www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

NOEN TUNGE DAGER

  • 31.10.2015, 10:38


Beklager at jeg har vært litt fraværende de siste dagene. Det er rett og slett fordi det har vært noen tunge dager. 
Moren til samboeren min gikk bort onsdag kveld.

Jeg kan ikke forstå det!
Det er knappe året siden min egen mor gikk bort, bare førtini år gammel. Etter å ha sloss mot en hjernesvulst. Nå har altså kreften tatt moren til samboeren. Det er veldig vondt og ufattelig urettferdig!

Jeg er lei meg. Både fordi jeg ser en jeg er glad i ha mistet sin mor, fordi hun var et fantastisk menneske, og fordi jeg minnes og gjennopplever alle følelsen og opplevelsene jeg hadde da min mamma gikk bort. 

Det blir nok noen dager med helt enkle innlegg, matoppskrifter og lignende, og trolig litt færre oppdateringen. Da kommer jeg sterkere tilbake.

Livet er skjørt dere.
Du vet aldri når du mister noen. Ta vare på de du er glad i. 


Kristine ♥

MATPAKKE

  • 29.10.2015, 09:25


Frokosten er inntatt og jeg er pakket og klar for forelesning og jobb.


I matpakken i dag skjuler det seg:
- Salat med tunfisk, avokado og kiwi
- Grovt rundstykke med kokte egg
- Proteinpulver (til proteinkaffe) som spises med eple og proteinchips

Jeg har forresten en konkurranse gående på min instagram, @dedicationkristine, hvor du kan vinne en hel eske med ProTings proteinchips. De er så gode! Sjekk den gjerne ut her
Håper du for en god torsdag :grin:


Kristine ♥

SNACKS TIL HALLOWEEN

  • 27.10.2015, 18:25



Trick or treat?!
Det nærmer seg Halloween med stormskritt. Da må man naturligvis ha noe skummelt å servere.
Her er noen tips:


Misfornøyde klementiner.
Ta en penn og tegn på klementinene.


Avsagde fingre
Bananer i biter med mandler som neger.


Sinte jordbær
Jordbær med hvit sjokolade og kakaonibs som øyne og munn. 


Blodige munner
Eplebåter som er hult ut og fylt med syltetøy, samt solsikkekjerner som tenner.


Overrask dine nære og kjære med skummel snacks :grin: Det vil bringe frem smilet og latteren hos de fleste!
Ha en herlig tirsdag.
Happy Halloween når den dag kommer! 

Kristine ♥

BE HAPPY TODAY

  • 27.10.2015, 07:32



Våkn opp med et smil og tenk glade tanker.
Velg å vær glad i dag. Jeg kan love deg at dagen vil bli så mye bedre!


Kristine 

FRUKTSYRE OG PANNEKAKER

  • 26.10.2015, 15:15




En ny uke er i gang og jeg har prøvd noe helt nytt, nemlig fruktsyrebehandling hos Marylin Studio. 
Fruktsyre gir frisk og fresh hud, samtidig som det hjelper mot urenheter og reduserer små arr. 

Jeg har en del små acnearr på haken og fikk derfor 30 % fruktsyre på hakeområdet og 25 % fruktsyre på resten av området. Etter at fruktsyren har ligget på huden i 10 minutters tid, tas den av og det blir lagt på en algemaske. Dette er de hvite masken. Denne nøytraliserer huden og virker alkalisk. Etter dette igjen, fikk jeg en melon maske, som funger som en fuktighetsmaske. Totalt tok det knappe 45 minutter. 
Akkurat nå føler jeg at huden min er glattere, renere og mer skinnende. Det tar flere omganger før man ser virkelig resultat og det anbefales å ha minimum 3 fruktsyrebehandlinger.  Jeg er spent på hvordan huden ser ut om tre uker. Hvis det blir litt bedre for hver behandling, må jo dette blir fantastisk!

Akkurat nå har Marylin Studio tilbud på fruktsyrebehandling, hvor du får ansikts- og halsbehandling med 20 -35 % fruktsyre avhengig av hva du trenger til 650 -750,- per gang.


Til brunsj, også kalt før treningsmat, laget jeg pannekaker. Et skikkelig deilig pannekaketårn!



Pannekaker

1 stor banan
30 g vanilla white chocolate protein pulver, eller vaniljeprotein
2 ss havremel, kan byttes ut med annet mel
2 egg

Bland godt sammen.
Stek lapper eller pannekaker i en panne på middels varme med litt kokosolje.
Server.


Disse synes jeg er så gode i seg selv at de ikke trenger noe pålegg. Derfor hadde jeg kun topping på den øverste pannekaken, en klatt Røros rømme, og serverte gojibær, kakaonibs og hampfrø ved siden av.


Nå skal jeg komme meg avgårde på trening. I dag blir det en styrkeøkt med blant annet markløft, benkpress, skulderpress og utfall. Det blir bra!

Håper du har hatt en god start på uken. 
Smil, le, vært aktiv, spist godt og nyt hver dag :grin: Det er dette som er livet!

Kristine ♥

SØNDAGSKVELDEN

  • 25.10.2015, 19:37


Nå har helgeroen senket seg og jeg er klar for å ta søndagskvelen med storm!


I går fant jeg disse to nyhetene i butikken, og de ble selvfølgelig med hjem!
Har du smakt dem? Jeg synes begge variantene hørtes fantastisk gode ut, jeg elsker jo is!
Nå skal jeg sette meg ned i sofaen, spise is og lade opp til en ny uke. Det er søndagskvelden sin det :grin: Da våkner jeg forhåpentligvis uthvilt og full av energi imorgen! Håper du gjør det samme.  
Nyt siste rest av helgen.


Kristine ♥

MUFFINS MED PERSIMON

  • 25.10.2015, 10:51


Hei og god formiddag dere :razz: 
Har du husket å stille klokken? Det er alltid deilig når man får en time ekstra å sove på, eller gjøre noe helt annet for den saks Spesielt på en søndag!


Persimon, også kalt sharon, er endelig tilbake i butikkene igjen. Jeg elsker denne frukten!
I dag brukte jeg bakemorgenen min til å bake noe deilig med denne frukten. Det ble saftige muffins med biter av persimon toppet med kremostglasur. Dette var godt!

Viste du at persimon er faktisk et bær?
Det søte og knall oransje bæret inneholder godt med betakaroten, C-vitamin, fiber og antioksidanter.


Du kan fint servere muffinsene uten glasuren, men jeg anbefaler å lage den også. Kremostglasuren setter virkelig prikken over i'en på muffinsene. Det søte fra fra persimon-bæret passer perfekt med det syrlige i kremosten. 



Muffins med persimon
6 -8 stykker

Muffins
2 egg
3ss sukrin gold
1/2 ts salt
2 ss kesam eller gresk yoghurt, kan sløyfes
30 g havremel*
30 g bakeprotein FitnessGuru OneBake** eller vaniljeproteinpulver
1 ss kokosmel
1 ts vaniljepulver
1 ts bakepulvere
1/3 ts salt
1 dl melk, eventuelt vann
1 persimon

Glasur
100 g gresk yoghurt
200 g philadephia light
3 ss sukrinmelis

Begynn med muffinsene.
Skjær persimon i biter.
Pisk egg og sukrin gold til eggedosis. 
Bland sammen havremel, vaniljeprotein, kokosmel, bakepulver, salt og vaniljepulver. Vend inn i eggedosisen sammen med melken. Rør inn persimonbitene.
Fordel i minuffinsformer.
Stek på 175 grader i 15- 20 minutter. 

Glasuren lages ved å blande sammen alle ingrediensene. 
Smak deg gjerne frem til hvor mye sukrinmelis du ønsker. 
Når muffinsene har avkjølt seg noe, har du over glasuren.
Server og nyt.


*havremel kan erstattes av andre meltyper som bokhvete eller speltmel
**istedenfor bakeprotein kan du bruke mer mel 


Saftig og kjempe god!
Håper det smaker.


Kristine ♥

GLEDER MEG

  • 24.10.2015, 10:09


Riktig god lørdagsmorgen herlige dere. Har du sovet godt?
Jeg sov som en stein i natt. Fantastisk deilig! I dag føler jeg meg som et nytt menneske, uthvilt og glad!
Nå har jeg akkurat spist en god porsjon havregrøt, sitter her med kaffekoppen og lader opp til en noen timer treningsmoro med tredve herlige jenter. Vi skal ha forskjellige workshops på Asker Treningssenter. Jeg gleder meg skikkelig :grin:
Sjekk gjerne hastaggen instajentenepådate. Tipper vi kommer med en del oppdateringer utover dagen. 


Ha en riktig god lørdag!

Kristine  ♥

ENDELIG HELG!

  • 23.10.2015, 18:45


I dag morges gjorde jeg noe jeg nesten aldri gjør. Jeg stod opp, spiste frokost og gikk å la meg på sofaen. Der ble jeg liggende frem til klokken var nærmere tolv!


Den siste uken har vært en tung uke. 
Det begynte med at vi kræsjet på E18 i en kjedekollisjon. Jeg var riktignok ikke sjåfør, men satt i passasjersetet. Heldigvis ble ingen hardt skadet! Jeg slapp unna med skrekken, noen skrubbsår og en verkende nakke. 
Onsdag endte jeg opp i sykebilen. Jeg var på vei til et jobbmøte da jeg plutselig kjente at jeg fikk en allergisk reaksjon. Det er lenge siden jeg har hatt en reksjon, slik at jeg hadde helt glemt å ta med meg adrenalinpennen! Jeg satte meg ned i håp om at det var en mild reaksjon. Etter ett minutt kjente jeg at dette var av den alvorlige varianten og det ble vanskelig å puste. Jeg måtte ringe nødsentralen for første gang i mitt liv! Sykebilen var der på under fire minutter og fikk satt adrenalin slik at det gikk bra. "Det er å leke russisk rulett å gå uten adrenalinpenn når man har alvorlig allergi, spesielt når man ikke vet hva man reagerer på", sa legen. Fremover er alltid pennen med. Dette  var en skikkelig lærepenge!
Og dere vet at en ulykke sjeldent kommer alene? Denne uken har vært en kløne uke hvor kaffekoppene har gått i gulvet, jeg har sklidd og trynt på isen, brent maten min og knust telefonen. For en uke! Takk for at det endelig er helg, nå kan det bare bli bedre :grin: 


Som en god start på helgen laget jeg en skikkelig god middag. Biff med ovnsbakte grønnsaker, rødvinssaus og dobbeltbakte poteter. Dette var knall godt! Det tar litt tid å lage potetene, men de er virkelig verdt tiden. Prøv selv. Jeg er sikker på at du vil få en ny potetfavoritt!



Biff med dobbeltbakte poteter 

Start med potene. Del dem i to og stek på 225 grader til de er møre, i 30 -40 minutter.
I mellomtiden skjærer du grønnsakene, jeg brukte rød og gul paprika og squash, i skiver. 
Når potetene er ferdig, graver du ut innmaten med en skje. Bland innmaten med en dært kesam, salt og pepper og fordel tilbake i potetskallene. Topp med revet ost. Legg grønnsakene ved siden av potetene og stek det hele i 15 minutter.
Mens dette steker lager du biffen. Ha en klatt smør i en panne på høy varme. Ha salt og pepper på biffene. Stek i 2 -3 minutter på hver side.
Da er en knall god middag klar! Server gjerne med rødvinssaus. Jeg jukset og brukte Jacobs ferdigvariant i dag. 


Når det endelig er helg, slår jeg til med dessert.
Akkurat nå sitter jeg å nyter denne mango sorbet fluffen. Veldig enkel og god!



Mango sorbet fluffen

1/2 mango, ca 150 g
2 ss skyr eller gresk yoghurt, kan sløyfes
20 g vaniljeprotein, kan byttes med 1 ts sukrin
1 eggehvite

Ha ingrediensene i en bolle. Pisk til det er fluffy med en kjøkkenmaskin eller elvisp. 
Server!


