SØTPOTETHUMMUS

                                                                                                                                                                                  Inneholder annonselenker

Dette laget jeg for første gang for noen uker siden da jeg hadde tapaskveld med to venninner. Vi laget masse god mat: dadler med bacon, spanske kjøttboller, moste poteter, ailoi, focaccia , osv, i tillegg til da søtpotethummus. Etter det har jeg vært helt hektet. Søtpotethummus er så godt!

Oppskriften fant jeg i boken Happy Foods av Irina Smit. Forøvrig en veldig bra bok om du vil ha inspirasjon til mer plantebasert mat. Dette er en bok man blir glad! Den inneholder masse oppskrifter med en hav av farger og inspirasjon.

Søtpotethummus er rett og slett hummus hvor du i tillegg tilsetter kikerter. Det gir en ekstra god, rund og søtlig smak.

Søtpotethummus

1 stor søtpotet, ca 300 g 
1 boks kikerter
2 ss nøttesmør, oppskriften sier tahini, men det var jeg tomt for så her har jeg har brukt valnøttsmør
Saften fra 1/2 sitron
2 hvitløksfedd
1/2 ts cumin
1/4 ts pepper
1/3 ts salt
1/8 ts cayenne, kan sløyfes

Bak poteten til den er myk. Jeg bakte den i mikroen. Da stakk jeg to hull i poteten med en gaffel, la poteten på en tallerken og lot den stå på full guffe i mikroen i 5 minutter. Eventuelt kan du bake den i ovnen på 200 grader i 40 -60 minutter. Poteten skal bli myk. 
Hell av laken på kikertene. 
Bland sammen alle ingrediensene.
Mos med en stavmikser eller bruk en blender.
Smak deg gjerne til med salt, pepper og sitron.
Nyt!

Som du ser av oppskriften, har jeg brukt valnøttsmør i oppskriften. Originaloppskriften sier tahini. Første gang jeg laget oppskriften, brukte jeg dette. Gang nummer to, var jeg tom og da testet jeg valnøttsmør. Det synes jeg gir en rundere smak, dermed har jeg fortsatt med det. Du kan også bruke andre type nøttesmør som peanøttsmør eller hasselnøttsmør.

Søtpotethummus har jeg brukt som dressing i salater, som pålegg på lomper og knekkebrød, som en slags saus til middagsmat og slik som dipper. Mest bruker jeg nok søtpotethummus som dipp, slik som i dag. Da kutter jeg noen grønnsaker, som gulrot, paprika eller agurk, i biter og dypper i hummusen. Det er virkelig super godt! Noe som må prøves!

 

Kristine ♥

8 kommentarer
    1. Det virker som en spennende oppskrift. Denne må jeg prøve en gang! Har aldri prøvd hummus av søtpotet før, så det blir sikkert godt.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg