DEILIGE VANILJEKJEKS MED SJOKOLADEBITER

God søndagsmorgen dere ♥ Har helgen vært bra så langt? Jeg jobbet i går, men kvelden ble tilbrakt med gode venner og god mat. Så langt i dag har jeg hatt en rolig morgen med kaffe og kontorarbeid. Nå har jeg akkurat kost meg med en bakerunde. Jeg synes det er deilig å sette på rolig musikk og tralle i vei mens jeg lager noe på kjøkkenet.

SONY DSC

Jeg bakte deilige vaniljekjeks med sjokoladebiter. Disse ble sprø og gode på utsiden, samtidig som de er myke og seige innvendig. De er skikkelig avhengighetsskapende. Tar du en bit, vil du ha mer!

SONY DSC

Jeg har brukt hakket sjokolade i kjeksene. Om du ønsker kan du bytte ut sjokolade med for eksempel tørket frukt eller hakkede nøtter. Eventuelt droppe det helt, da får du deilige vaniljekjeks istedet.

SONY DSC

Deilige vaniljekjeks med sjokoladebiter
Til ca 12 kjeks

1 ss fibersirup, eventuelt annen form for sirup eller honning
40 g smør
45 g sukringold
1 egg
25 g mandelmel
40 g mel, jeg brukte speltmel
1/2 ts bakepulver
1/3 ts vaniljepulver, eventuelt vaniljesukker
1/4 ts salt
Ca 60 g hakket sjokolade

Pisk fibersirup, sukringold og smør godt sammen.
Tilsett så egget. Ha i tørrvarene.
Hakk sjokoladen og rør den inn til slutt.
Bruk en spiseskje til å forme klatter på et bakepapir.
Stek på 175 grader i 10 minutter.
Avkjøl på rist. 

SONY DSC

Server sammen med et glass melk eller en kopp kaffe. Nyt og kos deg!

Kristine ♥ 

Å HA DET BRA

Det å ta vare på seg selv, spise sunt og trene har nærmest blitt en trend. Ut fra denne trenden får jeg av og til følelsen av at man må leve sunt, spise masse salat og lite sukker, og være i aktivitet, med styrketrening og intervaller, for å ha det bra. Men er det egentlig slik? Nei, mener jeg.

For meg handler det å ha det bra om andre ting enn trening og mat. Jeg tror at det å ha det bra, starter innenfra. En har det bra når en kjenner seg komplett som menneske, om det så bare er for et brøkdel av et sekund. Jeg har det bra når jeg er sammen med de menneskene som betyr noe for meg og når jeg er i nuet og setter pris på det som er i livet her og nå.

For all del, trening og kosthold, påvirker også at jeg har det bra. For jeg har det bra når jeg har full av energi, føler meg sterk og glad. Og ikke minst, har jeg det virkelig bra når jeg er på trening og føler at jeg er i mitt ess. Men når alt kommer til alt, har jeg det best når hjertet mitt smiler. Det krever så mye mer enn hva jeg putter i meg og hvordan jeg beveger meg. Det å ha det bra starter med å være takknemlig, ta vare på seg selv både fysisk og psykisk og å nyte det som er her og nå. 

Når kjenner du at du virkelig har det bra? Gjør noe for deg selv i helgen som blomstrer opp en god følelse innenfra. Det fortjener du!

Kristine ♥

MATNYHETER

Hvert halvår slippes det en rekke matnyheter. For en matnerd som meg, er det alltid like morsomt å traske i dagligvarebutikken når det er masse nytt i hyllene. Jeg har funnet mange matnyheter. Her er noen av de jeg har testet den siste uken.

Nocco Passion
Denne er kjøpt i Sverige. Usikker på om smaken kommer til Norge, men det håper jeg. En ordentlig forfriskende smak!

Sørlandsis karamellis med salte crispkuler
Denne var skikkelig god! De crispy kulene var faktisk crpispy. Synes ofte de kan bli dvasne i is. Denne kommer jeg helt klart til å kjøpe igjen!

Urge gurana
En annerledes smak jeg ikke helt klarer å sette fingeren på. Jeg like’ern. Gjenkjøp!

Sprite cranberry
Ganske forfriskende. Synes smaken minner mye om vanlig Sprite men med en annen ettersmak. Personlig liker jeg original Sprite bedre. 

Barbells  nougat
Kjøpt i Sverige. Jeg kan ikke si at den smakte så mye nougat, synes heller den hadde en liten smak av hasselnøtter, men den var absolutt god.

Frossen avokado
Jeg ser ikke helt poenget med dette produktet. Det må eventuelt være om en kjøper avokado, men spiser så lite av den at man ender opp med å kaste mye av frukten. Det er jo langt rimeligere å kjøpe en hel avokado. Derimot må jeg si at avokadoskivene var gode, friske og så pene ut. 

Riccola sukkerfri caramel
God karamellsmak, men har en rar ettersmak. Jeg liker generelt ikke smaken av Riccola. Kanskje derfor jeg også synes denne smakte rart.

Stekt og spiseklar kyllingspyd satay
Jeg synes det er kjempe fint med flere sunne og enkle løsninger. Ferdigstekt kylling på spyd med sataysaus. God kylling og bra næringsinnhold. Gjenkjøp. 

Bodylab sjokoladekake bakemiks
Her var det bare å tilsette egg og vann. Smaken på kaken ble god og fin sjokoladekakekonsistens. Jeg synes det er så moro å komponere mine egne kaker og prøve meg frem med å smake på røren og finne den perfekte kakedeig, så jeg kommer ikke til å kjøpe denne igjen, men som en sunnere bakemiks er den helt super. 

Poppa søtpotet chips med rømme og urter
Sprø og gode. Absolutt et godt alternativ til vanlig chips. Den var super god som et alternativ til chips i tacoen!

Findus ovnsbakt fiskefilet med italiensk saus
Denne var overraskende god. Vil du ha en enkel, sunn og god fiskemiddag, er dette et godt altenativ. 

Yt proteinpudding med mangosmak
Tja. God pudding konsistens, men jeg var ikke så fan av mangosmaken. Synes rett og slett den smakte litt falskt og rart. 

Sukkerfri sjokoladepudding
Denne var veldig god. God sjokoladesmak og bra konsistens. Minner egentlig helt om vanlig sjokoladepudding. Gjennkjøp.  

Sukkerfrittt kirsebærsyltetøy
Skikkelig friskt og godt syltetøy med masse kirsebær. Denne kommer jeg helt klart til å prøve igjen.

Har du funnet noen nyheter som jeg ikke har testet? :grin: Jeg tar gjerne imot noen tips! 

Kristine ♥

INTERVALLØKT UTE

I dag måtte jeg virkelig ta viljestyrken fatt for å gjøre intervaller. Jeg hadde en ekstra lang dag på jobb og var ganske så trøtt da jeg kom hjem. Heldigvis var jeg smart og hadde pakket klart treningstøyet før jeg dro på jobb klokken seks i morges. Da kunne jeg bare hoppe rett i treningsantrekket og sette i gang! Selv om det var veldig tungt i starten, ja de første ti minuttene hadde jeg ordentlig vondt i viljen, har jeg den beste følelsen nå!

Det ble en rask intervalløkt ute i høstluften som tok rett over 30 minutter. Nå sitter jeg her med et stort smil om munnen og er klar for å nyte kvelden til det fulle. Nå blir det ekstra god kveldsmat og avslapping.

Intervaller

 Varm opp i 5 – 10 minutter. 
Start med rask gange og øk så intensiteten til rask jogging.

Intervaller
Løp raskt i 45 sekunder, hvil så i 15 sekunder.
Gjenta 15 -20 ganger. 

Trapp ned i 5  minutter. 

En kjapp, effektiv og god intervalløkt som du enten kan gjøre ute eller innen!  Om du ønsker kan du sykle, ro eller bruke elipsemaskinen i stedet for å løpe.
God økt :grin:

Kristine ♥

PASTA BOLOGNESE MED ROTGRØNNSAKER

I går laget jeg en skikkelig god middag. Pasta bolognese er alltid en slager og denne gangen hadde jeg i deilige norske rotgrønnsaker.

Pasta bolognese, er som mange vet, en italiensk klassiker. Med rotgrønnsaker fikk den en nordisk tvist, og ble om mulig, enda bedre enn originalen. Den ble tykk, fyldig og ordentlig smakfull. Ikke minst fikk jeg lurt inn noen ekstra grønnsaker uten at noen egentlig merket det. En knall god middag som passer like godt til hverdags som til helgekosen!

Pasta bolognese med rotgrønnsaker

1 pakke karbonadedeig
1 gul løk
3 hvitløksfedd
Ca 800 g rotgrønnsaker, jeg brukte en miks av gulrot, gulbete, rødbete og pastinakk
1 boks hakkede tomater
3 ss tomatpure
1 ts oregano
1 ts timian
1 buljongterning
2 dl vann

Skjær løk i terninger. Finhakk hvitløk. 
Ha løk, hvitløk og karbonadedeig i en kjele. Stek i en panne til karbonadedeigen får farge. 
Hakk rotgrønnsakene i terninger. Ha grønnsakene over i kjelen med karbonadedeigen. Tilsett resten av ingrediensene.
Kok opp og la det hele koke på lav temperatur i minimum 20 minutter.
Gjerne lenger om du gidder å vente. Jo lenger sausen koker, jo fyldigere blir den. Jeg lot min saus koke i ca 30 minutter.

Jeg serverte pasta bolognese med rotgrønnsaker sammen med ruccola, fullkornspasta og parmesan. Virkelig super godt!

Bolognesesausen med rotgrønnsaker er såpass fyldig at den også vil passe til andre type tilbehør. Bytt ut pasta med for eksempel potetmos, ris eller en god pure av kålrot og selleri. 
Håper det smaker :razz: 

Kristine ♥

HASSELBACKTE EPLER OG EPLEDAGEN

God morgen ♥ Har du fått med deg at det er den internasjonale epledagen i dag? Det passer jo perfekt nå som det bugner av norske epler i matbutikker og hager.

Epler inneholder godt med fiber, fruktsyrer, pektin og antioksidanter som alle gjør godt for helsen vår. Blant annet kan de gode egenskapene til epler senke kolesterolet, og virker regulerende for både diaré og forstoppelse. Antioksidantene er med på å forebygge kreftsykdommer, hjerte- og karsykdommer. Fråts i epler nå som det er høy sesong for dem!

For å forberedt meg på epledagen med å lage hasselbackte epler i går kveld. Det ble utrolig godt! Det er noe med varme epler sammen med kanel og søtning som gir en deilig smak av eplekake. Denne desserten er kjempe enkel å lage, du gjør den klar på noen få minutter. Så er det bare å vente mens den står å steker i ovnen. En perfekt hverdagsdessert!

Hasselbackte epler

Epler
Sukringold
Kanel

Beregn 1 eple, 1 ss sukringold og 1 ts kanel per person.
Del eplene i to og fjern kjernen.
Skjær eplene i tynne skiver, men ikke skjær helt igjennom. Epleskivnene skal henge sammen i bunnen.
Legg eplene på et bakearik eller i en form.
Ta epleskivnene litt fra hverandre. Strø over sukringold og kanel.
Stek på nederste rille i ovnen på 225 grader i 15 -20 minutter.

Server hasselbackte epler lune, gjerne med en klatt is, vaniljekesam eller som meg, litt pisket kremfløte. Kjempe, kjempe godt!

Ettersom det er epledagen, vil jeg også dele noen andre tips til hva du kan gjøre med eplene dine.

Bak små eplepai muffins med vaniljekrem.
Lage eplemos som du bruker som pålegg eller spiser sammen med yoghurt, havregrøt eller på pannekaker. Oppskrift finner du her.
Eplekake er en klassiker. Dette er en kjempe god oppskrift. 

Lag en kjempe god opp ned eplekake.
Putt eplebiter i salaten. Det gir en nydelig og frisk smak.
Hul ut kjernene på eplene og fyll dem med mandler og rosiner, sjokolade eller annet godt og bak dem i ovnen på 200 grader i 20 -25 minutter.

Server saftige eplemuffins med hjemmelaget vaniljekrem.
Sprit opp vannet ditt med epleskiver. 
Eplekakegrøt er en knall god versjon av havregrøten.

Bak en supersaftig eplekake blondiekake
Lag en hurtig og rask dessert av epler som du skjærer i biter og blander med kanel og sukrin. Ha et par minutter i mikroen og vips så smaker det eplepai.
Du kan gjerne servere stekte epler til middag. En rekke kjøttyper, og da spesielt svin, passer utmerket til epler.

Hva liker du best å gjøre med epler? Del gjerne dine tips meg meg!  
Enten du feirer epledagen med hasselbackte epler eller noe helt annet, håper jeg du får en herlig tirsdag :grin:

Kristine ♥

HØSTGLEDER

Oktober er rett rundt hjørnet. Tenk at det bare er tre måneder igjen av året! Jeg kjenner virkelig på kroppen at høsten har gjort sin ankomst og at blir kaldere og mørkere for hver dag som går. Jeg har et ambivalent forhold til denne årstiden. Ja, jeg liker fargene og innekos, men jeg er ikke fan av mørke og kalde dager. Høsten kommer uansett om man vil eller ei. Derfor forsøker jeg å finne små ting å glede seg over. Trenger du noen høstgleder? 

Se på de vakre fargene
Det er så nydelig når trær, blomster og annet i naturen får de lekreste farger. Skogen er et kunstverk i seg selv på denne tiden av året. Ta deg tid til å se dem!

Nyt tid foran peisen
Selv elsker jeg peiskos! Jeg kan sitte timesvis foran peisen og bare kjenne på varmen og høre den deilige knitringen fra veden.

Finn deg en ny serie
Høst og vinter er absolutt tid for mer innekos. Det kommer flere nye seier i høstmånedene. Å pakke seg inn i et pledd og se på en ny favorittserie, kan være ganske så avslappende og deilig.

Pakk deg inn i ullgensere
Hvert år ender jeg opp med å kjøpe flere ullgensere. Å pakke seg inn i en stor, fluffy og deilig ullgenser, er så deilig!

Pust inn den gode høstluften
Det er noe friskt, klart og kjølig ved høstluften. Det føles som den renser opp i hele kroppen. Å ta seg en tur i skogen, gjerne med en termos og en nistepakke, er virkelig befriende på denne tiden. 

Tenn stearinlys
Når mørket kommer snikende, tenn masse stearinlys i stuen og lag det ordentlig koselig inne.

Det blir lettere å sove
Det synes i hvert fall jeg. Både det at det er mørkere og kaldere, gjør at jeg sovner både fortere og sover dypere.

Norsk frukt og rotgrønnsaker
Det er høytid for godsaker som plommer, epler, rødbeter og gulrot. De kortreiste og norske fruktene og grønnsakene er absolutt de beste! Lag noe godt med de deilige råvarene høsten tilbyr.  

Lag kakao
En stor, varm og god kopp kakao, og da mener jeg den ordentlige varianten laget på smeltet sjokolade og melk, er kanskje noe av det beste med høsten!

Hva gleder du deg over med høsten? Del gjerne dine høstgleder med meg.
Selv om det blir mørkere og kaldere, håper jeg høsten bringer mange gode øyeblikk for deg og dine :grin:

Kristine ♥

SEKS SPØRSMÅL OG SVAR

Først må jeg må si tusen hjertelig takk for alle kommentarer, mail og snap’s som dere sender meg.  Jeg setter enormt pris på det ♥ Det er jo deres tilbakemeldinger som gjør det gøy å blogge! En del av henvendelsene jeg får, er spørsmål. Her kommer seks spørsmål og seks svar fra den siste uken.

Hvor mye veier du?
Jeg aner faktisk ikke! Jeg er ikke glad i badevekten og har ingen badevekt! Jeg veier meg kanskje annen hvert år. Om du spør meg i dag hva jeg veier i dag, er svaret mitt den vekten som gir meg energi, hvor jeg føler meg bra og hvor jeg er sunn og frisk. Hvilket tall det er, er uten betydning for meg. Det skremmer meg hvor mange som er opptatt av et spesifikt tall. Du er ikke nummer. Ikke bry deg om hva badevekten viser, men fokuser på hvordan du føler deg, om du kan bevege deg enkelt, om du er glad, fornøyd og sunn.

Hva slags lomper spiser du?
Når jeg handler lomper, velger jeg alltid den pakken som virker ferskest. Jeg bryr meg ikke om det er spelt, original, havre, Buer, Auli eller hva enn det måtte være. Jeg tar alltid den ferskeste lompepakken. Det gjør jeg ved å kjenne på pakkene og å se på datomerkingen. Da tar jeg den pakken som er ferskest, uavhengig av hvilken lompetype det er eller merke. Jeg synes nemlig at ferske lomper er de beste!

Hvordan varmer du opp før trening?
Jeg skal ærlig innrømme at jeg er skikkelig dårlig på å varme opp. Jeg er nok litt for utålmodig av meg. Stort sett går jeg bare rett på styrketreningen uten noen form for oppvarming. Da begynner jeg riktignok med lave vekter og jobber med så oppover til arbeidsvekten jeg skal trene med, slik at selve styrketreningen blir en slags oppvarming. Noen ganger går jeg også fem minutters tid på tredemøllen for å sette i gang kroppen først. Er jeg i god humør,  gjør jeg mer spesifikk oppvarming med minibands. Et eksempel på det kan du se her

SAMSUNG CSC

Hva er din favoritt proteinbar?
Hmm… Godt spørsmål. Det kommer veldig ann på humøret og lysten. Det går mest Questbarer hos meg. Det er fordi jeg synes de er gode og samtidig som de metter noe. Favoritt smakene er mocca chocolate, chocolate chip cookie dough og oatmeal chocolate chip. Jeg er også veldig glad Detour proteinbarene, spesielt caramel peanut. i Den smaker skikkelig gody! Både Questbarer og Detourbarer kjøper jeg på iHerb. Bruker du koden OKE701 får både du og jeg rabatter. 

Hva jobber du egentlig med?
Jeg driver med mye forskjellig. Som mange vet har jeg studert ernæring, i tillegg til sykepleie og personlig trening. Jeg jobber som sykepleier på legevakten, samt at jeg jobber som støttekontakt og som online coach hvor jeg jobber som personlig trener og kostholdsveileder. For å toppe det hele, jobber jeg også litt i en klesbutikk, rett og slett fordi jeg trives så godt der. Men der har jeg sagt opp da jeg rett og slett vil ha litt mer fritid.

Hvordan så denne treningsuken ut?
Denne uken her kan jeg ikke skryte på meg en skikkelig bra treningsuke, men den har vært helt ok.
Mandag hadde jeg en rask fullkroppsøkt. Da ble det fokus på knebøy, stående roing og hip thrust. Økten varte cirka tre kvarter. Tirsdag gjorde jeg absolutt ingenting. Da hadde jeg helt fri og gikk faktisk rundt i morgenkåpen hele dagen! Onsdag hadde jeg en super rask intervalløkt på spinningsykkelen. Da var jeg inn og ut av treningssenteret på tjuefem minutter! Torsdag gikk jeg en tur i det nydelige solskinnet. Fredag hadde jeg en styrkeøkt på hele kroppen. Den kan du se her. Lørdag ble det en kjapp rumpe- og armøkt. Da gjorde jeg hip thrust, pull through, kick back i kabel, biceps curl og triceps extension. Nok en økt som bare tok en halv time. I dag ble det en nok en rask intervalløkt. Denne gangen på møllen. Økten delte jeg på insta-story. Jeg satser på mer styrketrening den kommende uken. 

Kristine ♥

SJOKOLADEOSTEKAKE

Tidligere i uken laget jeg sjokoladeostekake. Jeg inviterte en kompis over på kaffe og kake. Du kan tro han var fornøyd når han fikk servert denne.

Sjokoladeostekake består av en seig bunn med et hint av salt og en silkemyk, sjokoladekremet ostemasse. Den er så god! Er du glad i sjokolade slik som meg, vil du elske denne. 

Jeg har, som du ser, laget ostekaken i muffinsformer, rett og slett fordi jeg synes det er hyggelig med små porsjonsformer. Ønsker du å lage en stor ostekake kan du gange oppskriften med tre og bruke en vanlig rund springform. Det forsvinner fort to og tre porsjonsostekaker når du først tar en bit, så lag gjerne dobbel eller trippel porsjon uansett :grin:

Sjokoladeostekake
5 muffinsformer

Sjokoladebunn
30 g havremel
10 g havregryn, eventuelt bare havregryn eller bare havremel
10 g kakao
2 ss fibersirup gold
1/2 ts salt
1 – 2 ss vann

Ostemasse
3 gelatinplater
2 ss varmt vann
4 ss sukringold
200 g gresk yoghurt, eventuelt skyr naturell eller kesam
100 g philadelphia, lett eller vanlig 
4 ss kakao
1 ss kaffe, kan sløyfes
0,5 dl melk

Start med å legge gelatinplatene i kaldt vann for bløtlegging.

Lag så bunnen. Bland sammen alle ingrediensene utenom vann. Tilsett litt og litt vann til du får en tykk masse ala marsipan. Trykk massen utover muffinsformene. 

Deretter lager du ostemassen. 
Bland sammen gresk yoghurt, kakaopulver, melk og kaffe.
Smelt getalinplatene i det varme vannet. Tilsett sukringold og rør rundt. Sukrinen vil da smelte.
Tilsett gelatinen i sjokoladeblandingen. Fordel over bunnen. 
​Sett til avkjøling i kjøleskapet i minimum 2 timer. 

Topp gjerne med litt smeltet sjokolade for en ekstra fin sjokoladeostekake.
Håper du lar deg friste og at kaken faller i smak.  

Kristine ♥ 

DAGENS ØKT OG LUNSJ

God fredag dere ♥ Da er helgen her igjen. Jeg har riktignok jobbhelg, men de aller fleste av dere, har kanskje helg?

Jeg kom akkurat hjem fra dagens treningsøkt og sitter i skrivende stund med dagens lunsj. I dag var ikke energien helt på topp og jeg måtte ta i bruk viljestyrken for å komme meg avgårde på trening. Likevel ble det en helt ok treningsøkt og jeg sitter med en skikkelig god følelse akkurat nå!

Dagens treningsøkt så slik ut
– Knebøy 
4 sett * 5 repetisjoner
– Chins
3 sett * 8 repetisjoner 
– Utfall 
3 sett * 8 repetisjoner
– Skulderpress 
3 sett * 8 repetisjoner
– Hip thrust
2 sett * 10 repetisjoner
supersett med 
– Face pulls 
2 sett * 10 repetisjoner

Dagens lunsj ble av den enkle typen. Lomper og fiskekaker. Både fiskekaker og lomper er mye brukt i mitt kosthold. Her trenges ingen forberedelse og maten er klar på få minutter. I dag brukte jeg Lofoten grov fiskeburger med ørret og kveite. 

Jeg smurte lompene med philadelphia og litt sweet chili saus – prøv den kombinasjonen (!!), før jeg hadde over salatblader, fiskekaker, cherrytomater, rødløk og noen klatter kesam. En god, sunn, rask og mettende lunsj. 

Nå venter kveldsvakt og jobbhelg på meg. Håper du nyter fredagskvelden :grin:

Kristine ♥