MARS

Årets første vårmåneden. Bare det i seg selv gjør jo mars til en knall bra måneden! Annet å glede seg over er lengre og lysere dager, varmere temperatur og vårfølelsen som er i luften. Dette fikk jeg se mye av i mars og jeg regner med å se enda mer av det i april. Jeg gleder meg!

Boken jeg har hentet mest inspirasjon fra i mars
Sprudlende sunn av Linn Stokkstad. Denne har så mange fine farger og fristende måltider. Jeg har allerede laget flere oppskrifter fra boken, blant annet fermentert tomatsalsa og squashvafler. Jeg gleder meg til å lage flere.

Den nye vanen jeg har startet med i mars
Å hver morgen drikke et greens pulver. Etter mye leting på nettet, falt valget på Super booster som har en høy andel av byggress, hvetegress, spirulina og chlorella, samtidig som pulveret også inneholder fordøyelsesenzymer og andre superfoods. Å starte dagen slik har virkelig gitt meg et lite boost. Jeg blander ut 1 ss greens pulver i ca 3 dl vann og drikker det på tom mage. Det gjør at jeg føler meg fresh og frisk i kroppen, samtidig som jeg får en slags mestringsfølelse fordi jeg føler at jeg gjør noe bra for meg selv, helsen og kroppen min. Dette er en vane jeg kommer til å fortsette med.

Den beste baksten i mars
Soleklart disse skikkelig deilige prinsessebollene. Det er farlig gode. Jeg vil anbefale å lage en stor porsjon som du fryser ned. Perfekt å ha tilgjengelig om du vil ha noe søtt og godt. 

Det mest spennende prosjektet i mars
Prosjekt kjøkken. Altså jeg aner ikke hvor mange timer jeg har sittet på pintrest og søkt etter kjøkkeninspirasjon. Det er forferdelig flaut. Jeg har sikkert brukt flere døgn på dette totalt! Samtidig har jeg ikke all verdens med penger og forsøker å gjøre dette så rimelig som mulig, samtidig som kvaliteten blir så bra som mulig. Bare det å få lagt inn nye kurser og alt el-materiale koster jo skjorta! Men det er gøy. Jeg gleder meg til å fortsette dette prosjektet i april.

Treningstipsene i mars
Det blitt mye hjemmetrening denne månedene og treningstipsene har omhandlet dette. Jeg har blant annet tipset dere om sissy squat – en hatøvelse av en egenkroppsvektøvelse, jeg tipset om amrap -sett, som kan brukes både hjemme og på treningssenteret, samt at jeg skrev om hip thrust og rumpekontakt. Her finner du spillelisten i mars.

Min trening i mars
Treningssentrene stengte 15 mars her jeg bor. Dermed ble det hjemmetrening etter det. Den første halvdelen av måneden, koste jeg meg med fullkroppsøkter på treningssenteret hvor jeg hadde fokus på tunge styrkeløft. Her kan du se hvordan jeg la opp treningen når treningssenteret fortsatt var åpent. Den siste halvdelen av måneden ble det hjemmetrening. Den første uken synes jeg det var forferdelig tungt og kjedelig. Jeg er ikke så stor fan av hjemmetrening. Den siste uken derimot, har jeg lært meg å sette mer pris på det faktum at jeg kan trene, at jeg har en frisk og funksjonell kropp, og at hjemmetrening også kan være gøy. Det har blitt 3 -4 styrkeøkter hvor jeg for det meste har gjort fullkropp. Her kan du se en av mine fullkroppsøkter med strikk.

Nedturen i mars
Da de nye retningslinjene kom 16 mars, fikk jeg en mental knekk. Da kjente jeg at jeg var skikkelig lei og kjei. Etter noen dager med klaging og surmuling ovenfor meg selv, kom jeg meg ut av denne tankespiralen og tok resten av måneden med storm. I hvert fall så bra som overhodet mulig. Vi er nødt til å gjøre det beste ut av denne kjipe situasjonen! 

Proteinbaren jeg likte best i mars
Barebells double caramel crisp. Mmmm! Konsistensen på denne er så deilig. Krispy sjokolade, karamell og deilig sjokoladetrekk. Når du tar en bit, vil du forstå hvorfor. Denne var skikkelig god! I tillegg har jeg lagt min elsk på RXbaren som bare inneholder naturlige ingredienser og som ikke gir noe magevondt. Havsalt og sjokolade er favorittsmaken min. 

Det mest spiste i mars.
Nøttesmør. Altså, jeg føler jeg har levd på nøttesmør. Peanøttsmør og solsikkesmør. Jeg har fått helt dilla på riskaker med nøttesmør og litt mørk sjokolade, det har dere nok sett på instagram. Det er virkelig magisk godt! I tillegg har det blitt mye smoothies, som denne rosa smoothiedrømmen, og min perfekte havregrøt.  

Den hyggeligste kvelden i mars
Midt i måneden var vi en gjeng på fem – seks stykker som samles ute, grillet, tok et par glass vin, gjorde en rekke leker og bare koste oss. Jeg har ikke sosialisert meg på lenge og det var så utrolig deilig. Når vi var ute på denne måten fikk vi også holdt god avstand og fulgt alle restriksjonene. Jeg vil ha flere slike kvelder!

Et fint bilde fra mars
Dette bildet tok jeg en kveld jeg var ute å gikk tur. Jeg synes det ble så vakkert med svanen og himmelen som lyser opp. I slike stunder blir jeg virkelig stående og bare beundre denne vakre verden vi lever i. Fy søren så heldige vi er som lever, puster og faktisk har det så bra som vi har det!

Favoritt middagen min i mars
Hjemmelaget sprø fisketaco. Fish taco’s er jo en klassiker. Disse sprø, sunne og gode variantene, gav virkelig mersmak og jeg har allerede laget middagen et par ganger etter at jeg publiserte oppskriften.  Jeg vil også trekke frem denne asiatiske wokken som er utrolig god, rask og enkel.

 

Kristine ♥

THAI NUDDELSALAT

I går kveld laget jeg denne utrolig gode middagen, thai nuddelsalat. I det siste har jeg stadig latt meg inspirere av asiatiske smaker. Asiatisk mat tar kort tid å lage, er stort sett veldig sunt, har  og ofte kan du også tilsette mye grønnsaker. Perfekt hverdagsmat!

Denne thai nuddelsalaten laget jeg med biff. Biff kan du bytte ut med kylling, svin eller hvit fisk. Bønner og linser kan også bruker. Bruker du belgvekster, blander du bare inn rett før servering, samtidig som du tilsetter mango. Ettersom jeg ikke hadde risnudler, har jeg brukt eggnudler. I Thailand er det stort sett risnudler som brukes. Du kan bruke den nuddelvarianten du ønsker. 

Thai nuddelsalat
Til 2 personer

Nuddelsalat
Ønsket mengde biff, jeg brukte ca 300 g, eller annen proteinkilde, se notat over
Ønsket mengde nudler, jeg har brukt 200 g ukokt eggnudler
1/4 agurk
1 gulrot
1/3 paprika
1 stil vårløk
1/2 mango

Saus
3 ss soya saus
2 ss sweet chili saus
2 ss fiskesaus
1 cm chili 

1 cm ingefær
3 ss limesaft 

3 ss sesamolje, jeg sløyfes

Kok nudlene som anvist på pakken. 
Ha salt og pepper på biffstykkene / kylling / fisk. Stek i en panne på middels til høy varme. Jeg liker biffen min rå -medium. Jeg stekte de i ca 90 sekunder på hver side, i en panne på middels høy varme sammen med en god klatt smør. 
Mens nudlene koker og kjøttet steker, deler du grønnsakene i stenger og mango i terninger. 
Finhakk chili og hvitløk og bland sammen alle ingrediensene til sausen. 
Når nuddelene er ferdigkokt, har du i grønnsakene og mangoen og blander.  Hell over 2/3 av sausen.
Ha salaten på tallerkener. Topp med proteinkilde. Hell over resten av dressingen og server. 

Nyt!

Jeg blir glad av alle disse fargene og smakene altså. Dette er virkelig festmat som kan passe til både hverdags og helg. Fra jeg startet med å lage mat, til jeg satt og spiste, tok det nøyaktig 12 minutter. Det kaller jeg en kjapp middag!
 

Kristine ♥

BRENNENDE FULLKROPPSØKT MED STRIKK 

                                                                                                                                                                                             Inneholder add-linker

Dette er en skikkelig brennende fullkroppsøkt med strikk. I dag startet jeg nemlig dagen med en treningsøkt hvor jeg brukte supersett, høyt antall repetisjoner og lite pause for å virkelig få den brennende følelsen i musklene. Jeg har brukt både en treningstrikk, jeg brukte sort som er moderat motstand, og booty bands i forskjellige farger. Har du ikke treningsstrikker vil jeg anbefale å gå til innkjøp av det. Med treningsstrikker kan du trene nok så tungt og bra hjemme. Skal man bar gå til innkjøp av noen få ting / treningsutstyr, gå for en moderat tung treningsstrikk og en pakke med bootybands i forskjellig motstand. Du kan også legge til mer motstand, som kettlebell eller manual, for en tyngre treningsøkt. Personlig synes jeg denne treningsøkten blir mer enn tung nok, når det er så mange repetisjoner og så liten pause. 

Dagens treningsantrekk består av Define topp (ja, jeg bor i denne toppen om dagen – elsker den), Define bh og Scrunch tights.

Brennende fullkroppsøkt med strikk

Del 1, underkropp
20 knebøy med strikk og bootyband
30 glute bridge med strikk og bootyband
1 minutt wall sitt med booty band
Gjør alle øvelsene rett etter hverandre uten pause. Når du har gjort en runde, tar du så en pause på 30 -60 sekunder, før du gjentar sekvensen. Gjenta 3 ganger.

Knebøy med strikk og bootyband

Glute bridge med strikk og bootyband

Wall sitt med booty band

Til del 2 lager du en knute på treningsstrikken din og henger den over en dør. Jeg har laget en video av hvordan jeg gjør det her.

Del 2
15 nedtrekk med strikk
15 facepull med strikk
15 revers flyes med booty band
Som med del 1, gjør du alle øvelsene rett etter hverandre uten pause. Gjenta 3 ganger. Ta 30 – 60 sekunders pause mellom settene.

Nedtrekk med strikk

Face pull med strikk

Revers flyes med strikk

Du må selvfølgelig justere antall repetisjoner slik at det blir riktig for deg, din kropp og din muskulatur.
God trening! Og du, om du tester økten må du gjerne tagge meg på instagram, @kristine_aure eller sende meg en snap på kristine_aure. Det er alltid gøy å se dere gjøre øktene mine.
Ha en herlig mandag så lenge.

 

Kristine ♥

PÅSKEKAKE ALA OSTEKAKE MED APPELSIN

                                                                                                                                                                                           Inneholder add-linker

Denne helgen følte jeg at jeg måtte bake noe til påsken. Jeg hadde lyst på litt påskestemning rett og slett! Ettersom jeg ikke har stekeovn, måtte jeg finne noe å bake hvor det ikke var nødvendig med varmebehandling. Dermed ble det ostekake. En påskekake ala ostekake med appelsin og mangpuré. Mmmm.

Dette er en veldig lett og frisk ostekake med deilig smak av appelsin. Jeg valgte å toppe med mangopuré for å gjøre kaken enda mer smakfull. Puréen kan du droppe om du ønsker det, men jeg må likevel si at kaken blir ekstra god med. Det er noe med det søte og kremede fra mangoen som passer godt med det friske fra ostekaken.

Påskekake ala ostekake med appelsin og mangopuré

Bunn
40 g havremel
40 g havregryn

40 g mandelmel
2 ss sirup, jeg brukte agave sirup
1/3 ts vaniljepulver
1/5 ts salt
ca 0,5 dl melk, eventuelt vann

Ostemasse
5 gelatinplater
3 ss varmt vann
3 ss sukrin gold
2 skyr med smaken appelsin og mango
200 g philadelphia
1/3 ts vaniljepulver, kan sløyfes
2 appelsiner, saften fra disse
2 ss sitronsaft
2 eggehviter

Mangopuré
1 mango
1/4 ts vaniljepulver
1 ss sitronsaft

Start med å lage bunnen.
Bland sammen alle ingrediensene utenom melk. Tilsett litt og litt melk til du får en tykk masse ala marsipan.
Trykk massen utover formen. Jeg brukte en rund kakeform med 20 cm i diameter. 

Deretter lager du ostemassen.
Bløtlegg gelatinplatene.
Bland sammen skyr, appelsinsaft, sitronsaft, vaniljepulver og phildephia.
Smelt getalinplatene i det varme vannet. Tilsett sukrin goldt og rør rundt, slik at sukrinen smelter.
Tilsett gelatinbladningen i osteblandingen.
Stivpisk eggehvitene. Bland med ostemassen.
Fordel over bunnen.

Sett til avkjøling i kjøleskapet i minimum 2 timer.

Rett før servering lager du mangopuréen. 
Del mangoen i grove biter. Mos med en stavmikser sammen med sitronsaft og litt vaniljepulver. 
Ha over kaken. 
Server.

Da sier jeg bare enjoy! Spis og kos deg.

 

Kristine ♥

SPILLELISTEN I MARS

                                                                                                                                                                                                        Inneholder add-linker

Hei og hopp! Har du tatt påskeferie? Ettersom situasjonen er som den er, med covid og strenge restriksjoner, har jeg valgt å jobbe denne påsken. Afterski, hyggelige middager og annen sosialisering blir det lite av, dermed er det like så greit å komme seg på jobb, hvor jeg får sosialisert meg samt tjene litt penger. 

I dag tar jeg treningsfri, men jeg har likevel fullført månedens spilleliste, så nå er spillelisten for mars klar. Denne genseren fikk jeg for øvrig i posten i forgårs. Define cropped i lyseblå.  Fin, er den ikke? Jeg liker fargen veldig godt, samt at den ikke er alt alt for kort. Noen crop tops, synes jeg blir som en bh enn en topp. Denne genseren kan du justere, slik at du faktisk velger lengden litt selv. Genseren finnes også i sort, beige, hvit og mørk grå. Jeg har størrelse S, som er min normale størrelse.

Denne måneden føler jeg det er ekstra mye bass og guff i spillelisten. Kanskje det henger sammen med hjemmetreningen som jeg har bedrevet de to siste ukene? Jeg trenger i hvert fall mer fart, energi og motivasjon når jeg trener hjemme. Håper du liker listen!

God helg da dere. Uansett om du har påskeferie eller ikke, håper jeg du tar deg tid til å gjøre noe som får deg til å smile. Det er ekstra viktig i disse dager. Sett pris på alle de små gledene og forsøk å kose deg så godt som overhodet mulig.

 

Kristine ♥

PANNEKAKE FOR DEN LATE – MIRKOPANNEKAKE PÅ 2 MINUTER

                                                                                                                                                                                       Inneholder add-linker

Yes, i dag laget jeg en mikropannekake. Det er hva jeg kaller pannekake for den lat! Jeg gadd rett og slett ikke å stå og steke pannekaker, så jeg tok hele røren og stekte det som en pannekake i mikroen. Resultatet ble skikkelig bra! Pannekaken ble faktisk mer saftig enn pannekakene jeg steker i stekepannen! Mikrokaken, kake laget i mikroen, er jeg fan av fra tidligere. Mange av dere har også lagt deres elsk på denne oppskriften. Nå er jeg soleklart blitt fan av mikropannekake også. Enklere blir det ikke!

Dette er en klassisk oppskrift. En oppskrift jeg stadig bruker som alltid gir godt resultat på saftige og proteinrike pannekaker. Om du vil, kan du selvfølgelig steke pannekaker i en stekepanne i stedet for i mikroen.

Pannekake for den late – mikropannekake på 2 minutter
Til 1 person

1 egg
2 ss casein proteinpulver, jeg har brukt creamy vanilla*
2 ss havremel
2 ss annet mel, jeg brukte rismel
1 ss chiafrø
1/5 ts salt
1/2 ts sukringold

Bittelitt kanel og kardemomme
0,5 -1 dl vann, eventuelt melk

Bland sammen alle ingrediensene i en skål. Tilsett nok væske til at du får en tykk pannekakerøre.
Legg bakepapir utover en stor rundt tallerken. Hell pannekakerøren på tallerkenen. Bruk en slikkepott eller baksiden av en spiseskje til å smøre røren jevnt utover.
Stek på 850 W i mikroen i 2 -3 minutter. Sjekk etter 2 minutter. Den skal være lett gjennomstekt. 
Velt pannekaken over på en tallerken og topp med ønsket topping. 

*har du ikke proteinpulver kan det byttes ut mer mer mel og litt sukringold.

Jeg har toppet med peanøttsmør, 1/2 hakket proteinbar, her har jeg brukt Milk chocolate peanut, frossen bærblanding og kakaonibs. Virkelig godt! Og du, tagg meg gjerne på instagram, @kristine_aure, om du tester denne oppskriften. 

 

Kristine ♥

LIVET ER FOR KORT TIL Å

Jeg har akkurat fylt trettien år. Selv om jeg fortsatt ikke føler meg helt voksen, jeg er usikker på om jeg noen gang vil gjøre det, har jeg lært og erfart en rekke ting. Med årene (og livserfaring) har jeg soleklart blitt flinkere til å sette pris på hverdagen og alle de små tingene. Ikke minst har jeg forstått hva jeg vil bruke livet på og hva livet er for kort til.

Livet er for kort til å

⋄Bruke bh
Altså, jeg vet ikke med dere, men jeg hater bh! Nettopp derfor har jeg nå bare en bh i klesskapet mitt. Bortsett fra treningsbhene vel og merke. Til hverdags bruker jeg heller sportsteip over brystvortene. That’s it!

⋄ Ikke drikke vin i eget selskap
Tidligere har jeg skjemmes litt over at jeg støtt kan ta meg et glass vin hjemme i eget selskap. Bare kose meg på egenhånd og nyte vinen. Da jeg var yngre fikk jeg alltid høre at det var veldig voksent og jeg følte meg rar. Det har jeg heldigvis lagt helt fra meg. Jeg nyter dette så utrolig mye. Det er faktisk en av de beste tingene jeg liker å gjøre. Livet er for kort til å skjemmes over noen slike små magiske øyeblikk. 

⋄ Bruke mye tid på sosiale medier
Dette er kanskje rart med tanke på at jeg jobber med sosiale medier. Det finnes masse inspirasjon på sosiale medier, men det kan også være noe negativt og ta mye tid. Selv har jeg satt en tidsbegrensning på 15 minutter om dagen. Telefonen min sier i fra om jeg overstiger dette. Denne begrensningen gjør at jeg er mye mer tilstedte i mitt eget liv. Jeg ser mer opp og rundt. Ser omgivelsene og de rundt meg. Husk at DU er den viktigste personen i ditt liv og at DU skal leve ditt eget liv, ingen andre sitt gjennom sosiale medier. 

⋄ Veie meg
Jeg har brukt alt for mye tid og energi på å veie meg og synes at det tallet baderomsvekten viser er feil. Enten har det vært for mye ,eller så har det vært for lite. Livet er for kort til dette. Vekten har ingenting for å si om et menneske har det bra eller ikke. Ei heller for lykkefølelsen. Å unngå vekten (med mindre det er noe spesielt, som for eksempel mitt prosjekt vektoppgang eller av andre helserelaterte årsaker), er noe jeg vil anbefale alle. 

⋄ Drikke dårlig kaffe
Altså, morgenkaffen min er hellig. Jeg finner så mye glede i denne koppen. Da må jeg ha en god kaffe, helst kapselen Ispirazione napoli fra Nespresso, som jeg nyter mens jeg skriver i takkenmlighetsdagboken min og tenner ett lys. Denne lille morgenrutinen på ti minutter, tilfører virkelig litt magi hver dag. 

⋄ Irritere meg over været
Hvem har vel ikke stått opp om morgenen, sett at det regner, og blitt sur og irritert? Been there, done that! Dette er en ting jeg har jobbet mye med mentalt for å endre. Du får ikke gjort noe med været. Enten det er regn, snø, for varmt, for kaldt, surt. Det er som det erForsøk så godt du kan å ikke irritere deg over det. Det fører bare til en negativ tankegang. Får du en tanke om været som ikke er positiv, forsøk bare å la denne tanken fly forbi som en sky på himmelen og bruk heller energien din på noe annet.

⋄ Ikke spise god mat
Mat gir meg enormt mye glede. Jeg elsker god mat! Jeg tørr påstå at jeg spiser ene og alene god mat. Før kunne jeg spise tunfisk rett ut av boksen on the go fordi det er “sunt”. Sånn gidder jeg ikke leve lenger. Det er livet rett og slett for kort til. Nå spiser jeg bare god mat og forsøker alltid å kose meg med maten, samt være takknemlig for maten jeg har foran meg. Uansett hvor liten tid jeg har!

⋄ Spare alle pengene mine
Jeg vil bruke pengene mine på reiser og opplevelser, ikke bare spare de opp på konto og ha de. For all del. Jeg sier ikke at man skal sløse penger. Jeg er nok så økonomisk av meg og sparer penger hver måned. Likevel er det viktig for meg å ikke spare alle, men å kunne unne meg og bruke noen penger underveis i livet også, og da aller helst bruke de på opplevelser, ting som merker meg i sjelen / hjernen livet ut.

⋄ Bekymre meg for hva alle andre mener og tenker om meg
Jeg er meg. Jeg kan ikke bli likt av alle eller gå godt overens med absolutt alle. Slik er det bare. I ungdomsårene brukte jeg alt for mye tid og energi på å tilfredsstille, som om det gikk på akkord med mine egne verdier, og jeg ønsket at absolutt alle skulle like meg. Dette har jeg heldigvis lagt fra meg med årene. Nå kan jeg være meg selv, fult og helt, uten å bekymre meg over alle andres tanker og meninger. Det føles utrolig godt.

Da jeg spurte en venninne av meg hva hun synes livet er forkort til, svarte hun “å ikke klemme 13 åringen min hver dag og si jeg er glad i deg, til tross for at han synes det er skikkelig kleint og irriterende”. Det synes jeg var et fint svar. Hva synes du livet er for kort til?

 

Kristine ♥

ASIATISK WOK MED CASHEWNØTTER

Asiatisk mat er bare så godt. Masse smak! I går laget jeg asiatisk wok med cahsewnøtter og svin. Dette blir nok en hverdagsfavoritt. Middagen lages på 10 -15 minutter, gir masse sunt fett, proteiner og fiber. 

Jeg har brukt svin i oppskriften. Det kan du bytte ut med kylling, eller eventuelt fisk, bønner og kikerter. Når det gjelder grønnsaker, kan du bruke det du liker best og har tilgjengelig. Det samme gjelder chili. Er du ikke glad i sterk mat, kan du droppe chili. Eventuelt tilsette mer chili, om du er veldig glad i sterk mat. 

Asiatisk wok med cashewnøtter
Til 2 personer

Wok
300 g svin

1/2 brokkoli
1/2 gul løk
1/2 paprika
2 håndfuller sukkererter
1 hvitløksfedd
1 cm ingefær
1 cm chili
2 gode håndfuller med cashewnøtter, totalt 50 -60 g

Saus
1 buljongterning
1 dl vann
2 ss soya saus
1 ss edikk
1 ts søtning, jeg brukte sukringold
1 ss østerssaus, kan sløyfes

Del svin i biter. Stek den i en panne med en dæsj olje, salt og pepper. 
I mellomtiden deler du grønnsakene i grove biter og finhakker chili, hvitløk og ingefær.
Når svinebitene har fått en god stekeskorpe, tar du bitene ut av pannen. 
Legg i brokkoli, løk, chili, hvitløk og ingefær. Stek i 2 minutter på medium til høy varme. Ha så i svin, paprika og ingrediensene til sausen. Du trenger ikke blande ingrediensene til sausen først.
Kok det hele opp mens du rører. La koke i 2 -3 minutter.
Ha så i sukkererter og cashewnøtter.
Server. 

Jeg serverte med kokt ris. 
Enjoy sier jeg da! Håper middagen smaker.

 

Kristine ♥

DAGENS ØKT OG SISSY SQUAT

                                                                                                                                                                                                 Inneholder add-linker

Sissy squat er en av få kroppsvektøvelser som faktisk er skikkelig tunge kun med egen kroppsvekt. Nå som næremest hele Norge trener hjemme, er det perfekt med slike øvelser. Hjemmetrening for min del skal være gøy, men jeg liker også å bruke gode øvelser slik at jeg kan beholde mest mulig musklestyrke og muskelmasse. Sissy squat er en av mine favorittøvelser for dette.

Når du gjør sissy squat, får du virkelig isolert quadmuskulaturen, altså forside lår. Øvelsen ser overraskende lett ut, men jeg lover deg, om du gjør denne øvelsen med riktig teknikk vil det brenne godt i lårene!

Dagens treningsantrekk består av Rokaway tights (yes, jeg har kjøpt nok en ny farge av denne tightsen – elsker den!), Astoria Bh og Performance topp, samt at jeg har en Nocco i hånden. I dag trengte jeg nemlig litt ekstra Nocco-energi (les koffein-energi). Den nye smaken Sunny Soda er blitt en favoritt. Smaken minner om sommer, samtidig som den inneholder litt mindre koffein enn de andre variantene. Perfekt!

Sissy squat er en nok så vanskelig øvelse å få til og det er et par ting som er viktig å tenke på

⋄ Du skal ha kroppen i en rett linje fra skuldrene til knærne. Du skal altså ikke bøye i hoften, slik mange gjør. Skuldrene skal alltid være paralelle med knærne.
⋄ Stram magemuskulaturen under hele settet. Du skal ha en sterk og stabil core når du gjennomfører.
⋄ Tilt bekkenet lett fremover, slik at du holder et stabilt bekken og hofteparti under hele bevegelsen
⋄ Klem rumpen godt sammen. Det å stramme rumpemuskulaturen vil gjøre det enklere å holde en rett linje og en stabil core.
⋄ Du kan gjerne holde fast i noe. I starten vil jeg absolutt anbefale dette. Selv liker jeg å gjøre sissy squat i en dørkarm, slik bildene viser, hvor jeg forsiktig kan holde meg fast i begge dørkantene. Da føler jeg at jeg får isolert forside lår ekstra godt ettersom kravene for balanse blir mindre. 

Dagens økt med sissy squat så slik ut

Sissy squat 3 sett x 12 repetisjoner – dette svir!
i supersett med
Push ups 3 sett x 15 -20 rep
Bulgarske utfall 3 sett x 15 rep
supersett med
Superman 3 sett x 15 rep
Ettbens hip trhust 3 sett x 15 rep
Planken 3 sett x 1 minutt.

Test sissy squat og si gjerne hva du synes. Jeg er sikker på at du får sjokk over hvor vanskelig og tung denne øvelsen er. God trening!

 

Kristine ♥

ALT FRA MIN HANDLETUR

Jeg tror ikke jeg har vist dere alt fra min handletur noen gang. I dag har jeg lyst til å gjøre akkurat dette, fordi jeg har lyst til å vise dere absolutt alt. Ikke bare det sunne og perfekte. 

Med jevne mellomrom får jeg spørsmål om hvordan jeg har tid til alt. Å lage sunne matretter som ser lekre ut, bake sunnere søtsaker og trene jevnlig. Saken er det at jeg gjør ikke alltid har eller gjør det. Hvert eneste måltid jeg spiser, ser ikke super lekkert ut. Jeg lager heller ikke alle søtsakene jeg spiser. Og jeg tenker at det er helt greit. All mat trenger ikke se fancy ut eller være hjemmelaget. Ei heller være supersunn. Det vil aldri fungere i lengden. Når alt kommer til alt, så må man finne et kosthold som fungerer i hverdagen. Husk også at det som fungerer for meg, ikke nødvendigvis fungerer for deg og vice versa. Jeg har funnet min vei og du må finne din vei. 

For min del vet jeg at hverdagen kan være hektisk og at jeg må ha noen enkle løsninger tilgjengelig. Jeg vet også at jeg tidvis har lyst på en bit melkesjokolade eller annet søtt som ikke er hjemmelaget. Da synes jeg det er viktig at jeg kan unne meg dette. I hverdagen legger jeg ikke listen så høyt og jeg har funnet sunne og gode løsninger som passer for meg, med et innslag av det mindre sunne. Selv om jeg elsker å lage mat, har jeg ikke tid, ei heller har jeg lyst, til å bruke masse tid på å lage mat hver eneste dag. Noen dager har jeg tid og lyst, og da gjør jeg det gjerne, men stort sett vil jeg ha det enkelt, sunt og godt. Det skal sies at jeg uansett liker å bruke et halvt minutt på å gjøre maten fin. Det kan være så lite som å legge på noen fargerike grønnsaker, ha over litt hakkede nøtter, dandere maten på en fin måte eller bruke friske urter. Vi spiser også med øynene. Ser maten god ut, koser jeg meg mer med den.

Alt fra min handletur i dag ser du her
Søtpotetfries, fries med mindre fett, skyr, frosne grønnsaker, porsjonspakker med smør, knekkebrød, skinke, fiskekaker, egg, kombuncha, sukkerfritt syltetøy, tacokrydder, tacosaus, red curry paste, cola zero, farris, melkesjokolade, parmesan, kyllingpølser med høyt kjøttinnhold, chorizo med høyt kjøttinnhold, skrei, klemmeost, maiskorn, upasteurisert yoghurt, passata, tortillalefser, ispinner uten sukker, riskaker, ris,  linser, frosne bær og frossen smoothiemiks, epler, diverse friske grønnsaker, ketchup uten sukker, grove hamburgerbrød og poteter.
Mitt tips til deg er derfor å ikke legge listen så høyt. Da er det lett og mislykkes og at du får en vond følelse. Sunn mat trenger absolutt ikke være vanskelig eller tidkrevende. Hjemmelaget fiskekaker er bedre og en smule sunnere enn ferdigkjøpte, men ferdigkjøpte er likevel et godt alternativ. Det samme med fries og frosne grønnsaker. Dette er supert på travle dager. Når jeg handler sørger jeg alltid for å ha noen enkle alternativer tilgjengelig, som skinke, knekkebrød, yoghurt, riskaker, egg og lignende, som gjør at jeg har lunsj eller frokost klar på en, to, tre. Samt noen enkle middagsalternativer, som ingredienser til taco, ingredienser til en sunnere hamburger, en rask curry med fisk eller pølser eller lignende, som gjør at jeg har en sunn, næringsrik og god middag klar på ti minutter.

Finn ut hva som fungerer for deg, noen favoritt matvarer og favoritt retter som gjør at du får i deg næringsrik mat på en enkel måte.

 

Kristine ♥