www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

HELSEBRINGENDE KAFFE

  • 29.09.2013, 13:03


Riktig god søndag dere :grin:
Viste dere at det er den internasjonale kaffedagen i dag?


Nordmenn topper listene blant kaffedrikkere, og drikker i snitt fire kopper kaffe om dagen.
Våre daglige kaffekopper er ikke bare med på å vekke oss om morgenen, men er også med på å styrke immunforsvaret vårt!

Kaffe står for hele 60 % av antioksidantene nordmenn får i seg!
Det sier vel egentlig noe om at folk flest burde spise mer frukt og grønnsaker også.
Klorogensyre er den antioksidanttypen som det finnes mest av i kaffe. 1 dl filterkaffe inneholder 2,2 mmol antioksidanter.


Men hva er egentlig antioksidanter?
Kroppens organer og funksjoner er avhengig av oksygen. Når oksygen i kroppen forbrennes dannes det frie radikaler. Disse er giftige for oss i store mengder. Normalt blir vi ikke syke av de frie radikalene, men blir det for mye av disse stoffene kan det gjøre skade på cellene i kroppen eller skade arvestoffet vårt. Det er her antioksidantene kommer inn. Antioksidantene bekjemper kroppens frie radikaler og motvirker deres skade, og er derfor en viktig del av vårt immunforsvar. Ettersom antioksidantene blir brukt opp når de gjør jobben sin, trenger vi stadig påfyll. Vitamin A, vitamin C, vitamin E og betakaroten er eksempler på antioksidanter. For utenom kaffe finner du de i te, sjokolade, bær som jordbær og blåbær, grønne, gule og røde frukt og grønnsaker.



Min favoritt kaffe

20 g mocca-protein
3 dråper stevia vanilje
0,5 dl vann
1 ss kaffepulver
Varmt vann

Bland proteinpulveret og stevia med 0,5 dl vann i et glass eller en kopp.
Lag kaffe av kaffepulver og varmt vann eller bruk vanlig svart kaffe.
Hell kaffen over proteinpulveret og rør rundt.
Mmmm...

Nyt dine kopper med kaffe med den beste samvittighet.
Nyere forskning viser at du forebygger både kreft, diabetes og hjertesykdommer.
Bare husk og drikke nok vann også, da kaffe virker dehydrerende.


Nå skal jeg nyte min elskverdige kopp :razz:
Jeg er tilbake hjemme fra og med onsdag.
I mellomtiden får dere ha en fantastisk søndag.

Kristine

GO'SAKER

  • 25.09.2013, 16:36


Hei!
Jeg ville bare vise dere denne pakken jeg fikk fra iHerb.
Det er utrolig hvor mye glede en slik pakke kan gi :grin: Jeg smilte i hvert fall fra øre til øre etter å ha hentet denne i dag.
Vanligvis løper jeg på posten med en gang jeg har fått en hentelapp.
Jeg har rett og slett ikke hatt tid de siste dagene, så denne gangen har hentelappen hengt pent på kjøleskapet siden lørdag. 
I dag rakk jeg endelig å ta en tur innom posten hvor mange go'saker lå og ventet på meg. 


- 2 bokser med Questbar cookie doug
Jeg elsker disse!
- Kremet peanøtt smør
Utrolig godt peanøttsmølr som kun inneholder peanøtter og litt salt.
- Pasta
Glutenfri pasta laget av brun ris. Jeg håper magen min liker denne pastaen bedre enn vanlig pasta!
- Rått cashewsmør
Nok en gjenganger. Utrolig godt nøttesmør som kun inneholder rå, organiske cashewnøtter.
- Tørkede blåbær
Tørket frukt pleier å være hard, disse derimot er mye og med masse smak. 
- Steak krydder
Jeg bruker mange av krydderblandingene til Simply Organic, dette er en gjenganger som passer til mer enn bare biff.


Mange er redde for å bestille varer fra utlandet.
Det er helt ufarlig å bruke iHerb. De har flere millioner fornøyde brukere fra hele verden, inkludert meg som per dags dato har gjort flere titalls bestillinger!
Hovedårsaken til at jeg bruker iHerb er både fordi de har langt større utvalg enn hva helsekostforretningene har i Norge og fordi produktene koster omtrent en fjerdedel av hva de koster i butikken her.

Det som er et par ting som er viktig å tenke på når du handler på iHerb:
- Du får 10 $ i rabatt ved bruk av koden OKE701.
Denne koden legger du inn helt i slutten av bestillingen din når du skal betale. Du legger koden inn under 'Apply coupon code'.
- Om du handler for under 200 kr slipper du å betale toll. Frakt inngår ikke under toll.
Det vil si at du kan handle produkter for 200 kr for så å legge frakt oppå denne prisen.
Kjøper du produkter for over 200 kr må du betale toll og merdiavgift.
- Hold pakkens vekt under 1814 grams.
Overstiger pakkens vekt dette, blir frakten dyr. 
Ettersom frakten er såpass billig på Iherb, 4 $, lønner deg seg å heller kjøpe mange små pakker til under 200 kr.
Jeg bestiller alltid flere små pakker. På den måten unngår jeg både toll og høy fraktpris.
Da er det bare å handle i vei! 


Håper alt står bra til med dere.
Vi er halvveis i uken allerede :grin:
Ha en god onsdag!


Kristine

PAUSE

  • 23.09.2013, 16:27


Hei dere.
Jeg titter bare innom for å ønske dere en sprek uke :grin:
De neste dagene blir det stille fra meg.
Det er veldig mye som skjer i livet mitt akkurat nå, mest på den negative siden dessverre.
Jeg er rett og slett nødt til å innse min begrensning. Jeg er en frøken som ønsker å hjelpe alle og gjøre alle til lags, og glemmer ofte meg selv midt oppi det hele. Nå har jeg skjønt at om jeg skal kunne stille opp for mine nærmeste må jeg stoppe opp og ta vare på meg selv underveis. Mens det stormer som verst må jeg trappe ned på enkelte ting.
Jeg titter selvfølgelig innom om jeg har tid eller det er noe jeg vil fortelle. Jeg håper på å være tilbake neste uke.



I mellomtiden får dere gjør denne uken til noe bra.
Smil hver dag, tenk positivt, tren og utløs endorfiner, gi kroppen god næring og ta vare på de rundt deg.
Ha en riktig god mandag.


Kristine

NYSTEKT TIL FROKOST

  • 22.09.2013, 10:48


Riktig god søndag formiddag dere :grin: 
Håper du har hatt en herlig helg så langt.
Jeg startet søndagen min med nystekte protein rundstykker til frokost sammen med en god kopp proteinkaffe med steamet melk.



Rundstykker

2 hele egg
1 eggehvite
3 ss kokosmel
3 ss mandelmel
2 ss pofiber / fiberfin, eller annen tørrvare
1 ts fiberhusk
1 ts bakepulver
1/3 ts salt
3 ss kesam
4 ss melk, eller vann

Skill eggeplommen fra eggehviten.
Bland sammen eggeplommene med kokosmel, mandelmel, pofiber, fiberhusk, bakepulver, salt, kesam og melk.
Stivpisk de tre eggehvitene.
Vend røren forsiktig inn i de stivpiskede eggehvitene.
Form 8 boller på en bakplate.
Stek på 175 grader i 15 -20 minutter.


Jeg laget gratinert toast av rundstykkene.
Rundstykkene deles i to, smøres dem med dijon sennep, ha på tomat i skiver, go' og mager bacon og jarlsberg ost, for så å gratinere på 200 grader i 5 -10 minutter.


Nå er jeg klar for en herlig søndag.
Nyt dagen og lad opp til en ny uke.


Kristine

HØSTSOL

  • 20.09.2013, 16:57



I dag skinte høstsolen så fint.
Jeg lader mye av energien min på sol.
Det er en klisje, men solen er min beste venn - jeg elsker den! :grin:
Etter flere dager med øsregn, føles det fantastisk med solskinn på en fredag.
Høstsolen varmer både utsiden og innsiden.


Jeg tok med meg kaffekoppen ut og nøt solstrålene.
Dessuten var det en god anledning til å prøve min nye jakke fra SheInside, denne.
Skjerfet er forøvrig fra Matthew Williamson, en av mine favorittdesignere. Jeg elsker at han lager plagg som sier 'Hey! Livet er en herlig regnbue!', akkurat slike ord jeg vil leve etter!
Nytt skjerf og ny jakke, jeg er klar for høsten!


Uansett, nok prat om tull.
Over til noe mer spennende - mat!
Dagens deilige lunsj ble sauterte grønnsaker med reker, egg, avokadomos og solsikkekjerner.


Ha litt kokosolje og hakket hvitløk i en panne. Når det er blitt varmt har du i ønskede grønnsaker. Jeg brukte squash og spinat. Stek raskt.
Kok egg i 5 -6 minutter.
Mos avokado med sitronsaft og hvitløk.
Skrell reker.
Anrett alt på et fat og topp med solsikkekjerner.
Så godt.  


Ellers så har jeg tatt en liten bakerunde i dag.
Jeg bakte det perfekte brød, som jeg har lagt ut oppskriften på tidligere, her.
Sammen med hjemmelaget sjokoladepålegg ble det et nydelig mellommåltid.

Sjokoladepålegget laget jeg av å ha 2 dadler, 2 ss mandelsmør (eller annet nøttesmør), 2 ss kakaopulver, 1 ss yacon sirup og en liten klype salt i en food prosessor. Miks til en jevn masse. Spis rett fra boksen eller ha på en brødskive.
Himmelsk!
Den blandingen er utrolig godt!



Nå skal jeg komme meg på trening.
I dag er det ben som står på planen.
Det blir knebøy, leg ex, utfall og leg curl.
I kveld er det PØ som står for middagen.
Ren fredagsluksus å få den servert med et glass vin.
Jeg ønsker deg en herlig helg :grin:


Kristine

AN APPLE A DAY

  • 19.09.2013, 17:13


....keeps the doctor away!


Hva gjør man når man har hviledag fra trening og ekstra god tid?
Jo, baker! :grin:
Jeg elsker de norske eplene og har vært en liten tur på slang. 
De er best naturelle, etter min mening, men en lun eplekake kan jeg heller ikke takke nei til.


Med de herlige norske eple, laget jeg en deilig eplekake i dag.
Denne kaken ble veldig saftig og god.
Du trenger ikke mer enn fem til ti minutter for å lage den.
Så er det bare å vente til den er ferdigstekt....noe som kan virke veldig lenge!



Deilig eplekake

2 egg
4 ss sukrin
60 g mandelmel
1/3 ts salt
1/2 ts vaniljepulver
1/2 ts kanel
1 ts fiberhusk
2 ts bakepulver
1 dl melk
2 epler
Sukrin
Kanel

Pisk egg og sukrin til eggedosis.
Tilsett det tørre og ha så i melken.
Skjær eplene i biter. Ha dem i en pose sammen med kanel og sukrin. Vend om slik at eple får krydder på seg.
Rør eplebiten ned i deigen.
Ha deigen i en form.
Stek på 175 grader i 35 minutter.


Kaken nytes helst lun med en klatt is eller gresk yoghurt.
Ha en herlig kveld :grin:


Kristine

NYTT SAMARBEID

  • 18.09.2013, 17:38



Jeg ble overbegeistret da jeg fikk denne pakken i posten i dag.
Weightless er min nye sponsor!
Jeg er både spent, glad og stolt over å kunne fronte deres fritidsklær.


Jeg falt pladask for WR.UP® fits better buksene da jeg kom over de på instagram for to måneder siden.
Nå er de endelig kommet til Norge!
Er de ikke lekre?
Utrolig gode å ha på seg og perfekt passform som gjør underverk for rumpen. Som PØ så fint sa 'jeg tror aldri rumpa di har sett bedre ut!'.
Jeg har modellen Classik Fit i rosa og Slim Fit 7/8 i svart.


Hoppende glad!

Jeg må få legge til at jeg aldri kommer til å vise dere noe som jeg ikke selv liker.
Jeg får hele tiden tilbud om diverse kosttilskudd, hudpleie, treningstøy, osv.
Nitti prosent av tiden takker jeg, nei. De få gangene jeg takker ja, hender det også stadig at produktet aldri dukker opp her. Om det er noe jeg ikke liker eller er fornøyd med, jeg vil ikke anbefale det videre.
De tingene som ser dagens lys på min blogg, går jeg hundre prosent god for selv, og har eller er villig til å kjøpe selv.


Jeg gleder meg til å vise dere mye flotte fritids- og treningsklær fremover :mrgreen:
Følg gjerne Weightless på facebook her.
Ha en super duper onsdag videre!


Kristine

FROKOST

  • 18.09.2013, 07:24



Riktig god onsdagsmorgen dere :grin:
Tenk at vi er halvveis i uken allerede!
Jeg sitter her med frokosten min og lader opp til trening.


- Havregrøt
Havregrøt kokt med vann toppes med sjokoladesaus (1 ss mandelsmør med kakaosmak blandes med 1 ss kakaopulver, 1 ss mocca-protein og 4 ss melk), kakaonibs og jordbær
- Kokt egg
Økologisk deilig egg servert med tomat
- Eple
De norske eplene er fantastisk gode
- Protein kaffe
20 g mocca-protein blandet med 0,5 dl melk før jeg har i vanlig svart kaffe


Ja, jeg fylte havregrøtbollen alt for mye!
Det skjer omtrent hver eneste morgen. Jeg lærer aldri!
Jeg ser for øvrig på bildet at jeg også har klart å søle på skulderen min. Kristine, din gris! 
Da er det bare å spise opp og komme seg på trening.
I dag er det overkroppen som skal kjøres. Og det med masse god frokostenergi!
Ha en herlig onsdag.


Kristine

FUDGY BROWNIE OG IHERB TIPS

  • 17.09.2013, 18:02


Dagens middag ble sushi, en av mine favoritt matretter!
Derfor har jeg dessverre ingen bra middagstips.
Jeg kan derimot friste med en veldig, veldig god dessert.


Fudgy sjokolade brownie servert med mandelsmør, quest bar med brownie smak, valnøtter, eple, appelsin og druer.
Den beste desserten på lenge!
Hvem liker vel ikke en klissete, søt og deilig sjokoladeklump?
Mmmmm.....



Fudgy sjokolade brownie
1 porsjon

1 egg
1 ss sukrin
2 ss skyr, eventuelt kesam
1 ss mocca-protein
1 ss mandelmel
1 stor ss kakao
En liten klype salt
3 -5 ss melk
Questbar i biter, valgfritt

Skill eggeplommen fra eggehvite.
Stivpisk eggehviten med sukrin.
Bland sammen eggeplommen med skyr, proteinpulver, mandelmel, kakao og salt.
Ha i melk til det blir en rennende sjokoladekakerøre.
Vend så inn den stivpiskede eggehviten.
Tilsett proteibarbiter om du ønsker det. Hakkede nøtter eller hakket sjokolade kan også brukes.
Ha røren i en form.
Jeg tok bakepapir i en dyp suppebolle og brukte dette som form, da jeg ikke hadde noen passende størrelse.
Stek på 160 grader i 12 - 15 minutter.
Nyt herligheten.


Jeg vil tipse dere om at iHerb har tilbudspriser på frakt med DHL Exspress ut september.
Nå kan du bestille varer med vekt opp til 3,6 kilo til kun 8 $!
DHL er fantastisk da du får varene allerede et par dager etter at de er bestilt. Perfekt for utålmodige sjeler som meg!
Jeg har akkurat gått berserk og har bestilt disse godsakene:


- Questbar med cookie dough smak
En av mine favoritt questbarer.
- Kokosvann
Forfriskende og godt samtidig som det inneholder masse næringsstoffer.
- Mandelsmør
Dette er så godt!
- Kakaonibs
En fast favoritt både som snacks, på havregrøten eller for eksempel over kesamblandingen.
- Mandelsmør med sjokolade
Sunn nutella? Yes, pleas!
- Berry detox te
Kjempe god, en favoritt.
- Rå pekannøtter
En gjenganger. Disse er gode og inneholder masse sunne fettsyrer.
- Pekansmør med cashewnøtter
Liker du peanøttsmør? Da vil du elske dette!
- Frokostblanding
Denne er ny. 100 % naturlig med smak av kakao. Jeg gleder meg til å teste!
- Tørket mango
Sunn og god snacks.


- Kokosolje
Jeg steker og baker med kokosolje daglig.
- PB2
Peanøttmel som har mange bruksområder.
- Questbar med brownie
Denne er på topp tre over mine questbarfavoritter.
- Coco roons
Disse rå godsakene er fantastisk gode!
- Questbar med cinnamon roll
Dette er min absolutt favoritt questbar.
- Syltetøy
Det beste syltetøyet som finnes. Det fås også kjøpt i Norge, men koster til gjengjeld en tredjedel på iHerb.
- Shiraka
Jeg har shiraka på 80 % av all maten min!
- Goncchi
Et supert alternativ til pasta / ris / potet. Gnocchi består av 80 % potet samt noe mel.
- Vaniljesalt
Dette blir perfekt i havregrøten eller i bakst.
- Nutritious Living frokostlbanding
Denne er kjempe god, inneholder lite karbohydrater og godt med proteiner.

Jeg elsker iHerb! :mrgreen:  
Husk at du får 10 $ i rabatt om du bruker koden OKE701.
Ha en riktig god kveld.


Kristine

LEKKER MINESTRONE

  • 16.09.2013, 16:50


Da er det tid for kjøttfri mandag igjen!
I dag laget jeg en lekker Minestrone.
Minestrone er en italiensk suppe som rett og slett betyr 'tykk suppe'.
Den består av grønnsaker, som regel etter sesong, pasta og bønner.
Suppen både ser og smaker nydelig.


Dette er rimelig, enkel og sunn mat.
Lag gjerne en dobbel eller trippel porsjon. Suppen holder flere dager i kjøleskapet og kan også fryses i porsjonsstørrelser.
Jeg har brukt både hvite og røde bønner i oppskriften. Du kan kun bruke en bønnetype, eller du kan bruke linser om det er ønskelig.
Jeg valgte egg nudler istedenfor vanlig pasta. Disse inneholder mer protein og øker den helhetlige ernæringsmessige kvaliteten på suppen. Du kan gjerne bruke fullkornspasta eller vanlig pasta om du ønsker det.
Håper det smaker.



Minestrone suppe
Til 1 porsjon

1 ss olje
1 fedd finhakket hvitløk
1 cm finhakket chili
1/3 pure
1/3 squash
1 liten gulrot
1 buljongterning
1,5 dl vann
100 g hakkede tomater
50 g tørr pasta, jeg brukte egg nudler
1/2 boks røde bønner, ca 150 g
1/2 hvite bønner, ca 150 g

Hakk grønnsakene i biter.
Ha olje i en kjele, og fres hvitløk og chili et minutts tid.
Tilsett buljongterning, vann og hakkede tomater.
Kok opp og la det koke i 5 -10 minutter.
Tilsett pasta og kok til pastaen nesten er ferdig, koketiden står på pakken.
Ha så i bønner og kok et par minutter til.
Smak til med salt og pepper, og server.


Som en søt avslutning på måltidet ble det en melkesjokolade-peanøttsmørbar.
Denne er søt og god.


Håper du har hatt en herlig start på uken.
Nå skal jeg avgårde for å få unnagjort dagens treningsøkt.
Dette blir en bra uke dere :grin:

Kristine

LET THE GOOD TIMES ROLL

  • 15.09.2013, 18:51



Jeg kom akkurat hjem fra en super styrkeøkt på rygg og bryst.
For mye energi på en søndag!
Her er jeg på vei ut døren for dagens treningsøkt med Louis Jordan's 'Let The Good Times Roll' på ørene.
Det var desidert good times på trening!

- Nedtrekk
3 sett * 8 -12 repetisjoner
- Enarms roing i kabel
- 3 sett * 12 -15 repetisjoner
- T-bar roing
3 sett * 12 -15 repetisjoner
- Benkpress med manualer
3 sett * 8 -12 repetisjoner
- Skråbenk med manualer
2 sett * 10 -12 repetisjoner
- Flyes i cabel
2 sett * 12 - 15 repetisjoner


Treningsplanen for den kommende uken er planlagt.
Jeg er allerede knall klar for morgendagens treningsøkt!
La en ny uke komme :mrgreen:  
Nyt resten av søndagen og lad opp til en ny uke.


Kristine

FROKOST I SENGEN

  • 15.09.2013, 11:53


Jeg tror kanskje jeg elsker søndag enda mer enn jeg er glad i lørdag
- o'herlige søndag
Roen senker seg på en hel annen måte.
Som regel jobber jeg også mye på lørdagene, mens på søndag tar jeg nesten helt fri.


I dag startet jeg dagen med å sove lenge.
Noen timer ekstra på øyet gjør virkelig susen.
Så ble det frokost på sengen :razz:
Proteinvafler, plommesyltetøy, rått sjokoladepålegg og smoothie.
Helt fantastisk godt!



Proteinvafler

1 egg
1 eggehvite
30 g vaniljeprotein, eller annen tørrvare
30 g bokhvetemel, eller annen tørrvare
1 ss smeltet smør
1/2 ts bakepulver
1/3 ts kardemomme
1 ts sukrin
1/2 ts vaniljepulver
0,5 - 1 dl melk

Visp lett sammen egg og eggehvite med en gaffel.
Tilsett proteinpulver, mel, smør, bakepulver, kardemomme og sukrin.
Ha så i melken. Tilsett litt om gangen til du får en rennende men fast røre.
Stek så vafler.



Plommesyltetøy

200 g plommer
1 ts sukrin
2 ss vann

Del plomme i fire.
Ha de i en kjele med sukrin og vann.
Kok opp og la det koke et par minutter.



Smoothie

250 g frosne bær / frukt, jeg brukte bringebær, jordbær og plommer
100 g kesam
20 g jordbærprotein
1/2 ts vaniljepulver
0,5 dl melk

Ha alle ingrediensene i en blender.
Kjør til en jevn masse.
Server gjerne med noen kakaonibs på toppen.


For en herlig start på dagen!
Jeg ønsker dere en forrykende søndag.
Gjør noe gledefylt!


Kristine

LØRDAGSPIZZA

  • 14.09.2013, 14:26



Hei og riktig god lørdag dere.
I dag tenkte jeg å dele en utrolig god pizza med dere.
Denne spiste vi riktignok i går kveld, så det var egentlig en fredagspizza. Kanskje det blir din lørdagspizza?
Sprø og grov bunn med litt ekstra proteiner og masse deilig topping.



Pizzabunn

50 g havregryn
100 g bokhvetemel, eller annet mel
50 g bakepro, eller annen tørrvare
1 ss olje
1 ts salt
1/2 pose gjær
1,5 -2 dl lunkent vann

Bland sammen havregryn, bokhvetemel, bakepro, salt og  gjær.
Tilsett olje og det lunkene vannet, litt om gangen.
Kna deigen til den blir fast.
La den heve i 60 minutter.
Kjev den så ut til en stor rektangel og stek på 225 grader i 3 -4 minutter før du har på sausen.


Tomatsaus

1 boks hakkede tomater
1 løk i biter
2 fedd finhakket hvitløk
1 cm finhakket chili
1/2 ts kanel

Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp.
Jo lenger sausen koker, jo bedre blir den.


Topping

Du kan i grunn bruke det du ønsker.
Vi brukte:
Serranoskinke
Tomat i skiver
Rødløk i skiver
Sopp i skiver
Jarlsbergost
Parmesan

Ha på ønsket fyll på den forstekte bunnen og stek i ytterligere 15 minutter.
Jeg valgte å ha på skinken etter at pizzaen ble stekt, da jeg synes det er best. 
Nyt.


I går ble det en hviledag.
Rett og slett fordi jeg kjente at kroppen trengte det.
I dag er jeg veldig klar for en hard benøkt!
Først skal jeg lade opp på lørdagsvis.


Ellers så har jeg ikke så mange sunne desserter på lur dessverre.
Akkurat nå har jeg denne på fanget. Lørdag er hellig :mrgreen:  
Da er det alltid ekte vare i dette huset.
Jeg ønsker deg en fantastisk helg!


Kristine

SUNNE OREO

  • 13.09.2013, 09:01



Hva gjør man når du våkner en time før vekkerklokken ringer på en fredag?
Jo, du tar deg en bakerunde :mrgreen:  
For en start på fredagen dere! Jeg elsker å bake!
Resultatet ble deilige, crunchy og søte oreo kjeks, altså mørke sjokoladekjeks med vaniljekrem.
Utrolig godt.
Sammen med en god kopp kaffe er dette en av de beste frokostene jeg har hatt noen sinne!



Sunne oreo kjeks

Kjeks
3 ss kokosolje, eventuelt smeltet smør
3 ss sukrin gold, eventuelt sukrin
1 egghvitte
6 dråper stevia vanilje
20 g mandelmel
20 g mocca-protein
2 ss kakaopulver
1 ts vaniljepulver

Vaniljefyll
150 g philadelphia
50 g skyr naturell, kan sløyfes
3 ss sukrinmelis
1/3 ts vaniljepulver

Begynn med kjeksen.
Smelt kokosoljen.
Bland kokosolje med sukrin.
Tilsett stevia og eggehviten.
Bland sammen mandelmel, proteinpulver, kakao og vaniljepulver.
Tilsett det tørre i det våte. 
Lag topper på en bakepapirkledd stekeplate og stek på 175 grader i ca 10 minutter.
Avkjøl kjeksene på en rist.

Laks så vaniljefyllet.
Bland sammen alle ingrediensene.
Fyll kremen på halvparten av kjeksene og legg over resten av kjeksene.
Server og nyt.


Du vil ta en bit av denne herligheten, vil du ikke?
Riktig god fredag :grin:


Kristine

LØØØP

  • 12.09.2013, 18:14


Jeg gjorde intervaller for første gang på lenge i dag.
Fy, så hardt!
For å si det slik, jeg smilte pent før økten. Etter økten derimot, var jeg langt fra så blid!
Det var riktignok veldig deilig ti minutter etter økten var ferdig. Når pulsen hadde sunket og jeg hadde fått hentet meg inn.
Du får et ordentlig kick av intervaller :grin:
Et kick som er både godt og vondt og får blodet til å bruse.
Jeg føler meg nesten litt rusa fortsatt!


Kortintervallene så slik ut:
 - 5 minutter oppvarming
Gange, begynn rolig og økt farten gradvis
- 7 intervaller
20 sekunder spurt etterfulgt av 1 minutt hvile, som gjentas 7 ganger
- 5 minutter nedtrapping
Gange, trapp ned hastigheten gradvis

Det er kort, godt og veldig effektivt!
Selv om det hele er ferdig på knappe 25 minutter, får du virkelig kjørt deg.


Middag og dessert er vel fortjent etter en intervalløkt.
Til middag ble det deilig spicy pasta med timianstekt svin.
Veldig, veldig godt.


Kok pasta, jeg brukte fullkornspasta, etter anvisning på pakken.
I mellomtiden blander du sammen en saus av 2 ss kesam, 1 ss sweet chili saus,1 hakket hvitløksfedd og 1 ss hakket chili. Dette er til en porsjon.
Skjær svin i skiver, krydre med timian og hvitløk. Stek skivene i 2 -3 minutter på hver side i en panne på middels til høy varme.
Når pastaen er ferdigkokt blander du i sausen. Jeg tilsatte også noen kokte rosenkål og erter, og toppet det hele med parmesan.
Chilipasta var utrolig godt. Det blir en miks som skal lages flere ganger!


Nå skal jeg til å spise dessert. 
Denne vaniljeproteinkaken står og venter på meg ved min side.
Jeg hadde dilla på mikrokaken for noen måneder tilbake. Så ble jeg lei! Nå er derimot lysten tilbake.
Kaken ble servert med gresk yoghurt, sukkerfritt jordbærsyltetøy, jordbær, frosne bananskiver, mango, eple og noen atkins bar-biter.



Vaniljeproteinkake på 3 minutter

1 scoop vaniljeprotein, ca 30 g
2 ss kokosmel
1 egg
4 dråper stevia vanilje
1 ss sukrin
En liten dæsj vaniljepulver
Cirka 1 dl melk eller vann

Bland alt sammen i en bolle.
Blir deigen tørr tilsetter du litt mer væske.
Dekk bollen med plastfolie og ha i mikroen på full guffe i 2 -3 minutter avhengig av hvor stekt du vil ha den.
Ta av plastfolien og server.


Kristine

HØST

  • 11.09.2013, 17:12



Nå har høsten virkelig gjort sin ankomst her på Østlandet.
Temperaturen synker og mørket kommer.
Jeg er ikke glad i kulde og heller ikke i mørket. Derfor prøver jeg å finne de gode sidene ved høsten og å virkelig sette pris på disse.


Som å tenne lys og drikke en rykende varm kopp proteinkaffe mens jeg sjekker mailen klokken syv om morgenen.
Det er mye lettere å stå opp når jeg ser frem til slike små gleder.
Proteinkaffen har jeg laget av 20 g mocca-protein som jeg blander i et glass med 0,5 dl melk. Deretter har jeg i 2 ss instant coffee og 2 -3 dl kokende vann. Rør om og server. Den beste kaffen noen sinne!


Bladene faller ned fra trærne.
Det er vel egentlig ikke noe positivt i seg selv, men det ser flott ut.
Alle de nydelige fargene.


Skogen finner jeg er skjønnest
i høstgeniets fantasi,
og ikke, når den står som grønnest.
Bjørnstjerne Bjørnson


Selv noen små blomsterknopper har vokst til liv.
Disse var de eneste jeg fant i hagen om fortsatt hadde blomster.
Jeg krysser fingrende for at de vil stå en liten stund til, slik at de kan minne meg om sommeren.


Jeg måtte slenge med et bilde av vakre Mildred-pusen.
Hun er like lite glad i høsten som meg og holder seg mest innendørs for tiden. Turen ut i dag varte ikke mer enn et kvarter, noe matmor i grunn synes er helt greit. Det betyr mer kosetid!


Med høst kommer også varmende og deilige supper.
Dagens middag ble spinatsuppe servert med kokte egg og feta ost.
Det er første gangen jeg har laget spinatsuppe og det skal lages igjen, veldig godt!

Spinatsuppe
Til en porsjon trenger du 1/2 hakket gul løk, 1 finhakket hvitløksfedd, 1 cm finhakket chili, 1 ss olje, 4 store never med fryst spinat (du kan også bruke ferske), 1 terning grønnsaksbuljong, 3 dl vann, 1 ss sitronsaft, 2 ss fløte (kan sløyfes), salt og pepper.
Ha oljen i en kjele og fres løk, chili og hvitløk til løken er blitt myk. Det tar et par minutter. Tilsett spinat, vann, buljong og sitronsaft. La det koke i 5 minutter. Kjør suppen glatt med en stavmikser eller en blender. Tilsett fløte og smak til med salt og pepper.
Server.


Hva liker du ved høsten?
Gled deg over de små gleder hver dag :grin:


Kristine

IHERB

  • 11.09.2013, 07:58


Jippi!
Jeg gjorde en bestilling på iHerb for snart ti uker siden, og var sikker på at den hadde rotet seg bort i posten.
Da jeg fikk en hentelapp i posten i går kveld ble jeg overlykkelig over å se at pakken omsider hadde kommet frem.


Pakken inneholdt:
- Cashew clusters
Disse er så gode! Jeg har bestilt dem igjen og igjen.
- Muscle Recovery tea
Høst er te-tid. Denne gleder jeg meg til å prøve.
- ChocoRite
Denne med peanøttsmør og sjokolade er så god!
- Chocolove med kirsebær og mandler
Dette er en fast favoritt.
- Chocolove med bringebær
Alle chocolove sjokoladene er favoritter hos meg. Dessverre så har iHerb sluttet å selge dem nå. Glad jeg fikk hamstret noen først.
- Tørket mango
Nok en favoritt. Disse inneholder ikke tilsatt sukker.
- Rose flaske
Ja, jeg liker rosa.


Bruker du koden OKE701 får du 10 $ i rabatt på din første bestilling hos iHerb.
Ha en super onsdag :grin:
 

Kristine 

FORANDRING I PLANENE

  • 10.09.2013, 16:11


Hei og hopp denne grå tirsdagen.
Jeg kom meg aldri på trening i går.
Det oppstod en liten krisesituasjon som gjorde at jeg måtte bruke kvelden på noe helt annet.
Dermed ble det en hviledag isteden. Ufrivillig hvile!
Jaja, sånn er det. Noen ganger kommer livet i veien.
Nå derimot, er jeg ekstremt klar for ukes første treningsøkt.
Jeg har gledet meg siden i går :grin:
Batteriene er ladet opp for fult og jeg er klar!
Først skal jeg bli ferdig med arbeidsdagen, deretter blir det rett på trening.


I og med at det ble forandring i planene og jeg ikke fikk trent i går, måtte jeg gjøre om på ukens treningsplan.
Slik ser altså uke trettisyv ut.
Jeg liker å ha en treningsplan og følge slik at jeg vet hva jeg skal trene når.
Med en hektisk hverdag har jeg også erfart at det er lettere å få tid til trening og jeg faktisk har skrevet inn øktene som et eget punkt i kalenderen.


Det nærmer seg slutten på plommene som vi fikk av svigers.
I tillegg til å ha spist en hel haug naturelle og bakt med dem, brukte jeg dem i dagens middag.
Ovnsbakt svinefilet med pesto-potetmos og plommewok.
Plommer, og også annen frukt som mango og ananas, passer perfekt til svin.
Woken med plommer ble kjempe god. Jeg laget egentlig dobbel porsjon slik at PØ også skulle få når han kom hjem fra jobb, men jeg endte med å spise opp hele!


Start med svinekjøttet.
Legg det på en bakplate. Ha over salt, hvitløkskrydder og timian.
Stek på 175 grader i cirka 20 minutter.
Bruk et steketermometer for best resultat, svinet er ferdig på 60 grader. 
La kjøttet hvile i 5 minutter før du skjærer det i skiver.

I mellomtiden lager du potetmosen.
Skjær poteter i biter og kok dem i lettsaltet vann i 15 -20 minutter avhengig av størrelsen på bitene.
Ha i en god dæsj pesto og mos med en stavmikser.

Til woken skjærer du gulrøtter i staver og rødløk i skiver.
Varm litt olje i en panne og ha i hakket hvitløk sammen med rødløk og gulrot.
Wok i 5 minutter.
Tilsett plommer i båter, 1 ts yacon sirup (eller honning), 1 ts soya saus og 1 ss rødvinseddik.
Stek videre i 2 minutter.
Server.


Akkurat nå sitter jeg å knasker på dette fruktfatet.
Deilige norsk eple, plommer fra svigers hage, appelsin og fersk fiken.
Jeg har også en proteinkaffe (oppskriften finner du her).
Perfekt jobbsnaks når jeg nå går inn i de siste to timene av arbeidsdagen.
Det betyr at det nærmer seg trening med stormskritt, tjoho!


Ha en fortsatt god  tirsdag.
Husk å få i deg dine frem om dagen med grønnsaker, frukt og bær.


Kristine  

KJØTTFRI MANDAG

  • 09.09.2013, 16:43



Et ønske fra dere var at jeg skulle begynne med kjøttfri mandag.
Jeg spiser langt fra kjøtt hver dag, men jeg har en tendens til å velge det kjedelige til disse måltidene.
Da går mye i egg, kokt og stekt, eller salater med bønner og linser.
Jeg tar utfordringen deres på strak arm :grin: Her er det rom for forbedring.
Jeg må rett og slett bli mer kreativ!
Hver mandag fremover kommer jeg altså med en oppskrift som ikke inneholder kjøtt, fisk eller fjærkre.

Det finnes flere grunner til å begrense kjøttforbruket, deriblant miljø, dyrevelferdig og helse.
Bytter du ut ukentlig ut en kjøttmiddag med en vegetarrett, kan faktisk dine CO2 utslipp reduseres med 170 kilo i året!
Er du med?


Dagens middag ble falafel burger.
Saftig og gode falafler med grillede grønnsaker og grov brødskive.

Skjær ønskede grønnsaker, jeg brukte paprika, rødløk, sopp, tomat og aubergine, i biter. Legg på en bakplate, ha over chili- og hvitløkskrydder, og stek i ovnen på 225 grader i 20 minutter.
I mellomtiden lager du falaflene, oppskriften er under bilde.
Smør en grov skive med dijon sennep og phiadelphia. Ha skiven i ovnen med grønnsakene de siste 3 minuttene.
Så er bare å stable. Brødskive, grønnsaker og falafler.
Topp gjerne med litt feta ost.
Godt!



Falafel

1 boks kokte kikerter, ca 200 g avrent
1/2 hakket gul løk
1 hvitløksfedd
1 cm finhakket chili
1/2 ts paprikapulver
Salt og pepper
1 ss sesammel (eller annet mel som mandelmel, speltmel)

Mos kikertene i en foodprosessor eller med en stavmikser.
Ha i de resterende ingrediensene og kjør til en jevn masse.
La massen stå i kjøleskapet i 10 -20 minutter.
Form burgere og stek på middels varme i 3 -5 minutter på hver side.


Jeg hadde plass til en dessert etter middagen.
Vel, jeg har alltid plass til en dessert!
Jeg slang sammen noen vaniljepannekaker som jeg serverte med gresk yoghurt, sukrin, kanel og frukt.


Disse pannekakene er super enkle, og ble tynne og gode.
1 egg, 2 ss vaniljeprotein, 1 ss kokosmel og 4 ss melk blandes sammen og stekes i en panne med litt kokosolje.


Nå nærmer det seg treningstid for min del.
I dag er det underkroppen som skal kjøres.
Etter en god hviledag i går er jeg ekstra gira på trening i dag!
Håper du har hatt en riktig så god start på uken.
God kveld videre.

Kristine

PLOMMEPAI TIL EN

  • 08.09.2013, 18:24



God søndagskveld.
Da er vi kommet til slutten av denne helgen allerede. Håper dere har hatt noen gode dager.
Jeg måtte selvfølgelig slå til med en bakerunde i dag :mrgreen: Jeg elsker å bake!
Dessuten har jeg en hel del plommer som jeg må bruke. Ja, jeg klarer alltid å finne gode unnskyldninger til å bake!


Jeg slang sammen en enkel plommepai i porsjonsstørrelsen som jeg serverte med litt is.
Fantastisk godt!
Sprø bunn med en fyldig vaniljekrem og deilige plommer.
Håper det smaker.



Plommepai
1 porsjon

Bunn
1 eggehvite, spar på plommen til vaniljekremen
1 ts sukrin
30 g bokhvetemel, eller annet mel
1/3 ts bakepulver

Vaniljekrem
1 eggeplomme
1 ss sukrin
2 ss melk
1/2 ts fiberhusk, eller maizena / potetmel
1/3 ts vaniljepulver, eller vaniljesukker
2 ss kesam

Plommer

Bland sammen alle ingrediensene til bunnen.
Ha røren utover en bakepapirkledd bakplate.
Stek på 175 grader i 5 -6 minutter.

Rør sammen egg, melk, vaniljepulver og kesam.
Ha i jbk-mel / maizena / potetmel.
Varm opp blandingen til det tykner. Kremen skal ikke koke.
Jeg kjørte kremen 20 sekunder i mikroen, du kan også bruke en kjele.
Ha vaniljekremen utover bunnen og legg over plommer i skiver.
Stek på 175 grader i 15 -20 minutter.
Server.


Ser det ikke godt ut?
Mmmm....
Jeg skal love dere at det smakte.
Nyt siste rest av helgen.


Kristine

LAZY SUNDAY

  • 08.09.2013, 10:50



Jeg var flittig frøken i går og jobbet i hele dagen.
I dag tar jeg meg fri og skal nyte en lang og lat søndag.
Ok, kjenner jeg meg selv rett så blir det litt småjobbing utover dagen, men det er kun for kosens skyld.
Ellers blir filmtitting med kjæresten, sushi, lesing av blader, baking og oppladning til en ny og spennende uke.
Iført deilig koseklær fra SheInside, denne, er jeg klar for å gjøre ingenting!
Akkurat en slik søndag jeg føler før.
 
Nå er det proteinkaffe (oppskriften finner du her) og DaimSnacks sammen med boken 'Vitamin guiden'.
Ja, jeg synes faktisk sånne "kjedelige" teoribøker er spennende. Det er enda så mye jeg ikke vet og så forferdelig mye jeg vil lære! Tanken på at jeg aldri blir utlært er både skremmende og givende.
Ha en aldeles herlig søndag :grin:


Kristine

TITTEI

  • 07.09.2013, 12:42


Hei dere.
Jeg titter bare innom for å ønske dere en riktig god helg og gi dere et lite mattips.
Men først.....


SMIIIIIL!
Det er lørdag :mrgreen:   
Kos dere, gjør noe gledefylt, smil masse og le høyt.
Hvem sier at dagen i dag ikke skal bli den beste dagen i ditt liv?
Gjør dagen fantastisk!


I skrivende stund sitter jeg med lørdagsbrunsjen.
Jeg er usikker på om jeg skal kalle det pannekaker eller små brødskiver.
Det er i grunn pannekaker som jeg stekte i ovnen, men som resulterte i små skiver.
Jeg er litt lat denne lørdagen. Å stå å steke pannekaker, gadd jeg rett og slett ikke. Isteden slengte jeg de i ovnen og det fungerte utmerket. Da kunne jeg gjøre noe helt annet i mellomtiden, som forøvrig ble å se 'Under the dome' godt inntil min kjære PØ.


Jeg hadde lyst på både søtt og salt, derfor ble halvparten av røren søt og den resterende delen salt.
Som pålegg hadde jeg Gresk yoghurt og blåbær, kesam og jordbærsyltetøy, Gresk yoghurt med kanel og sukrin, Bergbys sennep med Jarlsbergost, og smørost, sennep og ost.
Et surt og godt norsk eple og skuffende belgiske jordbær, hørte også med. Jeg har, ikke overraskende, også en proteinkaffe til. Det går ikke en dag uten :razz: 

Enkle små skiver

2 egg
2 ss mandelmel
2 ss bokhvetemel, eller annen mel
2 ss kesam
1 ts fiberhusk
Søt versjon: kanel, kardemomme og sukrin
Salt versjon: salt, hvitløk og timian

Pisk egget lett med en gaffel.
Rør inn mel, kesam og fiberhusk.
Blir røren veldig tykk kan du tilsette litt melk eller vann.
Tilsett smakstilsetninger. Del gjerne røren i to for en ja, takk begge deler-versjon.
Lag sirkler på en bakplate med bakepapir.
Stek på 180 grader i 12 minutter.
Spises som de er eller med noe godt på toppen.


Kristine

BESTE BROWNIES

  • 06.09.2013, 07:00



I dag skal jeg friste dere med brownies.
En saftig og fantastisk god versjon til fredagskosen :grin:
Jeg laget riktignok denne kaken i går kveld. Den ble borte på en - to -tre!
Det er den beste browniesene jeg noen gang har laget.
Jeg kan love dere at det blir en suksess! Den vil falle i smak hos alle sjokoladeelskere. Prøv selv!
Enjoy.



Deilig brownie

1 boks kikerter eller kidney bønner, ca 250 g avrent
2 egg
3 ss kokosolje eller meierismør
4 ss sukringold eller sukrin
3 ss kakao
1 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
1 ss kokosmel eller annen meltype
100 g mørk sjokolade
Hakkede mandler og valnøtter, valgfritt

Skyll kikertene godt under kaldt vann. Mos dem med en stavmikser eller foodprosessor.
Rør inn egg, smeltet kokosolje, sukringold, kakao, bakepulver, vaniljepulver og kokosmelk.
Smelt sjokoladen og ha den i røren.
Tilsett så hakkede nøtter.
Ha røren i en form. Jeg brukte en firkantet form på 20 * 20 cm.
Stek på 175 grader i 15 minutter.
Avkjøl og server.


Ta en bit....
Nyt...
Kanskje du skal unne deg en deilig brownie i kveld?
Jeg må nok bake en runde til med disse. Hele kaken forsvant nemlig i går og jeg vil ha mer!
God fredag :grin:


Kristine 

PLOMMEBEGJÆR

  • 05.09.2013, 17:34



Jeg laget middag til både PØ og meg selv i dag.
Det er ikke ofte vi spiser middag sammen, rett og slett fordi han jobber mye kveld.
Når PØ først hadde kvelden fri, bestemte jeg meg for å gjøre meg ekstra flid med middagen.
Jeg laget thai-kyllingburgere med søtpotetbåter, salat og dressing.
Sammen med tente lys og blomster på bordet, ble det en real torsdagsfest!
Det falt veldig i smak hos oss begge.


Thai-kyllingburgere
, til 2, totalt 4 burgere
200 g kyllingfilet (eventuelt kyllingkjøttdeig), 2 fedd hvitløk, 2 ss finhakket chili, 1 ss finhakket ingefær, 2 ss limesaft, 1 egg, 1/2 ts fiberhusk (kan sløyfes),1 ts red curry paste
Skjær kyllingfileten i biter og mos med en stavmikser eller en foodprosessor. Bland inn de resterende ingrediensene.
Form fire burgere og stek i en panne på middels vare 4 -5 minutter hver side. Jeg stekte i litt kokosolje for en god kokossmak.


Søtpotetbåter, til 2
400 g søtpotet - omtrent 3 stykker, 1 ss olje, hvitløk og chili krydder.
Vask potetene og skjær dem i båter.
Vend i olje og ha over krydder.
Stek på 200 grader i 20 - 25 minutter.

Thai-dressing, til 2
100 g kesam, 1 ss limesaft, 1 ss red curry paste, 1 ts finhakket chili, 1 ts finhakket hvitløk, 1/2 ts sukker
Bland alt sammen.
Server!


Se hva jeg har vært så heldig å få!
Masse deilige plommer fra hagen til svigers.


Nå knasker jeg på plommer konstant!
De Norske plommene er fantastisk gode.
Dere vet jo at jeg er en real fruktelsker.
Frukt er den matvaren jeg spiser mest av. Jeg kunne levd på frukt og synes rett og slett det er ubeskrivelig godt!
Når det kommer til enkelte frukttyper, som plommer, klarer jeg ikke begrense meg.
Sjokolade er en ting, men plommer er ti ganger verre!
Jeg mener å huske at jeg gikk på samme smellen i fjord. Det resulterte i en mage som ikke var særlig fornøyd. Likevel tror jeg dessverre ikke at jeg har lært.....


Har dere forresten noen gode tips til hva jeg kan gjøre med plommene?
Jeg synes riktig nok de er best naturelle, men jeg tviler på at jeg rekker å spise tolv kilo på noen få dager, de holder seg nemlig ikke så lenge.
Det blir desidert plommepai :razz: Mmm, plommepai er så godt.
Det hadde vært gøy å prøve noe nytt også.
Ha en god torsdagskveld.


Kristine

SKOG- OG SJOKOLADEGLEDE

  • 04.09.2013, 19:06



Jeg vil så et slag for skogen!
Skogen er en glemt skatt som gir så mye glede.
Nike klokken min var ikke fornøyd i dag, da det er lenge siden jeg har brukt den.
Jeg gjør veldig lite kondisjonstrening for tiden. Riktignok gikk jeg en tur nå på mandag, men før det er det nesten fire uker siden sist. Fokuset mitt har vært på styrketreningen. Klokken blir granske fornærmet av slikt, stakar.
Jeg tok med meg Nike klokken og gikk en rask power walk i skogen. 
Det var utrolig befriende og deilig!
Jeg møtte ikke en levende sjel på hele turen, annet enn en ku.
Fuglene kvitret, luften var frisk og roen senket seg.
Jeg kom tilbake tre kvarter senere med masse energi og et stort smil om munnen.


Nå har jeg akkurat slukt denne deilige desserten.
Protein sjokoladekake med is, kakaonibs, vaniljeis, rått mandelsmør, jordbær, sharon og vannmelon.
Blir vi noen gang lei sjokolade? Nei, jeg tror ikke det! :mrgreen: 
Jeg har vært en søtmoms hele livet. Det henger nok sammen med at min kjære mor er utrolig flink på kjøkkenet, noe jeg så veldig opp til da jeg var mindre. Jeg er vokst opp med bakeglede og god hjemmelaget bakst. Så lenge jeg kan huske har jeg selv vært en aktiv baker. Mamma er i dag fortsatt min største inspirasjon. Både når det kommer til kjøkkenet og ellers i livet  maken til dame skal dere lete lenge etter!

Jeg bruker forøvirg  dette mandelsmøret og disse kakaonibsene.
Nesten alle de rare ingrediensene mine kjøper jeg på iHerb, da det koster en tredjedel der i forhold til hva det gjør i Norge.  
Bakeingredienser bestiller jeg hos MyRevolution.



Protein sjokolade kake
Jeg tok utgangspunkt i mikrokaken som jeg har postet oppskriften på mange ganger, men denne gangen stekte jeg den i ovnen.
Du kan også steke kaken i mikrobølgeovnen på maks effekt i 2 -4 minutter.

1 egg
30 g mocca-protein, eventuelt annen tørrvare
2 ss mandelmel, eventuelt annet mel
2 ss kakaopulver
1 ss sukrin
1 ts bakepulver
6 dråper stevia sjokolade
1 -2 dl vann, jeg brukte en blanding av melk og vann

Bland sammen egg, proteinpulver, mandelmel, kakaopulver, sukrin, bakepulver og stevia.
Tilsett litt og litt væske til du får en tykk røre.
Ha røren i en form og stek på 180 grader i 15 minutter.
Jeg laget min egen form av aluminiumsfolie på crika 15 * 10 cm.
Nyt!
Desidert den beste desserten jeg har spist på lenge.


Da er vi halvveis til helg! Det burde feires med en real sjokoladedessert.
Når den er så sunn og god er det bare å hive innpå :razz:
Nyt resten av kvelden.


Kristine

WHITE CHOCOLATE RASPBERRY

  • 04.09.2013, 09:18



I går hentet jeg nok en pakke fra iHerb.
Endelig kom de etterlengtede Questbarene i smaken white chocolate raspberry.
Jeg bestilte disse før ferien og har gledet meg som en unge!


Jeg skal ærlig fortelle at jeg ble ganske skuffet.
Cookie dough smaken er utrolig god og har blitt en av mine favoritter, derfor håpet jeg at den nye smaken skulle være like bra.
Jeg er veldig glad i hvit sjokolade og synes smaken høres nydelig ut. Slik var det altså ikke!
White chocolate raspberry ble for kvalmende for min del. Den var søt på en uekte søt måte og med en merkelig bismak.
Baren var derimot mye bedre etter tyve sekunder i mikroen, da var smaken helt ok.  
Jeg kommer ikke til å bestille disse igjen!
Heldigvis har jeg en pakke påvei med cookie dough barer.   

Lurer på på noe angående iHerb, kan du lese min iHerb-guide her.



Jeg ønsker deg en fantastisk onsdag.
Gjør dagen til en solskinnsdag :grin:

Kristine

FLAT MAGE, FIRMA OG MAT

  • 03.09.2013, 16:39



KlikkHelse har skrevet en artikkel med meg angående flat mage.
Er du interessert, kan du lese saken her.
For de av dere som har tittet på saken, har dere kanskje fått med dere firmanavnet mitt?
Jeg har holdt det hemmelig til nå, da jeg ville ha alt av papirer og "oppstarts-kaos" i orden.
Jeg er altså dalig leder av HelseGlede og driver, som dere allerede vet, med online coaching.
Herlige tilbakemeldinger fra klientene mine har gjort at oppstartsfasen er mye mer givende enn hva jeg hadde sett for meg. Ja, det er mye arbeid og lover, regler og forskrifter man må sette seg inn i, men det er så gøy :razz:
Siden min er også snart oppe. I løpet av neste uke er den klar.
Jeg gleder meg til å vise dere konseptet mitt!


En god tirsdagsmiddag.
Wokkede grønnsaker, chilikalkun med bacon og potetmos.
Middag på femten minutter!


Start med potetmosen. Skjær poteter i teninger og kok i lettsaltet vann i 10 -15 minutter.
I mellomtiden ordner du kalkunbiffen og grønnsakene.
Ha sweet chilis aus, hakket hvitløk og chilikrydder i en liten skål. Til 1 kalkunbiff brukte jeg 2 ss sweet chili saus, 1 fedd hvitløk (jeg er veldig glad i hvitløk) og 1/2 ts chilikrydder. Smør kalkunbiffen inn med blandingen og stek i en panne på middels varme i cirka 5 minutter på hver side. Jeg stekte også en skive filet bacon som jeg hadde på toppen av kalkunbiffen.
Skjær grønnsaker i biter. Du kan bruke akkurat det du har tilgjengelig. Jeg brukte squash, paprika, rødløk og spinat. Ha grønnsakene, utenom spinaten, i en panne, jeg brukte en grillpanne med litt meierismør, og stek sammen med finhakket chili, hvitløk og ingefær i 4 -5 minutter. Tilsett spinat i det du skal servere grønnsakene.
Når potetene er ferdigkokt moser du dem sammen med litt muskatnøtt og philadelphia ost, eventuelt creme fraiche eller kesam.
Server.


Dagens søte ble vannmelon slush.
Forfriskende og godt, uten at det blir for søtt søtt.
På toppen har jeg sjokolade cookies etter denne oppskriften.

Frys vannmelon i biter. Bitene trenger minimum fire timer i fryseren, men kan ligge i flere uker. Kjør så de frosne vannmelonbitene i en foodprosessor eller en blender sammen med litt sitronsaft og en liten dæsj yacon sirup, eventuelt honning eller annen søtning. Vips så er det klart.



Nå er det tid for bryst- og ryggtrening i min flotte rose Skins topp, denne.
Av en eller annen merkelig grunn føler jeg alltid at rosa eller andre knæsje og fine treningsklær gir ekstra treningsgiv!

- Chins
4 sett * 8 -12 repetisjoner
- Stående roing
4 sett * 6 -8 repetisjoner
- Nedtrekk
3 sett * 10 -12 repetisjoner
- Face pull
3 sett * 10 -12 repetisjoner
- Benkpress med manualer
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Push ups
3 sett * 20 -25 repetisjoner


Ha en fortsatt god tirsdag :grin:
Gi jernet på trening!

Kristine

DENNE MANDAGEN

  • 02.09.2013, 18:29



Jeg gjorde det fryktelig enkelt til middag denne mandagen.
Tacosalat!
Det er raskt, sunt og kjempe godt.
Tacomarinert skinkebiff med salat, hot taco saus, valnøtter, revet ost og stekt maiskolbe.


Du kan kjøpe tacokrydder eller lage ditt eget.
Jeg laget min egen versjon av hvitløk, cummin, chili, kanel, salt, pepper, paprika og sukrin.
Bland tacokrydderet med en spiseskje olje og tre spiseskjeer vann. Putt marinaden i en pose sammen med et stor skinkebiff, eller for eksempel kyllingfilet. La det marinere i minimum en time, gjerne natten over.
Stek så skinkebiffen tre -fire minutter i en panne på middels til høy varme.
Skjær i biter og server med ønsket tilbehør.
 

For å fylle på karbohydratlagrene før trening ble det en god dessert.
Pannestekt søtpotet med blåbær, sjokoladekrem, kokosflak, pistasjnøtter og kakaonibs.

Skjær en søtpotet i biter. Stek i en panne på høy varme sammen med litt kokosolje, sukrin og kanel.
Til sjokoladekremen blandet jeg sammen cirka fem spiseskjeer gresk yoghurt (kesam kan også brukes), en god dæsj kakao, to spiseskjeer med mocca-protein, sukrin og to spiseskjeer med melk. Jeg pisket blandingen to minutt med en elektrisk håndmikser for at kremen skulle få mer luftighet.
Så utrolig godt! 
 


Nå skal jeg komme meg på trening.
Det er tid for en styrkeøkt :mrgreen:
Hurra!
Det er ni dager siden jeg sist jeg løftet en vekt og det bokstavelig talt kribler i hele kroppen.
Som jeg gleder meg!
Ben og skuldre skal trenes.
Jeg kjenner allerede at jeg har masse energi og er full av motivasjon. Jeg tipper det blir en fantastisk økt!
Hvile gjør godt for kropp og sinn. Det er alltid ekstra deilig å komme tilbake til treningen etter en liten stund fri. Da forstår jeg virkelig hvorfor jeg elsker å trene og hvor mye glede det gir.

Slik vil den se ut:
- Frontbøy
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Markløft
4 sett * 6 -8 repetisjoner
- Leg ex
4 sett * 8 -10  repetisjoner
- Benpress
10 + 4 x (myo-reps)
- Skulderpress med stang
3 sett * 6 -8 repetisjoner
- Sidehev med manualer
3 sett * 8 -10  repetisjoner


Håper du har hatt en flott start på uken.
Ha en fortsatt herlig mandag.

Kristine

KLAR

  • 02.09.2013, 08:18


Hurra!
Mandagen er her!
Herlig, herlig :mrgreen:
Jeg er veldig klar for å sette i gang med en ny uke etter en god og avslappende ferie. Hva med deg?
Da jeg våknet før vekkerklokken ringte i dag, uthvilt og glad, bestemt jeg meg for å ta en morgentur før jeg startet med arbeidsdagen. En halv times power walk i morgensolen gav meg en fantastisk start på uken.
Denne uken blir hektisk, dermed har jeg vært føre var og satt opp en treningsplan.
Slik ser uke min ut:

Each new day is a blank page in the diary of your life.
The secret of success is in turning that diary into the best story you possibly can.

Håper uken din blir super duper.
Husk at det aldri blir bedre enn hva du gjør det til selv.
Ha en god mandag!

Kristine ♥

TILBAKE

  • 01.09.2013, 17:38


Hei dere!
Jeg er tilbake hjemme :razz:
Det ble en lang reise i går kveld og natt. Flyet var forsinket og det ble mye venting. Tolv timer brukte vi fra hotellet i Hellas og hjem til Norge! Jeg var i seg nærmere ni i morges og fikk bare sove et par timer før det plutselig var søndag. Hode og kropp er ikke helt opplagt i dag. Dermed har jeg lagt den etterlengtede styrkeøkten på vent til i morgen. Jaja, sånn er det. Jeg får stupe i seng tidlig i kveld. Da er jeg klar til en ny og fresh uke i morgen.
Ferien har vært absolutt fantastisk og jeg kunne ikke vært mer fornøyd, selv om jeg nå gleder meg til hverdagen igjen.


Til lunsj måtte jeg få varmen i kroppen. Jeg hadde også lyst på hjemmelagde pannekaker. Proteinpannekaker har vært savnet.
Ja takk - begge deler!
Da ble det en kopp med brokkolisuppe toppet med feta ost og rødløk, sammen med bananpannekaker med gresk yoghurt, bringebær, kakaonibs, rått cashewnøttsmør og kokosflak.
Som du skjønner har jeg tatt med en del godsaker fra Hellas. Økologisk extra virgin oliven olje, oliven, 3 spann økologisk lokallaget gresk yoghurt, ja, totalt 4,5 liter gresk yoghurt (!!!), økologisk feta ost, masse deilige tomater, fersken og nektariner, var med i kofferten hjem. Dette er matvarer som jeg forelsket meg i der borte. Ekte gresk yoghurt smaker ufattelig mye bedre enn den du får kjøpt i Norge. Det samme gjelder feta osten. Frukten og grønnsakene smaker også mye ferskere og søtere. Jeg hadde overvekt på flyturen hjem grunnet all maten jeg hadde med! PØ kaller meg lille søte matnerd.



Enkel brokkolisuppe

1/2 brokkoli
1/3 gul løk
1 buljongterning
1 fedd hakket hvitløk
1 cm finhakket chili
2 dl vann
Kokt skinke i biter, valgfritt,

Ha vann i en kjele sammen med buljongterningen.
Del opp grønnsakene og ha i vannet sammen med hvitløk og chili.
Kok opp og la koke i 4 -6 minutter.
Mos suppen med en stavmikser.
Tilsett kokt skinke i biter. Kylling, fisk, kikerter og egg passer også ypperlig i suppe.
Ha suppen i en tallerken og topp med feta ost eller for eksempel revet parmesan.



Bananpannekaker

1 banan
2 ss mandelmel
2 egg
4 ss melk
1 ts sukrin
Kanel og kardemomme

Mos bananen.
Bland inn de resterende ingrediensene.
Stek pannekakene i en panne på middels varme i to minutter på hver side. Jeg har litt kokosolje i pannen.
Spises som de er, eller server med noe godt på toppen.

Det har hopet seg opp med arbeid mens jeg har vært borte.
Selv om jeg har jobbet rundt fire timer hver dag i løpet av ferien, er det langt mindre enn hva jeg gjør hjemme. 
Dagen i dag har gått med til å iherdig prøve å komme asjur med mail og lignende. Om du har sendt meg mail denne uken, ber jeg deg være tålmodig. Jeg jobber med saken nå. Grunnet et slitent og søvnig hode, går det noe tregere i dag. Jeg skal få svart dere alle i løpet av de nærmeste dagene.

X-antall glass med kakao har gått med i løpet av dagen for å holde varmen.
Norge føles veldig kaldt i forhold til Hellas. Å gå fra 40 grader til 5, har gjort at jeg må ikle meg fleecegenser og ullsokker!
En deilig kopp kakao varmer kroppen godt innenfra og smaker dessuten fantastisk godt.
Viste du forresten at kakao inneholder stoffer som øker lykkefølelsen, de essensielle aminosyren fenylalanin og anandamide? Nok en grunn til å drikke kakao!


Denne varianten her ble utrolig god.
Jeg brukte mørk sjokolade og sjokoladeprotein, som gjøre kakaoen tykk og fyldig. På toppen har jeg litt pisket kremfløte og kakaonibs. Mmmm...

Proteinrik kakao

2 ss 100 % kakao
3 dl melk, jeg brukte mandelmelk
0,5 dl vann
2 -4 biter mørk sjokolade
1 ss sukrin
20 g mocca-protein, kan sløyfes

Ha vann i en kjele sammen med hakket mørk sjokolade. Varm opp til sjokoladen smelter.
Tilsett kakaopulver og rør. Ha i melk og sukrin.
Varm opp til kakaoen er varm og det ryker av kjelen.
Rør inn proteinpulver. Server og kos deg.



Da får jeg fortsette arbeidsdagen.
Ha en riktig god søndagskveld:grin:
Nyt det som er igjen av helgen og lad opp til en ny uke.

Kristine

Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her på min blogg vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits