hits
www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

EN DELOAD UKE

 • 14.03.2018, 20:02


Har du hørt om deload før? Det er et såkalt avbrekk fra treningen. Uten regelmessige avbrekk er det vanskelig å oppnå gode resultater over tid, og det er her en deload uke kommer inn, også kalt hvileuke. Poenget med en deload er å la kroppen hvile, slik at den så er klar for en ny treningsperiode. Da får muskler, ledd og sener restitusjon, og du sikrer deg optimal gjenoppbygging og best mulig resultat og effekt når du begynner med tung treningen igjen.


Hvor ofte og hvor lang hvilefrekvensen skal være, er individuelt. Det avhenger av treningsmengde og frekvens, hvor hardt du har trent, hvor ofte du trener og hvor god form du er i . Selv kjenner jeg kroppen min så godt at jeg vet når den trenger en deload, og det trengte jeg akkurat nå. Om du når et platå med treningen, hvor du har lite fremgang over en måneds tid, og motivasjonen er svekket, er det tydelige tegn på at det kan være nyttig med en deload. Om du er svakere enn normalt over en lenger periode eller har smerter og ubehag, kan det også være tegn på at du trenger en deload. 

Mange er redd for deloads og tror at dette vil forhindre fremgang og føre til tap av muskelmasse og styrke, men resultatet er faktisk det stikk motsatte. Enkelte forskningsartikler viser også at hvileperioder øker potensialet for både muskelvekst og fettforbrenning, når man skal starte på en ny treningsfase ved at det skjer endringer på cellenivå som "nullstiller" muskulaturen. 


Når jeg ikke skal være inne og trene tunge vekter, går jeg istedet ut i snøen og tar bilder!

Denne uken har jeg, som jeg skrev over, en deload uke. Da rekker både kropp og hode å hente seg inn, slik at jeg er klar for ny treningsfase til neste uke. Jeg gleder meg allerede!
Legger du inn deload i treningen din?


Kristine ♥

GI DET TI MINUTTER

 • 12.03.2018, 16:51


Vi har alle opplevd dager hvor det absolutt ikke frister med en treningsøkt. Sånn er det for absolutt alle. Selv de treningsnarkomane! De dagene jeg ikke har lyst til å dra på trening, forsøker jeg alltid å kjenne etter hva som er årsaken. Er jeg ordentlig sliten i kroppen og trenger en hviledag, eller har jeg bare vondt i viljen. Stort sett er det sistnevnte,. Da har jeg et lite triks jeg liker å bruke. Jeg kaller det; gi det ti minutter. 

 Jeg sier jeg til meg selv at jeg skal dra på trening og gjennomføre ti minutter. Har jeg fortsatt ikke lyst til å trene etter at de ti minuttene har gått, så kan jeg dra hjem. Jeg velger selv hva jeg vil gjøre disse ti minuttene, om jeg vil ta knebøy, rulle på foam roller, sykle, eller noe helt annet. Ti minutter føles såpass lite at jeg da synes det er mye enklere å komme seg på trening. Og det er da magien skjer! Så fort jeg har gjennomført noen minutter trening, føler jeg meg mye mer opplagt, full av energi og motivert for trening. Når de ti minuttene har gått, har jeg lyst til å trene mer! 


Slik var det altså i dag. Jeg hadde ikke lyst til å trene, men ville heller gå hjem og se på serier. Da jeg har hatt en veldig rolig helg, tenkte jeg at det hadde gjort godt for kroppen med en treningsøkt, så jeg brukte 'gi det ti minutter'-tipset. Etter ti minutter, hvor jeg da hadde rukket en lett oppvarming og to sett med stående skulderpress, var jeg gira på mer! Jeg gjennomførte ytterligere to sett med skulderpress, i tillegg til nedtrekk, benkpress og facepulls. 

Så neste gang du har vondt i viljen, gi det ti minutter! Vips så har du gjennomført en hel økt  :grin:


Kristine ♥

HVORDAN SETTE SAMMEN ET KOMPLETT MÅLTID

 • 28.01.2018, 13:57


Når jeg skal lage meg mat, uavhengig om det er frokost, middag, snacks eller en matpakke, ønsker jeg alltid at maten skal smake godt og gjøre godt for kroppen. Når jeg setter sammen et måltid, tenker jeg også på et par ting. Jeg ønsker at måltidet skal være komplett, altså at det skal bestå av karbohydrater, proteiner, fett, og vitaminer og mineraler. Min kropp og psyke fungerer best hvis den får komplette måltider som er sammensatt på denne måten. Her kan du se hvordan du setter sammen et komplett måltid.


Karbohydrater
- Frukt
- Bær
- Ris, som vanlig hvit basmati ris, fullkornsris, byggris
- Havregryn
- Søtpotet og potet
- Grove knekkebrød

Proteiner
- Kylling, som kyllingfilet, kyllinglår og hel kylling
- Fisk, som laks, ørret, torsk og tunfisk
- Kjøtt, som karbonadedeig, entrecote og ytrefilet
- Svin, som skinkebiff og svinefilet
- Proteinpulver
- Melkeprodukter, som cottage cheese, kesam og ost
- Egg
- Bønner, linser og kikerter

Fett
- Avokado
- Meierismør
- Nøtter
- Nøttesmør
- Kokosolje
- Egg
- Fete oster
- Fet fisk

Vitaminer og mineraler
Dette finnes stort sett i alle matvarer, men det er ekstra mye av det i
- Frukt
- Bær
- Grønnsaker
- Fullkorn
- Egg
- Kjøtt, fisk, fugl
- Bønner og linser


Så hvordan setter du sammen et komplett måltid? Jo, da velger du deg noe fra hver kategori slik at du både får i deg karbohydrater, proteiner, fett, og vitaminer og mineraler. Her er eksempler på et par måltider
- Hjemmelaget tunfisksalat servert med egg og grovbrød
- Salat med tunfisk, potetskiver og laks
- Havregrøt kokt med egg, toppet med proteinpudding, bær og sjokoladenøttter
- Smoothie med banan, bær, proteinpulver, egg og kokosolje
- Enkle bananpannekaker
- Hjemmelaget stroganoff med potetmos
- Salat med torsk, mango, avokado, byggris og pesto


Kristine ♥ 

DET BURDE VÆRE MORO

 • 26.01.2018, 11:32


I alt oppstyret rundt nyttårsforsetter er det en viktig ting jeg ser folk glemmer. Mailboksen min flommer over av folk som lurer på hvordan de skal trene og spise for å se ut på en spesifikk måte. For all del, jeg kan alltids svare at en burde trene på den og den måten, og spise x-antall gram av det og det, men det vil aldri fungere i lengden!

 Folkens, det burde være moro! Om det er slik at du hater tredemøllen eller at du ikke liker maten du spiser, så dropp det! I bunn og grunn handler det om at du skal trives. Selv kosthold, ernæring, trening og aktivitet kan være moro. Og den absolutt viktigste ingrediensene for at du skal klare å vedlikeholde din kropp og helse, er at du får deg en livsstil som både gir deg glede, energi og motivasjon. 

Når du synes noe er morsomt, er sannsynligheten mye større for at du gjør det igjen. Hvis du finner en treningsform du gleder deg til å gjennomføre og som gir mening for deg, så vil du utføre treningen. Om du derimot hater å dra på spinning, men har satt spinning på treningsplanen fire ganger i uken, ja, da er sjansen stor for at du vil finne en haug med unnskyldninger for å droppe treningen. Det finnes et hav av muligheter. Noen liker styrketrening, noen liker zumba, andre igjen liker å løpe eller synes corssfit er morsomt. Ta deg tid til å finne ut hva du synes er gøy! 

Det samme gjelder kostholdet ditt. Om du hater brokkoli, så ikke spis brokkoli! Bruk heller god tid på å teste ut nye matvarer og oppskrifter, slik at du finner den sunne maten som du synes smaker godt. Jo mer du liker maten du spiser, jo mindre er sjansen for at du vil sprekke. 


Ikke undervurder faktoren om at det skal være moro. Finner du glede i det du gjør, vil du også opprettholde det. Kun ved at du nyter stien på vei mot målet, vil du også klare å vedlikeholdet målet ditt når du kommer dit. 


Kristine ♥

TRE TING JEG GJØR DAGEN DERPÅ

 • 02.12.2017, 11:27


Jeg er langt fra noe partyløve, men når desember kommer, blir det oftest en del fuktige kvelder. Julebord, juleselskap og andre festligheter kommer på rekke og rad. For meg som ikke drikker alkohol så ofte, skal det ikke mye til før jeg kjenner det dagen derpå. For all del, en kan fint delta på disse festlighetene uten alkohol, men jeg for min del, tror jeg at jeg har godt av å "slippe meg løs" av og til. Dessuten er jo en god fest, med deilig rødvin, hyggelige mennesker og fin musikk, en minneverdig kveld! Når jeg da først går på partyvognen, har jeg et par ting jeg alltid gjør dagen derpå som gjør at dagen blir så mye bedre.


Bilde fra juleselskap forrige helg

- Sov
Enten jeg har drukket alkohol eller ikke, har festlighetene lett for å vare til langt på natt. Og søvn vet vi alle er viktig. Derfor legger jeg alltid opp til at jeg kan sove lenge dagen derpå. Stort sett har jeg lagt frem ørepropper og øyebind, slik at jeg er sikker på at jeg ikke våkner grytidlig av lyd og lys. 

- Sitronvann med salt
Kroppen mister salter og væske når vi drikker alkohol. Derfor starter jeg alltid dagen derpå med et stort glass vann, omtrent en halv liter, hvor jeg presser oppi saften fra en sitron og har i en teskje salt. Det smaker ikke spesielt godt, men det gjør godt.

-Gåtur
Det frister ikke akkurat med en vill treningsøkt dagen derpå, men det å bevege kroppen gjør underverker. Jeg tar meg alltid en gåtur for å få igang blodomløpet og for å få pustet inn frisk luft. Det er rart hva en halv times rolig gåtur kan gjøre med humør og sjel. Både hodepine, slapphet og eventuelt fylleangst forsvinner!

Jeg skal på nok et julebord i kveld. Denne gangen med en fin jentegjeng. Jeg gleder meg! 
Julebord eller ei, håper du får en herlig lørdag :grin: God helg!


Kristine ♥​

EN GOD DAG

 • 20.11.2017, 16:00


 Riktig god mandag dere ♥ Som dere allerede vet, er jeg fan av å gjøre det beste ut av hver dag. Hver dag er jo en gave! Selv om det er mandag, trenger ikke det bety en tung og kjedelig dag. Her er noen av mine tips for å gjøre hver dag til en god dag.

Ikke stress på morgenen
Sett på vekkerklokken femten minutter før du pleier slik at du får god tid og slipper å stresse.

Bruk et par minutter ekstra på frokosten
Starter du dagen med en god og næringsrik frokost, føler du deg mer med en gang og energisk opplagt.

- Sett på en god sang
Spill en sang du elsker høyt. Syng og dans med!

- Kle deg vel
Ta på deg klær du føler deg vel i. Bruk også et par minutter på sminke og hår, om det gjør at du føler deg flottere og mer bekvem.

- Tenn et lys
Om det er til frokosten, mens du gjør lekser eller ser på tv. Tenn et lys, gjerne et deilig duftlys. Et tent lys gir en beroligende følelse. 

 - Smil 
Selv om du ikke føler for det. Smil et bredt smil. Hjernen din er lett å lure. Til tross for at du smiler på kommando, oppfatter den det som et ekte smil og du føler for å smile igjen. Alt blir bedre med et smil!

Vær aktiv
Gå en tur, ta trappen eller ta en treningsøkt. Akivitet utløser endorfiner - lykkehormonet!

- Vær takknemlig
Vi er heldige absolutt alle sammen! Tenk på fem ting du er takknemlig for akkurat i dag. Det kan være så enkelt som at du har fått en god natts søvn, at du kom deg på skolen eller at du har mat i magen.

I dag er en god dag :grin: Bestem deg for det og gjør dagen og uken din fin!


Kristine ♥

HVOR MYE VEIER JEG OG HVA BURDE DU VEIE

 • 16.11.2017, 15:37


Spørsmålet om vekt dukker stadig opp. Dette spørsmålet får meg til å grøsse. Hvorfor er vi så opptatt av vekt? Jeg, og da også du, er så mye mer enn hva baderomsvekten viser!


Svært mange er veldig opphengt i hva de veier eller er opphengt i et spesifikt tall som de ønsker å veie. Men det å fokusere på vekten, får en til å glemme det som virkelig er viktig; nettopp at hva du veier har veldig lite å si i forhold til om du ser sunn eller ikke, eller om du har det bra eller ikke. 

 Selv veier jeg meg aldri. Jeg er ikke glad i badevekten! Om du spør meg i dag hva jeg veier, er svaret mitt den vekten som gir meg energi, hvor jeg føler meg bra og hvor jeg er sunn og frisk. Hvilket tall det er, er uten betydning for meg. 

 Hva du burde veie, er vanskelig for meg å si. Om jeg skal si noe, vil jeg si at den riktige vekten for deg er den vekten som gir deg en mulighet til å føle deg bra, hvor du kan bevege deg lett, hvor du er glad, fornøyd og sunn. Dette tallet vil ikke være det samme for deg og meg. Det vil være forskjellig fra person til person. Det kan til og med være forskjellig for samme person, i forskjellige tidsrom av livet. Om du har en nå vekt hvor jeg føler meg sunn og frisk, trenger ikke nødvendigvis å være den riktige vekten for deg om tyve år. 

Livet er så mye mer enn hva du veier. Istedenfor å være opptatt av et spesifikt tall, fokuser heller på at du vil følge deg bra og glad. Det er faktisk det som betyr noe her i livet!


Kristine ♥

EN KAFFEKOPP ELLER NOCCO FØR TRENING

 • 13.11.2017, 08:15God morgen sprekinger ♥ Jeg sitter her med Noccoen min og gjør meg klar til en ny uke.
Dere som følger meg, vet at jeg er Nocco-ambassadør og også Noccoavhengig. Jeg drikker alltid en Nocco før trening! Noen dager blir det også en om morgenen, men da foretrekker jeg stort sett en kaffekopp. 


Selv drikker jeg Nocco hovedsakelig fordi jeg synes det smaker godt og da for kosens skyld, men det kan også gi ekstra futt på trening. Nocco inneholder koffein. Koffein finner du også i blant annet kaffe og de fleste pre-workout's. Det er faktisk slik at koffein før trening kan bedre prestasjonene dine. 
Koffein stimulerer nervesystemet vårt og det øker også adrenalinnivået i blodet. Adrenalin er et såkalt "fight or flight" hormon, som gjør kroppen din klar for å sloss eller løpe for livet, altså intens fysisk aktivitet. Det er også slik at koffein sender signaler til fettcellene dine for å bryte ned kroppsfett. Det gjør at fettcellene frigjør kroppsfett i blodet ditt som frie fettsyrer, som igjen gjør fettsyrene tilgjengelig som drivstoff, altså energi, under aktiviteten. Koffein vil også frigjøre dopamin. Et stoff som kan gi bedre humør og øke smerteterskelen din, og på den måten også hjelpe deg å prestere bedre. Disse faktorene kan gjøre at du får en bedre treningsøkt. Forskning har faktisk vist at koffein kan bedre den fysiske prestasjonen med 11 -12 %!

Å ta en kaffekopp eller en Nocco før trening, er altså ikke så dumt! Best utbytte har du ved å drikke den omtrent en times tid før trening. Kroppen bruker nemlig mellom 15 -45 minutter på å ta opp koffeinet. 
Nå har jeg drukket opp Noccoen min og skal jeg hvert øyeblikk komme meg på trening. Ha en herlig mandag :grin: 


Kristine ♥
                                                                                                                           Kilder: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15657469/
                                                                                                                           http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1600-0838.2005.00445.x/abstract  

MØRKETID OG DØRSTOKKMILEN

 • 08.11.2017, 17:53


 Er du som meg? Synes det blir tyngre å komme seg på trening nå som høsten er her? Ja, for det er slik for de fleste av oss at dørstokkmilen blir mye lenger når det er mørketid. Nå er jeg heldigvis såpass rutinert og har gode treningsvaner, at det stort sett ikke har noe problem med å komme meg på trening. Om det er slik at du synes dørstokkmilen er ekstra lang, har jeg noen triks for å gjøre det litt enklere. 


- Sett deg et mål
En klassiker. Har du et konkret mål, om det så er å komme seg på trening fire ganger i uken, få til handstand push ups eller å bli sterkere i knebøy, er det lettere å komme seg på trening. Da har du en ekstra gulrot å jobbe mot..

- Test noe nytt
Det finnes veldig mange forskjellige treningsformer. Er du lei styrketrening? Prøv crossfit, svømming eller yoga. Kanskje finner du en ny treningsform som gir deg ny giv. 

- Dra rett på trening
Om du drar hjem og setter deg ned i sofaen etter en lang dag på jobb eller skole, blir med en gang dørstokkmilen enormt mye større. Ta heller med deg treningsbaggen og dra rett på trening etter jobb.

- Spis nok
Riktig og nok påfyll av energi gjennom arbeidsdagen / skoledagen, gjør også at energi og konsentrasjon din holder seg godt gjennom hele dagen. Dermed er det også enklere å komme seg på trening. Et ekstra pluss er at riktig mat, gir bedre treningsutbytte.

- Kjør en hjemmeøkt
Dersom dørstokkmilen er ekstra lang en dag hvor du egentlig hadde planlagt en treningsøkt, ta deg en hjemmeøkt i stuen isteden. Her finner du en god fullkroppsøkt med strikk

- Hvil nok
Det er helt normalt å ha mindre energi og giv i mørketiden enn i sommerhalvåret. Gi deg selv nok hvile, både i form av hviledager, avslapping i løpet av dagen og nok søvn. 

 Håper du fikk noen gode tips til å overvinne dørstokkmilen :grin: 


Kristine ♥ 

SLIK PLANLEGGER JEG

 • 05.11.2017, 17:21


Denne helgen har jeg vært på Norefjell. Mellom hotellfrokost, masse hygge, peiskos og gåturer, knipset jeg disse bildene. Strålende sol og skyfri himmel gav nesten sommerstemning! Nå er jeg kommet meg hjem og sitter å planlegger uken min. 

 Du har kanskje tidligere fått med deg at jeg ofte bruker søndagskvelden på å planlegge den kommende uken. Det er rett og slett fordi jeg liker å ha oversikt over dagene mine slik at jeg rekker alt jeg skal rekke og ikke glemmer noe viktig. Å planlegge uken, er alfa omega for meg! Pleier du å planlegge uken din? I så fall skal jeg gi deg noen tips om hvordan jeg planlegger uken min.


Jobb / skole og faste avtaler
Først setter jeg opp faste avtaler som jobb og forelesing inn i kalenderen. De faste avtalene er noe jeg  komme meg til og de får derfor første prioritet i kalenderen.

Sosiale avtaler
Deretter setter jeg inn sosiale avtaler i kalenderen, som bursdagsfeiringer, middag med venner, lunsjavtaler også videre. Dette er ting jeg har lyst til å gjøre, men som jeg ikke må gjennomføre. De sosiale avtalene kommer derfor i andre rekke.

Trening
Ut ifra de to overnevnte, setter jeg inn trening. Etter at jeg har satt opp forelesning, jobb og sosiale avtaler, ser jeg altså når jeg er ledig og når jeg har tid til å trene. I tillegg til å skrive ned når jeg skal trene, pleier jeg også å skrive ned hva jeg skal trene. Har du et spesifikt mål, kan det også være nyttig å skrive ned målet.

Huskeliste
Jeg skriver også opp en huskeliste med ting jeg skal huske eller få gjort i løpet av uken. Det kan for eksempel være et spesielt blogginnlegg jeg har lyst til å skrive, en bursdagsgave jeg skal kjøpe eller en telefon jeg skal ta.

-Fritid
For meg er det også helt nødvendig at jeg setter av tid til å gjøre ingenting. Jeg pleier å kalle det megtid eller fritid i kalenderen. Det blir som små hull i kalenderen hvor jeg kan være for meg selv og velge helt hva jeg vil gjøre, om det så er ingenting eller gå meg en tur. Denne fritiden må jeg ha for å samle energi og hente krefter.


Håper du får planlagt uken din på en bra måte. Bruk resten av søndagskvelden til å lade opp til en ny og fantastisk uke :grin: Måtte den bli super duper! 


Kristine ♥

EGG ER SUPERMAT

 • 29.09.2017, 16:26


Ja, jeg tror dere vet det; jeg elsker egg. Spesielt økologiske egg. Jeg spiser dem hver dag! Egg er ikke bare kjempe godt, de er også rimelige og super sunne. En fantastisk matvare de aller fleste av oss burde spise mer av. Egg er rett og slett supermat på sitt beste!


Her er noen grunner til at egg er supermat:
- Ett egg inneholder omtrent 6 gram med høykvalitets protein.
- Alle de 9 essensielle aminosyrene er i egg.
- Egg inneholder en rekke vitaminer og mineraler, inkludert vitamin A, en rekke B-vitaminer og D-vitamin.
- Det er omtrent 1 mg jern i et egg. Jern er blant annet livsnødvendig for at kroppen din skal produsere røde blodceller.
- Egg inneholder også en rekke mineraler som kalium, zink, selen, kalsium og magnesium.
- Egg, og da spesielt økologiske egg, er en av de få matkildene vi har som inneholder naturlig D-vitamin. 
- En av de beste kildene til kolin, et næringsstoff svært mange av oss ikke får nok av, er egg. Ett egg inneholder i overkant av 100 mg kolin. Kolin brukes blant
   annet til å bygge cellemembraner i kroppen vår. 
- Egg er viktig for øyehelsen vår, da de inneholder godt med antioksidantene lutein og zeaxanthin. 
- Egg skårer høyt på den såkaldte metthetsskalaen, noe som betyr at egg holder deg mett lenge sett opp mot en del andre matvarer. 
- I følge en rekke studier kan et jevnlig inntak av egg føre til redusert risiko for slag, blodpropp og hjerteinfarkt. 
- Og helt til slutt; Det er en myte at egg fører til en negtavi kolstrolprofil. Faktisk, så viser en del studier at jevnlig inntak av egg kan forbedre din lipidprofil, altså
   den total mengden kolesterol og triglyserider i blodet ditt. 

 I mine øyne er egg den perfekte matvaren! Selv spiser jeg stort sett mellom tre og fire egg hver dag. For tiden er surdeigsbrød med tomatskiver, egg og et lite dryss salt er noe det beste jeg vet. Hva er din favoritt med egg? :grin: 


Kristine ♥

ÅTTE BILLIGE OG SUNNE MATVARER

 • 20.09.2017, 16:34


Som personlig trener og kostholdsveileder hører jeg ofte folk si 'jammen sunn mat er så dyrt', men det trenger det ikke å være! Det gjelder å velge de riktige matvarene. Under har jeg listet opp åtte billige og sunne matvarer som du så og si alltid finner på mitt kjøkken. Kanskje du også kan ta i bruk flere av dem om du ikke allerede gjør det. Åtte billige og sunne matvarer:

Bananer
Bananer er den frukten vi spiser mest av i Norge. Bananer inneholder godt med C vitamin, magnesium, vitamin B6 og kalium. Også er frukten så enkel å ha med seg på farten!

Gulrot
Gulrot er godt både kokt og rå, og er en av de kildene vi får i oss mest betakaroten fra. En porsjon gulrøtter daglig gir deg godt med vitamin A, som blandt annet er bra for immunforsvaret ditt og øyesynet. 

Yoghurt naturell
Yoghurt naturell er langt rimeligere enn andre konkurrenter som cottage cheese og kesam. I en skål yoghurt får du godt med protein, masse kalsium, fosfor og sink. Yoghurt er også en kjempe bra kilde til probotika som har mange positive effekter på magehelsen din. 

Hermetiske bønner
For bare fire kroner får du en boks kidneybønner! Bønner gir deg godt med fiber, magnesium, kalium og jern. Bønner er også en super proteinkilde. Havregryn
Havre er en fantastisk kornsort full av B-vitamin, jern, magnesium, zink og fiber. Et jevnlig inntak av havregryn er sett i sammenheng med redusert risiko for overvekt, hjertesykdommer og diabetes type 2. 

Poteter
Poteter, da spesilet med skallet på, inneholder godt med fiber, vitamin C og B. Skinnet på poteten inneholder også spesielt mye kalium. Det har lite å si om du går for den klassiske hvite poteten eller søtpoteten. Ta den du liker best! 

Egg
Egg er blant de sunneste matvarene du kan spise. I egg finner du omtrent alle vitaminer og mineraler kroppen din trenger, i tillegg til masse proteiner og sunt fett. 

Frosne bær
Frosne bær er utrolig billige. Du får en pose frosne bringebær til rundt en tier! Bær er en helsebombe i seg selv og inneholder masse antioksidanter. Et høyt inntak av antioksidanter er blant annet sett i sammenheng med å redusert risiko for hjerte- og karsykdommer, visse krefttyper og Alzheimer. 

Sunn mat trenger altså ikke være dyrt.  Det gjelder bare å velge de riktige matvarene :grin:


Kristine ♥

FEM TRENINGSMYTER

 • 17.08.2017, 15:45


Det er mange myter ute og går angående kvinner trening. Siden jeg jobber som PT og skriver en trenings-, kost- og helseblogg, får jeg ofte spørsmål knyttet til disse temaene. Jeg møter også ukentlig en rekke treningsmyter. Nå er det på tide å avlive de en gang for alle. Her er fem treningsmyter du ikke skal tro på! 

100 situps daglig gir flat mage
Nei, nei, nei! Situps alene vil ikke gi deg flat mage. Om en mage er flat eller ikke, avhenger hovedsakelig av av fettprosent og hvor mye mat og luft som er i tarmene dine. Du forbrenner ikke mye ved å ta situps. Et sunt kosthold kombinert med styrketrening og kondisjonstrening er veien å gå for en flat mage. Personlig synes jeg også at sit ups er en dårlig core -øvelse. Mange klarer ikke å kontrahere magemusklene, og ender isteden opp med å bruke hofteleddsbøyerne når de utfører øvelsen. Planke, sideplanke, benhev og reverse chrunches er etter min mening langt bedre mageøvelser. Dette er selvfølgelig individuelt. Finn en øvelse hvor du får god kontakt med magemusklene. 

Kvinner får store muskler av styrketrening
Vel, jeg har trent styrketrening ganske god stund nå. Har jeg store muskler? Jeg synes i hvert fall ikke det skal. Det skal mye og hard styrketrening for å klare å bygge muskelmasse, i tillegg til et svært strukturert og riktig kosthold. Å få store muskler tar tid og krever en enorm innsats. Det er også viktig å tenke på at testosteron er en viktig hjelper i det å bygge muskler, noe vi jenter har lite av. Forskning viser at en mann, som da har mer testosteron enn en kvinne, er heldig om han klarer å legge på seg rundt 2,5 kg muskler i løpet av et år. Men andre ord er det vanskeligere for en kvinne å bygge samme mengde muskler på et år.  Gå på gymmet, løft tunge vekter! Du vil ikke få store muskler. 

Kondisjonstrening er den beste måten å stramme kroppen 
Absolutt ikke! Kondisjonstrening er en god måte å forbrenne kalorier, men det strammer ikke opp kroppen. Om du ønsker å få en strammere og fastere kropp er styrketrening det beste alternativet. Det er også slik at kostholdet har mye å si for hvilke resultater du får av treningen. Ønsker du å stramme opp kroppen, er en kombinasjon av et sunt kosthold, tung styrketrening og noe kondisjonstrening, ofte den beste veien å gå. Du kan også fint stramme opp kroppen uten kondisjonstrening. Styrketrening og kostholdet er det viktigste. 

SONY DSCEr jeg ikke støl, har jeg ikke trent bra
Faktisk er det slik at de av oss som har trent en stund, blir veldig sjeldent støle. Om du er nybegynner, begynner med et nytt treningsprogram eller tester noen helt nye øvelser, blir en ofte støl, men etterhvert som kroppen venner seg til denne formen for trening og belastning, vil en bli mindre og mindre støl. Stølhet er ikke en indikator på om du har trent bra eller ikke. Du kan ha den beste treningsøkten og likevel ikke bli støl. Det betyr bare at kroppen din er sterk og tåler belastningen. 

Trening på morgenen er best
Dette tror jeg henger sammen med at morgenkardio lenge var populært og at mange trodde det var mer fettforbrennende å gå tur om morenen enn senere på dagen. Forskningen har vist at å trene på tom mage før frokost, gjør at en forbrenner mer fett akkurat der og da, men at kroppen kompenserer etterpå ved å forbrenne mer karbohydrater, slik at resultatet blir likt i løpet av dagen uavhengig av om man trener på morgen eller kvelden. Om du velger å trene på morgenen, midt på dagen eller på kvelden, har lite å si, så lenge du faktisk trener. Velg det tidspunktet hvor du føler at du presterer best. 

Håper dette gjorde dere litt klokere :razz:


Kristine ♥

EDAMAME - EN FAVORITT

 • 12.08.2017, 09:15


Første gang jeg smakte edamamebønner var på en sushi restaurant. Etter det var jeg frelst. Edamame er blitt en favoritt på kjøkkenet og før jeg dro på ferie spiste jeg det så og si hver dag! Har du smakt edamame?

SONY DSCEdamamebønner er hele, umodne soya bønner. I Norge selges de stort sett frosne, enten innkapslet i skallet sitt, som ikke skal spises, eller pillede hvor du kun for edamamebønnene. Jeg kjøper de på Kiwi eller Meny der hvor de fryste grønnsakene ligger. Edamame smaker utrolig godt, noe som er hovedårsaken til at det er blitt en favoritt hos meg, men bønnene har også mange helsefordeler. 

SONY DSC

Proteinrike
Protein er viktig for helsen vår. Det vet vi fra før av. Edamame er en god plantebasert proteinkilde. En porsjon på cirka 100 gram, inneholder omtrent 12 gram protein. I motsetning til de fleste plantebaserte proteinkilder, gir edamamebønnene et fullverdig proteininnhold med alle de essensielle aminosyrene, selv om det ikke er like høyt som i animalsk protein. 

Har liten påvirkning på blodsukkeret 
Selv om edamamebønner inneholder karbohydrater, inneholder de også en rekke fiber og de skårer lavt på den glykemiske indeksen, som er et mål på hvor mye en matvare øker blodsukkeret. 

Inneholder mye vitaminer og mineraler
Edamamebønner har et høyt innhold av en rekke vitaminer og mineraler, så vel som fiber. Du får blant annet mye folat, magnesium, vitamin K og jern i bønnene. 

Kan redusere risikoen for brystkreft
​Soyabønner og brystkreft er omdiskutert. Flere studier viser at et høyt inntak av soyabønner og soyaprodukter kan redusere risikoen for brystkreft. Det ser ut til at et høyt inntak tidlig i livet, kan beskytte mot brystkreft senere i livet. Noen studier viser ingen beskyttende effekt. Her må det altså mer forskning til. 

SONY DSCEdamamebønner er en god og næringsrik bønne som flere burde ta i bruk i kostholdet sitt. Selv synes jeg virkelig at en håndfull edamame setter en ekstra piff i salaten eller omeletten. Prøv det neste gang. Det både smaker godt og gjør godt :grin:


Kristine ♥

SUNNE VANER

 • 23.05.2017, 17:07


Å innarbeide sunne og gode vaner er første steg på veien til bedre helse og en sunnere livsstil. En vane en automatisk oppførselsrutine som gjentas regelmessig, uten at man tenker over det. Med sunne vaner, vil du leve på en måte som er bra for deg helt på automatikk. Er ikke det genialt? Her er ti gode tips til deg som ønsker en sunnere livsstil og sunne vaner.

SONY DSC
- Ikke gå for hardt ut 
Vær realistisk og legg opp en plan som du kan holde over tid. To til tre treningsøkter i uken er helt supert, og langt bedre enn å bli skuffet fordi du hadde planer om å trene hver dag!

- Tren variert
Det finnes mange forskjellige typer aktivitet å velge mellom. Varier og gjør noe du synes er gøy slik at du ikke blir lei. Da blir det enklere å opprettholde treningsrutinene.

- Ha en partner
Om du synes dørstokkmilen er lang, lag avtaler sammen med noen. En venn, en kollega, samboeren eller kanskje mamma? Trening kan både være sosialt og hyggelig.

- Bruk naturen
Du må ikke trene inne på et treningssenter. Naturen er et fantastisk og gratis redskap som er undervurdert. Forskning viser også at natur, skog og mark virker avslappende og gjør oss gladere og mindre stresset.


SONY DSC
- Husk at det skal være gøy
Aktivitet skal være morsomt. Det gir glede og energi. Det er gøy og godt å spise sunt! Sunn mat er fargerikt og fyller kroppen med det den trenger. Det gir glede å ta vare på seg selv!

- Drikk vann
Kroppen trenger vann, både ved aktivitet, men også på kontoret / skolebenken. Gjør det til en vane å drikke vann gjennom dagen.

- Belønn deg selv
Gi deg selv en belønning med tiden. Et langt deilig bad etter en god treningsuke. Et nytt treningsantrekk etter å ha nådd ett mål. Eller kanskje en frisørtime etter 1 måned med gode vaner. Belønning gir mersmak og opphav til mer motivasjon.

- Få inn en proteinkilde til hvert måltid
Proteiner er kroppens byggestener. Egg, kjøtt, fisk, fugl, melkeprodukter, bønner og linser er supre proteinkilder. Få inn noe til hvert måltid.

- Bugn i frukt og grønt
Grønnsaker og frukt gir mange livsviktige vitaminer og mineraler. Det metter godt og gir både farge og smak til et måltid. Sørg alltid for å ha frukt og grønt tilgjengelig.

- Snakk pent til deg selv
Vi er vår egen verste fiende. Snakk til deg selv som om du snakker til din beste venninne. Gi deg selv en klapp på skulderen og ros når du får til noe, og ikke hakk på deg selv om du gjør noe galt. Positiv selvsnakk gir opphav til god selvfølelse og det å akseptere seg selv. Noe du virkelig fortjener!

Innfør sunne vaner i din hverdag. Det kan kanskje virke komplisert i starten, men etter hvert vil gå lekende lett. En sunn livsstil gir en gladere kropp og en bedre hverdag
 :grin:


Kristine ♥

FEM GODE GRUNNER TIL Å KOMME DEG PÅ TRENING I DAG

 • 12.05.2017, 15:06


Trening og fysisk aktivitet er et fantastisk verktøy til både fysisk og psykisk velvære i hverdagen. Det finnes utallige grunner til å bevege kroppen! Her har du fem gode grunner til å komme deg på trening i dag.

SONY DSC
♥ Du reduserer stressnivåene
I dagens samfunn er vi alle preget av stress. Trening hjelper deg å redusere disse stressnivåene. Dette er fordi trening og annen fysisk aktivitet produserer endorfiner som er et slags "dopingsmiddel" i hjernen som fungerer som et naturlig smertestillende. Når du trener, kan du på en måte si at du bedøver og beroliger kroppen din. 
♥ Du styrker skjelettet ditt
Etterhvert som årene går, reduseres bentettheten vår. Spesielt hos kvinner. Når du trener, da hovedsakelig styrketrening, har du større sjans for å opprettholde god skjeletthelse og unngå benskjørhet. 
♥ Du takler hverdagen bedre
En trent kropp har mer oksygen i kroppen som brensel til kroppens celler. Samtidig har du også økt styrke og, om du trener riktig, mindre vondt i kroppen, noe som resulterer i at du takler dine daglige gjøremål og hverdagen bedre enn de som ikke trener. Derav blir du mindre sliten og stresset. 
♥ Du reduserer risikoen for høyt blodtrykk
Hypertensjon, altså høyt blodtrykk, er en av de vanligste sykdommene i Norge i dag. Trening og fysisk aktivitet bidrar til å redusere blodtrykket ditt. Dette skyldes både at trening er med på å angripe plakk inne i blodårene dine som gjør at blodet strømmer friere, og også fordi hjertet, som er en muskel, får trent og da får bedre evne til å pumpe blod gjennom blodårene dine. 
♥ Du øker selvtilliten
Trening kan naturligvis endre kroppsfasongen din, noe som igjen kan bedre selvfølelsen, men trening gjør også så mye mer en det! Trening gjør at du får en mestringsfølelse samtidig som du får en god følelse innvendig fordi du har gjort noe fysisk som er bra for kroppen din isteden for å være passiv.

SONY DSCI går hadde jeg en dårlig dag og dro hjem fra trening. I dag derimot var jeg i tipp topp form igjen og startet dagen med en treningsøkt. Det er så fattelig deilig! Skal du trene i dag? :grin:


Kristine ♥ 

10 TIPS FOR EN LITT STRAMMERE KROPP

 • 02.05.2017, 17:08


Det går mot lysere tider, sommer og mindre klær. Da er det også høytid for mail og henvendelser angående hvordan en kan stramme opp kroppen. Det er et komplisert spørsmål som jeg ikke kan svare direkte på uten å ha god informasjon om den enkelte personen som stiller spørsmålet. Det er likevel en del ting du kan gjøre. Her er 10 tips for en litt strammere kropp.

SONY DSC
- Tren styrketrening
Styrketrening strammer opp kroppen og øker også muskelmassen din, som igjen gjør at du øker ditt daglige kaloriforbruk. 
- Kutt ned på tilsatt sukker
Ta tilbake lørdagsgodiset! Forsøk å la is, kaker og godteri forbli helgekos.
- Drikk vann
Vann er den beste drikken. Sørg for å drikke mellom 1 - 2 liter vann i løpet av dagen.
- Økt inntaket av grønnsaker 
Du kan i teorien aldri spise nok grønnsaker. De inneholder lite kalorier, og masse vitaminer og mineraler. Bugn i det grønne!
- Ikke overkompliser
Når du skal gjøre endringer, ikke tenk at du skal endre alt på en gang eller at du aldri skal spise godis igjen. Start gradvis og gjør en ting av gangen. De som overkompliserer, feiler også fortere. 
- Proteiner til hvert måltid
Sørg for å ha en god proteinkilde til hvert måltid, som kylling, tunfisk, cottage cheese, kikerter, biff, skinke, ost, makrell i tomat, egg eller lignende. 
- Stress mindre
Når vi er stresset, påvirker dette kroppen på mange måter. Blant annet her vi lett for å få mer lyst på karbohydratrik mat, vi får mindre lyst til å være i bevegelse og vi har også lett for å dytte i oss sukker og søtsaker.
- Sov mer 
Søvn er utrolig viktig. Det er når du sover at kroppen restituerer seg. For ikke å snakke om at du presterer bedre på trening og har bedre sultfølelse når du sover nok. 
- Spis sunt fett
Få i deg sunt fett fra avokado, meierismør, egg, kokosolje og nøtter. Fett har en rekke helsefordeler i tillegg til at øker metthetsfølelsen.
- Elsk deg selv 
Uansett om du ønsker å forbedre deg og jobber for en litt strammere kropp, ikke glem å sette pris på koppen din og det du har i dag. 

Det siste tipset vil jeg si er mitt beste tips og tipset jeg håper alle tar til seg. Du er du og kan aldri se ut som meg. Jeg er meg og kan aldri få kroppen til Kim Kardashian. Vi er alle unike på hver vår fantastiske måte. Om du forsøker å oppnå og være noe annet enn deg selv, vil du bare feile. Ja, vi har alle områder av kroppen vår som vi ikke er hundre prosent fornøyd med, men isteden for å fokusere på det, kan du heller tenke på alt som er bra ved deg selv. For det er søren meg mye! 


Kristine ♥ 

IKKE HA EN BLÅMANDAG

 • 24.04.2017, 08:29


For mange er mandag morgen assosiert med noe negativt. Det trenger ikke være slik. Du trenger ikke ha en blåmandag! Du kan velge å gjøre denne mandagen, og i grunn mandager generelt, til noe positivt. Alt starter med tanken. Akkurat nå har du en ny dag, en ny uke og mange nye magiske øyeblikk å se frem til. Er ikke det fantastisk? Selv har jeg nesten aldri en blåmandag. Rett og slett fordi jeg velger å ikke ha det. Her er mine tips til hvordan du kan unngå blåmandagen. 

SONY DSC- Gi deg selv en klapp på skulderen. Du får til så utrolig mye! Ikke hakk på deg selv for det du ikke har gjort eller ikke fikk til, tenk heller på alt du mester og får til.

- Sett pris på de små tingene. Akkurat det du har her og nå. Det kan være noe så lite som den gode koppen med kaffe på morgenkvisten, en klem du fikk av en venn, en sang du liker eller at du kan bevege kroppen. Smil og gled deg over det du kan glede deg over. 

- Ikke sammenlign deg selv med andre. Deg gir deg bare negative følelser! Og vet du hva? Sannsynligheten for at akkurat den personen du sammenligner deg med også sammenligner seg med deg, er ganske stor. Vi mennesker har lett for å sammenligne oss selv med alle og en hver, og tenker alltid at andre har det bedre enn vi har det selv. Men slik er det ikke!

- Drit i det du skulle gjort! Ja, gi litt faen i en del ting som ikke er livsviktig, som for eksempel å støvsuge. Jeg tviler på at du kommer til å tenke at du skulle støvsugd mer eller hatt det mer ryddig, den dagen du kommer på gamlehjemmet. Slike ting har så lite å si. Bruk heller tiden på det som gir deg glede som familie, opplevelser og venner. Gjøremål som du føler at du må gjøre, som husarbeid, kommer i siste rekke. 

SONY DSC- Smil til deg selv. Hjernen vår er ganske dum når det kommer til enkelte ting. Start dagen med å smile til deg selv i speilet. Det utløser flere signaler i hjernen din som vil gi positive ringvirkninger. Dessuten får du alltid lyst til å smile mer når du først har smilt litt. 

Husk at dagene går, uavhengig om du har det bra eller ikke. Så gjør det beste ut av hver dag :grin:
Ha en god mandag dere!


Kristine ♥ 

DROPP DEN DÅRLIGE SAMVITTIGHETEN

 • 12.04.2017, 15:19


Nå som påsken er her og det venter påskeegg, lange frokoster, deilige middager og andre godsaker, vet jeg det er mange som vil hilse på vonde følelser knyttet til mat og trening. Men dere, dropp den dårlige samvittigheten! For det er ok med ferie, hvile, å skeie ut og nyte påsken!

Si at  du spiser 5 måltider om dagen. Det blir 35 måltider i løpet av en uke. Det tilsvarer cirka 140 i løpet av en måned og hele 1825 måltider i løpet av et år! Om du da spiser godis, fløtegratinerte poteter, påskekake, nystekte hveterundstykker eller annet godt, noen ganger i løpet av påsken, vil det ikke ha noen ting å si i den store sammenheng. Se helheten. Så lenge du spiser sunt og variert åtti prosent av tiden, kan en fint skeie ut de resterende tjue prosentene. Alt handler om en balansegang. Alt med måte, er tre veldig fine ord her. 


Slik har påskeeggene sett ut for meg og mindre brødre tidligere. Og, ja. De kommer til å være minst like fylte i år også. Selv kunne jeg aldri kuttet ut godis, lange frokoster med venner, gode middager med familie, vin og sjokolade. Jeg er matmoms! Jeg koser meg med mat, godis og samvær med den beste samvittighet. Bare ikke hver dag. Jeg vet at mesteparten av tiden spiser jeg såpass sunt og godt at litt utskeielser har ingenting å si. 

Så dere; dropp den dårlige samvittigheten. 
Nyt påsken til det fulle :grin: Gjør noe morsomt, kom deg ut i solen, spis  godis, smil til fremmede, tenk glade tanker og ta vare på de du er glad i. 


Kristine ♥

MANGLENDE MOTIVASJON - HER ER MINE TIPS

 • 03.04.2017, 15:30


Vi har alle manglende treningsmotivasjon av og til. Og godt er det, tenker jeg! Om vi alltid hadde vært super motivert, hadde vi ikke kunne sette pris på de gode periodene. For vi må ha mindre gode perioder for å kunne sette pris på de periodene med masse motivasjon! Jeg er i en periode hvor treningsmotivasjonen ikke er helt på topp. Ihvertfall med tanke på styrketrening. Det synes jeg er forferdelig kjedelig for tiden! For å endre dette, tenkte jeg nøye igjennom hva som gir meg motivasjon og gjorde noen reale endringer. Her er mine tips til hva du kan gjøre når du har manglede motivasjon.

SONY DSCJeg har på meg Adidas t-skjorte (utsolgt, lignende fra Nike her), Reebok sko og Puma tights.


- Nytt treningsprogram
Det å lage seg et nytt treningsprogram gir ofte motivasjon. Om du ikke har gode treningskunnskaper, kan du eventuelt få noen andre til å lage et for deg. Når du har trent på den samme måten over en lengre periode, vil psyken være lei denne treningsmåten, og fysisk vil du ikke få like gode resultaer. Både kroppen og hodet trenger variasjon for å fungere best mulig. Sprit opp motivasjonen med nytt treningsprogram!

- Snu tankene dine
Om motivasjonen er ekstra fraværende en dag, og du har surret deg inn i utallige unnskyldninger, snu tankene dine. Istedenfor å tanke at det er kommet nye episoder av yndlingsserien din eller at sengen er så varm og god, vri det om å tenk på hvor deilig det føles etter en treningsøkt og hvilken mestringsfølelse det gir når du har gjennomført. Så kan du heller legge deg i sengen og se serie (og kanskje med en sjokoladebit eller to) etterpå. Det er en skikkelig digg følelse!

- Planlegg
På samme måte som du planlegger uken din med jobb, skole og annet, planlegg når du skal trene. Skriv inn i kalenderen når og hva du skal trene. Setter du av tid til treningen og det står svart på hvitt at tirsdag klokken 17.30 skal du være med på spinning, er det enklere å gjennomføre.

- Ha et mål
Om du har et mål med treningen, er det mye enklere å komme over dørstokken. Skriv gjerne målet ned. Da kan du se på denne lappen de dagene treningsmotivasjonen er ekstra fraværende. Velg et mål du virkelig har lyst til å nå, noe som får det til å krible inni deg. Ja, du skal nå dette målet! Da er det enklere å gjennomføre treningen. Dette er nok det punktet jeg synder mest på. Jeg trener uten mål og mening, og kun for å ha det gøy. Jeg får finne meg et  mål relatert til styrketrening som kan gi meg motivasjon. 

SONY DSC
Nå møtte ihvertfall jeg meg selv i døren og skal få til en real treningsøkt denne mandagen!
Kick ass på trening :mrgreen: Du er rå, ikke glem det! Ha en herlig uke. 


Kristine ♥

HVA ER EGENTLIG PROTEIN OG GODE PROTEINKILDER

 • 25.01.2017, 17:23


Vi hører støtt og stadig at proteiner er bra og noe vi burde få i oss til hvert måltid, men hva er egentlig proteiner?
Proteiner er en type molekyler som finnes i alle levende organismer, og er en av de grunnleggende bestanddelene for alt liv. 
Det finnes cirka 100 000 forskjellige proteiner i kroppen vår. Hvert protein består av lange kjeder av aminosyrer. 
I maten vår er det 23 aminosyrer. Av disse er 8 stykker det vi kaller essensielle aminosyrer, det vil si at vi må få dem tilført gjennom kosten. 
 
Proteiner har avgjørende betydning for de aller fleste cellene i kroppen, hvor de blant annet er et byggemateriale, de sørger for muskelkontraksjoner, er et signamolekyl; ved at det formidler informasjon mellom ulike deler av kroppen, det virker som transportmolekyler; mange stoffer må ha hjelp til å komme rundt i kroppen, og fungerer i forsvar mot infeksjoner.
Proteinene vi får i oss, brytes ned i fordøyelsessystemet til aminosyrer, og det er etter at de er brutt ned de får gjort sin nytte.

Som du skjønner er proteiner viktig. Ekstra viktig er de for deg som vil få gode resultater av treningen eller om du vil ned i vekt. Jeg anbefaler mine pt-kunder / online klienter røfflig 2 gram per kilo kroppsvekt på generell basis.

Det finnes en rekke gode grunner til å spise godt med protein. 
- Det gir deg god metthetsfølelse
- Du setter fart på forbrenningen ved blant annet å øke den termiske effekten, altså hvor mye energi som kreves for å fordøye maten du har spist
- Du får sterkere skjelett og muskler


Det er ikke nødvendig å bruke proteintilskudd. Ordentlig mat burde alltid være første prioritet. Sliter du derimot med å få i deg nok mat, kan tilskudd være en god idè. Proteinpulver kan også være en genial ting å bruke i bakst (alt fra pannekaker til sjokoladekake).
Gode proteinkilder er kylling, kalkun, skinke, makrell i tomat, laks, ørret, tunfisk, torsk, storfe, svinekjøtt, egg, melk, ost, cottage cheese, kesam, skyr, proteinpulver, bønner, linser, kikerter, nøtter og frø. 


Kristine ♥


Referanser:
Mahan KL, Stump SE 2008. Krause`s food & nutrition therapy. Saunders Elsevier.
Guyenet SJ et al 2012. Regulation of food intake, energy balance, and body fat mass: implications for the pathogenesis and treatment of obesity. Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism.
Weigle DS, Breen PA, Matthys CC, et al 2005. A high-protein diet induces sustained reductions in appetite, ad libitum caloric intake, and body weight despite compensatory changes in diurnal plasma leptin and ghrelin concentrations. Am J Clin Nutr.

EROBR NYTTÅRSFORTSETTENE DINE

 • 18.01.2017, 18:03


Nå er vi halvveis i januar. Hvordan går det med nyttårsforsettene dine? Uansett om planen er å slutte å røyke, gå opp et par kilo, løpe raskere eller få bedre karakterer, er du nødt til å ta noen grep og gjøre noen forandringer i hverdagen for å komme dit du ønsker. Det er ofte svært enkelt å sette det på papiret, men det er noe helt annet å utføre det i praksis. Erobr nyttårsforsettene dine i år! Her noen tips til hvordan: 

Sett deg mål
Hva er det du skal oppnå, og ikke minst, hvorfor skal du oppnå det? Lag deg en konkret liste med mål og delmål. Skriv også opp hvordan du skal klare å nå de og når du skal ha nådd målene.

Vær realistisk
Dette er det punktet flest mennesker gjør feil på. De gaper alt for mye over når de setter seg et mål. Å for eksempel si at du ikke skal spise godteri på et år, er en dårlig idé. Finn deg gode mål som er oppnåelig og som du vet du kan leve meg resten av året. 

Planlegg
Å planlegge hverdagen kan hjelpe deg masse. Skal du slutte å røyke må du han en plan for hva du skal gjøre hvis røyksuget kommer eller hvordan du finner motivasjonen til å si nei hvis noen tilbyr deg en røyk.  Med planlegging ligger du et skritt foran og er klar for hverdagen og den eventuelle motgangen du vil møte.

SAMSUNG CSCFinn noe som passer for akkurat deg
De finnes utallige råd og veiledninger der ut. Skal du for eksempel ned i vekt finnes det et tusentall av slankepiller, diettmetoder og treningsalternativer. Ingen kan påstå at Grete Rode er den perfekte løsningen for deg og at joggeturer er det du burde foreta deg. Finn ut hva du liker og hva som passer for akkurat deg. Finn et kosthold du kan leve med og trives med, og en treningsmetode som du synes er morsom og givende. Kun da vil du klare å la nyttårsforsettet bli en vane!

La det bli en vane
De aller fleste nyttårsforsetter dabber av etter en treukers tid. Men ikke la deg selv bli en av disse! La nyttårsforsettet ditt bli en del av ditt liv. La det bli en vane, en livsstilsendring og noe du kan leve med. 

Lær av motgang
Motgang vil komme, spørsmålet er ikke om, men når. Om du feiler er det ikke verdens undergang. Ender du opp med å ta en røyk en dag eller å hive i deg en hel plate melkesjokolade, prøv heller å forstå hvorfor det gikk galt, enn å grave deg dypere ned og gi opp. Lær av situasjonen, slik at du neste gang kanskje kan gjøre det annerledes. 

Tro på deg selv
Forsettet ditt skal få deg til å føle deg bra og du skal virkelig ønske det. Og ikke minst, du må ha tro på at du kan klare å nå det. Du skal klare det! Om du tror, er halve jobben gjort.
 

Erobr nyttårsforsettene dine :grin: Lykke til!

Kristine ♥

PLANLEGG - ÅRETS ANDRE UKE

 • 08.01.2017, 12:04


Første uken i 2017 nærmer seg slutten. Håper dere har hatt en fin start på det nye året og er klar for en enda bedre uke nummer to! 
Mange av dere har nå nye mål og nyttårsforsetter. Da lønner det seg å ha en plan. Bruk noen minutter denne søndagen til å planlegge den kommende uken, årets andre uke. Ved å planlegge vil du få mye mer ut av uken og tiden din.

SONY DSC
For min del, vet jeg at planlegging er helt nødvendig. Uavhengig om jeg har noen mål jeg jobber mot eller ikke.
I en hektisk hverdag med jobb, studier, hobbyer, venner og annet, føles det noen ganger som om tiden ikke strekker til. Den følelsen kjenner du kanskje igjen? Da er jeg nødt til å ha en oversikt over hvordan den kommende uken ser ut, slik at jeg har tid til alt jeg skal rekke, samtidig som jeg også har tid til hvile, søvn og å være sosialt. Jeg legger også inn trening og tid til tillaging og spising av mat i ukeskalenderen min. Dette er fordi trening og sunn mat gjør at jeg presterer bedre og føler meg bedre. Trening gjør meg sterkere, både fysisk og mentalt, samtidig som det er et sted hvor jeg får ut negative tanker og henter inn positive vibber. Jevnlig inntak av sunn og variert mat, gjør at konsentrasjonen og energien holder seg på topp hele dagen.
Det at jeg har en plan eller en liten mal på hvordan dagene skal se ut, gjør også at jeg stresser mindre. Da vet jeg hvordan dagene mine vil se ut og vet også at jeg kommer til å rekke alt jeg skal rekke. For meg er det å planlegge ukene mine helt essensielt for at jeg skal fungere optimalt!


Bruk noen minutter denne søndagen til å planlegge. Skriv ned alle avtalene dine, når du skal på jobb / skole / og lignende, hva du skal ha til middag, når og hva du skal trene og annet som er viktig i livet ditt. Det er så mye greiere når en får en oversikt over dagene. 
Håper årets andre uke blir fenomenal :grin: Kick ass og ha det moro!


Kristne ♥

NI ENKLE TING DU KAN GJØRE I 2017 FOR ET BEDRE LIV

 • 05.01.2017, 16:28


Mitt eneste nyttårsforsett i år, er å leve et ende gladere liv! Det å virkelig sette pris på hver dag, være med de jeg er glad i og ta vare på kroppen min med aktivitet, sunn mat og positive tanker, er det som gir meg lykke.
Her har du ni enkle ting du kan gjøre i 2017 for et bedre liv. Dette er ting jeg selv gjør stort sett hver eneste dag og får glede av. Ni enkle ting som utgjør en forskjell både for helsen og velværen din ♥

SAMSUNG CSC- Start dagen med et glass vann
Det å starte dagen med et glass vann gir en god start på dagen og er en fin måte å sette igang en sunn dag på. Et glass vann på morgenen før frokost, hjelper kroppen og å komme i gang og å kvitte seg med avfallsstoffer. Ha gjerne sitron og urter i vannet for å spirte opp smaken. 

- Smil til ditt eget speilbildet
Når du kommer inn på badet om morgenen, smil til deg selv i speilet. Kanskje kan du også si noe pent til deg selv? Denne lille enkle tingen vil føre til økt selvbildet. Og du fortjener å være glad i deg selv! 

- Ta bildet av det
Om du står ovenfor et øyeblikk eller en situasjon som gir deg noe - ta bilde av det. Da kan du se tilbake på akkurat det øyeblikket senere, kanskje på en litt dårligere dag, og la gode minner og følelser strømme på. 

SONY DSC- Beveg deg
Nei, jeg sier ikke at du skal trene hver dag, men det å være i litt aktivitet hver dag slik at kroppen får beveget seg, gjør godt både fysisk og psykisk for helsen vår. Å bevege seg daglig kan være så enkelt som å ta trappene isteden for heisen, vaske gulvet eller gå til butikken.  

Hils på en fremmed
Det å si hei, smile eller gi et lite vink til en fremmed hver dag, gjør underverker! For det første er det kanskje det eneste hyggelige smilet denne personen får i løpet av dagen sin. Dessuten kommer det alltid tilbake til deg når du deler positivitet, så spre solskinn! 

- Skriv det ned
En gang i uken, bruker jeg 10 minutter på å notere ned ting som irriterer og stresser meg, og ting som gjør meg lykkelig. Først bruker jeg noen minutter på det negative, før jeg så bruker resten av tiden på det positive. Det å få det ned på papir, gjør at du lettere kan kvitte deg med det som stresser og irriterer deg, og heller kan fokusere på det som gleder deg. Jeg blir i skikkelig godt humør av dette!

- Finn stillhet med off-tid
Sett mobil og alle andre tekniske duppeditter du har, på lydløs minimum en halv time før du skal legge deg. Ikke bare sett de på lydløs men legg de også fra deg. Det å ha off-tid før du skal sove og lydløse telefoner, forbedrer søvnkvaliteten din og hindrer at du våkner opp av en tåpelig sms eller facebook notification klokken tre på natten. 

- Bugn i frukt, bær og grønnsaker
Om det er en ting vi alle er enig i, er det at frukt, bær og grønnsaker er super sunt! Disse fargerike godsakene inneholder en rekke fantastiske stoffer som virker forebyggende blant annet for kreft, hjerte- og karsykdommer, diabetes, overvekt og høyt blodtrykk. Også smaker det så godt! 

- Vær takknemlig
Forskning viser at mennesker som er takknemlig både er gladere, lykkeligere og friskere enn de som ikke er det. Vær takknemlig for det du har i dag. Uansett hvor kjip dagen er, er det alltid noe å være takknemlig for. Når du tenker på det du er takknemlig for, skrur du av negative følelser og tanker. På den måten blir du faktisk enda mer takknemlig og glad!


Kristine ♥

MÅL - MOT NYE MÅLSETTINGER I 2017

 • 27.12.2016, 15:33


2017 står hvert øyeblikk for våre føtter. Da nærmer vi oss også startskuddet for nyttårsforsetter.  I den anledning tenkte jeg å snakke litt om mål og målsetting. Her er det nemlig svært mange som gaper over for mye og feiler. Kjører du på mot nye målsettinger i 2017, er det et par grunnleggende ting som er lurt å huske på.

SAMSUNG CSC
Når du skal sette et mål, må du finne noe som virkelig engasjerer deg og som du brenner for. Noe du virkelig har lyst til å klare. Målet må være realistisk, men det må også være noe du virkelig må jobbe for å nå. 

Bruk de tre H'er når du lager deg et mål. Hvorfor, hva og hvordan. Hvorfor ønsker jeg å....( det aktuelle målet)? Hva kan du gjøre for å nå målet? Hvordan skal du gjøre det? Skriv det ned slik at du kan se på lappen din underveis. 

Det aktuelle målet må være konkrete og tidsbestemte, slik at du faktisk kan vite når du har nådd målet. Mål som 'jeg skal ta fem pull ups minutter innen 1 mars', eller 'jeg skal gå opp 5 kilo innen sommerferien', er konkrete og bra mål med en fast tidsramme.

Når du har satt deg det aktuelle målet og skal begynne å jobbe med det, må du være tålmodig. Roma ble ikke bygget over natten, slik er det også med de fleste mål. Forstå at ting tar tid og fokuser heller på de små skrittene og de små seirene du tar hver dag. 

SAMSUNG CSCMotiver deg selv med delmål. Er målet ditt for eksempel å klare 5 pull ups på 3 måneder, kan du fort bli demotivert om du kun klarer 1 i dag. Sett deg små delmål. At du for eksempel skal klare 2 pull ups når denne måneden er omme. 4 om 2 måneder, og så 5 om 3 måneder. Har du slike mindre delmål på veien, vet du at du er på riktig vei og det er lettere holder motivasjonen oppe.


Lykke til mot nye målsettinger i 2017  :grin:

Kristine ♥

HOLD TRENINGSMOTIVASJONEN GJENNOM VINTEREN

 • 08.12.2016, 16:49


Vintermørket er her for fult. For min del kjenner jeg at dørstokkmilen er hakke vanskeligere enn ellers og at gnisten og motivasjonen til å trene ikke er like høy som før. Vi trenger alle litt drahjelp i ny og ne. Her er mine tips til hvordan du kan holde treningsmotivasjonen gjennom vinteren.


Inspirasjon
Hva inspirerer deg og hva driver deg litt ekstra? For min del er god treningsmusikk utrolig viktig. En god beat får nesten kroppen til å bevege seg automatisk! I tillegg drives jeg ekstra av å ha et mål. Et mål kan være så mangt. Akkurat nå jobber jeg med å bli sterkere i knebøy. Det gjør det ekstra moro å gå på trening!

SAMSUNG CSCGjør det du liker
Skal trening bli et fast innslag i hverdagen din, må du finne ut hva du liker og hva det gir deg. Det kan være så mangt; løping, dansing, yoga, crossfit, svømming, klatring, kick boksing, styrketrening, osv. Selv er styrketrening det jeg liker aller best. Det gir meg en fantastisk følelse etterpå, og både hodet og kropp føles lettere og mer energirikt etterpå. Det å ha denne aktiviteten inn i min hverdagsrutine, gjør at jeg unngår det mentale arbeidet før en treningsøkt men at jeg nærmest går på trening med autopilot. Finn ut hvilken aktivitet som gir deg noe og som gjør at du får lyst på mer!

Vær ærlig
Du må ha et realistisk mål og være ærlig med deg selv. Ikke ha for høye forhåpninger. Om jeg vet at det blir en hektisk uke, setter jeg meg kanskje et mål om å komme meg på trening tre ganger den uken, for tre ganger vet jeg at jeg får til. Da får det heller bli en bonus om jeg klarer fire! Ha heller litt for enkle mål enn for høye. Vær dønn ærlig med deg selv og finn ut hva som er oppnåelig for akkurat deg. Er ikke målene dine oppnåelig vil det bli en negativ spiral, der du blir skuffet fremfor at du blir mer motivert. 

Vær flere
Å trene med noen kan for mange være motiverende. Bare det at du har en fast avtale med noen, om det så er en venn, en personlig trener eller en kjæreste, gjør at du har en avtale som er vanskeligere å bryte. Det er tross alt vanskeligere å bryte en avtale med enn venn enn det er å bryte en avtale med deg selv. Jeg er ikke spesielt glad i å trene med andre, jeg foretrekker å trene på egenhånd, men jeg har likevel en vennegjeng hvor vi skryter over mål vi har nådd og det vi har gjennomført. Oppmuntrende ord og positiv feedback fra andre gir absolutt mersmak. Selv om du ikke trener med noen andre, så tørr å del treningsopplevelsene eller treningsmålene dine med andre. Det virker motiverende både for deg og dem. 

Belønning
Vi kommer ikke utenom belønning. Effekten av å ha en gulrot å jobbe mot, skal ikke undervurderes. Når du har noen mål, om det så er å trene to ganger denne uken eller løfte x-antall kilo i markløft, finn også ut hva som er belønningen du skal unne deg selv. Det kan være alt fra å gå ut å spise, en ny lipgloss, et par biter sjokolade, et varmt bad eller en ny tights. Det å vite at du skal få en belønning for innsatsen, uansett hva belønningen er, gir ekstra motivasjon. 


Hvordan holder du treningsmotivasjonen gjennom vinteren?  :grin:

Kristine ♥

GÅ EN FIN VINTER I MØTE

 • 22.11.2016, 18:40


Høsten er godt i gang og vinteren begynner å melde sin ankomst. Forrige helg, når jeg var på Norefjell, innså jeg at vinteren er rett rundt hjørnet. Der var det jo snø! For mange kan vinterhalvåret være noen tøffe måneder som føles kalde og mørke. Vinteren har likevel mange fine sider ved seg. Her er noen tips til hva du kan gjøre for å gå en fin vinter i møte. 

- Duftlys
Tenn noen deilig duftlys. Selv er jeg fan av Neom dyftlysene i Candle Happiness og nå som det nærmer seg jul; Christmas Wish Candle. Når jeg tenner duftlys fylles hele leiligheten opp med deilige dufter som får meg til å glemme alt om kulde, snø og mørke!


- Koseklær
Hvor deilig er det ikke å ikle seg ullsokker, tights og ullgenser? På vinterstid er det første jeg gjør når jeg kommer hjem å hoppe i koseklærne. Det er jo så deilig!
- Trening
Mange av oss har mest lyst til å ligge på sofaen og kose seg med varm kakao i vintermørket. Løft likevel på baken og kom deg en tur på trening. Aktivitet vil føre til utskillelse av endorfiner, som igjen vil gjøre at du føler deg bedre. Si til deg selv at du først skal trene, så kan du slappe av på sofaen etterpå. 


- Vintergryte
Finn varmen med en god og smakfull vintergryte. Her trenger du ingen oppskrift. Ta det du har i kjøleskapet; rotgrønnsaker, poteter, kylling, fisk eller kjøtt og ha alt i en kjele sammen med litt kraft, laurbærblader, tomatpure og en dæsj fløte. Vips så har du en deilig gryte. 


- Bøker, filmer og blader 
Når temperaturen synker ute, er det en flott mulighet til å lese bøker du ikke har hatt tid til å lese, finne inspirasjon i blader eller se noen filmer som du har tenkt på lenge. Kryp opp i sofaen, ta et pledd over deg, kok en kopp kakao eller en kopp te, og kos deg med en bok, et blad eller en film.
- D-vitamin
Med mindre du spiser mye økologisk laks eller økologiske egg, vil jeg anbefale deg å ta tilskudd av D-vitamin. Det er noe jeg selv også gjør. Ettersom vi får lite sol på vinterhalvåret, lønner deg seg å ta tilskudd på denne tiden, slik at du holder deg unna den verste vinterforkjølelsen. 

SAMSUNG CSC
- Peisen
Tenn i peisen, ta på deg ullsokker og nyt varmen fra den knitrende ilden. Jeg rett og slett elsker lyden av en brennende peis. Det er så avslappende!
- Besøk
Viste du at vi mennesker er mindre sosiale på vinterhalvåret? Be venner eller familie på besøk. Be dem på middag, på en kopp kaffe eller på et spill. Jeg anbefaler å be noen venner over på spillet Politisk ukorrekt. Da får dere virkelig trent lattermusklene skikkelig!

SAMSUNG CSC
- Naturen
Høsten er utrolig vakker med alle sine nydelige farger. Deretter kommer vinteren med et hvitt og delikat slør over skog og by. Gå ut å nyt naturen. Hør på lydene, se på alt det vakre vi har rundt oss og kjenn hvordan den friske vinterluften får deg til å føle deg levende. 


Uansett hva du velger å fylle vinteradagene med, håper jeg du får noen fine dager :razz:

Kristine ♥

IHERB OG ET OFTE STILT SPØRSMÅL

 • 22.10.2016, 09:18


God morgen!
Lørdagen er godt i gang og jeg skal hvert øyeblikk ta meg en liten løpetur før jeg skal på jobb. Først tenkte jeg å vise dere denne iHerb pakken jeg hentet på posten i går og svare på et ofte stilt spørsmål angående toll. 

SONY DSCDenne pakken innehold noe nytt og noen gamle favoritter: 
- Hempfrø
Hempfrø bruker jeg masse av. Jeg spiser de som snacks sammen med andre nøtter eller jeg har de over havregrøt og kesam. Hempfrø inneholder spesielt mye omega-fettsyrer og jeg synes de smaker veldig godt. 
- Rått kakaopulver
Rått kakaopulver sies ofte å være et supermat produkt med masse antioksidanter og gode egenskaper for helsen vår. Jeg bruker kakaopulver til mye rart, alt fra å røre det ut i kaffen - prøv det, det er knall godt, og baking. 
- Rødvinseddik
Dette produktet ser det ikke ut som de har på iHerb lenger. Jeg bruker rødvinseddik i salaten og annen matlaging. Det gir en god smak. Rødvinseddik kan du også kjøpe i vanlig matvarebutikk. 
- Zum face serum
Zum face er et næringsrikt ansiktsserum med blant annet aragan olje, vitamin C og E, som skal gi en flott glød. Dette gleder jeg meg til å teste! 

Et spørsmål jeg ofte får angående iHerb , er om det er slik at hvis man bestiller en pakke for under 350 kroner og så en pakke til for under 350 kroner, om man da slipper toll. Ja, det stemmer. Tollreglene i Norge sier at om du bestiller en pakke for 350 kroner inkludert frakt, så må du ikke betale toll. Om du da bestiller to pakker for under denne summen, betaler du ikke toll. Det er ikke slik at de legger sammen summen på de to pakkene. Jeg har ved flere anledninger bestilt flere pakker rett etter hverandre og har aldri betalt toll av den grunn. Det hender likevel at jeg er litt utålmodig av og til, slik at jeg kjøper en stor pakke og sender den med DHL, den raskeste leveringen. Da må jeg naturligvis betale toll fordi denne pakken koster mer enn 350 kroner. 
Bruk gjerne koden min OKE701. Da får både du og jeg rabatter. 


God lørdag da skjønninger :grin:  Håper helgen din blir knall!

Kristine  ♥

HVA SLAGS FETT SKAL JEG BRUKE TIL Å STEKE MED

 • 11.10.2016, 16:40


Et spørsmål som stadig dukker opp fra lesere og pt-kunder er 'Hva slags fett skal jeg bruke til å steke med?'. 

SONY DSC
Kokosolje til venstre og meierismør til høyre i stekepannen min. 

Svaret mitt her er kokosolje eller ekte meierismør
Det som er viktig er at du bruker en fettype som tåler varme. Flere fettyper kan oksidere, det vil si at de skades eller endrer egenskaper, når de varmebehandles. Det er de flerumettede fettsyrene, for eksempel soyaolje eller solsikkeolje, som er mest utsatt for dette, og de skal derfor ikke brukes til steking. Enkelt sagt kan en si at jo mer mettet fett en fettypen består av, jo høyere temperatur tåler den. 

Jeg bruker kokosolje til det meste av steking og også ofte i baking - kokosolje er et super produkt! Om jeg wokker grønnsaker, steker pannekaker, lager eggerøre, ja, you name it, så er kokosolje førstevalget. Når jeg skal steke kjøtt, fisk eller fjærkre, bruker jeg derimot meierismør. Da blir stekeskorpen best. Favorittsmøret er fra RørosMeieriet men vanlig meierismør er også supert. Og for de av dere som fortsatt tror at smør er usunt - det er en myte (som heldigvis begynner å svinne bort). Ekte meierismør er ikke helseskadelig, tvert imot inneholder smør CLA (så slutt å bruk unødvendige kroner på dette kosttilskuddet), vitamin A, E og K2. 


Du lurer kanskje på hvorfor jeg jeg elsker kokosolje?
90 % av fettet i kokosoljen er mettet. Dette er jo hovedgrunnen til at kokosolje egner seg så godt til steking, da det mettede fettet gjør at den tåler høy temperatur. Omtrent 70 % av fettet i kokosoljen er kort- og mellomkjedede mettede fettsyrer, som blir brukt som hurtig energi i kroppen og som i liten grad kan lagres som fett i kroppen. Studier viser at kokosfett kan bedre insulinfølsomheten vår, gi bedre metthetsfølelsen, gi høyere forbrenning og gi en bedre fordeling mellom LDL- og HDL-kolesterolet i blodet vårt.  Enkelte studier viser også at kokosolje kan bedre kroppssammensetningen og gi vektreduksjon.
Jeg bruker denne varianten.


Neste gang du skal steke noe, valg sunt fett fra kokosolje eller meiersmør :razz:

Kristine ♥

TIL DEG SOM DRIKKER NOCCO ELLER ANDRE DRIKKER PÅ BOKS

 • 30.09.2016, 15:22


SAMSUNG CSC
Dere vet jo at jeg drikker Nocco hver dag. Noen ganger til og med flere om dagen....jupp, jeg er avhengig!
Er du som meg? Drikker du Nocco eller andre drikker på boks? Da kan du faktisk gjøre noe nyttig ut av det. 

SAMSUNG CSC
Om du sparer på den dingsen som åpner bokse (jeg aner faktisk ikke hva denne heter - gjør du?), kan den komme andre til gode. 
Her hvor jeg bor, i Sandvika, kan vi levere åpningsdingsen til Meny. Jeg lever mine til Meny Rykkinn. De leverer dem så videre til Martina Hansen hospital. Der blir åpningsdingsen smeltet og gjort om til proteser.
Er ikke det fantastisk dere? Når jeg drikker en Nocco kan altså saken jeg bruker til å åpne boksen med ende opp som en del av noens tapte legemsdel. Det er i mine øyne helt utrolig!


Om du bor i nærheten. Ta vare på denne lille saken. Den kan faktisk være med på å gjøre noen andre en enormt stor nytte :grin: 

Kristine ♥

IHERB TIPS

 • 24.09.2016, 10:35


Det har vært et etterspurt et oppdatert innlegg med iHerb tips. Her kommer det!


Jeg har handlet enormt mye på på iHerb de siste årene. Jeg tar meg selv ofte i å sitte å se på nye varer og søke inne på siden deres. De har så mye spennende for en matnerd! 
Kort fortalt er iHerb er en av de største og beste nettbutikkene for helsekost og kosttilskudd. Her finner du så å si alt du trenger fra økologisk shampo, glutenfritt mel, alovera, sukkerfri sjokolade, pillebokser, osv. Ikke nok med at utvalget er massivt, prisen på produktene er også mye rimeligere enn om du skulle kjøpe produktene i Norge.

Det du må tenke på når du handler på iHerb er at pakken ikke skal koste mer enn 350 kroner inkludert frakt. Da slipper du toll og mums. Ønsker du itillegg den rimeligste frakten, så må ikke pakken være for tung. Jo lettere pakken er, jo rimeligere er frakten. 
'International airmal'  er den vanligste og billigste fraktmuligheten. Pakken din må veie under 1,8 kilo for at du skal kunne bruke denne fraktmuligheten. Da vil du få pakken etter cirka ti dager. Denne blir levert til ditt postkontor. Du har også muligheten til å velge 'DHL- international'. Detter er en litt dyrere fraktmulighet. Fordelen med DHL er at du får pakken levert på døren allerede to dager etter bestilling. Så er du av den utåmlodige sjelen, som jeg ofte er, velger du DHL!


Enkelte av mine favoritter
Questbars // Yogi te // Pekannøttsmør // Kokosolje // Tørket mango uten sukker // Kakaonibs // Pb2 peanøttpulver // St. Dalfour - det beste syltetøyet // Coco-roons // Kokosvann // Mørk sjokolade mandelsmør // Flap Jacked protein mikrokake - knall god! // Riskaker med karamellsmak // Søtpotet potetgull 

Enkelte produkter er listet som legemidler i Norge. Det kan blant annet være for høyt innhold av vitaminer i en mutivitamin eller enkelte aminosyer. Er du usikker, sjekk legemiddelsiten. Om du bestiller en vare som ikke er lovlig i Norge, får du et brev om det i posten og  tollvesenet returnerer pakken din. Så lenge du ikke prøver flere ganger, skjer det ikke noe mer med dette. Det skjer altså ingen alvorlige konsekvenser, alle kan gjøre en feil eller to. 
Jeg har fått brev i posten to ganger. Første gang fordi jeg bestilte en mutivitamin med for høye verdier og andre gang fordi jeg bestilte D-vitamin med for høy verdi. Da var iHerb så snille at de gav meg pengene tilbake ettersom tollvesenet returnerte varen. 

Om du bruker koden OKE701 får både du og jeg rabatter hos iHerb. 


Da håper jeg at jeg har besvart alle spørsmål, om ikke legg igjen spørsmålet under så skal jeg svare så godt jeg kan. 
Og, ja - jeg elsker iHerb :mrgreen:  
God helg da dere!

Kristine ♥

INSPIRASJON TIL MATPAKKEN

 • 31.08.2016, 17:01


Sommerferien er over og hverdagen er tilbake med skole, jobb og andre plikter. Da er det viktig med matpakker. For dere vet; uten mat og drikke, duger helten ikke! 
Trenger du litt inspirasjon til matpakken? Her kommer mine tips!

- Bruker en liten time søndag kveld til å steke opp mye kjøtt / fisk / fugl, koke ris / poteter, skjære opp grønnsaker og lignende. Da tar det ikke lang tid å putte dette i bokser hver morgen.
- Når du først lager middag, lag store porsjoner slik at du kan ta med middagsrester til lunsj dagen etter.
- Ha en stor bolle ferdiglaget salat i kjøleskapet. Dette har jeg alltid! Da kan du enkelt tilsette de næringskildene du vil ha og lage en god salat.
- Tunfisk på boks eller stabbur makrell blir enkle matpakker sammen noen knekkebrød eller lomper.
- En boks med kesam eller cottage cheese toppet med frukt, nøtter og frø, er en fest av en matpakke og enkelt å lage.
- Havregrøt gjør seg bra i matboksen. Tilsett gjerne peanøttsmør, sjokoladeproteinpulver, kesam, egg eller lignende for å gjøre havregrøten mer proteinrik og mettende.
- Speltlomper er enkelt og godt. Fyll med det du måtte ønsker. Her er mulighetene mange: grønnsaker, skinke, ost, smørost, cottage cheese, syltetøy, røkelaks, proteinnutella, osv.


Dere har sett boksene fra Fit & Fresh på bloggen før. Dette er yndlingsboksene mine! Jeg kjøper de på iHerb, men det er godt mulig de kan kjøpes i Norge også.
Breakfast chiller er en rund stor matboks som består av flere deler. Denne er perfekt til kesam, frukt, havregrøt, suppe og lignende. 
Salad shaker er en firkantet matboks som består av en del til salat og en liten boks til dressing. 
Lunch set består av en stor boks som inneholder to mindre bokser til for eksempel nøtter eller dressing.
Alle disse matboksene inneholder fryseelement, som gjør at maten holder seg alltid frisk og god i denne.
Handler du på iHerb får både du og jeg rabatter om du bruker koden OKE701


Prøv tunfiskboller i matpakken.
Lag mange på en gang og frys ned i porsjonsstørrelser.
Oppskriften finner du her.


Eller omelett wrap med godt fyll.
Wrapen kan fylles med det som er ønskelig. Både søtt og salt passer i denne wrappen!
Her finner du oppskriften.

Grove vafler er også en vinner i matboksen.
Denne oppskriften er både god og mettende.SAMSUNG CSC
Salat er nok den store favoritten hos meg. Her putter jeg alt mulig oppi! Jeg har alltid i en proteinkilde (tunfisk, laks, egg, bacon, cottage cheese, skinke, kylling, osv), fettkilde (egg, laks, kokosolje, avokado, nøtter eller lignende) og en karbohydratkilde (frukt, byggris, bønner, poteter, osv).
Som mellommåltid tar jeg ofte med en liten boks med sjokoladeproteinpulver slik at jeg kan lage meg en proteinkaffe. Nocco, Questbarer og ProTings Proteinchips er også ofte med i vesken.  


Håper du fikk inspirasjon til matpakken :grin:

Kristine ♥

SVERIGE HANDLING

 • 16.08.2016, 16:02


Som jeg skrev i går, var jeg i Sverige i helgen. Et spørsmål jeg ofte får når jeg har vært over grensen, er hva jeg handler med meg hjem. I dette innlegget kan du se hva jeg pleier å kjøpe. I tillegg prøver jeg alltid å finne noe nytt og spennende. For en matentusiast er en dagligvareforretning i Sverige nærmest himmelen. Du finner jo så mye morsomt her som ikke er i Norge!

SAMSUNG CSC
Ettersom jeg ikke kjørte egen bil, men buss, ble det ikke den største harryhandlingen. Noen klassikere ble med som biff, eggehvite på kartong, riskaker i forskjellige smaker, roastbiff, brie ost, blåmuggost, et par kvargvarianter og diverse nøttemikser. I tillegg fant jeg et par nyheter, som du ser på bildet over.
- Jernrike knekkebrød
Disse var tynne og svarte i fargen. Smakte omtrent som flattbrød. Litt småkjedelige. 
- Nocco Bcaa Tropical
Denne smaken er bare fantastisk god!
- Johnny´s sennep sursøt
Den beste sennepen i verden!
- Spisknäcke med surdeg
Et glutenfritt knekkebrød laget med surdeig. Dette var skikkelig godt.
- Kvarg i kokossmak
Dette er nok favorittsmaken min når det kommer til kvarg. Frisk, syrlig og søt. Kjempe god!
- Delicatoboll uten sukker
Dette er en punsjbolle variant. De var skikkelig gode. Jeg har allerede spist opp en pakke!
- Yoghurtgodis og en ny variant som het Giant Corn med melkesjokolade


Om jeg skal råde deg til å kjøpe en ting, må det bli giant corn varianten. Fy søren den var god! Jeg vil si at de smaker en blanding av popcorn, smash og melkesjokolade. Nesten bra jeg ikke fylte hele godteposen med disse, for de forsvinner raskt! 
Har du noen Svenske favoritter? :grin:


Kristine ♥

SLIK BLE JEG KVITT MINE MAGEPROBLEMER

 • 01.08.2016, 16:41


Som mange av dere vet, har jeg slitt mye med magen min siden tenårene. Jeg har fått mange diagnoser, blant annet irritabel tarm, enzymmangel og hyperallergi. De siste ti årene har jeg prøvd utallige dietter og råd. LCHF, FOODMAP, glutenfritt, sukkerfritt , å drikk urtete på tom magen, selvmassasje av magen, naturterapi,  å bare gå med løse klær over magen og en hel del andre ting. For ikke å snakke om alle kronene jeg har brukt på forskjellige kosttilskudd! Jeg er nesten flau over hvor mye tid, energi og penger jeg har brukt på å forsøke å finne en løsning på mine mageproblemer. Likevel er jeg veldig glad for det. Etter mye prøving og feiling har jeg nå minimalt med magevondt, gass, sure oppstøt og andre mageproblemer. 


Da jeg vet det er mange der ute som også sliter med magevondt, vil jeg dele hva som har hjulpet for meg. 
SAMSUNG CSC
- Tilskudd av probitika
Dette er nok det som har hjulpet meg mest. Jeg har nevnt dette flere ganger på bloggen. Fortsatt bruker jeg høydose probitika hver dag, jeg bruker denne fra California Gold Nutrition som jeg kjøper på iHerb. Den har mye høyere innhold enn noen tilskudd du får kjøpt i Norge. Mange av mine venner og bekjente har også testet ut denne probotikaen etter tips fra meg, og alle har så langt følt en forbedring på magefunksjonen. 

- Mer fett i kosten 
Å øke inntaket av fett har desidert vært nyttig. Jeg spiser mer fet fisk, avokado, kokosolje, egg, meierismør og fete melkeprodukter som ost og rømme. Fett gjør at tømmingen fra magesekken tar lenger tid og tarmene dine får dermed bedre tid til å fordøye maten. 

- Tilskudd av Glutamin
Hvorvidt glutamin styrker fordøyelsen eller ei, er omdiskutert. Enkelte studier viser at det hjelper fordøyelsen, andre studier viser liten effekt. For meg har det hjulpet. De første to ukene jeg begynte med Glutamin, tok jeg en toppet teskje tre ganger om dagen en halv time før hvert måltid. Nå tar jeg en toppet teskje om morgenen på tom mage hver eneste dag sammen med et glass vann. Jeg bruker Glutapure fra UltimateNutrition.

- Redusere stressnivåene
I dagens samfunn kan en lett føle mye stress og forventinger fra mange kanter. Psykisk stress var trolig en av hoved triggerne for mine mageproblemer. Er kroppen stresset, blir magen stresset og da kan det oppstå problemer under fordøyelsen av maten vi spiser. Jeg måtte rett og slett begynne å stenge en del av stresset ute, og sette av mer tid til meg selv hver dag. Å lære å slappe av og stenge ute stress er en kunst. Jeg måtte faktisk ha profesjonell hjelp for å lære dette! Kanskje er du i samme båt?


Dette er altså ting som har hjulpet meg. Håper det kan være til nytte og hjelp for deg også :grin: 

Kristine ♥

TACO KVELD - LITT SUNNERE

 • 01.07.2016, 17:39


Normalt har jeg lyst til å grille hver eneste sommerdag! Nå har det vært så mange dager med regn og surt vær, at i dag var det uaktuelt å grille. Det måtte bli en tacokveld!

SAMSUNG CSCPå mitt tacobord står det revet Jarlsbergost, tortillalefser, maiskorn, ruccola, paprika, lett rømme, karbonadedeig stekt med hjemmelaget tacokrydder, salsa, Bergebys sennep og ketcup.
Nå skal jeg spise og kose meg!

Her om dagen fikk jeg spørsmål av en pt-kunde om hvordan hun kunne gjøre tacoen sunnere. Det er fantastisk veldig enkelt! Her har du mine tips:
- Bruk karbonadedeig fremfor kjøttdeig
- Lag en stor salat med masse farger og forsyn det godt av den
- Lag hjemmelaget tacokrydder. Det er faktisk veldig enkelt og da slipper du sukker og alle de rare tilsetningsstoffene som er i tacokrydderet du kjøper. Oppskrift finner du her
- Om du liker guacamole, lag den selv. I de fleste guacamoler du kjøper, er godt over nitti prosent erter! Guacamolen lages enkelt ved å mose to godt modne avokado med en hakket tomat, en halv hakket rødløk, tre finhakkede hvitløksfedd, 1 finhakket chili og saften fra en sitron.
- Spis alltid godt med grønnsaker og kjøtt. Dette metter!


Ha en riktig god helg :grin: 
Nyt fredagen, med eller uten  taco!

Kristine ♥

NOEN IHERB FAVORITTER OG IHERB TIPS

 • 25.06.2016, 15:10


I går hentet jeg denne pakken på posten fra iHerb.
Selv om jeg stadig bestiller produkter derfra, blir det mye av det samme. Denne pakken inneholdt kun noen iHerb favrotter, altså gode gamle gjengangere!

SAMSUNG CSC
- Sunfood cacao butter
Kakaosmør er noe jeg bruker mye av i bakst og er et must i hjemmelaget sjokolade
- Cacao paste
Dette er rå kakaomasse som også er helt nødvendig om du skal lage hjemmelaget rå sjokolade. Rå kakaomasse, og da også rå sjokolade, er proppet med masse vitaminer og antioksidanter. Her snakker vi super sunn sjokolade!
- Quinoa mel
Et glutenfritt og proteinrikt mel som egner seg godt til bakst.
- Atkins caramel mousse bar
Dette er favoritt Atkins baren min. Den smaker som Mars sjokoladen!
- Yogi te
Jeg har mange Yogi teer, og elsker de for de gode smakene og for de søte beskjedene som er på hver te-pose. Denne i smaken stress relief har jeg ikke prøvd før, men jeg tenker meg at den er perfekt før leggetid.


Et par iHerb tips:
- Både du og jeg får rabatter om du bruker kode OKE701.
Denne oppgir du på din 'chart' når du sjekker ut og skal til å betale.
- Enkelte produkter som iHerb selger, er listet som legemidler i Norge. Disse er da ulovlig å importere hit. Skal du bestille kosttilskudd lønner det seg å sjekke om de er lovlig i Norge først.
- Om du handler for under 350 kroner inkludert frakt slipper du å betale toll. Ettersom frakten er såpass billig på iHerb, lønner deg seg å heller kjøpe mange små pakker til under 350 kr slik at du slipper avgifter


Da er det bare å iHerb-shoppe i vei!
Og god helg da dere :razz:

Kristine  ♥

SUNNE GRILLTIPS

 • 09.06.2016, 16:15


"Nå som det er sommer vil samboeren min grille hver dag. Hvordan kan jeg grille og spise sunt samtidig?" Dette spørsmålet kom fra en av mine online pt-kunder på mandag. 
Grillmat og sommer er synonymt. Selv elsker jeg å grille! Enten det er å ta med seg en engangsgrill i parken med venner eller å bruke gassgrillen jeg har hjemme. Og grillmat kan så absolutt være både sunt og velsmakende. Her har du mine sunne grilltips. 

SAMSUNG CSC
-Grill farger
Farger både ser godt ut på tallerkenen, gjør godt for kroppen vår og smaker godt. Fyll grillen med masse deilige grønnsaker. Så og si alle grønnsaker kan grilles!
På bildet over grillet jeg søtpotet, paprika i forksjellige farger og maikolber. Super godt!
- Velg rene kjøttprodukter
Dropp ferdiglagde produkter. Bruk rene stykker av kjøtt, fisk og fugl uten tilsetningsstoffer. Entrecotè, torsk, laks, tunfiskbiff, kyllinglår, makrell, ytrefilet eller indrefilet av storfe eller svin og ligende.
- Lag din egen marinade
Bruk en god olivenolje som tåler høy varme. Ha i godsaker som finhakket hvitløk, chili, ingefær, sitrongress, basilikum, dijon sennep, sitronsaft, revet sitronskall, balsamico eddik, rødvinseddik og diverse krydder. Ikke alt på en gang selvfølgelig. Smak til med salt og pepper til slutt.
- Pølser
Om du vil ha pølser, velg de variantene med høyt kjøttinnhold. Jabobs som blant annet selges på Meny, har flere gode varianter.
- Burger
Lag burgerne selv. Bland sammen karbonadedeig / kyllingkjøttdeig med egg, finhakket løk, chili og annet godt krydder.
- Temperer kjøttet
Ta alltid ut kjøttet en god time før du skal grille det. Da får du et saftigere resultat.
- Smør grillristen
Bruk olje, jeg bruker som regel kokosolje, til å smøre grillristen slik at du unngår at kjøtt / fisk / fugl / grønnsaker setter seg fast. Dette er spesielt viktig ved magre produkter.
- Dressing
Vil du ha dressing, lag den selv. Til en kremet variant kan du ta utgangspunkt i gresk yoghurt, rømme eller kesam og tilsatte finhakkede friske urter og krydder. For en vinaigrette blander du sammen olje og annet godt som sitron, balsamico, finhakket hvitløk, chili og ingefær.
- Varier grønnsakstilbehøret
Servert alltid godt med grønnsaker. Du kan grille dem ved å tre dem på spyd, pakke dem i folie, skjære i skiver, grille dem hele, osv. Prøv nye grønnsaker, bruk masse farger! En frisk og god salat smaker også godt.
- Frukt
Frukt er kjempe godt på grillen. Grillede fersken, banan, vannmelon i skiver og ananas er friskt og søtt tilbehør til grillmaten eller som en dessert.
- Kos deg Uansett hva du spiser; sett deg ned, slapp av, smak på maten og nyt hver munnfull. Du skal kose deg med maten :grin:


Kristine ♥

MINE ÅTTE BESTE KOSTHOLDSTIPS

 • 24.05.2016, 16:14


SAMSUNG CSC
Nå som sommeren nærmer seg med stormskritt, får jeg daglig mail med spørsmål om hvordan man kan bli sunnere. Derfor har jeg samlet mine åtte best kostholdstips som jeg vil dere med dere. 

SAMSUNG CSCDrikk vann
Dere har sikkert hørt det før, men jeg sier det igjen; vann er den beste tørstedrikken. Kutt ned på brus, saft og juice og sprit heller opp vannet med skiver av frukt, bær, urter eller grønnsaker. Sitron, agurk og litt mynte er knall godt i vannmuggen!

Spis proteinrikt
Proteiner har mange fordeler, blant annet at metter godt, holder blodsukkeret stabilt og har en høy termisk effekt (det vil si at kroppen bruker energi på å fordøye dette).
Proteiner finner du i kjøtt, fisk, kylling, melkeprodukter, egg, bønner, osv. Få inn en god porsjon protein til hvert måltid.


Spis fargerikt
Hiv innpå meg frukt, grønnsaker og bær. Ikke bare gjør det at maten ser mer delikat ut, det smaker også bedre og gjør godt for kroppen. Frukt, bær og grønnsaker inneholder mange livsviktige næringsstoffer som vitaminer, mineraler og fiber, samtidig som det gir lite kalorier. Få inn noen farger til hvert måltid. 

Ta tilskudd av omega3
Omega3 er godt for svært mye, blant annet ledd, hjerne, nervesignal og synet. I tillegg ser det ut til at det gir en økt omsetting av frie fettsyrer, altså at det har en fettforbrennende effekt. 

Lytt til kroppen
Er du sulten? Ja, så spis da! Ikke nekt deg selv mat selv om du skal være sunnere eller gå ned i vekt. Lytt til kroppen din og gi den næring når den ønsker det. Stopp når du er mett. 


Sunt søtt
Om du er blant de som føler at du må ha noe søtt på kveldstid, lær deg å lage sunne varianter av det søte. Det finnes så mye sunt søtt du kan lage, bare ta en titt i oppskriftsarkivet! 

Kutt ut ferdigmat
Ferdigmat inneholder ofte mye e-stoffer, sukker og andre tilsetningsstoffer som vi ikke trenger. Lag heller mat fra bunnen av, det smaker bedre og gir det alle næringsstoffene kroppen din trenger. 

Tenk langsiktig
Et sunt kosthold skal også være et balansert kosthold. Du trenger ikke å aldri spise sukker eller snop igjen. Forsøk heller å spise sunt og variert i hverdagen, da kan du nyte litt sjokolade og andre godsaker i helgen med god samvittighet. Tenk langsiktig og finn et kosthold du kan leve med livet ut.


Har du noen gode tips?

Kristine ♥

TRENINGSMOTIVASJON

 • 20.04.2016, 15:50


"Hvor henter du treningsmotivasjonen din fra?", er et spørsmål jeg ofte får.
For å være helt ærlig, er det som regel slik at jeg har lyst til å trene og ikke trenger å hente frem motivasjonen. Trening er for meg en stor glede og en del av hverdagen. Det er et fristed, et sted hvor jeg får ut negative tanker og henter inn positiv energi. Om det er slik at jeg virkelig ikke har lyst til å trene en dag, dropper jeg det! Da vet jeg at kroppen og hodet trenger hvile. 
Jeg tror mye av grunnen til at treningsmotivasjonen min nesten alltid er det, er nettopp fordi det ikke er en tvang. Det er noe jeg gjør som gleder og som kjennes godt både for min egen kropp og hode. 

SAMSUNG CSC
Noe som er viktig når jeg skal på trening, er at jeg føler meg vel i det jeg har på meg. Noen dager kan jeg føle meg vel i en fresh tights og singelet, andre dager føles det bedre å "gjemme" seg litt mer bort i en en stor t-skjorte over tightsen. Uansett, er gode treningsklær viktig for å holde treningsmotivasjonen ved like. Jeg får også alltid et motivasjonsboost når jeg tar på meg nye treningsklær. Da får jeg lyst til å løpe på trening med en gang! 

Apropos treningsklær, hos CupoNation har de nå gode tilbud hos Nike. 
Jeg er kledd med Nike fra topp til tå i dag, sko, tights og topp. Sjekk det ut og du kan spare mye penger på treningsklærne. 


SAMSUNG CSC
Her har du noen flere tips for å holde på treningsmotivasjonen:
- Tenk at treningen er godt for kroppen din, på overskuddet det gir deg og hvor deilig det kjennes ut når økten er ferdig.
- Finn en treningsform som passer akkurat deg.
Det finnes mye forskjellig du kan gjøre; løping, kickboksing, styrketrening, yoga, svømming, osv, osv. Finn noe du trives med å synes er moro.
- Ha deg selv som forbilde og konkurrer kun med deg selv.
Vi er alle forskjellige fra naturens side og kan derfor ikke se like ut. Om du har et urealistisk forbilde, vil dette kun gjøre deg demotivert. Bestem deg heller for å bli den beste utgaven av deg selv.
- Ha god og variert musikk i ørene.
Lag deg en god spilleliste som du oppdaterer jevnlig. Dette gjør at treningen går mye fortere.
- Sett av tid til trening
Planlegge uken din og legge inn treningsøktene i kalenderen. Planlegg for eksempel en 50 minutters treningsøkt mandag, onsdag og fredag og sett av tid til dette. Står treningsøkten i kalenderen, er det lettere å gjennomføre. 


Ha det gøy, elsk den du er og lik det du gjør  :grin: 

Kristine ♥ 

ALENE PÅ VALENTINSDAGEN?

 • 13.02.2016, 11:32


Imorgen er valentinsdagen, den store romantiske dagen hvor kjærligheten feires.
Er du alene, kan det være lett å føle seg ensom. Snapstoryes, instagram og resturanter flommer over av folk som nyter kjærligheten sammen.
Kanskje er kjæresten bortreist, kanskje har det akkurat vært et brudd eller kanskje du er singel og trives med det. Uansett, ikke la deg deppe over dagen og at du er alene!

Jeg er alene imorgen, samboeren er nemlig bortreist, og da skal nyte dagen på best mulig måte. Min valentinsdag vil blant annet bestå av en bakerunde, en gåtur eller treningsøkt i godt selskap, lesing på sofaen med noe godt i glasset og en ekstra god middag. 
Her er mine tips til hvordan du kan kose deg alene på valentinsdagen. 


Elsk deg selv
Kjærligheten ovenfor deg selv, er den sterkeste kjærligheten du kan ha. Dyrk denne!
Du kan for eksempel lage en liste med alle tingene du liker ved deg selv. Skriv ned alt! Fra det flotte smilet du har til den gode kokken du er. Skryt av deg selv, det fortjener du!

Feire kjærligheten
Dette er dagen for å feire kjærligheten. Men kjærligheten er ikke bare forbeholdt en kjæreste. Vi har kjærlighet ovenfor familie, venner og til og med husdyr. Hyll de du er glad i. Gjør gjerne noe koselig med en venninne eller et familiemedlem. Ring noen du ikke har snakket med på lenge. Eller kos nådeløst med huskatten.
 
Pust ut
Legg deg på sofaen. Koble av meg en god bok, en film eller avslappende musikk. Tenn gjerne noen lys og ha noe varmt i koppen. Pust ut og senk skuldrene. 


Kjøp blomster 
En nydelig bukett roser eller blomster fortjener du. Er det ingen andre som kjøper de til deg, så gjør det selv! En flott bukett lyser opp stue- eller kjøkkenbordet. 

Plei deg selv
Skjem deg selv bort med et hjemmespa. 
Ansiktsmaske, kroppskrubb, et varmt bad eller dusj, smør deg selv inn med en god bodylotion og plei deg selv. Èn føler seg så frisk og fin etterpå!

Gled noen andre
Å glede noen andre, gir glede til en selv. Overrask en venninne med en boks sjokolade, send blomster til en du beundrer eller skriv en hyggelig sms til noen som fortjener det. Det skal ikke så mye til for å glede noen.  


Lag et godt måltid

Lag noe ekstra godt til deg selv. Hva med en enkel speltlompe lasagne, oppskrift her, eller en god biff med gratinert potetmos, oppskrift her?
Ta deg gjerne et glass vin og nyt tiden i ditt eget selskap. 

Aktivitet
En god treningsøkt eller litt aktivitet hjelper alltid på humøret. Ta deg en tur på treningssenteret eller gå deg en god tur. Aktivitet gjør at du føler deg bedre både fysisk og psykisk.


Hva enn du måtte gjøre på valentinsdagen, om du er alene eller sammen med noen andre. Elsk - kjærlighet, både til deg selv og til andre, er en fantastisk ting. Nyt dagen 💕

Kristine ♥

LYKKES MED ÅRETS FORSETTER

 • 03.01.2016, 13:41


Nytt år - nye muligheter!
For mange er det nye året en start på et nytt og bedre liv.
Men hvordan nå nyttårsforsettene?
Uansett om planen er å slutte å røyke, gå ned 5 kg eller komme i form så er du nødt til å ta noen grep og gjøre noen forandringer i hverdagen din.
Det er svært enkelt å sette det på papiret, men det er hva som blir utført i praksis som faktisk betyr noe.
Her noen tips for hvordan du kan lykkes med årets forsetter.

Sett deg mål
Hva er det du skal oppnå, og ikke minst, hvorfor skal du oppnå det?
Sett deg opp en plan med konkrete mål og delmål med både hvordan du skal klare å nå de og når du skal ha nådd de.Planlegg
Å planlegge hverdagen kan hjelpe deg masse.
Skal du slutte å røyke må du han en plan for hva du skal gjøre hvis røyksuget kommer eller hvordan du finner motivasjonen til å si nei hvis noen tilbyr deg en røyk.
Med planlegging ligger du på forskudd og er klar for hverdagen og den eventuelle motgangen du vil møte.

Finn noe som passer for akkurat deg
De finnes utallige råd og veiledninger der ut.
Skal du ned i vekt finnes det et tusentall av slankepiller, diettmetoder og treningsalternativer. Ingen kan påstå at grete rode er den perfekte løsningen for deg og at joggeturer er det du burde foreta deg. Finn ut hva du liker og hva som passer for akkurat deg. Finn da et kosthold du kan leve med og trives med, og en treningsmetode som du synes er morsom og givende. På den måten vil du få en ny livsstil.

La det bli en vane
De aller fleste nyttårsforsetter dabber av etter en treukers tid. Men ikke la deg selv bli en av disse. La nyttårsforsettet ditt bli en del av ditt liv og en vane, en livsstilsendring og noe du kan leve med. Å si at du aldri skal spise godteri, er en dårlig idé. Finn deg gode mål som er oppnåelig og som du vet du kan leve meg resten av året. Kun da vil du klare å holde forsettet ditt.

Lær av motgang
Motgang vil komme, spørsmålet er ikke om, men når. Om du feiler er det ikke verdens undergang. Ender du opp med å ta en røyk en dag eller å sprekke på diett, prøv heller å forstå hvorfor det gikk galt, enn å grave seg dypere ned å gi opp. Lær av situasjonen, slik at du neste gang klarer å hindre det.

Tro på deg selv
Forsettet ditt skal få deg til å føle deg bra og du skal virkelig ønske deg, og ikke minst, du må ha tro på at du kan klare å nå det. Du skal klare det!


Har du noen mål for 2016?
Jeg er sikker på at du kan lykkes med årets forsetter! Lykke til :grin:

Kristine ♥

GODSAKER PÅ GANG & BAKETIPS

 • 30.09.2015, 10:10


Akkurat nå står jeg og baker noe deilig med de norske eplene. 
Jeg hadde en del eple som begynte å bli dvassne, da er det perfekt å bruke dem i bakst. Så nå er det er godsaker på gang!


Jeg får ofte spørsmål om hvordan man best mulig kan lykkes på kjøkkenet. 
Mitt beste tips, er å bruke en matvekt / kjøkkenvekt. Da får du en mer nøyaktig mengde. Ved bruk av for eksempel spiseskje kan mengden variere veldig ut ifra størrelse på skjeen og hvor mye man har på skjeen. 
Jeg har en kjøkkenvekt fra Bodum, denne, som jeg er veldig glad i. Den ser fin ut, er enkel i bruk, skålen kan vaskes i vaskemaskinen og den er lett å legge sammen slik at den får plass i kjøkkenskapet. 

Et annen tips er å lese oppskriften nøye før du begynner. Da vet du hva du skal gjøre og kan finne frem alle ingrediensene før du begynner. 

Det er også slik at fuktighetsnivået i mel kan variere mye utifra merke, hvor det har blitt oppbevart og hvor lenge melet har vært åpnet. Har melet lav fuktighet, vil det trekke til seg mer væske. Bruk derfor litt skjønn. Se på konsistensen på røren / deigen. Føles den riktig? Tilsett eventuelt litt mer tørrvare om deigen virker for løs, eller litt mer væske om deigen virker for tørr. 

Og dere, smak underveis! Smaksløkene våre varierer. Kanskje liker jeg at bolledeigen er søtere enn det du gjør. Kanskje liker du en mørkere sjokoladesmak på brownien enn det jeg gjør. Smaker du deg frem er du sikker på at du får frem den smaken du liker best. 


Lykke til med baksten :grin:  

Kristine ♥

MANDAGENS STORHANDLING

 • 14.09.2015, 19:28Da er mandagens storhandlingen unnagjort. 
Her er det som ble med hjem - masse godsaker!

Jeg forsøker å ha en dag med storhandling i uken. Da har jeg alltid med meg en handleliste.  Er matinnkjøpene planlagt har man tilgang til sunn og næringsrik mat og godt rustet for den kommende uken. Er det nødvendig supplerer jeg utover uken. Til helgen handler jeg også inn litt ekstra. 


Dette var med meg hjem i dag:
- Frukt; kiwi, plomme, banan, eple, durer
- Grønnsaker; salat, paprika, gulrot, tomat, brokkoli, løk, sopp, poteter
- Egg
- Melkeprodukter; creme fraiche, kesam
- Kjøtt / fjærkre; karbonadedeig, skinkebiff, fiskekaker, 
- Drikkevarer; cola zero, biola
- Pålegg; kalkunskinke, makrell i tomat, Jarsbergost
- Diverse tilbehør; meierismør, pesto, soya saus, fetaost
- Havregryn


Da er jeg klar for en fargerik og sunn uke. Ha en super en :grin:

Kristine ♥

PLANLEGG UKEN

 • 17.08.2015, 08:20


Riktig god mandag dere :grin: Håper helgen har vært bra! 

Pleier du å planlegge uken din?
Mange mener at planlegging er en av hovednøklene for å lykkes. Og, ja, det er det nok absolutt, men det er også en viktig hjelpemiddel for å gjøre hverdagen mindre stressende. 
Jeg pleier alltid å bruke femten til tredve minutter søndag kveld eller mandag morgen til å planlegge uken. Da noterer jeg ned skoletider, jobbtider, sosiale happenings og avtaler. I tillegg planlegger jeg ukens middager, treninger og skriver en handleliste for maten den kommende uken. 


Her er mine tips:
- Skriv ned viktige avtaler, jobb- / skoletider, slik at du har en oversikt over hva som skjer hver dag
- Skriv en lang handleliste for hva du trenger til ukens hovedmåltider og matpakker. Da har du sunne ingredienser og råvarer tilgjengelig
- Skriv ned hva du skal ha til middag og gjerne også hvordan du skal tilberede den
- Skriv ned når du skal trene og hva du skal gjøre når du trener 

Det er det mye lettere å lykkes med sunne middager og aktivitet og du har en skriftlig plan.
Heng gjerne planen på kjøleskapet
Har du en plan som henger synlig, har du noe fast og følge og det er ikke like lett og sluntre unna.Huske også at ingen dager er like og at det kan oppstå hindringer. Det er absolutt ingenting som er ødelagt om en dag ikke går etter planen, litt avvik skader ikke. Du må se på helheten. Ikke heng deg for mye opp i detaljene. Om du spiser litt for mye en dag eller ikke får tren, ja vel - det er ikke livets undergang, vi har da alle slike dager i blant! Det viktigste er å gjennomføre trening jevnlig og spise det man liker og kroppen setter pris på over lengre tid.

Planlegg uken etter dine egen beste mulighet.  Du skal være den beste versjonen av deg selv :grin:
Ha en fantastisk uke!


Kristine ♥

SVERIGE

 • 16.06.2015, 14:15Som nevnt var jeg i Sverige i går. Nærmere bestemt Nordby Senteret. De har alt vi trenger; matbuikk, proteinbutikk og godisbutikk. 
Jeg blir som et barn når jeg kommer til godisbutikken. Jeg elsker godis!! Jeg blir faktisk litt flau over meg selv. Er det mulig å bli så henrykt over godteri? Ja, tydeligvis :razz:


Jeg er fan av harryturer.
Ikke nok med at Sverige har billigere matvarer enn Norge, de har også en rekke varer som man ikke får kjøpt her.

Standard matvarer som alltid er med hjem fra Sverige:
- Pofiber
- Parmesan
- Diverse burgere
- Ketchup søtet med stevia
- Sukkerfritt syltetøy
- Diverse krydder
- Kalkunbacon
- Bacon
- Ytrefilet av storfe
- Karbonadedeig
- Roastbiff
- Keso
- Kesella
- Creme fraiche
- Fløte
- Eggehvite på kartong
- Lett ristet og saltet nøttemiks
- Tørkede bær og nøttemiks
- Diverse sjokolader søtet med stevia, den hvite er min favoritt
- Smågodt
- Yoghurtgodteri
- Proteinbarer


Nye varer som jeg fant denne gangen:
- Kokos- og mandelmelk
Rett og slett en blanding av kokos og mandelmelk. 
- Gresk yoghurt i forskjellige smaker.
Kokos, nøttesjokolade og vanilje. Disse er som skyr, høyt proteininnhold og lite proteiner og karbohydrater.
- Frosne ferske urter.
Supert å ha liggende i fryseren for meg som alltid klarer å drepe urteplanene.
- Jamie Olivers Pesto
Denne finnes i mange forskjellig smaker og vil sette en ekstre prikk over maten min.
- Protein is
Ja, iskrem med høyt proteininnhold. Ganske gode var de også.
- Pauluns granola med kakao
Knall god og usøtet frokostblanding.


Har du noen Sverige favoritter?
Ha en fortsatt god tirsdag :grin:

Kristine ♥

KOMME I FORM TIL SOMMEREN

 • 26.04.2015, 13:10


Det er ikke lenge igjen til sommeren. Dette er en skremmende tanke for mange!
Vi nærmer oss juni! Det er knappe seks uker igjen til vi sprader rundt halvnakne på stranden.

Jeg merker veldig godt at temperaturen stiger og at bikiniredselen blir større. Stadig oftere får jeg  spørsmålet "hvordan kan jeg komme i form til sommeren? Nå? Så fort som mulig?" 
Undersøkelser viser at hele 83 % av oss kvinner hater å kjøpe badetøy. Det er trist! Vi er så selvkritiske at vi hater vår egen kropp!


Jeg er i grunn motstander av slike ord som 'diett' og 'sommerkropp'. Trening skal handle om glede, velvære og helse. Det burde være like viktig sommer som vinter og noe vi gjør fordi vi elsker oss selv og vil ta vare på oss selv, ikke fordi vi straffer kroppen vår og vil endre den. 
Det største jobben mot sommeren, må nok de fleste gjøre i hodet. 
Her er mine tips til hvordan du kommer i form til sommeren, psykisk som fysisk.

Jobb med selvsikkerheten
Det mest sexy er en kvinne som er sikker i sin egen kropp, uavhengig av vekt, fasong eller form.
Start dagen med å smile til deg selv i speilet.
Og hver kveld gir du deg selv tre  gode komplimenter for de tingene ved utseende ditt som du liker best.
Ha fokus på det positive, ikke det negative.

Vær takknemlig for den fantastiske kroppen din
Kroppen din er et fantastisk vesen. Det å ha en kropp som fungerer er en gave. Trolig kan du gå, stå og hoppe. Det er det langt fra alle som kan! Dessverre tar alt for mange av oss dette som en selvfølge og glemmer å være takknemlig.

Spis litt sunnere
Det handler ikke om å aldri spiser sukker, eller spise torsk og brokkoli. Spis litt sunnere enn det du gjør i dag. Få inn mer grønnsaker, rene proteinkilder som karbonadedeig, fiskefileter, kylling, biff, kesam og egg, da er du på god vei. 

Styrketrening
Ikke glem styrketreningen! Mange legger vekk styrketrening og bare fokuserer på kondisjonstrening når de skal ned i vekt. Styrketrening er vel så viktig, om ikke viktigere, om målet er en fast og stram kropp. 

Planlegg
For å få inn trening og riktig kosthold i en hektisk hverdag, er du nødt til å planlegge. Bruk for eksempel noen ekstra minutter på søndagskvelden og planlegg den kommende uken. Hva/hvilken mat skal handles inn til uken? Hva er det til middag? Når og hva skal du trene?

Konkurrer med deg selv
Fokuser på ditt utgangspunkt, dine mål og dine prestasjon. Du skal få det beste ut av deg selv, og ikke bry deg om hva alle andre gjør eller ikke gjør.

Selvtillit, igjen
Uansett form, størrelse eller fasong, gå på stranden med selvtillit.
Den vakreste personen er den som er seg selv og er sikker i sin egen kropp.
Husk at du er enestående og fantastisk. Du og din kropp er god nok akkurat som den er.


Kristine  

IHERB GJENGANGERE

 • 06.03.2015, 17:38


I dag fikk jeg en herlig pakke fra iHerb. Eller rettere sagt to pakker. Som jeg har nevnt før, bestiller jeg heller flere små pakker enn en stor slik at jeg slipper toll.


Dagens pakker bestod av mange gode gjenganger:
- Bee pollen 
Søt og god, og inneholder masse sunne næringsstoffer. 
- Hemp frø 
Små frø som smaker godt og inneholder en god dose omega3
- ChocoLite sjokoladebiter 
Disse er så gode!
- Atkins chocolate caramel mousse bar 
Denne er knall god! Smaken ligner veldig på Mars sjokoladen. 
- Probotika 
Dette er en høydosevariant. Magen min har blitt betraktelig bedre etter at jeg begynte med disse!

Bruk gjerne koden min OKE701 om du handler på iHerb. Da får både du og jeg rabatter. 


Det er herlig å fylle opp kjøkkenet med mange favoritter!
Ha en fantastisk helg dere :grin: Smil og nyt dagene!

Kristine ♥ 

NÅ MÅLENE DINE

 • 04.01.2015, 16:23


Vi er kommet godt i gang med årets første måned.
I morgen vil treningssentrene bli fylt opp med mennesker med nye mål og nytt mot.
Her får du noen råd til hvordan du kan sette deg gode mål, og det viktigste; hvordan du kan nå målene.

Sett deg klare og realistiske mål
En klar målsetning er det viktigste verktøyet for å realisere det du ønsker å oppnå. Målet må være målbart og datert. Det må være realistisk og du skal vite når du skal ha nådd målet.
Ikke ha et overflod av mål. Velg deg ut et par hovedmål og delmål på disse. Da er det mer oversiktlig og du vil føre deg mer motivert. Noe som i bunn og grunn vil føre til at du har lettere for å nå målet.


Dette gjør du.
Sett deg ned og skriv hva du ønsker.

Hva er målet / målene dine?
          Realistisk, og ikke mange.
Hvordan skal du oppnå det / de? 
                         Delmål og plan.
Når skal målet / målene være nådd?
                        Ha en dato.
Og det viktigste, hvorfor skal du nå det / de?
                       Grunnen er det som gir giv etter å nå målet. 


For å nå målene kreves det en så detaljert plan som mulig. Det kan hjelpe deg å holde rett fokus og hindrer deg i å glemme hvorfor du gjør som du gjør. I tillegg kan det være nyttig å tenke over hva slags følelser, sanser og tanker som kommer frem. Det er viktig for at hjernen skal rette seg mot ønskene dine og planene dine. Vet du hvorfor du vil nå målene dine, har du motiv til å takle vanskelige situasjoner som oppstår.


Har du noen mål for 2015?
Lykke til!

Kristine 

HARRYHANDLING

 • 02.12.2014, 16:16


I dag var jeg en tur over til vårt kjære naboland.
Nå er det lenge siden sist jeg harryhandlet, nærmere bestemt et halvt år. Jeg har virkelig lengtet etter flere av de svenske produktene.
Det er riktignok de samme tingene jeg kjøper hver gang, med unntak av noen få nyheter, men enkelte matvarer skulle jeg gjerne hatt i Norge!

Som vanlig ble disse varene med hjem:
- Kyllingfilet, kalkunfilet, karbonadedeig, bacon, grassfeed biff, lammeburger og roastbiff
- Keso, kesella, kvarg og gresk yoghurt.
- Feta ost, philadelphia,  buffalo mozzarella, blåmuggost og parmesan
- Riskaker i forskjellige smaker og rågkruskar (rug rundstykker)
- Sukkerfritt syltetøy, ketchup, sursøt sennep og sambal oelek
- Pofiber, fullkorns havareringer og ruggryn
- Godis, lacaerol, nøttemikser og tørket frukt


Noen nye og morsomme ting ble også med:
- Bokhvetemel.
- Vaniljepulver.
- Julete. Denne har jeg allerede testet - veldig god.
- Diverse proteinbarer.
- Lavkarbo brød.
- Diverse sukkerfrie sjokolader søtet med stevia. Hvit, mørk, melkesjokolade og mørk sjokolade med bær.
- Kalkunburgere. Disse har et høyt kjøttinnhold og inneholder nesten bare rent kalkunkjøtt.
- Pauluns granola. En ny favoritt!
- Kokosvann på kartong.
- Surdeigs knekkebrød av bokhvete
- Flaksalt av Himalaya salt
- Fun light søtet med stevia i den nye smaken Blackberry Blueberry.
- Jamie Olivers nye pestomikser


Da har jeg en rekke matvarer å kose meg med fremover. Juhu! Små barn, små gleder :grin:
Pleier du å handle noe annet spennende?

Kristine

Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her på min blogg vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no