www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

ORD

  • 30.11.2013, 13:13



Denne nydelige kalenderen kom i posten i dag fra verdens beste mamma.
Dagens ord til glede og oppmuntring.
Gjett om jeg skal glede meg hver dag!


Jeg ville bare titte innom for å dele dagens ord med dere og ønske dere en aldeles fantastisk helg!
Måtte helgen bli akkurat slik du ønsker :grin: 

Kristine

KALENDER

  • 29.11.2013, 16:29


I dag har jeg og PØ hatt kalenderverksted.
Årets julekalender består nemlig av pepperkaker :grin:
Hver dag frem mot jul skal PØ og jeg dele et pepperkakehjerte sammen og tenke over hva vi er takknemlige for.

Med glade jul på full guffe, latter i luften, mel overalt og duften av pepperkaker, kom virkelig julestemningen.
Herlig! Jeg rett og slett elsker julen!
Dette er perfekt førjulskos. Julen handler om å være sammen med de man er glad i. Ta med deg søster, bror, barn, samboer eller venner og lag en pepperkakekalender!
Lag pepperkakedeig. Stikk ut 24 hjerter eller andre former du ønsker å bruke. Stek dem og la de avkjøles, før du nummerer pepperkakene med melis. Vips så har du en hjemmekoselig adventskalender av pepperkaker.

Dette er den beste sunnifiserte pepperkakeoppskriften jeg har laget hittil.
Fortsatt troner bestemors pepperkaker høyest på listen. De skal selvfølgelig også bakes i år!
Da jeg ga noen pepperkaker til pt-kunden min i ettermiddag var uttalelsen "De var jo bedre enn kjøpe pepperkaker! Jeg MÅ få oppskriften!".


Julestemning i stuevinduet.
Om du ser nøye, ser du forresten at jeg mangler et tall?
Nummer 9 endte nemlig på gulvet i tusen knas! Pyttsann, sånt skjer.


PEPPERKAKER

1/2 dl yaconsirup, eller vanlig sirup
100 g smør
1,6 dl sukringold, eventuelt sukrin
2 dl melk
1,5 ts malt nellik
1 ts ingefær
1 ts kardemomme
3 ts kanel
1,5 ts natron
350 g bokhvetemel, eller annet mel som feks speltmel
50 g fiberfin, eller mer mer
50 g mandelmel, eller mer mel

Varm opp sirup, smør og sukrin i en kjele.
Rør til blandingen er jevn og avkjøl.
Ha i melk
Bland sammen krydder, natron, bokhvetemel, fiberfin og mandelmel.
Rør de tørre ingrediensene inn i sirup/smør-blandingen og sett deigen kaldt i minimum tre timer. Gjerne natten over.
Kjevl deigen ut og lag figurer.
Stek på 200 grader i 7 -9 minutter.


Det ble selvfølgelig noen pepperkaker til spising også.
Mmm... Disse ble veldig, veldig gode.  

Nå er jeg forøvrig godt i gang med et annerledes jobbkveld.
I kveld er jeg leid inn til å lage og servere en tre retters festmeny!
Dette er utenfor min komfortsone og jeg kjenner meg ganske nervøs. Jeg elsker å lage mat, men det er noe helt annet å lage mat til meg selv eller eventuelt til meg og PØ, enn å lage mat for nærmest ukjente. Nå kan jeg rett og slett ikke feile!
Kryss fingrende for meg!
Jeg ønsker deg en herlig helg. Kanskje du skal bruke noen timer på å lage pepperkaker? :grin: 


Kristine  

PÅ TRENING

  • 28.11.2013, 19:02


På grunn av mitt lille uhell på mandag, har det blitt dårlig med trening de siste dagene. 
Ryggen har fått seg et skikkelig trøkk og spiller ikke på lag med meg.
Da jeg kom på trening i går tok jeg vektstangen på ryggen, satte den fra meg og gikk! Selve stangen veier ikke mer enn 20 kilo, men det var mer enn nok til at ryggen hylte!
Isteden endte jeg på butikken hvor jeg kjøpte is, for så å legge meg på sofaen hjemme. Med andre ord, der og da synes jeg skikkelig synd på meg selv.
I dag prøvde jeg meg på nytt.
Etter at PØ knadde opp ryggen i morges, føles det heldigvis mye bedre :grin:
Det ble en kort og lett benøkt. Litt trening føles veldig mye bedre enn ingen!


Her er en liten videosnutt fra dagens knebøy.
Det ble totalt 3 sett på 8 repetisjoner med 50 kilo.

Ha en god kveld videre.
I morgen er det helg!

Kristine

FROKOST & FEST

  • 28.11.2013, 09:19



Riktig god morgen.
Håper dere har hatt en god natts søvn og er godt i gang med en ny dag :grin:
Jeg sitter her med en sen frokost.
Havregrøt med kesam, druer, kirsebær og jordbær, et kokt egg og en proteinkaffe med mocca-protein.
Det går mye i havregrøt om morgenen hos meg. Jeg koker gjerne opp en stor kjele med grøt mandag morgen, slik at jeg har frokost til resten av uken også. Da sparer jeg mye tid!

Jeg vil forresten tipse dere om at det er Myo-fest ut dagen, med tilbud på MyoProtein.
Dermed sparer du noen kroner ved kjøp av mitt favoritt proteinpulver - mocca-protein
.
Ha en super dag.

Kristine

JULESHOPPING PÅ IHERB

  • 27.11.2013, 15:52


Jeg fikk spørsmål om jeg kunne lage et innlegg med julegavetips fra iHerb. Selvfølgelig kan jeg det :grin: Er det noen som kjenner iHerb, så er det meg!
Å handle på nettet gjør juleshoppingen mindre stressende og tidskrevende. Selv har jeg sittet godt plantet i sofaen med en kopp kakao og gjort unna flere julegaver i dag. 
iHerb har et gedigent utvalg av alt fra kosttilskudd til hudpleieprodukter. Her kan  handle julegaver som både er til nytte og glede, samtidig som de er rimelige.
Alle disse produktene er enten ting jeg har prøvd og er svært fornøyd med, eller som jeg kunne tenke meg å prøve.
Bruker du koden OKE701 får du 5 -10 $ rabatt på din første bestilling.



Spiselig

Questbarer
Disse blir jeg aldri lei!
Min absolutt favoritt er double chocholate.

Food should taste good tortilla chips
Jeg sier bare et ord "nam"!

Chocolove sjokolade
Til de som fortjener noe ekstra.
Min favoritt er denne med mandler og salt.

Gavesett med diverse nuggets krydder
Her får du 6 forskjellige smakfulle krydre.

Tørket frukt fra Made In Nature.
Helt naturlig og veldig gode.

Glutenfrie produkter
Ja, her har iHerb et gedigent utvalg til en mye rimeligere penge enn hva vi får her i Norge.

Te
Du finner ekstremt mange tevarianter på iHerb.
Julete er for eksempel en perfekt vertinnegave.



Kroppspleie

Mineral makeup
Desidert en gave som vil bli tatt godt imot og flittig brukt.

Shikai Dusjsåpe
Denne lukter deilig vanilje og inneholder alovera. Huden føles silkemyk etterpå.

Jumbo lash mascara
100 % naturlig maskara som gir flotte vipper.

Now foods tannkrem
Denne har en blekningseffekt som gjør tenne hvitere.

Acure ansiktsmaske
Fantastisk organisk ansiktsmaske som stimulerer cellene. Du føler deg fresh og fin etterpå.

Eco Tools sminkekoster
Jeg har mange av sminkekostene fra EcoTools. De er laget med naturlige materialer, er rimelige og gode i bruk.

Elf neglelakk
Elf har masse forskjellige farger og de sitter godt.

Plimping lipgloss
Denne føles myk på leppene og får de samtidig til å se større ut.



Diverse

Mulitvitamin for voksene
Multivitamin er noe vi alle kan trenge, spesielt på vinterhalvåret. Disse er søte og smaker godt.
Her finner du til barn.

Matbokser
Fit & Fresh
har matbokser i mange forskjellige størrelser og fasonger. Disse er med meg overalt!

Duftlys
Jeg elsker duftlys! Det er både avslappende og beroligende samtidig som det lukter godt. Her finner du mange varianter.

Til katteelskeren
Godisbiter for friskere og sunnere katter. Disse inneholder blant annet omega3 og omega6.

Til hundeelskeren
Tyggeben som hjelper hundens tannhelse.


Håper du finner noe som kan friste venner og bekjente.
God shopping.

Kristine

NYE REKORDER

  • 26.11.2013, 17:06


Jeg kom meg aldri på trening i går.
Utrolig nok var jeg så ivrig når jeg skulle dra på trening at jeg ramlet i trappen! Ikke bare ble jeg gul og blå, ryggen og hodet verket som aldri før. Jeg så meg pent nødt til å droppe trening.
Jeg føler meg veldig mørbanket i kroppen i dag, men hodet er heldigvis bra. Dermed løpe jeg på trening med den største iveren :mrgreen:
Tre dager hvile har tydeligvis gjort susen. I dag økte jeg vektene på absolutt alle øvelsene! Det ble ny rekord på flere øvelser. Joho!! Moro!

- Stående roing
2 hovedsett * 5 -6 repetisjoner
- Opptrekk med stang
3 sett * 10 -12 repetisjoner
- Skrå benkpress med manualer
3 sett * 10 -12  repetisjoner
- Skulderpress
2 hovedsett * 5 -6 repetisjoner
- Nedtrekk
3 sett * 7 -8 repetisjoner


Til middag fikk jeg utrolig lyst på sushi. Da jeg ikke hadde ferdig kokt ris, laget jeg en hurtigversjon med blomkålris. Resultatet ble kjempe godt.
Sushi på under 10 minutter? Ja, takk!



Sushi med blomkålris

1/2 blomkålhodet, 1 ss sukrin, 2 ss sushieddik eller vanlig eddik
Noriark, laks, wasabi, gulrot, paprika, agurk

Riv blomkålen eller bruk en foodprosessor og kjør den kornete. Bland blomkålrisen med sukrin og eddik.
Fordel blomkålrisen på noriark. Ha over laks og grønnsaker i staver. Har du avokado smaker det også kjempe godt i noriruller. Smør på et tynt lag wasabi og rull sammen noriarkene.
Skjær i biter.
Server med syltet ingefær, wasabi og soyasaus.


Som dessert ble det banan med dette sjokoladepålegget.
Så enkelt og likevel så utrolig godt!
Ha en fin tirsdagskveld videre :grin: 


Kristine

CALZONE

  • 25.11.2013, 17:47


Husker dere blomkålpizzaen jeg laget for en stund tilbake?
Jeg tenkte at det måtte være mulig å lage denne som calzone.  Og, ja! Det fungerte utmerket :grin:
Originaloppskriften finner du her.


Calzone er rett og slett en innbakt pizza.
Ordet calzone betyr opprinnelig bukse på italiensk, noe jeg i grunn synes er litt merkelig.
Bukse - calzone? Jeg ser ikke sammenhengen. Kanskje fordi vi mennesker "baker oss inn" med bukser?!
Uansett, ettersom det er kjøttfri mandag ble det en vegetarversjon av calzonen. Det ble minst like godt!



Blomkål-calzone
Til 1

Calzonebase
1 blomkål, ca 150 g
1 egg
100 g cottage cheese
2 ss mandelmel, eller annet mel
2 ss revet parmesan, kan sløyfes
 Salt og pepper

Fyll
1/2 boks kikerter
1/2 tomat
1/3 rødløk
2 ss tomatpure
1 ts oregano
Ønsket mengde revet ost, jeg brukte cheddar

Del blomkålen i biter og kjør i foodprosessor til du har små biter. Du kan også rive den.
Mos cottage cheese med en stavmikser eller bruk en gaffel.
Ha i egg, mandelmel, parmesan, krydder og blomkål.
Fordel blandingen utover en bakplate og stek på 225 grader i 15 minutter nederst i ovnen.
Legg så på fyllet på halvparten av bunnen og brett den andre halvparten over.
Klem forsiktig kantene sammen.
Stek videre i 10 -15 minutter.
Nyt!


Håper du har hatt en super duper start på uken.
Jeg skal spise opp middagen min og komme meg på trening - endelig!
Mandagstrening med masse energi - here I come :mrgreen:
Jeg fikk spørsmål om jeg ikke kunne vise noen av øvelsene jeg gjør. Jeg har byttet treningssenter og vil ha muligheten til å filme mer fremover, slik at jeg skal prøve å få vist dere diverse treningsfilmer. I mellomtiden vil jeg anbefale dere å ta i bruk YouTube. De har mange flotte videoer som viser utførelse og forklarer hvordan øvelser skal gjøres.
Ha en god kveld videre.


Kristine

FØRTIÅTTE

  • 25.11.2013, 08:31


Mandag igjen!
Riktig god ny uke til dere alle sammen :grin:
Jeg føler meg ekstra klar for å sette i gang denne mandagen med ny giv!
Det har blitt totalt treningsfri på meg hele helgen.
Gårsdagens styrkeøkt på ben, ble byttet bort med film og middag med kjæresten. Ikke helt optimalt, men der og da føltes det helt riktig.
Nå kribler det i kroppen og jeg gleder meg til å komme meg på trening for å få løftet noen vekter!

 
Jeg har satt opp en treningsplan for denne uken.
Slik ser den ut:

Med en hektisk hverdag, fungerer det mye bedre for meg å planlegge slik at jeg vet hva jeg skal gjøre når.
Det er bedre å være føre var!
Jeg merker at det er flere som synes at juletiden er hektisk men likevel vil ha gode treningsrutiner.
De siste dagene har jeg fått flere mail fra menn og kvinner som vil komme inn i kjolen / dressen til årets julebord og vil ha hjelp til kost- og treningsoppfølgning.
Desember er for mange hektisk, men ikke glem å ta deg tid til å nyte dagene og ta vare på kropp og sjel.
Et sunt og variert kosthold kombinert med trening vil føre til økt overskudd og mer glede.
Ha en super uke.
Gjør det beste ut av hver dag :grin:


Kristine

GIVE AWAY

  • 24.11.2013, 19:26


Ja, jeg vet det er ikke mer enn to uker siden forrige give away - her kommer det en til. Får jeg muligheten til å gi noe til dere, takker jeg gledelig ja!
Den største gleden man kan ha, er å gjøre andre glad. 
Det er så gøy! :grin:
Denne gangen gir jeg ut et gavekort hos Personlig Almanakk, slik at du kan designe din egne almanakk.


Slik har min personlige almanakksett ut det siste året.
Den har vært flittig brukt hver dag.


Vi nærmer oss slutten av to tusen og tretten og et nytt år med mange nye muligheter står foran oss. 
Ønsker du å starte det nye året med en splitter ny og selvlaget almanakk?
Perfekt om du vil få oversikt over kosthold og trening, avtaler eller livets mange gjøremål.

Alt du trenger å gjøre er å legge igjen en kommentar.
Du kan også gjerne følge Personlig Almanakk på facebook, her, eller på instagram @personligalmanakk.
Jeg trekker en vinner på torsdag

Vinneren er trukket. Random number generator trakk nummer 19.
Gratulerer Birgitte, jeg har sendt deg mail. :grin:


Kristine

PEPPERKAKEBRØD

  • 24.11.2013, 13:48


Hei dere!
Da er det bare en måned igjen til julaften :mrgreen: 
Jeg vet ikke hvordan det er med dere, men jeg elsker julen!
Stemningen, all samvær med familie og kjære,  gleden og ikke minst bakingen.


Hvert år går jeg på en smell ved at jeg er alt for tidlig ute med julemusikk, julebakst, julepynt og annet julemas. Da har det lett for at julestemningen er borte når julen endelig kommer.
I år lovet jeg meg selv å unngå alt som har med julen frem til i dag. Og det har jeg klart! Men nå dere, nå er det virkelig juletider!
Jeg spratt opp i sengen i morgens og laget pepperkakebrød.
Altså pepperkake i form av brød.
Jeg valgte å steke den i en brødform. Men du kan gjerne lage muffins eller bruke en kakeform isteden.
Mmm, jeg kan love dere at dette var godt - den ultimate smaken av jul! 
Det dufter fortsatt nydelig pepperkaker i hele huset.



PEPPERKAKEBRØD

2 egg
20 g smeltet melange
1 dl mandelmel
1 ss kokosmel
1 ts fiberhusk
1/2 ts vaniljepulver
1 ts bakepulver
0,5 dl sukringold
1 ts malt nellik
1/2 ts ingefær
1/2 ts kardemomme
2 ts kanel
1 dl melk


Skill eggeplommen fra eggehviten.
Bland alt det tørre.
Bland eggeplommene med smeltet smør, og melk.
Bland det våte inn i det tørre.
Stivpisk eggehvitene og vend dem inn i deigen.
Ha røren over i en form.
Stek på 175 grader i 35 -45 minutter.
Topp gjerne kaken med melis av sukrinmelis.


For meg er pepperkaker den absolutt viktigste julebaksten, ingen jul uten pepperkaker!
Kjenner jeg meg selv rett blir det pepperkakebakst i mange forskjellige varianter frem mot julaften. I tillegg blir det nok en rekke annet julegodt.
Har du en favoritt julekake eller juleoppskrift? Del den gjerne med meg :grin:
Ha en herlig søndag.


Kristine

SJOKOLADE OG JORDBÆR

  • 23.11.2013, 14:40


Jeg hadde en fantastisk arm-økt i går kveld.
Ettersom klokken ble over ni før jeg kom meg på trening, var jeg forberedt på at økten ikke ville bli så bra.
Der tok jeg helt feil! Det ble den beste økten på lenge :grin:
- Cambered bar curls
4 * 10-15 repetisjoner 
- Hammer curls
3 sets:15-20 repetisjoner 
- Skull crushers
4 * 10-15 repetisjoner 
- Reverse triceps press downs
3 * 15-20 repetisjoner

Det er lenge siden jeg har trent armer direkte, det er så gøy!
Med nytt program blir det en armøkt i uken fremover.
I dag blir det enten ben eller hvile. Avhengig av hvor lang jobbdagen, tar jeg det som det kommer. Blir det hviledag i dag, blir det ben i morgen. Jeg gleder meg allerede!


Jeg er fortsatt like kjær i min nye Raw blender.
Den får kjørt seg flere ganger hver dag!
Nå sitter jeg her og nyter dagens lunsj, en fantastisk god tolags smoothie med sjokolade og jordbær.



Sjokolade og jordbær smoothie

1 banan
1 avokado
200 g frosne jordbær
30 g jordbærprotein
8 isbiter
1/2 ts vaniljepulver
2 dl melk
3 ss kakao

Ha alle ingrediensene utenom kakaopulveret i en blender.
Blend til en jevn masse.
Hell halvparten av smoothies over i et glass.
Ha i kakaopulveret i blenderen og blend til alt er blandet.
Hell så sjokoladesmoothien over i glasset med jordbærsmoothien.


På toppen har jeg cashewclusters.
Rett og slett fantastisk godt!
En smoothie er en genial måte å få i seg frukt og bær. Ikke minst er det raskt og veldig smakfullt. Dette er supermat for folk i farten!


Ha en super duper helg :grin:
Nyt dagene, smil masse, le, kos deg og ta vare på deg og de rundt deg.

Kristine

NØTTEGODT

  • 22.11.2013, 17:44



Disse nøttebitene var fantastisk gode.
Noe av det enklste og beste jeg har laget!
Jeg laget en karamellbase som jeg blandet med nøttene, vips så ble det fantastisk nøttegodt :grin:
Bitene minner om Pollys nøttegodt, bare at dette er en sukkerfri og sunnere versjon.



NØTTEGODT

100 g blanede nøtter
bruk det du ønsker eller har tilgjengelig,
jeg brukte mandler, peanøtter, kakaonibs, valnøtter, pistasjnøtter, sesamfrø og gresskarkjerner
1 ss kokosolje
2 ss yacon sirup
60 g sukrin gold
1/2 ts vaniljepulver
1/4 ts salt

Bland sammen kokosolje, sirup, sukrin, vaniljepulver og salt.
Varm sakte opp i en kjele til sukrin er smeltet og blandingen blir brun.
Grov hakk nøttene og tilsett i sukrinblandingen.
Ha plastfolie i en boks og hell massen over i boksen.
Sett kaldt 1 time og skjær i biter.


Disse er farlig avhengighetsskapende, så godt at man blir hekta.
MÅ prøves!


Da ønsker jeg helgen velkommen.
Jeg har fortsatt noen timer igjen av arbeidsdagen, men det er helt ok når jeg kan knaske på nøttegodt!
Ha en riktig fin fredagskveld og en herlig helg :grin:

Kristine

UKENS LADNING

  • 22.11.2013, 09:39


I går kveld hentet jeg den ukentlige ladningen fra iHerb.
Jeg bestiller mellom en til tre pakker hver uke!


- Questbar double chocolate chunk
Favoritt questbaren!
- Sesame tamari rice cake
Disse riskakene er sursøte. Jeg har bestilt de flere ganger.
- Raw cashew butter
Kjempe godt nøttesmør som kun inneholder cashewnøtter. Denne er i tillegg i praktiske porsjonspakker.
- White christmas tea
En god kopp krydret julete er perfekt til kveldskosen.
- Vanilla caramel tea
Te med smak av vaniljekaramell.
- Chinese five spices
Godt krydder som er en gjenganger hos meg.
Bruker du koden OKE701 får du 5 -10 $ i rabatt på din første bestilling.


Ha en super duper fredag!
Nå er det bare noen timer til helg :mrgreen: 

Kristine

CREPÈS

  • 21.11.2013, 18:20


Torsdag allerede dere! Håper du har hatt en herlig dag.
I dag stod intervaller på ukens treningsplan.
Kortintervaller.
Det er så fort gjort at jeg nærmest føler jeg ikke får begynt før jeg er ferdig.
Hele økten tar knappe 24 minutter, men hardt er det!

- 5 minutter oppvarming
- Intervaller
20 sekunder maks intensitet etterfulgt av 120 sekunder lav intensitet, gjenta 6 ganger
- 5 minutter nedtrapping

Jeg svever fortsatt på endorfinene etter intervalløkten :grin:
Blodet bruser og jeg får et skikkelig rush!


Dagens middag ble ovnsbakte poteter, wokkede grønnsaker, kokt egg og biff.
Potetene, egget og biffen er restemat. Jeg trang derfor kun å steke grønnsaker.
Her har jeg brukt aubergine, brokkoli, rødløk, erter, cherrytomat og spinat som jeg stekte i kokosolje sammen med chili, hvitløk, ingefær og soya saus. Kjempe godt og raskt.


Nydelig crepès har også stått på dagens meny.
Synet av tynne, deilige pannekaker får meg til å lengte etter ferie. En tur til varmere strøk hadde ikke gjort noe i disse dager!
Disse ble saftige og gode, og forsvant på en - to - tre!



Crepès

2 egg
3 ss vaniljeprotein
1 ss kokosmel
1 dl melk
1 ts fiberhusk

Bland sammen alle ingrediensene.
Stek i litt olje eller smør på middels varme i 30 -60 sekunder på hver side.
Spis og nyt.


Jeg serverte crepèsene med peanøttsmør, tørkede blåbær og tørkede bringebær.
Mmm...
Pannekaker er nok en av de matrettene jeg kunne spist hver dag. Jeg går aldri lei! Dessuten kan du servere de med og til alt. Uansett hva du har lyst på, søtt, salt eller surt.
Jeg synes søtt og salt er en utrolig god kombinasjon. Derfor passer peanøttsmør perfekt for mine smaksløker.
Hva er din favoritt på pannekaker?


Kristine 

RAW

  • 20.11.2013, 17:40


Da jeg fortalte at jeg hadde bestilt Spiralizer fra Raw Shop i dette innlegget, skrøt Linda og Janne uhemmet av Raw blenderen.
Jeg hadde skrevet denne Raw blenderen på ønskelisten til jul, men med så mange lovende ord klarte jeg ikke vente lenger - nå er den min! :mrgreen: 
Noe jeg virkelig trenger å ønske meg til jul, er bedre tålmodighet!


I går og i dag har jeg blendet og blendet og blendet.
Jeg har prøvd meg på utallige smoothie-varianter og også på juice, nøttemelk, potetmos og rotmos. Alt med blenderen!
Gårsdagens fiskekaker, disse, ble også laget i blenderen.


Genseren min er forresten denne fra SheInside.
En av de beste tingene med vinteren er å pakke seg inn i store og gode strikkegensere.
Og, ja, jeg har på meg to forskjellige ullsokker. Så nøye trenger man da ikke være, eller hva?!

Dette er en høyhastighetsblender.
For å være ærlig trodde jeg ikke det var stor forskjell fra merke til merke. Jeg har vært borti gode blendere før, men wow - denne var rå. Eller skal jeg si RAW:grin:
Jeg har hatt oppi isbiter, brokkolistilker, hele gulrøtter og nøtter. På noen få sekunder blir alt smooth og deilig. Og jeg har ikke testet maks styrke enda!
RAW blenderen fra RawShop er absolutt å anbefale. Tusen takk for tipset Linda og Janne.

En høyhastighetsblender knuser celleveggene på alt av frukt og grønnsaker. Teorien er at kroppen vår da klarer å ta opp mer næringsstoffer, vitaminer, mineraler og antioksidanter.
Ekstra stort pluss er det at den har syv års garanti. Da føler jeg virkelig at det er et godt kjøp!

Jeg har som sagt blendet konstant i to dager nå, og nærmest levd på grønne shakes og smoothies.
Dette er favorittoppskrift så langt.
Både jeg og PØ falt pladask for denne gulrot- og jordbærsmoothiesen.
Fantastisk forfriskende og god. I tillegg inneholder den masse vitaminer, mineraler og antioksidanter.



Nydelig gulrot og jordbær-smoothie

2 gulrøtter
200 g jordbær
1/2 grønt eple
1 stangselleri
Noen mint blader
Saften fra 1/2 lime
2 cm ingefær
1 ts sukrinmelis
1 -2 dl kokosvann, eventuelt vann

Ha alt i en blender.
Pass på at dette er en blender av god kvalitet, som denne, slik at du er sikker på at grønnsakene blir godt blendet.
Server og nyt.
Vil du ha mer næring kan du for eksempel tilsette 1 ss kokosolje og 1 scoop vaniljeproteinpulver.


Jeg har også forelsket meg i grønn smoothies.
Det blir en slik på meg hver dag fremover! Med masse deilige rå frukt og grønnsaker. En enkel måte å bli hakket sunnere på!
Ha en herlig kveld. Lag deg en smoothie!

 
Kristine

FROKOSTHILSEN

  • 20.11.2013, 09:03



Hei dere!
Jeg titter bare innom fra frokostbordet for å ønske dere en fantastisk dag.
Det er onsdag og vi er halvveis til helg!


Proteinkaffe, sharon og eple-havregrøt (havregryn kokt med revet eple, vaniljepulver og vann) toppet med kesam, bringebær, eple og pistasjnøtter.

Nå skal jeg hvert øyeblikk på idrettseminar med Soma. Jeg gleder meg!
Kanskje sees vi?
Om ikke, får du ha en strålende dag :grin:


Kristine

BEN OG MAT

  • 19.11.2013, 16:39


I dag var det bendag!
Jeg elsker og hater å trene ben.
Det er forferdelig tungt når det står på og så deilig etterpå :grin:
Ekstra stas var det også med nytt treningsprogram.


Dypt konsentrert under teknikkøving.

Dagens treningsøkt så slik ut:
- Boksbøy
2 sett * 5 repetisjoner
- Strak markløft
3 sett * 6 -7 repetisjoner
- Leg curl
2 sett * 8 -10 repetisjoner
- Leg extension
3 sett * 8 -9 repetisjoner
- Legger
3 sett * 6 -8 repetisjoner

Dette var første gangen jeg har prøvd boksbøy. Måtte forresten lage min egen "boks" som dere ser.
Jeg kludret litt med teknikken i begynnelsen, men så kom det seg.
Det er også første gangen jeg har trent i korte shorts. Jammen godt at det ikke var andre mennesker på treningssenteret, da hadde jeg gått å gjemt meg. Jeg følte meg nesten naken! På den andre siden kjenner jeg at jeg får bedre muskelaktiverer når jeg ser på og tenker på den / de musklene jeg bruker. Mind muscle connection er viktig.


Til middag ble det fiskburgere med kokte poteter, kesam, avokado og fennikelsalat.
Denne fennikelsalaten er utrolig god. Ettersom den har eple i seg, blir den ekstra frisk og velsmakende. Du kan i grunn servere den til det meste av kjøtt, fisk og fugl.


Fiskeburgere
250 g sei, eller annen fisk, 1/2 egg, 1/2 ts gressløk, 1 hvitløksfedd, salt og pepper.

Lag gjerne dobbel porsjon, så har du til lunsj dagen etter. Det gjorde jeg.
Mos sammen alle ingrediensene i en foodprosessor eller med en stavmikser.
Form 3 burgere og stek i en panne på middels varme i 4 -5 minutter på hver siden.


Fennikelsalaten
1/2 fennikel, 1/2 rød eple, 1/3 vårløk, 1/5 rødløk, 1 ss sitronsaft.

Rasp grønnsakene og eple. Bland så sammen med sitronsaft.
Enkelt og veldig godt.


Dagens søte ble proteinrull.
Jeg fylte den med kesam, sukrinmelis og varme jordbær.



Proteinrull
1 egg, 1 eggehviter, 2 ss sukrin, 10 g fiberfin, 10 g vaniljeprotein, 1 ts fiberhusk, 1/2 ts vaniljepulver, litt vann, kanel og kardemomme

Pisk de to eggehvitene til hvitt skum.
Ha i sukrin og pisk videre.
Bland sammen eggeplommen med fiberfin, vaniljeprotein, fiberhusk, kanel, kardemomme og litt vann.
Vend forsiktig deigen inn i de stivpiskede eggehvitene.
Ha røren over på en bakepapirkledd stekeplate og smør den tynt utover.
Stek på 200 grader i 12 -15 minutter.
Med en gang kaken kommer ut av ovnen ruller du den sammen som en rullekake og legger et håndkle over.
Når kaken er avkjølt drar du forsiktig av bakepapiret og fyller kaken med ønsket fyll.
Du finner en annen variant av oppskriften her.


Håper du hadde en god treningsøkt i dag og at du har fylt opp med masse deilig mat :grin:
Ha en god kveld videre.

Kristine

MANDAGSENERGI

  • 18.11.2013, 18:44



Selfie etter dagens treningsøkt.

Woho!
Jeg hadde en helt fantastisk rygg- og bryst økt i dag.
Nytt program og nye rekorder :mrgreen:
Jeg er så utrolig heldig at selveste Layne Norton har hjulpet meg med treningsprogrammet.
Norton er en av mine største forbilder - drømmen min er å bli like dyktig som han en dag! Jeg føler meg enormt heldig og beæret som har fått en hjelpende hånd og retningslinjer fra han.
De siste månedene har progresjonen min stått stille, både vektoppgangen og styrken.
Nå skal det bli progresjon fremover!


Jeg har ikke rukket å spise middag enda, isteden kan jeg vise dere dagens etter trening-mat / dessert.
Ingen kjedelige proteinshakes med frukt eller riskaker  hos meg!



Vaniljefudge
1 stor banan, ca 150 g, 30 g vaniljeprotein, 1/2 ts vaniljepulver, 1/2 questbar, jeg brukte cinnamon roll, 3 -5 ss melk.

Mos bananen.
Bland i vaniljeprotein og vaniljepulver. Tilsett nok væske til at det blir en tykk røre.
Bland i biter av proteinbaren og ha røren over i muffinsformer.
Sett i fryseren i 1 -2 timer.
Jeg laget mine før trening og de hadde perfekt konsistens 1 og 1/2 time senere.


Kjempe gode!
Omtrent som små vanilje-softis-biter.
Du kan selvfølgelig droppe proteinbaren om du vil det, men det smaker ekstra godt med!


Jeg slenger med dette bilde som jeg også la ut på instagram, @dedicationkristine
, tidligere i dag.
Vi mennesker har lett for å finne unnskyldninger og utsette ting.
Det er DU som sitter med nøkkelen over ditt eget liv.
Vær tro mot deg selv og ditt hjerte.
Om du ikke tar vare på deg selv, både fysisk og psykisk, hvem skal da gjøre det?
Ta små skritt hver dag i retning mot å bli den beste utgaven av deg selv.
Gjør dette til en fantastisk uke :grin:


Kristine

MORNINGS

  • 18.11.2013, 07:17


Riktig god morgen sprekinger!
Håper dere er klar for en super duper uke - det er jeg :mrgreen:
Jeg sitter her med dagens frokost og gleder meg til å komme i gang med uke førtisyv.


Havregrøt med kesam, druer og kirsebær, proteinkaffe, appelsin, eple og kokt egg.

Denne uken føler jeg meg ekstra klar til å komme i gang. Dette er en gla'mandag!
Kurs, seminar, møter og sosialt står på agendaen. I tillegg er det oppstart for flere sprekinger som vil ta vare på helsen sin og bli en bedre utgave av seg selv med meg som coach. Det er en ære - vi har en spennende reise foran oss!
Det er mye jeg er takknemlig for. Det gir glede og energi på så mange måter. 

Jeg ønsker deg en fantastisk uke :grin:  
Ta vare på deg selv. Følg hjerte ditt og smil så mye som mulig!


Kristine

ÅRETS TRENINGSBLOGG

  • 17.11.2013, 18:09


Hei dere!
Som noen allerede har fått med dere, er jeg nominert til 'Årets treningsblogg' i VIXEN Blog Awards 2013.
Av rekordmange 10 000 nominasjoner er jeg videre til semifinalen. Det føles utrolig merkelig at lille meg er nominert til noe slikt!
Jeg elsker at jeg har muligheten til å inspirere, motivere og glede dere blogglesere og mine pt-online-kunder.
Hjertelig takk til dere som nominerte meg
En stor takk til alle dere som titter innom daglig og en ekstra god klem til dere som gir meg hyggelige tilbakemeldinger her, på mail og på SMS. Dere holder liv i bloggen og gir meg utrolig mye glede!


Jeg ville satt veldig stor pris på om dere stemte på meg her
.
Stemmingen foregår frem til 31. desember og man kan stemme hver 12 time.
Ha en fin kveld videre:grin: 
Takk for at du er du.


Kristine

KJÆRE MIN

  • 17.11.2013, 11:21


Da har nok et år med deg gått forb, min kjærei. Men som du så fint sier "Vi har ingenting å frykte - fortsatt venter nærmere seksti praktfulle år sammen."
Det går ikke en dag uten at jeg takker høyere makter for at jeg får være din og er så heldig å få våkne ved din side.
Jeg er lykkeligere enn noen sinne og det er ene og alene din skyld!
Takk for at jeg får bruke resten av mitt liv på å gjøre deg til en lykkelig mann


Jeg og PØ feirer nok en årsdag i dag.
Min kjære fortjener det beste!
Derfor listet jeg meg stille ut av sengen i morges. Nå skal jeg vekke han med deilig frokost på sengen.
Nystekte scones, stekt egge, grønnsaker, frukt, espresso og hjemmelaget fersk jordbær- og gulrot-juice.



SCONES
Totalt 4 stykker

60 g mandelmel
60 g bokhvetemel, eller annet mel
2 ss chai frø, eventuelt linfrø
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
1 ss fiberhusk
1 dl melk eller vann.
1 egg

Bland egget sammen med melken.
Tilsett resten av ingrediensene og la røren svelle i 5 minutter.
Form fire scones.
Topp gjerne med noen ekstra frø.
Stek på 200 grader i 15 -20 minutter.


Ha en fantastisk fin søndag.
Ta vare på dine nære.
Husk: gjør mot andre som du vil at de skal gjøre mot deg.


Kristine

MER MORO

  • 16.11.2013, 14:09


Ok, så er jeg blitt helt avhengig av min nye spiralizer fra Raw Shop.
Jeg trodde ærlig talt ikke at jeg skulle synes det var så moro. Jeg bruker den flere ganger om dagen!!


Det er fantastisk gøy!
Hver eneste frukt og grønnsak forvandles til de skjønneste strimler.
Jeg tror jeg aldri har spist så mye grønnsaker som den siste uken.
Selv PØ som generelt spiser lite grønnsaker, elsker spiralizeren! Nå får han i seg en real dose grønt hver dag.


Her har jeg squash, potet, gul gulrot, oransje gulrot, agurk, rødbete, eple og rettich.
Du kan se flere bilder på mitt forrige innlegg her.


Dagens lunsj ble spiralizert (ja, jeg laget et nytt ord der) squash og rødbete med asiatisk sei.
Squashstrimlene er rå, men rødbeten har jeg kokt i 1 minutt.
Asiatisk sei lages enkelt ved å ha litt olje i pannen, jeg brukte kokosolje, og frese ingefær, chili og hvitløk 1 minutt. Deretter har du i rødløk, sopp, sei, lime juice og sweet chili saus. La det hele steke et par minutter til seien er klar. Topp gjerne med litt sesamolje for ekstra god smak.
Lunsj på 5 minutter!


Nå skal jeg bare drikke opp proteinkaffen min å komme meg på trening.
I går ble det en real jobbdag. Etter jobb skulle jeg egentlig ta en treningsøkt, men jeg endte i sofaen med PØ og pusene isteden. Kvalitetstid med de du er glad i, er viktig.
Da blir det bentrening i dag isteden :grin: 
Knebøy - jeg terper mye på teknikken min for tiden, markløft, utfall og leg extension.
Jeg ønsker deg en super fin lørdag.
Nyt helgen!


Kristine

FREDAGSGODT

  • 15.11.2013, 18:47



Hva med en stor bolle proteinfluff til fredagskosen?
Jeg sitter med denne akkurat nå og har i grunn bare en ting å si:
DEILIG!


Proteinfluff er en stor favoritt for tiden.
Jeg kan spise det flere ganger om dagen!
Det er raskt å lage, kan varieres etter lyst og smak, kan toppes med de mest fantastiske ting og dekker min lyst på iskrem. I tillegg er den sunn og proteinrik. Jippi!



Kirsebær- og jordbærfluff

100 g frosne kirsebær, eller andre bær
150 g frosne jordbær, eller andre bær
30 g jordbærprotein
1 eggehvite
0,3 dl væske: melk eller vann
Valgfritt: 1/2 ts vaniljepulver

Ha bærene i en bolle.
La de tine i 5 minutter på kjøkkenbenken eller ha dem eventuelt 20 sekunder i mikroen.
Tilsett eggehvite, proteinpulver, vaniljepulver og væske.
Bruk en kjøkkenmaskin eller en håndmikser og pisk i 5 minutter.
Vips så har du en stor og fluffy proteinmiks.


På toppen har jeg risp (frosne som jeg har fått av svigermor), krem, rått kakaopulver og rå sjokoladekjeks.
Mmmm... Nå koser jeg meg virkelig!


Det er forresten siste dag av give away'en hvor du kan vinne en klokke fra Klokker1. Jeg trekker en vinner i morgen.
Sleng deg med her.
Jeg ønsker deg en fantastisk god helg.
Det er jobbfredag for meg, men i morgen eller søndag skal jeg ta meg fri.
Riktig god fredagskveld :grin: 

Kristine 

PÅFYLL

  • 15.11.2013, 10:34


Etter noen dager på besøk hos min kjære mamma, er jeg nå kommet tilbake hjemme.
Da var det på tide å fylle på kjøleskapet med frukt og grønnsaker.
Kjøtt, fisk, kylling, egg, melkeprodukter og lignende har jeg fra før, det ble derfor kun grønt-shopping. Jeg kan ikke få nok frukt! 


Dagens påfyll innehold:
- Frosne jordbær
- Frosne bringebær
- Frosne blåbær
- Frosne kirsebær
- Frosne skogsbær
- Appelsiner
- Epler
- Kiwi
- Bananer
- Ananas
- Pasjonsfrukt
- Vannmelon
- Klementiner
- Pærer
- Spirer
- Sharon
- Druer
- Granateple
- Plantains
- Gresskar
- Sitron
- Lime
- Ferske fiken
- Physalis
- Mynte
- Avokado
- Dadler
Jeg har kjøpt flere av hver frukt, men hadde ikke plass til alt på bildet.


Da er jeg klar for å kose meg med masse godt de neste ukene.
Ha en herlig fredag :grin: 

Kristine

VINTER MAGI

  • 14.11.2013, 16:28


Dagens treningsøkt ble en herlig intervalløkt.
Jeg elsker (og hater) intervaller. Det gjør godt og vondt samtidig :mrgreen: 
Hele økten var gjort på knappe 26 minutter. Kort og effektivt!
Jeg gjorde intervallene på spinningsykkel.
Slik så økten ut:
- 5 minutter oppvarming
økte gradvis hastigheten og intensiteten
- 16 minutter intervaller
20 sekunder høy intensitet etterfulgt av 100 sekunder rolig intensitet, gjenta 8 ganger
- 5 minutter nedtrapping
Senket rolig intensiteten.


På vei hjem dro jeg innom butikken og oppdaget disse nyhetene.
Limited edition is med smak av multe og nøtter og sjokolade.
Dere vet jo at jeg elsker is! Dermed måtte de være med i handlevognen.


Det er noe magisk med vinteren ifølge Hennig Olsen
"Snøtunge trær som lener seg mot vinden,
røde roser i barnekinn og nylagde engler i snøen.
Frostroser på vindusruten glitrer i skinnet
fra tente stearinlys.
Det er tid for å hygge seg inne!"


Rett hjem og spise is fra boksen!

Jeg kan trygt si at dette var vinter magi i boks. Og at jeg koste meg inne. Disse var fantastisk gode!
Sjokolade er alltid en stor favoritt hos meg, jeg er en sjokoladeperson, men her var det faktisk multeisen som jeg virkelig forelsket meg i.
Jeg har fått to nye isfavoritter!
Bare for å oppklare det, jeg er ikke sponset av Hennig Olsen, men for all del, om dere leser dette sier jeg ja-takk til et sponsorsamarbeid :mrgreen: 


Nyt resten av torsdagen.
Jeg har allerede tjuvstartet litt på helgen, men i morgen er den virkelig her!

Kristine

SUPER PIZZA

  • 13.11.2013, 16:36



Jeg har nettopp spist en knall god pizza med tunfisk som bunn!
Da jeg kom over oppskriften, var jeg skeptisk. Først og fremst var jeg redd for at bunnen ville smake veldig tunfisk og at den ikke ville bli sprø, men der tok jeg feil. Dette er en av de beste pizzaene jeg har spist på lenge!
Oppskriften er inspirert av @metteulz.



Super pizza
Til 1

Bunn
100 g tunfisk
30 g havregryn
1 egg
1 ts oregano
1/2 ts hvitløkskrydder
1/2 ts chili

Fyll
Hakket tomat
Rødløk
Tomat
Gul paprika
Pesto
Ost, jarlsberg og parmesan

Klem ut alt vannet fra tunfisken. Bland med havregryn, egg og krydder.
Bre deigen utover en bakplate og stek nederst i ovnen på 225 grader i 12 -15 minutter.
Ha på fyll. Her kan du selvfølgelig bruke det du ønsker.
Stek i ytterligere 10 -12 minutter nederst i ovnen. 
Server og nyt!


Sammen med pizzaen serverte jeg en salat med kikerter, nøtter og frø.
Også ble det en med tallerken frukt til dessert.


Nå er det treningstid.
Dagens store høydepunkt! Jeg får så mye energi og glede av treningsøktene mine :grin:  
Rygg og bryst står på planen.
Jeg er forøvrig skikkelig støl etter gårsdagens benøkt. Deilig!
Ha en super onsdag videre.
La lillelørdag bringe en pizzafest!


Kristine

THAI OG PANNEKAKER

  • 12.11.2013, 18:11


Gjett om jeg var klar for trening i dag, dere!
Ett par dager fri, har virkelig gjort susen.
Helt siden vekkerklokken ringte i morges, har jeg gledet meg til å komme meg på gymmet!
Hver minste lille muskel og hjernecelle har kriblet!
Egentlig skulle jeg gjøre ferdig arbeidsdagen og så komme meg på trening, men jeg klarte til slutt ikke vente lenger. Jeg måtte rett og slett ta en pause i jobbingen og dra på trening! Det er fordelen med å være sin egen sjef. Så lenge jeg får gjort alt jeg skal, kan jeg være fleksibel med tiden.
Det ble en kjempe bra benøkt med masse trykk og energi :grin:  

- Knebøy
3 sett * 6 -7 repetisjoner
- Frontbøy til boks
2 sett * 10 repetisjoner
- Strak markløft
3 sett * 6 -7 repetisjoner
- Leg extension
2 sett * 10 -12 repetisjoner
- Leg curl
2 sett * 10 -12 repetisjoner

Jeg gleder meg allerede til morgendagens styrkeøkt.
Da blir det overkroppen som skal få gjennomgå. Joho!


Ettersom jeg er på besøk hos mamma, laget jeg middag til hele familien.
En deilig thai suppe med laks.
Jeg er veldig glad i thaimat og asiatisk generelt, her er det masse smak!


Thai suppe

Ha litt olje i en kjele eller en panne med høye kanter.
Stek finhakket hvitløk, chili og ingefær til det dufter godt.
Tilsett ønskede grønnsaker i biter. Jeg brukte paprika, sopp, rødløk, squash og aubergine.
Hell over grønnsaksbuljong.
Smak så til med limesaft, koriander og sukrin gold.
Legg i laks og la det hele småkoke i cirka fem minutter avhengig av størrelsen på fiskestykkene.
Laks kan selvfølgelig byttes ut med annen type fisk eller for eksempel kylling.
Server suppen med noen limebåter og ekstra koriander.
Nydelig!


Nå sitter jeg her med desserten.
Jeg laget deilige kokospannekaker og servert med pannekakerøre på toppen.
Har du ikke prøvd det, er du nødt. Fantastisk godt!
Inspirasjonen kommer fra skjønne Christina Strøm Fjære.


Kokospannekaker

30 g  kokosmel eller annet mel
20 g vaniljeprotein
1 egg
1 dl kokosmelk eller annen væske
1 ts sukrin
1/2 ts kardemomme

Bland sammen alle ingrediensene.
Spe eventuelt på med mer væske om røren blir tykk.
Stek pannekaker i en panne på middels varme.
Spar noe av røren til å ha på toppen av pannekakene.
Nyt :grin: 

 
Kristine

BLÅMANDAG

  • 11.11.2013, 15:53


Jeg som egentlig er så glad i mandager, har hatt en skikkelig blåmandag i dag.
Da klokken ringte i morges ble alarmen utsatt og utsatt og utsatt. Jeg diskuterte heftig med meg selv om jeg bare  skulle sove et par timer til....eller bli liggende under dyna resten av dagen.
For å være helt ærlig, egentlig vil jeg helst legge meg i hi til sommeren kommer tilbake!
Omsider kom jeg meg opp.
Etter en lang og varm dusj, laget jeg meg en proteinkaffe og humøret ble med en gang bedre.
Jeg klarte til og med å dra på smilebåndet, selv om jeg er trøtt-i-tryne! 

Jeg valgte å utsette dagens benøkt til i morgen da jeg rett og slett ikke hadde lyst. 
Isteden har jeg tatt meg en skikkelig lat hviledag.
Mellom jobbingen har blitt varm sjokolade og mammas hjemmelagde boller :grin: 


Jeg laget en stir fry versjon til lunsj.
Stek ris er noe jeg ikke har spist på kjempe lenge!
Jeg laget en quinoaversjon med kikerter, egg og grønnsaker - det er kjøttfri mandag, som jeg serverte med (nok) en proteinkaffe og et eple.


Stir-fry
Ha en liten dæsj olje i pannen og stek hvitløk et minutts tid.
Tilsett revet gulrot, blomkål og løk, frosne erter og ferdig kokt quinoa. Jeg brukte 1 gulrot, 1/2 løk, 1/4 blomkål og 2 dl quinoa.
La det hele steke et par minutter før du har i noen egg, jeg brukte 3 egg, og en god dæsj soya saus.
Rør så inn kikerter, omtrent 100 g, og curry krydder for du har blandingen over på en tallerken.
Topp med pinjekjerner og server.

Kjempe godt, raskt og sunt.
Bruk de grønnsakene du har tilgjengelig eller lyst på.
Du kan også bytte ut quiona med ferdig kokt ris.


Etter lunsj tok jeg turen opp til min kjære mor for å hjelpe henne et par dager.
Side jeg støtt og stadig for spørsmål om hvilke kosttilskudd jeg tar, tenkte jeg å vise dere hva jeg har pakket med.
Det er ikke mye tilskudd jeg tar, så enkelt som Spirulina og omega3. I tillegg har jeg allerede en dunk MyoProtein hos mamma, proteinkaffen min MÅ jeg ha hver eneste dag.
Jeg tar 5 kapsler økologisk Spirulina og 2 kapsler høykonsentrert omega3.
Vitalife's spirulina dyrkes økologisk, er vegetarisk og består kun av rene råvare.
Bruker du rabattkoden LFDK5, får du 50 % rabatt på den første bestillingen.
Høykonsentrert omega3 har dobbelt så høy konsentrasjon av DHA og EPA enn vanlig.
Den siste uken har jeg vært dårlig til å ta tablettene mine. Skjerpings Kristine! Nå har jeg pakket dem ned og skal huske dem.
Går jeg over ti dager uten disse tilskuddene merker jeg det på kroppen. Konsentrasjonen blir dårlige og skadene mine (jeg har en hel del kroniske skader etter min spiseforstyrrelse i fra jeg var elleve til femten) verker mer.


Blåmandag eller ei, håper du har hatt en super mandag :grin:  
For min tipper jeg at dagens hvile og latskap gjør underverker for resten av uken. Dette blir en bra uke!
Ha en god kveld.

Kristine

DOBBEL BROWNIE

  • 10.11.2013, 17:26


Jeg hadde en fantastisk gåtur i finværet i dag.
Selv om det var kaldt, omtrent fem minusgrader, var det varmt og godt i solen og himmelen var skyfri.
Det ble 50 minutter med ren tanketerapi :grin: 
Å gå i skogen er rett og slett fantastisk, og det gjør underverker for kropp og sjel.
Skuldrene senkes, tankene slapper av, hode tømmes og jeg føler meg som et helt nytt menneske etterpå!


Over til noe mer spennende - kake!
Ja, vi elsker brownie!
Hvordan blir det da med en dobbel versjon?
Både hvit brownie og sjokolade brownie?
Dobbelt så godt!!


Denne kaken ble fantastisk god.
Jeg vet jeg sier det om mye av det jeg lager, men denne gangen var det flere som sa det. Det er alltid stas når "vanlige" folk godkjenner proteinbaksten min!
Saftig, smakfull og veldig, veldig god.
Mmmm....



DOBBEL BROWNIE


1 boks hvite bønner eller kikerter, ca 230 g avrent
2 egg
4 sukrin
1 ss kokosolje, eller smør
6 dråper stevia vanilje
0,5 dl melk
4 ss kokosmel
2 ss vaniljeprotein, eventuelt mer mel
3 ss kakao
1/3 ts vaniljepulver
2 ts bakepulver
1/2 ts salt

Skyll bønne godt under kaldt vann.
Mos dem med en stavmikser. Tilsett melk, stevia og smeltet kokosolje.
Pisk sammen eggene med sukrin.
Bland sammen eggedosisen med bønnemiksen.
Tilsett kokosmel, vaniljeprotein, vaniljepulver, bakepulver og salt. Rør om.
Ha 2/3 av deigen i en form, jeg brukte en med 20 *15 cm.
Tilsett kakaopulver i resten av deigen og bred sjokoladedeigen forsiktig over i formen.
Stek på 175 grader i 20 - 25 minutter.
La avkjøle.


Ha en fortsatt herlig søndag.
Nå skal jeg gjøre stas på verdens beste pappa med oksestek og annet godt. 
Riktig god kveld. 


Kristine

FIRE

  • 10.11.2013, 12:21


Jeg må vise dere disse pakkene jeg hentet på posten i går kveld.
Ikke bare en men fire pakker ble det på meg - fire ganger så gøy :grin: 
Det gleder barnet i meg. Det er alltid like gøy med pakker til tross for at jeg har bestilt dem selv!


- SheInside
- Dobbelt opp fra iHerb
- Dentsy


SheInside
Det er alltid gøy å oppdatere garderoben.
Jeg er et singlet-menneske på sommerstid. I løpet av høsten forvandles jeg derimot til en bluse-person som pakker seg inn i varme strikke gensere og jakker. Gjerne med ullsokker på. Fryse skal jeg så absolutt ikke!
- Rosa / ferskenfarget bluse
- Beige kåpe
- Hvit strikket cardigan


iHerb
Ære være iHerb! 
For tiden min mest brukte nettside som jeg alltid finner noe nytt og spennende på.
Les gjerne iHerb-guide jeg har skrevet tidligere her.
Denne gangen bestod de to pakkene av:
- Questbars i smaken double chocolate
Ingen sjokk! Jeg spiser noen esker Questbars i uken. For meg er det en lett måte å få i meg ekstra kalorier på.
- Mr. Dash i smaken fiesta lime
Mitt favoritt krydder for tiden.
- St. Dalfour te i smaken golden peach
Jeg har ikke testet denne før, men den høres god ut.  
- Ristet edamame bønner
Første gang jeg har bestilt disse og de var kjempe gode. Minner litt om popcorn.


Dentsy
Jeg har prøvd et par forskjellige tannblekere for hjemmebruk. Dentsy er den eneste jeg har fått resultater med og som jeg har følt at er verdt investeringen.
Om dere ønsker kan jeg skrive et eget innlegg om denne. 
 

Nå har jeg tenkt meg ut en tur. Det er herlig høstvær med strålende sol og minusgrader.
Ha en riktig god søndag :grin: Husk å ta ekstra godt vare på fedrene deres i dag - de fortjener det!
Vi snakkes senere!

Kristine

GIVE AWAY

  • 09.11.2013, 16:40


Jeg vil si tusen hjertelig takk for at du leser min blogg og sende en stor klem til alle dere som legger igjen hyggelige kommentarer og hilsener. Det setter jeg enormt pris på Det er dere som gjør det gøy å blogge!
Som en takk gir jeg ut en lekker Nixon Vega klokke fra Klokker1.
Du kan velge mellom fargene, rosa - min favoritt, gul, svart eller turkis. Perfekt både til trening og fritid!
Du kan gå inn her og se på de forskjellige fargene, besøk Klokker1.  
Jeg trekker også ut tre trøstehilsener som får en liten overraskelse fra meg i posten.

Alt du trenger å gjøre er å legge igjen en kommentar og fortelle meg hvilken farge du vil ha.
Vinneren og trøstepremiene trekkes neste lørdag.

Konkurransen er avsluttet
Sunniva stakk av med en turkis klokke. Gratulerer!

Mari
Erica
Linda
Dere får en trøste hilsen av meg i posten.
Jeg har sendt dere mail alle sammen.


Jeg ønsker deg en riktig herlig helg og en god lørdagskveld :grin: 
Kristine

SPIRALIZER

  • 08.11.2013, 16:46


Er du en rawfood entusiast vil du elske denne saken.
Om du ikke er det, vil jeg tro at du synes denne er fantastisk uansett.


Jeg har nemlig fått meg et nytt leketøy:
Denne spiralizeren :mrgreen: :mrgreen: 


Jeg hadde opprinnelig satt spiralizer på ønske listen til jul, men den gang ei.
Tålmodighet er ikke min sterke side.
Nå har jeg ønsket meg en spiralizer lenge og jeg klarte til slutt ikke vente lenger!
En spiralizer er rett og slett et kjøkkenredskap som skjærer frukt og grønnsaker, or what ever you may like, i flotte spiraler. Du kan enkelt lage pasta av alt som spirer!


Mildred synes dette var like gøy som meg!

Jeg prøvde meg på squashpasta.
Spiralizeren var veldig enkelt i bruk. Squashen eller andre grønnsaker settes på piggene og så vrir man på håndtaket.
Denne har forskjellige blader slik at man kan få forskjellige størrelser og former.


Ser det ikke lekkert ut?


Til lunsj tok jeg selvfølgelig i bruk spiralizeren.
Det ble gulrot- og squashpasta med deilige smaker og fiskekaker.

Thai fiskekaker
Du moser 200 g hvit fisk, jeg brukte sei, med 1 egg, litt limesaft, koriander, hvitløk og 1/2 ts fiberhusk. Deretter steker du dem i en panne på middels varme i 3 -4 minutter på hver siden.

Enkel pesto
2 håndfulle pinjekjerner kjøres i en stavmikser sammen med 1 stor håndfull basilikum, 1 hvitløksfedd, 1 ss olje og 1 ss sitronsaft. Smak til med salt og pepper.

Bland så grønnsakene, du kan bruke andre grønnsaker enn gulrot og squash, med pestoen, tørket mango (jeg hadde brukt frisk mango om jeg hadde det) og 1 ss kesam.
Topp med parmesan og litt sitron eller limesaft.
Mango, grønnsaker, pesto og lime var en helt fantastisk smakskombinasjon. Det må prøves!


Min spiralizer er fra RawShop, som forøvrig har flere produkter som står på min ønskeliste til jul.
Nå blir det masse fine grønnsaker fremover.
Det blir pasta i alle mulige farger, smaker og former. Jeg ser for meg rødbeter, kålrot, søtpotet, eple, gulrøtter og masse annet godt.
Fortsettelse følger!
 :mrgreen: 


Kristine

SJOKOLADEPROTEINFIRKANTER

  • 07.11.2013, 16:34



Hei dere!
Jeg titter bare innom for å vise dere disse sjokoladeproteinfirkantene jeg laget i dag.
De siste dagene har vært utrolig hektiske med alt for mye jobb og gjøremål. I går måtte til og med treningen unnvike, da jeg rett og slett ikke hadde tid!
Heldigvis er det bare en dag igjen til helg :grin: Det skal bli godt!


Ser de ikke gode ut?
Jeg ble inspirert av min egen oppskrift på gresskarproteingelebiter, denne, og laget  disse sjokoladeproteinfirkantene.
Alle bitene er allerede spist opp. Dette var godt! Omtrent som terninger av sjokoladepudding i en sukkerfri og proteinrik versjon.



Sjokoladeproteinfirkanter

3 plater gelatin
0,5 dl varmt vann
1 scoop mocca-protein, ca 30 g
1 dl melk, eventuelt vann
2 ss kakaopulver
1 ss yaconsiurp, kan sløyfes
1 liten klype salt

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Smelt de så i det varme vannet.
Bland sammen mocca-protein, melk, kakaopulver, yaconsirup og salt.
Bland så gelatinblandingen med proteinblandingen.
Ha røren i en boks med plastfolie.
Sett kaldt i 2 timer og nyt!


Da får jeg fortsette jobbkvelden.
Jeg har planer om å ta meg en times pause senere, slik at jeg får inn en treningsøkt. Jeg må bevege litt på skrotten! Da blir det ben som skal trenes med knebøy, markløft og utfall.
Ha en herlig kveld videre. Helgen er rundt hjørnet!


Kristine

SUKKERBOMBER

  • 06.11.2013, 17:24


Som personlig trener, kostholdsveileder og online coach, består en del av jobben min å lære opp mine kunder.
Ja, jeg hjelper og guider dem på veien, men det er også viktig at de selv får kunnskap slik at de kan opprettholde sin sunne livsstil livet ut.
Å bli bevist på de skjulte sukkerbombene er en av emnene jeg starter med.
De fleste av oss er ikke klar over hvor mye sukker vi får i oss gjennom vår daglige mat.
En rekke matvarer som du kanskje trodde var sukkerfrie, er rene sukkerbombene!
Helsemyndighetene anbefaler at sukkermengden skal utgjøre maks 10 % av dagens energiinntak, noe som tilsvarer omtrent 50 -60 g daglig. Dette er relativt mye i mine øyne og kan gjerne kuttes ytterligere. Prøv heller å unngå sukker i hverdagen og nyt det heller ekstra i helgen.

Her har jeg laget over noen skjulte sukkerbomber.
- Idun Ketchup inneholder 15 g sukker per 100 gram vare.
1 ss ketchup inneholder altså 1 og ½ sukkerbit!
- Lærums utvalgte syltetøy inneholder 31 g sukker per 100 g.
1 ss av dette syltetøyet innholdet 3 og ½ sukkerbit!!
- I tines lettere sjokolademelk er det 2 g sukker per 100 g,
det tilsvarer 10 g sukker ,og 5 sukkerbiter om du drikker den lille kartongen!
- I en YT restitusjonsdrikk er det 4 g sukker per 100 g,
altså over 13 g sukker i en drikke, nesten 7 sukkerbiter!
-Coca cola er noe de fleste av oss vet at ikke er spesielt sunt, men at en flaske på 0,5 l inneholder hele 16,5 sukkerbiter kommer kanskje som et sjokk?
- Sweet and Sour saus inneholder 26 g sukker per 100 g,
hele 13 sukkerbiter per porsjon!!
- All bran regular inneholder 20 g sukker per 100 g,
en liten porsjon på 30 g inneholder da 3 sukkerbiter.
- Kesam vanilje inneholder 5 g sukker per hundre 100,
en boks inneholder hele 7 og 1/2 sukkerbiter!
-Polarbrød inneholder 4 g sukker per 100 g,
det vil si at 2 sukkerbiter i et polarbrød.


Om du ønsker å passe på sukkermengden du får i deg, må du være oppmerksom på at light produkter ofte er tilført sukker. Når fettmengden reduseres tilsettes ofte ekstra med sukker for å beholde en god smak.

Mitt tips er å se på ingredienslisten når du kjøper en matvare.
Ingredienslisten er satt opp slik at ingrediensene matvaren inneholder mest av, kommer først. Står sukker høyt på ingredienslisten vil det si at matvaren inneholder mye sukker, se da gjerne om du finner et bedre alternativ.

Nå mener jeg absolutt ikke at vi skal bli fanatiske, men ønsker å gjøre dere oppmerksom på realiteten. Veldig mange blir sjokkert over hvor mye sukker som er tilsatt i en rekke matvarer og hvor mye sukker vi faktisk får i oss daglig.
Selv er jeg fan av det sunne og det usunne i en salig blanding. Jeg lever sunt og nok så sukkerfritt i hverdagen og skeier gjerne ut i helgen, bursdager og lignende.
Jeg mener ikke at vi skal unngå å spise sukker, det kan trygt spises, men ikke hele tiden.

Unngå de skjulte sukkerbombene,
bli bevist på hva du putter i deg :grin:


Kristine

GRESSKARGODT

  • 05.11.2013, 18:25


Hei igjen!
Her kommer en runde matprat :grin:
Dere vet jo allerede at jeg er blitt veldig glad i gresskar. I dag har jeg kost meg med masse gresskargodt!
Mer om hvilke gode næringsstoffer gresskar inneholder og hvordan du lager gresskarpure, kan du lese her.


Til middag ble det ovnsbakt kylling og fargerik høstsalat med gresskar, rødløk og rødbeter.
Ovnsbakt gresskar smaker omtrent som søtpotet, bare noe søtere og mer saftig.


Start med kyllingfileten.
Ha på ønsket krydder, jeg brukte hvitløk, salt og pepper, og topp med biter av bacon og mozzarella, eventuelt annen ost.
Legg kyllingen på en bakplate.
Gjør så klar grønnsakene.
Skjær gresskar i biter. Skrell rødbetene og del den i biter. Skjær rødløk i båter.
Legg grønnsakene på samme bakplate som kyllingen og strø over timian og finhakket hvitløk.
Stek alt på 200 grader i 20 -30 minutter avhengig av størrelsen på kyllingen.


Til dessert laget jeg mer gresskargodt, nemlig proteingelegresskarbiter.
Der fant jeg nettopp på et nytt ord!
Disse var veldig gode og enkle å lage.
Det eneste negative er at man må vente til bitene stivner. For en utålmodig sjel som meg, er det en prøvelse!
Et tips til dere er å ikke smake på deigen. Den minner nemlig om kakedeig og gjør det ekstra vanskelig å vente.



Gresskarproteingelebiter

100 g gresskarpure, eventuelt most søtpotet eller banan
30 g vaniljeprotein
1 ss sukringold
1 ss kakemiks, kan sløyfes
1/2 ts kanel
3 gelatinplater
0,5 dl kaldt vann
0.5 dl varmt vann

Bløtlegg gelatinplatene. Smelt de så i det varme vannet.
Bland sammen gresskarpure, vaniljeprotein, sukringold, kanel og kaldt vann. Tilsett det varme vannet med gelatinplatene.
Hell massen i en boks. Jeg brukte en matboks som jeg kledde med plastfolie.
Sett kaldt i 2 timer og skjær i biter.
Server.


Etter trening koste jeg meg med disse bitene. De forsvant på en- to- tre!
Dagens treningsøkt ble en rask rygg- og brystøkt.
- Pullups
2 sett * 11 -9 repetisjoner 
- Bredt nedtrekk
3 sett * 5 -6 repetisjoner 
- Sittende smal roing
2 sett * 8 -9 repetisjoner
- Benkpress
3 sett * 5 -6 repetisjoner 
- Flyes i kabel
2 sett * 7 -8 repetisjoner 

Når jeg trener sier jeg som toppen min:
Shut up and lift! :mrgreen: 
Ha en fortsatt god tirsdagskveld.
Kanskje du skal prøve deg på noe gresskargodt?


Krisitne 

PAKKELYKKE

  • 05.11.2013, 10:04



Veldig fordøyd frøken i bukse fra
Weightless og med pakke fra MyRevolution.

Jippi!
Jeg kom akkurat hjem fra posten med denne pakken.
Hvem har sagt at lykke ikke kan kjøpes? :grin:
Selv om jeg skal innrømme at det er en smule overfladisk; jeg svever på en dose pakkelykke akkurat nå.


Disse godsakene var i pakken:
Jeg har linket til alle produktene.
- MyoProtein i mocca-chocolate
Mitt favorittproteinpulver gjennom mange år.
- L-glutamine
Dette er en aminosyre. Mange studier viser at glutamin kan bedre tarmfunksjonene. Jeg er diagnostisert med flere magesykdommer og synes dette er verdt et forsøk.
- BCAA
Forgrenede aminosyre som jeg alltid tar før og etter trening. Denne smaker kjempe godt og blandes lett ut.
- Kreatin
Kreatin er det eneste lovlige kosttilskuddet som bevist har en effekt på økning av muskelmasse og styrke.
- Høykonsentrert omega3
Et godt omega3 produkt er det viktigste kosttilskuddet i mine øyne.
- Kakemiks
Denne er kakemiksen fra FunksjonellMat er utrolig god og er super om jeg ikke gidder å bake fra bunnen av.
- Sukrin gold
Gyllen og karamellaktig sukrin.
- Sukrin+
Blanding av sukrin og stevia.
- Vaniljepulver
Økologisk og vaniljepulver bruker jeg i alt fra kaffen til bakst.
- Stevia vanilje
Vaniljedråper, disse bruker jeg daglig.


Ha en super duper tirsdag :grin:
Kristine

MEATFREE

  • 04.11.2013, 16:24



Da er det mandag :grin: Hurra!!
Jeg er klar for å sette i gang en ny og herlig uke, med mange spennende gjøremål og masse energi. Håper du er det samme.
Her blåste det forferdelig surt i dag. Det var bare å pakke på seg høstjakken og tulle seg inn i skjerfet.
Selv om jeg ikke liker at gradestokken går nedover, elsker jeg den friske og deilige høstluften! Noe positivt er det i alt.


Mandag bringer også Meat Free Monday!
Jeg laget en grønn og skjønn spinat- og brokkolisuppe.
Mens suppen kokte rørte jeg inn egg. Det gjorde at den ble kremet og fyldig.
På toppen har jeg fetaost og grillet paprika.
Masse deilige smaker.


Spinat- og brokkolisuppe
Ha litt olje i en kjele og fres finhakket hvitløk, ingefær, basilikum og hakket løk. Du kan bruke tørket krydder isteden om du ønsker det.
Når løken er gyllen har du i godt med spinat, brokkolibuketter, buljongterning og vann.
Kok til grønnsakene er møre. Kjør så suppen jevn med en stavmikser eller en foodprosessor.
Rør inn rå egg og kok opp suppen.
Server.


Til dessert laget jeg vaniljemousse med karamelliserte nøtter og en questbar i browniesmak.
Karamelliserte nøtter er kjempe enkelt å lage og så godt!

Vaniljemousse
Smelt 1 gelatinplate i 3 ss varmt vann.
Stivpisk 1 eggehvite, spar på eggeplommen.
Bland sammen 1 scoop vaniljeprotein med 3 ss gresk yoghurt eller kesam og 1 eggeplomme. Du kan sløyfe eggeplommen om du vil spare kaloriene, men den gir en gulaktig farge og en ekstra god smak. Tilsett gelatinen.
Vend vaniljeblandingen inn i eggehviten og sett i fryseren i 20 minutter, eventuelt i kjøleskapet i 1 timestid.


Karamelliserte nøtter
Du trenger nøtter, jeg brukte mandler, og sukrin, gjerne en blanding av sukrin gold og vanlig sukrin. Tilsett også gjerne litt vaniljepulver for en ekstra god smak.
Sett en panne på middels til høy varme. Når pannen er varm har du i nøttene og sukrin. Rør om til sukrinen smelter og karamelliserer seg, det tar ikke mange sekundene.
Ha massen over på et bakepapir. I løpet av noen få minutter vil massen stivne og da kan du hakke de karamelliserte nøttene i biter.
Disse er kjempe gode å spise som de er, eller til å strø over havregrøten, kesamen eller moussen.


Nå skal jeg komme meg på trening.
Jeg har hatt treningsfri hele helgen og ladet opp til en hard og tung benøkt i dag.
Let's do it - jeg gleder meg!
Ha en fantastisk uke.
Vær stolt over deg selv og gled det over hver dag :grin:
Fortsatt god mandag.


Kristine

GRESSKARPAI

  • 03.11.2013, 18:40



Gresskar er rett og slett fantastisk.
Etter at jeg laget masse gresskarpuré, les mer her, har jeg testet ut gresskar i alt fra kesam og havregrøt til salatdressing og kaffe.
For å si det pent, det meste har ikke vært fult så vellykket.


I dag prøvde jeg meg på gresskarpai.
Gresskarpai er en tradisjonell dessert i USA og Canada. Paien er ikke fult så vanlig i Norge enda, men gresskar og gresskarpai blir stadig mer brukt her også.
Tradiskjonelt består gresskarpai av et gresskarbasert fyll, bakt i et paiskall, smaksatt med muskatt, kanel, nellik og ingefær.
Med denne informasjonen, som jeg forøvrig fant på Wikipedia, laget jeg min egen versjon.
Sprø bunn og mykt fyll. Sukkerfritt, proteinrikt og veldig godt.
Krydrene i gresskarpaien gjør at det lukter jul i hele huset.
Det er første gangen jeg har spist gresskarpai, og det blir ikke den siste - så godt!



Gresskarpai
4 små former med diameter på 8 cm.

Bunn

40 g kokosmel
2 ss sukringold
1 egg
1/3 ts vaniljepulver
Cirka 0,5 dl melk

Fyll
500 g gresskarpuré, eventuelt mos av søtpotet eller banan
100 g cottage cheese
3 eggehviter
3 ss sukrin gold, eventuelt sukrin
1/2 ts kanel
1/4 ts ingefær
1/4 ts nellik
1/4 ts muskatnøtt

Start med bunnen.
Bland sammen kokosmel, sukrin og vaniljepulver.
Tilsett egget. Ha så i melk, litt og litt av gangen til det blir en tykk masse.
Trykk massen utover i 4 små former, jeg brukte crême brulé former med 8 cm i diameter, eller eventuelt en stor form.

Lag så fyllet.
Blend alle ingrediensene i en foodprosessor eller med en stavmikser.
Hell massen over bunnen.
Stek på 170 grader i 30 minutter.
La paiene avkjøle seg litt før du server.


Da er det bare å nyte hver munfull.
Lukk gjerne øynene og ta frem juleminnene :grin:
Ha en herlig søndagskveld.


Kristine

NY LEVERING

  • 03.11.2013, 08:08


Riktig god søndagsmorgen.
I går hentet jeg nok et par pakker fra iHerb.
Jeg er en iHerb-addict :grin: Jeg får minst en pakke fra iHerb i uken, som regel flere!

Les gjerne min iHerb guide her.
Husk at du får 10 $ i rabatt ved bruk av kode OKE701.


- Mandelmelk
Mandelmelk er mye rimeligere på iHerb enn på helsekosten her i Norge.
-Questbar i brownie
En av mine favorittsmaker fra Questnutrition.
-Hot cocoa
Instant kakao med stevia, du tilsetter kun varmt vann.
-Raw pekannøtter
En av mine favorittnøtter.
-Kokosmelk
Denne er økologisk og usøtet, samt veldig god.
-Beef gelatin
Jeg er vant til å bruke gelatinplater. Nå skal jeg prøve meg på en mer naturlig variant.


Da er det på tide å lage frokost og sette i gang jobbsøndagen.
Jeg ønsker deg en herlig søndag :grin:

Kristine

ROSA SKY

  • 02.11.2013, 12:07


Jeg har akkurat spist denne deilige havregrøten.
For tiden har jeg dilla på havregrøt i alle varianter!
I dag ble den servert med en deilig rosa sky av fluff og kesam, kirsebær, mandler og pekannøtter.
Utrolig godt!



Rosa sky aka proteinfluff

150 g frosne bær, jeg brukte jordbær og kirsebær
0,4 dl vann
30 g jordbærprotein

Tin bærene 20 sekunder i mikroen eller noen minutter på kjøkkenbenken. Bland i proteinpulver og vann.
Bruk en kjøkkenmaskin eller el-visp.
Etter cirka 3 minutter er det blitt en herlig, luftig og smakfull rosa sky.


Når vi først er inne på rosa sky....
Jeg får stadig mail om hvordan jeg klarer å holde meg positiv.
Jeg tror at vi mennesker ikke kan sveve på en rosa sky og være lykkelige før man har det bra med seg selv. Dette er noe jeg har måtte jobbet mye med som svært usikker tenåring.
Du og jeg er et sammensatt vesen bestående av kropp, sjel, tanker og følelser. Det du tenker og sier til deg selv preger deg fysisk, og har da igjen betydning for hvordan du føler deg psykisk.
Dette er noe svært mange sliter med. Vi finner alltid de små feilene ved oss selv. Om det så er at lårene mine ser feite ut i denne buksen, at jeg er en total idiot som glemte å kjøpe tørkepapir når jeg var på butikken eller at jeg er en dårlig venn som ikke tok telefonen. Sannheten er at det i hvert fall ikke blir noe bedre av slik selvsnakk.
Livet er ikke til for at du skal gå rundt å være din egen verste fiende. Ta deg selv på alvor. Bli din beste venn, lær å elske deg selv.
Du kan omprogrammere både selvfølelsen din og hvordan du føler deg med å snu om på tankene dine.
Start med små skritt. Bli bevist på egne tanker og følelser. Når du merker at du sier noe negativt om deg selv, skyv bort denne tanken og finn isteden en positiv tanke. Det er en real jobb i begynnelsen. Been there, done that. Jeg vet at det ikke er enkelt, men det er verdt det! Bare i løpet av et par uker vil det nærmest gå automatisk og de positive tankene om deg selv kommer oftere. Dette vil føre til at du føler deg bedre og lettere til sinns. Livet blir gladere om du aksepterer den du er.


Ha en herlig lørdag :grin:
Klapp deg selv på skulderen og si noe positivt til deg selv.

Kristine

NOVEMBER

  • 01.11.2013, 15:22


Da er vi i gang med en ny og fantastisk måned.
Velkommen skal du være november :grin:
Jeg er ingen vinterperson! Istedenfor å fokusere på at jeg gruer meg og alt jeg misliker ved vinteren og høsten, fokuserer jeg heller på det positive.
Det er mange ting jeg gleder meg til i løpet av november. Å sitte inne foran peise med en god kopp kakao, ta en løpetur i den friske høstluften, begynne å pynte til jul og ikke minst bake julebakst. Videre gleder jeg meg til å få den nye siden min opp; ja nå nærmer det seg, til hver dag å hjelpe andre mennesker med å bli en bedre og sunnere utgave av seg selv, å jobbe og glede meg over det jeg gjør, til spennende samarbeid, nye prosjekter, mye familietid, planlegge sommerferien, osv.... Ja, dette må jo bli en bra måned!
Hva gleder du deg til?


November er din måned hvor du tar deg selv på alvor og behandler deg og kroppen din slik du fortjener.
Jeg ønsker deg en fantastisk november og en aldeles strålende helg :grin:


Kristine

Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her på min blogg vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits