ROSA OSTEKAKE

Jeg har hatt den produktive morgenen! Jeg våknet grytidlig, og ettersom det er søndag, måtte jeg starte dagen med en bakerunde. Som alltid! Denne rosa og deilig ostekaken stod og stivnet i kjøleskapet mens jeg jobbet en drøy time med online pt -kundene mine og så dro jeg avgårde på hytten, hvor jeg allerede er kommet frem. Nå er det bare å nyte resten av søndagen og fridagen imorgen. Herlig!

Over til bakerunden i morges. Siden solen skinner og gradestokken stiger, ville jeg ha noe lett og friskt. Da falt valget på ostekake. En rosa ostekake med deilige og syrlige kirsebær. Du kan naturligvis bytte ut kirsebærene med andre bær som bringebær, jordbær eller blåbær, men jeg vil virkelig anbefale deg å prøve kirsebær i ostekaken. Jeg har kjøpt mine frosne på Meny. Kirsebær gir en ganske kraftig, søt og syrlige smak, og resultatet blir virkelig super godt. Håper du lar deg friste :grin: 

Rosa ostekake
6 -8 muffinsformer eller 1 kakeform 

Bunn
4 ss mandelmel
1 ss sukringold
1/2 ts kanel
1/3 ts salt
2 -3 ss melk eller vann

Ostemasse
200 g frosne kirsebær, eller andre bær
200 g kesam
200 g philadephia
5 dråper stevia vanilje, kan sløyfes
2 ss sukrinmelis
2 ss sukringold
3 plater gelatin
2 ss varmt vann  

Gelelokk
200 g kirsebær, eller andre bær
3 plater gelatin
0,5 dl varmt vann

Start med bunnen. Bland sammen alle ingrediensene. Tilsett nok veske til at det blir en tykk konsistens alla marsipan. Trykk massen utover i muffinsformene, eventuelt en stor kakeform.

Lag så ostemassen.
Tin bærene i en kjele eller i mikrobølgeovnen. Bland de tinte bærene og væsken bærene avgir, med kesam, philadephia, sukrinmelis, sukringold og stevia. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Smelt den så i 2 ss varmt vann. Tilsett den smeltede gelatinen i ost- og bærblandingen. Hell over bunnene / bunnen. Sett kaldt i minimum 40 minutter. 

Når ostemassen har stivnet, lager du gelelokket. Bløtlegg gelatinplatene i 5 minutter og smelt de så i 0,5 dl varmt vann. Ha i bærene og mos alt med en stavmikser. Hell forsiktig over ostemassen. Sett kaldt i minimum 30 minutter. 

Nå skal jeg ta med ostekaken og sette meg i solveggen. Nyt denne nydelige søndagen!

Kristine   

DU ER IKKE KROPPEN DIN

God morgen go’inger ♥
Som dere allerede vet, har jeg en fortid med både depresjon og spiseforstyrrelse bak meg. Er det en ting jeg har lært av fortiden min, er det at jeg ikke er kroppen min. Jeg defineres ikke av kroppen og utseende mitt!

SONY DSC
For bare fire -fem år siden, følte jeg at jeg var mislykket om jeg ikke så ut på en spesifikk måte. Nå har jeg heldigvis lært at jeg har så utrolig mange gode egenskaper som ikke omhandler kropp. Jeg har virkelig bygget opp styrken min fra innsiden og ser i dag på meg selv som en psykisk sterk person. Selv om jeg trener en del og får mye glede av dette, handler livet mitt om så mye mer enn kropp og trening. Dette er bare en miniliten brøkdel av hverdagen min.

Husk at vi du har en kropp, men du er ikke kroppen din. Verdiene dine sier så mye mer hvem du er! Om du føler deg usikker på hvilke verdier du har, kan du ta frem et ark og skrive ned det som er viktig for deg i livet ditt og det som betyr noe for deg. Det kan for eksempel være viktig med kjærlighet fra venner og familie, tillit til de som står deg nær, å har frihet til og bestemme hva du vil gjøre, positivitet, ærlighet og trygghet.
Du er så mye mer enn kroppen din. Ikke la deg bli definert av den!  

Kristine ♥ 

BIFF MED GRATINERT SØTPOTETFORM

SAMSUNG CSCPå forhånd må jeg beklage kvaliteten på disse bildene. Jeg gremmes over det dårlige lystet, men denne middagen var så fantastisk god at jeg må dele den med dere med en gang! Sånn er det når en er matblogger og spiser middag for sent, da er dagslyset borte og kvaliteten på bildene blir dårlig. Beklager. Jeg håper likevel dere vil like oppskriften :smile: 

SAMSUNG CSC
Gårsdagens sene middag ble altså biff med gratinert søtpotetform. Jeg har ikke ord for hvor godt det var. Rett og slett fantastisk smakfullt! Dette er en liten vri på den klassiske oppskriften av fløtegratinerte poteter, hvor jeg inkorporerte søtpotet, sellerirot og kraft. Formen var så god at vi nesten spiste opp alt i går, selv om vi bare var to!

Biff med gratinert søtpotetform

Biff
Cherrytomater
Salt pepper

Begynn med den gratinert søtpotetformen. Når du har lagt ost på formen og det er 15 minutter igjen av steketiden, gjør du klar resten av middagen. 
Legg cherrytomatene ved siden av formen med potetene og la tomatene steke med formen de siste 15 minuttene. 
Ha salt og pepper på biffstykkene. Stek 2 -3 minutter på hver side, avhengig av hvordan du liker biffen din, på medium til sterk varme. 

Gratinert søtpotetform
Til 1 form som metter 2 -4 porsjoner.
Jeg doblet oppskriften og laget to former. 

2 store søtpoteter
1 potet
1 løk
2 -3 hvitløksfedd
1/2 sellerirot
1,5 dl fløte,  jeg brukte kremfløte, matfløte kan brukes for en magrere variant
2 dl kraft, eventuelt 1 buljongterning og 2 dl varmt vann
Ost i skiver, ca 50 g, jeg brukte Jarlsberg og parmesan

Vask potetene godt og skjær dem i tynne skiver. Del løken i to og skjær i tynne skiver. Skjær sellerirot i biter. Finhakk hvitløksfeddene. Bland sammen poteter, løk, sellerirot og hvitløk i en ildfast form. Rør fløte og kraft / buljong sammen og hell over potetblandingen. 
Sett i ovnen på 225 grader i 60 minutter. Når det har gått 30 minutter tar du ut formen og rører i den med en sleiv, før du setter den inn igjen. Etter 1 time tar du ut formen, rører i den igjen, og har over ost. Stek i ytterligere 15 minutter. 
Avkjøl noen minutter før du serverer. 

SAMSUNG CSC
Du kan naturligvis servere gratinerte søtpotetform til annet tilbehør enn biff. Svin, kylling og laks vil også passe utmerket til denne formen. Jeg kommer helt klart til å lage søtpotetform mye fremover, for denne var god! Kanskje gratinert søtpotetform er noe til helgens kosemiddag? Håper det smaker og god helg!

Kristine ♥ 

SLIK VARIERER DU LØPINGEN

Nå som det går mot lysere tider, kommer også lysten til å trene ute. Slik er det i hvert fall for meg. Mange misliker løping. Jeg får ofte høre av andre at de synes det er kjedelig og at tiden går fryktelig sakte. Her har jeg samlet mine beste tips for å variere løpingen.

SONY DSCSelv forsøker jeg å aldri løpe samme løpeøkt i løpet av en uke. Om jeg løper flere dager en uke, bruker jeg altså forskjellige løpeøkter. Variasjon er ikke viktig bare for psyken, altså for løpemotivasjonen din, det er vel så viktig for å forhindre belastningsskader. Her er noen treningsøkter du kan bruke slik at du varierer løpingen.

45 x 15 intervaller
Her løper du i 45 sekunder før du hviler i 15 sekunder. Gjør dette 15 -20 ganger. Husk opp og nedtrapping.

Trappeløp
Trappeløp er effektivt og morsomt. Her får du også trent mye styrke i underkroppen og spenst da du må hoppe fra trappesteg til trappesteg. Finn deg en trapp med litt lengde. Løp opp trappen og gå ned. 

Langdistanse 
Langdistanse kan være alt fra 6 kilometer og oppover. Her finner du en fart hvor du er komfortabel og hvor du kan holde en nok så jevn puls og tempo. 

Tempoløp
Her øker du farten for hver kilometer du løper. Om du løper 1 kliometer i 10 km / t, så løper du neste kilometer på 11 km / t og den 3 kilometeren på 12 km / t, osv.

5 kilometer
Hele konseptet her er at du skal løpe disse 5 kilometerene så raskt som mulig. Her skal du pushe deg selv og puste og pese. Neste gang forsøker du å slå tiden din.

Fartslek
Fartslek kan gjøres på mange forskjellige måter. Noen ganger velger jeg å spurte fra annenhver lyktestolpe, andre ganger velger jeg å løpe raskt opp alle bakker, og noen ganger kan jeg jogge baklengs ned alle bakker. Her er det rett og slett bare å finne en måte å leke med farten på. 

SONY DSCHåper du fikk noen tips til hvordan du kan variere løpingen din. Om du har noen tips til gode løpeøkter tar jeg de gjerne imot.
God løping :grin: 

Kristine ♥ 

EN FORMIDDAG MED FAMME


Før jeg reiste til Barcelona hadde jeg en formiddag med Famme hvor vi tok bilder til deres nye sportskolleksjon, Stripe Collection. Som blogger får jeg mye rare tilbud, og jeg takker faktisk nei til de fleste av de. Grunnen til at jeg valgte å si ja til Famme, er fordi det er treningsklær jeg kan gå god for. Stoffet er veldig behagelig, tightsen sitter som støpt og bhen er lett vattert – noe som er et pluss for oss som ikke har stort til pupper. Jeg har lite erfaring med fotoshoots og bilder, annet enn hobbybilder til bloggen. På forhånd små grudde meg litt. Det var ikke mange varmegrader og vinden var rimelig sur, men det ble likevel en morsom formiddag hvor jeg absolutt gikk ut av komfortsonen min. Her kan dere se resultatet.  
Therese har på seg Stripe Tights Gray og Stripe Sports Bra Gray, mens jeg har på meg Stripe Tights Black og Stripe Sports Bra Black.  Ettersom denne kolleksjonen ikke er til salgs enda, får du den veldig rimelig nå om du forhåndsbestiller. En tights for rundt 350 kroner og en sports bh for rundt 250 kroner!


Og sånn så det ut bak settet. Det var rimelig kaldt og mellom bildene ble det hopp og sprett for å holde varmen. Her ser dere også dyktige Håkon Jørgensen som var dagens fotograf. Etter fotoshooten var ferdig, gikk vi inn på Buns Burger hvor vi satt en drøy time og spiste lunsj, drakk kaffe, fikk varmen og pratet. Ja, jeg ser ironien i å lunsje med burger etter en sports-shoot, men burger er jo så godt :mrgreen:

Kristine ♥

SANDWICH MED SQUASH BRØD

SONY DSCGod morgen dere. I dag laget jeg meg en spennende frokost, nemlig sandwich med squash brød. Jeg hadde ikke så mye tilgjengelig i kjøleskapet, men hadde lyst på noe jeg kunne legge pålegg på. Fantasien tok overhånd og vips kom squash brød til verden. Det er rett og slett små runde skiver laget på squash, egg og mel. Veldig enkelt og veldig godt. 

SONY DSC

Squash brød
6 -8 stykker

1 squash
2 egg
3 ss havremel, eller annet mel
1 ts salt
Eventuelt krydder

Riv squashen og klem ut veske med hendene dine. Bland i resten av ingrediensene. La røren svelle et par minutter.
Legg klatter på en bakplate. Bruk baksiden av en spiseskje og smør klattene flate.
Stek på 175 grader i 15 minutter. Snu dem og stek i ytterligere 5 -10 minutter.
Avkjøl på ris. 

Krydder variasjoner
Du kan tilsette forskjellig krydder i squash brødene. Vil du for eksempel lage en søt variant, kan du tilsette kanel, kardemomme og sukringold. Vil du ha en pizza variant, kan du tilsette oregano, hvitløk og chili. Her kan du bruke de smakstilsetningene du ønsker. 
 ​
SONY DSC
Min sandwich med squash brød ble servert med smørost, spinat, spekeskinke, tomat, avokado og et dryss salt og pepper. I tillegg serverte jeg kokte egg og sprøstekt bacon til for å mette magen og gjøre måltidet komplett. Du kan naturligvis toppe squash brødet med det du måtte ønske. 

SONY DSC
Håper sandwich med squash brød faller i smak hos deg også!

Kristine  ♥

BACK AT IT

Da er jeg tilbake til hverdagen og back at it. Etter over to uker ferie, gleder jeg meg til hverdagen! Med påskeferie og så Barcelonatur, har det blitt mye godis, vin og andre utskeielser og lite trening og havregrøt. Selv om det er deilig å ta seg en time- out og bryte opp fra hverdagen av og til, kjenner jeg at hverdag er det jeg liker best.


Dagene i går var noe tung. Det skal jeg ærlig innrømme. Å gå fra ferie til en full dag med forelesning, jobb, trening og forpliktelser, krever sitt, men det føles også utrolig deilig. Jeg er og forblir et hverdagsmenneske! Etter en god natts søvn føler jeg meg tipp topp i dag, og jeg startet dagen med en knall bra treningsøkt. 


Jeg har på meg topp fra H&M, sports bh fra Bubbleroom, Kari Traa tights og Nike sko, og en Nocco i hånden. 

Jeg følte virkelig at jeg smilte fra øre til øre under dagens økt! Nå er jeg virkelig back at it. Herlig altså! Det ble en femti minutters styrkeøkt på underkroppen. Ben og rumpe fikk gjennomgå med knebøy, strak markløft, pull through, utfall og leg extension. 


Etter trening bar det rett hjem til en god porsjon havregrøt. Havregrøten min har jeg virkelig savnet i ferien. Jeg går rett og slett ikke lei! Jeg toppet grøten med kanel, cottage cheese, sukringold, biter av dadler, banan og en halv Questbar

SONY DSC
Havregrøten lager jeg ved å koke havregryn med like mengder vann og melk. Rett før servering knekker jeg i et egg og rører det inn i den varme grøten. Egget gir grøten en ekstra kremet konsistens i tillegg til at det tilfører proteiner, sunne fettsyrer, vitaminer og mineraler. 
Håper tirsdagen din har vært bra :razz: 

Kristine ♥ 

GRESK LOMPEPIZZA

SAMSUNG CSC
Lompepizza blir aldri utdatert hos meg. Det er en fast, god og gammel klassiker som jeg ofte tar frem når tiden er knapp eller jeg ikke vet hva jeg skal lage til middag. Lompepizza er raskt, sunt, super godt og kan varieres i det uendelige etter hva du har lyst på og hva som befinner seg i kjøleskapet. I dag laget jeg en gresk lompepizza med hjemmelaget tzatziki. Kjempe godt. Tzatzikien tok virkelig lompepizzaen til nye høyder!

SAMSUNG CSC

Gresk lompepizza med hjemmelaget tzatziki
Til 1 porsjon

3 -4 lomper
2 ss tomatpure
2 ss ketchup
1 tomat
150 -200 g karbonadedeig
Ca 40 g revet ost, jeg brukte Jarlsberg
Litt fetaost
Krydder: jeg brukte salt, pepper, oregano, hvitløk, chili og basilikum 

Legg lompene utover en bakplate med bakepapir. Smør på tomatpure og ketchup. Skjær tomaten i skiver og legg over lompene. Ha over krydder. Form små kjøttboller av karbonadedeigen og fordel utover lompene. Strø til slutt over revet ost og fetaost.
Stek på 225 grader i 10 -15 minutter. 

Tzatziki
100 g gresk yoghurt, eventuelt kesam
1 hvitløksfedd
1/2 agurk
Litt salt og pepper

Riv agurken og press ut vann med hendene. Finhakk hvitløksfeddet. Bland sammen alle ingrediensene. 

Topp den ferdigstekte lompepizzaen med noen gode klatter tzatziki og skiver av avokado. Så utrolig godt!

SAMSUNG CSC
Kjempe god og sunn middag på et drøyt kvarter. Bedre blir det ikke! Gresk lompepizza blir en fast favoritt i hverdagen fremover hos meg. 
Nå skal jeg jobbe en god time, før jeg skal ta kvelden med proteinpannekaker til kveldsmat og en episode eller to på NetFlix. Håper mandagen din har vært bra :grin: 

Kristine ♥ 

IKKE HA EN BLÅMANDAG

For mange er mandag morgen assosiert med noe negativt. Det trenger ikke være slik. Du trenger ikke ha en blåmandag! Du kan velge å gjøre denne mandagen, og i grunn mandager generelt, til noe positivt. Alt starter med tanken. Akkurat nå har du en ny dag, en ny uke og mange nye magiske øyeblikk å se frem til. Er ikke det fantastisk? Selv har jeg nesten aldri en blåmandag. Rett og slett fordi jeg velger å ikke ha det. Her er mine tips til hvordan du kan unngå blåmandagen. 

SONY DSC– Gi deg selv en klapp på skulderen. Du får til så utrolig mye! Ikke hakk på deg selv for det du ikke har gjort eller ikke fikk til, tenk heller på alt du mester og får til.

– Sett pris på de små tingene. Akkurat det du har her og nå. Det kan være noe så lite som den gode koppen med kaffe på morgenkvisten, en klem du fikk av en venn, en sang du liker eller at du kan bevege kroppen. Smil og gled deg over det du kan glede deg over. 

– Ikke sammenlign deg selv med andre. Deg gir deg bare negative følelser! Og vet du hva? Sannsynligheten for at akkurat den personen du sammenligner deg med også sammenligner seg med deg, er ganske stor. Vi mennesker har lett for å sammenligne oss selv med alle og en hver, og tenker alltid at andre har det bedre enn vi har det selv. Men slik er det ikke!

– Drit i det du skulle gjort! Ja, gi litt faen i en del ting som ikke er livsviktig, som for eksempel å støvsuge. Jeg tviler på at du kommer til å tenke at du skulle støvsugd mer eller hatt det mer ryddig, den dagen du kommer på gamlehjemmet. Slike ting har så lite å si. Bruk heller tiden på det som gir deg glede som familie, opplevelser og venner. Gjøremål som du føler at du må gjøre, som husarbeid, kommer i siste rekke. 

SONY DSC– Smil til deg selv. Hjernen vår er ganske dum når det kommer til enkelte ting. Start dagen med å smile til deg selv i speilet. Det utløser flere signaler i hjernen din som vil gi positive ringvirkninger. Dessuten får du alltid lyst til å smile mer når du først har smilt litt. 

Husk at dagene går, uavhengig om du har det bra eller ikke. Så gjør det beste ut av hver dag :grin:
Ha en god mandag dere!

Kristine ♥ 

SUPER ENKEL SJOKOLADEKAKE MED GLASUR

SONY DSCGode sjokoladekaker er en av de tingene jeg aldri kan få nok av. Ei heller bake forskjellige varianter av. En kan vel aldri få nok sjokolade? Denne super enkle sjokoladekaken med glasur bakte jeg på tirsdag og pakket den faktisk med som kosemat på flyturen til Barcelona onsdag morgen. Du kan tro reisefølget mitt var fornøyd når jeg plutselig trakk opp en matboks med en deilig sjokoladekake! 

SONY DSCHovedingrediensen i denne kaken er faktisk banan! Men den smaker absolutt ikke banan. Bananen gir kaken en deilig, bløt og myk konsistens. Denne er ordentlig saftig og god! Glasuren slang jeg enkelt sammen av diverse ingredienser jeg hadde i skapet. Du kan fint velge å spise sjokoladekaken uten glasur, eventuelt bare ha litt smeltet sjokolade på toppen. Håper det smaker!

Super enkel sjokoladekake
1 rund kakeform

2 bananer, helst godt modne 
2 egg
4 -5 ss kakaopulver
3 ss sukringold
1/3 ts salt
3 ss havremel, eventuelt speltmel, hvetemel eller bokhvetemel
1 ts bakepulver 

Mos banan og egg sammen med en stavmikser eller foodprosessor. Rør inn resten av ingrediensene. Smak deg gjerne til med kakaopulver slik at du får kaken så mørk som du ønsker. 
Fordel røren i en springform.
Stek på 175 grader i 30 minutter.
Avkjøl.

Glasur
100 g kesam*
100 g philadephia*
2 ss sjokoladeprotein
3 ss kakaopulver
2 ss sukrinmelis

Bland sammen og fordel over den avkjølte kaken. 
Nyt.

*her kan du velge å bare bruke kesam eller bare bruke phildelphia. 

SONY DSCSå saftig og god! Mmm…
Ta deg en bakerunde denne søndagen. Senk skuldrene, gi et familiemedlem eller en venn en god klem og nyt dagen :grin:

Kristine ♥