MIN ABSOLUTTE FAVORITT HVERDAGSMIDDAG

Jeg har en absolutt favoritt hverdagsmiddag som jeg spiser stort sett hver uke; hel kylling med grønnsaker og poteter. Jeg kjenner jeg blir sulten igjen bare av å se på bildet. Det er så godt. Og ikke minst enkelt og sunt! 

Årsaken til at dette er min absolutte favoritt middag er fordi det er enkelt og skuddsikkert. Jeg skjærer alle grønnsakene i biter, legger over kyllingen og putter det hele inn i ovnen til steketermometeret piper. I mellomtiden kan jeg gjøre noe helt annet! 

Når jeg lager hel kylling med grønnsaker og poteter, har jeg middag i flere dager. Etter jeg har spist, pakker jeg inn restene i en stor luftett boks. Da holder restene seg godt i flere dager. For meg holder en slik porsjon som du ser under, til middag i 2 -3 dager avhengig av størrelsen på kyllingen.

Min absolutte favoritt hverdagsmiddag – hel kylling med grønnsaker og poteter

1 hel kylling
Krydder
    Jeg foretrekker det enkelt med salt og pepper
Ønsket grønnsaker
    Jeg bruker stort sett brokkoli, gulrot, rødløk, paprika og tomat
Poteter

Sett stekeovnen på 175 grader.
Del grønnsakene i biter og legg dem på en bakplate. 
Del poteter i to og legg dem sammen med grønnsakene. 
Skyll kyllingen under kaldt vann og tørk den godt. Ha på salt og pepper på alle sider. Legg kyllingen med brystet ned. Skjær så på begge sider av ryggbenet slik at du kan brette ut kyllingen. Legg kyllingen over grønnsakene. 
Sett et steketermometer i kyllingen. Stek på temperaturen er 73 grader. På 175 grader tar dette cirka 1 time for 1 kylling på 1,5 kilo. 
Ta ut kyllingen og legg den på en fjøl. La kyllingen hvile i 10 minutter før du skjærer den i biter. Mens kyllingen hviler setter du grønnsakene inn i ovnen og lar dem stå til kyllingen har hvilt ferdig.
Server. 

Når det gjelder valg av kylling, vil jeg sterkt anbefale å gå for Stange, Smaalenene gård, Holte eller lignende økologiske produsenter. Disse kyllingene får bedre plass og tid til å vokse, i tillegg til bedre levekår og bedre fòr. Ikke bare gir det en bedre smak og konsistens på kyllingkjøttet, det er også bedre for kyllingene å vokse opp på denne måten. Jeg vet også at Holte har eget gårdsslakteri, slik at kyllingene opplever en mindre stressende slakteprosess og får en mer skånsom avsluttning på livet. Dyreveldferd er viktig. 

Så godt skal jeg si deg! Har du en favoritt hverdagsmiddag?

Kristine ♥

TRAPPE INTERVALLER

Trappeintervaller er effektivt og moro. Det beste av alt; du kan gjøre det hvor som helst og når som helst, så lenge du finner deg en trapp. Trappeintervaller er supereffektivt, nettopp fordi du bruker store muskelgrupper og du har høy intensitet. En slik treningsøkt er bra for hjerte og forbrenningen, samtidig som rumpe og lår blir strammet opp. Og følelsen etterpå er helt fantastisk! 

SONY DSC
Trappeintervaller er enkelt fortalt intervaller, altså trening med vekselvis arbeids- og hvileperioder, som gjøres i en trapp. Hvor lenge arbeids- og hvileperiodene er, kan variere etter hvor lang trappen er og ditt personlige utgangspunkt. Du kan gjøre trappeintervallene så enkle som at du løper eller går så raskt du klarer opp en trapp, for så å gå rolig ned igjen og gjenta. Husk også at du må varme opp før du begynner intervallene.

SONY DSC
Min variant av trappeintervall så slik ut:
– Oppvarming i 10 minutter
Her jogget jeg lett og tok et par rolige løperunder opp trappen på slutten av oppvarmingen. 
– 10 -15 minutter trappeintervaller
Jeg løp opp to og to trappetrinn av gangen. Her må du stramme kjernen og løfte knærne godt opp for hvert trinn. Ved å løpe to trappetrinn om gangen får du aktivert rumpemuskulaturen i større grad.
Spurt opp trappen ved å løpe opp to og to trappetrinn så raskt du klarer i 30 sekunder. Snu så å gå ned igjen. På vei ned bruker du så lang tid det tar å få tilbake pusten og komme ned til start. For meg tok det mellom 45 og 60 sekunder. Spurt så opp trappen igjen. Gjenta 6 -10 ganger. 
– 5 minutter nedtrapping
Her jogget jeg rolig og fikk ned pulsen helt. 

SONY DSC
Jeg kan love deg at du kjenner det i lår, rumpe og legger etterpå og at endorfinene bruser. Det føles så godt!
Lykke til og god trening :grin: 

Kristine ♥

TIPS TIL MATBOKSEN

Sommerferien er for lengst over og hverdagen er tilbake for fulle seil. Da er det viktig med matpakker. For dere vet; uten mat og drikke, duger helten ikke! 
Trenger du litt inspirasjon til hva du skal ha i matboksen? Her kommer mine tips!


– Kok opp en pakke egg av gangen. Kokte egg holder seg supert i kjøleskapet en ukes tid og smaker godt både til frokost, lunsj og kveldsmat.
– Bruker en liten time søndag kveld til å steke opp mye kjøtt, fisk, fugl eller lignende, samt opp koke ris eller potet, og skjære opp grønnsaker. Da tar det ikke lang tid å putte dette i matbokser hver morgen.
– Når du først lager middag, lag store porsjoner slik at du kan ta med middagsrester til lunsj dagen etter.
– Ha en stor bolle ferdiglaget salat i kjøleskapet. Dette har jeg alltid! Da kan du enkelt tilsette de næringskildene du vil ha og lage en god salat.
– Tunfisk på boks eller stabbur makrell blir enkle matpakker sammen noen knekkebrød eller lomper.
– En boks med kesam eller cottage cheese toppet med frukt, nøtter og frø, er en fest av en matpakke og enkelt å lage.
– Havregrøt gjør seg bra i matboksen. Tilsett gjerne peanøttsmørsjokoladeproteinpulver, kesam, egg eller lignende for å gjøre havregrøten mer proteinrik og mettende.
– Speltlomper er enkelt og godt. Fyll med det du måtte ønsker. Her er mulighetene mange: grønnsaker, skinke, ost, smørost, cottage cheese, syltetøy, røkelaks, markell i tomat og lignende. 


Prøv tunfiskboller i matpakken. Lag mange på en gang og frys ned i porsjonsstørrelser. Oppskriften finner du her.


Eller omelett wrap med godt fyll. Wrapen kan fylles med det som er ønskelig. Både søtt og salt passer i denne wrappen! Her finner du oppskriften.

Grove vafler er også en vinner i matboksen. Denne oppskriften er både god og mettende.
Proteinpannekaker er også alltid en slager i matboksen. Denne oppskriften holder seg godt i kjøleskapet i en lufttett boks. SAMSUNG CSC
Salat er nok den store favoritten hos meg. Her putter jeg alt mulig oppi! Jeg har alltid i en proteinkilde (tunfisk, laks, egg, bacon, cottage cheese, skinke, kylling, osv), fettkilde (egg, laks, avokado, nøtter eller lignende) og en karbohydratkilde (frukt, byggris, bønner, poteter, osv).
Som mellommåltid tar jeg ofte med en liten boks med sjokoladeproteinpulver slik at jeg kan lage meg en proteinkaffe. Nocco, Questbars, Barebells proteinbarer, Barebells proteinpuddinger og ProTings Proteinchips er også ofte med i vesken.  

Håper du fikk inspirasjon til matpakken :grin:

Kristine ♥

OVNSBAKT PANNEKAKEWRAP

God kveld. Har mandagen din vært bra? Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke har hatt den beste starten på uken. I dag var en slik dag hvor alt gikk galt. Du vet, når kaffekoppen velter, du mister bankkortet, glemmer vesentlige ting og snubler på gaten. Men, men. Det kunne absolutt vært verre!

SONY DSCFor å snu en dårlig mandagsmorgen, til en fin mandags ettermiddag, laget jeg denne deilige lunsjen. En ny variant av pannekaken hvor jeg rett og slett stekte pannekakerøren i ovnen. Resultatet blir en deilig, saftig pannekake med wrap konsistens som jeg valgte å kalle ovnsbakt pannekakewrap. 

SONY DSC

Ovnsbakt pannekakewrap
Til 1 porsjon

2 egg
1 ts fiberhusk
3 ss kesam
1 ts sukringold
1/3 ts kanel

Visp eggene lett sammen med en gaffel. Bland inn fiberhusk, kesam og krydder. La røren svelle i fem minutter før du heller den utover et bakplate med bakepapir. Bruk baksiden til en skje til å smøre røren utover til en sirkel.
Stek på 200 grader i 5  -8 minutter. Pannekakewrapen skal bli stiv. 
Avkjøl før du tar av bakepapiret. 

SONY DSC
Topp pannekaken din med akkurat det du ønsker. Jeg valgte å fylle min pannekakewrap med Barebells proteinpudding med kokosmak, tinte jordbær, blåbær og kokosflak. Super godt!

Nå skal jeg spise kveldsmat og legge meg tidlig. Da vet jeg at tirsdagen blir en god dag! 
Ha en fortsatt fin fin mandagskveld :razz:

Kristine ♥

NYTT TRENINGSPROGRAM

SONY DSCGod morgen go’inger ♥
I dag begynner jeg faktisk med et nytt treningsprogram. Jeg har ikke trent etter et treningsprogram på minst et år, om ikke lenger! Hovedsakelig trener jeg fordi jeg synes det gir meg en god time-out i hverdagen og fordi trening gir meg en befriende følelse. Men, som personlig trener vet jeg også at uten et godt lagt opp treningsprogram, er det vanskelig å få progresjon. Noen enorm fremgang, er ikke noe jeg kan skryte på meg det siste året. For meg har det vært helt greit ettersom jeg kun har trent for gledens del. I det siste har jeg følt for å trene mer spesifikt og etter et fast oppsett igjen, og nå synes jeg det er en perfekt anledning til å gjøre akkurat det!

SONY DSC Mitt nye treningsprogram er inspirert av programmet ‘Gjennomtrent‘. Det består av tre til fire fullkroppsøkter i uken, hvor det blir fokus på en tung baseøvelse ved hver økt. Det vil si at på treningsøkt nummer en, er hovedøvelsen knebøy, på økt to er hovedøvelsen markløft, og på økt tre er hovedøvelsen chins. 

Da jeg begynner i praksis i dag, vet jeg at de neste åtte ukene blir hektiske. Det er derfor treningsprogrammet er satt opp med enten tre eller fire styrkeøkter i uken. Jeg planlegger alltid uken min i forveien, og da kan jeg se hvor hektisk uken er og hvor mange treningsøkter jeg rekker. I tillegg til de tre til fire styrkeøktene, kommer jeg til å ta meg en intervalløkt om jeg har tid og overskudd til det. 

SONY DSC
Jeg er i hvert fall ekstra klar for en ny uke denne mandagen. Det er rart hva et nytt treningsprogram kan gjøre med gleden og motivasjonen. Jeg er så klar for å komme igang! Håper du også er klar for en ny uke. Husk at alt blir bedre med et smil om munnen :grin: 
Ha en herlig mandag!

Kristine ♥

SAFTIGE SJOKOLADEMUFFINS MED SJOKOLADEGLASUR

Om du er like glad i sjokolade som meg, er jeg sikker på at du vil elske disse saftige sjokolademuffinsene med sjokoladeglasur. Jeg har laget disse sjokolademuffinsene flere ganger, og de er gode i seg selv, men toppet med en deilig sjokoladeglasur blir de virkelig en fest for smaksløkene! Her forsvant muffinsene på en – to -tre! 

Saftige sjokolademuffins med sjokoladeglasur
6 stykker

Sjokolademuffins
2 egg
3 ss sukringold
3 ss gresk yoghurt, eventuelt kesam
3 ss kakopulver
20 g sjokoladeprotein
20 g havremel
30 g speltmel, eller annet mel
1 ts bakepulver
1/3 ts salt
0,5 dl melk

Pisk eggene med sukringold. Ha så i kesam og tørrvarene. Bland godt og tilsett melken. Rør til en jevn røre.
Fordel røren i muffinsformer. 
Stek på 175 grader i 20 minutter. 
Avkjøl.

Sjokoladeglasur
150 g philadelphia, lett eller vanlig
50 gresk yoghurt, eventuelt kesam
4 dråper stevia vanilje
4 -5 ss sukrinmelis
2 -3 ss kakaopulver
1 ss sjokoladeprotein, kan sløyfes

Bland sammen alle ingrediensene. 
Smak deg til med nok søtning og kakaopulver.
Fordel glasuren over muffinsene. 
Jeg har toppet muffinsene med litt revet sukrin melkesjokolade


Mmmm…. De er virkelig super gode! Håper du lar deg friste og at sjokolademuffinsene faller i smak.
 Ha en en nydelig søndag :razz:

Kristine 

KROPP PÅ FERIE – HELÅRSKROPPEN

Jeg har fått en del spørsmål angående hvordan jeg har klart å holde “formen” under ferien. Jeg tror hovedårsaken til at kroppen min ser nogenlunde lik ut da jeg kom hjem, som da jeg dro, er at det ikke var den typiske sommerformen jeg tok med på ferie. Jeg tok med helårskroppen. Den samme kroppen, som gjør de samme tingene hele året. 

For meg handler det om gode vaner. Altså å være konsistent året gjennom. Fordi jeg trener jevnlig hele året, liker å bevege kroppen min og føle meg sterk, og fordi jeg spiser sunt mesteparten av tiden og nyter sjokolade med god samvittighet her og der, er det ikke store forskjellene om jeg drar på ferie eller ikke. Året rundt, om jeg er hjemme eller på ferie, trener jeg om jeg har tid og føler for det, jeg tar meg en hviledag om jeg vil, jeg spiser godt med grønnsaker, frukt og proteinrike matvarer, går ut å spiser med venner og sier aldi nei til en is om jeg får tilbudet. Slik blir det da også når jeg er på ferie. 

Nå var jeg borte i atten dager. Jeg hadde tre -fire treningsøkter i løpet av denne tiden. Nettopp fordi jeg liker å trene og hadde lyst til å bevege kroppen. Jeg spiste masse frukt og grønnsaker, gikk ut å spiste middag hver eneste dag og nøt en is her og der. 

 Mye av problemene i fysiske resultater, er det de ikke er langvarige. Om du kjører en hard diett for å gå ned fem kilo eller et tøft treningsprogram for å få sommerkroppen, er det vanskelig å holde resultatene når du først har kommet dit. For all del, det kan være moro å utfordre seg selv, men i lengden må du finne en mer langsiktig løsning og en livsstil du kan leve med. Hva er gleden ved å jobbe knall hardt for noe i en periode, for å få resultater du bare klarer å holde i noen uker?

 En quick fix er aldri løsningen. Jeg har mye mer tro på helårskroppen og gode vaner og rutiner året igjennom. Så dropp diett og kortsiktige opplegg. Tenk heller helhetlig og finn en livsstil :razz:  Kun da vil du slippe å tenke på å holde “formen”.  

Kristine ♥

FREDAG 25.08

Da er det fredag og helgen kaller på! Skal du noe spennende i helgen? For min del kommer helgen til å bestå av mye jobb, men også venninnekos, sushimiddag og bursdagsfeiring. Kanskje jeg lurer inn en treningsøkt også. En bra helg er jeg i hvert fall sikker på at det blir!


Etter forelesning tok jeg meg en tur på trening. Der ble ukens siste treningsøkt gjennomført med stil! Jeg har kjørt et fullkroppsprogram denne uken og synes i grunn det har vært veldig greit. Dagens treningsøkt var helt fantastisk! I dag følte jeg meg ordentlig sterk og i mitt fulle ess. Slike dager er herlige!


Dagens treningsøkt så slik ut:
– Tunge knebøy
4 sett 3 repetisjoner 
– Chins med ekstra vekt
3 sett * 5 repetisjoner
– Push ups med ekstra vekt
3 sett * maks antall repetisjoner
– Glute kickback i kabel
3 sett * 12 -15 repetisjoner
– Face pull (på bildet over)
3 sett * 12 -15 repetisjoner 


Jeg har på meg Adidas super long tights, Reebok braBetter Bodies topp og Miiego M1 øreplugger. Du får 15 % rabatt på antrekket og alt annet hos tights.no ved bruk av koden ‘kristine15’. 


Jeg har akkurat spist en super lekker biffmiddag. Det var tilbud på entrecote hos Rema1000 på grunn av kort holdbarhet. Da grep jeg anledningen og slo til med en real biffmiddag. Det er tross alt fredag og helg! Jeg serverte biffen sammen med selleri- og potetpurè og stekte hvitløksbåter. Super godt!


Selleri- og potetpurèen lages ved å skrelle potet og selleri, og deretter kutte de i biter. Så kokes de i en kjele med rikelig vann. Når bitene er møre, etter cirka 10 -15 minutter, helles vannet av og grønnsakene får dampe noen minutter. Deretter moses de med en god klatt creme fraiche, salt og pepper.  
Biffen krydrer jeg med salt og pepper, før jeg steker den 2 -3 minutter på hver side i en stekepanne med smør. Jeg lar hvitløksfeddene steke i pannen sammen med biffen. Server.

SAMSUNG CSC
I skrivende stund sitter jeg med en Ben&Jerry’s og koser meg med hjemmekontor. Jeg skal jobbe et par timer med mine online pt-kunder før jeg kan si meg ferdig for dagen. Jeg skal si at litt is gjør arbeidet ekstra moro!

Håper fredagen din har vært bra :grin: Ha en helt herlig helg dere! Smil, gjør noe som gleder deg, spis god mat og lev livet! 

Kristine ♥

MUSIKKTIPS FRA DERE

For en drøy uke siden spurte jeg dere på gjennom snapchaten min, kristineokern, om det var noen som hadde et musikktips eller to til meg. Det var virkelig på tide å oppdatere spillelistene mine! Responsen var mye større enn forventet og jeg mottok mer enn hundre tips, både låter og spillelister. Musikktipsene fra dere, vil jeg dele videre. Her har jeg tilfeldig plukket ut 30 av låtene som dere sendte meg. Kanskje du får noen nye musikktips også?

SAMSUNG CSCPump up the jam – Bodybangers
Sun is shining – Axwell, Sebastian Ingrosso​
One step closer – Linkin Park
Raise your hands up – Ummet Ozcan
Let it rock – Kevin Rudolf
Waves – DJ Satori
Savage – Flux Pavilion, MAX
Underground – Bassnectar & G Jones
Revolution – Elliphant
Monsta – Culcha Candela
Find me – Marshmello
Riot – Scooter
Sex on fire – Kings Of Leon
Shake the ground – Hedegaard
Where we belong, zombie remix – Fedde La Grand
Afro left – Leftfield
Bla bla bla – Gigi Dagostiono
Do or die – Flux Pavilion 
Who that be – Rich Chigga
Parachute – Otto Knows
Last all night – Oliver Heldens
Black Widow – Iggy Azalea
Noche del amor, radio edit – Andy Lopez
Caribbean rave – W&W
Spotlight – Kindervat
Fight music – D12
Till I collapse – Eminem
Basket case – Green Day
28 Raindrops – SNBRN
Psycho – Muse
Feeling Myself – Will.I.Am

Tusen hjertelig takk for alle musikktipsene, og i grunn alle kommentarer og tilbakemeldinger generelt 💖 Dere er helt herlige! 

Kristine ♥

MOTIVASJON TIL TRENING

Det å ha motivasjon til trening, er noe jeg stadig får spørsmål om. For å være helt ærlig, er det som regel slik at jeg har lyst til å trene og ikke trenger å hente frem motivasjonen. Trening er for meg en stor glede og en del av hverdagen. Det er et fristed, et sted hvor jeg får ut negative tanker og henter inn positiv energi. Om det er slik at jeg virkelig ikke har lyst til å trene en dag, dropper jeg det! Da vet jeg at kroppen og hodet trenger hvile. Jeg tror mye av grunnen til at treningsmotivasjonen min nesten alltid er der, er nettopp fordi det ikke er en tvang. Det er noe jeg gjør som gleder og som kjennes godt både for min egen kropp og hode.

SONY DSC
Jeg har likevel noen tips om du trenger motivasjon til trening:
– Nye treningsklær
Det å føle seg vel på trening er viktig, uavnhegig om du går i en stram tights og singlet, eller om du foretrekker en stor t-skjorte og joggebukse. Gå i klær som gjør at du føler deg bra. Selv får jeg alltid et motivasjonsboost når jeg tar på meg nye treningsklær. Da får jeg lyst til å løpe på trening med en gang!
– Tenk at treningen er godt for kroppen din
En rekke forskning viser at trening  gir overskudd, er godt for helsen vår, er med på forebygger en rekke sykdommer og gir en hel del andre positive gevinster.  Ikke minst, tenk på hvor deilig det kjennes ut når treningsøkten er ferdig.
– Finn en treningsform som passer akkurat deg
Det finnes mye forskjellig du kan gjøre; løping, kickboksing, styrketrening, yoga, svømming, osv, osv. Finn noe du trives med og synes er moro.
– Ha deg selv som forbilde og konkurrer kun med deg selv
Vi er alle forskjellige fra naturens side og kan derfor ikke se like ut eller gjøre de samme treningsprogrammene. Om du har et urealistisk forbilde, vil dette kun gjøre deg demotivert. Bestem deg heller for å bli den beste utgaven av deg selv.
– Koffein 
Nocco eller en stor kopp kaffe gir meg ekstra futt i rumpen de dagene jeg trenger litt ekstra energi. Koffein, som da finnes i kaffe, Nocco og andre energidrikker, gir en stimulerende effekt som fører til økt energi. 
– Ha god og variert musikk i ørene
Lag deg en god spilleliste som du oppdaterer jevnlig. Dette gjør at treningen går mye fortere.
– Sett av tid til trening
Planlegge uken din og legge inn treningsøktene i kalenderen. Planlegg for eksempel en 50 minutters treningsøkt mandag, onsdag og fredag og sett av tid til dette. Står treningsøkten i kalenderen, er det lettere å gjennomføre.

SONY DSC
Kort oppsummert: ha det gøy, elsk den du er og lik det du gjør :grin: 
Hva er ditt beste tips for å få motivasjon til trening? Del det gjerne i kommentarfeltet. Jeg er sikker på at noen vil få nytte av din personlige erfaring. 

Kristine ♥