SJOKOLADEMUFFINS MED RIPS GLASUR

SAMSUNG CSC
I dag våknet jeg grytidlig. Hva passer bedre da enn å ta en bakerunde før jeg dro på stranden? 

SAMSUNG CSC
Dette var bare så godt! Sjokolade og rips er en fantastisk kombinasjon. Rips gir en frisk og syrlig smak, mens sjokoladen balanserer det ut med sødme og fylde. Har du rips i hagen, må du absolutt prøve dette! Om ikke, trenger du ikke henge med hodet. Lag muffinsene og spis de uten glasur. Sjokolademuffinsene er saftige og knall gode uten topping. Eventuelt kan du bytte rips i glasuren med bringebær. 
Håper det smaker :grin: 

SAMSUNG CSC

Sjokolademuffins med rips glasur
Ca 10 muffins

Sjokolademuffins
2 egg
3 ss sukringold
1 ss fibersirup, eventuelt mer sukrin
30 g sjokoladeprotein
50 g havremel
20 g fiberfin, eventuelt mer havremel
2 ss kakaopulver
1 ts bakeoulver
1,5 dl melk

Pisk egg, sukringold og fibersirup godt sammen med en gaffel.
Ha så i resten av ingrediensene. Tilsett eventuelt mer væske om røren blir tykk. Den skal ha en seig brownie konsistens. 
Fordel i muffinsformer.
Stek på 175 grader i 15 minutter.
Avkjøl.

Rips glasur
100 g phildephia, light eller original
100 g skyr naturell, eventuelt gresk yoghurt eller kesam
2 ss sukrinmelis
ca 100 g rips

Miks sammen alle ingrediensene med en skje.
Ha over de avkjølte muffinsene. 
Nyt!

Kristine  ♥

MORGEN JOGG

I går skjedde det alle bloggere frykter mest. Av en eller annen merkelig grunn har kameraet mitt kryptert minnebrikken og alle bildene er slettet! Jeg hadde nærmere tre hundre (!!!) bilder på det kameraet. Alt fra oppskrifter jeg har laget som jeg ikke har fått delt enda, til bilder som skal være i kommende innlegg som jeg har planlagt. Det kom faktisk et par tårer når jeg oppdaget at bildene var borte. Det er nok nærmere hundre timers arbeid som er forsvunnet! Etter å ha snakket med support både hos el-kjøp og samsung, var jeg ikke blitt mye klokere. Beskjeden var klar fra begge parter “slik skal egentlig ikke skje, men det skjer av og til likevel.” Jeg kan ikke annet enn å trekke på smile bånet og konkludere med at backup er viktig. Minst en gang i uken. Tro meg, jeg har lært nå! 
Dette satt jeg altså å klønet med til langt på natt. Derfor ble det ingen innlegg i går. Jeg var fortsatt små frustrert da jeg våknet i dag morges, så jeg bestemte meg like så godt for å legge ut på en morgen jogg. 


Jupp, jeg svetter til og med gjennom capsen! 

Jeg har hatt et par dager treningsfri. Jeg har hatt halsbetennelse og en tung kropp, derfor har jeg følt at jeg tatt det helt med ro. I dag følte jeg meg mye bedre til tross for at humøret var noe dystert. Men tror dere ikke at det ble mye bedre etter en liten joggetur? Det er utrolig hva trening kan gjøre med tankene og følelsene våre :grin: Nå sitter jeg her med en kaffekopp og nesten små ler over hvor lett påvirkelig jeg er og hvor mye jeg lot de dumme bildene ødelegge. Det er jo bare bilder! Selv om jeg aldri vil klare å reprodusere akkurat de samme bildene, kan jeg alltids ta nye bilder. Kanskje til og med de blir bedre enn dem jeg hadde! 
Tusen takk til dagens morgen jogg på førti fem minutter. Du gjorde dagen min! 

Uansett om du har stått opp denne lørdagen med et smil om munnen eller en tåre i øyekroken – gjør dagen god! Kom deg på trening, sett på en sang som gjør deg glad, spis is, dans på stuegulvet og le høyt. Du lever bare en gang, så gjør det beste ut av dagen i dag.
Ha en god lørdag! 

Kristine  ♥

DET HOLDER Å VÆRE GOD NOK

Riktig god morgen! Dagens ord er så nydelige at jeg må dele de med dere. 

SAMSUNG CSCHusk at det holder å være god nok. Og det er du! 
Ta disse ordene med deg videre denne torsdag. Jeg håper de kan gjøre dagen din litt bedre :grin: 

Kristine ♥

EGG SANDWICH

Til tross for at jeg jobber fult nå, er jeg i skikkelig sommerferie-modus. Det moduset har jeg planer om å beholde helt til studiestart. Så jeg skal nyte ferien i tre uker til! 
Med ferie kommer også gode frokoster. I dag stod jeg opp ekstra tidlig slik at jeg skulle ha tid til å lage meg en skikkelig frokost før jobb. Jeg laget denne egg sandwichen på fem minutter! En god, sunn og rask rett som passer like bra til frokost som lunsj eller kveldsmat. 
Unn deg en ekstra god kveldsmat i dag eller en deilig frokost i morgen med en egg sandwich! 

SAMSUNG CSC

Egg Sandwich

2 skiver brød, jeg brukte Ingers super rug
1 ts dijon sennep
1 ss rømme, eventuelt kesam
1/2 hvitsløksfedd fihakket
Salat, tomat, agurk
3 skiver skinke
1 egg

Start med å steke egget. 
I mellomtiden rister du brødet. Bruk enten en brødrister eller stek de et minutt på hver side i en varm stekepanne. 
Bland sammen dijon sennep, rømme og finhakket hvitløk. Smør blandingen på brødskivene. 
Legg en brødskive på en tallerken og ha på salat, skinke, tomat, agurk og det stekte egget. Ha over litt salt og pepper. Topp med den siste skiven. 
Spis og kos deg!

SAMSUNG CSC
Jeg lå faktisk i sengen og spiste sandwichen, sammen med en god kopp kaffe og en spennende bok. Det kaller jeg en bra start på onsdagen! 
Håper du har hatt en fin dag :grin: Ha en god kveld videre!

Kristine ♥

AKSEPTER DEG SELV

SAMSUNG CSC
Du fortjener å akseptere deg selv. Og du fortjener å bli elsket – spesielt av deg selv!
Fra og med dette øyeblikket, stopp med å tenke negative tanker om deg selv. Du er fantastisk! Du trenger ikke gå ned x antall kilo eller ha sprettrumpe for å være verdt noe. Du fortjener kjærlighet og aksept. Å elske seg selv har ingenting med hva du ser i speilet, men avhenger av hva du sier til deg selv når du ser i speilet. Og dette er et valg. Et valg du kan selv kan ta. Velg å akseptere og elske deg selv. Å snakke og tenke positivt om deg selv. Vit at du har makten til å akseptere deg selv. Så velg det! Du er verdt det. Du fortjener det!

Kristine ♥

MANDAGSØKTEN OG MANDAGSMIDDAGEN

Da er en ny uke i gang dere! Har du hatt en fin start?
Min mandag har ikke vært den mest spennende. Så langt har den bestått av trening, mat og jobb. Ikveld skal jeg ha vin-besøk. Det blir hyggelig!

SAMSUNG CSC
Mandagsøkten ble en svett treningsøkt på ben og rumpe. Bena føltes tyngre enn normalt i dag, så det ble en litt kortere økt, men den var god likevel. Noccen gjorde heldigvis bena litt mer livlige!

– Frontbøy
4 sett * 6 repetisjoner
– Bulgarsk utfall
4 sett * 10 repetisjoner
– Ettbens benpress
3 sett * 10 repetisjoner
super sett med –
Hip thrust
3 sett * 12 repetisjoner

SAMSUNG CSC
Mandagsmiddagen ble en tacovariant med søtpotet. Knall godt!
Du lager taco på vanlig måte og server med sprø søtpotetskiver. Har du ikke prøvd den kombinasjonen, må du gjøre det snarest!

SAMSUNG CSC
Først skjærer jeg søtpotet i skiver og legger dem utover en bakplate. Ha over salt og pepper. De stekes på 225 grader i 15 minutter. I mellomtiden steker jeg karbonadedeig med hjemmelaget tacokrydder, oppskriften finner du her, og lager en enkel salat av hodesalat, tomat, agurk og paprika. Server det hele med salsa og gjerne revet ost.

Jeg ønsker deg en riktig så fin uke.
Håper den bringer gode treningsøkter, god mat og deilige øyeblikk :grin: 

Kristine ♥

ENKEL PROTEIN IS

God søndagskveld! Håper dagen har vært bra og at solskinnet har vært med dere. 
Jeg hadde en kjempe morsom kveld i går, som varte ut i de lyse morgentimer, så energien har ikke vært helt på topp i dag. Da har det vært perfekt med dette strålende været. Jeg har bare ligget på stranden og latet meg! 
Når jeg kom hjem, varm og god etter solen, hadde jeg lyst til å lage noe raskt, kaldt og godt. Resultatet ble denne kjempe enkle protein isen. Du lager den på bare fire minutter, så er den klar til å nytes! 

SAMSUNG CSC

Enkel protein is
til en

100 g skyr naturell, eventuelt kesam
0,5 dl melk
Frosne isbiter, ca 15 stykker
20 g vaniljeprotein
1 ss sukringold
4 dråper stevia vanilje, kan sløyfes
Valgfritt, 1 frossen banan

Ha alle ingrediensene i en blender. Kjør til en jevn masse. 
Spis i vei. Jafs!

SAMSUNG CSC
Jeg toppet min is med smeltet sukrinsjokolade, yacon sirup, bringebær, blåbær og kakaopulver. Denne enkle protein isen var veldig god og blir en fast slager fremover!

Nyt resten av søndagskvelden. 
Lad opp til en ny og deilig uke :grin: 

Kristine ♥

BAKKELØP

God morgen ♥
I dag var jeg oppe før klokken syv og fikk meg en god runde med bakkeløp. Fy søren det var hardt og deilig!
Som dere kanskje husker, har jeg hatt en ruptur i akillesen og har derfor ikke kunne løpt eller gått noe særlig siden mars. Nå har akillesen grodd og jeg kan begynne opptreningen. Da er bakkeløp en fin treningsform. 
 

Rød i ansiktet og svett, men så utrolig fornøyd!

Jeg startet med å jogge 5 -6 minutter som oppvarming. Da jogget jeg til en bakke. Deretter løp jeg opp bakken i hurtig tempo, bakken var cirka 150 meter, før jeg jogget rolig ned igjen. Jeg gjentok prosessen 5 gagner. Til slutt trappet jeg ned ned med å jogge 5 -6 minutter hjem. 
En kort, men utrolig effektiv økt som får blodet til å bruse og endorfinene til å flomme!

Et par tips til bakkeløp:
– Start rolig
Ikke gass på maksimalt fra første stund, da vil du få melkesyre allerede første runde opp bakken. Start heller litt rolig og øk intensiteten om du kjenner at du har mer å gi.  
– Ha noe å glede deg til
På slutten, når du begynner å bli sliten, kan det lønne seg å ha noe å glede seg til som en liten motivasjonsfaktor. For min del tenkte jeg på at jeg gleder meg til å komme meg på jobb når jeg er ferdig med treningsøkten – kollegaene mine er er fantastiske, og hvor moro det blir i kveld når jeg skal drikke vin med hyggelige mennesker. Tenk på noe du ser frem til som kan dra deg videre opp bakken.   
– Ta med deg vann
Det er utrolig klamt og varmt ute nå. Selv om selve treningsøkten ikke tar mer enn en halv time, er det deilig å ha kaldt vann til å kjøle seg ned med underveis.
– Løp i bh´en
Eller noe lett og ledig. Når temperaturen er så høy som nå, føles det mer behagelig å løpe med lite og lette klær.
– Bruk musikken
God musikk, altså musikk med litt fart i som gjør deg glad, holder bena i gang og kan virke motiverende. 
Lykke til :grin: 

Kristine ♥

PIZZA I HELGEN

SAMSUNG CSC
Pizza i helgen, er aldri ikke feil. Eller, pizza blir vel i grunn aldri blir feil. Det smaker godt uansett! 

SAMSUNG CSC
I går kveld fikk jeg middagsbesøk og slo til med denne deilige pizzaen. En proteinrik variant med grov bunn og enkel speltbunn, toppet med masse fyll. Fyllet er det beste etter min mening!
Mmmm. Dette er en knall god pizza. Vi var to stykker og det lå kun igjen ett stykke etter middagen! Denne burde du prøve i helgen!

SAMSUNG CSC

Pizza til helgen, eller hvilken som helst annen dag 
1 langpanne

Bunn
3 dl speltmel
1 dl fiberfin*
1 dl havremel**
1/2 ts salt
1/2 pakke gjær
2,5 dl vann

Bland sammen alle tørrvarene. Ha så i vann. Tilsett eventuelt litt mer væske om deigen blir tørr. Den skal bli smidig og lett å jobbe med. Kjevl ut deigen på et bakepapir.
Skru på ovnen på 225 grader og la bunnen heve i 10 -15 minutter mens ovnen blir varm. Stek så på nederste rille i 10 minutter.

*fiberfin kan byttes ut med mer havre- eller speltmel
**havremel kan byttes ut med mer speltmel

Fyll
1 boks hakkede tomater
1 liten boks tomatpure
3 ss ketchup
1 ts sukrin
Krydder; oregano, pepper, kanel
400 g karbonadedeig
Finhakket hvitløk og chili
1 rødløk
4- 5 champignoner
100 g bacon 
Masse ost

Stek karbonadedeig med hvitløk, chili og kanel. Ha over hakkede tomater, tomatpure, ketchup, sukrin, krydder og hakket løk. Smak deg til med krydderet. La sausen koke i minimum 10 minutter. Jo lenger den koker, jo bedre blir den.
Del bacon i biter og sprøstek det. 
Skær champignon og rødløk i skiver. 
Ha sausen over bunnen.
Legg på baconskiver, rødløk og champignon. Strø over revet ost. Her har jeg brukt lettere jarlsber og litt mozzarella.
Stek på 225 grader på nest nederste rille i 15 minutter. 

SAMSUNG CSC
Blir det pizza på deg i helgen?
Uansett, så håper jeg du får en gøyal fredagskveld :grin: 

Kristine ♥

SLIKE DAGER

Slike dager, som i går, skulle jeg ønske varte evig! 
Sol, strand, bading, latter, sushi, hygge, fruktfest og is. Faktisk var det så koselig at vi endte med å sitte opp til to. Da var jeg ikke like høy i hatten når vekkerklokken ringte i dag morges, men det var så absolutt verdt det!


Vi var en liten gjeng som var på Kalvøya. Himmelen var skyfri hele dagen og solen stekte. Selv vanntemperaturen var ikke så ille og det ble flere dukkerter!


Hvorfor ikke ta en liten soldans? Solen gir meg et umennskelig godt humør! 

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSCPå kvelden var jeg ør i hodet av all solingen og badingen! Jeg og en venn bestemte oss for at vi skulle kjøpe oss take away sushi og nyte maten med bena høyt oppe. Ja, vi spiste faktisk i sengen mens vi så en film. Vi var sultne, så det ble seksti deilige biter. 

SAMSUNG CSCJeg blir aldri lei sushi. Det er bare så utrolig godt!

SAMSUNG CSC
Det ble en god tallerken frukt og bær til dessert. Naturens godis! Før vi delte en boks Ben&Jerrys og ble sittende å prate til langt på natt. 

Jeg har vært heldig denne sommeren og hatt utrolig mange slike dager. Og jeg vet det kommer flere. Norsk sommer, gode venner, god stemning. Ja, da er virkelig livet godt :grin: 
Nyt sommeren dere. Vi lever her og nå. Skap magiske øyeblikk! 

Kristine ♥