www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

ÅRET 2016

 • 31.12.2016, 09:13


Da jeg satt å så tilbake på 2016, fikk jeg faktisk et par tårer i øyekroken. Fy søren det har skjedd mye dette året! Da tenker jeg ikke rent fysisk, som reising, trening, og lignende, men det som har skjedd psykisk.  Jeg har hatt en enorm mental utvikling! Etter at jeg ble singel på vårparten, noe som var langt tyngre enn jeg ville innrømme ovenfor meg selv og andre, startet jeg en ny reise og la inn en stor innvendig arbeidsinnsats. Selv om jeg var helt sønderknust, jeg trodde jeg hadde funnet mannen i mitt liv og bokstavelig talt gråt så øynene mine var så hovne at jeg ikke kunne se, så er det faktisk noe av det beste som har skjedd meg! Jeg har hatt en turbulent ungdomstid og har konstant vært i forhold de siste 15 årene. Etter at mamma døde for nå to år siden, løp jeg fra følelsene mine og forsøkte så godt jeg kunne å pakke dem bort, istedenfor å kjenne på dem og takle dem. Det å nå skulle være alene, bli kjent med seg selv, ikke la seg påvirke av en samboer, finne ut hva jeg faktisk vil uavhengig av andre, og bli trygg på Kristine, har så langt vært en utrolig reise. Jeg har lært så enormt mye. Nå sitter jeg har og gleder meg virkelig til fortsettelsen!

Det er mye å si om året 2016.Her har jeg valgt ut noen av mine og deres favoritter fra de siste tolv månedene. 

SAMSUNG CSCJanuar
I januar startet jeg min første praksisperiode i sykepleiestudiene. Etter å ha sittet på skolebenken et halvt år og lært mye, var det fantastisk å komme ut og gjøre det vi har lært i ´real life´! 
Jeg fikk dilla på denne sjokolademoussen
SAMSUNG CSCPå trening stortrivdes jeg. Følelsen av et nytt år, gav treningen et helt nytt giv!! Hver eneste treningsøkt denne måneden var egentlig en sann glede. Jeg hadde ikke noe mål eller plan, men trente og gjorde akkurat det jeg følete for og hadde lyst til. Det var det som gav meg en stor gnist, glede og energi!

Februar
I februar løp jeg mitt første løp noensinne, WinterRun, noe som var både skummelt og morsomt. Jeg hadde grugledet meg veldig på forhånd, men løpet gav meg tidenes go´følelse. Tiden  ble på 48 minutter og 38 sekunder, noe jeg var veldig stolt av! Som dere ser var jeg svett og veldig fornøyd etterpå.
SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCJeg forelsket meg helt i Kulinaris med vanilje og cokkies. Jeg er et ismonster, som dere vet, og denne isen her, levde jeg nærmest på denne måneden! På kjøkkenet laget jeg super enkle snicksers som ble en favoritt både hos meg og dere. 


SAMSUNG CSCMars
Mars bestod av ferie, masse sosialt, treningsøkter og hygge. 
SAMSUNG CSC
Ferien ble tatt på  vakre Lopesan Baobab Resort. For et vakkert sted! Her kunne jeg virkelig bodd. Kjempe hyggelige ansatte og god mat. Rett og slett en super deilig uke!
SAMSUNG CSCJeg hadde dilla på mine hjemmelagde polarbrød. De har forøvrig vært en favoritt gjennom resten av året og blitt laget mange ganger. 


April
Jeg fikk betennelse i akillesen tidlig i april. De første dagene synes jeg fryktelig synd på meg selv. Jeg hadde vondt og jeg skulle verken stå, gå eller belaste høyre fot. Jeg bestemte meg for å snu tankegangen min. Isteden valgte jeg å fokusere på det jeg fortsatt kunne gjøre, som å trene tung styrke på overkroppen eller sette meg i skogen og nyte solen. Jeg la også ekstra fokus på å tenke på gledelige ting ved hverdagen og alt jeg er takknemlig for. Vips så ble april den mest blide måneden på lenge!
Ettersom akillesen ikke var god, satte jeg inn støtet på styrketreningen og tok flere nye rekorder. Deriblant 8 chins og 100 kg i mark! Fantastisk herlig! 
SAMSUNG CSCVerdens beste cookie doug kuler ble laget. Cookie dough er aldri feil! 
SAMSUNG CSCApril's beste middag var uten tvil denne biffmiddagen. Så mye smak i en enkel middag!

SAMSUNG CSCMai
Jeg var storfornøyd med å få tommelen opp for gåturer igjen etter problemene jeg fikk med akillessen i april. I fem uker gikk jeg knapt, kun noen få minutter til og fra bussen. Det å bevege seg igjen var fantastisk! 
SAMSUNG CSCBrunostsnurrer var en favoritt på kjøkkenet så vel som sunn kake i mikroen. Jeg gav dere også mine åtte beste kostholdstips, mens innlegget dere likte best var Tusen takk kroppen min


SAMSUNG CSCJuni
Eksamen var vel overstått og jeg var rimelig fornøyd. Jeg hadde en skikkelig god følelse for hvordan det hadde gått og feiret med et godt glass hvitt på verandaen. Karakteren kom noen uker senere og gjorde meg enda mer fornøyd!  
Når det kom til trening fortsatte jeg å fokusere på styrketrening og tok endelig to ganger min kroppsvekt i markløft! Det var moro!
SONY DSCJeg bakte sjokoladerull med bringebærkrem som for fikk mange positive tilbakemeldinger. Ellers skrev jeg et innlegg om six pack som også falt i smak hos dere. 


SAMSUNG CSCJuli
Juli var en måned preget av mye liv og lite trening....og en tur til frisøren som gav et krise-resultat, hallo gult hår! Men det er en annen historie. 
Jeg var på jentetur i Gøteborg og bestemte meg for å trosse berg- og dalbane skrekken min som jeg har hatt siden jeg var liten! Det første jeg gjorde da jeg kom til Liseberg var å ta Helix som er en ny berg- og dalbane hvor du blir slengt på hodet utallige ganger og som varer i to minutter. I følge min venninne sa jeg konstant "Å fy fa**" gjennom de to minuttene, men jeg overlevde og jeg skal love deg jeg var helt i hundre etterpå :mrgreen: #StoltSomFa**
SAMSUNG CSCJeg levde på disse proteinpannekakene med sjokoladebiter, flyttet inn i ny leilighet og var mye på farten. 


SAMSUNG CSCAugust
August var en helt fantastisk måned! I tillegg til full jobb, blogg, god mat og trening, skjedde det så mye moro og sosialt. Når jeg ser tilbake, skjønner jeg egentlig ikke helt hvordan jeg har fått tiden til å strekke til!
Processed with VSCO with c1 preset
Jeg var på Bergen tur med Noccogjengen. En helg fylt med mange timer i bil, enormt mye latter, god mat, masse hyggelige mennesker, crossfit konkurranse, dansing på byen og mye annet moro. Jeg fant masse glede i gåturer i skogen og nyt friheten det gir. 
Innelgget jeg elsker meg selv falt i smak hos dere. Det er virkelig hyggelig. Jeg synes vi mennesker generelt burde bli flinkere til å bli venn med oss selv. Vi er vår egen verste fiende!
SAMSUNG CSC
På kjøkkenet laget jeg perfekte sprø søtpotetfries. Disse har blitt laget mange ganger det siste året! Dere la deres elsk på bollesconsenen. Jeg har fått så mange snaps og instagrambilder av at dere har laget denne godsaken. Det er så morsomt når oppskriftene faller i smak hos dere også. Tusen takk ♥

Team Nocco, Skins og Proteinfabrikken dro til ORC Ninja Center i Gøteborg og hadde et knall bra døgn sammen. Du kan lese mer om turen her. Dette var en ordentlig go`gjeng med masse herlige mennesker som jeg aldri vil glemme!


September
Da jeg gjorde august oppsummeringen, avsluttet jeg med "Selv om jeg ikke helt har troen på at september klarer å slå august, tror jeg dette blir nok en bra måned". Så feil kan jeg altså ta. September har vært en fantastisk måned! Reising, hygge, sosialt, gode treningsøkter, masse god mat og generelt utrolig godt humør! 
SONY DSCJeg var en god langhelg i nydelige Krakow by. Tretti grader, strålende sol, ferie, god mat, god vin, hyggelig selskap, vakkert landskap og god stemning. Lykke altså! Har du ikke vært i Krakow anbefaller jeg det på det sterkeste!
SONY DSCKanelkaken er uten tvil den beste kaken fra septemeber, kanskje faktisk den beste kaken i 2016. Fy søren den var god! En saftig kake med smak av bolledeig. Denne har jeg også fått veldig mange hyggelige tilbakemeldinger. Det er stas! Det er alltid koselig å få tilbakemeldinger fra dere, enten det er spørsmål, en hyggelig hilsen eller en snap av at dere har prøvd en av oppskriftene mine. Så tusen takk for det ♥ Når det kommer til middag, var burgerpølsen noe som virkelig falt i smak hos meg. Enkelt, sunt og veldig godt. 


SONY DSCOktober
Oktober har vært en spennende måned. Jeg har vært på flere turer hvor jeg ikke ante hva jeg som ventet meg, noe som har ført til at jeg har møtte mange nye og hyggelige mennesker.
Første helgen i oktober var jeg på julebord i regi av Adlink og Aller Media. Det gikk av stabelen på Bloksberg hvor vi hadde en fantastisk helg med pynting av juletre, åpning av julegaver, tretten (!) retters middag og dansing natten lang. 
Jeg satte igang Oktober challengen og synes det var veldig moro at så mange ble med!
Helt spontant ble jeg med på Yoga weekend på Nordefjell! Dette var ganske ut av komforsonen! Jeg har gjort svært lite yoga i mitt liv, men å prøve noe nytt og komme ut av sin egen komfortsone har ingen vondt av! I lekre omgivelser på Norefjell hadde jeg en super helg med yoga, god mat og koselig samvær.
SONY DSC
Ellers laget jeg disse super enkle proteinkulene som ble knall gode, og tipset dere om hvordan en kommer igang med pull ups

November
Jeg var med på podcasten Ingefær, hvor jeg og Sara snakket om spiseforstyrrelser og det å grue seg til jul. 
SAMSUNG CSCJeg la min elsk på enkle scones med masse deilig pålegg. Nystekte scones med røkelaks og egg er super godt!
Ellers var jeg på shoot med ShapeUp, noe som var ganske skummelt men også veldig moro, og bakte seig og god brownie. Ja, jeg tørr påstå at dette er den beste sunne brownien du kommer til å komme over! Fy søren så god!
Innlegget Jeg er ikke villig til å gjøre det som trengs, falt i smak hos dere. Det er alltid skummelt å skulle dele mer personlige tanker og ord på bloggen, men med deres fantastiske tilbakemeldinger er det bare utrolig hyggelig og rørende!
Når det kom til trening, la jeg min elsk på chins!  I begynnelsen av måneden testet jeg chins med ekstra vekt og allerede i slutten av måneden tok jeg 5 repetisjoner med 2,5 kg ekstra i vektbelte. Fremgang er moro! Sumo markløft var også en øvelse jeg fikk smaken på og gav dere noen tips i. 


Desember
Årets hyggeligste måned. Bygging av pepperkakehus, samvær med de jeg er glade i, kos foran peisen, gode treningsøkter, kakao og gløgg, julebakst, turer i skogen, julebord, tre nøtter til askepott, familieselskaper, god julemat, dra hjem på juleferie, rådyrene som spiser av høyet jeg har lagt ut i hagen, sende ut søte julekort og en hel del annet. Desember er fantastisk! Jeg har hatt ni dager juleferie og kost meg masse i samvær med familie og venner. Batteriene er ladet og jeg begynner å kjenne at jeg er klar for hverdag og et nytt år.
Jeg skrev innlegget Om å lære å kjenne seg selv, som handler litt om det jeg skrev innledningsvis her. I tillegg gav jeg dere noen push up tips, og skrev om hvordan du kan holde treningsmotivasjonen gjennom vinteren. 
SONY DSC
Juleforberedelsene begynte, verdens beste pepperkaker ble bakt og det ble drukket x-antall kopper kakao med krem. Det gikk mye i julebakst, hvor jeg stort sett bakte '"originale" julekaker med sukker, smør og hvetemel. Av sunnifisert julebakst, laget jeg Videseterkaker som var en helt ny julekake for min familie. Disse var så gode at de har blitt en fast del av juletradisjonen fremover. Innlegget dere likte best i desember var Må det være så jævlig sunt da? 


Der lar jeg innlegget kommet til veis enda.
Takk 2016 for alt du har lært meg og latt meg oppleve :grin:  Og hjertelig takk til deg, for at du har fulgt meg i 2016 og tusen takk for alle fantastiske tilbakemeldinger. Jeg håper dere følger med videre og at jeg kan gi dere en enda bedre blogg i 2017. Jeg er klar som et egg til å kicke ass på nyåret. Håper du er det samme!

Kristine ♥

SUPER ENKLE OG SUNNE PANNEKAKER

 • 29.12.2016, 14:49


Jeg vet ikke med dere, men i dag kjente jeg virkelig at jeg måtte ha noe annet enn tung julemat. Da slo jeg til med disse super enkle og sunne pannekakene til lunsj. Knall godt!

SONY DSCPannekakene slenger du sammen på noen få minutter. Du trenger faktisk bare tre ingredienser; banan, egg og havregryn. Dette er super ingredienser som ikke bare gir deilig smak, men som også gir super sunne pannekaker. Banan bidrar med en rekke viktige vitaminer og mineraler som kalium, fosfor, magnesium, vitamin K. Egg gir deg proteiner og sunt fett, i tillegg til en rekke vitaminer og mineraler. Fra havregryn får du langsomme fibre, litt protein og viktige mineraler som sink, magnesium og jern.  

SONY DSCBanan er helt fantastisk i pannekakerøren. Frukten gjør pannekakene mer saftig og naturlig søte. Jo mer moden bananen din er, jo søtere og saftigere blir pannekakene! For de av dere som ikke er så glad i banansmaken, ta det helt med ro, det smaker faktisk ikke banan! Jeg synes ikke banan er spesielt godt, men disse pannekakene elsker jeg! 

SONY DSC

Super enkle og sunne pannekaker

1 stor banan, eventuelt 2 små, gjerne godt modne
2 egg
1 dl havregryn, eventuelt mel av annen type
Valgfritt: 1/2 ts kanel, 1/2 ts kardemomme og 1 liten klype salt

Ha alle ingrediensene i en bolle. Mos med stavmikser. Du kan eventuelt også bruke blender eller foodprosessor. Stek pannekaker i en panne på middels varme. Server lune. 

SONY DSC
Nystekte pannekaker med brunost. Mmmm... Fantastisk godt!
Håper de faller i smak hos deg også :razz:


Kristine ♥

JULETRENING OG JULEKOS

 • 28.12.2016, 15:53


Dagen i dag har så langt bestått av en lang morgen med en stor kopp kaffe, før det ventet en deilig, julefrokost, juletrening og nå julekos. Juleferien nytes virkelig til det fulle!
Alt som har med julen å gjøre, både ferie, mat, godis og hygge, gir meg ekstra futt til trening. Det er så gøy å trene på slike dager. Neste så jeg bare vil fortsette og fortsette og fortsette!

Dagens juletrening ble en slags kombi-økt med litt forskjellige øvelser. Jeg gjorde akkurat det jeg hadde lyst til! Det ble chins, knebøy med strikk, sumo markløft, face pull, stående roing og denne mageøvelsen som du ser på bildet. Det er i grunn en slags statisk benhev som du gjør i kapteinens stol. Du bøyer altså bena når du er kommet deg opp i apparatet, slik at knærne har nitti grader, og legger en vektskive på lårene. Deretter holder du denne stillingen så lenge du klarer. Fy søren. Det er forferdelig tungt! Jeg la 5 kilo på lårene mine og slet med å holde stillingen i 1 minutt. Om du vil kjenne at det svir i magen, må du prøve denne neste treningsøkt!

SAMSUNG CSC
Nå sitter jeg her med en kopp kakao og pepperkaker - julekos 🎅 Resten av kvelden skal nytes til det fulle, så vel med ferien! 
Jeg er vokst opp med at vi har en fast dag før jul hvor vi baker verdens beste pepperkaker og etterpå drikker kakao med krem. Kakaoen lages av mørk sjokolade, litt vaniljepulver og melk. Kremen lages av kremfløte og litt sukker. Så dyppes pepperkakene oppi kakaokoppen. Det er rett og slett himmelsk! Dette er den ultimate julesmaken og den beste julekosen for meg. Det strømmer på masse gode minner og jeg får en god følelse innvendig. I tillegg smaker det jo utrolig godt!  Derfor er akkurat dette noe som gjentas mange ganger i løpet av julemåneden, slik som nå. 

SAMSUNG CSC
Håper julen behandler deg pent. Ta vare på de du er glad i og husk å nyte dagene og øyeblikkene. 

Kristine ♥

MÅL - MOT NYE MÅLSETTINGER I 2017

 • 27.12.2016, 15:33


2017 står hvert øyeblikk for våre føtter. Da nærmer vi oss også startskuddet for nyttårsforsetter.  I den anledning tenkte jeg å snakke litt om mål og målsetting. Her er det nemlig svært mange som gaper over for mye og feiler. Kjører du på mot nye målsettinger i 2017, er det et par grunnleggende ting som er lurt å huske på.

SAMSUNG CSC
Når du skal sette et mål, må du finne noe som virkelig engasjerer deg og som du brenner for. Noe du virkelig har lyst til å klare. Målet må være realistisk, men det må også være noe du virkelig må jobbe for å nå. 

Bruk de tre H'er når du lager deg et mål. Hvorfor, hva og hvordan. Hvorfor ønsker jeg å....( det aktuelle målet)? Hva kan du gjøre for å nå målet? Hvordan skal du gjøre det? Skriv det ned slik at du kan se på lappen din underveis. 

Det aktuelle målet må være konkrete og tidsbestemte, slik at du faktisk kan vite når du har nådd målet. Mål som 'jeg skal ta fem pull ups minutter innen 1 mars', eller 'jeg skal gå opp 5 kilo innen sommerferien', er konkrete og bra mål med en fast tidsramme.

Når du har satt deg det aktuelle målet og skal begynne å jobbe med det, må du være tålmodig. Roma ble ikke bygget over natten, slik er det også med de fleste mål. Forstå at ting tar tid og fokuser heller på de små skrittene og de små seirene du tar hver dag. 

SAMSUNG CSCMotiver deg selv med delmål. Er målet ditt for eksempel å klare 5 pull ups på 3 måneder, kan du fort bli demotivert om du kun klarer 1 i dag. Sett deg små delmål. At du for eksempel skal klare 2 pull ups når denne måneden er omme. 4 om 2 måneder, og så 5 om 3 måneder. Har du slike mindre delmål på veien, vet du at du er på riktig vei og det er lettere holder motivasjonen oppe.


Lykke til mot nye målsettinger i 2017  :grin:

Kristine ♥

JULEKOS OG KALORIER

 • 26.12.2016, 11:18


Hei dere og god andre juledag!
Håper du har hatt en aldeles herlig julefeiring så langt og at du nyter noen late og deilige juledager. Jeg har akkurat spist en sen julefrokost i godt selskap. Hvert øyeblikk skal jeg ta meg en tur på trening, igjen med lillebror. Vi skal leke oss rundt og prøve litt nye øvelser. Det blir moro!


Beklager at det var helt stille fra meg i går. Jeg valgte å ta en off-dag med helt fri fra sosiale medier. Verken blogg, facebook, snap eller instagram ble brukt. Julen handler om samvær med de du er glade. Det var viktig for meg å ta en hel dag av og bare fokusere på de rundt meg. Jeg tror alle har godt av en slik off-dag av og til. 

Uansett, det var noe jeg ville snakke om i dag; julekos og julekalorier. Jeg har nemlig fått en del spørsmål om hvordan og hva jeg spiser i julen. Som nevnt før, i julen bryr jeg meg absolutt ikke om hva jeg burde gjøre når det kommer til kosthold og trening. Jeg koser meg med akkurat det jeg har lyst på av mat og godsaker. I min verden teller ikke julekaloriene!  Det er juleselskap, julefrokoster og julemiddager og matinntaket er vel relativt stort. Jeg fråtser likevel ikke i alle søtsakene og julematen, og spiser til jeg blir kvalm og uvel. Det handler om å spise, kose seg og nyte det.

Jeg prøver å holde en normal måltidsrytme, altså frokost, lunsj, middag og kveldsmat, spise jevnt, hygge meg med de jeg er sammen med og passe på at jeg får i meg en god proteinkilde til hvert måltid (kjøtt, fisk, fugl, og lignende). Julens fristelser nyter jeg akkurat når jeg føler for det. I og meg at jeg er en enorm søtmoms, blir mye ekstra i julen. Noe beste jeg vet er varm sjokolade med pisket kremfløte og pepperkaker. I julen blir det x-antall slike kopper! Det at jeg tar det helt med ro i julen, fører til en enorm motivasjon, masse energi og nye rekorder på nyåret. Da er batteriene ladet opp til det fulle!

I året er det tre hundre og sekstifem dager. Hva som skjer i juleferien har så og si ingen betydning i den store sammenheng. En sunn kropp og en god helse handler ikke om å være fanatisk, da har det sklidd over i det usunne. Det sies at det er ikke hva du spiser mellom jul og nyttår som teller, men hva du spiser mellom nyttår og jul. Det er faktisk helt sant! Du blir ikke overvektig eller usunn av juleferien. Det er hverdagskostholdet, hva du spiser måned etter måned, og aktivitetsnivået ditt i hverdagen som har betydning.
Nyt romjulen videre :grin: 

 
Kristine ♥

GOD JUL

 • 24.12.2016, 10:45


Jeg titter bare innom for å ønske dere en riktig god jul!
I skrivende stund sitter jeg foran peisen, med pcen på fanget og en kopp kakao i hånden. Ja, pysjen er fortsatt på for min del, så jeg legger ved et bilde fra i går kveld isteden; med vin i hånden og nærmest rusa på den deilige stemningen! Hvert øyeblikk skal jeg sette meg ned med julefrokosten og Tre nøtter til Askepott. Det oser jul og glede lang vei!Jeg sier som julekulen min; god jul dere! Nyt disse dagene nå mens du kan. Glem alt av må, burde og skulle. Glem trening og sunn mat. Plutselig er hverdagen tilbake igjen med rutiner, vanlig kosthold, trening, skole / jobb og alt som hører hverdagen til. Bruk disse deilige juledagene til å lade opp og hygge deg i samværet med de du er glade i. Nyt julaften med god mat, godt selskap og masse kjærlighet. Jeg håper din jul blir magisk på alle måter 🎅  Ta vare på deg selv og de du er glad i. 


Kristine ♥

TRENING MED LILLEBROR

 • 23.12.2016, 16:35


I dag tok jeg meg en treningsøkt med lillebror. Det skal sies at lillebror ikke er så liten lenger. Han er langt høyere og sterkere enn storesøster, men i mine øyne vil han alltid være lille-bror. Fordelen med at lillebror er blitt stor, er at han kan presse meg på trening. Jeg får ikke sluntret unna når han er med! Vi kjørte en fullkroppsøkt med blant annet chins, benpress, revers flyes, pull through, mage i glute ham raise maskin og knebøy i t-bar apparat. En super økt! Ettersom jeg trente på Actic Hønefoss, et nytt senter for min del, måtte jeg teste enkelte nye øvelser. De har nemlig en del andre apparater og maskiner enn det jeg har der jeg pleier å trene. Over ser du knebøy i t-bar apparat med bred benstilling. Jeg kjørte denne øvelsen i supersett med pull pull through. Først 10 repetisjoner knebøy, så rett på 12 repetisjoner pull through. Jeg gjorde totalt 3 sett. Det brant skikkelig i rumpen! Du må bare prøve denne kombinasjonen. Gode rumpeøvelser kan vi aldri få nok av :mrgreen:


Nå sitter jeg her med en god porsjon risengrynsgrøt. Skuldrene begynner og senke seg og julestemningen kommer snikene. Resten av kvelden blir det pynting av juletre, hygge og familiekos.
Håper alt er bra med deg og dine. Nyt lille juleaften og resten av juledagene! 


Kristine ♥ 

JULEFERIE

 • 22.12.2016, 15:13


Da er det juleferie :grin: Juhu!


Julegenseren er på, humøret er på topp og stemningen er god. Fy søren det blir deilig med juleferie nå!
I min familie er det jeg som arrangerer julaften. De neste dagene har jeg derfor en del jeg skal få unnagjort...julekaker som skal lages, bord som skal dekkes, hus som skal pyntes, julemiddag som skal lages, osv, men jeg skal kose meg med forberedelsene.

Jeg vet at svært mange stresser over julen og alt som skal gjøres. Her må en rett og slett ta litt ansvar for stresset selv! Trenger gulvet å være skinnende rent? Må medisterkakene være hjemmelaget? Og er det nødvendig at juletreet ditt er det fineste i verden? Julen og julaften handler om kjærlighet og det å være sammen med de menneskene du er glad i. Å nyte samværet med disse menneskene, krever ikke at alt er hundre og ti prosent perfekt.  Juleforberedelsene og julestresset blir akkurat så stort som du gjør det til selv. Ikke gjør det større enn det trenger å være!

For min del har jeg skrevet en lang 'To do'-liste som inneholder absolutt alt jeg skal gjøre før gjestene kommer på juleaften. Her har jeg skrevet ned alt fra å brette servietter til å legge rødbeter i skåler. Da har jeg en full oversikt over det jeg skal gjøre og kan krysse av underveis, og slipper de typiske stressende tankene om alt jeg skal rekke. Jeg har lagt listen nok så lav, slik at jeg skal kunne kose meg med disse forberedelsene og ha god tid til å ta meg en kopp kakao her og der, og en treningsøkt om jeg ønsker det. For meg er kos og hygge det viktigste disse dagene! 


Nå skal jeg sette på julemusikk og lage cookies, mens jeg vrikker litt på rumpestumpen og nynner til julesangene. 
Ta et pust i bakken og nyt juleferien :razz:


Kristine ♥ 

INTERVALLER PÅ MORGENEN

 • 21.12.2016, 15:35


Det er ikke alltid jeg er like motivert for intervaller på morgenen, men i dag var jeg i fyr og flamme!


Jeg vet ikke om det er den ekstra mengden med julemat og julegodis som skapte mye energi, tanken på at det snart er ferie eller at jeg hadde god musikk på øret og en Nocco i hånden. Sikkert en blanding. Jeg løp nærmest ned på treningssenteret! Det ble en type pyramideintervaller. Knall moro!
I pyramodeintervaller er ikke intervallene like lange, noe som gjør at tiden flyr avgårde! Pyramide går ut på at du trapper ned lengden på intervallene, for så å øke lengden igjen. Jeg løp altså i 3 minutter, så 2 minutter, så 1 minutt, så i 30 sekunder og snudde. Løp i 30 sekunder, 1 minutt, 2 minutter og 3 minutter. En morsom og effektiv måte å trene intervaller på. 

Intervaller på morgenen så slik ut:
- 5 minutter oppvarming - trapp opp intensiteten
Intervaller
- 3 min høy intensitet
1,5 min rolig intensitet / hvile
- 2 min høy intensitet
1 min rolig intensitet / hvile
- 1 min høy intensitet
30 sek rolig intensitet / hvile
- 30 sek høy intensitet
1 min rolig intensitet / hvile
- 30 sek høy intensitet
1 min rolig intensitet / hvile
- 1 min høy intensitet
1 min rolig intensitet / hvile
- 2 min høy intensitet
1,5 min rolig intensitet / hvile
- 3 høy intensitet 
- 5 minutter nedtrapping


Prøv disse intervallene om anledningen byr seg i julen. Lykke til :grin:
Ps, jeg trekker vinneren av den fjerde adventskalenderen i morgen tidlig, slik at jeg rekker å sende avgårde pakken før jeg drar på juleferie. 

Kristine ♥ 

VIDESETERKAKER

 • 20.12.2016, 15:16


SONY DSCJeg hadde aldri hørt om videseterkaker før en venninne hadde de med da hun kom på kaffebesøk til meg forrige uke. Vips var jeg solgt! Dette er en versjon av havreflarn. Videseterkaker er litt tykkere en vanlig havreflarn og inneholder rosiner og pepperkakekrydder. Jeg har aldri vært fan av vanlige havreflarn, jeg synes de er litt kjedelige, men denne varianten var knall god!

SONY DSC
Skal du teste en ny julekakevariant i år, må det bli disse! Jeg får min del har ihvertfall fått en ny julefavoritt! Dette er en julekakevariant jeg kommer til å ta med meg videre og gjøre til en fast juletradisjons. Håper videseterkakene faller i smak hos deg også :razz: 

SONY DSC

Videseterkaker

100 g smør
100 g fibersirup
80 g sukringold
1 ts kanel
1 ts nellik
​1/2 ts ingefær
1 ts natron
2 ss melk
100 g havregryn
3 ss mel, jeg brukte bokhvetemel
Ca 50 g rosiner

Smelt smør og fibersirup i en kjele. Rør så inn sukringold, krydder og natron. Tilsett melk. Rør inn havregryn og melk. Ha til slutt i rosinene.
Bruk en teskje til å lage klatter på en bakplate.
Stek på 175 grader i 10 minutter.
Avkjøl på rist.

SONY DSCSONY DSC
Mmmm.... Så knasende, sprøe, søte og gode!


Kristine ♥ 

STERKERE

 • 19.12.2016, 17:26


Da er det mandag og det nærmer seg juleferie med stormskritt. Har du hatt en bra start på uken?
Mandagen min har bestått av forelesning, trening, påfyll av vippeextensions og jobb. En effektiv mandag så langt!Dagens trening var av den virkelige gode sorten. En skikkelig deilig treningsøkt! Jeg stortrives på trening for tiden. Jeg blir sterkere og det er både moro og motiverende! I dag økte jeg i chins hvor jeg tok 4 sett * 4 repetisjoner med 5 kilo ekstra belastning i et vektbelte. Herlig altså! De siste 3- 4 månedene har jeg fokusert mer på styrketreningen og da redusert mengden kondisjonstrening, samtidig som jeg har passet på å få i meg godt med næring. Det gir utslag på trening. Jeg har blitt betraktelig sterkere både i knebøy, markløft, chins og enkelte støtteøvelser. Det er så moro! 

Jeg tok meg en liten tankepause etter trening og brukte et par minutter på å klappe meg selv på skulderen og skryte av meg selv. Det er viktig å ta seg tid til å kjenne på følelsen av fremgang, enten om du blir sterkere, løper raskere, gjør det bedre på skolen, blir dyktigere i jobben din, eller noe helt annet. Har du en forandring i positiv retning, ta deg tid til å kjenne etter at du er dyktig, at du gjør noe bra. Føl på det og skryt av deg selv. Det er viktig for egen selvfølelse ♥


SONY DSC
Et viktig punkt på hvorfor jeg blir sterkere for tiden, er at jeg spiser godt med mat. Kostholdet er vel så viktig for hva slags resultater du får av treningen din. Ønsker du å bli sterk, må du spise deretter. Da må du passe på å få i deg nok og næringsrik mat! 

SONY DSC
Dagens middag ble en slags meksikanskgryte. Super kjapt å lage, ja under 10 minutter, og kjempe godt!

Meksikanskgryte
Til 2 personer

1 pakke karbonadedeig, 2 ss tomatpure, 1 boks hakkede tomater, 1/2 løk, ca 1/2 boks mais, ca 200 g erter og krydder (jeg brukte chili, hvitløk, spisskummen og paprika).
Stek karbonadedeig i en panne. Ha i løk i biter, tomatpure og hakkede tomater. Kok opp. Tilsett  erter og mais og la det hele koke et par minutter.
Server! 
Jeg hadde en klatt rømme til og litt ruccola. 


Kristine ♥ 

GIVE AWAY - ADVENTSKALENDER

 • 18.12.2016, 18:43


Vi tenner fire lys i kveld og lar dem brenne ned. For lengsel, glede, håp og fred, men mest allikevel for fred på denne lille jord, hvor menneskene bor.
                                Inger Hagerup.

Vips så var det fjerde advent og det er duket for den siste luken i adventskalenderen. Er det bare meg, eller gjør desember noe med flere av dere? Det begynner i hvert fall å krible i magen min med tanke på at julaften er her om under en uke. Denne tiden av året er jo helt fantastisk. Som jeg elsker julen! 

Over til adventskalenderen. 
Forrige ukes vinner ble Silje. Hipp hurra! Jeg har sendt deg mail. Håper du får gleden av klokken.


I dagens fjerde adventskalender, kan du vinne en herlig pakke med diverse godsaker og supermat. Kakaomasse, kakaosmør, himalayasalt (så kan du lage din egne knall gode sjokolade - se oppskrifter her), raw og crispy snack og supergrøt. 
Alt du trenger å gjøre er å legge igjen navnet ditt under. Husk epost adressen din! 
Vinneren trekkes på torsdag. 


Vinneren er trukket og kontaktet. Gratulerer Marianne!

Nå skal jeg lade opp til et par dager til med skole og jobb. Jeg har nemlig ikke ferie helt enda. Ha en fortsatt fin adventssøndag :grin:

Kristine ♥ 

FAVORITT JULEKAKER

 • 18.12.2016, 09:56


Riktig god fjerde adventssøndag 🎅  Nå nærmer julaften seg med stormskritt!
Om du har lyst til å bake julekaker i dag, er arkivet mitt er fylt med masse gode sukkerfrie, proteinrike og for det meste glutenfrie juleoppskrifter.
Her kommer noen av favorittoppskriftene mine.

Kolakaker
Disse er skikkelig seige og gode. Skorpen er sprø, mens kjernen er seig og chewy med en karamellaktig smak.

Risboller
Med masse deilig sjokoladesmak! 

Krumkaker
Sprø og gode krumkaker hører julen til.

Julebiskotti
Nydelige julebiscotti med appelsin og mandler.

Julekake
Deilig og saftig julekake med rosiner. 

Berlinerkranser
 Glutenfrie, fiberrike og nesten sukkerfrie berlinerkranser. 

Kakenmenn
Søte kakemenn laget med kjærlighet. 

Sjokoladefugde med mandler
Seige og gode! 

Peppernøtter
 Harde utenpå og myke inni. Mmmm....

Havreflarn med sjokolade
Supergode og sprø havreflarnene med sjokolade. 

Brune pinner
Karamellaktige og knall gode brune pinner!

Juleringer
Juleringer, også kalt julekranser, med smak av dadler og vanilje. 

Sjokoladecookies
Sjokoladecookies med store deilige biter av hvit sjokolade og mandel.

Kokosmakroner
En klassiker! 

Julekake
Nok en klassiker. Søt, saftig og god. 

Mandelkjeks
Disse mandelkjeksene er harde og sprø utenpå og myke og seige inni. 

Julekuler
Deilige julekuler med smak av klementin og marsipan. 


Min ultimate julekake som jeg må ha hvert år er mammas pepperkaker, også verdens beste pepperkaker. Disse er virkelig knall gode, samtidig som de bringer frem mange herlige minner og god nostalgi. Hva er din favoritt i julen? Lykke til med julekakene :grin: 

Kristine ♥

MORGENKAFFEN

 • 17.12.2016, 08:21


SONY DSC
Riktig god morgen herlige mennesker ♥
Jeg sitter her med morgenkaffen min og speider utover den kommende dagen. Hver morgen bruker jeg et par minutter på å fortelle meg selv at jeg er mer enn god nok og hva jeg er takknemlig for akkurat i dag. Lykke er noe vi skaper selv, ikke noe som dukker opp på magisk vis.

En positiv sjel, starter med et positivt sinn. Legger du et godt grunnlag om morgenen, med positive, glade og takknemlige tanker, har du et stødig fundament for resten av dagen. Det er ikke mer enn to minutter som skal til! Du kan til og med pusse tenner samtidig om du ønsker det. Mens du tar tannpussen denne morgenen, lag en liste i hodet ditt med hva som er bra med akkurat deg og hva du er takknemlig for i dag. Jeg kan love deg at du vil føle deg lettere i kroppen og gladere til sinns etterpå.


Ha en riktig så strålende lørdag!

Kristine ♥

ÅRETS SISTE IHERB PAKKE

 • 16.12.2016, 17:20


Det var nesten litt vemodig å gå på posten i dag for å hente denne pakken. Årets siste iHerb pakke! Jeg kan se tilbake på 2016 og rundt tjue pakker fra iHerb. Allerede nå har jeg en pakke på vei, som jeg tipper kommer når jeg er på juleferie og som da blir 2017 første iHerb pakke . Jeg kan ihvertfall si at jeg er en god og lojal kunde. Jeg elsker jo iHerb og alle de morsomme tingene de har! 

SAMSUNG CSC
Årets siste iHerb pakke inneholdt
- Coconut chips
Super gode med sjokoladesmak.
- Yogi karamell te
Jeg har mange forskjellige Yogi teer og elsker de små søte beskjedene som er på hver te pose!
- Mighty muffin
Disse muffinsene er både gode og enkle. Det er en proteinmuffins hvor du kun tilsetter vann, eventuelt melk, og deretter lager / steker muffinsen i mikroen. Genialt! De finnes i mange forskjellige smaker her.
- Rice thins
Tynne riskaker.
- Trail mix
Denne er de utsolgt for nå, men dette er en blanding av superbærene gojibær, mulberries og goldenberries.
- Atkins candies
I grunn som non stop, bare en sunnere utgave.

Er det forresten noen av dere som har smakt den nye Questbaren Rocky Road? Jeg venter spent på at pakken kommer i posten, men som den utålmodige sjelen jeg er, synes jeg det tar fryktelig lang tid!
Bruk gjerne koden min OKE701 om du handler på iHerb. Da får både du og jeg rabatter. 


Nå venter sushi og hygge. Det er helg :razz: Ha en finfin fredagskveld!

Kristine ♥

SPRØ SØTPOTETFRIES OG KYLLINGLÅR MED BACON

 • 15.12.2016, 16:50


Ser ikke dagens middag utrolig fristende ut? Dette ble så godt! Jeg hadde sprø søtpotetfries, kyllinglår med bacon og en brokkoli- og kikertsalat. 
Maizenna er hemmeligheten bak perfekte søtpotetfries. Da får du en sprø og god overflate, og myk kjerne. Sammen med et saftig kyllinglår surret i bacon og en smakfull brokkolisalat, var dette en fest av en middag. Nam!

SAMSUNG CSC

Sprø søtpotetfries og kyllinglår med bacon
Til 4 stykker

Sprø søtpotetfries 
1 kg søtpotet
1 ss olje
1 ss maizenna
1/2 ts salt
1/3 ts pepper
1/2 ts hvitløkskrydder

Vask søtpotetene godt. Kutt de i jevne biter.
Legg dem i en plastikkpose med maizenna og krydder. Rist godt slik at det kommer maizenna på alle potetene. Åpne posen og ha i oljen. Rist godt en gang til. Legg søtpotetfrisene utover en stekeplate med bakepapir. Pass på at potetbitene ikke ligger over hverandre. 
Stek på 225 grader i 20 minutter. Ta de så ut og snu frisene og stek videre i 15 minutter. 

SAMSUNG CSC

Brokkoli- og kikertsalat

1 brokkoli
2 tomater 
1/2 rødløk
1 boks kikerter
1 god håndfull soltørkede tomater
1 sitron
1/4 ts salt
1/4 ts pepper

Del brokkoli i buketter og kok de møre i rikelig med vann. Dette tar cirka 4 -5 minutter. Skjær tomater og rødløk i skiver. Hakk de soltørkede tomatene grovt. Hell av vannet på kikertene. Bland brokkoli, tomat, rødløk, kikerter og soltørkede tomater i en bolle. Press over sitronsaft og strø over salt og pepper.
Server.

SAMSUNG CSC

Kyllinglår med bacon

4 kyllinglår
1 pakke bacon

Surr 2 skiver bacon rundt hvert kyllinglår. 
Stek på 175 grader i cirka 1 time. For best resultat anbefaler jeg å bruke et steketermometer. Stek til kyllingen er på 69 grader. 


Da har du en super god middag som er kjempe sunn. Masse smak og gode næringsstoffer! En middag som passer like godt til ekstra hverdagskos som en deilig helgemåltid.  Snadder mat!
God middag :grin:

Kristine ♥

MÅ DET VÆRE SÅ JÆVLIG SUNT DA?

 • 14.12.2016, 17:26


Etter at jeg la ut oppskriften på verdens beste pepperkaker på lørdag, fikk jeg en kommentar på hvordan jeg kunne kalle meg selv en helseblogger når jeg legger ut en oppskrift med hvetemel, sukker og smør. Det er veldig sjeldent jeg blir sint eller lei meg av kommentarene deres. Derimot blir jeg veldig ofte glad, stolt og æret - nå lurer jeg inn et lite tusen hjertelig takk for at dere er så fantastiske. Denne gangen var det annerledes, jeg ble faktisk ganske så provosert av denne kommentaren!

SONY DSC
Pepperkaker og en god kopp varm sjokolade nytes med den beste samvittighet. Og, ja, jeg er fortsatt sunn! 

Må det være så jævlig sunt da? Altså, i desember, den ene måneden i året hvor stort sett alt dreier seg mye om mat og julegodis. Trenger vi å spise sunt hele tiden? Jeg vil egentlig refferere til innlegget mitt 'Hold formen i julen?'. 

Etter denne kommentaren har jeg bestemt meg for å ikke lage noen sunne julekaker i år. Det er kanskje litt radikalt og opprørsk, men jeg vil vise dere at selv om en spiser godis og andre såkalte "usunne" matvarer, så kan en fortsatt være frisk og sprek. Uansett hvor mange julekaker jeg spiser med hvetemel, sukker og smør, så er jeg fortsatt sunn! Jeg er aktiv og trener, spiser variert, og mye frukt og grønt, men det viktigste av alt; jeg nyter livet og alt som hører med. En god og lykkelig psyke er nemlig nøkkelen til å være sunn!


Kristine ♥

Ps. Jeg har et par oppskrifter på sunnere julegodt som både er laget og spist, så dere som vil ha oppskrifter på sunt julegodt trenger ikke å fortvile. Det kommer det også. 

JULEGAVETIPS TIL DEN TRENINGSGLADE

 • 14.12.2016, 07:34


God morgen!
Det er ti dager til julaften og julegavene skal ordnes!
Er du som meg, og ligger litt bak med julegavene har du noen julegavetips her :grin:


Treningsutstyr til hjemmebruk
Treningsutstyr til hjemmebruk er en perfekt gave til en treningsglad sjel. 
Kettlebells, pilatesball, pull ups stativ eller en yoga matte gjør det enkelt å ta seg en god treningsøkt når som helst!


Treningsklær til henne
Å være komfortabel på trening er viktig. For den treningsglade vil treningsklær alltid bli mottatt med stor takk!
Denne super freshe Reebok tightsen vil helt klart falle i smak. En god sportsbh, en topp og treningsbh i ett, en fin singlet, klassikeren alle vil ha 2XU mid rise tights, eller en varmeregulerende jakke fra Craft. 
Løfte sko til styrketrening, Salmin sko for løping og crossfit eller løpesko med pigger til utebruk.

Spiselige julegaver
Jeg gir alltid bort spiselige julegaver til besteforeldrene mine. De baker ikke selv men vil ha julegodt. Hjemmelaget marsipan eller karameller er supre gaver. Også så godt da! 

Ullundertøy
Ullundertøy er godt både for bruk ute og til bruk som koseantrekk inne. 
Lillefargen på dette Devol settet, genser og bukse, er super lekker! Genserne og buksene fra Mons Royale både ser kule ut og varmer godt. Ellers er Rose genseren og buksen til Kari Traa, en klassiker!

Treningsdate 
Å lage et gavekort på en treningsavtale er både gøy og sporty. 
Ta med en venn eller mor på en real styrkeøkt eller en lang skitur - gjør gode venner til sporty venner.

En bakepakke
Gi bort en "bakepakke" med sunne ingredienser. Mine topp fire ingredienser er sukringold, sukrin+fibersirup gold, mandelmel, fiberfin, kokosmel, stevia dråper og kokosolje.
Skriv gjerne også ned noen av dine favorittoppskrifter. Det setter et personlig og koselig preg på julegaven.  


Bøker og blader
Å gi bøker er hyggelig. Selv elsker jeg å lese bøker! 
Hjernen er stjernen er en bok jeg virkelig kan anbefale. Den tar for seg vår fantastiske hjerne og gir deg små tips til alt fra å huske bedre til hvordan du kan føle deg bedre. Styrketrening for jenter tar for seg nettopp styrketrening og jenter, og gir deg en god innføring i mange styrkeøvelser. Kristine Weber har mange flotte bøker. Selv håper jeg å finne den nyeste boken Hverdagsgodt uten sukker, under treet. En annen kokebok jeg kan anbefale er Verdens beste familiekokebok. Her får du mange sunne, enkle og gode oppskrifter. Sjarmen med tarmen er en bok som har blitt populær og ikke uten grunn. Jeg har fått ny respekt for tarmen vår etter at jeg leste denne! Etter å ha lest Selvfølelsen, har jeg blitt enda mer bevist på hvordan jeg snakker til meg selv og å behandle meg selv pent. Kjenner du noen som er veldig streng mot seg selv, vil jeg anbefale Ikke vær så slem mot deg selv, som tar for seg hvordan en kan være fornøyd med det livet en har i dag.
Diverse
Proteinbarer er alltid smakelig å få. Mars og Snickers barene har blitt populære, og ikke uten grunn, for disse er gode! Nocco er en favoritt hos meg og jeg drikker en nesten hver dag. En foam roller vil være en gave som både blir elsket og hatet. Les hvorfor du burde rulle her. Tråløse hodetelefoner er noe jeg ikke kan leve uten. Jeg bruker mine Miiego´s daglig. Et koselig sett med lue og votter til bruk i snøen. Om du er usikker på hva du skal gi, kan et gavekort være en enkel og god løsning. 


Jeg lurer veldig på hva du ønsker deg til jul? :grin:

Kristine ♥

DAGENS TRENING - PUSH UPS

 • 13.12.2016, 16:09


I dag hadde jeg en knall økt på overkroppen :grin:
Dagens trening bestod av
-Chins med vekt
3 sett * 5 repetisjoner
- Stående roing
4 sett * 8 repetisjoner 
- Face pull
3 sett * 12 repetisjoner 
- Skulderpress med stang
4 sett * 8 repetisjoner 
-Push ups med strekk
3 sett * 12 repetisjoner 

Jeg vil slå et slag for push ups! Push ups er en super øvelse. I tillegg til å trene bryst- og tricepsmuskulaturen, styrker du også stabiliteten til skulder-  og kjernemuskulaturen.
Push ups kan gjøres overalt og du kan tilpasse vanskeligheten etter dine forutsetninger. Ta push ups på knærne for en enklere variant eller push ups i ringer for en tyngre variant. Alle kan få til push ups! Finn en passende variant for deg. Slik gjør du push ups:
Forsøk å ha en rett linje fra føttene og helt opp til hodet, med en naturlig svai i ryggen.
Ha omtrent førtifem graders vinkel ut fra kroppen, mellom skuldrene og overkroppen, og skulderbreddes avstand mellom hendene.
Stram kjernemuskulaturen og senk kroppen ned mot gulvet. Når brystet berører gulvet er du i bunnposisjon, og presser tilbake til startposisjonen. Gjenta. 

Push ups kan, som nevnt over, gjøres i mange varianter. Vil du ha en enklere variant av øvelsen kan du plassere noe under brystet, for eksempel ta push ups mot en benk. Vil du ha øvelsen vanskeligere kan du plassere noe under føttene, slik at underkroppen er høyere enn hodet og du får mer tyngde på overkroppen. Ved trene push ups med strekk, slik jeg gjorde i dag, altså å ta push ups mellom to vektskiver, steppkasser eller kettlebells, får du en tyngre øvelse, samtidig som i det gir større bevegelsesbane og brystmuskulaturen får tøyd seg i bunnposisjonen. 
Ta push ups neste gang du er på trening!


Kristine ♥

LUCIA OG LUSSEKATTER

 • 12.12.2016, 15:40


Imorgen er det Lucia. Da må vi lussekatter! Luciadagen er opprinnelig en minnedag for martyren Lucia. I dag forbinder de aller fleste, deriblant meg, Lucia med luciatog, luciasangen og lusseboller. Og lusseboller, også kalt lussekatter, ja det må vi ha!


Ifølge Wikipedia skal skikken med lussekatter skal ha oppstått i Tyskland på 1600-tallet.  Djevelen, da i form av en katt, ga barna juling, mens Jesus, i skikkelse av et barn, delte ut boller til alle snille barn.  For å holde den lysskye djevelen unna, ble bollene farget med lysende gul safran.
Jeg for min del er oppvokst med å gå lussiatog og mamma bakte alltid lusseboller.  Da jeg var barn hadde jeg lyst blondt hår ned til rumpen og dermed ble det gjentatte ganger jeg som var Lucia med lys på hodet.  Nå er det godt over ti år siden sist jeg gikk i tog, men lusseboller, det må jeg likevel ha hvert år. Jeg vokser aldri fra lussekattene! 

Nedfor dere to av mine favorittoppskrifter på sunnere lussekatter. Går du for den originale oppskriften, kan jeg anbefale Tine sin oppskrift. Den har jeg laget mange ganger. Uansett hvilken form for lussekatter du velger - kos deg med dem! 
 


Fiberrike og glutenfrie lussekatter
5 stykker

30 g mandelmel
2 ss sukringold
20 g fiberfin
1 ss kokosmel
1 ss fiberhusk
1 ts bakepulver
1/2 ts vaniljepulver
1/2 ts safran, eventuelt gurkemeie
1 egg
20 g smeltet smør eller kokosolje
50 g kesam
Rosiner, valgfritt

Bland sammen alle de tørre ingrediensene.
Tilsett så det våte.
Bland godt sammen og la deigen stå å svelle noen minutter.
Ta litt kaldt vann på hendene og form kusseboller. Pynt eventuelt med rosin om du ønsker det. 
Stek på 160 grader i 25 -30 minutter.Spelt lussekatter
12 stykker

1/2 pakke tørrgjær
6 dl speltmel
1 dl fiberfin
1 g safran, eventuelet
1/2 ts gurkemeie
1 ts kardemomme
1 dl sukringold
50 g smør
2,5 dl melk
150 g kesam
Rosiner om ønskelig

Bland sammen tørrvarene. Smelt smør og varm opp melken til den er 37 grader. Hell melk, smør og kesam over tørrvarene. Elt godt. 
La deigen heve i 1 time.
Del deigen i 12 emner og lag lussekatter. La etterheve i 30 minutter.
Stek på 225 grader i 10 minutter. Glutenfrie bokhvete lussekatter
13 -14 stykker

3 egg
2 eggehviter
4 ss sukringold
1 ts safran, eventuelt gurkemeie 
4 ss smeltet smør, eventuelt kokosolje
1,5 dl kokosmelk, eventuelt melk
1/2 dl mandelmel
1/2 dl kokosmel
1/2 dl bokhvetemel, eller annet mel som speltmel
1 ts fiberhusk
2 ts bakepulver

Pynt
Gojibær eller rosiner

Visp egg, eggehvite og sukrin luftig.
Tilsett safran, smeltet smør og kokosmelk.
Rør så inn tørrvarene.
Tilsett eventuelt litt mer bokhvete om deigen blir veldig våt. Den skal være fast og litt klissete.
La deigen svelle i 5 -10 minutter.
Ha litt mel på kjøkkenbordet. Den deigen i biter og trill pølser. 
Form lussekatter. Stikk eventuelt ned gojibær eller rosiner i bollene. 
Stek på 200 grader i 15 minutter.


Da er det bare å synge i vei "Svart senker natten seg, i stall og stuer. Solen har gått sin vei, skyggene truer. Inn i vårt mørke hus, stiger med tente lys. Sancta Lucia, Sancta Lucia."
Ha en riktig så fin Lucia når den dag kommer i morgen :grin:


Kristine ♥

GIVE AWAY - ADVENTSKALENDER

 • 11.12.2016, 19:16


Da er vi kommet til den tredje luken i adventskalenderen. Det er under to uker til julaften dere. Det gledes!

Først må jeg si tusen hjertelig takk for alle kommentarer i forrige ukes adventskalender. Jeg har ikke ord og vet ikke hva jeg skal si / skrive. Herlighet så fantastisk mange vakre ord! Jeg har lyst til å gi dere alle sammen en premie, men det har jeg dessverre ikke muligheten til. Isteden sender deg hver og en god og varm juleklem.  Jeg er æret og utrolig takknemlig for at jeg har så mange flotte lesere med et stort hjerte ♥ 
Jeg prøvde å velge ut en kommentar som skulle vinne, men det ble alt for vanskelig! Isteden endte jeg opp med å bruke True Random Number Service for å kåre vinneren. Denne gangen ble det Karoline. Gratulerer. Jeg har sendt deg mail! Dere andre får en trøsteklem og en ny muligheten til å vinne idag.
Jeg må også legge til at jeg har laget en lang liste over alle deres ønsker. Slike tilbakemeldinger må til for å vite hva dere ønsker mer og mindre av. Da kan jeg forbedre meg! Nå har jeg noe å jobbe med. Tusen hjertelig takk igjen!

I dagens tredje adventskalender, kan du vinne en klokke fra Daniel Wellington. 
Alt du trenger å gjøre er å legge igjen navnet ditt under. Om du i tillegg vil følge meg på Facebook-siden min her blir jeg glad. 


Ha en fortsatt god adventssøndag :grin:
Lad opp til en ny uke!

Kristine ♥ 

KARAMELLER I LANGE BANER

 • 11.12.2016, 10:51


God søndag herlige lesere!
Jeg startet søndagsmorgenen med å lage en stor porsjon karameller. Hver jul ender jeg alltid opp med å lage flere porsjoner med karameller, fordi karamellene blir spist opp før julaften! Derfor tenkte jeg i år at jeg skulle være smart og lage en kvadruppel porsjon, slik at det skal holde en stund. Nå er jeg spent på å se hvor lenge karamellene holder, om jeg klarer å la det være igjen noen til juleaften eller ikke. Jeg elsker nemlig karameller! Seige, klissete, søte og utrolig gode! Karameller er perfekt til kaffekosen, som en del av julebaksten eller når du har lyst på en liten godbit. 
Under følger et par av mine karamellfavoritter - her får du karameller i lange baner. Uansett hvilken variant du velger, så lag dobbel oppskrift. Jeg kan love deg at de forsvinner fort. Enjoy! Karameller med vikingmelk

1 boks vikingmelk
0,5 dl sukrinold*
2 ss fibersirup, eller annen sirup som yaconsirup
1 liten klype salt, valgfritt

Ha alle ingrediensene i en stor bolle og rør om med en skje.
Sett bollen i mikroen på maks effekt i 6 -8 minutter.
Ta ut bollen et par ganger og rør om.
Du kan også koke karamellene i kjele. Da må de kokes i cirka 40 minutter.
Hell massen i små former eller bruk en stor bakepapirkledd form. 
Avkjøl i kjøleskapet. 
Er du utålmodig som meg, kan du sette karamellene 15 minutter i fryseren. Mmmm....


*Du kan bruke vanlig sukrin også, når du koker karameller. Jeg foretrekker sukringold da smaken blir rundere. Sukrin ene og alene kan også gi en litt kald smak. Bruker du sukrin anbefaler jeg at du i hvert fall bruker 50 / 50 sukrin og sukringold. Karameller med fløte

​2 dl fløte
1 dl sukringold
1 ss smør
2 ss fibersirup eller yaconsirup 
1/2 ts økologisk vaniljepulver

Bland alle ingrediensene i en bolle og kok i 7 - 8 på sterk varme i mikroen.
Du kan også koke karamellene i en tykkbunnetkjele. Da må de koke i cirka 40 minutter.
Massen skal koke til den er brun og tykk.
Ta opp litt masse med en skje for å se om den er ferdig. Stivner karamellene raskt i kantene er de klare. 
Hell karamellen over i former eller bruk en form kledd med bakepapir. 
Sett form / formene i kjøleskapet til karamellene har stivnet.Karameller med mørk og hvit sjokolade

2 dl fløte eller vikingmelk
1 dl sukringold
1 ss smør 
2 ss fibersirup gold
1 liten klype salt, valgfritt
1/2 ts økologisk vaniljepulver, valgfritt 
40 g hvit sjokolade
40 g sukkerfri sjokolade, jeg brukte denne

Kok karamellen som beskrevet over. 
Hakk sjokoladen i biter og legg i bunnen av små former. Du kan også bruke en stor bakepapirkledd form. Strø da den hakkede sjokoladen utover formen. Hell den ferdig kokte karamellen over og sett i kjøleskapet til karamellene har stivnet. Bruker du en form, skjærer du karamellen i biter før servering. Pepperkakekarameller

1 boks vikingmelk eller fløte
0,5 dl sukringold
2 ss fibersirup
1 liten klype salt, valgfritt
1 ss kanel
1 ss malt ingefær
1/2 ss malt nellik
1/2 ss malt kardemomme

Ha alle ingrediensene i en stor bolle og rør om med en skje.
Kok som beskrevet over. 
Hell massen over i former eller i en kakeform kledd med bakepapir.
Avkjøl i kjøleskapet. 

Sjokolade med karamell

Sjokolade
3 ss kakaosmør
2 ss kakaomasse
2 ss kokosolje
2 ss yaconsirup
2 ss rått kakaopulver
1 ts rått vaniljepulver
1/2 ts himalayasalt

Ha alt i en bolle og smelt over vannbad eller i ovnen.
Om du bruker ovnen setter du ovnen på 50 grader. Når ovnen er varm, setter du bollen i ovnen og setter ned gradene til 40 grader. Smelt sjokoladen i ovnen med døren på gløtt. Rør om av og til.
Når alt er smeltet heller du sjokoladen over i former
Sett kaldt mens du lager karamellen.

Karamell
1 boks vikingmelk eller fløte
0,5 dl sukringold
2 ss fibersirup

Kok karamellen som beskrevet over. 
Når karamellen er ferdig heller du den over i formene med sjokoladen. 
Avkjøl i kjøleskapet. Andre smaksvarianter
Jeg synes nøytrale karameller er knall gode i seg selv. Mine smaksfavoritter er varianten rett over med sjokolade og når du tilsetter salte nøtter i karamellformene. Det er noe med de myke og saftige karamellene som passer perfekt til crunchy og salte nøtter. Det er godt det!
Andre smaksvarianter du kan bruke er å tilsette gojibær, hempfrø, havsalt, mulberries med sjokolade, knuste kaffebønner. Du kan lage en rocky road variant med marshmallows, sjokolade og nøtter, du kan lage en mørk sjokoladevariant ved å røre inn hakket mørk sjokolade i den varme karamellmassen eller en hvit sjokoladekaramell ved å røre inn hakket hvit sjokolade. Mulighetene er mange! Her er det bare å bruke fantasien og lage karameller i lange baner :grin:


Kristine ♥ 

VERDENS BESTE PEPPERKAKER OG PEPPEKAKEKOS

 • 10.12.2016, 16:44


Jeg kan huske årets viktigste juletradisjon, pepperkakebaking, allerede fra jeg var fem år. Når jeg skriver om det nå, ser jeg et tydelig bilde av mamma hvor hun kjevler ut pepperkakedeigen, danser rundt bordet og synger for høy hals til "walking around the christmas tree...". Siden den gang har jeg og mamma bakt pepperkaker hver jul mens vi har sunget og danset til kjente julelåter.

Etter at hun døde for nå litt over to år siden, har jeg ført tradisjonen videre og fått med meg mine to småbrødre til å bake peppekaker. De er riktignok ikke like ivrige på syngingen og dansingen, men å stikke ut pepperkakefigurer og spise deig, det kan de!  Å spise pepperkakedeigen er forøvrig jeg også flink til. Deigen er jo det beste med hele bakingen! 


Over til pepperkakene. Denne pepperkakeoppskriften er verdens beste. Det er ikke uten grunn at mamma ble spurt om hun kunne lage pepperkakedeig til hele ungdomsskolen da jeg gikk i åttende klasse og vi skulle ha juleverksted. Hun sa selvfølgelig ja, som det snille mennesket hun var, og laget nærmere tjue kilo pepperkakedeig! Dette er virkelig verdens beste pepperkaker. Alle som har smakt den en gang, vender aldri tilbake til en annen variant! Og fordi ikke alt trenger å være rippa for smør, sukker og hvetemel i julen, vil jeg dele oppskriften med dere. Les gjerne innlegget mitt 'Hold formen i jula', så skjønner du hva jeg mener med den siste setningen her. Verdens beste pepperkaker
ca 100-125 stk. I dette huset tredobler vi deigen hver jul!

150 g smør
1 1/2 dl lys sirup
250 g sukker
1 1/2 dl fløte
2 ts malt kanel
1 ts malt ingefær
2 ts malt nellik
1 ss natorn
ca 475 g hvetemel

Smelt smøret, tilsett sirup og rør sammen. Avkjøl. tilsett sukker, fløte og krydder, og bland godt. Tilsett natron blandet med litt av melet og arbeid inn resten av melet. Deigen skal være ganske løs. La den stå i kjøleskapet natten over. Deigen smaker utrolig godt! 
Kna deigen med mel på bordet. Kjevl ut og stikk figurer. Det er viktig at du kjevler ut deigen nok så tynn. 
Stek på 200 grader i 5 minutter.


I tradisjon tro, viet vi julen inn med varm sjokolade, pisket krem, pepperkaker og julefilm i dag. Mamma hadde vært så stolt av oss nå ♥
Dette her er bare helt fantastisk! Har du prøvd å dyppe pepperkakene i varm sjokolade (melk, mørk sjokolade og vaniljepulver kokt opp sammen) med pisket kremfløte? Hvis ikke har du gått glip av noe. Det er magisk!Nå sitter jeg her i sofaen i godt selskap og med Love Actually på TV'en. Pepperkakekos, julestemning og kjærlighet. Helt herlig!  Jeg tror ikke jeg kunne hatt det bedre akkurat nå. Å være sammen med de jeg er glad i, minnes mamma, videreføre tradisjoner, le og kose oss, det er det julen handler om. 

Jeg ønsker dere alt godt i helgen. Ta vare på deg selv og de du er glad i :grin:


Kristine ♥

MORGENØKT MED KVALITETSTID

 • 09.12.2016, 11:18


God formiddag dere!
Jeg kom akkurat hjem fra en liten morgenøkt. Det irriterer meg grenseløst, men jeg kjenner fortsatt at formen ikke er på toppen. Nå vet jeg riktignok at en influensa ofte sitter rundt to uker, men jeg vil likevel ikke godta det helt. Jeg vil bli frisk som en fisk, og det fort! 

I går ble det hviledag på meg, og i dag ble det en lett økt. Humøret mitt savner virkelig å trene. For meg er trening et fristed. Det er en viktig form for kvalitetstid med meg selv, hvor jeg for sortert tankene, får ut negative vibber og stress, og henter inn positiv energi. Nå kjenner jeg at det er lenge siden jeg har fått denne typen meg-tid. For å lette litt på trykket i hodet, ble det en liten morgenøkt. Jeg trente med lette vekter og flere repetisjoner. Jammen ble jeg ikke svett av det og det hjalp også på humøret!

SAMSUNG CSCDagens morgenøkt så slik ut:
-10 minutter på ellipsemaskinen 
-Stående roing - på bildet 
3 sett * 12 repetisjoner 
- Utfall
3 sett * 12 repetisjoner
- Sumo markløft 
3 sett * 10 -12 repetisjoner
- Benkpress med manualer 
3 sett * 12 repetisjoner
- Kick back i kabel 
3 sett * 15 repetisjoner


Resten av dagen skal brukes til kos og hygge. Jeg skal bake pepperkaker i godt selskap og så spise god middag og slappe av med familien. 
Håper du får en fin fredagskveld :grin: God helg!

Kristine ♥

HOLD TRENINGSMOTIVASJONEN GJENNOM VINTEREN

 • 08.12.2016, 16:49


Vintermørket er her for fult. For min del kjenner jeg at dørstokkmilen er hakke vanskeligere enn ellers og at gnisten og motivasjonen til å trene ikke er like høy som før. Vi trenger alle litt drahjelp i ny og ne. Her er mine tips til hvordan du kan holde treningsmotivasjonen gjennom vinteren.


Inspirasjon
Hva inspirerer deg og hva driver deg litt ekstra? For min del er god treningsmusikk utrolig viktig. En god beat får nesten kroppen til å bevege seg automatisk! I tillegg drives jeg ekstra av å ha et mål. Et mål kan være så mangt. Akkurat nå jobber jeg med å bli sterkere i knebøy. Det gjør det ekstra moro å gå på trening!

SAMSUNG CSCGjør det du liker
Skal trening bli et fast innslag i hverdagen din, må du finne ut hva du liker og hva det gir deg. Det kan være så mangt; løping, dansing, yoga, crossfit, svømming, klatring, kick boksing, styrketrening, osv. Selv er styrketrening det jeg liker aller best. Det gir meg en fantastisk følelse etterpå, og både hodet og kropp føles lettere og mer energirikt etterpå. Det å ha denne aktiviteten inn i min hverdagsrutine, gjør at jeg unngår det mentale arbeidet før en treningsøkt men at jeg nærmest går på trening med autopilot. Finn ut hvilken aktivitet som gir deg noe og som gjør at du får lyst på mer!

Vær ærlig
Du må ha et realistisk mål og være ærlig med deg selv. Ikke ha for høye forhåpninger. Om jeg vet at det blir en hektisk uke, setter jeg meg kanskje et mål om å komme meg på trening tre ganger den uken, for tre ganger vet jeg at jeg får til. Da får det heller bli en bonus om jeg klarer fire! Ha heller litt for enkle mål enn for høye. Vær dønn ærlig med deg selv og finn ut hva som er oppnåelig for akkurat deg. Er ikke målene dine oppnåelig vil det bli en negativ spiral, der du blir skuffet fremfor at du blir mer motivert. 

Vær flere
Å trene med noen kan for mange være motiverende. Bare det at du har en fast avtale med noen, om det så er en venn, en personlig trener eller en kjæreste, gjør at du har en avtale som er vanskeligere å bryte. Det er tross alt vanskeligere å bryte en avtale med enn venn enn det er å bryte en avtale med deg selv. Jeg er ikke spesielt glad i å trene med andre, jeg foretrekker å trene på egenhånd, men jeg har likevel en vennegjeng hvor vi skryter over mål vi har nådd og det vi har gjennomført. Oppmuntrende ord og positiv feedback fra andre gir absolutt mersmak. Selv om du ikke trener med noen andre, så tørr å del treningsopplevelsene eller treningsmålene dine med andre. Det virker motiverende både for deg og dem. 

Belønning
Vi kommer ikke utenom belønning. Effekten av å ha en gulrot å jobbe mot, skal ikke undervurderes. Når du har noen mål, om det så er å trene to ganger denne uken eller løfte x-antall kilo i markløft, finn også ut hva som er belønningen du skal unne deg selv. Det kan være alt fra å gå ut å spise, en ny lipgloss, et par biter sjokolade, et varmt bad eller en ny tights. Det å vite at du skal få en belønning for innsatsen, uansett hva belønningen er, gir ekstra motivasjon. 


Hvordan holder du treningsmotivasjonen gjennom vinteren?  :grin:

Kristine ♥

EN QUEST LEVERING

 • 07.12.2016, 19:07


Hei og hopp dere! 
Etter fem dager med sykdom, var jeg endelig tilbake på trening i dag. Fy søren så deilig det var! Influensaen har tatt skikkelig tak i meg, og jeg kjenner at formen ikke er helt tipp topp enda. Det ble derfor en kort økt, med et par lette øvelser og tjue minutter med rulling på foam rolleren. Selv om jeg ikke akkurat ble svett, føltes det veldig godt å sette føttene i treningsskoene igjen. Det var neste så jeg ville ta et hallelujarop og en seiersdans. Trening gjør meg rett og slett så ufattelig glad! 

SONY DSC
Da jeg sjekket postkassen etter trening, lå det en hentelapp der. Jeg gikk undrende til posten. Rettere sagt; småløp, for jeg var nyskjerrig! Jeg kunne ikke skjønne hva pakken inneholdt! Ettersom jeg ikke eier et snev av tålmodighet, åpnet jeg pakken på postkontoret idet postdamen gav meg den. I pakken var det en stor quest levering. En hel pakke med masse Questbarer! Det er første gang jeg har bestilt så mange barer på en gang. Jeg unnskylder meg selv med at feberen herjet som verst over meg lørdag kveld, da jeg bestilte pakken!

SONY DSCDagens Quest levering inneholdt Double chocolate chunkChocolate brownie, Chocolate chip cookie dough og Oatmeal chocolate chip. Førti åtte Questbarer i en og samme pakke. Jeg burde ha nok barer for en liten stund!

Når vi først er inne på Questbars.
Iherb har endelig fått inn den nye smaken Rocky road. Gjett om denne frøkna har bestilt en eske? Jeg gleder meg til å smake den! 
Du finner Rocky road her
Bruk gjerne koden min OKE701 når du bestiller på iHerb. Da får både du og jeg rabatter. 


Nå venter kveldsmat og oppgaveskriving, før jeg skal hoppe tidlig i seng. Jeg vil nemlig gi kroppen mest mulig hvile og søvn, slik at jeg blir klar for en tung styrkeøkt raskest mulig. Jeg savner å bli svett i panna og skjelven i bena!
Ha en god onsdagskveld herlige mennesker  :razz: 

Kristine  ♥

JULEGRØT

 • 07.12.2016, 07:17


Grøt er ekstra godt nå som vinteren har kommet. Å varme kroppen på morgenkvisten over en smakfull skål med grøt, er en deilig start på dagen. 
Idag gjorde jeg nettopp det. Jeg startet dagen med en super god julegrøt. Jeg kokte grynene opp med pepperkakekrydder og kokosmelk. Grøten ble kjempe kremet og fyldig. Rett og slett fantastisk godt! Om du er glad i grøt, slik som meg, er jeg sikker på at du vil elske denne varianten! 

SONY DSC
Jeg toppet grøten med kanel, sukrin, en god klatt Røros smør og rosiner, og serverte en Nocco Skumtomte og et par pepperkaker til. Mmmm... Jeg fikk både julestemningen og et ekstra stort smil om munnen denne onsdagmorgenen. 

SONY DSC

Julegrøt
Til 1 porsjon

40 g havregryn
40 g byggryn
2 dl melk, jeg brukte kokosmelk - anbefales 
3 dl vann
1/3 ts salt
1 ts kanel
1 ts nellik
1/2 ts ingefær

Ha alle ingrediensene i en bolle og kokte det opp i mikroen i omtrent 15 minutter. Ta ut bollen og rør rundt tre -fire ganger underveis. 
Du kan også lage grøten i en kjele. Da er det viktig at du rører i kjelen underveis. 
Spis og nyt!

SONY DSC
Prøv deg på en deilig julegrøt en av de nærmeste dagene. Kanskje du får en ny favorittfrokost? 
Ha en super onsdag :grin:


Kristine ♥

HOLDE FORMEN I JULEN?

 • 06.12.2016, 15:57


Nettet, magasiner og aviser flommer over av overskrifter som "hvordan holde formen i julen" og "tips for å holde vekta i desember".
Kan vi vennligst ta et dypt pust, slappe av og kose oss for en gangs skyld? Trenger vi å fokusere på kropp, kalorier, mat og trening hele tiden? 

SAMSUNG CSC
Jeg vil slå et slag for det motsatte - kos deg i julen! De fleste som leser min blogg er allerede opptatt av grønnsaker, proteinrike måltider, styrketrening og intervaller. Kan vi ikke ta en pause fra alt fokuset, og nyt alle deler av julen, både kaker, sjokolade, fest, moro og treningsfri. Januar kommer tidsnok uansett!

Vi skal ikke mer enn tre - fire år tilbake i tid, før julen var en vanskelig tid for meg. En tid fylt med mye dårlig samvittighet og vonde følelser. 
Juleselskap, godis, julemat og alt annet som hører julen med fikk meg til å tenke på kalorier og vektoppgang. Det gav meg angst! Jeg var livredd for å ødelegge formen og jeg hatet å se meg selv i speilet ved juletider, til tross for at jeg ikke gikk opp i vekt! Julemåneden var rett og slett ikke en hyggelig tid. Det var en tid fylt med stress og var som et langt mareritt som gjorde meg både fysisk og psykisk utslitt. 

Jeg har heldigvis vokst, blitt friskere i hodet og kommet lengre. I dag kan jeg nyte julen til det fulle. Jeg er like stolt av kroppen min i desember som i juni. Jeg er trygg på meg selv. Jeg vet at vekt, utseende og hva jeg spiser ikke har noe å si. Jeg er lykkelig som den jeg er. Six pack eller fettprosent definerer meg ikke. Jeg vet også at det er ikke hva jeg spiser mellom jul og nyttår som har noe å si, men hva jeg spiser mellom nyttår og jul. 

For all del, jeg mener ikke at man skal fråtse fra midten av november, når julemarsipanen kommer i butikken, til første januar, når nyttårsløftene kommer, og spise absolutt alt man kommer over til magekrampen tar èn. Det jeg mener er at man skal kose seg og nyte julen. Om man tar en pepperkake her, spiser en julemiddag der, er på julebord, har sjokoladekalender og drikker kakao, så har det ikke den store påvirkningen på vekten. Det man legger på seg i julen er i hovedsak vann på grunn av økt karbohydratinntak (karbohydrater binder vann i kroppen) og dette forsvinner nok så fort. 
Dessuten tenker jeg at de ekstra kaloriene man får i seg denne måneden, gjør seg godt på trening. Masse mat gir ekstra med trykk og energi på trening. Det gjør det ekstra moro å trene i julen!


Gi blanke fa** i alle overskrifter som sier noe alla 'Hold formen i julen'. Kos deg! Glem kaloriene og gled deg over det som er her og nå. Nyt tiden med familien og de du er glad i. Det fortjener både du og kroppen din!

Kristine   ♥

NOVEMBER'S

 • 05.12.2016, 16:02


Da er november omme, årets nest siste måned, og vi er godt inne i årets koseligste måned. November har vært en måned med mye hygge og glede, og ikke minst masse god mat. Her kommer en oppsummering av november. 

SONY DSCNovember's største smil
Som Arthur Arntzen sa:
"Fremdeles er det slik at over alle barrierer; geografiske, etniske, språklige, religiøse, så er det fortsatt kun én eneste ting som øyeblikkelig blir forstått og aldri misforstått oss mennesker imellom, nemlig et åpent, vennlig smil." 
Et smil gjør ikke bare dagen din bedre, den gjør også dagen til de rundt deg bedre. Så smil litt mer! 

November's 'ut av komfortsonen'
Søndag for litt over en uke siden var jeg på podcasten Ingefær. Jeg og Sara snakket om spiseforstyrrelser og det å grue seg til jul. Det er utrolig koselig at så mange av dere har hørt podcasten og kommet med hyggelige tilbakemeldinger. Å skulle snakke åpent om noe som er sett på som litt tabu å snakke om, er vanskelig. Der må jeg si at deres ord og tilbakemeldinger styrker og gir mersmak til å være enda mer åpen. 

SAMSUNG CSCNovember's beste frokost
Enkle scones med masse deilig pålegg. Denne søndagsfrokosten var helt himmelsk. Nystekte scones med røkelaks og egg er super godt! 

November's skumleste formiddag
Da jeg var på shoot med ShapeUp på Elixia Carl Berner. Over ser du det lekre antrekket mitt fra Run And Relax. Det var utrolig skummelt å stå foran kameraet, men fy søren så gøy det var! Jeg gleder meg til å se bildene på trykk i februarutgaven. 

November's treningsfilm
Jeg filmet litt av treningen min en tidlig helg i november. Her kan du se den. 

SONY DSCNovember's beste kake
Seig og god brownie. Ja, jeg tørr påstå at dette er den beste sunne brownien du kommer til å komme over! Fy søren så god!

SONY DSC
November's beste kosedag
Peis, kakao, lillebror som bakte brownie, kortspill og avslapping i koseantrekk fra RunWild var det eneste som stod på agendaen en tidlig søndag denne måneden. Skikkelig deilig og avslappende. En trenger noen slike dager av og til. Jeg gleder meg allerede til juleferie og mange kosedager!

November's mest likte instagrambilde
Ben&Jerry´s isen. Jeg skal innrømme at jeg likte den ganske godt jeg også :grin:

November's mest likte innlegg
Jeg er ikke villig til å gjøre det som trengs, falt i smak hos dere. Det er alltid skummelt å skulle dele mer personlige tanker og ord på bloggen, men med deres fantastiske tilbakemeldinger er det bare utrolig hyggelig og rørende!

SAMSUNG CSCNovember's anti-jantelov innlegg
Da jeg skrev 'Jeg har aldri følt meg bedre' oppfordret jeg alle til å være solte av kroppen sin uansett utseende, vekt, form og farge. Vi er alle vakre og unike på hver vår måte og fortjener å være stolte av den vi er! 

November's beste iskrem
Denne isen laget med bare to ingredienser. Stort enklere blir det ikke! 

November's favoritt øvelse
Chins! Jeg bare digger chins for tiden! I begynnelsen av måneden testet jeg chins med ekstra vekt og allerede nå tar jeg 5 repetisjoner med 2,5 kg ekstra i vektbelte. Det er moro!

November's bakedag
Første fredag i måneden hadde team Nocco en hyggekveld hvor vi laget pizza, vanilje- og sjokolademuffins, pratet og lo. En skikkelig koselig kveld! 

November's koseligste ettermiddag
Julegodtevent i regi av SuperNature og Midsona. Her laget vi masse god og raw julekonfekt, drakk gløgg og hygget oss med hverandre. Håper det ikke blir lenge til et slikt event igjen!

November's Nocco-bilde
Ja, hva skal jeg si. Jeg er ihvertfall Nocco-enough! 

November's treningstips
Sumo markløft. En super øvelse som tar godt på rumpen, fremside, bakside og innside av lår og naturligvis også ryggen.

November's pannekakefest
Proteinpannekaker er noe jeg spiser flere ganger i uken. Det er så utrolig godt! Stort sett lager jeg pannekakerøren litt på slump etter hva jeg har tilgjengelig, hvor sulten jeg er og hva jeg har lyst på. Så smaker jeg til røren underveis slik at jeg får konsistens og smak akkurat slik jeg vil ha den! 

November's mest spilte sang
Jeg blir litt småflau hver gang jeg skal fortelle hvilken sang jeg har hørt mest på. Stort sett så er det jo litt merkelige sanger. Denne måneden har jeg hørt mye på Kiss the sky av Jason Derulo. Rett og slett fordi den får meg i godt humør! 

SONY DSCNovember's beste rundstykker
Julerundstykkene. De er super gode! Jeg har også fått masse gode tilbakemeldinger på disse av dere. Det er utrolig koselig!

Novembers mest lærerike dag
Workshopen Maksimal muskelvekst - optimaliser trening og kost! med Fredrik Gyllensten og Andreas Stokkeland gav masse ny inspirasjon og ny motivasjon til å trene tungt! 

SONY DSCNovember's beste pizza
Denne havre- og speltpizzaen er super god! Den enkle og sunne havrepizzaen til en porsjon som jeg laget i begynnelsen av november, er også veldig god. 


Da er det bare en knapp måned igjen av år tjue seksten. Fy søren som tiden flyr. Jeg ligger fortsatt rett ut på sofaen og er syk. Desember har altså ikke hatt den beste startet for min del, men det blir bedre. Året skal avsluttes med stil - masse julebord, moro, gode treningsøkter, julegodis, familiekos, sunne oppskrifter og annet gøy.
Håper desember blir en aldeles nydelig måned for deg og dine. Start hver dag med et smil, så kan jeg love deg at dagene dine blir ganske så bra :razz:

Kristine ♥

GIVE AWAY - ADVENTSKALENDER

 • 04.12.2016, 18:27


Så tenner vi to lys i kveld, vi tenner de får håp og glede. 
Og hva gir vel mer glede enn å kunne jo bort noe?


Vi fortsetter adventskalenderen her på bloggen.
Vinnerne fra forrige søndag ble Kristin og Karianne. Jeg har send dere mail, gratulerer. Håper dere begge får glede av almanakken!Denne søndagen gir jeg bort en pakke fra iHerb. 
Vinneren kan velge om han eller hun vil ha mine favoritter, som du ser på bildet over, eller om han / hun vil velge ut sine egne. Alt du trenger å gjøre en å legge igjen en kommentar under. Om du i tillegg vil legge igjen noen tilbakemeldinger på bloggen, blir jeg kjempe glad :razz: Hva er bra? Hva er dårlig? Hva vil du ha mer av? Hva vil du ha mindre av? For å kunne forbedre meg, trenger jeg konstruktiv tilbakemelding.
Jeg trekker vinneren neste søndag.


Ha en herlig kveld så lenge.
Lad opp til en ny og deilig desemberuke!

Kristine  ♥

PEPPERKAKE I MANGE VARIATNER

 • 04.12.2016, 10:29


Får vi noen gang nok pepperkaker i desember måned? Jeg tror ikke det! ​Pepperkaker er den ultimate julekaken i mine øyne. Dette er nok fordi det er den ene julekaken vi har hatt hvert eneste år så lenge jeg kan huske. Pepperkaker kan lages i mange varianter! Her har jeg har samlet mine favorittoppskrifter med pepperkakesmaker - pepperkake i mange varianter. Håper du finner noe som frister :smile:Pepperkakebrød

2 egg
20 g smeltet smør
1 dl mandelmel
1 ss kokosmel
1 ts fiberhusk
4 dråper stevia vanilje
1 ts bakepulver
0,5 dl sukringold
1 ts malt nellik
1/2 ts ingefær
1/2 ts kardemomme
2 ts kanel
1 dl melk

Skill eggeplommen fra eggehviten.
Bland alt det tørre. 
Bland eggeplommene med smeltet smør, og melk. 
Bland det våte inn i det tørre.
Stivpisk eggehvitene og vend dem inn i deigen.
Ha røren over i en form. 
Stek på 175 grader i 35 -45 minutter. 
Topp gjerne kaken med melis av sukrinmelis.
Raw pepperkaker

100 g dadler
80 g mandler
60 g valnøtter
1 ss smeltet kokosolje
2 ss fibersirup gold
1 ss kanel
1,5 ts nellik
1/2 ts ingefær
1/2 ts kardemomme

Ha alle ingrediensene i en foodprosessor, mikser eller lignende. 
Kjør til en jevn deigmasse.
Om du vil gjøre det enkelt, ruller du kuler av deigen.
Du kan også kjevle den ut mellom plastfolie og stikke ut pepperkakefigurer.
Spis og nyt.
Disse holder seg 2 -3 dager i kjøleskapet. 
 Glutenfrie og sukkerfrie pepperkaker

60 g smør
50 g sukringold
0,5 dl fibersirup gold
1 egg
1 dl quiona mel, eventuelt mer bokhvetemel eller speltmel
0,5 dl bokhvetmel, eventuelt speltmel
2 dl mandelmel
1 ts natron
1 ts kardemomme
2 ts kanel
1,5 ts ingefær
1 ts nellik

Smelt smøret. Bland i sukrin og sirup.
Ha så i egget og resten av ingrediensene.
Sett den kaldt i minimum 1 time.
Kjevl ut deigen mellom to lag bakepapir. Stikk ut figurer. 
Stek på 200 grader i 5 minutter.
Avkjøl på rist.
 Pepperkake fylt med karamell

Karamell
1 boks vikingmelk, eventuelt fløte
0,5 dl sukringold
2 ss fibersirup gold, eller annen sirup
1 ts vaniljepulver, valgfritt

Ha alle ingrediensene i en stor bolle og rør om med en skje.
Sett bollen i mikroen på maks effekt i 6 -8 minutter. Ta ut bollen et par ganger og rør om. Karamellen er ferdig når den har blitt mørkere i fargen og seig.
Du kan også koke karamellene i kjele. Da må de kokes i crika 40 minutter.
Hell massen over matboks eller stor form kledd med bakepapir.
Avkjøl i minimum 3 timer.

Pepperkakedeig
60 g smør 
50 g sukringold 
0,5 dl fibersirup gold
2 egg 
1 dl havremel 
0,5 dl bokhvetmel
2 dl mandelmel 
1 ts natron 
1 ts kardemomme 
2 ts kanel 
1,5 ts ingefær 
1 ts nellik 
1/4 ts salt

Smelt smøret. Bland i sukrin og sirup. Ha så i egget og resten av ingrediensene. Elt godt. Tilsett eventuelt litt mer mel om deigen blir veldig klissete. Deigen skal være som en litt bløt marsipan. 
Sett den kaldt i minimum 1 time. Gjerne natten over om du ønsker det. 

Pepperkake med karamell

Når karamellen er avkjølt kan du lage selve pepperkake med karamell. 
Del karamellen i små biter. 
Lag to store pølser av pepperkakedeigen. Del pølsene i biter. Rull kuler av bitene. Lag en grop i hver kule og legg i en karamellbit. Klem igjen pepperkakedeigen slik at du lukker den rundt karamellen. 
Legg på en bakeplate og stek på 175 grader i 10 - 12 minutter. 
Avkjøl.
 Pepperkakemuffins
10 stk


Muffins
1 egg
2 eggehviter
4 ss sukringold
200 kokoskrem eller kesam
6 dråper stevia vanilje, kan sløyfes
30 g speltmel eller bokhvetemel
10 g kokosmel
20 g vaniljeprotein
1 ts bakepulver
1 ts kardemomme
1 ts kanel
1/2 ts ingefær
1/4 ts nellik

Glasur
200 g philadelphia
3 ss sukrinmelis

Start med muffinsene. 
Visp sammen egg, sukrin, stevia dråper og kokoskrem til en luftig masse.
Rør så ned resten av ingrediensene.
Fordel i 10 muffinsformer.
Stek på 180 grader i 15 minutter.
Avkjøl.

Lag galsuren ved å mikse sammen ingrediensene lett. 
Fordel over de avkjølte muffinsene.
Topp gjerne med en pepperkake. 
 Pepperkakeproteinkuler

1 stor ss fibersiurpgold
30 g vaniljeprotein
2 -3 ss melk, eventuelt vann
1 ss mandelmel
Ca 1 ts pepperkakekrydder (1/2 ts kanel, 1/3 ts malt ingefær, 1/2 ts malt nellik)
1 ts sukringold

Varm opp fibersirup til det bobler i mikro eller i en kjele.
Bland i resten av ingrediensene. Begynn først med 2 ss melk og tilsett mer om nødvendig, til du får en tykk masse. 
Sett massen 5 minutter i kjøleskapet. Rull så kuler.
Pepperkakekake

4 egg
300 g cottage cheese
30 g smeltet smør eller kokosolje / kokossmør
1 ss bakepulver
4 ss sukringold
2 ss fibersirup gold
1 ss kanel
1 ss kardemomme
1 ss nellik
1/2 ss ingefær
100 g mandelmel
150 g bokhvetemel**

Bland egg og cottage cheese og mos godt. Her kan du bruke en gaffel, stavmikser, foodprosessor eller blender. Jeg brukte en stavmikser.
Tilsetet så smør, sukrin, fibersirup og krydder i blandingen. Rør godt.
Ha i melet. 
Fordel røren i en brødform med bakepapir. 
Stek midt i ovnen på 175 grader i 45 -50 minutter.
Avkjøl på rist. 


Håper du lar deg inspirere til å prøve en ny variant av pepperkaken :grin: Kos deg denne andre adventssøndagen!

Kristine ♥

OVERSPISING

 • 03.12.2016, 10:51


Etter intervjuet mitt på Ingefær, hvor jeg snakker åpent om min fortid med forskjellige typer av spiseforstyrrelser, har veldig mange av dere tatt kontakt. Det jeg har fått flest henvendelser om, er overspising. Jeg laget en film i 2013 som heter 'Mine tips mot overspising'. 

SONY DSC
I filmen, se den her, deler jeg min erfaring og mine tips. Kort oppsummert:
- Innse at du har et problem
For at du i det hele tatt skal kunne komme deg videre, må du selv innrømme at du har et problem og at noe må endres. 
- Søk hjelp
Det er ingen skam men heller en styrke å tørre og innse at en trenger profesjonell hjelp.
- Se over kostholdet ditt
Spiser du for lite og / eller trener for mye slik at kroppen din higer etter mer næring?
- Meditasjonsteknikker
Å lære seg diverse avspenningsøvelser eller meditasjonsteknikker virker avledende for mange. 


Om du har slitt eller per dags dato sliter med overspising, legg gjerne igjen dine tips. Det er veldig mange der ute som vil ha nytte av dem. 
Ta vare på deg selv og de du er glad i. Ha en fin lørdag :smile:

Kristine ♥

IKKE HELT SOM PLANLAGT - GÅRSDAGEN

 • 02.12.2016, 16:44


I dag hadde jeg planer om å ta meg en morsom fullkroppsøkt og dele denne med dere, men dagen ble ikke helt som planlagt.
Jeg har faktisk ligget i sengen i hele dag! Kroppen er tappet for krefter og hodet eksploderer! Jeg er heldig og tørr påstå at jeg har et bra immunforsvar. Jeg får sjeldent omgangsyken, influensa og lignende. Nå tror jeg at jeg må krype til korset og si at jeg har blitt syk.....selv om jeg krysser fingrene for at kroppen bare trenger en skikkelig hviledag og alt er over til imorgen. Det er lov å håpe!
Dagen i dag har derfor bestått av Netflix, x-antall poser popcorn og lomper med blåmuggost - det er det eneste som har fristet. Det er ikke stort mer å si om denne fredagen. Isteden kan jeg fortelle dere om gårsdagen. I går morges var jeg hos Mari som driver Foxy Lashes By Mari, og satte på vippe extensions. Her ser dere før og etter bildene. Ble det ikke utrolig bra? 
Mari jobber både i Trondheim og Oslo, og har over fire års erfaring som vippeartist. Det vises i arbeidet hennes! Jeg har, som dere vet, hatt extensions flere ganger, og fått dette sponset av forskjellige vippeartister og -klinikker. Da jeg ikke har vært spesielt fornøyd med noen av disse, har jeg lett videre etter en dyktig artist. Da jeg leste anmeldelsene av Mari, virket hun utrolig dyktig ut og jeg tok kontakt. Endelig har jeg funnet en vippeartist som holder det hun lover og som gir meg perfekte vipper! 

Jeg har volum vipper i lengden tolv millimeter med D-kurve. Vippene er veldig tynne og lette, jeg merker ikke at jeg har dem på, og ikke minst; de ser fantastiske ut.  Jeg er rett og slett super fornøyd!
Ønsker du deg nye vipper til jul kan jeg anbefale deg å ta kontakt med Mari på telefon 40547962 eller sende henne en melding på Facebook. Ut året har hun forresten tilbud på volum vipper til atten hundre kroner for et nytt sett. 

SONY DSC
Når vi først snakker om gårsdagen, så må jeg dele middagen jeg spiste i går. Se på de deilige fargene og smakene! Søtpotetmos, biffstrimler og kremet sopp. Dette tok faktisk under femten minutter å lage! 

SONY DSC

Søtpotetmos med biffstrimler og kremet sopp

Hoff har kommet med en frossen søtpotetstappe som er super på smak og næringsinnhold. Jeg brukte denne. Lag stappen etter anvisning på pakken. 
I mellomtiden steker du biffstrimler raskt i en panne på middels til høy varme med litt salt og pepper. Når biffstrimlene er ferdig, har du i sopp i biter sammen med litt finhakket hvitløk. Stek til soppen har blitt gyllen. Ha så i en god klatt creme fraiche og en liten dert soya saus. Server! 
Enkelt, sunt og godt!


Nå skal jeg legge meg tilbake i sengen og slappe av en god halvtime, før jeg skal løfte rumpestumpen ned til sushi restauranten i bygget ved siden av og kjøpe meg middag. Deretter er det rett tilbake i sengs! Jeg krysser fingrene for at alt er tipp topp imorgen.
Håper du er frisk og rask. Ha en super helg  :grin:

Kristine ♥ 

OM Å LÆRE Å KJENNE SEG SELV

 • 01.12.2016, 17:55


Etter at jeg ble singel i sommer, har jeg vært igjennom en ganske stor psykisk forandring. Jeg har funnet mer av den ekte Kristine ♥  Ikke misforstå meg, min eks-samboer er et fantastisk menneske og jeg er utrolig takknemlig for alt jeg har lært, delt og opplevde de årene jeg har hatt med han, men det er noe med å få tid til seg selv og lære å kjenne seg selv. 

Etter at moren min døde dør nå godt over to år side, startet en ny prosess i livet mitt. En stor bekymring som har betydd mye for min energi, tanker og valg, var nå borte og det var på tide å finne ut hva Kristine egentlig ville gjøre med livet sitt og hvem hun egentlig var.
Når man bor med en annen person og elsker denne personen, vil  denne personen alltid påvirke valgene en tar. Når jeg skulle ta et valg tenkte jeg alltid "hva vil samboeren tenke om dette?". Denne tankegangen gjorde at jeg har slitt med å komme ned på bakken, finne frem i meg selv, mine egne følelser og hva jeg ønsker.

SONY DSC
Jeg skal ikke legge under en stol at den første tiden alene var utrolig vond. Det var ensomt og trist. Ikke bare kom savnet etter samboeren, men savnet etter mamma gjenoppstod. Men det er sant som de sier, tiden leger alle sår. Med tiden har jeg lært å sette pris på egentid, det å kjenne etter mine egne følelser og tanker. Det er egentlig ganske skummelt, men det er også rimelig fantastisk når en kommer mer intakt med seg selv. Jeg har aldri vært så glad i meg selv og så sikker i meg selv som det jeg er nå. For en god følelse!

Jeg har alltid vært et positivt menneske, men for første gang i mitt liv føler jeg at denne positivitet virkelig sitter i ryggmargen min, i hjerte mitt og i hjernen min. Jeg føler virkelig den positiviteten og gleden jeg alltid har utstrålt.
Jeg sier ikke at prosessen min er over. For å være ærlig, tror jeg den aldri vil være over. En del av livet er å stadig lære å kjenne seg selv og oppdage nye ting med seg selv. Men jeg er på god vei i prosessen og jeg har det godt med meg selv og livet.


Uansett hvor du er i livet, husk å også fokusere på deg selv. Ikke glem den du er, hvem du er og hva du vil!

Kristine ♥ 

ENDELIG DESEMBER

 • 01.12.2016, 07:54


Riktig god første desember- morgen. Ja, nå er det endelig desember. For en herlig måned vi står foran!
Jeg gleder meg blant annet til ♥.....


...snø, bygging av pepperkaker, samvær med de jeg er glade i, kos foran peisen, gode treningsøkter, kakao og gløgg, julebakst, turer i skogen, julebord, tre nøtter til askepott, pakke inn julegaver, familieselskaper, god julemat, dra hjem på juleferie, rådyrene som spiser av høyet jeg har lagt ut i hagen, sende ut søte julekort og en hel del annet. Hva gleder du deg til?

Måtte desember bli en fantastisk måned for deg og dine kjære :grin:                                                                                                                           


Kristine ♥                                                                                                                                                                                                                 Bilder: pintrest 

Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her på min blogg vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits