningsøkten før ferien ble en god blandingsøkt.
Jeg kjørte sirkeltrening.
- Knebøy
3 sett * 10 repetisjoner
supersett med
- Strak markløft
3 sett * 8 -10 repetisjoner
- Planken
3 sett * 1 minutt
- Stående roing
3 sett * 10 repetisjoner
- Skulder press
3 sett * 10 repetisjoner
- Pushups
3 sett * 20 repetisjoner

Jeg ble svett og god!


Utrolig nok rakk jeg å lage nok en dessert før jeg dro.
Når jeg er på ferie, savner jeg alltid eget kjøkken. Jeg elsker å stå på kjøkkenet og kokkelere!
Dagens resultat ble enkel og kjempe gode snickerskuler.

Snickerskulder

30 g choco-peanut protein
1 ss peanøttsmør
1 ss yacon sirup, eller honning
1/4 ts salt
1 ss kakao
1 -3 ss varmt vann
Hakkede peanøtter, valgfritt

Bland sammen proteinpulver, peanøttsmør, yacon sirup, salt og kakao.
Tilsett litt og litt vann til det blir en tykk masse som du kan rulle kuler i.
Ha i hakkede peanøtter, rull kuler.
La kulene stå fem minutter i kjøleskapet før du spiser dem.
Nyyyyt!



Da er det tid for å komme seg på flyet.  Det er ferie :mrgreen:
Hoho! Tid for å legge seg på standen, slappe av og nyte hvert minutt.
Riktig god lørdag dere.

Kristine

EN

  • 23.08.2013, 18:19


Kan jeg få et halleluja?
Det er en dag til ferie :mrgreen:
Å, jeg gleder meg!
Jeg som hevdet at jeg ikke skulle ha noen ferie i år, men heller spare både tid og penger til en senere. Vel, nå er jeg rimelig glad for at PØ gikk bak ryggen min og bestilte en ferietur. Selv om jobben blir med meg, alle nåværende 'pt på nett'-kunder følges opp, er det noe annet å jobbe fra en strand i Hellas med 35 grader, enn hjemmefra.


Sommer, sol og Hellas var inspirasjonen til dagens middag.
Grillede grønnsaker, vinaigrette, tunfisk biff og feta ost.
En kjempe god middag på knappe ti minutter!


Skjær grønnsaker i skiver. Jeg brukte tomat, fennikel og rødløk.
Bruk en grill eller grillpanne. En vanlig stekepanne går nok også bra. Jeg brukte en grillpanne som jeg hadde litt olje og finhakket hvitløk i.
Stek / grill grønnsakene ett minutts tid på hver side og legg på en tallerken.
Stek tunfiskbiffen ett til to minutter på hver side i en panne på høy varme.
Bland sammen olivenolje, finhakket hvitløk, sitronsaft, dijon sennep, salt og pepper til vinaigrette. Hell over grønnsakene.
Ha over fetaost og tunfisk.
Server.

Jeg var ikke kjempe motivert for bentrening i dag.
Noen dager er dørstokkmilen veldig lang!
Idet jeg kom meg på trening, føltes det derimot mye bedre.
Ofte er det vanskelige å komme i gang. Så fort selve treningen begynner, er det ikke så ille likevel.
Det endte med en god benøkt.
- Frontbøy
- Markløft
- Utfall
- Leg extension 

I går hadde jeg en halvveis styrkeøkt på bryst.
Jeg er bryst dominant og har noe upper crossed syndrome, altså foroverbøyde skuldre. Derfor trener jeg mer rygg en bryst.
Gårsdagens økt bestod av tøying på rygg og bryst, flyes og benkpress.


Muligens den siste hjemmelagde desserten på en liten stund.
Jeg laget sjokolademousse.
Forkjærligheten min til sjokolade er alt for stor. Jeg burde kanskje vurdere en avvenning etterhvert....burde....

Sjokolademousse

1 plate gelatin
0,5 dl eggehvitte, tilsvare 1 -2 eggehviter
1 ss sukrin
2 ss kakaopulver
2 ss gresk yoghurt / skyr eller kesam

Legg gelatinplaten i kaldt vann i 5 minutter.
Bløt den opp i 2 ss varmt vann.
Stivpisk eggehvite. Ha i sukrin og pisk litt til.
Rør inn kakaopulver og gresk yoghurt.
Vend så inn den oppløste gelatinplaten.
Sett i kjøleskapet i 30 minutter.


Jeg spiste sjokolademoussen med sharon, eple, et par biter sukkerfri sjokolade, peanøttkrem (1 ss gresk yoghurt blandet med 1 ss peanøttsmør) og et dryss kakao.
Deilig!


Nå får jeg begynne å pakke. På denne tiden i morgen er jeg vel fremme i varmen!
Jeg ønsker deg en fantastisk helg :grin:
Håper du har noe gøy på planene. Ha en god kveld.

Kristine

BODY

  • 23.08.2013, 07:46



Riktig god fredagsmorgen dere.
Nå er helgen like rundt hjørnet :grin: Deilig, eller hva?
Jeg våknet med uforskammet mye energi i dag. Jeg vet ikke om det er fordi det nærmer seg ferie eller om det skyldes at jeg slukte en hel boks smash is i går. Uansett, energien kommer godt med. I dag er nemlig timeplanen full!


Jeg har akkurat jobbet halvannen times tid. Nå tar jeg meg en liten pust i bakken før jeg skal jobbe videre.
Body, jeg kjøper alltid med Body magasinet fra Sverige, proteinkaffe (mocca-protein, svart kaffe og steamet melk), vannmelon, plommer og yoghurtgodt.


Jeg ønsker deg en fantastisk dag videre :grin:
Kristine

SMAKEBIT

  • 22.08.2013, 17:01


Hei dere.
Tusen hjertelig takk for alle råd under 'Hjelp meg' innlegget. Det er fantastisk med så mange tips :mrgreen:
Jeg har trukket vinnerne ved hjelp av random pick generator.
Sofia fikk førstepremien.
Trøstepremiene gikk til:
Hilde
Ingvild
Lone
Karianne J
Oda
Jeg har send dere mail alle sammen.


Her ser dere en liten smakebit på siden.
Spera skal selvfølgelig ikke være i headeren, selv om hun er fryktelig skjønn! Bildet er kun for at jeg skal få et inntrykk av hvordan helheten blir til jeg får opp den ordentlige headeren.
Som mange av dere nevnte, trenger designet en full renovering. Det var jeg allerede fult klar over. Jeg ønsker å gjøre det så enkelt som mulig, slik at siden blir lett oversiktlig og at det er enkelt å navigere seg frem.

En kort oppsummering av det dere hovedønsker:
- Tips til øvelser med bilder / video
- Leserspørsmål, hvor jeg tar grundig for meg et leserspørsmål i uken
- Produktanbefalinger, alt fra iHerb til treningsklær
- What I eat, hvor jeg oppsummerer hva jeg har spist i løpet av en dag
- Hverdagsliv, mer av hva jeg gjør utenfor treningsboblen
- Challenger
- iHerb favoritter
- Månedens beste, med en oppsummering fra måneden
- Helgekosoppskrift på torsdag
Ellers mye av det samme som jeg allerede gjør i dag.

Innleggene mine har lett for å bli lange. Det blir ofte mye på en gang med trening, mat og annen babling.
Er det et ønske at jeg deler opp innleggene?
For eksempel at det heller blir flere små innlegg isteden for et langt.  


I dette øyeblikket sitter jeg med en proteinpannekake ala kanelsnurr.
Jeg hadde egentlig lyst på kanelsnurrer, men orket ikke styret med å bake. Dermed ble det pannekaker med bolledeig smak fylt med kanelkrem. Så godt!

Pannekaker

1 egg
1 eggehvite
2 ss pæremos / eplemos, eller most banan, kan sløyfes
20 g havremel, eller annet mel
30 g vaniljeprotein, eller mer mel
1 ts bakepulver
1/2 ts kanel
1/2 ts kardemomme
1 ss sukrin
5 ss melk, eller vann

Pisk sammen egg, eggehvite og pæremos.
Bland i resten av ingrediensene.
Varm opp en panne på middels varme. Jeg har litt kokosolje i pannen min.
Stek pannekakene 2 minutter på hver side. Totalt fikk jeg 4 pannekaker.


Fyll

1/3 boks kesam, eller skyr / gresk yoghurt
1 ss kanel
3 ss sukrin

Bland sammen alle ingrediensen.
Smør pannekakene med kremen og rull dem sammen.
Server.  

