Jeg har lenge vært på jakt etter det perfekte hverdagsbrød – et brød uten mel, med færre karbohydrater, proteinrikt, mettende, saftig og godt.
Etter mange bakstvarianter har jeg nå kommet frem til den perfekte brødvarianten.
Dette er brødet jeg bakte i går.
Kjempe godt og super sunt.
Kristines perfekte brød
2 egg
2 hvitter
1/2 boks cottage cheese
2 ss kokosolje
1 dl vann (bruk gjerne fløte om du følger LCHF)
50 g kruskakli
20 g linfrø
20 g sesamfrø
20 g solsikkefrø
20 g pofiber
1 ss fiberhusk
2 ts bakepulver
1/2 ts himalayasalt
Stivpisk de to eggehvitene med salt.
Bland sammen egg, cottage cheese, kokosolje, mos gjerne med en foodprossesor.
Bland det tørre og tilsett i det våte.
Rør forsiktig inn deigen i de stivpiskede eggehvitene.
Ha i en bakepapirkledd brødform og stek på 180 grader i 1 time.
Avkjøl brødet på rist.
Totalt gir denne oppskriften:
900 kcal, 63 g protein, 67 g fett og 15 g karbohydrater.
Jeg fikk 30 brødskiver, per brødskive blir dette:
30 kcal, 2,1 g protein, 2,2 g fett og 0,5 g karbohydrater.
Nystekt med brunost og syltetøy, bringer frem minner fra barndommen.
Dette brødet var nydelig, kjempe godt.
Enderig har jeg funnet et brød som både smaker godt, gjør godt og som magen takler
Dette er et magert brød, proteinrikt og fult av sunne fettsyrer.
Kristine ♥
Mari Beate:
Jeg regner ikke lenger, så da må du nesten regne selv 🙂
Hei! Hvordan regner du ut næringsinnhold i det du lager? Går det an å få det per 100g? 🙂
Sunniva:
Det er de gamle boksene som var på 300 g, så det er snakk om 150 g Cc 🙂
Dette skal jeg prøve! Er den en halv boks med 450g cottage cheese eller de små boksene?
for et godt brød! nam 🙂
Skal helt klart prøves! 🙂 Har en brødbakemaskin her hjemme, men har aldri brukt den… er det bare å slenge oppi alle ingrediensene, og så lager den hele greiene?
Må bare fortelle at dette er yndligsbrødet mitt! Baker det så ofte som jeg kan:D Nam!
kokkeliten:
Nei, det skal ikke bli så lavt!
som du ser på bildet ble mitt brød 10 -14 cm.
Jeg vil tro det er eggehvitene. Du må være forsiktig når du vender inn deigen i hvittene, slik at de ikke detter sammen.
Så flott at det smakte godt. Da kommer høyden neste gang 🙂
bakte brødet og det ble kjempe godt!
men er det meningen at det skal være ca 2-3 cm høyt?
for lite bakepulver eller for hardhent med eggehvitene?
Camilla:
Brødet mitt var tomt i løpet av tre dager. I mellomtiden hadde jeg det i kjøleskapet 🙂
Kristine:
Det går ann å fryse, ja. Har selv gjort det 🙂
Hvordan oppbevarer du brødet? På kjøkkenbenken eller i kjøleskap?
Ser at mange oppbevarer lavkarbo-brød i kjøleskapet..
Hei! Går det å fryse brødet?
VEldig bra at du får megd hva oppskriftene inneholder!
Hadde vært super nyttig om du kunne tatt det med på alle oppskriftene:) <3
Mitt står i ovnen nå 🙂
Er ikke særlig begeistret over 17. mai, så den feires hjemme med nystekt brød og sunne boller! + nøtteblanding, jordbær og ananas! Og de protein-kulene dine 😀
Ha en fiiiiiiin 17 mai, Kristine! Klem
Dette skal jeg bake i morgen:D
Vet du om det går fint å fryse dette brødet? Tror ikke jeg klarer å spise 30 skiver før det blir gammelt 🙂
Nam 🙂 måtte bytte ut kruskakli med noe annet, da jeg ikke tåler hvete. men ble
nydelig .
hvorfor har du egentlig i fiberhusk og pofiber? jeg trodde det i hovedsak var til
glutenfri bakst. bare litt nysgjerrig, om det var en baktanke her 🙂 .
Får man kjøpt disse indregienser på vanlig butikker, eller må noe kjøpes over
nett/spess butikker?
Dette skal prøves 🙂
Vet du innhold per hundre gram? Eventuelt hva brødet veide 😉
Mar:
Håper det falt i smak, kanskje med mitt sunne hjemmelagde sjokoladepålegg på? 😉
Jeg byttet ut enkelte av ingrediensene(siden jeg ikke hadde disse i hus), brødet står i ovnen nå, å som jeg gleder meg:D Deigen smakte til og med godt!
Hallo:) Mulig du har svart på slike spørsmål tidligere, men: Kan man bytte ut himalaya-salt med annet salt? Eventuelt hvor kjøper en himalaya-salt og kokosolje?
Gleder meg masse til å prøve brødet!
prøvde å sende igjen nå 🙂
Vegard:
Jeg har ikke fått noen mail Vegard, har du sendt den til riktig adresse? [email protected]
Åhh, herlig! Dette skal jeg prøve:-)
Åh, så fantastisk oppskrift! Har egentlig ventet på litt brødbakst-oppskrifter! – Og annen bakst også, for den saks skyld! Synes det er kjempeflott at du nå kommer med en ekstra sunn/alternativ brødoppskrift! Jeg er selv superduperglad i brød og bakst, og lever omtrent på slik kost! Så veldig fint med litt inspo også på dette feltet i matveien! Keep it up, sweetie! <3
Hei Kristine! Så koselig at du har lagt meg til på blogglisten. Kunne ikke skjønne hvorfor jeg fikk så mange besøk via din side 🙂
Jeg følger med deg 🙂
Jeg skulle nok ønske at jeg var litt mer bakeglad når brødoppskrifter kommer, men det sitter langt inne gitt!
Det er da gluten i kruskakli?
Genialt! Du er så flink 🙂
Du er flink!
Hei 🙂 Jeg bare lurer på om du vet hvor mange ss eks 20g linfrø er?
Liker best å bruke dl og ss når jeg baker, heheh 🙂
Takk for supre tips btw!
Det gjorde det absolutt! Supergodt var det:)
Hei!
Har sendt deg mail ang en bloggkåring. Fint om du svarer på denne så fort som mulig 🙂
2 brød er herved ferdigstekte, og lukter helt fantastisk Kristine!! Tusen takk for en enkel og herlig oppskrift! Jeg pleier ikke å kommentere, men denne gangen kunne jeg ikke la være 🙂
Takk for at du delte denne oppskriften med oss 🙂
SpisElskLev:
Det var raskt! Håper det smaker 🙂
Da er brødet vi ovnen!! Takk for herlig oppskrift:)
Aiaiai – denne skal jeg bake.
Takk for god oppskrift 🙂
Namnamnam!! Dette skal jeg prøve når jeg er ferdig på PSMF! 😀
DET skal jeg lage i dag! Takk for oppskrift:D
Nam, nam. Dette skal testast ut:)
ja der ser man! inneholdet for HELE brødet er jo mindre enn lunchen min! fantastisk :p
Kan man bytte ut pofiber med noe annet? 🙂