www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

GODT NYTT ÅR

  • 31.12.2014, 16:01




Da  dagen her!
Dagen jeg har ventet på å gledet meg til.
Det er en klisje, men jeg gleder meg virkelig til å legge dette året bak meg og starte et nytt et.

Min kveld består av gode venner, mat og hygge.
Jeg håper du får en nydelig feiring og sender de beste ønsker for det nye året. Måtte det bli fantastisk :grin:
Vi sees i tjue femten!


Kristine

SKIPPER ÅRSKAVAKADEN

  • 30.12.2014, 15:39


I år står jeg over årskavakaden. 
To tusen og fjorten har vært året hvor venting har vært det store ordet.
Da vi allerede bare var et par måneder inn i tjuefjorten, kom beskjed om at mamma ville dø før året var omme. Siden har jeg konstant gått rundt med en stor klump i halsen og ventet på at hun skulle gå bort. Når du venter på at en du er glad i skal dø, går tiden veldig sakte!

Dette har vært året hvor jeg har lært utrolig mye. Hvor jeg virkelig har innsett hvor ufattelig sterk jeg kan være.
I privatlivet har det skjedd langt mer enn det som har kommet frem på bloggen. Det har vært dager hvor jeg har lagt meg ned å grått og vært usikker på om jeg orker å stå i alt. Heldigvis kommer jeg alltid til konklusjonen om at livet og de som tråkker på meg, ikke skal knekke meg. Jeg skal fa** meg vise dem!



Her sitter jeg i dag.
Endelig føler jeg at ting begynner å lande.
Jeg gleder meg til to tusen og femten. Året hvor jeg er i fokus. Mitt år :grin:
Nå velger jeg å ikke se tilbake på året som har gått, men heller se fremover på alt det fantasitske jeg har i vente.
Tjuefemten, her kommer jeg!!


Kristine

NYE MULIGHETER

  • 29.12.2014, 14:42


Om et par dager står vi ovenfor et nytt år. Og da også; nye muligheter!
For mange er det nye året en start på et nytt og bedre liv. 
Men hvordan nå nyttårsforsettene? 
Uansett om planen er å slutte å røyke, gå ned 5 kg eller komme i form så er du nødt til å ta noen grep og gjøre noen forandringer i hverdagen din.
Det er svært enkelt å sette det på papiret, men det er hva som blir utført i praksis som faktisk betyr noe. 
Her noen tips for å gjøre det litt lettere å nå suksess med årets forsetter.

Sett deg mål
Hva er det du skal oppnå, og ikke minst, hvorfor skal du oppnå det? 
Sett deg opp en plan med konkrete mål og delmål med både hvordan du skal klare å nå de og når du skal ha nådd de.

Planlegg
Å planlegge hverdagen kan hjelpe deg masse. 
Skal du slutte å røyke må du han en plan for hva du skal gjøre hvis røyksuget kommer eller hvordan du finner motivasjonen til å si nei hvis noen tilbyr deg en røyk. 
Med planlegging ligger du på forskudd og er klar for hverdagen og den eventuelle motgangen du vil møte.

Finn noe som passer for akkurat deg
De finnes utallige råd og veiledninger der ut. 
Skal du ned i vekt finnes det et tusentall av slankepiller, diettmetoder og treningsalternativer. Ingen kan påstå at Grete Rode er den perfekte løsningen for deg og at joggeturer er det du burde foreta deg. Finn ut hva du liker og hva som passer for akkurat deg. Finn da et kosthold du kan leve med og trives med, og en treningsmetode som du synes er morsom og givende. På den måten vil du få en ny livsstil.

La det bli en vane
De aller fleste nyttårsforsetter dabber av etter en treukers tid. Men ikke la deg selv bli en av disse. La nyttårsforsettet ditt bli en del av ditt liv og en vane, en livsstilsendring og noe du kan leve med. Å si at du aldri skal spise godteri, er en dårlig idé. Finn deg gode mål som er oppnåelig og som du vet du kan leve meg resten av året. Kun da vil du klare å holde forsettet ditt.

Lær av motgang
Motgang vil komme, spørsmålet er ikke om, men når. Om du feiler er det ikke verdens undergang. Ender du opp med å ta en røyk en dag eller å sprekke på diett, prøv heller å forstå hvorfor det gikk galt, enn å grave seg dypere ned å gi opp. Lær av situasjonen, slik at du neste gang klarer å hindre det.

Tro på deg selv
Forsettet ditt skal få deg til å føle deg bra og du skal virkelig ønske deg, og ikke minst, du må ha tro på at du kan klare å nå det. Du skal klare det!

Få deg en veileder
Uavhengig av dine mål vil en personlig trener eller coach optimere din på vei mot målet. 
Ønsker du å gå ned i vekt, bli sterkere, bli sunnere, få mer energi, prøve noe nytt, komme i form eller kanskje noe helt annet? 
Med en PT på laget får en hjelpende hånd og det er lettere å oppnå resultater. 
Jeg er utdannet personlig trener og kostholdsveileder og setter gjerne opp planer, guider og motiverer deg på veien. Ta kontakt på kristine@helseglede.no og bli en bedre versjon av deg selv.


Har du noen mål for 2015?
Du kan, du vil, du får det til :grin:
Lykke til!

Kristine 

PEPPERKAKEMUFFINS

  • 27.12.2014, 15:44



Da er jeg kommet meg trygt hjem til eget hus.
Selv om julen har gått over alle forventninger og jeg har kost meg masse, skal jeg innrømme at det var veldig godt å komme hjem til meg selv. Nå har jeg slengt meg på sofaen med en kopp proteinkaffe, pepperkakemuffins og en god bok. Resten av kvelden skal jeg bare slappe av og hente inn energien.


Rett etter at jeg kom hjem, tok jeg en liten bakerunde.
Trening har de siste årene vært min måte å koble ut på, men ettersom kroppen dessverre ikke takler trening nå og jeg har treningsforbud, er baking en fin substitutt. Dermed ble pepperkakemuffins til tanketerapi.
Disse ble veldig gode og saftige :grin:
Innimellom alt julegodtet og sukkeret er det veldig deilig med noe sunt og søtt også!



Pepperkakemuffins
10 stk


Muffins
1 egg
2 eggehviter
4 ss sukrin+
200 kokoskrem eller kesam
6 dråper stevia vanilje, kan sløyfes
30 g quiona mel eller annet mel som speltmel eller bokhvetemel
10 g kokosmel
20 g bakeprotein
1 ts bakepulver
1 ts kardemomme
1 ts kanel
1/2 ts ingefær
1/4 ts nellik

Glasur
200 g philadelphia
2 ss sukrinmelis
1 ss sukrin+

Start med muffinsene.
Visp sammen egg, sukrin, stevia dråper og kokoskrem til en luftig masse.
Rør så ned resten av ingrediensene.
Fordel i 10 muffinsformer.
Stek på 180 grader i 15 minutter.
Avkjøl.

Lag galsuren ved å mikse sammen ingrediensene lett.
Fordel over de avkjølte muffinsene.
Topp gjerne med en pepperkake.
Nyt!


Kristine

TAKKNEMLIG FOR JULEN

  • 26.12.2014, 10:03



God jul dere!
Håper juletiden har vært riktig så god så langt med hyggelig selskap, god mat, kjærlighet og pakker under treet.


I år feiret jeg som nevnt med mine to småbrødre. Jeg laget julaften alene for første gang. Skummelt og spennende!
I tillegg kom onkel, tante og lille B og feiret julekvelden med oss.
Lille B er en fantastisk herlig pjokk på åtte år, som virkelig lyste opp hele kvelden! Han får virkelig smilet til å komme gang på gang. Et sjarmørtroll uten like.

Julaften ble en bra kveld. Faktisk mye bedre enn forventet!
Jeg var på forhånd forberedt på at det skulle bli tomt og trist med tanke på at det bare er noen måneder siden mammas bortgang. Ja, jeg tenkte på henne gjentatte ganger i løpet av kvelden, men glade tanker. Jeg tenkte på alle de herlige julaftenene vi har hatt sammen. Hvordan jeg hvert år har vært "ribbevakt" og passet på at svoren blir sprø mens hun lager sausen. Hvordan vi danset rundt sammen på kjøkkengulvet til julemusikk mens vi laget middagen. Og hvordan hun alltid gav meg tidenes største klem hver julemorgen med et muntert jeg er 'glad i deg, god jul'.
Jeg vet at mamma er utrolig stolt av hvordan jeg og brødrene har stått sammen i denne tiden og hvor bra vi har klart oss denne julen. Jeg tror det har vært akkurat slik hun hadde ønsket at det skulle være. 


Selve julemiddagen og desserten gikk strålende. Det falt virkelig i smak hos både meg og gjestene.
Jeg gikk for gode gamle tradisjoner fra mammas tid med en ny tvist.
Til middag ble det fylt kalkunstek med medisterkaker, pølser, surkål, kokte poteter, kokte grønnsaker, sylteagurk, rødbeter, tyttebærsyltetøy og hjemmelaget kremet rødvinssaus. Det er i grunn det samme som den julemiddagen vi er vant til, bortsett fra at mamma lager ribbe og ikke kalkunstek. Resten er likt.
Til dessert har vi vanligvis riskrem med hjemmelaget kirsebærsaus.
Jeg laget hjemmelaget iskake  toppet med kirsebærsaus og marengs brent med creme brulee brenner.
En utrolig god middag. Vi spiste nok alle alt for mye! Som alltid på julaften...


Jeg er utrolig takknemlig for at alt gikk så bra som det gjorde.
Julaften ble en veldig bra kveld. Selv om savnet etter mamma var der, koste vi oss alle sammen og latteren lå løst i luften.
På forhånd hadde jeg gjort det meste klart, alt av pynting og juletre var i orden lillejulaften. Det var kun selve maten som stod igjen på julaften. Jeg våknet med et lite sug i magen og var noe bekymret for at julemiddagen skulle bli mislykket, men det gikk jo så bra. Jeg er nesten overrasket over at alt gikk så stråleden som det gjorde!


I går var det på'n igjen med julemiddag og hygge.
Og litt for mye vin!

Jeg er stolt over hvordan jeg har taklet julen. Ikke minst for at jeg har hevet hodet og stelt i stand en julaften for de jeg er glad i. Jeg har virkelig prøvd å gjøre denne julen så bra som mulig. Og det har jeg fått til. Takk!


Ha en riktig god andre juledag.
Nyt julen videre  :grin:

Kristine

HOME FOR CHRISTMAS

  • 23.12.2014, 15:49



Da er jeg kommet hjem til Hole.
Til tross for at det er ni år siden jeg flyttet hjemmefra, vil alltid mammas hjem føles like mye hjemme som mitt eget hjem.
I dag har jeg handlet inn til julen, gjort unna siste rest av julebaksten, laget dessert til julaften, dekket bordet, pyntet til jul og vært i skogen å hogget ned juletre. Nå er det i grunn bare å kruse inn resten av kvelden og nyte lillejulaften. Det blir tente lys, julefilm og kakao med krem :grin: God stemning!
I morgen må jeg tidlig opp for å lage julemiddagen. Det er første gangen jeg har ansvaret for julaften helt alene. Jeg er både spent og nervøs. Mitt ønske er at alle skal bli fornøyde og kose seg. Fingrene er krysset!

Ønsker deg en riktig så god julekveld.    


Kristine

ET FORSTØRRELSESGLASS

  • 22.12.2014, 17:45


Julen er som et forstørrelsesglass.
I disse tider blir gleden større, men det gjør også sorgen.

I dag er det tre måneder siden mamma trakk sitt siste pust. Tre måneder som har inneholdt mye vondt, men også godt. De siste ukene har riktignok sorgen blitt større.
Jul er en tid som man skal tilbringe sammen med familien, kjære og de man er glade i. Jeg og mamma har alltid hatt et utrolig sterkt bånd. I julen stod vi sammen om alle forberedelsene, vasking som ribbesteking. Det føles feil og vondt å gjøre alle de tingene jeg pleier å gjøre med mamma, uten henne. Dette får meg også til å tenke på alle de hendelsene i livet mitt, hvor jeg har gledet meg til å ha henne der. Den dagen jeg gifter meg, den dagen jeg får barn eller bare en tilfeldig dag jeg trenger en klem.
Desember har vært et realt forstørrelsesglass. Denne måneden har virkelig gjort savnet større.


Meg og mamma julen i fjord.

Jeg har tenkt mye på denne sangen i desember.
Gabriella's Sång ble sunget av Marte Helleseter
i begravelsen til mamma og jeg synes budskapet er så vakkert.
Denne ble også spilt da jeg var på julekonserten Hellige Natt på onsdag.

Jag vill känna att jag lever
All den tid jag har
Ska jag leva som jag vill
Jag vill känna att jag lever
Veta att jag räcker till

I og med at mye av min tid og energi har gått med til mamma de siste tretten årene, er det nettopp det tiden handler om for meg nå. Lære å leve mitt eget iv, prioritere meg selv og ikke sette alle andre først. Leve i dag!
Og det er akkurat det jeg forsøker å gjøre. I år arrangerer jeg jul sammen med mine brødre. Jeg står for alt fra mat til vasking. Jeg skal sørge for at julen blir best mulig!
Vi kommer helt klart til å føle på savnet og kjenne tomheten. Men vi skal stå sammen, støtte hverandre og tenke på alle de gode stundene vi hadde med mamma.
Jeg vet at mamma ønsker at vi skal leve. Og jeg vet også at hun ville vært stolt av oss.
Den dag i dag sitter hun nok å ser ned på oss og heier.
Noe av det siste hun sa til meg før hun gikk bort var at hun hadde troen på meg. Det gir meg styrke.

Kjære mamma.
Jeg savner deg utrolig mye. Det går ikke en eneste dag uten at jeg tenker på meg. 
Jeg lover å gjøre deg stolt!


Kristine

PEPPERKAKEHUS & PT-TILBUD

  • 19.12.2014, 15:29



Forrige uke fikk jeg en pakke fra Pepperkakegalleriet med diverse ingredienser til pepperkakebaking.
Mills arrangerer konkurranse på pepperkalegalleriet. Det kåres tre vinnere som får et reisegavekort på tjuetusen kroner!
For å være med må du laste opp din pepperkakeversjon på pepperkakegalleriet eller på instagram med taggen #pepperkakegalleriet.


Jeg liker mine pepperkaker nok så klassiske.
Hvert år lager jeg den pepperkaker etter bestemors oppskrift. Den har vi brukt så lenge jeg kan huske! I tillegg eksperimenterer jeg med diverse sunnere pepperkaker.


Pepperkaker er pepperkaker. Jeg foretrekker en ren smak og ønsker ikke å tilsette andre smaker.
For å gjøre noe litt annerledes med de ingrediensene jeg fikk, bestemte jeg meg for å lage små pepperkakehus.
Jeg skal tydeligvis ikke bli snekker, for husene ble både skjevt, hullete og lite pent!


Jeg brukte den originale oppskriften på pepperkaker som ligger ute på Pepperkakegalleriet her.
I tillegg brukte jeg denne malen på små pepperkakehus fra Tine.
For å sette sammen delene smeltes sukker i en panne på høy varme til karamell-lim. Pynt så med ønsket kakepynt.
Nå står det små søte pepperkakehus rundt om i huset og lager god julestemning:grin:  :grin:


Over til noe helt annet.
Frem til og med julaften får du 15 prosent rabatt på alle pt-tjenester hos HelseGlede.
Invester i en sunnere livsstil nå!
Med en skreddersydd kosthold- og / eller treningsoppsett og tett oppfølging er det mye enklere å nå sine mål, om det så er vektnedgang, orke å leke med barna uten å bli andpusten, bli sterkere, mer energi eller få en bedre fysikk. I tillegg er det enklere når du har noen som heier på deg. Som flere av mine kunder sier 'det er så mye lettere når vi er sammen'!
Send meg en mail på kristine@helseglede.no

Kristine

JULENS SUNNE PEPPERNØTTER

  • 18.12.2014, 18:16




Julebaksten fortsetter!
Jeg blir i så godt humør av å sette på julemusikk og tralle rundt på kjøkkenet mens jeg koser meg med baking.
Det ser sikkert skikkelig klønete ut der jeg danser bortover kjøkkenbenken og nynner for meg selv, men ååå så deilig det er!
I dag ble det sunne peppernøtter.
Peppernøtter er ikke noe jeg er vokst opp med fra barndommen. De siste årene har jeg derimot laget dem. De er jo så gode!
Jeg foretrekker at peppernøttene er harde utenpå og myke inni. Vil du ha dem helt harde, anbefaler jeg deg å skru ned temperaturen til 150 grader og steke dem i ytterliggere 8 -10 minutter.
Her har du en versjon av peppernøtter som er uten gluten og sukker. Du kan også lage dem melkefrie.
Håper det smaker!



Julens peppernøtter

40 g smør
1 egg
5 ss mandelmel
4 ss sukringold
1 ts kanel
1/2 ts ingefær
1/2 ts nellik
1/2 ts kardemomme
1 ts natron
1 -2 ss melk, eventuelt vann

Smelt smør.Tilsett egget.
Rør så inn tørrvarene.
Ha til slutt i melk. Start med 1 ss og tilsett mer om nødvendig. Deigen skal bli fast, men fortsatt være litt klissete.
La den svelle i 5 minutter.
Bruk to skjeer. Form kuler på en bakplate.
Stek på 180 grader i 10 minutter.
Avkjøl på rist.


Ha en god torsdag da dere.
Julen er rett rundt hjørnet. Det betyr snart juleferie!
Nyt kvelden :grin:  


Kristine

PAKKE, VINNER OG SPERA

  • 17.12.2014, 17:00




I dag kom denne herlige pakken fra nu3.
Dette er en ny nettbutikk som baserer seg på helse og velvære.
Jeg fikk flere spennende produktene :razz:
- Gojibær
Jeg elsker gojibær. Disse små søte bærene inneholder masse vitaminer og mineraler. Jeg bruker de i alt fra frokostblanding til snack.
- Raw Food kjeks
Disse har jeg ikke smakt før. Jeg er fan av Renèe Voltaires produkter og har tidligere smakt en knekkebrødvariant som var veldig god. Tipper disse også faller i smak.
- Maismel
Jeg pleier å kjøpe maismel i Sverie. Supert i glutenfri bakst.
- Land buljong
Også fra Renèe Voltaire. Gluten- og GMO-fri.
- Super booster
Dette er en supermat pulverblanding av alger, grønnsaker, frukt, urter, gress og enzymer og som består av mer en 30 ulike ingredienser.
- Raw grøt
Består av spiret bokhvete, mandler, eple, kanel og gojibær. Du tilsetter kun kaldt vann, så er den klar. Jeg gleder meg til å prøve!
- Cashewnøtter og inkabær
Cashewnøttene er overtrukket med mørk sjokolade og inkabærene av hvit sjokolade. Denne har jeg allerede testet. Fy så god! Tipper denne forsvinner raskt.
- Blåbær og bringebær
Her er bærene overtrukket i raw sjokolade. Kjempe god og sunnere snack!


Spera hjalp meg med å trekke vinneren fra søndagens give away. Hun hold meg i hvert fall godt med selskap.
Det ble Karianne!
Gratulerer så mye, jeg har sendt deg mail.
Spera ønsker dere også en super onsdagskveld :grin:  
Jeg skal avgårde på julekonserten Stille Natt, Hellige Natt med Tor Endresen, Marian Aas Hansen, Elisabeth Andreassen og Rune Larsen. Det tror jeg blir utrolig koselig. Jeg har aldri vært på  julekonsert før! De aller fleste av mine juletradisjoner inneholder mamma. I år må jeg derfor forsøke å starte mine egne tradisjoner. Julekonsert er en fin start. Jeg gleder meg!
God lillelørdag da dere.


Kristine

SUNNE PEPPERKAKER

  • 16.12.2014, 17:31




Pepperkakene ble knall gode.
Endelig!
Hele julen er jeg på jakt etter den perfekte "hverdagspepperkake". Dette er tredje gangen jeg prøver meg i år og nå traff jeg spikeren.
Disse ble ordentlig sprø og gode.
Pepperkakene blir en favoritt denne julen.



Pepperkaker

60 g smør
50 g sukringold
0,5 dl yacon sirup
1 egg
1 dl quiona mel, eventuelt speltmel
0,5 dl bokhvetmel, eventuelt speltmel
2 dl mandelmel
1 ts natron
1 ts kardemomme
2 ts kanel
1,5 ts ingefær
1 ts nellik

Smelt smøret. Bland i sukrin og sirup.
Ha så i egget og resten av ingrediensene.
Sett den kaldt i minimum 1 time.
Kjevl ut deigen mellom to lag bakepapir. Stikk ut figurer.
Stek på 200 grader i 5 minutter.
Avkjøl på rist.
Håper det faller i smak :grin:


Kristine

BAKING

  • 16.12.2014, 10:32



Da er jeg i gang med pepperkakebakingen.
Jeg har prøvd meg på flere forskjellige sunne pepperkakevarianter i år. Denne ser endelig ut til å bli perfekt. Deigen smaker knall godt også!
Fingrene er krysset for at dette blir full suksess.
Jeg oppdaterer med oppskrift senere.
Ha en fin dag så lenge  :grin:


Kristine 

SUPER HELG & JULEPANNEKAKER

  • 15.12.2014, 18:22


Riktig god mandag!
Håper du har hatt en herlig helg med mye sprell og moro :grin:
Jeg har hatt en helt super helg! Den var spekket med middag og kino på fredag, juleverksted og julebord med påfølgende bytur på lørdag, og hangover samt hyggelig lunsj på Eataly på søndag.
Adventstiden er virkelig hyggelig. Det skjer så mye og ukene er fulle av sosiale settinger. Da er det bare å smile, le og ha det gøy. Jeg nyter hvert sekund!


Da jeg kom hjem fra en hyggelig venninnetur i Oslo i dag, var jeg skrubbsulten!
Det bar rett inn på kjøkkenet for å lage noe raskt og godt.
Jeg hadde grøtrester i kjøleskapet og julestemning i kroppen. Dermed ble det julepannekaker med grøt og pepperkakekrydder. En utrolig god kombinasjon!



Julepannekaker

3 dl havregrøt*
2 ss bakeprotein
1 egg
2 ts sukrin+
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1/2 ts nellik
1/2 ts ingefær

Bland sammen ingrediensene.
Stek pannekakene på middels varme i 2 minutter på hver side.
Server.


*2 dl havregrøt tilsvarer cirka grøt fra 1 dl havregryn og 2,5 dl væske 


Jeg serverte pannekakene med grøtrester, gresk yoghurt, sukrin+, kanel og varme jordbær.
Utrolig saftig, godt og mettende. I tillegg både smaker og dufter det herlig jul!


Jeg ønsker deg en super mandag og en riktig så bra uke :grin:
Husk å gjøre det beste ut av hver dag og å smile så mye som mulig!

Kristine

GIVE AWAY - TREDJE ADVENT

  • 14.12.2014, 19:05


Riktig god tredje søndag i advent :grin:  
Som tiden fly. Bare ti dager igjen til julaften!

Som en liten adventskalender og takk til dere, gir jeg ut en pakke fra iHerb med noen av mine favoritter. 
Alt du trenger å gjøre er å legge igjen en kommentar i dette innlegg.
Husk å legge igjen e-posten din i mail-feltet.
Jeg trekker en vinner på onsdag.

Vinneren er trukket.
Gratulerer Karianne.
Jeg har sendt deg mail.

Har du en iHerb favoritt, må du gjerne fortelle hvilket.
Jeg ender opp med å bestille kokosolje, kokosmel, mixed up frukt-, nøtt- og frøblanding, wild berry mix med tørkede bær, nøtter og frø, peanøttmel og naturlig peanøttsmør om og om igjen.
Lurer du på noe kan lese min iHerb-guide her.

Ha en fantastisk kveld :grin:  

Så tenner vi tre lys i kveld, for lengsel, håp og glede
De står og skinner for seg selv og oss som er tilstede
Så tenner vi tre lys i kveld for lengsel, håp og glede


Kristine   

LUSSEKATTER

  • 12.12.2014, 16:45


I morgen er det lussia og vi er allerede halvveis til julaften!
I dag laget jeg klassiske lussekatter på den proteinrike måten.
De ble kjempe gode og saftige. En fest for munn og smaksløker.
Håper disse lussekattene faller i smak hos deg også.



Lussekatter
13 -14 stykker

3 egg
2 eggehvitter
4 ss sukrin+
1 ts safran, eventuelt gurkemeie
4 ss smeltet smør
1,5 dl kokosmelk, eventuelt melk
1/2 dl mandelmel
1/2 dl kokosmel
1/2 dl bokhvetemel, eller annet mel som speltmel
1 ts fiberhusk
2 ts bakepulver

Pynt
Gojibær eller rosiner

Visp egg, eggehvitte og sukrin luftig.
Tilsett safran, sameltet smør og kokosmelk.
Rør så inn tørrvarene.
Tilsett eventuelt litt mer bokhvete om deigen blir veldig våt. Den skal være fast og litt klissete.
La deigen svelle i 5 -10 minutter.
Ha litt mel på kjøkkenbordet. Den deigen i biter og trill pølser.
Form lussekatter. Stikk eventuelt ned gojibær eller rosiner i bollene.
Stek på 200 grader i 15 minutter.

Om du er på jakt etter en annen oppskrift på lussekatter, kan du for eksempel bruke en av disse:
- Her er oppskriften på magre og proteinrike lussekatter
- Lussekatter av kokosmel finner du her
- Disse lussekattene er grove og gode
- Oppskriften på lussekatter basert på mandelmel og fiberfin er her


Håper du finner noe som faller i smak.
Ha en riktig fin Lussia når den dag kommer i morgen :grin:


Kristine

NY SVEIS & SUSHI

  • 11.12.2014, 15:37


Jeg har fått god pleie og omsorg av skjønne Tania hos Siste Mohikaner :grin: 
Det siste året har jeg ikke vært flink til å ta vare på meg selv. Mamma og hennes sykdom har fått førsteprioritet, mye tid og mye energi. Mamma og jeg hadde mange gode samtaler før hun gikk bort. Et av hennes ønsker var at jeg skulle bli mer jålete igjen. Opprinnelig er jeg en frøken som er glad i både mote og skjønnhet, men den siste tiden har det falt helt bort grunnet omstendighetene. Jeg gav henne et løfte om at jeg skulle bli flinkere til å ta vare på meg selv, også utvendig.
Et skritt av gangen.
Nå har jeg vært å fått ordnet håret og føler meg så fin!


Veldig slitent og slitt hår før start. Skammer meg nesten over hvor ille håret var!
Jeg var usikker på om lengden kunne reddes, men det gikk heldigvis.
Sakte men sikkert så det  friskere ut igjen!


Tro det eller ei, men jeg har faktisk farget håret i fargen Silver!!
Hva synes dere?
Da Tania spurte om jeg var interessert i noe helt nytt, svarte jeg 'ja, så lenge det ikke ble for crazy'.
Jeg ble strålende fornøyd!
Håper ble så lett, lekkert og frisk igjen. Fargen er annerledes og kald, noe som gjør seg godt til mine blå øyne.
Jeg føler meg nærmest som et nytt menneske. Så utrolig deilig!


Jeg fortsatte å skjemme meg selv bort med en fantastisk sushilunsj.
Sushi er noe av det beste som finnes!!
Denne gangen ble det take away fra Bambus sushi. Så utrolig godt!
For en dag! Jeg har bare kost meg igjennom denne torsdagen!
Håper du også har en riktig så herlig dag :grin: 


Kristine  

DEILIG GLØGG

  • 10.12.2014, 16:26




Jeg er blitt skikkelig forkjølet. I dag har jeg stort sett ikke gjort annet enn å snufse og hoste.
Da er det utrolig godt med noe varmt i koppen og så i kroppen :grin: 
Jeg slo til hjemmelaget gløgg. Nå dufter det deilig jul i hele huset!
Lag dobbel porsjon, for denne er god. Gløggen holder seg lenge i kjøleskapet.



Gløgg

2 dl sukkerfri solbærsaft
4 dl vann
3 dl eplejuice
1 appelsin
1 ss sukringold
1 ts malt ingefær
2 kanelstenger
20 nellikspikere

Bland sammen saft, vann og eplejuice i en kjele.
Press ut saften av appelsinen og legg hele appelsinen i kjelen. TIlsett krydderet.
Kok opp. La gløggen trekke i minumum 15 minutter.
Sil av og varm opp igjen.
Server gjerne med hakkede mandler og rosiner. Jeg gikk for gojibær og valnøtter, da jeg verken hadde rosiner eller mandler.  


Kos deg.
Nå skal jeg sette meg ned i sofaen med enda en kopp gløgg og nyeste utgave av Elle.
God onsdagskveld :grin: 


Kristine  

TRØTT & IHERB

  • 08.12.2014, 15:36


Riktig god mandag, dere!
Håper du har hatt en super start på uken :grin: 
Tenk, åttende desember allerede. Tiden går så fort nå i desember!


I dag har jeg hatt en riktig så trøtt mandag.
Det er jeg tydeligvis ikke alene om.
Mildred ligger pal på saueskinnspleddet og sover.
Kunne vi ikke alle sove oss igjennom mandagen? 
Jeg føler ofte at jeg skulle hatt en dag til mellom søndag og mandag.
Denne helgen har det vært full guffe med filming sammen med NRK fredag og søndag, juleforberedelser og baking. Jeg kjenner at jeg blir ekstra psykisk trøtt og sliten når det blir mye prating om følelser, fortid, mamma og vanskelige tider. Det er rart hvordan hodet til tider gjør kroppen sliten. Jeg blir til stadighet fasinert over hvor fint maskinere kroppen vår er og hvor fantastisk alt henger sammen.


Dagens glede - masse godsaker fra iHerb.
- Questbar
Denne gangen i smaken cookies & crem
- Truffle sea salt
Havsalt med trøfler. Det må jo være fantastisk!
- Coconut aminos
Omtrent som soya saus.
- Acure facial scrub
Ansikts skrudd
- Rice thins
Tynne riskaker.
- Macadamianøtter
Rå Macadamianøtter, min favorittnøtt!


Nå skal jeg avgårde på blodsukkerforedrag.
Ha en god kveld :grin: 

Kristine  

BERLINERKRANSER

  • 07.12.2014, 12:34


Denne helgen har jeg stort sett stått på kjøkkenet!
Jeg har et ønske om å gjøre julen nok så lik den vanlige julen, tross mammas bortgang. Mamma har alltid vært utrolig dyktig på kjøkkenet og skjemmet oss bort med de deiligste kaker, spesielt i juletider. Jeg forsøker å gå i hennes fotspor og lager hennes kaker. Vi pleier alltid å dele med besteforeldre ettersom de ikke baker selv. I år blir det jeg som deler.

Mesteparten av baksten i helgen har vært av den originale varianten.
I dag ble det også en runde med sunne berlinerkranser.
Disse ble kjempe gode!
Berlinerkransene er glutenfrie, fiberrike og nesten sukkerfrie. Jeg brukte riktignok vanlig perlesukker på toppen, da jeg ikke fant noen god erstatning. Om du vil ha de helt sukkerfrie bruker du sukringold eller hakkede mandler isteden.



Berlinerkranser

50 g smør
50 g sukringold
1 kokt eggplomme
1 rå eggplomme
50 g bokhvetemel
20 g fiberfin

Eggehvite
Perlesukker, eller sukringold / hakkede mandler for en sukkerfri versjon

Rør sukringold, kokt eggeplomme og rå eggeplomme godt sammen.
Tilsett romtemperert smør og mel.
Sett deigen kaldt i minimum 1 time.
Ta deigen ut og del i biter. Rull til pølser som du deler i biter og former til kranser.
Dypp i lettpisket eggehvite og deretter i perlesukker eller sukringold.
Stek på 180 grader i 8 minutter.


Nå er det tid for pepperkakebaking!
Hvert år lager jeg og mamma pepperkaker etter bestemors oppskrift mens vi hører på julemusikk. Etterpå er det julefilm med varm sjokolade, krem og pepperkaker. Akkurat det skal jeg gjøre i dag. Minus mamma riktignok.
Det kommer til å bli veldig spesielt og vondt å ha en slik dag uten henne. Jeg kan huske at vi har gjort det hver jul siden jeg var bitteliten!
Heldigvis er mine aller næreste her og vi skal gjøre det beste ut av dagen Jeg er sikker på at det blir koselig :grin: selv om det muligens også kommer en tåre eller to.

Håper du får en nydelig adventssøndag.

Kristine  

AWARDS, NRK & CHIPS

  • 05.12.2014, 17:45


For en dag!
Jeg må begynne å si tusen hjertelig takk  
Tildigere i dag fikk jeg en veldig hyggelig mail fra Vixen. Av de tjuetusen nominasjonene som er kommet inn, hvor dere blant annet har nominert meg, har dommeren valgt meg ut som finalist i årets blogawards. For en ære!
En varm klem til alle som har nominert meg og stor takk til alle som leser min blogg og legger igjen hyggelige kommentarer. Det er dere som gjør det gøy og som holder liv i bloggen.  
Jeg er nominert i kategorien treningsblogg. Ettersom de store påkjenningene det siste året har gjort kroppen helt utmattet, har jeg knapt trent i det siste. Høy puls har bare ført til at jeg har svimt av. Nå ser det ut til at det går min vei igjen og jeg er trolig tilbake på trening neste uke :grin: Da vil mer av treningsbloggen være tilbake.
Stem gjerne på meg i årets awards her. Det setter jeg pris på.


Ellers har jeg hatt besøk av NRK i dag.
Vi filmet i hele seks timer!
Her forteller jeg min historie om å ha en syk mamma, 'flink pike syndromet', spiseforstyrrelse og om å begynne et nytt liv. Det var både skummelt, spennende og godt. Det ble noen tårer i løpet av filmperioden.
Innspilingen er fortsatt ikke ferdig, vi skal blant annet filme mer på søndag.
Over nyår kommer dette innslaget til å være med på NRK Puls. Jeg tror det kan bli veldig fint.

Jeg fikk også en ny pakke fra iHerb i dag.
Denne inneholdt flere forskjellige coconut chips.
Sjokoladevarianten, denne  - chocolate bliss,  var helt utrolig god!!
Chipsene inneholder enkelt og greit kokos, kokosnektar og usøtet sjokolade.
Det var ikke mye kokossmak. De smaker mer sjokolade enn kokos. Søte og sprø er kokoschipsene også. Disse får faktisk ben å gå på fremfor vanlig sjokolade! 
Jeg anbefaler de på det varmeste.


Nei, nå tar jeg fredagskvelden:grin:
Ha en super duper helg!

Kristine  

S'MORES

  • 04.12.2014, 16:26



Dere kjenner jo meg og vet at jeg er veldig utålmodig sjel.
Da jeg fikk med meg at QuestNutrition hadde kommet med en ny smak, S'mores, følte jeg at jeg måtte ha den med en gang. Aller helst i går!
Selvfølgelig bestilte jeg de fra hjemmesiden deres med en gang. I dag kom den endelig :grin:
Jeg åpnet pakken allerede på posten og tok den første biten.
Etter forrige smak, white chocolate rasberry, som ikke falt i smak hos meg, var jeg skeptisk til denne.....


Det var det absolutt ingen grunn til.
Jeg har fått en ny favoritt Questbar!
S'mores smaken er knall god! Den var søt, men ikke oversøt, myk og med crunchy biter.
Disse vil forsvinne fort. Jeg har allerede flere i magen!
Nå er det bare å håpe at iHerb snart får de inn. Frakten derfra er mye rimeligere enn fra Quest hjemmeside.


Ha en god torsdag da dere :grin:
Det er snart helg!

Kristine  

PILATES & POSE

  • 03.12.2014, 17:32



I dag prøvde jeg pilates.
Kristine gjør ting hun ikke kan!
Det er vel tredje gang jeg gjør Pilates. Forrige gang er noen år siden. Det var veldig tydelig o mine kroppsbevegelser.

I følge wikipedia er pilates en form for fysisk trening med stabilitet og kroppskontroll som mål. Fokus er statisk styrke og at den indre støttemuskulaturen bygges opp fra bunnen av, slik at kroppen kan bæres på en korrekt måte.
For å si det sånn, det er helt tydelig at jeg verken har stabilitet eller kroppskontroll!
Jeg så utrolig klumsete ut.
Hver gang jeg så meg selv i speilet fikk jeg latterkrampe og instruktører så stygt på meg. Jeg er stiv som en stokk!
Her er det helt klart for forebringer.


Ellers var jeg en tur i Oslo i dag og tok en shoppingrunde.
Jeg personlig synes det morsomste er innholdet i posen, denne gangen klær. Mildred derimot, synes posen er det morsomste.
Shoppingen gav oss begge glede :grin:


Hun har ligget i posen et par timer og nekter å flytte seg.
Selv ikke da det var tid for mat, kom hun ut av posen. Kos var heldigvis ålreit, så lenge hun fikk ligge i posen samtidig som jeg strøk på henne.
Mildred er så skjønn. Det er rart hvor mye glede disse små dyrene kan gi.


Nå er det på tide å komme i gang med middagen.
I dag får jeg middagsbesøk.
Ha en herlig onsdagskveld!

Kristine  

HARRYHANDLING

  • 02.12.2014, 16:16


I dag var jeg en tur over til vårt kjære naboland.
Nå er det lenge siden sist jeg harryhandlet, nærmere bestemt et halvt år. Jeg har virkelig lengtet etter flere av de svenske produktene.
Det er riktignok de samme tingene jeg kjøper hver gang, med unntak av noen få nyheter, men enkelte matvarer skulle jeg gjerne hatt i Norge!

Som vanlig ble disse varene med hjem:
- Kyllingfilet, kalkunfilet, karbonadedeig, bacon, grassfeed biff, lammeburger og roastbiff
- Keso, kesella, kvarg og gresk yoghurt.
- Feta ost, philadelphia,  buffalo mozzarella, blåmuggost og parmesan
- Riskaker i forskjellige smaker og rågkruskar (rug rundstykker)
- Sukkerfritt syltetøy, ketchup, sursøt sennep og sambal oelek
- Pofiber, fullkorns havareringer og ruggryn
- Godis, lacaerol, nøttemikser og tørket frukt


Noen nye og morsomme ting ble også med:
- Bokhvetemel.
- Vaniljepulver.
- Julete. Denne har jeg allerede testet - veldig god.
- Diverse proteinbarer.
- Lavkarbo brød.
- Diverse sukkerfrie sjokolader søtet med stevia. Hvit, mørk, melkesjokolade og mørk sjokolade med bær.
- Kalkunburgere. Disse har et høyt kjøttinnhold og inneholder nesten bare rent kalkunkjøtt.
- Pauluns granola. En ny favoritt!
- Kokosvann på kartong.
- Surdeigs knekkebrød av bokhvete
- Flaksalt av Himalaya salt
- Fun light søtet med stevia i den nye smaken Blackberry Blueberry.
- Jamie Olivers nye pestomikser


Da har jeg en rekke matvarer å kose meg med fremover. Juhu! Små barn, små gleder :grin:
Pleier du å handle noe annet spennende?

Kristine

1 DESEMBER & JULEKAKE

  • 01.12.2014, 17:36




Hei dere.
Håper dere har hatt en fantastisk første desember.
Jeg har benyttet dagen til å bake en deilig julekake.
Nå dufter det helt fantastisk i hele huset.
Med tente lys og julemusikk skal jeg sette meg noen og nyte noen biter nå. Jeg har riktignok prøvesmakt allerede!



Julekake

2 egg
30 g smeltet smør
3 dl melk
2 dl bokhvetemel
2 dl kokosmel
1 ss fiberhusk
2 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
2 ts kardemomme
1 ts kanel
1/2 ts salt
1 dl rosin, kan sløyfes

Pisk egget lett. Ha i melk og smør.
Tilsett så de tørre ingrediensene.
Deigen skal bli fast men fortsett være klissete. Tilsett eventuelt litt mer mel om den blir for løs, eller mer våske om den blir for våt.
Rør til slutt ned rosinene.
Ta kaldt vann på fingrene dine og form en stor runding på et bakepapir. Eventuelt kan du også bruke en brødform, da vil du få en høyere kake.
Stek julekaken på nederste rille i ovnen på 175 grader i 50 minutter.
Avkjøl noe før du serverer.


Kaken ble utrolig saftig og god.
Den er ikke helt som mammas versjon, men hakk i hel.
Med en klatt smør ble det omtrent som i gamledager.


Håper det smaker.
God kveld :grin: 
 
Kristine

FØRSTE LUKE

  • 01.12.2014, 06:47



Da er det første desember. Årets koseligste måned!
Tror dere ikke jeg våknet opp til en adventskalender i dag?! :grin: 
En real pakkekalender. Det har jeg ikke hatt på mange, mange år!
For en fantastisk overraskelse.
Jeg er utrolig heldig og takknemlig for at jeg har så mange gode mennesker i livet mitt. Mennesker som gjør hver dag til en fest og som alltid får meg til å smile, om det så er ved en kaffekopp, et lite blunk eller en hjelpende hånd.
Pakkekalender er riktignok i en kategori for seg selv. Nå sitter jeg her og smiler fra øre til øre og skal til å åpne den første luken. Jeg er spent!
Ha en god første desember, dere.


God jul til dere alle
jeg sender til deres hjem,
selv om jeg gjerne ville,
gitt dere alle en juleklem.


Kristine

Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her på min blogg vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits