SUPER SNACK – SPRØ, SALTE OG SØTE

Som nevnt tok stekeovnen min kvelden for et par uker siden. Da gikk jeg til innkjøp av en airfryer mens jeg har i påvente av kjøkkenoppsusuing. Med denne arifryeren kom en ny matinspirasjon. Jeg har lekt meg så mye på kjøkkenet den siste uken.

I går laget jeg det jeg vil kalle super snack Dette er sprø, salte og søte snackkuler med smak av kakao. Litt som smash!

Super snack – sprø, salte og søte

1 boks kikerter
1 ss fibersiurp
1 ts olje
1 ss sukrin gold
1 god klype havsalt
2 ss kakao

Hell av væsken på kikertene. Ikke skyll de. 
Legg kikertene utover en ovnsrist med bakepapir eller legg de i airfyrer beholderen. Stek kikertene på 200 grader varmluft i 8 minutter.
Ta så ut kikertene og ha de i en bolle sammen med olje, kakaopulver, fibersirup, sukrin gold og havsalt. Bland godt.
Hell kikertene tilbake på ovnsristen eller i arifryer beholderen. Stek i ytterligere 8 -10 minutter, til kikertene blir sprø. 
Avkjøl. 
Spis og kos deg.

Disse blir virkelig gode. Jeg spiste hele oppskriften på egenhånd i løpet av en – to – tre. Disse små sprø, salte og søte kikertene er som smash – det skal godt gjøres å bare ta en. Dette blir en favoritt fremover!


Kristine ♥

SPILLELISTEN I FEBRUAR

                                                                                                                                                                                                  Inneholder add-linker

Da er vi hvert øyeblikk ferdig med årets andre måned. Februar er for øvrig også årets korteste måned. Det er litt rart å tenke på i grunn. Hihi… Ja, jeg grubler over mye rart! Årets korteste måned, har selvfølgelig også fått sin egen spilleliste. Vil dere for øvrig at jeg fortsetter med månedens spilleliste? Jeg elsker musikk og må ha musikk med god fart og god energi når jeg trener. Det gir meg ekstra giv. Jeg fortsetter gjerne å lage en månedlig liste om det er interesse for det.

Og dere, hvor fint er ikke dette settet fra IcanIwill? Jeg har på meg Ocean tights og Ocean bh i fargen sky blue. Super mykt, behagelig og seamless. Jeg synes fargen er så fin. Og hull detaljene på tightsen og bhen. Settet finnes også i mørk grå tights og mørk grå bh, og lys grå tights og lys grå bh. Settet er true to size. Jeg har størrelse S i både tights og bh.

Håper spillelisten gleder deg. Ha en herlig lørdag. Det er heeeelg!

 

Kristine ♥

MIN DIETT ER INGEN DIETT

Jeg får ofte spørsmål om hvordan min diett ser ut. Da må jeg bare si med en gang, jeg er ikke på noe diett Mitt kosthold er ingen diett!

For mange år siden fulgte jeg en streng diett, hadde nei- og ja-mat og var generelt ekstremt nøye med det jeg puttet i munnen. Og for å være ærlig, var det alt annet enn sunt. Jeg slet og hadde et anstrengt forhold til mat og kropp. I dag er dette heldigvis borte. Etter å ha jobbet mye dette, både fysisk og psykisk, kan jeg med hånden på hjerte si at jeg ikke har fulgt noen diett på flere år. Og jeg tror faktisk jeg aldri kommer til å gjøre det igjen. Men selv om jeg ikke går på noen diett, betyr det ikke at jeg gir totalt fa** i hva jeg putter i meg. Jeg er opptatt av mat på flere plan. Jeg er opptatt av at maten skal smake godt, maten skal gjøre godt (jeg skal føle meg bra etter at jeg har spist den), og maten skal inneholde godt med næring. I hvert fall mesteparten av tiden.

Dagens lunsj med salmasalat og toast med smør og ost, er et typisk Kristinemålitd. Det jeg mener med typisk Kristinemåltid er at det er et måltid som består av grønnsaker, karbohydrater, fett og proteiner. Jeg forsøker å sette sammen alle måltidene mine på denne måten. I dagens lunsj blir det da slik: grønnsaker, karbohydrater fra brød og mango, protein fra edamamebønner, salmalaks og parmesanost, fett fra salmalaks, parmesanost og smør, samt ekstra smak fra salt, pepper, soyasaus, koriander og fiskesaus.

Dere som følger meg, vet at sunn mat for meg absolutt ikke består av torsk, potet og brokkoli til alle måltider. Det betyr for meg stort sett sunn og fargerik mat med en god dose frukt og grønnsaker. Og det betyr også, tro det eller ei, både rundstykker, gluten, alkohol, melkeprodukter og sukker. Melkeprodukter spiser jeg stort sett hver dag, det samme med gluten. Sukker og vin får jeg i meg flere ganger i uken. Jeg liker å ta meg en skål is eller et glass vin relativt ofte. Folkens, men skal kunne leve og nyte. Alt handler om en balanse og det jeg kaller litt av alt. Det er ikke det ene eller det andre. En matvare eller matvare gruppe i seg selv er ikke problemet. Jeg tror mye av problemet rett og slett ligger i ordet diett. At en tvinger seg til å spise på en måte en egentlig ikke trives med, så blir det til at man “skeier ut”, “feiler” eller “overspiser”.

Min diett er ingen diett. Det er hovedgrunnen til at jeg kan spise som jeg gjør dag inn og dag ut, fordi det er et variert kosthold basert på sunn fornuft, hva jeg trives med, hva jeg synes smaker godt, hva som får meg til å føle meg bra og hva jeg kan leve med over lengre tid.


Kristine ♥

SKIKKELIG SAFTIG OG PROTEINRIKE PANNEKAKER

                                                                                                                                                                    Inneholder add-linker

Hvor ofte jeg lager pannekaker, varierer veldig. Periodevis spiser jeg pannekaker hele tiden, så går jeg inn i en ny periode hvor jeg nesten ikke spiser pannekaker. Nå har jeg vært i en periode hvor jeg pannekaker har gått i glemmboken. Helt til i dag. I dag fikk jeg brått lyst på pannekaker igjen.

Jeg laget disse skikkelig saftige og proteinrike pannekakene. For å gjøre pannekakene ekstra saftige og gode, har jeg brukt proteinpudding med vaniljesmak i røren. Jeg har tidligere skrevet om Ehermanns proteinpudding i vaniljesmak. Denne er den beste på markedet i mine øyne og smaker virkelig vaniljesaus. Proteinpuddingen tilfører fukt og deilig smak. Har du ikke proteinpudding, kan det erstattes med kesam og ekstra søtning, eplemos eller most banan. 

Skikkelig saftige og proteinrike pannekaker

1/2 boks proteinpudding med vaniljesmak, spar resten til topping
50 g mel, jeg har brukt 30 g havremel og 20 g speltmel
2 egg
1 ts bakepulver
1 ts sukrin gold
Valgfritt: 1/2 ts kanel og 1/2 ts kardemomme

Bland sammen alle ingrediensene. 
La røren svelle i 2 -3 minutter.
Stek så små pannekaker i en panne på middelsvarme. Jeg steker i litt ghee og lar pannekane steke i ca 45 -60 sekunder på hver side. 
Server. 

Jeg toppet med resten av vaniljeproteinpuddingen og kakaonibs.
Disse pannekakene er en sikker vinner. Jeg lager de igjen og igjen og de blir like saftige og gode hver gang! Håper du tester.

 

Kristine ♥

SPØRSMÅL OG SVAR

 Det dukker opp mange spørsmål her, på instagram, på Facebook og på mail. Det betyr utrolig mye for meg at noen tar seg tid til å legge igjen noen ord ♥ Jeg forsøker så godt jeg kan å svare alle på alle henvendelser, men noen ganger hoper det seg opp.

Ser du drikker Nocco, hvor mye energidrikk drikker du?
Som dere vet, elsker jeg Nocco. Jeg er så heldig at jeg er Nocco-ambassadør og har vært det i mange år, faktisk helt siden Nocco kom til Norge! Favorittene er Carriben, Sunny Soda, Pære og Fokus raspberry. Stort sett drikker jeg 3 -4 Nocco i uken, da i forbindelse med trening. Ettersom jeg ønsker den prestasjonsfremmende effekten som koffein har på trening, passer jeg også på å ha “hvite” perioder med jevne mellomrom. Det vil si at jeg omtrent hver andre måneden tar en uke helt uten koffein. Dette er fordi kroppen er veldig tilpasningsdyktig når det kommer til koffein og vi stadig trenger mer. Med en “hvit” periode, får jeg bedre effekt av koffein når jeg da begynner å drikke det igjen.

Coacher du bare jenter?
Nei, jeg coacher både menn og kvinner i alle aldre. Hovedandelen av de jeg coacher er riktignok jenter. 

Hva er dine favoritt intervaller?
Etter at jeg begynte på crossfit har jeg falt veldig for typiske crossfit- intervaller hvor jeg rullerer mellom forskjellige øvelser, men her tror jeg du kanskje mener klassiske kondisjonsintervaller? I så fall er jeg glad i 30 x 30 som jeg har skrevet om flere ganger, hvor du spurter i 30 sekunder og så hviler i 30 sekunder. 

Hvor ofte trener du mage?
Det er alt for sjeldent. Neida, eller joda. Tunge baseløft, som knebøy og markløft, trener mye core-muskulatur. Derfor har jeg alltid sett på magetrening som unødvendig. Jeg trener svært sjeldent egne mageøvelser. Kanskje en gang eller to i måneden, når jeg føler for det.  Jeg skal forsøke å bli bedre på magetrening. Core-muskuatur er viktig. Øvelser som planke, hallow hold og benhev er det jeg prioriterer mest.

Bruker du fortsatt løftesko?
Jeg bruker løftesko når jeg gjør tunge knebøy og frontbøy, ja. Løftesko hjelper spesielt ved at det gir bedre mobilitet i ankler, slik at du kommer dypere i bøy. Ettersom løftesko også er harde, vil du få et mer stabilt underlag.

Hvordan har du det?
Jo, jeg har det veldig bra for tiden. Takk som spør. Jeg føler at jeg har det veldig bra for tiden, til tross omstendighetene. Hver dag våkner jeg og er utrolig takknemlig for at jeg har en sosial jobb å gå til. Det tror jeg gjør at jeg ikke påvirkes like tungt av alle covid-restriksjonene. Det går mye i sykepleiejobb og coachingjobb om dagen, noe jeg trives med. 

Hva er ditt favoritt godis?
Altså, hvis du spør bestevennen min hva det beste jeg vet av godis er, vil han nok si lomper med blåmuggost eller brie og honning. Det elsker jeg virkelig og føles som godis. Jeg har faktisk mer lyst på det enn sjokolade om dagen. Hvis du mener godis som sjokkis eller smågodt må jeg si sjokoladefamilien, fudge firkanter og salte lakrishoder.

 

Kristine ♥

SUNN OG RASK PAD THAI

Min kjære venninne Josefin, introduserte meg for pad thai for første gang for et halvt år siden. Jeg hadde aldri tidligere verken laget eller smakt pad thai. Etter det falt jeg virkelig for retten og har laget det flere ganger. Akkurat disse bildene er fra gårsdagens nydelige pad thai middag.

Pad thai er en stekt nuddelrett som både er sunn og god. Denne lager du på bare ti minutter! Det er perfekt hverdagsmat i mine øyne. 

Sunn og rask pad thai
til 1  person

Pad thai
Ønsket mengde nudler

Nudler, opprinnelig lages pad thai med risnudler, jeg brukte eggnudler
1 hvitløksfedd
1 cm chili, kan sløyfes
1/2 gulrot
1/4 squash
1/2 vårløk
1 god håndfull bønnespirer
1 egg
1 håndfull nøtter, jeg har brukt cashewnøtter
1/2 lime

Pad thai saus
2 ss soya saus
1 ts fibersirup, honning eller annen søtning
2 ss fiskesaus
1 ss oystersaus, kan sløyfes

0,5 dl vann

Kok nudlene etter anvisning på pakken. Jeg koker opp mye nudler, slik at jeg har kokte nudler i kjøleskapet til flere dager. 
Del gulrot og squash i tynne biter. Finhakk hvitløk og chili. 
Ha gulrot, squash, hvitløk og chili i en stekepanne. Stek et par minutter på høy varme til gulroten blir myk. 
I mellomtiden blander du sammen ingrediensene til sausen. 
Ha vårløk, bønnespirer og kokte nudler i stekepannen med grønnsakene. Knekk i egget og ha over sausen. Rør rundt i cirka 1/2 minutt.
Ha pad thaien over på en tallerken. Press over lime og ha over nøtter. 
Server.  

Har du spist pad thai før? Om ikke anbefaler jeg deg på det sterkeste å teste. Jeg er nesten sikker på at du vil få en ny hverdagsfavoritt. Pad thai er sunt, raskt og super godt!

 

Kristine ♥

ENDORFINER

                                                                                                                                                                                     Inneholder add-linker

Det er mandag og jeg slå et slag for endorfiner! Fordi endorfiner er fantastisk og jeg håper at både du og jeg kan bli litt mer motivert for å trene og bevege oss når vi ser alt det magiske med endorfiner. For hva er egentlig endorfiner som vi så ofte hører om i kombinasjon med trening og aktivitet?


Endorfiner gjør meg til en litt mer happy Kristine. Jeg har på meg Seamless tights og Seamless bh, samt  henter litt ekstra mandagsenergi fra Noccoen

Endorfiner er nervepeptider som kropp og hjerne produserer ved intensiv trening. Disse nervepeptidene reduserer blant annet smertefølelse mens det øker følelsen av velvære. Dette er det som gjør at du får en god følelse i både kroppen og hodet etter trening.

Nervepeptidene er opioider. Et opiat er et salgs rusmiddel. Morfin, heroin og opium er også et opioider og det er faktisk slik at morfin fester seg til de samme reseptorene i hjernen som endorfinene og har noe av den samme effekten. Det sier noe om hver kraftfylt endorfiner er.  Når nervepeptidene produserer, blir det sendt signaler til hypofysen og det skjer en endorfinfrigjøring. Hypofysen svarer med å øke produksjonen av nervepeptider og da endorfiner. 

Dette er enkelt forklart hvorfor endorfiner er så fantastisk. Det er rett og slett kroppens eget dop. Kroppens egne smertestillende og lykkefremkallende middel! Derfor er det også slik at forsking tydelig konkluderer med at fysisk aktivitet og jevnlig trening har positiv effekt på vår mentale helse og er med på å hindre og lindre depresjon, samt flere andre psykiske sykdommer.

Etter å ha lest dette om endorfiner, håper jeg du blir litt mer motivert for å beveg deg. Jeg mener i hvert fall at det er ekstra viktig å bevege kroppen i den situasjonen vi er i nå. Kanskje kan aktivitet gjøre det litt lettere for oss å takle denne covid-situasjonen. Ta vare på deg selv og ha en fin mandag.

 

Kristine ♥

DEILIG KRYDDERKAKE I BRØDFORM

                                                                                                                                                                                                         Inneholder add-linker

I dag gikk jeg på en smell. Jeg startet dagen med å bake og kose meg. Jeg laget krydderkake, hørte på musikk og sang for meg selv på kjøkkenet. Deigen var ferdig laget og jeg puttet formen inn i stekeovnen. Der var det ikke varmt til tross for at den hadde stått til oppvarming i et kvarter. Da gikk det opp for meg at stekeovnen min er ødelagt! Det hadde jeg helt glemt når jeg begynte å bake! Heldigvis har jeg verdens søteste naboer. Ja, de er virkelig super skjønne. De kommer støtt og stadig med middag til meg. Jeg gikk pent bort til dem og spurte om jeg kunne steke krydderkaken hos dem. Det kunne jeg selvfølgelig. Til gjengjeld delte jeg kaken med dem. Da ble vi fornøyde alle sammen. Jeg var super fornøyd fordi jeg fikk stekt kaken og de var super fornøyde fordi de fikk kake. Naboen kunne også bekrefte at dette er en saftig og deilig krydderkake.

Deilig krydderkake i brødform

2 egg 
1 ss agavesirup, eventuelt fibersirup eller mer sukrin  
200 g gresk yoghurt, eventuelt kesam 
30 g proteinpulver, jeg har brukt french vanilla, eventuelt mer mel
100 g havremel
1/2 ts vaniljepulver
1,5 ts kanel
 1/2 ts ingefær
1/2 ts kardemomme
1/4 ts nellik
2 ts bakepulver  

0,5 dl væske, jeg har brukt melk 

Skill eggeplommen fra eggehviten.
Bland sammen eggeplomme, fibersirup, krydder, sukrin gold, bakepulver, væske og gresk yoghurt. Ha så i tørrvarene.

Stivpisk eggehvitene. 
Vend de stivpiskede eggehvitene inn i røren.
Fordel i en form.
Stek på 175 grader i 40 – 45 minutter.
Avkjøl i formen.

Jeg pyntet med smeltet sjokolade og en knust kjeks. Det er alltid koselig å gjøre baksten ekstra fin. Da er jeg sikker på at den smaker bedre!

Om kaken ikke spises samme dag som den lages, anbefaler jeg at den oppbevares i kjøleskapet. Da holder den seg saftigs.
Nyt og kos deg.

 

Kristine ♥

HVA ER BRA MED DEG

Riktig god morgen go’inger ♥ I dag er det grått og trist hos meg. Det regner utenfor og er nok så mørkt. Når vekkerklokken ringte, synes jeg det var skikkelig tungt å stå opp. Jeg ville bare bli værende i sengen! I stedet for å ligge i sengen, klage over været og komme inn i en negativ tankespiral, tvang jeg meg selv opp, laget jeg meg en god kopp kaffe, skrudde på deilig musikk og satte meg godt til rette i sofaen. Deretter begynte jeg å lage en mental liste over alt som er bra med meg og livet mitt. Nå er jeg i skikkelig godt humør!

Grått og trist vær, hva gjør vel det, om man kan klare å snu tankene sine og ha solskinn i sinnet? Derfor vil jeg oppmuntre deg i dag til å tenke over hva som er bra med akkurat deg.

Hva er bra med deg?

Med er det masse bra! Jeg er spesielt glad og takknemlig for mitt gode humør. Smilet mitt er noe jeg synes er bra med meg. At jeg er en person som står på, og forsøker å jobbe hardt. Samtidig synes jeg også det er bra at jeg kan slenge meg på sofaen og se Netflix en hel kveld om jeg føler for det. Jeg tørr påstå at jeg er et menneske med et stort hjerte som stiller opp for de rundt meg om noen trenger det. At jeg er på et bra sted i livet og trives både med meg selv og tilværelsen, er ytterligere en ting jeg synes er bra med meg. Jeg kunne fortsatt og fortsatt……

Skriv en ting du synes er bra med deg selv i kommentarfeltet. Og tenk ut flere. Om du synes dette er en vanskelig oppgave, kan du forsøke å se deg selv gjennom en av dine foreldre eller en av dine venners øyne. Hva ville din mor sagt at er bra med deg? Hva ville din beste venninne nevnt? Jeg vet det er så himla mye bra med akkurat deg. Føl det og ei det!

 

Kristine ♥

DAGENS FULLKROPPSØKT 

Hei og god torsdag dere.  Jeg kom akkurat hjem fra en rask fullkroppsøkt. Etter at treningssentret åpnet, har fokuset mitt faktisk vært å trene mindre enn hva jeg gjorde før treningssentrene stengte. Jeg elsker å trene, så det kan tidvis føles problematisk å ikke skulle trene hver dag, men jeg vet at kroppen trenger hvile og restitusjon for å restituere og bygge seg sterkere opp. Hvile og restitusjon er vel så viktig som aktivitet og trening!

Dagens fullkroppsøkt så slik ut

Knebøy: 4 sett x 5 -6 repetisjoner

Chins med ekstra vekt: 4 sett x 5 -10 repetisjoner
Hip trhust: 3 sett x 10 repetisjoner
Face pull: 3 sett x 12 repetisjoner

Jeg avlsuttet med en rask sirkel bestående av

Enarms roing med manual
Knebøy med manualer
Sit ups med manual på brystet

15 repetisjoner på hver øvelse, hvor øvelsene ble gjort rett etter hverandre 3 ganger. Sirkelen gjennomføres uten pause på kortest mulig tid – med god utførelse.

Det var dagens fullkroppsøkt. Har du fått inn litt aktivitet i dag? 

 

Kristine ♥