www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

CHOCOLATE BREAK

  • 30.09.2014, 15:54



Forrige uke skulle jeg opprinnelig besteget Galdhpiggen med en gjeng bloggere i regi av Atkins.
Dette skulle vre feiringen av nyheten Atkins endulge chocolate break.
Grunnet mammas bortgang, trakk jeg meg fra turen. Det var rett og slett ikke riktig tidspunkt.
Bent Andreas fra Atkins hadde selvflgelig full forstelse for dette og som et lite plaster p sret, jeg hadde nemlig gledet meg veldig til turen, sendte han meg en pakke.
Denne inneholdt day break crunchy msli, cuisine fusilli pastaogforskjellige barer, blant annet advantage chocolate brownie, advantage chocolate hazelnut crunch,day break chocolate chip crisp bar, endulge chocolate coconut bar og endulge crispy milk chocolate for nevne noen.


Nyheten endulge chocolate break var ogs med.
En kjeks sjokolade som inneholder 75 % mindre sukker enn lignende produkter p markedet.
Jeg synes kjekssjokoladen minner veldig om KvikkLunsj, kanskje en anelse stere? Veldig god var den i hvert fall.
Pluss fr den ogs fr lavere kaloriinnhold og langt lavere karbohydratinnhold.
Jeg kommer nok til snacke p disse fremovernr stsuget melder seg!


Hper dere alle har hatt en bra start p uken :grin:
Jeg nsker deg en riktig s god tirsdag!

Kristine

APRIKOS- OG VALNTTSTYKKER

  • 28.09.2014, 14:20



I dag flte jeg intenst for bake!
Baking er tanketerapi for meg og akkurat n er det kaos i hodet mitt.
Huset er fult av kaker etter begravelsen p fredag, vi har nrmest levd p kaker siden, s bake kake var ikke et alternativ.
Isteden ble det disse utrolig gode aprikos- og valntt rundstykkene.
Deilige, grove og super enkle lage. Disse kan alle f til!
Du trenger heller ingen "rare" ingredienser. Alt du finner i disse rundstykkene, kan du kjpe i matvarebutikken.
Hper du lar deg friste.



APRIKOS- OG VALNTTRUNDSTYKKER

150 g speltmel, eventuelt annet mel som for eksempel bokhvetemel eller hvetemel
150 g lettkokte havregryn
1 egg
2 dl melk eller vann
50 g kesam eller gresk yoghurt
1 ts sukrin
1 ts bakepulver
1 ts salt
30 g trket aprikos
30 g valntter

Bland sammen de trre ingrediensene.
Tilsett s det vte.
Skjr aprikos og valntter i biter. Rr inn i deigen.
Form 8 boller.
Stek p 200 grader i20 minutter.


Du kan fint bytte ut den trkede frukten med andre typer, som rosiner, gojibr, trket mango eller lignende. Valnttene kan byttes ut med andre ntter som hakkede mandler, pekanntter, makademia, osv.
Du kan ogs droppe trket frukt og ntter om du ikke nsker det.


Hper det faller i smak.
Ha en riktig s god sndag :smile:


Kristine

BEGRAVELSE

  • 26.09.2014, 17:49


I dag var det begravelse til kjre mamma
For en spesiell og vond opplevelse!


Jeg tror fortsatt det hele ikke har gtt opp for meg.
Fra mamma tok sitt siste ndedrag p mandag og frem til i dag, har alt gtt i et. Som nevnt tidligere hadde vi mamma hjemme i sin egen stue helt frem til hun gikk bort. Etter dette har det skjedd mye. Hun mttestelles og kles fr hunble hentet av begravelsesbyret, papirer har mtte ordnes og begravelsen mtte gjennomfres med alt fra planlegging av tale til baking og dekking av bord.
Tiden har gtt s fort at jeg ikke har rukket gruble eller tenke stort.Ilpet av helgen vil jeg tro at mammas bortgang virkelig begynner g opp for meg.

Begravelsen var vakker. Andre sa i hvert fall s.
For vre helt rlig ble det s mange inntrykk og flelser at jeg datt ut etter hvert. I flge presten er dette helt normalt. De prrende forsvinner ofte inn i sin egen verden. Det er en ren beskyttelsesmekanisme.
Kisten var nydelig dekorert med masse blomster. Det var nrmere 150 gjester og selv om stemmingen var trist, var den ogs kjrlig.
Mamma var et utrolig godt menneske som har betydd mye for mange.
Etter begravelsenvar de nre samlet hjemme hos mamma hvor vi mimret, lo og grt med kaffe og kake.

Jeg kjenner meg sliten. Det er et kaos innvendig.
N gleder jeg meg til helg!
Jeg skal ta noen dager hvor jeg simpelthen ikke gjr noen ting, men bare slapper av og lar situasjonen g innover meg.
P er fantastisk og jeg er heldig som fr ha han med min side. Jeg har en god skulder grte p.


Jeg hper du fr en god helg.
Kristine

GTT BORT

  • 23.09.2014, 15:47


I gr rundt klokken ett, tok min kjre mamma sitt siste pust.
Hun er gtt bort. N er hun er dd.
Himmelen ftt en ny og vakker engel

Som jeg fortalte p torsdag morgen, gikk mamma i koma p tirsdag.
Torsdag formiddagvknet hun utrolig nok opp igjen.
Mamma har alltid vrt en usedvanlig sterk dame, en real fighter,og det har hun nok engang vis de siste dagene.
Siden denne dagen har hun vrt vken. Hun har riktignok ikke kunne beveget noe annet enn ynene, men det virker som hun har vrt klar. Mamma har fulgt oss intenst med ynene og om vi var flere rundt henne,skiftet hun mellom hvem hun s p.

Mammas nske var kunne f vre hjemme med sine nre til siste stund. Og det fikk hun.
Hun hadde en sykeseng hvor hun l hjemme i sin egen stue. Der var det noen passet p henne dgnet rundt. Det at hun hadde oss nr, hrte og s oss, tror jeg var godt for henne. Hun trakk p smilebndet nr lillebror fikk et godt latteranfall. Hun gryntet nr jeg sa jeg var glad i henne. Og gjorde noen sm svelg om vi gav henne en liten dsj kaffe.

I gr var det tydelig at noe ikke stemte.
Jeg var nattevakt denne natten.Timene fra halv fem p natten og frem til klokken ett, fltes som en evighet!
Hun begynte puste veldig raskt og overfladisk, og var tom i blikket.
Rett over klokken ett tok hun et par tunge pust. S var det hele over.
Det var i grunn nok s fredelig og hun hadde hele familien rundt seg nr det skjedde.

Det fles forferdelig urettferdig athun bare fikk frtini r p denne jord.
Likevel er jegenormt takknemlig for at jeg har hatthenne som min beste venn og strste sttte i alle mine r. Jeg har hatt et enormt godt forhold til min kjre mamma.
Uansett hvor hun er i dette univers, vil jeg alltid vre endelst glad ihenne og som alltid ha henne med meg i mitt hjerte.



Selv om vi det siste ret har vist at mamma kom til d, kom det likevel som et stort sjokk da hun tok sitt siste ndedrag. Jeg er s ubeskrivelig glad i henne og har hpet p et mirakel til siste stund. Selv om jeg viste det gikk mot slutten, har jeg aldri villet innrmme dette ovenfor meg selv.
Fortsatt tror jeg ikke det hele har gtt opp for meg. Da jeg stod opp i morges, forventet jeg at hun skulle ligge p stuen.
Jeg tror det kommer til ta noen uker fr jeg faktisk virkelig innser at mamma er borte for godt og at jeg aldri fr sett henne igjen. Denne tanken er spass smertefull at jeg ikke er klar. Jeg klarer rett og slett ikke tenke det enda.

For vre helt rlig, aner jegikke hvordan jeg skal klare meg uten mamma. Hun har alltid vrt min livs store klippe. Hvem skal jeg n ringe nr jeg har noe gledefylt fortelle? Hvor skal jeg g nr jeg er trist og trenger en klem?
Jeg klarer ikke se for meg et liv uten mamma!
N har jeg en enormt stor mental jobb gjre. Akkurat n ser jegingen lsningereller lys i tunnelen, men jeg hper at det er noe som vil komme med tiden.
En dag av gangen.


Kristine

KOMA

  • 18.09.2014, 07:04


Frst og fremst; tusen hjertelig takk for alle gode ord, klemmer og tanker.
Det hjelper mer enn dere aner!
Det at det er s mange omsorgsfulle og gode personer der ut, og jeg er s heldig ha en hel haug av de som lesere, gjr meg faktisk sterkere. Selv om jeg har grtt en hel del trer mens jeg har lest deres kommentarer og mail, styrker og lfter ordene meg opp. Jeg setter virkelig, virkelig pris p det




I og med at dere er s herlige, nsker jeg holde dere oppdatert p situasjonen.
Tirsdag kveld sovnet mamma. Utover natten skjnte vi at dette er ikke bare soving, men at hun faktisk har havnet i koma.

Om dette er slutten, noe det trolig er, m jeg rlig si at dette ser ut til bli en fin slutt.
Tirsdag satt vi lenge ute p verandaen. Vi pratet og lo, matet henne med kake og s p naturen. Hun hadde ogs bestevenninnen p besk. Deretter skulle vi legge henne slik at hun kunne hvile til middagen var klar.Nr maten var klar,sov hun s godt at det ikke var noen vits i vekke henne. Og der har hun sovet siden.

Hennes nske var d hjemme sammen familien. Akkurat det vil skje.
Hun ligger p sykesengen sin i stuen og her blir hun til hun har sitt siste ndedrag.
Da hun ikke har noe nske om f hjelp til bli holdt i live, vil det nok ikke ta mange dagene fr hun flyr videre til himmelen.

Jeg har sittet oppe mesteparten av natten og passet p henne. En utrolig merkelig og vond situasjon, men se p henne gir meg faktisk ro.
Det er faktisk ganske godt se henneder hunliggern. Vanligvis ligger hun svrt urolig og spenner seg mye, grunnet smerter. N ligger hun helt rolig. Av og til hoster hun litt eller kom med et gjesp som alltid er etterfulgt av et lite smil mens hun lager en slags avslappet"aaaaah" lyd, type "livet er godt"-lyd. Det ser ut som om hun har det godt der hun er n og at hun virkelig fr slappet av.


Kristine

PAUSE

  • 16.09.2014, 15:23


Hei dere!
Jeg titter innom for nsker alle en fantastisk uke.
Jeg tar meg en liten pause fra bloggingen fremover.
I gr sluttet mamma p medisinene sine. Hun er allerede spass drlig, hjelpetrengende og borte,at hun ikkensker dra ut tiden mer. Det pfrer henne og de rundt store smerter. N vil hun fortest mulig fly avgrde til himmelen
Jeg dro opp igjen til hennei gr og her blir jeg til hun gr bort. Ettersom hun ikke lenger gr p medisiner, er hun trolig kun i livetytterligere syv, maks tidager.


Det vil vre henne som er i fokus fremover og jeg vil bruke mest mulig tid p henne. Har jeg noe fortelle eller fler for lage et blogginnlegg gjr jeg selvflgelig det.
De neste ukene blir det ikke daglige innlegg her.
Jeg forsker vre sterk. Men det er virkelig ikke lett!
Akkurat n lever jeg p tanken om at det vil komme bedre tider.


Kristine

FANTASTISK HELG

  • 14.09.2014, 18:17


Dette har rett og slett vrt en fantastisk helg.
Jeg har kost meg til det fulle!
Vi fikk mamma hjem fra Austjord Hospits p fredag og har hatt henne hjemme i hennes eget hus frem til i dag. Huseter blitt mer tilrettelagt for en rullestolbruker med en sykeseng i stuen.
Hun m ha hjelp til alt. Mates, hjelpes med holde glasset oppe slik at hun fr brukt sugerr til drikke, hjelpes i seng, trilles i rullestol, osv.
Dette er trolig siste gang hun var innenfor husets fire vegger. Det er vondt tenke p.
Selv om hun har sovet mye og det har vrt slitsomt, har det absolutt gitt mye glede og kjrlighet.
Jeg har ftt sagt 'jeg er glad i deg' et tjuetalls ganger og har gitt henne enda flere klemmer.




N er jeg akkurat kommet hjem til mitt eget hus.
Jeg kjenner at jeg er ganske sliten etter helgen.
Resten av kvelden blir det kjrestekos i sofaen med P's hjemmelagde pizza og filmen Maleficent p TV.
Nyt siste rest av helgen.
I morgen venter en ny og super duper uke!


Kristine

RABATTER

  • 14.09.2014, 11:14


Hei dere.
I dag tenkte jeg komme med noen tips til gode rabatter som er ute akkurat n.



Hos PersonligAlmanakk fr du 10 % rabatt ved bruk av koden D-OXIJ-ETTI fra i dag til og med 18 september.
Som dere ser over har jeg flere av disse bkene. Jeg har en vanlig almanakk som kalender (denne laget jeg opprinnelig til mamma, men hun fr ikke brukt den)
hvor jeg frer opp mter, gjreml og avtaler, jeg har en notatbok hvor jeg skriver ned tanker og annet som faller meg inn, og en almanakk som jeg bruker i forbindelse med jobben hvor jeg noterer ned alle kunder, ml, oppstart, hvordan det gr med de underveis og lignende.
Jeg er storforbruker av PersonligAlmanakk. En god almanakk er noe jeg m ha i privatlivet og i jobbsituasjoner. Da er det ekstra stas og ha en som jeg har laget selv og som betyr ekstra for meg.



2good proteinbarene, disse, er utrolig gode.
Dette er min absolutt favoritt! Spesielt i smaken, peanutt butter, igjen over, ingen ved siden! :D
Denne baren bestr av 100 % naturlige ingredienser, har ingen kunstig tilsetningsstoffer, har en god kombinasjon av melkeprotein og myse- og kaseinprotein, i tillegg til at den har ftt meg seg sunne fettsyrer fra raps og MCT-olje.
I dag og i morgener 2goodbarene til 25 % her.
Rhnisch shape Tina tights, den mest solgte tightsen hos x-life, er ogsp 25 % rabatt i dag og i morgen, her.
Dette er en bestselger som former og lfter.
Selv har jeg ikke Tina tightsen, men en annen shape tights fra Rhnisch. Jeg er kjempe fornyd med min. De er kjent for vre knall gode!



I dag fr ogs 300 kroner i rabatt nr du kjper treningsty for over 1000,- ved bruk av koden TREAT37.
Perfekt anledning til fylle opp klesskapet med nye og freshe treningsantrekk.
Nye treningsklr, gir ny motivasjon!
Over ser du noen av mine favoritter.
Sjekkutalt treningstyether.



I dag er siste dagen du fr halv pris p deilige HellyHansen fleece gensere.
Disse er perfekt n som vi er inne i hstmnedene.
Her finner du flere farger.


God sndag :smile:

Kristine

LRDAGSPIZZA

  • 13.09.2014, 13:49



Lrdag er perfekt dag for en god pizza.
Denne laget jeg riktignok forrige helg sammen med P. Han er pizzamesteren i huset:grin:
Dette er nok min favorittpizza s langt.
Hvit pizza er rett og slett fantastisk godt. Blmuggost setter en ekstra piff.
Jeg tipper at denne blir middagen i morgen ogs. Jeg gleder meg allerede!



Superdigg lrdagspizza

Pizzabunn

100 g havremel, eller mer speltmel
150 g speltmel, eller mer haveremel
100 g havregryn
2 eggehviter
1/2 pose gjr*
ca 3 dl vann
1 ts salt

Bland alle ingrediensene godt sammen. Tilsett nok vann til du fr en god deig.
Elt deigen og la den heve i 30 minutter.
Kna deigen og kvel den s ut slik at den passer en bakplate.
Forstek bunnen p 250 grader i 5 minutter,

Pizzafyll

300 g biff, indrefilet, ytrefilet eller entrecote av storfe
1 boks philadephia
1/2 rdlk
200 g cherrytomater
1 hndfull soltrkede tomater
1 boks blmuggost**
100 -150 g revet ost, jeg brukte mozzarela

Ha salt og pepper p biffen. Stekden raskt i en panne p middels til sterk varme i 2 -3 minutter p hver side. La den hvile.
Nr pizzaen er forstekt smrer du p philadephia.
Ha over revet ost og blmuggost. Topp med rdlk skret i tynne skiver, soltrkede tomaterog cherrytomater del i to.
Stek pizzaen p 225 grader p nederste rille i ovnen i 8 -10 minutter.
Skjer biffen i skiver og str over den ferdigstekte pizzaen.
Topp gjerne med litt grnt.
Nyt en fantastisk god pizza!


*Gjr kan byttes ut med 1 ts bakepulver, da trenger du ikke heve deigen
**Blmuggosten kan droppes, men jeg vil p det sterkeste anbefale at du bruker den. Den gjr pizzaen enormt god!


Denne vil garantert falle i smak.
En real smaksbombe av en pizza.
Hper du koser deg denne lrdagen. Jeg nyter tiden til det fulle med mamma.
Ha en fortatt god helg:grin:


Kristine

TUSEN TUSEN TAKK

  • 12.09.2014, 17:09


Jeg ble enormt rrt i dag, da jeg pnet en pakke som l i posten.
Papiret ble revet at raskt i ren nysgjerrighet. Jeg hadde ikke bestilt noe n!
Der l det en herlig hilsen fra Sofia og disse nydelige hjerteredobbene. Noe s fantastisk! Det var utrolig snilt og omtenksomt
Snt fr meg nesten p grten. At lille meg faktisk kan bety noe og gjre en forskjell for andre.
Pakken kom p en perfekt dag. I gr var jeg nemlig beskte mamma som n er blitt flyttet til Austjord for vre der til hun gr bort. Formen hennes har virkelig gtt raskt nedover og hun lever trolig ikke lenger enn et par uker til. Det gjr ubeskrivelig vondt. da f en slik pakke i dag, gjorde dagen min tusen ganger bedre. Tusen, tusen hjertelig takk.



N er jeg kommet ut mamma.
Hun har bestilt menyen i kveld. Entrecote med bakt potet, kokt brokkoli, salat og hjemmelaget bearnais, med eplekake og is til dessert. Jeg skal jammen skjemme henne bort! Det fortjener hun.
Jeg blir her resten av helgen. Da kan jeg gi henne s mange klemmer som mulig!
Hper du har en riktig god fredag :grin:
Nyt helgen.


Kristine

MUFFINS MED SJOKOLADEKREM

  • 11.09.2014, 14:33



I dag ble det en ny bakerunde.
bake er virkelig noe av det beste som finnes!
Resultatet ble saftige muffins med en fyldig sjokoladekrem.
Jeg har banan i selve muffinsrren.Baksten smaker ikke banan, men blir veldig saftig.Sjokoladekremen har en kraftig og stsjokoladekrem.
Sammen er det en perfekt og knall god kombinasjon.



Muffins med sjokoladekrem

Muffins
1 medium banan, ca 120 g
15 g smr
1 egg
40 g sukrin
3 ss kesam eller kokoskrem
3 ss vann
40 g mandelmel
1 ss kokosmel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver

Smelt smret. Mos bananen i smret.
Bland ned egg, sukrin og kesam.
Tilsett trrvarene.
Fordel rren i 8 muffinsformer.
Stek p 175 grader i 10 minutter.

Sjokoladekrem
1 ss mandelmel
2 ss kakaopulver
2 ss sukrinmelis
2 ss mocca-protein
6 -8 ss melk eller koksoflote

Bland sammen alle ingrediensene til sjokoladekremen.
Start p 6 ss vske og tilsett mer om ndvendig.
Del muffinsene i to og fordel sjokoladekrem p muffinsene.
Nyt


Hper det faller i smak.
Ha en riktig god torsdag :grin:


Kristine

CARDIO-BUNNY

  • 10.09.2014, 17:45


I dag dro jammen P med ut p bakkeintervaller.
Han er min cardio-bunny!

Jeg har vrt s sliten i det siste. Jeg er til og med diagnostisert utbrent, grunnet alt som skjer i livet mitt akkurat n. Jeg sliter med takle alt som foregr og det psykiske stresset jeg str i.
Likevel er det viktig bevege seg. En rekke studier viser at regelmessigtrening kan hjelpe p slike tilstander.
Jeg er i grunn en veldig treningsglad sjel, det vet dere jo. Det har kun vrt n som alt fles veldig tungt, at treningen nrmest har vrt et rent helvete.
N skal jeg forske leve etter mottoet 'litt er bedre enn ingenting'. Kanskje hjelper det p energinivene om jegfr inn noe mer aktivitet?


P fikk denne flotte t-skjorten av meg for et rstid tilbake.
Han er nemlig ikke s glad i kondisjonstrening uansett hvilken form det er.
En sjelden gang, nr jeg har ftt han med p en tur eller lignende, tar han denne p.
I dag var det han som tokt-skjorten p og fikk meg med ut :grin:Jeg er imponert!

Bakkeintervallene s slik ut:
- 5 minutter oppvarming, ging
- 5 stykk intervaller av lpe opp en bakke, cirka 25 sekunder, deretter g ned og gjenta
- 4 -5 minutter nedtrapping, ging

Vi begynte med kun 5 intervaller.
Neste kt blir det 6 intervaller, s blir det 7, 8, osv, slik at det blir en stigningskurve.


Til middag ble det enkelt og godt.
Kyllinglr med squash toppet med pesto og ost, samt tomat og spinat.
Her er det ikke stort annet enn gjre forberedelsene. Resten av jobben er gjort i stekeovnen.

Legg kyllinglret p et stekbrett. Ha over nsket krydder. Jeg brukte salt, pepper og timian.
Stek p 220 grader i 25 minutter.
Nr det er 10 minutter igjen av steketiden, legger du squash i skiver som p stekbrettet. Smr p pesto og revet ost. Stek sammen med kyllingen de siste 10 minuttene.
Server.


Ha en fortsatt god onsdag.
Hurra for lillelrdag :grin:

Kristine

P NSKELISTEN

  • 08.09.2014, 16:00


KANELBOLLEKAKE

  • 07.09.2014, 12:49





Etter ha spist hjemmelagde kanelboller p fredag, av den helt ekte varianten, hadde jeg utrolig lyst p kanelboller i dag!
Har man lyst, har man lov :grin:
I mangel p en del ingredienser, ble det kanelbollekake isteden.
En sunn og super god variant!
Dette var utrolig godt og forsvant fort.



KANELBOLLE KAKE

2 egg
2 hvitter
40 g cinnamonroll proteinpulver eller vaniljeprotein og 1 ss kanel
30 g kokosmel
1 ts fiberhusk
1 ts bakepulver
1 ts kanel
6 drper stevia vanilje

100 g skyr naturell eller gresk yohgurt
2 ss sukringold
2 ss kanel

Bland sammen de hele eggene, proteinpulver, kokosmel, fiberhusk, bakepulver, kanel og stevia.
Stivpisk de to eggehvitene.
Bland deigen forsiktig inn i eggehvitene og ha rren i en form.
Jeg brukte en rund kakeform med 21 cm i diamenter.
Bland sammen skyr, sukringold og kanel og fordel blandingen p toppen av kaken. Skjr inn glasuren med en slikkepott.
Stek p 180 grader i 30 minutter.
Topp gjerne med en glasur av vaniljeprotein, fibersirup, sukrinmelis og vann. 
Nyt. 


Hper det faller i smak.
Det dufter fortsatt herlig kanelboller i hele huset!
Ha en riktig s god sndag :grin:


Kristine

TRIPPEL IHERB

  • 06.09.2014, 14:46


Sm daglige gleder. Det er det jeg lever p for tiden.
I dag ble det masse glede da jeg hentet tre pakker fra iHerb. Den ene av disse har jeg bestilt for nesten et halvt r siden! Jeg trodde pakken hadde forsvunnet. Her har virkelig posten rotet! De andre to pakkene bestille jeg forrige uke.
Pakker fra iHerb gir alltid glede. Dette var trippel glede med et ekstra stort smil for den forvunnede pakken.


- Kakao smr
Denne bruker jeg nr jeg skal lage hjemmelaget sjokolade. Kjempe godt er smret i bakst og kaffen ogs.
- kologisk kokosmelk
En favoritt i matlaging.
- Hemp fr
Disse frene bruker jeg p salaten, over grnnsakene eller som snak. Sunne og inneholder godt med omega3 fettsyrer.
- Chocolove sjokolade
Dette er min favoritt sjokolade! Den er dessverre ikke p laget akkurat n.
- Quinoa knekkebrd
Glutenfritt knekkebrd laget p quinoa.
- Botija oliven
Gode kologiske oliven. Supert som snack eller i matlaging. Inneholder sunt fett.
- Bee pollen
Dette er sm ste korn som smaker omtrent som honning, og kan brukes over grt, kesam, salat eller lignende, eller i desserter. De inneholder utrolig mye nring som B-vitaminer, A-vitamin, kalsium, jern og en rekke andre viktige nringsstoffer.
- Liquid amino
Brukes p lik linje som soya saus.
- Forti FX
Denne er ikke til salgs lenger, men disse fra Detourer enda bedre.

Jeg bestiller alltid flere sm pakker fra iHerb til under 200 kroner, isteden for en stor. Da slipper dutoll og merverdiavgift. Frakten er spass rimelig at dette virkelig lnner seg.
Bruk gjerne koden min OKE701. Da fr du 5 -10 $ i rabatt.


N skal jeg beske mamma p sykehjemmet. Jeg hper hun er i form til vre med en tur hjem tilhennes hus. Da blir jeg der til i morgen slik at jeg kan klemme henne mest mulig.
Ha en super duper lrdag:grin:

Kristine

LASAGNE, HELT HJEMMELAGET

  • 05.09.2014, 17:25


Til middag ble det nydelig lasagne.
Det er lenge siden jeg har spist, men det blir desidert ikke lenge til neste gang. S godt!!
Hjemmelaget lasagne er en favoritt, spesielt i helgen.
Kanskje det kan friste til din helgemiddag ogs?


Hjemmelaget sunn lasagne med en salat av spinat, tomat, agurk, rdlk og havsalt.
Nam!


Denne gangen laget jeg til og med hjemmelaget lasagneplater.
Det er frstegangen jeg har laget. Utrolig godt! Hjemmelaget pasta er s smakfullt! Jeg kommer desidert til lage lasagneplater igjen.
nskerdu ikke lage dine egne plater, kan du fint bruke ferdigkjpte. Det finnes mange valgmuligheter i butikken. Blant annet vanlige laget p hvetemel, fullkornsplater og glutenfrie.


Hjemmelaget lasagneplater

200 g kologisk spelt mel eller annen type mel
1 ts salt
2 egg
Ekstra mel til utbaking

Sikt mel i en bolle sammen med saltet. Lag en fordypning og hell i eggene. Arbeide melet inn i eggene til en smidig deig. Pakk deigen inn i plast og la den hvile kaldt 1 time.
Ha mel p kjkkenbenken og kjevl ut deigen til en rektangel. La den trke over en stolrygg eller lignende i 15 minutter.
Skjr ut 9 rektangler. La de ligge trke i 30 minutter fr lasagneplatene kokes i lettsaltet vann i 15 minutter.



Lasagne

Kjttsaus
600 g karbonadedeig
1 lk
4 hvitlksfedd
2 bokser hakkede tomater
4 ss tomatpure
1 ts salt
1 ts pepper
1 ss oregano

Skjr lk i biter. Finhakk hvitlk.
Stek karbonadedeigen i en panne sammen med lk og hvitlk.
Tilsett hakkede tomater, tomatpure og salt.
La det hele koke minimum 5 minutter. Gjerne lenger.
Smak deg til med mer krydder etter dine smakspreferanser.


Hvit saus
1 boks kesam
2 egg
50 g revet ost, jeg brukte Jarlsberg
1 ts revet muskat, kan slyfes

Bland sammen kesam, egg, ost og muskat.


Montering
Kjttsaus
Hvitsaus
9 lasagneplater
Revet, jeg brukte Jarlsberg og parmesan

Legg et lag kjttsaus i bunnen av en form. Topp med hvit saus og lasagneplater. Legg s p et ytterligere lag med kjttsaus, hvitsaus og lasagneplater. Fortsett i 3 lag med lasagneplater. Topp med kjttsaus, hvitsaus og revet ost.
Stek p 200 grader i 15 -20 minutter.
Avkjl noen minutter fr du serverer.


Hper fredagen har vrt bra s langt.
Ha en riktig god helg og en super fredagskveld :grin:


Kristine

MATPAKKER

  • 03.09.2014, 16:58


De aller fleste er kommet i gode rutiner etter ferien. Skole og jobb er i full gang!
Med en hektisk hverdag erviavhending avmatpakker, slik at energi, humr og konsentrasjon er p topp gjennom hele dagen.

lage matpakker trenger slettes ikke ta lang tid, vre kjedelig eller smaklst.
Her har du mine tips og favorittoppskrifter:

.
Bruker en kveld i uken til steke oppmye kjtt, fisk eller fugl, steke, kokeog/eller skjre opp grnnsaker, og koke ris, poteter og lignende. Da tar det ikke lang tid putte dette i bokser hver morgen.
Nr du frst lager middag, lagstoreporsjoner slik at du har ekstra og du kan ta med til lunsj dagen etter.
Kokte egg er fast inventar i mitt kjleskap. Det samme er en stor bolle med ferdiglaget salat. Da tilsetter jeg bare de nringskildene jeg vil ha som egg, kylling, fisk, karbonadedeig, avokado, hempfr, ntter, olje, kokt fullkornspasta, byggryn, frukt i biter, osv.
Tunfisk p boks eller staburr makrell i rapsolje lager enkle matpakker. Server gjerne med grnnsaker til.
Speltlomper er enkelt og godt. Fyll med det du nsker som grnnsaker, skinke, ost, smrost ogmakrell i tomat.
En boks med kesam eller cottage cheese toppet med frukt, ntter og fr, er en fest av en matpakke.
Havregrt gjr seg bra i matboksen. Tilsett gjerne peanttsmr, proteinpulver, kesam, egg eller lignende for gjre havregrten mer proteinrik.
Jeg har alltid med meg sm bokser med Mocca-protein, i tilfelle sulten plutselig tar meg.
Ntter, frukt og Questbarer finnes ogs ofte i min veske.

Dette er yndlingsboksen min.
Fit & Fresh lunsj sett, denne, har reddet maten min mange ganger.
Lunsjboksen bestr av en stor boks som inneholder et frysemelent og to mindre bokser til for eksempel ntter eller dressing. Maten holder seg alltid frisk og god i denne.
De har ogs mange andre oppbevaringsbokser som er verdt ta en titt p her.


Prv tunfiskboller.
Lag mange p en gang og frys ned i porsjonsstrrelser.
Oppskriften finner du her.


Eller omelett wrap med godt fyll.
Wrapen kan fylles med det som er nskelig.
Her finner du oppskriften.


Grove vafler er ogs en vinner i matboksen.
Denne oppskriften er bde god og mettende.


Hper du fikk inspirasjon til matboksen :grin:
Ikke glem matpakken!

Kristine

02.09

  • 02.09.2014, 17:25


Til min store glede har vi hatt god temperatur de siste dagene.
Jeg er ikke klar for hst og vinter! Jeg er sommermenneske og skulle gjerne gtt i hi ivinterhalvret.
I dag har jeg kost meg med en av de siste sommerdagene.


Jeg hadde et mte i Oslo tidligere i dag.
Etterp satte jeg meg ned p en cafe med en venninne og tok en chai te.
Sommerens siste solstrler traff meg. S utrolig deilig!
Jeg hper inderlig at vi fr beholde dette vret en uke eller to til.

Jeg er litt lat for tiden. Eller, jeg er veldig sliten. Jeg har ekstremt lite energi! Det frer til at jeg bruker s lite tid som muligp kjkkenet. Det gr mye i enkle lsninger eller ferdigmat.
P laget nydelig middag til meg.Han skjemmer meg bort og passer godt p meg.
Kyllingfilet med kikertsalat stod p menyen. Den beste middagen p lenge!
Sunt, godt og nok s enkelt.


Legg kyllingfilet i en ovnsform. Topp med salt, pepper og timian. Stek p 200 grader i 15 -20 minutter.
I mellomtiden lager du salaten.
Skjr brokkoli i buketter og kok i2 -3 minutter. Avkjl.
Skjr s reddik i skiver, tomat i biter, lk i firkanter og soltrket tomat i skiver. Bland grnnsakene med avrent linser og kikerter. Lag en dressing av oliven olje, sitronsaft, pepper og havsalt, og hell over den over salaten.
Server.


Hper du har hatt en god start p uken.
Ha en god tirsdag :grin:

Kristine

TIL SKREKK OG ADVARSEL

  • 01.09.2014, 20:30



Jeg har nettopp sett denne dokumentaren p danske Dr.TV.
Min kropp til skrekk og advarsel er en dokumentarserie som handler om nettopp skremmende kroppen.
I dette avsnittet mter vi en fitnessutver og en anorektiker.
Som tidligere spiseforstyrret, jeg har bde hatt anoreksi, ortoreksi og slitt med overspising, kjenner jeg meg godt igjen i begge disse kvinnene.
Jeg anbefaler deg p det sterkeste sette av 29 minutter til se denne dokumentaren, her
Grensen mellom  g fra vre sunn og frisk, til bli sykelig, er ikke stor. Jakten p den perfekte kropp kan delegge deg.
Jeg har skadet kroppen min med varig men grunnet min fortid. Ikke g i samme fellen som meg. Det er et sant helvete som jeg ikke unner noen!
Ta vare p deg selv. Bde kroppen din og psyken din. Du er s mye mer verdt enn s.

Som Sandra s vakkert sier: "Forsk ikke vre perfekt, for det er det ingen som er. S elsk deg selv som den du er."


Kristine ♥ 

Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her p min blogg vil du f sm tips, rd og oppskrifter til den sunne linje, samt flge min vei i livet. Jeg har troen p at god helse og en sunn livsstl er nkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer p noe, nsker dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits