SPILLELISTEN I JUNI

Er dere klar for en ny spilleliste? Jeg var i hvert fall veldig klar for ny musikk da jeg skulle på trening tidligere i dag!
Jeg starte ofte med å lage en ny spilleliste på starten av hver måned. Etter hvert som dagene går, tilfører jeg musikk til listen, men jeg hører ikke på den og sier meg ikke ferdig før på slutten av måneden. Det var ganske deilig da jeg kunne sette på en flunkende ny spilleliste til dagens fullkroppsøkt. Jeg har sagt det mange ganger før, og jeg sier det igjen, eller rettere sagt -skriver det; god musikk gjør noe med treningen. Jeg trener så mye bedre da!

Håper du også får glede av ny musikk til treningen din denne uken. Gi gass. Kos deg på trening. Ha det moro og nyt det faktum at du kan bevege kroppen din.

 

Kristine  ♥

DAGENS ØKT OG GRØTBOLLE

                                                                                                                                                                                          Inneholder add-linker

 Mandag og ukens første treningsøkt er akkurat gjennomført. Det er så deilig å få inn en økt på en mandag. Det gir en ekstra bra start på uken.

Jeg trener ikke etter noe program nå, men forsøker å få inn fire fullkroppsøkter i uken. Da trener jeg to økter med tunge vekter og færre repetisjoner, da oftest mellom 5- 8 repetisjoner, og to hypertrofi dager hvor jeg trener med lettere vekter og et repetisjonsantall på 8 -12 repetisjoner. I dag hadde jeg en slik hypertrofi dag. 

Jeg har på meg Jerf tights, Pierre Robert singlet, BetterBodies crop top – brukt som bh, Adidas sko, knebeskyttere og straps.

Dagens økt
Knebøy
4 sett x 8 repetisjoner
Stående roing
4 sett x 8 repetisjoner
Strak markløft, det er denne øvelsen jeg bedriver på bildene
3 sett x 10 repetisjoner
Skulderpress
3 sett x 10 repetisjoner
Kick back i kabel
2 sett x 12 repetisjoner
Face pull
2 sett x 12 repetisjoner

Etter trening ble det en deilig grøtbolle med litt ekstra godt. Det ser sikkert et ut som et veldig rart måltid. Etter trening kan jeg ofte finne på å spise noe slikt, slenge sammen diverse matvarer jeg har lyst på. Ofte en kombinasjon av søtt og salt.

I grøtbollen har jeg havregryn kokt opp med vann, chiafrø, melk, salt og litt kanel. På slutten av koketiden har jeg i ca 1 dl eggehvite, 1 ss proteinpulver med kanelbollesmak og 1 ss sukringold. På toppen har jeg kirsebær og macadamianøtter. I tillegg har jeg noen riskaker med smørost, cottage cheese og agurk. Samt et eple. Et random, men veldig godt måltid, fylt med masse næringsstoffer, proteiner, karbohydrater og sunt fett.  Perfekt til å fylle på lagerene og gi næring til musklene etter en treningsøkt.

Har du hatt en god treningsøkt i dag?

 

Kristine ♥

MATPAKKEMUFFINS

Hei og god søndag dere. Er det lov å si at det faktisk er litt deilig med en dag hvor det ikke er strålende sol? Jeg får egentlig vondt inni meg når jeg skriver dette, men det er slik jeg føler det akkurat nå. Denne uken har det vært så fint vært at jeg knapt har vært hjemme. Så fort det er sol, må jeg ut! Det har gjort til at en rekke ting som jeg burde gjøre, å vaske klær, plante ferdig blomstene på terrassen, blogge, og lignende, ikke har blitt gjort. Nå trengte jeg en regnfull søndag med for å komme ajour med ting. 

Jeg startet søndagen med å foodpreppe matpakkemuffins. Den kommende uken blir nok så hektisk da jeg har en syvdagers arbeidsuke. Da vet jeg at det er viktig å være et skritt forhånd, ha planlagt dagene nogenlunde og forberede mat. 

Disse matpakkemuffinsene laget jeg på bare 5 minutter. I tillegg må de naturligvis steke. Totaltsett tar det omtrent en halv time. De er super raske, enkle, gode og sunne. Matpakke muffins er perfekt å forberede på forhånd. Du kan enten oppbevare dem i en luftett boks i kjøleskapet, eller fryse dem ned og så ta de opp på morgenen slik at de tiner til lunsj. Matpakkemuffins kan selvfølgelig spises til andre måltider. Spis de for eksempel som enkel frokost eller en god kveldsmat.

Når det kommer til topping, kan du bruke akkurat det du ønsker. Du kan velge å ikke toppe matpakkemuffinsene med noe, bare ha de slik som de er. Da kan du velge å spise dem nøytrale eller toppe dem med godt pålegg når de er ferdig stekt. Du kan også gjøre som meg, toppe dem med noe du har tilgjengelig. Jeg toppet fire av muffinsene med kanel og gojibær, og hadde parmesan og paprikabiter på de resterende. Du kan bruke ost og spinke, pesto, baconbiter, spekeskinke, urter, frukt, grønnsaker, bær, hakket sjokolade, nøtter, syltetøy, ja, akkurat det du ønsker og liker best.

Matpakkemuffins
8 stykker

2 egg
2oo cottage cheese, eventuelt kesam eller gresk yoghurt
1,5 dl melk
2 dl havremel
1 dl speltmel
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
Valgfritt: ønsket topping

Bland sammen egg og cottage cheese. Mos med en stavmikser.
Tilsett resten av ingrediensene.
Ha røren i muffinsformer.
Stek på 180 grader i 25 -30 minutter.
Avkjøl.

Nå er det tid for klesvask. I kveld skal jeg lage god mat med bestissen, synke ned i sofaen og bare slappe av. 
Håper du får en fin søndag.

 
Kristine ♥

FAVORITTER AKKURAT NÅ

                                                                                                                                                                                        Inneholder add-linker

Hei og god fredasettermiddag. Solen skinner, temperaturen er høy og livet føles bare veldig godt om dagen! Jeg håper flere av dere føler på de samme gode følelsene som meg.
I dag vil jeg dele noen favoritter med dere. Både når det gjelder trening, mat, kosttilskudd, podcast og annet. Jeg er nok et periode menneske som tester, liker og gjør mye forskjellig. Da får jeg dilla på ting en viss periode, før jeg så prøver noe nytt og finner noe jeg liker bedre. Dette er mine favoritter akkurat nå.

Favoritt treningstilbehor
Gripsene / strapsene mine er jeg blitt helt avhengig av. Jeg bruker de i alt fra gående utfall og markløft, til tunge nedtrekk og roing. Grepet blir så mye bedre med grips, som gjør at jeg kan løfte tyngre vekter.

Favoritt rett
Alt som kan grilles! Yes, om dagen er jeg i grillhumør. Det går i lompepizza og grilling. Det er vel basically det jeg lever på om dagen. Nå skal det jo sies at alt kan grilles og lompepizzaen kan varieres i det uendelig, så da får jeg i meg relativt mye forskjellig mat. 

Favoritt person
Selv om jeg kanskje burde listet opp et familiemedlem eller en venn, velger jeg å si meg selv. For i mitt liv, er faktisk meg selv viktigst.

Favoritt guilty plesure
Rødvin og tente lys i eget selskap. Hadde jeg lagt ut et bilde for hver gang jeg gjorde dette, tror jeg dere hadde fått sjokk. Det skjer flere ganger i uken at jeg synker ned i sofaen, helst ikledd en stor kosegenser – uten bukse, tenner et lys og tar meg et glass rødvin. Da koser jeg meg!

Favoritt treningsantrekk
Dette antrekket fra IcanIwill. Nimble crop top, scrunch shorts og Nimble sports bh. Crop toppen er i et super behagelig materiale som gjør at den kjennes så myk og deilig mot huden. Grunnen til at jeg liker shortsen er både på grunn av den flatterende scrunch rumpeformen, men også fordi den ikke er like kort som en del treningsshortser. Jeg er ikke så glad i å bruke hot pants på treningssenteret, så lengden på denne shortsen passer meg perfekt. 

Favoritt treningsøvelser
Gående utfall. Det har vært en øvelse jeg lenge har hatt et hatforhold til. Under covid-tiden med hjemmetrening, har jeg trent en del gående utfall med egen kroppsvekt og mine 8 kilos kettlbells. Det gjorde at når treningssentrene åpnet forrige mandag, gikk jeg rett på gående utfall med tunge manualer. I går kom jeg meg opp til 22 kilo i hver hånd. Fy søren som den øvelsen river i rumpe og lår. Jeg digger det!

