DAGENS SPRINTINTERVALLER UTE

                                                                                                                                                                                            Inneholder add-linker

Hei og hopp denne torsdags formiddagen. I dag kjørte jeg klassiske sprintintervaller ute. Jeg fortsetter å forsøke og løpe 1 -2 ganger i uken, men fremover ønsker jeg at en av disse øktene skal være en intervalløkt. Rett og slett for å få variasjon. Det er viktig både for motivasjon, skader og progresjon.

Dagens treningsantrekk består av IcanIwill topp, IcanIwill bh, UnderArmour shorts og Adidas sko

Sprint intervaller er rett og slett intervaller hvor du sprinter, løper fort, og presser ut maks kraft og fart. Ofte er det anbefalt å begynne med korte drag. Spesielt om en ikke er vant med å gjøre sprintintervaller, slik som meg. Så kan man etterhvert øke tiden å dragene. Pausen på sprintintervaller skal alltid være lenger enn selve arbeidsperioden, da du skal kunne hente deg inn igjen mellom hver intervall, og på den måten kunne gi ordentlig gass på neste intervall også.

Dagens sprintintervaller

⋄ 15 minutter oppvarming
Start rolig med lett jogging.  Øk intensiteten gradvis og avslutt med et par intervaller i rask hastighet, men ikke med maks spurt.

⋄ 6 drag av 30 sekunder spurt + 1 -2 minutters pause
Løp så raskt du klarer i 30 sekunder. Når det gjelder pause, ta den tiden du trenger. Ikke heng deg så mye opp i om det er 1 eller 2 minutter. Ta en lang nok pause til at du får tilbake pusten og pulsen roer seg.

⋄ 10 minutter nedtrapping
Senk intensiteten gradvis.

Et lite tips på slutten. Når du løper intervallene, fest blikket ditt på noe som er rett foran deg i øyehøyde slik at du holder blikket opp og frem når du løper. Fokuser på dette punktet når du spurter. Da opplever jeg at det er enklere å spurte raskt og å holde fokus underveis. Jeg kan ikke si det med hundre prosent sikkerhet, men jeg føler alltid at jeg løper hakket raskere når jeg gjør dette.

Det var dagens sprintinervaller ute. Nå skal jeg komme meg avgårde på jobb.
Håper du har en fin torsdag.


Kristine ♥

8 kommentarer

Siste innlegg