www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

FINVÆR OG TACO

  • 31.10.2013, 18:57



Da været var fint og temperaturen god, byttet jeg ut dagens planlagte intervalløkt med en gåtur.
Å traske rundt i skogen i finvær er fantastisk!
Det gir meg en enorm ro og harmoni. En real lykkefølelse!
Buksen er denne fra Freddy


Nå sitter jeg her med en sen middag.
Det har vært litt for mye på agendaen i dag, og jeg har fortsatt igjen tre timer av arbeidsdagen.
Mat må jeg ha uansett. Ellers duger ikke konsentrasjonen og humøret!
Jeg slang sammen en variant av tacosalaten.
Denne er gjort på seks minutter!


Jeg stekte 1/2 pakke karbonadedeig med 4 sopp i skiver, 1 finhakket hvitløksfedd og 1/2 rødløk i skiver.
Deretter hadde jeg i masse deilig krydder - paprika, hvitløk, chili, kummin og litt salt.
Når kjøttet var ferdigstekt tilsatte jeg bønner og hadde blandingen over på en tallerken med salat av spinat, tomat og paprika.
Jeg toppet med frø, kjerner og sweet chili saus.
Veldig, veldig godt. Jeg blir aldri lei taco!


Ha en god kveld videre.
I morgen er det helg :grin:

Kristine

SKUMMEL SNACKS OG TILBUD

  • 31.10.2013, 11:03



Trick or treat!
I dag er det Halloween.
Selv om jeg har vokst fra å gå fra dør til dør, vil jeg fortsatt gjøre noe moro på dagen.
Jeg fant fra fantasien og lekte meg med maten - det blir jeg aldri for gammel til :grin:
Det blir ikke mer moro enn hva du lager til selv!
Resultatet ble skummel og sunn snacks.


Misfornøyde klementiner.
Ta en penn og tegn på klementinene.


Avsagde fingre
Bananer i biter med mandler som neger.


Sinte jordbær
Jordbær med hvit sjokolade og kakaonibs som øyne og munn.


Blodige munner
Eplebåter som er hult ut og fylt med syltetøy, samt solsikkekjerner som tenner.


Jeg vil også tipse dere om et skummelt bra tilbud.
For dere som har lest bloggen min en stund, vet at jeg har brukt Myo-Protein i mange år. Dette var det første proteinpulveret jeg kjøpte for cirka 6 år siden, og siden den gang har jeg vært hektet.
Ut dagen har MyRevolution 20 % rabatt på alt fra eget merke. Dette gjelder også mitt favoritt proteinpulver som finnes både i 600 g bokser og 3 kilos bokser. Hadde det ikke vært for at jeg akkurat har gjort en stor bestilling, skulle jeg gjort en til. Penger spart er penger tjent!


Overrask dine nære og kjære med skummel snacks :grin: Det vil bringe frem smilet og latteren hos de fleste!
Ha en herlig torsdag.
Happy Halloween! 
 
Kristine

KVELDSGODT

  • 30.10.2013, 20:25



God kveld dere!
Håper dere har hatt en riktig bra onsdag.
Jeg har vært på farten i hele dag. Blant annet har jeg vært på et interessant foredrag om 4 x 4 intervaller hos Klinikk for alle med NTNU-professor Jan Hoff. Jeg må nok ta opp intervalltreningen!
Nå kom jeg akkurat inn døren hjemme og slang sammen noe raskt til kveldsgodt.


Mikrobrownie toppet med kakaonibs og peanøttkrem (peanøttsmør blandet med kesam og litt salt), servert med kiwi, mango, appelsin, pasjonsfrukt og knekkebrød med egg.
Det ser mer avansert ut enn det er.
Måltidet var klart på under 5 minutter!
Ikke kom til meg å si at sunt, godt og fargerikt tar tid!


Oppskriften på mikrobrownie har jeg lagt ut tidligere her.
Denne gangen gjorde jeg noen små justeringer og kaken ble enda bedre!

Mikro Brownie

1 egg
30 g mocca-protein
3 ts kakaopulver
1 ts kokosmel
1 ts smør, kan droppes
1/2 ts bakepulver
4 dråper stevia sjokolade
Ca 0,5 dl melk, eventuelt vann

Bland sammen alle ingrediensene i en mikrosikker kopp eller boks.
Dekk koppen / boksen med plastfolie. Dette er ikke nødvendig, men gjør kaken mer saftig.
Kjør på full guffe i mikroen i 30 - 40 sekunder.
Server.


God natt når den tid kommer :grin: Sov søtt.
Kristine

SE DEG SELV I SPEILET

  • 30.10.2013, 10:45


Hver morgen står jeg opp, ser meg selv i speilet og snakker til meg selv.
"Jeg er et fantastisk menneske, det finnes ingen i verden som er lik som meg. Jeg elsker kroppen min, sinnet mitt og positiviteten min. Jeg har en familie som er glad i meg, en kjæreste som stiller opp for meg og venner som bryr seg. Jeg burde aldri tvile på meg selv! Jeg er mer en god nok og jeg fortjener å bli elsket. Jeg kan oppnå akkurat det jeg ønsker, jeg kan få til hva jeg vil så lenge jeg tror på meg selv og den jeg er!"

Det du sier om deg selv er som en tegning til deg selv. Et slags selvportrett til albumet som rommer selvbildene dine.
Du kan bestemme deg for hvordan du ønsker disse bildene skal se ut.
Et selvbilde er ikke fastslått, men forandrer seg konstant via selvprogrammering og signaler utenfra.
Med selvsnakking har du muligheten til å justere ditt nåværende selvbilde.
Neste gang du ser deg selv i speilet, si noe positivt om deg selv. "Jeg har pene øyne. For noen flotte ben jeg har. Jeg lærer fort. Jeg er god til å lage mat" osv.
Alle har vi positive og mindre positive sider. Fremhev de gode!
Si noe pent om deg selv om tro på det.
DU er en fantastisk og enestående person.


Kristine ♥

GRESSKAR

  • 29.10.2013, 17:06



Oktober er gresskar tid.
Det stormer over av gresskar i buttikene, i blader og på instagram.  
I dag kunne jeg ikke dy meg lenger! Jeg måtte hive meg på trenden :grin:
Herved er jeg gresskarfrelst!


Tidligere har jeg kjøpt gresskarpure på Ultra, men dette er nok så dyrt.
Jeg mener å huske at det er rundt tretti kroner for en boks.
Det er mye rimeligere, bedre og sunnere å lage din egen.

Gresskarpure
Det eneste du trenger er gresskar!
Skrap ut frøene av gresskaret, skjær i skiver og ha i en kjele.
Kok i 20 -30 minutter avhengig av størrelsen.
Mos med en stavmikser eller bruk en blender.
Så enkelt!


Nå har jeg litt over fire kilo gresskarpure!!
To store og fine gresskar, endte i masse, masse pure.
Jeg tar gjerne imot gode gresskaroppskrifter om du har noen.


Med nylaget gresskarpure, måtte jeg lage noe godt med en gang.
Jeg hadde lyst på pannekaker.
Da ble det naturlig nok gresskarproteinpannekaker :grin: Phu, for et langt navn!
Disse ble fluffy, saftige og kjempe gode.



Gresskarproteinpannekaker

1 egg
1 eggehvite
2 ss kokosmel
30 g vaniljeprotein
1/2 ts bakepulver
80 g gresskarpure, kan byttes mot most banan eller søtpotet
1 ss sukringold, eventuelt sukrin
6 dråper stevia
1 ts kanel
1/3 ts kardemomme
1/4 ts ingefær

Bland sammen alle ingrediensene.
Tilsett eventuelt mer væske om røren blir veldig tykk.
Jeg stekte mine pannekaker i ovnen på 200 grader i 15 minutter.
Du kan også steke de i pannen på middels varme i 2 -3 minutter på hver side.


Viste du forresten at gresskar er veldig sunt?
Denne flotte oransje grønnsaken er kalorifattig og inneholder mye fiber.
Fargen forteller oss også at gresskar inneholder mye betakaroten (forstadiet til A-vitamin).
Gresskar er i tillegg en god kilde til C-vitamin, kalium og folat.


Jeg ønsker deg en riktig fin tirsdag kveld videre.
Nyt en pannekake om du kan!

Kristine

UKESTART

  • 28.10.2013, 16:40



Hei og hopp denne mandagen.
Håper du har hatt en kanonbra start på uken :mrgreen: 
Jeg har hatt en hektisk jobbmandag og prøvd å planlegge uken.
Denne uken skjer det masse. Da er det greit med en liten plan så jeg rekker å følge med i svingene og få gjort alt som skal gjøres.


Dette er favoritt lunsjen min for tiden.
Proteinkaffe, frukt og en salat med kokte egg kikerter og pesto.
Jeg spiser noe lignende nesten hver dag. Kjempe godt og enkelt.
I og med at jeg alltid har kokte egg i kjøleskapet, er dette et måltid som er klart på under fem minutter!


Dagens søte ble små kokoslapper toppet med gresk yoghurt og kirsebær.
Kokosmelken gir en søt smak og en fyldig konsistens.
Du kan gjerne bruke vanlig melk isteden. Da trenger du litt mindre menge, jeg vil tro omtrent 0,7 dl melk. 


1 dl kokosmelk, 1 egg, 2 ss vaniljeprotein, 2 ss kokosmel og 1/3 ts vaniljepulver blandes sammen.
Lag klatter på en bakplate eller stek som små pletter i en stekepanne.
Spises som de er eller nytes med noe godt på toppen.

Etter treningsfri i går, var jeg veldig klar for en treningsøkt i dag.
Ben stod på planen og jeg gledet meg....helt til jeg kom på trening!
Bena hang ikke med.
Det var rett og slett ingen futt eller kraft!
Likevel var det veldig godt å bevege kroppen.
Jeg tok en rolig treningsøkt med lette vekter og koste meg underveis.
Trening skal trossalt være gøy :grin:

- Knebøy med kettlebells
- Leg extension
- Strak mark
- Lår curl

Det gjorde virkelig godt selv om det ikke var den beste økten.
Bedre lykke på morgendagens treningsøkt.
Ha en super duper mandag videre.
Dette blir en bra uke!


Kristine

BAKT OSTEKAKE

  • 27.10.2013, 17:20



Jeg måtte ta meg litt fri denne jobbsøndagen og bake noe godt.
Søndag er bakedag, dermed basta! :grin:
Jeg smalt sammen disse bakte ostekakene på knappe fem minutter.
Kjempe enkelt og så godt!
Håper du blir frelst og at de faller i smak.



Bakt ostekake
4 stykker

Bunn
20 g mandelmel
10 g havregryn
1 eggehvite
3 ss sukrin gold (eventuelt vanlig sukrin)

Fyll
100 g philadelphia
200 g cottage cheese
20 g vaniljeprotein
2 ss sukrin gold (eventuelt vanlig sukrin)
1 egg
1/2 ts vaniljepulver (eventuelt vaniljesukker / frøene fra en vaniljestang)


Bland sammen mandelmel, havregryn, eggehviten og 2 spiseskjeer sukringold.
Fordel massen utover 4 muffinsformer. Strø over den resterende spiseskjeen sukringold.

Bland sammen alle ingrediensene til fyllet.
Mos med en stavmikser eller eventuelt en gaffel.
Hell fyllet over bunnen.
Stek på 160 grader i 25 minutter.


Jeg serverte kaken med frosne kirsebær og smeltet mørk sjokolade, denne.
En real fest for syn og gane!
Nyt siste del av søndag.
Ha en fantastisk kveld.


Kristine

FLERE GO'SAKER

  • 27.10.2013, 11:27


Hei dere.
Håper du har hatt en god helg så langt :grin:  
Jeg kom akkurat tilbake til eget hus etter å ha vært noen dager på besøk hos min familie.
På kjøkkenbordet stod en pakke fra iHerb og ventet på meg, med disse go'sakene:


- Questbar i smaken double chocolate
Denne er utrolig god, min favoritt questbar.
- Dessert protein i smaken cinnamon roll
Kanelboller er godt, jeg håper dette proteinpulveret smaker noe lignende.
- Lundberg organic rice cake i sesame tamari
Jeg har testet flere av Lundbergs riskaker, alltid med godt hell. Denne har jeg ikke prøvd før.
- Lundberg organic rice cake i smaken buttery caramel
Denne er kjempe god! jeg har kjøpt den flere ganger.
- Sierra Bees leppepomade
Denne får du med gratis under 'Freebies*

Les gjerne min iHerb guide her.
Bruker du koden oke701 fra du 10 $ rabatt.


Det er full jobbesøndag for meg, men jeg skal ta meg tid til å nyte dagen. Hver dag er en gave!
Ha en riktig fin søndag :grin: 

Kristine

SJOKO-PEANØTT

  • 25.10.2013, 16:45


Da er hverdagen forbi og det er fredag :grin: 
Helgen er her!


Jeg er som sagt på besøk hos min kjære mor.
I forsøk på å lage noe sjokoladeaktig og godt med det jeg hadde tilgjengelig av bakevarer - som ikke er spesielt mye, smalt jeg sammen disse proteinbarene.
Utrolig enkelt og veldig godt.  

Vi får aldri nok sjokolade, eller hva?
Og sammen med peanøttsmør blir det enda bedre. Rett og slett fantastisk smakfullt!
Som Carrie Bradshaw så fint sa:
I got to thinking about relationships and partial lobotomies.
Two seemingly different ideas that might just be perfect together - like chocolate and peanut butter.




Sjokoladeproteinbarer med peanøttlokk

40 g mocca-protein
3 ss kakaopulver
1 liten klype salt
Ca 0,2 dl melk
6 dråper stevia vanilje, kan sløyfes
3 ss peanøttsmør

Bland sammen proteinpulver, kakaopulver og salt.
Tilsett litt og litt melk til du får en tykk masse.
Form 3 barer.
Fordel peanøttsmør på toppen.
Nyt!



Jeg ønsker deg en fantastisk god helg.
Nyt dem med de du er glad i og ta vare på dagene.
Ha en herlig fredagskveld :grin: 

Kristine

I DAG

  • 24.10.2013, 17:35


Hei dere.
Jeg er på besøk hos min kjære familie.
Kameraet var med på reisen, men det er selvfølgelig utladet.
Isteden blir det en mobil-oppdatering fra dagen i dag.


Min elskverdige proteinkaffe kommer jeg aldri utenom!
Jeg har en boks med MyoProtein som står hos min mor, slik at jeg alltid kan lage meg proteinkaffe når jeg er på besøk.
Som jobbsnacks i dag ble det tørket mango, noen sjokoladebiter, eple, druer og en stor kopp proteinkaffe.


Ettersom det er så fint vær, benyttet jeg anledningen til å ta turen ut.
Jeg vil kalle det en hviledag. Dagens aktivitet ble en tur opp og ned til vannet, en gåtur på rundt 30 minutter.
Det er så deilig å speide utover fjorden. Ren tanketerapi.  


Er dere som meg?
Blir hoppende glad av solskinn :grin:
Jeg elsker sol! Det gjør meg heller ingenting at temperaturen er steget rundt ti grader. Mr. vinter kan gjerne vente en liten stund til.


Jeg har testet en ny is i dag.
Hennig Olsen i smaken Crème cappuccino med sjokoladebiter.
Crème peanøtt og karamell og Crème brownies melkesjokolade er fortsatt favorittene mine fra Hennig Olsen, men denne var også veldig god.
Nå skal det sies at jeg er veldig glad i is, alle typer og smaker.
Jeg har hittil aldri smakt en is jeg ikke har likt. Is er nok min største synd!


Jeg har også bakt knekkebrød.
Det er altså knekkebrødet jeg holder i hånden, om dere ikke ser det.
Alle ledningene jeg går rundt med om dagen, er fordi jeg har fem elektroder på brystet som måler hjerterytmen min.


Mine nystekte knekkebrød spiste jeg med brunost og jordbærsyltetøy.
Hjemmelaget knekkebrød er så fantastisk godt!
Også er det veldig enkelt å lage. Jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke gjør det oftere!


Jeg laget middag til hele familien, asiatisk sweet chili laks med valnøtter, wokkede grønnsaker, poteter og urtesaus.
Det er alltid moro å lage mat til flere enn kun seg selv.
Ekstra gøy er når min sunne mat blir tatt godt imot hos både liten og stor.


Start med potetene.
Vask dem og ha i en kjele med vann. Kok i cirka 25 minutter avhengig av størrelsen.
Sett ovnen på 175 grader.
Legg laksestykker i en ildfast form, ha over sitronsaft, sweet chili saus, finhakket hvitløk og valnøtter. Stek i 12 minutter. Har du frossen fisk, må den steke i 5 -10 minutter ekstra.
Mens fisken er i ovnen gjør du klar grønnsaker og saus.
Ha litt smør i en kjele. Til 3 dl saus brukte jeg 1 ss meierismør. Tilsett 1 terning fiskebuljong, 0,5 dl vann og 1 ss maizena. Rør godt rundt til sausen er jevn. Tilsett 1 dl melk og ytterligere 1,5 dl vann. Kok opp og smak til med sitronsaft og pepper.
Kutt ønskede grønnsaker i biter. Jeg brukte brokkoli, aubergine, paprika og rødløk. Ha litt olje i en panne, tilsett finhakket chili, hvitløk og ingefær og fres et halvt minutts tid. Ha så i grønnsakene og la det frese i 3 -4 minutter.
Server.
En nydelig middag med masse deilige asiatiske smaker.


Resten av dagen skal nytes med familien.
Familie og de jeg er glad i er veldig viktig for meg. Når jeg først er på besøk, må tiden brukes best mulig.
Ha en herlig torsdag :grin: Helgen er rett rundt hjørnet!

Kristine

RAINBOW

  • 23.10.2013, 16:04


Har du fått trent i dag? :grin:
Jeg hadde en god økt på rygg, bryst og skuldre i morges.
- Chins
2 sett * 12 -10 repetisjoner
- Nedtrekk med bredt grep
3 sett * 5 -6 repetisjoner
- Enarms roing
2 sett * 8 -9 repetisjoner
- Benkpress
3 sett * 5 -7 repetisjoner
- Flyes
2 sett * 8 -9 repetisjoner
- Skulderpress
2 sett * 5 -6repetisjoner
- Sidehev
2 sett * 8 -9 repetisjoner

Det er utrolig deilig å trene på morgenen.
Ikke bare er det lite folk på treningssenteret og jeg kan gjøre akkurat som jeg ønsker, det gir også en fantastisk start på dagen. Jeg blir i ekstra godt humør hele dagen!


Da jeg så disse flotte gulrøttene på butikken, måtte jeg ha dem!
Jeg elsker fargerike og vakre ting!
Nesten som en regnbue, derav navnet rainbow carrots, eller regnbue gulrøtter på godt norsk.


Se hvor nydelige de er innvendige!
Jeg visste med en gang at gulrøttene måtte få en stor plass i dagens middag.
Det måtte bli noe fargesprakende med masse smak.
Gulrøttene ble kjøpt på Meny og de smaker noe søtere enn vanlige gulrøtter. Du kan gjerne bruke vanlige gulrøtter i oppskriften.


Jeg skar gulrøttene i tynne skiver med en ostehøvel.
Deretter laget jeg en marinade av 1 ss yacon sirup (eventuelt honning), 1 ss god olivenolje, 1 ss sitronsaft, 1 finhakket hvitløksfedd, salt og pepper. Bland marinaden med gulrøttene og la det stå noen minutter. Gjerne en times tid.


Til gulrøttene serverte jeg ovnsbakt sei og avokado.
Fisken skar jeg i skiver, hadde over sitronsaft, salt og pepper og toppet med diverse frø og kjerner. Inn i ovnen på 150 grader i 12 -15 minutter.
Jeg helte over resten av gulrotmarinaden over fisken og avokado.
Masse farger og masse deilig smak!


For de som mener at middagen alltid burde avsluttes med noe søtt, som meg, er det passelig med noen proteinbarbiter.
Denne baren, FortiFx i smaken peanut butter cup, ble min dessert.
I mine øyne, eller rettere sagt i min munn, er dette den beste proteinbaren som finnes! Utrolig god.


Drømmebiblioteket har forresten publisert et intervju med meg i dag.
Om du ønsker kan du lese det her.
Ha en riktig god onsdag :grin: Vi er halvveis til helg!

Kristine

BOOTY

  • 22.10.2013, 17:00


I dag var det ben og rumpe på treningsplanen.
Endelig ser det ut til at rumpestumpen vokser.
Mye av grunnen til at jeg trener styrketrening, er nettopp for å forme kroppen og da også for å få former.
Pupper og rumpe er noe jeg er født uten, til min store fortvilelse! Brystpartiet får jeg ikke gjort så mye med ved trening, rumpen derimot, den kan jeg bygge!
Jeg har lenge drømt om en skikkelig booty. Sakte men sikkert jobber jeg mot målet.


Uansett hvor mye jeg drømmer og trener, vil jeg nok aldri få en Beyonce-booty, jeg er bygd alt for mye som en fyrstikk til det.
Ved tung styrketrening har jeg i hvert fall gått fra å ha ingenting, til å faktisk ha en rumpe, og det er jeg veldig så fornøyd med. Bedre skal det bli :mrgreen: 
Stort pluss til capri shorts fra Weightless som er med på å forme underkroppen.

Etter å ha hatt treningsfri hele helgen, hadde jeg masse energi til dagens økt.
Jeg føler fortsatt at jeg svever etter økten!
- Frontbøy
2 sett * 5 -6 repetisjoner
- Knebøy
2 sett * 6 -7 repetisjoner
- Leg extension
2 sett * 8 repetisjoner
- Strak mark
2 sett * 5 -6 repetisjoner
- Kick back i kabel
2 sett * 12 repetisjoner


Middagen i dag, er det min fantastiske mamma som står for. Jeg er nemlig på besøk der.
Isteden kan jeg vise dere dagens lunsj.
I og med at jeg alltid har kokte egg i kjøleskapet, tok det meg knappe tre minutter å slenge sammen dette måltidet.


Proteinkaffe, fremgangsmåten finner du her, plommer og en salat av spinat, tomat, agurk, tomat, erter, kikerter, avokado og egg.
Litt salt, pepper og hvitløkskrydder på toppen, så er det bare å spise i vei!


Etterfulgt av en liten søtsak.
Disse buttery carmel rice cakes er helt fantastisk gode!
Jeg toppet de med bananbiter og en questbar i biter.
Latterlig enkelt og godt!
Ha en god kveld dere:grin:


Kristine

KJØTTFRI

  • 21.10.2013, 18:11


Da er det tid for Meatless Monday igjen :grin:
Jeg liker disse mandagene. De får meg til å tenke utenfor boksen og prøve nye ting på kjøkkenet.
Ønsker du å lese hvorfor jeg har innført kjøttfri mandag, kan du gjøre det her.


Da jeg kom hjem fra dagens styrkeøkt på rygg og bryst, var jeg forferdelig sulten.
Jeg tittet inn i kjøleskapet og fant egentlig ikke så veldig mye spennende.
Hva i skal jeg lage til middag?
Siden det er grått og duskregn ute, bestemte jeg meg for å lage en høstgryte.
En god og varmede høstgryte er i mine øyne en av de store lyspunktene ved høsten.


For å gjøre gryten mer proteinrik tilsatte jeg store bønner. Du kan bruke alle typer bønner eller linser.
Selvfølgelig er det også mulig å bruke kjøtt eller fjærkre, men da blir den naturlig nok ikke kjøttfri.
Av grønnsaker kan du bruke det du har tilgjengelig eller føler før. Alle grønnsaker passer i en gryte!
Er du utålmodig som meg, er middagen klar på knappe femten minutter. Husk likevel at jo lenger du koker en gryte, jo bedre setter smakene seg.
Ettersom jeg var sulten, serverte jeg gryten med stekte egg og speltlomper som er fylt med kesam, eplebiter, kanel og sukrin.
 


Vegetarisk høstgryte med smak av Østen
For 1 person

1 ss olje
1/3 chili
1 fedd hvitløk
3 sjalottløk eller 1/2 løk
1 stor gulrot
3 brokkolikvaster
3 blomkålbuketter
3 champignon
1/2 boks hakkede tomater
1 ss tomatpure
1/2 buljongterning
Oregano, gurkemeie, kanel og muskatnøtt
1 boks store bønner, cirka 200 gram avrent

Ha oljen i en kjele og fres finhakket chili og hvitløk.
Tilsett løk i biter og stek et minutts tid.
Skjør opp gulrot, brokkoli, blomkål og champignon.
Tilsett grønnsakene sammen med hakkede tomater, tomatpure og buljong. Smak deg til med krydder.
Kok opp og la gryten koke på høy varme i cirka 10 minutter.
Du kan gjerne koke gryten lenger om du har tid.
Tilsett bønnene og kok i ytterligere 5 minutter.


Håper det smaker :grin:
Mine smaksløker og min mage er veldig fornøyd akkurat nå.
Ha en god mandagskveld videre.

Kristine

MORGENHILSEN

  • 21.10.2013, 07:03


Riktig god morgen godtfolk.
Jeg øver meg på videre på videobloggen.
Her kommer uhøytidelig og overivrig hilsen fra meg og Spera denne mandagsmorgenen.


Ha en aldeles stråleden uke.
Gjør denne mandagen til en go'mandag :mrgreen: 

Kristine

TOMT!

  • 20.10.2013, 18:06


Jeg vet ikke hvor jeg har vært de siste ukene...
Til min fortvilelse oppdaget jeg plutselig at jeg er helt tom for tre av de fire kosttilskuddene jeg bruker. 
Vanligvis er jeg tidlig ute og bestiller slik at jeg alltid har et lite lager.
Det har vært mye som har skjedd den siste måneden og jeg har rett og slett ikke tenkt langt nok. Nå er det helt tomt!!


Heldigvis vet jeg at MyRevolution alltid har fantastisk rask levering.
Jeg har akkurat bestilt mer Mocca-protein og BCAA, sammen med et par andre ting. Jeg gleder meg allerede til å åpne pakken :grin: Jeg har brukt Mocca-Protein i mange og er alltid like fornøyd med smak og kvalitet.
Spirulina har jeg kun brukt en måned, så jeg vet ikke leveringstiden deres enda. Da jeg er veldig fornøyd med produktet, krysser jeg fingrende for at denne også er rask i levering. Bruker du rabattkoden LFDK5 hos Vitalife, får du 50 % rabatt på den første spirulina boksen.

Mocca-protein, BCAA, Vitalife spirulina og høykonsentrert Omega3, denne, er de kosttilskuddene jeg tar hver dag. Dette er produktene jeg tror på, som forskningen støtter opp, og som jeg merker forskjell av.
Nå som det går mot vinterstid er jeg nøyere med kosttilskudd enn jeg er på sommeren, da kroppen trenger ekstra næring med lite sol og kulde.
Husk at et sunt og variert kosthold alltid burde være første prioritert.
Ta vare på kroppen din. Det er her du skal bo resten av livet.


Kristine

KARAMELLSAUS

  • 20.10.2013, 12:23


Sunn karamellsaus.
Ja, det er mulig!


Noen ganger får jeg en idè.
En idè som ikke alltid er så lett å få til, men som jeg nekter å gi opp.
Slik var det med karamellsausen.
Jeg har prøvd utallige ganger de siste to ukene! Smaken blir som regel god, men konsistensen og utseende har ikke vært bra.
Iherdig har jeg jobbet videre for å prøve å forbedre resultatet hver gang.
I dag traff jeg blink :mrgreen: 
Skinnende, rennende og fantastisk god karamellsaus!
Denne ble så god at den kan spises som den er, jeg har allerede spist en rekke smaksprøver. Eller hva med å ha den over kesamen, på pannekakene eller sammen med vaniljeis?



Sunn karamellsaus

2 ss vann
80 g sukrin gold
2 ss yacon sirup
100 g kokosmelk
1/2 ts vaniljepulver

Ha vann, sukrin og yacon sirup i en panne. Varm opp til det er blitt en jevn blanding og sukrin har smeltet.
Tilsett kokosmelk og vaniljepulver og varm opp videre i 10 -15 minutter under jevn omrøring.
Du vil se at massen sakte men sikkert blir tykkere og får en mørkere farge.
Hell sausen i et oppbevaringsglass og sett kaldt.
Karamellsausen vil fortsette å tykne etter du har satt den kaldt.


Er du glad i karamell vil jeg anbefale deg å ta en titt på disse to oppskriftene.
Mine favorittkarameller og nydelige karameller på vikingmelk.


Ha en fantastisk søndag videre.
Håper du har tid til å ære nyte dagen og gjøre noe gledefylt.


Kristine

SMÅ HJERTER

  • 19.10.2013, 13:53


Hei og riktig god lørdag.
I dag lagde jeg meg en liten hjertelunsj. Rett og slett fordi jeg elsker.


- Havregrøt kokt med melk og kardemomme, toppet med kesam og Pauluns granola.
- Vannmelon og klementiner.
- Stekte egg med tomat og agurk, på knekkebrød som er smurt med philadelphia.

Knekkebrødene er disse fra Sigdal og kjøpt på Kiwi.
Disse er veldig gode og inneholder også godt med proteiner og sunt fett.


Det er mange ting jeg setter hjerter ved.
Livet mitt. Kroppen min. Livsstilen min. Følelsen av å trene og ha en kropp som fungerer. Spise sunt og kjenne hvor godt det gjør for kroppen. Det å ta vare på meg selv. Det å være meg!
Det er selvfølgelig en hel del andre ting i livet som jeg elsker. Kjæresten og familien er det som betyr aller mest for meg, men det var ikke det jeg ville si noe om i dag.
Jeg og livet mitt er langt fra perfekt. Det er ting jeg skulle ønske var annerledes og sider som jeg burde jobbet, det vil det alltid være. Likevel er jeg solt over hva jeg er og den jeg er.
Jeg ønsker at alle kvinner og menn der ute forstår hvor unike og fantastiske de er. Uansett feil og mangler!
Fokuser mer på det du har og gled deg over det du kan.
Finn de små hjerter ved deg selv.

You must love yourself before you love another. By accepting yourself and fully being what you are, your simple presence can make others happy.
You yourself, as much as anybody in the entire universe, deserve your love & affection.
Budda.


Kristine

FREDAGSMENYEN

  • 18.10.2013, 17:45


Kiwi's Go'Helg tilbud denne helgen er pepperbiff av storfe.
Jeg hamstret med en del pakker da jeg var på butikken tidligere i dag.
Biff er både magert, proteinrikt og veldig godt.
Biff mange viktige vitaminer og mineraler som niacin, kalsium, kalium, folat, magnesium og fosfor, som alle er nødvendig for at kroppen vår skal fungere optimalt. I tillegg er det en god jernkilde, noe vi jenter trenger mer av enn gutta (grunnet blant annet menstruasjon). 100 gram ytrefilet inneholder cirka 2 mg jern.


Med biff i kjøleskapet ble fredagsmiddagen en deilig smakskombinasjon.
Hvitløksmos med sauterte grønnsaker, biff og hvitløksdressing. Ja, jeg elsker hvitløk!
Jeg ville ikke ha pepperbiff og skylte derfor av krydderet på biffen under kaldt vann før jeg tok den i bruk. 


Start med mosen.Skrell potetene og del dem i biter. Ha dem i en kjele sammen med hele hvitløksbåter. Til 3 middels store poteter brukte jeg 3 hvitløksfedd. Kok til potetene er møre, cirka 15 -20 minutter avhengig av størrelsen. Hell av vannet og la potetene dampe fra seg noen minutter. Ha i litt philadelphia, jeg brukte 2 spiseskjeer, og mos alt sammen.
Til hvitløksdressingen blander du sammen like mengder philadelphia og melk med finhakket hvitløk og pepper. Jeg brukte 2 spiseskjeer melk, 2 spiseskjeer philadelphia, 1 hvitløksfedd og 1 godt dryss pepper.
Skjær squash i biter, rødløk i båter og hvitløk i skiver. Andre grønnsaker kan selfølgelig også brukes. Varm opp en panne med litt olje på middels varme. Ha squash, aspargesbønner, rødløk og hvitløk i pannen og stek i cirka 2 minutter. Vend så i spinat og skru av pannen.
Ha ønsket krydder på biffen. Jeg synes det er best med kun salt og pepper. Stek i en panne på middels til høy varme 1 -2 minutter på hver side.
Server og nyt.


Fredagsdesserten ble en skål is.
Royal is fra DiplomIs i smaken sjokoladesaus og spanske mandler toppet med smash sjokolade.
Det er trossalt fredag  :mrgreen: Det nytes til det fulle.


Isbollen er akkurat spist opp og nå sitter jeg her med en proteinkaffe.
Jeg lader opp til fredagsøkten!
I dag er det ben som står på planen igjen.
- Knebøy
- Utfall
- Strak mark
- Leg curl med manual


Jeg ønsker dere en fantastisk helg.
Happy Friday!

Kristine

KAKE PÅ 4 MINUTTER

  • 17.10.2013, 19:00


Først må jeg få si tusen takk for alle de utrolig hyggelige ordene som er kommet inn i løpet av dagen Det setter jeg virkelig pris på.
Jeg har ikke rukket å komme igjennom mailen min enda og ber om at alle som har sendt meg mail er tålmodig. Mellom jobb, plikter og privat liv prøver jeg så godt jeg kan å få svart dere alle sammen.
Selv om jeg synes det var utrolig kleint å sitte ned og prate til en dataskjerm, dere merket godt at jeg hadde prestasjonsangst, skal dere ikke se bort ifra at det blir flere videoblogger fremover.


Så, over til matprat.
Jeg hadde egentlig tenkt til å lage eplekake til dessert - det er den internasjonale epledagen. 
Dere kjenner meg, jeg er en sjokoladeelsker 
Dermed ble det sjokoladekake istedenfor eplekake. Den nytes i dette øyeblikket!


Jeg har postet oppskriften på mikrokake mange ganger tidligere.
Hver gang jeg lager kaken ender jeg som regel med å gjøre noen små endringer slik at den blir enda bedre.
Nå tilsette jeg kokossmør, som gjorde oppskriften utrolig saftig.
Jeg skulle ønske bildet virkelig viste hvor saftig og smakfull denne kaken ble.
Kaken ble så god i seg selv at den trenger ikke ytterligere tilbehør. For å gjøre det hele mer fristende for øyet og for å få mer næring på tallerkenen, serverte jeg kaken med valnøtter, kakaonibs, eple og jordbær.
 


Saftig sjokoladekake på 4 minutter

1 egg
1 eggehvite
1 ss kokossmør eller smør
30 g mocca-protein
2 ss kakaopulver
1 ss sukrin
6 dråper stevia vanilje, kan sløyfes
1 ss havremel, eller annet mel
Ca 1 dl melk, eventuelt vann

Bland sammen det hele egget, eggehviten og smeltet smør i en kopp eller bolle.
Vend så inn resten av ingrediensene og nok væske til at det blir en tykk røre.
Ha plastikkfolie over koppen / bollen og sett i mikroen i 3,5 minutter.
Server!
Rykende fersk, saftig, smakfull og sunn :grin:


Tusen takk for at du er du. At du leser her og legger igjen koselige ord
Husk at du kan forandre verden ved å får et annet menneske til å smile. Kanskje ikke hele verden, men i minste deres verden.
Ta vare på deg selv.


Kristine

MINE TIPS

  • 17.10.2013, 09:56


Etter at jeg skrev på mandag at jeg slet med overspising for tre -fire år siden, har det strømmet på med mail.
Her har jeg prøvd å lage en video-blogg med mine tips om hvordan du kommer ut av overspising.

YLNgrhIO8_U
Jeg har ikke turt å se filmen selv enda, det føltes forferdelig å prate til en skjerm - prestasjonsangst delux!
Videre må jeg nok øve om jeg skal lage flere video-blogger.

Mine tips:
- Innse at du har et problem
For at du i det hele tatt skal kunne komme deg videre, må du selv innrømme at du har et problem og at noe må endres.
- Søk hjelp
Det er ingen skam men heller en styrke å tørre og få profesjonell hjelp.
- Se over kostholdet ditt
Spiser du for lite og / eller trener for mye slik at kroppen din higer etter mer næring?
- Meditasjonsteknikker
Å lære seg diverse avspenningsøvelser eller meditasjonsteknikker virker avledende for mange.



Kristine

BLOMKÅLPIZZA

  • 16.10.2013, 17:57



Siden det er lillelørdag og vi er halvveis til helg, slo jeg til med pizza til middag.
Jeg prøvde meg på blomkålbunn for første gang.
Det ble en slager :grin:
Jeg skal ærlig innrømme at jeg var skeptisk, men smaken var kjempe god og bunnen ble sprø.
Jeg spiste opp hele pizzaen.
Med denne oppskriften kan jeg spise super sunn pizza hver dag!



Blomkålpizza
For en sulten eller to småspiste.

Bunn
1 blomkål, ca 150 g
1 egg
100 g cottage cheese
2 ss mandelmel, eller annet mel
2 ss revet parmesan, kan sløyfes
 Salt og pepper

Tomatsaus
1/2 boks hadde tomater
2 ss tomatpure
1/2 ts sukrin
Oregano
Hvitløk

Topping - det du ønsker!
Jeg brukte squash, paprika, rødløk og parmesan

Del blomkålen i biter og kjør i foodprosessor til du har små biter. Du kan også rive blomkålen.
Mos cottage cheese med en stavmikser eller bruk en gaffel. Ha i egg, mandelmel, krydder og blomkål.
Fordel blandingen utover en bakplate og stek på 225 grader i 20 - 25 minutter nederst i ovnen.

Bland sammen alle ingrediensene til tomatsausen.
Når pizzabunnen er ferdig stekt, smører du over tomatsaus og har på ønsket topping.
Stek i ytterligere 10 -15 minutter.
Nyt.


Jeg kom meg aldri på trening i går.
Kvelden ble isteden tilbrakt i sofaen med PØ mens vi så på Sleepy Hollow. Jeg er tydeligvis blitt hektet på den serien!
Da jeg våknet i dag, kriblet det i hele kroppen etter en treningsøkt.
Jeg dro like så godt til gymmet med en gang :mrgreen: For en start på dagen!
Det ble en knall bra benøkt.
- Frontbøy
3 sett * 5 -7 repetisjoner
- Knebøy
2 sett * 10 repetisjoner
- Leg extension
2 sett * 10 repetisjoner
- Markløft
2 sett * 5 -6 repetisjoner
- Leg curl
2 sett * 9 -10 repetisjoner


Dere har klag sånn på at jeg ikke har på meg sminke på de fleste bildene mine.
Vel, here it is! I dag er masken på.
Nå er det kinotiden.
Lillelørdag på sitt beste!
Ha en herlig onsdagskveld.


Kristine

HØSTGODT

  • 15.10.2013, 16:39


I dag plukket jeg de siste plommene ned fra treet for i år.
Litt vemodig i grunn.
For meg representerer det at vinteren er rett rundt hjørnet, og jeg er ikke en vinter-person!
Årstidene går sin gang. Jeg får se meg pent nødt til å komme meg gjennom en ny vinter. Sommeren kommer tidsnok tilbake :grin: Det gleder jeg meg til allerede!


Et kjært plommetre bar fortsatt frukter.
Det er det yngste av alle trærne. Kanskje er det derfor det ikke har latt høstens kulde overvinne?
Plommene var riktignok så bløte og overmodne at det ikke ville være godt å spise de rett fra treet.
Derfor laget jeg isteden en deilig høstmiddag med norske rotgrønnsaker og frukter.


Legg poteter i skiver, gulrøtter i biter, sellerirot i terninger og rødløk i biter i en ildfast form.
Strø over salt og timian.
Krydre svinefileten med timian, hvitløk, salt og pepper, og legg kjøttet over grønnsakene.
Bruk et steketermometer for best resultat. 
Ha formen i ovnen på 150 grader til kjøttet har en kjernetemperatur på 60 grader. Dette tar cirka 30 minutter.
Ta ut kjøttet og legg båter av epler og plommer over grønnsakene. Annen frukt kan også brukes som nektarin, ananas og mango.
Sett formen tilbake i ovnen på 200 grader i 10 minutter.
Da er maten klar!


Fruktene og grønnsakene gir fra seg masse deilig veske som kan brukes som dressing.
Ovnsbaking er genialt, da du knapt trenger å gjøre noe!
Dette er sunn og smaksrik mat som lager seg selv.
Jeg liker også veldig godt å ta i bruk norske og lokale råvarer.
Norske poteter, grønnsaker og frukter burde spises i mengder nå som vi har muligheten. Nyt de norske høstgodsakene!


Dagens søte ble proteinrull med sjokoladesaus og peanøtter.
Tre godsaker på en gang:
- Vaniljerull
- Sjokoladesaus
- Peanøtter


Proteinrullen har jeg lagt ut oppskrift på her og her.
I dag laget jeg en røre av 1 egg, 1 eggehvite, 1 ss vaniljeprotein, 1 ss kokosmel, 1/2 ts vaniljepulver.
Sjokoladesausen består av 2 ss mocca-protein, 1 ss yacon sirup, 2 ss melk, 1 ss kakao og 2 ss philadelphia (kesam kan også brukes).


I går ble det hviledag på meg.
I dag er jeg veldig klar for en benøkt.
Jeg må jobbe en timestid til, så blir det gymtid! :mrgreen: 
- Knebøy
- Leg extension
- Stark mark
- Leg curl

Jeg kjører veldig basic trening for tiden.
Det ser ut til å fungere. De siste ukene har jeg sakte men sikkert hatt en økning i styrke. Gøy!
Ha en riktig god tirsdag videre.


Kristine

UKESTART

  • 14.10.2013, 16:38


Hei og hopp.
Håper du har hatt en kanonstart på uken!
Jeg for min del, skal absolutt ikke klage denne mandagen.


Jeg våknet lenge før vekkerklokken ringte.
For å være ærlig vet jeg ikke helt om det er positivt eller negativt. Ja, det er deilig å våkne av seg selv, men jeg skulle gjerne hatt et par timer ekstra på øyet.
Jeg dro på meg smilet, kledde på meg og gjorde meg mentalt klar for en ny uke.
Jada, litt vel trøtt, men likevel - dette blir en bra uke!


Slik ser omtrent hver morgen ut hos meg:
Svare henvendelser og spørsmål fra klienter, mens jeg har tent lys, en kaffekopp og BCAA.
Jeg synes det er hardere å stå opp nå som det er mørkt og kjølig om morgenen. Derfor tenner jeg lys og gjør morgningene til en gledesstund.
En god start på dagen, gjør virkelig resten av dagen bedre.

"Gleden er som et lys - tenner du det for andre, faller skinnet tilbake på deg selv."
Carit Etlar.


Nå er jeg godt i gang med middagen.
Jeg er inne i en havregrøt periode, hvor jeg har lyst på havregrøt til alle døgnets tider.
Som jeg har nevnt før, spiser jeg så og si alltid det jeg har lyst på.
Jeg slet mye med overspising og spisekick for fire -fem år siden. Å nekte seg selv noe fungerer ikke for meg. Jeg har funnet ut at jeg må følge magens lyster. Ellers er jeg nesten like sulten og sugen etter at jeg har spist opp.
Om det så er en sjokoladebit på en tirsdag og en bolle på en torsdag. Disse små tingene har ingenting å si i den store sammenhengen. Det er mye verre når man går amok og spiser alt en kommer over. Når alt kommer til alt, handler det om å finne en god balansegang.


I dag hadde jeg lyst på havregrøt til middag, selv om jeg også spiste det til frokost.
Dermed ble det en stor bolle havregrøt toppet med proteinfluff, bananbiter, go raw cookies (disse) og peanøtter, sammen med et eple og en salat med spinat, tomat, gul paprika, rødløk, erter, indisk kylling og sennepsdressingen.
En merkelig, men veldig god miks.

Proteinfluff
Ha 100 g frosn bær i en bolle, jeg brukte bringebær, sammen med 0,5 dl melk og 20 g jordbærprotein.
Miks med en kjøkkenmaskin eller el-visp til du får en luftig og fin konsistens.

Indisk kylling
Til 4 kyllingfileter blander du sammen 3 -4 ss olje, gjerne peanøttolje om du har det, 1 ts spisskummen, 1 ts hvitløk, 1 ss tandoori masala krydder, 1/2 ts malt muskat, 1 ts chili og 1/2 ts gurkemeie.
Legg kyllingen i marinaden i minimum 1 time.
Ovnsbak kyllingen med marinaden på 150 grader i 35 -50 minutter avhengig av størrelsen på kyllingen. Eventuelt kan kyllingen også stekes i panne.

Sennepssaus
Bland sammen 1 ss dijon sennep, 1 ss eddik, litt persille og hakket hvitløk.
Denne dressingen gjør all salat mer spennende.


Ha en fortsatt flott mandag :grin:
Kristine

SKOGSTUR

  • 13.10.2013, 16:40



Dagens trening ble en nydelig skogstur i høstsolen.
Det er så vakkert og fredfylt.
Jeg trasket rundt i skogen i rett under seksti minutter, og bare nøt hvert sekund.
Alle de flotte fargene, lukten av skogen, fuglesang, friheten.
Rett og slett herlig :grin:
Å gå en tur i skogen er terapi for kropp og sjel.


Etter turen spiste jeg en god brunsj bestående av proteinkaffe (oppskriften finner du her), mikrobrød smurt med dijon sennep, wasabi og ketchup toppet med sylteagurk, stekte egg, paprika, tomat, agurk, go' og mager bacon og eple.

Mikro brød
Bland sammen 1 egg, 3 ss mandelmel (eller annen meltype), 2 ss bakepro (eller mer mel), 1 ts bakepulver, 1 ts fiberhusk, 1 -1,5 dl vann, 1 liten klype salt og litt oregano. Brukt en mikrosikker plastikkboks og ha plastikkfolie over boksen. Ha brødet i mikroen på full guffe, maks hos meg er 750 W i 4 - 4,5 minutter.
Enkelt og veldig godt.


Ellers har jeg jobbet en del denne søndagen.
Likevel har jeg tatt meg tid til å ligge på sofaen og slappe av med Mildred.
Søndager er lade-opp-til-ny-uke-dag.
Da må jeg få unnagjort arbeid jeg ikke har rukket tidligere i uken, samt at jeg planlegger den kommende uken og bare nyter at det er søndag.
Vi burde alle ta oss tid til å slappe av og lade oss opp.
For de fleste av oss er hverdagen stressende nok som den er.
Ta deg tid til å være deg, uten at du skal måtte gjøre noe eller oppnå noe.
Nyt denne søndagen!
Jeg ønsker deg en strålende dag videre :grin:


Kristine

TVIST AV EPLE

  • 12.10.2013, 14:45



Jeg tar meg ofte lengre tid til både å lage og spise mat i helgen.
Selv om døgnet har akkurat like mange timer, føles det merkelig nok som om jeg har bedre tid lørdag og søndag.
Det nytes med en god og lang brunsj.  


I dag ble det pannekaker igjen.
Jeg kan spise proteinpannekaker hver eneste dag. Jeg blir aldri lei!
I røren tilsatte jeg raspet eple. Det gav en utrolig frisk og syrlig smak.
De norske eplene er fantastisk gode. Prøv å tilsett litt i vaffel- eller pannekakerøren, du vil ikke angre.
Mellom pannekakene har jeg gresk yoghurt, sukrin+ og blåbær. Bananskiver og en cookie dough Questbar var også godt tilbehør.



Pannekaker med et tvist av eple

2 egg
3 ss mel, jeg brukte havremel
20 g vaniljeprotein
1/2 ts fiberhusk
1/2 revet eple
1 ts kanel
3 ss kesam
0,5 -1 dl væske

Visp eggene lett med en gaffel.
Ha så i de resterende ingrediensene.
La røren svelle et par minutter før du steker pannekaker i en panne på middels varme i 2 minutter på hver side.
Spis som de er eller med noe godt til.


Nå sitter jeg her med litt lørdagsgodt og skal lage ferdig et treningsoppsett for en klient.
Deretter er det tid for en liten tur på trening. I dag blir det en kort ryggøkt.  
Selv om jeg er blitt veldig glad i proteinbarer i det siste, holder jeg en knapp på lørdagsgodtet - da er det ekte saker!
Ha en herlig lørdag :grin:


Kristine

TIPS

  • 11.10.2013, 16:12


Da er det helg!
Jeg tenkte å gi dere noen gode tips denne fredagen.


iHerb har fått inn den nye Questbaren med double chocolate chunk.
Jeg har allerede bestilt to bokser!   :mrgreen:
Ja, jeg har spist opp en boks allerede!
Barene finnes her.
Les gjerne min iHerb-guide her om du lurer på noe.


MyRevolution har tilbud på lean mass meal med 25 % ut lørdag, altså ut morgendagen.
Skal du bygge muskler og jobber med å legge på deg noen kilo i løpet av vinteren?  Da kan denne måltidserstatteren gi deg en god hjelpende hånd. Dessuten smaker den utrolig godt!



Trenger du tips til helgematen?
Hva med tacotårn? Man får aldri nok taco! Dette er en av mine absolutt favoritter og blir kveldens middag hos oss.
Ellers så er jeg stor fan av moussaka, oppskriften finner du her.
Deilige kanelboller er slår heller aldri feil.



Om du er glad i sunne oppskrifter må du ta en titt på siden til Katie.
Jeg er veldig glad i denne bloggen.
Sjekk den ut her og bli inspirert.



Er du i shoppe-humør, selger jeg en rekke ting etter min mormor.
Belter fra Nanni, øredobber fra snø of sweden, støvletter fra Enzo Poli, Missoni veske, Belte fra Friis Company, sko fra Via Via, vintage smykker og en mengde andre varer.
Du finner alt her.


Ettersom jeg snart skal på trening for en benøkt, vil jeg tipse dere om bulgarsk utfall.
Har du ikke prøvd denne øvelsen, må du gjøre det med en gang.
Dette er en av mine favorittøvelser for ben.
Husk at dette er en ettbens øvelse. Det bakre benet skal være avslappet og du skal ikke presse foten ned i benken. Foten foran deg skal gjøre arbeidet.
Personlig synes jeg det er best å utføre øvelsen med en manual. Da holder jeg manualen i motsatt arm i forhold til den foten jeg har foran meg. Trener jeg høyrefoten og har venstrefoten på benken bak meg, har jeg altså manualen i venstre hånd.


Et siste tips denne fredagen.
Nyt helgen :grin:
Senk skuldrene. Husk at du er bra nok akkurat som du er.
Slapp av og kos deg. Livet er her og nå!
Riktig god helg.


Kristine

HVIT BROWNIE

  • 10.10.2013, 16:35



Hittil har jeg trodd at brownie var en av mine favoritt kaker.
I dag laget jeg hvit brownie, altså brownie uten kakao.
Fy, så utrolig godt!
Jeg har fått en ny favorittkake :mrgreen:  
Og ja, den er "rar", sukkerfri og proteinrik. Likevel er dette en real fest for ganen!
Mmmmm...



Hvit brownie

100 g havre mel
1 ss kokosmel
40 g vaniljeprotein
1 ts vaniljepulver
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
10 dråper stevia vanilje
4 ss smeltet kokossmør eller meierismør
150 g pærepure eller annen fruktpure, jeg bruker barnemat
    eventuelt kan most banan brukes
3 egg
40 g sukrin+
Valgfritt: hakket sjokolade


Bland sammen havremel, kokosmel, vaniljeprotein, vaniljepulver, salt og bakepulver.
Visp egg og sukrin til eggedosis.
Tilsett pærepure, smeltet kokossmør og stevia dråper i eggedosisen.
Ha så i det tørre.
Om du ønsker kan du tilsette hakket sjokolade, jeg brukte mørk sjokolade søtet med stevia.
Ha deigen i en form, jeg brukte en 20 *20 cm form, og stek på 175 grader i 35 -40 minutter.
Avkjøl kaken.


Ta en bit.
Ta to biter.
Ta mange :grin:


Kristine

DOUBLE CHOCOLATE CHUNK

  • 09.10.2013, 16:15



Endelig fikk jeg smake den nye questbaren.
Double chocolate chunk :mrgreen:  
Bare navnet får meg til å sikle.
Jeg er en veldig utålmodig sjel. Det er ti dager siden jeg bestilte disse og har ventet og ventet og ventet.
I dag kunne jeg endelig sette tenne i både to og tre barer!


Ser den ikke god ut?
Etter mine smaksløker er dette desidert den beste questbaren.
Smaken minner om lys kakedeig med sjokoladebiter.
I tillegg var den veldig myk og saftig. Noen proteinbarer har lett for å bli litt tørre.
Jeg bestilte de fra Questnutrition.


Veldig fornøyd frøken.
Som Quest selv sier "A chocolate lovers dream... finally come true!" og det er helt sant.
Jeg vet jeg skryter mye av Questbarene, men jeg er altså ikke kjøpt og betalt av dem...selv om jeg gjerne skulle vært det!
Disse barene er en av de få proteinbarene som ikke gir meg magevondt, de smaker godt, er søtet med stevia og har en av de bedre innholdsfortegnelsene jeg har sett.

Toppen min er forresten fra Weightless. Nok en av favoritt topp fra Freddy. Jeg er nemlig kledd for å komme meg på trening.
På tide å løfte på rumpestumpen. I dag er det bena som skal kjøres. Det er hardt, men føles alltid veldig godt etterpå.
Ha en herlig kveld dere :grin:


Kristine

MOUSSE

  • 08.10.2013, 19:24


Hva gjør du når du føler deg litt nedfor?
Alle jentefilmene forteller oss at vi skal spise is eller sjokolade.


Jeg savner PØ veldig mye i dag.
Å være borte fra samboeren i flere uker er litt som å være borte fra en del av en selv. Ja, det er en skikkelig klisje!
I kveld følte jeg meg ekstra nedfor og gikk derfor for filmtrikset med sjokolade.
Jeg laget deilig sjokolademousse :grin:  
Nå er moussen akkurat spist opp og jeg skal innrømme at savnet er der fortsatt. Smaksløkene derimot, de er veldig fornøyde! Jeg får aldri nok sjokolade!


Jeg serverte sjokolademoussen med speltlomper som er fylt med brunost og jordbærsyltetøy, og kesam, sukrin og kanel, samt nektarin.
På toppen har jeg Paulúns granola med kakao og bringebær. For dere som skal over grensen, er denne müslien virkelig å anbefale.



Sjokolademousse

2 eggehviter
1 ss sukrin
1 eggplomme, kan sløyfes
2 ss kakaopulver
2 ss myo-protein, eventuelt mer kakaopulver
4 ss skyr naturell, eventuelt gresk yoghurt eller kesam
1 og 1/2 gelatinplate
3 ss kokende vann

Bløtlegg gelatinplatene i varmt vann.
Bland sammen eggeplomme, kakaopulver, proteinpulver og skyr.
Smelt den gelatinplatene i 3 ss kokende vann, og bland de med sjokoladerøren.
Stivpisk eggehviten. Tilsett sukrin og pisk litt til.
Vend sjokoladerøren inn i de stivpiskede eggehvitene.
Sett kaldt i minimum en time.
Nyt :grin: 


Kristine

NY LEVERING

  • 08.10.2013, 09:58


Jammen fikk jeg ikke en ny levering fra iHerb igjen!
Eller, to pakker - dobbel glede :grin: 
Jeg bestiller ofte flere pakker samtidig da jeg alltid finner mange varer jeg vil ha.
Det lønner seg å bestille flere pakker til verdi under 200,- og under vekten 1,84 kilo. Da slipper man både toll og høy fraktkostnad.


Dagens pakke inneholdt:
- Questbar cookie dough
Ingen overraskelse, jeg elsker denne!
- Vita coco
Kokosvann, deilig og forfriskende med masse vitaminer og mineraler.
- Rice thins
Vanlige riskaker.
- Buttery caramel rice cakes
Disse riskakene smaker smørbukk. Utrolig gode!
- Hot cocoa med stevia
Dette er instant kakao, du tilsetter kun varmt vann, som ikke inneholder sukker.
- Just tomatoes
Tørket tomat, perfekt i salat, som ikke inneholder tilsetningsstoffer eller andre rare midler, kun tørket tomat.
- Organisk leppepomade
Denne fikk jeg gratis.
På hver bestilling får du velge deg en gratis vare under kategorien 'Freebies' øverst til høyre.  


Husk at du får 10 $ i rabatt ved bruk av koden OKE701.
Ha en absolutt herlig tirsdag!

Kristine

FARGESPRAK

  • 07.10.2013, 16:26


Høsten er kommet.
De siste dagene har det vært grått, mye regn og kjølig.
Jeg er ingen høst- eller vinterperson og kjenner at jeg er litt lei høsten allerede.
Da passet det perfekt med en oppmuntrende pakke denne mandagen!
 

Nye sko fra Zoovillage
!
Mandagsmotivasjon :mrgreen:  
Farger gjør meg alltid glad.
Disse Nike Free skoene er så fargesprakende at jeg synes de både er stygge og kule. Jeg må smile når jeg tar dem på meg!


Sko er uhyre viktig.
Viste du at foten din påføres tre til fire ganger så stort trykk som kroppsvekten din, hver gang du setter ned foten under en løpetur?
Selv har jeg hatt kronisk benhinnebetennelse siden elleve-årsalderen, nettopp fordi jeg ikke var klar over viktigheten av gode sko.

Du burde velge sko etter hvilke terreng du hovedsakelig bruker. Hardt underlag som asfalt trenger mer demping enn skog og mark.
Det er også viktig å tenke på hvordan du trener og hva slags fot du har.
Om du er en person som løper ofte, kan det være nyttig å ha flere sko slik at hvert par får hvile mellom bruk og du får variasjon i støtdemping og stabilitet.

Nike Free sko, som denne, har veldig lite demping og er inspirert av barfotløping. Lette løpesko gjør at midt- eller forfoten treffer bakken først. Dette gir en mykere landing.
De passer godt til korte løpeturer, som intervaller, og også som fritidssko.
I og med at jeg gjør kardio null til to ganger i uken, da som regel kort intervaller eller power walks, er dette perfekte sko for meg.


Mildred synes også det er gøy med pakker.
Jeg blir veldig oppstemt av dem. Hun derimot blir søvnig og synes at ekser er et perfekt sted å ta seg en lur.


Jeg måtte teste de nye skoene.
Dagens treningsøkt ble derfor kort-intervaller.
Herlighet, så fantastisk det er med intervaller! Det er hardt når det står på, men utrolig deilig etterpå. Jeg føler meg alltid litt flyvende etter en intervalløkt.

Økten så slik ut:
- 5 minutter oppvarming
- Intervaller av 25 sekunder spurt, etterfulgt av 120 sekunder aktiv hvile.
Jeg gjentok intervallene til jeg hadde gjort 8 stykker.
- 5 minutter nedtrapping.

Shortsen er forresten fra Weightless.
Jeg digger både WR.UP buksene og shortsene!


Etter trening hentet jeg meg inn igjen med et fargesprak av en tallerken.
Masse deilig frukt, sharon, epler og plommer med kokt søtpotet toppet med nutella-krem, kesam, jordbær og kakaonibs.
En real fest!
Har du ikke prøvd søtpoteten sammen med noe søtt enda, så må du gjøre det. Spesielt kanel er utrolig godt sammen med søtpoteten.  


Nutella-kremen er nesten den samme som i går. Jeg tilsatte også proteinpulver og kanel i den.
2 ss hasselnøttsmør, 1 ss kakaopulver, 2 ss mocca-protein, 1 ts yacon sirup,1 ts kanel og 4 -5 ss varmt vann blandes sammen.
Det smaker helt nydelig.


Ha en sporty og herlig uke dere :grin:
Fortsatt god mandag.

Kristine

SØNDAGSRO

  • 06.10.2013, 11:43


Jeg elsker søndagsro.
Det å sove så lenge jeg ønsker.
Ligge i sengen og kose med pusekattene etter jeg har våknet.
Stå opp og lage en god frokost.
Legge vekk alt som skal og burde gjøres.
Bare nyte øyeblikket og det som er her og nå.
En perfekt morgen i mine øyne!


Dagens deilige frokost ble proteinkaffe, pannekaker, riskaker, appelsin og bringebær som jeg nøt sammen med Stella.



Pannekaker

2 egg
100 g kesam
30 g proteinpulver, jeg brukte choco-peanut
1 ss kokosmel, eller andre meltyper
1 ts fiberhusk
1 ts sukrin
4 dråper stevia vanilje
Litt økologisk vaniljepulver

Bland sammen alle ingrediensene.
Stek pannekakene cirka et minutt på hver side i en panne på middels varme.
Server.


På toppen har jeg peanøtter og nutella-saus.
Sausen laget jeg av 1 ss hasselnøttsmør, 1 ss kakaopulver, 1 ts yaconsirup og 1 ss varmt vann som blandes sammen.
Denne er så god at den kan spises alene! 


Ha en riktig god søndag :grin:
Sett av litt tid til å gjøre akkurat det du har lyst til!

Kristine

FREDAGSGODT

  • 04.10.2013, 17:27



Fredagstaco!
Jeg spiser taco flere ganger i uken.
Det er enkelt, raskt, sunt og godt. Jeg blir rett og slett aldri lei.
I dag laget jeg en fredagsvariant med hjemmelagde kyllingburgere og spelt tacoskjell.


Start med kyllingburgerne.
Ha 2 små kyllingfileter, cirka 250 gram, i en foodprosessor sammen med 1/3 chili, 1 hvitløksfedd, tørket oregano-, cummin- og paprikakrydder. Kjør til en jevn masse og form 3 burgere. Har du ikke en foodprosessor kan du også bruke en stavmikser eller hakke ingrediensene fint med en kniv.
Stek burgerne i en panne i 3 -4 minutter på hver side.

Lag tacoskjell ved å bruke speltlomper eller fullkornstortilla lefser.
Ha hvitløk- og chilikrydder på lompene / lefsene. Heng lompene på en ovnsrist slik at lompene former tacoskjell. Stek på 225 grader i 12 -15 minutter.

Lag salat av de grønnsakene du har tilgjengelig.
Jeg brukte spinat, rødløk, paprika og cherry tomater.  

Server med kesam, taco saus og revet ost.
Tacofest!


Dagens treningsøkt var en hard benøkt.
I grunn var den ikke spesiell slitsom, men den føltes forferdelig hard!
Bena hang ikke helt med og ville helst ligge på sofaen.
Jeg tok en kort og grei økt for å få rørt litt på skrotten.
Godt det er helg nå!

- Benpress
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Markløft i smith maskinen
3 sett * 6 -8 repetisjoner
- Leg ex
2 sett * 12 repetisjoner
- Utfall
2 sett * 12  repetisjoner


Før trening laget jeg deilige og søte banan-sjokolade-cashew-biter.
Utrolig godt!
Perfekt om du vil ha sunn, raskt og god godteri.

Start med sjokoladeblandingen.
Bland 1 scoop, 30 gram, mocca-protein med 1 stor ss kakao, 4 dråper stevia sjokolade og 3 -6 ss melk. Rør sammen til du får en tykk masse. Rull til kuler.

Skjær 1 banan i skiver.
Topp bananskivene med sjokoladekuler og cashew clusters eller andre nøtter.


Da er det helg!
Ta vare på de du er glad i, deg selv og øyeblikket.
Riktig god helg :grin:


Kristine

BACK

  • 03.10.2013, 16:43



Noe av det beste ved å være tilbake i eget hus:
Mose-kose-overdose med pusene.
Sove i egen seng.
Lage mat på mitt kjøkken.
Ha alle rare bakeingredienser tilgjengelig - jeg må nok bake i kveld!
Et helt skap som er fylt med Questbarer.
Enda mer kos med pusene.
Kunne ta på meg PØ's gensere. Han er nemlig i San Francisco og, ja, jeg savner han.
Trene på "mitt" treningssenter.


Både Mildred og Spera har fått masse kos de siste tjue timene.
I natt sov de begge to inntil meg under dynen.
Jeg får ikke engang gå på toalettet uten at de vil være med. Pusene følger meg bokstaveligtalt over alt.
Det er veldig koselig, selv om det betyr at Spera veltet kaffekoppen min da hun dyttet den unna for å få mer kos og Mildred slettet jobbdokumentet mitt da hun gikk på pc'en for å få all oppmerksomhet. Herlige vesener! 


Jeg laget middag tidlig i dag, da jeg skulle komme meg på trening.
En real luksusmiddag - fordi jeg fortjener det :razz:
Biff med salat, pestodressing og røstipoteter.


Start med røstipotene.
Til en porsjon trenger du 1 stor potet, 150 - 200 gram og 1/3 løk, ca 50 gram, som du river grovt og blander sammen. Press ut mesteparten av vannet med hendene. Bland inn salt, pepper og hvitløkskrydder. Varm opp en panne med litt olje på middels høy varme. Form to røstipoteter med hendene og stek i 5 minutter på hver side.
I mellomtiden skjærer du opp salat. Jeg brukte hjertesalat, cherry tomater og rødløk.
Lag pestodressing av å blande sammen like deler pesto og kesam.
Til slutt steker du biffen. Ha på salt og pepper på biffskivene, jeg brukte mørbrad fra FirstPrice, og stek på høy varme i 1 -2 minutter på hver siden.
Da er middagen klar.
Luksusmiddag på 15 minutter.


Dagens søte ble noe så enkelt som en cookie dough questbar toppet med bananskiver og rått nutellasmør, dette.
Helt fantastisk godt! 
Nå skal jeg komme meg avgårde på trening.
I dag er det bryst og rygg som skal få kjørt seg. Jeg gleder meg!
Ha en herlig torsdag, helgen er rett rundt hjørnet :grin:


Kristine

SIDEN SIST

  • 02.10.2013, 16:18


Da er det en stund siden jeg har oppdatert ordentlig her.
Som jeg så vidt har nevnt, har det vært mye som har skjedd i privatlivet mitt. Jeg har måtte tatt noen skritt tilbake og ta vare på de som står meg nærmest, og ikke minst meg selv.
Jeg er tilbake hjemme i kveld :grin:  
Fra og med i morgen blir det ordentlig bilder med kamera, det la jeg nemlig igjen hjemme,  nye kreasjoner fra kjøkkenet og gleder på trening.  
Siden sist har jeg selvfølgelig spist mye godt, selv om det har vært lettvint og raskt, og også hatt noen runder på trening.
Her kommer en liten oppdatering fra instagram, @dedicationkristine.


- Restelunsj; ovnsbakte poteter med biff og salat av med kokt kålrabi, selleri og erter.
- Spetlompepizza som kveldsmat; ha på kyllingbiter, hakkede tomater, cherrytomater, rødløk, purre og ost, før du har lompene i ovnen på 250 grader i 5 minutter.


- Når du er helt alene på treningssenteret...
- Så skrur jeg musikken opp ekstra høy, danser rundt for meg selv....
- Og benytter anledningen til å ta noen flexebilder. Ganske harry i grunn!
- Pannekaker til dessert servert med gresk yoghurt og bær.
Dette er bananpannekakene laget av 1 banan, 1 egg, 1 eggehvite, 1 scoop vaniljeprotein og kanel som moses sammen før det stekes som pannekaker. Enkelt og godt.


- Nytt treningsantrekk fra Weightless. Jeg elsker Freddy-klærne!
- Nok en lunsj av rester; grillet kylling, søtpotet, sauterte spinat, squash, løk, hvitløk og bacon.
Å lagge ekstra mye middag er genialt. Da har du en lekker lunsj til dagen etterpå.
- Deilig snacks; skyr med kirsebær og pistasjnøtter.
- Questbar, jeg tror jeg spiser for mange av disse, med vaniljeis og kakaopulver.
 

- Et godt fat med frukt og proteinkuler.
Proteinkulene er laget av 30 g mocca-protein, 1 ss kakaopulver, 1 ss kokosmel og nok væske til å få en tykk deig. Rull kuler og server.
- Nok en gang pannekaker.
Her bukte jeg denne oppskriften og serverte pannekakene med rått cashewnøttsmør.


- Rester til lunsj igjen; ovnsbakt kyllingfilet, kokt egg, salat med rosenkål,  fetaost, kokosolje  og jordbær.
- Jeg får aldri nok frukt! Plommer, mango, klementin, fersken og valnøtter som et mellommåltid.
- Et av mine daglige snacksmåltider; eple, plommer og en Questbar.


Ha en strålende onsdag så lenge :grin:
Vi sees i morgen.

Kristine 

VELKOMMEN OKTOBER

  • 01.10.2013, 16:03


Riktig god første oktober sprekinger.
Da er vi i gang med en helt ny måned!
La dette være måneden du behandler deg og kroppen din slik du fortjener :grin:
Fyll på med riktig og nok næring, trent jevnlig, tenk positivt og ta vare på deg selv.
Jeg har satt sammen litt oktober-inspirasjon. Håper dere liker det.




Ha en skjønn dag og en fantastisk oktober.
Dette er din måned!


Kristine

Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her på min blogg vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits