SUNNERE OG SUPER GODE PRINSESSEBOLLER

                                                                                                                                                                                                    Inneholder add-linker

Prinsesseboller. Også kalt kanelboller med vaniljelkrem. Uansett hva man kaller disse, så er det lite som er så godt som rykende ferske boller. Og disse er virkelig verdig en prinsesse.
Jeg er på besøk hos en venninne og hadde på forhånd med meg bolledeig. Jeg har for tiden ingen stekeovn. Da passet det utmerket å kombinere litt venninnehygge med baking og bollespising!

Dette er en litt sunnere variant av prinsesseboller med speltmel, havremel og vaniljeprotein, samt at oppskriften har mindre smør enn vanlige boller og at jeg har brukt yoghurt for å gjøre de saftige og proteinrike. Du kan bruke andre meltyper om du ønsker det og du kan også droppe vaniljeprotein og heller bruke mer mel om du ikke har proteinpulver tilgjengelig. Som fyll har jeg brukt proteinpudding med vaniljesmak. Det er både enkelt og godt. Vil du lage hjemmelaget vaniljekrem, finner du oppskrift på det her. Til tross for at det er en sunnere variant, kan jeg love deg at de smaker fantastisk godt!


Sunnere og super gode prinsesseboller

Ca 15 store prinsesseboller

Bolledeig
3 ss smør, ca 50 g

2 dl melk
1 ss agavesirup, eventuelt honning eller sukker
100 g sukringold
200 g gresk yoghurt, eventuelt annen melkefri yoghurt
1 ss kardemomme
1 ts kanel
Bittlitt salt, ca 1/4 ts 
1/2 pose tørrgjær
500 g mel, jeg brukte 400 g speltmel og 100 g havremel
2 scoops vaniljeprotein, ca 60 g, jeg brukte french vanilla, eventuelt mer mel og litt ekstra søtning

Fyll
100 g proteinpudding med vaniljesmak
2 ss kanel
1 ss sukringold

Varm opp smør, melk, fibersirup og sukringold til smøret smelter.
Bland sammen tørrvarene. Ha over melken og kesam.
Tilsett eventuelt mer mel om deigen blir løs og mer væske om dagen blir tørr.
Elt godt.
La deigen heve i minimum 1 time.

Når deigen er ferdig hevet kjevler du den ut til en rektangel.
Smør proteinpudding utover rektangelen. Strø over kanel og sukringold.
Stek på 225 grader i 8 -10 minutter.
Strø gjerne over litt sukrinmelis

Nyt. 

Altså, se på de godsakene da!

Håper du lar deg friste til å lage sunnere og super gode skillingsboller. Det er jo den ultimate kosebaksten!
Fortsatt god søndag, dere.


Kristine ♥

7 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg