hits
www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

MÅ JULEN VÆRE SUNN

 • 30.11.2017, 15:47


Nå begynner det å florere av oppskrifter på såkalt sunne juleoppskrifter. Det kan være vel og bra, men jeg vet også at det fører til mye dårlig samvittighet. En av mine pt-kunder sa til meg 'jeg lager ikke noe sunt til jul, synes du jeg er en dårligere pt-kunde da?'. Først ble jeg litt satt ut av spørsmålet. For sannheten er at jeg lager ikke så mye sunn julebakst jeg heller. Og om du er et godt menneske eller ikke, har absolutt ikke noe å si i forhold til hva du baker eller putter i munnen. Det som avgjør om du er et godt menneske eller ikke i mine øyne, er hvem du er som person og hvilke verdier du har.


Uansett, over til overskriften. Må julen være sunn?
Nei det behøver den absolutt ikke, om du spør meg. Det er mye viktigere hva du spiser mellom nyttår og jul, enn hva du spiser mellom jul og nyttår. Det er likevel ikke nødvendig å gå helt bananas bare fordi det er desember, og derfor proppe i seg alt man kommer over av julemat, sjokolade og julekaker. Velg heller ut det som er viktig for deg. For min del må jeg ha mammas pepperkaker hvert eneste år. Dette er den viktigste julekaken for meg, og sammen med disse pepperkakene drikker jeg varm sjokolade og pisket krem flere ganger i julemåneden. Dette gir meg den ultimate julefølelsen. Tilgjengjeld synes jeg kjøpe pepperkaker ikke smaker godt og jeg er heller ikke fan av julesjokolader. Jeg velger altså med omhu. Får jeg tilbud om noe jeg ikke synes er så veldig godt, takker jeg pent nei. Men når det gjelder mammas pepperkaker med varm sjokolade og krem, nyter jeg det til det fylle.

 Spis de tingene som er viktig for deg og la resten passere. Julen handler om nytelse og hygge sammen med de vi er glad i, ikke å trøkke i seg mest mulig mat. Nyt julen og de matvarene som er viktig for deg, uavhengig om det er sunt eller ikke.
God desember :grin:  


Kristine ♥

ETTER TRENINGSDESSERT

 • 29.11.2017, 16:06


SONY DSC
I dag hadde jeg skikkelig lyst på noe søtt etter trening. Jeg var slik at jeg hadde lyst på absolutt alt! Trolig var det fordi det var for lenge siden jeg har spist. Det er sjeldent jeg har ordentlig søtsug, slik som i dag. Når jeg har det, er det som regel noe som ligger bak. Enten er det fordi jeg er veldig stresset, at jeg har sovet lite eller at det har gått alt for mange timer siden siste måltid. Når jeg tenkte meg om i dag, viste jeg at det var det sistnevnte, at det var for lenge siden jeg hadde spist et ordentlig måltid. Derfor laget jeg meg en deilig etter treningsdessert som ble et fullverdig måltid bestående av proteiner, fiber, karbohydrater, fett og vitaminer. 

SONY DSC
Mikrosjokoladekake med cookie dough kuler, vaniljeis, ananas, kiwi, eple og jordbær. Dette var bare så godt! 

SONY DSC
Til cookie dough kulene brukte jeg denne oppskriften som jeg har delt med dere før. Til mikrosjokoladekaken tok jeg utgangspunkt i denne oppskriften, men jeg stekte kaken i 4 minutter i mikroen. Da blir det en fast sjokoladekake. Steker du kaken i 2,5 minutter, vil du få en mer flytende kjerne slik det er i originaloppskriften. 

Om du har lyst på noe godt, lag deg en etter treningsdessert du også. Eller bare en dessert, om du har hatt treningsfri :razz: God onsdagskveld!


Kristine ♥

D-VITAMIN

 • 28.11.2017, 20:05


D-vitamin har fått stadig mer oppmerksomhet de siste årene. At vitaminet øker opptaket av mineraler og styrker benbygningen har lenge vært kjent, men vitaminet har flere viktige oppgaver. D-vitamin sikrer produksjon av signalstoffer, hormoner og muskelfibre, bygger et sterkt immunforsvar, sikrer en god fettforbrenning og bidrar med avlesning av genmateriale. Du finner D-vitamin i matvarer som fet fisk, fiskeolje og eggeplomme (helst økologisk). I tillegg produserer kroppen vitamin D når solen skinner på huden din.


D-vitamin er en av de få tilskuddene jeg selv tar og som jeg anbefaler andre å ta, spesielt nå på vinterhalvåret. Solen skinner ikke stort her i nord fra september til og med april, og da er det vanskelig å få nok av dette vitaminet. Det er også slik at D-vitamin produksjonen i huden avtar med alderen. Jo eldre du er, dess viktigere er det med et godt vitamintilskudd. Tilskudd av vitamin D er gunstig for de fleste. Nettopp fordi vi alle får for lite D-vitamin gjennom vinterhalvåret. Om du er usikker på hvordan din vitaminstatus er, kan du få målt dette hos din fastlege  ved hjelp av en blodprøve.

 Det finnes mange forskjellige D-vitamintilskudd. Selv tar jeg denne varianten fra Doctor's Best hver dag i vintermånedene. Den er rimelig og har i tillegg et høyt innhold av D-vitamin per kapsel. D-vitamin koster skjorta her hjemme i Norge, derfor bestiller jeg det alltid fra utlandet. Bestiller du fra iHerb, får både du og jeg rabatter om du bruker koden OKE701 :smile:


Kristine ♥

LIVET ER NÅ

 • 28.11.2017, 07:35


Tiden går så forferdelig fort. 2017 er snart over og et nytt år står igjen for tur. Hvert år blir jeg like tatt på sengen over at tolv måneder nærmest har forsvunnet mellom mine fingre. Livet er kort, dere. Det er så utrolig viktig å leve i nuet. Ja, det er vanskelig men så viktig. Livet er nå, ikke senere. Ikke når du har fått mer penger, er ferdig med studiene, har gått ned i vekt, funnet drømmemannen eller kjøpt deg leilighet. Livet er her og nå. I dette øyeblikket. Og helt plutselig er det over. 


Nettopp derfor vil jeg oppfordre deg til å 
- Nyte solskinnet
- Le ofte
- Gi store klemmer
- Smile stort
- Spill favorittsangen din høyt
- Ring de du er glad i
- Sett pris på de små øyeblikkene
- Pust dypt
- Glem "haters"
- Besøk venner og familie som bor langt unna
- Se det vakre i alle situasjoner
- Kom deg ut i naturen
- Ikke fyr deg opp over de små situasjonene
- Drøm stort
- Elsk og la deg selv bli elsket
- Lev i dag 

Ha en nydelig tirsdag!


Kristine ♥

DAGENS TRENING OG MIDDAG

 • 27.11.2017, 16:47


Denne mandagen var tung! Det har rett og slett blitt litt mye festligheter og litt for lite søvn i helgen. Da går det utover energien. Til tross for at  det føltes forferdelig tungt å stå opp i morgens, hadde jeg en knall bra treningsøkt. Følelsen etterpå var uslåelig god!

 Dagens trening var en fullkroppsøkt som så slik ut:
- Knebøy 
3 sett * 12 repetisjoner 
- Strak markløft 
3 sett * 12 repetisjoner 
- Hip thurst 
3 sett * 12 repetisjoner 
- Sittende roing 
3 sett * 12 repetisjoner 
- Benkpress 
3 sett * 12 repetisjoner 
- Rear delts
2 sett * 15 repetisjoner 
- Kickback i kabel
1 sett * 15 repetisjoner

 Etter trening bar det hjem til mat. Jeg sitter å spiser i skrivende stund! Dagens middag ble lompepizza. Det er alltid en vinner hos meg. Raskt, sunt og kjempe godt! Lompepizza spiser jeg 4 -5 ganger i uken. Enten som lunsj, middag eller kveldsmat. 

 Jeg varierer alltid toppingen etter hva jeg har i kjøleskapet og hva jeg har lyst på. I dag ble det tomatpure, ketchup, rødløk, cherrytomater, karbonadedeig, ost og parmesan. Inn i ovnen på 225 grader på nederste rille i 10 minutter. 

Nå blir det noen timer med kontorarbeid før jeg skal hoppe tidlig til køys. Jeg er klar for en god og lang natts søvn! Håper mandagen din har vært bra  :grin:  Ha en fortsatt fin kveld.