Dagens kalender ord er så viktige at jeg må få dem med.
For meg handler livet om å gjøre det som gjør meg glad. De tingene som får meg til å smile.
Husk at her på bloggen får dere bare et lite innblikk i min hverdag. Livet mitt dreier seg om langt mer enn kropp, trening og mat! 
Selv om temaene kost og trening er en stor hobby, er jeg så langt mye mer enn det. Hadde jeg hatt et så snevert og ensidig syn på livet, tror jeg ikke at jeg hadde vært særlig lykkelig.
Ja, jeg elsker å dra på treningssenteret og svette, stå på kjøkkenet og kokkelere og å spise mat. Men jeg elsker også andre ting som å skravle timevis med gode venninner, lese og tilegne meg mer kunnskap, ligge lat inntil kjæresten min, sette meg på verandaen og bare "lukete" på luften, drikke en god kopp kaffe, klemme på verdens beste mamma, se filmer, osv, osv.
Jeg har alltid lagt vekt på at det er viktig å gjøre små ting hver dag, som gjør akkurat denne dagen unik. Ikke minst å velge hvilke tanker jeg vil fokusere på. Tenker du grå tanker, ja da vil hverdagen bli grå. Spor inn på den positive tanke-kanalen, lag rom for å dagdrømme, sett pris på de små øyeblikkene og form fremtiden ut i fra ditt hjerte.
Gjør de tingene som gjør deg lykkelig.


Ha en herlig dag:grin:
Gjør noe for deg selv som får frem smilet og gir deg en følelse av lykke.

Kristine

HJEMMETRENING

  • 21.08.2013, 18:52



Jeg hadde helt glemt hvor godt det er med dadler rullet i bacon.
Da jeg så dadler på butikken tidligere i dag, bare måtte jeg ha dem!
Ferske, søte og myke dadler er så godt. Smaken minner meg faktisk om bolledeig.
Dagens middag ble derfor dadler surret i bacon med helstekt kylling og squashruller.


Ha ønsket krydder på kyllingen. Jeg bruker kylling fra Holte Gård.
I dag ble det en tex mex variant på krydderet. Jeg blandet sammen 1 ss chili, 1 ss paprika, 1 ss caynne, 1 ss koriander, 1 ss knust hvitløksfedd, 1 ss spisskummen, 1 ts pepper og 1 ts salt, og smurte så blandingen på den hele kyllingen.
Sett et steketermometer inn i kyllingen for best resultat. Stek på 180 grader til kyllingen har en kjernetemperatur på 65 grader. Dette tar omtrent 40 minutter. La kyllingen hvile i 10 minutter før du skjærer i den.
Mens kyllingen står i ovnen gjør du klart tilbehøret.
Surr en baconskive rundt hver daddel og legg på en bakplate.
Skjær squash i strimler ved å bruke en ostehøvel. Smør skivene med pesto og legg på en ostebit. Rull sammen squashen og legg på bakplaten sammen med dadlene.
Når kyllingen er ferdigstekt, setter du opp temperaturen på ovnen på 225 grader og lar squashrullene og dadlene stå i ovnen i de 10 minuttene kyllingen hviler.
Server et realt festmåltid.

Dagens trening ble hjemmetrening.
Jeg jobber iherdig med siden min og håper å få den klar før jeg drar til Hellas på lørdag.
Da tok jeg en rask treningsøkt her hjemme på biceps, triceps og skuldre.


- Biceps curl med stang (bilde)
3 sett * 10 -12 repetisjoner
trisett med


- Franskpress (bildet)
3 sett * 8 -10 repetisjoner
- Smal benkpress
3 sett *10 -12 repetisjoner
- Skulderpress med stang
3 sett * 8 -10 repetisjoner
supersett med
-
Sidehev med vektskiver (bilde)
3 sett * 10 -12 repetisjoner


Ha en herlig onsdagskveld videre.
Vi er halvveis til helg :grin:
Det betyr også at det bare er tre dager igjen til ferie! Hurra!


Kristine

KOM I GANG

  • 21.08.2013, 07:14


Mailene har strømmet på den siste uken.
De aller fleste føler de har spist for mye godt og trent for lite i løpet av sommeren.
Hvordan komme i gang etter ferien?

Glem fortiden
Spist er spist! Fortiden er forbi.
Ikke bruk tid og energi på å tenker over hva du ikke har gjort og hva du har gjort.
Shit happens. Du har kost deg, hva så?
Nå er det tid for å tenke fremover.

Sett deg klare og realistiske mål
En klar målsetning er det viktigste verktøyet for å realisere drømmen, det du ønsker å oppnå.
Målet må være målbart og datert. Det må være realistisk og du skal vite når du skal ha nådd målet.
Ikke ha et overflod av mål. Velg deg ut et par hovedmål og ha eventuelt undermål og / eller delmål på disse. Da er det mer oversiktlig og du vil føre deg mer motivert, som i bunn og grunn vil føre til at du har lettere for å nå målet.

Spis variert
Sørg for å ha god variasjon i kostholdet ditt. På den måten får kroppen tilført de næringsstoffene den trenger og det blir ikke kjedelig med den nye livsstilen.
Ingen matvarer er forbudt! Nulltoleranse på enkelte matvarer lønner seg aldri. Det øker bare lysten på disse matvarene og det har lett for å ende i store etegilder. Si heller til deg selv at godteri, kaker og andre søtsaker er litt-mat. Det er helt greit å spise dette, men hold det til helgen og begrens deg.

Aktivitet
Du oppnår best resultater ved å være fysisk aktiv.
Et sunt kosthold kombinert med fysisk aktivitet gir de beste resultatene, både for kropp og helse.
Finn en aktivitet du trives med og som gjør det glad. Om det så er spaserturer i skogen, hard intervalltrening på møllen, styrketrening, sirkeltrening, spinning, dans, mulighetene er mange!
Prioriter noen økter med styrketrening i uken. Det gir best effekt, uansett om du ønsker å komme i form, stramme opp eller gå ned i vekt. Ikke vær redd for tunge vekter. Ved styrketrening kan du forme kroppen!

Positive tanker
Ha tro på deg selv og at du kan nå målet ditt.
Fokuser på det du mestrer og det positive ved målet ditt. Du vil alltid møte hindringer eller gå på en smell. Slik skjer oss alle! Reis deg opp igjen og kom deg videre. Unn deg selv denne " tabbe-kvoten". Husk at du ikke må la tanken på å nå målet, skygge for gleden av å være underveis.

Prioriter deg selv
Det er viktig at du prioriter deg selv. Det er kun du, og ingen andre, som kan ta ansvar for at du skal nå ditt mål / målene du har satt deg. Ta styringen!
Det er du som vet hvorfor dette er viktig for deg.
Vær tro mot deg selv. Du må ta valg som er riktige for DEG.
Tiden er din. Det er du som vet best hva den skal fylles med slik at det er til det beste for deg. Det er lov å være litt ego.


Jeg kan hjelpe deg.
Ønsker du en kick start på høsten og trenger en hjelpende hånd?
Som utdannet personlig trener og kostholdsveileder, tilbyr jeg coahing via nett.
Du kan selv velge om du ønsker hjelp med kostholdet, treningen eller begge deler, og om du kun ønsker en tilpasset plan, eller veiledning på 4 eller 8 uker.
Jeg gir deg en spesialtilpasset plan optimalisert for dine mål, din hverdag og dine ønsker.
Med veiledning vil jeg til en hver tid være tilgjengelig på telefon og mail for spørsmål og motivasjon. Sammen vil vi også endre program / oppsett underveis for å få best mulig fremgang.
Ønsker du å vite mer kan du sende meg en mail
pt@helseglede.no
Sammen kan vi få til mer :cool:


Kristine

THIS IS LIVING

  • 20.08.2013, 16:06



I dag fikk jeg en pakke fra iHerb igjen.
Den bestod ene og alene av cashew clusters, disse.
Tre poser :grin: Jeg er helt avhengig!


Cashew clusterene inneholder organiske cashewnøtter, økologiske knuste kakao bønner, organisk kokosnektar og havsalt.
De er kjempe gode.
Jeg knasker på de konstant!
Cashew clusterene er en av mine iHerb-favoritter og jeg kan anbefale dem på det sterkeste.
Lurer du på noe angående iHerb, kan du lese iHerb-guiden min her.


Jeg er inne i en egg-periode.
Kokt, stekt, som omelett, posjert, osv. Det finnes så mange muligheter!
Egg er naturlig supermat.
De inneholder godt med antioksidanter, vitaminer, mineraler, sunne fettsyrer og høykvalitetsprotein.
Et egg inneholder omtrent 5 gram fett, 6 gram fett og ingen karbohydrater.
Jeg kjøper egg fra økologisk frittgående høner. De smaker bedre, samt at disse dyrene har et mer humant liv. Det er verdt noen ekstra kroner.


Dagens egg ble servert med en enkel salat av ruccola, tomat og rødløk, lakseruller og avokado.
Til lakserullene bruker du røkelaks, eventuelt ørret eller salmalaks, kesam og / eller philadelhiaost, sitronsaft, pepper og dill.
Skjær fisken i skiver og legg skivene utover en fjøl.
Bland sammen kesam, philadelphia, sitronsaft, pepper og dill. Smak til underveis slik at du finner en blanding som passer dine smaksløker.
Jeg brukte 4 ss kesam, 4 ss philadelphia, 2 ss sitronsaft, 1/4 ts pepper og 1/3 ts dill.
Smør kremen utover fiskeskivene og rull dem sammen.
Server. Enkelt og kjempe godt!


Dessert må man også ha på en tirsdag.
Jeg sier som Ali Landry
"Chocolate is not cheating! After a salty meal, you need a little bit of sweet. This is living, not cheating."


Ser det ikke godt ut?
Super enkel og rask sjokolade krem is.
Super sunn er den også!
Du trenger bare tre ingredienser: eggehvite, kakaopulver og frossen bær eller frukt. Liker du det søtt kan du også tilsette ekstra søtning.


Jeg brukte 1 dl eggehvite (jeg har eggehvite på kartong fra Sverige, det tilsvarer omtrent eggehvite fra 3 egg), 1 frossen banan i skiver (eller bruk for eksempel 1 dl frosne bringebær), 2 ss kakaopulver og 6 dråper stevia sjokolade.
Ha alle ingrediensene i en bolle. Miks med en kjøkkenmaskin eller el-visp i 1 -2 minutter. Vips så har du en luftig sjokolade krem is.


Nå nærmer det seg en god treningsøkt.
I dag er det rygg og bryst.
Juhu! Treningsglede på høyt nivå. Jeg elsker å trene rygg!
Akkurat nå er t-bar roing min favorittøvelse.
Du kan se en film med av øvelsen her.


Jeg ønsker deg en herlig tirsdag :grin:
Smil, le, tren hardt, spis godt og ha det gøy!

Kristine

PÅ EN MANDAG

  • 19.08.2013, 17:06


Mandag igjen.
Riktig god ny uke til dere alle sammen :grin:
Jeg føler meg ikke klar for å sette i gang denne mandagen med ny giv. Aller helst vil jeg bare ha denne uken overstått! Jeg går bare å venter på at lørdagen skal komme og at det er tid for en uke i Hellas. Som jeg gleder meg til ferie!


Jeg fikk almanakken min i dag.
Denne har jeg designet på PersonligAlmanakk.
Slik ble den sende ut.
Ja, jeg er fult klar over at jeg har skrevet feil. Det gikk tydeligvis litt fort for seg da jeg skulle skrive 'Every day' og vips så forsvant mellomrommet.


Jeg er til tider et sosete menneske og er nødt til å skrive ned alt. Ellers har det dessverre lett for å gå i glemmeboken.
De siste to årene har jeg bestilt almanakken min hos personlig almanakk. Jeg er nødt til å ha god plass til hver dag slik at jeg får fylt inn alle gjøremål og ting jeg skal huske på.
I mine "dedikerte" måneder, altså i de periodene jeg er super motivert med treningen og jakter nye mål, planlegger jeg også alltid treningsøktene og noterer dem ned etter at jeg har gjennomført dem.


En god start på uken er nødvendig.
Har mandagen min vært bra, blir så og si alltid resten av uken bra.
Dermed bruker jeg ofte ekstra tid på meg selv og ting som gir meg glede på mandager.
I dag tok jeg en timeout i jobbingen, satte meg ned med en god snack-tallerken og leste.
Akkurat nå er det 'Kosttilskott för idrott' av Fredrik Paulùn jeg leser.


På min tallerken er det plommer, eple, ananas, frossen banan, biter av to forskjellige atkins barer og en peanøttkrem toppet med kakaonibs og mandler.
Peanøttkremen mikset jeg sammen av 1/3 boks kesam, 1 ss peanøttsmør, 4 dråper stevia karamell og 2 ss choco-peanut protein pulver.


Et enkelt middagstips denne mandagen, avokadotunfisk.
Jeg har akkurat slukt denne tallerkenen.
Det ser ut som en grønn guffe, men det smaker virkelig godt. Dessuten er det gjort på et par minutter!
Raskt, sunt og godt.

Jeg tok en avokado og moste den med 1 fedd hvitløk. Deretter blandet jeg inn 1 boks tunfisk, litt chilikrydder, pepper og sitronsaft. Klart!
Kokt egg og en enkel salat av spinat, aspargesbønner og cherrytomater ble servert til.


Jeg må si tusen hjertelig takk for alle tilbakemeldingene dere har gitt på dette innlegget.
Jeg har ikke rukket å sette meg inn i alle kommentarene enda, men det skal jeg gjøre i kveld.
Fantastisk at så mange av dere vil hjelpe meg. Jeg skal ta til meg alle ordene og jobbe for forbedring.


Nå er det tid for å komme seg på trening.
I dag er det ben.
Phu! En del av meg hater bentrening!
Da er det bare å løfte rumpestumpen og komme seg avgårde.
Ha en herlig mandag.

Kristine

HJELP MEG

  • 18.08.2013, 20:24


God kveld fint folk :grin:
Nå ønsker jeg hjelp fra dere.
Jeg er i gang med å få bloggen over på et eget domene slik at jeg får mer frihet i forhold til design, utforming, reklame, osv.
Dette er min blogg og jeg skal innrømme at jeg ser meg litt blind på den.

Jeg lurer rett og slett på hva dere ønsker?
Da tenker jeg både i forhold til utseende med også i forhold til temaer, hva jeg skal skrive mindre / mer om, osv.
Noe jeg har tenkt på er å få noen faste temadager. For eksempel at hver torsdag kommer jeg med en sunn helgekost-oppskrift, hver søndag er det utfordring med en challenge til den kommende uken, hver onsdag er det kristine-svarer hvor fordyper meg i et leserspørsmål, i slutten av hver måned er det månedskavalkade med oppsummering fra måneden som har gått, eller lignende.
Dette er bare noen forslag.
Jeg ønsker å vite hva DU mener og ønsker.
I og med at jeg vet at dere er mer samarbeidsvillig om dere får noe tilbake, så trekker jeg ut seks av kommentarene (husk å legge igjen e-post adressen din i mail-feltet) som får en overraskelse eller to fra meg. En hovedvinner og fem trøstepremier. Her ser dere noen av godsakene dere kan få.


En eske med mine favoritt proteinbarer fra FortiFX, kompresjonssokker, te, questbars, deilige krydder, rått cashewsmør, osv.
 
Hjertelig takk for hjelpen.
Ha en god kveld videre :grin:

Kristine

BRINGEBÆRIS I KJEKS

  • 18.08.2013, 10:01



Hei kjære du.
Håper helgen har vært bra så langt og at du nyter søndagen.
Da jeg ikke fikk sove i natt, satte jeg i gang med en bakerunde.
Enkel bringebæris i kjeks.
Det hele er klart i løpet av tjue minutter.
Sunt, sukkerfritt og veldig veldig godt.


Her om dagen fikk jeg mail fra Lisa som ønsket å dele en oppskrift på iskjeks. 
Aldri før har jeg tenkt på å lage min egen kjeks, tusen takk, genialt :grin:
Jeg hadde egentlig ingen forventninger før jeg startet. Oppskriften virket så enkel, noe den også er.
Resultatet ble utrolig godt!
Kjeksene ble sprø og søte.
Sammen med en rask bringebær satt jeg og mmmm'et meg tre på natten.
Ja, jeg vet jeg er rar.....



Iskremkjeks
3 kjeks

1 egg
1 eggehvite
20 g smeltet kokosolje eller smør
3 ss sukrin
40 g sesammel eller mandelmel
1/3 ts vaniljepulver

Bland sammen egg og eggehvite.
Tilsett resten av ingrediensene.
Lag 3 sirkler på en bakepapirkledd stekeplate.
Stek på 170 grader i 10 -12 minutter.
Med en gang du tar kjeksene ut av ovnen, legg dem over et glass eller en kopp slik at du kjeksen former seg om koppen.
I løpet av 2 -3 minutter er kjeksene stivnet og klare til bruk. De kan oppbevares flere dager i en boks.



Bringebæris
Nok til 3 kjeks

1 dl eggehvite, tilsvarer eggehvite fra cirka 3 egg
2 ss sukrin
200 g frosne bringebær

Ha alle ingrediensene i en bolle.
Visp med en elvisp eller kjøkkenmaskin.
Etter ett minutts tid blir det en fluffy og tykk iskrem.
Spis.


Søndag er perfekt bakedag!
Håper det smaker.
Ha en fantastisk dag :grin:


Kristine ♥

SUN & SUMMER ROLLS

  • 17.08.2013, 16:24



Solen skinner igjen i dag.
Er det ikke herlig? :grin:
Jeg blir i hvert fall i ekstra godt humør med solskinn.
Det er som om solens stråler gir ekstra energi! 
Dagens lunsj ble inspirert av sommer og sol.
Summer rolls med kokte egg, vannmelon og ananas.


Jeg fylte rispapir med noen salatblader, kalkunskinke, strimler av gul paprika og en dressing laget av 2 ss kesam, 1 ss kokosolje, 1 finhakket hvitløksfedd, 1 cm finhakket chili, 1 ts soya saus og 1 ts sitronsaft.
Rispapirene kjøpes på matvarebutikker med stort utvalg som Meny, Ica Maxi og Ultra. Ha arkene under rennende kaldt vann noen sekunder slik at de blir myke og legg dem på kjøkkenbenken. Fyll med ønsket fyll og brett sammen som en tortillalefse. Kjempe godt og enkelt.


Før trening er det alltid samme prosedyre.
BCAA og frukt.
Jeg bruker BCAA'en fra MyRevolution
.
Den har jeg brukt lenge. Smaken er kjempe god og den blander seg lett ut i vann.
MyRevolution har forresten en super kampanje akkurat nå. Du får fri frakt på alt over 500,- samtidig som du får 10 % avslag på ordre over 1000,- , 20 % avslag på ordre over 2000,- og 30 % avslag på ordre over 3000,-


Det er ben som står på planen i dag.
Egentlig skulle jeg trene ben i går, men det var ikke min dag.
Jeg kom meg på Elixia, endte opp med å gjøre et par sett med stående roing og gikk så hjem!
I dag føles det som om det blir en god økt.
Frontbøy, leg ex, strak mark og utfall. Jeg er klar!

 I kveld skal jeg prøve å bake med denne miksen
Har du prøvd den?
Jeg har bakt med den lyse kakemiksen til FunksjonellMat flere ganger, den er kjempe god. Sjokoladekakevarianten har jeg derimot aldri brukt før.
Fingrende er krysset for at den faller i smak hos gjestene.
Sammen med smågodt, is, et glas rødvin og gode venner er jeg sikkert på at kvelden blir bra uansett.
Nyt lørdagen dere :grin:


Kristine

DUMMIE

  • 16.08.2013, 16:21


Jeg ser egentlig ikke på meg selv som en dum person, men når det kommer til data må jeg si at jeg er en skikkelig dummie.
I dag har jeg jobbet iherdig med datakoding og -programmering.
For å si det sånn, til tross for at jeg har jobbet i åtte timer i strekk, har jeg ikke utrette mye!
Alle disse merkelige kodene for farger, skrift, linjeskift, bildestørrelser, osv. Jeg blir smågal!
Det er mer jobb å sette opp en side enn forventet.
Om du er flink på slikt, tar jeg hjertelig i mot noen tips.
Smilet er på plass likevel. Det er selvvalgt. Dessuten er jeg sikker på at resultatet vil bli bra. *positive tanker*  
Nå tar jeg kvelden, og sier meg ferdig med it for i dag!


Som ekstra snacks mens jeg har jobbet, har det blitt mini iskaker med peanøttsmør.
Det blir alltid mer moro med irriterende datakoding, når jeg har noe godt å tygge på :grin:
Oppskriften på iskakene har jeg lagt ut her.


Dagens lunsj ble en hjemmelaget omelettwrap fylt med masse godt.
Du kan fylle wrapen med det du ønsker. Akkurat det gjorde jeg, dermed ble det en blanding av mye rart.
Hjertesalat, tomat, en boks tunfisk, et kokt egg, skiver av hallumi ost, en halv avokado og en dæsj sitronsaft.  


Denne gangen stekte jeg omelettwrapen i ovnen. Du kan gjerne steke den i pannen også.
Ta 2 egg og visp de lett sammen med en gaffel. Bland inn 1 ts fiberhusk og 3 ss kesam. La røren svelle i fem minutter før du heller den utover et bakplate med bakepapir. Stek på 200 grader i cirka 5 minutter.


Dette er genial matpakkemat.
Jeg pleier å lage mange omelettwraps når jeg først lager dem. De holder seg fire -fem dager i kjøleskapet.
Fyll dem med det du ønsker og pakk inn i aluminiumsfolie.
Vips så har du en knall god lunsj som vil føre til misunnelsesverdige blikk fra andre.


I kveld er det datenight her i huset.
Jeg er litt usikker på hva PØ har i tankene, men jeg krysser fingrende for at jeg i hvert fall får god middag.  
Da er det fredag :grin:
Riktig god helg!

Kristine 

TORSDAGSTRENING

  • 15.08.2013, 19:37


I dag ble det en fantastisk god treningsøkt!
Jeg pumpet litt armer :cool:
Armer er egentlig ikke noe jeg trener jevnlig. Ved å trene rygg og bryst, øvelser som benkpress, nedtrekk, chins, osv, får du også trent biceps og triceps.
Egentlig hadde jeg tenkt til å ta treningsfri i dag.
Da PØ spurte om jeg ville være med han på en økt, hang jeg meg på.
Jeg var i ordentlig treningshumør!

- Benkpress
4 sett * 6 -7 repetisjoner
- Flyes i kabel
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Hammer curl
3 sett * 8 -10 repetisjoner
- Triceps pushdown
3 sett * 6 -8 repetisjoner
- Franskpress
3 sett * 8 -10 repetisjoner
 

Nå sitter jeg å koser meg med dette.
Kanskje det beste etter treningsmåltidet på lenge!
Deilig sjokoladekrem toppet med forsen banan, puffet kamut og kakaonibs, servert med eple, plommer, banan og appelsin.



Sjokoladekrem


30 g mocca-protein
100 kesam
1 kokt søtpotet
2 ss kakaopulver
En liten klype salt
4 dråper stevia karamell
1 ss nøttesmør, kan sløyfes
1 ss yacon sirup eller sukrin

Skrell søtpoteten og mos den med en gaffel.
Bland alt god sammen og server.
Det smaker nesten som kakedeig!
Mmmm...


Ha en herlig kveld.
Nå er helgen rett rundt hjørnet :grin:


Kristine

SOLBÆRKAKE

  • 15.08.2013, 09:08



Solbær.
Smak på navnet.
Solens bær.
Og det er akkurat slik det føles når du tar en bit av modne solbær.
Varme, søte og deilige.


Ja, jeg har vært på slang igjen.
Lovlig slang, vel og merke.
Naboen har mye godt i hagen sin.
Når jeg tar frem mitt søteste smil og spør om jeg får ta noen av godsakene, får jeg alltid et ja.
Dermed ble det baking i går kveld.
Saftig og god solbærkake.



Solbærkake

3 egg
4 ss sukrin
1 ts bakepulver
1 dl melk
1 dl kokosmel
6 dråper stevia vanilje
1/2 ts vaniljepulver
Solbær, eventuelt andre bær.

Pisk egg og sukrin til eggedosis.
Bland de resterende ingrediensene.
Tilslutt rører du inn bærene.
Ha deigen i en form, jeg brukte en brødform, og stek på 175 grader i 45 minutter.
Håper det faller i smak  :grin:


Kristine

LENGTER

  • 14.08.2013, 17:01


Mens sommeren ser ut til å ha forlatt oss allerede, har jeg krøpet inn i varmen.
Jeg har allerede begynt å glede meg til neste sommer.
Ja, jeg er et håpløst tilfelle!
Jeg er ingen vintermenneske og misliker sterkt (hadde ordet 'hater' eksistert i mitt vokabular, noe det ikke gjør, hadde det vært et passende ord) kulde og mørke.
Heldigvis kan jeg glede meg over at jeg om ti dager befinner meg i varmen.
Nå lengter jeg til sommerferie.
Det blir sol, sommer og late dager :grin:
Årets sommerferie blir en uke i Hellas.
Ferien var en overraskelse fra min fantastiske PØ 'Du kan da ikke droppe sommerferie!', var hans ord. Som jeg gleder meg!


Jeg tok meg en pause i jobbingen, satte meg ned med noe godt og drømte meg bort til ferie.
Kakao, sjokolade søtet med sukrin (denne), crispy bite sjokolade, gojibær (disse) og mulberries (disse).
Kakaoen laget jeg av 3 dl melk, 4 ss kakaopulver, 3 ss mocca-protein og 1 ts sukrin+ som jeg varmet opp i en kjele. På toppen har jeg en kule vaniljeis.


Ettersom jeg lengtet til varmere strøk, ble jeg inspirert av Hellas til dagens middag.
Proteinrik bunn med grønnsaker og ost.
Nydelig gresk pizza.



Gresk pizza
Til en person.

Pizza bunn

1 egg
2 ss gresk yoghurt / kesam
2 -4 ss vann
1/2 ts fiberhusk
2 ss mandelmel
2 ss bakepro, eventuelt mer mel
1 ts pakepulver
1/3 ts salt
1/4 ts timian
1/4 ts hvitløkskrydder

Bland sammen alle ingrediensene.
Start med 2 ss vann og tilsett mer om nødvendig.
Det skal bli en tykk deig, ala bolledeig.
La røren svelle et par minutter.
Smør den utover en bakplate.
Stek på 225 grader i 5 minutter.

Fyll

Aubergine
Rødløk
Paprika
Squash
Hvitløk
Feta ost
Chevre ost

Mens pizza bunnen steker finhakker du hvitløk og skjærer grønnsakene i biter.
Stek dem raskt i en panne på høy varme et par minutter.
Fordel grønnsakene utover pizzaen og fordel over osten.
Stek på 225 grader i ytterligere 10 -12 minutter.


Da kan egentlig de neste 10 dagene forsvinne.
Jeg vil til Hellas nå!
Vel, tilbake til virkeligheten.
Det er lillelørdag i dag. Det er jo heller ikke så verst.
Vi får nyte det som er her og nå.
Ha en riktig fin onsdag :grin:


Kristine ♥ 

I SKOGEN

  • 13.08.2013, 16:22



Gårsdagens trening ble en 50 minutters power walk i skogen.
Jeg vil slå et slag for skogturer!
Det er så fredelig og deilig. Man trasker rundt uten mas og kjas, simpelt bare nyter nuet og naturen :grin: Real terapi for kropp og sjel.
På vei hjem stoppet jeg å plukket bringebær.
Skogsbringebær er så ufattelig søte, saftige og gode.
Jeg hadde riktignok ingenting å ha bærene i, så jeg brukte min egen topp. Den var ganske så grisete da jeg kom hjem!


I dag ble det protein vanilje havregrøt med blåbær, druer, og selvplukkede bringebær og rips.
Grøten laget jeg av 2 dl havregryn, 2 dl mandelmel og 1 egg som jeg kokte i 10 minutter. Deretter tilsatte jeg 1 ss med kokosolje og 30 g vaniljeprotein.
Jeg nøt hver munnfull i min kjære Karius og Baktus-tallerken. Husker dere det serviset fra vi var små? Jeg tar fortsatt frem mitt av og til. Den bringer meg tilbake til gode barndomsminner.


Bringebærene er såpass modne at de må spises omtrent med en gang.
Da ble det en bringebærsmoothie også.


Bringebær er naturlig supermat.
Viste du for eksempel at bare 250 gram med bringebær dekker dagsbehovet vårt for vitamin-C.
De inneholder masse næringsstoffer.
Bringebær er kjent for å være blant de matvarene med mest antioksidanter. Antioksidanter er viktig for kroppen ettersom de hindrer at cellene våre blir skadet fra frie radikaler.
Bærene inneholder godt med C-vitamin, fiber, K-vitamin, magnesium og kalium.


Super smoothie med bringebær

Du trenger en god dose bringebær, ferske eller frosne. Jeg brukte 3 dl bær, 50/50 av frosne og ferske. Ha bærene i en foodprosessor eller blender sammen med 1 håndfull mandler (valgfritt), 100 g gresk yoghurt (eller kesam), 2 ss proteinpulver (kan sløyfes) 1 ss yacon sirup (eller honning) og blend sammen. 
Her får du masse næring med sunne fettsyrer, proteiner, trege karbohydrater, vitaminer og mineraler.
Dessuten smaker den fantastisk.
 

Nå sitter jeg og lader opp til en benøkt med en is.
Jeg har ikke helt sagt hade til sommer og is enda.
PØ har begynt å klage over isspisingen min, så det er kanskje på tide å stramme tøylene noe.
Vel, det for bli en annen dag....
PØ og jeg skal trene sammen i dag. Det blir gøy! Han viser meg alltid nye tips og triks.
Vi har en deal om å bruke lang tid på tøying i dag. Ingen av oss gidder å tøye når vi er alene, det er jo så kjedelig! Derimot er det ekstremt viktig, for å ha fleksibilitet til å utføre øvelser med riktig teknikk.
Ha en herlig tirsdag :grin:


Kristine

MANDAGSMAT

  • 12.08.2013, 18:09


Hei dere :grin:
Riktig god mandag!
Nok en ny uke.
Selv om været er grått og buldrende, håper jeg ikke det har vært en grå mandag.
Tenn noen stearinlys sammen med middagen og sett på koselig musikk. Det får alltid meg til å dra på smilebåndet.


NRK hadde et intervju med meg og Mari Helen på lørdag. Jeg så det riktignok ikke før i dag.
Du kan lese det her.

Jeg synes forøvrig det var uheldig at de hadde valgt dette bilde, når jeg er fult påkledd på nittini prosent av bildene mine.

Det er helt klart blitt en trend å være fit.
Strong er blitt den nye skinny, men som med alt annet, kan det føre til overdrivelse. 
Enten det gjelder å være slank, bygge muskler eller fettprosent, det kan bli for mye av det gode. Moderasjon er et viktig stikkord.
En sunn kropp er en kropp som har det bra og som blir tatt vare på. Det er en balanse mellom trening og kosthold, glede og følelser. 
Det viktigste her i livet er tros alt at du gjør det som gjør det glad og lykkelig.
Mange har funnet gleden av trening og et sunt kosthold. Jeg er blant dem. Å trene gir meg en pause i hverdagen, hvor jeg får løftet vekk problemer eller gått ut stress. Å spise sunn og næringsrik mat gir meg bedre energi og velvære. Gleden av fysisk og psykisk god helse, er viktig for meg.
At trening og kosthold er en del av livet, er vel og bra, men det skal ikke komme til det punktet hvor det er selve livet.


Over til matprat.
Du vet like godt som meg - uten mat og drikke, duger helten ikke!
Dagens middag ble en versjon av tacosalat.
En diger tacosalat!


Selve salaten består av hjertesalat, ananas, tomat, rødløk og oliven.
På toppen har jeg tacoblanding og revet ost.


Tacoblandingen laget jeg av 300 g karbonadedeig som jeg stekte med litt sopp og løk i biter.
Deretter tilsatte jeg 4 ss hakkede tomater og en tacokrydderblanding av 1 ts chilipulver, 1/2 ts oregano, 1 ts spisskummen, 1/2 ts kanel, 1 ss paprikapulver, 1 ss hvitløkspulver, 1/2 ts pepper og 1/2 ts salt.
La det hele steke et par minutter.
Raskt, enkelt og veldig godt.


Jeg har alltid plass til en liten dessert etter middagen.
I hvert fall om den inneholder frukt.
Dagens søte og enkle dessert ble plommer og moreller i biter med en vaniljedressing.
Vaniljedressingen laget jeg av 3 ss philadelphia, 1 ss melk, 1/3 ts vaniljepulver og 1 ts sukrinmelis.



Jeg ønsker deg en herlig uke :grin:
Kristine  

FRØKEN UPERFEKT

  • 11.08.2013, 13:58


Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen - jeg er langt fra perfekt!
Husk at bloggen er bare en liten del av livet mitt.
Noe jeg vil understreke og utheve er at jeg er langt fra hundre prosent flink, hva nå enn det egentlig er.

Jeg er for eksempel veldig ubesluttsom.
Som da jeg bestemte meg for å si opp jobben min. Vel, det er syv måneder siden! Det betyr at det tok meg fem måneder å skrive oppsigelsen min. Hvorfor? Jo, fordi jeg var redd for hva som ventet der ute. Redd for nye ting. Redd for å feile.

Jeg er også veldig klønete.
Som i dag, da jeg skulle steame melken til kaffen min. Jeg vet jo at når jeg har en desiliter melk, kan den ikke stå mer enn et minutt i mikroen uten å koke over. Likevel skulle jeg bare løpe ned i kjelleren og hente klesvasken. Hva skjedde? Joda, melken kokte selvfølgelig over og det var melk utover hele mikrobølgeovnen.

Jeg er kjempe dårlig til å lese studie relatert materiale.
Det er alltid mye mer spennende å gjøre eller lese andre ting. Altså, muskelanatomiboken som er skrevet av skolen føles forferdelig kjedelig å lese i forhold til andre bøker. Derimot synes jeg det er kjempe spennende å lese andre teoribøker som ikke står på pensumboken som 'Styrketrening i teori og praksis', 'Matrevolusjonen' og 'Muscle Antatomi'.

Andre ting jeg også gjør er å droppe trening selv om treningsplanen sier at det er en treningsdag. Spise en feit marsipangris (kun 5 kroner siden den går ut på dato!) midt på en søndag. Totalt mislykktes når jeg prøvde å lage sunn napoleonskake. Glemme en avtale jeg hadde med en venninne i går (takk for at du er tålmodig K).

Altså, jeg vet ikke helt om dere hang med på rablingen min i dag, men det jeg egentlig vil frem til er at du trenger ikke være perfekt for å være lykkelig.
Jeg er lille meg, med mine feil og mangler.
Ja, jeg kunne helt klart  blitt flinkere til å rydde etter meg, tenke litt lenger før jeg gjør ting, tenke mindre før jeg tar valg, lese litt mer skolerelatierte bøker, osv. Men jeg er fortsatt lykkelig. Og jeg vil si at min uperfeksjonisme (det er vel egentlig ikke et ord), gjør meg til den jeg er. Når det kommer til en ting jeg vet jeg er perfekt til, trolig den eneste tingen, så er det å være meg. Jeg er perfekt i å være Kristine. Resten får være som det er, jeg er lykkelig likevel.


Håper du får en gla'søndag med en god følelse innvendig :grin:
Ta vare på dagen.

Kristine

TUR OG PANNEKAKER

  • 10.08.2013, 14:16


Jeg var i Sverige i går.
PØ og jeg tok med oss mine brødre og dro på harrytur.
Vi dro hjemmefra ved titiden og var ikke hjem før midnatt, da vi kjørte brødrene mine hjem etterpå.
En lang dag med andre ord, men med så hyggelig selskap fløy tiden :grin:

Jeg er fan av harryturer.
Ikke nok med at Sverige har billigere matvarer enn Norge, de har også en rekke varer som man ikke får kjøpt her.
Flere av dere skrev på instagram at dere ønsket et innlegg om hva jeg handlet, så her kommer en oppsummering.
Vi var først en tur i Strømstad, på polet og en tur hos Patric i Proteinshopen.
Deretter dro vi til Nordby hvor vi handlet på MaxiMat, Nordy Supermarked og Godishuset.
Jeg rakk også å sette meg ned å ta meg en proteinkaffe.
Det er litt teit, men jeg går alltid rundt med en boks proteinpulver! Da kjøper jeg meg bare en varm kaffe på en kaffe, vips så har jeg en deilig proteinkaffe.


Standard matvarer som alltid er med hjem fra Sverige:
- Pofiber
- Parmesan
- Lakseburger
- Lammeburger
- Angusburger
- Scampie
- Ketchup søtet med stevia
- Sukkerfritt syltetøy
- Diverse krydder
- Kalkunbacon
- Ytrefilet av storfe
- Karbonadedeig
- Roastbiff
- Keso
- Kesella
- Lett creme fraiche
- Riskaker i forskjellige smaker
- Lett ristet og saltet nøttemiks
- Tørkede bær og nøttemiks
- Diverse sjokolader søtet med stevia, den hvite er min favoritt
- Smågodt
- Yoghurtgodteri, to poser faktisk


Denne gangen handlet jeg i tillegg:
- Mandelmelk
- Eggehvite på kartong
- Quark i naturell smak
- Paulùns sukkerfrie granola med smak av kakao og hallon (bringebær)
- Rye Snack, små rugkjeks
- Pulled pork
- Sukkerfrie karameller fra ViktVâktarna - disse var veldig gode!
- Scitec casein
- FortiFX proteinbarer
Dette er min favoritt proteinbar, jeg elsker dem! Vanligvis bestiller jeg dem hos MyRevolution, men de har vært utsolgt en stund. Nå så jeg at de akkurat har fått dem inn igjen, her. Fillern! Det er rimeligere å bestille de der, enn å kjøpe de i Sverige.  
- Mine to favoritt viner, Croix de Basson Côtes de Provence, en frisk og krydret rosevin, og Chanson Bourgogne Pinot Noir Reserve du Bastion, en saftig og frisk rødvin.
Begge disse vinene inneholder svært lite sukker i motsetning til de fleste andre viner, i tilegg til at de smaker veldig godt.


Før vi dro over grensen hadde jeg en alternativ treningsøkt ute i gråværet.
Da jeg skjønte at jeg ikke ville rekke å komme meg på treningssenteret, måtte jeg finne en annen løsning.
Det ble en blanding av kondisjon og styrkeøvelser på rumpen.
Først tok jeg 25 minutters power walk.
Deretter fant jeg meg en bratt oppoverbakke hvor jeg gjorde 20 minutter styrketrening med egen kroppsvekt
- 4 sett med 30 repetisjoner på hvert ben av gående utfall
- 4 sett med 30 repetisjoner på hvert ben av side utfall
- 3 sett med 30 repetisjoner dype knebøy med hopp.
Alle øvelsene ble gjort i oppoverbakken slik at jeg gikk oppover mens jeg gjorde ett sett.
Jeg skal love deg at du kjenner det godt i rumpen!
I dag er jeg ordentlig støl!
Å leke seg i en oppoverbakke er mye tyngre enn man skulle tro.


Til brunsj i dag laget jeg deilige proteinpannekaker.
Dette er en av de beste pannekakene oppskriftene jeg har laget!

Saftige proteinpannekaker

2 egg
ca 100 g cottage cheese, eventuelt kesam / gresk yoghurt
2 ss mel, jeg brukte 1 ss havremel og 1 ss kokosmel
3 ss vaniljeprotein, kan byttes ut med mer mel
1 ss sukrin+
Kanel, kardemomme og gjerne litt vaniljepulver
1 dl melk, eventuelt vann

Bland sammen alle ingrediensene.
Ettersom jeg brukte cottage cheese, moste jeg røre med en stavmikser for å slippe klumpene.
Stek pannekakene på middels varme i 2 minutter på hver side.
Jeg fikk totalt 6 pannekaker.


Jeg hadde kesella på toppen sammen med revet kokos, bringebær og blåbær.
Mmmm...
Utrolig godt.
Jeg blir aldri lei proteinpannekaker!
Nå er det tid for å jobbe noen timer for min del.
Det gjør ingenting å jobbe i helgen når jeg er så herlig å jobbe med noe som interesserer meg så mye.
Etter at jeg begynte å jobbe som online coach, det å hjelpe andre med å bli en litt bedre versjon av seg selv, leve et litt bedre liv og se gleden ved god fysisk helse, står jeg opp hver dag og gleder meg til å sette i gang med arbeidet. Det er utrolig givende!

Jeg ønsker deg en fantastisk helg.
Håper du har planer om noe gøy :grin:
Riktig god lørdag.


Kristine

SLAPP

  • 08.08.2013, 18:24


I dag har jeg hatt en svært slapp dag.
Fordelen med hjemmekontor, er at jeg da kan utføre det fra sofaen!
Det var et forferdelig uvær her i natt.
Lyn, torden, masse vind og øsende regn.
Jeg tror ikke jeg sov et sekund!
Det er litt pinlig, men jeg synes faktisk det er skummelt med slik uvær.
Huset laget mange lyder, knirker og knaker. I min fantasi er det en sjanse for at huset klapper sammen! Noe som i grunn egentlig ikke er særlig realistisk. Likevel blir jeg redd hver gang. 


Jeg elsker å plukke godsaker fra hagen.
Dessverre har jeg ingen hage selv.
Derimot har jeg en nabo som har hage med bær.
Da benytter jeg anledningen til å gå på slang. Men husk å spørre først! Du vil ikke ha en sint nabo.


Dagens middag ble derfor satt sammen med solbær og rips.
Ferske, syrlige og søte bær er så godt.
Ovnsbakt kylling, fullkornspasta med parmesan og salat med bær.


Start med kyllingen.
Skjær et snitt i kyllingfileten og fyll med tre skiver spekeskinke og spinat. Ha over ønsket krydder. Stek i ovnen på 180 grader i 20 minutter.
I mellomtiden koker du pasta etter anvisning på pakken.
Jeg liker å ha et par hvitløksfedd i pastavannet. Da blir det en deilig smak av hvitløk på pastaen. Idet du heller av pastavannet blander du i en håndfull med revet parmesan i pastaen.
Lag så salaten.
Her kan du bruke det du ønsker. Jeg brukte hjertesalat, gul paprika, rødløk og tomat. På toppen har jeg solbær og risp, andre bær kan også brukes, og en dæsj yacon sirup.
Utrolig godt!


Desserten ble så enkel som et par av denne baren.
Atkins chocolate coconut.
Den smaker som bonty! Så god!

Dagens treningsøkt ble også veldig slapp.
Jeg skulle trene ben.
Da jeg kom på trening klarte jeg ikke engang åtte repetisjoner med kun stangen uten ekstra vekter! Vanligvis trenger jeg med mye høyere vekter.
Jeg kastet inn håndkleet.
Isteden ble det diverse stretch- og rehabøvelser samt litt oppbyggende skulderøvelser.
Egentlig vil jeg nok kalle det en hviledag.


I kveld blir det en tur på kino.
Vi skal se 'Now you see me'. Har noen av du sett den?
Ha en herlig torsdag  :grin:


Kristine  

BEST HJEMME

  • 07.08.2013, 18:18



Jammen var det godt å komme hjem.
Borte bra, men hjemme best!
Det har blitt mye kos med pusene etter at jeg kom tilbake i går kveld.
De lå oppå meg begge to i hele natt.
Mose-kose-overdose :grin:
Det virker som det er blitt så mye at de faktisk begynner å bli lei!


Det har hopet seg opp med arbeid mens jeg har vært borte.
Selv om jeg har jobbet noe, har det blitt mindre enn ellers.
I dag har jeg derfor iherdig prøvd å komme meg à jour.
Så langt har arbeidet kommet foran treningen, men det blir nok en kapp treningsøkt her hjemme etterpå.
En rask styrkeøkt på armer og skuldre. Det er så deilig å trene!


Dagens gode middag ble biff med halloumiost, ovnsbakte grønnsaker, blomkålrisotto og hvitløksdressing.
En fest for både synet og smaksløkene.


Begynn med grønnsakene.
Skjær tomat, squash og aubergine i skiver. Legg lagvis oppå hverandre og topp med ønsket krydder. Jeg brukte hvitløk og oregano. Stek i ovnen på 225 grader i 20 minutter.
Dressingen lages enkelt ved å blande sammen kesam, finhakket hvitløk og hakket basilikum.
Lag så blomkålrisotto.
Riv blomkål. Varm opp en panne med litt olje og ha i hakket hvitløk. Ha så i blomkålen og buljong. La steke i fem minutter.
Stek biffen på middels til høy varme et par minutter på hver side. Gjør det samme med halloumiosten og legg den over biffen.
Legg alt på en tallerken og topp med pistasjnøtter.


Jeg spiste faktisk dessert før middag i dag.
Plutselig fikk jeg så utrolig lyst på is. Kanskje fordi jeg har spist hver dag den siste måneden!
Til min store skuffelse var det ingen is i fryseren. Mr. PØ har spist den opp mens jeg har vært borte. Tro meg, han har fått streng beskjed om å kjøpe ny i løpet av dagen!
Uansett, da måtte jeg ty til kreativiteten og lage min egen is.
Bananvaniljeis toppet med frossen banan, servert med masse deilig vannmelon.



Vanilje protein is med banan


1 godt moden banan
1 egg
3 ss sukrin
1/2 ts vaniljepulver
1/2 boks kesam
20 g vaniljeprotein, kan sløyfes

Mos bananen.
Pisk egget til eggedosis med sukrin.
Bland sammen banan, vaniljepulver, kesam og vaniljeprotein.
Ved inn eggedosisen.
Frys i 3 timer. Rør om cirka hver time.
Håper det smaker og at onsdagen din har vært bra.


Kristine  

FLUFF I VEI

  • 06.08.2013, 17:35


Jeg hadde nok en super treningsøkt i dag :grin:
Igjen med lillebror som god pusher.
Jeg hadde hovedfokus på rumpe og prøvde en ny øvelse. Rumpestumpen skal vokse!
Jeg er usikker på hva øvelsen heter, det blir vel en form for glute kick back.
Den tok godt, jeg kjenner meg allerede støl!
Som du ser på bildet brukte jeg leg curl apparatet, og stilte meg på alle fire foran den. Det var trangt, så jeg fikk et annen apparat opp i ansiktet. Deretter brukete jeg det ene benet til å kicke tilbake bensøtten, for så å føre benet sakte ned igjen.
Det er samme øvelse som blir utført i smith-maskinen på denne videoen.

Slik så økten ut:
- Dype knebøy
5 sett * 8 -9 repetisjoner
- Amerikansk markløft
4 sett * 8 -9 repetisjoner
- Glute kick back
4 sett * 10 repetisjoner
super sett med
-
En annen rompemaskin, usikker på navnet
4 sett* 9 -10 repetisjoner
- Leg ex
3 sett * 8 -9 repetisjoner


Etter trening langet jeg proteinfulff.
Dette er så fantastisk godt. Nesten som soft is!
Du bare to ingredienser: frossen frukt eller bær og proteinpulver.
Jeg kommer til å fluffe i vei fremover. En ny favoritt!


Her har jeg 2 bananer som er fryst i skiver og 35 g mocca-protein.
La frukten / bærene tine noen få minutter på kjøkkenbenken får du har dem i en bolle. Ha så i proteinpulveret og kjør med en elektrisk visper eller kjøkkenmaskin.
Jeg tilsatte i tillegg litt kanel og vaniljepulver.
Etter 4 -5 minutter blir det en stor, luftig og god fluff.


Se så godt!
Jeg toppet med en stor sjokoladebit.
Ekstra karbohydrater etter trening er bare bra, eller hva?


Til middag laget jeg tikka masala.
Nok en middag som falt i smak hos hele familien.
Det er ekstra gøy å lage mat nå som jeg er borte og lager mat til flere. Jeg benytter anledningen til å bruke ekstra tid på kjøkkenet.  
Rikka masalaen ble servert med salat (maiskorn, spinat, rødløk, hjerte salat og cherrytomater) og kjøpte nanbrød.

Tikka masala lager du slik:
Ha olje i en kjele og fres hakket løk, chili, ingefær og hvitløk raskt.
Ha så i  hakkede tomater, tandori masala krydder, kanel, kardemomme, gurkemeie og litt frisk koriander.
La det hele koke mens du steker kylling i biter. Eventuelt kan annen proteinkilde brukes, som hvit fisk, svin, kikerter eller bønner. 
Tilsett yoghurt naturell i sausen og la det småkoke i et par minutter minutter.
Ha så i kyllingen.
Server.


Nå er det på tide å komme meg hjem til eget hus.
Som jeg gleder meg til å sove inntil PØ og pusene Fem dager uten dem, føles virkelig mye lenger!
Ha en god tirsdagskveld videre :grin:


Kristine

MANDAGS LUKSUS

  • 05.08.2013, 16:38


Heisann :grin:
Er du klar for en ny uke?
Det er noe friskt og fresht med mandager. Jeg tror det er derfor jeg er en mandags-person.
Hurra for en ny og herlig uke!

Etter tre dager med hvile og treningsfri, var det kjempe deilig å løfte vekter og svette!
Jeg hadde en super bryst- og ryggøkt med lillebror.
- Chins kroppsvekt
12 repetisjoner
- Chins med strikk
2 sett * 12 repetisjoner
- Stående roing (bildet)
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Nedtrekk
4 sett * 6 -8 repetisjoner
- Flyes i kabel
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Benkpress med manualer
3 sett * 10 repetisjoner
- Latsroing
2 sett * 12 repetisjoner
super sett med
- Face pull
2 sett * 12 repetisjoner



Jeg befinner meg fortsatt i Hole.
Jeg blir her ut morgendagen også.
Helgen har ikke blitt brukt til stort annet enn mye matlaging - jeg forer den krefsyke, litt jobbing og mye familiekos.
Det er noe eget å komme hjem til mor. Selv om jeg er blitt voksen, føler jeg meg fortsatt som et barn når jeg er på besøk.  


Jeg laget en utrolig god middag i dag.
Super salat med hjemmelaget dressing, den samme som på lørdag for de av dere som følger med på instagram, med grillet svin, soppstuing og dobbelt stekte poteter.
Det falt i smak hos store og små.


Supersalaten består av spinat, cherrytomat, hjertesalat og asparges.
Dressingen var en klar vinner! Jeg laget den for første gang på lørdag. Den var så god at jeg måtte lage den både i går og i dag. I tillegg er den full av vitaminer og antioksidanter.
Bland sammen 3 ss sitronsaft, 2 ss honning, 2 ss vann, 2 ss olje, 1 stilk rabarbra, en god dose blåbær og et dryss havsalt. Del rabarbraen i små strimler og blåbærene i to. Bland sammen sitronsaft, honning, olje og vann. Ha i rabarbra og blåbær og topp med et dryss havsalat. Så godt!
Dobbelt stekte poteter lages ved å dele potetene i to. Ha de i ovnen på 200 grader i 40 minutter. Skrap så ut innmaten av potetene slik at du har en bolle med potet "kjøtt" og sitter igjen med halve potetskall. Mos potet "kjøttet" med litt melk, revet parmesan og finhakket hvitløk. Ha potetmosen over i potetskallet og dryss over parmesan. Stek så i ovnen på 225 grader i 25 minutter.
Til soppstuingen steker du oppdelt sopp med finhakket hvitløk og rødløk i skiver. Når soppen har mistet væske og blitt lett brun, har du i philadelphia ost og en liten dæsj soya saus.
Grill fileter av svin i cirka 5 minutter på hver side over middels varme. De kan også stekes i panne.
En real luksus middag på en mandag!


Igår var jeg og mamma ute på en liten bærtur.
Vi tuslet rundt og koste oss i skogen.
Resultatet ble friske, deilige og utrolig søte bringebær.


Nå sitter jeg her med desserten min.
Bringebær som jeg moste i en skål, toppet med mandler, valnøtter og litt melkesjokolade.
En luksus middag fortjener å bli etterfulgt av en luksus dessert.
Mmmm....


Ha en fantastisk uke.
Riktig god mandagskveld :grin:

Kristine

NØDVENDIG

  • 04.08.2013, 08:48


Riktig god søndags morgen.
Håper du har hatt en herlig helg så langt. Husk å nyte søndagen videre!
Jeg må vise dere pakken jeg hentet fredag morgen før jeg dro ut til Hole.
Pakkoman, det er jeg i ferd med å bli!
Det er jo så alt for gøy med pakker  :grin: 


- Xpand BCAA
Forgrenede aminosyrer.
- MyRevolution t-skjorte
Så jeg kan fly runt på gymmet i ren my-ånd!
- Muscle brownie
Protein bar / snack som er fantastisk god.
- Omega 3
Høykonsentrert omega3 med 1000 mg per kapsel.
- Stevia dråper med sjokolade
Naturlig søtningsmiddel med sjokoladesmak.


Jeg tar ikke mye kosttilskudd.
Det er, som navnet tilsier, et tilskudd til maten, og jeg har troen på at et balansert og variert kosthold er viktigst-
De kosttilskuddene jeg tar daglig og som jeg anser som nødvendig er MyProtein, BCAA og Omega3.

MyProtein
Jeg har gjennom årene prøvd mange forskjellige proteinpulver. MyoProtein med mocca-smak som er en soleklar vinner. Det klumper seg ikke og smaker er fantastisk.
I over fem år har jeg brukt dette pulveret!
MyProtein er sammensatt av melkeproteinene whey/myse og kasein. Det er et rent produkt med høy kvalitet.
MyProtein bruker jeg daglig i proteinkaffen min, samt etter trening.

BCAA
BCAA er for de litt "viderekommende" innen styrketrening.
Dette er et aminosyre tilskudd (en aminosyre er en liten del av et protein) bestående av leucin, valin, isoleucin. Forskning viser at disse aminosyrene er viktige byggestener og brensel for musklene våre.
BCAA gir blant annet bedre opptak av proteiner i muskulaturen og bedre restitusjon.
XPAND BCAA har et blandingsforhold på 4:1:1 leucin, valin, isoleucin.
Pulveret smaker godt og det blander seg lett ut.
Jeg tar BCAA før og etter trening.

Omega3
Omega 3 er en essensiell fettsyre. Den er nødvendig for mange livsviktige funksjoner i kroppen og gir dokumentert helsegevinst, i tillegg til å øke blant annet fettforbrenning og muskelrestitusjon.
Dette er det absolutt viktigste kosttilskuddet etter min mening, med mindre du spiser mye fet fisk.
Norwegian fish oil er et høykonsentrert produkt med god kvalitet som gjør at du trenger å ta færre kapsler enn en rekke andre omega3-tilskudd.
Jeg tar 1 -2 kapsler daglig.


Kristine

SEIGE SJOKOLADEKJEKS

  • 02.08.2013, 17:46



Jeg laget fantastiske gode sjokoladekjeks i dag.
De ble sprø utenpå og deilige, seige og mye inni.
Kanskje det frister til fredagskosen?
Selv blir det sjokolade av den ekte typen for meg i dag. Er det helg så er det helg!
Jeg tok en bakerunde for å få en time-out. Når jeg baker kobler jeg ut kropp og hodet, og bare er. Det er den beste terapi for meg. Dessuten tok det ikke lange stunden for alle kjeksene var borte :grin: De ble rett og slett slukt av meg og PØ!



Seige sjokoladekjeks

30 g kokossmør, eventuelt kokosolje eller smør
1 egg
5 ss sukringold
2 ss yacon sirup
10 dråper stevia enlgish toffee
4 ss kakaopulver
50 g mandelmel
1/3 ts vaniljepulver
1/4 ts salt

Smelt kokossmøret.
Tilsett sukringold, egg, stevia og yacon sirup.
Bland så inn mandelmel, kakaopulver, salt og vaniljepulver.
Lag topper på en bakeplate og stek på 180 grader i 12 minutter.
Nyt.
Om du ønsker kan du tilsette hakket sjokolade eller hakkede nøtter.


Jeg befinner meg i Hole i helgen.
Kose meg med familien og gi min kjære mamma en hjelpende hånd.
Ha en strålende helg :grin:
og en fantastisk fredag!


Kristine

FØRSTE

  • 01.08.2013, 17:13


Første august.
Da er vi inne i den siste sommermåneden!
Men vi fortviler ikke av den grunn.
Det betyr forhåpentligvis enda trettien varme og solfylte dager :grin:
De skal vi nyyyyte.


En ting er i hvert fall sikkert. I sommervarmen er det viktig å drikke nok væske.
Jeg har lett for å glemme og drikke vann, bortsett fra akkurat nå jeg er på trening.
På varme sommerdager som i dag, fyller jeg en liters flaske med vann og jordbærskiver som jeg har stående på kontorpulten. Da klarer jeg å drikke opp flasken i løpet av dagen.


Dagens middag ble en god pastasalat med ovnsbakt fisk og tomat.
Hvit fisk smaker ofte veldig lite og kjedelig etter min mening. Dermed liker jeg å piffe den opp med spennende smaker.
I dag ble det parmesan og chorizo, helt fantastisk godt!


Legg tilapia, eller annen hvit fisk, i en ildfast form. Ha over parmesan og chorizo biter. Stek på 185 grader i 15 minutter. Er fisken frossen må du steke den litt lenger.
Del tomat i to, ha over basilikum- og hvitløkskrydder, og et dryss fetaost. Stek tomatene i ovnen sammen med fisken.
Til pastasalaten koker du pasta etter anvisning på pakken. Når pastaen er ferdigkokt har du den i kaldt vann. Bland den kalde pastaen med ruccola, tomat, søt paprika og rødløk. Jeg blandet i et par spiseskjeer med sweet chili saus også.


Som en søt avslutning på måltidet ble det blåbærspyd dyppet i vaniljemiks.
Jeg tredde blåbær på grillspyd.
Deretter blandet jeg sammen 100 g gresk yoghurt, 100 g philadelphia, 2 ss vaniljeprotein (kan sløyfes), 2 ss kokosolje (kan sløyfes) og 1 ss sukrinmelis.
Smør blandingen rundt blåbærene og sett i fryseren i 10 -15 minutter. Da er vaniljeblandingen halvfrossen, men bærene fortsatt myke.
Deilig!


Nå skal jeg en tur på trening.
I dag blir det ben med knebøy, frontbøy, leg extension, leg curl og step up.
PØ og jeg skal trene sammen i dag :grin: Det er så gøy med selskap på trening!
Ha en herlig torsdag.
Helgen er rett rundt hjørnet.


Kristine

Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her på min blogg vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits