hits
www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

SMILER -LISTEN

 • 19.11.2018, 07:44


Hei og hopp og god mandag! Har du hatt en bra helg? I dag våknet jeg ekstra tidlig, ja, faktisk en drøy halv time før vekkerklokken ringte. Da jeg allerede var våken bestemte jeg meg for å stå opp, koke meg kaffe og lage meg en liten smiler -liste. 
Jeg vet ikke med dere, men jeg kjenner i hvert fall på kroppen og energien at vinteren nærmer seg. Nettopp derfor synes jeg det passet godt med en smiler -liste. En liste over ting jeg smiler for akkurat i dag, her og nå. 

Min smiler -liste brukte jeg ti minutter på. Jeg kunne sittet en hel del lenger, men jeg synes ti minutter holdt. Da tok jeg frem pen og papir, satte jeg på stoppeklokken og skrev i vei. Absolutt alt som poppet opp i hodet mitt, skrev jeg ned. Eksempler fra listen min er at jeg smiler for at jeg har tak over hodet, at jeg har en jobb jeg stortrives i, at jeg har en kropp som kan få meg fra a til å, og lunger som fyller meg med luft. Jeg smiler for gode kolleger, at jeg har verdens beste venn, at jeg gleder meg til de neste to dagene med akutt kurs og at jeg skal spise middag med en venninne senere i dag. Ja, det og en hel del andre ting smiler jeg for!

Bruk noen minutter på å skrive en smiler -liste du også. Du trenger ikke bruke så lang tid som ti minutter, slik jeg gjorde. Du kan for eksempel bruke to minutter eller fem, men bruk en brøkdel av tiden din i dag på å skrive en liste over hva du smiler for. Jeg kan garantere at du vil smile langt større og bredere etterpå, samt at mandagen din med en gang føles litt bedre og at du blir i godt humør. Ha en strålende mandag :grin:


Kristine ♥

MAKSIMAL MUSKELVEKST - NY YOUTUBEVIDEO

 • 18.11.2018, 17:49


I dagens episode av i Fitness Gjort Enkelt snakker vi om maksimal muskelvekst og hvilke parametere det er viktig å tenke på om du trener for å bygge muskler.

jfIgr5HrnjE
 
Vi snakker om intensitet og relativitet, arbeidsvolum og frekvens, som er de tre hovedparameterne du må tenke på om du ønsker maksimal muskelvekst. Vi snakker da om hvor tungt du må løfte, hvor ofte du må trene og hvor mange repetisjoner du burde holde deg til.  Håper du liker videoen 🙃 


Kristine ♥

SNICKERSRULLEKAKE

 • 17.11.2018, 10:02


                                                                                                                                                                                                     Inneholder add-linker

Det har vært litt still fra meg de siste dagene. Rett og slett fordi det ikke har vært mye å si eller skrive. Jeg har tatt det rolige hyttelivet i med storm og stort sett ikke gjort annet enn å kose meg foran peisen. I dag kom jeg hjem igjen og det første jeg gjorde, var å gå inn på kjøkkenet og bake. 

Altså, den kaken her, snickersrullekake, ble magisk. Fy søren den var god! En ordentlig saftig og god rullekake med smak av sjokolade, fylt med en kremet peanøttkrem, og toppet med karamellsaus knasende peanøtter.  Kan det bli bedre?

Snickersrullekake

Rullekake
3 egg
30 g kakaopulver
40 g havremel, eller annet mel
3 ss sukringold
1/2 ts bakepulver
1/3 ts salt
0,2 dl melk, eventuelt vann

Visp egg og sukringold til eggedosis.
Tilsett så resten av ingrediensene. Rør dem inn med en slikkepott.
 Ha røren utover et bakepapri. Smør det utover.
Stek på 175 grader i 10 -12 minutter.
Når kaken er ferdig, tar du den av bakepapiret og ruller kaken sammen. Legg over et kjøkkenhåndkle og la kaken avkjøles.

Fyll 
200 g gresk youghurt
3 ss peanøttmsmør
1 ss peanøttmel, eventuelt annet mel som hvetemel eller havremel
1/3 ts salt
2 ss karamellsirup, eventuelt fibersirupgold
2 ss sukringold

Bland sammen alle ingrediensene. Smør utover rullen.
Rull sammen.
Server.

På toppen har jeg brukt smeltet karamell sjokolade, karamellsirup og hakkede peanøtter.

Lager du snickersrullekake er det en kake du sent vil glemme. Jeg får vann i munnen bare av å se på bildene igjen nå. Det er ikke mange timer siden den kom ut av ovnen, men jeg tror ikke den varer så mange timer til. Denne blir fort spist opp! Håper du lar deg friste. 


Kristine ♥

FÅR DU I DEG NOK D-VITAMIN?

 • 15.11.2018, 16:01


Kroppen vår lager D-vitamin når huden vår eksponeres for sollys. For oss i Norge, får vi stort sett dekket behovet for D-vitamin gjennom solen i sommermånedene, men i vinterhalvåret må vi få dekket behovet gjennom kosttilskudd eller mat.

D-vitamin har mange livsviktige oppgaver i kroppen vår. Det er blant annet viktig for skjelettet og immunforsvaret.
Flere studier viser også at lave nivåer av D-vitamin gir dårligere fysiske prestasjoner. Dette skyldes trolig at D-vitamin øker størrelsen og antallet hurtig muskelfibre i kroppen. Det å ha et lavt D-vitamin opptak er sett i sammenheng med økt risiko for flere sykdommer, blant annet multippel sklerose, høyt blodtrykk, diabetes, benskjørhet, og hjertesykdommer. Det ser også ut til at D-vitamin gir redusert risiko for kreft og er viktig i bekjempelsen av alle type infeksjoner og sykdommer.

Hvor mye D-vitamin som dannes i kroppen, vil avhenge av hvor lenge du er i solen og hvor sterkt sollysets UVB-stråling er. Kroppen kan bygge opp D-vitamin lagrene og dette  kan vare i flere uker, men oftest går lagrene nedover utover høsten for oss som bor i nord. Derfor er det viktig at vi er bevist på å tilføre nok D-vitamin gjennom kosten i vintermånedene. 
Her i Norge er de viktigste matkildene til D-vitamin fet fisk, margarin og melk tilsett D-vitamin. 1 dl ekstra lett melk tilsatt D-vitamin gir 0,4 mikrogram. 1 liten boks makrell i tomat gir 3 mikrogram. 1 porsjon laks på 125 g gir mellom 12 -15 mikrogram D-vitamin. 1 ts tran gir 10 mikrogram. 
Normalt anbefales 10 mikrogram D-vitamin per dag for normale friske mennesker i en alder fra to til seksti år.

Om du ikke spiser fet fisk flere ganger i uken, vil det lønne seg å ta et D-vitamintilskudd. Jeg vil riktignok råde deg til å oppsøke fastlegen din før du eventuelt begynner med tilskudd. Der kan de måle serumnivået av D-vitamin med en blodprøve. Selv har jeg målt dette og tar D-vitamin regelmessig på vinterhalvåret. Jeg kjøper Doctor's Best Vitamin D3 på iHerb. Denne er rimelig og bra. Bruker du koden OKE701 på iHerb, får både du og jeg rabatter. 


Kristine  ​♥

ROLIGE DAGER

 • 14.11.2018, 17:18


Riktig god onsdag dere  Håper uken har behandlet dere bra så langt. Jeg vil si jeg har en ganske så deilig uke denne uken. Jeg jobbet mandag og i går, men nå har jeg fri til lørdag. Jeg har tatt meg en tur på hytten og er klar for noen ordentlige rolige dager. Jeg har pakket med meg to bøker og lastet ned flere podcast.

Jeg skal bare ærlig innrømme at jeg lett blir stresset i hverdagen. I dagens samfunn skal vi få til alt, prestere, levere, være sosiale, ha masse energi, jobbe og stå på. Noen ganger kan det bli litt mye. Nettopp derfor er det veldig viktig for meg å ta noen slike rolige dager av og til. Skal jeg være hjemme, har jeg lett for å fylle opp kalenderen på de dagene jeg har fri. Det er alltid noe jeg burde gjøre eller bekjente jeg ønsker å se. Reiser jeg bort derimot, enten om det er på hytten eller et helt annet sted, får jeg pustet ordentlig ut, senket skuldrene og slappet av. 

Mange forbinder stress med noe negativt, men det er viktig å huske på at stress kan være noe positivt. Stress kommer i nemlig  to former. Det er positivt stress som kan gi deg ekstra prestasjonskraft som for eksempel før en eksamen eller en presentasjon, og negativt stress som er der konstant og setter seg i kroppen din. Er du som meg, føler deg lett stresset, er det viktig å ta seg tid til å  stresse ned til slik at det hverdagsstresset ikke setter seg i kroppen. Det finnes mange måter å stresse ned på, alt fra trening, til meditasjon og det å reise bort.  For meg er sistnevnte, det å reise bort og få et avbrekk fra hverdagen med noen rolige dager, veldig viktig. I tillegg bruker jeg trening som mental avkobling i hverdagen. 

Nå har jeg akkurat satt meg ned foran peisen og har planer om å sitte her en god stund og bare lytte til lyden av brennende tre. Det er avslappende! Håper du har en fin onsdag. 


Kristine
​ ♥

BROKKOLIPIZZA - PIZZA MED BUNN AV BROKKOLI

 • 13.11.2018, 18:38


Blomkålpizza er en populær oppskrift her på bloggen. En oppskrift jeg har publisert tidligere, kan du finne her. I dag testet jeg en variant med brokkoli. Det høres kanskje rart ut med grønnsaker i bunnen på en pizza, men brokkolien lager minimalt med grønnsakssmak. Ja, brokkolipizza er kjempe godt, fiberrikt og mettende!

Pizzabunnen forstekes før den så toppes med fyll. Jeg har valgt en enkel tomatsaus og spekeskinke. Topp din brokkolipizza med det du liker best og har tilgjengelig.

Brokkolipizza
Til 1 personer

Bunn
1 brokkoli 
1 egg 
1 dl mel, jeg brukte havremel 
2 ss revet ost, jeg brukte parmesan
1 ts salt 
1/2 ts pepper 
1 ts bakepulver 
1 ss pizzakrydder 

Del brokkolien i biter. Kjør den i en foodprosessor eller blender til det blir små korn. Tilsett så resten av ingrediensene og kjør alt sammen til en jevn masse.
Bruk en slikkepott eller baksiden av en skje, til å lage en rund sirkel på en bakeplate med bakepapir​.
Stek på varmluft på 225 grader i 15 - 20 minutter.


Pizzafyll
2 ss tomatpure 
2 ss ketchup
1 hvitløksfedd 
Krydder: Litt salt, pepper, chili
1/2 gul løk
3 -4 cherrytomater
Ca 50 g revet ost
3 -4 skiver spekeskinke

Bland sammen tomatpure, ketchup, finhakket hvitløk og krydder. Smør utover bunnen.
Del løk og cherrytomat i skiver. Ha over bunnen. 
Topp med revet ost. 
Etterstek på 225 grader, nederst i ovnen i 12 -15 minutter.
Når pizzaen er ferdig, har du på spekeskinken. Server!

Jeg vet at mange tenkte at pizza med blomkålbunn umulig kan være godt. ​Det morsomme er at alle som har testet blomkålbunnen har likt den. Brokkolipizza -varianten er, etter min mening, enda bedre enn blomkålvarianten. Da det er noe mer mel i bunnen og blir bunnen mer sprø. Er du skeptisk på pizza med grønnsaker, test denne. Jeg er sikker på at du vil like den! 

Håper det smaker og god middag!


Kristine ♥

STOR KOSEPAKKE

 • 13.11.2018, 08:14


                                                                                                                                                                                                         Inneholder sponsede produkter

Jeg må bare vise dere denne fantastiske pakken jeg fikk fra Tights i helgen. Ja, produktene er sponset, men jeg får ikke penger for å skrive dette innlegget, jeg synes bare det var så mye godt her at jeg vil fortelle dere om pakken!

Denne pakken kalles Stor kosepakke. Og jeg skjønner hvorfor. Her er det så mye å kose seg med! 

Jeg er generelt litt skeptisk til en del sukkerfritt godteri, da jeg synes mye smaker litt rart eller falskt, men jeg ble ordentlig positivt overrasket over kosepakka. Spesielt må jeg trekke frem Monster sjokoladene og Monster proteinbaren. Den hvite monster sjokoladen er knall god! Den smaker ordentlig hvit sjokolade. Monster proteinbaren er min favorittbar sammen med Barbells og Questbars. Denne inneholder karamell og peanøtt og minner om snickers. Den er veldig god! Barbells proteinpuddingene er også en favoritt hos meg fra før av. De bruker jeg over havregrøten min, som en enkel snacks eller i bakst. Jeg tørr også påstå at Monster chipsen er den beste sunnere varianten av chips som er på markedet. De er sprø og har en god smak.


I tillegg var det masse annet godt i pakken som diverse sursøte godisbiter fra Monster og Pandy, sjokoladetrøfler, mer sjokolade og energidrikk. Jeg har i hvert fall mye å kose meg med fremover!


Kristine 

DAGENS STYRKEØKT

 • 12.11.2018, 17:16


Hva er vel bedre enn å starte uken med en treningsøkt? Jeg synes alltid det er ekstra deilig med trening på mandager. Jeg skal ærlig innrømme at dagens styrkeøkt ikke var den beste, men den ble nå gjennomført! Jeg var relativt trøtt etter jobb. Det er alltid ekstra tungt å stå opp før seks på mandager, men så fort jeg kom meg på trening og satte i gang, følte jeg meg mye bedre. Dagens styrkeøkt ble en fullkroppsøkt med fokus på baseøvelser.


Stående roing med manualer. Fokuser på å trekke skulderbladene tilbake og sammen. Den tar ordentlig godt på ryggen!
 

Dagens styrkeøkt:
- Chins
3 sett * 8 -10 repetisjoner
- Knebøy
3 sett * 6 repetisjoner
- Stående roing med kettlebell
3 sett * 8 repetisjoner
i super sett med
- Revers flyes
3 sett * 10 repetisjoner
- Utfall
3 sett * 8 repetisjoner
i super sett med
- Hip thrust med kettlebell
3 sett * 12 repetisjoner


Hip thrust med manual. Denne liker jeg spesielt godt å gjøre med strikk mellom knærne. En av mine favorittøvelser for rumpen!

Har du fått inn en treningsøkt i dag? Om ikke, får du en ny sjanse imorgen  :grin:


Kristine ​♥

NY YOUTUBEVIDEO - BESTE TIPS FOR Å GÅ NED I FETTPROSENT / VEKTREDUKSJON

 • 11.11.2018, 20:03


Da er en ny episode av min og Per Øystein sin videoserie ute. Vi fikk inn flere gode tips til hva dere ønsket at vi skulle ta for oss i Fitness Gjort Enkelt. Et av spørsmålene vi fikk, var om vi kunne snakke om vektnedgang. 

I dag snakker vi om nettopp det med å gå ned vekt og kommer med våre beste tips for å gå ned i fettprosent, altså vektreduksjon. Håper du liker den 🙃 Og har du et tema du vil at vi skal ta for oss, legg igjen en kommentar her eller på YouTube, eller send meg en melding på instagram, @kristine_aure.


Kristine ♥

SØNDAGSFROKOST

 • 11.11.2018, 10:36


Finnes det noe bedre enn lange late søndager med en skikkelig god søndagsfrokost? Jeg tror ikke det. I hvert fall ikke som jeg kommer på akkurat nå!

Lange søndagsmorgener med en god frokost og et par kopper kaffe, er helt fantastisk i mine øyne. Det gir en skikkelig god start på dagen og fyller på med god energi til den kommende uken! I dag ble jeg invitert på søndagsfrokost hos en venn. For en luksus!

Vi dekket på bordet, laget eggerøre, stekte rundstykker, traktet kaffe, laget vafler og fant frem masse godt pålegg; brunost, cottage cheese, brie, blåmuggost, honning, syltetøy, tomat, paprika, skinke, spekeskinke og sursild. Og, ja, jeg slo til med julebrus til frokosten. Jeg har ikke drukket julebrus i år, så da jeg så glassflasken på butikken i går, bare måtte jeg kjøpe en! Hvert år klarer jeg ikke helt bestemme meg for om jeg faktisk liker smaken på julebrus eller ikke. Det er veldig søtt! Men når jeg drikker av glassflasken og får smaken i munnen får jeg så mange gode barndomsminner og blir fylt med små sommerfugler innvendig. Derfor elsker jeg julebrus!

Det er virkelig noe magisk med nystekte rundstykker, nytraktet kaffe og godt pålegg.  En drøy time satt vi å nøt frokosten, spiste, pratet og koste oss. Som du ser av bildet over, er jeg rimelig fornøyd med søndagsfrokosten! Nå skal vi rydde av bordet, før resten av dagen skal gå med til vennekos og hygge. Håper du også har en skikkelig god søndagsmorgen og at du får en riktig så god søndag :grin: Lag opp til en ny uke, dere!


Kristine ♥

MORGENKAFFEN OG EN HYLLEST TIL KAFFEN

 • 10.11.2018, 07:01


God lørdagsmorgen goínger ♥
Det er lørdag, har du noen planer for helgen? Jeg sitter her med morgenkaffen og lader opp til jobb. Jeg jobber til halv fire, men etter det blir det sushi, et morgen ha glass vin og forhåpentligvis masse latter! Imorgen har jeg heldigvis fri. Jeg har planer om en lat morgen med skikkelig god søndagsfrokost iført koseklærne, før jeg skal få unnagjort litt kontorarbeid og annet forefallende ting som må gjøres.

Mens jeg sitter her med kaffekoppen min, vil jeg komme med en liten hyllest til kaffen. Viste du at det å drikke moderate mengder kaffe, altså rundt tre - fire kopper om dagen, er forbundet med lengre levetid? Yes, sier jeg som elsker kaffe! Forskning viser at kaffe kan ha en beskyttende effekt mot diabetes, hjerte- karsykdommer og parkinsons. Det å regelmessig drikke kaffe, har også vist seg å gi en lavere kreftrisiko, spesielt i forhold til kreft i svelg, tykk- og endetarm, lever og munn. Så ta deg en en kaffe kopp eller tre i dag! 
Ha en fin lørdag :grin:


Kristine ♥

RO- INTERVALLER 500 x 5

 • 09.11.2018, 14:31


Tidligere i uken kjørte jeg intervaller, 500 x 5 på romaskinen. Fy søren så svett jeg ble. Pulsen bruste virkelig! En annerledes intervalløkt som jeg kjente godt i både rygg, lår og armer, samtidig som hjertepumpen virkelig får kjørt det. Denne intervalløkten må du teste!


Ro -intervaller 500 x 5 
Varm opp med å ro 400 -500 meter.
Start rolig, fokuser på riktig teknikk og øk intensiteten gradvis. 

Intervalldelen
Ro 500 meter så raskt du klarer. Ta så en pause på 2 minutter. Gjenta 5 ganger.
Når intervalldelen er ferdig, har du altså rodd 500 meter 5 ganger. 

Trapp så ned med å ro rolig 3 -4 minutter.

For å få aktivert benmuskulaturen mest mulig og få best effekt når du ror, skal du rette ut bena helt i ytterposisjonen, før du begynner å dra rohåndtaket inn mot brystet. Før så håndtaket tilbake ved å strekke ut armene, og så deretter følge etter med overkroppen og så knærne. Stram coremuskulaturen under hele økten, slik at du holder en nøytral ryggposisjon. 


Kristine ♥

EN SKIKKELIG GOD HØSTGRATENG

 • 08.11.2018, 16:41


I dag laget jeg en fantastisk god middag. Jeg hadde en del rotgrønnsaker som trengte å bli brukt og resultatet ble en skikkelig god høstgrateng!

Som du kanskje ser av oppskriften under, har jeg tatt utgangspunktet i min oppskrift på pasta bolognese med rotgrønnsaker. Det er blitt en favorittmiddag hos meg! I dag laget jeg rett og slett bolognesesausen, la den i en ildfast form og toppet med søtpotetmos og ost. Mmmm, virkelig super godt altså!

En skikkelig god høstgrateng

Søtpotetmos

2 store søtpoteter, eventuelt 3 små
1 ts salt
1/2 ts muskatnøtt
3 ss creme fraiche, eventuelt kesam

Bolognesesaus
1 pakke karbonadedeig
1 gul løk
3 hvitløksfedd
Ca 800 g rotgrønnsaker, jeg brukte en miks av gulrot, gulbete, rødbete og pastinakk
1 boks hakkede tomater
3 ss tomatpure
1 ts oregano
1 ts timian
1 buljongterning
2 dl vann
Litt revet os

Start med søtpotetmosen. Skrell søtpotene og del dem i biter.
Kok i en kjele med rikelig vann i 10 -15 minutter, til søtpotetene blir møre. Hell av vannet og la potetbitene dampe av seg noen minutter.
Mos potetene sammen med krydder og creme fraiche. 

Mens potetene koker, lager du bolognesesausen.
Skjær løk i terninger. Finhakk hvitløk. 
Ha løk, hvitløk og karbonadedeig i en kjele. Stek i en panne til karbonadedeigen får farge. 
Hakk rotgrønnsakene i terninger. Ha grønnsakene over i kjelen med karbonadedeigen. Tilsett resten av ingrediensene.
Kok opp og la det hele koke på lav temperatur i minimum 10 minutter.

Fordel bolognesesausen i en ildfast form. Legg over søtpotetmosen. Strø over revet ost.
Stek på 225 grader i 20 minutter.
Nyt.

Denne middagen tar riktignok litt tid å lage. Det tok vel meg bortimot tre kvarter fra jeg startet til maten stod på bordet, men det er virkelig verdt tiden. Middagen er kjempe god. I tillegg er gratengen proppfull av grønnsaker, vitaminer og mineraler, kostfiber og proteiner. At den er så smakfull og ordentlig varmende, er bare et pluss! En real kosemiddag som kan spises både i hverdagen og helgen.

Jeg serverte høstgratengen med en frisk salat av ruccola, paprika og cherrytomater. Håper du lar deg friste :razz:  


Kristine ♥

OKTOBER'S

 • 07.11.2018, 17:22


Først og fremst må jeg bare si tusen hjertelig takk for alle tilbakemeldingene jeg har fått etter at jeg publiserte Fitness Gjort Enkelt i går. Herlighet dere er gode ♥ Jeg skal ærlig innrømme at det er litt små skummelt å gå ut på YouTube. Filmene er jo så og si uredigerte, men jeg har fått så mange tilbakemeldinger og setter virkelig pris på det. Og hjertelig takk for tips til hva dere vil at vi skal ta opp. Nå har vi mye å snakke om fremover :grin: Jeg gleder meg til å vise dere en ny episode på søndag. 
Over til noe annet. Her kommer en oppsummering av oktober.

Oktober's beste uke
Jeg hadde en herlig uke i Malaga. En uke helt for meg selv med god mat, sol, strand, avslapping og litt trening. Som jeg storkoste meg der altså! 

Oktober's treningstips
Jeg tok et lite oppgjør med såkalte "fancy" treningsøvelser i innlegget trening som gir resultater. Ønsker du å bygge muskler, få en fastere og strammere kropp, er det ikke disse fancye øvelser som gjelder. Da må du legge fokus på tunge baseøvelser. Jeg gav dere en også en god innføring i bulgarske utfall. Min ultimate elsk / hat øvelse! Og dere fikk en morsom sirkeløkt

Oktober's favoritt bakst
Snickersbollene. Uten tvil. Disse er magisk gode! Jeg må også trekke frem brownie med karamellbiter. En kakeoppskrift som er utrolig god og som vil falle i smak hos liten og stor. Ja, denne måneden tror jeg at jeg har to favoritter når det kommer til bakst!

Oktober's hyggeligste kveld
Jeg avsluttet jobben min i klesbutikken og hadde en ordentlig koselig kveld med jentene herfra. Kjolen kom på, champagnen ble funnet frem og god stemning stod på menyen. En skikkelig god kveld. Jeg gav dere også noen tips til serier du kan se i høstmørket om du vil ha en hyggekveld inne med TVen. 

Oktober's favoritt oppskrift hos dere
Den proteinrike sjokoladekakedeigen har jeg fått flere snaps av at dere har laget. Tusen takk! Det gjelder virkelig et blogghjerte!

Min trening i oktober
Jeg delte en treningsuke med dere. Dette var en veldig god treningsuke og de fleste andre ukene har ikke sett slik ut. Når jeg var på ferie, ble det bare et par økter. Ellers denne måneden, har det knapt blitt noe kondisjonstrening. Jeg har hatt en kondis-økt! Jeg må nok kanskje innføre noen intervaller igjen snart! 

Oktober's mest likte innlegg
Innlegget gjør disse to tingene for mer energi og bedre humør har jeg fått mange tilbakemeldinger på. Jeg håper flere av dere har innført disse tingene. Det er to enkle tips, som ikke tar mye tid, men som gjør hverdagen mye nedre. 

Oktober's beste middag
Marokkansk taco er vinneren for min del. Rett og slett fordi jeg digger taco og denne varianten var veldig god. Ettersom det er høst og fortsatt er mye gode rotgrønnsaker i butikkene, må jeg også skryte av middagen kyllingfilet med ovnsbakte rotgrønnsaker og epletzatziki

Oktober's mest spilte sang
Det her er faktisk litt flaut. Oktober's mest spilte sang er nemlig Dangerous av Da buzz. Jeg har fått helt dilla på denne sangen! Jeg tror det er fordi den gir meg så mange gode minner fra nitt tallet. Jeg blir bare glad av den sangen her!


Kristine ♥

FITNESS GJORT ENKELT - NY YOUTUB-SERIE

 • 06.11.2018, 17:57


Da er jeg altså på YouTube dere!  :mrgreen: Fitness Gjort Enkelt er en Youtube -serie jeg og min bestevenn Per Øystein står for. Formålet vårt er å opplyse folket og å rett og slett gjøre fitness enklere for dere.

Du lurer kanskje på hva vi legger i ordet 'fitness'. Sjekker du ordet fitness i den anerkjente Cambridge English Dictionary får du opp 'det å være i fysisk god form og å være sunn'. Synonymer som god helse, god form og velvære kommer opp. Det er nettopp det vi legger i fitness. Vi vil snakke om emner som er relatert til helse, trening, kosthold og velvære.

Per Øystein er utrolig kunnskapsrik, og jeg tørr påstå at han er en av Norges smarteste når det gjelder trening og fitness. Han har blant annet en mastergrad i muskelfysiologi og er utdannet personlig trener. Jeg har, som mange allerede vet, studert ernæring og er utdannet personlig trener og sykepleier. Per Øystein og jeg håper på at vi sammen kan lære dere og gjøre fitness enklere for dere. I første episode tar vi en intro av oss. I episode to, snakker vi om protein og hvor mye protein du egentlig trenger. Du kan se episode en her og episode to her. Det vil komme en ny episode hver uke.
Har du noe du lurer på eller et tema du vil at vi skal snakke om, legg gjerne igjen en kommentar her eller på YouTube, eller send Per Øystein eller meg en melding på instagram, @perstein og @kristine_aure.
Vi håper begge to at dere vil like disse filmene og at dere følger med. 


Kristine og Per Øystein♥

ALT I ETT FORM - SUPER ENKEL, SUNN OG GOD MIDDAG

 • 05.11.2018, 17:58


Middager som lager seg selv mens jeg kan gjøre noe helt annet, er en favoritt hos meg. Selv om jeg er en matglad person, foretrekker jeg å bruke minst mulig tid på matlaging i hverdagen.

I dag ble det denne super enkle alt i ett formen med karbonadedeig. En super enkel, sunn og god middag, som metter godt, inneholder masse vitaminer og mineraler, karbohydrater og proteiner, og som lager seg selv i ovnen, mens du kan bruke tiden din på det du ønsker. Genialt, eller hva?

Alt i ett form - super enkel, sunn og god middag
Til 1 person

Ca 300 g grønnsaker, jeg brukte frossen brokkoliblanding, 1 tomat og litt løk i skiver
2 poteter
150 -200 g karbonadedeig
1 håndfull erter, valgfritt
Salt og pepper
2 ss creme fraiche
1 håndfull revet ost

Legg grønnsakene utover en bakeplate.
Skjær poteten i skiver og legg sammen med grønnsakene. 
Ha vann på fingrene dine og rull små kjøttboller av karbonadedeigen. Legg kjøttbollene over grønnsakene. 
Dryss over salt og pepper.
Legg klatter av creme fraiche utover bakplaten. 
Topp med revet ost.
Stek på 225 grader i 20 minutter.
Server.

Karbonadedeig kan for eksempel byttes ut med kylling i strimler, svineskiver eller fisk. Både laks og torsk vil passe utmerket til denne oppskriften. Av grønnsaker kan du bruke det du liker og har tilgjengelig.

Virkelig godt altså! Og du, lag dobbel porsjon når du først er i gang. Da har du en super god matpakke til dagen etter :razz:  


Kristine ♥

DENNE UKEN

 • 05.11.2018, 09:51


God formiddag dere og riktig god mandag ♥
Jeg vet ikke hvordan det er med dere, men for meg er nok november den måneden jeg liker minst i løpet av året. Oktober er ofte en fin høstmåned og i desember er det god julestemning. I november derimot, er det ikke noe spesielt, jeg venter egentlig bare på neste måned. For å gjøre den første uken i november litt bedre, har jeg fem ting jeg vil gjøre denne uken. 

Bilder fra en kaffe-spasertur med en venninne i går. Ja, jeg hadde på meg jakke også. Hihi....

Denne uken skal jeg bruke 10 minutter med appen Calm hver eneste kveld. Jeg har skrevet om denne appen før, og den gjør virkelig underverker for meg. Setter jeg på den før jeg legger meg, roer jeg meg ned, "skrur av" hjernen og sover så mye bedre. 

Denne uken skal jeg sette opp et treningsprogram til meg selv. Som jeg skrev forrige uke, har jeg trent uten mål og mening den siste tiden. Nå føler jeg meg motivert og klar for å få et fast oppsatt treningsprogram igjen og å trene mer målrettet. 

Denne uken skal jeg ta meg en alene kveld. Jeg har en ganske hektisk hverdag med mennesker rundt meg stort sett hele tiden og jeg kjenner med jevne mellomrom at jeg trenger en real kosekveld i mitt eget selskap. Det trenger jeg nå! Denne uken skal jeg sette av en kveld til meg selv med et glass vin, en god middag eller sushi, tente lys og boklesing. 

Rydde i treningsklærne. Jeg har så utrolig mye treningsklær akkurat nå. Det er et eneste stort rot! Jeg skal ta en runde og få lagt ut masse av plaggene på Tise. Er du interessert i treningsklær, de aller fleste plaggene er helt nye eller minimalt brukt, sjekk ut kristine_aure på Tise.

Gå en fin skogstur. Det er meldt rundt syv - åtte grader hele uken. Før vinteren virkelig gjør sin anmarsj, vil jeg benytte meg av de fine høstfargene. Jeg skal pakke med meg en termos, ta på meg gode varme klær, tusle i skogen, se på alle de nydelige fargene og puste med magen. Det er terapi for kropp og sjel.

Har du noe du vil gjøre denne uken? :grin: Uansett håper jeg du får en helt fantastisk uke!


Kristine ♥

KONDISJONSØKT - GÅ MED STIGNING

 • 03.11.2018, 11:16


I dag tenkte jeg egentlig å ta meg en intervalløkt, men når jeg kom meg på trening fristet det absolutt ikke med intervaller likevel. Da bestemte jeg meg for å gjøre noe jeg aldri har gjort før, nemlig gå med stigning på tredemøllen og ta en kondisjonsøkt med rask gange.

Kondissjonsøkt - gå med stigning 

Start med 5 minutter oppvarming. Økt stigningen og hastigheten gradvis.

Hoveddelen
Start på 5 % stigning. 
Finn en hastighet hvor du går raskt, men hvor du likevel har kontroll. Jeg gikk på hastighet 6,5 km / t
Øk stigningen med 1 % for hvert minutt helt til du kommer til stigning 15 %.
Gå så 4 minutter på 15 % før du så reduserer stigningen med 1 % for hvert minutt helt til du er på 0 % stigning. 
Ferdig!

En annerledes kondisjonsøkt som jeg virkelig gjorde at jeg fikk opp pulsen, samtidig som jeg kjente det godt i rumpen. Jeg har aldri før tenkt over at det er så tungt å gå med stigning! Test kondisjonsøkten du også :grin: Og ha en fortsatt fin fin lørdag.


Kristine ♥

VILTGRYTE - HØSTENS BESTE MIDDAG

 • 02.11.2018, 16:24


Vilt gryte er en fantastisk god høstmiddag! Jeg hadde helt glemt hvor godt dette er! Mens jeg satt og koste meg, kom det også gode barndomsminner snikende. Jeg husker så godt når mamma laget viltgryte med viltkjøtt som et familiemedlem hadde skutt og serverte rykende fersk gryte til hele familien på en søndag. Da var det god stemning!

Til middag i dag laget jeg altså viltgryte som jeg serverte med kokt brokkoli, potet- og sellerimos og tyttebærsyltetøy. Det er sjeldent jeg sitter å mmmm'er meg under et måltid, men det gjorde jeg i går! PØ kan også skrive under på at dette var helt fantastisk godt. Vi ble begge enige om at dette er høstens beste middag! 

Viltgryte
Til 2 personer

400 g viltkjøtt, jeg brukte reinsdyr
2 dl vann
5 småløk, eventuelt 1 stor løk
3 gulrøtter
1 fondkopp, eventuelt 2 buljongterninger
4 einebær
2 ss soya saus
1 ts timian
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 boks creme fraiche
2 ss tyttebærsyltetøy
3 skiver brunost, kan sløyfes

Kull gulrøtter i biter og småløk i to. Bruker du stor løk, kutter du denne i terninger.
Brun viltkjøttet i en kjele sammen med løken. Ha så i gulrøttene, knuste einebær, timian, salt, pepper, soya saus, fondkopp og vann. La det koke i cirka 10 minutter. Gjerne lenger om du har tid til det.
Etter 10 minutter, tilsett soppen, tyttebærsyltetøy, brunost og creme fraiche. Gi det hele et oppkok og la koke i 5 minutter.
Server.


Potet- og sellerimos
3 medium poteter
ca 200 -300 g sellerirot
1/2 ts salt
1/3 ts pepepr
2 ss creme fraiche

Skrell poteter og sellerirot. Skjær dem i terninger. Ha dem i en kjele og kok opp.
La koke i cirka 12 minutter, avhengig av størrelsen på bitene.  Stikk en kniv ned i potetene og kjenn om de er myke.
Hell så av vannet og la potetene og selleriroten dampe av seg et par minutter.
Ha så i salt, pepper og creme fraice og mos det hele godt sammen. Jeg moste alt sammen med en gaffel. Du kan også bruke en stavmikser om du har det. Smak deg gjerne til med salt og pepper.

Dette er første gang i mitt liv jeg lager viltgryte. Altså, jeg er tjue åtte år og har alltid tenkt at viltgryte er komplisert og vanskelig. Hva jeg har gått glipp av?!?  Viltgryte er mye enklere enn man skal tro. Maten er klar på rett over tjue minutter og det er et realt festmåltid! Ja, jeg tørr påstå at dette er høstens beste middag, vinteren også for den saks skyld. Prøv oppskriften, du vil ikke angre. Bon appetit :grin: 


Kristine ♥

DAGENS OVERKROPPSØKT

 • 01.11.2018, 15:54


Torsdag og en overkroppsøkt stod for tur. Jeg har i lang tid nå, trent uten noe form for treningsprogram. Nå vurderer jeg å starte å trene etter et program igjen. Jeg savner struktur og mer fremgang i treningen. På den andre siden, stortrives jeg med trening for tiden. Det å ta en dag av gangen og gjøre akkurat hva jeg føler for, er også veldig deilig. Jeg får gå i grubleboksen og se hva jeg finner ut....

Uansett, dagens økt ble som nevnt en overkroppsøkt. En tung variant med få repetisjoner.
Dagens overkroppsøkt så slik ut

- Chins 
Kroppsvekt: 10 repetisjoner 
5 kilo i vektbeltet: 8 repetisjoner 
7,5 kilo: 6 repetisjoner 
10 kilo: 4 repetisjoner 
15 kilo: 2 repetisjoner 
20 kilo: 1 repetisjoner 
- Dips
Kroppsvekt: 10 repetisjoner 
5 kilo: 6 repetisjoner 
10 kilo: 4 repetisjoner  * 2 sett
- Nedtrekk
65 kilo: 6 -7 repetisjoner  * 4 sett
- Sittende skulderpress
10 kilo: 10 repetisjoner
12,5 kilo: 2 sett * 7 - 8 repetisjoner
- Face pulls
41 kilo: 2 sett * 12 repetisjoner ​


En veldig god overkroppsøkt. Jeg følte meg sterk og energisk. Elsker slike økter! Har du hatt en god treningsøkt i dag? Om ikke, gi deg selv et trøstende klapp på skulderen og minn del selv på at man ikke er på topp hver dag. Bedre lykke neste gang! Og har du hatt en god treningsøkt, gi deg selv en klapp på skulderen og skryt av deg selv. Egenpleie er så viktig! Ha en fortsatt fin kveld :razz: 


Kristine ♥

Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her på min blogg vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no