hits
www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

JULEGODT EVENT OG JULEGODTERI

 • 30.11.2016, 16:12


I går var jeg på et julegodt event i regi av SuperNature og Midsona. Vi var femten stykker som skulle lage raw og sunt julegodteri med instruksjon fra rawfood- og supermat-guru Trine Berge. Vi fikk gløgg og god snacks før vi ble delt i grupper og satte i gang å lage julegodt. 

Her sere dere Hanna, Karoline, Marthe, Trine og meg i full sving! 
Min gruppe fikk i oppgave å lage kokosmakroner. Den ble utrolig gode! Som du kanskje fikk meg deg på snap, kristineokern, så ble hendene nok så grisete når vi holdt på. Men hva gjorde vel det når deigen smakte så godt at vi bare slikket opp restene fra hendene våre?! Vi var som små barn der vi griste, smakte og koste oss. Dette var moro for de (store) kidza! 


Jeg var så heldig at jeg fikk meg meg en stor boks med masse raw julegodteri! Her har jeg kokosmakroner, rocky road, trøfler, hasselnøttkjeks og marsipan. Under finder du oppskriftene på mine favoritter som vi laget i går. Bak, kos, spis og nyt!Sjokoladetrøfler

2 dl cashewnøttsmør
1 dl kokossirup, eventuelt honning
1 ss kokossukker
1 dl kakaosmør
70 ml vann 
1 dl kakaopulver
1 klype himalayasalt

Smelt kakaosmør. Bland så alle ingrediensene utenom kakaopulveret i en blender eller foodprosessor. Kjør til en jevn masse. Tilsett kakaopulveret og bland til en jevn blanding. La massen avkjøles litt i fryseren eller kjøleskapet. Lag så kuler. Kulene kan rulles i det du selv ønsker. Vi brukte matcha og kanelRocky Road

Rå sjokolade
3 dl kakaomasse
2,5 dl kakaosmør
0,6 dl kokossirup eller honning
2 ss lecitin
1/2 ts vaniljepulver
1/4 ts himalayasalt

Smelt kakaosmør og kakaomasse i vannbad. Når alt er smeltet blander du i resten av ingrediensene. Rør godt.

Ønsket fyll
Vi brukte himalayasalt, gojibær, bipollen, kakaonibs, tørket aprikos, kanelsuper miks, paranøtter, pistasjnøtter og kokosflak

Ha 1 ss rå sjokolade i små muffinsformer. Topp med ønsket fyll. Ha så over 1 -3 ss rå sjokolade. La sjokoladen stivne i kjøleskapet før den nytes. Rå marsipan med sjokoladetrekk

Sjokoladetrekk
3 dl kakaomasse
2,5 dl kakaosmør
0,6 dl kokossirup eller honning
2 ss lecitin
1/2 ts vaniljepulver
1/4 ts himalayasalt

Lag først sjokoladen slik at den kan avkjøles litt mens du lager marsipanen.
Smelt kakaosmør og kakaomasse i vannbad. Når alt er smeltet blander du i resten av ingrediensene. Rør godt.

Rå marsipan
3 dl mandler
1/2 ts vaniljepulver
2 ss kokossirup eller honning
2 -4 ts kokosblomstsukker
2 ss kakaosmør
2 ss kokosolje

Smelt kakaosmør og kokosolje.
Finmal mandelene i en blender eller foodprossessor. Ha i de resterende ingrediensene og bland til en smidig marsipan. Lag kuler og dypp så i sjokoladen. Avkjøl i kjøleskapet. Kokosmakroner

4 dl kokosmasse
2 dl kakaopulver
3 ss kokosolje
1,5 dl kokossirup 
2 ts kokossukker
1/4 ts himalayasalt
1 ts kanel
1,5 ts vaniljepulver

Bland alle ingrediensene i en bolle. Lag kuler ved hjelp av en stor skje. Sett til avkjøling. 

Julegodteri er supert å gi bort som vertinnegave eller julegave. Pakk godsakene i en eske, fest på en navnelapp og en liten grankvist og vips har du en personlig gave som vil få smaksløkene til å synge! ....eller spis dem selv :razz: De er så gode at det er vanskelig å holde fingrene av fatet!


Kristine ♥ 

JULERUNDSTYKKER

 • 29.11.2016, 16:41


SONY DSC
De såkalte cottage cheese rundstykkene har blitt utrolig populære her til lands. Jeg har lagt ut flere varianter på bloggen, blant annet disse havrerundstykkene og disse bollerundstykkene. Jeg er usikker på hvem som startet denne trenden, men rundstykkene slo fort ann. De er jo både enkle, super gode og kjempe sunne!

SONY DSCJeg laget en julevariant av cottage cheese rundstykkene  - julerundstykker. En god dæsj julekrydder og litt tørket frukt, gjorde rundstykkene til en høydare. Disse tror jeg blir julens favorittbakst. De vil helt klart bli bakt mange ganger de neste ukene. Rundstykkene passer like godt til frokost, som til lunsj, kvelds eller bare som kos. Så enkelt og så utrolig godt!

SONY DSC

Julerundstykker
Til 8 stykker

200 g cottage cheese
200 g havregryn
2 egg
1 ts kanel
1/2 ts kardemomme
1/3 ts nellik
1 ts bakepulver
1 god håndfull hakkede fiken*
1 god håndfull rosiner*

Ha egg og cottage cheese i en bolle. Mos med en stavmikser til det har blitt en glatt røre. Eventuelt kan du bruke blender eller foodprosessor. Ha så i havregryn, bakepulver og krydder. Mos med stavmikseren. Rør til slutt inn rosiner og fiken. 
Form rundstykker og trykk de litt flate. 
Stek på 200 grader i 25 minutter. 


*Du kan velge å tilsette andre tørkede frukter enn det jeg har gjort, som for eksempel tranebær, sukat eller aprikos, og tilsette forskjellige nøtter. Her har du mange muligheter! 

SONY DSCSONY DSCServer julerunstykkene lune og spis de som de er, eller topp dem med brunost og syltetøy. Mmm, deilig!
Håper det smaker :grin:


Kristine ♥ 

BARE SMIL OG GJØR DET

 • 28.11.2016, 18:27


Riktig god mandag. Har du hatt en fin start på uken?
I dag har jeg vært skikkelig gretten. Jeg er, som dere vet, stort sett veldig blir og fornøyd, men i dag har jeg virkelig stått opp med føttene på feil side av sengen! Rett og slett alt og alle har irritert meg og jeg har telt sekunder til arbeidsdagen var ferdig! Når jeg omsider var ferdig på jobb, hadde jeg en heftig diskusjon med meg selv om hvorvidt jeg skulle dra på trening eller ikke. Aller helst ville jeg bare stenge meg inne alene under dynen! Jeg vet jo at jeg 99 prosent av gangene, føler meg ti ganger bedre etter en treningsøkt. Ettersom jeg ikke har trent siden fredag fikk jeg lurt meg selv til treningssenteret. "Bare smil og gjør det", sa jeg til meg selv. Hva tror dere skjedde? Joda, ikke bare gikk humøret mitt fra å være på bunn til å bli veldig bra, jeg tok også nye rekorder! For to uker siden begynte jeg med chins med ekstra vekt og på den korte tiden har jeg blitt betraktelig sterkere. I dag tok jeg 3 sett med 5 repetisjoner med et vektbelte hvor jeg hadde på 2,5 kilo ekstra. Kult!!

SAMSUNG CSCJeg sitter her blid, glad og stolt. Både fordi jeg trosset dørstokkmilen, men også fordi jeg tok ny rekord. Det er utrolig hva en treningsøkt kan gjøre med kroppen og psyken. Det er jo helt fantastisk! En dårlig dag kan bli snudd opp ned takket være 45 aktive minutter!
Er du i tvil om du skal trene - smil og bare gjør det! Med mindre du er syk eller veldig sliten, da skal du selvfølgelig hvile. Er det derimot bare humøret som stritter, kan jeg love deg at du føle deg bedre etter en treningsøkt.


Nå skal jeg lage meg en ekstra god middag og nyte kvelden med litt kontorarbeid og Netflix. Fordi det er akkurat det jeg føler for nå!
Ha en riktig kveld da dere :grin: Gjør det beste ut av hver dag denne uken!

Kristine ♥ 

PÅ INGEFÆR

 • 28.11.2016, 07:22


Mange av dere har nok allerede hørt om podcasten ingefær? Dette er Norges største helsepodcast, drevet av Sara Lossius. Podcasten har over to hundre tusen nedlastninger og det kommer ut en ny episode hver søndag. I går var jeg gjest på ingefær. 


I godt over en time snakker jeg og Sara om spiseforstyrrelser. Jeg har som mange av dere allerede vet, slitt med flere typer spiseforstyrrelser, anoreksi, overspising og orteksi. Dette er et emne jeg kunne snakket om i timevis, det er så mye å si! Samtidig er det et veldig komplisert og sårt tema, og jeg synes det er vanskelig å ordlegge seg riktig. Jeg er spent på å høre episoden selv!
Du kan høre meg på Ingefær episode 44 her

Om du på en eller annen måte sliter i forhold til kropp, mat og trening, eller med noe helt annet for den saks skyld, ikke nøl med å oppsøke hjelp. Uansett om du er 13 eller 33, så er en spiseforstyrrelse en tung byrde å bære på alene. Og det er absolutt ingen svakhet å søke hjelp. Jeg mener heller at det er en styrke å innse at en ikke kan ordne alt på egenhånd. Livet har så mye mer å by på enn kropp, dårlig samvittighet og rigiditet. Du fortjener mer enn som så!


Kristine ♥

GIVE AWAY - VINN EN ALMANAKK

 • 27.11.2016, 18:18


                                                                                                                                                         // skrevet i samarbeid med Personlig Almanakk
Med første advent, må vi selvfølgelig også ha en give away. Ja, for det blir adventskalender på bloggen i år også!                        
Vi nærmer oss slutten av to tusen og seksten, og et nytt år står snart foran våre føtter. Vil du starte det nye året med en ny og selvdesignet almanakk?SONY DSCJeg gir bort to gavekort fra Personlig Almanakk. Du finner de på Facebook her og på instagram under @PersonligAlmanakk. Her kan du designe din egen notatbok eller almanakk. Dere som har lest bloggen en stund, vet at jeg har flere almanakker fra overstående. Jeg bruker almanakken hver eneste dag. Med et hektisk liv og et surrete hodet, er det helt nødvendig for meg å skrive ned alt av avtaler, jobbtider, skole og andre ting jeg skal huske på. Også elsker jeg at jeg kan utforme bøkene akkurat slik jeg ønsker. Da er det ingen andre som har lik almanakk som meg!

For å delta trenger du ikke gjøre noe annet enn å legg igjen en kommentar under.
Husk å legge igjen e-posten din i mailadressefeltet
.
Jeg trekker en vinner på lørdag. Masse lykke til og fortsatt god adventssøndag  :grin: 

Vinnerne er kontaktet. Det ble Kristin og Karianne, gratulerer. Håper dere begge får glede av almanakken!

Kristine ♥

FØRSTE ADVENTSMORGEN MED KAKAO OG PEPPERKAKEMUFFINS

 • 27.11.2016, 10:58


Riktig god første adventsmorgen ♥
Jeg kan ikke fatte at adventstiden er her allerede! Desember er rett rundt hjørnet og det er under fire uker til julaften. Som tiden flyr! For å være helt ærlig har jeg ikke rukket å finne frem adventsstaken engang. Det får jeg gjøre senere i dag!

SONY DSC
For min del har ikke julestemningen satt seg i kroppen enda. Jeg var på tenning av julegran i går på nydelige Bærums Verk og det var først da det gikk opp for meg at juletiden virkelig er her. Begynner du å få julestemning?
For å øke julefølelsen startet jeg adventsmorgenen med appelsin, pepperkaker, kakao og pepperkakemuffins, og net dette mens jeg hørte på rolig julemusikk. Det gav virkelig en god stemning på morgenkvisten. Pepperkakemuffinsene slag jeg sammen på et par minutter uten å tenke meg om, men de ble veldig saftige og gode. Også er de så enkle å lage! Mens muffinsene står i ovnen lager du kakaoen. Denne varianten med sjokolade er super god!  Da har du deilig julekos denne adventssøndagen. 

SONY DSC

Supergod kakao

30 g sjokolade, jeg brukte sukrinsjokolade
1 dl vann
3 dl melk, jeg brukte kokosmelk men du kan bruke alle typer melk
1 ts sukrin+
1 ss kakaopulver
2 ss sjokoladeprotein, kan sløyfes

Brekk sjokoladen i biter og ha den i en kjele sammen med vannet. Varm opp mens du rører til sjokoladen smelter. Ha så i resten av ingrediensene. Varm opp og server. 

SONY DSC

Enkle pepperkakemuffins
Til 3 stykker

1 egg
70 g kesam, eventuelt gresk yoghurt
1 stor ss sukringold
1 ts fibersirup gold, kan sløyfes
20 g havremel
10 g kokosmel
1/2 ts bakepulver
Pepperkakekrydder: 1/2 kanel, 1/2 ts nellik, 1/4 ts ingefær
Om ønskelig: 1 pepperkake til pynt. 

Bland sammen egg, kesam, sukringold og fibersirup i en bolle. Ha i tørrvarene. Fordel røren i tre muffinsformer. Jeg knuste en pepperkake på toppen av hver muffins, men dette er ikke nødvendig.  Stek på 175 grader i 12 -15 minutter. 

X-Life har forresten dagskupp på to av mine favoritter i dag; Nocco og ProPud :grin: Disse har dere sett mange ganger på bloggen! 
Du får både Nocco enkeltvis i pære og fersken, et helt brett og favorittsmaken Skumtomte til rabattert pris. ProPud får du i smakene karamell, sjokolade og min favorittsmak; vanilje, til tjuetre kroner boksen! 


Håper du får en deilig første advent med mye kjærlighet og kos. Ta vare på deg selv og de du er glad i. 

Kristine ♥

TA PÅ ET SMIL

 • 26.11.2016, 12:41


SAMSUNG CSC
Et smil koster verken penger eller energi. Har du noen gang tenkt på hva et smil gjør med hjernen din? Det er faktisk slik at når du smiler, sendes det signaler til hjernen som gjør at du føler deg bedre. Du blir mindre stresset og i bedre humør av en så liten ting som å smile. Uavhengig om det er et falskt eller et ekte smil! I tillegg vil et smil gi deg positiv respons fra de som rundt deg. Et smil smitter nemlig. Når vi ser noen smile, speiles det i vår egen hjerne slik at vi får lyst til å smile selv.  

Min oppfordring til deg i dag er derfor; smil til en fremmed....eller fire. Det vil ikke bare gjør at du føler deg bedre, den eller de du smiler til vil også føle seg bedre og kanskje får de et smil rundt munnen selv?  Så ta på et smil!
God lørdag :grin: 


Kristine ♥

SERVER PIZZA I HELGEN

 • 25.11.2016, 17:56


SONY DSC


Fredag og helgen er her. Hva med å servere en deilig og sunnere pizza i helgen? Pizza som helgekos er aldri ikke feil. Eller, pizza blir vel i grunn aldri blir feil. Det smaker godt uansett!

SONY DSC

Denne varianten laget jeg på onsdag og den ble så god at oppskriften må deles. Den sprø bunnen ble fylt med masse godsaker, en fyldig tomatsaus, ost og sprø spekeskinke. En real festpizza som passer perfekt å servere i helgen!

SONY DSC


Pizzabunn

30 g havregryn
150 g speltmel, eller annet mel
30 g bakeprotein, eller mer mel
1 ts salt
1/2 pose gjær
1,5 -2 dl lunkent vann

Bland sammen havregryn, speltmel, bakeprotein, salt og  gjær.
Tilsett det lunkene vannet, litt om gangen.
Kna deigen til den blir fast. 
La den heve i 20 minutter.
Kjevl deigen ut til en stor rektangel. Min bunn ble litt ujevn i kantene, men det er jo akkurat det som er sjarmen med hjemmelaget pizza! 
Stek på 225 grader i 5 -7 minutter før du har på sausen. 


Tomatsaus

1 boks hakkede tomater
3 ss tomatpure
1 løk i biter
2 fedd finhakket hvitløk
1 cm finhakket chili
1/2 ts kanel

Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp. Det er ikke nødvendig å la sausen koke videre, men jo lenger sausen koker, jo mer får smakene satt seg. 


Topping

Du kan i grunn bruke det du ønsker.
Jeg brukte:
Serranoskinke
Tomat i skiver 
Rødløk i skiver
Sopp i skiver
Hvitløk i skiver
Jarlsbergost
Parmesan
Oregano

Smør først den forstekte bunnen med et tynt lag tomatpure. Legg så på tomatskiver, serranoskinke, rødløk, sopp og hvitløk. Topp med revet jarsberg, parmesan og et dryss oregano.  
Stek i ytterligere 15 minutter.
Nyt.

SONY DSC


Til tross for at jeg spiste pizza på onsdag, blir det pizza i helgen også Jeg har en pizzaavtale med en venn imorgen kveld. Da blir nok en hvit pizza variant. Det er lenge siden jeg har spist, også er det super godt med masse forskjellig smeltet ost.  Jeg tenker kanskje denne lørdagspizzaen med biff. Mmm, gjelder meg allerede!


Blir det pizza på deg i helgen?
Uansett, så håper jeg du får en gøyal fredagskveld og en fenomenal helg :grin: 

Kristine ♥

GLA'FREDAG

 • 25.11.2016, 06:23


SONY DSCHurra for gla'fredag! Jeg liker ihvertfall å kalle black friday for gla'fredag. Det er så mange gode tilbud til å bli glad av! 
Er du en av de som skal bedrive risikosport i dag? Har planer om handle i butikker og på kjøpesentre? Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke er så tøff. Jeg synes folk har en tendens til å bli klin gale på slike dager, så jeg holder meg til nettshopping. Når jeg kan finne gode tilbud fra godstolen, ja, da skal jeg ikke klage! Nytt speilreflekskamera og et par julegaver står på handlelisten. I tillegg vet jeg at det vil snike med seg et nytt treningsantrekk og noen proteinbarer - det får jeg aldri nok av! Jeg er dessuten ekstra glad i dag, fordi jeg har en skikkelig god fredag foran meg. Nå skal jeg jobbe hele formiddagen, deretter blir det trening og julebakst i godt selskap. Dette blir en gla'dag!


Jeg har plukket ut noen av mine favoritter fra Proteinfabrikken, X-Life og GetInspired. Her kan du gjøre knallgode tilbud fra kosttilskudd og bakevarer til treningsklær og treningsutstyr. 

Proteinfabrikken
1. Multivitamin til bare 39,-   //   2. Omega3. Sammen med mutlivitamin er omega3 de eneste kosttilskuddene jeg tar året rundt.   //   3. Nocco. Dere vet jo at jeg er avhengig av Nocco!    //    4. Treningsdagbok. Gjør det mye enklere å holde følge med fremgangen.    //   5. Questbars til bare 199,- for en eske! Både favorittsmaken chocolate chip cookie dough, cookies and creme og double chocolate chunk er på tilbud.   //    6. Gluten- og sukkerfri sjokoladekakemiks og glutenfri bakemiks gjør det enklere å bake sunn bakst.    //    7. De klassikse Freddy Wr. Up jeansene er også på tilbud. Jeg har flere varianter, blandt annet deminblå og sort.


X-Life
1. Alt fra 2XU er på tilbud! Favorittvarianten Mid rise kompresjonstights, får du nå til kun 699,-   //   2. Kari Traa er på 25 % rabatt. Et lekkert ullundertøy sett med genser og bukse, er en perfekt julegave.    //   3. Eller hva med et par deilige tøfler?    //    4. Favorittøreklokkene fra Miiego er også på tilbud.    //    5. En rekke bakeprodukter er til rabatert pris, deriblant sukringold, fiberfin, kokosolje, sukrin+, mandelmel og kokosmel. Dette er ingredienser jeg bruker i bakst støtt og stadig.    //    6. Liker du å gjøre baksten enkel, kan du for eksempel bruke protein brownie.    //    7. Favoritt proteinpulveret stracciatella delux er mye brukt hos meg.    //    8. I tillegg får du masse proteingodis på tilbud, blant annet proteinchips og de knall gode chunky peanut caramel barene. 


GetInspired
Trenger du nye sko, har de 30 % av alt av sko. 1. Disse skoene fra Asics er supre til løping.     //   2. mens disse skoene fra Nike er super kule og kan brukes til hverdags   //    3. Det er mye freshe tights ute å går, et par av favorittene er Nike power speed, Rôhnisch Shape og Reebok tree tights.    4.   Det er mye lekkert for overkroppen også, blant annet Rôhnisch Tanja topp, langermet Nike, Rôhnisch singlett, Kari Traa genser og Stay in place bh


Ha en riktig så god fredag og god shopping  :grin:

Kristine ♥ 

FET FISK - ENKEL LAKSEMIDDAG

 • 24.11.2016, 18:50


Fet fisk er ikke det jeg spiser oftest. Faktisk har jeg slurvet veldig i det siste og har stort sett bare spist det når jeg spiser sushi. Det gode gamle ordtaket ´Spis fisk, da blir du frisk´gjeder fortsatt. Fisk har mange gode egenskaper og jeg har derfor bestemt meg for å forsøke å spise fisk, spesielt fet fisk, oftere. Helsedirektoratet anbefaler å spise fisk to til tre ganger i uken. Tre ganger i uken er egentlig ganske enkelt. Ha makrell i tomat på knekkebrødene til lunsj en dag, lag en fiskemiddag, som for eksempel denne enkle laksemiddagen, og ha røkelaks i omeletten til frokost en morgen. Vips så er ukens fiskekvote fylt opp! 

Fet fisk er inneholder godt med omega 3-fettsyrer. Disse fettsyrene er livsnødvendige og smører nervetrådene i hjernen vår. Dette har blant annet en stabiliserende effekt på mental status og humøret vårt. Fisk og sjømat inneholder masse fantastiske næringsstoffer utover omega 3. Det inneholder også vitamin D, selen og jod. I tillegg er fisk en veldig god og lettfordøyelig proteinkilde. 
Min oppfordring, både til meg selv og til dere; spis mer fisk!

SONY DSC
Denne uken har jeg fylt fiskekvoten min. Mandag spiste jeg sashimi til middag, i går hadde jeg tunfisksalat i matpakken og i dag ble det laks til middag. En enkel laksemiddag. Denne laget jeg faktisk på ti minutter! Laksen serverte jeg med eple. Friskheten fra frukt passer perfekt til den fete og deilige laksen. Har du ikke prøvd, må du prøve!

SONY DSC

Enkel laksemiddag

Laks
Sitron
Salt og pepper
Grønnsaker; jeg har brukt blomkål, paprika, squash
Chili og hvitløk
Avokado
Eple

Krydre laksen med salt og pepper. Stek raskt i pannen på middels varme i 2 -4 minutter på hver side avhengig av hvor godt stekt du vil ha laksen. På slutten av steketiden presser du over litt sitronsaft. 
Mens laksen steker skjærer du grønnsakene i skiver. Finhakk chili og hvitløk. Når laksen er ferdigstekt har du chili, hvitløk og grønnsakene i pannen. La stekefettet fra laksen være i pannen. Dette gir god smak til grønnsakene. Stek på middels varme til grønnsakene har blitt møre, det tar omtrent 5 minutter.
Skjær avokado og eple i biter. Når grønnsakene er ferdig, har du i avokado og eple. Jeg hadde også i litt havsalt. Legger alt over på en tallerken. 
Server med ris eller potet om du ønsker det.
Vel bekomme!

SONY DSC

Spiser du fisk ofte? :grin:

Kristine ♥ 

DAGENS ØKT - SUMO MARKLØFT

 • 24.11.2016, 10:48


I morges ble det en treningsøkt bestående av mye forskjellig, jeg hadde lyst til å ha en moro-økt hvor jeg gjorde akkurat det jeg følte for!
Hovedfokuset ble på sumo markløft. Har du lange ben, kan det lønne seg å gjøre sumo markløft fremfor vanlig markløft. Spesielt om du ønsker å bli sterkest mulig. Ved sumo markløft plasserer du bena med bred avstand, noe som gjør at du får kortere løftevei. I sumo får du trent stort sett hele underkropp. Dette er en øvelse som tar godt på rumpen, fremside, bakside og innside av lår og naturligvis også ryggen.  En fantastisk øvelse med andre ord! Den store forskjellen på muskelaktivering på vanlig markløft og sumo markløft er at sumo aktiverer mer av fremside lår. Personlig føler jeg også at jeg får bedre kontakt med rumpemuskulaturen i sumo enn i vanlig markløft. Dette kan henge sammen med at jeg har lange lårben og det derfor er "lettere" for meg å gjøre en sumo enn vanlig markløft. 

Jeg gjorde et pyramide sett på sumo markløft. Det vil si at jeg for øker vektene for hvert sett og når jeg har nådd topp settet, altså det tyngste settet, så reduserer jeg vektene igjen for hvert sett. 
Slik så det ut i dag:
60 kg     - 8 repetisjoner
80 kg     - 6 repetisjoner
100 kg   - 4 repetisjoner
110 kg    - 2 repetisjoner 
80 kg     - 6 repetisjoner
60 kg     - 8 repetisjoner

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC
Jeg har på meg Skins tights, Nocco topp, Nike sko og Miiego øreklokker

Slik gjør du sumo markløft:
Ha vektstangen med vekter foran deg på gulvet. Plasser bena tett inntil stangen med litt bredere enn skulderbreddes avstand. Både knær og føtter skal rotere lett utover. Ta grep rundt stangen på innsiden av knærne slik at du har armene omtrent rett ned fra skuldrene.
Senk rumpen ned samtidig som du får brystet opp og frem. Armene skal være helt utstrakte.
Ha hovedtyngden på helen av føttene og løft stangen opp. Pass på at ryggen er nøytral og at skuldrene er trukket tilbake. Løft deg og stangen helt opp og senk så ned igjen.
Skal du teste en ny øvelse vil jeg alltid anbefale at du får en dyktig personlig trener til å se over teknikken din. 


Prøv sumo neste gang du skal trene :grin:
Lykke til og ha en super torsdag!

Kristine ♥   

JEG HAR ALDRI FØLT MEG BEDRE

 • 23.11.2016, 15:35


Etter innlegget mitt forrige torsdag, var det flere som mistolket meg. Da jeg skrev at jeg tidligere har vært i mye bedre "utseendemessig form" enn hva jeg er i dag, mente jeg ikke at jeg synes at jeg så bedre ut før. Det jeg mente var at kroppen min rent atletisk, sett fra kun utseende som perspektiv, var bedre. Jeg var rett og slett mer "ripped" og hadde lavere fettprosent. 

SAMSUNG CSC
Det jeg må legge til, er at jeg i dag selv synes kroppen min ser mye bedre ut. Faktisk har jeg aldri følt meg bedre! 
Jeg digger at jeg har mer kvinnelige former. Jeg digger at jeg føler meg sterkere og sunnere. Jeg digger at jeg elsker meg selv innvendig ut. Og det viktigste av alt; jeg digger at jeg er kommet dit hvor jeg vet at jeg er meg og at jeg er et verdifullt menneske uavhengig av hvordan kroppen min ser ut!

Jeg må også legge til en ting. På forhånd må jeg beklage til alle dere som liker janteloven - her i gården er det lov å skryte av seg selv! Jeg mener at alle burde skryte av seg selv og være stolt av kroppene sine. I det siste har det vært mye fokus på mer formfulle kropper og sunne / usunne forbilder. Er du tynn som en flis eller brei som en låvedør, veier du hundre kilo eller førti, har du i begge tilfeller lov til å vise deg frem! Vekten din skal ikke avgjøre selvfølelsen din. Uansett hvordan du ser ut, er du verdt noe! Mange føler at de må se ut på en spesifikk måte for å passe inn, men sannhenten er at uavhengig av om du har stor mage, slanke ben, sprettrumpe, skjev nese, six pack, lår som disser, svære biceps eller pupper med forskjellige størrelse, så har du all grunn til å vise deg frem om du føler for det. Du har også rett til å kle deg akkurat slik du ønsker, ta selfies, skryte av deg selv, flørte på byen og leve livet ditt. Uansett hvordan du ser ut, kan du gjøre akkurat hva du vil, fordi vi alle er verdifulle og vakre på hver vår måte uavhengig av kropp! 


Kristine ♥   

GÅ EN FIN VINTER I MØTE

 • 22.11.2016, 18:40


Høsten er godt i gang og vinteren begynner å melde sin ankomst. Forrige helg, når jeg var på Norefjell, innså jeg at vinteren er rett rundt hjørnet. Der var det jo snø! For mange kan vinterhalvåret være noen tøffe måneder som føles kalde og mørke. Vinteren har likevel mange fine sider ved seg. Her er noen tips til hva du kan gjøre for å gå en fin vinter i møte. 

- Duftlys
Tenn noen deilig duftlys. Selv er jeg fan av Neom dyftlysene i Candle Happiness og nå som det nærmer seg jul; Christmas Wish Candle. Når jeg tenner duftlys fylles hele leiligheten opp med deilige dufter som får meg til å glemme alt om kulde, snø og mørke!


- Koseklær
Hvor deilig er det ikke å ikle seg ullsokker, tights og ullgenser? På vinterstid er det første jeg gjør når jeg kommer hjem å hoppe i koseklærne. Det er jo så deilig!
- Trening
Mange av oss har mest lyst til å ligge på sofaen og kose seg med varm kakao i vintermørket. Løft likevel på baken og kom deg en tur på trening. Aktivitet vil føre til utskillelse av endorfiner, som igjen vil gjøre at du føler deg bedre. Si til deg selv at du først skal trene, så kan du slappe av på sofaen etterpå. 


- Vintergryte
Finn varmen med en god og smakfull vintergryte. Her trenger du ingen oppskrift. Ta det du har i kjøleskapet; rotgrønnsaker, poteter, kylling, fisk eller kjøtt og ha alt i en kjele sammen med litt kraft, laurbærblader, tomatpure og en dæsj fløte. Vips så har du en deilig gryte. 


- Bøker, filmer og blader 
Når temperaturen synker ute, er det en flott mulighet til å lese bøker du ikke har hatt tid til å lese, finne inspirasjon i blader eller se noen filmer som du har tenkt på lenge. Kryp opp i sofaen, ta et pledd over deg, kok en kopp kakao eller en kopp te, og kos deg med en bok, et blad eller en film.
- D-vitamin
Med mindre du spiser mye økologisk laks eller økologiske egg, vil jeg anbefale deg å ta tilskudd av D-vitamin. Det er noe jeg selv også gjør. Ettersom vi får lite sol på vinterhalvåret, lønner deg seg å ta tilskudd på denne tiden, slik at du holder deg unna den verste vinterforkjølelsen. 

SAMSUNG CSC
- Peisen
Tenn i peisen, ta på deg ullsokker og nyt varmen fra den knitrende ilden. Jeg rett og slett elsker lyden av en brennende peis. Det er så avslappende!
- Besøk
Viste du at vi mennesker er mindre sosiale på vinterhalvåret? Be venner eller familie på besøk. Be dem på middag, på en kopp kaffe eller på et spill. Jeg anbefaler å be noen venner over på spillet Politisk ukorrekt. Da får dere virkelig trent lattermusklene skikkelig!

SAMSUNG CSC
- Naturen
Høsten er utrolig vakker med alle sine nydelige farger. Deretter kommer vinteren med et hvitt og delikat slør over skog og by. Gå ut å nyt naturen. Hør på lydene, se på alt det vakre vi har rundt oss og kjenn hvordan den friske vinterluften får deg til å føle deg levende. 


Uansett hva du velger å fylle vinteradagene med, håper jeg du får noen fine dager :razz:

Kristine ♥

BYGGRYNSGRØT I OVNEN - SUPER ENKELT

 • 22.11.2016, 06:08


Er du som meg, elsker grøt til frokost? Jeg er faktisk så glad i grøt at jeg kan spise det til alle døgnets tider. Frokost, lunsj, middag eller kvelds. Grøt er alltid godt! Selv om jeg er glad i havregrøt, synes jeg byggrynsgrøt er enda bedre. Problemet er bare at byggrynsgrøt tar så himla lang tid å lage, derfor lager jeg det sjeldent. En ordentlig byggrynsgrøt skal koke i tre til fire timer. Hvem har vel tid til å stå og røre i en grøt i flere timer?! I tillegg skal grøten ligge i bløt natten over før den kokes. Det blir en langtekkelig prosess! 

SONY DSC
Da kom jeg på den geniale ideen om å lå grøten stå i ovnen natten over. Det måtte jo være super enkelt, tenkte jeg! På den måten koker grøten seg selv mens jeg ligger å sover. Resultatet ble fantastisk bra! En kremet og fyldig byggrynsgrøt uten masse røring. Dette er byggrynsgrøt som lager seg selv med andre ord. Genialt og ikke minst knall godt! 

SONY DSC

Byggrynsgrøt i ovnen
ca 5 porsjoner

5 dl byggryn
3 liter væske, jeg brukte 2 liter melk og 1 liter vann
1/2 ts salt

Du kan velge om du vil legge grynene i bløt i 12 timer før du lager grøten. For mange mager er det enklere å fordøye korn om de er bløtlagt. Dette steget er ikke nødvendig.
Hell av vannet om du har bløtlagt byggrynene. Ha dem så over i en kjele sammen med væske og salt. Kok opp under omrøring. Når grøten har kokt legger du aluminiumsfolie over kjelen. Sett så kjelen inn i ovnen på 80 grader og la grøten stå i ovnen natten over. Eventuelt kan du la den stå på dagen. 6 -7 timer i vonen gjør grøten kremet og perfekt!
Server grøten med hva du måtte ønske. Hos meg er favoritten meierismør, kanel og sukringold. Mmmm... 

SONY DSC
Bygg er en av de mest næringsrike kornene vi har. Byggryn inneholder blant annet godt med B-vitamin og masse gode fibre. Ikke minst kan byggryn gjøre deg mer lykkelig ved at grynene inneholder rikelig med aminosyren tryptofan, noe som er viktig for lykkefølelsen. 
Kanskje du får både hjernen, kroppen og smaksløkene dine en ny favorittfrokost? :grin:


Kristine ♥   

MANDAG, GRISESTØL, SASHIMI OG NUGATTI

 • 21.11.2016, 16:41


Riktig god mandag. Håper helgen har behandlet deg bra og at du er klar for en ny uke!
Jeg har så grisestøl i bena etter økten jeg hadde på kurset om maksimal muskelvekst med Fredrik og Andreas. Først hadde vi en teoretisk del. Deretter skulle vi ta en tung treningsøkt med mye mekanisk og metabolsk stress for kroppen. De fikk virkelig kjørt og presset meg hardt. Lårene mine er ødelagt. Det gjør oppriktig vondt å gå! I går var jeg noe støl og tok meg en ordentlig fri dag for å restituere kroppen. I dag er jeg enda mer støl og stiv. Jeg så rimelig klønete ut da jeg kavet meg ut av sengen i morges!

SAMSUNG CSC
Etter treningsfri i går og masse inspirasjon fra kurs på lørdag, var det en som var skikkelig klar for trening i dag. Hey mandag!

Ettersom underkroppen er grisestøl ble det en treningsøkt på overkroppen i dag. Jeg kjørte chins, stående roing, benkpress og face pull. 
Har du forresten satt deg noen mål for uken?  Jeg synes ofte det kan være en fin liten motiverende ting å sette seg et par små mål for den kommende uken. Selv er jeg fast bestemt på å komme meg litt tidligere i seng enn normalt, slik at jeg kan våkne uthvilt hver dag, smile og være takknemlig for en ny dag!

SONY DSC
Jeg spiste middag rett etter at jeg kom hjem fra trening. Det ble noe så enkelt som sashimi. Det tar jo omtrent null tid å lage. 
Skjær laks i skiver og legg på en tallerken. Ha gjerne også noen biter med avokado, paprika eller annet grønt som du liker. Topp med litt finhakket chili og ingefær, samt en dæsj soya saus. Vips så har du en super sunn middag. 

SAMSUNG CSC
Og ettersom det ikke var noen karbohydrater i middagen min, slo jeg til med en real godsak til dessert. Hjemmelagde havreboller, jeg har en dose i fryseren, med  nutella. Her snakker vi mandagsluksus! 


Håper uken din blir super :grin: Forsøk å start hver morgen med et takknemlig hjerte, da kan jeg love deg at dagene dine ekstra gode!

Kristine ♥   

FANTASTISK SUNN BROWNIE

 • 20.11.2016, 10:23


Nå skal jeg ærlig innrømme at jeg sliter veldig med å holde meg unna julebaksten! Du finner all slags julemat og julegodis i butikkene, julelysene er tent ute, julereklamene spilles av på TV'en og flere steder har de også begynt å spille julemusikk. Julen er overalt! Jeg er fast bestemt på å la juleforberedelsene vente til første adventshelg, altså neste helg. Jeg vet fra tidligere at jo lenger jeg klarer å vente med alt som heter jul, jo mer julestemning får jeg når julen virkelig setter inn. Dermed må jeg bare holde meg i skinnet en liten uke til. Det skal jeg klare!

SONY DSC
Da jeg var i ekstremt bakehumør i morges, måtte jeg komme opp med noe som holdt meg unna julebaksten. Det var bare en ting som fristet mer enn julekaker; brownie. Hva er vel bedre enn en skikkelig seig brownie med masse sjokoladesmak? 
 
SONY DSC
Jeg sitter å 'mmm'er' for meg selv her jeg tygger på et stykke. Denne fantastiske og sunne brownien blir sprø i kantene samtidig som den holder seg seig og klissete i midten. Akkurat slik jeg vil ha brownien min! I tillegg er den enkel å lage. Du bruker bare fem minutter på å smelle sammen røren. Løp inn på kjøkkenet og lag den! Men du, husk å slikk bakebollen skikkelig. Denne røren er så utrolig god!!

SONY DSC

Fantastiske sunn brownie 

2 dl mandelmel*
1/3 ts salt
1/2 ts bakepulver
1/2 ts vaniljepulver
3 ss surkingold
100 g mørk sjokolade
2 ss kakaopulver
6 dadler
3 egg
5 ss smør eller kokosolje
Valgfritt; 2 store håndfulle med valnøtter

Ha dadler i en foodprosessor eller blender og kjær til en pure. Ha i egg. Smelt smøret / kokosoljen med sjokoladen. Ha det i fodprosessoren sammen med egg. Kjør til det har blitt en jevn blanding. Tilsett resten av ingrediensene og bland sammen til en tykk røre.
Ha røren i en form, jeg brukte en form på 15 x 20 cm.
Stek på 175 grader i 20 min.
Avkjøl før du skjærer i kaken i biter.


Tips:
 Det er viktig at kaken ikke stekes for lenge. Brownien skal nesten virkelig uferdig med en litt flytende kjerne når du tar den ut av ovnen. Når brownien får avkjølt seg, stivner den og får perfekt konsistens. Ta derfor heller ut kaken litt for tidlig enn for sent. 

*har du ikke mandelmel kan du erstatte det med 2,5 -3 dl speltmel eller andre meltyper

SONY DSC
Nyt et stykke fantastisk brownie med et glass melk eller en god kopp kaffe. Det er ren lykke i munnen!
Håper det smaker og ha en god søndag :grin: 


Kristine ♥

JOGGETUR OG LOMPER

 • 19.11.2016, 10:09


Først og fremst må jeg si tusen hjertelig takk for alle de fantastiske ordene som har tikket inn i kommentarfeltet, på mail, facebook og instagram etter innlegget mitt på torsdag. Har du ikke lest det, finner du 'jeg er ikke villig til å gjøre det som trengs'-innlegget her. Jeg setter alltid pris på ordene dere legger igjen, det er jo deres tilbakemeldinger som gjør det moro å blogge, men noen ganger blir jeg ekstra rørt. Flere av dere har gjort det tøffe steget og innrømmet at de er der jeg var. Et sted hvor kropp, mat og trening er det som styrer livet. Det gjør meg så utrolig vondt å høre. Jeg skulle ønske at jeg kunne gi dere alle en stor og varm klem samtidig som jeg sier ikke gi opp! Om du føler at du har et anstrengt forhold til kropp, vil jeg på det sterkeste anbefale deg å ta kontakt med en dyktig samtalepartner som kan hjelpe deg på veien. Det å ha en hold å hånde i og en som guider deg, er gull verdt og kan føre til mirakler! Trening, mat og livet generelt skal være gledefylt og ikke inneholder masse restriksjoner, strenge program og negative tanker om en selv. Du fortjener å ha det bra ♥ 

SONY DSC
Over til overskriften.
I dag våknet jeg grytidlig. Altså, det er greit at jeg er oppe tidlig i hverdagen, men når jeg først kan sove noen timer ekstra, trenger jeg ikke våkne klokken seks!
Jeg laget meg en dobbel espresso, satte meg i sengen og bare nøt en god morgentime med rolig musikk mens tankene fløy avgårde. Jeg følte nærmest at denne timen renset sjelen min. Plutselig var jeg full av energi. Jeg ville løpe! Treningsskoene ble funnet frem og jeg la ut på en liten joggetur. Ettersom jeg skal på workshop etterpå, ble det en rolig variant. 6 lette kilometer på 35 minutter. Til tross for en tidlig morgen, ble denne lørdagsmorgenen helt fantastisk! 

SONY DSC
Frokosten etter joggeturen ble lomper. Jeg er i lompeverden for tiden og kan spise dem til alle døgnets tider! Lomper er enkelt, raskt og godt. Som pålegg i dag brukte jeg philadephia, spinat, egg, ovnsbakt paprika, salami, cottage cheese og en dæsj urtesalt. Dette var en utrolig god kombinasjon. Den må du prøve!
Nå skal jeg spise opp den siste lompen min og komme meg avgårde på workshop med Andreas Stokkeland og Fredrik Gyllensten på Oslo Performance Center. Temaet er maksimal muskelvekst - optimaliser trening og kost. Jeg gleder meg :grin: 


Helt til slutt vil jeg komme med en liten reminder; Livet er her og nå. Lev det! Gjør noe i dag som du får glede av. Vær snill mot deg selv. Smil litt ekstra. Og husk at du er enestående og fantastisk akkurat slik du er!

Kristine ♥

TACOFREDAG

 • 18.11.2016, 15:32


SONY DSC
Ikke noen overraskelse, men det er tacofredag idag...Igjen! Rema1000 reklamerer så fint med nye texmex varianter og jeg lot meg inspirere da jeg skulle lage lunsj. Det ble en versjon med scampi som var utrolig god. Det er første gang jeg har prøvd scampi i taco, og det kommer jeg helt klart til å gjøre igjen. Jeg laget en spicy variant med chili og hvitløk som virkelig gav mersmak. Sammen med friskheten fra lime og fyldigheten fra revet cheddar var dette et festmåltid!  

SONY DSC
Ellers har dagen vært hektisk. Dagen startet tidlig med et møte, deretter bar det rett til shoot med ShapeUp. Når jeg først var på treningssenteret tok jeg meg tid til en styrkeøkt på ben etter shooten og nå skal jeg vært øyeblikk komme meg på jobb. Med en full timeplan var jeg super fornøyd med at denne lunsjen bare tok fem minutter å smelle sammen. Da rakk jeg et godt måltid før jobb! 
Angående shooten med ShapeUp, vi har tatt bilder til en treningsserie som kommer i februarutgaven. Det er en liten forsmak på snap (kristineokern) og instagram (dedicationkristine). Jeg skal ærlig innrømme at det var litt skummelt å stå foran kameraet på den måten, men også utrolig moro. Gleder meg til å se resultatet! 

SONY DSC

Tacofredag med scampi

Spicy scampi
Ferdigkokte scampi, eventuelt rå som du koker
Tacokrydder, kjøp ferdig eller lag ditt eget - oppskrift her
Tomatpure
Litt finhakket chili og hvitløk
Lime

Tilbehør
Lomper eller lefser
Salatgrønnsaker; ruccola, paprika, rødløk
Salsa
Revet cheddar
Limpe

Start med å gjøre klar salaten. Riv så osten og del lime i båter. 
Bland scampi med tomatpure, tacokrydder, chili og hvitløk. Jeg brukte 1 pakke med scampi, 270 g, 1 stor ss tomatpure, 1 hvitløksfedd, ca 1 cm chili og 1,5 ss tacokrydder.
Ha det i en panne og stek raskt på høy varme 1 -2 minutter.
Press over limesaft og server. 


La det bli tacofredag hos deg også :grin: 
Ha en herlig kveld!

Kristine ♥

JEG ER IKKE VILLIG TIL Å GJØRE DET SOM TRENGS

 • 17.11.2016, 16:59


De av dere som har fulgt bloggen en stund, vet at jeg har vært i mye bedre "utseendemessig form" enn hva jeg er i dag. Jeg har hatt en fettprosent som er langt lavere, gått rundt med six pack året rundt, hatt blodårer oppover magen og genrelt vært "ripped". Her om dagen fikk jeg spørsmål om hvorfor jeg ikke ser slik ut lenger. Svaret er enkelt og greit; jeg er ikke villig til å gjøre det som trengs. 

SAMSUNG CSC
Meg for tiden - trening, helse og mat skal være moro, gi energi og glede!

For all del. Jeg synes det er kult å ha tydelige mageruter, men det krever for mye! Jeg gidder rett og slett ikke være så opptatt av hva jeg spiser og hvordan jeg trener. Jeg trives mye bedre nå hvor jeg spiser det jeg ønsker, stort sett sunt og variert, men med rom for en sjokoladebit her og en is der. Og jeg kan trene akkurat slik jeg vil og ta meg en hviledag eller to om jeg føler for det.
For å være helt ærlig, er det nok heller ikke sunt for en jentekropp å gå rundt med såpass lav fettprosent. Jeg må i hvert fall si at jeg føler meg mye bedre nå, både med tanke på energi, konsentrasjon og humør.

Dette gjør det ikke verdt å skulle gå inn for å ha en lavere fettprosent. Da må jeg gi avkall på å for eksempel skulle gå ut å spise med venner, dra så mye på ferie som jeg gjør, og mye av fritiden min. Jeg vil fryser mye, jeg vil føle meg mer sulten og slapp, jeg vil ha dårligere energi og humør, jeg har ikke muligheten til å spise snop når jeg vil, jeg må bruke mer tid på trening, og en rekke andre ting. Alt dette gjør at jeg ikke er villig til å ta steget for å komme dit. Jeg må også si at jeg føler meg mer fin og kvinnelig nå. Jeg er jo fortsatt i god fysisk form, men jeg har mer former - jeg elsker det! Personlig synes jeg kroppen min aldri har vært bedre enn det den er nå!


Om du har et mål du ønsker å oppnå, lønner det seg å tenke seg om to ganger. Er du virkelig villig til å gjøre det som trengs for å komme deg dit? Om ikke, er det egentlig så farlig? For om du har det bra der du er idag, hvorfor ikke bare nyte det!

Kristine ♥

EN BASE - TRE MIDDAGER

 • 16.11.2016, 15:45


For å være helt ærlig, synes jeg det et ordentlig tiltak å skulle lage middag for tiden! 
Som dere vet, ble jeg singel i sommer. Etter å ha laget middag til meg og samboeren omtrent hver dag i lang tid, føles det utrolig kjedelig å bare skulle lage middag til meg selv! Det er så mye mer givende å skulle lage mat til to, enn kun til en. Så om det er noen av dere som trenger en middagsdate, inviterer jeg deg gjerne. Neida, jeg bare tuller. Eller, joda....
Uansett, en god og næringsrik middag er viktig for kropp og sjel. Middag må en ha! Jeg har derfor funnet ut at det for min del hjelper veldig å lage middag for flere dager når jeg først lager mat. Likevel synes jeg det er kjedelig å spise nøyaktig det samme flere dager på rad. Da må jeg bruke fantasien og komme med flere retter av en og samme base. Nå for eksempel, har jeg laget en tomatsaus med karbonadedeigen som ble til tre forskjellige middager. En base og tre middager, så enkelt, sunt og godt kan det gjøres!

SONY DSC

En base - tre middager
Karbonadedeig i tomatsaus - basen 

Til 3 middager

600 g karbonadedeig
1 boks sjampinjong
1 boks hakkede tomater
4 ss tomatpure
0,5 dl vann
1 stor rødløk
2 hvitløksfedd
Ca 2 cm chili, kan sløyfes
1 ts oregano
Litt salt og pepper

Finhakk chili og hvitløk. Del rødløken i biter. Ha chili, hvitløk, rødløk og karbonadedeig i en panne eller en kjele. Jeg steker i en klatt smør. Stek til karbonadedeigen har fått en mørkere farge. Ha så i resten av ingrediensene. Kok opp og la koke i 5 minutter. 
Da er basen klar. 

SONY DSC

Middag en
Taco tomatsaus i lefse


Har laget jeg min egen lefse fordi jeg ikke hadde noe annet, men du kan fint bruke ferdigkjøpte tortillalefser eller lomper.
Lefsen laget jeg av 1 dl kikertmel og 1 dl vann som jeg blandet sammen og stekte i pannen. Da fikk jeg 2 lefser. Som fyll blandet jeg inn 1 ts tacokrydder i basen, varmet den opp i mikroen (bruk eventuelt kjele om du ikke har mikro) og la basen over i lefsen sammen med et par salatblader og jalapenos. 

SONY DSC

Middag to
Lefsepizza


Her brukte jeg samme oppskrift på lefse som over og laget meg en lefsepizza. Du kan naturligvis bruke ferdigkjøpte lefser eller lomper. 
Legg på basen på lefsene, ha over kikerter, revet ost og en liten dæsj oregano, og stek lefsepizzaene på 225 grader i 8 -10 minutter. Topp gjerne med noen tomatbiter og en dæsj rømme. 

SONY DSC

Middag tre
Chili con carne


Her tilsatte jeg kidneybønner, litt paprikakrydder og en liten dæsj kakaopulver i basen. Jeg bare rørte rundt de nye ingrediensene og varmet opp basen i mikroen. Sammen med chilien serverte jeg et par skiver brød.
 

Denne basen kan fint brukes til mer enn tre middager. Du kan også spise tomatsausen som den er og servere den med pasta. Eller du kan for eksempel lage en grateng ved å tilsette hakkede grønnsaker i basen, legge den nye basen i en ildfast form, toppe med revet ost og steke den i ovnen. Her er det flere muligheter! 
Sunn og god mat trenger altså ikke være så komplisert eller ta lang tid. Bruk en base og lag flere middager :grin:

Kristine ♥

DAGENS ØKT OG ET PAR TIPS TIL STYRKETRENINGEN DIN

 • 15.11.2016, 16:20


Som jeg fortalte dere forrige uke, har jeg nytt treningsprogram. Nå er fokuset mer på tung styrketrening.
Jeg har tunge knebøy eller markløft i starten av økten. Etter det er det moderate vekter og flere repetisjoner. Når jeg starter økten med den tyngste øvelsen, vil jeg ha muligheten til å mobilisere mest mulig energi på akkurat denne øvelsen. Om det er en øvelse du vil bli god i, gjør alltid denne i begynnelsen av treningsøkten din. Da unngår du at du har brukt opp energien på andre øvelser først. I tillegg er det slik at om du vil bli god på noe, må du gjøre det ofte. Vil du bli god i knebøy, eller biceps curl for den saks skyld, må du gjøre denne øvelsen flere ganger i uken. Du må ha kontinuitet i treningen din. Du må også ha en progresjon. Altså en belastningsprogresjon hvor du legger til flere repetisjoner eller tyngre vekter med tiden. Det var et par tips til styrketreningen din!
Det er naturligvis mange måter å sette opp et treningsprogram på, men dette med kontinuitet og progresjon er essensielt i et hvert treningsprogram, uansett om du trener for å bli god i biceps curl, chins, knebøy eller noe helt annet. 

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
Over til dagens økt. Jeg startet med knebøy hvor jeg jobbet med ned mot en tung belastning og 2 repetisjoner. Deretter hadde jeg noen øvelser med moderate vekter og flere repetisjoner, før jeg avsluttet økten med lette vekter og "pumping" av muskulaturen. Det ble en skikkelig god benøkt!

Slik så dagens økt:
- Knebøy 
2 sett * 6 repetisjoner, 2 sett * 4 repetisjoner, 2 sett * 2 repetisjoner
- Bulgarsk utfall
3 sett * 6 -8 repetisjoner
- Smal knebøy i smith -maskinen
4 sett * 8 repetisjoner
super sett med
- Strak mark, som på bildet
4 sett * 15 repetisjoner
- Ettbens skrå benpress
1 sett * 12 repetisjoner


Har du hatt en god tirsdagsøkt? :grin: Håper det. Hvis ikke får du tenke at du har bedre hell imorgen! 
Ha en fin fin kveld. 

Kristine ♥

KAKAO - EN VINTERFAVORITT

 • 14.11.2016, 17:47


Det både blåser, er kaldt og regner - det betyr kakaotid. Kakao er jo en skikkelig vinterfavoritt! 
Akkurat nå sitter jeg her med en kopp. Jeg virkelig elsker å stenge meg inne med en god og varm kopp kakao på denne tiden av året. Jeg er ingen vinterperson og liker verken kulde, mørke eller snø. Da er det noe trøstende med en kopp kakao. Koppen gjør at det ikke føles så ille med vinter likevel!Kakao - en vinterfavoritt
Til 1 god kopp

20 g sjokoladeprotein
2  ss kakaopulver
1 ts sukringold
4 dl melk*

Varm opp melken. 
Ha i proteinpulver, kakaopulver og søtning. 
Kok opp.
Smak deg til slik at du får din kakao passe sterk og søt. 
Rør godt og server. 


*Jeg bruker en blanding av kokosmelk og vanlig melk, 50 / 50. Det gir en veldig god og fyldig konsistens. Du kan naturligvis bruke akkurat den melken du ønsker. 


Viste du forresten at kakao er super sunt?
En god kopp varm sjokolade med ordentlig mørk sjokolade eller økologisk kakaopulver inneholder dobbelt så mange antioksidanter som et glass rødvin og opp til fem ganger så mye antioksidanter som svart te!
Antioksidantene beskytter  oss mot en rekke sykdommer, deriblant hjerte- og karsykdommer og kreft, samtidig som de hjelper kroppen ta knekken på de frie radikaler som kan ødelegge cellene våre.
Økologisk kakaopulver inneholder også mange sporstoffer og mineraler som magnesium, jern, sink, kobber, krom, selen, mangan, kalsium og kalium, og et stort spekter av vitaminer, som A-vitamin, en rekke B-vitaminer, K-vitamin, C-vitamin og E-vitamin.
I tillegg kan kakao faktisk virke oppløftende! Aminosyren tryptofan, som det er mye av i kakao, øker produksjonen av dopamin og serotonin i hjernen, noe som gjør at vi får bedre humør og føler oss mer lykkelige.


Å unne seg en kopp varm kakao kan være en deilig, varm og ikke minst sunn måte å få i seg flere antioksidanter på.
Nyt koppen din :grin:

Kristine ♥

EN LITT BEDRE DAG - FIRE ENKLE STEG

 • 14.11.2016, 07:21


God morgen mine venner!
Jeg tenkte å starte uken med å gi deg fire super enkle steg du kan gjøre for å få en litt bedre dag. Dette er et triks jeg selv har gjort som gjorde at jeg fikk en liten wake up call på hvordan jeg egentlig prioriterer tiden min. Med et par justeringer kan jeg si at hverdagen min ble betraktelig bedre. Prøv stegene du også!

SAMSUNG CSC
- Lag en liste over ting du liker å gjøre. Ting som gjør deg lykkelig. 
For min del vil denne listen blant annet inneholde det å lære noe, å være sammen med mennesker jeg er glad i, være aktiv og å trene, lese bøker, danse midt på soverommet, lufte på friske blomster, og en hel del andre ting.
- Lag så en liste over ting du gjør hver dag. Skriv ned alt du gjør hver bidige dag! 
På min liste vil det blant annet være å studere, jobbe med online pt-kundene mine, lage mat, pusse tenner, osv.
- Sammenlign så de to listene du har skrevet ovenfor. Kan du få tid til mer av de tingene som gjør deg lykkelig? Og kan du ta vekk noen av tingene fra liste nummer to?
- Skriv en tredje liste hvor du har legger sammen liste en og liste to, og juster listen slik at du setter av mer tid til de tingene som gjør deg glad. 
Før jeg gjorde denne øvelsen, brukte jeg for eksempel veldig mye tid på å stresse og planlegge ting til hver minste detalj og jeg brukte lang tid på å holde det ekstremt ryddig og rent. Men dette var ting som ikke gav meg noe og jeg strøk disse to fra den nye listen min. Isteden gav jeg mer tid til å være sosial, lese bøker, bake og annet som gir meg glede. Vips så ble dagene mine faktisk veldig mye bedre.

SAMSUNG CSC
Blid og fornøyd på et kaffebesøk i helgen.

Prøv disse fire enkle stegene.
Håper du får en litt bedre dag og at uken din blir fantastisk :grin:

Kristine ♥ 

ENKEL SCONES

 • 13.11.2016, 16:55SAMSUNG CSC
Sconsene fra frokosten i dag morges ble virkelig en suksess! De ble saftige og gode. Også er de utrolig enkle å lage. Du trenger bare cottage cheese, egg og mel! Jeg hadde i tillegg litt salt og bakepulver i, men dette er ikke nødvendig. Her har du nystekte, sunne og gode scones på en halv time! Det blir populært både til frokost, lunsj, kveldsmat eller i matpakken.

SAMSUNG CSC
Enkel Scones

2 egg
80 g cottage cheese eller kesam
80 g mel: jeg brukt 40 g havremel, 20 g fiberfin og 20 g speltmel
1/2 ts salt
1 ts bakepulver

Ha egg og cottage cheese i en bolle. Her kan du velge å bruke en stavmikser for å få ut klumpene av cottage cheesen. Jeg gjorde ikke det. 
Tilsett resten av ingrediensene. La røren svelle i 5 minutter.
Ha deigen på en bakepapirkledd stekeplate. Form en runding som er cirka 2 cm tykk. 
Stek på 200 grader i 25 minutter.
​Avkjøl. 

SAMSUNG CSC
Lag gjerne en dobbel eller trippel porsjon når du først er i gang, så har du til flere måltider. Topp med hva enn du måtte ønsker, spis og kos deg! 
Håper det smaker :grin:


Kristine ♥

SCONESFROKOST

 • 13.11.2016, 08:41


God morgen skjønninger! Har helgen behandlet deg bra så langt?

SAMSUNG CSC
I dag har jeg vært en skikkelig morgenfugl og var oppe rett over syv. Ja, på en søndag! Det er ulikt meg. Jeg er nemlig en person som elsker å ligge og dra seg i sengen!
Akkurat nå har jeg satt meg ned med en fantastisk sconesfrokost. Eller, den ser ihvertfall rimelig fantastisk ut, så håper jeg at den smaker det også. Jeg prøvde meg på en ny sconesoppskrift og krysser fingrene for at den ble bra! Oppskriften er basert på havrerundstykkene jeg har lagt ut oppskriften på tidligere her, med et par endringer og forenklinger. 
Til sconsene har jeg masse godt pålegg. Paprika, kokte egg, røkelaks, tomat, agurk, ost, skinke, brunost, cottage cheese, jordbærsyltetøy, honning og kiwi. Siden det er søndag, synes jeg det er koselig å gjøre ekstra stas på frokosten. Nystekte scones og godt pålegg er jo så godt! 

Nå skal jeg spise frokosten min og nyte den neste timen. Deretter skal jeg på Høstkonferansen i regi av LilleMåne hvor det blant annet blir snakk om hjertet, fett, kolesterol og optimalt kosthold. Spennende. Jeg håper jeg kommer ut fra konferansen med masse ny kunnskap! 
Ha en fin fin søndag :grin: Jeg deler naturligvis oppskriften på sconesene om de ble bra.

Kristine ♥

SIRKELTRENING

 • 12.11.2016, 12:58


I dag våknet jeg og var ikke spesielt klar for trening. I utgangspunktet var jeg ikke klar for å stå opp engang! Jeg laget meg en dobbel espresso og nøt et godt kvarter i sengen mens jeg sippet på kaffen. Dette kvarteret gjorde underverk!


Ettersom det var åpen dag på Actic, var det en fin anledning til å ta med bestekompisen på trening. Fy søren så moro det er å trene sammen! Jeg trener alltid alene og trives generelt med det, men det er gøy med variasjon av og til. Vi laget oss en liten sirkeløkt som vi gjennomførte:
- Hoppende knebøy
- Push up med twist
- Benhev på kasse
- Triceps dips på kasse
- Løpe på kasse
Gjør en øvelse i 45 sekunder. Ha så 15 sekunder pause og gå rett neste øvelse. Etter at du har fullført de fire øvelsene, tar du 1 minutts pause og gjentar sirkelen en gang til. Gjør totalt 4 runder. Det høres kjempe enkelt ut, men det er tøffere enn det ser ut. Vi ble ihvertfall svette og gode! 
Jeg har lagt ut en film av sirkeltreningen på instagram, @dedicationkristine om du vil se noen av øvelsene.  
Lykke til!


Da gjenstår en super duper helg :grin: Jeg skal komme meg avgårde på jobb. Nyt helgen!

Kristine ♥

STUDIEFREDAG

 • 11.11.2016, 15:15


SAMSUNG CSC
I dag har jeg hatt en skikkelig studiefredag. Dagene har gått i ett i det siste og da må jeg rett og slett bare sette av egne dager til studiene slik at jeg ikke blir hengende etter. Det er ikke så moro med slike dager, men det må gjøres og det føles jo så deilig etterpå når jeg er kommet à jour med alt! Dessuten har jeg to motivasjonsmomenter, nemlig god snacks og det at jeg gleder meg til bollebaking i godt selskap i kveld. Jeg vet ikke hvordan det er med dere, men jeg synes noe godt å bite på og det å ha noe å se frem til, alltid gjør det mye morsommere å lese og skrive oppgaver. Det gjør meg ekstra effektiv!  

SAMSUNG CSCSnacksen på min studiefredag bestod av Questbar, vannmelon, plommer, Nocco og favorittene fra smågodthyllen. En god blanding av det super sunne og det mindre sunne, akkurat slik jeg liker det!
Grunnen til at jeg skriver det mindre sunne og ikke usunne er at ikke noe er usunt i min verden. Jeg tror fult og helt at en sunt kosthold også har rom for godis, is, brus, kaker og andre godsaker. Alt med måte! Så lenge grunnkostholdet består av godt med frukt, grønnsaker, grove karbohydrater (havregryn, poteter, knekkebrød, grovbrød) og gode proteinkilder (egg, kesam, ost, ubehandlede kjøtt-, fisk og kyllingprodukter), kun du fint unne deg mindre sunne godsaker og likevel være sunn. Ikke få dårlig samvittighet om du tar deg litt sjokolade og en hamburger i helgen! God helg da :razz:


Kristine ♥

TORSDAGSØKTEN MED EN WOD

 • 10.11.2016, 15:57


I dag avsluttet jeg torsdagsøkten min med en liten wod. Så utrolig moro!


Først hadde jeg en rask treningsøkt på biceps, triceps og skuldre. Siden jeg hadde holdt på under en halv time og hadde masse energi igjen, bestemte jeg meg for å teste en wod. WOD er en forkortelse for Workout Of the Day og er rett og slett bare crossfitspråkets måte å si en treningsøkt.Ettersom jeg ikke har gjort crossfit, valgte jeg å starte med en nybegynnervariant.  Wod'en jeg trente i dag heter Cindy og ser slik ut:
- 5 pull ups - øverste bilde
- 12 push ups - bildene i midten
- 15 air squat - nederste bildene
Disse øvelsene skal du gjøre sammenhengende i 20 minutter. Altså ingen pauser! Fy søren det var tungt! Det ser ikke så ille ut, men etterhvert som klokken tikker blir det tyngre og tyngre. De første rundene gikk smertefritt, men når jeg var komme opp i runde ti, ja, da var kroppen skjelven! 

Det var utrolig deilig når jeg var ferdig. Svetten rant og blodet bruset. For ikke å snakke om mestringsfølelsen, jeg elsker den følelsen! Denne wod'en må prøve :grin: Vil du gjøre wod'en hakket enklere kan du ta pull ups i strikk og push ups på knærne. Lykke til!


Kristine ♥

EN HYLLEST TIL GRESSKAR

 • 09.11.2016, 15:54


Det er bugner over av gresskar i butikkene. Oktober og november er gresskartid!
Gresskar er en super grønnsak å bake med og gjør baksten ekstra saftig og god. Viste du forresten at gresskar er veldig sunt? Denne flotte oransje grønnsaken er kalorifattig og inneholder mye fiber.  Fargen forteller oss også at gresskar inneholder mye betakaroten (forstadiet til A-vitamin), i tillegg er den en god kilde til C-vitamin, kalium og folat. Her kommer en liten hyllest til gresskar med mine favorittoppskrifter. Håper du finner noe som frister :grin:
Gresskarpai
Oppskriften finner du her
Gresskarpure
Det eneste du trenger er gresskar! 
Skrap ut frøene av gresskaret, skjær i skiver og ha i en kjele. Kok i 20 -30 minutter avhengig av størrelsen. Mos med en stavmikser eller bruk en blender.
Så enkelt!
Ristet gresskar
Ristet gresskar lager du ved å dele gresskaret i biter. Legg bitene utover en bakplate. Strø over sukringold og kanel. Stek på 200 grader i 40 minutter. Ta gjerne ut bakplaten og rør om når halvparten av steketiden er gått. Avkjøl gresskarbitene noe før du serverer. Ristet gresskar kan du oppbevare i kjøleskapet i tre til fire dager. Så lag en stor porsjon!
Gresskarproteingelebiter

100 g gresskarpure, eventuelt most søtpotet eller banan
30 g vaniljeprotein
1 ss sukringold
1 ss kakemiks, kan sløyfes
1/2 ts kanel
3 gelatinplater
0,5 dl kaldt vann
0.5 dl varmt vann

Bløtlegg gelatinplatene. Smelt de så i det varme vannet.
Bland sammen gresskarpure, vaniljeprotein, sukringold, kanel og kaldt vann. Tilsett det varme vannet med gelatinplatene. 
Hell massen i en boks. Jeg brukte en matboks som jeg kledde med plastfolie. 
Sett kaldt i 2 timer og skjær i biter.
Server.
Gresskarproteinpannekaker

1 egg
1 eggehvite
2 ss kokosmel
30 g vaniljeprotein
1/2 ts bakepulver
80 g gresskarpure, kan byttes mot most banan eller søtpotet
1 ss sukringold, eventuelt sukrin
dråper stevia
1 ts kanel
1/3 ts kardemomme
1/4 ts ingefær

Bland sammen alle ingrediensene.
Tilsett eventuelt mer væske om røren blir veldig tykk.
Jeg stekte mine pannekaker i ovnen på 200 grader i 15 minutter.
Du kan også steke de i pannen på middels varme i 2 -3 minutter på hver side.
Gresskarboller
Oppskriften finner du her
Gresskarkake med sjokoladeglasur

Kake
2 egg
60 g sukringold
150 g kesam
30 g havremel
30 g vaniljeprotein
30 g kokosmel
1 ts bakepulver
1 ss kanel
1 ts vaniljepulver
200 g revet gresskar

Pisk egg og sukrin luftig.
Ha i kesam.
Rør så inn tørrvarene og revet gresskar. 
Fordel røren i en form. Jeg brukte en rund springform med 20 cm i diameter.
Stek på 175 grader i 25 minutter.
Avkjøl kaken, før du har på glasur. Som du ser, gjorde ikke jeg dette. Jeg er en utålmodig sjel. Dermed smeltet glasuren og begynte å renne av.

Sjokoladeglasur
200 g kokoskrem
2 ss smør
5 ss kakaopulver
2 ss mocca-protein
2 ss sukrinmelis
2 ss sterk kaffe, kan sløyfes
1/3 ts salt
1 ts vaniljepulver

Pisk sammen alle ingrediensene.
Fordel utover kaken.


Kristine  ♥

MINE NOVEMBER GLEDER

 • 08.11.2016, 17:50


November er en for mange tung, mørk og lang måned. Selv føler jeg at vi bare går å venter på at desember og julen skal begynne! For å gjøre november lysere og lettere har jeg satt opp mine november gleder, ting jeg gleder meg til og som får meg til å smile. Å fokusere på det positive gjør alltid dagene bedre :grin:

Praksis
Jeg er i praksis i hjemmesykepleien og stortrives. Jeg lærer noe nytt hele tiden! Sykepleierstudiet er generelt interessant, men når jeg er i praksis digger jeg det. En ting er å lese i pensumbøkene, men det er noe helt annet å gjøre det i praksis. Det er jo her jeg virkelig får gjort ting og lærer!  


Julebord
Jeg har allerede rukket å være på et julebord og flere venter de neste to månedene. Selv om jeg ikke er den største festløven, er det utrolig koselig å komme sammen, mingle, møte mennesker jeg ikke har sett på en stund, ta et glass vin eller tre og rokke litt på rokkefoten. Julebord er moro!

Maksimal muskelvekst -workshop
19 november skal jeg på kurs med Fredrik Gyllensten og Andreas Stokkeland som tar for seg optimal trening, kost og kosttilskudd for maksimal muskelvekst. 
Jeg elsker å tilegne meg ny kunnskap og lære mer. Dette tror jeg blir spennende! 

Sofaen og en kopp kakao
Når det blåser, er surt, kaldt og mørkt ute, skal jeg krype opp i soafen, tulle meg inn i et varmt teppe og drikke kakao mens jeg ser på Netflix eller leser en spennende bok. Vinteren er tid for skikkelig innekos! 

Første advent
Siste helgen i november er det første advent og julen ringes inn for alvor. Jeg elsker julen og alt som hører med, og teller allerede dager. La julen komme!

SAMSUNG CSCNytt treningsopplegg
Nå som jeg er i praksis har jeg gjort noen endringer på treningsfronten. Kort fortalt er det mer tung styrketrening og minimalt med kondisjonstrening. Dette sammen med ekstra fokus på å få i meg godt med næring, skal forhåpentligvis gjøre meg litt sterkere. Jeg gleder meg til å se resultatene!

Nydelige turer i skogen
Den friske vinterluften gjør noe med meg. Den både forfriskende og avslappende å gå en deilig tur i skogen. Det fyller på med energi. Bare husk å kle godt på deg, det er ikke særlig avslappende om du fryser rumpestumpen av deg! 


Julebakst
Selv om jeg venter med å starte med julebaksten til sluttet av måneden, gleder jeg meg skikkelig! Jeg er for å ikke starte julen for tidlig, da har jeg en tendens til å miste julestemningen før julen starter på ordentlig. Når julen først setter inn i slutten av måneden, ja da blir det jul for alle penga med masse julepynt og og god julebakst. Aller mest gleder jeg meg til å lage årets pepperkakehus. Det må jeg ha hvert år!


Hva gleder du deg til i november? :grin: 

Kristine ♥

MANDAGSMIDDAGEN - KREMET GRØNNSAKSPASTA MED KYLLING

 • 07.11.2016, 18:19


God mandags ettermiddag. Da er en ny uke i full sving! Dagen har gått i ett. Nå har jeg akkurat kommet hjem fra en rask og god treningsøkt og har middagen foran meg. Ja, jeg vet en ikke skal spise og sitte på PCen samtidig, men det er så greit å gjøre to fluer i en smekk!

SAMSUNG CSC
Mandagsmiddagen ble kremet grønnsakspasta med kylling. Kjempe godt! Det tok meg ikke mer enn 15 minutter å slenge sammen denne middagen. I tillegg laget jeg dobbel porsjon slik at jeg har til lunsj eller middag imorgen. Sunn, rask og god mat må til i hverdagen.

SAMSUNG CSC

Kremet grønnsakspasta med kylling
2 porsjoner 

2 kyllingfileter
1 pakke grønnsakspasta
1 pakke cherrytomater
1/2 rødløk
1 finhakket hvitløksfedd
Litt finhakket chili
Ca 100 g crème fraiche
Ca 100 g edamame bønner, kan sløyfes
Salt og pepper

Krydre kyllingen med salt og pepper. Stek den i en panne på middels varme i omtrent 5 minutter på hver side.
Kok opp vann til pastaen.
Skjær cherrytomater i to og rødløk i skiver. Legg grønnsakene i pannen med kylling de siste 5 minuttene.
Ha grønnsakspastaen og bønnene i det kokende vannet og la koke i 4 minutter. Hell av vannet. Bland pastaen med grønnsaker, finhakket hvitløk, finhakket chili, og crème fraiche. Smak til med salt og pepper.
Server med kyllingenfileten ved siden av.

SAMSUNG CSC
Jeg ønsker deg en super duper uke. 
Stå opp hver morgen og smil til deg selv i speilet :grin: Da er jeg sikker på at dagene dine vil bli enda litt bedre!


Kristine ♥ 

PERSPEKTIV

 • 07.11.2016, 06:11


Dagens ord sa det veldig bra. 
Dette er omtrent akkurat slik jeg tenker.
De mørke tidene gir dypere perspektiv på livet. Uten de dårlige dagene eller tidene, hadde vi aldri satt pris på de tidene eller dagene hvor livet er godt. 

For min del har det at jeg har vært igjennom flere vanskelige perioder i løpet av livet, deriblant alvorlig spiseforstyrrelse og dyp depresjon. Dette har gjort at jeg ser på livet med åpne øyne. Ja, jeg har dager hvor jeg synes ting er utrolig vanskelig. Hvor jeg gråter noen tårer og føler meg dritt, men stort sett er jeg utrolig takknemlig for alt jeg har og dit jeg har kommet. Jeg har kjempet, vokst og lært. 
I dag setter pris på de små tingene. Det er disse små tingene som gir meg glede hver dag og som gjør meg lykkelig. Alt fra å tenne et lys til morgenkaffen, høre en fugl synge når jeg legger meg, få en god klem av en kjær person, spise god mat, le av tullete ting eller hoppe i sølepytten.

Åpne øynene dine. Det er mandag, en ny uke venter og du har mangfoldige ting å være glad for!


Kristine ♥ 

SØNDAG, KAFFE, PEIS, GODIS OG AVSLAPPING

 • 06.11.2016, 18:41


SONY DSC
De ordene der; søndag, kaffe, peis, godis og avslapping, oppsummerer dagen min ganske så bra. Borsett fra en bakerunde i morges og en liten tur ut for å hente ved, har jeg ikke gjort stort. Faktisk ingen verdens ting! Jeg må ærlig innrømme at det har vært helt fantastisk!

SONY DSC
Etter jobb i går reiste jeg bort. Nå følte jeg virkelig at jeg trenger en pause hvor både kropp og sinn kunne slappe helt av, hvor skuldrene kunne senkes og jeg ikke hadde noen planer eller noe som måtte gjøres. De siste månedene har vært hektiske. Jeg elsker at det skjer mye, men noen ganger trenger jeg også en skikkelig time out for å hente inn energilagrene igjen. En skikkelig avslappingsdag har vært etterlengtet!

SONY DSCJeg har faktisk gått rundt i pysjen til nå nylig. Pysjen min er ikke så avansert, en stor t-skjorte, en hipster og tøfler. Det er deilig å loffe rundt slik i mange timer, ihvertfall når det ikke er mange som ser meg. Når klokken var passert fem, synes jeg det var på tide å få på seg ordentlige klær. Da smatt jeg inn i denne kosegenseren og -buksen fra Puma (sponset). Behagelig og kult samtidig!  Settet er forøvrig er på tilbud i dag. 

SONY DSC
Nå sitter jeg her foran peisen og lurer på om jeg skal gidde å løfte rumpestumpen min så jeg får laget middag. Den knitrende lysen, den litt småbrente lukten og varmen som sprer seg. Jeg elsker peis! Bare noen minutter til, så skal jeg reise meg....
Senere blir det noe så klassisk som kakao og kortspill. For en deilig kosedag! 


Håper søndagen din har vært bra :grin: 
Nyt resten av kvelden og lad opp til en ny uke! 

Kristine ♥ 

ENKLE SJOKOLADEBOLLER

 • 06.11.2016, 10:46


Nå dufter hele huset av deilige bakst! I dag startet jeg nemlig dagen med å bake enkel sjokoladeboller. Snøen daler ned utenfor vinduet og jeg koser meg inne med søndagsbaksten. Det kaller jeg en perfekt søndagsmorgen.

SAMSUNG CSC
Boller er noe av det beste jeg vet, men noen ganger synes denne utålmodige frøkenen at det tar alt for lang tid å vente på at baksten skal heve. Slik som i dag. Derfor jukset jeg å laget en versjon med bakepulver som ikke trenger å heve. Sjokoladebollene ble saftige og kjempe gode. Ja, de er minst like smakfulle som de ser ut! Her har du knall gode boller på en halv time. Happy baking!

SAMSUNG CSC

Enkle sjokoladeboller

3 egg
150 g kesam, eventuelt gresk yoghurt
​1 ts salt
1 ss bakepulver
3 ss sukringold
1 ts kardemomme
1/2 ts kanel
30 g mandelmel
50 g fiberfin, eventuelt mer mel
100 g mel, jeg brukte speltmel 
1 dl melk eller vann
Ca 50  hakket sjokolade, jeg brukte sukrinsjokolade 

Ha egg, salt, bakepulver og kesam i en bolle. Bland godt.
Tilsett resten av ingrediensene utenom sjokoladen. La røren svelle i 5 minutter. Rør så inn hakket sjokolade.
Legg klatter på en bakplate. 
Stek på 180 grader varmluft i 30 minutter. 
Avkjøl noen minutter før du spiser. 

SAMSUNG CSC
Nyt gjerne sammen med en kopp kakao eller en rykende fersk kaffekopp. Så deilig!
Håper det smaker :grin:


Kristine ♥ 

GERILJA

 • 05.11.2016, 07:33


God morgen! 
I skrivende stund har jeg allerede vært oppe et par timer. Jeg våknet nemlig klokken halv seks og var lys våken, noe som er helt ulikt meg, for jeg elsker å sove! Isteden for å ligge å dra meg en god time, stod jeg like så godt opp og tok meg en treningsøkt. Jeg ville ha noe raskt og effektivt med masse puls og energi, og bestemte meg for en gerilja økt. For en start på dagen. Det bruser fortsatt i kropp og blod!

SAMSUNG CSC
Gerilja er en intensiv kondisjonstrening. Det tar kort tid og er effektivt. Du tar 8 runder med 20 sekunder maks intensitet etterfulgt av 10 sekunder med hvile. Husk oppvarming og nedtrapping! 
Hensikten med gerilja er å forbrenne mest mulig fett samtidig som en opprettholder muskelmassen. Hvorvidt gerilja trening er den beste treningsformen for akkurat dette, er omdiskutert, men det finnes flere forskingsartikler som viser at det er effektivt. Selv tror jeg absolutt at intervaller og gerilja er mer effektivt enn aerobisk trening, som for eksempel jogging. Saken er at aerobisk trening har en tendens til å tære på muskulaturen, mens du ved intervaller, som er en form for anaerobisk trening, vil du gi et "kick" til forbrenningen. 


Slik gjør du gerilja:
- Oppvarming.
Det er viktig å varme godt opp, for i intervallene skal du gi maks innsats! Start gjerne med et rolig tempo og økt intensiteten gradvis til du føler deg god og varm i kroppen. 
Jeg startet med å gå på tredemøllen i lett stigning på hastighet 6 km / t.. Deretter økten jeg intensiteten gradvis til jeg jogget lett på hastighet 10 km / t. Etter 5 minutter, løp jeg 1 minutt på hastighet 12 km / t, gikk så 1 minutt på hastighet 6 km / t, løp 30 sekunder på 14 km / t og gikk 90 sekunder på 6 km / t. Da var jeg klar for intervallene!
- Intervaller
Still inn tredemøllen på riktig stigning og hastighet. Hopp på båndet og spurtet i 20 sekunder. Hopp så av av møllen med bena på hver side av løpebånedet og hvil i 10 sekunder før du hopper på igjen og spurter i 20 sekunder. Gjenta til du har gjort 8 gerilja intervaller.
Jeg stilte tredemøllen på stigning 2 og hastighet 17 km / t. Deretter løp jeg gerilja intervallene. Når jeg hadde gjort 4 intervaller, altså spurtet 20 sekunder 4 ganger, skrudde jeg opp hastigheten på 17,5 km / t og løp de siste 4 intervallene på denne hastigheten.
- Nedtrapping
Ettersom du har hatt såpass høy intensitet på treningen, er det viktig å roe gradvis ned og ha en god nedtrapping. Bruk gjerne 5 -10 minutter.
Jeg startet nedtrappingen med å jogge 4 minutter på 10 km / t, før jeg gikk 3 minutter hvor jeg gradvis reduserte hastigheten fra 7,5 km / t - 6 km / t. Min gerilja økt ble avsluttet med 10 minutter rulling på foam rolleren. 


For en fantastisk start på dagen. Nå sprudler energien over og jeg er klar for å komme meg på jobb.
Ha en super god lørdag da dere. God helg :grin:

Kristine ♥ 

OKTOBER'S

 • 04.11.2016, 15:41Oktober har vært en spennende måned. Jeg har vært på flere turer hvor jeg ikke ante hva jeg som ventet meg, noe som har ført til at jeg har møtt utrolig mange nye og hyggelige mennesker. Ellers så har måneden naturlig nok også bestått av mye god mat og gode treningsøkter. Her kommer en liten oppsummering. 

Oktober's festligste kveld 
Julebord i regi av Adlink og Aller Media gikk av stabelen på Bloksberg hvor vi hadde en fantastisk helg med pynting av juletre, åpning av julegaver, tretten (!) retters middag og dansing natten lang. 
Bilde lånt av Voe


Oktober's beste matnyhet
Nocco med julesmaken Skumtomte. Jeg elsker jul, alt med jul blir tatt godt imot hos meg. Skumtomte har jeg ikke smakt enda, men jeg får den i kveld - jeg gleder meg!

Oktober's utfordring
Oktober challengen. Jeg synes det har vært moro å skulle ha et lite gjøremål hver eneste dag. Riktignok gjennomførte jeg ikke med glans og fikk ikke gjort alt, med det tar jeg ikke med sorg. Challengen skal jo være noe morsomt og givende, ikke et stress moment. Jeg har gjort det som har passet inn i min hverdag. Jeg vet at jeg har gjort mitt beste, og det er mer enn godt nok. Det var også utrolig moro å få masse snaps av dere (kristineokern) underveis :grin: Moro at så mange ble med!

Oktober's beste frokost
Froksten på Norefjell hotell. Jeg elsker hotellfrokost! Det å kunne forsyne seg mange ganger av masse forskjellig, samt sitte lenge å kose seg med god mat og god selskap, er en fantastisk start på dagen!

SONY DSC
Oktober's beste vane
Jeg har fått meg en god vane med jevnlig stretching og rulling. Nå gjør jeg det flere ganger i uken. Denne gode vanen har virkelig gjort underverker for mykheten min, selv om jeg fortsatt er veldig stiv, og har hjulpet mye på teknikken min i flere styrkeøvelser, deriblant knebøy. Denne vanen skal jeg fortsette med. 

SONY DSCOktober's favorittmiddag
Marokkans chili con carne. Denne er super god og enkel å lage. En middag jeg har spist mye av den siste måneden. Jeg lager en stor porsjon og oppbevarer i kjøleskapet, så har jeg middag til flere dager. Helt genialt! 

Oktober's 'ute av komfortsonen
Yoga weekend! Det var kanskje litt vel spontant å bli med på en hel helg med yoga ettersom jeg har gjort svært lite yoga i mitt liv, men å prøve noe nytt og komme ut av sin egen komfortsone har ingen vondt av! I lekre omgivelser på Norefjell hadde jeg en super helg med yoga, god mat og hyggelige mennesker. 

SONY DSCOktober's beste proteinbar 
Mars og snikers proteinbarene falt virkelig i smak hos meg. Disse er en veldig god erstatning for vanlig sjokolade om søtsuget melder seg. Prisen er riktignok litt stiv, men jeg har likevel kjøpt flere av dem!

SAMSUNG CSCOktober's favorittøvelse
Bøy i alle varianter! Det går mye i bøy på trening nå for tiden. Jeg varierer hvilken type bøy jeg tar, fra dag til dag. Noen dager kjører jeg knebøy, noen dager frontbøy, noen dager sakte bøy og noen dager bøy til boks. Dette har gjort at jeg rett og slett elsker bøy. Bøy mer folkens!

Oktober's pannekaketårn
Jeg spiser jo proteinpannekaker flere ganger i uken. Blir aldri lei! Nystekte pannekaker med nugatti er en favoritt. 
Her har jeg brukt en så enkel oppskrift som 2 egg, 2 gode ss  cottage cheese, 2 ss mel 30 g mel (jeg brukte 1 ss havremel og 1 ss speltmel), 1 ss  vaniljeprotein,1 ts kanel, 1 ts sukringold og ts bakepulver. Alt moses sammen og stekes så som pannekaker i  litt kokosolje. Enkelt og knall godt! 

Oktober's mest leste innlegg
Dette innlegget med tittelen "Hva slags fett skal jeg steke i", hvor jeg tok opp hva du burde bruke i stekepannen. 

Oktober's mest likte instagrambilde
Hello selfie! Trenger jeg å si mer?

SAMSUNG CSCOktober's mest spiste
Denne super enkle og gode saken, er noe jeg har spist mye av. Skyr, cottage cheese, kesam eller andre melkeprodukter toppet med nøtter, proteinbarer, peanøttsmør, frukt eller bær.
Akkurat her har jeg en skyr & cottage cheese i vaniljesmak som jeg toppet med en halv cookie dough lean bar i biter, jordbær, frokostblanding og en rute smeltet sukrinsjokolade. Super god fastfood!

Oktober's mest spilte sang
Etter at jeg var på kino og så Trolls, som forøvrig var en helt herlig film som jeg anbefaler alle å se, har jeg fått dilla på 'Can't stop the feeling' - Trolls edition. Jeg blir utrolig glad av denne sangen. Her kommer smilet på med en gang! 

SAMSUNG CSCOktober's treningstips
Innlegget "kom i gang med pull ups" gir deg tips til hvordan du kommer i gang eller forbedrer pull upsene dine. 

Oktober's beste godsak
Disse super enkle proteinkulene. Knall gode! 

SONY DSCOktober's største mandagssmil
Å starte en mandag med miiego-øreklokker, god musikk og litt bevegelse, gir virkelig en helt fantastisk start på uken. Det er til å bli glad av!


Kristine ♥

VERDENS ENKLESTE OG BESTE PROTEINIS - KUN TO INGREDIENSER

 • 03.11.2016, 18:51Vi er i november og vinteren er på vei, men det er vel aldri for kaldt for en bolle med is? Jeg synes i hvert fall ikke det.
Is kan spises året rundt, når som helst! 

SAMSUNG CSC
I går kveld laget jeg denne isen. Det må være verdens enkleste og beste proteinis! Den har kun to ingredienser og er super enkel å lage. Det kan knapt bli enklere og bedre! Jeg er allerede i gang med en ny ladning proteinis og gleder meg til å prøve mange spennende smakskombinasjoner fremover. Jeg slår et slag for is hver dag, uansett årstid!

SAMSUNG CSC

Verdens enkleste og beste proteinis
Til 1 god porsjon

1 boks Barbells proteinpudding, eventuelt ProPud, her har jeg brukt vanilje
3 -6 ss melk eller vann
Valgfritt: litt vaniljepulver

Ha proteinpuddingen i isbitformer eller silikonformer. Sett i fryseren i minimum 3 timer. Gjerne lenger. 
Du kan også bruke en stor boks hvor du fordeler proteinpuddingen jevnt i bunnen av boksen. Da kan du brekke opp den frosne proteinpuddingen før du har den i blenderen.  
Når proteinpuddingen er frossen tar du den opp av fryseren og lar den stå 5 -10 minutter på kjøkkenbenken. Ha så bitene i en blender eller foodprosessor sammen med 3 ss melk. Kjør til det er blitt en jevn ismasse. Tilsett eventuelt mer melk om det er nødvendig. 
Prosessen ser du på bildet under 
Server med en gang. 
Nyt!


Her kan du variere smakstilsettningene. Du kan for eksempel tilsette kakaopulver og litt søtning for en sjokoladevariant, eventuelt bruke ProPud med sjokoladesmak. Du kan tilsette biter av proteinkjeks for en oreo-versjon eller hakket snickersproteinbar for en vanilje-snickers-verson. Ha i ferske blåbær for en blåbær is, eller frossen mango for en mango-vanilje sorbet. Jeg tror også det hadde vært super godt med knuste salte proteinchips og noen biter hakket sjokolade. Den søte og salte kombinasjonen er knall god, så den kombinasjonen skal jeg teste neste gang! Her er det bare å bruke fantasien og finne den smakskombinasjonen du liker best.

SAMSUNG CSC
Apropos is så må jeg fortelle dere noe kleint! I midten av oktober kom det en ny Ben & Jerry´s smak. Jeg har lett overalt etter denne isen, for er det kommet en ny is, skal jeg smake den. Jeg er en skikkelig is-nerd! Ettersom jeg har vært innom mange butikker og ingen har hatt den så langt, sendte jeg mail til Ben & Jerry´s i går og spurte hvilke butikker som har tatt denne inn. Jeg er faktisk litt flau over meg selv!  Er det kommet en ny is, må jeg smake den....og det med en gang! Tolmodighet er, som dere skjønner, ikke min greie. 

SAMSUNG CSC
Ha en herlig torsdagskveld :grin: 
Kryp opp i sofaen, under et pledd og lag deg en proteinis! 


Kristine ♥ 

DYREBARE ØYEBLIKK

 • 03.11.2016, 06:13


Livet er fult av små dyrebare øyeblikk. 

SAMSUNG CSCJeg synes noe av det beste er:
- Lukten av blomster
- En stor og god klem
- Dagdrømme
- En tur i skogen helt alene
- Lidenskapelige kyss 
- Le høyt
- Alt med sjokolade
- Et smil fra en fremmed
- Følelsen etter en god treningsøkt
- Å legge seg i sengen når det regner ute
- Se en nydelig regnbue
- Danse vilt når jeg føler for det

Livet er fult av små dyrebare øyeblikk. Tenk litt over akkurat disse små øyeblikkene, ta deg tid nyte dem og å sette pris på dem. Det er jo disse som gjør livet verdt å leve!
Hva er dine favoritter?


Kristine ♥ 

JEG HAR IKKE NØDVENDIGVIS FASITEN

 • 02.11.2016, 16:51


Jeg får mange spørsmål om hvordan jeg trener og spiser. Er du en av de som har spurt, har du erfart at det er noe jeg ikke svarer konkret på. Det er ikke slik at om du kopierer den måten jeg trener og spiser, så vil du få de resultatene du ønsker deg. Slik jeg lever, er ikke riktig for alle. Jeg har ikke nødvendigvis fasiten på hva som fungerer for deg, eller på hva som er sunt for den saks skyld. 

SAMSUNG CSC
Topp fra 2XU // Sko fra Reebook // Tights fra I can I will - finnes i grå, blå og grå, rosa og sort, og brun

De fleste som kjenner meg, vet at jeg har noen dårlige vaner. Til tross for at jeg spiser rimelig sunt mesteparten av tiden...
Før jeg fullfører denne setningen vil jeg poengtere hva jeg mener med sunt. Det er næringsrik mat bestående av sunt fett som smør, kokosmelk, kokosolje, avokado, nøtter og lignende. Gode proteinkilder som cottage cheese, ost, egg, skinke, kylling, bønner, biff, proteinpulver, osv. Grove karbohydrater fra havregryn, grønnsaker, frukt, bær, knekkebrød, ris, poteter og mer, hvor er mesteparten av maten er hjemmelaget og inneholder lite tilsetningsstoffer. 
Nå til fortsettelsen av setningen; Til tross for at jeg spiser rimelig sunt mesteparten av tiden, er jeg veldig glad i cola zero og is. Cola zero drikker jeg daglig og is spiser jeg i hvert fall annenhver kveld! Dette er mine store "synder".

For meg fungerer mitt kosthold helt supert. Jeg spiser når jeg er sulten og stort sett det jeg har lyst på, noen dager blir det mer andre dager blir det mindre. 
Treningen fungerer også helt utmerket for meg. Jeg trener mest styrketrening, 3 -4 ganger i uken og legger til kondisjonstrening om jeg føler for det. Jeg har ingen oppsatt plan eller treningsregime fordi jeg føler at jeg ikke trenger det og fordi jeg koser meg med å trene på den måten jeg gjør nå.

Selv om jeg trener og spiser på denne måten, er den ikke nødvendigvis riktig for deg. Kanskje skal du opp i vekt og trenger å legge mer fokus på å få i deg mer kalorier. Kanskje skal du ned i vekt og burde spise langt mindre is en det jeg gjør. Kanskje skal du trene for å bli rask og burde trene mer kondisjonstrening enn meg. Kanskje du har jernmangel og burde spise mer jernrike matvarer enn det jeg gjør. Kanskje lever vi med to forskjellige hverdagsregimer og mine måltider passer ikke inn i dine rutiner. Eller noe helt annet.
Det jeg vil frem til er at vi alle burde slutte å fokusere så mye på hva alle andre gjør, og heller tenke og føle på hva som er bra for oss selv. Ingen sitter på din fasit. Begynn å lytt til kroppen din, da er du på god vei.  


Kristine 

ENKEL OG SUNN HAVREPIZZA - PIZZA HVER DAG

 • 01.11.2016, 15:48


SONY DSC
Pizza er noe jeg absolutt aldri blir lei. Jeg kan spise det hver dag og synes det er like godt hver gang! 
Denne oppskriften på en enkel og sunn havrepizza gjør at du kan spise pizza hver dag som gjør godt både for kroppen og for smaksløkene. Den er kjempe god og du lager den på under en halv time. Jeg er sikker på at den vil bli en ny hverdagsfavoritt! 

SONY DSC
Enkel og sunn havrepizza
Til 1 person

Bunn
1 egg
1 ss vann
50 g tørrvare, jeg brukte 40 g havremel og 10 g fiberfin
1 ts bakepulver
1/2 ts salt

Fyll - her kan du naturligvis bruke det du ønsker
1 ss tomatpure
1 ss ketchup
Ca 120 g grillet kylling
1 tomat i skiver
1/2 rødløk i skiver
1/4 gul paprika i terninger
Ca 40 g revet ost, jeg bruker jarlsberg
1 ts oregano
1/3 ts hvitløkspulver

Start med bunnen. 
Bland sammen alle ingrediensene i en bolle. Smør utover til en sirkel en bakeplate med bakepapir.
Stek på 200 grader i 10 -12 minutter. Jeg glemte min i ovnen og lot den stå nærmere 15 minutter, så kantene ble litt svidd! 
Når bunnen er ferdigstekt smører du på ketchup og tomatpure. Ha over tomat, rødløk, kylling og paprika. Strø over ost, oregano og hvitløkspulver. 
Etterstek på nederste rille i ovnen i ytterligere 10 minutter eller til osten har smeltet. 

SONY DSC
Jeg har toppet pizzaen med ruccola og en dæsj creme fraiche. Så godt!
Prøv havrepizzaen til middag, lunsj eller kvelds. Håper det smaker :grin:


Kristine ♥

Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her på min blogg vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no