DAGENS STYRKEØKT MED EN RUMPE FINISHER

God tirsdag dere ♥ Jeg kom akkurat hjem fra dagens styrkeøkt på Gym Bekkestua. I dag forventet jeg en ganske dårlig økt. Da jeg jobbet sent i går og hadde tidligvakt i dag, ble det ikke mange timene i sengen, og jeg følte meg både trøtt og umotivert. Men så feil kan man ta. Dagens styrkeøkt ble faktisk overraskende bra!

Jeg startet som vanlig økten med noen baseløft. Styrkeøktene mine består alltid av noen baseløft. Som avslutning på økten testet jeg noe nytt, nemlig en rumpe finisher. Det brenner fortsatt i rumpen. Det føles både deilig og ubehagelig, om du skjønner hva jeg mener! 

Dagens styrkeøkt så slik ut:
– Knebøy
4 sett * 5 repetisjoner
– Pull ups
4 sett * maks antall repetisjoner
– Hip thrust med stang
3 sett * 8 repetisjoner
– Sittende roing
3 sett * 8 repetisjoner
– Leg extension 
2 sett * 12 repetisjoner
– Face pulls
2 sett * 12 repetisjoner

Som nevnt over, avsluttet jeg økten med en rumpe finisher. Den er  inspirert av Bret Contreras. Rumpe finisheren ser slik ut:
20 repetisjoner med hip abductions, her brukte jeg et bootyband som jeg hadde på knærne
20 repetisjoner med  hip thrusts med bred benstilling, fortsatt med bootyband på knærne
20 repetisjoner med hip thrust med smal benstilling, også med bootyband på knærne
Alle øvelsene gjøres rett etter hverandre. Etter en runde, tok jeg 1 minutts pause før jeg gjentok. Jeg gjorde totalt 3 runder. 
Prøv rumpe finisheren, jeg kan nærmest garantere at du kjenner det brenner i rumpen! 

Kristine ♥ 

EN PERFEKT SALAT

Nå i sommervarmen, er salat en favoritt hos meg. Da er det ikke alltid det frister med noe varmt. Mange ser på salat som kaninfor eller som tilbehør til annen mat, men med noen få enkle grep kan du gjøre salaten både mer mettende, næringsrik og smakfull slik at du får et godt og fullverdig måltid. Her er mine tips til å få en perfekt salat.

Tenk at du skal blande forskjellige forskjellige smaker og teksturer. For tiden er grønnkål og ruccola favorittene som base i salaten min. Spesielt grønnkål synes jeg gir en krispy konsistens uten at den smaker for mye. I tillegg tilsetter jeg alltid noe med ordentlig krønsj som revet gulrot, ovnsbakt søtpotet, eple i biter og / eller nøtter. Jeg liker også å ha i noe kremet, som oftest feta ost eller en godt moden avokado. 

Det lønner seg også å tenke at bollen skal bestå av alle tre næringsemnene proteiner, karbohydrater og fett. Stort sett setter jeg bare sammen min perfekte salat med den proteinkilder jeg vil ha, samt den karbohydratkilden og og fettkilden jeg vil ha. Deretter tilsetter jeg bare de grønnsakene jeg har lyst på og har tilgjengelig. Mine favoritt proteinkilder er kyllingfilet, skinke, tunfisk, ost i biter, karbonadedeig, egg, edamamebønner og laks. Når det gjelder karbohydratkilder bruker jeg mye søtpotet og potet, ris, mango, vannmelon og bønner. Mine favoritt fettkilder er egg, fetaost, laks, avokado og nøtter.

Jeg liker også best å bruke både varme og kalde ingredienser. Om alle ingrediensene er kalde, synes jeg salaten metter mindre. Du kan for eksempel bruke kokte gulrøtter,  nystekt laks, eller ovnsbakte grønnsaker som en ekstra piff på salaten.

Som siste finish på salaten liker jeg å tilsette noe som gir ekstra smak. Feta ost er nok den ingrediensen jeg bruker mest. Salte ristede nøtter, et lite dryss havsalt, en spiseskje god olivenolje, litt dijon sennep, balsamico eller en dæsj crème fraiche med litt finhakket hvitløk er andre favoritter.

I denne salaten her, har jeg brukt ovnsbakt sprø søtpotetbiter, svinerester fra gårsdagens middag, asparges og rødløk som jeg har stekt i litt smør sammen med finhakket hvitløk, cherrytomater, ruccola, kikerter, fetaoast og et lite dryss havsalt. Fantastisk godt! 

Håper du ble litt klokere og at du ble fristet til å lage en perfekt salat. Ha et godt måltid :grin:

Kristine ♥ 

LØPETUREN SOM BLE EN GÅTUR

God morgen dere ♥  Er det flere enn meg som synes det er deilig å våkne til overskyet vær? Jeg gleder meg faktisk til at det skal regne senere i dag. Regn tror jeg virkelig vil gjøre godt for både oss mennesker og naturen akkurat nå.

I skrivende stund sitter jeg her med frokosten. Noe så enkelt som kokte egg med tomat, smørost og agurk i lomper. Jeg kom akkurat hjem fra en liten gåtur ute. I dag var planen egentlig å starte dagen med en løpetur. Jeg hadde til og med en løpedate. Men bena ville rett og slett ikke henge med! Det er nok en kombinasjon av litt (for) mye jobbing, lite søvn og varmen som gjorde at kroppen ikke hang helt med. Da ble løpeturen til en gåtur i stedet. 

For all del, jeg kunne helt klart vært mer på og presset meg selv til å løpe. Men jeg ser rett og slett ikke vitsen! Trening er ikke noe jeg gjøre, men noe jeg liker og noe jeg stort sett vil å gjøre. Trening gir meg overskudd og energi. De dagene jeg ikke føler for å trene, til tross for at det er planlagt slik som i dag, dropper jeg mye heller treningsøkten, enn å presse meg selv gjennom den. På den måten blir trening aldri noe negativt. Trening er for meg ene og alene assosiert med noe positivt. Det er vel også derfor jeg så og si alltid har den såkalte treningsgleden. 
Uansett hva du gjør i dag, trening eller ei, håper jeg du får en herlig dag :grin: Ha en riktig så god helg!

Kristine ♥ 

SE DET POSITIVE VED DEG SELV

Jeg synes denne var så nydelig, at jeg må dele den med dere. På bloggen skriver jeg med jevne mellomrom om selvfølelse, det å være godt mot seg selv og å ha det bra med den man er. Det er noe jeg har jobbet med mye selv opp igjennom årene og som jeg synes er utrolig viktig. Det er vanskelig å leve et godt liv, om en ikke har det bra med den personen man er! For å kunne trives med seg selv og i egen kropp, må en åpne øynene og forsøke å se det positive ved seg selv, ikke bare det negative, som vi mennesker er alt for flinke til å gjøre. 

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – 

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – 

Vi mennesker er ofte flinke til å sammenligne oss med andre. Da ser vi stort sett alt det negative ved oss selv og det positive ved andre. Åpne dine vennlige øyne når du ser på deg selv. Jeg pleier å kalle dette å se seg selv med venninne-øyne. Ja, forsøk å se på deg selv, slik dine venner seg på deg. Du har så utrolig mange gode og verdifulle egenskaper! Du må bare åpne øynene dine og se dem.

Kristine ♥
                                                                                                                                                                                                                                    kilde

JORDBÆR- OG RABARBRAKAKE

Denne kaken ble rett og slett fantastisk saftig og god. Jeg blir sulten bare av å se på bildene! Jeg skal ikke ta på meg all æren selv. Inspirasjonen fant jeg nemlig hos Ina. Jeg gjorde bare min egen vri på kaken, og laget en sunnere versjon med mer fiber og proteiner.

Som fyll i denne kaken, har jeg brukt jordbær- og rabarbrakompott. Her kan du variere med den type frukt og bær du har tilgjengelig. Bringebær og jordbær, eple og kanel, plomme og rips, ja her er det mange muligheter. Jeg for min del, synes den syrlige smaken fra rabarbraen gjør seg fantastisk bra sammen med vaniljepulver og det søte fra jordbærene. Har du jordbær og rabarbra tilgjengelig, synes jeg du må prøve denne kombinasjonen!

Jordbær- og rabarbrakake
Til 1 springform

Jordbær og rabarbra kompott
150 g jordbær
150 g rabarbra
0,5 dl vann
1 dl sukrinmelis
1/2 ts vaniljepulver

Skjær rabarbra i biter og del jordbær i to.
Ha alt i en kjele og kok i 5 -8 minutter, til rabarbraen er mør.
Avkjøl. 

Jordbær- og rabarbrakake
3 egg
100 g sukringold
200 g kesam
100 g havremel
25 g vaniljeprotein*
25 g fiberfin, eventuelt mer mel som hvetemel eller speltmel
1 ts bakepuler
1/2 ts vaniljepulver

Pisk egg og sukrin lett samm. Tilsett kesam. 
Bland sammen tørrvarene og ha over i egg og kesamblandingen. 
Fordel 2/3 av kakerøren i en rund form. 
Stek på 175 grader i 15 minutter. 
Ta så ut kaken og fordel over jordbær- og rabarbrakompotten. Fordel over den resterende 1/3 av røren ved å legge klatter av kakedeigen over kompotten. 
Stek videre på i 20 -25 minutter. 
Avkjøl noe før du skjærer i kaken. 

*vaniljeprotein kan byttes ut mer mer mel som hvetemel, speltmel, bokhvetemel eller lignende, samt at du tilsetter litt ekstra søtning

Jeg toppet kaken med litt smeltet hvit sjokolade. Det er mest for synets skyld og ikke for smaken, så dette steget kan du droppe. Men jordbær og rabarbrakaken blir jo ekstra lekker med litt pynt på toppen!

Så saftig og god! Jeg tror jeg skal gå å ta meg et kakestykke til nå! Håper du lar deg friste til å prøve denne oppskriften.
Ha en finfin torsdag videre. 

Kristine ♥

MIN TRENING I SOMMER

Jeg har fått en del spørsmål om min trening i sommer. Hvordan jeg velger å gjøre det med aktivitet og treningsprogram nå som det er varmt i luften og strålende sol, og treningssenteret ikke frister.

Jeg har egentlig ikke et godt og konkret svar på dette spørsmålet. For å være helt ærlig, tar jeg en dag av gangen, trener uten mål og gjør akkurat det jeg føler for. Jeg er akkurat som alle andre og synes ofte at det er lite fristende å gå inn på treningssenteret når solen skinner. Jeg har ingen ferie i sommer og jobber stort sett hver eneste dag. Da er det viktig for meg å bruke tiden godt og nyte det fine været vi har. Nettopp derfor har jeg valgt å ikke ha noen mål med treningen, slik at jeg enkelt kan ta en rask treningsøkt eller droppe hele økten om jeg heller ønsker å gå ut i solen eller være sosial. Blir det flere dager hvor treningen utgår på grunn av finværet, forsøker jeg å gjøre noe aktivt ute. Gå en tur langs stranden eller ta med en venn på en joggetur.
Hovedfokuset mitt ligger på styrketrening og jeg trener stort sett fullkropp hver eneste økt. I tillegg forsøker jeg å ha en kondisjonsøkt i uken. Den har stort sett blitt ute.

Sommeren er en gang i året og disse månedene er fokuset på det sosiale, å nyte livet og solskinnet  :grin:  Gi deg selv litt slingringsmonn i sommer. Livet er tross alt ikke trening. Trening er en del av livet.

Kristine♥ 

SUPER GOD SOMMERSALAT MED RISTEDE SALTSØTE NØTTER

I sommervarmen virkelig elsker jeg gode og mettende salater. I går kveld laget jeg en super god sommersalat med ristede saltsøte nøtter. Dette ble en fest av en salat!

SONY DSC

 Ristede saltsøte nøtter er kjempe godt. De er, som du sikkert skjønner av navnet, både søte og salte, samt at de tilfører en god crunch ettersom de er sprø. Jeg vil anbefale deg å lage en stor porsjon når du først rister nøttene, det gjorde jeg. Ristede saltsøte nøtter kan oppbevares i en lufttett boks i en måneds tid og kan brukes til så mye mer enn salat! 

SONY DSC

Ristede saltsøte nøtter

Ca 100 g valnøtter, eller andre nøtter
2 ss fibersirup
1 ss sukringold
1 ss havsalat

Ha valnøttene, eventuelt de nøttene du bruker, i en bolle og bland sammen med fibersirup, sukringold og havsalt.
Spre dem utover en bakeplate med bakepapir.
Stek midt i ovnen på 170 grader i 6 -7 minutter.
Ta ut bakeplaten og rør rundt i nøttene. Sett dem inn i ovnen igjen og la dem steke i ytterligere 6-7 minutter. 
Avkjøl. 

SONY DSC

Super god sommersalat 
til 1 person

1 håndfull spinat
1/2 avokado
1/4 rødløk
4 -5 skiver spekeskinke
1 god håndfull cherrytomater
Ca 100 g chevre 
1 håndfull rostede saltsøte nøtter
Ca 1 ss balsamico
eller brukt det du liker og har tilgjengelig

Skjær grønnsakene i skiver. Legg spinaten på en tallerken. Ha over rødløk cherrytomater og avokado.
Legg over skiver av spekeskinke og chevre skåret i skiver. 
Topp med nøtter og balsamico. 
Server. 

SONY DSC

Ristede saltsøte nøtter vil være perfekt topping til alle former salat. Lag en salat med dine favoritt ingredienser og ha over saltsøte nøtter. Det vil virkelig sette prikken over i’en på salaten. Nøttene passer også perfekt som snacks eller til andre ting som for eksempel topping på bolle med for eksempel kesam, cottage cheese, frukt og bær. Håper det smaker.

Kristine ♥

BRUK MANDAGSØKTEN

Mandag igjen! Håper ukens første dag har behandlet deg pent ♥ Jeg startet uken min med en god fullkroppsøkt. Helgen bestod hovedsakelig av sosialt, hygge og kos, og jeg hadde derfor ekstra godt med energi i morges. Det er deilig! Det ble knebøy, chins, utfall, stående roing, hip thrust og skulderpress. En ordentlig gromøkt på rett under en time. Det gav en skikkelig god star på uken! 

Jeg virkelig elsker å få inn en god treningsøkt på en mandag. Det er noe jeg anbefaler alle å sette av tid til. Da setter du på en måte standarden for hvordan resten av uken din skal se ut. Det er ofte mye enklere å fortsette med gode rutiner, når du allerede har gjennomført en økt. Ikke minst er det mange som ofte føler seg trøtte og daffe på mandager. Da er en treningsøkt med på å gi deg en god følelse, overskudd og energi. Noe som kommer til nytte både i dag og senere i uken. Har du fått inn en treningsøkt på mandagen, og det er slik at du senere i uken synes det er vanskelig å komme deg på trening, kan du tenke tilbake på mandagsøkten og den deilige følelsen du hadde etterpå. For følelsen etter en økt, er virkelig magisk god! Bruk mandagsøkten for det den er verdt!

Nå kan resten av uken bare komme, for du er sjefen og dette blir en fantastisk uke! Si det høyt til deg selv! Jeg er sikker på at uken din blir bedre om du velger å tro det selv! Ha en fortsatt god mandag 🤗

Kristine ♥

DETTE HANDLER JEG I SVERIGE

I dag var jeg en tur over grensen for å handle. Vi dro som vanlig til Nordby Senteret. Der har de alt vi trenger; matbutikk, proteinbutikk og godisbutikk. Jeg elsker harryturer. Du finner jo så mye morsomt her som ikke er i Norge! Dette handler jeg i Sverige.

SONY DSC

Dette vet dere nok fra før, men det viktigste for meg når jeg er i Sverige, er faktisk yoghurtnøtter. Jeg elsker Svenske yoghurtnøtter. Det er noe av det absolutt beste jeg vet! Andre ting jeg handler i Sverige er
Kyllingfilet og kalkunfilet
Karbonadedeig, bacon, grassfeed biff og lammeburger
Diverse skinke, roastbiff og spekeskinke
Keso, kesella og kvarg i forskjellige farger
Eggehvite på kartong
Fetaost, buffalo mozzarella, blåmuggost og parmesan
Riskaker i forskjellige smaker
Sukkerfritt syltetøy, ketchup med stevia, sursøt sennep og soya saus med mindre salt
Godis, yoghurtnøtter, nøttemikser og tørket frukt
Diverse proteinbarer og Nocco smaker vi ikke har i Norge
Pepsi max

Jeg liker også å gå en god runde i matbutikkene å bare titte i hyllene. Jeg finner alltid noe nytt hver eneste gang. Noen favoritter fra dagen tur i Sverige er
Werthers sukkerfrie creamy toffees karameller – disse er super gode
Pepsi max lime
American BBQ spice – dette krydderet anbefaler jeg sterkt
American Cajun krydder
Unami krydder – en favoritt
Drikkbar kokosmelk
Kvarg uten sukker med vanilje- og sjokolademsmak
Peach, lime, tahiti fun light
Grillet paprika på glass – super godt i salater 

Kristine ♥

DENNE HELGEN VIL JEG

Riktig god fredag dere ♥ Da er helgen her!
Denne helgen vil jeg

Lese
Etter å ha hørt mye positivt om boken Omgitt av idioter, skal jeg endelig fått lånt den på biblioteket. Jeg har så vidt kommet igang med boken. Det er en lettlest bok som på en enkel måte forklarer viktigheten av de forskjellige personlighetene og kommunikasjonstypene vi mennesker har og er. Boken skal altså gjøre det lettere å forstå andre mennesker. Jeg synes psykologi er spennende, og tror jeg kan lære mye av denne boken.

Bake
Jeg har en del rabarra jeg må få brukt og tenkte blant annet å lage denne deilige rabarbrapaien. Eller så blir det kanelsnurrer med rabarbra eller frossen iskake med rabarbra. Jeg har ikke helt bestemt meg enda. Har du noen gode rabarbra oppskrifter?

Spise poke bowl
Dere som følger meg på instagram, har nok fått med dere den store kjærligheten jeg har fått for poke bowls. Jeg spiser det minst en gang i uken. Dagens lunsj blir helt klart en take away poke bowl. 

Ta en løpetur
Jeg håper på en deilig løpetur på søndag. Jeg tror det blir en 6 -8 kilometer lang kosetur ute på morgenkvisten. Nå er det nemlig nesten to uker siden jeg løpt sist og savner den gode følelsen etter en løpetur! Eventuelt blir det en kort intervalløkt. Da går jeg nok for 30 / 15 intervaller eller denne intervalløkten

Harryhandle
I løpet av helgen blir det en tur over grensen for en runde matshopping. Svensk youghurtgodteri er og forblir en stor favoritt hos meg. Jeg gleder meg skikkelig til å fylle opp kjøkkenet med disse godsakene og annet godt! Har du noen tips til hva jeg skal handle?

Drikke vin og spise reker
Jeg skal til Gøteborg imorgen. Der skal jeg blant annet spise på sjømatbuffeten på Sjømagasinet. Væ​ret er meldt bra og jeg tror det blir skikkelig fantastisk å sitte ute på restauranten, speide utover elven, drikke vin og spise masse god sjømat. Godt selskap har jeg også med meg. Det tror jeg kanskje blir helgens høydepunkt! 

Se film
I kveld blir det nok en rolig aften med god middag, film og is. Forrige helg begynte jeg å se filmen The perfect guy. Jeg var på en venninnekveld, men det var så lenge siden vi hadde sett hverandre at vi endte med å skru av filmen etter bare 10 minutter og pratet i stedet. The perfect guy virket veldig spennende og jeg må rett og slett ta meg tid til å starte den på nytt og se hele. Det er en drama thriller som handler om Leah som slår opp med sin samboer og deretter kommer i kontakt med en mann som virker alt for god til å vær​e sann. Liker du dramafilmer, tror jeg denne er verdt å se.

Har du noen spennende planer denne helgen? Uansett håper jeg du får en riktig så fin helg :grin: Gjør noe som får deg til å smile! 

Kristine ♥