FOR ET MER POSITIVT SINN OG EN BEDRE HVERDAG

God lørdagsformiddag ♥ I dag har jeg lyst til å dele noen tips for et mer positivt sinn og en bedre hverdag. Dette er noe jeg gjør hver eneste dag og som jeg tenker at er ekstra viktig i disse dager. For mange gjør coronatidene at hodet er fylt med bekymringer og vanskelige tanker. Da er det ekstra viktig å forsøke å gjøre hverdagen best mulig.

Jeg er som dere vet, en nok så blid og glad sjel. Det er noe jeg har øvd og trent mye på, og som i dag går ganske automatisk. Jeg har selvfølgelig dårlige dager, dager hvor jeg føler meg dritt og det meste rundt meg føles negativt, men stort sett er jeg ganske blid og fornøyd. Det er faktisk slik at du kan øve opp hjernen din til å bli mer positiv. Får du trent opp hodet ditt til å ha et mer positivt sinn, vil du få en bedre hverdag og en gladere kropp. Ikke undervurder tankenes påvirkning.
Ønsker du å trene opp tankene dine har jeg to ting jeg anbefaler at du gjør hver dag.

⋄ Skriv ned 3 ting du gleder deg til i dag
Hver morgen bruker du 2 minutter på å skrive ned 3 ting du gleder deg til akkurat i dag. Det kan være alt fra at du gleder deg til å ta den første slurken med morgenkaffe eller at du gleder deg til å prøve deg på en ny rekord på løperunden din.

⋄ Skriv ned 3 ting du er takknemlig for akkurat i dag.
Hver kveld bruker du 2 minutter på å skrive ned 3 ting du er takknemlig for i dag. For min del kan det noen dager bli ting som at jeg er takknemlig for at jeg har tak over hodet og penger til mat, mens andre dager kan det være mer konkret som jeg er takknemlig for at x-venninne stilte opp for meg og gav meg en god klem.

Jeg håper inderlig du tar ibruk disse tipsene for mer positivt sinn og at de gir deg en litt bedre hverdag. Med glade tanker blir hverdagen mye bedre og du fortjener å ha det godt. Selv i disse tider. Ta vare på deg selv.

 

Kristine ♥

HJEMMEØKT MED VEKTVEST – ELLER UTEN

Denne uken satte jeg meg et mål om å trene fire treningsøkter. I dag hadde jeg økt nummer to. Det ble en hjemmeøkt med vektvest. En skikkelig svettefest! Økten kan naturligvis gjøres uten vektvest også, men den blir enda tyngre og mer utfordrende med noen kilo ekstra på kroppen.

Knebøy.

Dette er en kondisjonsøkt hvor du selv velger intensiteten. Du skal igjennom 10 øvelser hvor repetisjonsantallet faller fra 100 og ned til 10. Hvor lang tid du bruker på treningsøkten, er helt opp til deg. Jeg måtte stoppe opp, ta en pause, samt puste og pese litt underveis. Ta pauser når du trenger det, men forsøk å utfordre og press deg sev, slik at du holder intensiteten og pulsen oppe. Ved å bruke vektvest blir økten enda tyngre. Jeg tok riktignok av vektvesten når jeg gjorde sit ups, burpees og gående planke. Denne vektvesten var litt stor for meg, så det ble veldig ubehagelig å klønete å ha den på under disse øvelsene. Jeg må rett og slett bytte størrelsen på vektvesten. Det geniale med vektvest er riktignok at du selv velger hvor tung den er. Du kan ha alt fora 0 -30 kilo i den. I dag hadde jeg 12 kilo.

Utfall.

Hjemmeøkt med vektvest – eller uten

100 knebøy
90 hip thrust
80 sit ups
70 stjernehopp
60 høye kneløft
50 froskehopp
40 push ups
30 utfall
20 burpees
10 gående planke

Du gjennomfører altså først 100 knebøy, så går rett videre til 90 hip thrust, deretter direkte til sit ups og gjør 80 repetisjoner av sit ups, osv. Føler du at du må ta en pause under en øvelse eller mellom øvelsene, gjør du det. Du må ikke ta 100 knebøy sammenhengende. Her kan du ta 20, så 16, så 15, osv, så lenge du tilslutt gjennomfører 100 repetisjoner. Ta utgangspunkt i deg selv, ditt utgangspunkt og din dagsform. Så lenge du gjør ditt beste, er det det som betyr noe.

Bupree.

Håper du får opp pulsen og har det moro med hjemmeøkten. Det hadde i hvert fall jeg….selv om jeg nå er glad for at økten er over. For det var faktisk ganske tungt!
God trening!

 

Kristine ♥

PANNEKAKEMIDDAG PÅ STUEGULVET

                                                                                                                                                                                         Inneholder add-linker

Hei og god tirsdag dere. Nå har jeg akkurat hatt en deilig og sen pannekakemiddag på stuegulvet. Ja, du skjønner, jeg har ikke et salong. Det er to uker siden jeg flyttet, og jeg har alt jeg trenger bortsett fra salongbord. Jeg har ikke klart å bestemme meg for hvordan bord jeg vil ha enda. Derfor har det tatt sin tid. Nå sitter jeg også å grubler på om jeg skal male stuen og ta en liten oppussing eller ikke. Det er så mange valg! Dette er jo veldig overfladiske spørsmål med tanke på den verden vi lever i akkurat nå. Vi har en pandemi gående og verden har endret seg og større spørsmål og problemer dukker opp. Men disse hverdagslige utfordringene vi hadde før coronatiden, vil fortsatt være der. Selv preger conora mye av min hverdag, spesielt med tanke på at jeg er sykepleier. Likevel forsøker jeg å leve et normalt liv hjemme og å finne gleder. Vi må fortsatt leve og forsøke å gjøre det beste ut av situasjonen. Jeg finner glede i oppussingsideene og spørsmålene mine, så det er noe som holder meg gående nå om dagen. 

Over til overskriften. Ettersom jeg ikke har salongbord, ble det altså en pannekakemiddag på stuegulvet. Med en liten duk og noen puter, var det i grunn ganske koselig. En må ikke ha bord for å kunne kose seg med pannekaker!

Jeg og bestevennen laget en tynn pannekakerøre, en litt sunnere, mer proteinrik og grovere variant, som vi serverte med diverse pålegg. Vi hadde kesam, lett rømme, blåbærsyltetøy, jordbærsyltetøy, bacon, kiwi, sirup, mandariner og gojibær med sjokoladetrekk. Dere, pannekaker med bacon, kesam og blåbærsyltetøy er en kombinasjon som er utrolig godt. Det må prøves om du ikke allerede har gjort det!

Sunn pannekakemiddag
Til 2 personer

4 egg
1 dl havemel
1 dl speltmel
2 ss vaniljeprotein, jeg har brukt french vanilla, kan sløyfes
1/3 ts salt
100 g kesam
2 -3 dl melk

Bland sammen alle ingrediensen.
Tilsett nok væske til at du får en tynnflytende pannekakerøre, som vanlig pannekaker.
La røren svelle i 5 minutter.
Stek pannekaker i en panne på middels varme. Jeg bruker litt kokosolje i pannen.
Server.

Dette blir nøytrale pannekaker som passer like godt til søtt som til salt pålegg, Vil du ha søte pannekaker kan du tilsette litt sukringold, vaniljepulver, kanel og kardemomme.

Spis som frokost, lunsj, middag, kveldsmat eller som dessert. Disse passer til det meste. Og de kan spises både på gulvet eller ved et bord. Så å ikke ha bord, er altså ingen unnskyldning.

 

Kristine ♥

HVORFOR TRENE

                                                                                                                                                                                           Inneholder add-linker

Nå som treningsstudioene ikke er åpene, sitter treningsmotivasjon litt lenger inne hos meg. Etter tilbakemelding fra dere, har jeg forstått det slik at det er flere som føler det på samme måte. Likevel er det så viktig at vi forsøker å holde oss aktive og i hvert fall får trent et par ganger i uken. Jeg tenker at det er ekstra viktig i disse dager. Trening er viktig for en helhetlig god helse og godt immunforsvar, samtidig som det gjør oss gladere og gir mer energi. Trener du jevnlig, er du også mer rustet for coronaepidemien vi nå står i akkurat nå.

Forrige uke ble det kun to økter på meg. Denne uken har jeg et mål om fire. Derfor startet jeg mandagen med en treningsøkt. Og jeg sitter her rimelig fornøyd akkurat nå. Trening gjør virkelig noe med meg. Selv om det er tungt å komme i gang, er det ingenting som slår følelsen etterpå. Om du trenger noen årsaker til hvorfor du skal trene, har jeg det her.

Jeg har på meg Nimble tights, Nimble sportsbh, Rib seamless genser, Double pendant kjede og Multipack øredobber – i dag har jeg gått for de små runde.

Hvorfor trene

⋄ Du øker selvtilliten og selvfølelsen. Under trening produseres kroppen sitt eget lykke hormon, endorfiner, som gjør at du føler deg bedre og mer vel ved deg selv. Mestringsfølelsen vi får etter trening, er også med på å bygge opp din indre selvfølelse.

⋄ For at organene skal fungere optimalt. Alt fra hjerte til lunger trenger stimuli, da trening, for å fungere slik det skal.

⋄ Du konsentrerer deg bedre.

⋄ Du får økt livskvalitet Jevnlig trening gir deg energi, overskudd og mer glede i hverdagen.

⋄ Du sover bedre. Det er under søvn at kroppen din får reparert seg og hentet seg inn. God søvn er derfor utrolig viktig. Når du beveger deg og blir sliten, er det lettere å slappe av og å sove senere.

⋄ Du blir gladere. Trening utløser de kjente lykkehormonene endorfiner, som gjør at du generelt føler deg bedre.

⋄ Selv om det er brutalt og kjedelig, er det noe i utsagnet om at om du ikke setter av tid til trening nå, må du sette av tid til sykdom senere i livet.

⋄ Du motvirker stress Nivåene av stresshormoner synker når du trener samtidig som nivået av lykkehormonene øker. Det er lettere for kroppen og hjernen å slappe av etter en endt treningsøkt. I tillegg fungerer trening som tanketerapi for mange, og er derfor med på å rydde opp i følelseslivet.

⋄ Du forbrenner kalorier. For oss matglade er jo det et pluss.

⋄ Du blir sterkere. Trening gjør deg fysisk sterk og det gir deg et bedre utgangspunkt for å klare utfordringer i hverdagen.

⋄ Du forebygger kreft. Så mye som hver tredje nordmann får kreft. Jevnlig trening gir deg et forsteg mot kreft. Spesielt tykktarmskreft, prostatakreft, brystkreft og lungekreft kan forebygges ved trening.

⋄ Trening, og da spesielt styrketrening, former kroppen. Og hvem vil vel ikke ha en veltrent rumpe og armer?

⋄ Du øker metabolismen Ikke bare forbrenner du kalorier når du trener, men du øker også forbrenningen resten av dagen, slik at du faktisk forbrenner flere kalorier når du sitter i sofaen senere.

⋄ Du blir mer effektiv. Så selv om du bruker 40 minutter på trening, får du likevel gjort mer av andre ting i løpet av dagen.

⋄ Du bedrer insulinfølsomheten din. Noe som reduserer rikskoien for diabetes.

⋄ Immunforsvaret blir styrket. 

⋄ Du utsetter aldringsprosessen. Regelmessig trening fører til at du holder deg lenger ung og sprek.

⋄ Du lever lengre. Jevnlig trening gjør deg friskere, sterkere og lykkeligere, noe som er med på å gjøre at du lever lengre. Jeg pleier selv å si at jeg trener ikke for å ikke bli gammel, men nettopp fordi jeg vil bli gammel.

⋄ Dessuten føles det ekstra deilig å slenge seg på sofaen etter man har trent.

Trener er så mye mer enn å gå ned i vekt, bygge muskler eller få en veltrent kropp. Trening har så enormt mange helsegevinster. Når jeg sitter her med spørsmålet hvorfor trene, tenker jeg egentlig “Vel, hvorfor ikke?”.

Listen over inneholder bare noen av helsefordelene ved å trene. Det finnes en rekke flere.
Del gjerne din grunn til å trene i kommentarfeltet over. Kanskje vi kan motivere hverandre!

 

Kristine ♥

FUDGEKAKE MED PEANØTT OG SJOKOLADE

                                                                                                                                                                                              Inneholder add-linker

Som sykepleier er det ingenting som heter helg. Spesielt ikke i disse dager. Jeg jobbet i går og skal på jobb i kveld også. Rettere sagt; jeg er på jobb akkurat nå. For å nyte søndagen litt ekstra før jobb, tok jeg meg en bakerunde. Jeg hadde lyst på noe søtt og salt. Kanskje fordi jeg spiste smash i går? Jeg ble i hvert fall inspirert av smash når jeg bakte denne kaken.

En fudgekake med peanøtt og sjokolade. Det er en skikkelig saftig, litt kladdete og god vaniljekake, med biter av mørk sjokolade og salte peanøtter. Den kombinasjonen var rett og slett fantastisk god.

Fudgekake med peanøtt og sjokolade

80 g havremel
50 g speltmel
20 g vaniljeprotein, jeg har brukt french vanilla*
1 ss sukringold
1/2 ts vaniljepulver 
1/3 ts salt
1 ts bakepulver
1 dl kokossirup eller fibersirup
3 ss vann
2 ss kokosolje, eventuelt smør

2 ss hasselnøttsmør, eventuelt annet smooth nøttesmør
Hakket mørk sjokolade
Peanøtter, helst salte

Smelt kokosolje og mandelsmør i mikrobølgeovnen. Eventuelt kan du smelte det samme i en kjele eller vannbad. Ha i sirup, vaniljepulver og sukringold. Rør rundt til det blir en jevn flytende masse.
Ha så i tørrvarene.
Bland sammen slik at det blir en tykk kakedeig.
Hakk sjokolade og peanøtter og rør det grovt inn i deigen.
Hell i en form. Jeg brukte en rund springform med 18 cm diameter.
Stek på 175 grader i 14 -18 minutter.
Avkjøl før du skjærer i den.
Pynt gjerne med litt smeltet sjokolade og hakkede nøtter. 

*har du ikke vaniljproteinepulver kan du bytte det ut med litt ekstra vaniljepulver og sukringold

Som du ser av oppskriften, anbefaler jeg at du avkjøler kaken før du skjærer i den. Det er rett og slett fordi kaken er ganske flytende når den er nystekt. Når den avkjøles vil en sette seg bedre og du får mer den kladdete konsistensen som brownies har. Oppbevar gjerne kaken i kjøleskapet om du ikke spiser opp hele kaken på en gang.

Spis, nyt og kos deg. Vi må tross alt lage litt ekstra hjemmekos nå om dagen!

 

Kristine  ♥

TREDELT HJEMMEØKT – KONDISJON OG STYRKE

                                                                                                                                                                          Inneholder sponsede klær

Jeg fikk mannet meg opp til en treningsøkt tidligere i dag. Det er rart hvor lang dørstokkmilen kan være, til tross for at hjemmetrening gjøres uten å gå over dørstokken! For min del tror jeg faktisk ikke at det er selve hjemmetreningskonseptet som er hovedproblemet. Det er nok heller det at jeg har hatt litt mye å styre med den siste uken. Jeg jobber langt mer enn tidligere, både som sykepleier og som online coach, og jeg pusser opp. Jeg føler at jeg har gjort noe konstant. Både kropp og hode føles tyngre enn normalt, og det er nok årsaken til den manglende motivasjonen.  Nå er i hvert fall soverommet noenlunde klart og jeg kan sove der igjen. Det vil nok hjelpe.

Jeg har på meg Mint leo tights, Mint leo sportsbh og Mint split singlet

Uansett, over til treningsøkten jeg trente i dag. Jeg laget en tredelt hjemmeøkt hvor jeg trente både styrke og kondisjon. Her delte jeg altså opp i 3 deler, hvor del 1 bestod av styrke på underkroppen, del 2 bestod av styrke på overkroppen og del 3 bestod av en kondisjonsdel. Hver del hadde 3 øvelser. Her trenger du ikke noe utstyr annet en del selv og en krakk, en stol, benk, sofa eller lignende. Ønsker du å gjøre økten tyngre, kan du også bruke noen manualer eller fylle noen 1,5 liters flasker med væske og bruke de som vekt.

Bulgarske utfall.

Ettbens hip thrust.

Skulder push ups.

V-ups.

 

Tredelt hjemmeøkt – kondisjons og styrke

⋄ Del 1
Bulgarske utfall
Ettbens hip thrust
Ettbens knebøy

⋄ Del 2
Dips på stol
Skulderpush ups
V- ups

⋄ Del 3
Burpees
Hoppende knebøy
Høye kneløft løpende på stedet

Gjennomfør 15 repetisjoner av hver øvelse i en del rett etter hverandre, før du så tar en pause og gjentar en gang til. Gjør totalt 3 runder av hver del før du så går videre på neste del. Det vil si at du først gjennomfører 15 repetisjoner bulgarske utfall, så går rett på 15 repetisjoner ettbens hip thrust, så 15 repetisjoner på ettbens knebøy. Deretter tar du en kort pause, før du gjentar dette. Du gjentar totalt 3 ganger og så går videre på del 2. Husk at på ettbensøvelsene, må du gjøre 15 repetisjoner på hvert ben.

Økten tar cirka 30 minutter, men på grunn av høyt repetisjonsantall og kondisjonsdelen på slutten, får du opp pulsen, blir svett og god. Tagg meg gjerne på instagram om du tester økten, @Kristine_aure.

 

Kristine ♥

FORSØKER Å MOTIVERE MEG SELV

                                                                                                                                                                                                                  Reklame

God morgen dere. Jeg sitter her med kaffekoppen min og forsøker å motivere meg selv til en økt. Det er jo litt flaut å si det, med tanke på at jeg er personlig trener og er en treningsprofil, men jeg er så umotivert for hjemmetrening. Jeg har faktisk ikke trent siden mandag! Trening uten utstyr er virkelig ikke min greie. 

Jeg la frem treningsklærne før jeg la meg i går kveld og hoppet i dem når vekker klokken ringte. Deretter gikk jeg inn på kjøkkenet og laget meg en kaffe, i håp om at litt koffein ville gi meg litt mer motivasjon. Og her sitter jeg. Jeg kan ikke si at motivasjonen er så mye større, men sånn er det nå altså.

Det som i hvert fall gjorde det litt mer moro å gjøre meg klar for trening, var de nye treningsklærne fra Heart Of Lule. Er ikke dette en fresh farge? Jeg kjenner at fargen gjør meg ekstra glad! Jeg har på meg Mint leo tights, Mint leo sports bh og Mint jakke.

Heart Of Lule er et nyoppstartet norsk merke med treningsklær. De lager klær for så og si all type trening, fra styrke til yoga. Stoffet er behagelig på og tightsen sitter som støpt. De bruker fukttransport og 4-way stretch i klærne, noe som gjør at plaggene tørker raskt, enten om det er av svette eller fra vaskemaskinen, og at de er myke og former seg etter kroppen.

Det jeg først falt for ved Heart Of Lule var navnet. Lule er nemlig et slengord for ‘the most amazing girl’. Da blir på en måte navnet på klesmerket en fantastisk god godhjertet jente. Hvor skjønt er ikke det? Det er slik små detaljer som jeg faller veldig for.

Om du vil handle litt ekstra freshe treningsklær så har de akkurat startet en vårkampanje med -25% på alle varer frem til 31. mars. Du kan også sjekke ut deres instagram @heartoflule.

Nå skal jeg sette på musikken og bare gjøre. Jeg har tross alt sagt til dere at jeg skal trene, så da får jeg vel faktisk gjennomføre! Ofte føles det jo så deilig når man kommer igang. Og i hvert fall når man er ferdig med treningsøkten. Både mestrensingfølelsen og endorfinene gjør det så verdt det! Jeg vet jeg vil takke meg selv for at jeg gjennomførte, så nå sier jeg som Nike “Just do it”. Jeg deler økten med dere etterpå.
Ha en fin dag lørdag så lenge!

Kristine ♥

TACOPAI MED PROTEINRIK PAIBUNN

Dagen i dag har bestått av jobb og maling av soverommet. Jeg er akkurat ferdig med strøk nummer tre og krysser fingrene for at det tørker iløpet av kvelden slik at jeg kan sove på soverommet i natt. De siste to nettene har jeg sovet på stuen, noe som ikke gir like god søvn som soverommet. Nå er jeg veldig klar for en god natts søvn. Mellom slagene valgte jeg å bruke litt ekstra tid på å lage en ordentlig god middag. Da laget jeg tacopai med proteinrik paibunn.

Tidligere denne uken fikk jeg tips fra en online coaching kunde, Mari, om å prøve paibunn laget av kikerter. Jeg stusset litt og synes det hørtes merkelig ut, men hun skrøt veldig av bunnen og sa jeg måtte prøve oppskriften. I dag valgte jeg å teste den. Ettersom det er fredag, aka tacofredag, laget jeg en kombinasjon av pai og taco. Da ble det denne tacopaien. Og fy søren så god den ble. Jeg hadde aldri trodd at en bunn laget av kikerter skulle bli så bra!

Tacopai med proteinrik paibunn
Til 1 paiform eller kakeform på ca 30 cm i diameter

Proteinrik paibunn
4 dl kikerter, tilsvarer ca 2 bokser med hermetiske kikerter
4 ss mel, jeg brukte 3 ss havremel og 1 ss mandelmel
1 ss smeltet smør
2 ss vann
1/3 ts salt

Ha alle ingrediensene i en foodprosessor eller blender. Kjør til en jevn masse. Eventuelt kan du mose alt med en stavmikser. Du skal få en formbar deig. Blir deigen for tørr, tilsett litt ekstra vann.
Ha massen i paiformen. Trykk deigen ut med fingrene dine.
Stek på 150 grader i 25 minutter.

Tacofyll
1 pakke karbonadedeig
1 paprika
1 løk
1 boks maiskorn
1 boks kidneybønner
1 boks hakkede tomater
2 ss tomatpuré
1 pose tacokrydder
Valgfritt; litt ekstra krydder. Jeg brukte 1 ts oregano, 1/2 ts chili og 1/2 ts løkkrydder
Revet ost, jeg brukte jarlsberg og litt mozzarella 

Kutt paprika og løk i biter.
Stek karbonadedeigen raskt i en panne. Ha i paprika og løk. Tilsett tomatpuré, hakkede tomater, tacokrydder og eventuelt krydder. La det koke i 5 minutter. Ha så i maiskorn og kidneybønner.
Hell fyllet i den forstekte paibunnen. 
Strø over revet ost.
Stek på 200 grader på nederste rille i ovnen i 30 minutter. 

Se på det resultatet. Jeg hadde virkelig ikke trodd at paibunn av kikerter skulle bli så bra. Jeg er faktisk skikkelig overrasket. På den positive måten vel og merke. Bunnen blir både sprø og myk på en og samme tid, og smaken er veldig nøytral. Du smaker ikke kikertene. Her kan du fylle paibunnen med akkurat hva du ønsker. Tacopai er en vinner i mine øyne. Neste på listen er en pai med fyll av kylling og pesto. Det tror jeg også kommer til å bli ordentlig godt i denne bunnen.

Server gjerne med litt frisk salat og en klatt rømme. Der har du en real helgemiddag som vil falle i smak hos mange og som jeg nesten er sikker på at vil bli en favorittoppskrift. Håper du lar deg friste og at det faller i smak.

Nå skal jeg fortsette med soveromsoppussingen. God helg !

 

Kristine ♥

TIPS TIL HVA DU KAN BRUKE TIDEN PÅ HJEMME

Nå som vi står i en pandemi og svært mange er satt i karantene, i tillegg til at de aller fleste forsøker å holde seg mest mulig hjemme, har vi plutselig mye tid innenfor husets fire vegger.

Selv er jeg ikke i karantene og jeg er i full jobb. Som sykepleier, jobber jeg mer enn noen sinne, for det er virkelig et yrke hvor det er alle mann på dekk for tiden. I tillegg har jeg mange nye online pt kunder som ønsker hjelp til hvordan de best mulig kan trene og spise, nå som de må holde seg hjemme. Jeg står også fortsatt i et flyttekaos. Jeg har i grunn hendene fulle for tiden! Til alle dere som ikke gjør det, har jeg noen tips til hva du kan bruke tiden på hjemme, enten du er i karantene eller bare forsøker å holde deg mer hjemme.

⋄ Les bøker
Å lese bøker kan både være underholderne og lærerikt. Jeg vil anbefale å gjøre begge deler. Mer tid hjemme er en perfekt anledning til å sette deg inn i et tema du kan lite om, lese den boken du har hatt lyst til lenge eller lære mer om noe. Selv er jeg glad i bøker om mental trening, helse og livsstil. De siste månedene har jeg lest Eventyrlige detaljer av Halvor Bakke, Selvforsvar mot overvekt av Øyvind Torp og Spis opp maten av Mette Nygård Havre. Disse bøkene sier mye om hva som interesserer meg om dagen, nemlig oppussing; jeg maler og ordner i min nye leilighet, helse; jeg jobber både som online coach og sykepleier, og mat; jeg er jo matnerd. Når jeg var nyoperert leste jeg En skikkelig digg kokebok, Helserevolusjonen, Jentekoden og Endelig mandag. Dette er bøker jeg kan anbefale.

⋄ Prøv noen nye oppskrifter
Ja, hvorfor ikke bruke litt tid til å leke deg rundt på kjøkkenet? Kanskje finner du noen nye favorittoppskrifter som du kan bruke når hverdagen tidsnok kommer tilbake. Over har jeg nevnt et par kokebøker som jeg virkelig liker. Ellers kan du også ta en titt i arkivet. Der har jeg mange gode oppskrifter. 

⋄ Hjemmetrening
Selv om man ikke kan gå på trening, er det fortsatt så mye en kan gjøre hjemme. Ta med deg en vektvest ut og ta en skikkelig styrkeøkt, løp deg en tur, eller finn frem et bootyband og et hoppetau og ta deg en økt i stuen.

⋄ Mal veggene
Over ser du soverommet mitt ut akkurat nå. I dag begynte jeg nemlig å male. Å oppgradere soverommet eller stuen med en ny farge, gjør så mye. Maling er rimelig, men endrer virkelig hele rommet! Problemet er bare å velge farge. Det sliter jeg med. For et av mine neste prosjekter, er faktisk å male stueveggene og jeg aner ikke hvilken farge jeg skal velge!

⋄ Hør på podcast
Her er det akkurat det samme som med bøker. Podcast er kan være både lærerike og morsomme. Noen av mine favoritter er Happier with Gretchen – en skikkelig good-feel podcast, Iron Culture – for de treningsinteresserte, og Personality Hacker – masse enkle selvutviklingstips.

⋄Rydd i skapene
Dette gjorde jeg når jeg flyttet og det er så utrolig befriende!!! Ryddig hjemme = ryddig sinn. 

⋄ Gjør noe kreativt
Start et lite DIY prosjekt. Her er det masse inspirasjon og tips på nettet. For tiden driver jeg å skal bygge en terrasebenk som er kombinert sitteplass med oppbevaring. Perfekt på terrassen nå som våren kommer. Kanskje det kan være noe for deg også?

⋄ Kom deg ut i skogen
Med mindre du er i karantene selvfølgelig. Da holder du deg hjemme. For oss andre, er derimot skogen et sted som gjør godt både for kropp og sjel og et sted du oftest møter svært lite mennesker.

⋄ Plei deg selv
Hverdagen er normalt hektisk for de aller fleste. Nå som du har mer tid hjemme, bruk ekstra tid på å pleie deg selv. Egenkjærlighet er så viktig. Det kan være alt fra at du lager en liste over ti ting du liker ved deg selv, eller at du tar en ekstra lang dusj, skrubber hele kroppen med en god kroppsskrubb, smører inn kroppen med en velduftende kroppskrem, legger ansiktsmaske og lakker neglene med neglelakk.

Hva bruker du tiden på hjemme nå?

 

Kristine ♥

LOMPEPIZZA MED FISK

Lompepizza er noe som har blitt veldig populært. Og det skjønner jeg jo godt, for det er både enkelt, raskt, sunt og smakfullt. Stort sett er oppskriftene jeg har sett på lomeppizza av det røde slaget enten med tomatsaus og ost. Til lunsj i dag valgte jeg istedet å gå får en hvit variant med laks. Fisk er jo noe de aller fleste av oss burde spise mer av, meg inkludert. Å lure inn fisk på denne måten er kjempe smart. Resultatet er også skikkelig godt!

Fordi det er hektisk om dagen med mye jobb og oppussing, blir det enkle og raske løsninger på kjøkkenet. Lompepizza spises hver dag i alle mulige varianter! Gi meg gjerne et tips om du har noen raske, enkel og gode matretter.

Lomepizza med fisk

Lomper
Creme fraiche + kesam, eventuelt en av dele
Rødløk i skiver
Laks i biter
Krydder: salt, pepper, løk og hvitløkkrydder
Revet ost, jeg brukte en blanding av jarlsberg og parmesan

Legg lompene utover en bakeplate. Smør på et tynt lag creme fraiche og kesam. Jeg la ca 1 ts creme fraiche og 1 ts kesam på hver lompe og smurte dette utover. Strø over krydder.
Ha så over revet ost.
Legg på rødløk og laks.
Stek på 225 grader på nederste rille i ovnen i ca 8 -10 minutter.
Server.

For best resultat anbefaler jeg å steke lompepizzaene på rist. Da blir de mer sprøe. Jeg synes ofte de kan bli litt dvasne når de stekes på stekebrett.

Hva er din favoritt på lompepizzza?

 

Kristine  ♥