www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

INTERVALLER OG TACOSALAT

  • 30.09.2015, 18:21


Onsdag allerede dere! Vi er halvveis til helg. Håper uken har vært bra så langt!


I dag ble det intervaller.
Det var lenge siden sist og det kjentes på formen! Men ååå, så deilig det var etterpå :mrgreen: 

Jeg startet med å varme opp. 5 minutter med rask gange på 7 -7,5 km / t.
Deretter satte jeg i gang intervallene. 30 sekunder spurt på 15 km / t etterfulgt av 30 sekunder hvile. Jeg gjentok det hele 20 ganger, altså til det hadde gått 20 minutter. 
Til slutt trappet jeg ned  4- 5 minutter med rask gange. 
For en herlig følelse det var når jeg var ferdig! 


Har dere smakt den nye ProThings proteinchipsen?
Jeg er overrasket over hvor gode disse er. Spesielt ostesmaken som heter zesty nacho synes jeg er fantastisk god. Her er det lett å spise en hel pose!


Jeg puttet proteinchipsen i tacosalaten. Jeg brukte spicy chili lime, men alle smaker kan brukes.
Crunchen fra chipsen tok virkelig den klassiske tacosalaten til nye høyder. Jeg har fått en ny hverdagsfavoritt :grin:  Denne tacosalaten vil gå igjen til lunsj, middag og kveldsmat mye fremover.

Stek karbonadedeig med tacokrydder.
Lag salat. Jeg brukte ruccola, hodesalat, tomat og paprika. I tillegg hadde jeg fersk ananas. 
Legg salaten på tallerkenen. Knus over proteinchips. Ha over karbonadedeigen og topp med revet Jarlsberg-ost, Røros rømme (eventuelt kesam for en magrere variant) og tacosaus. 
Så enkelt og så fantastisk godt!


Kristine ♥  

GODSAKER PÅ GANG & BAKETIPS

  • 30.09.2015, 10:10


Akkurat nå står jeg og baker noe deilig med de norske eplene. 
Jeg hadde en del eple som begynte å bli dvassne, da er det perfekt å bruke dem i bakst. Så nå er det er godsaker på gang!


Jeg får ofte spørsmål om hvordan man best mulig kan lykkes på kjøkkenet. 
Mitt beste tips, er å bruke en matvekt / kjøkkenvekt. Da får du en mer nøyaktig mengde. Ved bruk av for eksempel spiseskje kan mengden variere veldig ut ifra størrelse på skjeen og hvor mye man har på skjeen. 
Jeg har en kjøkkenvekt fra Bodum, denne, som jeg er veldig glad i. Den ser fin ut, er enkel i bruk, skålen kan vaskes i vaskemaskinen og den er lett å legge sammen slik at den får plass i kjøkkenskapet. 

Et annen tips er å lese oppskriften nøye før du begynner. Da vet du hva du skal gjøre og kan finne frem alle ingrediensene før du begynner. 

Det er også slik at fuktighetsnivået i mel kan variere mye utifra merke, hvor det har blitt oppbevart og hvor lenge melet har vært åpnet. Har melet lav fuktighet, vil det trekke til seg mer væske. Bruk derfor litt skjønn. Se på konsistensen på røren / deigen. Føles den riktig? Tilsett eventuelt litt mer tørrvare om deigen virker for løs, eller litt mer væske om deigen virker for tørr. 

Og dere, smak underveis! Smaksløkene våre varierer. Kanskje liker jeg at bolledeigen er søtere enn det du gjør. Kanskje liker du en mørkere sjokoladesmak på brownien enn det jeg gjør. Smaker du deg frem er du sikker på at du får frem den smaken du liker best. 


Lykke til med baksten :grin:  

Kristine ♥

GIVE AWAY

  • 29.09.2015, 15:26


God tirsdag herlige mennesker ♥
I dag har jeg en gladnyhet til dere. I samarbeid med BliSporty.no deler vi ut:

- 1 eske med Questbarer
og
- 1 Skins A400 Long Tights
til to forskjellige vinnere.

Alt du trenger å gjøre er å like BliSporty på Facebook her og bloggen på Facebook her. Legg så igjen en kommentar under dette innlegget og skriv hvilken av premiene du vil ha.
Husk å skrive mailen din i mailfeltet slik at jeg kan kontakte deg. 


Konkurransen er avsluttet. 
Gratulerer til Per som vant Questbars og Kristiane som vant tights. Jeg har sendt dere mail. 


Vinnerne trekkes på lørdag. 
Lykke til :grin:

Kristine ♥

IHERB

  • 28.09.2015, 18:23


Tidligere i dag hentet jeg en pakke fra iHerb med mye godt!


- CarRite proteinbar i smaken cookie dough
denne har jeg ikke testet før, vet bare at den er sukker- og glutenfri. 
- Xanthan Gum
en fin erstatning til fiberhusk og mye rimeligere. Fungerer som et fortykningsmiddel og i bakst gjør den deigen mer smidig og saftig. 
- Coconut chips 
denne overtrukket med kakao er bare så god. Brukes som snacks, eller som topping på for eksempel havregrøt eller kesam. 
- RawMio pålegg
et rått nøttepålegg med naturlige ingredienser i smaken almond chocolate chip cookie dough. Denne har jeg ikke prøvd før, gleder meg til å smake senere i dag!


Til og med 30 september, altså ut onsdag, er det forresten tilbud på frakten hos iHerb. Uansett hvor mye pakken din veier koster det nå $ 8 for DHL Express, denne blir levert på døren og du får pakken i løpet av 3 -5 dager. Airmail koster 4 $ uansett hvor mye pakken veier, her henter du pakken på posten og det tar som regel omtrent 14 dager.
Juhu! Jeg benytter meg alltid av anledningen når det er frakttilbud.
Bruk gjerne koden min OKE701, da får både du og jeg rabatter :grin:  


Kristine ♥

LUKSUS

  • 28.09.2015, 10:02




Forrige uke hadde jeg en helt fantastisk dag hos Marylin Salong.
Her fikk jeg hånd- og neglepleie med Gelish farge av Aleksandra og kashmir vippe extension av Agnes. Virkelig luksus! 

Til hverdags sminker jeg meg så og si aldri. Verken for å gå på skolen, for å dra på trening eller for å ha pt-kunder. Det blir som regel ikke mer enn et par ganger i uken hvor jeg har på meg sminke. Da er det som oftest fordi jeg har møter eller jobber i klesbutikken. Til hverdags føler jeg meg derfor ofte lite feminin. Da passer det helt perfekt å dolle seg litt med både vipper og negler som holder seg like fine i flere uker! Spesielt vippe extension utgjør stor forskjell. Nå våkner jeg om morgenen og ser fresh ut idet jeg kommer ut av sengen. Jeg kunne ikke vært mer fornøyd!



Marylin Studio er en liten, flott og lys salong som ligger sentralt på Frogner, like bak slottsparken. Det tok meg cirka seks minutter å gå fra Nasjonalteateret. 
Salongen drives av Agnes, til venstre på bildet, en helt herlig dame. De har alt fra vippe extension og make-up, til masasje og voksing.
Jeg var i salongen i godt over fire timer! Ikke fordi selve behandlingen tok lang tid, men fordi det var så utrolig koselig. Vi pratet, lo, spiste sushi og hygget oss sammen. Maken til service og godt humør har jeg ikke opplevd før!
Ta kontakt på telefon 966 80 454 eller mail info@marylin.no om dere er interessert.



Slik ble neglene mine.  
Gelish er en gelé basert neglelakk som herdes under LED-lampe. Den sitter i opptil tre uker uten å minste glans eller flasse av. 
Da jeg har nok så korte negler, ble neglene formet med gelishen slik at alle neglene skulle ha lik form og se lenger ut. 
Her var det vanskelig å velge farge. De hadde over hundre farger å velge mellom! På grunn av skolen kan jeg ikke ha sterke farger på neglene. Valget falt derfor tilslutt på denne i lyse rosa, som jeg både synes var delikat og fin.


Slik ser vippene ut. Jeg er virkelig super fornøyd!
Vippe extensions limes direkte på vippene. Et hår lives på av gangen, slik at det blir en naturlig forlengelse av den allerede eksisterende vippen. Extensions varer i omtrent fire uker, men det abbefalles at man etterfyller hver tredje uke. 
Jeg har hatt vippe extensions før, men aldri testet kashmir. Kashmir extensions ser naturlig ut og føles veldig lette. Jeg merker ikke at jeg har dem på. 


Tusen hjertelig takk til jentene på Marylin som har gjort meg fin og gjør at jeg føler meg ekstra flott og fresh hver dag :grin:

Kristine ♥

BROWNIE MUFFINS MED MOUSSE

  • 27.09.2015, 10:22


Hei og god søndag dere. Håper helgen har vært bra så langt!
Min helg har bestått av jobb og oppgaveskriving, men i dag tar jeg meg fri og gjør akkurat det jeg ønsker. Dermed begynte jeg søndagen med en bakerunde - jeg elsker og bake!

Sjokolade var det som fristet mest. Etter litt grubling fant jeg ut at brownies og sjokolademousse måtte være en fantastisk kombinasjon. Dobbel sjokoladeglede og to favoritter i en. Resultatet ble disse brownie muffinsene med mousse Jeg skal love dere det var godt. 
Mmmm....



Brownie muffins med mousse
Til 8 muffins

Muffins
2 egg
2 eggehviter
6 ss sukrin gold
2 ss smeltet smør, eventuelt kokosolje
1,5 dl melk, eventuelt vann
5 ss kakaopulver
2 ss mandelmel
3 ss havremel*
50 g sjokoladeprotein**
2 ts bakepulver
1/2 ts salt

Bland alle ingrediensene godt sammen. Røren skal bli litt tykk.
Hell i muffinsformer.
Stek i cirka 10 minutter på 200 grader.
Avkjøl.


Du kan spise muffinsene som de er nå, eller toppe med mousse. Det er helt himmelsk med mousse på!


Sjokolademousse
2 eggehviter
1 ss sukrin gold
1 eggeplomme
2 ss kakaopulver
2 ss sjokoladeprotein, eventuelt mer kakaopulver
100 g skyr naturell, eventuelt gresk yoghurt eller kesam
1 og 1/2 gelatinplate
3 ss kokende vann

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
Bland sammen eggeplomme, kakaopulver, proteinpulver og skyr.
Smelt den oppbløtede gelatinplatene i 3 ss kokende vann, og bland de med sjokoladerøren.
Stivpisk eggehviten. Tilsett sukringold og pisk litt til.
Vend sjokoladerøren inn i de stivpiskede eggehvitene.
Legg en god klatt sjokolademousse på hver muffins. Sett kaldt i minimum 30 minutter.


*havremel kan byttes ut med annen tørrvare som speltmel eller hvetemel
**har du ikke sjokoladeprpotein kan du erstatte dette med mer havremel, samt litt mer kakaopulver og sukrin


Bildet taler for seg seg. Her er det umulig å bare ta en bit. 
Brownie muffins med mousse er helt fantastisk. En MÅ lages!
Håper det faller i smak. Ha en god søndag :grin:


Kristine ♥

PROTEIN PUDDING

  • 26.09.2015, 11:27


Hei god lørdag dere!
I dag startet jeg dagen med en proteinpudding og en kopp kaffe før jeg gikk til jobb. Da ble det en god morgentur. Herlig, solen skinkte jo også!


Har dere smakt proteinpuddingen?
Jeg falt ikke så for sjokoladesmaken, men denne med karamell var knall god! Jeg har et helt brett i kjøleskapet. Perfekt som et mellommåtlid eller til å ta med på farten.
Jeg kjøpte mine (altså ikke sponset) på GymGrossisten.  Søker du etter ´gymgrossisten rabattkoder cuponation´ på Google får du nå et tilbud hvor du får tre hundre kroner i rabatt ved kjøp av produkter for tusen. Det lønner seg jo!


Ha en super god helg :grin: 


Kristine ♥

LYKKE

  • 25.09.2015, 09:26



Lykke kan ikke bli reist til, eid, fortjent, vunnet eller konsumert.
Lykke er den spirituelle opplevelsen å leve hver eneste minutt med kjærlighet, takknemlighet og glede.
Det er fredag. Helgen er her. 
Smil, vise de du er glad i at du bryr deg, tenk glade tanker og lev i nuet!


Kristine ♥

HOLD DEG VARM

  • 24.09.2015, 15:51


Høsten har gjort sin innmarsj og det blir stadig vekk kaldere og mørkere. 
Jeg er et sommermenneske og har mest lyst til å holde meg innendørs hele høst- og vintersesongen. Det er likevel et par grep man kan gjøre for å få det til å være hyggeligere når man først er utendørs. Første steg er å holde seg god og varm!


Sørg for å ha på deg en varm jakke.
1: Parkas med lekker dekor   //   2: Parkas med ermer i skinnimitasjon   //   3: Jakke med semsket imitasjon



Ja, det kommer til å regne. Ha alltid gode gummistøvler tilgjengelig
1: Gymmistøvler med høy snøring   //   2: Gummiboots varmfôret   //   3: Gummiboots med spenne   //   4: Duffy gummiboots



Drikke varm og deilig te av søte kopper.
1: Bloomingville Cecilie krus   //   2: Day home kaffekopp    //   3: Bloomingville Botanik 



Trer du i tillegg en lue over hodet, er du sikker på å ikke fryse en grå høstkveld.
1: Lue med rullekant    //   2: Ákkhá marta beanie   //   3: Svea lue   //    4: Kari Traa lue   //   5: Ákkhá lue



Kjøpe nye boots som gjør det trivligere å være ute. 
1: Boots med tykk såle   //   2: Vagabond Grace boots   //   3: Johnny Bulls fôret boots   //   4: Sorel boots   //   5: Marrell tursko



Eventuelt kan man ikle seg i varme ullsokker i favorittskoene. 
Kari Traa har flere kule varianter
1: Skisokk   //   2: 2-pakk Rusa sokker   //   3: Skisokk


Da håper jeg du holder deg varm i høst :razz:

Kristine  ♥

TAKK, HODETELEFONER OG MAT

  • 23.09.2015, 17:16


Først og fremst, tusen hjertelig takk for alle herlige hilsener her og på mail i går. Dere får meg stadig vekk til å smile ♥ Takk, takk, takk.
Jeg forsøkte å gjøre dagen så normal som mulig. Det ble noen tårer på ettermiddagen, men kvelden ble i grunn nok så bra. Jeg fikk servert sushi, som dere kanskje så på instagram @dedicationkristine, og hadde godt selskap.
Det å være sammen med noen og å prate om tanker og følelser , hjelper virkelig. Dette er mitt beste tips, både til meg selv og til andre som sliter med sorg eller andre vanskeligheter; del det med andre!


Jeg kjøpte meg nye hodetelefoner på søndag, da mitt gamle begynte bare spiller musikk på ett øre. I dag kom det i posten!
Dette kjøpte jeg til under to hundre kroner hos Siba. 
Hodetelefoner som trenes med går ofte lett i stykker ettersom de blir våte og de blir herset med på trening og mens de ligger i treningsbaggen. Jeg har ved flere anledninger hatt dyre hodetelefoner, men de går jo like fort i stykker som de billige! Lyden på disse jeg kjøpte nå er bra, samtidig som de er behagelige å ha på og de ser helt ok ut. Jeg føler virkelig at jeg har gjort et kupp! 
Og, nei. Dette er ikke sponset eller noe slik noe. Jeg ønsket kun å dele det rimelige kjøpet med dere da jeg er veldig fornøyd. Kanskje noen flere trenger nye hodetelefoner? 


Med nye hodetelefoner og musikk i begge ørene var det klart for trening :grin: Juhu!
Jeg hadde en god styrkeøkt som så slik ut:
- Stående roing
3 sett * 8 repetisjoner
-Benkpress med manualer
3 sett * 10 repetisjoner
- Utfall i smith-maskinen
3 sett * 8 repetisjoner
- Rack chins
3 sett * 8 repetisjoner
- Pull throug
3 sett * 12 repetisjoner
- Face pull
3 sett * 9 repetisjoner


Som vanlig ble jeg veldig sulten etter treningsøkten. Da bærer det rett hjem til mat.
Middagen ble hvitløksstekt biff og søtpotetmos med erter. 
Erter og søtpotet var en knall god kombinasjon, det skal jeg desidert bruke igjen! 


Start med søtpotetmosen. 
Del poteten/e i fire og kok til de er møre, i cirka 10 -15 minutter avhengig av størrelse. Ta så av skallet på bitene og mos dem sammen med salt, pepper og gjerne en liten klatt crème fraiche. Rør til slutt inn erter. 
Biffen krydrer du med salt og pepper. Ha en klatt smør i pannen og legg i noen hvitløksfedd. Stek biffen 1 -2 minutter på hver side på høy varme. 
Server.
Dette er knall god mat. Perfekt på lillelørdag!


Håper dagen din har vært bra.

Kristine ♥

365 DAGER MED SAVN

  • 22.09.2015, 14:42


I dag er det ett år siden min fantastiske mamma gikk bort. Etter en lang og tøff kamp mot hjernesvulsten, sovnet hun stille inn på stuen hjemme med de hun var glad i rundt seg.
Jeg hadde et ekstremt godt og spesielt forhold til min mor, noe jeg har skrevet mer om her. Det har vært 365 dager med savn! Mange tøffe dager, mange vonde dager, mange gode dager og noen dager som har vært helt ok. 
Jeg skal ikke legge skjul på at jeg har måtte tatt mange tøffe tak, og at jeg fortsatt har en lang vei å gå.

For et år siden skrev jeg:
For å være helt ærlig, aner jeg ikke hvordan jeg skal klare meg uten mamma. Hun har alltid vært min livs store klippe. Hvem skal jeg nå ringe når jeg har noe gledefylt å fortelle? Hvor skal jeg gå når jeg er trist og trenger en klem?
Jeg klarer ikke å se for meg et liv uten mamma! Nå har jeg en enormt stor mental jobb å gjøre. Akkurat nå ser jeg ingen løsninger eller lys i tunnelen, men jeg håper at det er noe som vil komme med tiden.
En dag av gangen.


Jeg har tatt en dag av gangen. Godtatt tårene når de har presset på. Forsøkt å gi meg selv rom til å føle på sorgen. Tatt meg tid til å kjenne på tomheten.
Likevel, 365 dager senere, er de vonde følelsene og sorgen like stor. Måten det knyter seg inni meg når noen nevner henne, sinne jeg føler når jeg tenker på at hun bare var førti ni år, hjelpeløsheten som fyller meg når jeg innser at min bestevenn er borte. Disse følelsene er like ekte og oppslukende i dag som den dagen hun trakk sitt siste pust. Hvorfor er det slik? Skal ikke tiden lege alle sår?


Det verste er at hun ikke er her for å støtte og trøste meg i savnet. Dette har vært den vanskeligste tiden i mitt liv. Mamma var og forble min beste venn, den eneste jeg stolte hundre prosent på og den eneste jeg kunne fortelle alt til. Jeg trenger henne. Jeg trenger hennes støtte. Hennes varme klemmer. Hennes gode ord. Nå som jeg trenger henne som mest, er hun ikke her! Isteden gir tomrommet meg en følelse av ensomhet. 


For all del. Jeg har en hel rekke dager som er gode. Faktisk har jeg det ganske så bra mye av tiden, men det skal ikke mye til for å vippe meg av pinnen. Jeg blir fort sliten, blir fort lei meg, blir fort ukonsentrert og begynner lett å gråte.
Senest søndag da jeg var i Babyshower, presset plutselig tårene frem. Det passet jo så dårlig! Vi var her for å feire et liv som er blitt til, ikke sørge over et som er borte. Dessverre er det slik at noen ganger skal det ikke mer til enn at noe minner meg om mamma, så står tårekanalene på full guffe. 

Noen har beskrevet det å miste sin mor som den verste kjærlighetssorgen man kan føle. Det kan jeg si meg enig i.
Jeg valgte å ta hennes etternavn for å hedre henne. Jeg gikk fra Kristine Økern til å bli Kristine Aure. Hver dag følger mamma med meg og jeg forsøker så godt jeg kan å følge i hennes fantastiske og omsorgsfulle fotspor og å gjøre henne stolt. 


Presten i begravelsen til mamma, sa så vakkert til meg; Sorg er baksiden av kjærligheten. Har vi elsket, vil vi også alle sammen kjenne på sorgen en dag. Det er prisen du betaler for at du var så glad i din mor og at dere stod hverandre så nær.
Sorg er en naturlig reaksjon. Det finnes ingen fasit her. Vi mennesker er forskjellige og reagerer ulikt på sorg. Den tunge sorgperioden kan variere fra alt fra noen uker eller måneder, og for andre i flere år. Det milde savnet er trolig der for resten av livet. 

Jeg fortsetter å leve med mamma i tankene og holder en knapp på å leve hver dag og ta en dag av gangen. Stor mer enn det, kan jeg ikke forlange meg selv. 


Kristine ♥

TIL KVELDS

  • 21.09.2015, 20:19


Da er denne mandagen snart vel overstått.
Håper du har hatt en riktig så bra start på uken!


Etter forelesning, hadde jeg en god styrkeøkt.
Jeg har et elsk - hat forhold til frontbøy, men i dag stod det bøy på planen. Da er det bare å bite tennene sammen og få det unnagjort. Jeg vet jo at jeg alltid får en herlig mestringsfølelse etterpå! Å, det var så deilig etterpå!

Dagens styrkeøkt så slik ut:
-Frontbøy
4 sett * 6 -8 repetisjoner
-Hip thrust
3 sett * 8 repetisjoner
-Lat pullover
3 sett * 10 repetisjoner
-Nedtrekk
3 sett * 8 repetisjoner
-Militærpress
3 sett * 8 repetisjoner


Nå skal jeg sette meg ned med kveldsmaten og se en epiosde av Jericho før det blir dusj og tidlig i seng. 
Til kvelds ble noe som enkelt som knekkebrød med smørost, kalkunskinke, tomat og Jarlsberg-ost, et eple og havregrøt toppet med sukkerfritt jordbærsyltetøy, kesam, kanel og sukrin+.
Nei, nå får jeg spise mens grøten er varm!
God natt når den tid kommer :razz:


Kristine 

MANDAGSKOPPEN

  • 21.09.2015, 07:37



God mandag morgen dere! 
Er dere like glad i mandag som mandagskoppen min? :mrgreen: Mandag morgen må jeg alltid drikke kaffe av denne koppen, bare synet av den får meg til å smile. Et smil en mandagsmorgen, gjør det mye enklere å smile resten av dagen også. Starter du dagen med et smil, er det stor sjanse for at du avslutter dagen med det også. 
Det er en helt ny uke fylt mange nye muligheter. Smil og ta vare på hver dag!

Kristine 

BABYSHOWER

  • 20.09.2015, 21:49


Hei herlige dere ♥ Og god søndagskveld. Har helgen din vært bra?
Jeg har virkelig hatt en super helg og fylt dagene med mye glede. Jobb, kino, sosialt, god mat og hygge.
Jeg kom akkurat inn døren hjemme. Nå blir det en liten bloggrunde, før det er tid for å lage matpakker til i morgen og planlegge uken. 


I dag har jeg vært på babyshower. 
Ikke for meg naturligvis, men for flotte Line som venter en liten jente, Olivia, om cirka fire ukers tid. 


Her var det masse gode og flotte kaker.
Faktisk så er nesten alle sukker og glutenfrie!!



Yes, it's a girl!



Dyktige Live, laget rosekaken og browniemuffinensene.
En fest både for syn og smak!


Det var ønsket at jeg skulle lage en sunn kake og valget falt på sunn sitronostekake.
Den falt i smak både hos meg og de andre.

Sitronostekake

Bunn
8 dadler uten sten
50 g nøtter, jeg brukte en nøtteblanding
1 ss vann
1/3 ts salt
1,5 dl havregryn

Ostekakefyll
300 g skyr naturell, eventuelt kesam eller gresk yoghurt
300 g philadephia light eller original 
2 eggehvitter
3 ss sukrin+
5 gelatinplater
3 ss varmt vann
2 sitroner

Start med bunnen.
Kjær dadler i en foodprossesor eller blender til de er kuttet i biter. Ha så i resten av ingrediensene.
Dekk en springform med bakepapir, jeg brukte en med 20 cm i diameter. Trykk massen ned i springformen.

Lag ostekakefyllet.
Bløtlegg gelatinplatene i 5 minutter. Smelt i så i 3 ss varmt vann.
Press ut saften av sitronene. Bland sammen skyr, phildephia og sitronsaft.
Stivpisk eggehvitene med sukrin+. Vend så inn ostemassen. Hell den smeltede gelatinen i massen i en tynn stråle mens du pisker forsiktig.
Fordel fyllet over bunnen.
Sett kaldt i minimum 3 timer.
Server og nyt!


Kristine 

HOTELLFROKOST HJEMME

  • 20.09.2015, 12:20


Nå har jeg nettopp spist en helt fantastisk frokost!
I dag laget vi nemlig en skikkelig hotellfrokost hjemme. Her var alt du kan tenke deg og godsaker. Helt fantastisk godt!


Hotellfrokost er noe av det beste som finnes. Med litt jobb får du den hjemme. Dette tok ikke mer enn en halv time å lage. Vips så hadde vi en luksusfrokost for to. Det er absolutt verdt tiden! 


-Nystekte rundstykker, proteinpannekaker, plommer, eple, vannmelon, og appelsin, tomat og agurk, brunost, peanøttsmør, nugatti, stekte egg, bacon. brie, norzola-ost, babybell-ost, Jarsberg-ost, speltlomper, kalkunskinke, rømme, honning og selvfølgelig nytraktet kaffe.


Bedre start på dagen kan man ikke få! Nå er jeg virkelig klar for en feiende flott søndag :grin: Håper du får det samme!


Kristine 

LØRDAGSHILSEN

  • 19.09.2015, 15:36



Her kommer en liten lørdagshilsen fra jobb. Akkurat nå avslutter jeg lunsjpausen min med noen yoghurtnøtter. Hurra for helg :grin:

Jeg hadde glemt å stille om klokken i går kveld, dermed ringte den til vanlig tid som om jeg skulle på skolen. Da hadde jeg veldig god tid før jobb og bestemte meg for å ta en løpetur. I dag var det forferdelig tungt. Det ble seks kilometer, men det føltes ut som om jeg hadde løpt minst en mil. Jeg var spreng rød i ansiktet og gjennomvåt av svettet! Noen dag er rett og slett tyngre enn andre.


Håper du har en fin helg. Nyt hvert sekund. Livet er her og nå, så ta vare på dagen!

Kristine

KNALL GOD PAI

  • 18.09.2015, 16:50



Hva med en smakfull og sunn pai til middag?
Dette ble dagens tidlige middag her i huset og det falt virkelig i smak. Pai er en favoritt både til hverdags og helg!



Knall god pai

Pai bunn
2 egg
1/2 ts salt
2 ss smeltet smør
1 dl fiberfin*
1 dl mandelmel
3 dl havremel**
150 g kesam***

Bland sammen alle ingrediensene og press deigen utover en paiform. Tilsett eventuelt litt vann om deigen blir tørr. Jeg hadde ingen paiform så jeg brukte en rund kakeform. 
Stek på 225 grader på nederste rille i 15 minutter. 

Fyll
Her kan du i grunn bruke det du ønsker og har tilgjengelig. Jeg brukte:
3 -4 ss pesto
400 g skinkebiff, eventuelt kylling
Krydder: 1/3 ts salt, 1/3 ts pepepr, 1/2 ts hvitløk, 1/2 ts salt
1 paprika
1/2 rødløk
1/3 squash
Ost, revet mozarella og jarlsberg


*fiberfin kan byttes ut med mer havremel eller annet mel
**istedenfor havremel kan du bruke andre meltyper som spelt eller hvetemel
***kesam kan erstattes med gresk yoghurt, cottage cheese eller laktosefrie varianter. Du kan også eventuelt bruke ca 1 dl vann


Skjær skinkebiffen i skiver og stek den i en panne sammen med krydderet. Ha så i paprikaen i biter og stek et par minutter.
Smør pestoen over bunnen. 


Legg over kjøttfyllet. Topp med rødløk og suqash i skiver. Spar et par grønnsaker til toppen - farger gjør at paien ser ekstra delikat ut. 


Ha over revet ost. 


Strø den siste squashen og rødløken over.
Stek midt i ovnen på 200 grader i 15 -20 minutter.
Server.
Håper det smaker!



Da gjenstår det bare å ønske dere en flott fredagskveld.
Det er helg :grin:


Kristine 

ROSER OG LOMPER

  • 17.09.2015, 15:25


Det er torsdagen kommet allerede. Denne uken har gått farlig fort! 
Håper dere ikke regner bort. Her har det regnet i ett kjør, men det ser heldigvis ut som om det skal gi seg til helgen. Fingrene er krysset for at den store solen yr melder, kommer. 


Jeg har ikke vært på topp de siste dagene. Det er mye som skjer på privatfronten og det gjør meg rett og slett skikkelig sliten. Jeg tenker mye, sover dårlig og våkner stadig av mareritt. Derfor har jeg valgt å ha treningsfri de siste dagene. Det nytter ikke å presse kroppen når den føles utmattet bare av vanlige gjøremål. 


I dag unnet jeg meg selv en rosebukett. Ja, her i gården kjøper jeg roser til meg selv! Om man ikke får dem, får man ta saken i egene hender :razz:
Som jeg har nevnt før, elsker jeg å gå å lukte på roser eller andre blomster. Nå som disse står på stuebordet, går jeg å sniffer litt på dem hver gang jeg går forbi. Små ting som gleder i hverdagen!


Det ble en enkel og god middag. Gratinert søtpotetlomper. En klassiker på travle eller late dager!
Bruk de lompene du har tilgjengelig. Selv bruker jeg alle mulige lomper, jeg tar nemlig alltid den pakken som er ferskest. Om det er original lomper, havrelomper, speltlomper eller søtpotetlomper har ikke noe å si - fersk er best!

Søtpotetlompene har jeg kjøpt på Rema1000 og jeg har skrevet mer om de her


Smør lompene med ketchup og gjerne litt smørost eller philadephia. Ha over tomat i skiver, rødløk i biter, skinke, cottage cheese og godt med ost. Gratiner i ovnen på 200 grader i 8 -10 minutter. Eventuelt kan du ha dem 2 minutter i mikroen. 
Rask, sunn og god middag!


Kristine 

EPLEKAKE MED MARENGSLOKK

  • 16.09.2015, 19:28


Vi har vært uten internett i hele dag. Dermed blir det et sent blogginnlegg.

De norske eplene er utrolig gode. Som en hyllest til dem, bakte jeg en nydelig eplekake med marengslokk.
Har du prøvd marengslokk på en kake før? Det må du gjøre, for det var knall godt! Den myke og gode kaken passer perfekt med en sprø marengstopp.

Om du ønsker kan du naturligvis lage kaken uten marengslokket. Da dropper du stegene med marengslokk, og steker kaken som anvist under. 

Eplekake med marengslokk

Kake
2 egg
3 ss sukrin
1 dl mandelmel
2 ss kokosmel
1 ts bakepulver
½ ts fiberhusk
1 ts vaniljepulver
1 ts kanel
0,5 melk eller vann
1 stort eple i biter
1 ts kanel
1 ts sukringold

Marengslokk 
2 eggehviter
2 ss sukrin

Pisk eggedosis av 2 hele egg og 3 ss sukrin.
Bland sammen mandelmel, kokosmel, bakepulver, fiberhusk, vaniljepulver og vann. Ha tørrvarene over i eggedosisen. Ha i væske.
Fordel røren i en form. Jeg brukte en rund form med 20 cm i diameter.
Fordel eplebitene over. Strø over kanel og sukringold. 
Pisk stiv marengs av 2 eggehviter og 2 ss sukrin. Fordel marengsen over kaken.
Stek på 150 grader i 50 minutter.

Det passer perfekt med noe godt på en lillelørdag. Kanskje eplekake kan friste hos deg?
Nå skal jeg nyte de siste stykkene sammen med en kopp kakao. Innekos mens det høljeregner ute. Det er deilig!
God onsdagskveld da dere :grin:


Kristine 

HVER ENESTE DAG

  • 15.09.2015, 13:14



Smil - hver eneste dag.
Le - hver eneste dag.
Vis kjærlighet ovenfor de du er glad i - hver eneste dag.
Snakk pent til deg selv - hver eneste dag.
Gjør noe du ønsker og som gjør deg glad - hver eneste dag.
Ta vare på deg selv - hver enste dag.

Du vet aldri når det er din siste dag, så ta godt vare på dagen i dag.
Hver dag er en gave.
Lev det livet du ønsker.
Livet er fantastisk for de som virkelig åpner øynene sine.


Kristine ♥

MANDAGENS STORHANDLING

  • 14.09.2015, 19:28



Da er mandagens storhandlingen unnagjort. 
Her er det som ble med hjem - masse godsaker!

Jeg forsøker å ha en dag med storhandling i uken. Da har jeg alltid med meg en handleliste.  Er matinnkjøpene planlagt har man tilgang til sunn og næringsrik mat og godt rustet for den kommende uken. Er det nødvendig supplerer jeg utover uken. Til helgen handler jeg også inn litt ekstra. 


Dette var med meg hjem i dag:
- Frukt; kiwi, plomme, banan, eple, durer
- Grønnsaker; salat, paprika, gulrot, tomat, brokkoli, løk, sopp, poteter
- Egg
- Melkeprodukter; creme fraiche, kesam
- Kjøtt / fjærkre; karbonadedeig, skinkebiff, fiskekaker, 
- Drikkevarer; cola zero, biola
- Pålegg; kalkunskinke, makrell i tomat, Jarsbergost
- Diverse tilbehør; meierismør, pesto, soya saus, fetaost
- Havregryn


Da er jeg klar for en fargerik og sunn uke. Ha en super en :grin:

Kristine ♥

BRINGEBÆRBOLLEKAKE

  • 13.09.2015, 13:00


Hei dere, håper helgen behandler dere godt!
I dag morges, da bakeånden kom over meg, kom jeg på ideen å kombinere to av mine favoritter, nemlig norske bær og gjærbakst. Resultatet ble denne bringebærbollekaken. Fantastisk godt!


Har du ikke ferske bringebær tilgjengelig kan du fint bruke frosne. 
Istedenfor bringebær kan du også bruke blåbær, jordbær, eller frukt som eple og plomme som du har skåret i biter. 

Bollekake med bringebær

4 egg
4 ss sukrin
4 ss smeltet smør
120 g gresk yoghurt, eller kesam / skyr naturell
1 ss kardemomme
1 ts kanel
2 ss fiberhusk
1 ts bakepulver
0,5 dl kokosmel*
0,7 dl havremel**

4 -6 ss creme fraich, eventuelt kesam / skyr naturell
1 ss sukringold
Ca 100 g bringebær***

Pisk egg og sukrin til eggedosis.
Ha i smeltet smør og gresk yoghurt.
Bland sammen tørrvarene og ha i det våte.
La blandingen svelle i 10 minutter.
Kjevl ut blandingen til en rektangel.
Et tips for å unngå mye gris er å legge deigen på et bakepapir og ha plastikfolie over deigen før du kjevler.
Smør creme fraich på deigen. Strø over sukrin og bringebær i midten av rekatangelen.
Brett inn langsidene mot midten slik at det er cirka 4 cm åpent i midten.
Stek på 180 grader i 15 -20 minutter.

*kokosmel kan byttes ut med mandelmel, eventuelt annet mel som mer havremel eller speltmel, men da må du bruke ca 0,7 dl isteden
**havremel kan erstattes med andre meltyper som, bokhvete spelt eller hvetemel
***bruker du frosne bringebær anbefaler jeg at du tiner bærene først og heller av væsken før du har bærene på bolle-rektangelen.


Jeg serverte med en god klatt vaniljeis til en venninne som kom på besøk.
Nå har vi akkurat mmmm'et oss igjennom et par stykker. Det falt virkelig i smak hos oss begge.


Dette minner om boller med bringebær. Rett og slett nydelig!
Håper du lar deg friste :razz:

I dag er forresten siste dagen av Xlife´s bakeuke, hvor du får 25 % avslag på alle bakevarer. Ta en titt her


Kristine ♥

FUDGE CARAMEL

  • 12.09.2015, 14:15


Jeg fant den nye Atkinsbaren med fudge caramel smak på butikken akkurat nå!
I dag hadde jeg nemlig glemt matpakken min til jobb. Dermed måtte jeg gå på butikken å kjøpe mat. Der fant jeg også denne. Og jeg måtte naturligvis prøve. Da ble det en bar til dessert etter lunsj, det er ikke feil!
 

Dette er desidert den beste Atkinsbaren i mine øyne. Smaken minner veldig mye om Mars-sjokoladen.
Jupp, jeg kommer til å kjøpe den igjen. Har du smakt den? Hva synes du? :grin:


Når jeg først er her inne vil jeg benytte anledningen til å ønske dere alle en herlig helg.
Ta deg tid til å gjøre noe moro og å få noen til å smile bredt. Et smil er verdt så mye!

Kristine ♥

CHINS OG MIDDAG

  • 11.09.2015, 18:12


I dag har jeg hengt, dratt meg opp og dinglet. Jeg har kjørt chins! 


Det har vært en periode hvor jeg ikke har gjort noen chins.
Dere som har lest bloggen min en stund, vet jo at jeg hadde litt over et år uten trening på grunn av en hjertefeil. Mer om det her. Da jeg endelig kunne begynne å trene igjen i slutten av april i år, var jeg blitt betraktelig svakere. Samtidig hadde kroppen blitt tyngre, jeg var stivere og teknikken i de fleste øvelser var borte. Chins var den øvelsen jeg merket dette mest på. Jeg gikk fra 12 chins, som jeg da tok før jeg ble syk, til å klare 2! Det var et nederlag!
Den store forskjellen gjorde at jeg følte meg dårlig og ble demotivert. Derfor bestemte jeg meg for å ikke gjøre chins i en liten periode, slik at jeg kunne komme tilbake til treningen og få igang kroppen igjen. Trening skal tross alt være gøy! 


Nå har jeg innført chins igjen i treningsprogrammet i en måneds tid. Og i dag klarte jeg 6 repetisjoner :mrgreen: Altså, det er fortsatt bare halvparten av hva jeg har tatt, men det er en god forbedring etter sykdomsperioden. Det ser jeg på som en liten seier. 
Målet mitt er å klare 10 stykker innen jul. Det skal jeg klare!


Over til middag.
Den deilige fredagsmiddagen ble skinkebiff med ovnsbakte grønnsaker med bacon, søtpotetfries og kesamdressing.  Knall godt!



Skinkebiff med ovnsbakte grønnsaker med bacon, søtpotetfries og kesamdressing

Skinkebiff
Søtpotet
Salt, pepper
Grønnsaker, jeg brukte squash, paprika, rødløk og aubergine
Bacon
Kesam
Tomatpure 
Krydder, jeg brukte chili, paprika, hvitløk, oregano, salt og pepper

Start med potet og grønnsaker.
Skjær søtpoteten i staver og legg den på en bakplate. Ha over salt og pepper. Her kan du også ha over en dæsj olje om du ønsker. Bland krydderet og oljen inn i potetene. 
Del grønnsakene i biter og legg på en bakplate. Jeg delte bakplaten i to deler, slik at potetene var på den ene delen og grønnsakene på den andre.
Ha bakplaten i ovnen på 200 grader i 35 -40 minutter. 

Lag så kesamdressingen. Bland kesam sammen med krydder og tomatpure. Til 1 boks kesam, 300 g, brukte jeg 2 ss tomatpure, 1/2 ts chili, 1/2 ts salt, 1/2 ts paprika, 1/3 ts pepper, 1/2 ts hvitløkskrydder og 1/3 ts oregano. Smak deg gjerne frem slik at du får dressingen slik du ønsker den. 

Når det er 10 minutter igjen av steketiden til grønnsakene og potetene, tar du noen baconstrimler, deler dem i biter og strør over grønnsakene. La de steke de siste 10 minuttene. 

I mellomtiden steker du skinkebiffen. 
Ha på salt og pepper. Stek 3 -4 minutter på hver side i en panne på middels varme. 
Server alt og nyt en kjempe god middag!




Kristine ♥

IHERB

  • 10.09.2015, 14:56


God torsdag herlige menneske!
I dag fikk jeg en kjempe pakke fra iHerb med masse godsaker. Det får alltid frem et smil hos meg. Så gleder vet dere!


Dagens store iHerb glede:
-Trail Mix
En blanding av superfruktene gojibær, mulberries og goldenberries. En gjenganger hos meg!
-Kokossmør
Har dere ikke testet kokossmør, må dere. Det er så godt! Kan brukes istedenfor smør både i stekepannen, på brødskiven og i bakst. Aller best er den på grøten istedenfor det vanlige smørøyet. 
-Black botija olives
Disse er økologiske og kjempe gode. Jeg bruker de i alt fra snack til salat.
-Cashew butter
Rått og knall godt cashewnøttsmør uten tilsettningsstoffer. Denne er i porsjonsposer som gjør det enkelt å porsjonere ut eller ha med i matboksen.
-Quinoa mel
En god erstatning for havremel eller bokhvetemel. Glutenfritt, inneholder noe mer protein enn vanlige typer mel og er perfekt i pannekaker og bakst. 
-Rice thins
Riskaker laget av brun ris. Jeg bruker de ofte som knekkebrød og legger pålegg på dem. 
-Truffle sea salt
Havsalt med trøffelbiter. Denne anbefales på det sterkeste. Gjør salat og grønnsaker til en ny smaksopplevelse. 
-Macadamianøtter
Favoritt nøttene mine! Disse er ekstremt dyre i Norge, men heldigvis en del rimeligere hos iHerb. 


Les gjerne min iHerb-gude her og bruk koden OKE701. Da får både du og jeg rabatter.
Jeg er allerede i gang med en ny bestilling. Har du noen favoritter jeg må prøve? :razz:


Kristine ♥

LESING & LEFSE

  • 09.09.2015, 17:28


Det er så deilig å våkne opp og se solen skinne. Herlighet som jeg elsker solskinn.Er været fint hos deg også? Håper det. Man blir jo bare så glad av solen! 


Når det først var fint vær og lesedag, bestemte jeg meg for å sette meg på verandaen. Her har jeg lest og lest, noe som i grunn føles helt greit når jeg kan kjenne solen samtidig. 


Det blir mye lesing for tiden. Å løse oppgaver, se på videoforelesninger og å lage tankekart, er også noe jeg gjør en del av. Jeg har funnet ut at jeg lærer best ved å variere læringsmetodene. Da får man inn stoffet på flere måter og det lagrer seg bedre i hjernen. 
Jeg synes virkelig studiene er kjempe spennende og gleder meg til fortsettelsen. Spesielt gleder jeg meg til å komme ut i praksis og å jobbe med mennesker. Det er da den virkelige moroa begynner! 

Mellom lesingen hadde jeg en god løpeøkt i morges. 7 kilometer på 35 minutter.   
Det er så deilig å ta seg en treningspause midt på dagen. Få ut litt rastløshet og energi. Da konsentrer jeg meg mye bedre etterpå! 


Jeg ble litt lei lesingen og tok en lefsepause.
Det er denne oppskriften på proteinrull som jeg har fylt med kanelkrem, rullet sammen og skjært i skiver. Kanelkremen laget jeg av 100 g kesam, 2 ss smeltet smør (kan droppes men gir ekstra god smak), 1 stor teskje kanel, 1/2 ts vaniljepulver (kan sløyfes) og 1 ss sukringold
Smaken minner om kanelsnurr. Kjempe godt!


Apropos lefse og baking. Xlife har forresten bakeuke, denne uken med masse gode tilbud på bakeprodukter. Det kan være verdt å sjekke ut her.
-Mandelmel
-Kokosmel
-Havremel
-Fiberfin
-Sukringold, sukrinmelis, sukrin+
-Vaniljepulver
-Bakeprotein
er ingredienser jeg alltid må ha i skapet. Disse koster litt og da er det alltid verdt å kjøpe når de først er på tilbud!


Ha en god kveld :grin:

Kristine ♥                                                                                       inneholder addlinker

PLOMMENE ER HER

  • 08.09.2015, 15:50


Nå er plommene er her. De er endelig modne!


Norske plommer og epler, er kanskje noe av det beste med høsten. I hvert fall i mine øyne. Plommene er jeg er svakest for. De er så søte og gode. Nesten så gode at det er vanskelig å slutte og spise når man først har begynt! 


Jeg har ingen stor hage med egne plommetrær. Heldigvis får jeg lov til å plukke hos gode venner. 
I dag har jeg vært på plommejakt og fikk med meg et par kilo plommer hjem. 


Med masse deilige plommer i hus, bestemte jeg meg for å lage plommekompott. 
En del av plommekompotten forsvant i min mage sammen med et par klatter Røros rømme. Det er en nydelig dessert i seg selv! 

Resten av kompotten forsvinner nå, som topping på pannekaker sammen med kesam. Fy søren så godt dette var!
Jeg brukte denne pannekakeoppskriften



Plommekompott

600 g plommer
1,5 dl vann
1 ts vaniljepulver, kan sløyfes
2 ss sukrin+
1/2 ts kanel
1 ss maizena rørt ut i 0,5 dl vann

Del plommene i fire og fjern stenen.
Ha vann, sukrin+, vaniljepulver og kanel i en kjele. Kok opp og tilsett plommene. La koke til plommene er møre, i cirka 10 minutter. 
Rør ut maizena i 0,5 dl vann og tilsett i plommekompotten. Kok i ytterligere 2 minutter. Avkjøl. 

Bruk plommekompotten som syltetøy eller server med melk eller rømme. 
Og du, lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang. For kompotten forsvinner fort! Eventuelt kan man lage en kjempe stor porsjon og fryse ned. Da har du deilig kompott hele vinteren :razz:


Kristine ♥

TRENINGSØKT & TRENINGSPLAN

  • 07.09.2015, 18:02


God mandag sprekninger!
Denne frøkna var ufattelig fornøyd med treningsøkten denne mandagen! Jeg må nesten le av mitt eget glis  :mrgreen:
Det har vært en helt fantastisk helg med mye sosialt, hygge og god mat. I dag følte jeg meg uthvilt, frisk og rask. Det kriblet i kroppen etter å komme meg på trening! 


-Stangroing
-Utfall
-Benpress
-Benkpress
-Facepulls
-Pull trough
-Franskpress

Jeg var om mulig, enda bildere etter økten. Her snakker vi ren glede!



Slik ser altså treningsplanen ut denne uken. Ja, jeg gleder meg til alle de kommende øktene. 


Ønsker dere en herlig uke. 
Husk at du selv er ansvarlig for å fylle dagene med glede, smil og solskinn! 

Kristine ♥

AVSLUTTER HELGEN

  • 06.09.2015, 19:31



Jeg avslutter helgen med Jericho på TVen og Häagen-Dazs i hånden. 
Lader opp til nok en hektisk og fantastisk uke.

Ukene går så fort nå! De er fulle av lesing, forelesning, jobb, trening og sosialt. Og jeg elsker det! Akkurat nå trives jeg veldig godt i det livet jeg lever. Jeg føler meg så heldig!
Det gjelder å følge hjerte og å gjøre de valgene som føles riktig for en selv. Kun du vet hva som vil gjøre deg lykkelig og du er selv ansvarlig for å komme dit. Gjør det beste ut av hver dag folkens - nyt livet. Det er her og nå  :grin:


Kristine ♥

SJOKOLADEKAKE MED GLASUR

  • 06.09.2015, 10:56


Hei dere.
Håper har hatt en strålende helg så langt!


Jeg startet dagen med denne super deilige sjokoladekaken med tykk glasur denne søndagen. Og en god kopp kaffe. Det kaller jeg en fantastisk start på dagen!


De siste dagene har jeg virkelig gledet meg til søndag hvor jeg kunne sove lenge. Men hvem var det som var lys våken klokken syv i morges? Jo, det var meg! Typisk altså! Etter fem timers søvn kunne jeg nok ha bruk for noen flere timer på øyet. Da får jeg legge meg tidlig isteden. 
Når jeg først var våken, bestemte jeg meg for å ta en koserunde på kjøkkenet. Resultatet ble denne sjokoladenkaken, kanskje den beste jeg har laget1



Sjokoladekake med tykk glasur

Sjokoladekake
8 dadler*
2 egg
100 g gresk yoghurt, eller kesam / skyr naturell
1 dl kokosmelk, eller melk
3 ss sukringold
60 g sjokoladeprotein**
40 g havremel***
30 g kakaopulver
2 ts bakepulver
1/3 ts salt
1 fudge crisp proteinbar, eller eventuelt noen karamellbiter

Ha dadler og egg i en foodprosessor eller blender og kjør til en glatt masse.
Ha i resten av ingrediensene utenom proteinbaren.
Fordel massen i en form.
Del proteinbaren i biter og dytt de ned i kaken.
Stek på 175 grader ca 30 minutter.
Avkjøl i formen. 


*dadler kan byttes ut med 1 banan eller ca 1 dl eplemos / eplesyltetøy
**sjokoladeprotein kan erstattes av mer mel
***istedenfor havremel kan du bruke andre meltyper som speltmel, bokhvetemel eller hvetemel


Tykk sjokoladeglasur
300 g gresk yoghurt, eller skyr naturell
50 g sjokolade, jeg bruker denne
40 g sjokoladeprotein
30 g kakaopulver
40 g sukrinmelis

Smelt sjokoladen.
Bland sammen alle ingrediensene.
Del kaken i to.
Fordel halvparten av glasuren i mideten av kaken og resten på toppen.

Håper du lar deg friste, for denne er fantastisk god!
Ta et stykke eller fire. Spis og nyt :grin:


Kristine ♥

FREDAGSRO

  • 04.09.2015, 18:19



Da er fredagskvelden her og roen har senket seg. 


Det er helt stille i leiligheten og jeg har akkurat truffet sofaen. Nå skal jeg ta meg noen timer fredagsro med Costume, frukt og annet god. 
I dag har jeg vært skikkelig trøtt, noen dager er bare tunge! Dermed ble det treningsfri og avslapping isteden. Rett og slett lade energien. Noen dager må jeg bare lytte til kroppen og hvile, selv om det ikke er helt etter planen. Det lønner seg så absolutt i lengden! 


Ha en riktig god fredagskveld dere :grin: Det er helg!

Kristine ♥

TORSDAGSTRENING

  • 03.09.2015, 18:30


Torsdager er en hektisk dag. 
Da er jeg borte på skole og jobb fra åtte om morgenen til ti på kvelden. 
I dag var vi heldigvis ferdig litt tidligere slik at jeg rakk en lite styrkeøkt mellom skole og jobb. Det er utrolig deilig med en timeout på en slik lang dag :grin:


Dagens styrkeøkt så slik ut:

-Benpress
4 sett * 8 repetisjoner
Strak markløft
- 3 sett * 8 repetisjoner
-Manualpress
3 sett * 9 repetisjoner
- Sitteden roining
3 sett * 8 repetisjoner
- Sidehev 
3 sett * 13 repetisjoner


Kristine ♥

PANNEKAKER MED BÆR

  • 02.09.2015, 19:00



Siden jeg har en del bær etter dagens bærplukking, tenkte jeg egentlig at jeg burde bake noe. Men bakelysten var rett og slett ikke tilstedet i dag. Det er sjeldent! Isteden ble det pannekaker med en klatt Røros rømme og nyplukkede norske bær. Finnes det noe bedre?



Pannekaker

50 g havremel*
2 ss kesam, kan sløyfes
1 ts bakepulver
2 ss sukrin+
1/2 ts kardemomme
1 egg
0,7 dl melk eller vann

Bland sammen og stek pannekaker.
Server med hagens deilige bær. Eller noe helt annet :grin:


*havremel kan byttes ut med andre meltyper som bokhvete eller spelt


Disse pannekakene blir veldig gode og er kjempe enkle. Her kan du også tilsette bær i røren om du vil gjøre pannekakene ekstra spennende!


Kristine ♥

PLUKKER BÆR

  • 02.09.2015, 11:25




Ettersom jeg ikke har en stor hage, er jeg så glad for at jeg har gode venner som lar meg låne hagen deres. 
Jeg rett og slett elsker norske frukter og bær! Det blir knapt bedre! All aromaen, det søte og sure samtidig. Mmmmm....


Imorges var jeg på ripsjakt. Plommene og eplene nærmer seg også klare, men de trenger nok en ukes tid til. 
Nå har jeg fått med meg masse deilig rips samt noen få solbær. Spørs om det ikke blir muffins eller pannekaker med bær senere i dag!


Ha en god onsdag så lenge :grin:

Kristine ♥ 

VIKTIGHETEN AV SØVN

  • 01.09.2015, 17:42


Tenker du noen gang på hvor viktig søvn er?
De aller fleste som leser bloggen min er opptatt av kosthold og trening, og hva dette gjør med kropp, sinn og helse. Svært mange av oss har lett for å glemme viktigheten av søvn. Å få nok søvn og restitusjon er minst like viktig som jevnlig aktivitet og sunn mat. 

Søvn er bland annet viktig for hormonnivåene våre og som da har indirekte påvirkning av for eksempel treningseffekten og sultfølelse. 
Søvn er derfor  viktig for prestasjon, hvordan du føler deg og kroppkomposisjon. 

Hvor mye søvn som er optimalt varierer fra person til person. Normalt er dette et sted mellom seks og ni timer.


Nok søvn kan :
-Gi bedre insulinfølsomhet
-Redusere risikoen for flere livsstilsykdommer 
-Økt testosteronnivå
-Gi økt muskelmasse 
-Gi mindre sultfølelse 
-Redusere kortisol, kroppens stresshormon
-Gi økt reparasjon av kroppen og da redusere inflammasjoner


Så hvordan kan man få nok søvn?
Det beste er å ha en forholdsvis fast døgnrytme hvor du står opp og legger deg til noenlunde samme tidspunkt. Det kan også lønne seg å unngå stimuli som koffein, sukker og nikotin en god stund før du legger deg. Reduser gjerne lys og aktivitet den siste timen før du går i seng.
Sov godt :grin:


Kristine  ♥ 

 
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her på min blogg vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits