www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

MANDAG MED GLUTE BRIDGE OG MARS

  • 31.10.2016, 16:56


Riktig god mandag. Ny uke og nye muligheter, er det ikke herlig?

Jeg har faktisk ikke vært på trening siden torsdag! Jeg dro tidlig avgårde til Tønsberg på fredag og var på et fantastisk julebord med flotte mennesker i regi av Aller Media og AdLink. Da jeg kom hjem igjen på lørdag, var jeg rett og slett så klein at jeg droppet trening. Søndag føltes det fortsatt ut som om jeg hadde hangover - ja, det ble litt vel mye alkohol! Da ble det bare en rolig restitusjonsdag med foam rolleren. I dag var jeg derfor gira på en skikkelig god treningsøkt!

SAMSUNG CSC
Ben, med fokus på lår og rumpe, fikk kjørt seg seg skikkelig! Økten bestod av tunge knebøy, bulgarsk utfall og strakmark. Jeg avsluttet økten med høyreps på øvelsen glute bride meg strikk, som du ser over. Vanligvis pleier jeg å bruke minibands, men jeg fant dem ikke. Isteden brukte jeg bare en vanlig treningsstrikk som jeg knøt en knute på. Det fungerer vel så bra! ​ Her ble 3 sett med 30 repetisjoner. 

SAMSUNG CSC
Og slik så jeg da ut etterpå. Rimelig død! 
Ta bare 30 sekunders pause mellom settene slik at du gjør 30 repetisjoner, tar en kort pause på 30 sekunder og så gjør 30 nye repetisjoner. For hver repetisjon passer jeg på å tilte bekkenet godt og stramme rumpemuskulaturen på toppen - det er derfor jeg holder meg på rumpen. Jeg føler at jeg får bedre kontakt da.  Etter 90 repetisjoner skal jeg love deg at det brenner skikkelig i rumpestumpen!
Du kan også gjøre glute bride uten strikk om du vil ha en enklere versjon.  

SONY DSC
Etter trening testet jeg den nye Mars proteinbaren. Fy søren den var god! Jeg har hørt mye positivt om den, men trodde ikke den skulle være så god. Proteinbaren har kommet i en snickersvariant også. Jeg gleder meg til å teste den!

SONY DSC
SONY DSC
Bildene taler for seg selv. Jeg får lyst til å ta en til når jeg ser på skjermen nå! Mars baren smaker faktisk omtrent som vanlig mars. Sjokolae, nougat og en deilig karamell er jo en uslåelig kombinasjon.
Det må sies at disse proteinbarene er ikke super sunne. De inneholder litt sukker og mye tilsetningsstoffer, men de er et ok alternativ når søtsuget melder seg eller du har lyst på noe ekstra godt. 


Håper uken din blir super duper :grin: 

Kristine 

KNALL GODE KNEKKEBRØD

  • 30.10.2016, 18:51


I dag har jeg hatt en skikkelig effektiv søndag. Jeg har sittet på rumpestumpen nesten hele dagen og vært lite aktiv, men jeg har fått gjort masse jobb, skolearbeid og ryddet opp i mailboksen. Nå kan jeg starte mandagen med blanke ark uten noen 'to do'-lister som henger over meg. Utrolig deilig! 
I tillegg til kontorarbeid, har jeg også fått bakt knall gode knekkebrød. Du er nødt til å prøve disse. Jeg er sikker på at de vil bli en favoritt i hverdagen!

SAMSUNG CSCJeg elsker hjemmelaget knekkebrød. Det er knall godt, enkelt å lage og super sunt. 
Knekkebrød er et fint alternativ for et raskt måltid. Jeg velger å stort sett lage mine egne ettersom magen liker de best, knekkebrødene blir super sunnere, de er rimeligere enn de du kjøper i butikken og naturligvis fordi de hjemmelaget knekkebrød smaker best!

SAMSUNG CSC
Disse knekkebrødene er favoritt knekkebrødene. Det er virkelig knall gode! Dessuten lager du dem på en -to -tre. Lag gjerne en trippel porsjon, så har du knekkebrød i en god tid.  

SAMSUNG CSC

Knall gode knekkebrød

2 dl sesamfrø
2 dl solsikkefrø
2 dl linfrø
2 dl gresskarfrø
2 dl havregryn
1 ts salt
1 ss fiberhusk
3,5 dl vann

Bløtlegg gjerne frøene over natten. Dette er ikke nødvendig. Jeg gjør det omtrent halvparten av gangene jeg lager disse knekkebrødene. 
Om du bløtlegger frøene, heller du av vannet når du skal lage knekkebrødene og har så i det kokende vannet.
Om du ikke har bløtlagt frøene, blandet du sammen alle ingrediensene utenom vannet.
Kok opp vannet og hell det over blandingen. Rør godt rundt og la det svelle i 20 minutter.  
Fordel blandingen utover to stekebrett. 
Stek på 200 grader i 10 minutter. Ta så ut knekkebrødene og rut opp knekkebrød med en kniv eller pizzaskjærer. 
Sett ned temperaturen på ovnen til 150 grader. Stek så knekkebrødene videre i 30 minutter. 
Skru av ovnen og sett døren på gløtt, slik at knekkebrødene kan tørke til de er helt sprø og kalde. 
Oppbevar knekkebrødene i en lufttett boks. 
Håper det smaker :grin:


Kristine ♥

OKTOBER CHALLENGE - OPPSUMERING

  • 30.10.2016, 10:41


Da er vi kommet til veis ende av oktober challenge. Hvordan gikk det?
I dagens lille utfordring står det at du skal bruke ti minutter på å oppsummere de siste fire ukene. Jeg lurer også på hva dere synes om challengen? Var det morsomt og er det noe dere kunne tenke dere at jeg gjør igjen? Om du har noen synspunkter, tar jeg de gjerne imot.

SAMSUNG CSC
Jeg for min del synes det har vært både spennende og utfordrende. 
Den første uken var den uken jeg slet mest, til tross for at jeg synes det var veldig morsomt å skulle ha et lite gjøremål hver dag. Torsdagen og fredagen bød på utfordringer. Det å skru av mobil og pc, og komme seg i seng før jeg pleier, var en utfordring. Men det gikk! Tilslutt måtte jeg bare si til meg selv at jeg skulle svare resten av mailene dagen etter, for jeg skulle i seng! På fredag var jeg skikkelig tung i kroppen og tenkte å ta treningsfri. På kvelden kom jeg på at challengen sa jeg skulle gå i tyve minutter denne dagen. Da måtte jeg bare ta på meg treningsskoene å gå litt. Og jammen var det ikke utrolig deilig med frisk luft!
Uke to bragte stor suksess da jeg tok ny rekord i knebøy! På fredagen skulle vi nemlig legge på ti prosent ekstra på vektene under treningsøkten og det endte med at jeg la på langt mer! På lørdag var utfordringen å prøve ny grønnsak til middag, men dette fikk jeg ikke gjort ettersom jeg var bortreist og spiste middag på restaurant. 
Uke tre gikk helt strålende! Der hadde jeg ingen problemer. Spesielt digget jeg fredagens utfordring hvor vi skulle ta en ti minutters dance off på stuegulvet. Herlighet så moro det var å skru musikken høyt på og bare danse vilt. Det skal jeg gjøre oftere!
Den siste og fjerde uken gikk nok så bra. Her gikk alle utfordringene lekende lett bortsett fra fredagen som var totalt fail! Da var jeg nemlig på julebord med AdLinkMedia i Tønsberg. Oppgaven denne dagen var å få minimum åtte timers søvn, men med en fantastisk gjeng og en skikkelig fest ble det bare tre timers søvn! Jaja, jeg hadde det knall moro ihvertfall!

Alt i alt synes jeg det har vært moro å skulle ha et lite gjøremål hver eneste dag. Det at jeg ikke har gjennomført med glans og fått absolutt alt til, tar jeg ikke med sorg. Challengen skal jo være noe morsomt og givende, ikke et stress moment. Jeg har gjort det som har passet inn i min hverdag. Jeg vet at jeg har gjort mitt beste, og det er mer enn godt nok :grin:


Kristine ♥

SUNT OG GRØSSENDE GODIS TIL HALLOWEEN

  • 29.10.2016, 09:54


God lørdagsmorgen. Beklager at det ikke ble noen oppdatering i går. Som du kanskje fikk med deg var blogg.no nede, så verken du eller jeg kom inn på bloggen!. Dette skyldes et strømbrudd som førte til feil på hardware. Uansett, nå er jeg oppe og går igjen! 

SONY DSC
SONY DSC
Halloween er rett rundt hjørnet, nærmere bestemt mandag. Jeg har laget noe sunt og grøssende godis til anledningen; gebiss og blodig popcorn. 
Skumle gebiss er super enkle å lage og morsomme å se på. Blodig popcorn som er karamellisert er super godt og jeg synes de ser ut som små blodige hjerner! 

SONY DSC

Gebiss
2 stykker

1 muscle brownie, eventuelt Questbar eller annen proteinbar
2 ss vaniljeprotein
1 ss sukrinmelis
1 ss melk eller vann
4 -5 dråper rød konditorfarge
20 mini marshmallows

Del brownien i 4 biter. Varm dem litt i mikroen. Form hver bit til en halvmåne. 
Bland sammen proteinpulver, melis, konditorfarge og melk / vann til en tykk paste. Smør blandingen på halvmånene. Plasser mini marshmallows langs kanten av halvmånene som tenner. Plasser de så oppå hverandre. 
Sett kaldt eller nyt de med en gang.

SONY DSC

Karamellisert popcorn ala Blodig popcorn 

1 pakke popcorn
4 ss sukringold
2 ss fibersirup gold
1 ss smør
1 ts fingersalt
1 ts vaniljepulver
8 - 10 dråper rød konditorfarge

Pop popcorn etter anvisning.
Kok opp sukringold, fibersirup, smør, vaniljepulver og salt. Jeg kokte massen opp i mikroen og lot det koke i 4 minutter på full effekt til det ble en mørk og seig karamell. Koker du i kjele vil jeg tro at det tar omtrent 10 minutter. La karamellen avkjøle noen minutter før du blander inn konditorfarge. 
Ha de ferdig poppede popcornene  i en bolle. Hell over den røde karamellen og bland godt. Strø popcornene utover et bakeark og la de stivne i 5 -10 minutter. 
Nyt. 


Ellers kan du også finne tips til sunt og grøssende Halloween godis i dette innlegget.
Halloween er riktignok ikke før på mandag, så istedenfor å ønske dere en riktig god Halloween ønsker jeg dere isteden en fantastisk helg :grin: Have fun! 


Kristine ♥ 

DE SUPRE PROTEINENE OG GODE PROTEINKILDER

  • 27.10.2016, 15:43


Ettersom dagens utfordring i oktober challenge er å få inn en proteinkilde ti hvert måltid, tenkte jeg å prate litt om nettopp de supre proteinene og gi dere noen eksempler på gode proteinkilder.

Proteiner har mange kjente positive egenskaper.
Ved å spise en god mengde proteiner kan du øke forbrenningen din, bedre metthetsfølelsen og lettere øke og vedlikeholde muskelmasse.

En rekke forsking viser protein gjør deg langvarig og behagelig mett slik at det er enklere å kontrollere appetitten. På den måten blir det lettere å oppnå og holde en stabil trivselsvekt.
Ikke bare holder proteiner deg mett, proteiner har også høy termisk effekt. Det betyr at kroppen din forbruker energi / kalorier ved å bryte dem ned. Rundt tjuefem prosent av kaloriene i proteinene forbrukes når kroppen fordøyer dem. Hos karbohydrater og fett er den termiske effekten på omtrent seks og tre prosent.


Her er det proteiner fra kesam som er blandet med skyr, samt at det er litt proteiner i nøttene og peanøttsmøret.

En økning inntak av proteiner vil altså føre til at du spiser mindre samtidig som forbrenningen øker. Vinn, vinn! Men ikke tro at det er slik at jo mer jo bedre. Det er ingen vits å pøse på med proteiner. Forsøk å få i deg en god proteinkilde til vært måltid. Et inntak på 1,5 - 2 gram daglig per kilo kroppsvekt kan være  lurt for de som trener. For en kvinne på 60 kilo vil dette tilsvare ca 100 -120 gram proteiner daglig. 


Her er det proteiner i ost, skinke, eggene og i melken som er i den varme kakaoen. 

Om du fordeler den daglige dosen med proteiner på 4 måltider, vil det bli omtrent 25 -30 gram per måltid.Det tilsvarer for eksempel 1 glass melk og 2 egg med knekkebrød til frokost. Pastasalat med 100 gram tunfisk og dressing til lunsj. Taco med 120 gram karbonadedeig til middag og ½ boks kesam med nøtter og bær til kveldsmat. Andre gode proteinkilder er storfe, svin, fjærkre, fisk, cottage cheese, skyr, ost, bønner, linser, kikerter og skinke. 


Husk proteinene dine og få bedre metthetsfølelse, økt forbrenning og en godt bevart muskelmasse :grin: 

Kristine ♥ 


Referanser:
Mahan KL, Stump SE 2008. Krause`s food & nutrition therapy. Saunders Elsevier.
Guyenet SJ et al 2012. Regulation of food intake, energy balance, and body fat mass: implications for the pathogenesis and treatment of obesity. Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism.
Halton TL 2004. The effects of high protein diets on thermogenesis, satiety and weight loss: a critical review. J am Coll of Nut.
Larsen TM et al 2010. Diets with high or low protein content and glycemic index for weight-loss maintenance. New England Journal of Medicine 363.
Weigle DS, Breen PA, Matthys CC, et al 2005. A high-protein diet induces sustained reductions in appetite, ad libitum caloric intake, and body weight despite compensatory changes in diurnal plasma leptin and ghrelin concentrations. Am J Clin Nutr.

BØY BØY BØY

  • 26.10.2016, 18:23


Bøy i alle varianter, er virkelig blitt min greie! Før hatet jeg knebøy. Jeg kunne til nøds gjøre frontbøy, men etter at jeg innførte mer bøy i treningsprogrammet, elsker jeg alle typer bøy! På trening nå for tiden går det mye i bøy, bøy, bøy. Jeg varierer hvilken type bøy jeg tar, fra dag til dag. Noen dager kjører jeg knebøy, noen dager frontbøy, noen dager sakte bøy og noen dager bøy til boks. Antall repetisjoner og sett varierer jeg også slik at jeg både har tunge og lette dager. 

Jeg har vært veldig stiv i anklene og hoftene, noe som har gjort at knebøy teknikken min ikke har vært spesielt bra og at det har gjort småvondt når jeg har tatt knebøy. Isteden for å gjøre noe med problemet, har jeg bare gjort øvelsen lite. For et par måneder siden bestemte jeg meg for at nå må jeg bare gripe fatt i saken! Jeg begynte å tøye jevnlig, da med hovedfokus på hoftene og akillesen, samtidig som jeg ruller på foam rolleren flere ganger i uken. Allerede etter et par uker merket jeg stor forskjell og innførte mer knebøy under trenignsøktene mine. Først var det kun lette vekter med fokus på teknikk, samtidig som jeg fortsatte tøyingen og rullingen. Nå sitter teknikken som et skudd og jeg bøyer tunge vekter som bare det! Fy søren så moro det er med slik fremgang.
Vi må ikke glemme at treningsrestulatene ikke bare avhenger av selve treningen. Oppvarming, tøying, rulling og stretching er vel så viktig! 

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
 2XU tights // Reebok singlet // Nocco bcaa
Tightsen er forresten på tilbud akkurat nå, her



I dag hadde jeg en god benøkt hvor jeg kjørte lette frontbøy til step kasse, som du ser på bildet. Her ble det 5 sett 10 -12 repetisjoner. I tillegg ble noen tunge knebøy, bulgarsk utfall og kick back i kabel. En god treningsøkt!
Nå venter sushi, et glass vin og hygge i godt selskap. Det kaller jeg onsdagsluksus! 
Ha en fin kveld :grin:


Kristine ♥ 

SPRE GLEDEN VIDERE

  • 26.10.2016, 07:12


God morgen herlige du ♥  
Dagens ord var helt i min mantra-stil. Jeg må dele de med dere!

SONY DSC
Glede er ikke noe som bare oppstår. Det kommer av dine egne handlinger og du må selv bringe frem gledelige øyeblikk i hverdagen. Bruk tiden din på noe som får deg til å smile og som gjør deg glad. Livet er her og nå. Det skal leves og nytes. Gled deg! Og det beste av alt; sprer du gleden videre, for eksempel ved å gjøre noen en tjeneste eller noe så lite som et smil til en fremmed, vil denne gleden komme tilbake til deg. 
Håper du får en gledelig onsdag!


Kristine ♥ 

LØPETUR OG VARMENDE TACOGRYTE

  • 25.10.2016, 16:48


SONY DSC
Det er flaut og si, men jeg ble faktisk såpass inspirert av å skrive løpeinnlegget i går, at jeg startet dagen i dag med en løpetur! Jeg stod faktisk opp kvart over fem i morges! Hva skjer med meg? Jeg tok en god kopp kaffe, besvarte et par mail og giret meg opp med musikk før jeg la ut i høstværet. Til tross for at det var ufattelig tidlig, ble det en skikkelig god økt og jeg storkoste meg. Kanskje det var fordi jeg hadde go´sanger som 'You' med Martin Weleno, 'L'amour toujours' - Tiesto, 'Jack Wit Us' - Bryen Cox remix, 'Crying Out  Loud - Loreen og 'We Run The Night' - Havana Brown på øret? :grin: Det ble en 50 minutters løpetur. Etter en dusj og en enkel frokost, var jeg full av energi og klar for første dag i praksis. 
SONY DSC
Jeg må dele denne utrolig gode og varmende tacogryten jeg laget til middag. Jeg hadde akkurat 40 minutter mellom praksis og jobb. Middagen måtte være rask slik at jeg både skulle rekke å lage den og å spise den! Denne tacogryten laget jeg på rett over 10 minutter. Også ble den knall god! Denne kommer til å bli en favoritt utover høst- og vintermånedene. En god, sunn og varmende gryte er et must på denne tiden av året. 

SONY DSC

Varmende tacogryte
Til 2 

1 pakke karbonadedeig
1 løk
2 hvitløksfedd
1/2 chili, kan sløyfes
2 ss tacokrydder, hjemmelaget eller ferdigkjøpt
1 boks hakkede tomater
2 ss tomatpure
1 pose frosne erter​
1 boks maiskorn

Topping
Rømme
Revet ost
Jalapenos

Hakk løken grovt. 
Ha karbonadedeig og løk i en gryte sammen med en klatt smør på middels til høy varme. Stek til løken har blitt blank. Tilsett finhakket hvitløk og chili, hakkede tomater, tomatpure, tacokrydder og frosne erter. La gryten koke i 4 -5 minutter. Rør i maiskornene og server. 

SONY DSC
Som topping på tacogryten har jeg strødd over revet ost, jalapenos, og en dært rømme . Det er naturligvis valgfritt, men jeg vil virkelig anbefale det. Toppingen setter prikken over i'en på gryten. Så enkelt og så godt!


Kristine ♥ 

LØPING : FORDELER OG TIPS

  • 24.10.2016, 17:39


Jeg startet jeg faktisk dagen min med en løpetur. Utrolig deilig! Ettersom jeg er et skikkelig B-menneske, så er det å komme seg tidlig opp for å løpe ikke helt min stil. Er du lik? For å både motivere meg selv og deg til en løpeøkt tenkte jeg å skrive noen ord om løping og dele noen fordeler og tips. Dette er en billig og veldig lett tilgjengelig treningsform omtrent alle kan få til! 

SAMSUNG CSC
Jeg var rimelig fornøyd etter en joggetur tidlig mandag morgen. 

Hvorfor løpe?
Jo, løping har mange fordeler:
- Løping styrker skjelettet.
Ettersom du flytter din egen vekt og løfter deg selv for hvert steg, gir det en belastning på kroppen som styrker det skjelettet ditt (med mindre du overtrener naturligvis, da vil det ha negativ effekt). Dette er supert for oss kvinner ettersom det reduserer risikoen for benskjørhet. 
- Løping gjør deg glad.
Kun en liten halv time løfter humøret ditt og senker stressnivåene i kroppen. En liten løpeøkt kan derfor gjøre deg mer fornøyd og lykkelig. 
- Løping øker forbrenningen.
Ettersom lungekapasiteten og blodomløpet stiger, gir løping deg også bedre forbrenning. Spesielt intervalløping har god effekt her. Den økte forbrenningen fortsetter også etter at treningsøkten er ferdig. 
- Løping reduserer risikoen for livsstilssykdommer.
Ettersom løping øker kondisjonen din, vil igjen blodtrykket senkes og dette reduserer risikoen for en rekke sykdommer som hjerte- og karproblematikk. 


Hvordan løpe?
Det er en rekke tips som kan gjøre løpingen bedre og morsommere.
- Husk oppvarming.
Bruk noen minutter, gjerne 5 -10 minutter, til oppvarming slik at du får igang kroppen og blir god og varm. Oppvarming er ikke bare skadeforebyggende, men det gjør deg også psykisk klar for løpeøkten. 

SAMSUNG CSC- Velg riktige sko.
For hvert skritt du tar, gir det en belastning opp gjennom helen, kneet og hoftene. Riktig sko som er tilpasset din vekt og din løpestil er viktig. Få hjelp i en sportsbutikk nær deg. 
- Løp mest mulig på mykt underlag.
Asfalt og tredemølle er hardt for kroppen og gir stor belastning for hvert steg du tar, mens skog, gress og grus gir mindre belastning og er mer skånsomt.
- Løp avslappet.
Mange spenner nakke og skuldre når de løper. Forsøk å løpe lett og ledig, med korte og raske skritt. Skuldrene skal ikke være trukket opp mot ørene, men være i en nøytral posisjon hvor armene dingler med. Kanskje kan det være en ide og melde seg på et løpekurs om du vil bli en god løper og styrke teknikken din?

SAMSUNG CSC- Finn god musikk.
Vi drives alle av forskjellige ting og forskjellige rytmer. For mange, inkuldert meg selv, kan god musikk på øret været utrolig moviterende. Finn ut hvilken musikk som motiverer akkurat deg. 
- Ikke bry deg om hvordan du ser ut.
Rød i trynet? Svett? Usminket? Ja, der har du meg! Om det ser veldig pent og sjarmerende ut? Nei, absolutt ikke, men det er da svært få mennesker som ser bra ut når de trener. Ta deg selv uhøytidelig og ikke tenk på hvordan du ser ut. De fleste andre mennesker er så opptatt av hvordan de selv fremstår, at de knapt legger merke til deg uansett. 
- Konkurrer mot deg selv.
Glem alle andre, fokuser på deg selv og din egen fremgang. Er du helt ny innenfor løpeverden, starter du med korte og rolige løpeøkter. Deretter kan du øke intensitet og varighet etterhvert som kondisjonen og løpegleden øker. 
- Bare gjør det!
Noen ganger kan dørstokkmilen være utrolig lang, til tross for at løping er nok så enkelt å gjennomføre. Løping krever tross alt mye fysisk og mentalt. Ikke tenk for mye, bare kom deg ut å gjør det. Det kjennes jo så utrolig deilig ut etterpå!


Håper du fikk litt mer motivasjon til å ta deg en løpeøkt i høst :grin:

Kristine ♥ 

OKTOBER CHALLENGE - UKE FIRE

  • 23.10.2016, 19:33


Da står vi hvert øyeblikk ovenfor siste uken av oktober challenge. Henger du fortsatt med? Om det er slik at du har hoppet over et par dager eller falt av på veien, ikke gi opp! Kom deg opp igjen og følg med videre :grin: Det har vært så morsomt å se flere av snappene dere har sendt meg underveis, det både gleder og motiverer. Jeg håper dere er med og avslutter challengen med stil. 
Slik ser uke fire ut:

Nå skal jeg lage meg en deilig fruktsalat, det er dagens utfordring av oktober challenge uke tre. Fruktsalat er sunt og utrolig godt, det er noe jeg egentlig burde lage oftere. Jeg tror jammen jeg skal lage en stor porsjon i dag, så har jeg til imorgen også!
Ha en god kveld.


Kristine ♥ 

GRØTENS DAG

  • 23.10.2016, 10:17


Dere har kanskje fått med dere at det er grøtens dag i dag. Det må jo feires med en ekstra stor bolle grøt! 
Hos meg er havregrøten favoritten i hverdagen, den kan varieres i det uendelige og spises hver dag. Jeg blir aldri lei! Det finnes også mange andre gode grøtvarianter. Her er noen av mine favoritter. Håper du finner noe som frister. 




1 - Knall god havre- og risengrynsgrøt med kokosmelk
2- Salt grøt med egg - må prøves 
3 - Deilig kokosgrøt
4 - Ovnsbakt sjokoladegrøt
5 - Havregrøt kokt med solsikkekjerner og vaniljeprotein, toppet med kesam, bringebær, eple og pistasjnøtter
6 - Havregrøt kokt med kruskakli, toppet med sjokoladekrem (kesam blandet med sjokoladeprotein, kanel, kakaopulver og sukringold) og peanøtter
7 - Chocolate chip grøt
8 - Overnight oats
9 - Havregrøt toppet med protein sjokoladekuler, bringebær, eple og jordbær. Her finner du oppskriften på proteinsjokoladekuler
10 - Havregrøt toppet med fiber sirup gold, valnøtter og rosiner
11 - Sjokoladegrøt av havregryn som er kokt opp med sjokoladeprotein, en liten dæsj salt og kakaopulver, toppet med banan, peanøtter og sukkerfritt sjokoladepålegg
12 - Havregrøt kokt med linfrø, hempfrø og solsikkekjerner, toppet med kesam, macadamianøtter, sukringold, jordbær og gojibær
13 - Sjokoladegrøt med søtpotet
14 - Eplekake grøt


Grøt eller ei, håper du får en super søndag  :grin:

Kristine ♥

IHERB OG ET OFTE STILT SPØRSMÅL

  • 22.10.2016, 09:18


God morgen!
Lørdagen er godt i gang og jeg skal hvert øyeblikk ta meg en liten løpetur før jeg skal på jobb. Først tenkte jeg å vise dere denne iHerb pakken jeg hentet på posten i går og svare på et ofte stilt spørsmål angående toll. 

SONY DSCDenne pakken innehold noe nytt og noen gamle favoritter: 
- Hempfrø
Hempfrø bruker jeg masse av. Jeg spiser de som snacks sammen med andre nøtter eller jeg har de over havregrøt og kesam. Hempfrø inneholder spesielt mye omega-fettsyrer og jeg synes de smaker veldig godt. 
- Rått kakaopulver
Rått kakaopulver sies ofte å være et supermat produkt med masse antioksidanter og gode egenskaper for helsen vår. Jeg bruker kakaopulver til mye rart, alt fra å røre det ut i kaffen - prøv det, det er knall godt, og baking. 
- Rødvinseddik
Dette produktet ser det ikke ut som de har på iHerb lenger. Jeg bruker rødvinseddik i salaten og annen matlaging. Det gir en god smak. Rødvinseddik kan du også kjøpe i vanlig matvarebutikk. 
- Zum face serum
Zum face er et næringsrikt ansiktsserum med blant annet aragan olje, vitamin C og E, som skal gi en flott glød. Dette gleder jeg meg til å teste! 

Et spørsmål jeg ofte får angående iHerb , er om det er slik at hvis man bestiller en pakke for under 350 kroner og så en pakke til for under 350 kroner, om man da slipper toll. Ja, det stemmer. Tollreglene i Norge sier at om du bestiller en pakke for 350 kroner inkludert frakt, så må du ikke betale toll. Om du da bestiller to pakker for under denne summen, betaler du ikke toll. Det er ikke slik at de legger sammen summen på de to pakkene. Jeg har ved flere anledninger bestilt flere pakker rett etter hverandre og har aldri betalt toll av den grunn. Det hender likevel at jeg er litt utålmodig av og til, slik at jeg kjøper en stor pakke og sender den med DHL, den raskeste leveringen. Da må jeg naturligvis betale toll fordi denne pakken koster mer enn 350 kroner. 
Bruk gjerne koden min OKE701. Da får både du og jeg rabatter. 


God lørdag da skjønninger :grin:  Håper helgen din blir knall!

Kristine  ♥

STRETCHING I DET FRI OG TAKKNEMLIGHET

  • 21.10.2016, 15:48


I går valgte jeg å bytte ut den planlagte treningsøkten min, med en time i sengen. Jeg følte rett og slett ikke for å trene og ville heller hvile mellom forelesning og jobb. Til min store glede, resulterte det i en knall bra benøkt i dag. Masse energi og tunge vekter! For de av dere som følger meg på snap, kristineokern, fikk dere med dere at jeg kjørte hele ti sett knebøy. Jeg kan love deg at jeg var shaky i lårene etter det, men fy søren for en deilig mestringsfølelse jeg kjente! 

SONY DSC
Etter treningsøkten følte jeg for å komme meg litt ut. Jeg kjente at jeg trengte en time out i det fri hvor jeg kunne senke skuldrene og hente inn litt positive vibber.  Du synes kanskje jeg er rar, men noen ganger må jeg fylle på med positiv energi og glade tanker! Stretching i det fri, i skog eller mark, gjør virkelig underverker for tankene mine. Jeg setter meg ned et sted, konsentrer meg om pusten med dype og rolige pust, og lar tankene vandre til ting jeg setter pris på å livet. I dag ramset jeg opp, altså i tankene, ting jeg er takknemlig for. Jeg er enormt takknemlig for at jeg har en kropp som kan gå og stå, at jeg har en familie jeg er glad i, venner som er der for meg. Jeg er takknemlig for at jeg studerer noe som interesserer meg, at jeg får dele min lidenskap for trening, kosthold og tankesurr her på bloggen. Jeg er takknemlig for at jeg har tak over hodet og penger til mat.  Jeg er takknemlig for at jeg bor i Norge, et fritt land hvor jeg står fri til å gjøre akkurat det jeg vil og leve det livet jeg ønsker. Jeg er takknemlig for at jeg er glad i kroppen min, det har ikke alltid vært sånn, og for at jeg er lykkelig i sjelen. Og en hel del annet. Det er så ufattelig mye jeg er takknemlig for! 

SONY DSC
Etter å ha sittet slik et kvarters tid, føler jeg meg som et nytt menneske. Jeg blir utrolig glad og varm innvendig, energien har økt og jeg kan ikke slutte å smile. 
Det høres kanskje veldig merkelig ut å sette seg ned og tenke slik, men det gjør virkelig noe med deg. Noen ganger må vi minne oss selv på hvor heldige vi er og hvor fantastisk dette livet er :grin: 


Kristine  ♥

PANNEKAKETORSDAG

  • 20.10.2016, 14:51


SAMSUNG CSC
Jeg får aldri nok pannekaker. Proteinpannekaker kan jeg spise hver dag! Er du ikke enig?
I dag gjorde jeg torsdagen om til en pannekaketorsdag med pannekaker før jobb. Den halve timen mellom forelesning og jobb, med pannekaker, en kopp kaffe og Elle er gull verdt. En liten time out på en hektisk dag, gjør underverker. Vips så var energilagrene fylt og hodet var på plass!  

SAMSUNG CSC

Proteinpannekaker til pannekaketorsdag

2 egg
50 g cottage cheese eller kesam
30 g mel, jeg brukte 15 g havremel og 15 g speltmel
20 g vaniljeprotein
1 ts kanel
1 ts sukringold
1 ts bakepulver

Bland sammen alle ingrediensene.
La de svelle i 5 minutter. Stek så pannekaker i en panne på middels varme i 1 -2 minutter på hver side. Jeg bruker litt kokosolje i pannen. 

SAMSUNG CSC
Spis pannekakene som de er, eller server med noe godt. Jeg har servert mine pannekaker med gojibær og kakaonibs, og toppet med brunost og sukkerfritt jordbærsyltetøy.

Har du forresten husket å bruke noen minutter på tøying og stretching? Det er dagens utfordring på oktober challenge.  Jeg startet faktisk dagen min med en ti minutters stretch. Det har jeg aldri gjort før, men fy søren så deilig det var! De ti minuttene gav hodet tid til å våkne og komme inn på det riktige og positive sporet og fikk kroppen i gang. Jeg skal desidert gjøre det igjen. 
Nå får jeg komme meg tilbake på jobb. Ha en god torsdagskveld dere!


Kristine ♥

HVA JEG SPISTE FØR TRENING OG SELVE TRENINGSØKTEN

  • 19.10.2016, 17:37


Ettersom jeg ofte får spørsmål om hvordan jeg trener og spiser, tenkte jeg å vise dere hva jeg spiste før trening og selve treningsøkten i dag. 

SAMSUNG CSC
Folk er forskjellige. Jeg liker å få i meg noe rett for treningsøkten, spesielt om det er styrketrening jeg skal gjennomføre. Hvor mye avhenger av hvor lenge det er siden jeg spiste sist måltid og hvor sulten jeg er. Noen ganger tar jeg meg bare et eple, mens andre ganger spiser jeg noe som minner mer om et mellommåltid. 

SAMSUNG CSC
I dag følte jeg for litt ekstra energi og tok en skyr & cottage cheese i vaniljesmak som jeg toppet med en halv cookie dough lean bar i biter, jordbær, frokostblanding og en rute smeltet sukrinsjokolade mens jeg drakk en Nocco. Dette her kunne jeg nok spist hver dag. Makan til super god fastfood!

SAMSUNG CSC
Gammelt treningstøy. Better Bodies topp og d-core tights. 

Selve styrkeøkten var en økt med hovedfokus på rygg, skuldre og armer. Også ble det knebøy. Jeg bare elsker knebøy for tiden!
- Knebøy til boks
6 sett * 6 repetisjoner 
- Chins
3 sett * maks antall repetisjoner 
- Skulderpress med stang
4 sett * 8 -9 repetisjoner 
- Biceps curl med stang
4 sett * 8 -9 repetisjoner 
- Fransk press
4 sett * 9 -10 repetisjoner 
- Upright row med stang - på bildet
3 sett * 12 repetisjoner 
- Revers flyes med manualer
 3 sett * 10 -12 repetisjoner 
- Sidehev med manualer
2 sett * 14 -15 repetisjoner 

SAMSUNG CSC
Jeg vet jeg ser fryktelig sint ut på dette bildet her, det er jeg altså ikke. Jeg er bare dypt konsentrert :mrgreen: Treningsansiktet!


Kristine  ♥

TRENING ER EN BELØNNING

  • 18.10.2016, 19:19


Er du en av de som kanskje har spiste litt ekstra godis i helgen? Jeg har ihvertfall gjort det. De av dere som følger meg på snapchat, fikk også med seg at jeg faktisk var en tur på MacDonals. Jeg gidder ikke straffetrene i likevel! 
Jeg overhørte nemlig to jenter på trening i dag. Hun ene hadde vært en tur på fylla, spist nattmat og heller ikke vært nøye med kostholdet på søndagen. Derfor måtte hun trene ekstra lenge og hardt både i går, mandag, og i dag. Det gjorde ordentlig vondt i sjelen min da jeg hørte dette. Trening skal være noe som løfter deg opp og gir mestringsfølelse. Noe du gjør fordi du elsker kroppen din og vil deg selv det beste, ikke for å straffe deg selv. Det blir alt for negativ fokus! Er ikke trening en belønning? 

SAMSUNG CSC
Meg og FitnessKine med treningsglede i sinnet etter en treningsøkt. 

For all del. Jeg skal ikke dømme noen. Jeg har selv vært der hvor jeg forsøkte å trene bort de kaloriene jeg har spist. Faktisk dreide trening seg stort sett om å nettopp forbrenne maten jeg hadde inntatt. Men det gav meg absolutt ingen glede, lykkerus eller mestringsfølelse. Å trene på denne måten, gjør trening til noe negativt. Det blir en ond spiral hvor alt dreier seg om kropp, trening og kalorier! 

Jeg er sjeleglad for at jeg fikk et hjerteproblem og måtte ha pause fra trening nesten et helt år. Da kunne jeg knapt gå en tur uten at jeg svimte av. Dette gjorde at fokuset mitt og synet mitt på trening endret seg totalt. Fra å trene med utseende som hovedmotivasjon, gikk jeg til å synes det var fantastisk å bare kunne bevege meg. Du aner ikke hvor fantastisk det føles å kunne ta seg en joggetur når du knapt har rørt på kroppen på tolv måneder! Jeg har aldri hatt større treningsglede og mer mestringsfølelse i livet mitt enn det jeg har nå. Trening er glede! Trening er mestringsfølelse! Trening er godt for kroppen min og godt for hodet mitt! Jeg er så utrolig takknemlig for at kroppen min i dag er frisk, sunn, og kan hoppe og sprette. Hjertelig takk ♥ 


Det jeg vil få frem med rablingen min over er; Trening er en belønning. Ikke tving deg på trening fem dager i uken om du synes det er forferdelig. Trener du to ganger i uken og synes det er moro, så er det helt fantastisk! La trening være en belønning og en positiv del av hverdagen din. 

Kristine ♥ 

FROKOSTBOLLEN

  • 18.10.2016, 08:13


God morgen skjønninger ♥ Håper dere har sovet godt. 

SONY DSC
Jeg har akkurat spist denne herlige frokostbollen. En skikkelig god havregrøt toppet med ProPud med karamellsmakyacon sirup, blåbær, kakaonibs og sjokoladenøtter. En real luksusgrøt. Jeg pleier nemlig ikke å ha sjokolade på grøten hver dag, men i dag var det akkurat det jeg hadde lyst på, og har du lyst har du lov! I tillegg ble det en god kopp kaffe til frokostbollen. Kaffe må jeg ha hver morgen!

SONY DSC

God havregrøt til frokostbollen

60 g havregryn
2 dl vann
2 dl melk, jeg bruker stort sett kokosmelk eller mandelmelk
1 egg
1 ts kanel
1 ss kokosolje, kan sløyfes

Jeg lager havregryn natten over. Da går det så raskt på morgenen.
Legg havregrynene i vann og la de ligge natten over. Ha så blandingen i en kjele sammen med melk, egg, kanel og kokosolje. Kok opp og server. 

Lager du grøten uten å la grynene ligge natten over, har du havregryn, melk og vann i en kjele og koker opp. La koke i 5 minutter. Tilsett så resten og la koke i ytterligere 5 minutter. Server.

SONY DSC
Dette er en skikkelig god havregrøt som er mettende og næringsrik. Den passer like godt til frokost, som lunsj og kveldsmat. Topp den hva enn du måtte ønske. Cottage cheese, kesam, friske bær, frukt, syltetøy, sukrin, smør eller annet godt. Stort sett alt passer på denne grøten! 


Nå får jeg komme meg avgårde på forelesning. 
Ønsker dere en herlig tirsdag :grin: 

Kristine ♥

FRÅTS I EPLER

  • 17.10.2016, 14:56


I dag er det den internasjonale epledagen. Det passer jo perfekt nå som de norske eplene er på sitt beste!


At epler er sunt, det vet vi alle. Viste du at gjennomsnittsnordmannen i gjennomsnitt spiser 11 kilo epler i året? Det er faktisk ikke mer enn rundt 65 epler, noe som tilsvarer bare litt over et eple i uken. Det er overraskende lite! 
Epler inneholder godt med fiber, fruktsyrer, pektin og antioksidanter som alle er gode for helsen. Blant annet kan de gode egenskapene til epler senke kolesterolet, og virker regulerende for både diaré og forstoppelse. Antioksidantene er med på å forebygge kreftsykdommer, hjerte- og karsykdommer. Så fråts i epler. Ihvertfall en om dagen! 

Jeg elsker å spise eplene som de er, spesielt når de er så gode som nå. 
Andre tips til hva du kan gjøre med eplene er å:
- Lage eplemos som du bruker som pålegg eller spiser sammen med kesam, yoghurt eller lignende. Oppskrift finner du her.
- Eplekake er en klassiker. Dette er en kjempe god oppskrift. 
- Lag en hurtig og rask dessert av epler som du skjærer i biter og blander med kanel og sukrin. Ha et par minutter i mikroen og vips så smaker det eplepai.
- Du kan gjerne servere epler til middag. En rekke kjøttyper, og da spesielt svin, passer utmerket til epler.
- Putt eplebiter i salaten. Det gir en nydelig og frisk smak.
- Bak eplepai med vaniljekrem,  her er oppskriften.
- Hul ut kjernene på eplene og fyll dem med mandler og rosiner, sjokolade eller annet godt og bak dem i ovnen.
- Du kan toppe for eksempel pannekaker med kanelstekte epler slik som jeg har gjort her.
- Eplekakegrøt er en knall god versjon av havregrøten. Oppskrift finner du her
- Sprit opp vannet ditt med epleskiver. 

Hva liker du best å gjøre med eplene? :grin: 


Kristine ♥

OKTOBER CHALLENGE - UKE TRE

  • 16.10.2016, 19:03


Som tiden flyr. Imorgen er det duket for uke tre av oktober challenge! Hvordan går det med dere så langt?
Jeg for min del har hatt både full suksess på enkelte dager og andre dager som ikke har fungert denne uken. Fredag tok jeg for eksempel ny rekord i knebøy :mrgreen:  Knall moro! Det å legge på 10 % ekstra på vektene gjorde underverker og det endte med at jeg la på langt mer enn 10 %. Lørdag derimot, fikk jeg ikke prøvd en ny grønnsak til middag ettersom jeg er bortreist og spiste middag på restaurant. På planen i dag står det at èn skal bruke noen minutter på å planlegge uken. Det er noe jeg nesten gjør hver søndag, så det skal jeg absolutt gjøre når jeg kommer hjem. 

Slik ser planen ut denne uken:
Håper du er klar for uke tre!  


Kristine ♥ 

EPLEMUFFINS OG VANILJEKREM

  • 16.10.2016, 09:39


God morgen kjære dere. Håper helgen behandler dere pent.
Søndag er ofte bakedag hos meg. Ettersom jeg er på Norefjell får jeg ikke bakt noe i dag, men jeg kan vise dere disse deilige eplemuffinsene som jeg laget på onsdag. 

SAMSUNG CSC
Nå som det er høytid for de norske eplene, knasker jeg flere epler om dagen. De er jo så utrolig gode og de fortjener absolutt å bli hyllet i en god bakst....eplekake, eplemuffins, eplepai, ja mulighetene er mange. Valget mitt falt på eplemuffins da det er enkelt og raskt. Vil du virkelig gjøre ekstra stas på denne søndagen, lager du vaniljekrem til også. Jeg skal love deg det blir fest i munnen!

SAMSUNG CSC

Eplemuffins
8 muffins

2 egg
3 ss sukrin+
100 g kesam
1 ts bakepulver
40 g havremel
20 g fiberfin, eller mer mel
20 g vaniljeprotein*
2 epler
1 ss kanel
1 ss sukringold

Bland sammen egg, sukrin+ og kesam. Tilsett så tørrvarene. Rør til en jevn røre. Fordel røren i muffinsformer.
Del eplene i biter og bland med kanel og surkingold. Fordel i muffinsformene og trykk eplebitene litt ned i røren.
Stek på 175 grader i 20 minutter. 
Spis saftige og gode eplemuffins for seg eller topp med vaniljekrem.


*vaniljeprotein kan byttes ut med 20 gram havremel + 1 ss ekstra sukringold

SAMSUNG CSC

Hjemmelaget vaniljekrem

3 eggeplommer
1 ss vaniljepulver, eller 1 vaniljestang
3 ss sukringold
4 dl melk
20 g maizena

Visp eggeplommene til luftig med vaniljepulver og sukringold i en kjele. Rør så inn melken og maizena, og varm alt forsiktig opp under omrøring. Når vaniljekremen begynner å koke, tar du platen av kjelen og lar kremen avkjøles. 
Spis den avkjøle vaniljekremen for seg, den er knall god alene eller for eksempel med frukt og bær, eller topp den på eplemuffinsene. 

SAMSUNG CSC
En saftig og god eplemuffins med vaniljekrem. Så godt!


Kristine ♥ 

YOGA WEEKEND

  • 15.10.2016, 13:24


Akkurat nå sitter jeg på et saueskinnspledd foran peisen på nydelige Norefjell spa. Hadde du sagt til meg for en uke siden at jeg skulle på yoga weekend denne helgen, hadde jeg nok sett litt rart på deg. Yoga og meg ser ikke pent ut. Det er noe jeg er skikkelig dårlig til. Jeg er stiv som en stokk og blir alt for fort utålmodig! Da jeg på torsdag fikk tilbudet om å være med Helene, tenke jeg fuc* it, why not?! Det at yoga ikke er min sterkeste siden, betyr jo ikke at jeg ikke kan bli bedre. Da må èn praktisere og øve. Og kanskje er dette akkurat det jeg trenger for å komme ordentlig i gang med den yogaen jeg har tenkt på en stund.


Jeg har på meg tights fra RunWild og topp fra RunAndRelax.

Så langt har turen vært veldig inspirerende. Vi kom opp hit i går ettermiddag, til et snøkledd og vakkert landskap. Da slang jeg meg med på ashtanga yoga. Dette er en ganske kraftfull yogaform med mye fokus på styrke. En nok så utfordrende time, i hvert fall for meg. 
Etter hotellfrokosten i morges valgte jeg å kos meg i spaområdet isteden for å være med på en yogatime. Jeg må jo utnytte den muligheten også! Senere i dag skal jeg være med på yoga for godt humør, det høres jo helt fantastisk ut! I tillegg skal jeg være med på et foredrag om energi og velvære før det er duket for en felles tre retters middag. 


Planen imorgen er ikke stort annet enn en lang og god hotellfrokost og en eller to yogatimer før turen går hjem igjen. Dette blir rett og slett en skikkelig velvære, avslappende og yogainspirerende helg. Omgivelsene her er helt fantastiske og stemningen er god, så det blir absolutt ingen problem å hente inn energi. 
Namasté :razz:


Kristine ♥

SPICY PIZZA

  • 14.10.2016, 10:22


Da er fredagen her og det er helg! 
Jeg har faktisk langhelg og tok helg allerede i går kveld. Da slo jeg til med denne spicy pizzaen, for helg og pizza hører sammen :grin:

SAMSUNG CSC
Denne gangen laget jeg en tykkere bunn enn normalt med fiberfin, havremel og speltmel. Den ble knall god og perfekt når pizzaen består av masse deilig fyll. Fyllet har jeg spicet opp med chili og jalapenos. Resultatet blir fantastisk godt. Har du ikke prøvd jalapenos i pizzafyllet før, må du gjøre det! Smak deg gjerne til med chili og jalapenos slik at du får den smaken du ønsker. Håper det smaker!

SAMSUNG CSC

Spicy pizza
Til 2 mindre pizzaer eller 1 bakeplate

Pizzabunn
1 dl fiberfin, eller mer mel
1 dl havremel, eventuelt annet mel 
3 dl speltmel  
1/2 pakke tørrgjør
1ts salt
2 dl vann

Bland sammen alle ingrediensene utenom vann. Tilsett så vannet og bland godt. Ha eventuelt i mer mel eller mer væske om deigen blir veldig tynn eller løs. 
Om du har tålmodighet, så lar du deigen heve 30 minutter. Er du som meg, utålmodig, lar du deigen stå i 5 minutter før du så kjevler den ut. Det er ikke nødvendig med hevetiden. Jeg kjevlet ut deigen i 2 rektangler, men du kan også kjevle ut pizzabunnen slik at den passer 1 bakeplate. 
 Stek på 225 grader i 12 minutter.

Pizzafyll
2 pakker karbonadedeig
1 stor løk
1/2 rød chili
2 fedd hvitløk
1 boks tomatpure
1 boks hakkede tomater
1 dl vann
1 boks maiskorn
1 ts salt
1 ts spisscummen
1 ts paparikakrydder
1/2 glass jalapenos
Ost, jeg brukte Jarlsbergost

Hakk løk i terninger og finhakk hvitløk og chili. Ha løk, chili og hvitløk i en panne sammen med karbonadedeig og stek til løken har blitt gyllen. Tilsett så hakkede tomater, tomatpure, vann, maiskorn, jalapenos og krydder. La det koke i 5 minutter. 
Fordel fyllet over den forstekte pizzabunnen. Topp med ost i skiver. Strø gjerne noen ekstra jalapenos over.
Sett pizzaen på nederste rille i ovnen på 225 grader i 12 -15 minutter. Pizzaen skal stå lenge nok til at osten har smeltet.
Nyt en knall god og spicy pizza! 

SAMSUNG CSC
En liten klatt rømme og litt ruccola gjør pizzaen ekstra god! 


Nå får jeg komme meg avgårde. Jeg skal nemlig på Yogaweekend på Norefjell spa. Som jeg gleder meg! Spa, yogatimer, god mat (hallo elskede hotellfrokost), hyggelige mennesker og avslapping. Dette må jo bare bli en fantastisk deilig helg! 
Håper din også blir bra. Smil litt ekstra og ta vare på de rundt deg. 

Kristine  ♥

LØPETORSDAG OG HVA VIL JEG EGENTLIG?

  • 13.10.2016, 16:20


I dag ble det løpetorsdag. En kort og god en. Jeg hadde nemlig snaut med tid mellom skole og jobb, men kort kan absolutt være bra det også! Det ble en halv time på møllen, inkludert opp- og nedtrapping, og rett over 5 kilometer. Hvor lang tid jeg bruker på oppvarming, varierer fra dag til dag. Jeg bruker den tiden det tar å få kroppen varm og hodet i treningsmodus. Jeg startet med å gå og økte så tempoet sakte men sikkert. I dag tok det omtrent 6 minutter. Deretter løp jeg med en hastighet mellom 10 km / t - 12,5 km / t. Jeg synes det er gøy å variere hastigheten! Til slutt trappet jeg ned med rolig gange og så lett uttøying. Det var dagens raske og gode treningsøkt! 

SAMSUNG CSC
Jeg har på meg Nike sko, Skins tights, Kari Traa genser og bh fra Lindex. Noccen er selvfølgelig med som vanlig!

Mens jeg løp tenkte jeg på trening min. For tiden sliter jeg nemlig med å bestemme for hva jeg skal gjøre med den. Hva vil jeg egentlig? Problemet er at det er så mye jeg vil! Det er vel i grunn et luksusproblem. Jeg elsker styrketrening og synes det er utrolig givende. Samtidig digger jeg å løpe og synes det er ren terapi for sjelen. Problemet her er at jeg ikke kan løpe så ofte, fordi jeg har en del kroniske skader fra ungdomsårene. I tillegg har jeg for tiden veldig lyst til å begynne fast med yoga. En del av meg vil begynne på bikram yoga. Jeg gjorde det for et par år tilbake og det er helt fantastisk! Bikram yoga-medlemskap koster rundt to tusen kroner i måneden, noe jeg synes er dyrt ettersom jeg ikke kommer til å bruke det mer enn en til maks to ganger i uken. Ellers har jeg lyst til å lære meg crossfit. Så vil jeg bli god i baseløft og har lyst til å bli sterk, samtidig som jeg vil blir rask og kunne løpe langt....Jeg vil egentlig mye forskjellig! 

For meg er trening hovedsakelig noe jeg gjør for gleden, energien og mestringsfølelsen. Det er likevel morsomt og givende å ha noen mål og gå etter. Jeg føler at jeg vokser mer og får mer glede, når jeg jobber mot noe, uavhengig om det er å skulle ta x-antall chins eller løpe milen på x-antall minutter. Nå surrer jeg rundt med treningen, og for all del, det er morsomt - jeg storkoser meg på trening, men jeg savner den ekstra gnisten jeg får når jeg har et spesifikk mål å jobbe mot. Problemet er at jeg ikke aner hva jeg vil. Eller rettere sagt, jeg vil alt på en gang! 
Jeg må nok summe meg litt og finne ut hva jeg vil fokusere på. Har du noen mål med treningen din? :grin:


Kristine ♥

ENKLE SUPER GODE PROTEINKULER

  • 12.10.2016, 18:14


I natt fikk jeg alt for lite søvn. Ikke tro jeg er helt klin kokos nå, men rett før klokken halv fire i natt våknet jeg plutselig med masse ideer i hodet. Jeg skulle egentlig bare stå opp å skrive dem ned i boken min og gå tilbake til sengen. Vips var klokken halv seks og vekkerklokken skulle ringe om ikke lenge, så da var det ingen vits i å gå og legge seg igjen. Dette var til og med før jeg hadde fått meg morgenkaffen min. Jeg vet ikke hva som gikk av meg! 
Hva skjer når èn er trøtt eller sliten? Jo da er det vanlig å blir veldig søtsugen og har generelt mye større matlyst enn ellers. Jeg har merket det veldig godt i dag!

SONY DSC
Ber kroppen min om noe, uavhengig om det er en hviledag, en is en timeout eller et ekstra knekkebrød, så gir jeg den det. Behandler jeg kroppen min bra, er den som regel veldig snill tilbake. Etter lunsj fikk jeg skikkelig lyst på noe søtt. Først forsvant det en Chunky peanut caramel proteinbar ned i magen min, men den gjorde ingen nytte. Det var ikke så mye mer spennende å oppdrive, så da laget jeg jeg disse super gode proteinkulene. 

SONY DSC

Enkle super gode proteinkuler
Til ca 8 stykker

2 ss kokossmør, kan sløyfes
40 g sjokoladeprotein
1 ss sukringold
2 ss kakaopulver
150 g phildephia, jeg brukte original men du kan fint bruke lettversjonen
1 ss kaffe, kan sløyfes
1 ss mandelmel, eller annet mel
1/3 ts salt

Smelt kokossmøret. Ha alt i en bolle og bland godt. Tilsett eventuelt 1 ss melk eller vann om massen blir tørr. Den skal få marsipankonsistens. 
La massen hvile i 5 minutter. Form så kuler. Rull dem gjerne i kokos. 
Nytes med en gang eller oppbevares i kjøleskapet og nytes når du ønsker. 

SONY DSC
Disse blir så myke og gode! Jeg spiste et par stykker etter lunsj og har gått å gomlet på resten siden. Mmmm... De forsvinner alle sammen i løpet av dagen! Lag gjerne dobbel porsjon slik at du kan ha de stående i en boks i kjøleskapet. Da har du et sunnere alternativ når søtsuget melder seg. 
Spis og kos deg :grin:


Kristine  ♥

FINN EN TING SOM GJØR HVER DAG FANTASTISK

  • 12.10.2016, 05:53


SAMSUNG CSC
Mitt beste tips til å gjøre hver dag best mulig, er å finne en ting som gjør dagen i dag fantastisk. 
Tiden vår på denne kloden er begrenset og du vet ikke når reisen din er over. Derfor er det viktig å få hver dag til å bety noe. Det å finne en ting som gjør dagen i dag fantastisk er nok! Det kan være en liten ting som å ringe en du ikke har snakket med på lenge, gi en du er glad i en god og varm klem, gå ut å spise på en restaurant du liker, ta en tur i skogen og nyte naturen......ja, det kan være så mangt. 
Gjør en liten ting i dag som gjør dagen i dag unik.


Kristine ♥

HVA SLAGS FETT SKAL JEG BRUKE TIL Å STEKE MED

  • 11.10.2016, 16:40


Et spørsmål som stadig dukker opp fra lesere og pt-kunder er 'Hva slags fett skal jeg bruke til å steke med?'. 

SONY DSC
Kokosolje til venstre og meierismør til høyre i stekepannen min. 

Svaret mitt her er kokosolje eller ekte meierismør
Det som er viktig er at du bruker en fettype som tåler varme. Flere fettyper kan oksidere, det vil si at de skades eller endrer egenskaper, når de varmebehandles. Det er de flerumettede fettsyrene, for eksempel soyaolje eller solsikkeolje, som er mest utsatt for dette, og de skal derfor ikke brukes til steking. Enkelt sagt kan en si at jo mer mettet fett en fettypen består av, jo høyere temperatur tåler den. 

Jeg bruker kokosolje til det meste av steking og også ofte i baking - kokosolje er et super produkt! Om jeg wokker grønnsaker, steker pannekaker, lager eggerøre, ja, you name it, så er kokosolje førstevalget. Når jeg skal steke kjøtt, fisk eller fjærkre, bruker jeg derimot meierismør. Da blir stekeskorpen best. Favorittsmøret er fra RørosMeieriet men vanlig meierismør er også supert. Og for de av dere som fortsatt tror at smør er usunt - det er en myte (som heldigvis begynner å svinne bort). Ekte meierismør er ikke helseskadelig, tvert imot inneholder smør CLA (så slutt å bruk unødvendige kroner på dette kosttilskuddet), vitamin A, E og K2. 


Du lurer kanskje på hvorfor jeg jeg elsker kokosolje?
90 % av fettet i kokosoljen er mettet. Dette er jo hovedgrunnen til at kokosolje egner seg så godt til steking, da det mettede fettet gjør at den tåler høy temperatur. Omtrent 70 % av fettet i kokosoljen er kort- og mellomkjedede mettede fettsyrer, som blir brukt som hurtig energi i kroppen og som i liten grad kan lagres som fett i kroppen. Studier viser at kokosfett kan bedre insulinfølsomheten vår, gi bedre metthetsfølelsen, gi høyere forbrenning og gi en bedre fordeling mellom LDL- og HDL-kolesterolet i blodet vårt.  Enkelte studier viser også at kokosolje kan bedre kroppssammensetningen og gi vektreduksjon.
Jeg bruker denne varianten.


Neste gang du skal steke noe, valg sunt fett fra kokosolje eller meiersmør :razz:

Kristine ♥

MANDAG MED 4 x 4 OG ENKEL MIDDAG

  • 10.10.2016, 15:49


Mandag igjen! Er du klar for en ny uke?
Om du er en av de heldige som har hatt høstferie, er det kanskje ekstra tungt å komme igang denne uken. Jeg har ikke hatt høstferie. Helgen min derimot, bestod stort sett av hvile, hygge, sosialt og god mat. Når jeg våknet i morges var jeg full av energi og veldig klar for å starte uken! 

En happy Kristine etter intervaller. Nocco-energi!  

I oktober challenge står det 4 x 4 intervaller. Det har jeg ikke gjort på lenge. Det er generelt lenge siden jeg har løpt intervaller! Fy søren så tungt. Jeg pustet og peset under løpingen, men der føltes fantastisk deilig etterpå. Dette må jeg gjøre oftere! 

4 x 4 intervaller gjennomføres ved at du varmer opp i cirka 5 minutter. Deretter starter du intervallene. 4 minutter med høy intensitet, etterfulgt av 3 minutter med hvile / rolig intensitet. Dette gjentar du 4 ganger, slik at du totalt har gjennomført 4 intervaller av 4 minutter når du er ferdig. Husk nedtrapping.
Har du gjort intervallene dine i dag?

SONY DSC
Nå sitter jeg her med middagen. En enkel middag. I hverdagen er jeg fan av middager som tar maksimalt 20 minutter å lage. Helst kortere! Stort mer enn det, gidder jeg rett og slett ikke. Det er andre og mer spennende ting å bruke tid på! I dag ble det svinefilet med woket paprika og kikerter. Denne tar faktisk bare 10 minutter å lage! En rask, enkel og god middag. 

SONY DSC
Start med svinet. Eventuelt kan du også bruke kylling, fisk eller biffstykker. Krydre med salt og pepper og stek i pannen på 2 -3 minutter på hver side. I mellomtiden skjærer du paprika i forskjellige farger i strimler og finhakket litt hvitløk og chili. Når svinestykkene er ferdig, har du i en god dært kokosolje i pannen, eventuelt meierismør,  sammen med chili, hvitløk og paprika. Ha på høy varme og rør rundt hele tiden. I løpet av 3 -4 minutter er paprikaene blitt myke og søte. Rør inn kikerter og server. Så enkelt og så godt!


Kristine ♥

NYDELIG HØSTVÆR

  • 09.10.2016, 19:22


Det ble plutselig høst! 
For ikke mer enn ti dager siden var det varmt i været og sommerfølelsen var fortsatt her. Nå har det plutselig snudd og høsten er kommet for å bli. Jeg synes høsten er deilig, spesielt på slike dager som i dag med nydelig høstvær. Det er noe forfriskende og deilig med den kjølige luften og all inspirasjonen jeg får fra de vakre fargene på trærne. 

SONY DSC
Søndagen min har vært av den rolige sorten. Jeg sov en time ekstra og hadde en treg morgen med kaffe og baking. Jeg laget super gode og enkle havre- og speltrundstykker til brunsj, oppskriften ligger på min snapchat kristineokern, som jeg spiste i godt selskap. Ellers har det blitt en del jobbing med online pt-kunder og studiene. Nå i kveld har jeg gått en liten tur i det nydelige høstværet. Jeg rakk akkurat det siste av solen før det ble mørkt!

SONY DSC Noen ganger trenger jeg å nullstille hodet mitt. Det gjør jeg ved å gå en tur. Som dere vet er jeg en blid og positiv person, men i hverdagen glemmer jeg av og til hvor heldig jeg er og alt jeg er takknemlig over. Om jeg føler at jeg mister grepet på disse tankene, tar jeg meg en gåtur. Jeg setter på rolig musikk, tusler bortover en skogsti og lager lister i hodet mitt over alt i livet mitt som er godt - og det er himla mye skal jeg si dere. Det er det hos oss alle! 


Resten av kvelden skal gå med god kveldsmat i hyggelig selskap med masse jenteprat.
Ha en god kveld :grin:  Lad opp til en ny og heidundranes uke! 

Kristine ♥ 

OKTOBER CHALLENGE - UKE TO

  • 09.10.2016, 10:34


Hvordan har det gått med den første uken av oktober challeng? Har det vært moro eller har du hatt noen utfordringer?
Jeg for min del slet litt på torsdag og fredag. Det å skru av mobil og pc, og komme seg i seng før en pleier var en utfordring. Men det gikk. Tilslutt måtte jeg bare si til meg selv at jeg skulle svare resten av mailene dagen etter, for jeg skulle i seng! Jeg fikk en god og ekstra lang natt med søvn. På fredag var jeg skikkelig tung i kroppen. Jeg bestemte meg for å ta treningsfri. På kvelden dukket oktober challengen opp og det kom frem at jeg skulle gå tyve minutter. Da måtte jeg bare ta på meg treningsskoene å gå litt! Oktober challenge gjorde altså at jeg var litt aktiv på fredag. 

Uansett hvordan uke en gikk, håper jeg du er klar for oktober challenge uke to :mrgreen:  
Slik ser andre uken av oktober challenge ut: 


Kristine ♥ 

ÅTTENDE OKTOBER

  • 08.10.2016, 09:44


God lørdags morgen og god åttende oktober herlige mennesker ♥

SONY DSC
Før du starter dagen i dag vil jeg at du skal ta med deg dagens ord.
Vi er enormt heldige som har dagen i dag og dette øyeblikket her og nå. Ikke minst, vi har tak over hodet, mat på bordet, mennesker som bryr seg om oss og en kropp som kan bevege seg.
Ikke ta dagen i dag forgitt. Ikke ta deg selv for gitt. Gled deg over akkurat denne dagen og over å være til. Livet er så mye bedre om du velger å se det med solskinn i øynene. 
Måtte helgen din bli fantastisk! 

Ps. Ikke glem oktober challengen, og at du idag skal skrive ned fem ting som du liker ved deg selv og deretter si dem høyt. Dette er en kjempe fin øvelse for bedre selvtillit. 


Kristine ♥ 

SEPTEMBER'S

  • 07.10.2016, 18:16


Da jeg gjorde august oppsummeringen, avsluttet jeg med "Selv om jeg ikke helt har troen på at september klarer å slå august, tror jeg dette blir nok en bra måned". Så feil kan jeg altså ta. September har vært en fantastisk måned! Reising, hygge, sosialt, gode treningsøkter, masse god mat og generelt utrolig godt humør! Her kommer en liten oppsummering av september.  

SAMSUNG CSCSeptember's matnyhet
Den nye Questbaren oatmeal chocolate chip falt veldig i smak hos meg. Den minner om chocolate chip cookie dough, men har noen grove gryn i seg og et hint av kanel. Jeg synes den er knall god!


SAMSUNG CSCSeptember's mandagssmil
Første mandagen i måneden og var så gira og klar for trening. Treningene denne måneden har var litt sporadiske. Ingen plan eller fastsatt opplegg, kun treningsglede, det kroppen og hodet har ønsket. Det har i grunn var ganske så greit. 


SONY DSCSeptmeber's mest spiste
Mikrokaken er nok det jeg har spist mest av i september. Den har sklidd ned i hvert fall annenhver dag! Jeg blir rett og slett ikke lei denne sjokoladekaken som lages på noen få minutter. 


Septmeber's beste is
Denne Hagendaz isen! Jeg er, som dere vet, en isfreak. Hver gang jeg finner en ny iskrem går jeg helt bananas. Denne var verdt å gå bananas før. Chocolate salted caramel. Så god! Tror jammen jeg må kjøpe en boks til i kveld!


September's deiligste helg
Et bilde sier mer enn tusen ord. Trenger jeg egentlig å si noe mer?
En god langhelg i nydelige Krakow by. Tretti grader, strålende sol, ferie, god mat, god vin, hyggelig selskap, vakkert landskap og god stemning. Lykke altså!


September's beste frokost
Hotellfrokost er jo aldri feil! På hotellfrokosten i Krakow var det så mye godt å velge mellom. Da måtte jeg jo teste litt av alt og forsyne meg mange ganger! 


SONY DSCSONY DSCSeptember's go'(høst)følelse
Da jeg gikk en god høsttur gikk det opp for meg at sommeren er forbi og høsten virkelig er kommet. Den friste luften, fargene på trærne og temperaturen som synker, oser av høst!
 

September's nykonsept
Trio Mat på Skøyen har både god mat og godt fokus på råvarer. På bildet ser du deres Acai-bowl. Denne er super god og full av gode næringsstoffer! 


SAMSUNG CSCSeptember's favorittmiddag
Burgerpølsen. Den er knall god, sunn og laget på en - to -tre! 


SONY DSCSeptember's ferietrening
Selv om jeg egentlig ikke hadde noen planer om å trene på ferie, ble det en god og kjapp fullkroppsøkt. Når jeg er på ferie er jeg mest opptatt av å skulle kose meg, slappe av og få et avbrekk fra hverdagen, men om jeg har lyst til å trene, tar jeg meg absolutt en treningsøkt. Treningsglede er det viktigste!



September's beste dessert
Denne restaurantdesserten med diverse oster, syltetøy, kjeks og god vin. Det er nok en blanding av at ost er noe av det beste jeg vet og stemningen rundt denne desserten, som gjør den til min favoritt. Mens jeg koste meg med dette satt jeg ute på en super hyggelig gaterestaurant med godt selskap og levende musikk. Skikkelig god stemning!


SONY DSCSeptember's beste hjemmelagde kake
Kanelkaken er uten tvil den beste kaken. Fy søren den var god! En saftig kake med smak av bolledeig. Denne har jeg også fått veldig mange hyggelige tilbakemeldinger. Det er stas! Det er alltid koselig å få tilbakemeldinger fra dere, enten det er spørsmål, en hyggelig hilsen eller en snap av at dere har prøvd en av oppskriftene mine. Så tusen takk for det ♥ 


September's mest likte innlegg
Dette innlegget hvor jeg skriver litt om min tanke gang og gir et lite tips til hvordan du lettere kan ha et smil om munnen. 


September's mest likte instagrambilde
Dette blide morgenbilde. En selfie er tydeligvis ikke feil!


SAMSUNG CSCSeptember's beste pannekakefrokost
Denne pannekakefrokosten med tykke deilige pannekaker og masse godt tilbehør, var virkelig en slager! 


September's merkeligste opplevelse
En tur ned i saltgruvene hvor alt er laget av salt. Jeg fikk til og med lov til å slikke på veggene - de var jo av salt!


Da gjenstår det bare å ha takke for nok en fin måned og ha gode tanker for oktober. 
Jeg tror absolutt at dette også blir en bra måned! Hva tror du? :grin: Har du troen, så er du på god vei. Ikke glem det. Tankenes makt er større enn du aner!

Kristine ♥ 

MAROKKANSK CHILI CON CARNE

  • 06.10.2016, 15:46


Denne oppskriften fant jeg på godt.no. Da jeg leste ord som varmende gryte og duftende krydder, var jeg solgt! Gode og smakfulle gryter er en favoritt på høst- og vinterstid. Jeg gjorde et par endringer på oppskriften og den ble så god! Denne marokkanske chili con carne'en kommer jeg til å lage mange ganger fremover! 
SONY DSC
Det kan kanskje se ut som om det er mye jobb, men gryten er klar i løpet av 20 minutter. Lag dobbel porsjon så har du til middag eller lunsj flere dager. Denne gryten er også helt perfekt i matboksen. Smaksløkene dine vil takke deg! En sunn og knall god høstmiddag som passer like godt som en helgemiddag eller en hverdagsmiddag.  

SONY DSC

Marokkansk chili con carne

1 pakke karbonadedeig
1 løk
3 hvitløksfedd
1 stor gulrot
1/2 chili
2 ts spisskummen
1 ts kanel
1 ts ingefær
2 ts koriander
1 ts paprika
1 boks hakkede tomater
2 ss tomatpure
1 buljongterning
1 dl vann
1 boks linser
1 boks kikerter
1 boks cherrytomater 

Hakk løk og gulrot i terninger. Finhakk hvitløk og chili. Ha grønnsakene i en kjele og stek dem raskt i litt olje. Ha i krydderne og stek litt til.
Ha så i karbonadedeigen og stek til den har fått en lett farge. 
Tilsett hakkede tomater, buljong, tomatpure og vann. Kok opp å la det koke i 5 minutter. 
Tilsett linser, kikerter og cherrytomater og la gryten koke i ytterligere 5 minutter.
Server gjerne med en klatt rømme og frisk koriander. 

SONY DSC
Håper marokkansk chili con carne faller i smak hos deg.
Ha en fin kveld :grin:


Kristine ♥

KOM I GANG MED PULL UPS

  • 05.10.2016, 17:05


Det mest stilte treningsspørsmålet jeg får som personlig trener, er hvordan en kommer i gang med pull ups. 

SAMSUNG CSC
Jeg har på meg Skins A400 Long Tights og Squat-Queen singlett.

Mitt beste tips her er å starte med negative repetisjoner. Det vil si at du klatrer eller hopper opp til den øverste posisjonen i pull ups, altså der hvor du har haken over grepsstangen. Denne posisjonen ser du på bildet over. Deretter senker du kroppen rolig på vei ned til sluttposisjonen. Denne posisjonen ser du på bildet under. Så gjentar du. Du klatrer eller hopper opp til startposisjon og senker deg rolig ned fra stangen. Forsøk å bruke rundt 20 sekunder på vei ned. Gjenta 4 -5 ganger før du tar en pause og deretter gjentar hele frekvensen 2 -3 ganger, altså 4 -5 repetisjoner av 2 -3 sett.
Det høres kanskje veldig lett ut, men jeg kan love deg at det er mye tyngre enn hva du skulle tro! 

Er du allerede god i pull ups med vil øke antall repetisjoner, kan du legge til en negativ pull ups på siste repetisjon i hvert sett. Du tar altså det antall repetisjoner du klarer, men på siste repetisjon senker du deg rolig og kontrollert ned.

SAMSUNG CSC
Som med alt annet, er det slik at du blir god på det du gjør. Jeg anbefaler at du trener pull ups to til tre ganger i uken. Aller helst med minimum en hviledag mellom. Husk at du også må trene andre styrkeøvelser som styrker opp rygg og skuldre som nedtrekk, stående roing og revers flyes.
Lykke til :grin:


Kristine ♥

KANELBOLLENS DAG

  • 04.10.2016, 11:03


Skillingsboller, kanelboller, kanelsnurrer....kjært barn har mange navn.
I dag er det kanelbollens dag og da må dette yndige og deilige bakverket feires! 


I skrivende stund sitter jeg her med en skikkelig kanelbolle og en kopp varm sjokolade med krem. Tirsdagsluksus, eller hva? Jeg har fri fra studiene og har benyttet morgenen til å bake og å jobbe med online pt-kundene mine. Utrolig deilig, skal jeg si dere :razz: 

For en matnerd som meg, er det bare en måte å feire kanelbollens dag på og det er naturligvis med kanelboller. Den ultimate favorittoppskriften er en oppskrift jeg har bakt utallige ganger med min mamma. Hun lagde nemlig verdens beste kanelboller! Nå som hun er borte viderefører jeg hennes fantastiske oppskrift. Den inneholder masse godt smør, hvetemel og sukker. Vil du derimot ha en sunnere kanelbolle denne tirsdagen, har jeg plukket ut noen av mine favorittoppskrifter under.

Deilige kanelboller laget med speltmel

Proteinsnurrer med blant annet mandelmel og vaniljeprotein

SAMSUNG CSCSnurrer med brunost

Snurrer med sjokoladefyll

Ny vri på kanelbollen med kanelbolle-muffins

Kanelbollekake


Håper du ble fristet til å feire kanelbollens dag. 
Boller eller ei, ha en strålende tirsdag! 

Kristine  ♥ 

OKTOBER CHALLENGE - UKE EN

  • 02.10.2016, 19:14


For et nydelig høstvær vi har på Østlandet i dag. Er det flere som har vært ute å kost seg i høstsolen?
Jeg hadde egentlig fylt opp dagen med diverse avtaler og noe jobb. For å rekke å få med meg finværet, tok jeg like så godt bena fatt mellom avtalene. Istedenfor å ta bussen, fikk jeg en deilig gåtur i et fantastisk vær. Solen, den friske luften og alle de nydelige fargene. Helt nydelig!

Over det til jeg skulle skrive om. Imorgen starter første uken av oktober challenge som jeg skrev mer om her. Er du klar?
Slik ser første uke ut:


Bruk gjerne hastaggen #okotberchallenge på instagram om du slenger deg med. På den måten kan jeg følge deg også.


Da gjenstår det bare å ønske dere en fantastisk uke :grin: 
Make the best of it! 

Kristine ♥

NYSTEKT CIABATTA - PERFEKT TIL HELGEFROKOSTEN

  • 01.10.2016, 09:08


Riktig god lørdagsmorgen dere!
Det er jo helg og da er det utmerket med nystekte ciabatta til frokost, lunsj eller brunsj. Deilige, lune og gode rundstykker som toppes med akkurat det du selv ønsker. Det er så godt!

SONY DSC
Disse gode ciabatta rundstykkene er super enkle å lage jeg. Du kan heve deigen på to måter. Jeg foretrekker kaldheving hvor jeg lager deigen kvelden før og så steker rundstykkene neste morgen. Det er helt genialt! På morgenen former du bare rundstykker av deigen og steker dem, så er de klare til å nytes. Men du kan også la ciabattaene heve vanlig, hvor du lar deigen heve en god time før du steker rundstykkene. 
Uansett hvordan du velger å heve ciabattaene blir resultatet like luftig og deilig.

SONY DSC

Nystekte ciabatta - perfekt til helgefrokosten
8 stykker

1/2 pose tørrgjær
5 dl vann
1 ts salt
1 ss fibersiurp, eventuelt honning
2 dl havremel
2 dl rismel, eventuelt speltmel eller annet mel
1 dl mandelmel
1 ss pofiber, kan sløyfes


Kaldheving, her bruker du kaldt vann
Bland sammen gjær, vann, fibersirup og salt. 
Rør sammen tørrvarene og ha de over i det våte. Bland godt. La deigen stå å heve i kjøleskapet natten over. 
Neste morgen deler du deigen i 8 emner, former rundstykker og steker de på 225 grader i 25 -30 minutter. 
Avkjøl i minimum 5 minutter før du skjærer i dem. 

Vanlig heving, her bruker du lunkent vann ved cirka 40 grader
Bland sammen gjær, vann, fibersirup og salt. 
Rør sammen tørrvarene og ha de over i det våte. Bland godt. La deigen heve i 1 -2 timer.
Del så  deigen i 8 emner, former rundstykker og steker de på 225 grader i 25 -30 minutter. 
Avkjøl i minimum 5 minutter før du skjærer i dem. 

SONY DSC
Håper du får en god helgefrokost med noe nystekt og godt.
Ha en super god helg :grin: 

Kristine ♥

Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her på min blogg vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits