www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

DITT ÅR

  • 31.12.2013, 16:53


Jeg titter innom for å ønske dere en riktig fantastisk nyttårsfeiring.
Er du klar for et nytt år?
2013 har vært et år fylt med mye sykdom, motgang og usikkerheter. Likevel har jeg vokst enormt mye og lært masse i løpet av disse tolv månedene. Ikke minst, jeg har fulgt hjertet, startet mitt eget firma og turt å satse på mine drømmer.
Jeg vet og kjenner på meg at 2014 blir et fenomenalt år med lykkelige stunder, lærdom og glede:mrgreen:
Bestem deg for at dette året skal du gjøre ditt beste!
Du skal gjøre ditt beste hver dag for deg selv og for verden. 
2014 er ditt år!


Nå er jeg klar for en fest!

Takk til alle dere som leser og en ekstra stor klem til de av dere som gir av dere selv og legger igjen hyggelige hilsener til meg.
Jeg gleder meg til et nytt år fylt med trening, helse, sunne og deilige retter, positivitet og fremgang.
Den kommende uken vil jeg skrive mer om hvordan du kan sette deg gode mål og ikke minst; hvordan du kan nå dem, sukkerdetox og annet spennende.
Håper du får et fantastisk og sprekt 2014.
Ha en aldeles strålende feiring!


Kristine 

JULERO

  • 30.12.2013, 12:48


Etter min mening er det aller beste med julen, at familien er samlet ♥
Jeg har vært på besøk hos mine foreldre frem til nå. I dag er jeg tilbake hjemme hos meg selv.
Julen er en hellig høytid for meg - den beste tiden på året!
Rosen senker seg i hele sjelen, familien er samlet, alle slapper av og er glade. Jeg nyter disse dagene til det fulle!
Jeg har riktignok ikke tatt helt ferie fra jobben. Fordel (og ulempen?) med å være online coach, personlig trener og kostholdsrådgiver, er at du stort sett kan jobbe uansett hvor du er i verden. Selv om jeg har vært bortreist jobber jeg med, støtter opp og hjelper nåværende kunder, men jeg har ikke tatt imot nye kunder. Det har blitt et par timer arbeid hver dag. Likevel er dette timer som gir meg masse glede og energi. Jeg elsker jobben min! Det å kunne hjelpe andre til å bli en sunnere og bedre versjon av seg selv, er i mine øyne helt fantastisk!


De siste dagene med julero skal nytes her hjemme sammen med PØ og kattepusene.
PØ er ikke tilbake før senere i kveld.
Akkurat nå nyter jeg tilværelsen for meg selv. Det er ikke ofte jeg er helt alene, men åå så deilig det er!
Julefilmer på TV, fleecegenser, hotpants og ullsokker som antrekk, proteinkaffe, pepperkaker, yoghurtnøtter, Questbar og appelsin som snaks. Helt herlig!


Jeg er i grunn stappmett og føler jeg har fått mer enn nok julemat. Det tipper jeg at det er flere som er?
Pepperkakene og juleroen er jeg derimot ikke lei enda.
Jeg begynner likevel å kjenne at det skal bli godt å komme tilbake til rutiner på nyåret. Det er mulig jeg må slå til med en sukkerdetox for å bli kvitt uvanen.


Et helt nytt år står hver øyeblikk foran oss - full av nye muligheter!
Nyt siste del av romjulen. Lad opp batteriene og kos deg.
Ha en herlig mandag :grin:

Kristine

FITNESS CRISP OG PANNEKAKER

  • 29.12.2013, 15:14



Jeg fikk en overraskelsepakke fra Gymgrossisten for noen uker tilbake.
I dag testet jeg fitness choco crips som var med i pakken.
Jeg begynner å bli lei julekaker og julemat. Det er deilig å bryte av med noe annet godt. Alt annet smaker fantastisk! 


Fitness choco crisp er rett og slett protein kuler i kjeks-konsistens med sjokoladetrekk.
Disse smaker som godteri og var veldig gode!
En pose med inneholder 15 g protein.
Da fitness choco crisp inneholder ganske mye sukker og andre tilsetningsstoffer, er det i grunn ikke noe jeg ville spist hver dag men heller spart til "ekstra" kos.  


Til frokost ble det proteinpannekaker.
Tynne og saftige pannekaker med proteinfluff.
Disse smakte fantastisk godt!
Jeg vet ikke om det er de beste pannekakene jeg har laget eller om smaksløkene mine lurer meg fordi jeg har spist alt for mye julemat. Gode var de i hvert fall!


Proteinpannekaker
2 egg, 100 g kesam, 2 ss bokhvetemel (eller annet mel), 2 ss vaniljeprotein, 0,5 dl melk og 1 ts kardemomme
Bland sammen alle ingrediensene og stek pannekaker i en panne på middels varme.

Proteinfluff
1 eggehvite, 10 g vaniljeprotein, 150 g frosne kirsebær (eller andre bær)
Ha alle ingrediensene i en mikser og visp til det er blitt fluffy. Dette tar 3- 4 minutter.


Ha en riktig god romjulsdag.
Tenk at et nytt år snart står for tur! :grin:
Nyt søndagen.

Kristine 

REFLEKSJONER

  • 28.12.2013, 13:50


Jeg fikk en lang mail fra en nydelig jente i går. Det fikk meg til å tanke igjennom en hel del ting.
Vi er utsatt for enormt mange påvirkninger, meninger og krav.
Vi skal rett og slett være så himla perfekte!

Jeg skal være helt ærlig. Jeg kan være den første som rekker opp hånden og forteller at jeg er lett påvirkelig. Jeg har hatt store problemer med å føle at jeg selv duger, at jeg er god nok og å la presset utenfra ligge.
Jeg har slitt mye med flink pike på alle områder, spesielt når det kommer til utseende. Det er galt å være slank, det er galt å være trent, det er galt å ha litt ekstra fett på kroppen, uansett er det noen som hadde noe galt å si. Jeg fikk en følelse at det alltid vær noe feil med meg uansett. Dette har heldigvis blitt mye bedre de siste årene og jeg har jobbet for å føle at jeg er god nok, akkurat som den jeg er.

Noe jeg også har hatt store problemer med, er å prioritere meg selv. Jeg ser min egen verdi som liten sett opp mot andre. Jeg synes altså at alle andre fortjener mye bedre og mye mer enn det jeg gjør.
Jeg har innsett at akkurat dette er noe jeg må jobbe mer med. Derfor tok jeg kontakt med en coach rett før jul.
Det føles rart å si det, men jeg ser at om jeg vil bli bedre på dette området, må jeg få en hjelpende hånd. Thor Ole fra BedreResultater har allerede hjulpet meg mye på en avtale.

Det siste halve året har jeg satt mye av livet mitt på vent. Uten gå for dypt inn i mitt eget og min families privatliv, så har det vært mye sykdom, usikkerhet og vanskelige situasjoner. Jeg presset meg selv for langt! Jeg har satt det jeg selv ønsker å gjøre, på vent, fordi andre trenger hjelp og støtte. Midt oppi det hele har jeg glemt å ta vare på meg selv. Jeg har presset meg selv for hardt.
Dette føles i grunn flaut å innrømme, jeg har møtt på en liten smell. Dette er grunnen til at jeg nå har hatt nesten to ukers totalt treningsfri. Jeg har rett og slett følt meg mentalt og kroppslig sliten.
Målet mitt er at jeg skal kunne være mer tilstede i livet mitt og være en støtte for meg selv, ikke bare for andre. 2014 skal bli året jeg jobber sette meg selv først. Jeg er sjefen i min egget liv og skal styre skuten ut i fra deg jeg ønsker!

Jeg vet i grunn ikke om det kom noe nyttig ut av disse refleksjonene, det jeg vil frem til er at vi alle har områder vi må jobbe med og kan forbedre. Ingen er perfekte, uansett hvor perfekte de prøver å fremstille seg selv.
Noen ganger må vi være såpass tøffe at vi tørr å innrømme at vi har feil eller problemer. Og kanskje enda verre? At vi faktisk må ha hjelp for å finne en god løsning.
Ta vare på deg selv. Bry deg om deg selv. Vær din egen beste venn.


Kristine

GOD JUL

  • 24.12.2013, 11:18



Jeg titter bare innom for å ønske dere alle en riktig fantastisk god jul.
Håper dere får en herlig feiring med masse glede og kjærlighet.
Nyt tiden med dine nære og kjære.
Slapp av, kos deg og vær i nuet.


Nå sitter jeg og ser på 'Tre nøtter til Askepott' med en kopp proteinkaffe og noen pepperkaker. Jeg er som sagt på besøk hos mine foreldre.
Etterpå får vi besøk, hvor det blir en tradisjonell julefeiring med ribbe, riskrem, gaver og latter. Herlig!
Ha en god-god jul.
Måtte den bringe masse glede :grin:


God og varm juleklem fra
Kristine♥  

SISTE KALENDERLUKE

  • 23.12.2013, 11:04


Da er det lillejuleaften! I morgen kommer nissefar :grin:
Jeg håper dere har funnet julefreden, nyter tiden med nære og kjære, og at dere er friske og raske.



I dag er det tid for årets siste kalenderluke her på bloggen.
Denne gangen gir jeg ut en pakke med alle bakemiks-produktene til FunksjonellMat:
- Sunnere brødmix med form
- Sunnere sjokoladekakemix
- Sunnere kakemix
- Sunnere matmuffins

Som dere vet bruker jeg selv alle produktene til FunksjonellMat.
Dette er en pakke jeg gir bort med stor iver, fordi jeg vet at den som får gaven vil få masse matglede :grin: Det har i hvert fall jeg fått av alle disse bakemiksene.

I og med at det nærmer seg nyttår, lurer jeg på om du har et nyttårsforsett og i så fall hva det er?
Legg igjen en kommentar under (husk e-posten din i mail-feltet) og fortell meg. Da er du med i trekningen.
Jeg trekker en vinner i morgen kveld på selveste julaften.
Ha en riktig fantastisk lillejulaften.

Vinneren er trukket med true random number generator.
Gratulerer Camilla Lund, jeg har sendt deg mail.


Kristine  

FANTASTISKE RÅ PEPPERKAKER

  • 22.12.2013, 13:42


Først og fremst, vinnerne av denne ukes julekalendere ble trukket i går. 
Inawinther vant JollyChic give away'en og Karolline FortiFX give away'en.
Vinnerne ble trukket tilfeldig med Random number generator.
Fortvil ikke :grin: Det er fortsatt igjen en luke av årets julekalender. Den kommer før du vet ord av det!



Over til noe mer smakfullt - fantastisk gode raw pepperkaker.
Jeg tror faktisk jeg kan være villig til å bytte ut de vanlige pepperkakene med disse.
Ubeskrivelige gode! At de i tillegg er supersunne fulle av vitaminer, mineraler, sunt fett, fiber og antioksidanter, er bare et pluss!


Jeg har vært på en håndfull julebord og juleselskap den siste uken. I dag kjente jeg rett og slett at kroppen trengte riktig næring, ikke bare feit julemat og julekaker.
Disse rå pepperkakene tok under fem minutter å lage og er fulle av god næring.
De er så gode at du nesten ikke skulle tro de er sunne!
Nå er allerede halvparten borte og jeg tipper det ikke tar lang tid før resten forsvinner.



Raw pepperkaker

100 g dadler
80 g mandler
60 g valnøtter
1 ss smeltet kokosolje
1 ss lucuma, kan sløyfes
2 ss yaconsirup
1 ss kanel
1,5 ts nellik
1/2 ts ingefær
1/2 ts kardemomme

Ha alle ingrediensene i en foodprosessor, mikser eller lignende. Jeg brukte min RAW blender.
Kjør til en jevn deigmasse.
Om du vil gjøre det enkelt, ruller du kuler av deigen.
Du kan også kjevle den ut mellom plastfolie og stikke ut pepperkakefigurer.
Spis og nyt.
Disse holder seg 2 -3 dager i juleskapet.



Ha en riktig fantastisk fjerde søndag i advent.
Jeg håper du har tatt juleferie og koser deg med dine nære :grin:
Jeg tar juleferie senere i dag og drar opp til min familie i Hole. Det skal bli så utrolig deilig!


Kristine

JULESTEMNING

  • 21.12.2013, 13:55



*It's beginning to look a lot like Christmas
Everywhere you go
Take a look in the Five and Ten
Glistening once again
With candy canes and silver lanes aglow*

Denne sangen sunget av Michael Bublé er en av mine julefavoritter.
Jeg sitter å hører på den akkurat nå sammen med en god kopp protein-varm-sjokolade, hjemmelagde pepperkaker og Stella.
Et nytt Stella magasin kom nemlig i posten i går. Da benytter jeg anledningen til å ta en time out med god drikke og godt lesestoff. Det er viktig å slappe av å julekaoset.


God stemning.
Riktig god julestemning!


Å dyppe pepperkaker i kakao er en juleklassiker i min familie. Det er noe jeg er vokst opp med og som bringer frem mange gode minner.
Det er denne oppskriften på pepperkaker.


Protein-varm-sjokolade

40 g sjokolade, jeg brukte denne sukkerfrie
0,3 dl vann
2,5 dl melk
20 g mocca-protein
1/2 ts vaniljepulver

Ha sjokoladen og vann i en kjele. Varm opp til sjokoladen smelter.
Ha i melk, proteinpulver og vaniljepulver.
Varm opp og server.
På toppen har jeg kremfløte som jeg har pisket med sukrin+.
Da er det bare å nyte!
Ekstremt godt!

 
Jeg ønsker deg en fantastisk dag.
Julen er rett rundt hjørnet.
Det er tiden for å senke skuldrene og nyte nuet.
Be awesome!


Kristine  ♥

KRUMKAKER

  • 20.12.2013, 16:48


Riktig god fredag dere :grin:
Tenk at det er 20 desember allerede! Som tiden går fort i desember.
Nå er det bare fire dager igjen til julaften!


I går fikk jeg det endelig til!
Glutenfrie, sukkerfrie og proteinrike krumkaker.
Det tok meg riktignok fire forsøk og en del banning og sverting, men det gikk til slutt. Juhu!
Krumkakene ble sprøe og gode.
Spis dem alene, med riskrem, is, varme bær, safranskesam (oppskrift finner du her) eller hva annet hjerte ditt begjærer.



Krumkaker
Ca 30 stykker

2 egg
80 g sukrin
100 g smeltet smør
1 dl melk, eller vann
80 g mandelmel
40 g bokhvetemel, eller annet mel
1 ts bakepulver

Visp egg og sukrin til eggedosis.
Tilsett smeltet smør og melk.
Ha så i det tørre og rør til en jevn masse.
Stek krumkaker i et varmt krumkakejern.


Ha en riktig god julefredag :grin:
Kristine

GO'DAG

  • 19.12.2013, 16:49


I dag har vært en riktig så god dag!
Mye jobb - jeg rett og slett elsker jobben min som online coach, og mange hyggelige overraskelser :grin:
Blant annet vant jeg 50 kroner på flax-lodd.
Jeg har fått blomster levert på døren.
Min PT-kunde hadde kjøpt sjokoladefamilien - mitt favoritt godteri, til meg ettersom det er vår siste time sammen i år.
Jeg fikk en utrolig hyggelig mail fra FunksjonellMat om at jeg har vunnet produkter for 600 kr.
Kanskje det er lykkedagen min i dag?


Det kom også dumpende en boks Spirulina
i posten. Det geniale med VitaLife's spirulina er at boksene kommer automatisk i posten, slik at jeg slipper å kjøpe dem....noe jeg nemlig alltid glemmer de få gangene jeg har prøvd å ta multivitamin.
Jeg har fått spørsmål om hvorfor jeg velger å ta spirulina.
Spirulina er en blågrønn alge som inneholder essensielle fettsyrer, antioksidanter, vitaminer, mineraler, klorofyll og lettopptakelige protein med en god biotilgjengelighet.
Jeg fikk et godt tilbud. Ved bruk av koden LFDK5 hos Vitalife, får du 50 % rabatt på den første spirulina boksen. I tillegg får du pengene tilbake om du ikke er fornøyd. Da tenkte jeg at det er verdt å prøve!
Etter bare en måned hadde jernlagrene mine økt, dette har jeg målt hos legen og er altså ikke bare noe jeg har følt. I tillegg har jeg sluppet unna høstforkjølelsen og jeg føler meg bedre med tanke på energi og konsentrasjon.
Jeg er generelt skeptisk til kosttilskudd og vitaminer i tablettform. Disse er kunstig fremstilt og inneholder ofte tilsetningsstoffer. Spirulinaen fra VitaLife er økologisk, 100 % ren og naturlig, noe som i mine øyne er et godt valg.
Det er også betryggende at både WHO, verdens helseorganisasjon, og FN har anbefalt Spirulina som et trygt kosttilskudd for barn og voksene.
Spirulina gir deg altså masse med livsviktige mineraler, sporstoffer, aminosyrer, vitaminer og klorofyll.


En god dag, fortjener en god middag.
Ovnsbakt søtpotet - en lilla variant jeg aldri har prøvd før, med ovnsbakt safrankylling, enkel tyttebærsaus og erter.


Del søtpotet, eller vanlig potet, i to og stek i ovnen på 200 grader i 30 minutter.
Ha skiver av rødløk, safran- og hvitløkskrydder på kyllingfiletene. Når potetene har stått i ovnen i 15 minutter putter du inn kyllingene og lar de steke sammen med potetene de resterende 15 minuttene.
Bland sammen tyttebær, jeg brukte frosne som jeg tinte i mikroen, med finhakket hvitløk, soya saus, en liten klype sukrin gold og extra virgin olivenolje.
Kok erter i 2 minutter.
Server.
Enkelt og godt.


Desserten ble noe så fantastisk godt som krumkaker - jeg har kommet frem til en sunn, glutenfri og sukkerfri versjon, med safranskesam og tyttebær.
Safranskesamen lager du av å blande kesam med safran og sukrinmelis. Kjempe godt! Også ble det nok litt for mange biter sjokoladefamilien!

Håper du har hatt en super dag.
Jeg sender over glede og lykke til dere alle :grin:


Kristine

DU ER GOD NOK

  • 18.12.2013, 17:59


Jeg vet at svært mange strever med følelsen av å ikke strekke til, at du ikke duger eller er bra nok.
Dette er selv noe jeg har jobbet mye med og fortsatt kan bli bedre på. 
Vi har et enormt press utenifra hvor så og si alle strever etter det perfekte. Denne perfeksjonismen ødelegger for vår egen livsglede, helsen, selvtilliten og energien!
Det handler om å føle seg bra nok uansett.
Å kunne føle seg god nok med den man er innenfra og ut.

Jeg burde vært flinkere til å stile opp for min familie, jeg burde vært der mer for mine brødre, jeg burde lytte mer til mine venner, jeg burde gitt mer på trening, jeg burde gjort det bedre på skolen, jeg burde være flinkere til....
Vi er våre egne verste fiender.

Men det er vel ikke det som avgjør om jeg er bra nok eller ei?
For hva er egentlig bra nok?
Og hvem skal avgjøre hva som er bra eller ikke?
For jeg er like mye verdt og har like stor verdi til tross om jeg har en dårlig dag på jobben, slipper en tåre eller to eller glemmer en avtale.
Jeg er fortsatt meg, med alle de fantastiske egenskapene jeg har.
Jeg er god nok!

Vi er alle mer enn bra nok som vi er.
Så lenge du gjør en innsats i ditt liv.
Du er du.
Jeg er meg.
Likevel er det ikke alltid så godt å kjenne på denne følelsen av å kunne ha det bra med seg selv og sitt eget liv.
Husk at du er bra nok.

Ta noen sekunder å skryt av deg selv.
Ros deg for dit du har kommet, alle de gode egenskapene du har, for det smittende smilet.
Du, ja akkurat DU, er mer enn god nok. Ingen er slik som du.
Du er enestående og unik.


Kristine

GIVE AWAY, JULEKALENDER

  • 17.12.2013, 18:55


Da er det på tide å åpne en ny luke i min sporadisk julekalender :grin:
Dette er igjen en gave fra meg, altså ikke sponset.
Dere  gir meg fantastisk mye og jeg setter utrolig pris på deres herlige tilbakemeldinger. 
Julekalenderen er min måte å gi noe tilbake til dere og si tusen hjertelig takk.

I dag dagens luke skjuler det seg en boks med FortiFX proteinbarer i smaken peanut butter cup.
Dette er min absolutte favoritt proteinbar, og som jeg har fortalt om mange ganger her på bloggen. 
Alt du trenger å gjøre for å være med i trekningen er å legge igjen en kommentar i dette innlegget.
Jeg trekker en vinner på lørdag.


Vinneren er trukket med random number generator.
Den heldige ble Karolline - gratulerer!
Jeg har sendt deg mail. 


Nå skal jeg komme meg på trening.
I dag blir det styrketrening på rygg - gøy :grin:
Ha en riktig god tirsdagskveld!


Kristine

BRUNEPINNER

  • 17.12.2013, 10:01



God morgen skjønninger.
Jeg startet dagen grytidlig, kl seks i morges, med å bake brune pinner.
Som jeg har nevnt tidligere er pepperkaker min absolutt favoritt julekake. Det har nok noe med at disse bringer mange minner og er en god juletradisjon i min familie.
Brunepinner kommer som en god nummer to på min julekakeliste.
Jeg laget en gluten- og sukkerfri deig som ble både seige og karamellaktige :grin: Kakene ble kjempe gode!
På toppen har jeg vanlig perlesukker da jeg synes det smaker best. Ønsker du en helt sukkerfri versjon, kan du bruke hakkede mandler eller sukringold isteden.



Brunepinner

100 g smør
4 ss sukringold
4 ss kanel
1 ts natron
50 g mandelmel
100 g bokhvetemel, eller annet mel
2 ss yaconsirup, eller honning
1 eggeplomme

Pynt
1 eggehvitte
Kanel
Perlesukker, eventuelt sukringold eller hakkede mandler

Pisk sammen smør og sukrin.
Ha i eggeplommen og sirup.
Bland sammen bokhvetemel, mandelmel og natron.
Bland det tørre inn i det våte kna til deigen blir fast.
Del deigen i seks emner og rull de til fingertykke pølser som du legger på et stekbrett kledd med bakepapir.
Trykk de flate med fingeren.
Pensle med eggehvite før du strør over perlesukker / sukrin og kanel.
Stek på 200 grader i 8 -12 minutter.
Når du tar ut kakene skjærer du den på skår til smale pinner mens de fortsatt er varme.
Avkjøl på rist og oppbevar i en kakeboks.


Da er det bare å hive innpå!
I dag er det bare en uke til nissefar kommer på besøk.
Vær snill, smil mye og ta vare på de rundt deg.


Kristine

ENKEL MANDAG

  • 16.12.2013, 16:47


Da er vi godt i gang med en ny uke igjen.
Tenk at det er knappe femten dager igjen av året!
Noen av dere har vel tatt ferie allerede?
For min del er det fortsatt noen dager igjen. Juleferie tar jeg når helgen kommer :grin:

Treningsmotivasjonen er fremdeles ikke helt til stedet. Humøret derimot, det er på topp!
Etter hvile hele helgen, tok jeg meg en liten tur på trening i dag.
Det føles veldig godt å bevege på skrotten selv om det ikke ble den lengste eller beste treningsøkten.

- Frontbøy
3 sett * 12 -15 repetisjoner
- Leg extension
4 sett * 10 -12 repetisjoner
- Leg curl
4 sett * 10 -12 repetisjoner


Dagens middag ble veldig enkel.
Det er kjøttfri mandag og kreativiteten var ikke på topp.
En enkel salat med kokte egg, kikerter og hjemmelaget pesto sammen med proteinkaffe, eple og plommer.
Denne pestoen tar bare noen få minutter å lage. Den er kjempe god og passer til alt, prøv selv!


Hjemmelaget pesto
1 potte med basilikum, 1 dl olivenolje, 4 fedd hvitløk, 2 ss parmesan, 3 ss valnøtter, salt og pepper.
Ha alle ingrediensene i en bolle.
Bruk en stavmikser eller foodprosessor og kjør alt til en glatt masse. Jeg brukte min RAW blender - den brukes til alt!
Smak til med salt og pepper.
Oppbevar i et glass i kjøleskapet.


Jeg laget appelsinmousse til dessert.
Denne er kjempe enkel og veldig god.
Jeg toppet med mandariner og granateple.


Appelsinmousse
Stivpisk 2 eggehviter med 2 ss sukrin.
Bland sammen saften fra 1/2 appelsin, 20 g vaniljeprotein (kan sløyfes) 50 g kesam. Smelt 1 gelatinplate i 2 ss varmt vann og bland med appelsinkesamen.
Vend kesamblandingen inn i de stivpiskede eggehvitene.
Sett kaldt i 1 time. Nyt!


Ha en super duper mandagskveld :grin:
og en riktig fin uke.

Kristine  

MÅ HA

  • 15.12.2013, 19:17


Noen ting må jeg ha i hverdagen!
Har du noe du er avhengig av?
Dette klarer jeg meg ikke uten akkurat nå:

MyoProtein i kaffen
Dette er vel ikke noe skjokk for dere. Jeg har vært avhengig av MyoProtein i flere år.
Jeg MÅ ha en god dose av dette proteinpulveret i proteinkaffen min hver dag!
En deilig kopp proteinkaffe på morgenkvisten er noe av det beste som finnes.
Uansett hvor lite søvn jeg har hatt eller hvor gretten jeg er når jeg våkner. Etter en god kopp kaffe med MyoProtein føles alt mye bedre.
Oppskriften finner du her.

Pepperkakekrydder
Jeg er i ordentlig julemodus og så og si alt handler om jul.
Pepperkaker er min favoritt julekake. Jeg har laget mitt eget pepperkakekrydder, oppskriften følger under, som jeg tilsetter i alt!
Ha det i kaffen, i havregrøten, sammen med kesam, i pannekakerøren, osv. Mmmm...
Pepperkakekrydder:
4 ss kanel, 3 ss ingefær, 2 ss malt nellik, 2 ss malt kardemomme blandes sammen. Oppbevar på et glass eller i en boks.

Tente lys
I vinterhalvåret tenner jeg lys konstant.
Jeg er ikke en vinterperson og liker verken kulde eller mørket.
Tente lys, gjerne med en deilig duft, lyser opp vinteren og varmer helt inn i hjerteroten.


Kjæresten
Det er en klisje, men jeg trenger en god klem og et nydelig smil fra verdens beste hver eneste dag.
Jeg føler meg utrolig heldig og privilegert som får æren av å dele livet med PØ 

Sukrin+
Sukrin+ er og forblir det beste søtningsmiddelet i mine øyne.
Jeg synes vanlig sukrin gir en litt kald ettersmak. Sukrin+ derimot, som er en blanding av sukrin og stevia, har ikke denne isende følelsen.
Det både smaker og ser ut som sukker, men er helt naturlig og kalorifritt.

Sjokolade
For tiden spises det (litt vel mye) sjokolade.
Jeg må ha en liten daglig dose.
Chocolove sjokoladen i smaken Salted peanut in milk chocolate, Almonds & sea salt in dark chocolate og Pretzel in milk chocolate er alle helt fantastisk gode. Jeg må ha et par biter av en av disse hver dag!
PØ har faktisk lagt merke til sukkerinntaket mitt i det siste....og jeg har lovet at jeg skal kutte ned....fra og med januar ;-)


Nå er det sushi og filmkveld som står for tur.
I tillegg skal adventslysene tennes.
Det er bare noen få dager til julenissen kommer! :grin:
Nyt denne adventskvelden og lad opp til en ny uke.

Kristine

KAKEMENN

  • 15.12.2013, 10:29


Dere ønsket at jeg skulle lage sunne kakemenn.
Selvfølgelig prøver jeg så godt jeg kan å utrette deres ønsker.
Jeg har prøvd og feilet et par ganger. I dag lykkes jeg :grin:
Da ble det sukkerfrie, glutenfrie og proteinrike kakemenn!
Det er ikke den peneste varianten, men jeg kan love at de er laget med kjærlighet - kun for dere!


Det er første gang jeg har smakt kakemenn og jeg var derfor veldig usikker på både smak og konsistens.
Kakemenn er ikke så vanlig her på Østlandet, men er mye brukt i vestlandsk og nord-norsk jul.
Heldigvis er PØ vokst opp i Bergen og er derfor godt kjent med kakemenn. Han stilte villig opp som smakskontrollør.
Personlig synes jeg smaken var litt tam og synes pepperkaker er mye bedre. PØ derimot mente at jeg traff blink og at dette var gode kakemenn!

KAKEMENN

40 g smør
1 dl melk
50 g sukrin
1 ts hornsalt
20 g kokosmel
20 g bakepro, eventuelt annen tørrvare
60 g bokhvetemel, eller annet mel

Smelt smør. Bland inn hornsalt og sukrin.
Tilsett melk.
Bland sammen det kokosmel, bakepro og bokvhetemel. 
Bland det tørre med det våte. Elt godt.
Sett deigen kaldt i minimum 12 timer. Gjerne natten over.
Ha litt mel på bakbordet og kjevl deigen til den er cirka 1 - 2 cm tykk.
Stikk ut figurer.
Stek på 175 grader i 10 minutter.
Avkjøl på ris.


Kakemenn må selvfølgelig dekoreres på godt tradisjonelt vis med rød konditorfarge. Da smaker det ekstra godt!
Håper det smaker :grin:


Kristine

OVERRASKELSE

  • 14.12.2013, 13:27


Hei og hopp!
Håper dere kom helskinnet gjennom gårsdagen og fredag den trettende.
Jeg glemte helt at det var en såkalt ulykkesdag og hadde en herlig dag med jobb, møter, juleshopping og middagsbesøk. Absolutt ingen uheldigheter!


Jeg var så heldig at jeg fikk en førjulsgave i dag! :grin:
Da jeg fikk en hentelapp fra posten, var jeg veldig usikker på hva denne inneholdt. Jeg kunne ikke huske å ha bestilt noe nå. 
Jeg har tydeligvis vært snill pike i år - Gymgrossisten har sendt med en overraskelsespakke!


Pakken inneholdt:
- CLA advanced kapsler
- Diet noodles,
har dere noen tips til oppskrifter med disse?
- Fitness choco crisp
- Goodlife proteinbar i smaken chocolate fantasy, coconut dream og crispy gingerbread cookie
- Rosa shaker
- Omega-3
- Gymgrossisten t-skjorte
- Only One Regular multivitamin
- Gourmet Pro proteinpulver i smaken double chocolate


Dere vet jo at jeg elsker proteinbarer.
Tålmodighet eier jeg heller ikke! Jeg måtte teste proteinbaren med en gang!
Nå sitter jeg og spiser denne crispy gingerbread cookie.
Den var overaskende god! Tidligere har jeg spist Swebar med pepperkakesmak rundt juletider, Goodlife baren var mye bedre.
I følge BODY magazine er disse barene kanskje markedets beste!


Ellers kan jeg meddele at treningsmotivasjonen min har forsvunnet helt!
Siden mandag har jeg rett og slett strittet imot å sette foten min innenfor døren på treningssenteret.
Jeg tar meg nok fri hele helgen og håper på at treningslysten snart kommer tilbake.
Motivasjon er noe som går opp og ned.
Jeg er ikke fan av å presse meg til noe jeg absolutt ikke vil. For min del vet jeg at det da vil ta enda lengre tid før lysten kommer tilbake. Trening skal jo være gøy! 
Forhåpentligvis er treningsmotivasjonen tilbake i løpet av noen dager. I mellomtiden gjør jeg noe helt annet!


Jeg ønsker deg en riktig herlig lørdag :grin:
Ha en fantastisk helg. Gjør noe som bringer glede!

Kristine

JULEKALENDER

  • 13.12.2013, 18:39


Da er det på tiden med en ny kalenderluke.
Joho! Å kunne gi ut gaver er alltid gøy :grin:
Jeg har selv lagt igjen en del kroner hos JollyChic, en nettbutikk som selger alt fra sko og tilbehør til klær og yttertøy.
Da jeg spurte om de ville stille opp med en gave til årets julekalender, sa de gledelig 'ja'!
Dagens kalendergave er et gavekort hos JollyChic på hele 100 $, hvor vinneren i tillegg får gratis frakt.



Trenger du et nytt antrekk til nyttårsaften eller rett og slett vil starte det nye året med noen freshe antrekk?
Da er det dette du skal gjøre:
Registrere deg her hos JollyChic og legge igjen en kommentar i dette innlegget. Stort enklere blir det ikke!
Vinneren trekkes lørdag 21 desember. De 100 $ vil da bli satt inn på vinneres JollyChic-konto.

Vinneren er trukket med random number generator.
Den heldige ble Inawinther - gratulerer!
Jeg har sendt deg mail. 



Jeg ønsker deg en aldeles strålende helg :grin:
Og en riktig god fredagskveld.

Kristine

HOME

  • 12.12.2013, 19:07



Da er jeg endelig kommet tilbake til eget hjem!
Selv om jeg har kost meg masse på besøk hos familien, er det noe eget med å være hjemme.
Home, sweet home!
Jeg har savnet min fantastiske samboer og pusene, Spera og Mildred.


Pusene var overbegeistret da jeg kom inn døren og har bokstavelig talt sittet på meg siden. Selv ikke middagen fikk jeg fullføre uten å ha dem på fanget!
Når jeg derimot prøvde å ta et bilde, var ikke Spera like samarbeidsvillig. Hun er litt kamerasky!


I går ble det en hviledag på meg. Jeg var rett og slett ikke i treningshumør.
I dag prøvde jeg meg på en treningsøkt.
Den var ræva!!
Etter første sett ble jeg nødt til å legge meg ned fordi det kjentes ut som om pulsen min var oppe i 220 og hjertet på vei ut av brystet.
Jeg tok en 5 minutters pause og gjorde et par lette øvelser. Stående roing i smith-maskinen, sittende roing og nedtrekk.
Deretter bar det hjem til sofaen.
Ingen er på topp hver dag! Jeg satser på bedre lykke i morgen.


Til middag laget jeg kalkun med en juletvist.
Nå er jeg i ordentlig julemodus. Alt handler i grunn om jul!
Jeg serverte kalkunen med hjemmelaget surkål, tyttebær saus og kokt brokkoli.
Dette ble så godt! 


Surkål
Skjær hodekål i strimler og ha i en kjele sammen med karve, vann, eddik, eplebiter og sukrin.
Til 1 kg kål, brukte jeg 4 dl vann, 0,5 dl eddik, 3 ts karve, 1 ts salt, 1 grønt eple og 2 ts sukrin+.
La det hele koke i 45 -60 minutter.

Tyttebærsaus
Kok opp frosne tyttebær med litt creme fraiche og soya saus. Ønsker du en tykkere saus kan du tilsette litt maizena eller jbk-mel.
Jeg brukte 150 g tyttebær, 0,5 dl creme fraiche, 2 ss soyasaus og 1 ts jbk-mel.

Kalkun
Bruk kalkunbiff eller et kalkunstykke som du skjærer i skifer.
Ha på salt og pepper. Stek på middels - sterk varme i 3 minutter på hver side avhengig av tykkelse.


Håper du har hatt en herlig torsdag.
I morgen er det helg allerede! Guri, så fort tiden går!
Ha en god kveld og god natt :grin:

Kristine

LUSSEBOLLER

  • 12.12.2013, 10:04



Da jeg stod opp i dag, gikk det opp for meg at Luciadagen og 13. desember allerede er imorgen!.
Da må det lusseboller til :grin:  også kalt lussekatter.
Jeg smalt sammen disse på under ti minutter
Proteinrike, sukkerfrie, saftige og gode.
Lussebollene var aller best nystekte og lune, men jeg vil tro de er like gode når de er blitt kalde.
Disse er så gode at de kan spise når som helst i julestrien. Eller ellers på året, for den saks skyld!



LUSSEBOLLER
5 stykker

30 g mandelmel
2 ss sukrin+
20 g fiberfin
1 ss kokosmel
1 ss fiberhusk
1 ts bakepulver
1/2 ts vaniljepulver
1/2 ts safran, eventuelt gurkemeie
1 egg
20 g smeltet smør eller kokosolje
50 g kesam
Rosiner, valgfritt

Bland sammen alle de tørre ingrediensene.
Tilsett så det våte.
Bland godt sammen og la deigen stå å svelle noen minutter.
Ta litt kaldt vann på hendene og form kusseboller. Pynt eventuelt med rosin om du ønsker det.
Stek på 160 grader i 25 -30 minutter.


Ifølge Wikipedia skal skikken med lussekatter skal ha oppstått i Tyskland på 1600-tallet.
Djevelen, da i form av en katt, ga barna juling, mens Jesus, i skikkelse av et barn, delte ut boller til alle snille barn.
For å holde den lysskye djevelen unna, ble bollene farget med lysende gul safran.
Jeg for min del er oppvokst med å gå lussiatog og mamma bakte alltid lusseboller.
Da jeg var barn hadde jeg lyst blondt hår ned til rumpen og dermed ble det gjentatte ganger jeg som var Lucia med lys på hodet.
Nå er det godt over ti år siden sist jeg gikk i tog, men lusseboller, det må jeg likevel ha hvert år. Jeg vokser aldri fra lussekattene!


Akkurat nå sitter jeg og gomler for meg selv.
Mmmm, så godt.
Da kan lussedagen komme! *Sancta Lucia, Sancta Lucia.*
Ha en strålende torsdag så lenge :grin:


Kristine

JULEBISCOTTI

  • 11.12.2013, 16:52


Julebaksten fortsetter!
Jeg er i et realt julemodus for tiden og lager den ene julekaken etter den andre.
Det er utrolig gøy både å bake og å smake :grin:
Er du godt i gang med julebaksten?
I dag laget jeg nydelige julebiscotti med appelsin og mandler.
Disse ble kjempe gode og sprø!
Perfekt kaffe- eller tekos.



JULEBISCOTTI
Ca 25 stykker

100 g mandelmel
20 g vaniljeprotein, kan erstattes med mer mel
50 g sukrin
1 ts bakepulver
1 ts fiberhusk
1/2 ts vaniljepulver, kan sløyfes
1 egg
2 ss kokosolje
2 ss revet appelsinskall
3 ss hakkede mandler

Bland sammen alle ingrediensene til en tykk og smidig deig.
Form deigen til en stor rektangel.
Stek i ovnen på 175 grader i 25 minutter.
Ta ut deigen og skjær den i "skiver"
Legg kakene med snittsiden opp og stek videre ved 100 grader i 20 minutter.
Ta ut biscottiene og snu dem med motsatt snittside opp.
Stek i ytterligere 20 minutter.
Avkjøl kakene på rist.


Du kan gjerne bytte ut appelsinskall og hakkede mandler med noe annet.
Hakket sjokolade ville vært godt. Eller kanskje gojibær og valnøtter?
Muligheten er mange, her er det bare fantasien som setter grenser!


Aller best nytes julebiscottiene med en god kopp kaffe.
Prøv å dypp biscottiene kaffekoppen - kjempe godt!
Ha en strålende kveld dere :grin: 


Kristine

BENØKT & GRYTE

  • 10.12.2013, 17:39


Etter et par dager med hvile, var jeg veldig klar for en energifull og herlig benøkt i dag :grin:
Det er så utrolig herlig med de dagene man bare flommer over med energi og føler seg som den vinneren!
Som regel er det slik at 10 -15 prosent av treningsøktene er skikkelig gode, 10 -15 prosent er helt ræva og de resterende 70 -80 prosentene er helt greie.
Selvfølgelig er det ekstra gøy å trene de dagene man virkelig er i sitt ess. Likevel er vi nødt til å ha de mindre bra og de dårlige dagene for at vi skal kunne sette pris på de gode dagene.

Dagens benøkt så slik ut:
- Knebøy
4 sett * 6 -8 repetisjoner 
- Sumo markløft
4 sett * 6 -8 repetisjoner 
- Hack lift
3 sett * 10 repetisjoner 
- Leg extension
3 sett * 6 -9 repetisjoner, droppsett


I og med at jeg ikke er hjemme hos meg selv, men på besøk hos min familie, laget jeg middag til hele gjengen i dag.
Det er mye mer moro å lage mat til fem stykker enn kun til meg selv. Da kan jeg gjerne stå flere timer på kjøkkenet!
Og det har jeg gjort i dag. I tillegg til å lage middag, har jeg laget to sorter julekaker til mammas julebakst.
Jeg koser meg virkelig på kjøkkenet. Det er terapi for kropp og sjel!


Dagens middag ble en deilig vintergryte med potetmos.
Gryte er veldig enkelt og godt. Det er i grunn bare å kutte ingrediensene i biter og ha dem i en kjele. Deretter godgjør gryten seg selv.
Denne falt i smak hos alle, liten som stor!


Vintergryte, for fem
1 kg mørbrad eller grytekjøtt, 2 ss olje, 2 løk, 600 g gulrøtter, 1 sellerirot, 1 kålrot, 200 g sopp, 4 hvitløksfedd, 1 ss timian, 1 ts rosmarin, 4 ss tomatpure, 6 dl buljong og 1 dl rødvin (kan sløyfes)

Ha oljen i en kjele.
Tilsett finhakket hvitløk og løk i biter. Stek til løken er gyllen.
Ha så i grønnsakene i biter, kjøtt i biter og krydder. Stek til kjøttet har fått en fin farge.
Tilsett tomatpure, buljong og rødvin.
La det hele koke i minimum 30 minutter. Gjerne lenger. Jo lenger gryten står, jo bedre smaker den.
Et tips er å lage en stor gryte når du først er i gang. Da kan du enten fryse den ned eller ha gryte til middag og / eller lunsj dagen etter.


Potetmos

Poteter, creme fraiche eller kesam og hvitløk

Skrell potetene og skjær dem i biter.
Kok til de er møre.
Mos potetene sammen med creme fraiche og finhakket hvitløk.
Server. Håper det smaker!


Desserten ble noe så enkelt som en god frukttallerken.
Sharon, eple, plommer og kiwi.
Jeg får aldri nok frukt! :grin:
Ha en herlig kveld videre.


Kristine

FØRJULSTIDEN

  • 09.12.2013, 16:37


Som dagene flyr unna i desember.
Jeg kan nesten ikke tro at det er mandag og bare to uker til julaften!


Jeg har hatt en rolig dag på besøk hos min familie i Hole.
Her blir jeg et par dager for å hjelpe til.
En av tingene jeg virkelig elsker å gjøre når jeg er på besøk, er å sette meg foran peisen og bare være i nuet.
Det gir mental velvære og overskudd!


I dag koste jeg meg foran peisen med en god bok proteinmocca, pepperkaker, appelsin og druer.
Proteinmoccaen laget jeg av 30 g mocca-protein og 1 ss kakaopulver som jeg blandet ut med 0,5 dl melk. Vann kan også brukes.
Ha så i vanlig svart kaffe eller instant coffee.
Jeg brukte 3 ts instant coffee og fylte på med varmt vann.
Rør rundt og server.
Prøv å dypp pepperkakene dine i proteinmoccaen - fantastisk godt!


Den siste uken har jeg fått flere mailen med spørsmål om hvordan jeg spiser i julen.
Desember er en måned full av fristelser.
Det er julebord, juleselskap, juleverksted, julekvelder, osv, alle fulle av kaker og mat.
Flere av dere har spurt om jeg virkelig kan spise pepperkaker og annet julegodt. Selvfølgelig kan jeg det!
Jeg velger selv hva jeg spiser!
Hovedsakelig spiser jeg som jeg gjør, da mesteparten sunt, mye frukt og grønt, fordi det får frem det beste i meg og gjør at jeg føler meg vel. Det er rett og slett da min kropp og hjerne fungerer optimalt. Men jeg er heller ikke vanskelig å be når det kommer til mammas bakst og andre juleslikkerier. Jeg er en sosial person og liker å nyte sammenkomster med det som hører med.
Desember er en gang i året. Denne måneden handler om å være sammen med de man er glad i og å nyte dagene.
Ja, jeg er opptatt i hva man putter i munnen. Men jeg mener også at det er rom for en sjokoladebit her og en pepperkake der. Det er snakk om en balansegang.
En sunn kropp og en god helse handler ikke om å være fanatisk. Blir du sykelig opptatt av kostholdet ditt, har du ikke lenger en sunn livsstil.
Det sies at det er ikke hva du spiser mellom jul og nyttår som teller, men hva du spiser mellom nyttår og jul. Det er faktisk sant! Du blir ikke overvektig av noen utskeielser her og der i julemåneden. Du blir overvektig av et hverdagskosthold hvor du måned etter måned får i deg for mye kalorier og er i for lite aktivitet!
Start med sunn og god hverdagsmat og jevnlig aktivitet. Da har du større spillerom når det kommer til utskeielser.
Nyt førjulstiden :grin:


Kristine  

RISBOLLER

  • 08.12.2013, 18:45


God kveld dere.
Håper du har hatt en fin andre søndag i advent:grin:
Jeg har hatt en skikkelig kose-søndag med mye baking og hygge.
Først bakte jeg risboller hjemme hos meg selv.
Deretter tok jeg turen ut til mamma. Vi har bakt lefser og brune pinner, og kost oss med god middag og dessert.


Risbollene som jeg laget i morges er proteinrike, sukkerfrie og veldig gode.
Risboller hører julen med, og faller i smak både hos liten og stor.
Jeg brukte puffet kamutt, denne, fra iHerb. Du kan også bruke vanlig puffet havre som du får kjøpt i dagligvarebutikken.
Dette er en super enkel oppskrift som du lager på under fem minutter.



RISBOLLER


1 god bolle med puffet kamutt, puffet ris eller puffet havre, ca 50 g
30 g mocca-protein
3 ss kakao
1 ss sukringold, eventuelt sukrin
1 ss kaffe, kan sløyfes
4 -5 ss melk

Bland sammen proteinpulver, kakao, sukrin, kaffe og melk. Det skal bli en tykk sjokoladerøre.
Tilsett puffet kamutt eller havre.
Lag boller og sett kaldt.
Etter en timestid er de klare.
Nyt. 


Ha en fortsatt god søndag.
I morgen venter en ny og flott uke :grin: 


Kristine

NY LUKE

  • 08.12.2013, 08:28


Så tenner vi to lys i kveld, to lys for håp og glede,
de står og skinner for seg selv og oss som er tilstede,
så tenner vi to lys i kveld, to lys for håp og glede.
Riktig god andre søndag i advent :grin:
Håper helgen din har vært superduper hittil.


Som nevnt tidligere, blir det en sporadisk julekalender på bloggen i år.
Nå synes jeg det var på tide å åpne en ny luke!
Dere  gir meg fantastisk mye og deler masse herlige tilbakemeldinger. 
Så og si alle gavene i årets julekalender er fra meg, de er altså ikke sponset. Det er min måte å gi noe tilbake til dere og si tusen hjertelig takk.
I dag gir jeg bort en pakke fra iHerb med en del av mine favoritter.
For å være med i trekningen trenger du ikke gjøre stort annet enn å legge igjen en kommentar i dette innlegget.

Denne luken er lukket.
Vinneren ble Hannah Kippernes, jeg har sendt deg mail.




Jeg trekker en vinner på tirsdag.
Ha en riktig så herlig søndag :grin:


Kristine

ETTER TRENING

  • 06.12.2013, 16:50



Jeg kom nettopp hjem fra en fantastisk treningsøkt!
I dag følte jeg med ustoppelig :grin: 
En herlig følelse!
Det ble en benøkt med knebøy, markløft, leg extension og bulgarsk utfall. 
Nå sitter jeg med etter treningsmåltidet.
Frossen sjokoladefluff ala sjokoladeis og sjokoladelapper - en ren sjokoladefest!
Utrolig godt. Jeg sitter og mmmm'er for meg selv!


Sjokoladefluff / Sjokoladeis

1 frossen banan i biter, 20 g mocca-protein, 2 ss kakao og 0,3 dl væske
Bland alt sammen og visp med en kjøkkenmaskin eller elektrisk håndvisp.
Sett massen i fryseren minimum en halv time. Gjerne lenger, for eksempel mens du er på trening.


Sjokoladelapper
1 banan, 2 ss mandelmel, 1 egg, 2 ss kakao, 1 ts sukrin og 4 dråper stevia sjokolade
Mos bananen og bland i de resterende ingrediensene. 
Stek som lapper eller pannekaker i en panne på middels varme i 2 minutter på hver side.


Jeg ønsker deg en super duper helg.
Måtte den bringe mange gode stunder :grin: husk å åpne øynene å se dem!


Kristine

TORSDAGENS

  • 05.12.2013, 18:31


Hei dere!
Denne uken har gått fort. Jeg følte meg nesten sjokkert da jeg så på kalenderen i morges og den viste tirsdag 5 desember!
Det betyr at helgen er rett rundt hjørnet og at juleferien nærmer seg med stormskritt :grin:

I går ble det treningsfri på meg.
I dag kjørte jeg styrketrening på skuldre og rygg.
Noen runder hos kiropraktoren har gjort ryggen min mye bedre, etter at jeg falt ned fra trappen. Jeg trener fortsatt ikke med tunge vekter, men jeg kan i hvert fall trene uten å få ordentlig vondt.
Dagens økt så slik ut
- Roing med stang
4 sett * 8 -9 repetisjoner
- Skulderpress med manualer
4 sett * 9 -10 repetisjoner
- Nedtrekk
3 sett * 8 -10 repetisjoner
- Sidehev
3 sett * 10 -12 repetisjoner
- Sittende roing
3 sett * 10 -12 repetisjoner
- Face pull
2 sett * 15 repetisjoner


Til middag laget jeg fisketaco.
Jeg blir aldri lei taco og har ikke vært flink til å spise fisk i det siste. Da smalt jeg de to sammen!
Kjempe godt, sunt og ferdig på noen få minutter! 
Jeg serverte fisketacoen med salat, taco chips, kesam, revet ost og sukkerfri hot taco saus.


Bruk ønsket fisk, jeg brukte sei.
Ha litt olje i en panne. Tilsett rødløk i biter, finhakket chili og hvitløk, sopp, fisk og tacokrydder.
Jeg lager mitt eget tacokrydder av cumin, paprika, hvitløk, chili, oregano, pepper, sukrin og salt. Du kan gjerne bruke ferdigkjøpt.
Stek fisketacoen i fire til fem minutter, til fisken er ferdig stekt og løken er myk.
Server med ønsket tilbehør.


Nå sitter jeg og nyter desserten.
Sjokoladeproteinfluff.
Jeg er i fluff-humør for tiden og spiser det nesten hver dag!
På toppen har jeg peanøttsmør med kakaosmak og biter av en questbar.


Fluff lager du enkelt av å blande frosne bær i en bolle sammen med eggehvite og proteinpulver.
Her brukte jeg 250 g frosne jordnær, 1 eggehvite, 20 g mocca-protein og 2 ss kakaopulver.
Ta frem en kjøkkenmaskin eller elektrisk håndvisp og pisk i fire til seks minutter. Da blir det en deilig og luftig fluff.
Jeg ønsker deg en strålende kveld videre :grin:


Kristine

PEPPERKAKEKARAMELLER

  • 04.12.2013, 16:10



Skal du lage en type konfekt denne julen, må det bli disse pepperkakekaramellene!
Seige. Klissete. Søte. Og veldig, veldig gode :grin:
Jeg laget karameller tidligere i dag og tilsatte pepperkakekrydder.
Karameller er godt i seg selv, og enda bedre med pepperkakesmak!
Jeg har snart spist opp alle karamellene allerede, bortsett fra et par stykker som jeg sparte til PØ.
Du kan selvfølgelig også lage disse uten krydder om du ønsker vanlige karameller.



Pepperkakekarameller

1 boks vikingmelk, eventuelt fløte
0,5 dl sukringold, eventuelt sukrin
2 ss yacon sirup, eller annen sirup
1 liten klype salt, valgfritt
1 ss kanel
1 ss malt ingefær
1/2 ss malt nellik
1/2 ss malt kardemomme

Ha alle ingrediensene i en stor bolle og rør om med en skje.
Sett bollen i mikroen på maks effekt i 8 -10 minutter.
Ta ut bollen et par ganger og rør om.
Du kan også koke karamellene i kjele. Da må de kokes i cirka 40 minutter.
Hell massen over i former eller på en stekeplate kledd med bakepapir.
Avkjøl.
Er du utålmodig som meg, kan du sette de 30 minutter i fryseren.


Nå skal jeg lage middag til min kjære mamma, pappa og lillebrødre.
Jeg er på besøk der i dag.
Ha en riktig god førjulsonsdag :grin:


Kristine

TIRSDAGSTRENING

  • 03.12.2013, 17:25


Jeg fikk ryggen min knadd opp av en kiropraktor tidligere i dag. Endelig føles den litt bedre :grin:
Det er i grunn ganske komisk at jeg har slått meg så hardt fordi jeg ikke ville tråkket på pusen i trappen, og isteden stupte nedover! Noen ganger er jeg en skikkelig kløne!
Etter god behandling var det tid for trening. Dagens økt ble ben.
Jeg prøvde meg på litt tyngre vekter igjen, men presset meg ikke og holdt igjen noen repetisjoner.
Jeg har fått beskjed om å være forsiktig med treningen de neste ukene og heller lytte godt til ryggsmertene. Det er kjedelig! Forhåpentligvis er jeg fort tilbake i full form.
Ettersom jeg trente med lillebror, fikk jeg filmet noen øvelser.
Her er knebøy og markløft.

c-0GsWZ5KQo
Hele økten så slik ut:
- Knebøy til boks
4 sett * 5 -8 repetisjoner
- Markløft på bok
4 sett * 8 -10 repetisjoner
- Leg extrension
3 sett * 8 -10 repetisjoner
- Leg curl
3 sett * 8 -10 repetisjoner


Nå er det disse godsakene som skal spises.
Etter-treningsmat behøver ikke å være kjedelig!
Dette er en av mine favoritter som jeg spiser flere ganger i uken.
Riskaker med sjokoladepålegg, yaconsirup og biter av proteinbaren BigBar100.


Sjokoladepålegget lager jeg av 30 g mocca-protein, 1 ss kakaopulver, 2 ss philadelphia (kan sløyfes) og 5 -8 ss melk.
Alt blandes sammen til en jevn masse.
Spis sjokoladepålegget alene, det er utrolig godt, eller server på brød, riskaker, pannekaker eller annet godt.
Ha en riktig god tirsdagskveld videre.


Kristine

JULEGAVETIPS

  • 03.12.2013, 07:17


Det er desember.
Julen er godt i gang og julegavene skal ordnes.
Sporty gaver er alltid herlig å få eller gi.
Kanskje du kan hjelpe noen med å gjøre 2014 litt bedre og sunnere?   :grin:
Her har du noen tips.


Proteinpulver
Jeg husker det året jeg fikk 2 store dunker, altså totalt 6 kilo, Mocca-protein av min kjære mor. For en fattig student, var det absolutt den beste gaven!
Det er nå 4 år siden. Likevel er fortsatt Mocca-protein min store favoritt. Dette vil være en julegavevinner!

Treningsklær
Denne kompresjonsbuksen fra Skins står på min ønskeliste til jul. Den er lekker, puster godt og sitter perfekt.
Treningsklær fra BetterBodies faller også i smak hos de fleste.

Sunn kokebok
Skriv ned dine favorittoppskrifter. Saml oppskriftene i en fin bok og gi bort.
En slik gave er både personlig og koselig.

PT
Dette må være den beste gaven man kan gi og få!
Kjøp et gavekort på personlig trener og hjelpe en du er glad i med å bli en sunnere og bedre utgave av en selv.
Jeg er utdannet personlig trener og kostholdsrådvier og tilbyr veiledning og coaching via nett. Jeg har også gavekortløsninger som gjør at personen selv kan velge når han / hun skal starte.
Kanskje den du er glad i trenger å bli pushet på hver treningsøkt? Da lønner det seg å kjøpe et gavekort på en pt på et treningssenter som kan være med han / henne på hver treningsøkt.

Spirulina
Kort fortalt: Næringsinnholdet i spirulina er svært høyt med store konsentrasjoner av klorofyll. Den inneholder mye protein og mengder med vitaminer og mineraler, spesielt kalium, kalsium, krom, jobber, jern og mangan.
Algen bekjemper bakterier og motvirker allergier og har positiv effekt på hud, hår og negler, i tillegg til å styrke immunforsvaret, og øke energinivå og utholdenhet.
Dette er supermat som alle kan ha nytte av, lillesøster, pappa, samboeren og bestevenninnen.
Hos meg har Spirulinaen fra Vitalife hatt dokumentert virkning. Målinger gjort hos legen viser at jeg ikke bare føler meg bedre, jernnivåene i blodet økte også betraktelig etter bare en måned med spirulina.
Bruker du rabattkoden LFDK5 hos Vitalife her, får du 50 % rabatt på den første spirulina boksen. Dessuten får du pengene tilbake om du ikke er fornøyd!


Kari Traa
Deilige og stilige ullundertøy fra Kari Traa vil både glede og varme.

Treningsdate
Å lage et gavekort på en treningsavtale er både gøy og sporty.
Ta med en venn eller mor på en real styrkeøkt eller en lang skitur - gjør gode venner til sporty venner.

Høyhastighetsblender
Denne Raw1500 blenderen fra RawShop stod på min ønskeliste til jul.
Nå endte jeg opp med å bestille den selv og har brukt den så og si hver dag! En RÅ blender!

Enkelte av lenkene er addlenker.
Gi en gave eller en liten oppmerksomhet, mot et bedre og sunnere 2014.
For all del, Ikke glem deg selv! Du fortjener vel så mye en førjulsgave  :grin:

Kristine ♥

MANDAGSJUBEL

  • 02.12.2013, 15:51



Hei og hopp folkens!
Riktig god mandag og andre desember. Gi meg et lite jubel for ny uke :grin:
Det er så mye å være takknemlig for og juble over!


Dette jubler jeg for i dag:
- Nytraktet økologisk kaffe som står rett foran meg.
- Solen skinner....eller skinte, nå er den snart på vei ned.
- Det er rett i overkant av tre uker til julaften.
- Tre nye jentete begynner sin helsereise med meg i dag,  mot en bedre utgave av seg selv.
- Det er desember! Min favoritt måned.
- Ryggen føles hakket bedre.
- Jeg skal snart prøve meg på en lett treningsøkt- Woho!
- Den første mailen jeg åpnes i dag lød slik 'Jeg må få sende deg en stor takk. For første gang spiser jeg mat jeg blir mett av som gir meg energi og som får meg nærmere mine mål. Og jeg synes styrketrening er gøy! Hva har du gjort med meg?'
- Det er blitt varmere her på Østlandet. Jeg liker ikke mange minus.
- Etterpå skal jeg lage julekarameller. Oppskriften finner du her.
- Min kjære PØ lager middag til meg i dette øyeblikk. Luksus!
- Jeg har funnet frem julepynten og begynt å dekorere.
- Det er CyberMonday hos MyRevolution med 20% rabatt på deres topphylle kosttilskudd KUN i dag. Gjett om denne jenta har gjort en bestilling?!
...jeg kan fortsette i deg uendelig.


Hva jubler du over i dag?
Ikke glem å sett pris på de små tingene.


Kristine

FØRSTE JULEDAG

  • 01.12.2013, 19:32


Jeg har i grunn ikke noe fornuft å komme meg i dag....
Jeg hatt en ordentlig juledag med den tøffeste dama jeg vet om, nemlig min kjære mamma.
Vi har hørt på julemusikk, bakt pepperkaker, sett på julefilm og drukket kakao med krem og pepperkaker.
Med andre ord, jeg har ikke gjort noe av den nyttige sorten i dag. Kun kost meg!


Latteren ligger alltid løs i nærheten av denne dama.
Den sterkeste personen jeg vet om og mitt største forbilde. Er det noen som kan flytte fjell og utføre mirakler, så er det deg mamma  


Pepperkakene vi bakte er forøvrig verdens beste pepperkaker.
Oppskriften har jeg lagt ut tidligere, her.
Jeg har fått mange gode tilbakemeldinger fra venner, bekjente og blogglesere som har forelsket seg helt i denne oppskriften.
Er det en julekake jeg må ha for at det skal være jul, så er det disse pepperkakene.


Jeg har dessverre ingen gode mattips i dag.
Dagens middag blir dette sushibrettet som står foran meg nå.
Sushi er noe av det beste jeg vet!
Resten av kvelden skal tilbringes i sofaen med PØ og pusene.
I morgen regner jeg med at jeg er rene energibomben og klar for å komme meg på trening. Jeg håper virkelig at ryggen føles bedre. *krysse fingrende*
Håper du har hatt en fantastisk juledag :grin:
Nyt kvelden videre og lad opp til en ny uke.


Kristine

JULEKALENDER

  • 01.12.2013, 10:38


Hei skjønninger
*Det er første desember - idag!
Idag er det første desember!
Alle nissunger må opp og stå - ut og gå,
det er første desember idag!*

Jeg synes dere er fantastiske!
Hver eneste kommentar og hyggelige tilbakemelding, betyr veldig mye for meg. Jeg sitter ofte å smiler bredt for meg selv mens jeg leser ordene deres.
Det beste jeg vet er å gi noe tilbake til de som gleder meg. Jeg kommer derfor til å ha en sporadisk julekalender frem til jul hvor en av dere stikker av med en gave.

I dag gir jeg bort en lekker bikini fra ToDieForSwimwear.
Deres bikinier er laget for å forme rumpestumpen og gir en liten push-ups effekt.
Alt du trenger å gjøre er å like ToDieForSwimwear på Facebook her, legge igjen en kommentar i dette innlegget og fortelle meg hvilken bikini du ønsker deg.
Vinneren trekkes på tirsdag.

Vinneren er trukket, gratulerer Marie.
Du har fått mail.



Ha en riktig god første desember og en riktig god første advent :grin:
Det er jul dere, og det er helt herlig!

Kristine

Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her på min blogg vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits