hits
www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

INTERVALLER OG TACOSALAT

  • 30.09.2015, 18:21


Onsdag allerede dere! Vi er halvveis til helg.Hper uken har vrt bra s langt!


I dag ble det intervaller.
Det var lenge siden sist og det kjentes p formen! Men , s deilig det var etterp:mrgreen:

Jeg startet med varme opp. 5 minutter med rask gange p 7 -7,5 km / t.
Deretter satte jeg i gang intervallene. 30 sekunder spurt p 15 km / t etterfulgt av 30 sekunder hvile. Jeg gjentok det hele 20 ganger, alts til det hadde gtt 20 minutter.
Til slutt trappet jeg ned 4- 5 minutter med rask gange.
For en herlig flelse det var nr jeg var ferdig!


Har dere smakt den nye ProThings proteinchipsen?
Jeg er overrasket over hvor gode disse er. Spesielt ostesmaken som heter zesty nacho synes jeg er fantastisk god.Her er det lett spise en hel pose!


Jeg puttet proteinchipsen i tacosalaten. Jeg brukte spicy chili lime, men alle smaker kan brukes.
Crunchen fra chipsen tok virkelig den klassiske tacosalaten til nye hyder.Jeg har ftt en ny hverdagsfavoritt:grin: Denne tacosalaten vil g igjen til lunsj, middag og kveldsmat mye fremover.

Stek karbonadedeig med tacokrydder.
Lag salat. Jeg brukte ruccola, hodesalat, tomat og paprika. I tillegg hadde jeg fersk ananas.
Legg salaten p tallerkenen. Knus over proteinchips. Ha over karbonadedeigen og topp med revet Jarlsberg-ost, Rros rmme (eventuelt kesam for en magrere variant) og tacosaus.
S enkelt og s fantastisk godt!


Kristine ♥

GODSAKER P GANG & BAKETIPS

  • 30.09.2015, 10:10


Akkurat n str jeg og baker noe deilig med de norske eplene. 
Jeg hadde en del eple som begynte bli dvassne, da er det perfekt bruke dem i bakst. S n er det er godsaker p gang!


Jeg fr ofte sprsml om hvordan man best mulig kan lykkes p kjkkenet. 
Mitt beste tips, er bruke en matvekt / kjkkenvekt. Da fr du en mer nyaktig mengde. Ved bruk av for eksempel spiseskje kan mengden variere veldig ut ifra strrelse p skjeen og hvor mye man har p skjeen. 
Jeg har en kjkkenvekt fra Bodum, denne, som jeg er veldig glad i. Den ser fin ut, er enkel i bruk, sklen kan vaskes i vaskemaskinen og den er lett legge sammen slik at den fr plass i kjkkenskapet. 

Et annen tips er lese oppskriften nye fr du begynner. Da vet du hva du skal gjre og kan finne frem alle ingrediensene fr du begynner. 

Det er ogs slik at fuktighetsnivet i mel kan variere mye utifra merke, hvor det har blitt oppbevart og hvor lenge melet har vrt pnet. Har melet lav fuktighet, vil det trekke til seg mer vske. Bruk derfor litt skjnn. Se p konsistensen p rren / deigen. Fles den riktig? Tilsett eventuelt litt mer trrvare om deigen virker for ls, eller litt mer vske om deigen virker for trr. 

Og dere, smak underveis! Smakslkene vre varierer. Kanskje liker jeg at bolledeigen er stere enn det du gjr. Kanskje liker du en mrkere sjokoladesmak p brownien enn det jeg gjr. Smaker du deg frem er du sikker p at du fr frem den smaken du liker best. 


Lykke til med baksten :grin:  

Kristine ♥

GIVE AWAY

  • 29.09.2015, 15:26


God tirsdag herlige mennesker♥
I dag har jeg en gladnyhet til dere. I samarbeid med BliSporty.no deler vi ut:

- 1 eske med Questbarer
og
- 1 Skins A400 Long Tights
til to forskjellige vinnere.

Alt du trenger gjre er like BliSporty p Facebook her og bloggen p Facebook her. Legg s igjen en kommentar under dette innlegget og skriv hvilken av premiene du vil ha.
Husk skrive mailen din i mailfeltet slik at jeg kan kontakte deg.


Konkurransen er avsluttet.
Gratulerer til Per som vant Questbars og Kristiane som vant tights. Jeg har sendt dere mail.


Vinnerne trekkes p lrdag.
Lykke til:grin:

Kristine♥

IHERB

  • 28.09.2015, 18:23


Tidligere i dag hentet jeg en pakke fra iHerb med mye godt!


- CarRite proteinbar i smaken cookie dough
denne har jeg ikke testet fr, vet bare at den er sukker- og glutenfri.
- Xanthan Gum
en fin erstatning til fiberhusk og mye rimeligere. Fungerer som et fortykningsmiddel og i bakst gjr den deigen mer smidig og saftig.
- Coconut chips
denne overtrukket med kakao er bare s god. Brukes som snacks, eller som topping p for eksempel havregrt eller kesam.
- RawMio plegg
et rtt ntteplegg med naturlige ingredienser i smakenalmond chocolate chip cookie dough. Denne har jeg ikke prvd fr, gleder meg til smake senere i dag!


Til og med 30 september, alts ut onsdag, er det forresten tilbud p frakten hos iHerb.Uansett hvor mye pakken din veier koster det n $ 8 for DHL Express, denne blir levert p dren og du fr pakken i lpet av 3 -5 dager. Airmail koster 4 $ uansett hvor mye pakken veier, her henter du pakken p posten og det tar som regel omtrent 14 dager.
Juhu! Jeg benytter meg alltid av anledningen nr det er frakttilbud.
Bruk gjerne koden min OKE701, da fr bde du og jeg rabatter:grin:


Kristine♥

LUKSUS

  • 28.09.2015, 10:02




Forrige uke hadde jeg en helt fantastisk dag hos Marylin Salong.
Her fikk jeg hnd- og neglepleie medGelish farge av Aleksandra ogkashmir vippe extension av Agnes. Virkelig luksus!

Til hverdags sminker jeg meg s og si aldri. Verken for g p skolen, for dra p trening eller for ha pt-kunder. Det blir som regel ikke mer enn et par ganger i uken hvor jeg har p meg sminke. Da er det som oftest fordi jeg har mter eller jobber i klesbutikken. Til hverdags fler jeg meg derfor ofte lite feminin. Da passer det helt perfekt dolle seg litt med bde vipper og negler som holder seg like fine i flere uker! Spesielt vippe extension utgjr stor forskjell. N vkner jeg om morgenen og ser fresh ut idet jeg kommer ut av sengen.Jeg kunne ikke vrt mer fornyd!



Marylin Studio er en liten, flott og lys salong som ligger sentralt p Frogner, like bak slottsparken. Det tok meg cirka seks minutter g fra Nasjonalteateret.
Salongen drives av Agnes, til venstre p bildet, en helt herlig dame. De har alt fra vippe extension og make-up, til masasje og voksing.
Jeg var i salongen i godt over fire timer! Ikke fordi selve behandlingen tok lang tid, men fordi det var s utrolig koselig. Vi pratet, lo, spiste sushi og hygget oss sammen. Maken til service og godt humr har jeg ikke opplevd fr!
Ta kontakt p telefon966 80 454 eller mail info@marylin.noom dere er interessert.



Slik ble neglene mine.
Gelish er en gel basert neglelakk som herdes under LED-lampe. Den sitter i opptil tre uker uten minste glans eller flasse av.
Da jeg har nok s korte negler, ble neglene formet med gelishen slik at alle neglene skulle ha lik form og se lenger ut.
Her var det vanskelig velge farge. De hadde over hundre farger velge mellom! P grunn av skolen kan jeg ikke ha sterke farger p neglene. Valgetfalt derfor tilslutt p denne i lyse rosa, som jeg bde synes var delikat og fin.


Slik ser vippene ut. Jeg er virkelig super fornyd!
Vippe extensions limes direkte p vippene. Et hr lives p av gangen, slik at det blir en naturlig forlengelse av den allerede eksisterende vippen. Extensions varer i omtrent fire uker, men det abbefalles at man etterfyller hver tredje uke.
Jeg har hatt vippe extensions fr, men aldri testet kashmir. Kashmir extensions ser naturlig ut og fles veldig lette. Jeg merker ikke at jeg har dem p.


Tusen hjertelig takk til jentene p Marylin som har gjort meg finog gjr at jeg fler meg ekstra flott og fresh hver dag:grin:

Kristine♥

BROWNIE MUFFINS MED MOUSSE

  • 27.09.2015, 10:22


Hei og god sndag dere.Hper helgen har vrt bra s langt!
Min helg har besttt av jobb og oppgaveskriving, men i dag tar jeg meg fri og gjr akkurat det jeg nsker. Dermed begynte jeg sndagen med en bakerunde - jeg elsker og bake!

Sjokolade var det som fristet mest. Etter litt grubling fant jeg ut at brownies og sjokolademousse mtte vre en fantastisk kombinasjon. Dobbel sjokoladeglede og to favoritter i en. Resultatet ble disse brownie muffinsene med mousse Jeg skal love dere det var godt.
Mmmm....



Brownie muffins med mousse
Til 8 muffins

Muffins
2 egg
2 eggehviter
6 ss sukrin gold
2 ss smeltet smr, eventuelt kokosolje
1,5 dl melk, eventuelt vann
5 ss kakaopulver
2 ss mandelmel
3 ss havremel*
50 g sjokoladeprotein**
2 ts bakepulver
1/2 ts salt

Bland alle ingrediensene godt sammen. Rren skal bli litt tykk.
Hell i muffinsformer.
Stek i cirka 10 minutter p 200 grader.
Avkjl.


Du kan spise muffinsene som de er n, eller toppe med mousse. Det er helt himmelsk med mousse p!


Sjokolademousse
2 eggehviter
1 ss sukrin gold
1 eggeplomme
2 ss kakaopulver
2 ss sjokoladeprotein, eventuelt mer kakaopulver
100 gskyr naturell, eventuelt gresk yoghurt eller kesam
1 og 1/2 gelatinplate
3 ss kokende vann

Bltlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
Bland sammen eggeplomme, kakaopulver, proteinpulver og skyr.
Smelt den oppbltede gelatinplatene i 3 ss kokende vann, og bland de med sjokoladerren.
Stivpisk eggehviten. Tilsett sukringold og pisk litt til.
Vend sjokoladerren inn i de stivpiskede eggehvitene.
Legg en god klatt sjokolademousse p hver muffins. Sett kaldt i minimum 30 minutter.


*havremel kan byttes ut med annen trrvare som speltmel eller hvetemel
**har du ikke sjokoladeprpotein kan du erstatte dette med mer havremel, samt litt mer kakaopulver og sukrin


Bildet taler for seg seg. Her er det umulig bare ta en bit.
Brownie muffins med mousse er helt fantastisk.En M lages!
Hper det faller i smak. Ha en god sndag:grin:


Kristine♥

PROTEIN PUDDING

  • 26.09.2015, 11:27


Hei god lrdag dere!
I dag startet jeg dagen med en proteinpudding og en kopp kaffe fr jeg gikk til jobb. Da ble det en god morgentur. Herlig, solen skinkte jo ogs!


Har dere smakt proteinpuddingen?
Jeg falt ikke s for sjokoladesmaken, men denne med karamell var knall god! Jeg har et helt brett i kjleskapet. Perfekt som et mellommtlid eller til ta med p farten.
Jeg kjpte mine (alts ikke sponset) p GymGrossisten. Sker du etter gymgrossisten rabattkoder cuponation p Google fr du n et tilbud hvor du fr tre hundre kroner i rabatt ved kjp av produkter for tusen. Det lnner seg jo!


Ha en super god helg :grin:


Kristine♥

LYKKE

  • 25.09.2015, 09:26



Lykke kan ikke bli reist til, eid, fortjent, vunnet eller konsumert.
Lykke er den spirituelle opplevelsen leve hver eneste minutt med kjrlighet, takknemlighet og glede.
Det er fredag. Helgen er her. 
Smil, vise de du er glad i at du bryr deg, tenk glade tanker og lev i nuet!


Kristine ♥

HOLD DEG VARM

  • 24.09.2015, 15:51


Hsten har gjort sin innmarsj og det blir stadig vekk kaldere og mrkere.
Jeg er et sommermenneske og har mest lyst til holde meg innendrs hele hst- og vintersesongen. Det er likevel et par grep man kan gjre for f det til vre hyggeligere nr man frst er utendrs. Frste steg er holde seg god og varm!


Srg for ha p deg en varm jakke.
1: Parkas med lekker dekor // 2: Parkas med ermer i skinnimitasjon // 3:Jakke med semsket imitasjon



Ja, det kommer til regne. Ha alltid gode gummistvler tilgjengelig
1: Gymmistvler med hy snring // 2: Gummiboots varmfret // 3: Gummiboots med spenne // 4: Duffy gummiboots



Drikkevarm og deilig te av ste kopper.
1: Bloomingville Cecilie krus // 2: Day home kaffekopp // 3: Bloomingville Botanik



Trer du i tillegg en lue over hodet, er du sikker p ikke fryse en gr hstkveld.
1: Lue med rullekant // 2: kkh marta beanie // 3: Svea lue // 4: Kari Traa lue // 5: kkh lue



Kjpe nye boots som gjr det trivligere vre ute.
1: Boots med tykk sle // 2: Vagabond Grace boots // 3: Johnny Bulls fret boots // 4: Sorel boots // 5: Marrell tursko



Eventuelt kan man ikle seg i varme ullsokker i favorittskoene.
Kari Traa har flere kule varianter
1: Skisokk // 2: 2-pakk Rusa sokker // 3: Skisokk


Da hper jeg duholder deg varm i hst:razz:

Kristine ♥

TAKK, HODETELEFONER OG MAT

  • 23.09.2015, 17:16


Frst og fremst, tusen hjertelig takk for alle herlige hilsener her og p mail i gr. Dere fr meg stadig vekk til smile♥ Takk, takk, takk.
Jeg forskte gjre dagen s normal som mulig. Det ble noen trer p ettermiddagen, men kvelden ble i grunn nok s bra. Jeg fikk servert sushi, som dere kanskje s pinstagram @dedicationkristine, og hadde godt selskap.
Det vre sammen med noen og prate om tanker og flelser , hjelper virkelig. Dette er mitt beste tips, bde til meg selv og til andre som sliter med sorg eller andre vanskeligheter; del det med andre!


Jeg kjpte meg nye hodetelefoner p sndag, da mitt gamle begyntebare spiller musikk p ett re. I dag kom det i posten!
Dette kjpte jeg til under to hundre kroner hos Siba.
Hodetelefoner som trenes med gr ofte lett i stykker ettersom de blir vte og de blir herset med p trening og mens de ligger i treningsbaggen. Jeg har ved flere anledninger hatt dyre hodetelefoner, men de gr jo like fort i stykker som de billige! Lyden p disse jeg kjpte n er bra, samtidig som de er behagelige ha p og de ser helt ok ut. Jeg fler virkelig at jeg har gjort et kupp!
Og, nei. Dette er ikke sponset eller noe slik noe. Jeg nsket kun dele det rimelige kjpet med dere da jeg er veldig fornyd. Kanskje noen flere trenger nye hodetelefoner?


Med nye hodetelefoner og musikk i begge rene var det klart for trening:grin:Juhu!
Jeg hadde en god styrkekt som s slik ut:
- Stende roing
3 sett * 8 repetisjoner
-Benkpress med manualer
3 sett * 10repetisjoner
- Utfall i smith-maskinen
3 sett * 8repetisjoner
- Rack chins
3 sett * 8repetisjoner
- Pull throug
3 sett * 12repetisjoner
- Face pull
3 sett * 9repetisjoner


Som vanlig ble jeg veldig sulten etter treningskten. Da brer det rett hjem til mat.
Middagen ble hvitlksstekt biff og stpotetmos med erter.
Erter og stpotet var en knall god kombinasjon, det skal jeg desidert bruke igjen!


Start med stpotetmosen.
Del poteten/e i fire og kok til de er mre, i cirka 10 -15 minutter avhengig av strrelse. Ta s av skallet p bitene og mos dem sammen med salt, pepper og gjerne en liten klatt crme fraiche. Rr til slutt inn erter.
Biffen krydrer du med salt og pepper. Ha en klatt smr i pannen og legg i noen hvitlksfedd. Stek biffen 1 -2 minutter p hver side p hy varme.
Server.
Dette er knall god mat. Perfekt p lillelrdag!


Hper dagen din har vrt bra.

Kristine♥

365 DAGER MED SAVN

  • 22.09.2015, 14:42


I dag er det ett r siden min fantastiske mamma gikk bort. Etter en lang og tff kamp mot hjernesvulsten, sovnet hun stille inn p stuen hjemme med de hun var glad i rundt seg.
Jeg hadde et ekstremt godt og spesielt forhold til min mor,noe jeg har skrevet mer om her.Det har vrt 365 dager med savn! Mange tffe dager, mange vonde dager, mange gode dager og noen dager som har vrt helt ok.
Jeg skal ikke legge skjul p at jeg har mtte tatt mange tffe tak, og at jeg fortsatt har en lang vei g.

For et r siden skrev jeg:
For vre helt rlig, aner jeg ikke hvordan jeg skal klare meg uten mamma. Hun har alltid vrt min livs store klippe. Hvem skal jeg n ringe nr jeg har noe gledefylt fortelle? Hvor skal jeg g nr jeg er trist og trenger en klem?
Jeg klarer ikke se for meg et liv uten mamma! N har jeg en enormt stor mental jobb gjre. Akkurat n ser jeg ingen lsninger eller lys i tunnelen, men jeg hper at det er noe som vil komme med tiden.
En dag av gangen.


Jeg har tatt en dag av gangen. Godtatt trene nr de har presset p. Forskt gi meg selv rom til fle p sorgen. Tatt meg tid til kjenne p tomheten.
Likevel, 365 dager senere, er de vonde flelsene og sorgen like stor. Mten det knyter seg inni meg nr noen nevner henne, sinne jeg fler nr jeg tenker p at hun bare var frti ni r, hjelpelsheten som fyller meg nr jeg innser at min bestevenn er borte. Disse flelsene er like ekte og oppslukende i dag som den dagen hun trakk sitt siste pust. Hvorfor er det slik? Skal ikke tiden lege alle sr?


Det verste er at hun ikke er her for sttte og trste meg i savnet. Dette har vrt den vanskeligste tiden i mitt liv. Mamma var og forble min beste venn, den eneste jeg stolte hundre prosent p og den eneste jeg kunne fortelle alt til. Jeg trenger henne. Jeg trenger hennes sttte. Hennes varme klemmer. Hennes gode ord. N som jeg trenger henne som mest, er hun ikke her! Isteden gir tomrommet meg en flelse av ensomhet.


For all del. Jeg har en hel rekke dager som er gode. Faktisk har jeg det ganske s bra mye av tiden, men det skal ikke mye til for vippe meg av pinnen. Jeg blir fort sliten, blir fort lei meg, blir fort ukonsentrert og begynner lett grte.
Senest sndag da jeg var i Babyshower, presset plutselig trene frem. Det passet jo s drlig! Vi var her for feire et liv som er blitt til, ikke srge over et som er borte. Dessverre er det slik at noen ganger skal det ikke mer til enn at noe minner meg om mamma, s str trekanalene p full guffe.

Noen har beskrevet det miste sin mor som den verste kjrlighetssorgen man kan fle. Det kan jeg si meg enig i.
Jeg valgte ta hennes etternavn for hedre henne.Jeg gikk fra Kristine kern til bli Kristine Aure. Hver dag flger mamma med meg og jeg forsker s godt jeg kan flge i hennes fantastiske og omsorgsfulle fotspor og gjre henne stolt.


Presten i begravelsen til mamma, sa s vakkert til meg; Sorg er baksiden av kjrligheten. Har vi elsket, vil vi ogs alle sammen kjenne p sorgen en dag. Det er prisen du betaler for at du var s glad i din mor og at dere stod hverandre s nr.
Sorg er en naturlig reaksjon.Det finnes ingen fasit her. Vi mennesker er forskjellige og reagerer ulikt p sorg. Den tunge sorgperioden kan variere fra alt fra noen uker eller mneder, og for andre i flere r. Det milde savnet er trolig der for resten av livet.

Jeg fortsetter leve med mamma i tankene og holder en knapp p leve hver dag og ta en dag av gangen. Stor mer enn det, kan jeg ikke forlange meg selv.


Kristine♥

TIL KVELDS

  • 21.09.2015, 20:19


Da er denne mandagen snart vel oversttt.
Hper du har hatt en riktig s bra start p uken!


Etter forelesning, hadde jeg en god styrkekt.
Jeg har et elsk - hat forhold til frontby, men i dag stod det by p planen. Da er det bare bite tennene sammen og f det unnagjort. Jeg vet jo at jeg alltid fr en herlig mestringsflelse etterp! , det var s deilig etterp!

Dagens styrkekt s slik ut:
-Frontby
4 sett * 6 -8 repetisjoner
-Hip thrust
3 sett * 8 repetisjoner
-Lat pullover
3 sett * 10repetisjoner
-Nedtrekk
3 sett * 8repetisjoner
-Militrpress
3 sett * 8repetisjoner


N skal jeg sette meg ned med kveldsmaten og se en epiosde av Jericho fr det blir dusj og tidlig i seng.
Til kvelds ble noe som enkelt som knekkebrd med smrost, kalkunskinke, tomat og Jarlsberg-ost, et eple og havregrt toppet med sukkerfritt jordbrsyltety, kesam, kanel og sukrin+.
Nei, n fr jeg spise mens grten er varm!
God natt nr den tid kommer:razz:


Kristine

MANDAGSKOPPEN

  • 21.09.2015, 07:37



God mandag morgen dere!
Er dere like glad i mandag som mandagskoppen min?:mrgreen:Mandag morgen m jeg alltid drikke kaffe av denne koppen, bare synet av den fr meg til smile. Et smil en mandagsmorgen, gjr det mye enklere smile resten av dagen ogs. Starter du dagen med et smil, er det stor sjanse for at du avslutter dagen med det ogs.
Det er en helt ny uke fylt mange nye muligheter. Smil og ta vare p hver dag!

Kristine

BABYSHOWER

  • 20.09.2015, 21:49


Hei herlige dere Og god sndagskveld. Har helgen din vrt bra?
Jeg har virkelig hatt en super helg og fylt dagene med mye glede. Jobb, kino, sosialt, god mat og hygge.
Jeg kom akkurat inn dren hjemme. N blir det en liten bloggrunde, fr det er tid for lage matpakker til i morgen og planlegge uken.


I dag har jeg vrt p babyshower.
Ikke for meg naturligvis, men for flotte Line som venter en liten jente, Olivia, om cirka fire ukers tid.


Her var det masse gode og flotte kaker.
Faktisk s er nesten alle sukker og glutenfrie!!



Yes, it's a girl!



Dyktige Live, laget rosekaken og browniemuffinensene.
En fest bde for syn og smak!


Det var nsket at jeg skulle lage en sunn kake og valget falt p sunn sitronostekake.
Den falt i smak bde hos meg og de andre.

Sitronostekake

Bunn
8 dadler uten sten
50 g ntter, jeg brukte en ntteblanding
1 ss vann
1/3 ts salt
1,5 dl havregryn

Ostekakefyll
300 g skyr naturell, eventuelt kesam eller gresk yoghurt
300 g philadephia light eller original
2 eggehvitter
3 ss sukrin+
5 gelatinplater
3 ss varmt vann
2 sitroner

Start med bunnen.
Kjr dadler i en foodprossesor eller blender til de er kuttet i biter. Ha s i resten av ingrediensene.
Dekk en springform med bakepapir, jeg brukte en med 20 cm i diameter. Trykk massen ned i springformen.

Lag ostekakefyllet.
Bltlegg gelatinplatene i 5 minutter. Smelt i s i 3 ss varmt vann.
Press ut saften av sitronene. Bland sammen skyr, phildephia og sitronsaft.
Stivpisk eggehvitene med sukrin+. Vend s inn ostemassen. Hell den smeltede gelatinen i massen i en tynn strle mens du pisker forsiktig.
Fordel fyllet over bunnen.
Sett kaldt i minimum 3 timer.
Server og nyt!


Kristine

HOTELLFROKOST HJEMME

  • 20.09.2015, 12:20


N har jeg nettopp spist en helt fantastisk frokost!
I dag laget vi nemlig en skikkelig hotellfrokost hjemme. Her var alt du kan tenke deg og godsaker. Helt fantastisk godt!


Hotellfrokost er noe av det beste som finnes. Med litt jobb fr du den hjemme. Dette tok ikke mer enn en halv time lage. Vips s hadde vi en luksusfrokost for to. Det er absolutt verdt tiden! 


-Nystekte rundstykker, proteinpannekaker, plommer, eple, vannmelon, og appelsin, tomat og agurk, brunost, peanttsmr, nugatti, stekte egg, bacon. brie, norzola-ost, babybell-ost, Jarsberg-ost, speltlomper, kalkunskinke, rmme, honning og selvflgelig nytraktet kaffe.


Bedre start p dagen kan man ikke f! N er jeg virkelig klar for en feiende flott sndag :grin: Hper du fr det samme!


Kristine 

LRDAGSHILSEN

  • 19.09.2015, 15:36



Her kommer en liten lrdagshilsen fra jobb. Akkurat n avslutter jeg lunsjpausen min med noen yoghurtntter. Hurra for helg :grin:

Jeg hadde glemt stille om klokken i gr kveld, dermed ringte den til vanlig tid som om jeg skulle p skolen. Da hadde jeg veldig god tid fr jobb og bestemte meg for ta en lpetur. I dag var det forferdelig tungt. Det ble seks kilometer, men det fltes ut som om jeg hadde lpt minst en mil. Jeg var spreng rd i ansiktet og gjennomvt av svettet! Noen dag er rett og slett tyngre enn andre.


Hper du har en fin helg. Nyt hvert sekund. Livet er her og n, s ta vare p dagen!

Kristine

KNALL GOD PAI

  • 18.09.2015, 16:50



Hva med en smakfull og sunn pai til middag?
Dette ble dagens tidlige middag her i huset og det falt virkelig i smak. Pai er en favoritt bde til hverdags og helg!



Knall god pai

Pai bunn
2 egg
1/2 ts salt
2 ss smeltet smr
1 dl fiberfin*
1 dl mandelmel
3 dl havremel**
150 g kesam***

Bland sammen alle ingrediensene og press deigen utover en paiform. Tilsett eventuelt litt vann om deigen blir trr. Jeg hadde ingen paiform s jeg brukte en rund kakeform. 
Stek p 225 grader p nederste rille i 15 minutter. 

Fyll
Her kan du i grunn bruke det du nsker og har tilgjengelig. Jeg brukte:
3 -4 ss pesto
400 g skinkebiff, eventuelt kylling
Krydder: 1/3 ts salt, 1/3 ts pepepr, 1/2 ts hvitlk, 1/2 ts salt
1 paprika
1/2 rdlk
1/3 squash
Ost, revet mozarella og jarlsberg


*fiberfin kan byttes ut med mer havremel eller annet mel
**istedenfor havremel kan du bruke andre meltyper som spelt eller hvetemel
***kesam kan erstattes med gresk yoghurt, cottage cheese eller laktosefrie varianter. Du kan ogs eventuelt bruke ca 1 dl vann


Skjr skinkebiffen i skiver og stek den i en panne sammen med krydderet. Ha s i paprikaen i biter og stek et par minutter.
Smr pestoen over bunnen. 


Legg over kjttfyllet. Topp med rdlk og suqash i skiver. Spar et par grnnsaker til toppen - farger gjr at paien ser ekstra delikat ut. 


Ha over revet ost. 


Str den siste squashen og rdlken over.
Stek midt i ovnen p 200 grader i 15 -20 minutter.
Server.
Hper det smaker!



Da gjenstr det bare nske dere en flott fredagskveld.
Det er helg :grin:


Kristine 

ROSER OG LOMPER

  • 17.09.2015, 15:25


Det er torsdagen kommet allerede. Denne uken har gtt farlig fort!
Hper dere ikke regner bort. Her har det regnet i ett kjr, men det ser heldigvis ut som om det skal gi seg til helgen. Fingrene er krysset for at den store solen yr melder, kommer.


Jeg har ikke vrt p topp de siste dagene. Det er mye som skjer p privatfronten og det gjr meg rett og slett skikkelig sliten. Jeg tenker mye, sover drlig og vkner stadig av mareritt. Derfor har jeg valgt ha treningsfri de siste dagene. Det nytter ikke presse kroppen nr den fles utmattet bare av vanlige gjreml.


I dag unnet jeg meg selv en rosebukett. Ja, her i grden kjper jeg roser til meg selv! Om man ikke fr dem, fr manta saken i egene hender:razz:
Som jeg har nevnt fr, elsker jeg g lukte p roser eller andre blomster. Nsomdisse str p stuebordet, gr jeg sniffer litt p dem hver gang jeg gr forbi. Sm ting som gleder i hverdagen!


Det ble en enkel og god middag. Gratinert stpotetlomper. En klassiker p travle eller late dager!
Bruk de lompene du har tilgjengelig. Selv bruker jeg alle mulige lomper, jeg tar nemlig alltid den pakken som er ferskest. Om det er original lomper, havrelomper, speltlomper eller stpotetlomper har ikke noe si - fersk er best!

Stpotetlompene har jeg kjpt p Rema1000 og jeg har skrevet mer om de her.


Smr lompene med ketchup og gjerne litt smrost eller philadephia. Ha over tomat i skiver, rdlk i biter, skinke, cottage cheese og godt med ost. Gratiner i ovnen p 200 grader i 8 -10 minutter. Eventuelt kan du ha dem 2 minutter i mikroen.
Rask, sunn og god middag!


Kristine

EPLEKAKE MED MARENGSLOKK

  • 16.09.2015, 19:28


Vi har vrt uten internett i hele dag. Dermed blir det et sent blogginnlegg.

De norske eplene er utrolig gode. Som en hyllest til dem, bakte jeg en nydelig eplekake med marengslokk.
Har du prvd marengslokk p en kake fr? Det m du gjre, for det var knall godt! Den myke og gode kaken passer perfekt med en spr marengstopp.

Om du nsker kan du naturligvis lage kaken uten marengslokket. Da dropper du stegene med marengslokk, og steker kaken som anvist under.

Eplekake med marengslokk

Kake
2 egg
3 ss sukrin
1 dl mandelmel
2 ss kokosmel
1 ts bakepulver
ts fiberhusk
1 ts vaniljepulver
1 ts kanel
0,5 melk eller vann
1 stort eple i biter
1 ts kanel
1 ts sukringold

Marengslokk
2 eggehviter
2 ss sukrin

Pisk eggedosis av 2 hele egg og 3 ss sukrin.
Bland sammen mandelmel, kokosmel, bakepulver, fiberhusk, vaniljepulver og vann. Ha trrvarene over i eggedosisen. Ha i vske.
Fordel rren i en form. Jeg brukte en rund form med 20 cm i diameter.
Fordel eplebitene over. Str over kanel og sukringold.
Pisk stiv marengs av2eggehviter og 2 ss sukrin. Fordel marengsen over kaken.
Stek p 150 grader i 50 minutter.

Det passer perfekt med noe godt p en lillelrdag. Kanskje eplekake kan friste hos deg?
N skal jeg nyte de siste stykkene sammen med en kopp kakao. Innekos mens det hljeregner ute. Det er deilig!
God onsdagskveld da dere:grin:


Kristine

HVER ENESTE DAG

  • 15.09.2015, 13:14



Smil - hver eneste dag.
Le - hver eneste dag.
Vis kjrlighet ovenfor de du er glad i - hver eneste dag.
Snakk pent til deg selv - hver eneste dag.
Gjr noe du nsker og som gjr deg glad - hver eneste dag.
Ta vare p deg selv - hver enste dag.

Du vet aldri nr det er din siste dag, s ta godt vare p dagen i dag.
Hver dag er en gave.
Lev det livet du nsker.
Livet er fantastisk for de som virkelig pner ynene sine.


Kristine ♥

MANDAGENS STORHANDLING

  • 14.09.2015, 19:28



Da er mandagens storhandlingen unnagjort. 
Her er det som ble med hjem - masse godsaker!

Jeg forsker ha en dag med storhandling i uken. Da har jeg alltid med meg en handleliste.  Er matinnkjpene planlagt har man tilgang til sunn og nringsrik mat og godt rustet for den kommende uken. Er det ndvendig supplerer jeg utover uken. Til helgen handler jeg ogs inn litt ekstra. 


Dette var med meg hjem i dag:
- Frukt; kiwi, plomme, banan, eple, durer
- Grnnsaker; salat, paprika, gulrot, tomat, brokkoli, lk, sopp, poteter
- Egg
- Melkeprodukter; creme fraiche, kesam
- Kjtt / fjrkre; karbonadedeig, skinkebiff, fiskekaker, 
- Drikkevarer; cola zero, biola
- Plegg; kalkunskinke, makrell i tomat, Jarsbergost
- Diverse tilbehr; meierismr, pesto, soya saus, fetaost
- Havregryn


Da er jeg klar for en fargerik og sunn uke. Ha en super en :grin:

Kristine ♥

BRINGEBRBOLLEKAKE

  • 13.09.2015, 13:00


Hei dere, hper helgen behandler dere godt!
I dag morges, da bakenden kom over meg, kom jeg p ideen kombinere to av mine favoritter, nemlig norske br og gjrbakst. Resultatet ble denne bringebrbollekaken. Fantastisk godt!


Har du ikke ferske bringebr tilgjengelig kan du fint bruke frosne.
Istedenfor bringebr kan du ogs bruke blbr, jordbr, eller frukt som eple og plomme som du har skret i biter.

Bollekake med bringebr

4 egg
4 ss sukrin
4 ss smeltet smr
120 g gresk yoghurt, eller kesam / skyr naturell
1 ss kardemomme
1 ts kanel
2 ss fiberhusk
1 ts bakepulver
0,5 dl kokosmel*
0,7 dl havremel**

4 -6 ss creme fraich, eventuelt kesam / skyr naturell
1 ss sukringold
Ca 100 g bringebr***

Pisk egg og sukrin til eggedosis.
Ha i smeltet smr og gresk yoghurt.
Bland sammen trrvarene og ha i det vte.
La blandingen svelle i 10 minutter.
Kjevl ut blandingen til en rektangel.
Et tips for unng mye gris er legge deigen p et bakepapir og ha plastikfolie over deigen fr du kjevler.
Smr creme fraich p deigen. Str over sukrin og bringebr i midten av rekatangelen.
Brett inn langsidene mot midten slik at det er cirka 4 cm pent i midten.
Stek p 180 grader i 15 -20 minutter.

*kokosmel kan byttes ut med mandelmel, eventuelt annet mel som mer havremel eller speltmel, men da m du bruke ca 0,7 dl isteden
**havremel kan erstattes med andre meltyper som, bokhvete spelt eller hvetemel
***bruker du frosne bringebr anbefaler jeg at du tiner brene frst og heller av vsken fr du har brene p bolle-rektangelen.


Jeg serverte med en god klatt vaniljeis til en venninne som kom p besk.
N har vi akkurat mmmm'et oss igjennom et par stykker. Det falt virkelig i smak hos oss begge.


Dette minner om boller med bringebr. Rett og slett nydelig!
Hper du lar deg friste:razz:

I dag er forresten siste dagen av Xlifes bakeuke, hvor dufr 25 % avslag p alle bakevarer. Ta en titt her.


Kristine♥

FUDGE CARAMEL

  • 12.09.2015, 14:15


Jeg fant den nye Atkinsbarenmed fudge caramel smakp butikken akkurat n!
I dag hadde jeg nemlig glemt matpakken min til jobb. Dermed mtte jeg g p butikken kjpe mat. Der fant jeg ogs denne.Og jeg mtte naturligvis prve. Da ble det en bar til dessert etter lunsj, det er ikke feil!


Dette er desidert den beste Atkinsbaren i mine yne. Smaken minner veldig mye om Mars-sjokoladen.
Jupp, jeg kommer til kjpe den igjen.Har du smakt den? Hva synes du?:grin:


Nr jeg frst er her inne vil jeg benytte anledningen til nske dere alle en herlig helg.
Ta deg tid til gjre noe moro og f noen til smile bredt. Et smil er verdt s mye!

Kristine♥

CHINS OG MIDDAG

  • 11.09.2015, 18:12


I dag har jeg hengt, dratt meg opp og dinglet. Jeg har kjrt chins!


Det har vrt en periode hvor jeg ikke har gjort noen chins.
Dere som har lest bloggen min en stund, vet jo at jeg hadde litt over et r uten trening p grunn av en hjertefeil. Mer om det her. Da jeg endelig kunne begynne trene igjen i slutten av april i r, var jeg blitt betraktelig svakere. Samtidig hadde kroppen blitt tyngre, jeg var stivere og teknikken i de fleste velser var borte. Chins var den velsen jeg merket dette mest p. Jeg gikk fra 12 chins, som jeg da tok fr jeg ble syk, til klare 2! Det var et nederlag!
Den store forskjellen gjorde at jeg flte meg drlig og ble demotivert. Derfor bestemte jeg meg for ikke gjre chins i en liten periode, slik at jeg kunne komme tilbake til treningen og f igang kroppen igjen. Trening skal tross alt vre gy!


N har jeg innfrt chins igjen i treningsprogrammet i en mneds tid. Og i dag klarte jeg 6 repetisjoner:mrgreen:Alts, det erfortsatt bare halvparten av hva jeg har tatt, men det er en god forbedring etter sykdomsperioden. Det ser jeg p som en liten seier.
Mlet mitt er klare 10 stykker innen jul. Det skal jeg klare!


Over til middag.
Den deilige fredagsmiddagen ble skinkebiff med ovnsbakte grnnsaker med bacon, stpotetfries og kesamdressing. Knall godt!



Skinkebiff med ovnsbakte grnnsaker med bacon, stpotetfries og kesamdressing

Skinkebiff
Stpotet
Salt, pepper
Grnnsaker, jeg brukte squash, paprika, rdlk og aubergine
Bacon
Kesam
Tomatpure
Krydder, jeg brukte chili, paprika, hvitlk, oregano, salt og pepper

Start med potet og grnnsaker.
Skjr stpoteten i staver og legg den p en bakplate. Ha over salt og pepper. Her kan du ogs ha over en dsj olje om du nsker. Bland krydderet og oljen inn i potetene.
Del grnnsakene i biter og legg p en bakplate. Jeg delte bakplaten i to deler, slik at potetene var p den ene delen og grnnsakene p den andre.
Ha bakplaten i ovnen p 200 grader i 35 -40 minutter.

Lag s kesamdressingen. Bland kesam sammen med krydder og tomatpure. Til 1 boks kesam, 300 g, brukte jeg 2 ss tomatpure, 1/2 ts chili, 1/2 ts salt, 1/2 ts paprika, 1/3 ts pepper, 1/2 ts hvitlkskrydder og 1/3 ts oregano. Smak deg gjerne frem slik at du fr dressingen slik du nsker den.

Nr det er 10 minutter igjen av steketiden til grnnsakene og potetene, tar du noen baconstrimler, deler dem i biter og strr over grnnsakene. La de steke de siste 10 minuttene.

I mellomtiden steker du skinkebiffen.
Ha p salt og pepper. Stek 3 -4 minutter p hver side i en panne p middels varme.
Server alt og nyt en kjempe god middag!




Kristine♥

IHERB

  • 10.09.2015, 14:56


God torsdag herlige menneske!
I dag fikk jeg en kjempe pakke fra iHerb med masse godsaker. Det fr alltid frem et smil hos meg. S gleder vet dere!


Dagens store iHerb glede:
-Trail Mix
En blanding av superfruktene gojibr, mulberries og goldenberries. En gjenganger hos meg!
-Kokossmr
Har dere ikke testet kokossmr, m dere. Det er s godt! Kan brukes istedenfor smr bde i stekepannen, p brdskiven og i bakst. Aller best er den p grten istedenfor det vanlige smryet.
-Black botija olives
Disse er kologiske og kjempe gode. Jeg bruker de i alt fra snack til salat.
-Cashew butter
Rtt og knall godt cashewnttsmr uten tilsettningsstoffer. Denne er i porsjonsposer som gjr det enkelt porsjonere ut eller ha med i matboksen.
-Quinoa mel
En god erstatning for havremel eller bokhvetemel. Glutenfritt, inneholder noe mer protein enn vanlige typer mel og er perfekt i pannekaker og bakst.
-Rice thins
Riskaker laget av brun ris. Jeg bruker de ofte som knekkebrd og legger plegg p dem.
-Truffle sea salt
Havsalt med trffelbiter. Denne anbefales p det sterkeste. Gjr salat og grnnsaker til en ny smaksopplevelse.
-Macadamiantter
Favoritt nttene mine! Disse er ekstremt dyre i Norge, men heldigvis en del rimeligere hos iHerb.


Les gjerne min iHerb-gude her og bruk koden OKE701. Da fr bde du og jeg rabatter.
Jeg er allerede i gang med en ny bestilling. Har du noen favoritter jeg m prve?:razz:


Kristine♥

LESING & LEFSE

  • 09.09.2015, 17:28


Det er s deilig vkne opp og se solen skinne. Herlighet som jeg elsker solskinn.Er vret fint hos deg ogs? Hper det. Man blir jo bare s glad av solen!


Nr det frst var fint vr og lesedag, bestemte jeg meg for sette meg p verandaen. Her har jeg lest og lest, noe som i grunn fles helt greit nr jeg kan kjenne solen samtidig.


Det blir mye lesing for tiden. lse oppgaver, se p videoforelesninger og lage tankekart, er ogs noe jeg gjr en del av. Jeg har funnet ut at jeg lrer best ved variere lringsmetodene. Da fr man inn stoffet p flere mter og det lagrer seg bedre i hjernen.
Jeg synes virkelig studiene er kjempe spennende og gleder meg til fortsettelsen. Spesielt gleder jeg meg til komme ut i praksis og jobbe med mennesker. Det er da den virkelige moroa begynner!

Mellom lesingenhadde jeg en god lpekt i morges.7 kilometer p 35 minutter.
Det er s deilig ta seg en treningspause midt p dagen. F ut litt rastlshet og energi. Da konsentrer jeg meg mye bedre etterp!


Jeg ble litt lei lesingen og tok en lefsepause.
Det er denne oppskriften p proteinrull som jeg har fylt med kanelkrem, rullet sammen og skjrt i skiver. Kanelkremen laget jeg av 100 g kesam, 2 ss smeltet smr (kan droppes men gir ekstra god smak), 1 stor teskje kanel, 1/2 ts vaniljepulver (kan slyfes) og 1 ss sukringold.
Smaken minner om kanelsnurr. Kjempe godt!


Apropos lefse og baking. Xlife har forresten bakeuke, denne uken med masse gode tilbud p bakeprodukter. Det kan vre verdt sjekke ut her.
-Mandelmel
-Kokosmel
-Havremel
-Fiberfin
-Sukringold, sukrinmelis, sukrin+
-Vaniljepulver
-Bakeprotein
er ingredienser jeg alltid m ha i skapet. Disse koster litt og da er det alltid verdt kjpe nr de frst er p tilbud!


Ha en god kveld:grin:

Kristine♥ inneholder addlinker

PLOMMENE ER HER

  • 08.09.2015, 15:50


N er plommene er her. De er endelig modne!


Norske plommer og epler, er kanskje noe av det beste med hsten. I hvert fall i mine yne. Plommene er jeg er svakest for. De er s ste og gode. Nesten s gode at det er vanskelig slutte og spise nr man frst har begynt!


Jeg har ingen stor hage med egne plommetrr. Heldigvis fr jeg lov til plukke hos gode venner.
I dag har jeg vrt p plommejakt og fikk med meg et par kilo plommer hjem.


Med masse deilige plommer i hus, bestemte jeg meg for lage plommekompott.
En del av plommekompotten forsvant i min mage sammen med et par klatter Rros rmme. Det er en nydelig dessert i seg selv!

Resten av kompotten forsvinner n, som topping p pannekaker sammen med kesam. Fy sren s godt dette var!
Jeg brukte denne pannekakeoppskriften.



Plommekompott

600 g plommer
1,5 dl vann
1 ts vaniljepulver, kan slyfes
2 ss sukrin+
1/2 ts kanel
1 ss maizena rrt ut i 0,5 dl vann

Del plommene i fire og fjern stenen.
Ha vann, sukrin+, vaniljepulver og kanel i en kjele. Kok opp og tilsett plommene. La koke til plommene er mre, i cirka 10 minutter.
Rr ut maizena i 0,5 dl vann og tilsett i plommekompotten. Kok i ytterligere 2 minutter. Avkjl.

Bruk plommekompotten som syltety eller server med melk eller rmme.
Og du, lag gjerne dobbel porsjon nr du frst er i gang. For kompotten forsvinner fort! Eventuelt kan man lage en kjempe stor porsjon og fryse ned. Da har du deilig kompott hele vinteren:razz:


Kristine♥

TRENINGSKT & TRENINGSPLAN

  • 07.09.2015, 18:02


God mandag sprekninger!
Denne frkna var ufattelig fornyd med treningskten denne mandagen! Jeg m nesten le av mitt eget glis:mrgreen:
Det har vrt en helt fantastisk helg med mye sosialt, hygge og god mat. I dag flte jeg meg uthvilt, frisk og rask. Det kriblet i kroppen etter komme meg p trening!


-Stangroing
-Utfall
-Benpress
-Benkpress
-Facepulls
-Pull trough
-Franskpress

Jeg var om mulig, enda bildere etter kten. Her snakker vi ren glede!



Slik ser alts treningsplanen ut denne uken. Ja, jeg gleder meg til alle de kommende ktene.


nsker dere en herlig uke.
Husk atdu selv er ansvarlig for fylle dagene med glede, smil og solskinn!

Kristine♥

AVSLUTTER HELGEN

  • 06.09.2015, 19:31



Jeg avslutter helgen med Jericho p TVen og Hagen-Dazs i hnden.
Lader opp til nok en hektisk og fantastisk uke.

Ukene gr s fort n! De er fulle av lesing, forelesning, jobb, trening og sosialt. Og jeg elsker det! Akkurat n trives jeg veldig godt i det livet jeg lever. Jeg fler meg s heldig!
Det gjelder flge hjerte og gjre de valgene som fles riktig for en selv. Kun du vet hva som vil gjre deg lykkelig og du er selv ansvarlig for komme dit. Gjr det beste ut av hver dag folkens - nyt livet. Det er her og n堠:grin:


Kristine♥

SJOKOLADEKAKE MED GLASUR

  • 06.09.2015, 10:56


Hei dere.
Hper har hatt en strlende helg s langt!


Jeg startet dagen med denne super deilige sjokoladekaken med tykk glasur denne sndagen. Og en god kopp kaffe. Det kaller jeg en fantastisk start p dagen!


De siste dagene har jeg virkelig gledet meg til sndag hvor jeg kunne sove lenge. Men hvem var det som var lys vken klokken syv i morges? Jo, det var meg! Typisk alts! Etter fem timers svn kunne jeg nok ha bruk for noen flere timer p yet. Da fr jeg legge meg tidlig isteden.
Nr jeg frst var vken, bestemte jeg meg for ta en koserunde p kjkkenet. Resultatet ble denne sjokoladenkaken, kanskje den beste jeg har laget1



Sjokoladekake med tykk glasur

Sjokoladekake
8 dadler*
2 egg
100 g gresk yoghurt, eller kesam / skyr naturell
1 dl kokosmelk, eller melk
3 ss sukringold
60 g sjokoladeprotein**
40 g havremel***
30 g kakaopulver
2 ts bakepulver
1/3 ts salt
1 fudge crisp proteinbar, eller eventuelt noen karamellbiter

Ha dadler og egg i en foodprosessor eller blender og kjr til en glatt masse.
Ha i resten av ingrediensene utenom proteinbaren.
Fordel massen i en form.
Del proteinbaren i biter og dytt de ned i kaken.
Stek p 175 grader ca 30 minutter.
Avkjl i formen.


*dadler kan byttes ut med 1 banan eller ca 1 dl eplemos / eplesyltety
**sjokoladeprotein kan erstattes av mer mel
***istedenfor havremel kan du bruke andre meltyper som speltmel, bokhvetemel eller hvetemel


Tykk sjokoladeglasur
300 g gresk yoghurt, eller skyr naturell
50 gsjokolade, jeg bruker denne
40 gsjokoladeprotein
30 g kakaopulver
40 g sukrinmelis

Smelt sjokoladen.
Bland sammen alle ingrediensene.
Del kaken i to.
Fordel halvparten av glasuren i mideten av kaken og resten p toppen.

Hper du lar deg friste, for denne er fantastisk god!
Ta et stykke eller fire.Spis og nyt:grin:


Kristine♥

FREDAGSRO

  • 04.09.2015, 18:19



Da er fredagskvelden her og roen har senket seg.


Det er helt stille i leiligheten og jeg har akkurat truffet sofaen. N skal jeg ta meg noen timer fredagsro med Costume, frukt og annet god.
I dag har jeg vrt skikkelig trtt, noen dager er bare tunge! Dermed ble det treningsfri og avslapping isteden.Rett og slett lade energien. Noen dager m jeg bare lytte til kroppen og hvile, selv om det ikke er helt etter planen. Det lnner seg s absolutt i lengden!


Ha en riktig god fredagskveld dere:grin:Det er helg!

Kristine♥

TORSDAGSTRENING

  • 03.09.2015, 18:30


Torsdager er en hektisk dag.
Da er jeg borte p skole og jobb fra tte om morgenen til ti p kvelden.
I dag var vi heldigvis ferdig litt tidligere slik at jeg rakk en lite styrkekt mellom skole og jobb. Det er utrolig deilig med en timeout p en slik lang dag:grin:


Dagens styrkekt s slik ut:

-Benpress
4 sett * 8 repetisjoner
Strak marklft
- 3 sett * 8repetisjoner
-Manualpress
3 sett * 9repetisjoner
- Sitteden roining
3 sett * 8repetisjoner
- Sidehev
3 sett * 13repetisjoner


Kristine♥

PANNEKAKER MED BR

  • 02.09.2015, 19:00



Siden jeg har en del br etter dagens brplukking,tenkte jeg egentlig at jeg burde bake noe. Men bakelysten var rett og slett ikke tilstedet i dag. Det er sjeldent! Isteden ble det pannekaker med en klatt Rros rmme og nyplukkede norske br. Finnes det noe bedre?



Pannekaker

50 g havremel*
2 sskesam, kan slyfes
1 ts bakepulver
2 ss sukrin+
1/2 ts kardemomme
1 egg
0,7 dl melk eller vann

Bland sammen og stek pannekaker.
Server med hagens deilige br. Eller noe helt annet:grin:


*havremel kan byttes ut med andre meltyper som bokhvete eller spelt


Disse pannekakene blir veldig gode og er kjempe enkle. Her kan du ogs tilsette br i rren om du vil gjre pannekakene ekstra spennende!


Kristine♥

PLUKKER BR

  • 02.09.2015, 11:25




Ettersom jeg ikke har en stor hage, er jeg s glad for at jeg har gode venner som lar meg lne hagen deres.
Jeg rett og slett elsker norske frukter og br!Det blir knapt bedre! All aromaen, det ste og sure samtidig. Mmmmm....


Imorges var jeg p ripsjakt. Plommene og eplene nrmer seg ogs klare, men de trenger nok en ukes tid til.
N har jeg ftt med meg masse deilig rips samt noen f solbr. Sprs om det ikke blir muffins eller pannekaker med br senere i dag!


Ha en god onsdag s lenge:grin:

Kristine♥

VIKTIGHETEN AV SVN

  • 01.09.2015, 17:42


Tenker du noen gang p hvor viktig svn er?
De aller fleste som leser bloggen min er opptatt av kosthold og trening, og hva dette gjr med kropp, sinn og helse. Svrt mange av oss har lett for glemme viktigheten av svn. f nok svn og restitusjon er minst like viktig som jevnlig aktivitet og sunn mat. 

Svn er bland annet viktig for hormonnivene vre og som da har indirekte pvirkning av for eksempel treningseffekten og sultflelse. 
Svn er derfor  viktig for prestasjon, hvordan du fler deg og kroppkomposisjon. 

Hvor mye svn som er optimalt varierer fra person til person. Normalt er dette et sted mellom seks og ni timer.


Nok svn kan :
-Gi bedre insulinflsomhet
-Redusere risikoen for flere livsstilsykdommer 
-kt testosteronniv
-Gi kt muskelmasse 
-Gi mindre sultflelse 
-Redusere kortisol, kroppens stresshormon
-Gi kt reparasjon av kroppen og da redusere inflammasjoner


S hvordan kan man f nok svn?
Det beste er ha en forholdsvis fast dgnrytme hvor du str opp og legger deg til noenlunde samme tidspunkt. Det kan ogs lnne seg unng stimuli som koffein, sukker og nikotin en god stund fr du legger deg. Reduser gjerne lys og aktivitet den siste timen fr du gr i seng.
Sov godt :grin:


Kristine  ♥ 

 
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her p min blogg vil du f sm tips, rd og oppskrifter til den sunne linje, samt flge min vei i livet. Jeg har troen p at god helse og en sunn livsstl er nkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer p noe, nsker dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no