Favoritt kosttilskudd
Beta-alanin. Etter å ha lest mye forskning rundt beta-alanin og den positive effekt, har jeg nylig begynt å inkludere det. Betala alanin er en prestasjonsøker og det er kommet mye lovende forskning som viser at kosttilskuddet ser ut til å øke arbeidskapasiteten. Jeg gleder meg til å se hva det gjør for meg.

Favoritt tvserie
Jeg begynte å se på Broen for en uke siden. Siden det er en dansk / svensk serie, var jeg skeptisk. Det føles litt rart å se en serie som ikke er på engelsk, men denne serien er virkelig bra. Liker du krim, anbefaler jeg den.

Favoritt proteinbar
Dere vet jo svartet på dette. Star Nutrition sin fudge sea salt. Den er magisk god. Sjokolade, karamell og havsalt. Mmm.. Tror jeg har nevnt den her en trillion ganger! Det er noe med det søte og salte som rett og slett er helt fantastisk sammen. Og denne smeker virkelig ordentlig sjokolade. Den siste tiden har jeg falt for de nye Good Life Deluxe barene er også gode. Den med melkesjokolade samer snickers. 

Favoritt podcast
I dybden med Lene Orvik. Jeg har aldri vært spesielt opptatt av influensers. Spesielt ikke av denne typen, men da podcasten dukket opp i feeden min, måtte jeg høre på en episode. Jeg falt pladask. Både for Lene Orvik og for podcasten. Maken til rå dame som virkelig åpner seg.

Favoritt Noccosmak
Miami. Jeg har den siste tiden hatt helt dilla på Focus Raspberry Blast. Men da jeg smakte Miami igjen forrige helg, har jeg vært på Miami kjøret siden. Det er sommerfølelse i en boks.

Favoritt godis
Vanskelig å velge. Jeg tror faktisk jeg må si rødvin eller lomper med blåmuggost og honning. Den siste tiden har jeg ikke vært så fan av ren godis, godis, men mer hatt lyst på de to ovennevnte når jeg skal kose meg. Må jeg nevne noe ren godis, vil jeg si sjokoladefamilien, salt lakris eller yoghurt nøtter.

Favoritt treningssenter
Sporty24 i Hønefoss. Jeg hadde en treningsøkt der for ikke så lenge siden fordi jeg var i området. Tidenes beste treningssenter. Fy søren så bra! Skulle ønske jeg hadde et slikt treningssenter i nærheten.

Favoritt sang
Loke med neste sommer. Den sangen skriker sommer og gir meg en god følelse langt ned i magen. 

 

Kristine  ♥

GRILL TILBEHØRET TIL MIDDAG

Jeg håper det er flere enn meg som koser seg med grilling om dagen. Jeg har i hvert fall fått helt dilla. Nå vil jeg bare grille!

Til middag i går grillet jeg alt. Og da mener jeg absolutt alt. Jeg grillet kyllingfilet og serverte grillet tilbehør til. Deilig grillede maiskolber med parmesan, grillede poteter, grillede spicy gulrøtter og grillet auberginesalat. Dette er supergodt tilbehør som kan brukes til alt. Fisk, kjøtt, vegetarretter og fjærkre. Du trenger naturligvis ikke lage alle oppskriftene, nå var det rett og slett jeg som lekte meg og eksperimenterte med grillen. Normalt ville jeg holdt meg til 1 eller 2 tilbehørsretter.

Maiskolbe med parmesan
Maiskolber
Smørost, jeg foretrekker med baconost
Havsalt
Parmesan

Del maiskolbene i to.
Grill dem i 10 minutter mens du snur på dem noen ganger underveis.
Smør de med smørost, ha over litt havsalt og topp med revet parmesan.

Grillede poteter
Poteter
Hvitløk
Maldonsalt
Basilikum, valgfritt
Olivenolje

Her anbefaler jeg å bruke nypoteter, men du kan bruke alle typer poteter.
Kok eller bak potetene til de er knapt møre. For middels store poteter tar det ca 15 minutter. Jeg bakte potetene i mikroen på 850 w i 5 minutter.
Ha de så i en bolle med litt olivenolje, omtrent 1 ss, hakket basilikum, finhakket hvitløk og maldonsalt.
Grill dem i ca 10 minutter mens du snur dem noen ganger underveis.
Topp med litt hakket basilikum og maldonsalt rett før servering.

Grillede gulrøtter
Gulrøtter
Hvitløk

Chili
Salt
Pepper

Rosmarin
Balsamico

Del gulrøttene i to eller fire.
Grill dem møre på høy varme, omtrent 5 -6 mnutter.
Dryss over salt og pepper.
Finhakk hvitløk og chili og strø dette over gulrøttene. Topp med balsamico.

Grillet auberginesalat
Aubergine
Ruccola
Rødløk
Sitronsaft
Havsalat
Yoghurt natruell

Kutt aubergine og løk i skiver. Ha over salt på auberginen.
Grill dem cirka 1 minutt på hver side.
Bland sammen yoghurt, finhakket hvitløk og litt salt.
Fordel ruccola, grillet løk og aubergine på en tallerken.

 Press over litt sitronsaft. Til Denne tallerkenen brukte omtrent 1/3 siton.
Ha over yoghurt.

Min favoritt er soleklart maiskolber med smørost og parmesan. Det skal sies at jeg elsker maiskolber, men denne kombinasjonen er bare magisk god. Du MÅ prøve!
Har du en favoritt til grillmaten?


Kristine ♥

LØFTE VEKTER GJØR DET RÅ

Jeg bare elsker å være tilbake på treningssenteret og tilbake blant vektene. Rett og slett e – l – s – k – e – r! Det er noe med det å løfte vekter som gjør at jeg stortrives og føler meg rå, full av energi og glede. Smilet mitt på bildene under sier vel sitt.

Har du noen gang tenkt over hvor fantastisk det er å løfte vekter? Nå tenker jeg ikke på følelsen av å løfte vekter, men hva det gjør med deg. Hvor utrolig kraftfullt dette er. Det er noe jeg har kjent på selv og noe jeg har sett hos mange av mine online pt-kunder. Å løfte tunge vekter gjør noe med mestreringsfølelsen og psyken vår. Husk for øvrig at tunge vekter er individuelt. Tunge vekter er den belastningen som er tung for DEG.

Jeg husker når jeg først meldte meg inn på treningssentret. Jeg var 16 år og viste ikke hva jeg gjorde. Jeg var livredd for vektene. Både fordi jeg var redd for at de ville gjøre meg stor og mandig, men også fordi jeg følte at jeg ikke passet inn på vektrommet, at jeg var svak og redd for å prøve noe nytt. Resultatet var at jeg i stedet holdt meg til tullete kardio på ellipsemaskinen og sit ups. Noe som absolutt ikke ga de resultatene jeg ville ha.

Når jeg en del år senere tok kontakt med min første coach og ble satt til å gjøre styrketrening, var jeg først livredd. Som den lydige jenten jeg er, gjorde jeg det coaching min sa til meg og jeg fulgte treningsprogrammet med 3 styrkeøkter i uken. Det tok ikke mer enn et par uker før mestringsfølelsen kom, jeg fikk selvtillit i styrkerommet og ikke minst, jeg fikk mer selvtillit i livet generelt. Jeg overvant denne frykten og har siden den gang fortsatt å gå inn på vektrommet, prøve nye øvelser, teste nye rekorder, løfte litt tyngre eller noen flere repetisjoner. Jeg har fortsatt å utfordre meg selv. Det har gjort at jeg ikke bare går med haken høyt hevet når jeg går inn på treningssrommet, men også generelt ellers i livet.

Dette ser jeg også hos mine kunder og jeg synes det er så fantastisk. Utfordringene og mestreningsfølelsen du møter på trening, påvirker hvordan du ser på utfordringer i livet. Du lærer at utfordringer er der for å takles. Og kanskje går det ikke første eller femte gang man prøver noe, men det vil gå til slutt når man prøver igjen og igjen og igjen. Slik er det jo også med livet. Uansett hva du møter på og hvilke utfordringer du står i. Det vil gå over, du vil få det til, om du gir det tid og nok forsøk på å lykkes. Det er så moro og samtidig utrolig kult, at den selvtilliten og mestringsfølesen trening gir, overføres til andre ting og plutselig får du generelt mer livsglede og selvtillit.

Å løfte vekter gjør rett og slett at du føler deg råere. Uovervinnelig til tider. Ikke bare i vektrommet men også ellers i livet. Det er hovedårsaken til at jeg mener at alle burde løfte noe tungt jevnlig!

 

Kristine ♥

VELG DEG

Riktig god mandags formiddag ♥ Jeg vil bare komme med noen små ord før jeg drar på trening. Noen ord som jeg håper du kan ta med deg i den kommende uken som forhåpentligvis kan gjøre uken din litt bedre. Det omhandler det å velge seg selv og skape sitt eget liv. Noe jeg mener er alfa omega. 

Velg å stå opp i dag for deg selv.
Velg å smil til deg selv i baderomspeilet.
Velg å gjøre de valgene som føles riktige for deg. Det som føles godt i ditt hjerte.

Velg å tro på deg selv. Det fortjener du.
Velg å gjøre de vanskelige tingene, selv om du føler for å ta de enkle løsningene.
Velg å omgås med mennesker som løfter deg opp.
Velg å stå opp for deg selv.

Velg å ta vare på deg selv, ved å være i aktivitet og spise mat som gjør deg godt. Alt i livet ditt, er en refleksjon av de tusentalls med valgene du gjør hver bidige dag.
Velg deg.
Velg livet.
Velg nå.
Du fortjener det.

Håper du kan lese disse ordene og få en skikkelig bra mandag og en enda bedre uke. En uke hvor du du gjør de valgene som er riktig for deg og lever slik du ønsker.

 

Kristine ♥

SUPER SAFTIG OG PROTEINRIK KAKE MED JORDBÆR OG SJOKOLADE

                                                                                                                                                                                    Inneholder add-linker

To matoppskrifter på rad. Det skjer ikke så ofte her på bloggen, men slik blir det altså denne helgen hvor jeg stort sett har vært sosial eller på kjøkkenet. Og da vil jeg jo dele godsakene jeg har laget med dere, som denne deilige kaken med jordbær og sjokolade.

De norske jordbærene har begynt å komme i butikken. Jeg elsker norske bær! Så utrolig søte og gode. Jeg har brukt alt for mange kroner på jordbær den siste uken. Faktisk så mye at jeg nesten gremmes litt over meg selv. Men det er verdt det! Å kose seg med jordbær er det ultimate godiset i mine øyne akkurat nå.

For å gjøre stas på jordbærene laget jeg denne super saftige og proteinrik kaken med jordbær og sjokolade. Den ble ordentlig god. En saftig vaniljekake som passer ypperlig til de søte jordbærene og en crunchy proteinbar. Du kan velge å bruke frosne jordbær som du tiner, eller bytte ut jordbær med andre typer bær eller frukt i biter. Proteinbar kan droppes eller byttes ut med andre ting som hakket sjokolade, hakkede nøtter eller lignende. Nå er det jo slik at jordbær og og proteinsjokolade er en utrolig god kombinasjon, så den bør absolutt prøves.

Saftig og proteinrik kake med jordbær og sjokolade

2 egg
150 g kesam
1 dl melk
2 ss sukingold
2 ss agave sirup, fibersirup eller eventuelt mer sukringold
1/3 ts salt
1 ts bakepulver
1/3 ts vaniljepulver, kan sløyfes

50 g havremel
50 g speltmel
2 ss kokosmel, eventuelt 60 -80 g ekstra speltmel
1 ss proteinpulver, jeg har brukt french vanilla, eventuelt 1 ss ekstra mel og litt ekstra søtning
Ca 150 g jordbær
1 proteinbar, jeg har brukt NutraGo kjeks proteinbar i smaken Chocolate

Bland sammen kesam, egg og melk.
Ha så i vaniljepulver, bakepulver, fibersirup og salt.
Tilsett mel og proteinpulver. Rør godt.
Del jordbær og proteinpulver i biter og legg dette utover en form.
Hell over røren.
Stek på 175 grader i 25 -30 minutter.
Avkjøl i formen. 

Spis kaken når den er lun, eller oppbevar den i en luftett boks eller pose i kjøperselskapet. Da holder den seg saftig og god. Håper du lar deg friste.

 

Kristine ♥

ENKEL TEX MEX KYLLING I FORM

Nå er det veldig lenge siden jeg har delt en tex mex oppskrift. Og jeg elsker jo alt av tex mex og og taco! Det skal sies at jeg har spist masse taco, selv om jeg ikke har delt noen oppskrift. Da jeg stort sett spiser vanlig taco, altså tortilla lefser fylt med tacokjøtt, grønnsaker og tacosaus, er det ingen oppskrift å dele. I går derimot, laget jeg en enkel tex mex kyllingform. Det ble utrolig godt, så denne oppskriften må deles. 

Tex mex kyllingfor er en litt annen vri på tacoen. Ikke bare er det super enkelt, formen lager seg selv mens du kan gjøre noe helt annet, den er også veldig god og super sunn!

Enkel tex mex kylling
Til 2 personer

Paprika i forskjellige farger, jeg brukte 1 grønn paprika, 1 rød paprika og 1 gul paprika
2 -3 kyllingfileter
Løk, jeg har brukt både 1 rødløk og 1 gul løk
1 pose tacokrydder
1 Lime

Til servering
Tortillalefser
Avokado
Mais

Vårløk
Salat

Del kyllingfiltene i biter. Ha bitene i en bolle sammen med tacokrydder og saften fra 1 lime. Bland godt.
Del paprika i skiver og løk i båter.
Legg grønnsakene utover en form. Legg over kyllingen.
Stek på 175 grader i 20 -25 minutter, til kyllingen er ferdigstekt.
Topp med vårløk og server.
Varm tortillalefser etter andvisning på pakken. Legg over salat, tex mex kylling og grønnsaker, avokado og mais og. Topp med gjerne med limesaft.
Spis.

Du kan selvfølgelig servere tex mex kyllingform med annet tilbehør enn tortillalefser. Bruk for eksempel ris og en frisk salat, eller pasta og revet ost.

 

Kristine  ♥

DAGENS SPRINTINTERVALLER UTE

                                                                                                                                                                                            Inneholder add-linker

Hei og hopp denne torsdags formiddagen. I dag kjørte jeg klassiske sprintintervaller ute. Jeg fortsetter å forsøke og løpe 1 -2 ganger i uken, men fremover ønsker jeg at en av disse øktene skal være en intervalløkt. Rett og slett for å få variasjon. Det er viktig både for motivasjon, skader og progresjon.

Dagens treningsantrekk består av IcanIwill topp, IcanIwill bh, UnderArmour shorts og Adidas sko

Sprint intervaller er rett og slett intervaller hvor du sprinter, løper fort, og presser ut maks kraft og fart. Ofte er det anbefalt å begynne med korte drag. Spesielt om en ikke er vant med å gjøre sprintintervaller, slik som meg. Så kan man etterhvert øke tiden å dragene. Pausen på sprintintervaller skal alltid være lenger enn selve arbeidsperioden, da du skal kunne hente deg inn igjen mellom hver intervall, og på den måten kunne gi ordentlig gass på neste intervall også.

Dagens sprintintervaller

⋄ 15 minutter oppvarming
Start rolig med lett jogging.  Øk intensiteten gradvis og avslutt med et par intervaller i rask hastighet, men ikke med maks spurt.

⋄ 6 drag av 30 sekunder spurt + 1 -2 minutters pause
Løp så raskt du klarer i 30 sekunder. Når det gjelder pause, ta den tiden du trenger. Ikke heng deg så mye opp i om det er 1 eller 2 minutter. Ta en lang nok pause til at du får tilbake pusten og pulsen roer seg.

⋄ 10 minutter nedtrapping
Senk intensiteten gradvis.

Et lite tips på slutten. Når du løper intervallene, fest blikket ditt på noe som er rett foran deg i øyehøyde slik at du holder blikket opp og frem når du løper. Fokuser på dette punktet når du spurter. Da opplever jeg at det er enklere å spurte raskt og å holde fokus underveis. Jeg kan ikke si det med hundre prosent sikkerhet, men jeg føler alltid at jeg løper hakket raskere når jeg gjør dette.

Det var dagens sprintinervaller ute. Nå skal jeg komme meg avgårde på jobb.
Håper du har en fin torsdag.


Kristine ♥