SPILLELISTEN I JANUAR

Årets første spilleliste! Herlighet, det føles litt rart å skrive det. Jeg vet naturligvis at vi er i tjue tjueen og at det er januar, men jeg har fortsatt ikke følelsen av at det er et nytt år. Og i morgen er det allerede februar! Jeg forsøker så godt jeg kan å leve og sette pris på hver dag, likevel føler jeg at tiden flyr fortere enn jeg rekker å få med meg. Jeg frykter at jeg plutselig sitter på gamlehjemmet og lurer på hvor det ble av livet! Er det flere som synes det er slik?  Det var dagens lille rant. Over til innlegget, spillelisten i januar.

Spillelisten består igjen av musikk med fart og god energi, som gir meg en god følelse og en form for treningsmotivasjon. Selv hadde jeg denne på øret da jeg tok meg en treningsøkt i dag morges. Treningsøkten kan du se her på min instragram, @kristineaure. Om du skal trene i dag, håper jeg spillelisten kan gi deg treningsgiv. Eventuelt lagre den og bruke den senere i uken.

Jeg har noen timer igjen på jobb før resten av søndagen skal brukes til avslapping og oppladning til en ny uke. Uansett hva du bruker dagen din på, håper jeg du har en herlig søndag!

 

Kristine ♥

MATVAFLER ALA LUNSJVAFLER

Det her kaller jeg en real lunsj; matvafler ala lunsjvafler med supergodt pålegg. Jeg jobber sent i dag og da måtte jeg lage noe ekstra godt til lunsj. Jeg satte meg ned med deilige lunsjvafler, tente et lys og leste i boken Tenke fort, tenke langsomt av Daniel Kahneman som jeg leser for øyeblikket. Det er for øvrig en veldig interessant bok om du synes tanker og følelser er spennende. Jeg har fått noen aha – opplevelser mens jeg har lest denne. Boken anbefales.

Over til matvaflene ala lunsjvafler. Dette er en salt vaffeloppskrift som gir gode og saftige vafler. Vil du ha søte vafler kan du tilsette litt sukringold, kanel og kardemomme. Spis som de er eller ha på deilig pålegg.

Matvafler ala lunsjvafler
Til 1 person

50 g havremel
2 ss hvetemel, eventuelt speltmel eller annet mel
100 g kesam
2 egg
1 ts bakepulver
0,5 dl melk eller vann
1/2 ts salt

Bland sammen alle ingrediensene i en bolle.
La svelle i 5 minutter før du steker vafler på medium varme i vaffeljernet. 
Jeg bruker litt kokosolje i vaffeljernet.

Jeg smurte vaflene mine med phildephia, før jeg toppet med rødløk, avokado, ruccola, tomat, stekt egg og salt. Den kombinasjonen er virkelig supergod! Du kan tro jeg koste meg.
Har du spist noe godt denne lørdagen?

 

Kristine ♥

FØLER DU DEG DEPPA

Jeg tror vi alle kan føle oss deppa fra tid til annen. Spesielt i disse tider. Vi savner å trene, savner å være sosiale, savner å klemme, å kunne gå ut å spise, danse på byen, gå på jobb som normalt, og så mye annet. Om du føler deg deppa, skal du vite at du er ikke alene og at det er helt ok å ha slike følelser. Ja, jeg er deppa fra av og til jeg også. Selv om jeg stort sett smiler og er happy, har jeg dager eller til og med uker, hvor ting føles kjipt. Opp gjennom årene har jeg jobbet mye med tanker og følelser, og jeg har kommet frem til noen løsninger som hjelper meg. Føler du deg deppa, håper jeg du kan bruke disse til å følge deg litt bedre.
⋄ Aksepter at du er deppa. Ikke ha skyldfølelse fordi du føler det du føler eller har det slik du har det. Godta det. Gi deg selv tillatelse til å ha alle følelsene du har. Gode som dårlige.

⋄ Du er ikke unormal. Minn deg selv på at det er helt normalt å føle seg deppa og at det er en grunn til at du har de følelsene du har.

⋄ Sett ord på det. Enten om du snakker med noen eller om du skriver ned dine tanker og følelser, kan det hjelpe å sette ord på følelsene sine. Ting føles ofte litt enklere om en får tankene ut av hodet.

⋄ Gjør endringer. Har du vært deppa over tid, finn ut om det er noe du må endre i livet ditt for at du skal føle deg bedre. Omgås du med mennesker som bare tar energien fra deg? Hater du jobben din? Bruker du mye tid på sosiale medier? Gjør endringer for at du skal få det bedre.

⋄ Jobb med selvfølelsen din. Når du er trist og lei, har vi lett for å være enda mer kritiske ovenfor oss selv. Jobb med selvbildet og selvfølelsen din og bli bevist hvordan du snakker til deg selv.

⋄ Se deg selv gjennom en venninnes øyne. Fordi vi ofte er så harde mot oss selv, kan det hjelpe å snu fokuset og forsøke å se deg selv gjennom din venninnes øyne. Hva ville du sagt til din bestevenninne om hun var i din situasjon? Eller hva ville hun sagt til deg om du var helt åpen og ærlig med henne om hvordan du har det?

⋄ Søk hjelp. Har du slitt over lengre tid, søk profesjonell hjelp. Det er ingen skam å innse at man trenger en hjelpe hånd.

Sist men ikke minst, vil jeg si ta vare på deg selv. Du lever bare et liv og vi vet aldri når livet vårt er over. Ta vare på deg selv og dagene. Du fortjener å virkelig leve og ha det godt.

 

Kristine ♥

SUNN LUKSUS HVERDAGSDESSERT – ENKEL BROWNIE MUFFINS MED IS OG SALT KARAMELLSAUS

                                                                                                                                                                                  Inneholder annonselinker

I går kveld hadde jeg behov for noe ekstra deilig. Og jeg ville bake! 

Jeg tok en titt i oppskrift arkivet og fant oppskriften på brownie muffins. I tillegg ville jeg gjøre ekstra stas på muffinsene og lage en sunn luksushverdagsdessert. Resultatet ble da at jeg serverte brownie muffins med is og salt karamellsaus. Gjett om det var godt!

Sunn luksus hverdagsdessert – enkle brownie muffins med is og salt karamellsaus
Til 2 porsjoner

2 muffins til hver
Iskrem
Salt karamellsaus

Jeg brukte oppskriften på super enkle brownie muffins med hvit sjokolade, denne. Du kan gjerne droppe den hvite sjokoladen i muffinsene om du ønsker det.

Isen er rett og slett Inspira vaniljeiskrem. Du kan bruke sukkerfri iskrem om du ønsker det. Til slutt toppet jeg det hele med salt karamellsaus. Mmmm


Salt Karamellsaus
4 ss yacon sirup, fibersirup eller annen sirup

1 ss sukrin gold
1/2 ts havsalt

Varm opp sirup og sukrin gold i mikroen til det bobler. Eventuelt kan du bruke en kjele og koke det opp.
Ha så i havsalt og rør om. La det avkjøles et par minutter.

Legg 2 brownie muffins på hver tallerken. Topp med et par kuler vaniljeis. Ha så over karamellsaus.

Nyt. Spis og kos deg. Det er hva jeg kaller en perfekt sunn og god luksus hverdagsdessert!

 

Kristine ♥

INTENS HJEMMEØKT

                                                                                                                                                                                  Inneholder annonselinker

I dag morges trente jeg en intens hjemmeøkt! Jeg planla denne økten i går kveld. Når vekkerklokken ringte viste jeg at det bare var å komme seg opp av sengen og gjennomføre! 

Jeg har på meg Mesh topp, Rockaway tights og Seamless sportsbh. Hele antrekket er på tilbud nå. Og du, vennligst overse mitt rotete kjøkken. Det var ikke førsteprioritet å rydde i dag morges!

Det ble en EMOM – økt. EMOM vil si every minute on the minute. Du gjør en ny øvelse hvert minutt.

Intens hjemmeøkt – emom 24

Min 1 – 12 burpees
Min 2 – 12 utfall på hvert ben
Min 3 – 12 skulder push ups
Min 4 –  planke – hold så lenge som mulig
Min 5 – 12 hoppe knebøy
Min 6 – 12 v-ups

Sett stoppeklokken til å ringe hvert minutt i 30 minutter. Da gjør du først 12 burpees. Om du bruker 40 sekunder på 12 burpees, tar du så pause den resterende tiden av minuttet som er igjen. Deretter går du rett på utfall. Når minutt 3 begynner, gjør du 12 skulder push ups, osv. Når du er ferdig med 6 minutt, starter sirkelen direkte på nytt igjen, slik at  minutt 7 gjør du burpees, minutt 8 gjør du utfall, minutt 9 gjør du skulder push ups osv. Slik jobber du konstant i 24 minutter.

Den første runden tenkte ‘Ah, det her er lett`, men etter hvert som klokken tikker og jeg hele tiden jobbet, ble jeg skikkelig sliten og andpustet. Pulsen bruste og svetten rant. Dette er en intens hjemmeøkt! Etterpå satt jeg med et stort smil om munnen og den beste følelsen innvendig! 
Håper økten kan bringe frem treningsglede og endorfiner hos deg også.

 

Kristine ♥

SØTPOTETHUMMUS

                                                                                                                                                                                  Inneholder annonselenker

Dette laget jeg for første gang for noen uker siden da jeg hadde tapaskveld med to venninner. Vi laget masse god mat: dadler med bacon, spanske kjøttboller, moste poteter, ailoi, focaccia , osv, i tillegg til da søtpotethummus. Etter det har jeg vært helt hektet. Søtpotethummus er så godt!

Oppskriften fant jeg i boken Happy Foods av Irina Smit. Forøvrig en veldig bra bok om du vil ha inspirasjon til mer plantebasert mat. Dette er en bok man blir glad! Den inneholder masse oppskrifter med en hav av farger og inspirasjon.

Søtpotethummus er rett og slett hummus hvor du i tillegg tilsetter kikerter. Det gir en ekstra god, rund og søtlig smak.

Søtpotethummus

1 stor søtpotet, ca 300 g 
1 boks kikerter
2 ss nøttesmør, oppskriften sier tahini, men det var jeg tomt for så her har jeg har brukt valnøttsmør
Saften fra 1/2 sitron
2 hvitløksfedd
1/2 ts cumin
1/4 ts pepper
1/3 ts salt
1/8 ts cayenne, kan sløyfes

Bak poteten til den er myk. Jeg bakte den i mikroen. Da stakk jeg to hull i poteten med en gaffel, la poteten på en tallerken og lot den stå på full guffe i mikroen i 5 minutter. Eventuelt kan du bake den i ovnen på 200 grader i 40 -60 minutter. Poteten skal bli myk. 
Hell av laken på kikertene. 
Bland sammen alle ingrediensene.
Mos med en stavmikser eller bruk en blender.
Smak deg gjerne til med salt, pepper og sitron.
Nyt!

Som du ser av oppskriften, har jeg brukt valnøttsmør i oppskriften. Originaloppskriften sier tahini. Første gang jeg laget oppskriften, brukte jeg dette. Gang nummer to, var jeg tom og da testet jeg valnøttsmør. Det synes jeg gir en rundere smak, dermed har jeg fortsatt med det. Du kan også bruke andre type nøttesmør som peanøttsmør eller hasselnøttsmør.

Søtpotethummus har jeg brukt som dressing i salater, som pålegg på lomper og knekkebrød, som en slags saus til middagsmat og slik som dipper. Mest bruker jeg nok søtpotethummus som dipp, slik som i dag. Da kutter jeg noen grønnsaker, som gulrot, paprika eller agurk, i biter og dypper i hummusen. Det er virkelig super godt! Noe som må prøves!

 

Kristine ♥

SØNDAG OG UKENS TRENINGSPLAN

                                                                                                                                                                                 Inneholder annonselenker

Hei og god søndag. Har du hatt en  fin helg? Jeg har fått frihelg. En etterlengtet frihelg hvor jeg har vært på besøk hos lillebror og kost meg med kattene, familien og naturen. 

Nå har jeg akkurat planlagt uken min. Da planlegger jeg ukes avtaler, legger inn avtaler, trening og ukens middager. Det gjør det mye enklere å få tid til alt jeg ønsker, også egentid, samtidig som jeg slipper å stresse eller være bekymret for at jeg ikke rekker visse ting. Når jeg skal planlegge treningsuken min, tar jeg alltid utgangspunkt i arbeidsuken. For eksempel velger jeg å ta fridag de dagene jeg jobber dagvakt, nettopp fordi jeg vet at jeg er liten motivert for å trene ettersom dagene blir så lange. Da begynner jeg syv i sykepleiejobben og så sitter jeg med mine online coaching kunder når jeg kommer hjem fra sykehuset. I stedet velger jeg da å fokusere på trenings de dagene jeg jobber kveldsvakt eller har fri fra sykepleiejobben.  For meg er det viktig at trening skal være lystbetont og passe inn i livet mitt.

Bildene er fra gårdagens morgenøkt. Jeg har på meg Seamless tights, Seamless bh, Rackerback singlett, Miiego øreklokker og ullsokker. Ullsokker all day every dag nå til dags!

 

Ukens treningsplan ser slik ut

⋄ Mandag
Styrke fullkropp med kettlebell step up på spisestol, kettlebell bred roing, kettlebell rumensk markløft, sidehev med vinflasker eller noe annet jeg bruker som motstand og push ups.

⋄ Tirsdag
En slags kondisjons – emom (every minute on the minute). Om jeg liker denne økten, skal jeg dele den med dere!

⋄ Onsdag
Fri og forhåpentligvis ta en deilig gåtur ute. 

⋄ Torsdag
Fullkroppshjemmeøkt med egen kroppsvekt. Jeg har planer om å gjøre nok en emom, med 1 minutt på hver øvelse med burpees, step op, skulderpush ups og ytterligere et par øvelser som jeg ikke har bestemt meg for enda. 

⋄ Fredag
Fri. 

⋄ Lørdag
Stryke fullkroppsøkt hvor jeg har planer om å gjøre denne fullkroppsøkten med strikk

⋄ Søndag
Fri.

Ettersom det er hjemmetrening jeg bedriver, er det ekstra viktig for meg å planlegge treningen i disse dager. Jeg synes ikke hjemmetrening er like givende som trening på senter. Har jeg derimot en plan med hva og når jeg skal trene, er det mye lettere å gjennomføre. Jeg anbefaler virkelig at du planlegger og lager deg ukens treningsplan. 

Ha en fortsatt god søndag og en sporty kommende uke.

 

Kristine ♥

TRIPPEL SJOKOLADECOOKIES

                                                                                                                                                                                       Inneholder add-linker

I helgen befinner jeg meg hos lillebror. Rett og slett bare avslapping og familiehygge. Jeg ble spurt om jeg kunne bake sjokoladecookies tidligere i dag, og som den storesøsteren jeg er, måtte jeg jo selvfølgelig si ja til det! En her er har diabetes, dermed ble det en litt sunnere variant av sjokoladeookies.

Fordi sjokolade er godt, ble det trippel sjokoladecookies. I oppskriften brukte jeg både mørk sjokolade, melkesjokolade og hvit sjokolade. Jeg brukte sukkerfri varianter fra helsekosten, men du kan også bruke vanlig sjokolade fra matbutikken. 

Trippet sjokoladecookies
Ca 25 stykker

100 g smør
50 g agave sirup, eventuelt fibersirup eller lignende
1 egg
50 g sukrin gold
150 g speltmel
70 g havremel
1 ts bakepulver

1/3 ts vaniljepulver
1/4 ts salt
150 g sjokolade, gjerne mørk, melke- og hvitsjokolade

Miks sammen smør og sukrin gold. Tilsett egg og sirup. Pisk det luftig.
Ha så i tørrvarene. Bland godt.
Til slutt har du i hakket sjokolade.
La deigen stå i kjøleskapet i minimum 30 minutter.
Bruk en skje og hånden din til å lage små topper på en bakplate.
Stek på 175 grader i 8 -12 minutter.
Avkjøl på rist.

Oppbevar i en lufttett boks.

Det var ikke bare jeg som synes trippe sjokoladecookies falt i smak. Mesteparten er borte allerede! Seige, søte og gode som både liten og stor vil like. Håper du lar deg friste!

 

Kristine  ♥

IKKE HENG DEG OPP I VEKTEN

Spørsmålet om vekt dukker stadig opp. Dette er et tema som går igjen og igjen. Nå i januar har det blitt ekstra mye fokus på dette. Og for å være helt ærlig, er temaet vekt, noe som får meg til å grøsse.

Hvorfor er vi så opptatt av vekt? Jeg, og også du, er så mye mer enn hva baderomsvekten viser! Svært mange er veldig opphengt i hva de veier eller er opphengt i et spesifikt tall som de ønsker å veie. Men det å fokusere på vekten, får en til å glemme det som virkelig er viktig; nettopp at hva du veier har veldig lite å si i forhold til om du ser sunn eller ikke. Eller det som er enda viktigere; om du har det bra eller ikke.

Som jeg har nevnt tidligere, er jeg ikke spesielt glad i vekten. Jeg har i flere år ikke veid meg i det hele tatt. Høsten 2019 hadde jeg et prosjekt om å gå opp i vekt, da veide jeg meg jevnlig. Når jeg telte kalorier i 2020, mer om dette her, har jeg også veid meg. Men jeg legger ikke min verdi i hva vekten viser.

Om du spør meg i dag hva jeg veier, er svaret mitt den vekten som gir meg energi, hvor jeg føler meg bra og hvor jeg er sunn og frisk. Nå har jeg for øvrig ikke veid meg i dag. Jeg sluttet å veie meg samtidig som jeg sluttet å telle kalorier. Det jeg vil frem til er at tallet vekten viser, er uten betydning for meg.

Hva du burde veie, er ikke noe du eller et annet menneske kan vite. Når andre spør meg hva jeg mener deres optimale vekt burde være, vil jeg si at det er den vekten som gir deg en mulighet til å føle deg bra, hvor du kan bevege deg lett, hvor du er glad, fornøyd og sunn. Dette tallet vil ikke være det samme for deg og meg. Det vil være forskjellig fra person til person. Det kan til og med være forskjellig for samme person, i forskjellige tidsrom av livet. Om du har en nå vekt hvor jeg føler meg sunn og frisk, trenger ikke nødvendigvis å være den riktige vekten for deg om tyve år.

Jeg må også legge til at mange som kommer til meg for å få online coaching, er opphengt av et spesifikt tall de vil veie. Når de derimot begynner å spise mer balansert med riktig og nok næring, og samtidig trener styrke, opplever de at kroppsfasongen endrer seg. Dette er fordi 1 kilo muskler tar mindre plass enn 1 kilo fett. Du kan altså ha samme vekt, men se langt slankere og mer trent ut, om du får mindre fett og mer muskler. De aller fleste som har jobbet med meg en periode, legger helt fra seg tanken om det spesifikke tallet. De får en opplevelse av at vekten faktisk betyr lite for utseende, og innser at andre aspekter, som energi, følelse av velvære og konsentrasjon, er vel så viktig.  

Livet er så mye mer enn hva du veier. Istedenfor å være opptatt av et spesifikt tall, fokuser heller på at du vil følge deg bra, energisk og glad. Det er faktisk det som betyr noe her i livet!

 

Kristine ♥

ENKEL SUPER GOD DADDEL SNACKS

                                                                                                                                                                                  Inneholder annonselenker

Helt ut av da blå fikk jeg akutt lyst på noe søtt når jeg satt med hjemmekontor tidligere i dag. Det er nok rett og slett et tegn på at jeg kjedet meg. Når jeg sitter hjemme og jobber med noe jeg ikke synes er veldig givende, som regnskap slik jeg gjorde i dag, kan jeg fort få lyst på noe å snacke på. Da laget jeg en enkel dadelsnack.

SAMSUNG CSC

Det er bare dadler, peanøttsmør og sjokolade. Fy søren så godt. Det gir faktisk skikkelig snickers følelse!

SAMSUNG CSCEnkel dadelsnacks

Dadler
Peanøttsmør
Mørk sjokolade

Valgfritt: Havsalt

Ta ut stenen av dadlene. 
Legg i peanøttsmør.
Smelt sjokoladen og ha denne over.

SAMSUNG CSC

Jeg bruker dette peanøttsmøret som er økologisk og uten tilsetingstoffer. Her er det rett og slett bare peanøtter og havsalt. Når du kjøper peanøttsmør, sørg for at det er en variant med så lite ingredienser som mulig. Helst bare peanøtter og salt, eventuelt litt olje. Velger du en naturlig variant er peanøttsmør en sunn fettkilde, som også tilfører proteiner og fiber.

SAMSUNG CSC

Oppbevar dadelsnack i kjøleskapet i en lufttett boks. De holder seg i 4 -5 dager.
Så godt og enkelt. Nyt til en kopp kaffe eller te. Kos deg!

 

Kristine ♥