Håper du har en fantastisk helg i vente :grin:  Jeg er sikker på at jeg er ferdig med ukens ulykker og at helgen blir fenomenal! 
God fredagskveld. 

Kristine ♥

OVERRASKELSESPAKKE

  • 22.10.2015, 15:50


Hei herlige mennesker!
Håper torsdagen har vært bra. Det har absolutt min vært så langt.
Dere vet jo at jeg elsker å få pakker. Men det jeg liker aller best, er når jeg får pakker som jeg ikke har noen anelse om kommer. Det gjorde jeg i dag - en overraskelsespakke fra FitnessGuru :mrgreen: 

- One bake
Et smaksnøytralt proteinpulver laget spesielt for baking. 
- One Whey med vanilla white chocolate
Whey protein med 23 g protein per porsjon og 10 g essensielle aminosyrer. Denne smaken har jeg faktisk hatt før og den er knall god! Den er veldig søt og god, og er perfekt i pannekaker!
- One whey proteinbar i smakene gingerbread og chocolate crisp
En glutenfri proteinbar med 17 g protein per bar. 
- One heat
En fettforbrenner med blant annet grønn te, ingefærekstrakt og rosenrot. 


Siden jeg en ganske nyskjerrig og utålmodig, måtte jeg åpne den ene proteinbaren med en gang. Valget falt naturligvis på pepperkakesmaken. Jeg tror alle julemagasinene og all julemarsipanen som har begynt å komme i butikkene, påvirker meg! Baren hadde en veldig kraftig smak av pepperkake og minte meg om pepperkakedeig. Julefølelsen kom snikene, nå gleder jeg meg til jul!
Gleder meg til å kose meg med resten av pakken. Det blir desidert noe deilig bakst ut av dette.


Kristine ♥

TACO GRATENG

  • 21.10.2015, 17:12


Jeg har fått en ny favorittmiddag; taco grateng med Protings Protein Chips!
Dette var så utrolig godt!

Protein chipsene er jeg blitt kjempe fan av. De er knall gode, spesielt i smaken Tangy Southern BBQ og Zest Nacho.
Det er masse moro man kan lage med chipsene, som for eksempel denne sunne versjonen av taco grateng. Sunt, knall godt og laget på et kvarter :grin: Dette er virkelig en hverdagsglede av en middag! 



Taco grateng
Til 2 sutene

600 g karbonadedeig
2 ss taco krydder, jeg bruker dette
1/2 rødløk
1 liten boks sopp
3 ss tomatpure
1 boks hakkede tomater
Ca 60 g Protein Chips
40 -50 g revet ost, jeg brukte jarsberg

Stek karbonadedeig i en panne. Ha i hakket rødløk, sopp, tomatpure, hakkede tomater og taco krydder. La det småkoke i cirka 5 minutter.
Hell blandingen over i en form. Topp med protein chips og ost.
Stek på 225 grader i 10 minutter. 
Server!


Om du fortsatt ikke har bestemt hva du skal ha til middag i dag, lag denne.
Håper det smaker!


Kristine ♥

DAGEN ER DIN

  • 21.10.2015, 10:18



Dagen er din.
Bruk den på godt. Smil, tenk glade tanker, vær takknemlig, gled deg og nyt tiden. Livet er her og nå!


Kristine ♥

UNNGÅ HØSTDEPRESJON

  • 20.10.2015, 16:42



Høsten er godt i gang. Det er blitt kaldere og mørkere.
Viste du at flere tusen nordmenn lider av høstdepresjon hvert år? Jeg har vært der flere ganger selv. Mangel på lys fører til mindre energi, økt appetitt og dårligere humør. 



Det er flere ting du kan gjøre for å bedre høsten.
Her er mine tips til å unngå høstdepresjon:
- Få nok lys
Vi ser solen såpass lite på denne tiden av året. Bruk noen minutter ute når det først er sol!
Utover vinteren er det ofte slik at det er mørkt når vi drar på jobb eller skole og det er mørkt når vi skal hjem. Om du har tid, ta en pause midt på dagen i dagslyset, eller ta med lunsjen ut. Eventuelt kan en lyslampe være til hjelp for innebruk. 

- Spis regelmessig
Pass på å få i deg balanserte måltider med en god porsjon protein (kjøtt, fisk, fugl, egg, kesam, ost, skinke, osv), sunt fett (egg, meierismør, kokosolje, avokado, nøtter, osv) og langsomme karbohydrater (frukt, grønnsaker, fullkornsprodukter). Riktig å sunn mat gir både bedre kroppsfølelse, energi og humør. 
- Vær fysisk aktiv
Regelmessig trening er bra. Gjør noe du liker. Gruppetimer, styrketrening, tur i skogen, løping, yoga, dans, osv. Eventuelt kan du ta trappene isteden for heisen eller gå til jobb. Vær litt aktiv hver dag, det er ikke så mye som skal til!
- Se de positive tingene
Når humøret synker føler mange at de ikke strekker til og man får et negativ tankemønster. Forsøk heller å være din beste venn. Skryt av deg selv for de små tingene du gjennomfører og se de positive hendelsene hver dag. Om det så er at du gikk ut med søppelen eller at en fremmed smilte til deg på gaten. Selv de minste gledene, lyser opp hverdagen!
- Ta kosttilskudd
Jeg anbefaler alle mine pt-kunder å få i seg mulitvitamin, d-vitamin og omega3 på vinterhalvåret.
D-vitamin er spesielt viktig da kroppen vår ikke får dannet nok d-vitamin på vinterhalvåret. Huden vår danner nemlig dette vitaminet på sommerhalvåret ved at sollyset treffer huden. Det er sett flere sammenhenger mellom mangel på d-vitamin og depresjon. 

- Slapp av med god samvittighet
Er du sliten og slapp, gi deg selv tid til å slappe av. Og når du først hviler, glemt alt du skulle og burde ha gjort, slapp av med god samvittighet og nyt minuttene med hvile. Noen ganger er det ikke mer enn en halv times tid som skal til for å fylle på energilagrene og som gjør at du føler deg bedre.
- Gjør noe hver dag som gleder deg
Det kan være små ting som å ta en kaffe med en venninne, gå en tur i skogen, ta en varm dusj eller noe helt annet. Sett av noen minutter hver dag hvor du gleder deg og nyter det du gjør.


Håper du går lys høst og vinter i møte:grin: 

Kristine ♥

MANDAG IGJEN

  • 19.10.2015, 16:43


Hei dere!
Det er mandag igjen. Ny uke og nye muligheter!


I dag startet jeg dagen med en runde yoga. Jeg er skikkelig dårlig på Yoga! 
Jeg smilte før jeg dro, men jeg skal innrømme at det forsvant utover timen. Frustrasjonen ble større og større fordi jeg ikke får til! Etterpå var jeg bare nødt til å le av meg selv. Forbedringspotensialet er stort. Men da kan det bare gå en vei - og det er oppover :grin:

I dagens samfunn tror jeg mange er for stresset, deriblant meg selv, til å bedrive yoga. Det skjer for lite og vi sliter med å være i nutet. 
Forsking viser at yoga blant kan hjelpe ved leddgikt, depresjon, ADHD og søvnvansker. Det er også bevist at yoga påvirker immunsystemet, sentralnervesystemet og hjernen vår på en positiv måte.
Jeg tror svært mange av oss har nytten av å bedrive yoga. At èn ikke får det til i dag eller synes at tiden går forferdelig sakte, er bare et tegn på at vi trenger det ekstra mye. Her er det tålmodighet og kontinuitet som gjelder. Jeg skal forsøke å få inn yoga en gang i uken fremover. Det vil gjøre godt for kropp og sjel!


Nå er det jobb som venter og matpakken er klar. 
Salat med karbonadedeig stekt i kokosolje med gul og rød paprika, toppet med sweet chili saus. Så enkelt og så knall godt. Dette går igjen i matpakken min, jeg blir aldri lei! I tillegg har jeg med meg en haug med frukt, en liten pose med nøtter og en boks med 30 g mocca-protein som blir en proteinkaffe. 

Each new day is a blank page in the diary of your life.
The secret of success is in turning that diary into the best story you possibly can.


Håper uken din blir super duper.
Husk at det aldri blir bedre enn hva du gjør det til selv.
Ha en god mandag!

Kristine ♥

MUFFINS MED KARAMELLISERTE NØTTER

  • 18.10.2015, 11:24



Disse sitter jeg å gomler på nå. Fantastisk gode vaniljemuffins med karamelliserte nøtter.


De karamelliserte nøttene jeg laget på fredag, og som mystisk vis forsvant fordi de var så gode (se innlegg her), hadde jeg planer om brukte til disse vaniljemuffinsene. Det tar ikke mange minuttene å lage karamelliserte nøtter. Jeg laget like så godt en runde til i dag, slik at jeg fikk gjennomført planen min. Og det er jeg glad for! 


Super saftige vaniljemuffins med en syrlig kremostglasur toppet med sprø og søte karamelliserte nøtter. De beste muffinsene på lenge!



Vaniljemuffins med karamelliserte nøtter

Muffins
2 egg
1 ss sukrin+
30 g havremel*
30 g vaniljeprotein**
1 ss kokosmel
1 ts vaniljepulver***
1 ts bakepulver
1 dl melk, eller vann
2 ss smeltet smør, kan sløyes

Nøtter
50 -60 g nøtter, jeg brukte pekannøtter
2 ss sukringold

Glasur
100 g kesam, eventuelt mer philadelphia
150 g philadephia, lett eller vanlig 
2 ss sukrinmelis
1 -2 ss fibersirupgold, til pynt


Begynt med nøttene. Hakk de grovt og ha på en bakplate. 
Strø over sukringold og stek på 160 grader i 10 -15 minutter. Pass på underveis så de ikke svir seg. 

Lag så muffins. 
Pisk egg og sukrin til eggedosis.
Bland sammen havremel, vaniljeprotein, kokosmel, vaniljepulver, bakepulver, melk og smeltet smør. Bland i eggedosisen.
Fordel i 6 -8 muffinsformer.
Stek på 175 grader i 12 -15 minutter.  
Avkjøl.

Lag til slutt glasuren.
Bland sammen kesam, philadephia og sukrinmelis. Fordel over muffinsene.
Topp med karamelliserte nøtter og en liten dert fibersirup. 


*havremel kan byttes ut med andre meltyper som spelt-, bokhvete-, eller hvetemel.
**istedenfor vaniljeprotein kan du bruke 30 g havremel og 1 ss sukrin+
***vaniljepulver kan byttes ut med vaniljesukker


Håper du lar deg friste og at muffinsene faller i smak. Det er jeg nesten helt sikker på! Vanilje, nøtter og karamell er en fantastisk smakskombinasjon. 


Nyt søndagen med solskinn, hygge, baking og alt som hører til :razz: Håper du får en strålende dag! 


Kristine ♥

DENNE FREDAGEN

  • 16.10.2015, 20:28



Denne fredagen har jeg blant annet testet den nye Greske yoghurten med epler og kanel. Den smaker høst! 


Jeg har fått påfyll på vippene mine hos Marylin Studio
(sponset behandling)


Blir det ikke fint?
Jeg er virkelig super fornøyd med kashmir vippene! En månedstid har jeg hatt de nå og de ser naturlig og delikate ut, samtidig som de har holdt veldig bra. Jeg føler meg så fresh og fin, selv når jeg akkurat har våknet!


Denne fredagen har jeg laget karamelliserte nøtter. Planen var egentlig å bruke de i en kakeoppskrift senere, men de var så gode at de forsvant på en - to -tre! 
Dette er virkelig super enkel, sunn og kjempe god snacks.

Karamelliserte nøtter

100 g av ønsket mengde nøtter, jeg brukte pekannøtter
3 ss sukringold

Hakk nøttene grovt å legg de utover en bakplate. Strø over sukringold.
Stek på 175 grader i 10 -12 minutter. Pass på at nøttene ikke svir seg underveis. Avkjøl og nyt!


Jeg har jeg akkurat vært på trening. Denne fredagens styrkeøkt var ikke av den beste sorten, men jeg gjennomførte. Ikke alle økter kan være like bra! I dag ble det benpress, leg extension, roing, sidehev og benkpress.
Nå skal jeg sette meg ned i sofaen med sushi og nyte fredagskvelden!


Håper du har en herlig kveld.
Jeg ønsker deg en riktig god helg :grin: 

Kristine ♥

SENK SKULDRENE

  • 15.10.2015, 14:38



Når man har tid til å ta seg en time-out midt på torsdagen :mrgreen: Glede!
Denne er uken er noe i overkant hektisk. I dag kjente jeg på kroppen at jeg trengte å senke skuldre og puste ut. Da var det ekstra deilig at jeg plutselig fikk et par timer til overs så jeg kunne gjøre nettopp dette. 


Costume, proteinkaffe med mocca-protein, epler, plommer, atkins bar, sharon, yoghurtnøtter og mango. Nå er jeg i avslapping- og kosemodus! Her skal jeg slappe av maksimalt en times tid før det bærer avgårde på jobb.
Håper du har en strålende torsdag. Nyt resten av dagen!


Kristine ♥

GRØNNSAKSPASTA OG CARBONARA

  • 14.10.2015, 18:40



I dag testet jeg den nye grønnsakspastaen. Har du prøvd den?
Siden pastaen kom i september, har jeg tenkt at jeg må teste dem. Da jeg stod i butikken i dag og lurte på hva jeg skulle ha til middag, dukket de plutselig opp og dermed ble det naturligvis grønnsakspasta til middag. Jeg brukte de til å lage en sunnere versjon av carbonara. 
Dette var knall godt. Og middagen tar ikke mer enn ti minutter å lage. Supert på hektiske dager!



Carbonara med grønnsakspasta
Til 2

1 pakke grønnsakspasta, eller annen pasta
1 egg
0,5 dl melk
150 g creme fraiche, lett eller vanlig
1 -2 ss revet parmesan
100 g bacon, jeg brukte 50 / 50 magert bacon og vanlig bacon
1/2 løk
Salt og pepper

Start med å stette på en stor kjele med vann.
Skjære så bacon i biter. Hakk løken i små terninger.
Stek bacon et par minutter. Ha så i løken og stek til baconet har blitt sprøtt og løken gyllen.
Bland sammen melk, creme fraiche og parmesan. 
Kok pastaen etter anvisningen på pakken, i 1 minutt. Hell så av vannet. Ha pastaen tilbake i kjelen. Tilsett creme fraiche-blandingen og ca 1/2 ts salt og 1/2 ts pepper. Smak deg frem med ønsket mengde krydder. Vend til slutt inn egget, bacon og løk. 
Server.


Grønnsakspastaen kommer jeg til å kjøpe igjen. Det er veldig liten grønnsakssmak på den, den eneste forskjellen er at disse er mer klissete og kremete enn vanlig pasta. Et sunnere alternativ til vanlig pasta er jo supert!


God kveld da dere :grin: 

Kristine ♥

BLADENE SKIFTER FARGE

  • 14.10.2015, 09:24



Jeg vet ikke hvordan det er med dere, men en av de tingene jeg liker best med høsten er når bladene skifter farge. Fargespillet er så vakkert!


I dag satte jeg meg ut å nøt høstsolen og de fine bladene med Spera-pusen. Dette er enkel hverdagslykke for meg. Alle disse små tingene; å kjenne solen mot kroppen, føle høstluften i ansiktet, se fargene på bladene og få en god kos av Spera, det er dette som gjør meg glad i hverdagen :grin: 

Hver eneste dag er fylt med mange små gledesøyeblikk, men det gjelder å stoppe opp å se dem og nyte dem. Gjør du det? Hvis ikke synes jeg du skal begynne i dag. Livet er for kort til å ikke ta imot alle gledene du kommer over!


Kristine ♥

IHERB

  • 13.10.2015, 17:04


Tirsdagsglede - å hente en stor pakke fra iHerb med masse godsaker!


- Questbar cookie dough
Trenger jeg å si mer. Denne kjøper jeg jo hele tiden!
- RawMio sjoko- og nøttepålegg
Dette har jeg fått helt dilla på. Rått nøttepålegg med smak av sjokolade og cookie dough. 
- Cacao nibs
Små rå kakaobiter fulle av næring, som jeg bruker på havregrøten eller over kesamen, og som snacks. 
- Coconut chips
Disse er supergode! Kokosflak med sjokoladesmak. 
- Wild salmon
Vill laks på boks. Til matboksen er jeg veldig glad i enkle varianter og da er denne helt super! 
- Butternut squash purre
Altså gresskarpure. Super i bakst!
- Rice thins
Tynne riskaker. Digger de!
- Atkins nonstop
Det var disse jeg brukte i denne kaken på søndag. Også gode som snacks.
- Glutenfritt bakemel
Dette har jeg ikke brukt før. Melet består av en blanding av flere meltyper. Jeg tror dette skal bli bra å bake med. 


Denne gangen bestilte jeg alt i en pakke. Som jeg har nevnt før, lønner det seg ikke grunnet tollen.
Normalt bestiller jeg flere små pakker. Da passer jeg på at prisen inkludert frakt er under 350 norske kroner. Bruk for eksempel valutakalkulator her. I tillegg prøver jeg å passe på at vekten på pakken er under 1814 gram, da blir frakten billigst. 
Husker du på disse to tingene; pris og pakkens vekt, er det bare å handle i vei :grin:
Bruk gjerne koden min OKE701, da får både du og jeg rabatter.


Kristine ♥

MANDAGSTRENING

  • 12.10.2015, 18:53


God mandag fine folk!
Ny uke og nye muligheter. Har du hatt en god start på uken?

Jeg hade en knall mandagstrening. Det var så utrolig med en skikkelig god økt, det er lenge siden det har vært så futt i kroppen!

Slik så mandagstreningen ut:
-Manualpress
3 sett * 8 repetisjoner 
-Stående roing
3 sett * 8 repetisjoner 
-Utfall i smith-maskin
3 sett * 10 repetisjoner 
- Pull through
3 sett * 12 repetisjoner 
- Triceps pushdowm
3 sett * 9 repetisjoner 

Jeg økte i flere av øvelsene. Det er alltid moro. Å bli sterkere gjør meg glad! Blant annet tok jeg manualpress 3 sett av 8 repetisjoner med 16 kilos manualer. Altså 16 kilo i hver hånd. Det er jeg veldig fornøyd med!

Etter trening fikk jeg endelig testet den nye skyren med cottage cheese. Og for å være ærlig må jeg innrømme at jeg er litt skuffet!
Den finnes i to varianter, mango og pasjonsfrukt og blåbær. Mangovarianten var den beste, men fortsatt ikke en høydare. Den er litt tam i smaken og rar i konsistensen. Jeg synes også det er unødvendig at de har tilsatt en god dose sukker i skyren. Det er omtrent 3 sukkerbiter i en boks!
Jeg fortsetter å blande cottage cheesen med friske bær eller yoghurt. Det er å blir det beste i mine øyne. 


Håper mandagen din har vært bra. Jeg ønsker deg en fortsatt flott uke.
Gjør det beste ut av hver dag :grin: og husk å smile!

Kristine ♥

NON STOP SJOKOLADEKAKE

  • 11.10.2015, 12:01


God søndag dere. Har du hatt en fin helg? :razz: Håper det. 
Jeg har hatt en herlig helg så langt med masse sosialt, gode venner og latter. Akkurat slik jeg liker helgen!


I dag tenkte jeg å ta en rolig søndag og startet dagen med en bakerunde. Jeg laget denne super gode non stop sjokoladekaken. Så sinnsykt god! Den beste sjokoladekaken på evigheter. 
Når sjokoladekaken blir saftig og smakfull med god sjokoladesmak, da er jeg i himmelen. Sammen med et glass melk, var dette en fantastisk start på søndagen. 
La deg inspirere og prøve oppskriften!



Non stop kake

Sjokoladekake
30 g smør
100 g kokoskrem, eventuelt kesam / gresk yoghurt
3 egg
3 ss sukrin+
4 ss kakaopulver
1 ts bakepulver
1/2 ts vaniljepulver
1/3 ts salt
50 g mandelmel
1 ss kokosmel
30 g sjokoladeprotein, eventuelt mer mandelmel
2 poser med atkins non stop, eventuelt vanlig nonstop eller hakket mørk sjokolade

Smelt smør og bland med kokoskremen.
Pisk egg og surkin til eggedosis.
Ha i kokoskrem og smør.
Rør sammen tørrvarene og ha i egg og smørbladningen.
Rør inn non stop.
Ha deigen i en form og stek på 175 grader i 20 -25 minutter.
La kaken avkjøles før du har over glasuren.

Glasur
1 dl kokoskrem, eventuelt philadelphia ost
1 ss smør, kan sløyfes
3 ss melk
4 ss kakao
3 ss sukrin gold
1/2 ts vaniljepulver

Smelt smør og bland med kokoskrem og melk.
Ha i resten av ingrediensene.
Smør massen over kaken.
Strø gjerne over hakkede nonstop.


Så er det bare å spise og kose seg. 
Håper kaken faller i smak hos deg. Det gjorde den definitivt hos meg. 


Kristine ♥

HØSTMAT OG LAMMELÅR

  • 09.10.2015, 17:21




Dere har sikkert fått med dere at det er høysesong for lam nå. Lam er høstmat for meg, noe jeg spiser mye av på denne tiden av året. 
Lam er både rimelig, godt og bra kjøtt. Enkelt å lage er det også! 
Til middag i dag ble det nettopp en klassisk lammestek med rotgrønnsaker og rødvinssaus. 
Lager du denne har du mat til mange dager. Det er genialt! 



Høstmat, ala lammelår med rotgrønnsaker

Gni lammelåret med salt, pepper, rosmarin og timian, og legg på en bakplate. Skjær grønnsaker i biter. Jeg brukte gulrot, pastinakk, sellerirot, nepe, rødbete og rødløk i biter, og legg det ved siden av lammet. Sett et steketermometer i lammelåret der kjøttet er tykkest og stek på 125 grader til kjøttet har nådd 68 -72 grader, avhengig av hvor rosa du vil ha steken. Jeg tok lammelåret ut på 68 grader, det tok cirka to timer. Du kan også steke lammet på høyere temperatur, for eksempel 180 grader. Da går steketiden raskere. Men kjøttet blir mørest ved lav steketempratur.
Pakk låret inn i aluminiumsfolie. Sett grønnsakene tilbake i ovnen og skru opp temperaturen til 225 grader. La de steke i ytterligere 10 -15 minutter mens låret hviler. 
I mellomtiden lager du sausen. Fres 1/2 finhakket rødløk i en kjele. Tilsett 1 ts tomatpure, 2 dl buljong, 1,5 dl rødvin, 1 ss balsamico, 1 ts sukrin og 1/2 ts timian. Kok i 5 -10 minutter. Om du ønsker kan du sile av sausen slik at løkbitene blir borte, men det er ikke nødvendig. Rør ut 1 ss maizena i litt vann og tilsett i sausen. Kok i et par minutter til. 
Så er det bare å spise og kose seg! 


I kveld skal jeg bake noe godt. Har dere noen forslag til hva? Jeg er nemlig i skikkelig bakehumør i dag, men vet ikke helt hva jeg skal lage!
Håper du har en super fin fredag. God helg :grin:  

Kristine ♥

EPLESYLTETØY OG ANNET GODT

  • 08.10.2015, 17:42






Det er høytid for norske, smakfulle epler. Jeg hyller tiden med å spise flere epler om dagen, de er jo så gode!
Med de gode eplene er det masse deilig man kan lage. Hva med eplesyltetøy? Server sammen med disse saftige og mettende proteinpannekakene og du har en nydelig og næringsrik frokost, lunsj eller kveldsmat. 


