www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

CHOCOLATE BREAK

  • 30.09.2014, 15:54



Forrige uke skulle jeg opprinnelig besteget Galdhøpiggen med en gjeng bloggere i regi av Atkins.
Dette skulle være feiringen av nyheten Atkins endulge chocolate break.
Grunnet mammas bortgang, trakk jeg meg fra turen. Det var rett og slett ikke riktig tidspunkt.
Bent Andreas fra Atkins hadde selvfølgelig full forståelse for dette og som et lite plaster på såret, jeg hadde nemlig gledet meg veldig til turen, sendte han meg en pakke.
Denne inneholdt day break crunchy müsli, cuisine fusilli pasta og forskjellige barer, blant annet advantage chocolate brownie, advantage chocolate hazelnut crunch,day break chocolate chip crisp bar, endulge chocolate coconut bar og endulge crispy milk chocolate for å nevne noen.


Nyheten endulge chocolate break var også med.
En kjeks sjokolade som inneholder 75 % mindre sukker enn lignende produkter på markedet.
Jeg synes kjekssjokoladen minner veldig om KvikkLunsj, kanskje en anelse søtere? Veldig god var den i hvert fall.
Pluss får den også får lavere kaloriinnhold og langt lavere karbohydratinnhold.
Jeg kommer nok til å snacke på disse fremover når søtsuget melder seg!


Håper dere alle har hatt en bra start på uken :grin: 
Jeg ønsker deg en riktig så god tirsdag!

Kristine

APRIKOS- OG VALNØTTSTYKKER

  • 28.09.2014, 14:20



I dag følte jeg intenst for å bake!
Baking er tanketerapi for meg og akkurat nå er det kaos i hodet mitt.
Huset er fult av kaker etter begravelsen på fredag, vi har nærmest levd på kaker siden, så å bake kake var ikke et alternativ.
Isteden ble det disse utrolig gode aprikos- og valnøtt rundstykkene.
Deilige, grove og super enkle å lage. Disse kan alle få til!
Du trenger heller ingen "rare" ingredienser. Alt du finner i disse rundstykkene, kan du kjøpe i matvarebutikken.
Håper du lar deg friste.



APRIKOS- OG VALNØTTRUNDSTYKKER

150 g speltmel, eventuelt annet mel som for eksempel bokhvetemel eller hvetemel
150 g lettkokte havregryn
1 egg
2 dl melk eller vann
50 g kesam eller gresk yoghurt
1 ts sukrin
1 ts bakepulver
1 ts salt
30 g tørket aprikos
30 g valnøtter

Bland sammen de tørre ingrediensene.
Tilsett så det våte.
Skjær aprikos og valnøtter i biter. Rør inn i deigen.
Form 8 boller.
Stek på 200 grader i 20 minutter.


Du kan fint bytte ut den tørkede frukten med andre typer, som rosiner, gojibær, tørket mango eller lignende. Valnøttene kan byttes ut med andre nøtter som hakkede mandler, pekannøtter, makademia, osv.
Du kan også droppe tørket frukt og nøtter om du ikke ønsker det.


Håper det faller i smak.
Ha en riktig så god søndag :smile:


Kristine

BEGRAVELSE

  • 26.09.2014, 17:49


I dag var det begravelse til kjære mamma
For en spesiell og vond opplevelse!


Jeg tror fortsatt det hele ikke har gått opp for meg.
Fra mamma tok sitt siste åndedrag på mandag og frem til i dag, har alt gått i et. Som nevnt tidligere hadde vi mamma hjemme i sin egen stue helt frem til hun gikk bort. Etter dette har det skjedd mye. Hun måtte stelles og kles før hun ble hentet av begravelsesbyrået, papirer har måtte ordnes og begravelsen måtte gjennomføres med alt fra planlegging av tale til baking og dekking av bord.
Tiden har gått så fort at jeg ikke har rukket å gruble eller tenke stort. I løpet av helgen vil jeg tro at mammas bortgang virkelig begynner å gå opp for meg.

Begravelsen var vakker. Andre sa i hvert fall så.
For å være helt ærlig ble det så mange inntrykk og følelser at jeg datt ut etter hvert. I følge presten er dette helt normalt. De pårørende forsvinner ofte inn i sin egen verden. Det er en ren beskyttelsesmekanisme.
Kisten var nydelig dekorert med masse blomster. Det var nærmere 150 gjester og selv om stemmingen var trist, var den også kjærlig.
Mamma var et utrolig godt menneske som har betydd mye for mange.
Etter begravelsen var de nære samlet hjemme hos mamma hvor vi mimret, lo og gråt med kaffe og kake.

Jeg kjenner meg sliten. Det er et kaos innvendig.
Nå gleder jeg meg til helg!
Jeg skal ta noen dager hvor jeg simpelthen ikke gjør noen ting, men bare slapper av og lar situasjonen gå innover meg.
Pø er fantastisk og jeg er heldig som får ha han med min side. Jeg har en god skulder å gråte på.


Jeg håper du får en god helg.
Kristine

GÅTT BORT

  • 23.09.2014, 15:47


I går rundt klokken ett, tok min kjære mamma sitt siste pust.
Hun er gått bort. Nå er hun er død.
Himmelen fått en ny og vakker engel

Som jeg fortalte på torsdag morgen, gikk mamma i koma på tirsdag.
Torsdag formiddag våknet hun utrolig nok opp igjen.
Mamma har alltid vært en usedvanlig sterk dame, en real fighter, og det har hun nok engang vis de siste dagene.
Siden denne dagen har hun vært våken. Hun har riktignok ikke kunne beveget noe annet enn øynene, men det virker som hun har vært klar. Mamma har fulgt oss intenst med øynene og om vi var flere rundt henne, skiftet hun mellom hvem hun så på.

Mammas ønske var å kunne få være hjemme med sine nære til siste stund. Og det fikk hun.
Hun hadde en sykeseng hvor hun lå hjemme i sin egen stue. Der var det noen å passet på henne døgnet rundt. Det at hun hadde oss nær, hørte og så oss, tror jeg var godt for henne. Hun trakk på smilebåndet når lillebror fikk et godt latteranfall. Hun gryntet når jeg sa jeg var glad i henne. Og gjorde noen små svelg om vi gav henne en liten dæsj kaffe.

I går var det tydelig at noe ikke stemte.
Jeg var nattevakt denne natten. Timene fra halv fem på natten og frem til klokken ett, føltes som en evighet!
Hun begynte å puste veldig raskt og overfladisk, og var tom i blikket.
Rett over klokken ett tok hun et par tunge pust. Så var det hele over.
Det var i grunn nok så fredelig og hun hadde hele familien rundt seg når det skjedde.

Det føles forferdelig urettferdig at hun bare fikk førtini år på denne jord.
Likevel er jeg enormt takknemlig for at jeg har hatt henne som min beste venn og største støtte i alle mine år. Jeg har hatt et enormt godt forhold til min kjære mamma.
Uansett hvor hun er i dette univers, vil jeg alltid være endeløst glad i henne og som alltid ha henne med meg i mitt hjerte.



Selv om vi det siste året har vist at mamma kom til å dø, kom det likevel som et stort sjokk da hun tok sitt siste åndedrag. Jeg er så ubeskrivelig glad i henne og har håpet på et mirakel til siste stund. Selv om jeg viste det gikk mot slutten, har jeg aldri villet innrømme dette ovenfor meg selv.
Fortsatt tror jeg ikke det hele har gått opp for meg. Da jeg stod opp i morges, forventet jeg at hun skulle ligge på stuen.
Jeg tror det kommer til å ta noen uker før jeg faktisk virkelig innser at mamma er borte for godt og at jeg aldri får sett henne igjen. Denne tanken er såpass smertefull at jeg ikke er klar. Jeg klarer rett og slett ikke tenke det enda.

For å være helt ærlig, aner jeg ikke hvordan jeg skal klare meg uten mamma. Hun har alltid vært min livs store klippe. Hvem skal jeg nå ringe når jeg har noe gledefylt å fortelle? Hvor skal jeg gå når jeg er trist og trenger en klem?
Jeg klarer ikke å se for meg et liv uten mamma!
Nå har jeg en enormt stor mental jobb å gjøre. Akkurat nå ser jeg ingen løsninger eller lys i tunnelen, men jeg håper at det er noe som vil komme med tiden.
En dag av gangen.


Kristine

KOMA

  • 18.09.2014, 07:04


Først og fremst; tusen hjertelig takk for alle gode ord, klemmer og tanker.
Det hjelper mer enn dere aner!
Det at det er så mange omsorgsfulle og gode personer der ut, og jeg er så heldig å ha en hel haug av de som lesere, gjør meg faktisk sterkere. Selv om jeg har grått en hel del tårer mens jeg har lest deres kommentarer og mail, styrker og løfter ordene meg opp. Jeg setter virkelig, virkelig pris på det




I og med at dere er så herlige, ønsker jeg å holde dere oppdatert på situasjonen.
Tirsdag kveld sovnet mamma. Utover natten skjønte vi at dette er ikke bare soving, men at hun faktisk har havnet i koma.

Om dette er slutten, noe det trolig er, må jeg ærlig si at dette ser ut til å bli en fin slutt.
Tirsdag satt vi lenge ute på verandaen. Vi pratet og lo, matet henne med kake og så på naturen. Hun hadde også bestevenninnen på besøk. Deretter skulle vi legge henne slik at hun kunne hvile til middagen var klar. Når maten var klar, sov hun så godt at det ikke var noen vits i å vekke henne. Og der har hun sovet siden.

Hennes ønske var å dø hjemme sammen familien. Akkurat det vil skje.
Hun ligger på sykesengen sin i stuen og her blir hun til hun har sitt siste åndedrag.
Da hun ikke har noe ønske om å få hjelp til å bli holdt i live, vil det nok ikke ta mange dagene før hun flyr videre til himmelen.

Jeg har sittet oppe mesteparten av natten og passet på henne. En utrolig merkelig og vond situasjon, men å se på henne gir meg faktisk ro.
Det er faktisk ganske godt å se henne der hun ligger nå. Vanligvis ligger hun svært urolig og spenner seg mye, grunnet smerter. Nå ligger hun helt rolig. Av og til hoster hun litt eller kom med et gjesp som alltid er etterfulgt av et lite smil mens hun lager en slags avslappet "aaaaah" lyd, type "livet er godt"-lyd. Det ser ut som om hun har det godt der hun er nå og at hun virkelig får slappet av.


Kristine

PAUSE

  • 16.09.2014, 15:23


Hei dere!
Jeg titter innom for å ønsker alle en fantastisk uke.
Jeg tar meg en liten pause fra bloggingen fremover. 
I går sluttet mamma på medisinene sine. Hun er allerede såpass dårlig, hjelpetrengende og borte, at hun ikke ønsker å dra ut tiden mer. Det påfører henne og de rundt store smerter. Nå vil hun fortest mulig fly avgårde til himmelen
Jeg dro opp igjen til henne i går og her blir jeg til hun går bort. Ettersom hun ikke lenger går på medisiner, er hun trolig kun i livet ytterligere syv, maks ti dager.


Det vil være henne som er i fokus fremover og jeg vil bruke mest mulig tid på henne. Har jeg noe å fortelle eller føler for å lage et blogginnlegg gjør jeg selvfølgelig det.
De neste ukene blir det ikke daglige innlegg her.
Jeg forsøker å være sterk. Men det er virkelig ikke lett!
Akkurat nå lever jeg på tanken om at det vil komme bedre tider.


Kristine

FANTASTISK HELG

  • 14.09.2014, 18:17


Dette har rett og slett vært en fantastisk helg.
Jeg har kost meg til det fulle!
Vi fikk mamma hjem fra Austjord Hospits på fredag og har hatt henne hjemme i hennes eget hus frem til i dag. Huset er blitt mer tilrettelagt for en rullestolbruker med en sykeseng i stuen.
Hun må ha hjelp til alt. Mates, hjelpes med å holde glasset oppe slik at hun får brukt sugerør til å drikke, hjelpes i seng, trilles i rullestol, osv.
Dette er trolig siste gang hun var innenfor husets fire vegger. Det er vondt å tenke på.
Selv om hun har sovet mye og det har vært slitsomt, har det absolutt gitt mye glede og kjærlighet.
Jeg har fått sagt 'jeg er glad i deg' et tjuetalls ganger og har gitt henne enda flere klemmer.




Nå er jeg akkurat kommet hjem til mitt eget hus.
Jeg kjenner at jeg er ganske sliten etter helgen.
Resten av kvelden blir det kjærestekos i sofaen med PØ's hjemmelagde pizza og filmen Maleficent på TV.
Nyt siste rest av helgen.
I morgen venter en ny og super duper uke!


Kristine

RABATTER

  • 14.09.2014, 11:14


Hei dere.
I dag tenkte jeg å komme med noen tips til gode rabatter som er ute akkurat nå.



Hos PersonligAlmanakk får du 10 % rabatt ved bruk av koden D-OXIJ-ETTI fra i dag til og med 18 september.
Som dere ser over har jeg flere av disse bøkene. Jeg har en vanlig almanakk som kalender (denne laget jeg opprinnelig til mamma, men hun får ikke brukt den)
hvor jeg fører opp møter, gjøremål og avtaler, jeg har en notatbok hvor jeg skriver ned tanker og annet som faller meg inn, og en almanakk som jeg bruker i forbindelse med jobben hvor jeg noterer ned alle kunder, mål, oppstart, hvordan det går med de underveis og lignende.
Jeg er storforbruker av PersonligAlmanakk. En god almanakk er noe jeg må ha i privatlivet og i jobbsituasjoner. Da er det ekstra stas og ha en som jeg har laget selv og som betyr ekstra for meg.



2good proteinbarene, disse, er utrolig gode.
Dette er min absolutt favoritt! Spesielt i smaken, peanutt butter, igjen over, ingen ved siden! :D
Denne baren består av 100 % naturlige ingredienser, har ingen kunstig tilsetningsstoffer, har en god kombinasjon av melkeprotein og myse- og kaseinprotein, i tillegg til at den har fått meg seg sunne fettsyrer fra raps og MCT-olje.
I dag og i morgen er 2goodbarene til 25 % her.
Röhnisch shape Tina tights, den mest solgte tightsen hos x-life, er også på 25 % rabatt i dag og i morgen, her.
Dette er en bestselger som former og løfter.
Selv har jeg ikke Tina tightsen, men en annen shape tights fra Röhnisch. Jeg er kjempe fornøyd med min. De er kjent for å være knall gode!



I dag får også 300 kroner i rabatt når du kjøper treningstøy for over 1000,- ved bruk av koden TREAT37.
Perfekt anledning til å fylle opp klesskapet med nye og freshe treningsantrekk.
Nye treningsklær, gir ny motivasjon!
Over ser du noen av mine favoritter.
Sjekk ut alt treningstøyet her.



I dag er siste dagen du får halv pris på deilige HellyHansen fleece gensere.
Disse er perfekt nå som vi er inne i høstmånedene.
Her finner du flere farger.


God søndag :smile:

Kristine

LØRDAGSPIZZA

  • 13.09.2014, 13:49



Lørdag er perfekt dag for en god pizza.
Denne laget jeg riktignok forrige helg sammen med PØ. Han er pizzamesteren i huset:grin: 
Dette er nok min favorittpizza så langt.
Hvit pizza er rett og slett fantastisk godt. Blåmuggost setter en ekstra piff.
Jeg tipper at denne blir middagen i morgen også. Jeg gleder meg allerede!



Superdigg lørdagspizza

Pizzabunn

100 g havremel, eller mer speltmel
150 g speltmel, eller mer haveremel
100 g havregryn
2 eggehviter
1/2 pose gjær*
ca 3 dl vann
1 ts salt

Bland alle ingrediensene godt sammen. Tilsett nok vann til du får en god deig.
Elt deigen og la den heve i 30 minutter.
Kna deigen og kvel den så ut slik at den passer en bakplate.
Forstek bunnen på 250 grader i 5 minutter,

Pizzafyll

300 g biff, indrefilet, ytrefilet eller entrecote av storfe
1 boks philadephia
1/2 rødløk
200 g cherrytomater
1 håndfull soltørkede tomater
1 boks blåmuggost**
100 -150 g revet ost, jeg brukte mozzarela

Ha salt og pepper på biffen. Stek den raskt i en panne på middels til sterk varme i 2 -3 minutter på hver side. La den hvile.
Når pizzaen er forstekt smører du på philadephia.
Ha over revet ost og blåmuggost. Topp med rødløk skåret i tynne skiver, soltørkede tomater og cherrytomater del i to.
Stek pizzaen på 225 grader på nederste rille i ovnen i 8 -10 minutter.
Skjer biffen i skiver og strø over den ferdigstekte pizzaen.
Topp gjerne med litt grønt.
Nyt en fantastisk god pizza!


*Gjær kan byttes ut med 1 ts bakepulver, da trenger du ikke heve deigen
**Blåmuggosten kan droppes, men jeg vil på det sterkeste anbefale at du bruker den. Den gjør pizzaen enormt god!


Denne vil garantert falle i smak.
En real smaksbombe av en pizza.
Håper du koser deg denne lørdagen. Jeg nyter tiden til det fulle med mamma.
Ha en fortatt god helg :grin: 


Kristine

TUSEN TUSEN TAKK

  • 12.09.2014, 17:09


Jeg ble enormt rørt i dag, da jeg åpnet en pakke som lå i posten.
Papiret ble revet at raskt i ren nysgjerrighet. Jeg hadde ikke bestilt noe nå!
Der lå det en herlig hilsen fra Sofia og disse nydelige hjerteøredobbene. Noe så fantastisk! Det var utrolig snilt og omtenksomt
Sånt får meg nesten på gråten. At lille meg faktisk kan bety noe og gjøre en forskjell for andre.
Pakken kom på en perfekt dag. I går var jeg nemlig å besøkte mamma som nå er blitt flyttet til Austjord for å være der til hun går bort. Formen hennes har virkelig gått raskt nedover og hun lever trolig ikke lenger enn et par uker til. Det gjør ubeskrivelig vondt. Å da få en slik pakke i dag, gjorde dagen min tusen ganger bedre. Tusen, tusen hjertelig takk.



Nå er jeg kommet ut mamma.
Hun har bestilt menyen i kveld. Entrecote med bakt potet, kokt brokkoli, salat og hjemmelaget bearnais, med eplekake og is til dessert. Jeg skal jammen skjemme henne bort! Det fortjener hun.
Jeg blir her resten av helgen. Da kan jeg gi henne så mange klemmer som mulig!
Håper du har en riktig god fredag :grin: 
Nyt helgen.


Kristine

MUFFINS MED SJOKOLADEKREM

  • 11.09.2014, 14:33



I dag ble det en ny bakerunde.
Å bake er virkelig noe av det beste som finnes!
Resultatet ble saftige muffins med en fyldig sjokoladekrem.
Jeg har banan i selve muffinsrøren. Baksten smaker ikke banan, men blir veldig saftig. Sjokoladekremen har en kraftig og søt sjokoladekrem. 
Sammen er det en perfekt og knall god kombinasjon.



Muffins med sjokoladekrem

Muffins
1 medium banan, ca 120 g
15 g smør
1 egg
40 g sukrin
3 ss kesam eller kokoskrem
3 ss vann
40 g mandelmel
1 ss kokosmel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver

Smelt smøret. Mos bananen i smøret.
Bland ned egg, sukrin og kesam.
Tilsett tørrvarene.
Fordel røren i 8 muffinsformer.
Stek på 175 grader i 10 minutter.

Sjokoladekrem
1 ss mandelmel
2 ss kakaopulver
2 ss sukrinmelis
2 ss mocca-protein
6 -8 ss melk eller koksoflote

Bland sammen alle ingrediensene til sjokoladekremen.
Start på 6 ss væske og tilsett mer om nødvendig.
Del muffinsene i to og fordel sjokoladekrem på muffinsene.
Nyt


Håper det faller i smak.
Ha en riktig god torsdag :grin:


Kristine

CARDIO-BUNNY

  • 10.09.2014, 17:45


I dag dro jammen PØ med ut på bakkeintervaller.
Han er min cardio-bunny!

Jeg har vært så sliten i det siste. Jeg er til og med diagnostisert utbrent, grunnet alt som skjer i livet mitt akkurat nå. Jeg sliter med å takle alt som foregår og det psykiske stresset jeg står i.
Likevel er det viktig å bevege seg. En rekke studier viser at regelmessig trening kan hjelpe på slike tilstander. 
Jeg er i grunn en veldig treningsglad sjel, det vet dere jo. Det har kun vært nå som alt føles veldig tungt, at treningen nærmest har vært et rent helvete.
Nå skal jeg forsøke å leve etter mottoet 'litt er bedre enn ingenting'. Kanskje hjelper det på energinivåene om jeg får inn noe mer aktivitet?
 

PØ fikk denne flotte t-skjorten av meg for et årstid tilbake.
Han er nemlig ikke så glad i kondisjonstrening uansett hvilken form det er. 
En sjelden gang, når jeg har fått han med på en tur eller lignende, tar han denne på.
I dag var det han som tok t-skjorten på og fikk meg med ut :grin: Jeg er imponert!

Bakkeintervallene så slik ut:
- 5 minutter oppvarming, gåing  
- 5 stykk intervaller av å løpe opp en bakke, cirka 25 sekunder, deretter gå ned og gjenta
- 4 -5 minutter nedtrapping, gåing

Vi begynte med kun 5 intervaller.
Neste økt blir det 6 intervaller, så blir det 7, 8, osv, slik at det blir en stigningskurve.


Til middag ble det enkelt og godt.
Kyllinglår med squash toppet med pesto og ost, samt tomat og spinat.
Her er det ikke stort annet enn å gjøre forberedelsene. Resten av jobben er gjort i stekeovnen.

Legg kyllinglåret på et stekbrett. Ha over ønsket krydder. Jeg brukte salt, pepper og timian.
Stek på 220 grader i 25 minutter.
Når det er 10 minutter igjen av steketiden, legger du squash i skiver som på stekbrettet. Smør på pesto og revet ost. Stek sammen med kyllingen de siste 10 minuttene.
Server.


Ha en fortsatt god onsdag.
Hurra for lillelørdag :grin:

Kristine

PÅ ØNSKELISTEN

  • 08.09.2014, 16:00


Jeg får aldri nok treningsklær!
Akkurat nå ønsker jeg meg dette:





1. Fierce sports bra   /  2. Röhnisch anti-shake tights   /  3. Nike t-skjorte   /  4. Drop of Mindfulness tights   /  5. Röhnisch løpe jakke   /  6. Nike topp   /  7. One play tights   /  8. Bubbelroom t-skjorte   /  9. Bubbelroom hettejakket   /  10. Nike sky hi sko   /  11. Nike sports bra   /  12. Nike sko   /  13. Addidas tights   /  14. Happy Hallo treningstopp


Kristine ♥ 

KANELBOLLEKAKE

  • 07.09.2014, 12:49





Etter å ha spist hjemmelagde kanelboller på fredag, av den helt ekte varianten, hadde jeg utrolig lyst på kanelboller i dag!
Har man lyst, har man lov :grin:
I mangel på en del ingredienser, ble det kanelbollekake isteden.
En sunn og super god variant!
Dette var utrolig godt og forsvant fort.



KANELBOLLE KAKE

2 egg
2 hvitter
40 g cinnamonroll proteinpulver eller vaniljeprotein og 1 ss kanel
30 g kokosmel
1 ts fiberhusk
1 ts bakepulver
1 ts kanel
6 dråper stevia vanilje

100 g skyr naturell eller gresk yohgurt
2 ss sukringold
2 ss kanel

Bland sammen de hele eggene, proteinpulver, kokosmel, fiberhusk, bakepulver, kanel og stevia.
Stivpisk de to eggehvitene.
Bland deigen forsiktig inn i eggehvitene og ha røren i en form.
Jeg brukte en rund kakeform med 21 cm i diamenter.
Bland sammen skyr, sukringold og kanel og fordel blandingen på toppen av kaken. Skjær inn glasuren med en slikkepott.
Stek på 180 grader i 30 minutter.
Topp gjerne med en glasur av vaniljeprotein, fibersirup, sukrinmelis og vann. 
Nyt. 


Håper det faller i smak.
Det dufter fortsatt herlig kanelboller i hele huset!
Ha en riktig så god søndag :grin:


Kristine

TRIPPEL IHERB

  • 06.09.2014, 14:46


Små daglige gleder. Det er det jeg lever på for tiden.
I dag ble det masse glede da jeg hentet tre pakker fra iHerb. Den ene av disse har jeg bestilt for nesten et halvt år siden! Jeg trodde pakken hadde forsvunnet. Her har virkelig posten rotet! De andre to pakkene bestille jeg forrige uke.
Pakker fra iHerb gir alltid glede. Dette var trippel glede med et ekstra stort smil for den forvunnede pakken.


- Kakao smør
Denne bruker jeg når jeg skal lage hjemmelaget sjokolade. Kjempe godt er smøret i bakst og kaffen også.
- Økologisk kokosmelk
En favoritt i matlaging.
- Hemp frø
Disse frøene bruker jeg på salaten, over grønnsakene eller som snak. Sunne og inneholder godt med omega3 fettsyrer.
- Chocolove sjokolade
Dette er min favoritt sjokolade! Den er dessverre ikke på laget akkurat nå.
- Quinoa knekkebrød
Glutenfritt knekkebrød laget på quinoa.
- Botija oliven
Gode økologiske oliven. Supert som snack eller i matlaging. Inneholder sunt fett.
- Bee pollen
Dette er små søte korn som smaker omtrent som honning, og kan brukes over grøt, kesam, salat eller lignende, eller i desserter. De inneholder utrolig mye næring som B-vitaminer, A-vitamin, kalsium, jern og en rekke andre viktige næringsstoffer.
- Liquid amino
 Brukes på lik linje som soya saus.
- Forti FX
Denne er ikke til salgs lenger, men disse fra Detour er enda bedre.

Jeg bestiller alltid flere små pakker fra iHerb til under 200 kroner, isteden for en stor. Da slipper du toll og merverdiavgift. Frakten er såpass rimelig at dette virkelig lønner seg.
Bruk gjerne koden min OKE701. Da får du 5 -10 $ i rabatt.


Nå skal jeg besøke mamma på sykehjemmet. Jeg håper hun er i form til å være med en tur hjem til hennes hus. Da blir jeg der til i morgen slik at jeg kan klemme henne mest mulig.
Ha en super duper lørdag:grin:

Kristine

LASAGNE, HELT HJEMMELAGET

  • 05.09.2014, 17:25


Til middag ble det nydelig lasagne.
Det er lenge siden jeg har spist, men det blir desidert ikke lenge til neste gang. Så godt!!
Hjemmelaget lasagne er en favoritt, spesielt i helgen.
Kanskje det kan friste til din helgemiddag også?


Hjemmelaget sunn lasagne med en salat av spinat, tomat, agurk, rødløk og havsalt.
Nam!


Denne gangen laget jeg til og med hjemmelaget lasagneplater.
Det er førstegangen jeg har laget. Utrolig godt! Hjemmelaget pasta er så smakfullt! Jeg kommer desidert til å lage lasagneplater igjen.
Ønsker du ikke å lage dine egne plater, kan du fint bruke ferdigkjøpte. Det finnes mange valgmuligheter i butikken. Blant annet vanlige laget på hvetemel, fullkornsplater og glutenfrie.


Hjemmelaget lasagneplater

200 g økologisk spelt mel eller annen type mel
1 ts salt
2 egg
Ekstra mel til utbaking

Sikt mel i en bolle sammen med saltet. Lag en fordypning og hell i eggene. Arbeide melet inn i eggene til en smidig deig. Pakk deigen inn i plast og la den hvile kaldt 1 time.
Ha mel på kjøkkenbenken og kjevl ut deigen til en rektangel. La den tørke over en stolrygg eller lignende i 15 minutter.
Skjær ut 9 rektangler. La de ligge å tørke i 30 minutter før lasagneplatene kokes i lettsaltet vann i 15 minutter.



Lasagne

Kjøttsaus
600 g karbonadedeig
1 løk
4 hvitløksfedd
2 bokser hakkede tomater
4 ss tomatpure
1 ts salt
1 ts pepper
1 ss oregano

Skjær løk i biter. Finhakk hvitløk.
Stek karbonadedeigen i en panne sammen med løk og hvitløk.
Tilsett hakkede tomater, tomatpure og salt.
La det hele koke minimum 5 minutter. Gjerne lenger.
Smak deg til med mer krydder etter dine smakspreferanser.


Hvit saus
1 boks kesam
2 egg
50 g revet ost, jeg brukte Jarlsberg
1 ts revet muskat, kan sløyfes

Bland sammen kesam, egg, ost og muskat.


Montering
Kjøttsaus
Hvitsaus
9 lasagneplater
Revet, jeg brukte Jarlsberg og parmesan

Legg et lag kjøttsaus i bunnen av en form. Topp med hvit saus og lasagneplater. Legg så på et ytterligere lag med kjøttsaus, hvitsaus og lasagneplater. Fortsett i 3 lag med lasagneplater. Topp med kjøttsaus, hvitsaus og revet ost.
Stek på 200 grader i 15 -20 minutter.
Avkjøl noen minutter før du serverer.


Håper fredagen har vært bra så langt.
Ha en riktig god helg og en super fredagskveld :grin:


Kristine

MATPAKKER

  • 03.09.2014, 16:58


De aller fleste er kommet i gode rutiner etter ferien. Skole og jobb er i full gang!
Med en hektisk hverdag er vi avhending av matpakker, slik at energi, humør og konsentrasjon er på topp gjennom hele dagen.

Å lage matpakker trenger slettes ikke å ta lang tid, være kjedelig eller smakløst.
Her har du mine tips og favorittoppskrifter:

.
Bruker en kveld i uken til å steke opp mye kjøtt, fisk eller fugl, steke, koke og/eller skjære opp grønnsaker, og  koke ris, poteter og lignende. Da tar det ikke lang tid å putte dette i bokser hver morgen.
Når du først lager middag, lag store porsjoner slik at du har ekstra og du kan ta med til lunsj dagen etter.
Kokte egg er fast inventar i mitt kjøleskap. Det samme er en stor bolle med ferdiglaget salat. Da tilsetter jeg bare de næringskildene jeg vil ha som egg, kylling, fisk, karbonadedeig, avokado, hempfrø, nøtter, olje, kokt fullkornspasta, byggryn, frukt i biter, osv.
Tunfisk på boks eller staburr makrell i rapsolje lager enkle matpakker. Server gjerne med grønnsaker til.
Speltlomper er enkelt og godt. Fyll med det du ønsker som grønnsaker, skinke, ost, smørost og makrell i tomat.
En boks med kesam eller cottage cheese toppet med frukt, nøtter og frø, er en fest av en matpakke.
Havregrøt gjør seg bra i matboksen. Tilsett gjerne peanøttsmør, proteinpulver, kesam, egg eller lignende for å gjøre havregrøten mer proteinrik.
Jeg har alltid med meg små bokser med Mocca-protein, i tilfelle sulten plutselig tar meg.
Nøtter, frukt og Questbarer finnes også ofte i min veske.

Dette er yndlingsboksen min.
Fit & Fresh lunsj sett, denne, har reddet maten min mange ganger.
Lunsjboksen består av en stor boks som inneholder et frysemelent og to mindre bokser til for eksempel nøtter eller dressing. Maten holder seg alltid frisk og god i denne.
De har også mange andre oppbevaringsbokser som er verdt å ta en titt på her.


Prøv tunfiskboller.
Lag mange på en gang og frys ned i porsjonsstørrelser.
Oppskriften finner du her.


Eller omelett wrap med godt fyll.
Wrapen kan fylles med det som er ønskelig.
Her finner du oppskriften.


Grove vafler er også en vinner i matboksen.
Denne oppskriften er både god og mettende.


Håper du fikk inspirasjon til matboksen :grin:
Ikke glem matpakken!

Kristine

02.09

  • 02.09.2014, 17:25


Til min store glede har vi hatt god temperatur de siste dagene.
Jeg er ikke klar for høst og vinter! Jeg er sommermenneske og skulle gjerne gått i hi i vinterhalvåret. 
I dag har jeg kost meg med en av de siste sommerdagene.  


Jeg hadde et møte i Oslo tidligere i dag.
Etterpå satte jeg meg ned på en cafe med en venninne og tok en chai te.
Sommerens siste solstråler traff meg. Så utrolig deilig!
Jeg håper inderlig at vi får beholde dette været en uke eller to til.

Jeg er litt lat for tiden. Eller, jeg er veldig sliten. Jeg har ekstremt lite energi! Det fører til at jeg bruker så lite tid som mulig på kjøkkenet. Det går mye i enkle løsninger eller ferdigmat.
Pø laget nydelig middag til meg. Han skjemmer meg bort og passer godt på meg.
Kyllingfilet med kikertsalat stod på menyen. Den beste middagen på lenge! 
Sunt, godt og nok så enkelt.


Legg kyllingfilet i en ovnsform. Topp med salt, pepper og timian. Stek på 200 grader i 15 -20 minutter.
I mellomtiden lager du salaten.
Skjær brokkoli i buketter og kok i 2 -3 minutter.  Avkjøl.
Skjær så reddik i skiver, tomat i biter, løk i firkanter og soltørket tomat i skiver. Bland grønnsakene med avrent linser og kikerter. Lag en dressing av oliven olje, sitronsaft, pepper og havsalt, og hell over den over salaten.
Server.


Håper du har hatt en god start på uken.
Ha en god tirsdag :grin:

Kristine ♥ 

TIL SKREKK OG ADVARSEL

  • 01.09.2014, 20:30



Jeg har nettopp sett denne dokumentaren på danske Dr.TV.
Min kropp til skrekk og advarsel er en dokumentarserie som handler om nettopp skremmende kroppen.
I dette avsnittet møter vi en fitnessutøver og en anorektiker.
Som tidligere spiseforstyrret, jeg har både hatt anoreksi, ortoreksi og slitt med overspising, kjenner jeg meg godt igjen i begge disse kvinnene.
Jeg anbefaler deg på det sterkeste å sette av 29 minutter til å se denne dokumentaren, her
Grensen mellom å gå fra å være sunn og frisk, til å bli sykelig, er ikke stor. Jakten på den perfekte kropp kan ødelegge deg.
Jeg har skadet kroppen min med varig men grunnet min fortid. Ikke gå i samme fellen som meg. Det er et sant helvete som jeg ikke unner noen!
Ta vare på deg selv. Både kroppen din og psyken din. Du er så mye mer verdt enn så.

Som Sandra så vakkert sier: "Forsøk ikke å være perfekt, for det er det ingen som er. Så elsk deg selv som den du er."


Kristine ♥ 

Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her på min blogg vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits