hits
www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

FRSTE ADVENT - GIVE AWAY

  • 30.11.2014, 13:15


Hei dere.
Riktig god frste advent :grin:
Vi har en herlig tid foran oss. Desember er fantastisk koselig!

For min del begynner julebaksten i dag.
Det er helt utrolig at jeg har klart vente. Jeg er en utlmodig sjel!
I r var jeg fast bestemt p vente med julebaksten til julen virkelig er her, s n er det bare sette i gang. Jippi! Jeg oppdaterer selvflgelig dere med oppskrifter etter hvert.

Over til noe helt annet.
Med frste advent, m vi selvflgelig ogs ha en give away. En slags adventskalender!
Vi nrmer oss jo slutten av to tusen og fjorten og et nytt r str foran vre ftter.
Vil du starte det nye ret med en ny almanakk?

Jeg gir bort et gavekort hos Personlig Almanakk. Du finner de p Facebook her og p instagram under @PersonligAlmanakk.
Her kan du designe din egen notatbok eller almanakk.
Som dere ser under har jeg mange almanakker og notatbker fra overstende. De er flittig brukt og jeg elsker at jeg kan utforme bkene akkurat slik jeg nsker!

Alt du m gjre for delta er legg igjen en kommentar i dette innlegget.
Husk legge igjen e-posten din i mailadressefeltet.
Jeg trekker en vinner p fredag.

Konkurransen er avsluttet.
Gratulerer
Madelen Skare Olsen, jeg har sendt deg mail.



Jeg nsker deg en riktig s fin sndag.
Nyt denne frste adventsdagen og husk tenn lys!

Kristine

VOKSEN SOM 11-RING

  • 29.11.2014, 14:57



I dag har jeg et oppslag i Budstikka hvor jeg snakker om mammas sykdom og min opplevelse av situasjonen.
For meg er det en sterk sak lese. fortelle penhjertig om min fortid og vanskeligheter, fles skummelt og godt samtidig.
Fokuset er p at barn ikke fr den oppflgingen de trenger ved psykiske pkjenninger.Dette burde vrt bygget opp bedre, enten i regi av helsesster eller andre tjenester!
Artikkelen kommer ut p nett i lpet av dagen. Hper dere liker saken.


Kristine

GOD HELG

  • 28.11.2014, 18:53



Jeg titter bare innom for nske dere en riktig god helg!
Hurra for fredag!
Denne helgen blir s bra. Jeg har masse godsaker p planen. Alt fra middag med venner, til juleverksted, sushikveld og annet hygge. Jeg gleder meg!

Kristine

DEN STORE

  • 28.11.2014, 06:36




God morgen dere!
Som mange allerede vet -i dag er den store shoppingdagenogs kaltBlack Friday.
I 2010 ble Black Friday for frste gang brukt i Norge. Det eren rlig handledag med mange gode tilbud, som finner sted dagen etter Thanksgiving.
Et hyt hurra fra alle shoppinglade som meg!
Her har jeg linket til noen gode dagstilbud:


Hos X-life fr du
- 15% rabatt p den nye superpopulre 2XU MID RISE tights.
- 30% rabatt p den vanlige 2XU compression tightsen.
- Generelt 15-30% p alt fra 2XU.
- 25% rabatt p alt fra Abilica.
- 15-75% p Kari Traa.
-25 % p alle melprodukter. Bak i vei!
- 25% rabatt p Minibands som er kjempepopulre for tiden.
- 25% rabatt p alt fraCraft.


Hos Get Inspiredfr du25% rabatt p HELE nettbutikken!
I tillegg har de
-30% p alle tights.
-30% p alle sports-bh.
-35% p alle topper.
-40% p alle ytterjakker.
-og en egen kategori med diverse produkter p opptil 70% rabatt vil bli gjort tilgjengelig p fredag.

God shopping:grin:
og god fredag!

Kristine

SJOKOLADEPROTEINPANNEKAKER

  • 26.11.2014, 16:30


Dagen i dag var langt bedre enn i gr. Det har faktisk vrt en riktig s bra dag :grin:
Bra eller drlig dag.Tror du ikke det ble pannekaker til middag i dag ogs?
Hver dag burde vre en pannekakefest!
Denne gangen av den steversjonen med en fyldig sjokoladesmak.
Jeg tror dette er en av mine favoritt pannekaker s langt. Saftige, smakfulle og mettende.





Sjokoladeproteinpannekaker

2 egg
1/2 banan
30 g mocca-protein
1 dl kokosmelk, eventuelt vanlig melk
1ss kokosmel, eventuelt annen trrvare
2 ss kakaopulver
1 ts sukrin+
1/2 ts salt
1 ts bakepulver

Mos bananen og bland med eggene.
Tilsett resten av ingrediensene.
La rren svelle et par minutter fr du steker pannekakene i en panne p middels varme i to minutter p hver side.


Jeg serverte mine med pisket kremflte og sjokoladekrem (kokosmelk, kakaopulver, mocca-protein, espressopulver og vaniljepulver).
S utrolig godt. En real festtallerken p lillelrdag!

Ha en god onsdagskveld :grin:


Kristine

NOEN DAGER

  • 25.11.2014, 16:25



Noen dager er bare kjipe.
Du vet de dagene hvor det fles som man har sttt opp p feil ben? Verken hode eller kropp henger med og alt gr galt.
En slik dag har jeg hatt i dag!
Egge har knust, kaffekoppen gikk i bakken, avtaler ble avlyst og strmmen forsvant.


Men jeg kan ikke annet enn le og tulle.
Disse drlige dagene gjrat vi setter pris p de gode.
Hadde det ikke vrt for de drlige dagene, hadde de gode fltes helt alminnelige og vi hadde ikke engang merket at de var bra!
Dessuten er det utrolig godt legge seg p slike dager. Da kan jeg legge hodet godt p puten og tenke at i morgen blir en bedre dag.


Noe positivt kom i hvert fall ut av dagen.
En veldig god middag! Nemlig pannekaketoast.
Man kan selvflgelig bruke brd isteden for pannekaker, men jeg synes det smaker ti ganger bedre med pannekaker.


Pannekaker
Gir 4 -5 pannekaker

2 egg
20 g bakepro, eventuelt mer mel
20 g bokhvetemel, eventuelt en annen meltype som hvetemel eller speltmel
3 ss gresk yoghurt, eller kesam
1 ss kokosmel, kan slyfes
1 dl vske, vann eller melk
1 ts oregano
1/2 ts salt

Bland sammen alle ingrediensene.
La rren svelle et par minutter fr du steker pannekaker i en panne p middels varme i cirka 90 sekunder p hver side.


Smr p et tynt lag ketchup eller tomatpure p den ene pannekaken.
Topp med ost, jeg bruker Jarlsberg og litt parmesan, tomat og skinke. Legg over en pannekake. Sett pannekaketoasten i ovnen i 5 minutter p 200 grader eller i mikoren i 1 minutt.
Spis med en gang!


Hper du har hatt en super duper tirsdag :grin:

Kristine

JULEGAVER FRA IHERB

  • 24.11.2014, 16:30


Vi er hvert yeblikk i gang med rets julemned og julegavene skal ordnes.
handle p nettet gjr juleshoppingen mindre stressende og tidskrevende. Selv har jeg sittet godt plantet i sofaen med en kopp kakao oggjort unnaflere julegaver. Og noen sm ting til meg selv, det m til :grin:
iHerb har et gedigent utvalg av alt fra kosttilskudd til hudpleieprodukter. Her kan handle julegaver som bde er til nytte og glede, samtidig som de er rimelige.
Alle disse produktene er enten ting jeg har prvd og er svrt fornyd med, eller som jeg kunne tenke meg prve.
Bruker du koden OKE701 fr du 5 -10 $ rabatt p din frste bestilling.



Spiselig

Questbarer
Disse blir jeg aldri lei!
Min absolutt favoritt er double chocholate.

Food should taste good tortilla chips
Jeg sier bare et ord "nam"!

Chocolove sjokolade
Til de som fortjener noe ekstra.
Min favoritt erdennemed mandler og salt.

Gavesett med diverse nuggets krydder
Her fr du 6 forskjellige smakfulle krydre.

Trket frukt fra Made In Nature.
Helt naturlig og veldig gode.

Glutenfrie produkter
Ja, her har iHerb et gedigent utvalg til en mye rimeligere penge enn hva vi fr her i Norge.

Te
Du finner ekstremt mange tevarianter p iHerb.
Juleteer for eksempel en perfekt vertinnegave.



Kroppspleie

Mineral makeup
Desidert en gave som vil bli tatt godt imot og flittig brukt.

Shikai Dusjspe
Denne lukter deilig vanilje og inneholder alovera. Huden fles silkemyk etterp.

Jumbo lash mascara
100 % naturlig maskara som gir flotte vipper.

Now foods tannkrem
Denne har en blekningseffekt som gjr tenne hvitere.

Acure ansiktsmaske
Fantastisk organisk ansiktsmaske som stimulerer cellene. Du fler deg fresh og fin etterp.

Eco Tools sminkekoster
Jeg har mange av sminkekostene fra EcoTools. De er laget med naturlige materialer, er rimelige og gode i bruk.

Mineral Fusionneglelakk
Rimelige og gode neglelakker som sitter godt.

Plimping lipgloss
Denne fles myk p leppene og fr de samtidig til se strre ut.



Diverse

Mulitvitamin for voksene
Multivitamin er noe vi alle kan trenge, spesielt p vinterhalvret. Disse er ste og smaker godt.
Herfinner du til barn.

Supermat pulver
Supermat er spekket med livsvikte nringsemner og kan gi bedre livskvalitet. En perfekt gave til en helsefreak.


Matbokser
Fit & Fresh
har matbokser i mange forskjellige strrelser og fasonger. Disse er med meg overalt!

Duftlys
Jeg elsker duftlys! Det er bde avslappende og beroligende samtidig som det lukter godt.Herfinner du mange varianter.

Til katteelskeren
Godisbiter for friskere og sunnere katter.Disse inneholder blant annet omega3 og omega6.

Til hundeelskeren
Hundegodt med vitaminer.


Hper du finner noe som kan friste venner og bekjente.
God shopping.

Kristine

MUFFINS MED VANILJEKREM

  • 23.11.2014, 14:57




Herlig sndag med god baking.
Det blir ikke stort bedre!
I dag hadde jeg lyst p skoleboller. I mangel p enkelte ingredienser, ble det isteden disse supergode muffinsene med vaniljekrem. Nesten som bollemuffins!
Her kommer oppskriften.
Hper det faller i smak :grin:



Muffins med vaniljekrem
8 stk

Vaniljekrem
2 eggeplommer
2 dl melk
2 ss sukrin+
1 ts vaniljepulver
1 ts xanthan gum eller maizena

Muffins
2 egg
3 ss sukrin+
1,5 dl melk
25 g smeltet smr
0,5 dl kokosmel
0,5 bokhvetemel, eller annen meltype som speltmel eller hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts fibershuk
1 ts kardemomme

Start med vaniljekremen.
Bland sammen alle ingrediensene i en kjele.
Varm opp under stadig omrring til kremen begynner tykne.
Ta s vaniljekremen av platen.
Avkjl.

Lag s muffins.
Bland sukrin og egg lett sammen med en gaffel. Ha s i resten av ingrediensene.
Fordel rren i 8 muffinsformer. Fordel 1 ss vaniljekrem over hver muffins.
Stek p 180 grader i 15 minutter.
Avkjl.


Ha gjerne over melisglasur av sukrinmelis og vann.


Ta en bit eller fem.
S utrolig godt!


Kristine

GOD HELG

  • 22.11.2014, 14:08


Jeg titter bare innom for nske dere en riktig god helg :grin:
Dette blir en super duper helg. Det er jeg sikker p!
Jeg skal tilbringe den med mine aller kjreste. Kino, middag, sosialt og trening str p planen.


Jeg mtte le av dette bildet.
Spera og Mildred har virkelig skjnt hva helgen betyr!
De har plassert seg godt i sofaen og bare chill'ern.
Life is good!


Kristine

NOE NYTT OG NOEN FAVORITTER

  • 21.11.2014, 16:08


Hurra!
I dag ventet en ny levering fra iHerb. Noe nytt og noen gamle favoritter.


- Questbar
Denne gangen i smaken cookies & cream. En av mine favorittsmaker.
- Trail mix
En blanding av superbrenegojibr, mulberries og goldenberries.
- NuStevia
Porsjonsposer med stevia stning.
- Sprouting mix
Spirer er super sunt! N skal jeg forske dyrke mine egne!
- Quinoa mel
kologisk mel laget av quinoa. Glutenfritt og med mer protein enn vanlig mel.

Bruk gjerne koden min OKE701 nr du bestiller fra iHerb.
Da fr bde du og jeg rabatter.


Med det nsker jeg deg en super duper helg :grin:
God fredag!

Kristine

MATINTOLERANSETEST

  • 20.11.2014, 15:55


For de av dere som har lest bloggen min en stund, har dere trolig ftt med dere at jeg har slitt mye med magen.
Mageproblemene begynte allerede da jeg fikk spiseforstyrrelse som ellevering. Da hadde jeg et svrt ensidig kosthold, men hver gang jeg tok en bit av noe annet enn det jeg var vant til spise, gikk magen bananas! Da jeg begynte jobbe meg ut av anoreksien fire r senere, ble magen ordentlig ille. Jeg var inn og ut av legevakten, magen ble s stor og trykket ble s hyt at jeg ikke fikk puste, og stadig vekk hos legen. Jeg har tatt utallige underskelser, alt fra gastroskopi til allergitester. Resultatene har vrt drlige og dignosen fra legen er at jeg har irritabel tarm, samt at jeg mangler enkelte tarmtotter. De lsningsforslagene jeg har ftt, har aldri fungert.

Hvor ille mageprobleme er, gr veldig opp og ned. I noen perioder er det ekstremt ille, mens andre perioder er det helt ok. Magen har aldri vrt bra! I det siste har magen igjen levd sitt eget liv og frt til mye ubehag.
Som dere ser p bildet, ser det nrmest ut som jeg er gravid! Det gjr vondt, man fr ikke sove, klarer ikke konsentrere seg og blir generelt gretten. Derfor bestemte jeg meg for ta matintoleransetesten Yorktest.

Yorktesten mler nivet av antistoffer av IgG-type mot matvareproteiner som mles ved hjelp av ELISA teknikken (enzyme-linked immuno-sorbent-assay) ? samme teknikken som benyttes ved HIV-testing.



Jeg tok FoodSCAN113 a testen i dag. Utrolig enkel! Denne tester 116 matvarer.
Det finnes ogs en Food & DrinkSCAN som tester 158 mat- og drikkevarer, men jeg flte at FoodSCAN113 hold for meg.
Testkittet inneholder en antiseptisk vtserviett, en lansett, en absorberende pinne med beholder, et plaster og et kundeopplysningsskjema.
Du trker fingeren du skal stikker med vtservietten, stikker deg med lansetten slik at det kommer noen bloddrper og holder den absorberende pinnen mot blodet. Deretter plaserer du pinnen i beholderen og fyller ut skjemaet. Etter du har gjort dette blir sender du prven til Yorktest Laboratories som ligger i York Science Park, i tilknytning til University of York, England. Det flger med en konvolutt med som er utfylt.

Det finnes en rekke matvareintoleransetester.
Grunnen til at jeg valgte Yorktest er at Yorktest Laboratories har mottatt en rekke godkjennelser og akkrediteringer fra Departement of Trade & Industry, ISO9001:2000 Quality Management Certification og Queens Award for Innovation, det har blitt tildelt den engelske allergiforeningens (Allergy UK) utmerkelse for pasienttilgjengelighet og service., det har vunnet stor internasjonal anerkjennelse og er etablert i USA, sterrike, Italia, Tyskland, Hellas, Irland, Asia, Portugal, Forenede Arabiske Emirater, Norge, Sverige, Finland og Danmark, og det har holdt p med matintoleransetester i mer enn 30r.

Om du er interessert i en matvareintoleranse test vil jeg anbefale starte med denne indikatortesten. Denne koster kun 299,- og gir deg da svar p om du har en matintoleranse, og om du da trenger en full test eller ikke. Om du da tar en full FoodSCAN test etterp, fr du rabatter p denne.
Du fr 10 % rabatt p Yorktest og alle andre kjp hos Arnika ved bruk av koden 213561.

Det som er viktig huske p er at denne formen for testing ikke er en dirkete sykdomsdiagnostisering, men vi identifiserer matvarer som pasienten kan vre sensitiv mot. Det er alts ikke en hundre prosent sikker lsning, men vil vre til god hjelp og veiledning videre.


N gleder jeg meg til resultatene og krysser fingrene for at dette kan hjelpe p mageproblemene:grin:

Kristine

ENKEL FROKOSTBLANDING

  • 19.11.2014, 17:51


Denne frokostblandingen harblitt enfavoritt!
Den tar knappe femminutter lage, man kan variere smaken etter hvilke ntter, gryn og annet man har i, den er knall god og ikke minst super sunn. Jeg har spist den hver dag de siste ukene.
Til lunsj i dag ble frokostblandingen servert med et eple, en hndfull fryste bringebr, 1/2 boks gresk yoghurt og brownie protein kuler.
Brownie protein kulene finner du oppskrift p her.
Kjempe godt!


Ha havregryn i en panne sammen med kanel og sukringold. Tilsettkokosflak og pistasjntter. La det hele steke p middels til hy varme i 3 -4 minutter, til nttene har blitt spr. Avkjl i pannen eller server med en gang.
Jeg brukte 40 g havregryn, 1 ts kanel, 1 ss sukringold, 10 g kokosflak og 15 g pistasjntter til en porsjon.
Dukan bruke andre typer gryn som bygggryn, ruggryneller bokhvete,valgfri nttetyper, og ogs fr og / eller trket frukt. Bare fantasien setter grenser!
Lag gjerne en stor porsjon, s har du til flere mltider.

Hper det faller i smak :grin:
Ha en fortsatt herlig onsdag!

Kristine

JOBB, MAT & TRENING

  • 18.11.2014, 18:27


Da er vi godt i gang med en ny uke allerede.
Hper mandagen har vrt bra og tirsdagen enda bedre!

I dag har mesteparten av dagen besttt av jobb.
N tar jeg fri for resten av kvelden.
Jobb, mat og trening. En helt vanlig tirsdag alts.


Dagens middag ble en enkel burger tallerken.
Hjemmelagde burgere, potetbter, kokt brokkoli og en enkel saus. Jeg hadde en god klatt ketchup p ogs. Jeg elsker potetbter med ketchup!
S godt!

Start med potetene.
Skjr dem i bter. Str over salt, pepper og hvitlkskrydder. Stek dem i ovnen p 200 grader i 40 minutter.
Lag s burgerne. Rull karbonadedeigen til en stor plse mellom plastfolie. Skjr i to centimeter tykke skiver. Ha over salt og pepper. Stek i en panne p middels varme i 3 -4 minutter p hver side. Topp med ost om du nsker det.
Skjr brokkoli i buketter, kok den til den er mr i omtrent 4 minutter.
Sausen lager du enkelt ved ha 1 buljongterning i en kjele sammen med 1 dl vann. Kok opp. Tilsett 100 g snfrisk, 1 ss dijon sennep og 1 ss soya saus.
Server.


N skal jeg prve meg p en liten treningskt.
Det begynner virkelig krible ikroppen etter komme godt i gang med treningen. Jeg krysser fingrende for at jeg snart er tilbake!
I dag tar jeg det forsiktig med en lett sirkelkt her hjemme. Det skal bli godt!


Ha en fortsatt god kveld :grin:

Kristine

TTE UKER

  • 17.11.2014, 17:15


N er det eren stund siden jeg har nevnt mamma og hennes bortgang.
Det kommer stadig kommentarer og mailer med gode ord og klemmer fra dere fantastiske lesere som lurer p hvordan det gr ognsker gi meg styrke. Hjertelig takk.
I dag erdet nyaktig tte ukersidenhjernesvulsten tok overhnd og mammagikk bort.
Jeg tenkte si noen ord om hvordan det str til den dag i dag.

S, hvordan gr det egentlig?
Ofte er det vanskelig sette ord p flelser, noe jeg fler i denne situasjonen.
Jeg s lenge mrkt p fremtiden. Det var vanskelig skulle tenke seg et liv uten mamma, hun jeg har levd og kjempet for i s mange r!
Det som best beskriver mitt flelsesregister for tiden, er opp og ned. N endelig mer opp enn ned.

Mamma er langt fra glemt. Noe hun ei heller aldri vil bli.Fortsattforsker jeg ringe henne fra tid til annen- jeg har noe spennende fortelle eller trenger noen gode rd. Idet jeg fr svareren, gr det opp for meg at det ikke er noen p den andre siden som vil ta telefonen.
Minnene er der, trene er der, latteren er der, gleden er der og tomheten erder.
En sarlig blanding av alt, godt som vondt.

Jeg savner henne s ufattelig mye og skulle gjort hva som helst for gi henne en klem n.
, ja, der triller det et par trer ned kinnet mitt....



De siste to mnedene har vrt tffe. Men ogs gode.
Selv om jeg savner mamma mer enn ord kan beskrive, er jeg ufattelig glad p hennes vegne. Jeg unner henne alt godt i denne verden.
N har jeg ro i sjelen og bekymrer meg ikke lenger.
Jeg vet at hun slipper smerte. Jeg vet at hun ikke lenger trenger vre redd. Jeg vet at hun slipper kjempe mer. Jeg vet at hun endelig har det godt og fr fred. Det fortjener hun.

For min del har de siste mnedene frt til et nytt liv. Et liv hvor jeg er hovedpersonen.
Mamma har omtrentvrt alt i livet mitt de siste tretten rene. Mamma ble nemlig syk allerede da jeg var elleve r gammel.Jeg har vrt oppslukt i henne og hatt et intenst hp om at bare jeg gjorde nok, ville hun en dag bli frisk. Jeg har gitt og gjort absolutt alt jeg kunne, noe som den dag i dag er godt ha med seg. Det gir meg en viss tilfredshet ved meg selv og en form for ro.
I daghar jeg ingen kretse rundt, ingen hjelpe. I dag strjeg selv der og skal ta fatt p mitt eget liv, ikke en annens.
Det har til tider fltes veldigvanskelig skulle prioritere meg selv, finne meg selv og n vre sjef i mitt eget liv.
Heldigvis har jeg en utrolig god venn som gir meg hp og som gjr at jeg ser lyst p fremtiden. Han fr alltid frem smilet og klarer p magisk vis bytte trene mineover til smil. Det hjelper mye.

I dag sitter jeg her og kan endelig si at jeg gleder meg til fremtiden.
Det er tid for at jeg skal forme dagene og skrive min egen livshistorie.
Fremtiden er min - og den blir bra. Det er jeg sikker p!


Kristine

GRESSKARKAKE MED GLASUR

  • 16.11.2014, 16:43



For en bra helg dere!
Jeg har rett og slett kost meg maksimalt med mye hygge, sosialt og latter.
Som vanlig, ble det naturligvis en bakerunde i dag.
Sndag er selvskreven bakedag. Nr vret i tillegg er grtt og trist, roper kjkkenet p meg.
Jeg tryllet frem denne deilige gresskarkaken med sjokoladeglasur.

Denne kaken ble veldig saftig og god.
Gresskar har en st og anvendelig smaksom gir ekstra fyldetil kaker og annen bakst.
Har du ikke gresskar kan du fint bruke revet gulrot isteden. Det vil jeg tro blir like godt!



Gresskarkake med sjokoladeglasur

Kake
2 egg
60 g sukringold
150 g kesam
30 g havremel
30 g vaniljeprotein
30 g kokosmel
1 ts bakepulver
1 ss kanel
1 ts vaniljepulver
200 g revet gresskar

Pisk egg og sukrin luftig.
Ha i kesam.
Rr s inn trrvarene og revet gresskar.
Fordel rren i en form. Jeg brukte en rund springform med 20 cm i diameter.
Stek p 175 grader i 25 minutter.
Avkjlkaken,fr du har p glasur. Som du ser, gjorde ikke jeg dette. Jeg er en utlmodig sjel. Dermed smeltet glasuren og begynte renne av.

Sjokoladeglasur
200 g kokoskrem
2 ss smr
5 ss kakaopulver
2 ss mocca-protein
2 ss sukrinmelis
2 ss sterk kaffe, kan slyfes
1/3 ts salt
1 ts vaniljepulver

Pisk sammen alle ingrediensene.
Fordel utover kaken.

Hper helgen din har vrt super.
Nyt siste rest av sndagen :grin:God kveld!


Kristine

HVITLKSPIZZA

  • 14.11.2014, 16:21





Jeg elsker hvitlk!
Denne pizzaen stappet jeg virkelig med godsakene. Og det ble jo s godt!!
Denne pizzaen var grsdagens middag. I dag skal jeg nemlig lage middag til noen vennepar til middag. Det blir koselig :grin:

Hvitlk setter en ekstra piff p maten, men viste du at det ogs er en sunnhetsbombe?
Kulturplanten hvitlk blir brukt til medisinsk bruk i mange land. Den er en av de f plantene som i all sin tid har blitt betraktet som bde mat og medisin.
Hvitlk inneholder godt med vitamin C, -B6 og kalium, og ogs sterke helsebringende plantestoffer, skalte fytokjemikalier, samt antioksidanter og antibakterielle stoffer. Disse fytokjemikaliene kan bekjempe utviklingen av kreft, srlig i spiserr, mage og tarm, kan forebygge reforkalkning og hyt kolesterol, forhindre bakterievekst og fordrive forkjlelse.
Hvitlk er med andre ord en liten knoll med store konsekvenser. Den burde brukes mer.
Som for eksempel i denne pizzaen!



Hvitlkspizza

Bunn
2 egg
100 g kesam
30 g bakepro, eller annen trrvare
30 g havregryn
3 ss fr, jeg brukte linfr og solsikkefr
30 g bokhvetemel
1 ts fiberhusk
1/2 ts salat
1 ts oregano
1 ts hvitlkspulver
1 ts bakepulver

Bland sammen alle ingrediensene.
La rren svelle i 5 minutter.
Ta s kaldt vann p hendene og smr deigen utover en bakplate.
Forstek p 220 grader nederst i ovnen i 10 minutter.


Fyll
10 hvitlksfedd
1/2 boks kesam original
God med ost
Bruk det du har tilgjengelig og nsker. Jeg brukte Jarlsberg, parmesan og blmuggost
150 g cherry tomater
3 sjalottlk

Skrell hvitlkene og del de i to. Stek de i ovnen p 200 grader i 15 minutter. Gjerne fr du steker pizzabunnen.
Smr den forstekte pizzabunnen med kesam. Ha over sjalottlk i skiver, ost og cherry tomater. Topp med hvitlk.
Stek videre p nederste rille i ovnen til osten er smeltet, i cirka 6 -8 minutter.
Nyt.


Fr pizzaen gr i ovnen.


Ferdigstekt og klar for spises.
Mmmm...


N fr jeg komme meg i gang med middagslagingen.
Gjestene kommer snart!
God fredagskveld :grin:

Kristine ♥ 

ACTIVELINE

  • 13.11.2014, 16:32




Fikk jammen meg en ny tights i posten i dag fra Activeline.
Juhu! S moro :grin:
Denne shape up tightsen fra CariteSport satt som stpt og var utrolig behagelig ha p seg.


Yes!
N er det bare krysse fingrende for at jeg snart er tilbake i full trening igjen.
Hpe, hpe, hpe.
Som jeg savner kjenne svetten renne og hre pusten pese!
Blodtrykket, hjerterytmen og blodprver, deriblant kortisol, stoffskifte og hormonpanel, har vrt p brtur i det siste. Trolig grunnet mye stress. Fr jeg hy puls blir jeg veldig svimmel ogsvimertil tiderav, noe som har gjort at jeg ikke har kunnet trene.
Dette har forbedret seg drastisk de siste ukene. Jeg regner meg at jeg tilbake med trening i lpet av en uke eller to.
Kryss fingrende!


Ha en herlig torsdagskveld, dere.

Kristine

JEG NSKER FOR DEG

  • 13.11.2014, 07:50




Kristine

KJLESKAPSGRT

  • 12.11.2014, 16:05



Overnight Oats aka kjleskapsgrt er en favoritt hos mange, deriblant meg.
Jeg elsker at jeg bare kan rre ingrediensene sammen om kvelden, s er det klart om morgenen.
Kjleskapsgrten kan varieres i det uendelig. Du kan tilsette kakaopulver og mocca-protein for en sjokoladevariant, bruke peanttmel og peanttsmr for en peanttversjon og lignende. Br, forskjellige typer frukt, kesam, cottagce cheese, yoghurt naturell, vann, proteinpulver, forskjellige typer gryn, ntter og fr kan brukes. Her er det bare fantasien som setter grenser!



Kjleskapsgrt

1/2 banan
50 g havregryn
20 g vanilje hvit sjokolade protein fra FitnessGuru
100 g kokosmelk
1 dl melk

Mos bananen og bland med resten av ingrediensene.
La st i kjleskapet natten over eller i minimum 2 timer.

Server gjerne med banan, kakaonibs, kesam og peanttsmr.
S godt!


Jeg kan virkelig anbefale vanilje hvit sjokolade proteinpulveret. Det er utrolig stt og godt, perfekt for en stmoms som meg.
Bland pulveret i melk for en deilig hvit sjokolade shake, ha i havregrten eller bak med det. Det vil gi nye hyder til smaken!


Hper det faller i smak hos deg :grin:
Ha en god onsdagskveld.


Kristine ♥ 

SQUASH & SANDWICH

  • 11.11.2014, 16:53


I dag har jeg prvd squash for frste gang i mitt liv!
Jeg og P skulle opprinnelig spille squash p fredag, men vi rakk det rett og slett ikke. Isteden ble det utsatt til i dag.


Vi gikktil innkjp av rekkerter og baller,og flte oss halv proffe. Den flelsen varte ikke lenge.
Det ble ikke mye orndeltig spill. Vi slet nok med holde ballen i luften!
Jeg var ikke spesielt god, eller, for vre helt rlig - jeg var skikkelig drlig.Fordelen er at det fremover barekang en vei - oppover! Ingen er vel mester fra start av?
Drlig eller ei. Moro var det. Det er alltid gy prve noe nytt.
Fremover skal jeg og P spille squash ukentlig.
En morsom form for kondisjonstrening og bevegelse har vi begge godt av. Forhpentligvis blir vi noe bedre etter hvert.


N er det p tiden og fylle p litt energi.
Dagens middag ble en biff sandwich.
S enkelt, s raskt og s godt!


Smr brdskiver, jeg har brukt hjemmebakt fullkornsbrd, med Dijon sennep og ha over noen osteskiver.
Sett brdskivene i ovnen i 5 til 8 minutter p 200 grader.
I mellomtiden steker du biffen, jeg brukte mrbrad. Ha saltog pepperp biffstykket og stek p middels til hy varmei 1 til 2 minutter p hver side.
Legg kjttet til side og stek sopp i skiver sammen med finhakket hvitlk.
Skjr noen tomater i skiver og bland med basilikum, rdlk og en dsj god olivenolje (kan slyfes).
Del kjttet i biter og monter sandwichen.
Legg kjttet over brdskiven, ha over sopp og topp med tomatsalat. Spis!


Nyt resten av tirsdagen :grin:

Kristine

FRA HAGEN

  • 10.11.2014, 15:05


Jeg skal ikke skryte p meg at jeg er noen god husmor.
Ja, jeg liker lage mat og bake, men bortsett fra det s kan jeg ikke stort. Mine blomster dr stort sett etter kort tid, jeg har ikke vaskemani og jeg er utrolig drlig i hagen.
Mamma derimot, hun var den perfekte husmor. Ikke minst den beste mammaen
Hun hadde masse lre meg. Dessverre har vi ikke ftt tid til slikt...


Mamma har etterlatt seg mange gode minner.
Hun har ogs etterlatt seg en hage med masse deiligetomater og squash. Det synes jeg er stas!
Hjemmedyrkede grnnsaker smaker s fantastisk godt.
Disse tomatene er utrolig ste og smakfulle. En fryd tygge p!
Kanskje jeg skal forske g i mammas fotspor til vren og plante mine egne grnnsaker?

Jeg m forresten gi dere et tips.
I dag og til og med onsdag fr dere - 30 % p denne kompresjonstightsen her hos x-life.
Selv har jeg hatt den hvite igodt over et r og er storfornyd. Det er nok en av mine mest brukte tights!
Jeg ser de ogs har ftt inn den nye 2xu tightsen med hyt liv. Sprs om jeg ikke skal unne meg selv denne. Ellers s blir den satt p rets nskeliste til jul.


Fortsatt god mandag, da dere :grin:

Kristine

MORNINGS

  • 10.11.2014, 08:19



God morgen dere!
Jeg og Mildred titter bare innom for nske dere en helt fantastisk uke.
Mandag er en av mine favorittdager.
Ny uke og nye muligheter. Hurra!
Gjr det beste ut av hver dag.
Ha en super duper uke :grin:


Kristine

PASJONSFRUKTMUFFINS

  • 09.11.2014, 16:18




Bakerunden p fredag med P resulterte i disse utrolig deilige pasjonsfrukt muffins.
Her er det pasjonsfrukt bde i muffinsen og glasuren. Pasjonsfrukt er jo s godt!
Deble kjempe saftige og smakfulle.

Har du ikke pasjonsfrukt kan du bytte det ut med for eksempel bringebr eller blbr.
Det blir nok like godt.
Hper det smaker.



Pasjonsfruktmuffins
10 stk

Muffins
2 egg
2 ss sukrin+
1 ts bakepulver
20 g vaniljeprotein
20 g kokosmel
0,5 dl melk eller vann
2 pasjonsfrukt

Pisk sukrin og egg til eggedosis.
Ha s i resten av ingrediensene utenom pasjonsfrukt.
Del pasjonsfrukten i to og ta ut fruktkjttet. Rr ned i rren.
Fordel i 8 muffinsformer.
Stek p 175 grader i 20 minutter.


Glasur
150 g philadephia
50 g mykt smr, eller mer philadelphia
3 ss sukrinmelis
2 pasjonsfrukt

Ha pasjonsfruktkjttet i en bolle.
Bland med resten av ingrediensene.
Ha over muffinsene.
Pynt gjerne med litt pasjonsfrukt.



S saftige og gode.
Ta en bit eller to, for dette var godt!
God sndag :grin:


Kristine

FAVORITTLEVERING

  • 08.11.2014, 14:44


Jeg elsker pakker fra iHerb. Og til min store glede kom det et par pakker i dag :grin:
iHerbog MyRevolution er nok der jeg fr favorittpakkene mine fra!


Dagens pakke innehold:
-Mandel melk
Den beste mandelmelken p smak etter min mening.
- Botija Olives
kologiske oliven. Jeg bestiller disse igjen og igjen. Kjempe gode.
- Technique
En veldig god make up brste til pudder og lignende.
- Brussel Bytes
R chips lages av rosenkl. Ogs kjpt tidligere. Veldig gode.
- Macadamiantter
R ubehandlede ntter. Jeg elsker macadamia, min favoritt ntt!
- Bokhvete knekkebrd
Glutenfritt, smakfullt og billig.

Bruk gjerne koden min OKE701 om du bestiller p iHerb.
Da fr bde du og jeg rabatter.


Ha en god lrdag :grin:

Kristine

PERSPEKTIV OG STEVIA

  • 07.11.2014, 19:35


Frst og fremst, tusen hjertelig takk for alle fantastiske ord.
Jeg blir helt rrt av deres engasjement og velmenende kommentarer. Stadig vekk blir jeg sjokkert over hvor mye dere bryr dere, noe som betyr enormtmye for meg.


Dagens ord sa det veldig bra.
Dette er omtrent akkurat slik jeg tenker.
De mrke tidene gir dypere perspektiv p livet. Uten de drlige dagene eller tidene, hadde vi aldri satt pris p de tidene eller dagene hvor livet er godt.

For min del har det at jeg har vrt igjennom mye i lpet mitt korte liv. Alt fra haalvorlig spiseforstyrrelse til blimisbrukt. Dette har gjort atjeg ser p livet med pne yne.
Ja, jeg har dager hvor jeg synes tinger utrolig vanskelig. Hvor jeg grter noen trer og fler meg dritt, men stort sett er jeg utrolig takknemlig for alt jeg har og dit jeg har kommet. Jeg harkjempet, vokst og lrt.
I dag setter pris p de sm tingene. Det erdisse sm tingene som gir meg glede hver dag og som gjr meg lykkelig. Alt fra tenne et lys til morgenkaffen, hre en fugl synge nr jeg legger meg, f en god klem av en kjr person, spisegod mat, le av tullete ting eller hoppe i slepytten.


Ellers i dag kom deten pakke fra FunksjonellMat med masse forskjellige Stevia drper.
Dette er en sponsorpakke.
Med nye bakeprodukter, m jeg selvflgelig bake!
P er p besk og n skal vi bake. Jeg tror det blir pasjonsfrukt muffins. Mmmm...
P og jeger fortsatt gode venner.Han er en fantastisk god og snill fyr p mange mter. Til tross for brudd, holder vi kontakten, ler og smiler sammen.


Vel, tid for komme meg inn p kjkkenet.
Ha en herlig fredagskveld og en riktig godhelg:grin:

Kristine

BESK & TAKKNEMLIGHET

  • 06.11.2014, 19:38



For en fantastisk overraskelse f p en torsdag kveld.
Jeg fikk akkurat besk. Med kom ogs mine favoritt Ben & Jerry's is og nydelige roser.
Noen ganger, som akkurat n, m jeg bare stoppe opp og ta et dypt pust i bakken. Fy fa** jeg er heldig!
De siste ukene har jeg mistet mammaen min og hatt brudd med samboeren (P). Selv om livet ikke alltid har vrt snilt mot meg og den siste tiden har vrt tft, er jeg enormt takknemlig for at jeg har og alt jeg er.
Glem aldri glede deg over det du har i dag!


Kristine

FROKOSTBRD

  • 06.11.2014, 08:15




Til frokost i dag ble det disse enkle frokostbrdene.
De lages p knappe to minutter, s er det bare vente i ti minutter mens de str i ovnen.
Jeg dusjet i mellomtiden. Visp s hadde jeg ferske frokostbrd!
Sunne, grove, mettende og gode.
Hper det smaker.



Raske frokostbrd
Til 4 - 5 brd, 1 porsjon

1 egg
2 ss havregryn
2 ss havremel, eller annet mel som speltmel eller bokhvetemel
1 ss bakepro, eventuelt mer havremel
1 ts fiberhusk
0,5 dl vann
1/3 ts salt

Bland sammen alle ingrediensene.
Lag klatter p en bakplate. Stek p 225 grader i 10 minutter.
Avkjl noen minutter p rist fr du serverer.

nsker du en st versjon kan du tilsett en liten dsj sukrin og kardemomme.
For en italiensk versjon, tilsett litt hvitlk og oregano.
Her er det mange muligheter. Bare fantasien setter grenser!


Jeg serverte mine med kologisk blmuggost og yacon sirup.
Fantastisk godt!


nsker deg en herlig torsdag :grin:
Kristine

KARI TRAA & GRESSKAR

  • 05.11.2014, 16:40




Jeg har flere plagg for Kari Traa som alltid blir en favoritt og som jeger veldigfordyd med.
De er utrolig behagelige ha p og holder lenge.
I dag kom denne Kari Traa Butterfly buksen i posten.
RunForest sendte denne gaven til meg, noe jeg er takknemlig for.
Jeg har trasket rundt i buksen i hele dag. De frste minuttene hoppet og spratt jeg rundt med et smil om munnen. Det er jo s herlig ta p seg helt nye plagg :grin:Jeg rett og slett digger det!



For tiden har jeg helt dilla p gresskar.
Det blir gresskar i alle varianter! Pure i desserter eller til middag, revet i kaker eller salaten, ovnsbakt til lunsj eller som snack.
Favoritten er helt klart ristet gresskar med kanel.
I dag toppet jeg den med gresk yoghurt og r manuka honning. En real smaksnytelse!
Manuka honning, jeg bruker denne
fra iHerb, inneholder en rekke nringsstoffer. Den er full av mineraler og vitaminer som kalium, sink, kalsium, magnesium, C-vitamin og vitamin -B1, -B2 og -B3. En rekke forskningsartikler viser at honning kan vre bra for benskjrhet, forkjlelse og mageproblemer. Dessuten smaker den jo utrolig godt!

Ristet gresskar lager du ved dele gresskaret i biter. Legg bitene utover en bakplate. Str over sukringold og kanel. Stek p 200 grader i 40 minutter. Ta gjerne ut bakplaten og rr om nr halvparten av steketiden er gtt. Avkjl gresskarbitene noe fr du serverer.
Ristet gresskar kan du oppbevare i kjleskapet i tre til fire dager. S lag en stor porsjon!


Hper du har hatt en riktig s god onsdag :grin:
Ha en fortsatt god kveld.

Kristine

LIFE IS

  • 04.11.2014, 17:20



Grip livet.
Lev i dag.
Nyt hver yeblikk.


Kristine

JULEKALENDER

  • 03.11.2014, 16:11


Jeg liker vre godt ute med juleforberedelsene. I slutten av november begynner julekaoset i alle butikker og kjpesentre. Folk er stresset, det er stapp fult over alt og stemningen er ofte amper. Det vil jeg ikke vre en del av.
Julen skal vre en koselig tid, ikke preget av stress og mas. Jo tidligere jeg er ferdig med juleforberedelsene, jo bedre. Nr desember og juletiden kommer,nsker jegbare nyte!



Julekalender er alltid noe jeg ordner for enkelte venner og ssken. Gode mennesker fortjener en oppmerksomhet.
I r blir disse jule-lakk fra MakeStyleen favoritt hos venninne.
Ciat har en nydelig julekalender,med 24 minineglelakker. En ny og lekker neglelakk for hver dag!
Candy Cany kittetinneholder 6 neglelakker som dufter som jul. Denne blir en adventsgave fra meg selv til meg selv. Fordi jeg fortjener det!
Til brdrene blir det noe s enkelt som en sjokoladekalender og enkelte sm overraskelsespakker utover i advent.
Jeg elsker glede andre!

Bruker du forresten koden Ciajul fr du 10 % rabatt p Ciat hos MakeStylefrem til 15 november.


Ha en riktig super mandag :grin:
Hurra for en ny uke!

Kristine

BOLLEBITER MED GRESSKAR

  • 02.11.2014, 17:10




Det er hysesong for gresskar n.
Jeg synes dette er en kjempe morsom grnnsak. Den kan brukes til s mye, stt som salt!
Dagens gresskarmoro resulterte i disse gresskarbollene som bde ble smakfulle, proteinrike, mettende og saftige.
Gresskar gjr generelt all bakst saftig. Har du ikke gresskar eller gresskarpure kan du bruke most stpotet isteden. Det blir like godt.
Hper bollene faller i smak!



Gresskarboller

200 g gresskarpure*
1 dl kokosmelk, eventuelt annen melk
1 egg
2 ss kokosmel
2 ss havremel, eller annet mel som speltmel eller bokhvetemel
30 g vaniljeprotein**
1 ss sukringold
1 ts kanel
1 ts bakepulver

Bland sammen gresskarpure, melk og egg.
Tilsett s resten av ingrediensene.
Lag klatter p en bakplate og stek p 180 grader i 20 -25 minutter.
Avkjl noen minutter fr du serverer.

*gresskarpure kan kjpes p boks i enkelte velassorterte dagligvarebutikker som Meny og Ultra. Du kan ogs lage din egen, noe jeg foretrekker. Skjr gresskaret i biter og kok i vann til gresskarbitene er myke. Dette tar cirka 20 -30 minutter. Mos bitene s med en stavmikser eller foodprosessor.
**har du ikke vaniljeprotein kan du bytte ut dette med bakeprotein eller en annen trrvare som mer havremel.


Jeg serverte mine boller med en god klatt gresk yoghurt og yacon sirup. Helt nydelig :grin:

Kristine

SMAK FOR ALLE

  • 02.11.2014, 11:14


Jeg var som nevnt p Smak For alle messen i Lillestrm i gr. Mange stands, smaksprver og hyggelige mennesker.
P var ogs med. Vi er begge matnerder og storkoste oss der!


Philips inviterte meg til presentasjonen av deres nye konsept Restaurant Hjemmet.
De har laget en rapport om norske matforbrukeres kjkkenvaner, som viser at flere og flere av oss liker lage mat hjemme og at vi henter mye inspirasjon fra omverden til dyrke matkunstenivre hjem.
Restaurant Hjemmet og produktene til Philips skal vre med gjre kjkkenet vrt til vr egen restaurant hjemme, p den enkleste mten.


Vi fikk se Ina fra bloggen Mat P Bordet, demonstrere flere av produktene.
En stavmikser, en sopumaker og en juice maskin. Vi fikk ogs masse deilige smaksprver.
Ina laget bland annet en utrolig god gresskarsuppe med kokosmelk. Den skal jeg prve meg p selv!

Som blogger var jeg s heldig f med meg en goodiebag som blant annet inneholdt denne stavmikseren og vinglass.
Jeg elsker nye kjkkenprodukter, s denne skal f kjrt seg i dag!
Juice maskinen falt jeg pladask for da Ina demonstrerte den. Enkelt i bruk, pent design og rask rengjring. Det sprs om ikke den dukker opp i mitt kjkken snart!


Pascal hadde ogs stand p messen og jeg endte naturligvis opp med diverse trfler og makroner.
Han er guden av godtebiter!
Det er faktisk frste gangen jeg har smakt noen av produktene han. Du kan tro jeg satt og gomlet og 'mmm'et' i bilen p vei hjem!
En real smaksopplevelse!


N skal jeg jobbeet par timerfr resten av sndagen skal nytes p hellig mte.
Ha en riktig s god dag:grin:

Kristine

KLAR FOR SMAK FOR ALLE

  • 01.11.2014, 11:14


Hei dere!
N sitter jeg her med min femte kopp kaffe. I dag er jeg jammen trtt!
Akkurat n er det riktignok proteinkaffe det gr i. Dere vet jo at jeg elsker min proteinkaffe! For de av dere som ikke har sett oppskriften allerede:
Ta 20 god mocca-protein i en kopp med 0,3 dl vann. Rr til en tykk shake.
Du kan bruke alt fra 15 - 30 god mocca-protein.
Ha i ferdiglaget kaffe, 2 - 4 dl, eventuelt 1 - 3 ss kaffepulver og varmt vann.
Rr godt om og sever.


Hvert yeblikk skal jeg ta turen til Smak For Alle messen. Er det flere som skal dit?
Jeg er jo en stor matnerd. Jeg bde elsker lage og spise mat.
Det er frst gangen jeg er der, s jeg hper det blir bra.
nske deg en herlig lrdag :grin:

Kristine

Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her p min blogg vil du f sm tips, rd og oppskrifter til den sunne linje, samt flge min vei i livet. Jeg har troen p at god helse og en sunn livsstl er nkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer p noe, nsker dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no