hits
www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

DAGENS TRENINGSKT

  • 31.08.2018, 15:20


Hei og god fredag dere ♥ I dag hadde jeg en ordentlig god treningskt. Jeg trener stort sett fullkropp for tiden og trives veldig med det. Dagens treningskt ble en fullkroppskt med hovedfokus p overkroppen. Da blir det en fullkroppskt med fokus p underkroppen i morgen.

Dagens treningskt s slik ut
- Fronty
4 sett x 5 repetisjoner
i super sett med 
- Stende roing
4 sett x 8 repetisjoner

- Skulderpress
3 sett x 8 repetisjoner
- Hip thrust 
3 sett * 8 repetisjoner
- Cabel flyes
3 sett * 10 repetisjoner

- Revers flyes med manualer
3 sett * 12 repetisjoner
supersett med
- Franskpress
3 sett * 10 repetisjoner

Fornyd og blid etter dagens treningskt!
Noen dager fles det som om jeg er i mott ess og energien flommer over. Slik var det i dag. Da virkelig storkoser jeg meg p trening! Alle dager er ikke slik. P mandag for eksempel, hadde jeg, som dere kanskje s p instagra- story, en helt forferdelig kt. Det endte med at jeg avsluttet kten og gikk hjem til sengen, Netflix og godis. De drlige treningsdagene gjr virkelig at jeg setter ekstra pris p de gode. Slik som i dag. Det er en helt fantastisk flelse :grin: Hper du ogs har hatt en god treningskt i dag. Om ikke; bedre lykke imorgen. 


Kristine ♥

PIZZA MED TYNN SPELTBUNN

  • 30.08.2018, 17:52


Pizza er aldri feil alts! I gr kveld fikk jeg middagsbesk og slo til med denne deilige pizzaen. Tynn speltbunn toppet med masse proteinrikt fyll. Mmmm. Dette er en knall god pizza. Vi var to stykker og hele pizzaen forsvant! Denne burde du prve i helgen om du vil lage noe ekstra godt!

SONY DSC

Pizza med tynn speltbunn

Bunn 
2 dl speltmel
0,5 dl fiberfin, eller mer mel
1/2 ts salt
1/2 pakke gjr
2 dl vann

Bland sammen alle trrvarene. Ha s i vann. Tilsett eventuelt litt mer vske om deigen blir trr. Den skal bli smidig og litt mer klissete enn en vanlig pizzadeig. La bunnen heve i 15 -30 minutter. Ha 
Kjevl ut deigen p et bakepapir. Skru p ovnen p 225 grader og la pizzabunnen etterheve i 10 -15 minutter mens ovnen blir varm. S
tek pizzabunnen p nederste rille i ovnen p 225 grader i 10 minutter. 

Fyll 
1 boks hakkede tomater
1 liten boks tomatpure
3 ss ketchup
1 ts sukrin
Krydder; oregano, pepper, kanel
400 g karbonadedeig
Finhakket hvitlk og chili
4- 5 champignoner
3 -4 skiver ananas
Revet ost, jeg brukte jarlsberg

Bland sammen hakkede tomater, tomatpure, ketchup, sukrin, krydder og hakket hvitlk i en bolle. Smak deg til med krydderet.
 Skjr champignon i skiver og ananas i biter. 
Smr sausen over bunnen. Riv karbonadedeigen med fingrene og legg p klatter av karbonadedeig p pizzaen. Den trenger ikke stekes p forhnd.
Legg over ananas og champignon.
Str over revet ost.
Stek p 225 grader p nest nederste rille i 15 minutter. 

SONY DSC


SONY DSC

Om du derimot vil ha en spr pizzabunn med deilig hvit, fyldig og kremet saus og pesto, finner du oppskriften p det her
Blir det pizza p deg i helgen? :grin: 


Kristine ♥

PARMESANRISTEDE BNNER

  • 29.08.2018, 19:55


Har du lyst p noe sunn, salt snack? Prv parmesanristede bnner. Det er bde kjapt, enkelt og veldig godt. Parmesanristede bnner kan du fint spiste som snacks alene, eller du kan ha dem i en salat, suppe eller lignende for piffe opp smaken.

Til denne oppskriften har jeg brukt edamamebnner. Du kan fint bruke andre bnner om du nsker det. Hvite bnner, kidneybnner og kikerter vil ogs passe supert i denne oppskriften. Valget mitt falt rett og slett p edamame fordi det er favoritt bnnen min!

Edamamebnner er ikke bare super godt, disse bnnene er ogs super sunne! Bnnene er en god plantebasert proteinkilde. En porsjon p cirka 100 gram, inneholder omtrent 12 gram protein. I motsetning til de fleste plantebaserte proteinkilder, gir edamamebnnene et fullverdig proteininnhold med alle de essensielle aminosyrene, selv om det ikke er like hyt som i animalsk protein. Selv om edamamebnner inneholder karbohydrater, inneholder de ogs en rekke fiber og de skrer lavt p den glykemiske indeksen, som er et ml p hvor mye en matvare ker blodsukkeret. Edamamebnner har ogs et hyt innhold av en rekke vitaminer og mineraler, s vel som fiber. Du fr blant annet mye folat, magnesium, vitamin K og jern i bnnene. 

Parmesanristede bnner

1 pose edamamebnner, ca 400 g, eventuelt kan andre bnner brukes
1 ss olje
40 g revet parmesan
1 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts hvitlkskrydder

Tin edamamebnnene. Dette gjr du ved koke de i 5 minutter. La de s dampe av seg slik at de ikke er fukte lenger.
Bland sammen parmesan og krydder i en bolle. Ha over edamamebnnene og olje. Bland blandingen godt sammen.
Stek p 200 grader i 18 -20 minutter. Etter 10 minutter tar du ut bnnene og rrer rundt, fr du s setter de inn i ovnen for de resterende 8 -10 minuttene. Osten skal smelte og bnnene skal f en lett brunet kant.
La bnnene avkjles i 5 minutter. 

Mmm... Dette er virkelig super god snacks! Lag gjerne dobbel porsjon nr du frst er i gang, for disse forsvinner fort  :razz: 


Kristine ♥

GJR DETTE I DAG

  • 29.08.2018, 07:04


Du er et fantastisk vesen som har ufattelig mye vre takknemlig for. Om du ikke selv ser hvor heldig du er, nsker jeg at du gjr dette i dag:

Tenk p tre ting du er takknemlig for akkurat i dag. Det kan vre hva som helst. At solen skinner, at du skal mte en venn, at du har tak over hode eller noe helt annet. 
G inn p badet og smil stort til deg selv i speilet. Det kan kanskje fles forferdelig rart, men selv om du tvinger deg selv til smile, registrerer hjernen din et smil og det vil faktisk gjre deg gladere. 
Vr aktiv i minimum 15 minutter. Om du tar deg en treningskt eller om du gr en tur, har lite si. Bevegelse er uansett godt for kroppen og vil utlse behagelige hormoner. 
Send en sms til en venn eller et familiemedlem du ikke har snakket med p lenge. Det trenger ikke st noe mer spennende enn at du nsker vedkommende en fin dag, men skriv noe som viser at du har vedkommende i tankene. glede andre, gir glede tilbake. 
Smil til en fremmed. Det skal s lite til, men et smil kan gjre underverker. Kanskje er ditt smil den eneste vennligheten denne personen ser i lpet av dagen. 
Ta deg en to minutters pause. Sett gjerne p alarmen p mobilen om du nsker det. Sett deg godt til rette i en stol eller legg deg ned p gulvet og forsk puste rolig og fokusere p din egen pust i disse to minuttene. Som en slags meditasjonsrunde. 
Og til sist; gi deg selv et klapp p skulderen. Du er et j**elig bra menneske som har s mange gode kvaliteter og egenskaper. Husk det og gi deg selv et klapp p skulderen for det du gjr. 


Kristine ♥

OVERVANT DRSTOKKMILEN

  • 28.08.2018, 08:02


God morgen dere ♥
Jeg har akkurat kommet ute fra dusjen etter en treningskt. N sitter jeg her med en kopp kakao og smiler bredt. Dagen i dag er ganske hektisk, slik at om jeg skulle rekke en treningskt mtte det bli p morgenkvisten. For vre helt rlig, var jeg totalt umotivert. trene grytidlig, er ikke helt min stil. Jeg hadde heldigvis vrt smart og pakket klart treningstyet i gr kveld. I dag morges var det bare hoppe inn i treningsklrne. Hjernen min vridde seg godt et par ganger. 'Kristine, skal du virkelig gidde trene n?' Jeg mtte sparke meg selv hardt i rumpen for komme meg avgrde. Et godt kvarter senere var jeg p vei til trening og n er jeg s fornyd med at jeg gjorde det.

Treningskten var ordentlig tung de frste ti minuttene, men s vknet jeg gradvis mer og mer og det endte med en skikkelig god treningskt. Jeg gjorde frontby, chins, hip thrust, push ups, utfall og skulderpress. Flelsen etterp dere, den var s god! Det er virkelig noe magisk med flelsen over ha overvunnet drstokkmilen. Den treningsgleden og mestreningsflelsen er ubeskrivelig god!

Jeg har tidligere skrevet et innlegg om gi det ti minutter. Det bare komme seg p trening og s si til deg selv at om du fortsatt ikke har lyst til trene etter ti minutter, s skal du f dra hjem . Det har reddet meg mange ganger. Stort sett er treningsgnisten p plass etter ti minutter. Og den flelsen du fr da, er s ubeskrivelig god! Jeg er i hvert fall veldig blid og fornyd n. Trening om morgen gjr meg i ekstra godt humr :mrgreen: Ha en strlende dag!


Kristine ♥

HVILKET TRENINGSPROGRAM SKAL JEG VELGE

  • 27.08.2018, 14:56


Fullkroppsprogram, overkropp / underkropp, 3 - splitt, ja, mulighetene er mange nr det kommer til treningsprogram. Synes du det er vanskelig velge? Her er noen sprsml du m stille deg selv nr du bestemmer deg for hvilket treningsprogram du skal velge.

Hva liker du gjre?
Dette er kanskje det viktigste punktet. Rett og slett fordi det beste treningsprogrammet for deg, er det du gjennomfrer. Over tid vil du aldri gjennomfre et treningsprogram som du missliker Ja, jeg trr pst at et treningsprogram er ubrukelig om du ikke trives med det. Liker du derimot programmet, vil du glede deg til trene, fle deg motivert og ha strre sjans for virkelig kicke ass p ktene dine.

Hvor mange dager i uken kan du trene?
Og da m du tenke realistisk. Om du n trener tre ganger i uken, vil det ikke lnne seg velge et treningsprogram med seks dager i uken. Da vil et realistisk ml, vre at du fortsetter med tre treningsdager eller at du for eksempel ker med en treningsdag i uken og velg et treningsprogram med fire treningsdager i uken.

Hvilken erfaring har du?
Har du akkurat begynt med styrketrening, vil kroppen din tle mindre volum og intensitet enn en som har trent i flere r. En nybegynner vil ogs oftest ha god fremgang med et klassisk standardisert treningsprogram, mens en som er mer viderekommende m ha strre progresjon i sitt treningsprogram.

Hvor lenge vil du trene om gangen?
Tenk p ditt utgangspunkt. Trener du rett etter jobb og stort sett er sulten, og vil raskt hjem til middag? Vel da burde du velge et treningsprogram som ikke tar all verdens med tid, kanskje 40 - 45 minutter. Eller om du elsker trene og virkelig liker vre p treningssenteret, ja da kan programmet ta 1 time, eller maks 1,5 time trene igjennom.

Hva trenger du prioritere og hva nsker du prioritere?
Er mlet ditt f en strre sprettrumpe, m du ha en treningsprogram som legger til rette for ekstra belastning p rumpen og som prioriterer dette. Eller om du har veldig velutviklede skuldre men ikke s mye muskelmasse i bena, m treningsprogrammet ha hovedfokus p ben og ha lite prioritering rundt skuldrene.

Med disse svarene hper jeg det blir litt enklere for deg velge et treningsprogram, uavhengig om du velger et ferdig oppsatt fra nettet eller om du lager deg et selv. Lykke til med treningen :grin:


Kristine ♥

SAFTIGE EPLEMUFFINS

  • 26.08.2018, 11:17


De norske eplene er s gode! N som det er hysesong, knasker jeg flere epler om dagen. Eplene fortjener absolutt bli hyllet i god bakst....eplekake, eplemuffins, eplepai, ja mulighetene er mange. Valget mitt falt p eplemuffins da det er enkelt og raskt.

SONY DSC

Som dere kanskje fikk med dere p Instagram, var jeg p epleslang p tirsdag. Lovlig epleslang vel og merke. Jeg spurte nemlig frst. Takk kjre nabo for at jeg fikk s mange epler!

SONY DSC

Disse eplemuffinene er veldig enkle lage. Vips har du saftige, proteinrike og gode muffins. Hper det smaker.

SONY DSC

Eplemuffins
8 muffins

2 egg
3 ss sukrin+
100 g kesam
1 ts bakepulver
50 g mel, jeg brukte 30 g havremel og 20 g speltmel 
20 g vaniljeprotein*
2 epler
1 ss kanel
1 ss sukringold

Bland sammen egg, sukrin+ og kesam. Tilsett s trrvarene. Rr til en jevn rre.
Ha 1 ss av rren i hver muffinsform. Del eplene i biter og bland med kanel og surkingold. Ha 1 ss eplebiter over i muffinsformene og ha s over resten av muffinsrren. Topp muffinsene med de resterende eplebitene. 
Stek p 175 grader i 20 minutter. 


*vaniljeprotein kan byttes ut med 20 gram mel + 1 ss ekstra sukringold

SONY DSC

Spis saftige og gode eplemuffins alene eller server de med vaniljekrem, vaniljepudding eller vaniljeis. Til dessert i dag har jeg planer om servere lune eplemuffins, jeg putter muffinsene i ovnen p 125 grader i 4 minutter, med vaniljeis og ferske eplebiter. Det tror jeg blir fest i munnen!
Ha en nydelig sndag :razz: 


Kristine ♥

INTERVALLER

  • 25.08.2018, 10:42


God lrdag dere. I dag hadde jeg en god intervallkt. Jeg var egentlig ikke motivert for trening i det hele tatt men etter ti minutter med oppvarming var jeg plutselig skikkelig gira og klar for gi jernet. For vre helt rlig, vet jeg ikke hva som skjedde, det var rett og slett som en bryter ble sltt p og knisten i meg oppstod. En skikkelig merkelig, men veldig god flelse!

Dagens intervaller s slik ut
10 minutter oppvarming
startet med rolig jogging og kte s sakte intensiteten
2 minutter lping + 1 minutt gange x 5
1 minutt lping + 30 sekunder gange x 5
30 sekunder spurt + 30 sekunder hvile x 5
15 sekunder maks spurt + 10 sekunder hvile x 5
5 minutter nedtrapping

Tar du utfordringen? I s fall hper jeg du fr en svettefest, og at du fler deg like hy i hatten etter kten som det jeg gjr n :mrgreen: 
Ha en aldeles strlende helg!


Kristine ♥

GJR DIN GREIE

  • 24.08.2018, 17:05


Sprsmlet om hvordan jeg trener, dukker stadig opp. Og for all del, jeg skjnner det. I dagens samfunn lever vi i et overflod av sosiale medier og pvirkninger utenfra. De aller fleste sammenligner andres hr, sminke, antrekk, liv, trening, mat, osv, osv, opp mot seg selv. Det er to viktige ting huske p her.
1. Sosiale medier er bare en rliten del av et menneskes liv. Det er stort sett hydepunktene i livet som blir delt. Det er alts ikke et realistisk bilde av en persons liv. 
Og
2. Det som fungerer for deg, fungerer ikke ndvendigvis for meg, for kjresten din, for venninnen din eller mammaen din. Vi mennesker er forskjellige.

Derfor sier jeg; gjr din greie. Hvis du trives med det du gjr og det fungerer for deg, s gjr det! Gi litt mer fa** i det alle andre gjr. Legg vekk den drlige samvittigheten fordi du gjr noe annerledes. Det at du gjr din greie og ikke ndvendigvis gjr det samme som din bestevenninne eller meg, er bare et tegn p at du jobber mot bli den beste utgaven av deg selv. 

Jeg har selv brukt s alt for mange r av livet mitt p sammenligne meg med andre og flge nag fordi jeg da gjorde noe ulikt eller ikke flte meg godt nok. I dag gjr jeg det som gir meg glede og lytter til min egen indre rst, og jeg har aldri flt meg bedre!
Trr vr deg selv og gjr din greie. I det lange lp, vil det gi deg s mye mer styrke og glede enn forske kopiere noen andre. 


Kristine ♥

14 TIPS TIL MATPAKKEN

  • 23.08.2018, 16:27


Sommerferien er over og hverdagen er tilbake. Da er det viktig pakke med seg mat slik at energien, humret og konsentrasjonen holder seg gjennom hele dagen. Trenger du inspirasjon til hva du skal putte i matboksen? Her er 14 tips til matpakken.

Cottage cheese rundstykker
Disse er super enkle lage, saftige og gode. Lag en stor porsjon nr du frst baker og legg noen i fryseren. Rundstykkene tiner i lpet av noen timer p kjkkenbenken. Selv liker jeg pakke rundstykkene og plegget hver for seg, slik jeg har gjort p bildet over. P den mten holder rundstykkene seg best.

Knekkebrd
Lag spr, gode og hjemmelagde knekkebrd, eller kjp ferdigkjpte. Pakk knekkebrd i en boks og ha med plegg i en annen boks. Kokte egg er supert plegg. Du kan gjerne koke mange egg om gangen og oppbevare de i kjleskapet i 4 -5 dager. Makrell i tomat, leverpostei, skinke og ost er ogs supre pleggsalternativer. Her er mulighetene mange. Husk ogs toppe knekkebrdene med noe grnt som tomat, agurk eller paprika.

Matmuffins
Disse variantene er enkle lage, proteinrike og holder deg mett lenge. Jeg har fylt de med fetaost og cherrytomater, men du kan ogs ha i annet fyll som ost og skinke. 

Lag en grnn omelett
Fyll den for eksempel med skinke og avokado, rull den sammen og pakk inn i aluminimsfolie. En skikkelig god matpakke.

Tunfiskboller
Lag mange p en gang og frys ned i porsjonsstrrelser. Tunfiskboller er smaker godt i en salat eller som plegg p brdskiven.

Lompetoast
En gjenganger. Lompetoast er kjempe godt i matpakken og en av mine store favoritter. Etter at lompetoasten er stekt, avkjles den og pakkes s inn i aluminiumsfolie. Da holder de seg godt. Lompepizza synes jeg ogs er veldig godt i matpakken. 

Eggmuffins
Rett og slett en slags ovnsbakt omelett i muffinsform. Disse kan spises alene, som plegg p lomper eller knekkebrd, eller du kan ha de i en salat.

SONY DSC

Lomperuller
Lomper kan du fylle med mye forskjellig. Etter at du har fylt dem, ruller du de sammen og pakker dem inn i aluminiumsfolie.
Min favoritt er lomper med laks. Du smrer lompene med philadelphia og et lite lag dijon sennep. Deretter legger du over ruccola, rkelaks og litt finhakket rdlk, fr du ruller sammen. Mitt "hemmelige" triks er at jeg ogs legger bittelitt, cirka 1/2 ts, med finhakket ingefr i hver lompe. Det gjr underverker og setter virkelig prikken over i'en p mltidet. Da har du perfekte lomperull i mine yne!

Pannekaker
Pannekaker tar litt tid lage, men det er knall godt og virkelig en favoritt i matpakken. Prv enkle bananpannekaker eller disse saftige og gode pannekakene

Omelett wrap
Wrapen er enkel lage og kan fylles med det som er nskelig. Bde stt og salt passer plegg i denne wrappen!

Grove vafler
Vafler kan lages som en salt variant, ha da litt salt i rren og ikke tilsett stning, eller som en st variant hvor du har litt stning og kardemomme i vaffelrren. nsker du plegg p vaflene dine pakker du vafler og plegg hver for seg, slik at du smrer p plegget nr du skal spise. Da holder alt seg ferskt og godt. Disse knall gode vaflene er enkle, sunne og raske lage.

Salat
Nr jeg lager salat til matpakke har jeg alltid i en proteinkilde (tunfisk, laks, egg, bacon, cottage cheese, skinke, kylling, osv), fettkilde (egg, laks, en god olje, avokado, ntter eller lignende) og en karbohydratkilde (frukt, byggris, bnner, poteter, osv). Da metter salaten best. fylle matpakken med salat, har mange muligheter. Velg det du liker best og finn din favoritt salat!

Kesam eller cottage cheese p glass
Fyll et glass med lokk eller boks med kesam eller cottage cheese, gjerne ogs litt vaniljeyoghurt. Ha over frosne br, havregryn og hakkede ntter. De frosne brene gjr at glasset holder seg kaldt i flere timer. En st og god matpakke.

Middagsrester
Nr du frst lager middag, lag en stor porsjon. Her har jeg laget en stor porsjon lompelasagne. Da hadde jeg middag og matpakke til flere dager. Kald pizza, supper, gryteretter, kokt pasta, stekt kjtt, ja det meste av middagsrester passer i matpakken. Pakk gjerne med litt grnt ved siden.

Hper du fikk inspirasjon til matpakken :grin: Fortell meg gjerne om du har en matpakkefavoritt som jeg br teste!


Kristine ♥

MARKLF - KROPPSVEKT x 100

  • 22.08.2018, 15:39


I dag gjorde jeg noe utrolig gy p trening. Jeg trente marklft med egen kroppsvekt x 100 repetisjoner. Frst tenkte jeg at det ville bli lett som en plett, men s feil kan man ta! Halvveis i kten begynte jeg virkelig kjenne det i lr og rumpe. N fler jeg meg mrbanket i bde underkroppen og overkroppen. Marklft er den perfekte velsen som trener omtrent hele kroppen. Her trener du de store muskelgruppene forside lr, bakside lr, rumpemuskulaturen, den brede ryggmuskulaturen og ryggstrekkeren. I tillegg aktiveres andre muskler i skuldrene og armene. Har du lyst til teste en annerledes styrkekt, prv denne!

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Marklft med egen kroppsvekt x 100 vil si at du skal lfte din egen kroppsvekt 100 ganger. Veier du 70 kilo, skal du alts ha en marklftstang med 70 kg totalt og lfte denne 100 ganger. Jeg valgte gjre dette i 10 sett, slik at jeg totalt trente 10 repetisjoner x 10 sett med marklft p min egen kroppsvekt. Du kan naturligvis legge det opp annerledes. Synes du din egen kroppsvekt er tungt i marklft, kan du for eksempel trene 5 repetisjoner x 20 sett. Det er akkurat det samme hvordan du gjr det, s lenge du gjr 100 repetisjoner. 
Lykke til og god trening :grin:


Kristine ♥

PROTEINRIK DESSERT FROMASJ

  • 21.08.2018, 18:49


I gr kveld laget jeg en deilig rabarbrafromasj til kveldskos. Jeg har en del rabarbra som jeg mtte bruke opp og laget derfor en rabarbrakompott. Etter litt synsing p kjkkenet, ble rabarbrakompotten til en proteinrik dessert fromasj, alts rabarbrafromasj. Det var s utrolig friskt og godt! 

Jeg har brukt skyr, rabarbrakompott, fiberhusk og sukrinmelis i denne oppskriften. Bruk det du har tilgjengelig og liker best. Skyr kan byttes ut med kesam, gresk yoghurt, yoghurt med smak eller lignende. Rabarbrakompott kan byttes ut moste br, most frukt eller en form for syltety. Her er det bare fantasien som setter grenser!
Fromasjen lager du p knappe fem minutter, s er det bare vente et kvarters tid mens den stivner og vips har du en knall god proteinrik dessert fromasj. Spis den som en del av et deilig kveldsmltid, som kos eller server den som dessert.

Rabarbrakompott lagers ved vask ca 400 g rabarbrastilker. Deretter skjres de i skiver p 1 -2 cm og has i en kjele sammen med 2 dl sukringold og 0,2 vann. Det hele kokes opp og las s  smkoke i omtrent 10 minutter uten lokk til det har blitt en tykk kompott. Avkjl og sett i kjleskapet.
Rabarbrakompotten holder seg 4 -5 dager i kjleskapet i en lufttett boks eller et glass.

Proteinrik dessert fromasj 
Til 1 porsjon

150 g skyr, kesam eller gresk youghurt 
3 -4 ss moste br eller syltety av et slag
1 ts fiberhusk
0,5 dl vann
1 ss sukrinmelis

Bland sammen skyr, gresk yoghurt og moste br eller syltety i en bolle.
Bruk en elektrisk hndvisp, ballongvisp eller lignende til mikse inn vannet.
Ha i sukrinmelis og fiberhusk.
Pisk alt sammen i 30 sekunder. 
La moussen stivne i kjleskapet i minimum 15 -20 minutter.
Server.

Jeg har litt ekstra skyr og rabarbrakompott p toppen av min fromasj. En enkel og super god hverdagsdessert :razz: Hper det smaker!


Kristine ♥

LES DETTE

  • 21.08.2018, 09:11


God tirsdag herlige dere ♥ N nsker jeg at du stopper opp og leser dette nye. 

Du er elsket.
Du er enestende. 
Det er s mange som setter pris p deg. 
Du er vakker. 
Du er sterk. 
Din verdi er ubeskrivelig. 
Du er bra nok. 
Du er du. 

I dag, og forvrig alle andre dager resten av livet ditt, er dette en sannhet. Det at du er du, er din styrke og det er ingen som kan vre akkurat slik som deg. 
G ut, grip dagen med storm. Vr deg selv og vr stolt av den du er.


Kristine ♥

FERSKE VRRULLER

  • 20.08.2018, 15:34


I gr var det strlende sol og deilig temperatur. Jeg badet til og med i sjen igjen. Da kom den gode sommerflelsen tilbake! For holde p sommeren en liten stund til, jeg er alt annet enn klar for hsten, laget jeg ferske vrruller til lunsj i dag. 

Ferske vrruller er virkelig fastfood p sitt beste. Det tar ikke mange minuttene fr mltidet er klart, og det er sunt og kjempe godt.
Vrruller er egentlig bare en annen form for wrap. I stedet for fylle en lompe, fyller du rispapir. Innholdet i vrruller kan vre bde rtt, at du for eksempel bruker friske grnnsaker og r laks, eller det kan vre bearbeidet, ved at du bruker stekte grnnsaker og kjtt eller fisk. Jeg har valgt bruke en kombinasjon. Friske grnnsaker sammen med stekt laks og kokt scampi. Server ferske vrruller med en god dippsaus og du har virkelig en deilig lunsj eller middag!

Ferske vrruller
Til ca 2 personer

10 rispapir
2 laksefileter, ferdigstekte 
Ca 200 g scampie
1/2 mango
1/3 agurk
1 stor gulrot
1/3 paprika
Bnnespirer

Del opp grnnsakene i tynne skiver. Del opp laksen. 
Fukt et rispapir om gangen under lunkent, rennende vann i noen f sekunder, ca 10 sekunder, til det blir mykt.
Legg rispapiret p en fuktet fjl eller benk. Ha p grnnsaker, laks og scampi. 
Brett rispapiret stramt over fyllet, brett s inn kantene og rull sammen. 
Legg vrrullene p en tallerken eller fat.
Skal du ikke servere vrrullene med en gang, kan du oppbevare dem i kjleskapet i mellomtiden.

Surst dippsaus

1/2 lime
2 ss soya saus
1 ss sweet chili saus
1 ts fibersirup
1 ss sesamolje, kan slyfes

Bland sammen alle ingrediensene til sausen. 
Nr vrrullene er klar for servering, deler du dem i to og serverer med dippsausen ved siden av.

Vrrullene kan fylles etter smak og behag. Bruk det du liker best og har tilgjengelig. Du kan ogs frityrsteke eller ovnsteke vrrullene etter at de er fylt, slik jeg har gjort her. Hper det smaker!


Kristine ♥

SYV SPRSML OG SVAR

  • 19.08.2018, 13:09


Hvordan kan jeg bli god i pull ups?
Jeg har skrevet et innlegg om dette fr. Det kan du lese her. 

Driver du fortsatt med online coaching?
Ja, det gjr jeg. Jeg synes det er kjempe moro kunne hjelpe andre mennesker n deres ml, uevhengig om det er f mer energi, f lavere fettprosent, bli sterkere eller noe helt annet. Som om jeg n per dags dato ikke jobber fulltid som personlig trener og kostholdsveileder, tror jeg at jeg alltid kommer til ha det som bijobb. Rett og slett fordi jeg synes det er s givende. Har du et ml du vil n, m du gjerne sende meg en mail p pt@helseglede.no

Har du spisedager? 
Ja, jeg spiser hver dag! Neida, jeg skjnner hva sprsmlet er, hvorvidt jeg har skalte dager hvor jeg spiser hva jeg vil hele dagen, masse godis og annet usunt. N er det slik at jeg spiser det jeg vil hver eneste dag. Jeg fler ikke s ofte behov for godis, kake eller lignende, og nr jeg har lyst p det, spiser jeg det. Jeg tar meg gjerne en sjokoladebit p en onsdag eller vafler p jobb p fredag - ja, hver fredag har vi vafler p jobb. Jeg spiser sunn, nringsrik mat mesteparten av tiden og tenker derfor at om jeg har lyst p noe annet enn den vanlige maten min, s spiser jeg det. Stort sett ender det opp med en skalt 80 / 20 % fordeling. Jeg spiser sunt og variert 80 % av tiden og andre ting de resterende 20 %.

Hva er din favoritt i matpakka? 
Det m bli lompetoast eller en salat med diverse middagsrester. Middagsrester synes jeg alltid gjr seg utmerket i matpakken. Det kommer et eget innlegg senere i uken om akkurat dette. 

Har du et ml med treningen? 
Per dags dato har jeg ikke noe ml med treningen. For tiden jobber jeg veldig mye og jeg trenger derfor trening for koble ut og hente inn energi. Fra og med september blir det mindre jobb p meg, og da tror jeg at jeg kommer til sette meg et treningsml. Kanskje bli sterkere i kneby?

Teller du kalorier?
Nei, det gjr jeg ikke. Min personlige mening er at det ikke er sunt telle kalorier. Hvor mye nring vi trenger, vil variere fra dag til dag etter hvor aktive vi er og andre parametere som menstruasjonssyklus og psykisk stress. Ingen kalkulator eller tabell vil kunne vite nyaktig hvor mange kalorier du trenger. Jeg mener det er mye bedre lytte til kroppen. Spise nr man er sulten og slutte nr man er mett. For mange er dette noe som m innarbeides, da mennesker i dagens samfunn ikke er vant med lytte til kroppen sin. Over tid, tror jeg vi har mye mer suksess med spise intuitivt, fremfor skulle flge et vist antall kalorier. Slike ting fungerer aldri i lengden. 

 Hvilke reklokker anbefaler du til trening?
Jeg er veldig glad i Miiego Boom og bruker de s og si hver eneste dag. De sitter godt, uten at de fles klemmende, og de har god lyd. 


Kristine ♥

SUKKERFRIE BOLLER MED MSLI

  • 18.08.2018, 10:33


starte lrdagsmorgenen med bake boller med msli, gav virkelig en fin start p helgen. N sitter jeg her med en kaffekopp og rykende ferske boller med brunost. Snakk om en bra lrdagsmorgen!

Denne varianten er fiberrik og inneholder mer proteiner. Bollene passer utmerket til matpakken, eller du kan nyte de som en god frokost, lunsj, kveldsmat eller rett og slett som kos. Hva med servere sukkerfrie boller med msli til sndagsfrokosten imorgen? Bon appetit!

Sukkerfrie boller med msli
Ca 22 boller

1 boks kesam
50 g smeltet smr
4 dl melk
2 ss fibersirup gold
1 ts kardemomme
1 dl sukringold
1/2 pakke gjr
900 g speltmel
​150 g fiberfin, eventuelt mer gjr
150 g msli*

Varm opp smr og melk til cirka 40 grader. Ha i kesam, kardemomme, fibersirup, sukringold og gjr. Rr godt. Ha s i speltmel og fiberfin og elt deigen. Elt tilslutt inn mslien. Tilsett eventuelt mer mel om deigen blir ls eller mer vske om deigen blir trr.
La heve i 1 time.
Form boller.
Sett p ovnen og la bollene etterheve mens ovnen blir varm. 
Stek p 225 i 15 min. 

*Jeg har brukt Bare Bra supergranola i denne oppskriften, men en hvilken som helst msli vil fungere. Du kan ogs bytte ut msli med andre ting som 150 g hakkede ntter og trket frukt, eller hakket sjokolade. 

Boller med musli kan spises som de er eller deles i to og toppes med godt plegg. Min favoritt er helt klart spise bollene mens de er lune sammen med en god skive brunost. Det er s godt! 
Ha en fin lrdag goinger :grin: Nyt helgen. 


Kristine ♥

MER ER IKKE ALLTID BEDRE

  • 17.08.2018, 14:30


En feil jeg ser svrt mange gjr i treningssammenheng, er at de tenker jo mer jo bedre. Og det er jo logisk, ikke sant? Jo mer man trener, jo bedre trent blir man. Men det stemmer faktisk ikke helt. Mer er ikke alltid bedre.

Gr vi fem r tilbake i tid, kunne jeg trene to ganger om dagen. Jeg var fortvilet over at jeg ikke fikk resultater. Jeg flte at jeg la ned s mye tid og innsats, men til tross for arbeidet mitt, kom jeg ingen vei. Etterhvert forstod jeg at jeg ikke ble raskere, sterkere eller s bedre ut fordi kroppen min ikke fikk nok restitusjon. Det er dette viktige ordet, restitusjon, som mange glemmer. Det er ikke bare hva og hvordan du trener som pvirker restitusjonstiden din. Stress og mentale belastninger, hverdagsaktivitet, hvor mye du sover og kvaliteten p svnen din, hva og hvor mye du spiser, jobb / skole, eventuell menstruasjon, og en hel rekke andre ting. Kroppen din m hente seg inn fra den totale belastningen du har hver dag. 

I dag fokuserer jeg heller p kvalitet fremfor kvantitet, samt passer p at jeg fr nok hvile og mat. Kroppen m faktisk f muligheten til hente seg inn. Nr du trener, bryter du ned kroppen og da m kroppen f tid til bygge seg opp igjen. Jo mer du trener, er ikke ensbetydig med bedre resultater. Gi deg selv rom til restituere, bde fysisk og psykisk :razz: 


Kristine♥ 

SUNN CURRY WOK P TI MINUTTER

  • 16.08.2018, 16:16


Raske, sunne og gode hverdagsmiddager er jeg fan av. Fr jeg skulle p jobb i dag, laget jeg en sunn curry wok. Denne middagen er laget p knappe ti minutter, smaker kjempe godt og fyller kroppen med masse nring! 

SONY DSC

Jeg har i lengre tid tenkt at jeg m prve banan i middagsretten min. Flere har skrytt og fortalt at banan er godt i retter som wok og taco. Til n har jeg vrt skeptisk, men i dag bestemte jeg meg for teste det. Curry, kylling og banan var super godt sammen! Hvorfor har jeg ikke testet dette fr? Det er noe med den ste smaken og kremede konsistensen fra banan som passer veldig godt sammen med spr grnnsaker og den sterke touche'n fra chili og curry.

SONY DSC

Sunn curry wok p ti minutter
1 porsjon

1 kyllingfilet
1 cm ingefr
1 cm chili
1 ts curry krydder 
1 liten gulrot
1 hndfull klrabi
1/3 paprika
1 liten banan
1/2 rdt eple
1 ss sweet chili saus, kan slyfes

Del kyllingfilet i biter og stek den raskt i en panne p middels til hy varme. Jeg har en god dsj kokosolje i pannen. 
I mellomtiden skjrer du grnnsakene i biter. Finhakk ingefr og chili. 
Ta ut kyllingfilet av pannen. Ha i grnnsakene og ingefr og chili. Stek p middels varme i cirka 5 minutter i en panne med lokk. Rr om noen ganger underveis.  
Del banan i skiver og eple i biter. 
Nr grnnsakene begynner bli mre, har du i kyllingen, banan, eple, curry krydder og chili saus. Stek i 1 -2 minutter p hy varme. 
Server.

SONY DSC

Du kan naturligvis bruke de grnnsakene du liker eller har tilgjengelig. Lk, squash, sukkererter og blomkl vil ogs gjre seg utmerket i woken. Kylling kan byttes ut med andre ting som kikerter eller svin.
Har du prv banan i middagsretten fr? Om ikke, hper jeg du gjr det n :razz: God middag dere!


Kristine ♥

SPILLELISTEN I AUGUST

  • 15.08.2018, 14:31


Mitt eneste nyttrsforsett i r, var  oppdatere spillelisten min hver mned. Jeg vil nok si at det var mer enn plan, enn et forsett. Jeg er generelt ikke s glad i nyttrsforsetter. S langt i r har jeg gjort det hver eneste mned og jeg synes faktisk at det gir ekstra giv og motivasjon p trening. Det at det stadig dukker opp noen ny go'lter, fyller meg med energi og glede. Her er spillelisten i august.

Ja, s glad blir jeg av trening med god musikk p ret!

Spillelisten i august:
I like It - Moguai & Macon
Shape of You (Tropical Club) - DJ Nate Ro
Kinda Funky - X-Change, Patay
All You Need to Be - Nature One Inc
Ayla (FYH083) - Ayla, Luke Bond
Make Your Move, Kharmelo Remix Edit - Croatia Squad
6 Pounds, Radio Edit - Marc Korn
Forest - Y-Red, Bajton
Hey MaMaMa, Club Mix - Tritonal
United - Armin van Buure
Primeval - Kore-G
The Kingdom - Timo Odv
Purge Motif - DropK, Dewy

Hper du fr noen nye treningsfavoritter :grin: Har du en lt jeg m ha med til listen min, legg gjerne igjen en kommentar. Det er alltid moro med noen gode musikktips. 


Kristine ♥

EN KVELD P TERRASSEN

  • 14.08.2018, 19:41


Jeg vet ikke med dere, men jeg er alt annet enn klar for hst. Kjre sommer, kan du please vare litt lenger?

Jeg forsker s godt jeg kan tviholde p sommeren. Selv om gradestokken sakte men sikkert viser en kaldere temperatur, nekter jeg la hsten komme helt enda! Ettersom solen tittet frem i kveld, tok jeg meg en kveld p terrassen med grillmiddag og noe godt i glasset. Jeg plukket meg en liten blomsterbukett, tente noen lys og bare nt yeblikket. 

Grillede marinerte svinefileter (olje, hvitlk, chili og litt soya) grillet mais, grillet tomat og lk, grillede poteter og jordbr. Nok s enkelt men veldig godt!

Det er terapi for sjelen sitte her, titte utover fjorden, puste dypt ned i magen og bare vre. Jeg her en veldig hektisk hverdag for tiden og da merker jeg virkelig hvor viktig det er for meg ta slike pauser. Det unne meg et par timer p terrassen som n, eller en time -out midt p dagen hvor jeg for eksempel leser en bok, tar meg et bad eller en treningskt. Det er rett og slett helt ndvendig for at jeg skal hente inn energien og kunne holde tempoet oppe.
Hver eneste dag, burde du unne deg noe som gjr at du henter deg inn fysisk og psykisk. Om det er trening, g en tur i skogen, ligge i sengen se p Netflix eller noe helt annet. Husk sette av tid til deg selv. Du er det viktigste i ditt liv!

N skal jeg g tilbake til nyte modus og kose meg en liten stund til, fr jeg tar fatt p kveldens kontorarbeid. Hper du har hatt en fin tirsdag. Nyt resten av tirsdagskvelden.


Kristine ♥

KREMET SJOKOLADEGRT

  • 14.08.2018, 09:46


God tirsdags formiddag dere ♥ I gr kveld laget jeg meg kremet sjokoladegrt til kveldsmat. Ja la ut bilde p story p instagram, og flere har allerede etterspurt oppskriften. Her kommer den.

SONY DSC

Jeg hadde helt glemt hvor godt sjokoladegrt smaker! Havregrt lager jeg sttt og stadig, enten til frokost eller kveldsmat, men n er det en god stund siden jeg har laget en sjokoladevariant. Alt blir bedre med sjokolade, eller hva? Denne varianten blir en tykk, kremaktig og super god sjokoladegrt. Jeg spiste den som nevnt til kveldsmat, men oppskriften kan like gjerne spises til frokost eller lunsj.

SONY DSC

Kremet sjokoladegrt
1 porsjon

2 dl havregryn
Ca 2 dl melk, eventuelt vann
2 dl vann
150 g cottage cheese
1 egg
2 ss store kakaopulver
1 stor ss sukringold
1/3 ts salt

Ha havregryn, melk, vann, sukringold og salt i en kjele. Kok opp til det blir en tykk grt.
Personlig liker jeg la grten koke ekstra lenge, jeg synes den er best da. Ofte lar jeg den st putre i 15 minutter mens jeg gjr noe annet.
Nr grten er ferdigkokt har du i cottage cheese, egg og kakaopulver og kjrer alt sammen med en stavmikser.
Spis!

SONY DSC

Spis kremet sjokoladegrt som den er, eller topp med nsket topping. Jeg hadde over peantter, frosne kirsebr og bjrnebr. 

SONY DSC

Dette er nesten som spise dessert! Er du glad i grt, slik som meg, er jeg sikker p at du vil elske denne oppskriften!  Hper det smaker :razz:  Og ha en
fin fin tirsdag!


Kristine ♥

KOM IGANG MED TRENINGEN ETTER FERIEN

  • 13.08.2018, 15:37


Det virker som om ferien er over for de aller fleste. Jeg har allerede mottatt flere mail og henvendelser om hvordan en kan komme igang med treningen etter ferien. Trenger du ekstra motivasjon, har jeg et par tips her.

Ml
Lukk ynene dine et par minutter og tenk p mlet ditt. Hva nsker du oppn? Vil du bli sterkere i kneby, f mer energi eller rett og slett fle deg bra. Bruk et lite minutt til forestille deg at du har ndd det mlet du nsker. pne s ynene dine. Gir mlet deg motivasjon? Har du lyst til jobbe for nettopp det du tenkte p? Om ikke, burde du revurdere det og kanskje sette deg et annet ml i stedet.

Lag en plan
Nr du har ml, ta frem ark og papir. Skriv ned en plan for hvordan du skal n mlet ditt. Hva m du gjre for komme dit du nsker. Lag en plan for den neste mneden og heng den opp p kjleskapet eller et annet synlig sted.

Lag deg delml
Det fle at man mestrer noe, gir motivasjon og drivkraft. Lag deg sm delml til hovedmlet ditt. nsker du klare 60 kilo i kneby lpet av 3 mneder, og n lfter 40, s kan du ha et ml om klare 50 kilo innen 1 mned og 55 kilo innen 2 mneder, fr du nr det endelige mlet p 60 kilo etter 3 mneder.

Dagslys
Enn s lenge er det fortsatt lyst ganske s mage timer i lpet av dagen. Hjernen vr synes det er enklere trene nr det er lyst ute. Bruk disse timene og forsk s godt det lar seg gjre trene mens det fortsatt er lyst. 

Ha det moro
Uansett hva mlet ditt er, er det viktig nyte veien dit. Det viktigste du kan gjre for holde motivasjonen oppe, er ha det moro underveis. Velg de aktivitetene og lag en slik plan, som tillater at du gjr ting du trives samtidig som du jobber mot mlet. Kun da vil du virkelig lykkes!

Avtal med en venn
Har du en treningspartner hvor du har en konkret avtale for trene, forplikter du deg til denne treningskten. Det at man vet at man skal mte noen, gir ofte motivasjon i seg selv, samt at det gjr det vanskeligere sluntre unna. 

Om du har et godt tips for komme igang med treningen etter ferien, legg det gjerne igjen i kommentarfeltet, slik at vi kan lre av hverandre. 


Kristine ♥

KARAMELLISKAKE

  • 12.08.2018, 08:55


Denne sndagen har jeg en real godsak til dere. Jeg laget karamelliskake til en venninnekveld for et par uker siden, og tro meg, den forsvant fort. Vi var bare tre jenter, og i lpet av en knapp halvtime var kaken borte! 

Kombinasjonen av hjemmelaget iskrem, en spr marengsbunn og karamellsaus er bare magisk god. Hos meg er iskake en generell favoritt nr det gjelder kaker og denne karamelliskaken troer n hyt p listen. Hper det faller i smak hos deg ogs.

Karamelliskake

Bunn
3 eggehvitter
3 ts sukringold
80 g frokostblanding

Iskrem
2 dl kremflte
200 g philadephia
150 g gresk yoghurt, eventuelt kesam
ts vaniljepulver
3 eggeplommer
2 ss sukringold

Starter du med bunnen. Pisk eggehvitene stive med sukringold.
Ha s i kvernede frokostblandingen. Bruk en slikkepott til vende frokostblandingen inn.  
Ha rren utover en springform med 22 cm i diameter.
Stek p 200 grader i 20 min.
Avkjl.

Nr bunnen er avkjlt lager du iskremen.
Pisk eggedosis av egg og sukringold. Rr inn philadephia.
Pisk flten til krem med vaniljepulver. Rr eggedosis, kesam og kremflte sammen.
Ha massen utover bunnen.
Sett i fryseren i mimum 3 timer.

Karamellsaus
1/2 boks vikingmelk, eventuelt 2 dl flte
0,5 dl sukringold
1 ss fibersirup, eller annen sirup
1/3 ts havsalt 

Ha alle ingrediensene i en stor bolle og rr om med en skje.
Sett bollen i mikroen p maks effekt i 6 -8 minutter.
Ta ut bollen et par ganger og rr om.
Du kan ogs koke karamellene i kjele. Da m de kokes i crika 30 minutter.

Ta ut iskaken i god tid fr servering, 15 -20 minutter. Sett den p et fat og la den tine noe.
Rett fr servering smrer du karamellsausen utover kaken.
Server.

Topp gjerne kaken med noen biter frokostblanding for utseendes skyld. Noen friske br vil ogs gjre seg utmerket som pynt.
Karamelliskaken kan oppbevares et par ukers tid i fryseren, men husk at den m tine 15 -20 minutter p kjkkenbenken om den har sttt lenge i fryseren.

Mmmm... Se p den godsaken da dere. Jeg fr lyst til g rett inn p kjkkenet bake med en gang! Hper du lar deg friste til lage karamelliskake her :grin: Ha en nydelig sndag.


Kristine ♥

EN KT UTE

  • 11.08.2018, 13:08


God lrdag formiddag ♥ Er du i helgemodus? Jeg har jobbhelg denne helgen. Noe som betyr at jeg jobber bde fredag, lrdag og sndag. Jeg srger likevel for at jeg fr presset inn litt helgekos fr og etter jobb.

I dag startet jeg dagen med en kt ute. Jeg har nemlig to kettlebells hjemme og ettersom solen skinte, synes jeg det var en perfekt anledning til ta en kt ute. N som vi snart er halvveis i august, er det ikke sikkert sommervarmen holder s mye lenger. Da m dagene med sol utnyttes!

Et stykk veldig konsentrert ansikt under puss press! 

Slik s dagens kt ute ut: 
 - Frontby 
- Stende roing
- Gende utfall
- Push press 
- Clean and press
Alle velsene ble gjort med 1 kettlebell i hver hnd. 

Jeg gjorde 10 repetisjoner av alle velsene og utfrte velsene i en sirkel, alts at jeg ikke hadde noen pause mellom velsene. Jeg tok frst 10 repetisjoner med frontby, deretter rett p 10 repetisjoner med stende roing, s direkte til 10 repetisjoner gende utfall, videre til 10 repetisjoner med push press og s 10 repetisjoner med clean and press. Nr jeg hadde utfrt alle velsene, tok jeg en pause p 1 -2 minutter fr jeg gjorde sirkelen en gang til. Jeg utfrte totalt 4 runder slike. 

kten varer under en halv time, men jeg kan love deg at svetten likevel renner og pulsen bruser. Om intensiteten er hy og pausene korte, skal det ikke mange minuttene til for ha en god treningskt. Flelsen etterp var s god.  Ja, det ser du vel av gliset mitt over! 
Denne kten kan du ogs gjre inne p et treningssenter og du kan bytte ut kettlebells med en vektstang eller manualer. Trening eller ei, hper jeg du fr en riktig s god helg :grin:


Kristine ♥ 

JULI'S

  • 10.08.2018, 15:31


Juli var en fantastisk mned. Vret vi har hatt, har virkelig ftt frem det beste i meg og livet genrelt. Det har vrt s mange fine stunder og hyggelige yeblikk. N krysser jeg virkelig fingrene for at august tar med seg noe av denne godheten videre og at vi gr en herlig hst i vente. Her kommer en oppsummering av juli. 

edf

Juli's mest likte instagrambilde
Et glissent smil i solen. Fire favoritter p et og samme yeblikk - sushi, bikini, solskinn og bestevenn. Ja, jeg koser meg minst like mye som det ser ut!

Juli's mest spilte sang
Jeg har hatt dilla p sangen Idyll med Loke og Morgan Sulele. Idyll er fra fr av en sommerslager og jeg synes lten ble ekstra bra med en ny stemme.

Juli's beste bakst
Desidert jordbr og rabarbrakaken. Denne ble bare s saftig og god! Flere av dere har sendt meg melding p instagram, @kristine_aure, hvor dere har delt bilde av at dere har laget kaken. Det er s koselig se at oppskriftene blir brukt og likt! Jeg delte ogs oppskriften p deilige jordbrmuffins med jordbrglasur

Juli's mest spiste
Eller skal jeg si mest drukket? Iskaffen min er uten tvil det jeg har ftt i meg mest denne mneden. Stort sett hver eneste dag faktisk. Mmmmm...

Juli's trening
Som jeg skrev i min trening i sommer, har jeg trent uten ml og mening. Det har jeg gjort ogs denne mneden. Det har blitt tre -til fire styrkedager i uken og oftest en dag med en form for kondisjonstrening, enten en intervallkt eller en lpetur. Du kan blant annet se en av mine treningsdager her. Stort sett har jeg bare gjort det jeg har flt for. 

Juli's favoritt middag
Enkle proteinrike wraps til tacoen. Rett og slett fordi disse wrapsene er veldig gode, og fordi taco alltid vil vre en favoritt hos meg. Jeg delte ogs noen tips til hvordan du kan lage en perfekt salat. Salat er jo s godt i sommervarmen! Samt at jeg gav dere en oppskrift p grillet maissalat. Perfekt tilbehr til grillmiddagen. 

Juli's treningstips
Jeg gav dere en god rumpefinisher. Denne fikk det i hvert fall til brenne i rumpestumpen min! I tillegg delte ogs mine planlagte intervaller med dere. 

rrem

Juli's beste 
Jeg vet sannelig ikke hva jeg skal velge som juli's beste dag. Selv om jeg har jobbet mye i juli, ja, faktisk har jeg bare hatt to fridager hele mneden, har jeg prioritert venner, sosialt og hygge stort sett hver eneste dag enten fr eller etter jobb. Det har vrt mange dager med fantastisk vr og jeg har desidert hatt p bikini mer enn noe annet plagg. Juli's beste m rett og slett bli de magiske timene hvor solen har skinnt og jeg har hatt de jeg er glad i rundt meg. 


Kristine ♥ 

TORSKETACO MED AVOKADOKREM

  • 09.08.2018, 19:21


Jeg forsker spise fisk til middag to ganger i uken. Jeg skal innrmme at jeg er ikke alltid like flink til det, men jeg jobber med saken. I dag laget jeg torsketaco med avokadokrem. Det var godt det!

s

Torsk synes jeg ofte kan bli kjedelig i seg selv. Og ettersom taco alltid er en favoritt hos meg, bestemte jeg meg for kombinerte jeg de to. Dermed ble det torsketaco! Dette er en sunn og enkel middag laget p 20 minutter som passer like godt som en god hverdagsmiddag eller til helgekosen.  

Torsketaco med avokadokrem
Til 2 personer

Torsketaco
1 pakke torsk, ca 400 g, jeg brukte fryst torsk som jeg hadde tint i kjleskapet
1 pakke ferdigkjpt tacokrydder eller 3 ss hjemmelaget tacokrydder
1 pakke cherrytomater
1 rdlk
1/2 lime

Ha godt med krydder p fisken og legg den utover en bakeplate med aluminiumsfolie. 
Del tomater i to og skjr lk i skiver. 
Legg lk og cherrytomater p bakeplaten med fisken. Press over saften fra 1/2 lime. 
Stek p 200 grader i ovnen i 12 -15 minutter. 
I mellomtiden lager du avokadokrem. 

Avokadokrem
1 avokado
100 g kesam
1/3 ts salt
1/3 ts pepepr
1 hvitlksfedd
1/2 lime

Del avokado i biter. Finhakk hvitlk.
Ha avokadobiter, kesam, finhakket hvitlk, salt og pepper i en bolle. Mos godt sammen med en gaffel. Eventuelt kan du bruke en stavmikser eller foodprosessor. 
Press over saften fra 1/2 lime og rr rundt. 

Til torsketaco med avokadokrem hadde jeg tortillalefser, salatblader, koriander, edamamebnner og limeskiver. Virkelig en smakfull mte servere torsk p.
Om du ikke har prvd torsketaco enda, hper jeg du gjr det n :razz: Ha en god middag!


Kristine ♥ 

LYKKE ER NOE VI SKAPER SELV

  • 09.08.2018, 09:50


Riktig god morgen herlige mennesker ♥
Hver morgen bruker jeg et par minutter p fortelle meg selv at jeg er mer enn god nok og remser opp noen ting jeg er takknemlig for akkurat i dag. Jeg har jobbet mye med min indre dialog og etterhvert innsett at lykke er noe vi skaper selv, ikke noe som dukker opp p magisk vis.

En positiv sjel, starter med et positivt sinn. Legger du et godt grunnlag om morgenen, med positive, glade og takknemlige tanker, har du et stdig fundament for resten av dagen. Det er ikke mer enn to minutter som skal til! Du kan til og med pusse tenner samtidig om du nsker det. Mens du tar tannpussen denne morgenen, lag en liste i hodet ditt med hva som er bra med akkurat deg og hva du er takknemlig for i dag. Jeg kan love deg at du vil fle deg lettere i kroppen og gladere til sinns etterp.
Ha en riktig s strlende torsdag!


Kristine ♥

INGEN TRENINGSKT ER EN DRLIG KT

  • 08.08.2018, 16:46


Hva tenker du kanskje n. Det er ikke sant!
Men jo, jeg trr pst at ingen treningskt er en drlig treningskt. For all del, vi har alle kter hvor man ikke er like sterk som vanlig, ikke lper like raskt eller hvor en rett og slett fler at dette var en drlig kt. Men i det du er ferdig med treningskten, har du noen gang tenkt 'denne treningskten skulle jeg nske jeg ikke gjorde? Jeg skulle nske jeg bare hadde lagt meg p sofaen i stedet.' Jeg tviler p det!

Uansett hvor drlig kten har vrt, angrer man svrt svrt sjeldent p at man har gjort treningskten. Ja, det var kanskje ikke den beste treningskten, men det er helt ok. Du er ikke p topp hver dag. Du m ha mindre gode treningskter for kunne sette pris p de dagene du virkelig har gode treningskter.

Er det slik at du har gjennomfrt en treningskt som fles drlig, klapp deg selv p skulderen for at du gjorde den! Det var kanskje ikke den beste kten, men du gjorde den og det er bra i seg selv!


Kristine ♥

DAGENS MIDDAG OG DESSERT

  • 07.08.2018, 17:03


I dag slo jeg p stortromma og serverte bde middag og dessert! P menyen stod det grillspyd med kylling og en bananproteinis. Det slo ann hos bde meg og gjesten. Trenger du middags- eller desserttips i dag, kommer oppskriften her.

SONY DSC

Dagens middag ble alts grillspyd med grnnsaker og kylling, samt en hjemmelaget ststerk dressing.

SONY DSC

Grillspyd
Rdlk, paprika, sopp, kyllingfilet, sitron, chilipulver, salt og pepper

Skjr grnnsakene og kyllingen i biter. Tre de p et spyd. Press over saften fra sitronen og ha over salt, pepper og chilikrydder. 
Grill i 3 -5 minutter p hver side, eller gjr som meg, stek de i stekeovnen p 180 grader i 12 minutter. 


Hjemmelaget ststerk dressing
150 g creme fraiche, eventuelt kesam for en magrere variant, 1 ss ketchup, 1/2 ts fibersirup eller annen stning, 1 ts chilisaus, 1/3 ts chilikrydder, 1/3 ts ts hvitlkskrydder

Bland sammen alle ingrediensene og server. 

SONY DSC

Dagens dessert ble det en slags bananproteinis  som jeg serverte med eplebiter, bringebr og blbr. Denne ble super god og skal helt klart lages igjen!

SONY DSC

Bananproteinis
2 eggehviter, 1 ss sukringold, 1 frossen banan i skiver, 2 ss kakaopulver, 100 g kesam

Ha den frosne bananen, eggehviter og sukringold i en bolle. Pisk med en ballongvisp, elektrisk hndmikser eller lignende, til det blir en fluffy konsistens. Bland s ned kesam og kakaopulver. Sett i fryseren 1 time. Nyt.


Kristine ♥

TRE ENKLE INTERVALLKTER DU KAN GJRE UTE

  • 06.08.2018, 15:41


Intervalltrening er en veldig enkel mte trene p. Du kan selv velge hvor hardt du vil jobbe i arbeidsperiodene, samt hvor lenge arbeids- og hvileperiodene skal vare. Og det beste av alt, du trenger minimalt med utstyr. Alt du trenger for intervaller ute, er gode sko og et antrekk. God musikk gjr ogs treningskten ekstra morsom! Ta p deg treningsklrne og test en av disse tre enkle intervallktene du kan gjre ute :grin:

Bakkeintervaller
Her lper du opp bakken raskt, og gr s rolig ned bakken. Dette kan du gjenta alt fra 6 -20 ganger avhengig av hvor lang bakken din er. 

Lyktestolpeintervaller
Her lar du lyktestolpene avgjre arbeids- og hvileperiodene dine. Lp raskt fra en lyktestolpe til en annen. Nr du nr frem til lyktestolpen, jogger du s rolig frem til neste lyktestolpe. Deretter lper du raskt frem til neste lyktestolpe, jogger rolig igjen, osv. Fortsett  slik i 20 -30 minutter. 

Strekningsintervaller
Finn deg en flat strekning. Den kan vre alt fra 100 -500 meter. Lp strekningen s raskt du klarer. Snu og jogg rolig tilbake, eventuelt g tilbake. Nr du er tilbake der du startet, lper du s raskt den andre veien igjen. Gjenta 6 -10 ganger.

Husk at du m varme godt opp fr du begynner med intervallene. 10 minutter er fint for de fleste. Start med rask gange. k s til rolig jogging og lp et minutt eller to p slutten av oppvarmingen. Du skal bli god og varm i kroppen.  

Hper du lar deg inspirere til teste en av disse tre enkle intervallktene du kan gjre ute. God trening!


Kristine ♥

SNICKERS MUFFINS

  • 05.08.2018, 13:42


Hva sier du til ste, saftige snickers muffins? Jeg sier i hvert fall hyt 'nam'. Disse var s utrolig saftige og gode!

SAMSUNG CSC

Dagens fristelse er nemlig disse deilige snickers muffinsene. Kombinasjonen av sjokolademuffins og en god peanttglasur, er virkelig super god.

SAMSUNG CSC

Snickes muffins
8 muffins

Muffins
2 egg
4 ss g sukringold
2 ss kakaopulver
20 g sjokoladeprotein, eventuelt mer mel
60  g mel, jeg brukte speltmel
100 g kesam
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
Ca 0,5 dl melk, eventuelt vann

Pisk egg og sukrin+ til eggedosis.
Tilsett trrvarene. Ha s i litt og litt melk til du fr en tykk sjokoladerre.
Ha i muffinsformer. 
Stek p 170 grader i 12 -15 minutter.
Avkjl.


Glasur
1 ss peanttsmr
1 ss peanttmel, eventuelt mer peanttsmr
1 ss kakaopulver
1 ss sukringold
1 ss fibersirupgold
1 -2 ss melk

Bland sammen alle ingrediensene utenom melk. 
Tilsett litt og litt melk til det blir en tykk konsistens.
Smr utover muffinsene. 
Topp gjerne med noen peantter. 

SAMSUNG CSC

Du kan naturligvis servere muffinsene uten glasur ogs, men de blir ekstra gode med. Dryss gjerne over noen salte peantter. Det gir en god krunsj og setter prikken over i'en p snickers muffinsene. Hper du lar deg friste og at oppskriften faller i smak :razz:  


Kristine ♥ 

I DAG ER JEG TAKKNEMLIG FOR

  • 04.08.2018, 16:11


Riktig god lrdag go'inger ♥ I dag morges brukte jeg noen ekstra minutter til bare ligge i sengen og tenke over hva jeg er takknemlig for. Dagene flyr forbi, og vi mennesker har lett for ta hver dag forgitt og glemme sette pris p de sm tingene. Det er tross alt de sm tingene som gir glede hver eneste dag.

I dag er jeg takknemlig for:
At jeg har en kropp som kan g og st, og lunger som fyller meg med luft.
At jeg har en familie jeg er glad i, og venner som er der for meg.
At jeg har en jobb jeg synes er givende hvor jeg stadig lrer noe nytt.
At fr dele min lidenskap for trening og kosthold gjennom online coaching.
At jeg har tak over hodet og penger til mat.  
At jeg bor i Norge, et fritt land hvor jeg str fri til gjre akkurat det jeg vil og leve det livet jeg nsker.
At jeg er glad i kroppen min, det har ikke alltid vrt snn, og for at jeg er lykkelig i sjelen.
Og en hel del annet. Det er s ufattelig mye jeg er takknemlig for! 

Hva er du takknemlig for? Hper du fr en aldeles nydelig lrdag og en herlig helg. 


Kristine  ♥ 

VANNMELONDAGEN

  • 03.08.2018, 16:21


Ja, i dag er det den internasjonale vannmelondagen. Jeg vet ikke med dere, men jeg elsker vannmelon p denne tiden av ret. Forfriskende og godt!

Ettersom det er vannmelondagen, har jeg noen fakta du kanskje ikke viste om denne go'saken:
Vannmelon er faktisk bde en frukt og en grnnsak.
Hele vannmelonen er spiselig, ja bde skallet og stene. Selv om de fleste kun spiser vannmelonkjttet.
En vannmelon bestr av 92 % vann. 
I flge Guinness rekordbok, veier den tyngste vannmelonen i verden 159 kg!
Vannmelon finnes bde som den vanlige rosarde varianten de fleste av oss kjenner til, i tillegg til oransje og gul. 
Fargen til den rosarde vannmelonen, skyldes lykopen, som er et antioksidant. Antioksidanter er med p bekjempe livsstilsykdommer som kreft og hjerte- karsykdommer.
Vannmelon inneholder kostfiber, som er bra for tarmene vre.
Skallet p vannmelonen er riktig p polysakkarider. Dette karbohydratet er med p fremme serotonin produksjonen i hjernen, noe som er viktig for svnen vr. 
Vannmelon inneholder ogs mye C vitamin og A vitamin.
Vannmelon vokser faktisk p bakken p samme mte som gresskar.
Det tar omtrent 90 dager gro en vannmelon, fra den dagen en planter fret til den dagen man tar ned frukten.

SAMSUNG CSC

Vannmelon kan brukes til s mye. Selv liker jeg den best kald, servert i skiver.  Om du vil teste noe annet med vannmelon kan du for eksempel riste frene i en panne sammen med litt salt. Ristede vannmelonfr er super godt som snacks eller i salaten. Du kan frys vannmelon i terninger og bruk de som isbiter. Skallet til vannmelonen kan du hule ut bruke til en bolle som du serverer salat i. En salat blir ekstra frisk og god om du tilsetter biter av vannmelon. Eller du kan lag en deilig vannmelonsorbet av frossen vannmelon og frosne jordbr.

Skal du feire vannmelondagen med noen skiver kald vannmelon? 


Kristine ♥ 

UTEDAG P EKEBERG

  • 02.08.2018, 20:49


                                                                                                                                                                      Reklame // OpplevOslo

I dag har jeg hatt en herlig utedag p Ekeberg i godt selskap. Mange forbinder Ekeberg med NorwayCup og Ekebergrestaurant. Men Ekeberg har s mye mer tilby! Her er det blant annet treningspark, frisbeegolfbane, utsiktspunkter og hundejordet. Du kan ta deg en joggetur, spille minigolf, klappe ponnier eller nyte stillheten blant en av de sm vannene.

Jeg har faktisk aldri gtt tur p Ekeberg fr, men n lurer jeg p hvorfor. Utsikten her er fantastisk. Jeg og turkameraten min, valgte starte med og g rundt i parken, se p de skulpturene og nyte utsikten. Turstiene pner seg stadig slik at du plutselig speider utover hele Oslofjorden. Jeg kan tenke meg at solnedgangen her oppe er magisk!

Hvor nydelig er ikke Norsk natur dere? Se hvordan solen skinner igjennom trrne og nrmest lager kunst av de nydelige solstrlene. Jeg har sagt det fr flere ganger, men jeg sier det igjen - traske rundt i skoen, er virkelig terapi for kropp og sjel! 

Dagens utedag p Ekeberg ble avsluttet med et par lp opp trappene, seks trappeintervaller holdt for i dag, fr vi tok oss en piknik midt i det grnne naturomrdet. Jeg hadde pakket med Cola Zero, druer, blbr og klementiner. En enkel liten piknik. Flg gjerne Bymiljetaten Oslo p Facebook og Instagram for bli inspirert til flere idylliske Osloomrdet. 
N skal jeg ta meg en kaffekopp og komme meg avgrde p nattevakt. Hper du har hatt en like fin torsdag som meg :grin: Ha en fortsatt fortreffelig aften! 


Kristine ♥ 

SPICY TACOLASAGNE

  • 01.08.2018, 16:36


Spicy taco lasagne er egentlig bare en ny variant av favoritten min, lompelasagne. Denne har dere sett mange ganger p bloggen, blant annet her. Det er en oppskrift jeg lager igjen og igjen og igjen.

Nr jeg laget lompelasagnen i gr da jeg skulle f middagsgjester, valgte jeg gjre noen sm endringer, rett og slett krydre den opp og gjre den mer spicy. Da ble en spicy taco lasagne. Knall godt! Bde jeg og middagsgjestene var svrt fornyde.

Spicy tacolasagne 
Til 3 -4 personer

8 speltlomper, eller tortillalefser
Revet ost, ca 80 g, jeg foretrekker Jarlsbergost
Litt parmesan, valgfritt
Maiskorn
Jalapeo

Tomatsaus
400 g karbonadedeig
1 boks hakkede tomater
2 ss tomatpure
3 ss tacokrydder, hjemmelaget eller ferdigkjpt
1 finhakket rdlk
2 fedd finhakket hvitlk
1 cm finhakket chili, valgfritt 
1 boks kidneybnner

Hvit saus*
2 dl melk
1/2 ts muskatntt
1 ss maizena
150 g cottagce cheese

Start med tomatsausen. Stek karbonadedeig. Ha i hakkede tomater, tomatpure, rdlk, hvitlk, chili og tacokrydder.
La blandingen surre noen minutter. Tilsett s kidneybnner. 

Varm opp melken med muskatntt. Rr inn maizena. 
Ha i cottage cheese og rr godt.

Finn frem en from.Begynn med legge et lag tomatsaus. Legg s p den hvite sausen fr du legger over et par lomper.
Legg et nytt lag tomatsaus, hvit saus og lomper og fortsett til du har ftt tre lag. 
Topp med et godt lag raspet ost, et dryss parmesan, jalapeos og maiskorn.
Stek p 200 grader i 15 -20 minutter.
La formen hvile et par minutter fr du skjrer i den. 


*Du kan droppe den hvite sausen om du vil gjre det enkelt. Jeg har ved flere anledninger utelatt hele den hvite sausen og det blir fortsatt en veldig god middag. Eventuelt kan du ogs bruke creme fraich eller original kesam som du blander med litt muskatntt og bruke dette som enkel hvit saus. Knall godt og enkelt!

Server gjerne spicy taco lasagne med rmme, tacosaus og en frisk salat. I min salat har jeg brukt salatblanding, spinat, paprika, tomat, agurk og maiskorn.

Hper det smaker :razz: Ha en god middag!


Kristine ♥ 

Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her p min blogg vil du f sm tips, rd og oppskrifter til den sunne linje, samt flge min vei i livet. Jeg har troen p at god helse og en sunn livsstl er nkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer p noe, nsker dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no