hits
www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

NOEN TUNGE DAGER

  • 31.10.2015, 10:38


Beklager at jeg har vrt litt fravrende de siste dagene. Det er rett og slett fordi det har vrt noen tunge dager.
Moren til samboeren mingikk bort onsdag kveld.

Jeg kan ikke forst det!
Det er knappe ret siden min egen mor gikk bort, bare frtini r gammel. Etter ha sloss mot en hjernesvulst. N har alts kreften tatt moren til samboeren. Det er veldig vondt og ufattelig urettferdig!

Jeg er lei meg. Bde fordi jeg ser en jeg er glad i ha mistet sin mor, fordi hun var et fantastisk menneske, og fordi jeg minnes og gjennopplever alle flelsen og opplevelsenejeg hadde da min mamma gikk bort.

Det blir nok noen dager med helt enkle innlegg, matoppskrifter og lignende, og trolig litt frre oppdateringen. Da kommer jeg sterkere tilbake.

Livet er skjrt dere.
Du vet aldri nr du mister noen. Ta vare p de du er glad i.


Kristine♥

MATPAKKE

  • 29.10.2015, 09:25


Frokosten er inntatt og jeg er pakket og klar for forelesning og jobb.


I matpakken i dag skjuler det seg:
- Salat med tunfisk, avokado og kiwi
- Grovt rundstykke med kokte egg
- Proteinpulver (til proteinkaffe) som spises med eple og proteinchips

Jeg har forresten en konkurranse gende p min instagram, @dedicationkristine, hvor du kan vinne en hel eske med ProTings proteinchips. De er s gode!Sjekk den gjerne ut her.
Hper du for en god torsdag:grin:


Kristine♥

SNACKS TIL HALLOWEEN

  • 27.10.2015, 18:25



Trick or treat?!
Det nrmer seg Halloween med stormskritt. Da m man naturligvis ha noe skummelt servere.
Her er noen tips:


Misfornyde klementiner.
Ta en penn og tegn p klementinene.


Avsagde fingre
Bananer i biter med mandler som neger.


Sinte jordbr
Jordbr med hvit sjokolade ogkakaonibs som yne og munn.


Blodige munner
Eplebter som er hult ut og fylt med syltety, samt solsikkekjerner som tenner.


Overrask dine nre og kjre med skummel snacks:grin:Det vil bringe frem smilet og latteren hos de fleste!
Ha en herligtirsdag.
Happy Halloween nr den dag kommer!

Kristine ♥

BE HAPPY TODAY

  • 27.10.2015, 07:32



Vkn opp med et smil og tenk glade tanker.
Velg vr glad i dag. Jeg kan love deg at dagen vil bli s mye bedre!


Kristine 

FRUKTSYRE OG PANNEKAKER

  • 26.10.2015, 15:15




En ny uke er i gang og jeg har prvd noe helt nytt, nemlig fruktsyrebehandling hos Marylin Studio.
Fruktsyre gir frisk og fresh hud, samtidig som det hjelper mot urenheter og reduserer sm arr.

Jeg har en del sm acnearr p haken og fikk derfor 30 % fruktsyre p hakeomrdet og 25 % fruktsyre p resten av omrdet. Etter at fruktsyren har ligget p huden i 10 minutters tid, tas den av og det blir lagt p en algemaske. Dette er de hvite masken. Denne nytraliserer huden og virker alkalisk. Etter dette igjen, fikk jeg en melon maske, som funger som en fuktighetsmaske. Totalt tok det knappe 45 minutter.
Akkurat n fler jeg at huden min erglattere, renere og mer skinnende. Det tar flere omganger fr man ser virkelig resultat og det anbefales ha minimum 3 fruktsyrebehandlinger. Jeg er spent p hvordan huden ser ut om tre uker. Hvis det blir litt bedre for hver behandling, m jo dette blir fantastisk!

Akkurat n har Marylin Studio tilbud p fruktsyrebehandling, hvor du fr ansikts- og halsbehandling med 20 -35 % fruktsyre avhengig av hva du trenger til 650 -750,- per gang.


Til brunsj, ogs kalt fr treningsmat, laget jeg pannekaker. Et skikkelig deilig pannekaketrn!



Pannekaker

1 stor banan
30 g vanilla white chocolate protein pulver, eller vaniljeprotein
2 ss havremel,kan byttes ut med annet mel
2 egg

Bland godt sammen.
Stek lapper eller pannekaker i en panne p middels varme med litt kokosolje.
Server.


Disse synes jeg er s gode i seg selv at de ikke trenger noe plegg. Derfor hadde jeg kun topping p den verste pannekaken, en klatt Rros rmme, og serverte gojibr, kakaonibs og hampfr ved siden av.


N skal jeg komme meg avgrde p trening. I dag blir det en styrkekt med blant annet marklft, benkpress, skulderpress og utfall. Det blir bra!

Hper du har hatt en god start p uken.
Smil, le, vrt aktiv, spist godt og nyt hver dag:grin:Det er dette som er livet!

Kristine♥

SNDAGSKVELDEN

  • 25.10.2015, 19:37


N har helgeroen senket seg og jeg er klar for ta sndagskvelen med storm!


I gr fant jeg disse to nyhetene i butikken, og de ble selvflgelig med hjem!
Har du smakt dem?Jeg synes begge variantene hrtes fantastisk gode ut, jeg elsker jo is!
N skal jeg sette meg ned i sofaen, spise is og lade opp til en ny uke. Det er sndagskvelden sin det:grin:Da vkner jeg forhpentligvis uthvilt og full av energi imorgen! Hper du gjr det samme.
Nyt siste rest av helgen.


Kristine♥

MUFFINS MED PERSIMON

  • 25.10.2015, 10:51


Hei og god formiddag dere:razz:
Har du husket stille klokken? Det er alltid deilig nr man fr en time ekstra sove p, eller gjre noe helt annet for den saks Spesielt p en sndag!


Persimon, ogs kalt sharon, er endelig tilbake i butikkene igjen. Jeg elsker denne frukten!
I dag brukte jeg bakemorgenen min til bake noe deilig med denne frukten. Det ble saftige muffins med biter av persimon toppet med kremostglasur. Dette var godt!

Viste du at persimon er faktisk et br?
Det ste og knall oransje bret inneholder godt med betakaroten, C-vitamin, fiber og antioksidanter.


Du kan fint servere muffinsene uten glasuren, men jeg anbefaler lage den ogs. Kremostglasuren setter virkelig prikken over i'en p muffinsene. Det ste fra fra persimon-bret passer perfekt med det syrlige i kremosten.



Muffins med persimon
6 -8 stykker

Muffins
2 egg
3ss sukrin gold
1/2 ts salt
2 ss kesam eller gresk yoghurt, kan slyfes
30 g havremel*
30 g bakeprotein FitnessGuru OneBake** eller vaniljeproteinpulver
1 ss kokosmel
1 ts vaniljepulver
1 ts bakepulvere
1/3 ts salt
1 dl melk, eventuelt vann
1 persimon

Glasur
100 g gresk yoghurt
200 g philadephia light
3 ss sukrinmelis

Begynn med muffinsene.
Skjr persimon i biter.
Pisk egg og sukrin gold til eggedosis.
Bland sammen havremel, vaniljeprotein, kokosmel, bakepulver, salt og vaniljepulver. Vend inn i eggedosisen sammen med melken. Rr inn persimonbitene.
Fordel i minuffinsformer.
Stek p 175 grader i 15- 20 minutter.

Glasuren lages ved blande sammen alle ingrediensene.
Smak deg gjerne frem til hvor mye sukrinmelis du nsker.
Nr muffinsene har avkjlt seg noe, har du over glasuren.
Server og nyt.


*havremel kan erstattes av andre meltyper som bokhvete eller speltmel
**istedenfor bakeproteinkan du bruke mer mel


Saftig og kjempe god!
Hper det smaker.


Kristine♥

GLEDER MEG

  • 24.10.2015, 10:09


Riktig god lrdagsmorgen herlige dere. Har du sovet godt?
Jeg sov som en stein i natt. Fantastisk deilig! I dag fler jeg meg som et nytt menneske, uthvilt og glad!
N har jeg akkurat spist en god porsjon havregrt, sitter her med kaffekoppenog lader opp til en noen timer treningsmoro med tredve herlige jenter. Vi skalha forskjelligeworkshops p Asker Treningssenter. Jeg gleder meg skikkelig:grin:
Sjekk gjerne hastaggeninstajentenepdate. Tipper vi kommer med en del oppdateringer utover dagen.


Ha en riktig god lrdag!

Kristine♥

ENDELIG HELG!

  • 23.10.2015, 18:45


I dag morges gjorde jeg noe jeg nesten aldri gjr. Jeg stod opp, spiste frokost og gikk  la meg p sofaen. Der ble jeg liggende frem til klokken var nrmere tolv!


Den siste uken har vrt en tung uke. 
Det begynte med at vi krsjet p E18 i en kjedekollisjon. Jeg var riktignok ikke sjfr, men satt i passasjersetet. Heldigvis ble ingen hardt skadet! Jeg slapp unna med skrekken, noen skrubbsr og en verkende nakke. 
Onsdag endte jeg opp i sykebilen. Jeg var p vei til et jobbmte da jeg plutselig kjente at jeg fikk en allergisk reaksjon. Det er lenge siden jeg har hatt en reksjon, slik at jeg hadde helt glemt ta med meg adrenalinpennen! Jeg satte meg ned i hp om at det var en mild reaksjon. Etter ett minutt kjente jeg at dette var av den alvorlige varianten og det ble vanskelig puste. Jeg mtte ringe ndsentralen for frste gang i mitt liv! Sykebilen var der p under fire minutter og fikk satt adrenalin slik at det gikk bra. "Det er leke russisk rulett g uten adrenalinpenn nr man har alvorlig allergi, spesielt nr man ikke vet hva man reagerer p", sa legen. Fremover er alltid pennen med. Dette  var en skikkelig lrepenge!
Og dere vet at en ulykke sjeldent kommer alene? Denne uken har vrt en klne uke hvor kaffekoppene har gtt i gulvet, jeg har sklidd og trynt p isen, brent maten min og knust telefonen. For en uke! Takk for at det endelig er helg, n kan det bare bli bedre :grin: 


Som en god start p helgen laget jeg en skikkelig god middag. Biff med ovnsbakte grnnsaker, rdvinssaus og dobbeltbakte poteter. Dette var knall godt! Det tar litt tid lage potetene, men de er virkelig verdt tiden. Prv selv. Jeg er sikker p at du vil f en ny potetfavoritt!



Biff med dobbeltbakte poteter 

Start med potene. Del dem i to og stek p 225 grader til de er mre, i 30 -40 minutter.
I mellomtiden skjrer du grnnsakene, jeg brukte rd og gul paprika og squash, i skiver. 
Nr potetene er ferdig, graver du ut innmaten med en skje. Bland innmaten med en drt kesam, salt og pepper og fordel tilbake i potetskallene. Topp med revet ost. Legg grnnsakene ved siden av potetene og stek det hele i 15 minutter.
Mens dette steker lager du biffen. Ha en klatt smr i en panne p hy varme. Ha salt og pepper p biffene. Stek i 2 -3 minutter p hver side.
Da er en knall god middag klar! Server gjerne med rdvinssaus. Jeg jukset og brukte Jacobs ferdigvariant i dag. 


Nr det endelig er helg, slr jeg til med dessert.
Akkurat n sitter jeg nyter denne mango sorbet fluffen. Veldig enkel og god!



Mango sorbet fluffen

1/2 mango, ca 150 g
2 ss skyr eller gresk yoghurt, kan slyfes
20 g vaniljeprotein, kan byttes med 1 ts sukrin
1 eggehvite

Ha ingrediensene i en bolle. Pisk til det er fluffy med en kjkkenmaskin eller elvisp. 
Server!


Hper du har en fantastisk helg i vente :grin:  Jeg er sikker p at jeg er ferdig med ukens ulykker og at helgen blir fenomenal! 
God fredagskveld. 

Kristine ♥

OVERRASKELSESPAKKE

  • 22.10.2015, 15:50


Hei herlige mennesker!
Hper torsdagen har vrt bra. Det har absolutt min vrt s langt.
Dere vet jo at jeg elsker f pakker. Men det jeg liker aller best, er nr jeg fr pakker som jeg ikke har noen anelse om kommer. Det gjorde jeg i dag - en overraskelsespakke fra FitnessGuru:mrgreen:

- One bake
Et smaksnytralt proteinpulver laget spesielt for baking.
- One Whey medvanilla white chocolate
Whey protein med 23 g protein per porsjon og 10 g essensielle aminosyrer. Denne smaken har jeg faktisk hatt fr og den er knall god! Den er veldig st og god, og er perfekt i pannekaker!
- One whey proteinbari smakene gingerbread og chocolate crisp
En glutenfri proteinbar med 17 g protein per bar.
- One heat
En fettforbrenner med blant annet grnn te, ingefrekstrakt og rosenrot.


Siden jeg en ganske nyskjerrig og utlmodig, mtte jeg pne den ene proteinbaren med en gang.Valget falt naturligvis p pepperkakesmaken. Jeg tror alle julemagasinene og all julemarsipanen som har begynt komme i butikkene, pvirker meg! Baren hadde en veldig kraftig smak av pepperkake og minte meg om pepperkakedeig. Juleflelsen kom snikene, n gleder jeg meg til jul!
Gleder meg til kose meg med resten av pakken. Det blir desidert noe deilig bakst ut av dette.


Kristine♥

TACO GRATENG

  • 21.10.2015, 17:12


Jeg har ftt en ny favorittmiddag; taco grateng med Protings Protein Chips!
Dette var s utrolig godt!

Protein chipsene er jeg blitt kjempe fan av. De er knall gode, spesielt i smaken Tangy Southern BBQ og Zest Nacho.
Det er masse moro man kan lage med chipsene, som for eksempel denne sunne versjonen av taco grateng. Sunt, knall godt og laget p et kvarter :grin: Dette er virkelig en hverdagsglede av en middag! 



Taco grateng
Til 2 sutene

600 g karbonadedeig
2 ss taco krydder, jeg bruker dette
1/2 rdlk
1 liten boks sopp
3 ss tomatpure
1 boks hakkede tomater
Ca 60 g Protein Chips
40 -50 g revet ost, jeg brukte jarsberg

Stek karbonadedeig i en panne. Ha i hakket rdlk, sopp, tomatpure, hakkede tomater og taco krydder. La det smkoke i cirka 5 minutter.
Hell blandingen over i en form. Topp med protein chips og ost.
Stek p 225 grader i 10 minutter. 
Server!


Om du fortsatt ikke har bestemt hva du skal ha til middag i dag, lag denne.
Hper det smaker!


Kristine ♥

DAGEN ER DIN

  • 21.10.2015, 10:18



Dagen er din.
Bruk den p godt. Smil, tenk glade tanker, vr takknemlig, gled deg og nyt tiden. Livet er her og n!


Kristine♥

UNNG HSTDEPRESJON

  • 20.10.2015, 16:42



Hsten er godt i gang. Det er blitt kaldere og mrkere.
Viste du at flere tusen nordmenn lider av hstdepresjon hvert r? Jeg har vrt der flere ganger selv. Mangel p lys frer til mindre energi, kt appetitt og drligere humr. 



Det er flere ting du kan gjre for bedre hsten.
Her er mine tips til unng hstdepresjon:
- F nok lys
Vi ser solen spass lite p denne tiden av ret. Bruk noen minutter ute nr det frst er sol!
Utover vinteren er det ofte slik at det er mrkt nr vi drar p jobb eller skole og det er mrkt nr vi skal hjem. Om du har tid, ta en pause midt p dagen i dagslyset, eller ta med lunsjen ut. Eventuelt kan en lyslampe vre til hjelp for innebruk. 

- Spis regelmessig
Pass p f i deg balanserte mltider med en god porsjon protein (kjtt, fisk, fugl, egg, kesam, ost, skinke, osv), sunt fett (egg, meierismr, kokosolje, avokado, ntter, osv) og langsomme karbohydrater (frukt, grnnsaker, fullkornsprodukter). Riktig sunn mat gir bde bedre kroppsflelse, energi og humr. 
- Vr fysisk aktiv
Regelmessig trening er bra. Gjr noe du liker. Gruppetimer, styrketrening, tur i skogen, lping, yoga, dans, osv. Eventuelt kan du ta trappene isteden for heisen eller g til jobb. Vr litt aktiv hver dag, det er ikke s mye som skal til!
- Se de positive tingene
Nr humret synker fler mange at de ikke strekker til og man fr et negativ tankemnster. Forsk heller vre din beste venn. Skryt av deg selv for de sm tingene du gjennomfrer og se de positive hendelsene hver dag. Om det s er at du gikk ut med sppelen eller at en fremmed smilte til deg p gaten. Selv de minste gledene, lyser opp hverdagen!
- Ta kosttilskudd
Jeg anbefaler alle mine pt-kunder f i seg mulitvitamin, d-vitamin og omega3 p vinterhalvret.
D-vitamin er spesielt viktig da kroppen vr ikke fr dannet nok d-vitamin p vinterhalvret. Huden vr danner nemlig dette vitaminet p sommerhalvret ved at sollyset treffer huden. Det er sett flere sammenhenger mellom mangel p d-vitamin og depresjon. 

- Slapp av med god samvittighet
Er du sliten og slapp, gi deg selv tid til slappe av. Og nr du frst hviler, glemt alt du skulle og burde ha gjort, slapp av med god samvittighet og nyt minuttene med hvile. Noen ganger er det ikke mer enn en halv times tid som skal til for fylle p energilagrene og som gjr at du fler deg bedre.
- Gjr noe hver dag som gleder deg
Det kan vre sm ting som ta en kaffe med en venninne, g en tur i skogen, ta en varm dusj eller noe helt annet. Sett av noen minutter hver dag hvor du gleder deg og nyter det du gjr.


Hper du gr lys hst og vinter i mte:grin: 

Kristine ♥

MANDAG IGJEN

  • 19.10.2015, 16:43


Hei dere!
Det er mandag igjen. Ny uke og nye muligheter!


I dag startet jeg dagen med en runde yoga. Jeg er skikkelig drlig p Yoga!
Jeg smilte fr jeg dro, men jeg skal innrmme at det forsvant utover timen. Frustrasjonen ble strre og strre fordi jeg ikke fr til! Etterp var jeg bare ndt til le av meg selv. Forbedringspotensialet er stort. Men da kan det bare g en vei - og det er oppover:grin:

I dagens samfunn tror jeg mange er for stresset, deriblant meg selv, til bedrive yoga. Det skjer for lite og vi sliter med vre i nutet.
Forsking viser at yoga blant kan hjelpe ved leddgikt, depresjon, ADHD og svnvansker. Det er ogs bevist at yoga pvirker immunsystemet, sentralnervesystemet og hjernen vr p en positiv mte.
Jeg tror svrt mange av oss har nytten av bedrive yoga. At n ikke fr det til i dag eller synes at tiden gr forferdelig sakte, er bare et tegn p at vi trenger det ekstra mye. Her er det tlmodighet og kontinuitet som gjelder. Jeg skal forske f inn yoga en gang i uken fremover. Det vil gjre godt for kropp og sjel!


N er det jobb som venter og matpakken er klar.
Salat med karbonadedeig stekt i kokosolje med gul og rd paprika, toppet med sweet chili saus. S enkelt og s knall godt. Dette gr igjen i matpakken min, jeg blir aldri lei! I tillegg har jeg med meg en haug med frukt, en liten pose med ntter og en boks med 30 g mocca-protein som blir en proteinkaffe.

Each new day is a blank page in the diary of your life.
The secret of success is in turning that diary into the best story you possibly can.


Hper uken din blir super duper.
Husk at det aldri blir bedre enn hva du gjr det til selv.
Ha en god mandag!

Kristine ♥

MUFFINS MED KARAMELLISERTE NTTER

  • 18.10.2015, 11:24



Disse sitter jeg gomler p n.Fantastisk gode vaniljemuffins med karamelliserte ntter.


De karamelliserte nttene jeg laget p fredag, og som mystisk vis forsvant fordi de var s gode (se innlegg her), hadde jeg planer om brukte til dissevaniljemuffinsene. Det tar ikke mange minuttene lage karamelliserte ntter. Jeg laget like s godt en runde til i dag, slik at jeg fikk gjennomfrt planen min. Og det er jeg glad for!


Super saftige vaniljemuffins med en syrlig kremostglasur toppet med spr og ste karamelliserte ntter. De beste muffinsene p lenge!



Vaniljemuffins med karamelliserte ntter

Muffins
2 egg
1 ss sukrin+
30 g havremel*
30 g vaniljeprotein**
1 ss kokosmel
1 ts vaniljepulver***
1 ts bakepulver
1 dl melk, eller vann
2 ss smeltet smr, kan slyes

Ntter
50 -60 g ntter, jeg brukte pekanntter
2 ss sukringold

Glasur
100 g kesam, eventuelt mer philadelphia
150 g philadephia, lett eller vanlig
2 ss sukrinmelis
1 -2 ss fibersirupgold, til pynt


Begynt med nttene. Hakk de grovt og ha p en bakplate.
Str over sukringold og stek p 160 grader i 10 -15 minutter. Pass p underveis s de ikke svir seg.

Lag s muffins.
Pisk egg og sukrin til eggedosis.
Bland sammen havremel, vaniljeprotein, kokosmel, vaniljepulver, bakepulver, melk og smeltet smr. Bland i eggedosisen.
Fordel i 6 -8 muffinsformer.
Stek p 175 grader i 12 -15 minutter.
Avkjl.

Lag til slutt glasuren.
Bland sammen kesam, philadephia og sukrinmelis. Fordel over muffinsene.
Topp med karamelliserte ntter og en liten dert fibersirup.


*havremel kan byttes ut med andre meltyper som spelt-, bokhvete-, eller hvetemel.
**istedenfor vaniljeprotein kan du bruke 30 g havremel og 1 ss sukrin+
***vaniljepulver kan byttes ut med vaniljesukker


Hper du lar deg friste og at muffinsene faller i smak. Det er jeg nesten helt sikker p! Vanilje, ntter og karamell er en fantastisk smakskombinasjon.


Nyt sndagen med solskinn, hygge, baking og alt som hrer til:razz:Hper du fr en strlende dag!


Kristine♥

DENNE FREDAGEN

  • 16.10.2015, 20:28



Denne fredagen har jeg blant annet testet den nye Greske yoghurten med epler og kanel. Den smaker hst!


Jeg har ftt pfyll p vippene mine hos Marylin Studio.
(sponset behandling)


Blir det ikke fint?
Jeg er virkelig super fornyd med kashmir vippene!En mnedstid har jeg hatt de n og de ser naturlig og delikate ut, samtidig som de har holdt veldig bra. Jeg fler meg s fresh og fin, selv nr jeg akkurat har vknet!


Denne fredagen har jeg laget karamelliserte ntter. Planen var egentlig bruke de i en kakeoppskrift senere, men de var s gode at de forsvant p en - to -tre!
Dette er virkelig super enkel, sunn og kjempe god snacks.

Karamelliserte ntter

100 g av nsket mengde ntter, jeg brukte pekanntter
3 ss sukringold

Hakk nttene grovt legg de utover en bakplate. Str over sukringold.
Stek p 175 grader i 10 -12 minutter. Pass p at nttene ikke svir seg underveis. Avkjl og nyt!


Jeg har jeg akkurat vrt p trening. Denne fredagens styrkekt var ikke av den beste sorten, men jeg gjennomfrte. Ikke alle kter kan vre like bra! I dag ble det benpress, leg extension, roing, sidehev og benkpress.
N skal jeg sette meg ned i sofaen med sushi og nyte fredagskvelden!


Hper du har en herlig kveld.
Jeg nsker deg en riktig god helg:grin:

Kristine♥

SENK SKULDRENE

  • 15.10.2015, 14:38



Nr man har tid til ta seg en time-out midt p torsdagen:mrgreen:Glede!
Denne er uken er noe i overkant hektisk. I dag kjente jeg p kroppen at jeg trengte senke skuldre og puste ut. Da var det ekstra deilig at jeg plutselig fikk et par timer til overss jeg kunne gjre nettopp dette.


Costume, proteinkaffe med mocca-protein, epler, plommer, atkins bar, sharon, yoghurtntter og mango. N er jeg i avslapping- og kosemodus! Her skal jeg slappe av maksimalt en times tid fr det breravgrde p jobb.
Hper du har en strlende torsdag. Nyt resten av dagen!


Kristine♥

GRNNSAKSPASTA OG CARBONARA

  • 14.10.2015, 18:40



I dag testet jeg den nye grnnsakspastaen. Har du prvd den?
Siden pastaen kom i september, har jeg tenkt at jeg m teste dem. Da jeg stod i butikken i dag og lurte p hva jeg skulle ha til middag, dukket de plutselig opp og dermed ble det naturligvis grnnsakspasta til middag. Jeg brukte de til lage en sunnere versjon av carbonara.
Dette var knall godt. Og middagen tar ikke mer enn ti minutter lage. Supert p hektiske dager!



Carbonara med grnnsakspasta
Til 2

1 pakke grnnsakspasta, eller annen pasta
1 egg
0,5 dl melk
150 g creme fraiche, lett eller vanlig
1 -2 ss revet parmesan
100 g bacon, jeg brukte 50 / 50 magert bacon og vanlig bacon
1/2 lk
Salt og pepper

Start med stette p en stor kjele med vann.
Skjre s bacon i biter. Hakk lken i sm terninger.
Stek bacon et par minutter. Ha s i lken og stek til baconet har blitt sprtt og lken gyllen.
Bland sammen melk, creme fraiche og parmesan.
Kok pastaen etter anvisningen p pakken, i 1 minutt. Hell s av vannet. Ha pastaen tilbake i kjelen. Tilsettcreme fraiche-blandingen og ca 1/2 ts salt og 1/2 ts pepper. Smak deg frem med nsket mengde krydder. Vend til slutt inn egget, bacon og lk.
Server.


Grnnsakspastaen kommer jeg til kjpe igjen. Det er veldig litengrnnsakssmak p den, den eneste forskjellen er at disse er mer klissete og kremete enn vanlig pasta. Et sunnere alternativ til vanlig pasta er jo supert!


God kveld da dere:grin:

Kristine♥

BLADENE SKIFTER FARGE

  • 14.10.2015, 09:24



Jeg vet ikke hvordan det er med dere, men en av de tingene jeg liker best med hsten er nr bladene skifter farge.Fargespillet er s vakkert!


I dag satte jeg meg ut nt hstsolen og de fine bladene med Spera-pusen. Dette er enkel hverdagslykke for meg. Alle disse sm tingene; kjenne solen mot kroppen, fle hstluften i ansiktet, se fargene p bladene og f en god kos av Spera, det er dette som gjr meg glad i hverdagen:grin:

Hver eneste dag er fylt med mange sm gledesyeblikk, men det gjelder stoppe opp se dem og nyte dem. Gjr du det? Hvis ikke synes jeg du skal begynne i dag. Livet er for kort til ikke ta imot alle gledene du kommer over!


Kristine♥

IHERB

  • 13.10.2015, 17:04


Tirsdagsglede - hente en stor pakke fra iHerb med masse godsaker!


- Questbar cookie dough
Trenger jeg si mer. Denne kjper jeg jo hele tiden!
- RawMio sjoko- og ntteplegg
Dette har jeg ftt helt dilla p. Rtt ntteplegg med smak av sjokolade og cookie dough.
- Cacao nibs
Sm r kakaobiter fulle av nring,som jeg bruker p havregrten eller over kesamen, og som snacks.
- Coconut chips
Disse er supergode! Kokosflak med sjokoladesmak.
- Wild salmon
Vill laks p boks. Til matboksen er jeg veldig glad i enkle varianter og da er denne helt super!
- Butternut squash purre
Alts gresskarpure. Super i bakst!
- Rice thins
Tynne riskaker. Digger de!
- Atkins nonstop
Det var disse jeg brukte i denne kaken p sndag. Ogs gode som snacks.
- Glutenfritt bakemel
Dette har jeg ikke brukt fr. Melet bestr av en blanding av flere meltyper. Jeg tror dette skal bli bra bake med.


Denne gangen bestilte jeg alt i en pakke. Som jeg har nevnt fr, lnner det seg ikke grunnet tollen.
Normalt bestiller jeg flere sm pakker. Da passer jeg p at prisen inkludert frakt er under 350 norske kroner. Brukfor eksempel valutakalkulator her. I tillegg prver jeg passe p at vekten p pakken er under 1814 gram, da blir frakten billigst.
Husker du p disse to tingene; pris og pakkens vekt, er det bare handle i vei:grin:
Bruk gjerne koden min OKE701, da fr bde du og jeg rabatter.


Kristine♥

MANDAGSTRENING

  • 12.10.2015, 18:53


God mandag fine folk!
Ny uke og nye muligheter. Har du hatt en god start p uken?

Jeg hade en knall mandagstrening. Det var s utrolig med en skikkelig god kt, det er lenge siden det har vrt s futt i kroppen!

Slik s mandagstreningen ut:
-Manualpress
3 sett * 8 repetisjoner
-Stende roing
3 sett * 8repetisjoner
-Utfall i smith-maskin
3 sett * 10repetisjoner
- Pull through
3 sett * 12repetisjoner
- Triceps pushdowm
3 sett * 9repetisjoner

Jeg kte i flere av velsene. Det er alltid moro. bli sterkere gjr meg glad! Blant annettok jeg manualpress 3 sett av8 repetisjoner med 16 kilos manualer. Alts 16 kilo i hver hnd. Det er jeg veldig fornyd med!

Etter trening fikk jeg endelig testet den nye skyren med cottage cheese. Og for vre rlig m jeg innrmme at jeg er litt skuffet!
Den finnes i to varianter, mango og pasjonsfrukt og blbr. Mangovarianten var den beste, men fortsatt ikke en hydare. Den er litt tam i smaken og rar i konsistensen. Jeg synes ogs det er undvendig at de har tilsatt en god dose sukker i skyren. Det er omtrent 3 sukkerbiter i en boks!
Jeg fortsetter blande cottage cheesen med friske br eller yoghurt. Det er blir det beste i mine yne.


Hper mandagen din har vrt bra. Jeg nsker deg en fortsatt flott uke.
Gjr det beste ut av hver dag:grin:og husk smile!

Kristine♥

NON STOP SJOKOLADEKAKE

  • 11.10.2015, 12:01


God sndag dere. Har du hatt en fin helg?:razz:Hper det.
Jeg har hatt en herlig helg s langt med masse sosialt, gode venner og latter. Akkurat slik jeg liker helgen!


I dag tenkte jeg ta en rolig sndag og startet dagen med en bakerunde. Jeg laget denne super gode non stop sjokoladekaken. S sinnsykt god! Den beste sjokoladekaken p evigheter.
Nr sjokoladekaken blir saftig og smakfull med god sjokoladesmak, da er jeg i himmelen. Sammen med et glass melk, var dette en fantastisk start p sndagen.
Ladeg inspirere og prve oppskriften!



Non stop kake

Sjokoladekake
30 g smr
100 g kokoskrem, eventuelt kesam / gresk yoghurt
3 egg
3 ss sukrin+
4 ss kakaopulver
1 ts bakepulver
1/2 ts vaniljepulver
1/3 ts salt
50 g mandelmel
1 ss kokosmel
30 g sjokoladeprotein, eventuelt mer mandelmel
2 poser med atkins non stop, eventuelt vanlig nonstop eller hakket mrk sjokolade

Smelt smr og bland med kokoskremen.
Pisk egg og surkin til eggedosis.
Ha i kokoskrem og smr.
Rr sammen trrvarene og ha i egg og smrbladningen.
Rr inn non stop.
Ha deigen i en form og stek p 175 grader i 20 -25 minutter.
La kaken avkjles fr du har over glasuren.

Glasur
1 dl kokoskrem, eventuelt philadelphia ost
1 ss smr, kan slyfes
3 ss melk
4 ss kakao
3 ss sukrin gold
1/2 ts vaniljepulver

Smelt smr og bland med kokoskrem og melk.
Ha i resten av ingrediensene.
Smr massen over kaken.
Str gjerne over hakkede nonstop.


S er det bare spise og kose seg.
Hper kaken faller i smak hos deg. Det gjorde den definitivt hos meg.


Kristine♥

HSTMAT OG LAMMELR

  • 09.10.2015, 17:21




Dere har sikkert ftt med dere at det er hysesong for lam n. Lam er hstmat for meg, noe jeg spiser mye av p denne tiden av ret.
Lam er bde rimelig, godt og bra kjtt. Enkelt lage er det ogs!
Til middag i dag ble det nettopp en klassisk lammestek med rotgrnnsaker og rdvinssaus.
Lager du denne har du mat til mange dager. Det er genialt!



Hstmat, ala lammelr med rotgrnnsaker

Gni lammelret med salt, pepper, rosmarin og timian, og legg p en bakplate. Skjr grnnsaker i biter. Jeg brukte gulrot, pastinakk, sellerirot, nepe, rdbete og rdlk i biter, og legg det ved siden av lammet.Sett et steketermometer i lammelret der kjttet er tykkest og stek p 125 grader til kjttet har ndd 68 -72 grader, avhengig av hvor rosa du vil ha steken. Jeg tok lammelret ut p 68 grader, det tok cirka to timer. Du kan ogs steke lammet p hyere temperatur, for eksempel 180 grader. Da gr steketiden raskere. Men kjttet blir mrest ved lav steketempratur.
Pakk lret inn i aluminiumsfolie. Sett grnnsakene tilbake i ovnen og skru opp temperaturen til 225 grader. La de steke i ytterligere 10 -15 minutter mens lret hviler.
I mellomtiden lager du sausen.Fres 1/2 finhakket rdlk i en kjele. Tilsett 1 ts tomatpure, 2 dl buljong, 1,5 dl rdvin, 1 ss balsamico, 1 ts sukrin og 1/2 ts timian. Kok i 5 -10 minutter. Om du nsker kan du sile av sausen slik at lkbitene blir borte, men det er ikke ndvendig. Rr ut 1 ss maizena i litt vann og tilsett i sausen. Kok i et par minutter til.
S er det bare spise og kose seg!


I kveld skal jeg bake noe godt. Har dere noen forslag til hva? Jeg er nemlig i skikkelig bakehumr i dag, men vet ikke helt hva jeg skal lage!
Hper du har en super fin fredag. God helg:grin:

Kristine♥

EPLESYLTETY OG ANNET GODT

  • 08.10.2015, 17:42






Det er hytid for norske, smakfulle epler. Jeg hyller tiden med spise flere epler om dagen, de er jo s gode!
Med de gode eplene er det masse deilig man kan lage. Hva medeplesyltety? Server sammen med disse saftige og mettende proteinpannekakene og du har en nydelig og nringsrik frokost, lunsj eller kveldsmat.


Ellers kan jeg friste med sm eplepai muffins med vaniljekrem.
Her er oppskriften.


En kjempe god opp ned eplekake.
Oppskriften ligger her.


Ogdenne som er min favoritt; en supersaftig eplekake blondi.
Her er oppskriften.




Pannekaker

2 egg
20 g vaniljeprotein,eventuelt mer mel
30 g havremel eller bokhvetemel,eventuelt enannen meltype
3 ss gresk yoghurt, eller kesam
1 ss kokosmel, eller mer mel
1 dl vske, vann eller melk
1 ss sukrin
1 ts kanel

Bland sammen alle ingrediensene.
La rren svelle et par minutter fr du steker pannekaker i en panne p middels varme i cirka 90 sekunder p hver side.


Eplesyltety

1 kg epler
2 ss vann
2 ss sukrin
1 ts vaniljepulver, kan slyfes

Del eplene i to. Ta ut kjernen og del dem i biter.
Ha bitene i en kjele sammen med vann, sukrin og vaniljepulver.
Kok i 15 -20 minutter til eplene har falt godt sammen.
Avkjl fr du serverer.
Lag gjerne en stor porsjon eplesyltety. Syltetyet holder seg en ukes tid i kjleskapet og kan ogs fryses ned til en senere anledning.



Utrolig godt!
Kanskje pannekaker med eplesyltety kan bli en god frokost hjemme hos deg denne helgen? Eller noe annet godt med epler:grin:


Kristine♥

SMIL USTOPPELIG

  • 08.10.2015, 10:39



Til syvende og sist er det du som ene og alene ansvarlig for ditt smil.
S hvorfor ikke smile ustoppelig?


Kristine ♥

LFTET VEKTER IGJEN

  • 07.10.2015, 16:50



Tilbake fra ferie og tilbake p trening. I dag har jeg lftet vekter igjen!
Det fles ekstra deilig komme seg p trening nr man har hatt noen dager fri. Jeg har savnet styrketreningen. Det fltes s godt med en god kt igjen:grin:
Jeg kjrte en fullkroppskt med marklft, utfall, nedtrekk, skulderpress og roing. Klassiske og effektive velser. Det er en stor sjanse for at jeg blir stl imorgen. Deilig!


N er det middagen som str foran meg. Svin indrefilet og tomatsalat.
Tomatsalat er noe jeg har spist mye av de siste ukene. Det er s godt! I tillegg er det raskt lage og passer til nesten alle typer kjtt, fugl og fisk. Jeg laget en stor porsjon i dag slik at jeg har til flere dager. Salaten holder seg 3 -4 dager i kjleskapet.


Krydre svinefileten med chili, salt, pepper og paprikakrydder. Jeg bruker hnden til smre krydderet godt inn i fileten. Stek i ovnen p 160 grader til steketermometeret viser 68 grader. Dette tar mellom 20 -30 minutter avhengig av strrelsen p kjttstykket.
Til tomatsalaten skjrer du opp tomat i biter. Bruk gjerne forskjellige typer tomater. Legg tomatene i en bolle. Ha i rdlk i skiver og revet mozzarella. Bland inn basilikum, gjerne frisk men jeg brukte trr, litt sitronsaft, salt og pepper.
Server og spis!


N skal jeg spise opp middagen min sammen med NetFlix.
Hper onsdagen din har vrt bra!

Kristine♥

HJEMME

  • 06.10.2015, 17:34



Da er jeg hjemme igjen!
Disse to stingen var veldig fornyde med det. To kosemonstre som liker seg best nr de kan bli strket p konstant. Den siste timen har det blitt kos, kos og mer kos. Akkurat n sitter de begge to opp fanget mitt og maler. All oppmerksomheten de har gtt glipp av de siste dagene mens jeg har vrt i Praha, skal n hentes inn!


Etter ha vrt borte fra eget kjkken i over fem dager, var det deilig kunne kokkelere igjen. Problemet var bare at det ikke var noen verdens ting i kjleskapet nr jeg kom hjem! Etter gransking av bakeskuffen bestemte jeg meg for lage proteinbarer. FiberSiurpen, den har jeg skrevet mer om her, har virkelig gjort de hjemmelagde proteinbarene perfekte. Smaken og konsistensen blir s bra!
Underveis i lagingen bestemte jeg meg for prve meg p en kanelsnurrvariant. Denne ble virkelig god. Kanskje de beste barene jeg har laget hittil!Disse forsvant fort. Stort pluss for at snurrene bare tar noen f minutter lage, inneholder godt med protein og er super sunne!



No bake kanelsnurr ala proteinbar

30 g fibersirup
30 g vaniljeprotein
20 g kakemiks, eventuelt mer proteinpulver og litt kokos- eller mandemel
1/2 ts kardemomme
1 ss fibersirup gold
Kanel

Varm opp fibersirupen i mikroen i 20 -30 sekunder s den bobler. Ha s i vaniljeprotein, kakemiks og kardemomme.
Tilsett eventuelt litt vske (melk eller vann) og rren blir trr. Hvor mye vske proteinpulveret trekker til seg varierer fra merke til merke. Deigen skal ha plastelina konsistens.
Trykk massen utover et ark med plastfolie. Smr p fibersirup gold og str over kanel. Rull sammen som en kanelsnurr og skjr i biter.
Hper det smaker!


Kristine♥

BUT FIRST,LET ME TAKE A SELFIE

  • 05.10.2015, 19:02



Et bilde sier mer en tusen ord!
Jeg var s fornyd med denne godsaken jeg fant i Praha i dag. Det er en softis i en kjeks som minner om kanelsnurrer.
But first, let me take a selfie.Ingen spising fr bilde:mrgreen:Ja, her var det noen som knipset meg i action. Livet til en blogger. Jeg tar bilde av alt!
Men over til godsaken. Denne var rett og slett fantstisk god. Dere kan jo tenke dere selv; kombinasjonen av boller og is er ikke akkurat forakte. Er du i Praha m du spise en slik!


N skal siste kveld av Praha nytes. Imorgen er jeg tilbake i Norge.
Hper dere har hatt en god start p uken. Det er jo mandag - ny uke og nye muligheter!

Kristine♥

EPLELENGDE

  • 04.10.2015, 16:21



Her kommer oppskriften som jeg laget p onsdag.
Denne deilige eplelengden er en blanding av boller og eplekake. Rett og slett fantastisk godt!
Jeg har brukt norske epler, men du kan bruke akkurat de eplene du nsker.



Eplelengde

30 gsmr
2 dl skummet melk
4 ss sukrin+
1/4 ts salt
ts vaniljepulver*
25 g trr gjr
0,5 dl kokosmel**
0,5 dl vaniljeprotein***
3 dl mel, jeg brukte 2 dl speltmel og 1 dl havremel****
1 ss fiberhusk

3 ss smr
2 ss sukringold
2 ss kanel
1 eple i biter

Smelt smret og tilsett melk.
Varm opp til rundt 37 grader. Ha i gjr og rr godt.
Tilsett renten av trrvarene og elt godt.
Hev deigen i ca 60 minutter.
Kjevl ut blandingen til en rektangel.
Smr smr p deigen. Ha over eplebiter. Str over sukringold og kanel i midten av rekatangelen.
La eplelengden etterheve i 30 minutter.
Brett inn langsidene mot midten slik at det er cirka 4 cm pent i midten.
Stek p 200 grader i 10 -12 minutter minutter.


*kologisk vaniljepulver kan byttes ut med vaniljeessens.
**Kokosmel kan byttes ut med en annen trrvare som mandelmel, speltmel eller lignende.
***Vaniljeprotein kan du bytte ut med annet proteinpulver eller eventuelt en annen trrvare som mer mel.
****Har du ikke speltmel eller havremel kan du bruke hvilke som helst annet mel.


Den myke og saftige bolledeigen med de karamelliserte eplene.
Mmmm...
En god klatt vanilje kesam, pisket flte eller vaniljeis gjr kaken ekstra god.
Hper det smaker!


N skal vi ut spise pLa Finestra. Jeg gleder meg! Det er en restaurant jeg har hrt mye bra om.
Nyt resten av sndagen:grin:


Kristine♥

MINUS 15 PROSENT

  • 04.10.2015, 08:53


Hei herlige lesere. God sndagsmorgen!
Hper helgen har vrt bra s langt.

Jeg titter bare innom for nske dere en super sndag og gi dere et lite tips.
I dag har GetInspired - 15 % p hele nettbutikken.
Da kan man gjre et kupp!

Som dere vet, er jeg veldig glad i treningsklr og handler jeg ofte her. Stay In Place Power sports bhen og Rhnisch Shape Lydia tightsen er to av mine favoritter.
Det er disse jeg har p meg p bildet.


Her er noen av mine favoritter fra salget:
1: Kari Traa Louise Jacket // 2: Treningsdagbok // 3: Kari Traa Longsleev // 4: Nike Free // 5: Rhnisch Shape Lilli 7/8 "Anti-Shake" Tights // 6: Asics Gel// 7 : Kari Traa Longsleev // 8:Adidas Yoga Tights // 9: Nike Pro Tank // 10:Casall High Performance Bra


Kristine♥

VKNET OPP I PRAHA

  • 03.10.2015, 10:19


God lrdagsmorgen dere.
Da har jeg akkurat vknet opp i nydelige Praha. Her er det strlende sol og skyfri himmel. Helt herlig!


Igr var en lang dag og spennende dag. Vi var p Olympia Amuture og heie frem de norske fitness utverne. Her var det veldig mange flotte og dyktige atleter som gjorde det bra. Virkelig gy se p! Etter konkurranse dro vi ut med dem og spiste. Se for dere et rent etegilde!
I dag er det Pro utverne som stiller og vi taren liten tur tilbake tilOlympia. Da jeg ikke kjenner noen som stiller i dag, blir det bare en liten visitt. Resten av dagen blir fylt med akkurat det jeg fler for. Praha by m jo ogs oppleves!


N har jeg ligget her en times tid med pepsi light og en proteinbar. Det er vel p tide komme seg ned til hotellfrokost. Jeg skal oppdaterer ordentlig nr jeg fr tid!
Ha en riktig god helg s lenge:grin:

Kristine♥

PANNEKAKER

  • 01.10.2015, 15:43



I dag hadde jeg min frste eksamen i sykepleiestudiene.
Fr jeg skulle i gang, ladet jeg opp med et pannekaketrn. Uten mat og drikke duger helten ikke, eller hva? Med en god dose pannekaker i magen, mtte det jo g bra!



Pannekaker

2 egg
100 g cottage cheese*
40 g havremel
20 g, ca 1 stor ss vaniljeprotein**
1 ss sukringold
1/4 ts salt
1/2 ts vaniljepulver, valgfritt
Litt kanel og kardemomme

Bland alt godt sammen. Mos gjerne med en stavmikser.
Stek pannekaker.


*cottage cheese kan byttes ut med kesam, gresk yoghurt eller lignende
**istedenfor vaniljeprotein kan du bruke mer mel


Pannekakene er s saftige og gode at du gjerne kan spiser de som de er, men de blir ekstra gode om du serverer de med noe godt. Jeg hadde kesam og nyrrt blbrsyltety over, og plommebiter, gojibr og mulberriesp tallerkenen.
Blbrsyltetyet lages enkelt av koke oppblbr med sukrin+ og litt maizena. Jeg brukte ca 400 g blbr, 1 ss sukrin+ og 1 ss maizena. Kok et par minutter og la syltetyet avkjles.Veldig godt!


Eksamen gikk forresten strlende bra:grin:S n tar jeg helg og reiser faktisk ut av landet. Miniferie here I come!

Kristine♥

Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her p min blogg vil du f sm tips, rd og oppskrifter til den sunne linje, samt flge min vei i livet. Jeg har troen p at god helse og en sunn livsstl er nkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer p noe, nsker dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no