SPILLELISTEN I NOVEMBER

Igjen må jeg bare beklage så mye for surr på siden. Bloggen er nå oppe og går, men det jobbes med å bedre designet og få tilbake innlegg som har forsvunnet. Takk for god tålmodighet 

Over til noe mer spennende, nemlig spillelisten i november. Denne måneden har flydd forbi og jeg har helt glemt å oppdatere spillelisten min. Bedre sent enn aldri, eller hva? Siste dagen i november og jeg fikk endelig laget meg månedens spilleliste.

 • Spillelisten i november ser slik ut:
  Ice cold – Netsky & David Guetta

  Nightfall – Sk-Hall
  9PM (Till I come) – KCB
  Mohabby – Punk Fanatic
  Haunted – Kroshwell
  The Sharman – Alvix
  Moonlight Shadow, club edit – Empyre One
  Yesterday  – Dj Tht
  Body X Better off alone – Djleemusic
  L’amour toujours (remixes) – Talstrasse 3-5
  Goodbye – Jason Derulo & David Guetta
  Grapevine – Tiësto
  Lifting you higher – Armin van Buuren
  Jumpin – Hottub
  Popcorn 2K18 – Teknova
  Infinity 2018 – Sean Finn & Guru

Nå skal jeg komme meg avgårde på en treningsøkt. I dag blir det en fullkroppsøkt. Deretter blir det jobb før sushi og et glass vin venter i kveld. En skikkelig god fredagskveld i mine øyne. Nyt fredagen dere. Og riktig god helg!


Kristine ♥

TEKNISKE PROBLEMER

Som dere ser er det problemer med bloggen i dag. Det jobbes på spreng med å få ordnet designet og å få tilbake alle innlegg. Jeg beklager så mye og håper dere kan være tålmodige med meg. Forhåpentligvis er alt oppe og går igjen imorgen!


Som dere skjønner, er ikke dette meg akkurat nå. For å være ærlig sitter jeg i sengen, under et stort teppe ikledd ullsokker og en stor genser. Derfor legger jeg ved et bilde fra tidligere i måneden.
Uansett hva du gjør denne onsdagen, håper jeg du får en fin kveld.

Kristine ♥

PROTEINLATTE

Snøen dalte lett foran vinduet. Solen skinte Fuglene kvitre. Desember nærmer seg. Gradestokken viste minus tre grader, men inne er det varmt og godt. Ja, i dag følte jeg det var en magisk formiddag. Jeg vet ikke helt hvorfor. Blandingen av knitringen i peisen, snøen som dalte, myke deilige ullsokker og den gode proteinlatten jeg hadde i hendene, gjorde rett og slett at jeg følte at jeg ikke kunne hatt det bedre!

Sjekk den hårete buksen da, dere! Ingen tvil om at det er en hund her i huset og at det er tid for å gå fra sommerpels til vinterpels.

Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men av og til får jeg en slik innvendig ro og lykkefølelse, hvor det føles som om alt i hele verden er helt perfekt. Akkurat slik føltes det i dag.

Denne proteinlatten må dere forresten prøve. Jeg har lenge vært fan av proteinkaffe. I det siste har jeg hatt dilla på denne varianten hvor jeg blander sjokoladeproteinpulver, kaffe og litt melk. Den kombinasjonen er så god! 

Proteinlatte

15 -20 g sjokoladeproteinpulver
0,5 dl kaldt vann
2 dl varmt vann
1 ts kaffepulver*
0,5 -1 dl melk

Bland proteinpulveret med 0,5 dl vann. Ha så i kaffepulver. Hell over varmt vann samtidig som du rører om.
Nå har du to valg. Enten heller du i melken, eller så kan du gjøre det jeg liker best; varme opp melken, steame den og så helle den over kaffen. Jeg har ingen melkesteamer, men jeg varmer melken ca 1 minutt i mikrobølgeovnen. Deretter tar jeg en håndvisp og visper godt i ca 30 sekunder med hånden. Da har du en knall god og proteinrik latte.

Nå skal jeg lese drikke opp proteinlatten min, før jeg er klar for noen timer med kontor- og online pt -arbeid. Ellers blir dagen veldig rolig og fin. Jeg er på hytten igjen og skal nyte dagen. Håper du har en fin tirsdag 😊

Kristine ♥ 

EN INTERVALLØKT I UKEN RESTEN AV ÅRET

Nå har jeg bestemt meg dere, jeg må bare pushe meg selv til å innføre intervaller i treningen min igjen. I sommer løp jeg regelmessig. Jeg synes det er så deilig å løpe ute. Så kom august, temperaturen falt og etter det har jeg knapt gjort noen form for kondisjonstrening. Jeg tror jeg kan telle antall kondisjonsøkter som jeg har gjort etter sommeren, på en hånd. Med andre ord, det er ikke mange! Kondisjonen min har blitt dårligere og jeg kjenner meg mindre spretten i kroppen. Årets siste mål, er å gjennomføre en intervalløkt i uken. Det skal jeg få til!

SONY DSC

Dagens intervalløkt

Varm opp i 5 minutter
Start rolig og øk intensiteten gradvis

Intervaller
Løp raskt i 3 minutter – gå i 1 minutt
Løp raskt i 3 minutter – gå i 1 minutt
Løp raskt i 2 minutter – gå i 1 minutt
Løp raskt i 2 minutter – gå i 1 minutt
Spurt i 1 minutt – gå i 1 minutt ​
Spurt i 1 minutt – gå i 1 minutt

Nedtrapping i 5 minutter
Selv liker jeg også å bruke et par minutter på å tøye leggene

SONY DSC

Henger du deg på mitt mål, en intervalløkt i uken resten av året? Tagg meg gjerne på instagram, @kristine_aure, eller send meg en snap, kristineaure, om du tester en av mine intervalløkter. Da hjelper du å motivere meg også :grin:

Kristine ♥

KOFFEIN, ENERGIDRIKKER, NOCCO & BCAA – NY YOUTUBEVIDEO

 Hei og god søndagskveld. Jeg titter bare innom for å fortelle at jeg og Per Øystein har publisert en ny episode av Fitness Gjort Enkelt.
I dagens episode snakker vi om et ønsketema fra dere, nemlig koffein og energidrikker. Vi forklarer hvordan koffein påvirker prestasjonen din på trening og snakker litt om anbefalt daglig dose. I tillegg er vi innom temaene energidrikker, Nocco og BCAA.

Om du ikke fikk med deg forrige ukes episode, hvor vi snakket om mekanismene bak hypertrofi og hvordan du burde trene for å få maksimal muskelvekst, kan du se den episoden her. Håper du finner episoden nyttige og har du et tema du vil vi skal snakke om, legg gjerne igjen en kommentar.

Jeg skal ta meg et glass vin og slappe av i sofaen med en god film. Nyter søndagskvelden 🙃 

Kristine ♥

SAFTIG BANANKAKE MED SJOKOLADEBITER

                                                                                                                                                                                                           Inneholder add-linker

Bakesøndag. Det er blant mine faste søndagsrutiner! I dag startet jeg dagen med en stor kopp kaffe og baking, samtidig som jeg trallet rundt i morgenkåpen på kjøkkenet.

Jeg hadde noen godt modne bananer og da ble det naturlig nok banankake som ble resultatet. Jeg sette en ekstra prikk på kaken ved å toppe den med bananskiver og sjokoladebiter. Så godt! Jeg fikk Per Øystein til å over for å godkjenne smaken. Vi satt å smasket til oss kake begge to. Denne ble skikkelig saftig og god!

Saftig banankake
Til 1 rund form

2 bananer
2 egg
100 g kesam
2 ss sukringold
1 ss fibersirup, eventuelt mer sukringold
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
1/2 ts kardemomme
50 g havremel
30 g bokhvetemel, eller annet mel som speltmel eller hvetemel
30 g vaniljeprotein, eller mer mel
Ca 60 g mørk sjokolade, jeg brukte denne 

Ha 1 og 1/2 banan i en bolle. Du skal spare 1/2 banan til toppen av kaken. 
Mos 1 og 1/2 banan sammen med eggene med en stavmikser. Eventuelt kan du bruke en foodprosessor eller blender. 
Ha så i resten av ingrediensene utenom mørk sjokolade.
Hell røren i en form. 
Del den siste 1/2 bananen i skiver. Grovhakk sjokoladen. 
Legg over bananskivene i kakeformen og dytt de litt ned i kakerøren. Strø over hakket sjokolade.
Stek på 175 grader i 30 minutter.
Avkjøl i formen. 

På knappe førti minutter har du en skikkelig saftig banankake. Så enkelt, så saftig og så godt!

Hakket sjokolade kan du naturligvis bytte ut med andre ting som for eksempel hakkede nøtter, bær eller tørket frukt. Men jeg slår et slag for sjokolade, for let’s face it – sjokolade er farlig godt!

Håper du lar deg friste og at du får en riktig så fin søndag!

Kristine​ ♥

TING Å GLEDE SEG OVER MED JULEN

Julen er min favorittårstid sammen med sommeren. Helt siden jeg var barn, har julen betydd mye for meg. Jo eldre jeg blir, jo mer setter jeg pris på julen. Jeg rett og slett elsker desember og julemåneden. Vi nærmer oss desember med stormskritt. I dag er det bare en måned igjen til julaften! Da er det bare å glede seg til julen og nyte hvert eneste sekund. La oss gjøre desember til en skikkelig go’ kosemåned! Her er ting å glede seg over med julen.

Bake pepperkaker
Pepperkaker er for meg den ultimate julekaken. Å bake pepperkaker mens julemusikk surrer i bakgrunnen, er så koselig!

Teste noen nye juleoppskrifter
Hvert år forsøker jeg å teste noen nye oppskrifter. Det er alltid moro å prøve noe nytt! Del gjerne en oppskrift med meg om du har noen gode. 

Dra på julemarked
Det å gå rundt på julemarked med venner, lufte, se og smake på alt som er der. 

Juleverksted
Det er så koselig med juleverksted hvor man drikker gløgg og lager julekort.

Pakke inn gaver
 Jeg vet mange synes det er stress og mas med gaveinnpakning, men jeg synes det er hyggelig å sitte for meg selv, pakke inn gaver og høre på julemusikk.

Pynte  pepperkakehus
Jeg har så lyst til å smale en gjeng hvor vi pynter pepperkakehus akkurat sånn vi gjorde da vi var barn!

Aking
Hvor morsomt er det ikke å finne frem barnet i seg, ake, le og kose seg i snøen. Bare snøen kommer *håpe*

Lage hjemmelaget gløgg
Jeg synes ikke ferdigkjøpt gløgg er spesielt godt. Derimot synes jeg hjemmelaget gløgg er så mye bedre. Jeg har delt en oppskrift på det før her

Nespresso 
Hvert år kommer Nespresso med limited editions kaffesmaker på sine kaffer. For meg som elsker kaffe, er disse små nye smakene virkelig enkel hverdagsglede!

Julekonsert
Å ringe julen inn med julekonsert, aller helst i en kirke, gir bare en fantastisk god følelse. 

Julebrus
Jeg har et elsk hat forhold til julebrus. Jeg synes i grunn julebrus er noe i overkant søtt, men jeg får så mange gode barndomsminner når jeg drikker brusen, at jeg elsker den likevel. 

BarneTV
Er det flere enn meg som synes barnetv er den beste julekalenderen på TV?

Julelys
Når mørket daler, men julelysene lyser opp gatene.

Kakao med krem
Og da mener jeg den ordentlige hjemmelagde varianten med smeltet sjokolade og pisket kremfløte. Det gir den ultimate julefølelsen for meg!

Være sammen
Juletiden er absolutt en tid hvor man er mye sosial med venner, bekjente og familie. Jeg ser frem til å omgås masse med de jeg er glad i.

God mat
Selv om jeg ikke er noe fan av ribbe, er jeg veldig glad i annen julemat som pinnekjøtt, juletapas, kakao, gløgg og julekaker. 

Snø
Forhåpentligvis blir det en hvit jul!

Ski
Jeg gleder meg til å spenne på meg skiene og gå noen fine turer i marken.

Julebakst
Jeg lager ikke mye julebakst men pepperkaker, struller og cookies må jeg ha! Dessuten synes jeg det er koselig å bake julekaker.

Julebord
Det er mye festligheter den neste måneden. Å ta på seg finstasen og omgås hyggelige mennesker er alltid koselig.

Julegrantenning
Jeg synes julegrantenningen på Bærums Verk er fantastisk. Den får jeg med meg hvert år.

 Julefilmer
Vinter er perfekt tid for å kose seg inn under et varmt mens en ser på julefilmer og filmer.

Å glede noen andre
Jeg pleier alltid å ta en vakt eller to på rødekors, fattighuset eller lignende. Det å glede noen andre, gleder virkelig tilbake. 

Pynte juletre
Det å samle familien og pynte juletreet gir meg masse gode barndomsminner. 

Julemusikk
Jeg får rett og slett en god følelse innvendig av å høre på julemusikk.

Julekalender
Uansett om det er en flaxlodd -kalender eller en appelsin -kalender med nellikspikre. Julekalender er gøy!

Julemorgen
Mulig jeg er barnslig, men jeg står gjerne opp for å se på julemorgen!


Bilder hentet fra pintrest

Hva gleder du deg til med julen?

Kristine  ♥

NYTT FRA IHERB

Forrige uke fikk jeg spørsmål om jeg ikke handler på iHerb lenger. Og, joda, det gjør jeg. Jeg handler riktignok ikke like ofte på iHerb som jeg en gang gjorde, men omtrent annenhver måned dumper det ned en pakke fra iHerb i posten min. Helsekostbutikkene i Norge er blitt såpass bra at det er enkelt å kjøpe ting her, men da iHerb ofte har flere og rimeligere produkter, handler jeg også der med jevne mellomrom. 

Generelle tips som er nytt å tenke på når du handler på iHerb
– Både du og jeg får rabatter om du bruker kode OKE701. Denne oppgir du på din ‘chart’ når du sjekker ut og skal til å betale.
– Enkelte produkter som iHerb selger, er listet som legemidler i Norge. Disse er da ulovlig å importere hit. Skal du bestille kosttilskudd lønner det seg å sjekke om de er lovlig i Norge først.
– Om du handler for under 350 kroner inkludert frakt slipper du å betale toll. Det lønner seg å bestille flere små pakker isteden for en stor, da pakken fort blir dyr om du må betale toll og mva. 

 Nytt fra iHerb som kom i posten i dag:
 – Harney & Sons tea
Jeg har flere teer fra Harney & Sons. Jeg synes alle smakene er gode og liker den fine boksen de kommer i. Denne gangen prøvde jeg meg på white christmas tea.
Questbar
Questbar er og forblir en av favoritt proteinbarene mine og dere har sett dem her på bloggen mange ganger! Chocolate chip cookie dough er smaken jeg aldri blir lei! 
Dandy blend
Denne har dere også sett flere ganger. De dagene jeg har drukket mye koffein, bytter jeg ut kaffen min mot Dandy blend resten av dagen. Det er en løvetannblanding, som har en rekke helsefordeler, samtidig som smaken minner litt om kaffe. 
Aloe Vera scrub
En ansiktsskrubb som føles fuktighetsgivende og lett mot huden. Brukes i ansiktet en til to ganger i uken. 
Italian truffle sea salt
Denne saltbørsen inneholder kun sjøsalt og litt trøfler. Knall god på alt fra salat til biff!
Pukka tea
Teene fra Yogi har lenge vært en favoritt hos meg. Jeg elsker spesielt de søte ordene som er på hver tepose. Denne varianten smaker karamell og er uten koffein, slik at den skal være perfekt før leggetid. 
Xanthan gum 
Dette er et bindemiddel som gjør baksten mer saftig. Pulveret inneholder hovedsakelig fiber og jeg liker å tilsette ca 1 ts i kake- og muffinsrører for et saftigere og bedre resultat. 

Kristine ♥

TA GREP I DAG

                                                                                                                                                                                                      Inneholder add-linker

Det nærmer seg et nytt år med stormskritt. Det betyr også at det nærmer seg nyttårsforsetter. Nå opplever jeg at en rekke mennesker sitter å venter på et nytt år, blanke ark og en ny start. Men hvorfor vente? Hvis du sitter å tenker at du skulle spist litt sunnere, du skulle vært litt sterkere, du skulle hatt litt mer energi eller noe helt annet, så dropp ventingen. Ta grep i dag. Start i dag!

Hele antrekket mitt er forresten på tilbud! Jeg har på meg tights fra Björn Borg, Clary topp, finnes også i sort her, og Cameo vindjakke

Hver eneste dag, hver eneste time og hvert eneste minutt er egentlig en ny sjanse. Ikke sitt på rumpen, se tiden fly forbi og vent på den riktige tiden. For sannheten er at den perfekte anledning kommer aldri.  Ikke vent til en ny uke, en ny måned eller et nytt år. Ta grep i dag! Her og nå.
Ja, det krever nok at du går ut av komfortsonen og gjør noe du ikke er fult så komfortabel med. Men livet ditt er faktisk her og nå. Ikke la det renne ut gjennom fingrene dine. Hver dag er en gave, bruk dem! Ta ansvar for din egen velvære og lykke og ta grep i dag.

Start i det små. Bestem deg for en ting du vil fokusere på i dag. Noe som gjør at du kommer deg litt nærmere målet ditt. Bestem deg for å gjennomføre denne ene tingen den neste uken. Når det har gått en uke finner du så en ny ting å fokusere på. Det kan for eksempel være å gå en liten tur hver dag, ta trappen i stedet for heisen, spise grønnsaker til hvert måltid, ikke spise sjokoladen som du pleier å ta etter middag hver eneste dag. Gjør slike små endringer. En ting av gangen, en uke av gangen. 
 Stopp med unnskyldningene. Ikke vent, ta grep i dag! 

Kristine ​♥

TACO MED SYLTET RØDLØK

At taco er og forblir en av mine store favoritter, trenger jeg ikke fortelle noen. Alle som følger meg på enten instagram, snap eller blogg, vet at jeg spiser taco omtrent hver eneste dag! I dag toppet jeg den klassiske tacoen med syltet rødløk. Det var utrolig godt. Friskheten fra rødløken gjorde virkelig tacoen enda bedre!

Mange forbinder det å sylte grønnsaker med noe som er tungvint, vanskelig og som tar lang tid. Men det trenger absolutt ikke være slik. Denne varianten kaller jeg hurtigsyltet rødløk, og tar bare 20 minutter. Det er virkelig verdt å prøve! Syltet rødløk passer til så og si alt, ikke bare til taco! Det tilfører en frisk, deilig syrlighet som virkelig setter prikken på en rekke retter. 

Taco med syltet rødløk

Syltet rødløk
1 rødløk
0,5 dl vann
1 dl eddik
1/2 ts salt
2 ss sukrin+

Kok opp eddik, vann, salt og sukrin+.
Skjær løken i tynne strimler. Ha løk i en boks, et syltetøyglass eller lignende, og hell over eddiklaken.
La stå i minimum 15 minutter. 

Taco
1 pakke karbonadedeig
1 pakke ferdigkjøpt tacokrydder eller 2 ss hjemmelaget tacokrydder
Lefser eller lomper
Grønnsaker – jeg har brukt salat cherrytomater og paprika
Ønsket tilbehør – jeg har brukt kesam, revet ost, svarte bønner, maiskorn, edamamebønner og røde jalapenos
Syltet rødløk, se oppskrift under neste bilde

Stek karbonadedeig med tacokrydder. 
Varm lomper / lefser. 
Ha grønnsaker i lefsene. Ha over karbonadedeig og annet ønsket tilbehør. Topp med syltet rødløk. 
Spis.

Syltet rødløk holder seg godt i kjøleskapet i flere uker og er super godt som tilbehør til andre ting som hamburger, pulled pork eller i salater.
Ta tacoen til nye høyder og test denne varianten med syltet rødløk. God fornøyelse!

Kristine ♥