www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

BRYLLUPSKAKEN

  • 31.08.2014, 20:11


Hei dere!
Håper helgen har vært bra så langt :grin:
Som dere vet har mesteparten av helgen min handlet om baking. Jeg har laget min første bryllupskake!
Flere har spurt hvordan resultatet ble. Her kan dere se:



Kaken har sine feil og mangler utvendig. Jeg har aldri jobbet med fondant eller spiselig maling og slet med disse materialene. Kjøreturen gjorde også sitt med kakene som ble noe skjeve.
Smaken derimot, har jeg ikke noe å si på. Den ble utrolig god. Alle tre etasjene bestod av tre forskjellige kaker. Lag nummer en bestod av et sukkerbrød med hasselnøttmarengs, sjokolademousse og bringebærmousse. Lag nummer to var en nok så original bløtkake med vaniljekrem, hjemmelaget jordbærsyltetøy og pisket kremfløte. Lag nummer tre var en saftig mørk sjokoladekake med sjokolademousse og sjokoladekrem.

Alt i alt må jeg si meg fornøyd med tanke på at dette er første gang jeg har laget noe slikt.
Neste gang vet jeg hva jeg skal gjøre annerledes når det kommer til å montere og dekorere. Her har jeg forbedringspotensial.
Kakene smakte fantastisk, noe som er det viktigste i mine øyne, og jeg fikk masse smak skryt.
Jeg må også si at det var kjempe koselig å lage en bryllupskake til noen jeg er glad i. Det ligger masse kjærlighet i en slik kake.
En moro bakeopplevelse!


Nå står PØ på kjøkkenet og lager middag. Det skal bli godt å få i seg ordentlig mat etter en dag med alt for mye kake!
Nyt siste rest av helgen.
I morgen venter en ny og herlig uke :grin:


Kristine

KRYSS FINGRENE FOR MEG

  • 30.08.2014, 15:27


Da jeg fikk forespørsel på tirsdag om jeg kunne lage en bryllupskake til søndag, altså med kun fem dagers varsel, tenkte jeg først 'NEI'!
Jeg har aldri laget en slik kake før. Det nærmeste jeg har vært en bryllupskake er å spise den.
Jeg tok meg et dypt pust og endret tankemønsteret mitt. Jeg sa som Pippi Langstrømpe "dette har jeg ikke gjort før, så det klarer jeg helt sikkert".
Så da sa jeg ja til oppdraget :grin: Det er altså prosjektet mitt i helgen.




Nå er jeg godt utenfor min komfortsone, med andre ord; godt i gang med å bake min første bryllupskake!
Ettersom fristen har var så kort, har jeg ikke rukket å øve. Dermed krysser jeg fingrede og håper at dette går bra.
Jeg kan ikke risikere å ødelegge et bryllup med en mislykket en bryllupskake!
På denne tid i morgen, står forhåpentligvis en lekker treetasjes kake i hvitt og gull med smak av sjokolade, bringebær og vanilje på et dekket bryllupsbord.
De neste timene blir spennende!

Nei, nå får jeg nesten fortsette å jobbe. Jeg blir nok på kjøkkenet resten av dagen.
Ha en aldeles fortreffelig lørdag.
Riktig god helg :grin:


Kristine ♥ 

PANNEKAKER & EPLESYLTETØY

  • 29.08.2014, 18:51






Til lunsj i dag ble det deilige, proteinrike pannekaker med hjemmelaget eplesyltetøy.
Det er høytid for norske, smakfulle epler. Jeg hyller tiden med å spise flere epler om dagen!
Nå begynner noen av eplene og bli overmodne. Det er en fin anledning til å lage et godt eplesyltetøy.

Disse pannekakene er saftige, proteinrike og metter godt.
Jeg serverte mine med eplesyltetøy og en klatt gresk yoghurt.
Annet godt tilbehør kan være nøtter, kesam, syltetøy i alle varianter, bananskiver, friske bær, brunost eller annet godt.



Pannekaker

2 egg
20 g vaniljeprotein, eventuelt mer mel
30 g bokhvetemel, eventuelt en annen meltype
3 ss gresk yoghurt, eller kesam
1 ss kokosmel, kan sløyfes
1 dl væske, vann eller melk
1 ss sukrin
1 ts kanel

Bland sammen alle ingrediensene.
La røren svelle et par minutter før du steker pannekaker i en panne på middels varme i cirka 90 sekunder på hver side.


Eplesyltetøy

1 kg epler
2 ss vann
2 ss sukrin

Del eplene i to. Ta ut kjernen og del dem i biter.
Ha bitene i en kjele sammen med vann og sukrin.
Kok i 15 -20 minutter til eplene har falt godt sammen.
Avkjøl før du serverer.
Lag gjerne en stor porsjon eplesyltetøy. Syltetøyet holder seg en ukes tid i kjøleskapet og kan også fryses ned til en senere anledning.



Utrolig godt!
Kanskje pannekaker med eplesyltetøy kan bli en god frokost hjemme hos deg denne helgen?


I kveld blir det hjemmelaet pizza eller sushi og kjærestekveld.
Jeg har stått på kjøkkenet i seks timer i dag, så PØ skal stå for middagen. I helgen har jeg tatt på meg et stort prosjekt som gjør at jeg kommer til å stå over bakebollene i godt over tjue timer. Gleder meg til å se resultatet!


Jeg ønsker deg en herlig fredagskveld og en riktig god helg :grin:
Kristine 

I SKOGEN

  • 28.08.2014, 15:40










Hei dere!
Håper dere har hatt en riktig så glad torsdag så langt :grin:
I formiddag gikk jeg en nydelig tur i skogen. Det er så deilig å bare gå rundt, nyte det fine været, gruble og slappe av.
Jeg har mange tanker i hodet for tiden. Det å komme seg ut i frisk luft, hjalp virkelig på humøret og energien.


Nå er jeg på besøk på pleiehjemmet mamma bor på.
Vi håper hun kan flytte hjem snart. Først må det riktignok legges til rette slik at førsteetasjen er rullestolvennlig, og det må settes i gang et apparat slik at hjemmehjelpen kommer flere ganger daglig. Når dette er i orden, kommer jeg til å flytte hjem med henne.
Jeg ønsker å være mest mulig sammen med min kjære mamma før hun går bort.
Det kommer til å bli noen veldig tøffe måneder fremover. Det skjærer i hjerte mitt og gjør enormt vondt å se henne nå, slik hun forfaller hver dag. Men det skal gå! Jeg vil klemme henne så mye som mulig, få henne til å le og vise masse kjærlighet. Annet enn det er det ikke så mye jeg får gjort. Jeg tar en dag av gangen og håper på det beste.


Kristine

BEANS GIVEAWAY

  • 27.08.2014, 15:16


Jeg har brukt Beans Coffeescrub en stund.
En kroppsskrubb som er hundre prosent naturlig med innhold av blant annet kaffebønner som exfolierer, kokosolje som gir fuktighet og brunt sukker som gir en fin glans til huden.
Chocolate bean er min favoritt.
Den lukter fantastisk godt og gjør under for hunden. Etterpå ser huden sunn og frisk ut!




Ettersom jeg er stor favoritt av Beans produkter, har jeg fått lov til å gi bort en coffeescrub til en av dere.
Alt du trenger å gjøre er å like Beans på Facebook her og legge igjen en kommentar i dette innlegget.
Jeg trekker en vinner fredag kveld.

Vinneren ble Johanna.
Jeg har sendt deg mail.


Ønsker dere en riktig god onsdag.
Nyt ettermiddagen :grin:

Kristine ♥ 

DEILIGE PLOMMER

  • 26.08.2014, 16:50



Jeg har vært så heldig å få en stor bøtte med plommer av svigers.
Nærmere 10 kilo!
De norske plommene smaker utrolig godt.
Jeg har gått rundt å knasket på de siden. Det er nesten vanskelig å stoppe!

Jeg klarer ikke spise opp alle plommene før de råtner. Dermed må jeg lage noe med en del av dem.
I dag ble det en deilig plommekompott.
Kjempe godt og veldig enkelt å lage.
Lag gjerne en stor porsjon og oppbevar i kjøleskapet eller frys ned.
En sunn og smakfull hverdagsdessert.  





Plommekompott

1 kg plommer
1 dl vann
50 g sukrin+
1 kanelstang, kan sløyfes
1 ss maizena + 0,2 dl vann

Del plommene i to og ta ut stenen.
Ha de i en kjele sammen med sukrin, vann og kanelstang.
Kok i 10 minutter.
Rør maizena ut i vann og hell over i plommekompotten.
Kok i ytterligere 2 minutter. 
Avkjøl og server.


Server plommekompotten lun eller kald.
Gjerne sammen med en klatt krem eller kesam.
Personlig synes jeg plommekompotten er best alene. Da kommer den deilige plommesmaken best frem.


Det er forresten - 20 % på alle sports-bher hos GetInspired i dag, her.
Deres stay in place bh er min absolutte favoritt.
Jeg har den på meg her om du vil se bilder. Denne bhen fikk jeg sponset, men den er så godt at jeg kjøpte meg en til i dag!

Håper du får en herlig tirsdag :grin:


Kristine ♥ 

TRENINGSKLAR

  • 25.08.2014, 18:34



Stay in Place sports-bh her            Nike sko, gamle, men jeg digger disse       Kokosvann

Da er jeg klar for trening. Mandag og trening - det må jo bli bra!
I dag blir det en benøkt.
Jeg er fortsatt litt usikker på hvilke øvelser jeg kommer til å gjøre, samt sett og repetisjoner. Jeg er rett og slett nødt til å se ann formen.
Krysser fingrende for at knebøy og markløft går greit. Da blir jeg happy :grin:
Ha en herlig mandag!


Kristine ♥ 

LØFT DEG OPP

  • 25.08.2014, 07:43



Noe å huske på en mandagsmorgen.

Denne ukens skal jeg være snill mot meg selv.
Jeg har ikke vært min egen beste venn i det siste. Situasjonen med mamma tærer på meg. Jeg har vært veldig sliten og lei. Jeg klarer ikke å holde tritt med den jeg har vært, og egentlig er, og hakker på meg selv for at jeg ikke orker å lage mat og isteden spiser mye ferdigmat, at jeg ikke får trent, at jeg sover mye, at jeg bruker dobbel så lang tid på jobben som vanlig, at jeg lett begynner å gråte, at humøret mitt går opp og ned og at jeg ikke klarer redde mamma.
Jeg skal forsøke å legge dette bak meg. Å snakke stygt til meg selv gjør ting verre. Denne uken vil jeg løfte meg selv opp!

Snakk pent til deg selv.
Vær din egen beste venn.
Jeg kan love deg at du vil føle deg så mye bedre :grin:


Kristine

DOBLE SJOKOLADEBITER

  • 24.08.2014, 15:59




En grå og regnfull søndag. Da er det perfekt og ta en bakerunde!
I dag var det sjokolade som smaksløkene ropte etter.
Resultatet ble en utrolig god sjokoladekake med en fyldig sjokoladekrem.
Dobbel sjokoladelykke!



Doble sjokoladebiter

Sjokoladekake
2 egg
2 eggehviter
1 ts vaniljepulver
60 g sukrin
1 dl melk eller vann
100 g kesam eller kokosmelk
60 g kokosmel
30 g kakaopulver
1 ts bakepulver
1/2 ts salt

Sjokoladeglasur
1 godt moden banan, kan byttes ut med 1 godt moden avokado
1 ss smeltet kokossmør eller vanlig smør
3 ss kakaopulver
½ ts vaniljepulver

Start med kaken.
Bland sammen egg, eggehvite, vaniljepulver, sukrin, melk og kesam.
Bland sammen kokosmel, kakaopulver, bakepulver og salt.
Rør så det tørre inn i det våte.
Ha røren i en form, jeg brukte en rund form med 22 cm i diameter.
Stek på 175 grader i 40 minutter.
Avkjøl kaken på rist før du har på glasuren.

Til glasuren moser du bananen og så blander inn resten av ingrediensene.
Smør på kaken og skjær i biter.
Denne glasuren er utrolig godt og kan spises alene! Prøv som en slags mousse.


Nå skal jeg kose meg med sjokoladekake, PØ og en god film.
Søndagsavslapping på sitt beste.
Håper dere nyter fridag.
Ha en riktig god søndag :grin:


Kristine

FRIDAY LOVE

  • 22.08.2014, 14:30



God fredag dere.
Akkurat nå skinner solen. Herlig!
Jeg har hatt en god hyggestund med Spera, besående av kos, kos og kos.
Nå skal jeg på sykehuset og besøke mamma, før det blir kjærestekveld.
Ønsker deg en herlig dag med masse glede.
Ha en fantastisk helg :grin:


Kristine

EPLEKAKE

  • 21.08.2014, 19:56




Jeg har vært så heldig å få en stor pose med deilige norske epler av svigers.
Det betyr at det er eplekaketid :grin:
Høsten, og da spesielt grå og regnfulle dager som dette, er synonymt med innekos.
Hvorfor ikke krølle deg sammen under et teppe med et stort stykke eplekake og godt lesestoff?
Denne er både sunn, saftig, enkel og utrolig god.


Sunn eplekake

2 egg
2 eggehviter
3 ss sukrin
100 g kesam
2 ss kokosmel
30 g vaniljeprotein, eller annen tørrvare som speltmel
1 ts fiberhusk
1/2 ts salt
1 ts kanel
1/2 ts kardemomme
1 ts bakepulver
1 dl melk eller vann

2 epler
3 ss vann
1 ts kanel
1 ts sukrin

Skjær eplene i biter og ha i en kjele sammen med vann, 1 ts kanel og 1 ts sukrin. Kok i 3 -4 minutter
Eventuelt kan du ha ingrediensene i en bolle og sette i mikroen på full guffe i 5 minutter. Det gjorde jeg.

Lag så kaken.
Pisk egg, eggehviter og sukrin lett.
Ha i kesam, melk og tørrvarene. Rør godt om.
Hell epleblandingen i en rund kakeform. Strø over kanel.
Hell over kakerøren.
Stek på 175 grader i 35 minutter.





Kristine

I DAG

  • 20.08.2014, 18:57






















Kristine 

BRUSSEL BYTES

  • 19.08.2014, 17:02



Forrige uke fikk jeg hjem en pakke fra iHerb, som blant annet inneholdt denne posen med Brussel Bytes.
Jeg var i grunn ganske skeptisk. Rå snacks av rosenkål med bare naturlige og økologiske ingredienser?! Det kan neppe være godt!
Nysgjerrigheten min tok overhånd og jeg bestilte en pose.
Jeg tok helt feil. De var kjempe gode!
Jeg har allerede bestilt en pose til :grin:
Bitene er sprø, litt spicy og både søte og salte på en gang. Brussel bytes'ne minner om potetgull og tilfredsstiller mine carvings.
At de er supersunne er bare en bonus.
Disse kan jeg virkelig anbefale videre!


Bruk gjerne koden min OKE701 om du handler på iHerb.
Da får du 5 -10 $ avslag på din første bestilling.


Ha en riktig fin tirsdagskveld dere.
Ikke bry deg om regnet. Solen kan skinne inne!

Kristine

SUNNE FROKOST PREFERANSER

  • 18.08.2014, 17:54


God mandag dere!
Håper du har hatt en super start på uken.

I dag ligger det en artikkel om frokost på KlikkHelse.
Du kan lese den her.
Jeg anbefaler også at dere leser Per Øysteins kommentar helt nederst på siden.
Dette er en artikkel som trolig gjør leseren mer forivret. Den personen sier at frokosten er dagens viktigste måltid, mens den andre, jeg, hevder at frokost avgjøres av den enkelte og absolutt ikke er nødvendig. .
Det er ikke noe magisk ved å spise frokost eller å droppe frokosten. Det er kun snakk om personlige preferanser.
Er du sulten - spis.
Har du dårlig matlyst om morgenen - ikke spis.
Lytt til kroppen din og gjør det du føler for.


Kristine

BLÅBÆRSCONES

  • 17.08.2014, 14:00


I går fikk jeg plutselig telefon fra en venninne som lurte på om hun kunne komme på besøk.
I all panikk slank jeg sammen disse blåbærsconsene.
Scones er ikke bare utrolig godt. Det er også kjempe enkelt å lage :grin:
Fra jeg startet å lage dem til de var ferdig stekt tok det knappe 20 minutter!

Jeg sier ikke at man må servere noe hver gang man før besøk. Men dette er mitt lille trisk. Jeg hadde nemlig verken ryddet eller vasket de siste dagene. Dermed så ikke huset mitt ut. Noe jeg pleier å gjøre ved slike anledninger, er å servere noe godt å bite i. Ta fokuset vekk fra rotet og over på noe godt!
Uansett. Blåbærsconesene falt i smak. Håper det gjør det hos deg også.
Her er oppskriften.



Blåbærscones

2 dl bokhvetemel*
1 dl havremel*
1 dl pofiber*
3 ss solsikkekjerner, kan sløyfes
1 dl sukrin
1 ts salt
1/2 ts vaniljepulver
2 dl melk
1 egg
En god dose blåbær, ca 200 g


Bland sammen tørrvarene.
Tilsett melk og egg.
Rør så forsiktig inn blåbær.
Stek på 200 grader i 12 -15 minutter.

*Du kan bytte ut meltypene til de du har. Bokhvetemel, hvetemel, speltmel, glutenmel, havremel og fiberfin er alle tørrvarer jeg vil tro fungerer utmerket.


Håper det smaker.
Ha en herlig søndag :grin:


Kristine

FREDAGSRO

  • 15.08.2014, 16:46



God fredag dere.
Nå blir det jammen godt med helg!
Jeg har vært ordentlig sliten og slapp etter at jeg kom hjem fra ferie. Komisk nok! Selv om jeg for det meste slappet av på ferie, var det en psykisk påkjennende ferie. Dagene var preget av veldig mye følelser.
Jeg skal ikke nekte for at min mors sykdom gjør noe med meg. Tankene surrer rundt i hodet konstant, jeg bekymrer meg og grubler mye. Slikt blir jeg veldig sliten av.
Dette er grunnen til at det omtrent ikke har blitt noe trening denne uken. Jeg har rett og slett følt meg utmattet! Selv om jeg savner treningen, vet jeg at det ikke er bra for kroppen min å presse meg når jeg ikke er i form.
I natt fikk jeg heldigvis en god natts søvn, noe jeg ikke har gjort på lenge. Det hjalp på energinivået.


Jeg måtte ta en time-out tidligere i dag.
Meg-tid er veldig viktig i det hele.
Jeg koste meg med den nyeste utgaven av Elle og is. Crème peanøtt karamell fra Hennig Olsen, en av mine favoritter.
Da svever jeg bort i en annen verden hvor det ikke finnes sykdom. Deilig!


Til middag ble det en fargefest med biff, urtedressing, ovnsbakt blomkål og salat.
Kjempe godt!
Jeg holder igjen som mye av sommeren som mulig, og dette smaker sommer.

Start med blomkålen.
Del den i 5 -6 biter og legg på en bakplate. Stek i ovnen på 200 grader i 20 -25 minutter.
Lag så dressingen. Bland sammen creme fraiche, eventuelt kesam, med hakket hvitløk, basilikum, salt, pepper, en liten klype sukrin og litt sitronsaft.
Deretter er det salaten. Skjær opp de grønnsakene du liker eller har tilgjengelig. Jeg bruke gul paprika, ruccola, cherrytomater og rødløk. Bland i vannmelon i biter, fetaost og pinjekjerner.
Til slutt steker du biffen. Ha litt smør i en panne. Stek biffen, jeg brukte ytrefilet, i 1 -2 minutter på høy varme på hver side.
Server og kos deg.


Nå skal jeg vært øyeblikk dra opp til Hole.
Mye av helgen blir tilbring med mamma. Jeg vil være så mye som mulig sammen med henne før hun forsvinne, og gi henne masse kjærlighet.
Ha en riktig god helg dere.
Nyt fredagskvelden :grin:


Kristine

BAKKELØP

  • 14.08.2014, 16:43



I dag ble det bakkeløp som trening.
Både tungt og gøy!

Bakketrening er veldig effektivt. 
Det er skånsomt for knærne, og er derfor utmerket trening for meg som har kneskade.
Vær derimot obs på at bakkeløp er tungt for akillessenene.

Jeg har forresten ny og fresh tights og t-skjorte fra Runwild.
Denne printed tightsen og denne power t-skjorten.
Nye treningsklær er så gøy!


For meg er det viktig å kunne variere trening.
Bakkeløp er derfor noe jeg gjør nå og da for å få variasjon.

Det finnes flere måter å løpe bakkeløp på. Jeg brukte den eksplosive måten.
- Varm opp i 5 - 10 minutter. Start rolig og øk så intensiteten underveis.
- Løp så opp bakken så raskt du kan i 20 -30 sekunder. Gå ned.
Gjenta 5 -10 ganger.
- Trapp ned i 5 -10 minutter.
Du er ferdig. Bra jobbet! :grin:
  

Kristine

ORD

  • 13.08.2014, 16:24


Hei dere :grin:
Tiden strekker rett og slett ikke til i dag! Mye som skal gjøres og mange som skal hjelpes.
Jeg titter bare innom for å dele dagens ord.


Hvordan kan du gjøre denne dagen til en god dag?
Det er ofte de små tingene som gjør dagen i dag enestående. Husk å se disse øyeblikkene!
For min del har jeg fått glede av nyte en lang og avslappende frokost med proteinpannekaker, å hjelpe flere av mine pt-online kunder, lage middag til samboeren og å hjelpe en eldre som dame slet på butikken. Etter at jeg er ferdig med dagens jobb, som trolig blir ganske sent, skal jeg sette meg ned i armkroken til Pø, lese en bok, kanskje spise noe godt og bare nyte. Slike ting får meg til å smile.
Ha en god dag - gjør dagen i dag til en god dag!


Kristine

CHOCO PEANUT ICE CAKE

  • 12.08.2014, 17:06


Hjemme fra ferie, betyr baking! Disse fantastisk gode sjokolade- og peanøttiskakene laget jeg i dag.
Dette er en real smakfest som må prøves :grin:
Rett og slett knall godt!


Iskake er en favoritt.
Ekstra godt smaker den alltid på en varm sommerdag.
Lag denne i nær fremtid. Spis sammen med gode venner i solen og kos deg maksimalt.



Choco peanut ice cake
8 stykker

Bunn
50 g peanøttmel eller mandelmel
2 ss peanøttsmør
1/2 ts salt
3 ss yaconsirup, eventuelt honning eller sukrin
4 -6 ss melk

Ismasse
1,5 dl fløte
4 ss sukrin
2 egg
200 g gresk yoghurt
1/3 ts økologisk vaniljepulver, eventuelt vaniljesukker

Sjokoladeglasur
3 ss kakaopulver
3 ss sukrin
30 g mocca-protein, kan sløyfes
150 g gresk yoghurt eller kesam
0,5 dl melk

Topping
Peanøtter

Start med bunnen.
Bland sammen peanøttsmør og yacon sirup (eller søtning). Ha i peanøttmel og salt. Tilsett litt og litt melk slik at det blir en god masse med marsipankonsistens.
Trykk ut massen i 8 porsjonsformer, eventuelt 1 kakeform med omtrent 20 cm i diameter.

Skill eggeplommene fra eggehvitene.
Pisk fløten stiv med sukrin.
Bland gresk yoghurt med eggeplommer og vaniljepulver. Bland så massen inn i fløten.
Stivpisk eggehvitene  og vend de inn i fløtemassen.
Hell blandingen over bunnen og sett i fryseren.

Lag så sjokoladeglasuren
Bland sammen alle ingrediensene og ha den over i formene.
Strø over peanøtter.
Sett i fryseren i minimum 4 timer.
Formene kan oppbevares en ukes tid i fryseren, men husk at den må tine 10 -15 minutter på kjøkkenbenken om den har stått lenge i fryseren.


Ta en bit eller ti og nyt.
Dette var godt!


Kristine

PSYKISK HELSE

  • 11.08.2014, 17:19


En sunn sjel handler vel så mye om et sunt legeme og en god psykisk helse, som jevnlig trening og sunt kosthold.
Helse handler ikke bare om kropp, men også om tanker og følelser.
Det er like viktig å ta vare på den psykiske helsen som det er å ta vare på kroppen.


Psykiske problemer er svært vanlige i dagens samfunn.
Omtrent 1 av 2, altså halvparten av oss, vil oppleve psykiske problemer i løpet av livet.
Til tross for at tilværelsen kan virke ulevelig der og da, løser problemene seg for de aller fleste.

For at vi skal ha det bra er vi mennesker avhengi av flere faktorer.
Vi er avhengi av nærhet til andre, et sted å bo, nok penger til å leve, nok mat, å ha noe meningsfylt å gjøre gjennom arbeid eller aktiviteter.
Om vi får problemer med et eller flere av disse områdene, kan vi oppleve følsesmessige problemer. Noen takler vanskelige situasjoner bedre enn andre, men mange vil ha behov for hjelp. Jo tidligere du får hjelp, desto større er sjangsen for å bli bra.

Følelser kan kalles sjelens temperaturmåler. De er en veiviser gjennom livet og forteller oss om noe er galt.
Alle håndterer følelser på ulike måter. I blant kan følelsene og tankene virke kaotiske og vanskelige å sortere og komme bort fra.
Vær ærlig og åpen om dette. Det er ingen skam å at tanker og følelser er vanskelige og vonde.

Her er noen tips som kan hjelpe.
I vanskelige perioder bruker jeg selv disse.
- Gjør noe hyggelig hver dag.
Gjør noe du selv synes er lystbetont og planlegg positive aktiviteter.
- Ha "bekymringstid" hver dag. 
Sett av en fast tid midt på dagen til å gruble over dine bekymringer. Om disse tankene sniker seg inn utenom dette tidsrommet, skriv dem opp, du vil tidsnok få grublet over dette.
- Snakk om det.
Det kan være med familie, en venn, arbeidskollega, en utenforstående eller helsepersonell. Problemene går som regel ikke over før du gjør noe med dem.
- Indentifiser tankene.
Hva hadde følelsene sakt til deg om de kunne snakke?
- Beveg deg.
Bevegelse påvirker humøret ditt, gir energi, reduserer stress og forbedrer forholdet til din egen kropp.
- Spis regelmessig.
Du vil holde en jevn energi og vil ha lattere for å konfrontere problemene dine.
- Tenk på alt du får gjort og alt du får til i stedet for det du ikke har gjort og ikke får til.
-Vær mot deg selv som du ville vært mot en venn.
Ofte er vi mye strengere mot oss selv enn det vi er mot andre. Du er akkurat like mye verdt, og fortjener den samme behandlingen som din bestevenn.

Om du ønsker mer informasjon kan disse sidene hjelpe.
Mental helse
Helse Norge
Psykisk helse

Jeg har selv hatt alvorlige psykiske problemer.
I flere år slet jeg med alvorlig spiseforstyrrelse og slet med depresjon etter dette.
Det er slettes ikke noe nederlag å søke hjelp. Det er en seier at du tørr å være såpass ærlig.
Jeg vet at livet kan være forferdelig og av og til ulevelig. Men jeg vet også at det er mulig å løse problemene, uansett hvor håpløst det føles.
I ettertid ville jeg aldri vært foruten mine problemer. Tenk på alt jeg har lært og erfart, hvor sterk jeg har blitt og hvor mye jeg har voks.
Mine år som psykisk syk har gjort meg til den jeg er.


Jeg vil avslutte med å gi deg en påminnelse.
Det finnes kun en av deg.  Du er enestående og fantastisk, aldri glem det!


Kristine

SISTE

  • 10.08.2014, 07:39


God morgen dere :grin:
Håper alt står bra til og at helgen har vært bra så langt!


Nå sitter vi her med frokosten.
Det er siste måltid her på Zeus Hotell.
Selvfølgelig ble det pannekaker med nutella samt egg og frukt. Det har vært standard frokosten her nede.

Vi drar med til flyplassen om en times tid og er i Norge rundt femtiden.
Dette har vært en ferie med bismak.
For all del, vi har kost oss masse i hverandres nærvær. Samtidig har det også vært mye tårer.
Å dra på ferie og vite at dette er siste ferie hvor mamma er i livet og at denne tiden skulle bli brukt sammen nettopp fordi hun snart forsvinner, er en merkelig, trist og utrolig vond følelse. Jeg kan ikke beskrive det.
Familien har fått vært sammen og delt en hel haug med kjærlighet. Det er det viktigste og denne kjærligheten kommer aldri til å forsvinne!


Vi snakkes i Norge!
Ha en god søndag.

Kristine

VIPPER

  • 09.08.2014, 17:35


Til tross for at jeg er opptatt av helse, trening og kosthold, er jeg også relativt interessert i mote og skjønnet.
Den siste tiden har dette vært veldig nedprioritert. Nå som jeg har en syk mor som dessverre går bort om ikke lenge, blir livet snudd opp ned. Jeg for min del prioriterer helt annerledes og setter meg selv sist.
Dette er noe jeg skal forsøke å bedre fremover.
Selv om noen nære er syke, er det viktig å ta vare på seg selv. Nettopp nå trenger man ekstra egenpleie!


Før ferien skjemmet jeg meg selv bort!
Jeg satte på nye vipper hos dyktige Silje på Beauty House, altså Pure Lash vippe extension. Her limes single hår på dine egne vipper som gir mer fylde, tykkelse og lengde.
Jeg hadde nok så korte vipper fra før av, som dere kan se på det lille bildet.
Nei, dette er ikke en sponset behandling. Jeg vil rett og slett bare vise dere fordi jeg føler meg så fresh og fin med nye vipper.
Jeg valgte lange og naturlige vipper. Dette var det Silje anbefalte for meg.

Resultatet ble utrolig bra. Jeg er kjempe fornøyd :grin:
En slik liten behandling utgjør virkelig en stor forandring.
Jeg føler nærmest at jeg har dådyr vipper!

Det er fantastisk deilig å kunne stå opp og ikke bruke noe tid på badet.
Her i Hellas kan jeg gå rett på stranden.  Jeg ser rett og slett mer våken ut tjuefiretimer i døgnet!
Til kvelds bruker jeg fortsatt litt sminke som fondation, concealer, blush, øyenskygge og leppestift.


Jeg og Leif (lillebror) var i byen og spiste lunsj i dag.
Her har jeg ikke på meg noe makeup. Likevel ser jeg fresh ut.
Nå skal det riktignok sies at vippene er blitt noe slitte da jeg snart har hatt dem i tre uker og to av disse ukene har de blitt utsatt for saltvann, sol og klorvann. Enkelte av vippene har falt av, men fortsatt ser de fantastisk ut.
Spørs om jeg ikke må fortsette med vippe extension!


Ha en herlig lørdag og en super duper helg :grin:

Kristine

MUSKELBLOGGEN

  • 07.08.2014, 18:09



Det finnes dessverre ufattelig mange useriøse sider på nettet med dårlig og feil informasjon.
Jeg vil tipse dere om Muskelbloggen, en relativt ny side innen bloggverden.
Artiklene som ligger uten er allerede veldig godt skrevet og med god faglig kunnskap. Her vil det komme mye bra etter hvert!
Vil du tilegne deg kunnskap innen kropp, og da anatomi og biologi, er dette siden for deg.
Knowledge is power :grin: 


Kristine

FROKOST

  • 07.08.2014, 07:38


God morgen mine fine
Nå har vi akkurat spist frokost.


Trøtt i tryne.
Kaffe og god mat gjør underverk!


Det er virkelig ren luksus å bo på all inclusive hotell.
Da kan man spise og drikke så mye man orker!

Frokosten er mitt favorittmåltid her.
Du finner alt du kan ønske! Fra gresk yoghurt, frukt, pannekaker og croissanter til egg og bacon.
Pannekakene deres med nutella og gresk yoghurt har blitt en slager hver morgen. De er fantastisk gode!
Sammen med frukt, egg og annet spennende som jeg finner i buffeten (i dag ble det fritert pannekake), blir det en frokost verdig en konge.

For all del, jeg kunne aldri spist slik frokost hver dag hele året. Da hadde jeg både blitt lei, fått et enormt søtsug og dårlig helse.
På ferie derimot, som ikke er mange dager i løpet av et helt år, nyter jeg akkurat det jeg føler for der og da.


Som regel blir det en tallerken i tillegg med egg og noe annet proteinrikt.
Da får jeg i meg en god dose proteiner og holder meg lenger mett.


Nå skal vi komme oss ned på stranden.
Ha en herlig torsdag :grin: 

Kristine

BRANCHED-CHAIN AMINO ACID

  • 06.08.2014, 17:15


Etter innlegget mitt om hvile kosttilskudd jeg tok med på ferie, dette, fikk jeg spørsmål om jeg ikke kunne skrive mer om hver av de.
Jeg begynner med BCAA.


BCAA
står for Branched-Chain Amino Acid. Altså grenkjedede aminosyrer, noe som beskriver molekylstrukturen til aminosyren.
I denne gruppen finner man de tre aminosyrene leucin, isoleucin og valin, og de er blant de 9 essensielle aminosyrene; noe som betyr at de ikke kan dannes av kroppen. De grenkjedede aminosyrene står for cirka 35% av de essensielle aminosyrene i muskelprotein.

Man kan tenke seg at netto muskelmasse er en funksjon av proteinsyntese minus proteinnedbrytning.
Altså: Netto muskelprotein = mengde proteinsyntese - proteinnedbrytning.

- BCAA, og spesielt aminosyren leucin har en direkte påvirkning på aktiveringsgrad av mTOR-pathway, som er en av de primære aktiveringsmekanismene for proteinsyntese.
I tillegg ser det ut som om BCAA kan øke total RNA-mengde i celler, som bestemmer den faktiske kapasiteten for proteinsyntese.
- Økte BCAA verdier senker også grad av proteinnedbrytning både via å være tilgjengelig som hurtig energi under trening, som vil forårsake en senkning i krav til bruk av muskelprotein som energikilde, og via å minske aktivitet i proteinnedbrytningsmekanismer.
Altså påvirker BCAA begge faktorer som påvirker netto muskelmasse i positiv grad.

Man kan stille spørsmål ved om man ikke får nok BCAA via et normalt proteininntak, og det gjør man antagelig, men BCAA tilskudd, spesielt om man er på kaloriunderskudd er hensiktsmessig. Spesielt i forbindelse med trening.
Ved proteininntak, selv ved noe så lett nedbrytelig som whey, må det fortsatt faktisk brytes ned i fordøyelsessystemet og splittes fra peptidbindingene de er knyttet til i sin naturlige form. Ettersom BCAA ikke vil brytes i særlig grad ned i tynntarmen eller leveren påvirker det blodplasmaverdiene av BCAA kraftig, og hurtig.

BCAA har flere fordeler ved trening, som at det konkurrerer med tryptophan om å entre hjernen, så man får lavere utskillelse av serotonin under trening, som igjen vil forårsake forsinket følelse av utmattelse.
BCAA-tilskudd begynner å bli veldokumentert effektivt, selv om ikke alle studier er entydige i alle påstander man måtte finne om det.

Jeg bruker XPAND FX BCAA.
Den er god, rimelig og med et godt innhold.


Håper dere ble litt klokere :grin: 

Kristine

TRENING I VARMEN

  • 04.08.2014, 18:09


Nå har vi vært i Hellas i rett over en uke. Som tiden flyr!
I dag kjente jeg på kroppen at jeg lengtet etter trening og aktivitet.
Etter litt research fant jeg ut at vi har et av Kretas beste treningssentre som nabobygg. Det er knappe 500 meter fra vårt hotell :grin:  Snakk om luksus!
Thalasso heter senteret. Det har flere gruppetimer, svømmebasseng, eget kardio-rom, squashsal, masse forskjellige maskiner og et stort frivektområde. Det er desidert det beste treningssenteret jeg har vært på!
Jeg meldte meg selvfølgelig inn for den siste uken.


Da jeg forsøkte å ta bilde for å vise dere, ble jeg snakket til. Det var ikke lov.
Isteden får det bli en selfie i endorfinrus!

Jeg startet økten med en joggetur på 5 kilometer.
Deretter ble det en styrkeøkt på ben.
- Frontbøy
3 sett * 10 repetisjoner
- Leg extension med et ben
4 sett * 10 -12 repetisjoner
- Strak markløft
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Hip thrust
3 sett * 12 repetisjoner
Jeg må fortsatt trene lett og med flere repetisjoner grunnet min kneskade.


Min nye bestevenn!
Den har den beste tredemøllen jeg har vært borti.
En slik ønsker jeg meg hjemme!
Ikke bare er den veldig god og myk å løpe på, den har også egen TV-skjerm og en vifte som blåser kald luft på deg.
Det var en ren fryd å løpe på denne!


Mmmm...
Jeg har forresten funnet meg en ny favorittis.
Allerede har jeg rukket å få ned fem av denne! Det har nærmest sklidd ned en hver dag.


Det er en cookie is på pinne som minner litt om oreois.
Den har en god vaniljeis inni med kjeksbiter og et hvitt sjokoladetrekk med kjeksbiter utenpå.
Så fantastisk god!


Håper alt står bra til med dere i Norge.
Jeg ønsker deg en fantastisk super duper uke :grin: 

Kristine

MAT FOR UKEN

  • 03.08.2014, 14:41


God søndag dere!
Det ligger masse oppskrifter i arkivet.
I dag har jeg satt sammen en ukesmeny for dere med mange godsaker.
Håper du lar deg friste.


Mandag aka Meatless Monday
Lett og god sommersalat med veggiboller.
Oppskriften finner du her.


Tirsdag
Lag en rask og god kyllingwok på under ti minutter.
Trykk her for å komme til oppskriften.


Onsdag

Ettersom vi er halvveis i hverdagen og det er lillelørdag, passer det perfekt med en kjempe god hjemmelaget burger.
Oppskriften finner du her.
Til kveldskos kan bananispinne være godt.
Her er oppskriften.



Torsdag
En enkel og god laks- og scampie salat.
Oppskriften er her.


Fredag
En god tacosalat slår aldri feil.
Bruk denne smakfulle oppskriften. Bytt gjerne ut hel kylling med kyllingkjøttdeig eller karbonadedeig.
Finn gjerne frem et godt fruktfat til kvelden.



Lørdag
Hjemmelaget sushi er en av mine favoritter. Det er langt fra så vanskelig som man skulle tro. Prøv selv med denne oppskriften.
På lørdag er det bare en ting som hører hjemme til dessert. Godis! 



Søndag
Server biff med halloumi og godt tilbehør. En festmiddag!
Trykker her for oppskriften.
Og kanskje en enkel sjokoladekrem til dessert.
Her er oppskriften.



Jeg håper du fant noe som fristet.
Ha en superduper uke :grin: 


Kristine

MED PÅ TUREN

  • 01.08.2014, 18:33


Det er fire kosttilskudd jeg tar så og si daglig.
Nå som jeg er to uker på ferie har jeg pakket med disse i poser og i doseringsboksen min.


Proteinpulver
Favoritt proteinpulveret mitt gjennom snart syv år!
MyProtein er sammensatt av melkeproteinene whey/myse og kasein. Det er et rent produkt med høy kvalitet.
MyProtein bruker jeg daglig i proteinkaffen min, samt etter trening sammen med en rask karbohydratkilde som banan eller riskaker.

BCAA
Dette er et aminosyre tilskudd (en aminosyre er en liten del av et protein) bestående av leucin, valin, isoleucin. Forskning viser at disse aminosyrene er viktige byggestener og brensel for musklene våre.
BCAA gir blant annet bedre opptak av proteiner i muskulaturen og bedre restitusjon.
XPAND BCAA har et blandingsforhold på 4:1:1 leucin, valin, isoleucin. Dette er både et av de bedre og rimeligste aminosyretilskuddene på markedet.
Pulveret smaker godt og det blander seg lett ut.
Jeg tar BCAA før og etter trening.

Multivitamin
Multivitamin er rett og slett en tablett med en kombinasjon av vitaminer og mineraler. Disse er livsnødvendige for kroppen vår og hjelper den til å fungere best mulig. 
Har du et godt og variert kosthold med mye frukt og grønt, er ikke multivitamin nødvendig. Likevel synes jeg det kan være lurt å ta da forskning viser at dagens mat inneholder langt færre vitaminer og mineraler enn hva det gjorde for førti år siden.
For meg som også har IBS er multivitaminer ekstra viktig da tarmene sliter med å ta opp alle næringsstoffene.
Multivitamin kan hjelpe kroppen med å dekke alle nødvendige vitaminer og mineraler. 

Omega3
Omega 3 er en essensiell fettsyre. Den er nødvendig for mange livsviktige funksjoner i kroppen og gir dokumentert helsegevinst, i tillegg til å øke blant annet fettforbrenning, styrke hjertets kretsløp, nære hjernen og øke muskelrestitusjon.
Dette er det absolutt viktigste kosttilskuddet etter min mening, med mindre du spiser mye fet fisk.
Norwegian fish oil er et høykonsentrert produkt med god kvalitet som gjør at du trenger å ta færre kapsler enn en rekke andre omega3-tilskudd.
Jeg tar 1 -2 kapsler daglig.


Husk at kosttilskudd kun er tilskudd. Ordentlig mat skal alltid ha første prioritet.
Produktene skal ikke brukes som en erstatning til mat men som et tillegg til et variert og sunt kosthold.

Kristine

Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her på min blogg vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits