hits
www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

HELSEBRINGENDE KAFFE

  • 29.09.2013, 13:03


Riktig god sndag dere :grin:
Viste dere at det er deninternasjonale kaffedagen i dag?


Nordmenn topper listene blant kaffedrikkere, og drikker i snitt fire kopper kaffe om dagen.
Vre daglige kaffekopper er ikke bare med p vekke oss om morgenen, men er ogs med p styrke immunforsvaret vrt!

Kaffe str for hele 60 % av antioksidantene nordmenn fr i seg!
Det sier vel egentlig noe om at folk flest burde spise mer frukt og grnnsaker ogs.
Klorogensyre er den antioksidanttypen som det finnes mest av i kaffe. 1 dl filterkaffe inneholder 2,2 mmol antioksidanter.


Men hva er egentlig antioksidanter?
Kroppens organer og funksjoner er avhengig av oksygen. Nr oksygen i kroppen forbrennes dannes det frie radikaler.Disse er giftige for oss i store mengder.Normalt blir vi ikke syke av de frie radikalene, men blir det for mye av disse stoffene kan det gjre skade p cellene i kroppen eller skade arvestoffet vrt. Det er her antioksidantene kommer inn. Antioksidantene bekjemper kroppens frie radikaler og motvirker deres skade, og er derfor en viktig del av vrt immunforsvar. Ettersom antioksidantene blir brukt opp nr de gjr jobben sin, trenger vi stadig pfyll. Vitamin A, vitamin C, vitamin E og betakaroten er eksempler p antioksidanter. For utenom kaffe finner du de i te, sjokolade, br som jordbr og blbr, grnne, gule og rde frukt og grnnsaker.



Min favoritt kaffe

20 g mocca-protein
3 drper stevia vanilje
0,5 dl vann
1 ss kaffepulver
Varmt vann

Bland proteinpulveret og stevia med 0,5 dl vann i et glass eller en kopp.
Lag kaffe av kaffepulver og varmt vann eller bruk vanlig svart kaffe.
Hell kaffen over proteinpulveret og rr rundt.
Mmmm...

Nyt dine kopper med kaffe med den beste samvittighet.
Nyere forskning viser at du forebygger bde kreft, diabetes og hjertesykdommer.
Bare husk og drikke nok vann ogs, da kaffe virker dehydrerende.


N skal jeg nyte min elskverdige kopp :razz:
Jeg er tilbake hjemme fra og med onsdag.
I mellomtiden fr dere ha en fantastisk sndag.

Kristine

GO'SAKER

  • 25.09.2013, 16:36


Hei!
Jeg ville bare vise dere denne pakken jeg fikk fra iHerb.
Det er utrolig hvor mye glede en slik pakke kan gi:grin:Jeg smilte i hvert fall fra re til re etter ha hentet denne i dag.
Vanligvis lper jeg p posten med en gang jeg har ftt en hentelapp.
Jeg har rett og slett ikke hatt tid de siste dagene, s denne gangen har hentelappen hengt pent p kjleskapet siden lrdag.
I dag rakk jeg endelig ta en tur innom posten hvor mange go'saker l og ventet p meg.


- 2 bokser med Questbar cookie doug
Jeg elsker disse!
- Kremet peantt smr
Utrolig godt peanttsmlr som kun inneholder peantter og litt salt.
- Pasta
Glutenfri pasta laget av brun ris. Jeg hper magen min liker denne pastaen bedre enn vanlig pasta!
- Rtt cashewsmr
Nok en gjenganger. Utrolig godt nttesmr som kun inneholder r, organiske cashewntter.
- Trkede blbr
Trket frukt pleier vre hard, disse derimot er mye og med masse smak.
- Steak krydder
Jeg bruker mange av krydderblandingene til Simply Organic, dette er en gjenganger som passer til mer enn bare biff.


Mange er redde for bestille varer fra utlandet.
Det er helt ufarlig bruke iHerb. De har flere millioner fornyde brukere fra hele verden, inkludert meg som per dags dato har gjortflere titallsbestillinger!
Hovedrsaken til at jeg bruker iHerb er bde fordi de har langt strre utvalg enn hva helsekostforretningene har i Norge og fordi produktene koster omtrent en fjerdedel av hva de koster i butikken her.

Det som er et par ting som er viktig tenke p nr du handler p iHerb:
- Du fr 10 $ i rabatt ved bruk av koden OKE701.
Denne koden legger du inn helt i slutten av bestillingen din nr du skal betale. Du legger koden inn under 'Apply coupon code'.
- Om du handler for under 200 kr slipper du betale toll. Frakt inngr ikke under toll.
Det vil si at du kan handle produkter for 200 kr for s legge frakt opp denne prisen.
Kjper du produkter for over 200 kr m du betale toll og merdiavgift.
- Hold pakkens vekt under 1814 grams.
Overstiger pakkens vekt dette, blir frakten dyr.
Ettersom frakten er spass billig p Iherb, 4 $, lnner deg seg heller kjpe mange sm pakker til under 200 kr.
Jeg bestiller alltid flere sm pakker. P den mten unngr jeg bde toll og hy fraktpris.
Da er det bare handle i vei!


Hper alt str bra til med dere.
Vi er halvveis i uken allerede :grin:
Ha en god onsdag!


Kristine

PAUSE

  • 23.09.2013, 16:27


Hei dere.
Jeg titter bare innom for nske dere en sprek uke :grin:
De neste dagene blir det stille fra meg.
Det er veldig mye som skjer i livet mitt akkurat n, mest p den negative siden dessverre.
Jeg er rett og slett ndt til innse min begrensning. Jeg er en frken som nsker hjelpe alle og gjre alle til lags, og glemmer ofte meg selv midt oppi det hele. N har jeg skjnt at om jeg skal kunne stille opp for mine nrmeste m jeg stoppe opp og ta vare p meg selv underveis. Mens det stormer som verst m jeg trappe ned p enkelte ting.
Jeg titter selvflgelig innom om jeg har tideller det er noe jeg vil fortelle. Jeg hper p vre tilbake neste uke.



I mellomtiden fr dere gjr denne uken til noe bra.
Smil hver dag, tenk positivt, tren og utls endorfiner,gi kroppen god nringog ta vare p de rundt deg.
Ha en riktig god mandag.


Kristine

NYSTEKT TIL FROKOST

  • 22.09.2013, 10:48


Riktig god sndag formiddag dere :grin:
Hper du har hatt en herlig helg s langt.
Jeg startet sndagen min med nystekte protein rundstykker til frokost sammen med en god kopp proteinkaffe med steamet melk.



Rundstykker

2 hele egg
1 eggehvite
3 ss kokosmel
3 ss mandelmel
2 ss pofiber / fiberfin, eller annen trrvare
1 ts fiberhusk
1 ts bakepulver
1/3 ts salt
3 ss kesam
4 ss melk, eller vann

Skill eggeplommen fra eggehviten.
Bland sammen eggeplommene med kokosmel, mandelmel, pofiber, fiberhusk, bakepulver, salt, kesam og melk.
Stivpisk de tre eggehvitene.
Vend rren forsiktig inn i de stivpiskede eggehvitene.
Form 8 boller p en bakplate.
Stek p 175 grader i 15 -20 minutter.


Jeg laget gratinert toast av rundstykkene.
Rundstykkene deles i to, smresdem med dijon sennep, ha p tomat i skiver, go' og mager bacon og jarlsberg ost, for s gratinere p 200 grader i 5 -10 minutter.


N er jeg klar for en herlig sndag.
Nyt dagen og lad opp til en ny uke.


Kristine

HSTSOL

  • 20.09.2013, 16:57



I dag skinte hstsolen s fint.
Jeg lader mye av energien min p sol.
Det er en klisje, men solen er min beste venn - jeg elsker den! :grin:
Etter flere dager med sregn, fles det fantastisk med solskinn p en fredag.
Hstsolen varmer bde utsiden og innsiden.


Jeg tok med meg kaffekoppen ut og nt solstrlene.
Dessuten var det en god anledning til prve min nye jakke fra SheInside, denne.
Skjerfet er forvrig fra Matthew Williamson, en av mine favorittdesignere. Jeg elsker at han lager plagg som sier 'Hey! Livet er en herlig regnbue!', akkurat slike ord jeg vil leve etter!
Nytt skjerf og ny jakke, jeg er klar for hsten!


Uansett, nok prat om tull.
Over til noe mer spennende - mat!
Dagens deilige lunsj ble sauterte grnnsaker med reker, egg, avokadomos og solsikkekjerner.


Ha litt kokosolje og hakket hvitlk i en panne. Nr det er blitt varmt har du i nskede grnnsaker. Jeg brukte squash og spinat. Stek raskt.
Kok egg i 5 -6 minutter.
Mos avokado med sitronsaft og hvitlk.
Skrell reker.
Anrett alt p et fat og toppmed solsikkekjerner.
S godt.


Ellers s har jeg tatt en liten bakerunde i dag.
Jeg bakte det perfekte brd, som jeg har lagt ut oppskriften p tidligere, her.
Sammen med hjemmelaget sjokoladeplegg ble det et nydelig mellommltid.

Sjokoladeplegget laget jeg av ha 2 dadler, 2 ss mandelsmr (eller annet nttesmr), 2 ss kakaopulver, 1 ss yacon sirup og en liten klype salt i en food prosessor. Miks til en jevn masse. Spis rett fra boksen eller ha p en brdskive.
Himmelsk!
Den blandingen er utrolig godt!



N skal jeg komme meg p trening.
I dag er det ben som str p planen.
Det blir kneby, leg ex, utfall og leg curl.
I kveld er det P som str for middagen.
Ren fredagsluksus f den servert med et glass vin.
Jeg nsker deg en herlig helg :grin:


Kristine

AN APPLE A DAY

  • 19.09.2013, 17:13


....keeps the doctor away!


Hva gjr man nr man har hviledag fra trening og ekstra god tid?
Jo, baker! :grin:
Jeg elsker de norske eplene og har vrt en liten tur p slang. 
De er best naturelle, etter min mening, men en lun eplekake kan jeg heller ikke takke nei til.


Med de herlige norske eple, laget jeg en deilig eplekake i dag.
Denne kaken ble veldig saftig og god.
Du trenger ikke mer enn fem til ti minutter for lage den.
S er det bare vente til den er ferdigstekt....noe som kan virke veldig lenge!



Deilig eplekake

2 egg
4 ss sukrin
60 g sesammel eller mandelmel
1/3 ts salt
1/2 ts vaniljepulver
1/2 ts kanel
1 ts fiberhusk
2 ts bakepulver
1 dl melk
2 epler
Sukrin
Kanel

Pisk egg og sukrin til eggedosis.
Tilsett det trre og ha s i melken.
Skjr eplene i biter. Ha dem i en pose sammen med kanel og sukrin. Vend om slik at eple fr krydder p seg.
Rr eplebiten ned i deigen.
Ha deigen i en form.
Stek p 175 grader i 35 minutter.


Kaken nytes helst lun med en klatt is, ProPud vanilje eller gresk yoghurt.
Ha en herlig kveld :grin:


Kristine

NYTT SAMARBEID

  • 18.09.2013, 17:38



Jeg ble overbegeistret da jeg fikk denne pakken i posten i dag.
Weightless er min nye sponsor!
Jeg er bde spent, glad og stolt over kunne fronte deres fritidsklr.


Jeg falt pladask for WR.UP fits better buksene da jeg kom over de p instagram for to mneder siden.
N er de endelig kommet til Norge!
Er de ikke lekre?
Utrolig gode ha p seg og perfekt passform somgjr underverk for rumpen. Som P s fint sa 'jeg tror aldri rumpa di har sett bedre ut!'.
Jeg har modellen Classik Fit i rosa og Slim Fit 7/8 i svart.


Hoppende glad!

Jeg m f legge til at jeg aldri kommer til vise dere noe som jeg ikke selv liker.
Jeg fr hele tiden tilbud om diverse kosttilskudd, hudpleie, treningsty, osv.
Nitti prosent av tiden takker jeg, nei. De f gangene jeg takker ja, hender det ogs stadig at produktet aldri dukker opp her. Om det er noe jeg ikke liker eller er fornyd med, jeg vil ikke anbefale det videre.
De tingene som ser dagens lys p min blogg, gr jeg hundre prosent god for selv, og har eller er villig til kjpeselv.


Jeg gleder meg til vise dere mye flotte fritids- ogtreningsklr fremover :mrgreen:
Flg gjerne Weightless p facebook her.
Ha en super duper onsdag videre!


Kristine

FROKOST

  • 18.09.2013, 07:24



Riktig god onsdagsmorgen dere :grin:
Tenk at vi er halvveis i uken allerede!
Jeg sitter her med frokosten min og lader opp til trening.


- Havregrt
Havregrt kokt med vann toppes medsjokoladesaus (1 ss mandelsmr med kakaosmak blandes med 1 ss kakaopulver, 1 ss mocca-protein og 4 ss melk), kakaonibs og jordbr
- Kokt egg
kologisk deilig egg servert med tomat
- Eple
De norske eplene er fantastisk gode
- Protein kaffe
20 g mocca-protein blandet med 0,5 dl melk fr jeg har i vanlig svart kaffe


Ja, jeg fylte havregrtbollen alt for mye!
Det skjer omtrent hver eneste morgen. Jeg lrer aldri!
Jeg ser for vrig p bildet at jeg ogs har klart sle p skulderen min.Kristine, din gris!
Da er det bare spise opp og komme seg p trening.
I dag er det overkroppen som skal kjres. Og det med masse god frokostenergi!
Ha en herlig onsdag.


Kristine

FUDGY BROWNIE OG IHERB TIPS

  • 17.09.2013, 18:02


Dagens middag ble sushi, en av mine favoritt matretter!
Derfor har jeg dessverre ingen bra middagstips.
Jeg kan derimot friste med en veldig, veldiggod dessert.


Fudgy sjokolade brownie servert med mandelsmr, quest bar med brownie smak, valntter, eple, appelsin og druer.
Den beste desserten p lenge!
Hvem liker vel ikke en klissete, st og deilig sjokoladeklump?
Mmmmm.....



Fudgy sjokolade brownie
1 porsjon

1 egg
1 ss sukrin
2 ss skyr, eventuelt kesam
1 ss mocca-protein
1 ss mandelmel
1 stor ss kakao
En liten klype salt
3 -5 ss melk
Questbar i biter, valgfritt

Skill eggeplommen fra eggehvite.
Stivpisk eggehviten med sukrin.
Bland sammen eggeplommen med skyr, proteinpulver, mandelmel, kakao og salt.
Ha i melk til det blir en rennende sjokoladekakerre.
Vend s inn den stivpiskede eggehviten.
Tilsett proteibarbiter om du nsker det. Hakkede ntter eller hakket sjokolade kan ogs brukes.
Ha rren i en form.
Jeg tok bakepapir i en dyp suppebolle og brukte dette som form, da jeg ikke hadde noen passende strrelse.
Stek p 160 grader i 12 - 15 minutter.
Nyt herligheten.


Jeg vil tipse dere om at iHerb har tilbudspriser p frakt med DHL Exspress ut september.
N kan du bestille varer med vekt opp til 3,6 kilo til kun 8 $!
DHL er fantastisk da du fr varene allerede et par dager etter at de er bestilt. Perfekt for utlmodige sjeler som meg!
Jeg har akkurat gtt berserk og har bestilt disse godsakene:


- Questbar med cookie dough smak
En av mine favoritt questbarer.
- Kokosvann
Forfriskende og godt samtidig som det inneholder masse nringsstoffer.
- Mandelsmr
Dette er s godt!
- Kakaonibs
En fast favoritt bde som snacks, p havregrten eller for eksempel over kesamblandingen.
- Mandelsmr med sjokolade
Sunn nutella? Yes, pleas!
- Berry detox te
Kjempe god, en favoritt.
- R pekanntter
En gjenganger. Disse er gode og inneholder masse sunne fettsyrer.
- Pekansmr med cashewntter
Liker du peanttsmr? Da vil du elske dette!
- Frokostblanding
Denne er ny. 100% naturlig med smak av kakao.Jeg gleder meg til teste!
- Trket mango
Sunn og god snacks.


- Kokosolje
Jeg steker og baker med kokosolje daglig.
- PB2
Peanttmel som har mange bruksomrder.
- Questbar med brownie
Denne er p topp tre over mine questbarfavoritter.
- Coco roons
Disse r godsakene er fantastisk gode!
- Questbar med cinnamon roll
Dette er min absolutt favoritt questbar.
- Syltety
Det beste syltetyet som finnes. Det fs ogs kjpt i Norge, men koster til gjengjeld en tredjedel p iHerb.
- Shiraka
Jeg har shiraka p 80 % av all maten min!
- Goncchi
Et supert alternativ til pasta / ris / potet. Gnocchi bestr av 80 % potet samt noe mel.
- Vaniljesalt
Dette blir perfekt i havregrten eller i bakst.
- Nutritious Living frokostlbanding
Denne er kjempe god, inneholder lite karbohydrater og godt med proteiner.

Jeg elsker iHerb! :mrgreen:
Husk at du fr 10 $ i rabatt om du bruker koden OKE701.
Ha en riktig god kveld.


Kristine

LEKKER MINESTRONE

  • 16.09.2013, 16:50


Da er det tid for kjttfri mandag igjen!
Idag laget jeg en lekker Minestrone.
Minestrone er en italiensk suppe som rett og slett betyr 'tykk suppe'.
Den bestr av grnnsaker, som regel etter sesong, pasta og bnner.
Suppen bde ser og smaker nydelig.


Dette er rimelig, enkel og sunn mat.
Lag gjerne en dobbel eller trippel porsjon. Suppen holder flere dager i kjleskapet og kan ogs fryses i porsjonsstrrelser.
Jeg har brukt bde hvite og rde bnner i oppskriften. Du kan kun bruke en bnnetype, eller du kan bruke linser om det ernskelig.
Jeg valgte egg nudler istedenfor vanlig pasta. Disse inneholder mer proteinog ker den helhetlige ernringsmessige kvaliteten p suppen. Du kan gjerne bruke fullkornspasta eller vanlig pasta om du nsker det.
Hper det smaker.



Minestrone suppe
Til 1 porsjon

1 ss olje
1 fedd finhakket hvitlk
1 cm finhakket chili
1/3 pure
1/3 squash
1 liten gulrot
1 buljongterning
1,5 dl vann
100 g hakkede tomater
50 g trr pasta, jeg brukte egg nudler
1/2 boksrde bnner, ca 150 g
1/2 hvite bnner, ca 150 g

Hakk grnnsakene i biter.
Ha olje i en kjele, og fres hvitlk og chili et minutts tid.
Tilsett buljongterning, vann og hakkede tomater.
Kok opp og la det koke i 5 -10 minutter.
Tilsett pasta og kok til pastaen nesten er ferdig, koketiden str p pakken.
Ha s i bnner og kok et par minutter til.
Smak til med salt og pepper, og server.


Som en st avslutning p mltidet ble det en melkesjokolade-peanttsmrbar.
Denne er st og god.


Hper du har hatt en herlig start p uken.
N skal jeg avgrde for f unnagjort dagens treningskt.
Dette blir en bra uke dere :grin:

Kristine

LET THE GOOD TIMES ROLL

  • 15.09.2013, 18:51



Jeg kom akkurat hjem fra en super styrkekt p rygg og bryst.
For mye energi p en sndag!
Her er jeg p vei ut dren for dagens treningskt med Louis Jordan's 'Let The Good Times Roll' p rene.
Det var desidert good times p trening!

- Nedtrekk
3 sett * 8 -12 repetisjoner
- Enarms roing i kabel
- 3 sett * 12 -15 repetisjoner
- T-bar roing
3 sett * 12 -15 repetisjoner
- Benkpress med manualer
3 sett * 8 -12 repetisjoner
- Skrbenk med manualer
2 sett * 10 -12 repetisjoner
- Flyes i cabel
2 sett * 12 - 15 repetisjoner


Treningsplanen for den kommende uken er planlagt.
Jeg er allerede knall klar for morgendagens treningskt!
La en ny uke komme :mrgreen:
Nyt resten av sndagen og lad opp til en ny uke.


Kristine

FROKOST I SENGEN

  • 15.09.2013, 11:53


Jeg tror kanskje jeg elsker sndag enda mer enn jeg er glad i lrdag
- o'herlige sndag
Roen senker seg p en hel annen mte.
Som regel jobber jeg ogs mye p lrdagene, mens p sndag tar jeg nesten heltfri.


I dag startet jeg dagen med sove lenge.
Noen timer ekstra p yet gjr virkelig susen.
S ble det frokost p sengen :razz:
Proteinvafler, plommesyltety, rtt sjokoladeplegg ogsmoothie.
Helt fantastisk godt!



Proteinvafler

1 egg
1 eggehvite
30 g vaniljeprotein, eller annen trrvare
30 g bokhvetemel, eller annen trrvare
1 ss smeltet smr
1/2 ts bakepulver
1/3 ts kardemomme
1 ts sukrin
1/2 ts vaniljepulver
0,5 - 1 dl melk

Visp lett sammen egg og eggehvite med en gaffel.
Tilsett proteinpulver, mel, smr, bakepulver, kardemomme og sukrin.
Ha s i melken. Tilsett litt om gangen til du fr en rennende men fast rre.
Stek s vafler.



Plommesyltety

200 g plommer
1 ts sukrin
2 ss vann

Del plomme i fire.
Ha de i en kjele med sukrin og vann.
Kok opp og la det koke et par minutter.



Smoothie

250 g frosne br / frukt, jeg brukte bringebr, jordbr og plommer
100g kesam
20 g jordbrprotein
1/2 ts vaniljepulver
0,5 dl melk

Ha alle ingrediensene i en blender.
Kjr til en jevn masse.
Server gjerne med noen kakaonibs p toppen.


For en herlig start p dagen!
Jeg nsker dere en forrykende sndag.
Gjr noe gledefylt!


Kristine

LRDAGSPIZZA

  • 14.09.2013, 14:26



Hei og riktig god lrdag dere.
I dag tenkte jeg dele en utrolig god pizza med dere.
Denne spiste vi riktignok i gr kveld, s det var egentlig en fredagspizza. Kanskje det blir din lrdagspizza?
Spr og grov bunn med litt ekstra proteiner og masse deilig topping.



Pizzabunn

50 g havregryn
100 g bokhvetemel, eller annet mel
50 g bakepro, eller annen trrvare
1 ss olje
1 ts salt
1/2 pose gjr
1,5 -2 dl lunkent vann

Bland sammen havregryn, bokhvetemel, bakepro, salt og gjr.
Tilsett olje ogdet lunkene vannet, litt om gangen.
Kna deigen til den blir fast.
La den heve i 60 minutter.
Kjev den s ut til en stor rektangel og stek p 225 grader i 3 -4 minutter fr du har p sausen.


Tomatsaus

1 boks hakkede tomater
1 lk i biter
2 fedd finhakkethvitlk
1 cm finhakket chili
1/2 ts kanel

Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp.
Jo lenger sausen koker, jo bedre blir den.


Topping

Du kan i grunn brukedet du nsker.
Vi brukte:
Serranoskinke
Tomat i skiver
Rdlk i skiver
Sopp i skiver
Jarlsbergost
Parmesan

Ha p nsket fyll p den forstekte bunnen og steki ytterligere 15 minutter.
Jeg valgte ha p skinken etter at pizzaen ble stekt, da jeg synes det er best.
Nyt.


I gr ble det en hviledag.
Rett og slett fordi jeg kjente at kroppen trengte det.
I dag er jeg veldig klar for en hard benkt!
Frst skal jeg lade opp p lrdagsvis.


Ellers s har jeg ikke s mange sunne desserter p lur dessverre.
Akkurat n har jeg denne p fanget. Lrdag er hellig :mrgreen:
Da er det alltid ekte vare i dette huset.
Jeg nsker deg en fantastisk helg!


Kristine

SUNNE OREO

  • 13.09.2013, 09:01



Hva gjr man nr du vkner en time fr vekkerklokken ringer p en fredag?
Jo, du tar deg en bakerunde :mrgreen:
For en start p fredagen dere! Jeg elsker bake!
Resultatet ble deilige, crunchy og ste oreo kjeks, alts mrke sjokoladekjeks med vaniljekrem.
Utrolig godt.
Sammen med en god kopp kaffe er dette en av de beste frokostene jeg har hatt noen sinne!



Sunne oreo kjeks

Kjeks
3 ss kokosolje, eventuelt smeltet smr
3 ss sukrin gold, eventuelt sukrin
1 egghvitte
6 drper stevia vanilje
20 g mandelmel
20 g mocca-protein
2 ss kakaopulver
1 ts vaniljepulver

Vaniljefyll
150 g philadelphia
50 g skyr naturell, kan slyfes
3 ss sukrinmelis
1/3 ts vaniljepulver

Begynn med kjeksen.
Smelt kokosoljen.
Bland kokosolje med sukrin.
Tilsett stevia og eggehviten.
Bland sammen mandelmel, proteinpulver, kakao og vaniljepulver.
Tilsett det trre i det vte.
Lag topper p en bakepapirkledd stekeplate og stek p 175 grader i ca 10 minutter.
Avkjlkjeksene p en rist.

Laks s vaniljefyllet.
Bland sammen alle ingrediensene.
Fyll kremen p halvparten av kjeksene og legg over resten av kjeksene.
Server og nyt.


Du vil ta en bit av denne herligheten, vil du ikke?
Riktig god fredag :grin:


Kristine

LP

  • 12.09.2013, 18:14


Jeg gjorde intervaller for frste gang p lenge i dag.
Fy, s hardt!
For si det slik, jeg smilte pent fr kten. Etter kten derimot, var jeg langt fra s blid!
Det var riktignok veldig deilig ti minutter etter kten var ferdig. Nr pulsen hadde sunket og jeg hadde ftt hentet meg inn.
Du fr et ordentlig kick av intervaller :grin:
Et kick som er bde godt og vondt og fr blodet til bruse.
Jeg fler meg nesten litt rusa fortsatt!


Kortintervallene s slik ut:
- 5 minutter oppvarming
Gange, begynn rolig og kt farten gradvis
- 7 intervaller
20 sekunder spurt etterfulgt av 1 minutt hvile, som gjentas 7 ganger
- 5 minutter nedtrapping
Gange, trapp ned hastigheten gradvis

Det er kort, godt og veldig effektivt!
Selv om det hele er ferdig p knappe 25 minutter, fr du virkelig kjrt deg.


Middag og dessert er vel fortjent etter en intervallkt.
Til middag ble det deilig spicy pasta med timianstekt svin.
Veldig, veldig godt.


Kok pasta, jeg brukte fullkornspasta, etter anvisning p pakken.
I mellomtiden blander du sammen en saus av 2 ss kesam, 1 ss sweet chili saus,1hakket hvitlksfedd og 1 ss hakket chili. Dette er til en porsjon.
Skjr svin i skiver, krydre med timian og hvitlk. Stek skivene i 2 -3 minutter p hver side i en panne p middels til hy varme.
Nr pastaen er ferdigkokt blander du i sausen. Jeg tilsatte ogs noen kokte rosenkl og erter, og toppet det hele med parmesan.
Chilipasta var utrolig godt. Det blir en miks som skal lages flere ganger!


N skal jeg til spise dessert.
Denne vaniljeproteinkakenstrog venter p meg ved min side.
Jeg hadde dilla p mikrokaken for noen mneder tilbake. S ble jeg lei! N er derimot lysten tilbake.
Kaken ble servert med gresk yoghurt, sukkerfritt jordbrsyltety, jordbr, frosne bananskiver, mango, eple og noen atkins bar-biter.



Vaniljeproteinkake p 3 minutter

1scoop vaniljeprotein, ca 30 g
2 ss kokosmel
1 egg
4 drper stevia vanilje
1 ss sukrin
En liten dsj vaniljepulver
Cirka 1dl melk eller vann

Bland alt sammen i en bolle.
Blir deigen trr tilsetter du litt mer vske.
Dekk bollen med plastfolie og ha i mikroen p full guffe i 2 -3 minutter avhengig av hvor stekt du vil ha den.
Ta av plastfolien og server.


Kristine

HST

  • 11.09.2013, 17:12



Nhar hsten virkelig gjort sin ankomst her p stlandet.
Temperaturen synker ogmrket kommer.
Jeg er ikke glad i kulde og heller ikke i mrket. Derfor prver jeg finne de godesidene ved hsten og virkeligsette pris pdisse.


Som tenne lys og drikke en rykende varm kopp proteinkaffe mens jeg sjekker mailen klokken syv om morgenen.
Det er mye lettere st opp nr jeg ser frem til slike sm gleder.
Proteinkaffen har jeg laget av 20 g mocca-protein som jeg blander i et glass med 0,5 dl melk. Deretter har jeg i 2 ss instant coffee og 2 -3 dl kokende vann. Rr om og server. Den beste kaffen noen sinne!


Bladene faller ned fra trrne.
Det er vel egentlig ikke noe positivt i seg selv, men det ser flott ut.
Alle de nydelige fargene.


Skogen finner jeg er skjnnest
i hstgeniets fantasi,
og ikke, nr den str som grnnest.
Bjrnstjerne Bjrnson


Selv noen sm blomsterknopper har vokst til liv.
Disse var de eneste jeg fant i hagen om fortsatt hadde blomster.
Jeg krysser fingrende for at de vil st en liten stund til, slik at de kan minne meg om sommeren.


Jeg mtte slenge med et bilde av vakre Mildred-pusen.
Hun er like lite glad i hsten som meg og holder seg mest innendrs for tiden. Turen ut i dag varte ikke mer enn et kvarter, noe matmor i grunn synes er helt greit. Det betyr mer kosetid!


Med hst kommer ogs varmende og deilige supper.
Dagens middag ble spinatsuppe servert med kokte egg og feta ost.
Det er frste gangen jeg har laget spinatsuppe og det skal lages igjen, veldig godt!

Spinatsuppe
Til en porsjon trenger du 1/2 hakket gul lk, 1 finhakket hvitlksfedd, 1 cm finhakket chili, 1 ss olje, 4 storenever med fryst spinat (du kan ogs bruke ferske), 1 terning grnnsaksbuljong, 3 dl vann, 1 ss sitronsaft, 2 ss flte (kan slyfes), salt og pepper.
Ha oljen i en kjele og fres lk, chili og hvitlk til lken er blitt myk. Det tar et par minutter.Tilsett spinat, vann, buljong ogsitronsaft. La det koke i 5 minutter. Kjr suppen glattmed en stavmikser eller en blender. Tilsett flte og smak til med salt og pepper.
Server.


Hva liker du ved hsten?
Gled deg over de sm gleder hver dag :grin:


Kristine

IHERB

  • 11.09.2013, 07:58


Jippi!
Jeg gjorde en bestilling p iHerb for snartti uker siden, og var sikker p at den hadderotet segbort i posten.
Da jeg fikk en hentelapp i posten i gr kveld ble jeg overlykkelig over se at pakken omsider hadde kommet frem.


Pakken inneholdt:
- Cashew clusters
Disse er s gode! Jeg har bestilt dem igjen og igjen.
- Muscle Recovery tea
Hst er te-tid. Denne gleder jeg meg til prve.
- ChocoRite
Denne med peanttsmr og sjokolade er s god!
- Chocolove med kirsebrog mandler
Dette er en fast favoritt.
- Chocolove med bringebr
Alle chocolove sjokoladene er favoritter hos meg. Dessverre s har iHerb sluttet selge dem n. Glad jeg fikk hamstret noen frst.
- Trket mango
Nok en favoritt. Disse inneholder ikke tilsatt sukker.
- Rose flaske
Ja, jeg liker rosa.


Bruker du koden OKE701 fr du 10 $ i rabatt p din frste bestilling hos iHerb.
Ha en super onsdag :grin:


Kristine

FORANDRING I PLANENE

  • 10.09.2013, 16:11


Hei og hopp denne gr tirsdagen.
Jeg kom meg aldri p trening i gr.
Det oppstod en liten krisesituasjon som gjorde at jeg mtte bruke kvelden p noe helt annet.
Dermed ble det en hviledag isteden. Ufrivillig hvile!
Jaja, snn er det. Noen ganger kommer livet i veien.
N derimot, er jeg ekstremt klar for ukes frste treningskt.
Jeg har gledet meg siden i gr:grin:
Batteriene er ladet opp for fult og jeg er klar!
Frst skal jeg bli ferdig med arbeidsdagen,deretter blir det rett p trening.


I og med at det ble forandring i planene ogjeg ikke fikk trent i gr, mtte jeg gjre om p ukens treningsplan.
Slik ser alts uke trettisyv ut.
Jeg liker ha en treningsplanog flge slik at jeg vet hva jeg skal trene nr.
Med en hektisk hverdag har jeg ogs erfart at det er lettere f tid til trening og jeg faktisk har skrevet inn ktene som et eget punkt i kalenderen.


Det nrmer seg slutten p plommene som vi fikk av svigers.
I tillegg til ha spist en hel haug naturelle og bakt med dem, brukte jeg dem i dagens middag.
Ovnsbakt svinefilet med pesto-potetmos og plommewok.
Plommer, og ogs annen frukt som mango og ananas,passer perfekt til svin.
Woken med plommer ble kjempe god. Jeg laget egentlig dobbel porsjon slik at P ogs skulle f nr han kom hjem fra jobb, men jeg endte med spise opp hele!


Start med svinekjttet.
Legg det p en bakplate. Ha over salt, hvitlkskrydder og timian.
Stek p 175 grader i cirka 20 minutter.
Bruk et steketermometer for best resultat, svinet er ferdig p 60 grader.
La kjttet hvile i 5 minutter fr du skjrer det i skiver.

I mellomtiden lager du potetmosen.
Skjr poteter i biter og kok dem i lettsaltet vann i 15 -20 minutter avhengig av strrelsen p bitene.
Ha i en god dsj pesto og mos med en stavmikser.

Til woken skjrer du gulrtter i staver og rdlk i skiver.
Varm litt olje i en panne og ha i hakket hvitlk sammen med rdlk og gulrot.
Wok i 5 minutter.
Tilsett plommer i bter, 1 ts yacon sirup (eller honning), 1 ts soya saus og 1 ss rdvinseddik.
Stek videre i 2 minutter.
Server.


Akkurat n sitter jeg knasker p dette fruktfatet.
Deilige norsk eple, plommer fra svigers hage, appelsin og fersk fiken.
Jeg har ogs en proteinkaffe (oppskriften finner du her).
Perfekt jobbsnaks nr jeg n gr inn i de siste to timene av arbeidsdagen.
Det betyr at det nrmer seg trening med stormskritt, tjoho!


Ha en fortsatt god tirsdag.
Husk f i deg dine frem om dagen med grnnsaker, frukt og br.


Kristine

KJTTFRI MANDAG

  • 09.09.2013, 16:43



Et nske fra dere var at jeg skulle begynne med kjttfri mandag.
Jeg spiser langt fra kjtt hver dag, men jeg har en tendens til velge det kjedelige til disse mltidene.
Da gr mye i egg, kokt og stekt, eller salater med bnner og linser.
Jeg tar utfordringen deres p strak arm :grin:Her er det rom for forbedring.
Jeg m rett og slett bli mer kreativ!
Hver mandag fremoverkommer jeg alts med en oppskrift som ikke inneholder kjtt, fisk eller fjrkre.

Det finnes flere grunner til begrense kjttforbruket, deriblant milj, dyrevelferdig og helse.
Bytter du ut ukentlig uten kjttmiddag med en vegetarrett, kan faktisk dine CO2 utslipp reduseres med 170 kilo i ret!
Er du med?


Dagens middag ble falafel burger.
Saftig og gode falafler med grillede grnnsaker og grov brdskive.

Skjr nskede grnnsaker, jeg brukte paprika, rdlk, sopp, tomat og aubergine, i biter. Legg p en bakplate,ha overchili- og hvitlkskrydder, og stek i ovnen p 225 grader i 20 minutter.
I mellomtiden lager du falaflene, oppskriften er under bilde.
Smr en grov skive med dijon sennep og phiadelphia. Ha skiven i ovnen med grnnsakene de siste 3 minuttene.
S er bare stable. Brdskive, grnnsaker og falafler.
Topp gjerne med litt feta ost.
Godt!



Falafel

1 boks kokte kikerter, ca 200 g avrent
1/2 hakket gul lk
1 hvitlksfedd
1 cm finhakket chili
1/2 ts paprikapulver
Salt og pepper
1ss sesammel(eller annet mel som mandelmel, speltmel)

Mos kikertene i en foodprosessor eller med en stavmikser.
Ha i de resterende ingrediensene og kjr til en jevn masse.
La massen st i kjleskapet i 10 -20 minutter.
Form burgere og stek p middels varme i 3 -5 minutter p hver side.


Jeg hadde plass til en dessert etter middagen.
Vel, jeg har alltid plass til en dessert!
Jeg slang sammen noen vaniljepannekaker som jeg serverte med gresk yoghurt, sukrin, kanel og frukt.


Disse pannekakene er super enkle, og ble tynne og gode.
1 egg, 2 ss vaniljeprotein, 1 ss kokosmel og 4 ss melk blandes sammen og stekes i en panne med litt kokosolje.


N nrmer det seg treningstid for min del.
I dag er det underkroppen som skal kjres.
Etter en god hviledag i gr er jeg ekstra gira p trening i dag!
Hper du har hatt en riktig s god start p uken.
God kveld videre.

Kristine

PLOMMEPAI TIL EN

  • 08.09.2013, 18:24



God sndagskveld.
Da er vi kommet til slutten av denne helgen allerede. Hper dere har hatt noen gode dager.
Jeg mtte selvflgelig sl til med en bakerunde i dag :mrgreen:Jeg elsker bake!
Dessuten har jeg en hel del plommer som jeg m bruke. Ja, jeg klarer alltid finne gode unnskyldninger til bake!


Jeg slang sammen en enkel plommepai i porsjonsstrrelsen som jeg serverte med litt is.
Fantastisk godt!
Spr bunn med en fyldig vaniljekrem og deilige plommer.
Hper det smaker.



Plommepai
1 porsjon

Bunn
1 eggehvite, spar p plommen til vaniljekremen
1 ts sukrin
30 g bokhvetemel, eller annet mel
1/3 ts bakepulver

Vaniljekrem
1 eggeplomme
1 ss sukrin
2 ss melk
1/2 ts fiberhusk, eller maizena / potetmel
1/3 ts vaniljepulver, eller vaniljesukker
2 ss kesam

Plommer

Bland sammen alle ingrediensene til bunnen.
Ha rren utover en bakepapirkledd bakplate.
Stek p 175 grader i 5 -6 minutter.

Rr sammen egg, melk, vaniljepulver og kesam.
Ha i jbk-mel / maizena / potetmel.
Varm opp blandingen til det tykner. Kremen skal ikke koke.
Jeg kjrte kremen 20 sekunder i mikroen, du kan ogs bruke en kjele.
Ha vaniljekremen utover bunnen og legg over plommer i skiver.
Stek p 175 grader i 15 -20 minutter.
Server.


Ser det ikke godt ut?
Mmmm....
Jeg skal love dere at det smakte.
Nyt siste rest av helgen.


Kristine

LAZY SUNDAY

  • 08.09.2013, 10:50



Jeg var flittig frken i gr ogjobbet i hele dagen.
I dag tar jeg meg fri og skal nyte en lang og lat sndag.
Ok, kjenner jeg meg selv rett s blir detlitt smjobbing utover dagen, men det er kun for kosens skyld.
Ellers blir filmtitting med kjresten, sushi, lesing av blader, bakingog oppladning til en ny og spennende uke.
Ifrt deilig koseklr fra SheInside, denne, er jeg klar for gjre ingenting!
Akkurat en slik sndag jeg fler fr.

N er det proteinkaffe (oppskriften finner du her) og DaimSnacks sammen med boken 'Vitamin guiden'.
Ja, jeg synes faktisk snne "kjedelige" teoribker er spennende. Det er enda s mye jeg ikke vet og s forferdelig mye jeg vil lre! Tanken p at jeg aldri blir utlrt er bde skremmende og givende.
Ha en aldeles herlig sndag :grin:


Kristine

TITTEI

  • 07.09.2013, 12:42


Hei dere.
Jeg titter bare innom for nske dere en riktig god helg og gi dere et lite mattips.
Men frst.....


SMIIIIIL!
Det er lrdag :mrgreen:
Kos dere, gjr noe gledefylt, smil masse og le hyt.
Hvem sier at dagen i dag ikke skal bli den beste dagen i ditt liv?
Gjr dagen fantastisk!


I skrivende stund sitter jeg med lrdagsbrunsjen.
Jeg er usikker p om jeg skal kalle det pannekaker eller sm brdskiver.
Det er i grunn pannekaker som jeg stekte i ovnen, men som resulterte i sm skiver.
Jeg er litt lat denne lrdagen. st steke pannekaker, gadd jeg rett og slett ikke. Isteden slengte jeg de i ovnen og det fungerte utmerket. Da kunne jeg gjre noe helt annet i mellomtiden, som forvrig ble se 'Under the dome' godt inntil min kjre P.


Jeg hadde lyst p bde stt og salt, derfor ble halvparten av rren st og den resterende delen salt.
Som plegg hadde jeg Gresk yoghurt og blbr, kesam og jordbrsyltety, Gresk yoghurt med kanel og sukrin, Bergbys sennep med Jarlsbergost, og smrost, sennep og ost.
Et surt og godt norsk eple og skuffende belgiske jordbr, hrte ogs med. Jeg har, ikke overraskende, ogs en proteinkaffe til. Det gr ikke en daguten :razz:

Enkle sm skiver

2 egg
2 ss mandelmel
2 ss bokhvetemel, eller annen mel
2 ss kesam
1 ts fiberhusk
St versjon: kanel, kardemomme og sukrin
Salt versjon: salt, hvitlk og timian

Pisk egget lett med en gaffel.
Rr inn mel, kesam og fiberhusk.
Blir rren veldig tykk kan du tilsette litt melk eller vann.
Tilsett smakstilsetninger. Del gjerne rren i to for en ja, takk begge deler-versjon.
Lag sirkler p en bakplate med bakepapir.
Stek p 180 grader i 12 minutter.
Spises som de er eller med noe godt p toppen.


Kristine

BESTE BROWNIES

  • 06.09.2013, 07:00



I dag skal jeg friste dere med brownies.
En saftig og fantastisk god versjon til fredagskosen :grin:
Jeg laget riktignok denne kaken i gr kveld. Den ble borte p en - to -tre!
Det er den beste browniesene jegnoen gang har laget.
Jeg kan love dere at det blir en suksess! Den vil falle i smak hos alle sjokoladeelskere. Prv selv!
Enjoy.



Deilig brownie

1 boks kikerter eller kidney bnner, ca 250 g avrent
2 egg
3 ss kokosolje eller meierismr
4 ss sukringold eller sukrin
3 ss kakao
1 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
1 ss kokosmel eller annen meltype
100 g mrk sjokolade
Hakkede mandler og valntter, valgfritt

Skyll kikertene godt under kaldt vann. Mos dem med en stavmikser eller foodprosessor.
Rr inn egg, smeltet kokosolje, sukringold, kakao, bakepulver, vaniljepulver og kokosmelk.
Smelt sjokoladen og ha den i rren.
Tilsett s hakkede ntter.
Ha rren i en form. Jeg brukte en firkantet form p 20 * 20 cm.
Stek p 175 grader i 15 minutter.
Avkjl og server.


Ta en bit....
Nyt...
Kanskje du skal unne deg en deilig brownie i kveld?
Jeg m nok bake en runde til med disse. Hele kaken forsvant nemlig i gr og jeg vil ha mer!
Godfredag :grin:


Kristine

PLOMMEBEGJR

  • 05.09.2013, 17:34



Jeg laget middag til bde P og meg selvi dag.
Det er ikke ofte vi spiser middag sammen, rett og slett fordi han jobber mye kveld.
NrP frst hadde kvelden fri, bestemte jeg meg for gjre meg ekstra flid med middagen.
Jeg laget thai-kyllingburgere med stpotetbter, salat og dressing.
Sammen med tente lys og blomster p bordet, ble det en real torsdagsfest!
Det falt veldig i smak hos oss begge.


Thai-kyllingburgere
, til 2, totalt 4 burgere
200 g kyllingfilet (eventuelt kyllingkjttdeig), 2 fedd hvitlk, 2 ss finhakket chili, 1 ss finhakket ingefr, 2 ss limesaft, 1 egg, 1/2 ts fiberhusk (kan slyfes),1 ts red curry paste
Skjr kyllingfileten i biter og mos med en stavmikser eller en foodprosessor. Bland inn de resterende ingrediensene.
Form fire burgere og stek i en panne p middels vare 4 -5 minutter hver side. Jeg stekte i litt kokosolje for en god kokossmak.


Stpotetbter, til 2
400 g stpotet - omtrent 3stykker,1 ss olje, hvitlk og chili krydder.
Vask potetene og skjr dem i bter.
Vend i olje og ha over krydder.
Stek p 200 grader i 20 - 25 minutter.

Thai-dressing, til 2
100 g kesam,1 ss limesaft, 1 ss red curry paste, 1 ts finhakket chili, 1 ts finhakket hvitlk, 1/2 ts sukker
Bland alt sammen.
Server!


Se hva jeg har vrt s heldig f!
Masse deilige plommer fra hagen til svigers.


N knasker jeg p plommer konstant!
De Norske plommene er fantastisk gode.
Dere vet jo at jeg er en real fruktelsker.
Frukt er den matvaren jeg spiser mest av. Jeg kunne levd p fruktog synes rett og slett det erubeskrivelig godt!
Nr det kommer til enkelte frukttyper, som plommer, klarer jeg ikke begrense meg.
Sjokolade er en ting, men plommer er ti ganger verre!
Jeg mener huske at jeg gikk p samme smellen i fjord. Det resulterte i en mage som ikke var srlig fornyd. Likevel tror jeg dessverre ikke at jeg har lrt.....


Har dere forresten noen gode tips til hva jeg kan gjre med plommene?
Jeg synes riktig nok de er best naturelle, men jeg tviler p at jeg rekker spise tolv kilo p noen f dager, de holder seg nemlig ikke s lenge.
Det blir desidert plommepai :razz:Mmm, plommepai er s godt.
Det hadde vrt gy prve noe nytt ogs.
Ha en god torsdagskveld.


Kristine

SKOG- OG SJOKOLADEGLEDE

  • 04.09.2013, 19:06



Jeg vil s et slag for skogen!
Skogen er en glemt skatt som gir s mye glede.
Nike klokken min var ikke fornyd i dag, da det er lenge siden jeg har brukt den.
Jeg gjr veldig lite kondisjonstrening for tiden. Riktignok gikk jeg en tur n p mandag, men fr det er det nesten fire uker siden sist. Fokuset mitt har vrt p styrketreningen. Klokken blir granske fornrmet av slikt, stakar.
Jeg tok med meg Nike klokken og gikk en rask power walk i skogen.
Det varutrolig befriende og deilig!
Jeg mtte ikke en levende sjel p hele turen, annet enn enku.
Fuglene kvitret, luften var frisk og roen senket seg.
Jeg kom tilbake tre kvarter senere med masse energi og et stort smil om munnen.


N har jeg akkurat slukt denne deilige desserten.
Protein sjokoladekake med is, kakaonibs, vaniljeis, rtt mandelsmr, jordbr, sharon og vannmelon.
Blir vi noen gang lei sjokolade? Nei, jeg tror ikke det! :mrgreen:
Jeg har vrt en stmoms hele livet. Det henger nok sammen med at min kjremor er utrolig flink p kjkkenet, noe jeg s veldig opp til da jeg var mindre. Jeg er vokst opp med bakeglede og god hjemmelaget bakst. S lenge jeg kan huske har jeg selv vrt en aktiv baker. Mamma er i dag fortsatt min strste inspirasjon. Bde nr det kommer til kjkkenet og ellers i livet maken til dame skal dere lete lenge etter!

Jeg bruker forvirg dette mandelsmret og disse kakaonibsene.
Nesten alle de rare ingrediensene mine kjper jeg p iHerb, da det koster en tredjedel der i forhold til hva det gjr i Norge.
Bakeingredienser bestiller jeg hos MyRevolution.



Protein sjokolade kake
Jeg tok utgangspunkt i mikrokaken som jeg har postet oppskriften p mange ganger, men denne gangen stekte jeg den i ovnen.
Du kan ogs steke kaken i mikroblgeovnen p maks effekt i 2 -4 minutter.

1 egg
30 g mocca-protein, eventuelt annen trrvare
2 ss mandelmel, eventuelt annet mel
2 ss kakaopulver
1 ss sukrin
1 ts bakepulver
6 drper stevia sjokolade
1 -2 dl vann, jeg brukte en blanding av melk og vann

Bland sammen egg, proteinpulver, mandelmel, kakaopulver, sukrin, bakepulver og stevia.
Tilsett litt og litt vske til du fr en tykk rre.
Ha rren i en form og stek p 180 grader i 15 minutter.
Jeg laget min egen form av aluminiumsfolie p crika 15 * 10 cm.
Nyt!
Desidert den beste desserten jeg har spist p lenge.


Da er vi halvveis til helg! Det burde feires med en real sjokoladedessert.
Nr den er s sunn og god er det bare hive innp:razz:
Nyt resten av kvelden.


Kristine

WHITE CHOCOLATE RASPBERRY

  • 04.09.2013, 09:18



I gr hentet jeg nok en pakke fra iHerb.
Endelig kom de etterlengtede Questbarene i smaken white chocolate raspberry.
Jeg bestilte disse fr ferien og har gledet meg som en unge!


Jeg skal rlig fortelle at jeg bleganske skuffet.
Cookie dough smaken er utrolig god og har blitt en av mine favoritter, derfor hpet jeg at den nye smaken skullevre like bra.
Jeg er veldig glad i hvit sjokolade og synessmaken hres nydelig ut. Slik var det alts ikke!
White chocolate raspberry ble for kvalmende for min del.Den var st p en uekte st mte og med en merkelig bismak.
Baren var derimot mye bedre etter tyve sekunder i mikroen, da varsmaken helt ok.
Jeg kommer ikke til bestille disse igjen!
Heldigvis har jeg en pakke pvei med cookie dough barer.

Lurer p p noe angende iHerb, kan du lese min iHerb-guide her.



Jeg nsker deg en fantastisk onsdag.
Gjr dagen til en solskinnsdag :grin:

Kristine

FLAT MAGE, FIRMA OG MAT

  • 03.09.2013, 16:39



KlikkHelse har skrevet en artikkel med meg angende flat mage.
Er du interessert, kan du lese saken her.
For de av dere som har tittet p saken, har dere kanskjeftt med dere firmanavnet mitt?
Jeg harholdt det hemmelig til n, da jeg ville ha alt av papirer og "oppstarts-kaos" i orden.
Jeg er alts dalig leder av HelseGlede og driver, som dere allerede vet, med online coaching.
Herlige tilbakemeldinger fra klientene mine har gjort at oppstartsfasen er mye mer givende enn hva jeg hadde sett for meg. Ja, det er mye arbeid og lover, regler og forskrifter man m sette seg inn i, men det er s gy :razz:
Siden min er ogs snart oppe. I lpet av neste uke er den klar.
Jeg gleder meg til vise dere konseptet mitt!


En god tirsdagsmiddag.
Wokkede grnnsaker, chilikalkun med bacon og potetmos.
Middag p femten minutter!


Start med potetmosen. Skjr poteter i teninger og kok i lettsaltet vann i 10 -15 minutter.
I mellomtiden ordner du kalkunbiffen og grnnsakene.
Ha sweet chilis aus, hakket hvitlk og chilikrydder i en liten skl. Til 1 kalkunbiff brukte jeg 2 ss sweet chili saus, 1 fedd hvitlk (jeg er veldig glad i hvitlk) og 1/2 ts chilikrydder. Smr kalkunbiffen inn med blandingen og stek i en panne p middels varme i cirka 5 minutter p hver side. Jeg stekte ogs en skive filet bacon som jeg hadde p toppen av kalkunbiffen.
Skjr grnnsaker i biter. Du kan bruke akkurat det du har tilgjengelig. Jeg brukte squash, paprika, rdlk og spinat. Ha grnnsakene, utenom spinaten,i en panne, jeg brukte en grillpanne med litt meierismr, og stek sammen med finhakket chili, hvitlk og ingefr i 4 -5 minutter. Tilsett spinat i det du skal servere grnnsakene.
Nr potetene er ferdigkokt moser du dem sammen med litt muskatntt og philadelphia ost, eventuelt creme fraiche eller kesam.
Server.


Dagens ste ble vannmelon slush.
Forfriskende og godt, uten at det blirfor sttstt.
P toppen har jeg sjokolade cookies etter denne oppskriften.

Frys vannmelon i biter. Bitene trenger minimum fire timer i fryseren, men kan ligge i flere uker. Kjr s de frosne vannmelonbitene i en foodprosessor elleren blendersammen med litt sitronsaft og en liten dsj yacon sirup, eventuelt honning eller annen stning. Vips s er det klart.



N er det tid for bryst- ogryggtrening i min flotte rose Skins topp, denne.
Av en eller annen merkelig grunn fler jeg alltid at rosa eller andre knsjeog fine treningsklr gir ekstra treningsgiv!

- Chins
4 sett * 8 -12 repetisjoner
- Stende roing
4 sett * 6 -8 repetisjoner
- Nedtrekk
3 sett * 10 -12 repetisjoner
- Face pull
3 sett * 10 -12 repetisjoner
- Benkpress med manualer
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Push ups
3 sett * 20 -25 repetisjoner


Ha en fortsatt god tirsdag :grin:
Gi jernet p trening!

Kristine

DENNE MANDAGEN

  • 02.09.2013, 18:29



Jeg gjorde det fryktelig enkelt til middag denne mandagen.
Tacosalat!
Det er raskt, sunt og kjempe godt.
Tacomarinert skinkebiff med salat, hot taco saus, valntter, revet ost og stekt maiskolbe.


Du kan kjpe tacokrydder eller lage ditt eget.
Jeglaget min egen versjon avhvitlk, cummin, chili, kanel, salt, pepper, paprika og sukrin.
Bland tacokrydderet meden spiseskjeolje ogtre spiseskjeer vann. Putt marinaden i en pose sammen med et stor skinkebiff, ellerfor eksempel kyllingfilet. La det marinere i minimum en time, gjerne natten over.
Stek s skinkebiffentre -fire minutter i en panne pmiddels til hy varme.
Skjr i biter og server med nsket tilbehr.


For fylle p karbohydratlagrene fr trening ble det en god dessert.
Pannestekt stpotet med blbr, sjokoladekrem, kokosflak, pistasjntter og kakaonibs.

Skjr en stpotet i biter.Stek i en panne p hy varme sammen med litt kokosolje,sukrin og kanel.
Til sjokoladekremen blandet jeg sammen cirkafem spiseskjeer gresk yoghurt (kesam kan ogs brukes), en god dsj kakao, to spiseskjeer med mocca-protein, sukrin ogto spiseskjeer med melk.Jeg pisket blandingen to minutt med en elektrisk hndmikser for at kremen skulle f mer luftighet.
S utrolig godt!



N skal jeg komme meg p trening.
Det er tid for en styrkekt :mrgreen:
Hurra!
Det er ni dager sidenjeg sist jeg lftet en vektog det bokstavelig talt kribler i hele kroppen.
Som jeg gleder meg!
Ben og skuldre skal trenes.
Jeg kjenner allerede at jeg har masse energi og er full av motivasjon. Jeg tipper det blir en fantastisk kt!
Hvile gjr godt for kropp og sinn. Det er alltid ekstra deilig komme tilbake til treningen etter en liten stund fri. Da forstr jeg virkelig hvorfor jeg elsker trene og hvor mye glede det gir.

Slik vil den se ut:
- Frontby
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Marklft
4 sett * 6 -8 repetisjoner
- Leg ex
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Benpress
10 + 4 x (myo-reps)
- Skulderpress med stang
3 sett * 6 -8 repetisjoner
- Sidehev med manualer
3 sett * 8 -10 repetisjoner


Hper du har hatt en flott start p uken.
Ha en fortsatt herlig mandag.

Kristine

KLAR

  • 02.09.2013, 08:18


Hurra!
Mandagen er her!
Herlig, herlig :mrgreen:
Jeg er veldig klar for sette i gang med en ny uke etter en god og avslappende ferie. Hva med deg?
Da jeg vknet fr vekkerklokken ringte i dag, uthvilt og glad, bestemt jeg meg for ta en morgentur fr jeg startet med arbeidsdagen. En halv times power walk i morgensolen gav meg en fantastisk start p uken.
Denne uken blir hektisk, dermed har jeg vrt fre var og satt opp en treningsplan.
Slik ser uke min ut:

Each new day is a blank page in the diary of your life.
The secret of success is in turning that diary into the best story you possibly can.

Hper uken din blir super duper.
Husk at det aldri blir bedre enn hva du gjr det til selv.
Ha en god mandag!

Kristine ♥

TILBAKE

  • 01.09.2013, 17:38


Hei dere!
Jeg er tilbake hjemme :razz:
Det ble en lang reise i gr kveld og natt. Flyet var forsinket og det ble mye venting. Tolv timer brukte vi fra hotellet i Hellasoghjem tilNorge! Jeg var i seg nrmere ni i morges og fikk bare sove et par timer fr det plutselig var sndag. Hode og kropp er ikke helt opplagt i dag. Dermed har jeg lagt den etterlengtede styrkekten p vent til i morgen. Jaja, snn er det. Jeg fr stupe i seng tidlig i kveld. Da er jeg klar til en ny og fresh uke i morgen.
Ferien har vrt absolutt fantastisk og jeg kunne ikke vrt mer fornyd, selv om jeg n gleder meg til hverdagen igjen.


Til lunsj mtte jeg f varmen i kroppen. Jeg hadde ogs lyst p hjemmelagde pannekaker. Proteinpannekaker har vrt savnet.
Ja takk - begge deler!
Da ble det en kopp med brokkolisuppe toppet med feta ost og rdlk, sammen med bananpannekaker med gresk yoghurt, bringebr, kakaonibs, rtt cashewnttsmr og kokosflak.
Som du skjnner har jeg tatt med en del godsaker fra Hellas. kologisk extra virgin oliven olje, oliven, 3 spann kologisk lokallaget gresk yoghurt, ja, totalt 4,5 liter gresk yoghurt (!!!), kologisk feta ost, masse deilige tomater, fersken og nektariner, var med i kofferten hjem. Dette er matvarer som jeg forelsket meg i der borte. Ekte gresk yoghurt smaker ufattelig mye bedre enn den du fr kjpt i Norge. Det samme gjelder feta osten. Frukten og grnnsakene smaker ogs mye ferskere og stere. Jeghadde overvekt p flyturen hjem grunnet all maten jeg hadde med! P kaller meg lille ste matnerd.



Enkel brokkolisuppe

1/2 brokkoli
1/3 gul lk
1 buljongterning
1 fedd hakket hvitlk
1 cm finhakket chili
2 dl vann
Kokt skinke i biter, valgfritt,

Ha vann i en kjele sammen med buljongterningen.
Del opp grnnsakene og ha i vannet sammen med hvitlk og chili.
Kok opp og la koke i 4 -6 minutter.
Mos suppen med en stavmikser.
Tilsett kokt skinke i biter. Kylling, fisk, kikerter og egg passer ogs ypperlig i suppe.
Ha suppen i en tallerken og topp med feta ost eller for eksempel revet parmesan.



Bananpannekaker

1 banan
2 ss mandelmel
2 egg
4 ss melk
1 ts sukrin
Kanel og kardemomme

Mos bananen.
Bland inn de resterende ingrediensene.
Stek pannekakene i en panne p middels varme i to minutter p hver side. Jeg har litt kokosolje i pannen.
Spises som de er, eller server med noe godt p toppen.

Det har hopet seg opp med arbeid mens jeg har vrt borte.
Selv om jeg har jobbetrundt fire timer hver dag i lpet av ferien, er det langt mindre enn hva jeggjr hjemme.
Dagen i dag har gtt med til iherdig prve komme asjur med mail og lignende. Om du har sendt meg mail denne uken, ber jeg deg vre tlmodig. Jeg jobber med saken n. Grunnet et slitent og svnig hode, gr det noe tregere i dag. Jeg skal f svart dere alle i lpet av de nrmeste dagene.

X-antall glass med kakao har gtt med i lpet av dagen for holde varmen.
Norge fles veldig kaldt i forhold til Hellas. g fra 40 grader til 5, har gjort at jeg m ikle meg fleecegenser og ullsokker!
En deilig kopp kakao varmer kroppen godt innenfra og smaker dessuten fantastisk godt.
Viste du forresten at kakaoinneholder stoffer som ker lykkeflelsen, de essensielle aminosyren fenylalanin og anandamide? Nok en grunn til drikke kakao!


Denne varianten her ble utrolig god.
Jeg brukte mrk sjokolade og sjokoladeprotein, som gjre kakaoen tykk og fyldig. P toppen har jeg litt pisket kremflte og kakaonibs. Mmmm...

Proteinrik kakao

2ss 100 % kakao
3dl melk, jeg brukte mandelmelk
0,5dl vann
2 -4 biter mrk sjokolade
1 ss sukrin
20 g mocca-protein, kan slyfes

Ha vann i en kjele sammen med hakket mrk sjokolade. Varm opp til sjokoladen smelter.
Tilsett kakaopulver og rr. Ha i melk og sukrin.
Varm opp til kakaoen er varm og det ryker av kjelen.
Rr inn proteinpulver. Server og kos deg.



Da fr jeg fortsette arbeidsdagen.
Ha en riktig god sndagskveld:grin:
Nyt det som er igjen av helgen og lad opp til en ny uke.

Kristine

Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her p min blogg vil du f sm tips, rd og oppskrifter til den sunne linje, samt flge min vei i livet. Jeg har troen p at god helse og en sunn livsstl er nkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer p noe, nsker dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no