I MIN TRENINGSBAG PÅ FERIE

Hei og riktig god mandag fra Tulum. I dag tenkte jeg at jeg skulle vise dere hva jeg har med meg i treningsbaggen på ferie. Som dere vet, er trening en del av min identitet. Det er noe jeg elsker og som jeg bedriver enten det er hverdag eller ferie. En treningsbagg er selvfølgelig med på ferie. I tillegg har jeg også med diverse for en litt sunnere ferie, samt at jeg skal føle meg best mulig. 

I treningsbaggen, eller rettere sagt treningssekken, jeg foretrekker nemlig heller sekk enn bag. Sekk er langt mer behagelig og ikke minst bedre for ryggen da vekten blir fordelt likt på høyre og venstre skulder. Uansett, i treningssekken min på ferie har har jeg:

⋄ Treningssko
På ferie velger jeg alltid å ta med et par litt slitte treningssko. Ikke de nyeste og hviteste. Drar jeg til et varmt sted, kan jeg også finne på å ta meg en treningsøkt ute eller på stranden. Da er det fint med et par sko jeg ikke er redd for å skitne til.

Keto Brainz
Denne har jeg skrevet et eget innlegg om som du kan lese her. Jeg har lagt min elsk på keto brainz. De dagene jeg trener her nede, trener jeg med en gang jeg står opp, slik at jeg får mest mulig ut av dagen. Da liker jeg å ta en kaffe med 1 scoop keto brainz før treningsøkten. Det gir masse energi uten at jeg føler at jeg krasjer etterpå, samt at jeg får god fokus. Og det smaker godt! Du får 10 % rabatt ved bruk av koden AURE

⋄ Øretelefoner
Jeg vet ikke med dere, men jeg må ha musikk på trening. For tiden bruker jeg Bose sounds som jeg er veldig fornøyd med. Jeg har også med et par Miiegos. Jeg liker å ha to forskjellige øretelefoner tilgjengelig ettersom de har forskjellig lyd og egner seg til forskjellig type trening.

⋄ Vannflaske
Vannflaske må man ha til trening uansett hvor i verden man befinner seg. Jeg bruker en vannflaske i glass fordi det er bedre for min helse; når du drikker av plastflaser, får du også i deg plastpartikler, samt at det er bedre for miljøet. Min variant er kjøt på Søstrene Grene for 35 kroner.

⋄ Straps
Ved tunge løft må jeg ha straps for å klare å holde vektene. Strapsene tas rundt for eksempel en markløftstang, en manual eller nedtrekkstangen og gjør det mye enklere å holde vekten.

Fordøyelsesenzymer
På ferie blir det ofte mye annerledes mat og mer alkohol. For å støtte fordøyelsen og hindre magesmerter eller treg mage, tar jeg derfor fordøyelsesenzymer til hvert måltid. Jeg har gjennom årene testet mange typer fordøyelsesenzymer. Jeg tar det tidvis også når jeg er hjemme og alltid når jeg er ute å spiser. På reise tar jeg det derimot til alle måltider. Jeg bruker MassZymes som har et høyt innhold av alle enzymene som spalter ned maten vi spiser. Bruker du koden AURE får du 10 % rabatt. 

LMNT
Elektrolytter. Disse putter jeg i drikkevannet mitt på trening i Norge. På ferie / i varmen drikker jeg det gjennom dagen for å opprettholde elektrolyttbalansen. Dessuten smaker det utrolig godt. Som nevnt over, får du 10 % rabatt hos alt på nettsiden til supersate ved bruk av koden AURE

Annet som er fint å ta med på ferie er minibands eller bootybands og kanskje et par proteinbarer hvis du vil ha et lett tilgjengelig mellommåltid.

Det er hva jeg har i treningsbaggen og hva som er med meg på ferie. Har du noe spennende i treningsbaggen som du tenker at jeg har glemt?


Kristine ♥

ENKEL, SPRØ PROTEINRIK PIZZA

Det blir ikke mye fancy matlaging her nede. Ofte lager jeg frokost i leiligheten, og da blir det noe enkelt som egg eller en annen enkel proteinkilde som kylling eller fisk, sammen med grønnsaker og avokado, ellers så spiser jeg ute. Det har blitt masse taco. Jeg bare elsker tacoen her nede. Og ceviche. Jeg føler jeg har levd på det de siste dagene. Mexicanerne kan dette med frisk og god mat.


Denne oppskriften laget jeg på fredag før jeg dro. Planen var egentlig at jeg skulle ha med meg pizza som flymat, men vi endte opp med å spise opp alt sammen, dermed måtte jeg ordne noe annet som flymat. Det ser jeg på som et tegn om at denne pizzaen var knall god. Og det vil jeg si den var også! 

Enkel, sprø og proteinrik pizza

Pizzabunn
2 dl mel, jeg brukte 1 dl rismel og 1 dl bokhvetemel
1 dl havregryn
2 egg
1/2 ts salt
1 ts bakepulver
ca 1 dl vann

Pizzafyll
½ boks hakkede tomater
5 ss tomatpure
5 ss ketchup
2 ss pizzakrydder, eller en blanding av oregano og basilikum
1 hvitløksfedd
300 -400 g kyllingstrimler, eller annen proteinkilde som stekt karbonadedeig, kidneybønner, chorizo, pepperoni eller lignende
½ paprika i biter
½ løk i skiver
1 håndfull ruccola
Revet ost, jeg har brukt revet pizzaost fra Arla

Start med bunnen.
Rør sammen de tørre ingrediensene til bunnen. Tilsett så egg og vann. Start med 1 dl og juster om du trenger mer. Du skal få en røre som minner om en tykk vaffelrøre. Bruk en slikkepott til å smøre deigen utover en bakeplate. Forsøk å få den nok så tynn. Stek på 225 grader neederst i ovnen i 5 -10 minutter.

Om proteinkilden din trenger å stekes, gjør du dette. Jeg hadde kyllingstrimler fra dagen før. Disse var stekt med salt og pepper.

Bland sammen hakkede tomater, tomatpure, ketchup, finhakket hvitløk og pizzakrydder i en bolle.
Legg pizzabunnen over på en ovnsrist. Smør utover den ferdigstekte bunnen.

Ha over grønnsaker og proteinkilde.
Topp med revet ost.
Etterstek på 225 grader på nederste rille i ovnen i 8 -12 minutter, til osten har smeltet. Her anbefaler jeg å bruke en ovnsrist og ikke en bakeplate. Pizzaen blir ekstra sprø når den stekes på en rist.

Kanskje det blir pizza på deg i helgen? Her blir det nok mer taco og ceviche. Jeg gleder meg allerede til neste måltid!
God lørdag da.

 

Kristine ♥

I TULUM

Wow, hvor skal jeg starte! Jeg ankom Tulum i på mandag. Dette er virkelig en by som  er minst like fin som på bildene. Tulum tror jeg må være en av de mest instagrammede stedene i verden. Jeg føler i hvert fall at jeg stadig ser store influencers pose på forskjellige steder i Tulum. Cancun var en kul by som jeg absolutt anbefaler å besøke, men jeg kan med en gang si at Tulum allerede har fått hjerte mitt til å blomstre.

Tulum har kritthvite strender, isblått vann, jungelaktig nydelig natur, restauranter og strandbarer overalt; og her får du også ekstremt mye fresh og sunn mat,  i tillegg til at du har en liten by om du vel ger å dra inn i byen. Selve byen ligger nemlig litt lenger inn på fastlandet. Har du sykkel, som jeg har leid meg, kommer du deg enkelt overalt. Viben her er også utrolig kul. Dette er et hipster sted med mye frie sjeler.

Her i Tulum har jeg virkelig gått inn i feriemodus. Cancun var en veldig levende by og jeg har soleklart kost meg der. Her skjer det noe hele tiden. For å senke skuldrene totalt, er Tulum det perfekte stedet. For meg handler ferie om avslapping, se nye steder, få ny inspirasjon, spise god mat, tren, bade, kjenne solen mot huden, møte mennesker og suge til meg alle inntrykk jeg kan få. Det betyr også å ta pause fra alt en må og burde gjøre, la telefonen ligge mesteparten av tiden og la jobb og blogg få siste prioritet. Timene går, uten at jeg enser at de går. Jeg lar tiden fly uten å ha noe oversikt eller ha noe jeg skal rekke. Kropp og sjel får hvile, og jeg gjør akkurat det jeg føler for. Sånnn har jeg det nå. Jeg storkoser meg!

Her er klokken bare åtte og jeg har akkurat drukket morgenkaffen på verandaen med nydelig soloppgang. Mexico ligger seks timer bak Norge. Så fort dette innlegget er publisert skal jeg sette meg på sykkelen og sykle til stranden. Det tar knappe åtte minutter. Leilighetshotellet jeg bor på har også basseng som dere ser på bildet, men jeg er og forblir et saltvannsmenneske. Det er lite som slår lukten av saltvann i kombinasjon med varm sand mellom tærne.
Ha en fin fredag da dere.

 

Kristine ♥

SPILLELISTEN I NOVEMBER

Jeg kom akkurat hjem fra en treningsøkt. Ja, det blir noen treningsøkter her nede. Trening er en del av den jeg er og jeg elsker å også kunne ta meg en treningsøkt eller fire når jeg er på ferie. Jeg har ingen plan for hvor mye eller hva jeg skal trene. Jeg tar rett og slett en dag av gangen, nyter og tar meg en treningsøkt om jeg føler for det. I dag ble det en fullkroppsøkt med  bulgarske utfall, enarms roing, hip trhust med manual, sidehev, push ups og thrusters. Ettersom det ikke blir så mye trening på ferie som hjemme, velger jeg oftest fullkroppsøkter. Da får jeg trent gjennom hele kroppen et par ganger i løpet av uken. Også synes jeg jo fullkroppsøkte er veldig gøy. Da velger jeg rett og slett ut favorittøvelsene mine og det jeg føler for akkurat den dagen, og bare koser meg.

Før dagens treningsøkt ferdigstilte jeg spillelisten i november. På forhånd må jeg beklage av Vamos a la playa er på spillelisten. Som alltid består listen av mye fart og good vibes, i hvert fall etter min mening. I tillegg har jeg puttet inn et par låter som minner meg om ferie, sol og varme, som Vamos a la playa. Selv om du er hjemme i Norge, håper jeg du kan få glede av listen og at du får litt ekstra energi på din neste treningsøkt.

Nå skal jeg møte en kompis jeg har fått der nede. Vi skal spise lunsj og deretter se solnedgangen på stranden. Her er jo klokken to på dagen, mens i Norge nærmer det seg kveldstid og klokken er passert åtte. Håper du får en fin kveld. Og kanskje du får en ekstra god treningsøkt med ny spilleliste på øret i morgen?


Kristine ♥

EN OPPDATERING FRA CANCUN

Hei denne søndagen. Nå har det vært stile fra meg en hel uke. Og det er rett og slett fordi jeg har vært i feriemodus og denne byen har tatt meg med storm.  Jeg må innrømme at jeg hadde ingen anelse om hva som ventet meg i Mexico og Cancun. Denne byen er virkelig noe for seg selv. ! Vi hører ofte folk si at New York er en levende by, men Cancun tar dette til nye høyder. Her er det liv, glede og varme døgnet rundt. Her er noen bilder fra de siste dagene.

Den første dagen min fikk jeg et par timer på stranden før det begynte å regne. Vannet her er krystallblått og hekt jkart, Det er så mye finere enn hva det ser ut på bilder. Det må rett og slett opplevelse.

En av de første dagene jeg var her, var jeg med på en street art tour. Det er utrolig mye lekker street art her nede. Vi gikk rundt i to timer mens guiden fortalte om de forskjellige kunstverkene. Så mye farger og inspirerende farger.

På torsdag besøkte jeg Chicken Itza, som er et av verdens syv underverk. Chicken Itza er en eldgammel ruineby som ble bygget i år 500. Jeg synes det er utrolig fascinerende hvordan de for 1500 år siden klarte å flytte slike stener og bygge slike bygninger. Tenk at de har gjort dette helt uten de hjelpemiddlene vi har i dag. Byen ble forlatt på 1300 tallet. Trolig på grunn av opprør, og har siden da stått tom.

Jeg har spist så mye god mat. Masse tacos (med tilhørende øl). Et av de beste måltidene jeg har hatt er denne tacomiddagen hvor jeg spiste på en lokal tacoresturant i downtown. Jeg møtte en fyr på treningssenteret jeg trener på, som tok meg med hit, og det var fantastisk godt. Den ene tacoen inneholder oksetunge, den andre oksemange og så er det den klassiske pork al pastor. Alle smakene var bare så perfekt sammensatt!

Leilighetskomplekset jeg bor på, har nydelig veranda hvor jeg hver eneste dag har drukket kaffe og kost meg. Dette bildet er fra i går hvor jeg bare satt der og koste meg i solen.

Ellers har jeg besøkt Valladolid, cenote Semaal, spist enda mer taco, vært på tequila tasting, hatt et par treningsøkter, møtt masse hyggelige mennesker og utforsket byen. Jeg har faktisk bare vært på stranden noen timer. Det er noe jeg kommer til å prioritere mer de kommende dagene.
Nå skal jeg hoppe i dusjen og så finne et hyggelig sted å spise middag.  I morgen drar jeg til Tulum. Jeg har på følelsen at Tulum er enda mer sjarmerende enn Cancun. Som jeg gleder meg!

 

Kristine ♥

MEXICO NESTE

Da er dagen her. Eller tidspunktet, kan jeg vel si. Ettersom denne ferien kom såpass brått på meg, har jeg faktisk telt timer og ikke dager til ferie. Som nevnt tidligere i uken, bestilte jeg flybilletter til Mexico på på onsdag. Torsdag var bosted booket.  Det komiske er at jeg ikke er et veldig spontant menneske. Jeg er og forblir en planleggingsnerd. Men nå fikk jeg et akutt behov for ferie, sol varme. Og jeg valgte å kjøre på. Jeg må innrømme at jeg er stolt, flau og sjokkert over meg selv på en og samme tid!

I skrivende stund sitter jeg på Gardermoen og flyet går om bare 30 minutter. Jeg skal til Mexico. Jeg kan nesten ikke tro det! Med den korte tiden fra jeg bestilte biletter til nå, tror jeg ikke at det har rukket å gå opp for meg at jeg skal reise. Men nå sitter jeg altså her på Gardermoen! Jeg blir en drøy uke i Cancun, før jeg skal ha fire dager i Tulum. Det blir helt magisk! Jeg har booket en leilighet begge stedet. I Cancun har jeg faktisk booket meg en leilighet med et privat svømmebasseng, som ligger i nærheten av stranden men også sentralt mot sentrum. I Tulum skal jeg bo i byen så jeg har enkel tilgang til kollektivt både til strand og happenings. Sol, varme, fine strender, cenoter, kultur, masse god mat; jeg elsker god tacos, sightseeing og kos.

Hvis du har noen tips til Cancun eller Mexico, tar jeg de gjerne i mot. Alt fra treningssentre, strender, ting jeg burde se, hva jeg kan droppe, resturanter, uteliv, ja, jeg tar imot alle tips med stor takknemlighet.   

Jeg må også vise dere dette fine armbåndet fra Pearls by BBN som er på håndleddet mitt i dag. Disse søte unge jentene lager smykkene selv og donerer tjue prosent av inntekten til Dale Oen Experience. Dette er en organisasjon som jobber for å hjelpe barn i skolealder psykisk. Noe jeg synes er veldig fint å støtte. Jeg har kjøpt et armbånd til alle mine nærmeste venninner. Både for å støtte organisasjonen og jentene, men også fordi jeg vil minne venninnne mine på at de er gode nok! 

Nå skal jeg gå til gaten. Woop, woop! Snakkes i Mexico!

 

Kristine ♥

BOLLER MED GOJI

God morgen denne lørdagen ♥ Håper du har det bra. Akkurat nå lever jeg i en slags rus. Ferierus. Jeg kan fortsatt ikke tro at jeg drar mot Gardermoen om under et døgn! Fordi jeg ikke er så glad i flytmat, har jeg pakket med meg diverse. Flyreisen tar totalt seksten timer og da må jeg ha noe som holder seg godt. Jeg laget derfor disse, boller med goji.

De ble litt flate, men smaken derimot var veldig veldig god. Disse ble ordentlig saftige og smakfulle. Som du ser har jeg brukt gojibær i oppskriften. Gojibær er søtt samtidig som det er syrlig og surt. Jeg synes disse bærene gjør seg veldig godt i bakst. Har du ikke gojibær kan du bytte det ut med rosiner, tørket fiket, aprikos eller rett og slett droppe det. 

Boller med goji
4 -5 stykker

2 egg
30 g mandelmel
100 g mel, jeg har brukt havremel og bokhvetemel. Speltmel og lignende vil også fungere bra. 
1 ts bakepulver
1 ss sukringold
1 ts kanel
1 ts kardemomme
2 ss smeltet smør
2 -4 ss melk
1 håndfull gojibær.

Bland alt godt sammen utenom gojibærene. Start med 0,2 dl melk og øk gradvis. Du skal få en tykk bollerøre.
Rør så inn gojibær.
La røren svelle i 5 -10 minutter mens ovnen blir varm.
Bruk en skje til å lage klatter på en bakeplate. 
Stek på 175 grader i 15 minutter.
Avkjøl på ris. 
Oppbevar de i en lufttett pose hvis ikke alle spises med en gang. 

Også må jeg beklage for disse bildene. Jeg er usikker på hva som har skjedd med kvaliteten. Jeg hadde problemer med opplastningen og ser de ble veldig surrekte. Som den perfeksjonisten jeg er, vurderte jeg å droppe å dele oppskriften med dere, men disse ble så gode at jeg bestemte meg for å dele innlegget uansett. 
Blir det boller på deg i helgen? Uansett hva du gjør, håper jeg du koser deg.

 

Kristine ♥

EN ANNERLEDES INTERVALLØKT – MED STYRKEØVELSER

I går kjørte jeg en annerledes intervalløkt. En intervalløkt med styrkeøvelser. Mange forbinder intervaller med løping, sykling eller lignende, en kondisjonsform, men du kan også gjøre intervaller med styrkeøvelser. Lette vekter, øvelser som bruker store muskelgrupper og flere repetisjoner gjør at pulser bruser. For min del er jeg veldig glad i å løpe intervaller, det gir meg en endorfinrus, men i dag kjente jeg at jeg ville gjøre noe annerledes og da var det veldig gøy med denne økten.  Jeg må også legge til at etter økten, bestilte jeg meg tur til Mexico. Ja, Mexico! Jeg vet ikke om det var endorfinrusen eller mangel på sol og varme, men tur ble det i hvert fall. Jeg drar allerede søndag morgen. Herlighet som jeg gleder meg!

Over til intervalløkten. Jeg valgte meg ut noen funksjonelle øvelser hvor hele kroppen må jobbe. Power cleans, thrusters og burpees. Dette er alle øvelser som trener så og si hele kroppen og som setter store krav til mange muskelgrupper, dermed er det lettere å få “intervalleffekten” og høy puls. 

En annerledes intervalløkt – med styrkeøvelser
Minutt 1 –  power clean
Minutt 2 – burpees
Minutt 3 – thrusters
Minutt 4 – burpees
Minutt 5 – situps 

Ta så et minutts pause før du gjentar. Jeg gjorde totalt 4 runder. Hele økten tok da 23 minutter. Det høres kort ut, men jeg skal love deg at jeg ble svett og sliten på den tiden. 

Som du ser av bildene valgte jeg å gjøre intervalløkten med en vektstang. Du kan bytte ut vektstangen med manualer eller kettlebells. Power cleans og thrusters fungerer like bra med manualer / kettlebells som med en vektstang. Burpees gjør du med egen kroppsvekt. Håper du lar deg inspirere til en annerledes intervalløkt og får hjerte til å pumpe skikkelig!

Nå skal jeg skrive pakkeliste og kose meg med ferieplanlegging. Ha en god kveld.

 

Kristine ♥

ENCHILADAS MED EN HEMMELIG INGREDIENS

Enchiladas på en tirsdag, kan man ikke klage over. Dette var en skikkelig deilig tirsdagsmiddag!
Jeg hadde besøk av en venninne i går og vi laget taco. Siden jeg hadde tacorester i dag, en del karbonadedeig stekt med tacokrydder, bestemte jeg meg for å lage enchiladas med restene. Og da med en hemmelig ingrediens, nemlig kakaopulver. Har du testet kakaopulver i enchiladas? Om ikke, må du gjøre det. Det blir så godt!

Kakao og sjokolade er ofte noe man putter i chili con carne. Det gir en dyp og rund smak. Det er minst like godt i enchiladas. Middagen blir rett og slett enda mer smakfull!

Enchiladas med en hemmelig ingrediens
Til 2 -3 personer

1 pakke karbonadedeig
2 ss tacokrydder eller 1 pose tacokrydder
4 ss tomatpure
1 boks bønner
0,5 dl vann
1 ts kakaopulver
1/2 løk
½ paprika
Valgfritt: 2 hvitløksfedd og 1 cm finhakket chili
6 -8 tortillas / lomper
Revet ost

Stek karbonadedeigen i en panne på middelsvarme.
Del løk i terninger og paprika i biter. Finhakk chili og hvitløk. Ha løk, chili og hvitløk i pannen med karbonadedeigen. Ha i tomatpure, vann, tacokrydder og kakaopulver. Kok opp og la det koke i 5 minutter. Tilsett bønner og paprika.
Fyll tortillaene med 3 -4 ss av karboandedeigblaningen. Legg de så i en ildfast form. Ha over revet ost.
Stek på 225 grader i 15 minutter.
Server.

Jeg serverte med en frisk salat, en klatt kokosyoghurt og tacosaus. Skikkelig, skikkelig godt!

 

Kristine ♥

SETT STANDAREN

Mandag igjen! Håper ukens første dag har behandlet deg pent ♥Jeg startet uken min med en god overkroppsøkt. Helgen bestod hovedsakelig av hvile, gåturer med venninne og kos. Derfor hadde jeg nok ekstra godt med energi i morges. Det er deilig! Det ble  chins, stående roing, push ups, skulderpress, face pull og triceps pushdown. En ordentlig grom’økt på rett under en time. Det gav en skikkelig god star på uken! 

Jeg virkelig elsker å få inn en treningsøkt på en mandag.  Det er noe jeg anbefaler alle å sette av tid til. Da setter du på en måte standarden for hvordan resten av uken din skal se ut. Det er ofte mye enklere å fortsette med gode rutiner, når du allerede har gjennomført en økt. Ikke minst er det mange som ofte føler seg trøtte og daffe på mandager. Da er en treningsøkt med på å gi deg en god følelse, overskudd og energi. Noe som kommer til nytte både i dag og senere i uken. Har du fått inn en treningsøkt på mandagen, og det er slik at du senere i uken synes det er vanskelig å komme deg på trening, kan du tenke tilbake på mandagsøkten og den deilige følelsen du hadde etterpå. For følelsen etter en økt, er virkelig magisk god! 

Bruk mandagsøkten for det den er verdt. Sett standaren. Nå kan resten av uken bare komme, for du er sjefen og dette blir en fantastisk uke! Si det høyt til deg selv! Jeg er sikker på at uken din blir bedre om du velger å tro det selv! Ha en fortsatt god mandag.

 

Kristine ♥