Kristine ♥

MUFFINS MED FIKEN OG EN SMAK AV JUL

 • 26.11.2017, 08:53


SONY DSC
Julen nærmer seg med storm skritt. Jeg er som vanlig, bestemt på å ikke begynne juletradisjonene for tidlig, men isteden vente til julen virkelig er her. Begynner jeg med juleforberedelsene for tidlig, synes jeg ofte at jeg kan miste julefølelsen før julen virkelig kommer. I går fikk jeg juleånden over meg og bestemte meg for å lage noe julete. Da ble det muffins med fiken og en smak av jul. Disse ble kjempe gode! Muffinsene er super enkle å lage og blir saftige og gode, og etterpå vil det dufte jul i hele leiligheten din. Håper det smaker!

SONY DSC

Muffins med fiken og en smak av jul
Ca 8 stykker

2 egg
0,5 dl melk
2 ss kesam
20 g vaniljeprotein, eventuelt mer mel og litt ekstra søtning
40 g havremel
1 ss fibersirup
1 ts bakepulver
1 ts kardemomme
1 ts kanel
1 ts nellik
1/2 ts ingefær
1/3 ts salt
4 tørkede fiken*

Bland sammen alle ingrediensene utenom fiken, i en bolle. Fordel røren i muffinsfomer. Del fikene i to og dytt en fikenbit ned i hver muffins.
Stek på 175 grader i 15 -18 minutter.
Avkjøl litt før du spiser. 


*Har du ikke fiken kan du naturligvis bytte det ut med andre ting som nøtter, aprikos, tranebær eller lignende. Det er også mulig å utelate det helt, slik at du får vanlige kryddermuffins. 

SONY DSC
Disse muffinsene er så gode i seg selv så jeg synes de er best uten glasur. For å gjøre dem litt ekstra fine har en liten dært smeltet sukrinsjokolade og en bit fiken på toppen. 

SONY DSC
Muffinsene nytes aller helst med en kopp gløgg. Å så deilig! Ha en herlig søndag dere :razz: Jeg skal avgåde på et Nocco-event, så nå har jeg dårlig tid! Nyt dagen og lad opp til en ny uke. 


Kristine ♥

FORDI DU FORTJENER Å HA DET BRA

 • 25.11.2017, 08:48


 Jeg sitter her med frokosten, tygger, grubler og skriver. Jeg vet jeg snakker mye om positiv tankegang og det å ha det bra i egen kropp. For mange kan kanskje dette virke rart - jeg er jo alltid glad og fornøyd! Men det har ikke alltid vært sånn. Jeg er den jenta som brukte flere av ungdomsårene sine på å være alene, fordi jeg skammet meg over egen kropp og ikke følte meg verdig nok til å være med de andre. Jeg er hun som har arr på håndleddet og lårene, fordi smerten jeg følte innvendig var så stor at jeg måtte overføre det til noe fysisk. Jeg er hun som på et tidspunkt synes livet var så mørkt at jeg bare ville dø. 
Men, mest av alt er jeg hun som har kjempet seg igjennom et helvete og klart å komme seg ut av den dype, mørke gropen. Jeg vet hvor langt nede en kan være, og jeg vet også hvor jæ*** mye bedre ting er når en har det bedre med seg selv og forsøker å fokusere på det positive. For all del, livet er ikke en dans på roser, men med rett innstilling blir det langt enklere. 


Det å ha det bra med seg selv og å være positiv, er en tankegang. Det har lite med hva du ser i speilet, hvor fin leilighet du har, hvor mye penger du tjener, om du har sprettrumpe eller om du har den perfekte kjæresten. Det handler om hva du sier til deg selv og at du tar deg tid til å være takknemlig for det livet du har. Om du virkelig åpner øynene, kan du se at du er helt enestående og har mange gode egenskaper. og at det livet du har i dag er masse fantastisk ved seg! Jeg sier ikke at det er lett. Tro meg jeg har hatt mange setbacks på min vei, men kjære deg, forsøk å la de negative tankene flyte av gårde og isteden dra frem de positive. 
Du forjener å ha det bra. 


Kristine ♥

FEM SPØRSMÅL OM TRENING

 • 24.11.2017, 12:51


Det dukker stadig opp en rekke spørsmål om trening og hvordan jeg gjør det. I dag tenkte jeg å samle noen av dem og svare dere her. Her kommer fem spørsmål om trening. 

 Hva er din favoritt treningstights?
For tiden har jeg dilla på denne Aim tightsen. Dere som følger meg på snapchat har sett den mye i det siste! Nå som det er vinter, kaldt og grått, synes jeg det er ekstra moro å sprite opp treningsantrekket med farger og mønstre. Det gjør treningen litt mer morsom. I tillegg er tightsen veldig behagelig å ha på og er ikke gjennomsiktig. 

Hvordan har treningen din vært denne uken?
Som nevnt tidligere følger jeg et treningsprogram oppsatt av PT Per Øystein. Jeg var på hytten på fjellet på mandag. Jeg kom hjem nok så sent, men rakk en liten og rask treningsøkt på overkroppen. Tirsdag trente jeg intervaller som jeg delte med dere her, onsdag hadde jeg en styrkeøkt med fokus på ben, i går hadde jeg en styrkeøkt med fokus på overkropp. 

Hva er din favoritt øvelse?
Å, dette er et vanskelig spørsmål. Jeg klarer faktisk ikke bare velge ut en øvelse! Da jeg begynte med nytt treningsprogram for tre uker siden, var det lagt inn dips. Jeg har aldri i mitt liv trent dips! Etter tre uker føler jeg nå at jeg har litt teken på det og er blitt ganske glad i dips. Ellers liker jeg også godt knebøy og chins. Ja, det ble vel ikke akkurat en favorittøvelse, men dips, chins og knebøy er mine nåværende favoritter. 


Hva er ditt beste treningstips?
Mitt beste treningstips er å gjøre noe du liker. Det finnes utrolig mange treningsformer der ute. Alt fra svømming og ballett til crossfit og maraton. Prøv forskjellige treningsformer og finn noe som du synes er moro. På den måten føles det ikke som et ork å komme seg på trening. Jeg vil også anbefale deg å lese innlegget om motivasjon til trening

Hvordan varmer du opp før styrketrening?
Jeg skal ærlig innrømme at jeg er litt dårlig til å varme opp. Før noen treningsøkter går jeg 5 minutter på tredemøllen for å få varmen i kroppen før jeg tar 2 minutter med stretching. Ofte går jeg bare rett på stretchingen! Det jeg derimot alltid gjør er å kjøre noen lette sett før jeg starter med hovedøvelsen på treningsprogrammet. Skal jeg for eksempel trene knebøy med 60 kilo og 8 repetisjoner, starter jeg med 1 sett på 30 kilo med 6 repetisjoner, deretter 1 sett på 40 kilo med 5 repetisjoner og så 1 sett på 50 kilo med 4 repetisjoner. 

Nå skal jeg faktisk komme meg avgårde å ta meg en treningsøkt. I dag er det ben og rumpe som står på planen. Lurer du på noe mer er det bare å legge igjen en kommentar så skal jeg svare så godt det lar seg gjøre. Ha en herlig fredag :grin:  


Kristine ♥

HAVREPIZZA

 • 23.11.2017, 15:47Havrepizza er blitt populært i sosiale medier, men jeg hadde ikke testet det selv enda. I går da jeg og en venninne skulle lage middag, hadde jeg lyst på pizza. Ettersom hun har laget havrepizza mange ganger og synes det er veldig godt, falt valget på nettopp havrepizza. Takk J ♥ Dette var godt! Ikke minst er det supert med en pizzabunn som ikke trenger heving og som inneholder godt med fiber og proteiner. Har du enda ikke testet havrepizza, anbefaler jeg deg å gjøre det med en gang. 

Havrepizza
Til 2 personer

3 egg
2 ss havremel, eller annet mel
100 g havregryn
2 ss kesam
1 ts bakepulver
1/2 ts salt

Bland alle ingrediensene godt sammen. Tilsett eventuelt et par spiseskjeer med vann og røren blir tørr.  La svelle et par minutter. Smør blandingen utover på et ark bakepapir.
Stek på nederste rille i ovnen på 200 grader i cirka 10 minutter. Ha så på fyllet.


Pizzafyll
2 -3 ss kesam
1/3 rødløk i skiver
4 cherrytomater i skiver
Ca 100 g magert bacon
Ca 50 g ost, her brukte jeg Jarsberg
2 -3 ss blåmuggost, kan sløyfes
1 ss parmesan

Smør creme fraiche utover den forstekte bunnen. Ha over cherrytomater og rødløk. Legg så over skiver med ost, før du topper med blåmuggostklatter og revet parmesan.
Stek på nederste rille i ovnen på 225 grader i 10 minutter.
Server.


Pizzafyllet kan naturligvis varieres i det uendelige etter hva du selv liker og foretrekker, men jeg kan si så mye som at kombinasjonen av Jarlsberg, blåmuggost og parmesan er helt magisk!
La deg friste og lag pizza til middag :grin: Ha en super torsdagskveld! 


Kristine ♥

BLIR JEG FEIT AV SUKKER

 • 22.11.2017, 17:20


Som personlig trener får jeg mange (rare) spørsmål. Jeg får blant annet ofte spørsmål om spesifikke matvarer og om disse vil påvirke kroppsvekten. Blir jeg feit av sukker? Er karbohydrater dårlig? Burde jeg unngå melkeprodukter? Er gluten farlig? Er dette ja eller nei mat? Hva med junk food? Osv, osv.

 Uansett hvilke matvare eller næringsemne du spør meg om, er svaret mitt alltid det samme. Og det er dessverre veldig kjedelig. Den eneste tingen som gjør deg såkalt feit eller fører til at du legger på deg, er å innta mer kalorier enn det du forbruker. Det krever altså at du ligger i et kalorioverskudd.  Sukker, gluten, melkeprodukter, nei-mat eller hva enn du tenker på, det vil gjøre at du legger på deg om du spiser mer kalorier enn det du trenger, men nei, det vil ikke føre til vektoppgang om du spiser disse matvarene og er i kaloribalanse. Det er ikke så nøye hvilke matvarer du spiser! For å sette det på spissen, kan du legge på deg av gulrøtter også, så lenge du spiser mer kalorier enn du forbruker. Men det skal sies at du må spise svært mange gulrøtter for å komme i et kalorioverskudd.

 Det som altså har betydning for om vekten din er stabil, går opp eller ned, er det totale energiinntaket ditt over lengre tid. Har du et kaloriunderskudd over tid, vil du gå ned i vekt. Har du et kalorioverskudd over tid, vil du gå opp i vekt.

Så til spørsmålet om sukker gjør deg feit? Ja, om du er i et kalorioverskudd. Nei, om du ikke er det.
Spis de matvarene du er glad i. Det er rom for litt sukker, gluten, melkeprodukter og såkalt nei mat. Ikke sett en merkelapp på matvarer, for alt er greit. Det er mengden det kommer ann på!


Kristine ♥

KORTINTERVALLER

 • 21.11.2017, 18:22


Da er jeg tilbake hjemme etter en lang og rolig helg på fjellet. Det er utrolig deilig å komme seg vekk noen dager og slappe helt av, men jammen er det godt å komme tilbake til hverdagen også. Jeg er og forblir et hverdagsmenneske!

SONY DSC
Jeg kom meg raskt på trening. Noen dager uten treningssenteret og det kribler i kroppen etter å komme seg i gang! Jeg tok meg en god runde kortintervaller, altså intervaller med korte drag. Her er ikke dragene mer enn 30 sekunder, men til tross for den korte arbeidsperioden, kan jeg garantere at jeg ble ordentlig svett og god. Denne økten må du prøve!

Oppvarming
5 -8 minutter med rask gange og lett jogging.

Hoveddel - kortintervaller
- Drag 1
30 sekunder spurt + 15 sek hvile * 10
Øk hastigheten med 0,1 km / t for hvert drag.
- Ha så en aktiv pause på 3 -4 minutter hvor du går rolig. 
- Drag 2
30 sekunder spurt + 15 sek hvile * 8
Start med farten du avsluttet på i første runde. Øk så hastigheten med 0,1 km / t for hvert drag.
- Aktiv pause på 3 -4 minutter hvor du går rolig.
- Drag 3
20 sek på + 10 sek av * 6 
Start med den farten du avsluttet på i andre runde og øk hastigheten ytterligere med 0,1 km / t for hvert drag.

Nedtrapping
5 minutter hvor du senker intensiteten gradvis.

SONY DSC
Jeg tok ingen bilder på trening i dag, bare en liten (og shameless) selfie som dere kanskje så på instagram. Istedenfor å dele det bildet her også, legger jeg med et par bilder jeg tok på vei hjem fra fjellet i går. 

Prøv gjerne denne treningsøkten med kortintervaller og si hva du synes. God trening :grin:


Kristine ♥

VAFLER TIL FROKOST

 • 21.11.2017, 08:20


SONY DSC
Vafler til frokost kan jo ikke bli feil? I hvert fall ikke når de er av det sunnere slaget med høyt innhold av proteiner og fiber, samtidig som de smaker godt. Som du skjønner, ble det vafler til frokost på meg i dag. Sammen med en stor kopp kaffe og solskinn inn vinduet, gav det en fantastisk start på dagen. 

SONY DSC

Vafler
Til 1 person, ca 3 vaffelplater

2 egg
100 g kesam
25 g fiberfin, eventuelt mer mel
60 g speltmel, eller annet mel
1 dl melk
1 ss sukringold
1/2 ts kardemomme
1/2 ts bakepulver

Bland alle ingrediensene sammen. La røren svelle i 5 minutter. 
Stek vafler på middels varme i et vaffeljern. 

SONY DSC
Vaflene passer naturligvis like godt til frokost som til lunsj, kveldsmat eller som kos. Topp vaflene med det du synes er best. Hos meg ble det noen vafler med brunost og jordbærsyltetøy, og noen vaffelplater med banan og kesam. 
Håper det smaker og ha en super fin tirsdag :razz:


Kristine ♥ 

EN GOD DAG

 • 20.11.2017, 16:00


 Riktig god mandag dere ♥ Som dere allerede vet, er jeg fan av å gjøre det beste ut av hver dag. Hver dag er jo en gave! Selv om det er mandag, trenger ikke det bety en tung og kjedelig dag. Her er noen av mine tips for å gjøre hver dag til en god dag.

Ikke stress på morgenen
Sett på vekkerklokken femten minutter før du pleier slik at du får god tid og slipper å stresse.

Bruk et par minutter ekstra på frokosten
Starter du dagen med en god og næringsrik frokost, føler du deg mer med en gang og energisk opplagt.

- Sett på en god sang
Spill en sang du elsker høyt. Syng og dans med!

- Kle deg vel
Ta på deg klær du føler deg vel i. Bruk også et par minutter på sminke og hår, om det gjør at du føler deg flottere og mer bekvem.

- Tenn et lys
Om det er til frokosten, mens du gjør lekser eller ser på tv. Tenn et lys, gjerne et deilig duftlys. Et tent lys gir en beroligende følelse. 

 - Smil 
Selv om du ikke føler for det. Smil et bredt smil. Hjernen din er lett å lure. Til tross for at du smiler på kommando, oppfatter den det som et ekte smil og du føler for å smile igjen. Alt blir bedre med et smil!

Vær aktiv
Gå en tur, ta trappen eller ta en treningsøkt. Akivitet utløser endorfiner - lykkehormonet!

- Vær takknemlig
Vi er heldige absolutt alle sammen! Tenk på fem ting du er takknemlig for akkurat i dag. Det kan være så enkelt som at du har fått en god natts søvn, at du kom deg på skolen eller at du har mat i magen.

I dag er en god dag :grin: Bestem deg for det og gjør dagen og uken din fin!


Kristine ♥

UKEMENY

 • 19.11.2017, 15:26


Lurer du på hva du skal ha til middag til uken? Mens jeg fortsatt koser meg på fjellet og ikke tenker stort på verken middag eller ny uke, har jeg laget et forslag til en ukemeny til dere. Håper du finner noe som frister.

Mandag
Kjøttfri empanadas
Ukens vegetarmiddag på en kjøttfri mandag. 

SAMSUNG CSCTirsdag
Fiskepinner
Fiskepinner med potetmos og råkostsalat er både godt og sunt. 

SAMSUNG CSCOnsdag
Burgerpølse
En kjempe god middag på 15 minutter. 

SAMSUNG CSCTorsdag
Kylling med pasta
Saftig kyllingfilet med kremet pasta. 

Fredag
Tikka masala
Hjemmelaget tikka masala er langt enklere enn du skulle tro!

SAMSUNG CSCLørdag
Enchiladas
Tacolørdag slår aldri feil!

SAMSUNG CSCSøndag
Kyllinglår med søtpotetfries
En luksusmiddag for å avslutte uken. 

SONY DSCSøndagskosen
Julerundstykker
Snus på julen med disse superenkle og gode rundstykkene. 

Håper du får en strålende uke :razz: Spis godt og lev godt!


Kristine  ♥ 

HYTTEFROKOST

 • 18.11.2017, 09:52


God morgen fra Valdres ♥ Det var så deilig å våkne i morges, titte ut i det nydelige fjellandskapet og puste inn den friske fjelluften. Jeg synes det er noe magisk ved å være langt oppe på fjellet. Stillheten og det at det ikke er en levende sjel å se. Her kan jeg virkelig slappe av! 

 Nå har vi akkurat hatt en nydelig hyttefrokost med nystekte rundstykker, kaffe og masse godt pålegg. I dag ble det Hatting speltrundstykker, grove brødskiver, brunost, hamburgerrygg, blåmuuggost, honning, syltetøy, agurk, sukkererter, tomat, paprika, ost, stekte egg, bacon og sharon.

 Været er helt ok. Jeg hadde håpet på strålende sol, men får ta til takke med overskyet og lette snøbyger og seks minusgrader. Da er det godt å holde seg foran peisen i ullgenser og ullsokker. Senere i dag skal jeg komme meg ut på en deilig fjelltur. Det er sann terapi for kropp og sjel.
Håper du får en fantastisk helg :razz: 


Kristine ♥

IHERBPAKKE OG MELATONIN

 • 17.11.2017, 12:44


I går hentet jeg en iHerbpakke på posten. Nå er det faktisk lenge siden sist! Før bestilte jeg på iHerb så og si hver uke, men det har dabbet litt av i det siste. Jeg bestiller fortsatt pakker derfra omtrent hver måned. De har jo så utrolig mye spennende innenfor helsekost og kosttilskudd! Er du ikke kjent med iHerb, anbefaler jeg deg å lese min iHerb-guide.
Om du bruker koden OKE701 får både du og jeg rabatter hos iHerb.

 Dagens iHerbpakke inneholdt:
- Questbarer
Dere vet jeg elsker disse. Minst en om dagen! Chocolate chip er favorittsmaken min. 
- Melatonin 
Et kosttilskudd som øker kroppens eget søvnhormon. 
- Mandel-kjeks
Disse er små salte kjeks som er super gode! De er hovedsakelig laget av ris mel og mandler og er derfor glutenfrie. 
- Kikertpasta
Pasta laget på kikerter. Helt glutenfritt og med høyt innhold av proteiner og fiber. 
- Xanthan gum
Er et fortykningsmiddel som gjør seg veldig godt i bakst, pannekakerøre og lignende. Da blir resultatet mer saftig. 

Grunnen til at jeg velger å ta melatonin er fordi jeg ofte sover dårlig på denne tiden av året. Det at det er så mørkt store deler av døgnet, gjør at jeg mister litt grep om døgnrytmen min og ofte blir trøtt på dagtid men føler meg våken igjen når det nærmer seg natten. I fjord vinter leste jeg meg opp på en rekke forskning om kosttilskuddet og valgte å teste det. Jeg startet med 1 mg 30 minutter før legge tid og testet meg så frem til min riktige dose. 3 mg 30 minutter før leggetid, gir meg god effekt. Forskning har vist at 5 mg daglig også er helt trygt.  For meg føler jeg at kroppen faller mer til ro og gjør innsovningsprosessen lettere når jeg tar melatonin. Dette er også vist i forskningen og det er konstanter at melatonin er effektiv mot lette søvnplager.


Nå er ullgenseren på og jeg er klar for en god langhelg på Valdres. Jeg krysser fingrene for at det er snø så langt oppe på fjellet og at jeg får tatt meg en skitur. Snø eller ikke, så blir det utrolig deilig med en time-out fra hverdagen. Jeg er klar for en helg med flott fjellnatur, god mat, fyr i peisen og hygge. 
Håper du får en nydelig fredag :grin: 


Kristine ♥                                                                                                                              

HVOR MYE VEIER JEG OG HVA BURDE DU VEIE

 • 16.11.2017, 15:37


Spørsmålet om vekt dukker stadig opp. Dette spørsmålet får meg til å grøsse. Hvorfor er vi så opptatt av vekt? Jeg, og da også du, er så mye mer enn hva baderomsvekten viser!


Svært mange er veldig opphengt i hva de veier eller er opphengt i et spesifikt tall som de ønsker å veie. Men det å fokusere på vekten, får en til å glemme det som virkelig er viktig; nettopp at hva du veier har veldig lite å si i forhold til om du ser sunn eller ikke, eller om du har det bra eller ikke. 

 Selv veier jeg meg aldri. Jeg er ikke glad i badevekten! Om du spør meg i dag hva jeg veier, er svaret mitt den vekten som gir meg energi, hvor jeg føler meg bra og hvor jeg er sunn og frisk. Hvilket tall det er, er uten betydning for meg. 

 Hva du burde veie, er vanskelig for meg å si. Om jeg skal si noe, vil jeg si at den riktige vekten for deg er den vekten som gir deg en mulighet til å føle deg bra, hvor du kan bevege deg lett, hvor du er glad, fornøyd og sunn. Dette tallet vil ikke være det samme for deg og meg. Det vil være forskjellig fra person til person. Det kan til og med være forskjellig for samme person, i forskjellige tidsrom av livet. Om du har en nå vekt hvor jeg føler meg sunn og frisk, trenger ikke nødvendigvis å være den riktige vekten for deg om tyve år. 

Livet er så mye mer enn hva du veier. Istedenfor å være opptatt av et spesifikt tall, fokuser heller på at du vil følge deg bra og glad. Det er faktisk det som betyr noe her i livet!


Kristine ♥

HAVRESCONES MED SJOKOLADE

 • 15.11.2017, 15:35I dag hadde jeg lyst på noe godt etter lunsj. Jeg satt med hjemmekontor og da får jeg ofte lyst på noe å tygge på. Det er jo alltid mer moro å jobbe når en har noe deilig i munnen! Jeg ville ha noe enkelt, raskt og med sjokolade. Resultatet ble havrescones med sjokolade. Disse var så enkle å lage og ble super gode! Perfekt snacks til lillelørdag.Havrescones med sjokolade
5 store

100 g havrgryn
2 ss vaniljeprotein, ca 40 g
1 ss havremel
2 ss sukringold
2 eggehvitter
Bittelitt salt, ca 1/4 ts 
1/2 ts kardemomme
Litt melk, ca 0,3 dl, eventuelt vann
5 ss sjokoladepålegg, jeg brukte dette

Bland alt utenom sjokoladepålegget godt sammen. Tilsett nok væske til at det blir en tykk røre.
Lag klatter på en bakplate. Topp så med 1 ss sjokoladepålegg på hver klatt. Legg over mer havrescones røre og "pakk" igjen sjokoladepålegget.
Stek på 180 grader i 20 minutter. 


Det er også mulig å bytte ut sjokoladepålegg med andre ting som for eksempel nøtter, frø eller tørket frukt.

 Havrescones nytes aller best sammen med en god kopp kaffe eller kakao. Håper det faller i smak og ha en fortsatt fin onsdag :razz: 


Kristine ♥

MED RUMPE I FOKUS OG BULGASK UTFALL

 • 14.11.2017, 16:41


Så langt stortrives jeg med det nye treningsprogrammet mitt. Det er alltid ekstra moro å trene når jeg trener mot noe spesifikt. Et lite ønske jeg har, er å få større rumpe. Hvem vil vel ikke ha det? Min PT, Per Øystein, har da lagt til rette for dette med rumpe i fokus i treningsprogrammet. Jeg har blant annet hip thrust og bulgarsk utfall på de dagene jeg trener ben. Bulgarsk utfall er virkelig en hatøvelse for meg. Den får virkelig svetten til å renne, og lår og rumpe til å dirre! 

 Selv liker best å ta bulgarsk utfall med løftesko eller i sokkelessen, og at jeg bruker en manual. Da jeg føler at jeg får riktig teknikk og best kontakt med muskulaturen. Du kan også ta bulgarsk utfall med en vektstang eller ha en manual i hver hånd.

Riktig teknikk for bulgarsk utfall
Sett den bakre foten på kanten av en benk, stol eller lignende. Hold en manual i armen på samme side som den bakre foten. Altså, har du venstre fot på en benk, skal venstre hånd holde en manual. Du kan også holde en manual i hver hånd, eventuelt ha en vektstang på skuldrene. Overkroppen skal være nogenlunde rett og brystkassen skal opp. Skyt hoften fremover på det bakre benet slik at hoftebøyeren strekkes. Ha god stabilitet i foten og senk kroppen ved at du bøyer i hoften, mens du har tyngdepunktet på helen på fremre fot. Du skal gå så langt ned at kneet på den bakre foten nesten berører gulvet og at låret på den fremre foten er parallel med gulvet. Press fra i helen i fremre fot og kom opp til startposisjon. Gjenta. 


I dag kjørte jeg bulgarsk utfall, 3 sett av 12 repetisjoner med 15 kilos manual. Det svir fortsatt godt i rumpe og lår! 
Har du rumpe i fokus eller ønsker å få en mer spretten bakende, anbefaler jeg å legge bulgarsk utfall inn i treningsprogrammet ditt :grin: Du vil kjenne det i rumpen!


Kristine ♥ 

GRATINERTE GRØNNSAKER PÅ DEN SUPERENKLE MÅTEN

 • 13.11.2017, 17:42


 Til hverdags, er jeg faktisk ganske lat når det gjelder mat. Det går i lettlagde måltider og jeg lager stort sett mat til flere dager når jeg først lager middag. I går stekte jeg opp flere kyllingbryst, da brukte jeg denne stekemetoden. Når jeg skulle ha middag i dag var det altså bare å lage tilbehør. Jeg hadde ikke så mye spennende i kjøleskapet, så jeg bestemte meg for å bruke frosne grønnsaker. Sammen med smøreost og ost gratinerte jeg grønnsakene i ovnen. Det ble utrolig godt, og ikke minst super enkelt og raskt! Her har jeg fått en ny middagsfavoritt. Prøv det du også! Gratinerte grønnsaker på den superenkle måten
Til 1 -2 personer

1 pose frosne grønnsaker, jeg brukte brokkolimiks*
Ca 1/2 tube smøreost, jeg brukte baconost med du kan også bruke for eksempel magerost
Ca 40 g ost, jeg brukte jarlsberg
Krydder etter eget ønsket, jeg brukte salt, pepper og hvitløkskrydder

Legg grønnsakene utover en form. Jeg brukte en rund kakeform med aluminiumsfolie. Ha over ønsket mengde krydder.
Legg over klatter med smøreost. Topp med osteskiver. 
Stek i ovnen på 225 grader i 12 -15 minutter. Steketiden vil variere noe utifra hvilke grønnsaker du bruker.
Server.


*Du må gjerne bruke ferske grønnsaker om du ønsker det, men da anbefaler jeg deg at du har dem i ovnen litt lenger. De frosne grønnsakene er forvellet før de er frosset ned, derfor trenger de kort stektetid. 


Gratinerte grønnsaker på den superenkle måten kan du servere som en rett i seg selv ved å tilsette for eksempel bønner, skinkebiter eller lignende, eller du kan servere det som tilbehør til fisk og kjøtt :razz: Håper det faller i smak.
Ha en fortsatt fin mandag!


Kristine ♥

EN KAFFEKOPP ELLER NOCCO FØR TRENING

 • 13.11.2017, 08:15God morgen sprekinger ♥ Jeg sitter her med Noccoen min og gjør meg klar til en ny uke.
Dere som følger meg, vet at jeg er Nocco-ambassadør og også Noccoavhengig. Jeg drikker alltid en Nocco før trening! Noen dager blir det også en om morgenen, men da foretrekker jeg stort sett en kaffekopp. 


Selv drikker jeg Nocco hovedsakelig fordi jeg synes det smaker godt og da for kosens skyld, men det kan også gi ekstra futt på trening. Nocco inneholder koffein. Koffein finner du også i blant annet kaffe og de fleste pre-workout's. Det er faktisk slik at koffein før trening kan bedre prestasjonene dine. 
Koffein stimulerer nervesystemet vårt og det øker også adrenalinnivået i blodet. Adrenalin er et såkalt "fight or flight" hormon, som gjør kroppen din klar for å sloss eller løpe for livet, altså intens fysisk aktivitet. Det er også slik at koffein sender signaler til fettcellene dine for å bryte ned kroppsfett. Det gjør at fettcellene frigjør kroppsfett i blodet ditt som frie fettsyrer, som igjen gjør fettsyrene tilgjengelig som drivstoff, altså energi, under aktiviteten. Koffein vil også frigjøre dopamin. Et stoff som kan gi bedre humør og øke smerteterskelen din, og på den måten også hjelpe deg å prestere bedre. Disse faktorene kan gjøre at du får en bedre treningsøkt. Forskning har faktisk vist at koffein kan bedre den fysiske prestasjonen med 11 -12 %!

Å ta en kaffekopp eller en Nocco før trening, er altså ikke så dumt! Best utbytte har du ved å drikke den omtrent en times tid før trening. Kroppen bruker nemlig mellom 15 -45 minutter på å ta opp koffeinet. 
Nå har jeg drukket opp Noccoen min og skal jeg hvert øyeblikk komme meg på trening. Ha en herlig mandag :grin: 


Kristine ♥
                                                                                                                           Kilder: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15657469/
                                                                                                                           http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1600-0838.2005.00445.x/abstract  

BOLLER, KAKAO & PEISKOS

 • 12.11.2017, 09:47
Etter at jeg var i praksis og stod opp før klokken seks stort sett hver eneste dag, våkner jeg fortsatt tidlig om morgenen. Selv i helgene våkner jeg før klokken har slått åtte! Da forsøker jeg å gjøre helgemorgenen litt ekstra koselige. I dag startet jeg dagen med boller, kakao og peiskos. Det å sitte foran peisen, høre knitringen og kjenne varmen, mens jeg spiste lune boller med brunost og drakk kakao, var utrolig deilig. Jeg satt der å koste meg en god time, stengte verden ute og bare nøt. For en god start på dagen! 


Jeg tok utgangspunkt i disse enkle og proteinrike rundstykkene, men tilsatte litt søtning og gjorde et par justeringer i oppskriften slik at de boller istedenfor rundstykker. Vips så hadde jeg nystekte, gode boller på en halv time. Kakaoen laget jeg av 1 Barebells milkshake sjokolade og 1 ss kakaopulver som jeg blandet sammen i et glass og varmet i mikroen. Enkelt og kjempe godt!Boller

3 egg
150 g kesam
1/3 ts salt
1 ss bakepulver
3 ss sukringold
1 ts kardemomme
1/2 ts kanel
30 g speltmel eller annen type mel
20 g vaniljeprotein, eller mer mel
30 g fiberfin, eller mer mel
100 g havremel
1 dl -1,5 dl melk

Ha egg, salt, bakepulver og kesam i en bolle. Bland med en sleiv eller skje. Tilsett resten av ingrediensene. Ha i nok væske til at deigen får bolledeigkonsistens. La røren svelle i 5 minutter. 
Legg rundinger på en bakplate. Deigen skal være litt klissete. Ta kaldt vann på hendene når du lager rundinger, da faster ikke deigen seig i hendene dine.
Stek på 180 grader varmluft i 30 minutter. 
Avkjøl noen minutter før du spiser dem. 


Lune boller med brunost og varm kakao og peiskos gav en helt herlig start på søndagen! Nå skal jeg jobbe noen timer før jeg skal på brunsjbuffet og deretter slappe av resten av dagen. 
Ha en nydelig søndag dere :razz: Lad opp til en ny uke!


Kristine ♥

GODBITER

 • 11.11.2017, 08:43


God lørdagsmorgen skjønninger ♥ Jeg titter bare innom for å ønske deg en herlig lørdag. Jeg ønsker at helgen øser godbiter over deg, og at du ser dem og at du griper dem. Det er faktisk slik at uansett hvor grå, kjip og kjedelig denne dagen kanskje virker, så inneholder den en rekke godbiter. Men det krever at du åpner øynene, ser dem og tar dem i mot.

 Dere, vi lever bare en gang! Sørg for at du tar vare på dagen i dag. Le, spis noe godt, gjør noe som gleder deg og finn godbitene ved dagen i dag. Kanskje er det at solen sitter frem, at en venninne sender deg en hyggelig sms, at du har tak over hodet, sjokoladebiten du nyter, morgenkaffen du drikker, en god treningsøkt eller noe helt annet. Dagen er fylt med så mange fantastiske godbiter, se dem og grip dem og gjør dagen i dag til en bra dag!

 Nå skal jeg komme meg en tur på trening. I dag blir det en rask intervalløkt på under en halv time. Forhåpentligvis får jeg svettet litt likevel! Deretter venter noen timer på jobb før det blir sushi, godis og venninne kos i kveld. Ha en herlig lørdag :grin: Riktig god helg!


Kristine ♥

FREDAGSBURGER

 • 10.11.2017, 14:45


SONY DSC
Frister det med en burger i dag? Jeg kan i hvert fall si at det fristet for meg :grin: Ettersom jeg jobber i kved, tok jeg meg en fredagsburger til lunsj. Denne burgeren med karamellisert rødløk og brie ble bare helt fantastisk god!

SONY DSC
En god burger slår aldri feil, hverken i helgen eller i hverdagen. Ettersom det er helg gjorde jeg litt ekstra stas på burgeren og laget karamellisert løk til. Karamellisert løk er virkelig super godt. Løken blir både søt og syrlig. Hvorfor har jeg ikke laget dette før! Karamellisert løk passet utmerket på burgeren, men det vil også være godt tilbehør til andre ting som kjøttstykker eller kylling. Til fredagsburgeren spiste jeg søtpotetfries. Jeg har brukt ferdigkjøpte, men vil du lage egne, har jeg en super god oppskrift på hjemmelaget sprø søtpotetfries her

SONY DSC

Fredagsburger

Hamburger
Salt og pepper
Karbonadedeig

For burgere av karbonadedeigen. Ha på salt og pepper på hver side. Stek i en panne på middels varme i 3 -5 minutter på hver side, avhengig av hvor godt stekt du liker burgeren din. 


Karamellisert løk
1 rødløk
1 ss fibersirup, eventuelt mer sukringold
1 ss sukringold
1 ss balsamicoedikk, kan sløyfes 
2 ss vann. 

Skjær rødløken i tynne skiver. Ha den i en panne og stek i 3 -4 minutter på høy varme til løken har blitt blant. Tilsett resten av ingrediensene. La det hele koke i 4 -5 minutter. 


Tilbehør
Burgerbrød, ønsker du egne grove burgerbrød har jeg en oppskrift på det her
Salat
Tomat 
Brie

Legg salat og tomat på burgerbrødet. Ha over hamburgeren, brie og karamellisert løk. 
Server og nyt!

SONY DSC
Om du ikke blir sulten nå, skjønner ikke jeg. Ta deg en fredagsburger du også!
Ha en fortsatt fin fin fredag.


Kristine ♥

TEST TRAPPESETT

 • 09.11.2017, 16:32


Har du testet trappesett noen gang? Jeg gjorde det på trening i dag. Jeg kjenner at jeg begynner å bli støl allerede!! Trappesett går ut på at du øker vektene for hvert sett og kun tar en kort pause, slik at du for hvert sett løfter tyngre vekter og tar færre repetisjoner. Det er en effektiv treningsform samtidig som du bruker mindre tid. Jeg kan love deg at du virkelig får kjørt muskulaturen på denne måten!

 Slik så for eksempel trappesettet mitt ut når jeg trente stående roing:
- 35 kg - 15 repetisjoner
Deretter en kort pause på cirka 1/2 minutt mens jeg la på mer vekt
- 40 kg - 12 repetisjoner
En kort pause
- 45 kg - 8 repetisjoner
En kort pause
-  50 kg - 6 repetisjoner
En kort pause 
- 55 kg
-  3 repetisjoner

Slik så trisettet ut når jeg trente stående skulderpress med manualer 
- 8 kg i hver hånd - 12 repetisjoner
En kort pause på cirka 1/2 minutt
-10 kg i hver hånd - 8 repetisjoner
En kort pause
- 12,5 kg i hver hånd - 5 repetisjoner

Du startet altså med en lett vekt hvor du klarer mellom 12 og 15 repetisjoner. På neste sett tar du så litt tyngre vekter, slik at du klarer litt færre vekter. Og deretter tar enda tyngre vekter. Det vil bli mellom 3 og 6 sett. Mellom hvert sett tar du en kort pause på cirka 1/2 minutt.

 Test trappesett neste gang du trener. Jeg kan nesten garantere deg en bra treningsøkt. Og godt humør. Jeg fikk i hvert fall et stort smil om munnen! 
God trening :grin:


Kristine ♥

MØRKETID OG DØRSTOKKMILEN

 • 08.11.2017, 17:53


 Er du som meg? Synes det blir tyngre å komme seg på trening nå som høsten er her? Ja, for det er slik for de fleste av oss at dørstokkmilen blir mye lenger når det er mørketid. Nå er jeg heldigvis såpass rutinert og har gode treningsvaner, at det stort sett ikke har noe problem med å komme meg på trening. Om det er slik at du synes dørstokkmilen er ekstra lang, har jeg noen triks for å gjøre det litt enklere. 


- Sett deg et mål
En klassiker. Har du et konkret mål, om det så er å komme seg på trening fire ganger i uken, få til handstand push ups eller å bli sterkere i knebøy, er det lettere å komme seg på trening. Da har du en ekstra gulrot å jobbe mot..

- Test noe nytt
Det finnes veldig mange forskjellige treningsformer. Er du lei styrketrening? Prøv crossfit, svømming eller yoga. Kanskje finner du en ny treningsform som gir deg ny giv. 

- Dra rett på trening
Om du drar hjem og setter deg ned i sofaen etter en lang dag på jobb eller skole, blir med en gang dørstokkmilen enormt mye større. Ta heller med deg treningsbaggen og dra rett på trening etter jobb.

- Spis nok
Riktig og nok påfyll av energi gjennom arbeidsdagen / skoledagen, gjør også at energi og konsentrasjon din holder seg godt gjennom hele dagen. Dermed er det også enklere å komme seg på trening. Et ekstra pluss er at riktig mat, gir bedre treningsutbytte.

- Kjør en hjemmeøkt
Dersom dørstokkmilen er ekstra lang en dag hvor du egentlig hadde planlagt en treningsøkt, ta deg en hjemmeøkt i stuen isteden. Her finner du en god fullkroppsøkt med strikk

- Hvil nok
Det er helt normalt å ha mindre energi og giv i mørketiden enn i sommerhalvåret. Gi deg selv nok hvile, både i form av hviledager, avslapping i løpet av dagen og nok søvn. 

 Håper du fikk noen gode tips til å overvinne dørstokkmilen :grin: 


Kristine ♥ 

FROKOSTTID

 • 08.11.2017, 07:53


God onsdagssmorgen! Jeg har allerede vært våken en drøy time og frokosten er akkurat fortært.

 Frokosttid er utrolig viktig for meg. Det å ha tid til å spise en god frokost, våkne og komme meg inn i dagens agende, gir meg en god start på dagen. Ofte setter jeg på koselig musikk og nynner litt for meg selv mens jeg spiser. Det blir nesten som en liten kosestund på morgenen. Frokosttid er derfor hellig for meg. Noen ganger skriver jeg det faktisk inn i kalenderen for å prioritere tid på morgenen! Det skal sies at jeg også noen ganger veldig å sove litt lenger, og isteden spiser frokost når jeg er kommet på forelesning. De dagene hvor jeg gjør det og ikke unner meg denne morgenstunden, blir ikke like bra som dager med frokosttid. En god morgen, gir en ekstra god dag!


Dagens frokost bestod av havregrøt kokt opp på melk - jeg synes grøten blir mye mer kremet og god da, toppet med eplebiter, kanel, rosiner og sukringold, samt to stekte egg og noen tomatskiver. Da har jeg et fullverdig måltid bestående av proteiner, trege karbohydrater, fiber og sunt fett, som holder meg mett lenge. Det ble naturligvis en kaffe også. Det må jeg alltid ha på morgenkvisten, men den drakk jeg mens jeg laget frokost. 

Jeg ønsker deg en riktig så fin onsdag :razz: Måtte dagen din bli super!


Kristine ♥

PERFEKT STEKT KYLLINGFILET

 • 07.11.2017, 15:55Et spørsmål jeg har fått mye på snapchat, kristineokern, er hvordan jeg steker kyllingfileten min? Flere har lagt merke til at at den ser utrolig saftig og god ut. Og det er den også. Jeg tørr påstå at jeg er blitt nok så dyktig på akkurat dette og at jeg i dag lager perfekt stekt kyllingfilet! 


I går tok jeg bilder underveis av middagsforberedelsene slik at dere kunne få se hvordan jeg steker kyllingfiletene mine. Som du ser under, steker jeg ofte opp flere kyllingbryst eller kyllingfileter samtidig. Når kyllingen er perfekt stekt slik som her, holder den seg saftig og god i kjøleskapet et par dager. Gårsdagens kyllingfilet ble servert sammen med helt klassisk tilbehør; søtpotetmos, kokt brokkoli og en god klatt Røros rømme. Denne kombinasjonen, er kjempe god! Perfekt stekt kyllingfilet

Kyllingbryst / kyllingfilet
Salt og pepper

Tørk av kyllingen. Ha på salt og pepper på hver side. Om du bruker kyllingbryst, legger du fileten med skinnsiden ned i en varm stekepanne. Bruker du kyllingfilet, spiller det ingen rolle hvilken side av kyllingen du legger først ned. Her skal temperaturen være ganske høy. Jeg bruker 7 av 9. Stek skinnsiden ned omtrent 1 minutt, før du snur fileten og lar den steke cirka 30 sekunder på den andre siden. Legg så kyllingen over i en ildfastform, eller aluminiumsfolie som jeg har brukt her. Stek så kyllingen ferdig i ovnen på 160 grader. Steketiden vil avhenge av størrelsen på kyllingen. Det tar stort sett 15 -20 minutter. La kyllingen hvile et par minutter før du serverer. 

 Jeg bruker så og si alltid kylling fra Stange, Smaalenene gård, Holte eller lignende økologiske produsenter. Disse kyllingene får bedre plass og tid til å vokse, i tillegg til bedre levekår og bedre fòr. Ikke bare gir det en bedre smak og konsistens på kyllingkjøttet, det er også bedre for kyllingene å vokse opp på denne måten. Jeg synes dyreveldferd også er en viktig del av måltidet.


Da har du perfekt stekt kyllingfilet som alltid blir super saftig og god :razz: Aldri mer tørr og kjedelig kylling! 


Kristine ♥

FØR TRENING OG NYTT TRENINGSPROGRAM

 • 06.11.2017, 16:24


Hei og god mandag dere. Håper helgen har behandlet deg pent. Jeg har i hvert fall virkelig kost meg. Etter en deilig langhelg på Norefjell med masse god mat, avslapping og latter, kjenner jeg at jeg er så klar for å komme igang med en ny uke :grin: Er du også det?


Før trening i dag tok meg en liten epleslang. Det skal sies at jeg spurte på forhånd. Det var altså lovlig epleslang. De norske eplene er jo så gode! Selv liker jeg å få i meg karbohydrater og koffein før trening, spesielt om det er styrketrening jeg skal gjennomføre. Hvor mye jeg spiser avhenger av hvor lenge det er siden jeg spiste sist måltid og hvor sulten jeg er. Noen ganger, som i dag, tar jeg meg bare et eple og en Nocco, mens andre ganger spiser jeg noe som minner mer om et mellommåltid. Karbohydrater finnes i matvarer som frukt, riskaker, potet, brød og lignende, mens koffein finner du i energidrikker som Nocco eller i kaffe. Karbohydrater og koffein gjør alltid at jeg har ekstra med energi på trening!

 Jeg har fått en del spørsmål om det nye treningsprogrammet mitt og hva som er målet mitt. Jeg begynte som sagt på et nytt treningsprogram forrige uke. For å være helt ærlig, har jeg ikke noe spesifikt mål. Grunnen til at jeg har valgt å få meg en coach og få oppfølging på treningen de neste månedene, er rett og slett fordi jeg vil se hva jeg kan få til om jeg faktisk setter treningen i et system. Det siste året har jeg ene og alene trent fordi jeg elsker hva trening gjør med humøret mitt. Jeg tørr påstå at jeg blir et bedre menneske av trening! Men, det har ikke vært noen form for plan eller struktur i hvordan jeg har trent. Nå har jeg lyst til å se hva jeg kan få til, både i form av styrke men også rent fysisk hvordan jeg kan forme kroppen, om jeg faktisk legger litt innsats og struktur i treningen. Selv om jeg er utdannet personlig trener og kostholdsveileder, og til daglig følger opp flere via online coaching, føler jeg ofte at jeg ser meg blind på meg selv. Derfor valgte jeg å få noen andre til å følge opp min trening. Det er utrolig deilig å overlate all programmeringen til noen andre. Da trenger ikke jeg å tenke, men må bare gjøre. 


Første uke av det nye treningsprogrammet gikk helt strålende og jeg stortrivdes. Nå gleder jeg meg til å starte på uke to! I dag er det en lett fullkroppsøkt som står på planen. 
Ha en fortsatt herlig mandagskveld :grin: Og god trening om du skal ta deg en økt i kveld!


Kristine ♥

SLIK PLANLEGGER JEG

 • 05.11.2017, 17:21


Denne helgen har jeg vært på Norefjell. Mellom hotellfrokost, masse hygge, peiskos og gåturer, knipset jeg disse bildene. Strålende sol og skyfri himmel gav nesten sommerstemning! Nå er jeg kommet meg hjem og sitter å planlegger uken min. 

 Du har kanskje tidligere fått med deg at jeg ofte bruker søndagskvelden på å planlegge den kommende uken. Det er rett og slett fordi jeg liker å ha oversikt over dagene mine slik at jeg rekker alt jeg skal rekke og ikke glemmer noe viktig. Å planlegge uken, er alfa omega for meg! Pleier du å planlegge uken din? I så fall skal jeg gi deg noen tips om hvordan jeg planlegger uken min.


Jobb / skole og faste avtaler
Først setter jeg opp faste avtaler som jobb og forelesing inn i kalenderen. De faste avtalene er noe jeg  komme meg til og de får derfor første prioritet i kalenderen.

Sosiale avtaler
Deretter setter jeg inn sosiale avtaler i kalenderen, som bursdagsfeiringer, middag med venner, lunsjavtaler også videre. Dette er ting jeg har lyst til å gjøre, men som jeg ikke må gjennomføre. De sosiale avtalene kommer derfor i andre rekke.

Trening
Ut ifra de to overnevnte, setter jeg inn trening. Etter at jeg har satt opp forelesning, jobb og sosiale avtaler, ser jeg altså når jeg er ledig og når jeg har tid til å trene. I tillegg til å skrive ned når jeg skal trene, pleier jeg også å skrive ned hva jeg skal trene. Har du et spesifikt mål, kan det også være nyttig å skrive ned målet.

Huskeliste
Jeg skriver også opp en huskeliste med ting jeg skal huske eller få gjort i løpet av uken. Det kan for eksempel være et spesielt blogginnlegg jeg har lyst til å skrive, en bursdagsgave jeg skal kjøpe eller en telefon jeg skal ta.

-Fritid
For meg er det også helt nødvendig at jeg setter av tid til å gjøre ingenting. Jeg pleier å kalle det megtid eller fritid i kalenderen. Det blir som små hull i kalenderen hvor jeg kan være for meg selv og velge helt hva jeg vil gjøre, om det så er ingenting eller gå meg en tur. Denne fritiden må jeg ha for å samle energi og hente krefter.


Håper du får planlagt uken din på en bra måte. Bruk resten av søndagskvelden til å lade opp til en ny og fantastisk uke :grin: Måtte den bli super duper! 


Kristine ♥

SJOKOLADEKAKE MED KARAMELL

 • 05.11.2017, 10:29God søndagsmorgen skjønninger ♥ Ettersom jeg er på Norefjell, blir det ikke noe baking på meg i dag, men jeg kan friste med denne magisk gode sjokoladekaken med karamell som jeg laget tidligere i uken.

 Sjokoladekake toppet med karamell. Trenger jeg egentlig å si mer? Sjokolade er godt. Karamell er godt. Sammen blir det rett og slett fantastisk godt!  Sjokoladekaken er saftig og god, og du kan servere den uten karamell, men jeg vil anbefale deg å lage karamellen på toppen. Det ble bare så utrolig godt sammen. Jeg serverte kaken til en venninne mens vi drakk kaffe. I løpet av en drøy time hadde vi spist opp hele! Håper du lar deg friste. Sjokoladekake med karamell

Sjokoladekake
2 egg
4 ss sukringold
25 g smeltet smør
100 g kesam
30 g kakaopulver
1 ts bakepulver
1/4 ts salt
1/3 ts vaniljepulver, kan sløyfes
30 g havremel
30 g fiberfin, eventuelt speltmel eller lignende mel

Pisk egg og sukringold lett sammen. Ha så i resten av ingrediensene. Tilsett eventuelt litt væske om røren blir tykk. Den skal ha browniedeig konsistens. Ha røren i en kakeform. Jeg brukte en rundt form med 20 cm i diameter.
Stek på 175 grader i 15 minutter.
Avkjøl i formen. 

Karamell
1 boks vikingmelk
1 ss sukringold
1 ss fibersirup

Ha alle ingrediensene i en bolle. Kok karamellmassen i mikroen på full guffe i 8 - 12 minutter. Du må ta ut bollen å røre om et par ganger underveis. Pass på at karamellen ikke svir seg på slutten. Karamellen er ferdig når den har fått mørkere farge og blitt seig i konsistensen. 
Du kan også koke karamellen i en kjele. Da må den kokes i 30 -40 minutter. 
Hell karamellen over kaken. La karamellen stivne før du skjærer i kaken. Dette tar ikke mer enn 5 -10 minutter.
Nyt!


Jeg toppet sjokoladekaken med karamell med litt smeltet . Det gjorde den ekstra fin å se på. Og kaker smaker ofte enda bedre når de ser fine ut! 


La deg friste! Løp inn på kjøkkenet, ta deg en bakerunde og lag denne sjokoladekaken med karamell :razz: Håper det smaker!


Kristine ♥ 

OKTOBER'S

 • 04.11.2017, 09:54


Nok en måned er over og nå er det faktisk under seksti dager igjen av året. Som tiden flyr! Året så langt har vært minneverdig. Oktober er intet unntak. Her kommer en oppsummering av oktober.


Oktober's tights dag
En onsdag midt i måneden hadde jeg på meg nesten femti tights!! Jupp. Jeg var på fotoshoot for tights.no hvor vi var fire jenter som skulle være modell for alle tightsene i nettbutikken deres. Går du inn på tights.no finner du et kjent fjes. 

Oktober's mest befriende følelse
Å bestå min første sykehuspraksis med glans! For en deilig følelse. Jeg kan ikke annet enn å glede meg enormt til jeg er ferdig utdannet og kan jobbe med dette på fulltid. 

Oktober's treningstips
Jeg testet denne rumpeøvelsen på slutten av treningsøkten min. Rumpen min var støl i flere dager etterpå! Har du ikke testet øvelsen enda, anbefaler jeg deg å gjøre det. Jeg delte også en fullkroppsøkt med kettlebells med dere.

Oktober's favoritt sang
Your the best thing about me - U2 vs Kygo. Denne sangen får meg bare i så godt humør!!

SONY DSCOktober's beste bakst
Kanelknuter med spelt. Disse er bare super gode. Gjærbakst blir aldri feil og det ble ekstra god stemning når jeg overrasket bestevennen med disse! Salte og crunchy karameller er også en favoritt. Karameller er jo så godt!


Oktober's mest likte instagrambilde
Et bilde fra jeg henger og slenger på shoot med tights.no.

 Oktober's beste dessert
Trenger jeg egentlig å si noe? Denne sjokoladefondanten var fantastisk god. Jeg var på middag med The Flying Circus og de serverte en deilig tre retters middag med tilhørende vin, hvor dette var desseren. Det var minst like godt som det ser ut!

Oktober's treningsglede
Min trening i oktober bestod ene og alene av styrkeøkter hvor jeg gjorde akkurat det jeg følte for. Baseøvelsene som knebøy, markløft, chins og benkpress har vært hovedfokus. Trening gir meg så mye glede og energi! Det fikk meg også til å skrive et innlegg om hvordan trening gjør det lykkeligere

Oktober's favoritt middag
Pizza med eggbunn. Denne er kjempe enkel å lage. I tillegg er den super sunn og veldig god. Jeg har spist pizzaen flere ganger denne måneden. Søtpotet fajitas har slått godt ann hos dere. Flere har sendt meg snap når dere har laget den. Det er så koselig å få snaps av dere ♥ Tusen takk. 


Oktober's søteste grøt
Hvor herlig er ikke denne rosa grøten? Da jeg var på frokost med Nocco for å feire at smaken Skumtomte er tilbake på markedet igjen, serverte de, i tillegg til en klassisk hotellfrokost, rose risengrynsgrøt. Det er hva jeg kaller søt grøt!


Oktober's mest avslappende helg
Helgen på Stavern var fantastisk! En hel helg med avslapping, godis, turer i skogen og ro. Det gjorde virkelig underverker for kroppen!

Det var en liten oppsummering av oktober. Nå gjelder det bare å gjøre de neste to månedene minst like bra. Året må jo avsluttet med stil, eller hva? Akkurat nå befinner jeg meg på Norefjell og det er strålende sol, så jeg kan i hvert fall si at november begynner helt fantastisk. Jeg krysser fingrene for at det fortsetter slik :grin: Håper du får en deilig lørdag! 


Kristine  ♥

PANNEKAKEFROKOST

 • 03.11.2017, 09:01


SONY DSCI dag ble jeg invitert på pannekakefrokost hos bestevennen. Og det sier jeg ikke nei til! Proteinpannekaker er noe av det beste jeg vet og noe jeg spiser relativt ofte. Det er likevel noe magisk ved pannekakesmaken når jeg ikke har stekt dem selv. Det er akkurat som om pannekakene blir enda bedre når noen andre har laget dem. Å få servert en slik pannekakefrokost med proteinpannekaker og masse deilig pålegg, var en helt fantastisk start på helgen! 

SONY DSC
Pannekakene ble servert med brunost, blåmuggost, honning, kesam, cottage cheese, jordbærsyltetøy, Barebells proteinpudding, jordbær og vannmelon. Kombinasjonen blåmuggost og honning på pannekaker, er fantastisk godt. Har du ikke prøvd det, må du gjøre det snarest! 

SONY DSC

Pannekakefrokost
Til 2 sultene personer

4 egg
100 g kesam
100 g havregryn
25 g vaniljeprotein, eller mer mel
25 g speltmel
1 ss sukringold
1 ts kardemomme
1/3 ts salt
1 ts bakepulver
0,5 dl melk, eventuelt vann

Ha alle ingrediensene i en bolle. Miks godt sammen. Vi brukte en stavmikser på røren slik at det ikke ble noen klumper fra havregrynene. 
La røren svelle i 5 minutter.
Stek pannekaker på medium varme i 2 minutter på hver side. 
Server. 

SONY DSC
Relativt fornøyd med pannekakefrokost, ja! 

Nå skal jeg komme meg en tur på trening. Deretter går turen til Norefjell. Denne helgen skal jeg nemlig på hytte tur med en liten gjeng fra Nocco. Jeg gleder meg :razz: Håper du får en nydelig helg!


Kristine ♥

SVETTEGARANTI

 • 02.11.2017, 15:47


Fy søren, dere! I dag kjørte jeg korte intervaller, og jeg ble så svett. Svetten rant fra pannen min og ryggen var gjennomvåt! Jeg skal love deg at jeg hadde et stort smil om munnen også. Det er så deilig når man gjennomfører en skikkelig god intervalløkt. Jeg tørr altså påstå at jeg kan gi gi deg både svettegaranti og erndorfinrus på denne treningsøkten!Intervaller med svettegaranti

-5 -10 minutter oppvarming
   Start med rolig gange og øk så intensiteten gradvis.

- 45 sekunder spurt + 30 sekunder hvile * 8
   Løp raskt i 45 sekunder og hvil så i 15 sekunder. Gjenta dette 8 ganger.
- Aktiv pause på 3 minutter
   Gå rolig.
- 30 sekunder spurt + 15 sekunder pause * 6
   Løp raskt i 30 sekunder og hvil så i 15 sekunder. Gjenta dette 6 ganger.
- Aktiv pause på 3 minutter
   Gå rolig.
- 20 sekunder spurt + 10 sekunder pause * 4
   Spirt så raskt du klarer i 20 sekunder og hvil så i 10 sekunder. Gjenta dette 4 ganger.

- 5 -10 minutter nedtrapping


Finito. Bokstavelig talt på alle mulige måter!
Håper du liker intervalløkten du også :grin:  God trening!


Kristine ♥

STORFAVORITTEN LOMPETOAST

 • 01.11.2017, 13:11


 Er det flere enn meg som bare elsker lompetoast? Det er virkelig storfavoritten hos meg. Jeg spiser det ofte fire -fem ganger i uken. Lompetoast er kjempe enkelt å lage. Alt du trenger er lomper og ost! Jeg liker også å ha på ketchup og en form for kjøttpålegg, gjerne salami eller kokt skinke. Deretter er det bare å steke lompene. Vips har du et sunt og kjempe godt måltid på under fem minutter!


Dagens lunsj ble nettopp lompetoast. En med salami og en med kokt skinke, sammen med stekte egg, tomat og avokadobiter ble det en skikkelig power lunsj. Også så godt da! Storfavoritten lompetoast

Lomper
Ost, jeg foretrekker Jarlsbergost
Ketchup
Kokt skinke, salami eller lignende

Legg kokt skinke / salami på den ene siden av lompene. Legg så over ketchup og ost i skiver. Brett lompene sammen. 
Stek lompene. Jeg synes det er best å lage lompetoast i en stekepanne. Da steker jeg lompene på middels varme i 3 -4 minutter på hver side. Du kan også steke lompene i et toastjern, vaffeljern eller i stekeovnen. Stek lompene lenge nok til at osten smelter. 


Det er så godt når lompene får en sprø utside, mens det er varm og myk ost inni! Lompetoast passer også utmerket i matboksen. La da lompetoastene avkjøle seg før du pakker dem inn i aluminiumsfolie. Da holder de seg best.
Håper det smaker :razz: Ha en herlig onsdag videre!


Kristine  ♥

Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her på min blogg vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no