Ellers kan jeg friste med små eplepai muffins med vaniljekrem.
Her er oppskriften.


En kjempe god opp ned eplekake.
Oppskriften ligger her.


Og denne som er min favoritt; en supersaftig eplekake blondi. 
Her er oppskriften.




Pannekaker

2 egg
20 g vaniljeprotein, eventuelt mer mel
30 g havremel eller bokhvetemel, eventuelt en annen meltype
3 ss gresk yoghurt, eller kesam
1 ss kokosmel, eller mer mel 
1 dl væske, vann eller melk
1 ss sukrin
1 ts kanel

Bland sammen alle ingrediensene.
La røren svelle et par minutter før du steker pannekaker i en panne på middels varme i cirka 90 sekunder på hver side.


Eplesyltetøy

1 kg epler
2 ss vann
2 ss sukrin
1 ts vaniljepulver, kan sløyfes

Del eplene i to. Ta ut kjernen og del dem i biter.
Ha bitene i en kjele sammen med vann, sukrin og vaniljepulver.
Kok i 15 -20 minutter til eplene har falt godt sammen.
Avkjøl før du serverer.
Lag gjerne en stor porsjon eplesyltetøy. Syltetøyet holder seg en ukes tid i kjøleskapet og kan også fryses ned til en senere anledning.



Utrolig godt!
Kanskje pannekaker med eplesyltetøy kan bli en god frokost hjemme hos deg denne helgen? Eller noe annet godt med epler :grin:


Kristine ♥

SMIL USTOPPELIG

  • 08.10.2015, 10:39



Til syvende og sist er det du som ene og alene ansvarlig for ditt smil.
Så hvorfor ikke smile ustoppelig?


Kristine ♥

LØFTET VEKTER IGJEN

  • 07.10.2015, 16:50



Tilbake fra ferie og tilbake på trening. I dag har jeg løftet vekter igjen!
Det føles ekstra deilig å komme seg på trening når man har hatt noen dager fri. Jeg har savnet styrketreningen. Det føltes så godt med en god økt igjen  :grin:
Jeg kjørte en fullkroppsøkt med markløft, utfall, nedtrekk, skulderpress og roing. Klassiske og effektive øvelser. Det er en stor sjanse for at jeg blir støl imorgen. Deilig! 


Nå er det middagen som står foran meg. Svin indrefilet og tomatsalat. 
Tomatsalat er noe jeg har spist mye av de siste ukene. Det er så godt! I tillegg er det raskt å lage og passer til nesten alle typer kjøtt, fugl og fisk. Jeg laget en stor porsjon i dag slik at jeg har til flere dager. Salaten holder seg 3 -4 dager i kjøleskapet. 


Krydre svinefileten med chili, salt, pepper og paprikakrydder. Jeg bruker hånden til å smøre krydderet godt inn i fileten. Stek i ovnen på 160 grader til steketermometeret viser 68 grader. Dette tar mellom 20 -30 minutter avhengig av størrelsen på kjøttstykket. 
Til tomatsalaten skjærer du opp tomat i biter. Bruk gjerne forskjellige typer tomater. Legg tomatene i en bolle. Ha i rødløk i skiver og revet mozzarella. Bland inn basilikum, gjerne frisk men jeg brukte tørr, litt sitronsaft, salt og pepper. 
Server og spis!


Nå skal jeg spise opp middagen min sammen med NetFlix.
Håper onsdagen din har vært bra!

Kristine ♥

HJEMME

  • 06.10.2015, 17:34



Da er jeg hjemme igjen! 
Disse to søtingen var veldig fornøyde med det. To kosemonstre som liker seg best når de kan bli strøket på konstant. Den siste timen har det blitt kos, kos og mer kos. Akkurat nå sitter de begge to oppå fanget mitt og maler. All oppmerksomheten de har gått glipp av de siste dagene mens jeg har vært i Praha, skal nå hentes inn!


Etter å ha vært borte fra eget kjøkken i over fem dager, var det deilig å kunne kokkelere igjen. Problemet var bare at det ikke var noen verdens ting i kjøleskapet når jeg kom hjem! Etter gransking av bakeskuffen bestemte jeg meg for å lage proteinbarer. FiberSiurpen, den har jeg skrevet mer om her, har virkelig gjort de hjemmelagde proteinbarene perfekte. Smaken og konsistensen blir så bra!
Underveis i lagingen bestemte jeg meg for å prøve meg på en kanelsnurrvariant. Denne ble virkelig god. Kanskje de beste barene jeg har laget hittil! Disse forsvant fort. Stort pluss for at snurrene bare tar noen få minutter å lage, inneholder godt med protein og er super sunne!



No bake kanelsnurr ala proteinbar

30 g fibersirup 
30 g vaniljeprotein
20 g kakemiks, eventuelt mer proteinpulver og litt kokos- eller mandemel
1/2 ts kardemomme
1 ss fibersirup gold
Kanel

Varm opp fibersirupen i mikroen i 20 -30 sekunder så den bobler. Ha så i vaniljeprotein, kakemiks og kardemomme.
Tilsett eventuelt litt væske (melk eller vann) og røren blir tørr. Hvor mye væske proteinpulveret trekker til seg varierer fra merke til merke. Deigen skal ha plastelina konsistens. 
Trykk massen utover et ark med plastfolie. Smør på fibersirup gold og stør over kanel. Rull sammen som en kanelsnurr og skjær i biter. 
Håper det smaker!


Kristine ♥

BUT FIRST,LET ME TAKE A SELFIE

  • 05.10.2015, 19:02



Et bilde sier mer en tusen ord!
Jeg var så fornøyd med denne godsaken jeg fant i Praha i dag. Det er en softis i en kjeks som minner om kanelsnurrer.
But first, let me take a selfie.  Ingen spising før bilde :mrgreen: Ja, her var det noen som knipset meg i action. Livet til en blogger. Jeg tar bilde av alt!
Men over til godsaken. Denne var rett og slett fantstisk god. Dere kan jo tenke dere selv; kombinasjonen av boller og is er ikke akkurat å forakte. Er du i Praha må du spise en slik!


Nå skal siste kveld av Praha nytes. Imorgen er jeg tilbake i Norge.
Håper dere har hatt en god start på uken. Det er jo mandag - ny uke og nye muligheter!

Kristine ♥

EPLELENGDE

  • 04.10.2015, 16:21



Her kommer oppskriften som jeg laget på onsdag.
Denne deilige eplelengden er en blanding av boller og eplekake. Rett og slett fantastisk godt!
Jeg har brukt norske epler, men du kan bruke akkurat de eplene du ønsker. 



Eplelengde

30 g smør
2 dl skummet melk
4 ss sukrin+
1/4 ts salt
½ ts vaniljepulver*
25 g tørr gjær
0,5 dl kokosmel**
0,5 dl vaniljeprotein***
3 dl mel, jeg brukte 2 dl speltmel og 1 dl havremel****
1 ss fiberhusk

3 ss smør
2 ss sukringold
2 ss kanel
1 eple i biter

Smelt smøret og tilsett melk.
Varm opp til rundt 37 grader. Ha i gjær og rør godt.
Tilsett renten av tørrvarene og elt godt.
Hev deigen i ca 60 minutter.
Kjevl ut blandingen til en rektangel.
Smør smør på deigen.  Ha over eplebiter. Strø over sukringold og kanel i midten av rekatangelen.
La eplelengden etterheve i 30 minutter.
Brett inn langsidene mot midten slik at det er cirka 4 cm åpent i midten.
Stek på 200 grader i 10 -12 minutter minutter.


*Økologisk vaniljepulver kan byttes ut med vaniljeessens.
**Kokosmel kan byttes ut med en annen tørrvare som mandelmel, speltmel eller lignende.
***Vaniljeprotein kan du bytte ut med annet proteinpulver eller eventuelt en annen tørrvare som mer mel.
****Har du ikke speltmel eller havremel kan du bruke hvilke som helst annet mel.


Den myke og saftige bolledeigen med de karamelliserte eplene. 
Mmmm...
En god klatt vanilje kesam, pisket fløte eller vaniljeis gjør kaken ekstra god.
Håper det smaker!


Nå skal vi ut å spise på La Finestra. Jeg gleder meg! Det er en restaurant jeg har hørt mye bra om.
Nyt resten av søndagen :grin:  


Kristine ♥

MINUS 15 PROSENT

  • 04.10.2015, 08:53


Hei herlige lesere. God søndagsmorgen!
Håper helgen har vært bra så langt.

Jeg titter bare innom for å ønske dere en super søndag og gi dere et lite tips.
I dag har GetInspired - 15 % på hele nettbutikken.
Da kan man gjøre et kupp!

Som dere vet, er jeg veldig glad i treningsklær og handler jeg ofte her. Stay In Place Power sports bhen og Röhnisch Shape Lydia tightsen er to av mine favoritter.
Det er disse jeg har på meg på bildet.


Her er noen av mine favoritter fra salget:
1: Kari Traa Louise Jacket   //   2: Treningsdagbok   //   3: Kari Traa Longsleev   //   4: Nike Free   //   5: Röhnisch Shape Lilli 7/8 "Anti-Shake" Tights   //  6: Asics Gel   //   7 : Kari Traa Longsleev   //   8Adidas Yoga Tights   //   9: Nike Pro Tank   //   10: Casall High Performance Bra


Kristine ♥

VÅKNET OPP I PRAHA

  • 03.10.2015, 10:19


God lørdagsmorgen dere.
Da har jeg akkurat våknet opp i nydelige Praha. Her er det strålende sol og skyfri himmel. Helt herlig!


Igår var en lang dag og spennende dag. Vi var på Olympia Amuture og heie frem de norske fitness utøverne. Her var det veldig mange flotte og dyktige atleter som gjorde det bra. Virkelig gøy å se på! Etter konkurranse dro vi ut med dem og spiste. Se for dere et rent etegilde!  
I dag er det Pro utøverne som stiller og vi tar en liten tur tilbake til Olympia. Da jeg ikke kjenner noen som stiller i dag, blir det bare en liten visitt. Resten av dagen blir fylt med akkurat det jeg føler for. Praha by må jo også oppleves!


Nå har jeg ligget her en times tid med pepsi light og en proteinbar. Det er vel på tide å komme seg ned til hotellfrokost. Jeg skal oppdaterer ordentlig når jeg får tid!
Ha en riktig god helg så lenge :grin:

Kristine ♥

PANNEKAKER

  • 01.10.2015, 15:43



I dag hadde jeg min første eksamen i sykepleiestudiene.
Før jeg skulle i gang, ladet jeg opp med et pannekaketårn. Uten mat og drikke duger helten ikke, eller hva? Med en god dose pannekaker i magen, måtte det jo gå bra!



Pannekaker

2 egg
100 g cottage cheese*
40 g havremel
20 g, ca 1 stor ss vaniljeprotein**
1 ss sukringold
1/4 ts salt
1/2 ts vaniljepulver, valgfritt
Litt kanel og kardemomme

Bland alt godt sammen. Mos gjerne med en stavmikser.
Stek pannekaker.


*cottage cheese kan byttes ut med kesam, gresk yoghurt eller lignende
**istedenfor vaniljeprotein kan du bruke mer mel


Pannekakene er så saftige og gode at du gjerne kan spiser de som de er, men de blir ekstra gode om du serverer de med noe godt. Jeg hadde kesam og nyrørt blåbærsyltetøy over, og plommebiter, gojibær og mulberries på tallerkenen. 
Blåbærsyltetøyet lages enkelt av å koke opp blåbær med sukrin+ og litt maizena. Jeg brukte ca 400 g blåbær, 1 ss sukrin+ og 1 ss maizena. Kok et par minutter og la syltetøyet avkjøles. Veldig godt!


Eksamen gikk forresten  strålende bra :grin: Så nå tar jeg helg og reiser faktisk ut av landet. Miniferie here I come!

Kristine ♥

Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her på min blogg vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits