SPILLELISTEN I AUGUST

Hei og hopp! Da er mandagen godt i gang. Jeg har tok meg en rolig mandagsmorgen med en god og lang morgenstund. Jeg tente noen lys og drakk et par kopper kaffe mens jeg gjorde klar spillelisten i august. Når listen var klar, ble det frokost og nå har jeg akkurat vært på trening. I dag ble det en crossfitøkt. For en deilig start på mandagen!


Om du også trenger påfyll av ny musikk, har du spillelisten i august her. Som vanlig er det en god blanding av ny og gammel musikk, som gir fart, energi og godt humør.

Nå venter dusjen, lunsj og et par timer online coaching arbeid før jeg skal ha kveldsvakt på sykehuset. Håper du stod opp på den riktige siden av sengen i dag og får en fin mandag!

 

Kristine ♥

SUKKERFRIE SPELTBOLLER MED KESAM

                                                                                                                                                                                          Inneholder add-linker

To oppskrifter på rad. Det skjer ikke så ofte her inne! Denne helgen blir det derimot slik. Jeg har nemlig ikke så mye annet spennende å komme med. I går lå jeg i sofaen og så på serier hele dagen, helt til jeg skulle være sosial i sekstiden på kvelden. Jeg gjorde ingen verdens ting! Det var deilig og etterlengtet! I dag har jeg tatt meg en rolig søndagsmorgen, vært med på en mash crossfitøkt, bakt boller og skal snart møte en venninne. Da blir det to oppskrifter på rad. Jeg håper likevel det er greit, for jeg er rimelig sikker på at gjærbakst er noe de aller fleste liker godt. Nybakte, lune boller er noe jeg alltid sier ja, til. Det går aldri av moten!

Som nevnt over, skal jeg møte en venninne i ettermiddag. Vi skulle opprinnelig gå tur og på forhånd lurte hun på om jeg kunne bake en sunnere bollevariant som turmat. Når jeg blir bedt om å lage noe, er det sjeldent jeg sier nei. Som dere vet, elsker jeg jo å bake! Ettersom hun bad om en sunnere type boller, laget jeg sukkerfrie speltboller. Disse blir veldig saftige og gode. Sukkerfrie boller og / eller om man bytter ut vanlig hvetemel med andre meltyper som for eksempel speltmel, hever ofte dårligere enn vanlige boller. Dette er fordi sukker og glutenet som er i hvetemelet bidrar til gjærprosessen. Når du lager sukkerfrie boller eller bruker andre meltyper er det derfor viktig å elte deigen ekstra godt og la deigen heve ekstra lenge. det er selvfølgelig ikke nødvendig, men det er da du får mest luftige boller som er like vanlige boller laget på hvetemel og sukker.

Sukkerfrie speltboller med kesam
Ca 7 -8 stykker

1/2 boks kesam
30 g smeltet smør
2 dl melk
1 ts kardemomme
1/3 ts vaniljepulver, eventuelt 1 ts vaniljesukker

1 dl sukringold
1/2 pakke gjær
450 g speltmel
50 g havremel, eller mer speltmel

Varm opp smør og melk til cirka 40 grader. Ha i kesam, kardemomme, sukringold og gjær. Rør godt. Ha så i speltmel og fiberfin og elt deigen. Tilsett eventuelt mer mel om deigen blir løs.
La heve i 1 time.
Form boller.
Sett på ovnen og la deigen etterheve mens ovnen blir varm.

Stek på 225 i 15 min.

På toppen har jeg laget en glasur av 2 -3 ss sukrinmelis, 1 ss vaniljeporotein – jeg brukte french vanilla, 2 ss melk og 2 ss phildephia. Det blir en ekstra god melisglasur. har du ikke vaniljeprotein, kan du bytte det ut med 1 ekstra ss med sukrinmelis. 

I skrivende stund sitter jeg med en lun bolle og en (koffeinfri) kaffekopp. Nybakt er magisk godt! Været er så dårlig at vi har bestemt oss for å kun ta en liten traske tur ute og så heller kose oss med boller inne etterpå. Det blir en fin og rolig søndag. Håper du nyter dagen.

 

Kristine ♥

SJOKOLADEKAKE MED BRINGEBÆRSORBET TIL FROKOST, LUNSJ ELLER KVELDSMAT

                                                                                                                                                                                               Inneholder add-linker

Jeg tørr påstå at jeg nesten alltid har et fult kjøleskap med frukt og grønnsaker, kjøtt, fisk eller kylling, pålegg og annet godt. Jeg er en matglad person og liker å ha et godt utvalg i kjøleskapet. Da må jeg også legge til at selv om jeg oftest har et fullt kjøleskap, kaster jeg aldri mat. Mine power bowls og matpakker består ofte av rester, noe som gjør at jeg får brukt opp alt jeg har. I går var plutselig kjøleskapet nesten helt tomt. Jeg vet ikke helt hva som har skjedd annet enn at jeg har jobbet mye denne uken og hatt det hektisk. Da jeg kom hjem sulten fra jobb i går kveld, stod jeg der som et spørsmålstegn. Hva skal jeg lage til kveldsmat? Da laget jeg sjokoladekake med bringebærsorbet.

Denne sjokoladekaken er full av næring, proteiner og fiber. Bringebærsorbeten tilfører ekstra med vitaminer. Selv om det ser ut som en dessert, er det et fullverdig måltid som kan spises både til frokost, lunsj eller kveldsmat. Også smaker det så godt da! Kake til kveldsmat er jo ikke feil!

Sjokoladekake med bringebærsorbet til frokost, lunsj eller kveldsmat
Til 1 porsjon

Sjokoladekake
1 egg

40 g havremel
1 ss speltmel, eller mer havremel
20 g sjokoladeprotein, jeg har brukt double rich chocolate
2 ss kakaopulver

1 ts sukringold
1/5 ts vaniljepulver, kan sløyfes
Bittelitt salt

2 ss eplemos, kan sløyfes
Væske, jeg brukte melk, vann fungerer også

Bland sammen alle ingrediensene i en bolle. Tilsett nok væske til at du får en tykk kakerøre. Jeg brukte litt over 0,5 dl melk.
Ha røren i en form. Jeg brukte en rund kakeform med 10 cm i diameter.
Stek på 175 grader i 12 -15 minutter.
Avkjøl noe.


Bringebærsorbet

1/2 frossen banan
150 g frosne bringegær
1 ss sukrinmelis
1 ss sitronsaft, kan sløyfes

Mos ingrediensene med en stavmikser eller blender.
Server med en gang eller sett i fryseren til den skal serveres.

Når du skal spise kaken topper du den med bringebærsorbet.

Jeg toppet med kakaonibs, cashewnøtter og granateple.  Nam!

Det var kveldsmaten sin altså! Et måltid som tar litt lenger tid å lage enn hva jeg normalt bruker på en lunsj, men som er så verdt det. Smaksløkene blir skikkelig happy!
God fredag og god helg dere. 


Kristine ♥

INTERVALLER UTE OG ET APP-TIPS

Phu, nå har jeg akkurat vært ute på en intervalløkt. Jeg synes egentlig ikke at jeg presset meg selv så hardt i dag, men jeg svettet som bare det! Det tok ikke lang tid før lykkedråpene, aka svettedråpene, piplet frem. Kanskje det rett og slett er fordi det er lenge siden jeg har løpt, jogget eller gjort intervaller? Eller kanskje det bare skyldes det klamme været. Uansett, svett og god ble jeg!

Før intervallene lastet jeg ned en ny app, nemlig tabata timer. Det er et lite app-tips fra min side om du trenger en stoppeklokke eller lignende. Her plugger du bare inn tiden på arbeidsperiodene dine, tiden på pausene og hvor mange ganger du vil gjenta denne sekvensen, så piper appen for hver gang. Det geniale med denne appen var at den lager forskjellige lyder på de forskjellige periodene. Appen piper på en måte når du skal begynne en intervall / arbeidsperiode, piper på en annen måte når det er pause / hvileperiode, og lager en annen lyd når du er helt ferdig. Det gjør det veldig enkelt å følge med.

Dagens intervaller ute ble en klassisk 1 minutt + 30 sekunder intervall. Her løp jeg raskt i 1 minutt, før jeg så gikk raskt i 30 sekunder. Dette gjentok jeg 20 ganger. Det er en klassisk intervalløkt som jeg har gjort mange ganger som jeg alltid kommer tilbake til. Den kan gjøres både inn og ute, og også brukes som intervall på ellipsemaskinen, romaskinen, sykkelen, tau, stakemaskin og annet.

Nå er jeg virkelig svett, fornøyd og glad. Jeg blir bare i skikkelig godt humør av trening for tiden. Det er så deilig!
Nå får jeg hoppe i dusjen, freshe meg opp og komme meg på jobb. Ha en fin torsdag.

 

Kristine ♥

HVOR LENGE SKAL MAN HVILE MELLOM SETTENE?

Ja, hvor lenge skal man hvile mellom settene? Er det best med lang eller kort pause? Skal man ta tiden mellom settene eller la kroppen autoregulere? Jeg kan forstå at det er mye forvirring rundt dette.

Mange, spesielt nybegynnere, vil kjøre hardt på når de først er på trening med så lite hvile som mulig. Om målet er bedre kondisjon, kan dette være en fin måte å trene på. Er målet derimot styrke og mer muskelmasse, kan det påvirke resultatene dine da muskulaturen ikke få hvilt nok mellom settene.

Skal du følge det som forskningen mener er mest optimalt for å bli sterkere og bygge muskler, så ligger optimal hvile tid et sted mellom 2 -3 minutter på alle baseløft. Det vil si muskelgrupper som involverer store muskelgrupper som knebøy, benkpress, markløft, chins og skulderpress. En god pause mellom settene gjør at du kan prestere bedre på det kommende settet.

Jeg mener likevel ikke at det er nødvendig å sitte med timer og ta tiden på sine pauser, men at du i stedet kan bruke “følelsen”, såkalt kroppens autoregulering, og kjenne etter når kroppen er klar for et nytt sett. Flere studier har vist at hvileperioden omtrent blir lik, når det er sammenlignet to grupper – en gruppe som tar tiden på sine hvilepause og en som bare går etter følelsen. Dessuten blir det veldig flisespikkeri å skulle sitte med en klokke. Da kan fort treningsgnisten forsvinne og det blir for detaljert. Kjenn etter når kroppen din er klar for et nytt sett.

Selv merker jeg at om jeg gjør virkelig tunge baseløft, som 4 repetisjoner i knebøy, så trenger jeg fort rundt 3, noen ganger 4 minutter, før jeg føler meg klar for et nytt sett. Trener jeg derimot med lettere vekter, da et repetisjonsantall på rundt 8 -10, trenger jeg kortere hvilepause. Når jeg trener mindre muskelgrupper, det vil si øvelser som for eksempel sidehev, triceps push downs, kick back og lignende, trenger jeg også mindre pause. Oftest rundt 1 minutt. Men det vil også variere utifra dagsform. Noen dager trenger jeg rett og slett lengre pauser enn andre. 

Finn ut hva som fungerer best for deg og ikke bry deg så mye om de små detaljene. Hvil så lenge mellom settene at du er klar til et nytt sett. Om det er 1 minutt eller 4, har lite å si.

 

Kristine ♥

ENKEL GRILLET KYLLINGWRAPS

Det her spiste jeg til lunsj i dag; enkle grillet kyllingwraps. Jeg ville lage noe ekstra godt, men friskt og lettvint. Hovedelementene i denne retten er egentlig smøreost, helst med paprika og chili, lime og mango. Den kombinasjonen på tortillalefser eller lomper, er du nødt til å prøve! Så kan du bruke andre grønnsaker og bytte ut kylling med andre ting som skinke. 

Som du ser i oppskriften, har jeg brukte grillen når jeg tilberedte kyllingen. Du velge å bruke stekepannen eller stekeovnen i stedet. I stekepannen steker du kyllingen 4 -5 minutter på hver side og i ovnen har du den på 175 grader i 15 – 20 minutter.

Enkel grillet kyllingwraps

Tortillas eller lomper
Kyllingfilet
Lime
Krydder – jeg har brukt salt, pepper, løk- og røkt paprikakrydder
Maiskolbe, valgfritt
Mango
Grønnsaker – jeg har brukt salatblader, cherrytomater, løk og edamamebønner
Smøreost med chili og paprika – denne er god

Press over saften fra limen over kyllingfileten. TIl 1 kyllingfilet, brukte jeg ca 1/3 lime. Ha på krydder. 
Grill kyllingefileten i 3 -4 minutter på hver side til den er gjennomstekt. Grill maiskolben samtidig.
Del grønnsaker i biter og mango i terninger. 
Kutt maisen av maiskolben.  Del kyllingen i skiver. 
Legg lomper eller tortillalefser utover en tallerken. Smør på smøreost om du bruker dette.
Legg på grønnsaker, mango og mais. Topp med kylling.

Skivs gjerne litt lime over rett før servering.

Jeg grillet opp flere kyllingfileter og laget flere kyllingwraps. Resten pakket jeg inn i aluminiumsfolie. Da har jeg matpakke på jobben, samt lunsj eller frokost i morgen. Genial mat som holder seg godt i flere dager!
Enkelt og godt. Perfekt hverdagsmat i mine øyne.

 

Kristine  ♥

JUNK FOOD, CROSSFIT, ONLINE COACHING, FROKOST OG MER

Dagens spørsmål og svar er en salig blanding med alt fra mat, trening og personlighet.

Hva motiverer deg til å komme deg på trening?
Først må jeg si at jeg er  ikke alltid motivert, motivasjon går jo opp og ned. likevel har jeg gode rutiner, som gjør at jeg stort sett kommer meg på trening. Når det gjelder motivasjon, motiveres jeg veldig av at jeg nå har startet på crossfit. Det å utfordre meg selv, gjøre noe annerledes og lære noe nytt. Jeg motiveres også av å følelsen av bli sterkere, både mentalt og fysisk. Ikke minst motiveres jeg av følelsen trening gir meg etter en økt. Den gleden, energien og entusiasmen jeg fylles med. Også må jeg legge til at jeg motiveres av å se kroppen formens. Rumpen min er jo flat som en pannekake om jeg ikke trener den! Det at jeg synes jeg ser bedre ut når jeg trener, er også et komponent.

Er du utadvendt eller sjenert?
Som person er jeg vel mer sjenert enn utadvent. Jeg er veldig glad i andre mennesker, men blir samtidig sliten av å være blant andre. Er jeg i en situasjon med mye ukjente mennesker, blir jeg fort den sjenerte og litt stille typen. Er jeg derimot med mennesker jeg kjenner godt, prater jeg mye og er vel da ganske utadvendt.

Har du tips mot benhinnebetennelse?
Om det er nyoppstått, altså påbegynne symptomer, kan det ofte hjelpe å trene mindre. Rett og slett avlaste leggene dine og gi de hvile. Det er annen type trening du da kan gjøre som svømming, roing og styrketrening, som ikke er like belastende for leggene. For akutte smerter kan nedkjøling med is virke lindrende. Det å tøye og massere leggene, kan også hjelpe. Har du hatt smertene mer enn fire uker, vil jeg anbefale at du tar kontakt med en dyktig fysioterapeut eller lignende, slik at du kan få behandling. Selv fikk jeg for omtrent fire år siden behandling med trykkbølge og har hatt veldig god effekt på benhinnebetennelsen min av det.

Det er sjeldent du viser frokost. Hva spiser du egentlig til frokost?
Jeg har faktisk ikke spist frokost så ofte. De siste femten årene har jeg vel hatt flere dager uten frokost enn med. Årsaken er rett og slett at jeg ikke er så sulten om morgenen. Skal jeg derimot ha en styrkeøkt, foretrekker jeg å ha noe i meg. Da har det oftest blitt til at jeg har tatt en proteinshake, det siste året har jeg brukt 1 scoop double rich chocolate sammen med melk og vann, og 1 scoop kreatin, i tillegg til raske karbohydrater som en banan og noen riskaker. Også tar jeg en Nocco for koffein og dens prestasjonsfremmende effekt. Etter at jeg begynte med crossfit har jeg faktisk innført frokost fast, til og med på de dagene hvor jeg ikke trener på morgenen. Nå har jeg hatt fire uker med frokost hver dag. Det er jeg faktisk litt stolt av! Årsaken til at jeg nå bestemte meg for å spise frokost, er rett og slett fordi jeg vil prestere optimalt, og selv om jeg trening på kvelden, føler jeg faktisk at jeg presterer bedre de dagene jeg har spist frokost. Nå eksperimenterer jeg med forskjellige frokostalternativer både de dagene jeg drar rett på trening etterpå og de dagene jeg har treningsfri eller ikke trener på morgenen. Jeg har spist alt fra havregrøt med peanøttsmør og proteinpulver og smoothie, til omelett med poteter eller knekkebrød med proteinrikt pålegg. I dag spiste jeg puffet ris sammen med en most banan, blåbær, chiafrø og sjokoladeproteinpulver. Jeg blandet det hele sammen og det ble faktisk skikkelig godt….selv om det ser fryktelig rart ut. Jeg prøver rett og slett å finne frem til den frokosten som gjør at jeg kan dra på trening rett etter frokost, uten at magen slår krøll på seg. Spør meg igjen om en måned, så har jeg kanskje et godt svar.

Du jobber som online coach. Hvorfor skal man egentlig bruke en Coach?
For å få best mulig hjelp. Du kan alltids google deg til en treningsplan eller en matplan, men det vil aldri fungere i lengden da det ikke er tilpasset deg. Har du et mål med kostholdet og / eller treningen din, må det settes opp utifra ditt mål, dine forutsetninger, din hverdag og dine preferanser. Det er den eneste måten du faktisk vil klare å nå målet ditt og holde deg der når du har nådd målet. Når man har en coach får man også oppfølging med justeringer, støtte og motivasjon underveis. Jeg har selv brukt coacher oppigjennom årene. Det beste med en coach i mine øyne er at jeg rett og slett bare kan gjøre, jeg slipper å tenke. Da kan jeg gå inn på trening, bare følge planen min og gjennomføre, uten å tenke. Samtidig er det veldig motiverende å skulle rapportere og logge til noen. Da sitter det med en gang litt lengre inne å droppe en treningsøkt.

Hvor ofte burde man trene?
Her kan jeg ikke gi et svar som passer absolutt alle. Det kommer ann på utgangspunkt og mål. Ofte er det slik at nybegynnere kan få god effekt av 2 -3 treningsøkter i uken, mens de som har trent i lengre tid, ofte må ha flere treningsøkter. Det avhenger også av treningsprogram. Har du et godt sammensatt treningsprogram med progresjon, trenges det ofte færre økter, enn hvis du ikke trener etter ett program.

Hvor ofte spiser du junk food som på MacDonals?
Det er svært sjeldent. Jeg synes generelt MacDonals burger og lignende smaker godt. Da vil jeg kanskje si en gang i året eller noe slikt. Ber du meg derimot på en ordentlig burger, som for eksempel på Døgnvill, sier jeg gjerne ja.

Hva er egentlig crossfit?
Det var et vanskelig spørsmål. Les gjerne mitt innlegg om hvordan en typisk crossfitøkt ser ut. Crossfit er en intens treningsform som utfordrer både styrke, vektløfting, fleksibilitet, mobilitet og utholdenhet. Det er veldig variert. Noen treningsøkter er ren puls og jobbing hvor du for eksempel ror, løper og sykler, mens andre økter er mer teknisk krevende hvor en jobber med øvelser som over head squat, og andre ganger er det mer styrkebasert hvor for eksempel knebøy står i fokus. Stort sett inneholder alle øktene noe teknikk og styrke, samt noe kondisjon. Jeg synes faktisk det er litt vanskelig å forklare. Crossfit må rett og slett oppleves.

Stemmer det at man ikke burde spise på kvelden?
Nei, det stemmer overhodet ikke. Hvis du tenker på at du ikke ønsker å spise på kvelden fordi du er redd for å legge på deg, er dette en ren myte.  Forbrenninger vår kjører døgnet rundt, kveld som morgen. Er du en person som er mer sulten på kvelden enn på morgenen, spiser du godt på kvelden. Er du en person som er mest sulten på morgenen, spiser du da. Det er totalen i løpet av dagen som avgjør.


Kristine ♥

DEILIGE MUFFINS MED VANILJEKREM OG BLÅBÆR

                                                                                                                                                                                      Inneholder add-linker

Endelig er det tid for norske blåbær. Disse superdeilige bærene, søte og gode, proppfylle av antioksidanter. Mmmm…. Jeg har ikke kommet meg ut i skogen å plukket mine egne, men jeg har kjøpt meg et par kurver på butikken. Og de var så gode! Det som derimot er litt dumt, er at de norske blåbærene ufattelige dyre! Jeg hadde egentlig lyst til å bake noe godt med de, men jeg bestemte meg i stedet for å bruke importerte blåbær og heller spare de super gode norske bærene til momsing. Disse deilige muffinsene med vaniljekrem og blåbær har derfor ikke norske bær, men det har lite å si for smaken.

Saftige muffins, en søt og god vaniljekrem med syrlige bær, er en knall god kombinasjon. Bare se på det bildet da dere!


Jeg doblet oppskriften på vaniljekrem, slik at jeg skulle bli sittende med en stor porsjon vaniljekrem. Vaniljekrem er jo kjempe godt i seg selv. Jeg tror det blir en skål med norske blåbær og vaniljekrem i kveld. Men først skal disse muffinsene spises opp!

Vil du kan en enkel variant hvor du ikke lager vaniljekremen selv, kan du bytte den ut med 1 boks vaniljeproteinpudding. Jeg har tidligere brukt Ehrmann proteinpudding som fyll i muffins og det fungerer veldig bra. Eventuelt kan du kjøpe ferdig vaniljekrem, slik som Piano sin.

Blåbær kan du bytte ut med andre type bær eller frukt i biter. Jordbær, bringebær, oppkuttet eple eller pære.


DEILIGE MUFFINS MED VANILJEKREM OG BLÅBÆR

8 stykker

Muffins
3 egg
2 ss sukringold
1/3 salt
80 g mel, jeg brukte 40 g havremel og 40 g speltmel
20 g vaniljeprotein, jeg har brukt french vanilla, eventuelt mer mel
1 ts bakepulver
150 g kesam

Ca 150 g blåbær

Vaniljekrem
4 dl melk
50 g sukringold
1 ts vaniljepulver
40 g maisenna
3 eggeplommer

Start med vaniljekremen.
Varm opp melk med sukringold og vaniljepulver. Miks maisenna med eggeplommene. Tilsett så halvparten av melken i maisenna blandingen. Visp godt så det ikke blir noen klumper. Tilsett så resten av melken. Varm opp blandingen til kokepunktet mens du konstant rører.
La avkjøle.

Lag så muffinsene.
Visp egg og sukringold luftig. Ha i bakepulver, kesam og salt.
Tilsett så tørrvarene.
Ha 1 stor ss av røren i 8 muffinsformer. Legg over 1 ss vaniljekrem. Topp med blåbær.

Stek på 175 grader i 15 -20 minutter.
Avkjøl noe før du spiser.
Topp gjerne med litt sukrinmelis for synets skyld. 


Jeg synes virkelig disse ble super gode og håper du lar deg friste til å ta den en bakerunde og lage deilige muffins med vaniljekrem og blåbær. Kos deg denne søndagen!

 

Kristine ♥

HVORFOR SMILER DU ALLTID

                                                                                                                                                                                                                    Reklame

Hallo denne lørdagen. Helg, livet er godt og smilet er fremme. Jeg får ofte spørsmål om nettopp dette, hvorfor jeg alltid smiler. Da pleier jeg å stille et spørsmål tilbake – hvorfor ikke?

Et smil gjør både dag min og dagen til de rundt meg, langt bedre. Et smil er en av de enkleste måtene å glede et annet menneske på og å spre kjærlighet. Et smil kan på magisk vis få en fremmed til å føle seg lettere til sinns, føle seg sett og å føle seg litt gladere. Husker du sist gang en fremmed smilte til deg på gaten? Det gjør noe med deg. Det fyller deg med noe positivt og gir deg en god følelse i magen.

Dagens bilder ble tatt etter treningsøkten min var unnagjort i morges. I dag våknet jeg nemlig alt for tidlig på en lørdag. Jeg synes i hvert fall det er for tidlig å våkne klokken syn på en lørdag. Da skal jeg innrømme at jeg var litt smågretten! Likevel bestemte jeg meg for å gjøre det beste ut av dagen. Jeg tente et lyst, drakk kaffe og laget meg frokost. Så dro jeg av gårde på trening. Da kan jeg love deg at smilet kom raskt frem. Og nå smiler jeg ekstra stort. Jeg blir bare så glad av trening!

I dag har jeg på meg treningsantrekk fra Heart Of Lule. Black snake sports bh, Black snake tights og Split tank.
Du ser det ikke så godt på bildene men tighsen har høyt liv og god passform, det har alle deres tightser, og de har alle en skjult lomme på innsiden slik at du for eksempel kan ha nøkkel eller bankkort i tights-lommen. Jeg liker også veldig godt at bhen har innlegg. Det synes jeg gir ekstra støtte, i itillegg til at det fint løft og en fin form til brystene.

Heart Of Lule er et nytt norsk merke som lager treningsklær for kvalitetsbevisste jenter som holder til i Stavanger. De lager klær for så og si all type trening, fra styrke til yoga. Heart Of Lule er opptatt av kvalitetsstoffer  og lager treningsklær med fukttransport og 4-way stretch, noe som gjør at plaggene er mye og behagelige på og tørker raskt om du svetter mye.

Om du er interessert i å gi treningen et lite boost med nye treningsklær, ta en titt på hjemmesiden deres her eller følg dem på Instagram @heartoflule. De vil nemlig bidra til treningsmotivasjon gjennom delikate mønstre og funksjonell design. De har akkurat lansert merket internasjonalt. Gratulerer! Norske merker som gjør sin anmarsj i verden må vi jo støtte oppom!

Med det vil jeg bare si riktig god helg. Smil så mye som mulig! Husk at et smil koster ingenting, men at det sender et viktig budskap. Jeg er et menneske som ønsker å spre positivitet og glede til denne verden. Det å smile er en av de enkleste og beste måtene å gjøre det i mine øyne. Smil og spre gode vibber du også.
Ha en herlig lørdag.

 

Kristine ♥

SÅNN LAGER JEG EN POWER BOWL – DET PERFEKTE MÅLTID

En ting jeg spiser mye av, er det jeg kaller en power bowl. Noe jeg vil påstå er det perfekte måltid! Her er det masse smak og masse næring. Og det beste av alt, du kan ha så og si hva som helst i den.

Power bowl med mango, avokado, koriander, agurk, paprika, tacokrydret fisk, tørkede noriflak, bønnespirer og limesaft. Jeg serverte det hele i lomper.

Når jeg spiser en power bowl, tenker jeg også på at den skal være næringsrik, mette godt, inneholde en karbohydratkilde, en fettkilde og en proteinkilde, i tillegg til at den selvfølgelig skal smake godt. Derfor jeg vil vise dere hvordan jeg lager en power bowl.

Power bowl med ris, kylling stekt med hvitløk, salt, pepper og oregano, gulrot, rødløk, grønnkål, syltet jalapenos, dijon, sennep, balsamico, og cashewnøtter. 

Når jeg setter sammen en power bowl forsøker jeg å ha med alle komponentene nedenfor. Det finnes utallige ingredienser du kan bruke. Listen nedfor inneholder mine favoritter

⋄ Bladgrønt
Spinat, grønnkål, hodesalat, ruccola

⋄ Grønnsaker
Kalde grønnsaker: Paprika, cherrytomater, tomater, agurk, reddik, gulrot, sukkererter, bønnespirer
Varme grønnsaker: løk, squash, brokkoli, gulrot, bok choy, aubergine, sopp, rødbeter

⋄ Proteinkilde
Kyllingfilet, karbonadedeig, laks, torsk, tunfisk på boks, fersk salma, egg, edamamebønner, kikerter

⋄ Fettkilde
Avokado, dressing basert på olje eller fete meieriprodukter som creme fraiche, nøtter, peanøttsmør, frø, oliven

⋄ Karbohydratkilde
Ris, kokt potet, ovnsbakt søtpotet, mango

⋄ Krunsj
Salte ristede nøtter eller frø, spørstekt løk – prøv det, tørkede noriflak, sukkererter, bønnespirer

⋄ Dressing / topping
Et lite dryss havsalt, en spiseskje god olivenolje, hummus, litt dijon sennep, fetaost, balsamico eller en dæsj crème fraiche med litt finhakket hvitløk er andre favoritter, soya saus, limesaft, østers saus

Power bowl med hvalbiff stekt sammen med brokkoli, gulrot, rødløk, soyasaus, chili og ingefær, salat med grønnkål, tomat, mango, avokado, toppet med en dressing av olivenolje, sennep og eddik. 

Jeg foretrekker også å bruke både varme og kalde ingredienser. Om alle ingrediensene er kalde, synes jeg salaten metter mindre. Jeg bruker for eksempel kokte gulrøtter, stekte grønnsaker, kokt ris, varm kylling eller lignende. Ofte er disse ingrediensene ferdig laget, da jeg liker å preppe en del av maten. En dag i uken koker jeg for eksempel opp masse ris, poteter og egg. Jeg pleier også å ovnsbake grønnsaker og steke mye laks eller kylling. Når jeg da skal lage power bowl, putter jeg bare de varme elementene i mikrobølgeovnen, slik at de blir varme, og jeg kan tilsette noe varmt i bollen min. Ved at jeg alltid har noe ferdigpreppet i kjøleskapet, tar deg kun meg 2 -5 minutter å lage en power bowl!

Power bowl med ovnsbakt søptotet, bønnespiserer, karbonadedeig stekt med sesamolje, oregano, hvitløk, chili og østersaus, avokado og grønnkål. 

Et siste tips er å bruke krydder og urter. Jeg elsker å tilsette revet eller finhakket chili, hvitløk og / eller ingefær i en power bowl. Friske urter som basilikum og koriander bruker jeg også mye av, og krydder som salt, pepper, spisscummin, karri og tørkede urter som oregano.

Håper du lar deg inspirere til å spise en power bowl eller to fremover.


Kristine ♥